Ελβετική απόφαση κατά Καμμένου, Τόμπρα και ADVANTAGE DATA για εμπλοκή της Unigeston με CDS και χειραγώγηση ελληνικού δημοσίου χρέους

IMG_0110

Σύμφωνα με δημοσίευμα του newsbomb, ελβετικό δικαστήριο έκρινε τον Φεβρουάριο του 2015 ότι οι κατηγορίες που, βασιζόμενοι κυρίως σε πληροφορίες της αμερικάνικης εταιρίας ADVANTAGE DATA, εκτοξεύσαν ο Πάνoς Καμμένος και ο Κυριάκος Τόμπρας κατά των αδελφών Παπανδρέου και όλων εκείνων που χειραγώγησαν το ελληνικό δημόσιο χρέος αντίστοιχα, είχαν απήχηση στην Ελβετία και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχουν προσβάλει παρανόμως την φήμη της UNIGESTION η οποία λανθασμένα είχε συμπεριληφθεί ως εκδότρια CDS στην ιστοσελίδα της προαναφερόμενης αμερικάνικης εταιρίας και τους υποχρέωσε να κατεβάσουν από το διαδίκτυο όλα τα έγγραφα που αναφέρεται η UNIGESTION. Ταυτόχρονα, επέβαλε στην ADVANTAGE DATA πρόστιμα 20.000 ελβ. φρ. με τόκο 5%, στον Κ. Τομπρα πρόστιμα 20.000 ελβ. φρ. με τόκο 5% και στον Π. Καμμένο πρόστιμα ύψους 30.000 ελβ. φρ. με τόκο 5%/

ΑΠΟΡΙΕΣ:

1) Στις 09/04//2010 ο Κ Τόμπρας κατέθεσε μαζί με τον Γ. Νούλα ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ κατά των κερδοσκόπων και των Ελλήνων και αλλοδαπών συνεργών τους, που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους χειραγώγησαν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος και ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο, τους Έλληνες πολίτες και τα φορολογούμενα στην Ελλάδα φυσικά και νομικά πρόσωπα. (Αριθ. Πρωτ. 2744) και η μήνυση εξετάζεται από την ελληνική δικαιοσύνη. Παρότι ο κ Νούλας δεν κατηγορήθηκε για τίποτα, μήπως ο πραγματικός στόχος της απόφασης είναι η μήνυση κατά των κερδοσκόπων ;;;

2) Επειδή δεν υπάρχει αρνητική ή θετική διαφήμιση αλλά μόνο διαφήμιση, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πως απέδειξε η UNIGESTION ότι έχει προσβληθεί η φήμη της και ότι αυτή η προσβολή της έφερε ζημία έτσι ώστε να είναι δικαιολογημένη η αποζημίωση της.

3) Μια που οι καταγγελίες Καμένμου, Τόμπρα, Νούλα στηρίχτηκαν κυρίως σε στοιχεία της ADVANTAGE DATA, η οποία τιμωρήθηκε για το λάθος της με την ίδια απόφαση, πως αποδεικνύεται η απαραίτητη δόλια συμπεριφορά των 2 συγκατηγορούμενων της έτσι ώστε να είναι εφικτή και η τιμωρία τους ;;; Δηλαδή, εφόσον με την εν λόγω απόφαση αποδεικνύεται ( αν αποδεικνύεται …. ) το λάθος της ADVANTAGE DATA, πως μπορούσαν ο Καμμένμος και ο Τόμπρας να γνωρίζουν με βεβαιότητα από πριν αυτό το γεγονός ώστε να μην κάνουν χρήση των στοιχειών της και να μην τελέσουν το όποιο αδίκημα ;;;

Δηλώσεις του Κυριάκου Τόμπρα:

Σε ότι με αφορά, επειδή δεν έχω πάει ποτέ στη ζωή μου στην Ελβετία, δεν έχω ουδέποτε παραστεί, ούτε προσωπικά εγώ ο ίδιος, ούτε μετά ή διά πληρεξουσίου δικηγόρου, στη συγκεκριμένη αυτή δίκη-απάτη, όπως ψευδώς αναγράφεται στο κείμενο της απόφασης-παρωδίας στην εικόνα.

Ως εκ τούτου, μόνη Ελβετία που γνωρίζω, είναι η Νέα Ελβετία Θεσσαλονίκης, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Ακόμη, παρότι η διεύθυνσή μου είναι γνωστή στις αρχές, ουδέποτε κλητεύθηκα ως εναγόμενος στη συγκεκριμένη αυτή δίκη-απάτη κατά τη συνήθη διαδικασία δια του υπουργείου εξωτερικών, ούτε την πληροφορήθηκα ποτέ, έστω και με τηλεφωνική ενημέρωση, από τους λοιπούς διαδίκους-αντιδίκους ή τους φερόμενους ως δικηγόρους τους.

Νάναι λοιπόν καλά το NEWSBOMB, που με ενημέρωσε ότι δήθεν καταδικάστηκα αυτοπροσώπως να αποζημιώσω τη UNIGESTION στην Ελβετία !!!

Τέλος – για την ώρα μόνο, αφού το reality προβλέπεται να έχει μεγάλη διάρκεια – ακόμη και αν κάποιος θελήσει να πιστέψει ότι έστω, εγώ, θα μπορούσα να είμαι τόσο αφελής και να εμφανίστηκα σε Ελβετικό δικαστήριο δήθεν μόνος μου, χωρίς δικηγόρο, ενώ δεν ομιλώ τη γαλλική γλώσσα, ούτε είμαι νομικός, αλλά και ούτε έχω την παραμικρή ιδέα περί του δικαίου της Ελβετίας, πως θα μπορούσε αυτός ο ίδιος να πιστέψει ότι μια ανώνυμη αμερικανική εταιρεία – κολοσσός, διαπιστευμένη από τον ISDA, όπως η ADVANTAGE DATA, εμφανίστηκε και εκείνη στη ίδια δίκη αυτοπροσώπως ;;;

Η ΑΠΟΦΑΣΗ:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ – ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΕΝΕΥΗΣ – 20ο ΤΜΗΜΑ)

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015-10-16

Ενάγοντες :

1. UNIGESTION SA, ανώνυμη εταιρεία που εδρεύει στη Γενεύη

2. UNIGESTION HOLDING SA, ανώνυμη εταιρεία συμμετοχών που εδρεύει στη Γενεύη

Εναγόμενοι :

1. Παναγιώτης Καμμένος, κάτοικος Βουλιαγμένης Αττικής, Ελλάδα, παρίσταται δια τον δικηγόρο Jean – Paul VULLIETY

2. Κυριάκος Τόμπρας, κάτοικος Αττικής, Ελλάδα, παρίσταται αυτοπροσώπως (μετά του δικηγόρου του)

3. ADVANTAGE DATA INC, η οποία εδρεύει στην πόλη Boston των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, παρίσταται αυτοπροσώπως δια του νομίμου εκπροσώπου της (μετά δικηγόρου)

Η απόφαση κοινοποιήθηκε νομίμως στους ενάγοντες και τον εναγόμενο Παναγιώτη Καμμένο την 27/02/2015 από εκπρόσωπο της δικαστικής αρχής και με δημοσίευση προς τους υπόλοιπους εναγόμενους καθώς δεν όρισαν κατοικία στην Ελβετία.

ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

1. Η UNIGESTION SA είναι Ελβετική εταιρεία η οποία έχει ως σκοπό τη διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων και άλλων συλλογικών επενδύσεων

2. Η UNIGESTION HOLDING SA είναι Ελβετική εταιρεία η οποία έχει ως σκοπό την αγορά, την πώληση και τη διαχείριση, στην Ελβετία και στο εξωτερικό, όλων των ειδών χρηματοοικονομικών, εμπορικών, βιομηχανικών και τραπεζικών συμμετοχών. Είναι μητρική εταιρεία της πρώτης ενάγουσας.

3. Ο Παναγιώτης Καμμένος είναι πολιτικό πρόσωπο και ηγέτης του πολιτικού κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες»

4. Ο Κυριάκος Τόμπρας είναι οικονομολόγος, ενώ συν – κατέθεσε έγκλιση την 9η Απριλίου 2010 στην Εισαγγελία Αθηνών κατά των κερδοσκόπων και των συνενόχων τους, κατά των εταίρων της Ελλάδας και κατά μελών της κυβέρνησης, οι οποίοι σύμφωνα με την κατάθεσή του χειραγώγησαν την αγορά ομολόγων της ελληνικής κυβέρνησης.

5. Η ADVANTAGE DATA INC είναι αμερικάνικη εταιρεία με σκοπό την μελέτη και επικοινωνία μέσω της ιστοσελίδας της των δεδομένων της αγοράς για την απόκτηση τακτικών εισοδημάτων.

6. Από τέλη του μήνα Μάιου και αρχές του μήνα Ιούνιου 2011, ο Π.Κ. προέβη σε δημόσιες κατηγορίες κατά των Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου ότι ενορχήστρωσαν το αδίκημα της αθέμιτης χρηματιστηριακής εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών με τη συνεργασία της UNNIGESTION με αντικείμενο την πώληση CDS (Credit Default Swaps – συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης) της Ελληνικού Τραπεζικού ιδρύματος Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Οι κατηγορίες αυτές είχαν απήχηση στην Ελβετία και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

7. Την 11/07/2011 δημοσίευση άρθρου στην Ελευθεροτυπία το οποίο ενοχοποιούσε τoν Ανδρέα Παπανδρέου και την UNIGESTION. Οι τελευταίοι διέψευσαν τις κατηγορίες με απαντητικό δημοσίευμα.

8. 23/07/2011: δημοσίευμα στο διαδικτυακό τόπο (blog) olympia.gr το οποίο αναφέρει την UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια των CDS. Τα στοιχεία είχαν ως πηγή δημοσιεύσεις στο διαδικτυακό τόπο της ADVANTAGE DATA όπου προτεινόταν επίσης τρόπος αναγνώρισης των τίτλων – ομολόγων αντικείμενο του αδικήματος της αθέμιτης χρηματιστηριακής εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών. Υπήρξαν και σχετικά σχόλια του Π.Κ.

9. 19/09/2011: ο Π.Κ. δίνει συνέντευξη στην Καθημερινή σχετικά με το σκάνδαλο και συνεχίζει να εμπλέκει την UNIGESTION.

10. 27-30/09/2011: επιπλέον δημοσιεύματα στο διαδίκτυο σχετικά με το σκάνδαλο.

11. 3/11/2011: ο Π.Κ. επιβεβαιώνει σε ομιλία του στην ελληνική βουλή (με τηλεοπτική αναμετάδοση και διαθέσιμη στο YOUTUBE) ότι η UNIGESTION ενισχύθηκε οικονομικά σε μία υπόθεση με την Τράπεζα DEXIA κερδοσκοπώντας σε βάρος της χρεοκοπίας της Ελλάδας αφού – κατά την κατηγορία – της είχαν αποκαλυφθεί εμπιστευτικές πληροφορίες από τον τότε Πρωθυπουργό της χώρας. Οι κατηγορίες αυτές αναδημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο.

12. Το 2012 και 2013 ο Π.Κ. εξακολουθούσε να εμπλέκει την UNIGESTION σχετικά με το σκάνδαλο των CDS του τραπεζικού ιδρύματος Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

13. Την 14/01/2013 η UNIGESTION έλαβε επιστολή από την Ελβετική ανεξάρτητη αρχή FINMA ( Swiss Financial Market Supervisory Authority) με την οποία ενημερώθηκε ότι ζητήθηκε η συνεργασία της για τη διευκόλυνση της αντίστοιχης ελληνικής αρχής στην υλοποίηση δικαστικής έρευνας και την καλούσε να δώσει διευκρινήσεις. Η UNIGESTION ανταποκρίθηκε και έδωσε την συγκατάθεσή της ώστε να μεταβιβαστούν στοιχεία της στην ελληνική αρχή.

14. Κατά τη συνεδρίαση της 24/01/2013 ενώπιον του ελληνικού πρωτοδικείου Αθηνών ο Κ.Τ. δήλωσε ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές CDS βασιζόμενος στη λίστα που είχε δημοσιευθεί στο διαδικτυακό τόπο της ADVANTAGE DATA.

15. Την 28/01/2013 η ADVANTAGE DATA εξήγησε ότι η UNIGESTION HOLDING είχε συμπεριληφθεί ως παράδειγμα και λανθασμένα ως εκδότρια CDS ενώ δεν υπήρξαν ποτέ στοιχεία ότι τα είχε εκδώσει. Απολογήθηκε για το λάθος της και διέγραψε την UNIGESTION HOLDING από τη λίστα της των εκδοτριών CDS.

16. Τον Μάρτιο 2013 ο Π.Κ. και ο Κ.Τ. συνέχιζαν να κατηγορούν την UNIGESTION για το σκάνδαλο των CDS.

17. Tην 4/06/2013 το Πρωτοδικείο Αθηνών κάνει εν μέρει δεκτή την αίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου κατά του ΠΚ για δυσφήμιση και τον καταδικάζει να πληρώσει το ποσό των 30.000 ευρώ για ηθική βλάβη, απαγορεύοντάς του ταυτόχρονα να προβεί σε νέες δυσφημιστικές πράξεις κατά του Ανδρέα Παπανδρέου.

18. Την ίδια μέρα ο Π.Κ. συμμορφώθηκε με την απόφαση, απέσυρε τις κατηγορίες του κατά του Α. Παπανδρέου και της UNIGESTION ενώ διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να καταδιώκει αυτούς που θεωρεί υπευθύνους για το αδίκημα της αθέμιτης χρηματιστηριακής εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών για τα ελληνικά CDS.

19. Την 16/08/2013 η UNIGESTION και η UNIGESTION HOLDINGS κατέθεσαν ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου της Γενεύης αίτηση ζητώντας:

– Να απαγορευτεί στον Π.Κ. να διαρρέει – αναπαράγει μέσω του διαδικτύου ή του έντυπου τύπου και ειδικότερα να διαγράψει από τα προφίλ του στο facebook και στο scribd και από το διαδικτυακό τόπο του πολιτικού κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, a) την κατηγορία ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS b) την κατηγορία ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011 c) την οποιαδήποτε αναφορά στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να υπάρχει να επιβληθεί χρηματική ποινή (πρόστιμο) σύμφωνα με το άρθρο 239 του Ελβετικού Ποινικού Κώδικα.

– Να διαταχθεί ο Π.Κ. να σταματήσει να διαρρέει – αναπαράγει μέσω του διαδικτύου ή του έντυπου τύπου και ειδικότερα να διαγράψει από τα προφίλ του στο facebook και στο scribd και από το διαδικτυακό τόπο του πολιτικού κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εντός 5 εργάσιμων ημερών από την έκτελεστότητα της απόφασης a) την κατηγορία ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS b) την κατηγορία ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011 c) την οποιαδήποτε αναφορά στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS.

– Να διαταχθεί ο Κ.Τ. να σταματήσει να διαρρέει – αναπαράγει μέσω του διαδικτύου ή του έντυπου τύπου και ειδικότερα να διαγράψει από τα προφίλ του στο facebook και στο scribd και από το διαδικτυακό τόπο του πολιτικού κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εντός 5 εργάσιμων ημερών από την εκτελεστότητα της απόφασης a) την κατηγορία ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS b) την κατηγορία ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011 c) την οποιαδήποτε αναφορά στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS.

– Να διαταχθεί χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 CHF για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης στα ανωτέρω.

– Να αναγνωριστεί από το Δικαστήριο ότι ο Π.Κ. έχει προσβάλει παρανόμως την φήμη της UNIGESTION και της UNIGESTION HOLDINGS δημοσιεύοντας ο ίδιος ή με τη συμμετοχή του στη δημοσίευση στο διαδίκτυο ή στον έντυπο τύπο a) της κατηγορίας ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS b) της κατηγορίας ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011 c) της οποιαδήποτε αναφοράς στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS.

– Να αναγνωριστεί από το Δικαστήριο ότι ο Κ.Τ. έχει προσβάλει παρανόμως την φήμη της UNIGESTION και της UNIGESTION HOLDINGS δημοσιεύοντας ο ίδιος ή με τη συμμετοχή του στη δημοσίευση στο διαδίκτυο ή στον έντυπο τύπο a) της κατηγορίας ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS b) της κατηγορίας ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011 c) της οποιαδήποτε αναφοράς στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS.

– Να αναγνωριστεί ότι η ADVANTAGE DATA INC έχει προσβάλει τη φήμη της UNIGESTION και της UNIGESTION HOLDINGS δημοσιεύοντας μία λίστα στην οποία εμφαίνεται λανθασμένα η UNIGESTION HOLDINGS ως εκδότρια CDS.

– Να καταδικαστεί ο Π.Κ. να πληρώσει στην UNIGESTION το ποσό των 15.000 ελβετικών φράγκων με τόκο 5% και στην UNIGESTION HOLDINGS 15.000 ελβετικών φράγκων με τόκο 5%.

– Να καταδικαστεί ο Κ.Τ. να πληρώσει στην UNIGESTION το ποσό των 10.000 ελβ. φρ. με τόκο 5% και στην UNIGESTION HOLDINGS 10.000 ελβ. φρ. με τόκο 5%.

– Να καταδικαστεί η ADVANTAGE DATA να πληρώσει στην UNIGESTION το ποσό των 10.000 ελβ. φρ. με τόκο 5% και στην UNIGESTION HOLDINGS 10.000 ελβ. φρ. με τόκο 5%.

Οι ενάγουσες υποστηρίζουν ότι το Δικαστήριο είναι αρμόδιο και ότι είναι εφαρμοστέο το ελβετικό δίκαιο. Υποστηρίζουν ότι οι εναγόμενοι έχουν προσβάλει τις αξίες και τη φήμη τους κατηγορώντας τες ότι έχουν πράξει ως συναυτουργοί το έγκλημα της αθέμιτης χρηματιστηριακής εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών. Η κατηγορία αυτή είχε αναπαραχθεί και από την FINMA, γεγονός που αποτελεί επίσης προσβολή της προσωπικότητάς τους, αβάσιμα και αδικαιολόγητα. Βεβαιώνουν ότι η προσβολή συνεχίζει έως σήμερα μέσω του διαδικτύου και του τύπου και κατόπιν τούτων αιτείται την άρση και παύση της προσβολής, ενώ ισχυρίζεται επίσης ότι υπάρχει ενδεχόμενο για νέα προσβολή η οποία πρέπει να αποτραπεί. Ζητούν δε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει τον παράνομο χαρακτήρα της προσβολής. Για ηθική βλάβη ζητούν το ποσό των 15.000 ελβ. φρ. η κάθε μία από τον Π.Κ., 10.000 ελβ. φρ. η κάθε μία από τον Κ.Τ. και 10.000 ελβ. φρ. η κάθε μία από την ADVANTAGE DATA.

20. Την 8/11/2013 το Δικαστήριο διέταξε την κατάθεση έγγραφων προτάσεων έως την 16/05/2014.

21. Η ανωτέρω διαταγή κοινοποιήθηκε νομίμως στα μέρη

22. Την 10/12/2014 διέταξε παράταση για την κατάθεση των προτάσεων έως την 8/01/2015

23. Κανένας από τους εναγόμενους δεν κατέθεσε εγκαίρως έγγραφες προτάσεις.

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Α. Το γεγονός ότι οι διάδικοι δεν κατέθεσαν εγκαίρως προτάσεις δεν εμποδίζει το δικαστήριο να αποφανθεί επί της ουσίας εφόσον έδωσε την απαραίτητη παράταση και κρίνει ότι έχει στη διάθεσή του επαρκή στοιχεία.

Β. + C. Εξετάζει την αρμοδιότητά του με βάση τους κανόνες του διεθνούς ιδιωτικού δικαίου και της σύμβασης του Lugano και αποφασίζει ότι είναι αρμόδιο κατά τόπο και καθ’ ύλην. Το δικαστήριο θεωρεί ότι εφαρμοστέο είναι το ελβετικό δίκαιο. Το Δικαστήριο θεωρεί ότι έχει αρκετά στοιχεία στη διάθεσή του ώστε να αποφανθεί επί της ουσίας αν και δεν κατέθεσαν τις προτάσεις τους οι εναγόμενοι.

…………………………

C. b. – παράνομη προσβολή της προσωπικότητας μπορεί να επικαλεστεί και νομικό πρόσωπο, το οποίο έχει επίσης δικαίωμα στην προστασία της τιμής, της φήμης του, της προστασίας της ιδιωτικότητα του, και της οικονομικής του δραστηριότητας.

………………………………………

Το Δικαστήριο αναλύει στη συνέχεια κατά ποίων έχουν δικαίωμα να στραφούν οι ενάγοντες και αποφασίζει ότι και οι τρεις (ΠΚ – ΚΤ και ADVANTAGE DATA) έχουν προβεί σε πράξεις που έχουν βλάψει τις ενάγουσες.

……………………………………..

Το δικαίωμα στην προσωπικότητα έχει απόλυτο χαρακτήρα και κατά κανόνα κάθε προσβολή είναι παράνομη. Αυτός ο οποίος προσβάλλει την προσωπικότητα του άλλου μπορεί να επικαλεστεί ότι η προσβολή δικαιολογείται (άρθρο 28 Ελβετικού αστικού κώδικα) εφόσον υπάρχει ιδιωτικό έννομο συμφέρον ή τίθεται ζήτημα δημοσίου ενδιαφέροντος. Στην περίπτωση αυτή το Δικαστήριο αποφασίζει ποιο από τα δικαιώματα πρέπει να υπερισχύσει. Η προσβολή της προσωπικότητας με παρουσίαση μη αληθών στοιχείων είναι κατά κανόνα πάντοτε παράνομη.

Ι)………………………….

Στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΚ και ο ΚΤ δημοσίευσαν στο διαδίκτυο και υποστήριξαν δημόσια ότι οι ενάγουσες συμμετείχαν σε συναλλαγές που αφορούσαν το δημόσιο ελληνικό χρέος το 2008, 2009, 2010 και 2011, ειδικότερα μέσω CDS, ότι τους είχαν αποκαλυφθεί απόρρητες και εμπιστευτικές πληροφορίες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011 και ότι έκαναν αναφορά και βασίστηκαν στις λίστες που συνέταξε η ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εταιρεία εκδότρια των CDS.

Οι ενάγουσες ως εταιρείες που έχουν ως καταστατικό σκοπό την διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων και άλλων μορφών συλλογικών επενδύσεων υποχρεούνται να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να είναι άψογες στις συναλλαγές τους.

Ως προς τον παράνομο χαρακτήρα, προκύπτει από τα σχετικά της υπόθεσης ότι καμία από τις κατηγορίες δεν βασίζεται σε αποδείξεις. Επίσης, η ADVANTAGE DATA έχει προβεί στην αναγνώριση του σφάλματός της.

Υπάρχει λοιπόν παράνομη προσβολή των προσωπικοτήτων των ενάγοντων νομικών προσώπων.

Ως προς τα μέτρα που αιτούνται οι ενάγοντες, το Δικαστήριο θεωρεί ότι οι ενάγοντες απέδειξαν επαρκώς ότι ο ΠΚ έχει την πρόθεση να επαναφέρει τις κατηγορίες, ότι ο ΠΚ και ο ΚΤ συνεχίζουν να διαδίδουν μέσω του διαδικτύου τις κατηγορίες τους, και ότι είναι απαραίτητο να αναγνωριστεί από το Δικαστήριο ο παράνομος χαρακτήρας της προσβολής ώστε να διαφυλαχθεί η καλή φήμη τους.

Το Δικαστήριο δέχεται το αίτημα των εναγόντων ως προς την απαγόρευση στον ΠΚ να επαναφέρει τις κατηγορίες, ως προς την διαταγή προς τον ΠΚ και ΚΤ να παύσουν να διαδίδουν τις κατηγορίες αυτές και να διαγράψουν τα όποια σχετικά δημοσιεύματα στα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook και scribd καθώς στην ιστοσελίδα του πολιτικού κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημέρα που θα γίνει εκτελεστή η παρούσα απόφαση, καθώς και ως προς την αναγνώριση του παράνομου χαρακτήρα της προσβολής από τους τρεις εναγόμενους.

ΙΙ) …………………………..

Το Δικαστήριο αναλύει τον τρόπο υπολογισμού των αποζημιώσεων για προσβολή της προσωπικότητας (σύμφωνα με τη διάρκεια, τη σοβαρότητα της προσβολής, τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν κτλ).

Το Δικαστήριο λαμβάνει υπόψη του ότι η ADVANTAGE DATA απέσυρε από τις λίστες της την UNIGESTION HOLDING, και κατόπιν τούτου η μόνη σύνδεση των κατηγοριών με τις ενάγουσες γίνεται μέσω των κατηγοριών του ΠΚ και του ΚΤ, ενώ επισημαίνεται επίσης ότι οι κατηγορίες αυτές έχουν ως επίκεντρο τον Ανδρέα Παπανδρέου και εμμέσως τον αδελφό του Γεώργιο Παπανδρέου. Δεν είναι επίσης αμελητέο το ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα είναι έως και σήμερα διαθέσιμα στο κοινό, παγκοσμίως και ανά πάσα στιγμή, δίνοντας διαρκή χαρακτήρα στην προσβολή. Το συγκεκριμένο στοιχείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι ενάγουσες είναι εταιρείες που έχουν ως καταστατικό σκοπό την διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων και άλλων μορφών συλλογικών επενδύσεων και υποχρεούνται να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να είναι άψογες στις συναλλαγές τους. Δεν προκύπτει βέβαια από τα σχετικά της υπόθεσης ότι οι ενάγουσες έχασαν πελατεία, ή ότι τους επιβλήθηκαν ποινές κατόπιν της εμπλοκής στην υπόθεση της FINMA.

Με βάση τα ανωτέρω το Δικαστήριο αποφασίζει ότι πρέπει να καταβληθεί στις ενάγουσες το ποσό των 15.000 ελβ φραγ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη. Το Δικαστήριο καταδικάζει κάθε εναγόμενο να καταβάλει σε κάθε μία από τις ενάγουσες εταιρείες το ποσό των 5.000 ελβ φραγ ως ηθική βλάβη.

D………………………………………..

Κατόπιν εξέτασης των σχετικών εγγράφων προκύπτει ότι ο ΠΚ έχει σκοπό να ανανεώσει τις επίδικες κατηγορίες. Επίσης ο ΚΤ και ο ΠΚ επέδειξαν έλλειψη ενδιαφέροντος για την παρούσα διαδικασία, γεγονός που οδηγεί το Δικαστήριο στο συμπέρασμα ότι δεν έχουν σκοπό να συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της αυθόρμητα.

Για τον λόγο αυτό το Δικαστήριο διατάζει την κατάπτωση ποινής (προστίμου) ύψους 1.000 ελβ φραγ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης με την παρούσα απόφαση.

Ε. Τα δικαστικά έξοδα θα καλυφθούν από κοινού και εις ολόκληρον από τους εναγόμενους.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

1. Απαγορεύει στον Π.Κ. να διαρρέει – αναπαράγει μέσω του διαδικτύου ή του έντυπου τύπου και ειδικότερα να διαγράψει από τα προφίλ του στο facebook και στο scribd και από το διαδικτυακό τόπο του πολιτικού κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων,

– την κατηγορία ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS

– την κατηγορία ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011

– την οποιαδήποτε αναφορά στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να υπάρχει να επιβληθεί χρηματική ποινή (πρόστιμο) σύμφωνα με το άρθρο 239 του Ελβετικού Ποινικού Κώδικα.

2. Διατάζει τον Π.Κ. να σταματήσει να διαρρέει – αναπαράγει μέσω του διαδικτύου ή του έντυπου τύπου και ειδικότερα να διαγράψει από τα προφίλ του στο facebook και στο scribd και από το διαδικτυακό τόπο του πολιτικού κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εντός 5 εργάσιμων ημερών από την εκτελεστότητα της απόφασης

– την κατηγορία ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS

– την κατηγορία ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011

– την οποιαδήποτε αναφορά στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS.

3. Διατάζει τον Κ.Τ. να σταματήσει να διαρρέει – αναπαράγει μέσω του διαδικτύου ή του έντυπου τύπου και ειδικότερα να διαγράψει από τα προφίλ του στο facebook και στο scribd και από το διαδικτυακό τόπο του πολιτικού κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εντός 5 εργάσιμων ημερών από την έκτελεστότητα της απόφασης

– την κατηγορία ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS

– την κατηγορία ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011

– την οποιαδήποτε αναφορά στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS.

4. Διατάζει χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 CHF για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης στα ανωτέρω σημεία 2 και 3 του διατακτικού.

5. Το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι ο ΠΚ έχει προσβάλει παρανόμως την φήμη της UNIGESTION και της UNIGESTION HOLDINGS δημοσιεύοντας ο ίδιος ή με τη συμμετοχή του στη δημοσίευση στο διαδίκτυο ή στον έντυπο τύπο

– της κατηγορίας ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS

– της κατηγορίας ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011

– της οποιαδήποτε αναφοράς στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS.

6. Το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι ο ΚΤ έχει προσβάλει παρανόμως την φήμη της UNIGESTION και της UNIGESTION HOLDINGS δημοσιεύοντας ο ίδιος ή με τη συμμετοχή του στη δημοσίευση στο διαδίκτυο ή στον έντυπο τύπο

– της κατηγορίας ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS

– της κατηγορίας ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011

– της οποιαδήποτε αναφοράς στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS.

7. Το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι η ADVANTAGE DATA INC έχει προσβάλει τη φήμη της UNIGESTION και της UNIGESTION HOLDINGS δημοσιεύοντας μία λίστα στην οποία εμφαίνεται λανθασμένα η UNIGESTION HOLDINGS ως εκδότρια CDS.

8. Καταδικάζει τον ΠΚ να πληρώσει στην UNIGESTION το ποσό των 5.000 ελ φραγ. με τόκο 5% από την εκτελεστότητα της απόφασης .

9. Καταδικάζει τον ΚΤ να πληρώσει στην UNIGESTION το ποσό των 5.000 ελ φραγ. με τόκο 5% από την εκτελεστότητα της απόφασης.

10. Καταδικάζει την ADVANTAGE DATA να πληρώσει στην UNIGESTION το ποσό των 5.000 ελ φραγ. με τόκο 5% από την εκτελεστότητα της απόφασης.

11. Καταδικάζει τον ΠΚ να πληρώσει στην UNIGESTION HOLDINGS το ποσό των 5.000 ελ φραγ. με τόκο 5% από την εκτελεστότητα της απόφασης .

12. Καταδικάζει τον ΚΤ να πληρώσει στην UNIGESTION HOLDINGS το ποσό των 5.000 ελ φραγ. με τόκο 5% από την εκτελεστότητα της απόφασης .

13. Καταδικάζει την ADVANTAGE DATA να πληρώσει στην UNIGESTION HOLDINGS το ποσό των 5.000 ελ φραγ. με τόκο 5% από την εκτελεστότητα της απόφασης .

14. Ορίζει τα δικαστικά έξοδα και διατάζει να καλυφθούν από τους εναγόμενους από κοινού και εις ολόκληρον.

15. Απορρίπτει κάθε άλλη αίτηση των διαδίκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ποιος βγαίνει κερδισμένος από την δίκη Παπανδρέου – Καμμένου ;;;; ΕΓΩ !!!!!

Κυριάκος Τόμπρας, Γεώργιος Νούλας ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ κατά κερδοσκόπων κλπ

Advertisements

5 comments on “Ελβετική απόφαση κατά Καμμένου, Τόμπρα και ADVANTAGE DATA για εμπλοκή της Unigeston με CDS και χειραγώγηση ελληνικού δημοσίου χρέους

 1. ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ: ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

  Απόλυτη επιβεβαίωση της αποκάλυψης μας για την Ελβετική εταιρεία του αδελφού του πρωθυπουργού, στο πρωτοσέλιδο της Ελβετικής εφημερίδας «LaLiberte».(ανανεωμένο με την Αγγλική μετάφραση)

  Με τον τίτλο «Ελληνική Σαλάτα» χαρακτηρίζει τις οικογενειακές business, συμπληρώνοντας και την τοποθεσία «δίπλα στην λίμνη», με πηχαίο τίτλο και μεγάλη φωτογραφία του πρωθυπουργού.

  Το εκτενές ρεπορτάζ αποδεικνύει την ακρίβεια των στοιχείων που αποκαλύψαμε, αλλά ανάγει σε μείζον θέμα ηθικής ταξης αυτές τις δραστηριότητες.

  Μεγάλη η αναφορά στις αποκαλύψεις του Πάνου Καμμένου για τις business, παρότι η εφημερίδα είναι κεντροαριστερή, με νέα τρανταχτά στοιχεία.

  Η εφημερίδα μάλιστα προχωρεί πολύ βαθύτερα μιλώντας για «αφή υπεξαίρεσης»(!!!) και άλλα που θα μεταφράσουμε στην συνέχεια.

  Το δυναμικό «Sibilla» γράφει τα εξής μεταφράζοντας το άρθρο:

  Ελληνική σαλάτα οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας γΑΠ, σήμερα για την κεντροαριστερή ελβετική εφημερίδα «laliberte». Άραγε η αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη θα κινηθεί εναντίον και της ελβετικής εφημερίδας, ή θα περιοριστεί μόνον στα ελληνικά blogs;

  Κύριε πρωθυπουργέ, ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι!
  Μας πήρανε είδηση και οι Ελβετοί!
  Ένα άρθρο στην έγκυρη ελβετική εφημερίδα «laliberte», κάνει ρόμπα την Ελλάδα και την πρωθυπουργική οικογένεια, αναφορικά με τις «επιχειρηματικές» δραστηριότητες του αδελφού του πρωθυπουργού.

  http://olympia.gr/2011/08/17/laliberte-papandreou/

 2. Ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, που έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ, παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στη ΜΚΟ I4CENSE και στην UNIGESTION που προτείνει στους επενδυτές να ποντάρουν σε CDS υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδος

  Συζητήθηκαν, σήμερα, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι αγωγές του Ανδρίκου Παπανδρέου –αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου- κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελληνων Πάνου Καμμένου. Ο Ανδρίκος Παπανδρέου αξιώνει 1.300.000 ευρώ για την υπόθεση των CDS που πουλήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και πόνταραν στην χρεοκοπία της Ελλάδας.
  Ο κ. Καμμένος έχει καταγγείλει ότι ο Ανδρίκος Παπανδρέου εμπλέκεται στις αγοραπωλησίες των CDS που στοιχημάτιζαν υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας από την είσοδο της στο ΔΝΤ, την οποία μεθόδευσε ο αδερφός του και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Μάλιστα, οι καταγγελίες του προέδρου των Αν.Ελλ. ισχυροποιήθηκαν τόσο από την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, όσο και από την σχηματισθείσα ποινική δικογραφία για την υπόθεση από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
  Από την πλευρά του, ο Ανδρίκος Παπανδρέου τόνισε στο δικαστήριο ότι: «Με έχει ονοματίσει ως οικονομικό εγκληματία. Η ΜΚΟ υπήρχε. Υπήρξα όντως σύμβουλος στις επενδυτικές εταιρείες που έχουν αναφερθεί. Δεν έχω δώσει ποτέ εσωτερική πληροφόρηση με σκοπό να βλάψω τη χώρα μου. Πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος δείχνοντας ότι μάχεται με την οικογένεια Παπανδρέου, ως τεράστια πηγή διαπλοκής στη χώρα, θέλησε να ωφεληθεί με ψήφους».
  Με την τοποθέτησή του αυτή, όμως, ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού –που έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ- παραδέχθηκε τα όσα ανέφερε για αυτόν ο Πάνος Καμμένος και, συγκεκριμένα, το γεγονός ότι είναι ιδρυτής και πρόεδρος της ΜΚΟ I4CENSE η οποία είχε ως χρυσό χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η ΜΚΟ έχει ως πραγματική έδρα, κατά ομολογία του Ανδρίκου Παπανδρέου, την Ελβετία αλλά ο ίδιος δηλώνει ως έδρα το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης παραδέχτηκε την συμμετοχή του στην εταιρεία επενδυτικών κεφαλαίων UNIGESTION που διαχειρίζεται CDS και προτείνει στους επενδυτές να ποντάρουν σε ελληνικά CDS υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδος.

  Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/273412/anti-na-dikaiologithei–omologise-o-antrikos#ixzz3pCRhXhFS

 3. Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

  ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΡΗΤΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ !!! ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ;;;

  Κυριάκος Τόμπρας: Κάποιος μου την έστησε με το δικαστήριο της Ελβετίας !!!

  Τι απαντά στο Newsbomb.gr ένας εκ των εναγομένων που φέρεται να έχει καταδικαστεί από το Ελβετικό Δικαστήριο !!!
  Για ποιους αφήνει αιχμές ο Κυριάκος Τόμπρας και γιατί κάνει λόγο για πλαστοπροσωπία;

  Η υπόθεση έχει – όπως όλα δείχνουν- πολύ ψωμί !!!

  Στα έγγραφα που παρουσίασε το Newsbomb.gr εκτός από το όνομα του Πάνου Καμμένου, υπάρχει και το όνομα ενός οικονομολόγου, του Κυριάκου Τόμπρα ο οποίος πρωτοστάτησε στις αποκαλύψεις για τα CDS. Μόνο που σήμερα, ο κ. Τόμπρας, όπως ο ίδιος αναφέρει, δεν ειδοποιήθηκε ποτέ και δεν γνωρίζει τίποτα για την συγκεκριμένη δίκη.

  Άρα τι έχει συμβεί;

  Πήγε κάποιος άλλος με το όνομα Τόμπρας στη δίκη;

  Και αν «ναι» ποιος τον έστειλε και για λογαριασμό ποίου λειτουργούσε;

  Τα ερωτήματα είναι πολλά κι εδώ οφείλει να πάρει θέση και ο κ. Καμμένος και να καταθέσει τι ακριβώς γνωρίζει για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

  Μιλώντας στον Newsbomb ο κ. Τόμπρας τόνισε ότι η υπόθεση έχει πολλά ερωτήματα:

  «Αν το όλο δικαστήριο δεν είναι στημένο τότε είναι προφανές ότι υπάρχει ζήτημα πλαστοπροσωπίας. Εγώ στη ζωή μου δεν έχω πάει ποτέ στην Ελβετία. Μια απόφαση που λέει ότι εγώ παρίσταμαι στο δικαστήριο αυτοπροσώπως και καταδικάζομαι, είναι απόφαση ενός δικαστηρίου στημένου. Και εδώ έχει ευθύνες η Ελβετική δικαιοσύνη. Δηλαδή φώναξε ο δικαστής: «Τόμπρας» και πετάχτηκε κάποιος και είπε «παρών» χωρίς να γίνει ταυτοπροσωπία; ».

  Ο κ. Τόμπρας υπογραμμίζει ότι ακόμα και η διεύθυνση που αναφέρει το δικαστήριο είναι μεν δική του, αλλά είναι παλιά, προ δεκαπενταετίας!!!

  «Δεν έλαβα ποτέ καμία κλήση και η διεύθυνση που εμφανίζεται στην απόφαση του δικαστηρίου είναι μια παλιά διεύθυνση που είχα προ 15ετίας. Αν ήθελε να με βρει η Ελβετική Δικαιοσύνη θα με έβρισκε μέσω του υπουργείου Εξωτερικών. Κι αυτό πρέπει να είναι εκ του πονηρού».

  Ο κ. Τόμπρας είναι αποκαλυπτικός για το ποιος μπορεί να έστησε μια τέτοια ιστορία:

  «Προφανώς κάποιος από αυτούς που κέρδισαν την υπόθεση και είχε συμφέρον να φανεί στο εξωτερικό ότι καταδικάστηκα. Αυτή τη δουλειά την έστησε κάποιος που ήθελε να καταδικαστώ. Μπορεί να υπήρξε κάποιο deal μεταξύ της UNIGESTION SA και της ADVANTAGE DATA INC και να τα βρήκαν μεταξύ τους και να θέλουν να υποβαθμίσουν τις αποκαλύψεις που έχω κάνει για τα CDS. Δηλαδή να έστησαν το δικαστήριο για να λήξει το θέμα με τον Παπανδρέου».

  Το άλλο σενάριο το οποίο ο κ. Τόμπρας έχει αρχίσει να σκέφτεται αλλά δεν θέλει όπως λέει να το πιστέψει είναι να τα έχει βρει ο Καμμένος με τον Παπανδρέου:

  «Το πιο φαντασμαγορικό σενάριο θα είναι να υπάρχει deal του Καμμένου με τον Παπανδρέου, αλλά αυτό ούτε που τολμώ να το πιστέψω».

  Ο κ. Τόμπρας υπογράμμισε πως θα ψάξει την υπόθεση και έχει ζητήσει τα πρακτικά της δίκης.

  Το Newsbomb.gr δεν θα μείνει εδώ. Θα συνεχίσει την έρευνα μέχρι να λάμψει η αλήθεια και να διευκρινιστεί αν όντως κάποιοι προέβησαν σε πλαστοπροσωπία και γιατί;

  http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/10/blog-post_509.html

  http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/636027/kyriakos-tompras-kapoios-moy-tin-estise-me-to-dikastirio-tis-elvetias#ixzz3pIhKrbyv

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s