Πρόταση του ΕΠΑΜ, για να σταματήσουν οι πνιγμοί αθώων ανθρώπων (μεταναστευτικό)

d218917906a6bdecfb4f4ff7db734384-620x330

Ανακοίνωση

Πρόταση του ΕΠΑΜ, για να σταματήσουν οι πνιγμοί αθώων ανθρώπων

 

Ενώ η Ε.Ε. προσποιείται ότι ασχολείται με το προσφυγικό με διασκέψεις κορυφής και με έγερση τειχών, καθημερινά αθώοι άνθρωποι και παιδιά πνίγονται στο Αιγαίο, προσπαθώντας να ζήσουν σε ασφάλεια και μακρυά από πολέμους. Τήν ιδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση χύνει κροκοδείλια δάκρυα καθώς με λόγια άνευ περιεχομένου προσποιείται και αυτή. H Τουρκία, επιτρέπει την ανεμπόδιστη δράση των δουλεμπόρων που οδηγούν εκατοντάδες πρόσφυγες στό θάνατο.

Το ΕΠΑΜ προτείνει τα εξής μέτρα για να σταματήσουν οι θάνατοι:

1. Να καταγγελθεί η Τουρκία και να της επιβληθούν κυρώσεις για την ανοικτή συνεργασία των αρχών με τους δουλέμπορους, συνεργασία που υπάρχει εδώ και χρόνια.

2. Να εφαρμοστεί αυστηρά το διεθνές δίκαιο και οι συμβάσεις στα πλαίσια του ΟΗΕ για την μεταχείριση των προσφύγων από όλες τις χώρες υποδοχής. Αυτό σημαίνει ότι οι πρόσφυγες δικαιούνται άσυλο από την πρώτη χώρα στην οποία καταφεύγουν. Κι αυτή είναι η Τουρκία. Άρνηση της χώρας αυτής να υποδεχθεί τους πρόσφυγες με την απόδοση ασύλου – όπως προβλέπεται από το δίκαιο και τους νόμους – και καταλλήλων ταξιδιωτικών εγγράφων, πρεπει να συνεπάγεται κυρώσεις εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας.

3. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να υπερασπιστεί το κυριαρχικό δικαίωμα των ελληνικών αρχών να έχουν την αποκλειστική ευθύνη διεύθυνσης και διαχείρισης της κρίσης, εντάσσοντας εθελοντικές οργανώσεις, ΜΚΟ, ιδιωτικές πρωτοβουλίες και διεθνείς συνδρομές υπό τον άμεσο έλεγχο και συντονισμό της δράσης τους. Πρέπει να σταματήσει το ασύδοτο σαφάρι δήθεν εθελοντικών και άλλων ύποπτων “ανθρωπιστικών” οργανώσεων με θύματα αθώους πρόσφυγες για να εισπράξουν επιδοτήσεις, ή να εξυπηρετήσουν γεωστρατηγικές σκοπιμότητες.

4. Να καταγγελθει ή να ανασταλεί η Σύμβαση Δουβλίνου 2 και να αντιμετωπιστεί η κρίση όχι ως ένα εσωτερικό πρόβλημα της ΕΕ, αλλά ως διεθνές. Επομένως την ευθύνη της διευθέτησης, αλλά και της μεταφοράς του κόσμου αυτού οφείλει να απασχολήσει τη διεθνή κοινότητα με ευθύνη του ΟΗΕ. Δεν μπορούν να υπάρχουν κράτη, όπως οι ΗΠΑ, εμπλεκόμενα στους πολέμους που δημιουργούν την πρωτοφανή αυτή μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών και να “νίπτουν τας χείρας τους”.

5. Εαν αρνηθούν ωρισμένα Κράτη-Μέλη να δεχθούν πρόσφυγες, τότε να καταγγελθούν αυτά στην διεθνή κοινότητα και διεθνείς οργανισμούς για συνεργασία σέ μαζική δολοφονία ανθρώπων, η οποία στοιχειωθετεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Με λόγια και διασκέψεις δεν σώζονται ανθρώπινες ψυχές. Μόνο με πράξεις και δράσεις αποφεύγονται οι θάνατοι.

Και το ΕΠΑΜ προτείνει συγκεκριμένες δράσεις.

5/11/2015

3 comments on “Πρόταση του ΕΠΑΜ, για να σταματήσουν οι πνιγμοί αθώων ανθρώπων (μεταναστευτικό)

 1. Δε θέλετε νεκρούς στο Αιγαίο; ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!

  Κύριοι,

  Αν όντος δε θέλετε νεκρούς στο Αιγαίο, και αν όντος θέλετε να σταματήσετε το λαθρεμπόριο ανθρώπων, τα πράγματα είναι απλά:

  1. Κλείστε τα σύνορα.
  2. Ξεκινήστε περιπολίες στο Αιγαίο.
  3. Βγάλτε ανακοίνωση ως επίσημο κράτος ότι ο διάδρομος «Αιγαίο» έχει κλείσει οριστικά.

  Μπορείτε να πάρετε ιδέα από την Αυστραλία, που ως επίσημο κράτος έβγαλε το παρακάτω βίντεο.

  Δείτε το βίντεο για να πάρετε ιδέες. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έβαλε τον Διοικητή του Στρατού να πει στους παράνομους μετανάστες ότι: οι δουλέμποροι τους λένε ψέματα και ότι η Αυστραλία δε θα γίνει πατρίδα τους. Τα καράβια που θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν, θα γυρίσουν πίσω! Τόσο απλά! Κάντε και το σεις.

  4. Απαιτήστε από τους «συμμάχους» μας (Ευρώπη και την Αμερική) να δημιουργηθούν τα HotSpots στην Τουρκία, στην Συρία και σε Αμερικανικές βάσεις της περιοχής. (Τόσες υπάρχουν στη γύρω περιοχή).

  5. Βγάλτε ανακοίνωση ως επίσημη Ευρώπη, ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες, για να μην διακινδυνέψουν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους, θα πρέπει να κατευθυνθούν στα HotStop αυτά.

  6. Φτιάξτε φυλλάδια, όπως αυτά που μοιράζονται στην Τουρκία, με οδηγίες με το πώς θα φτάσουν οι πρόσφυγες και μετανάστες εκεί.

  7. Κάντε καταγραφή των ανθρώπων και στη συνέχεια μοιράστε τους πρόσφυγες σε όλες τις χώρες που θα δηλώσουν πρόθυμοι να τους δεχτούν, και που έχουν τη δυνατότητα να τους δεχτούν βάση των οικονομικών κάθε χώρας. Αν η Σαουδική Αραβία θέλει μερικούς πρόσφυγες, γιατί να μην πάνε οι άνθρωποι; Ο σκοπός δεν είναι να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια, άρα επιλογή τελικού προορισμού, δε θα έπρεπε να υπάρχει.

  Αν το κάνετε ξεκάθαρο αυτό, είμαι βέβαιος ότι ο αριθμός αυτών που προσπαθούν να ξεφύγουν, θα μειωθεί δραστικά.

  8. Όσοι είναι οικονομικοί μετανάστες (και όχι πρόσφυγες), θα συμπληρώσουν τα κατάλληλα έγγραφα και θα περιμένουν να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

  9. Όσοι δε ζητήσουν άσυλο, θα επιστρέψουν στις χώρες τους.

  Πριν από αυτά όμως, θα πρέπει να απαντήσετε μία απλή ερώτηση:

  Θέλετε όντος να μην υπάρχουν νεκροί στο Αιγαίο ή θέλετε να Ισλαμποιήσετε την Ευρώπη;

  Γιατί αν όντος θέλετε να μην υπάρχουν νεκροί στο Αιγαίο, τότε μόνο με τα παραπάνω θα επιτευχθεί. Όπως ο φράχτης στον Έβρο σταμάτησε τις ροές παράνομων μεταναστών, έτσι και απαγόρευση στο Αιγαίο θα σταματήσει τους πνιγμούς.

  Αν όμως ο σκοπός σας είναι η Ισλαμοποίηση της Ευρώπης (και μαζί της Ελλάδας φυσικά), τότε σταματήστε να είστε υποκριτές και πείτε το στον κόσμο.
  Ναυλώστε αεροπλάνα κατευθείαν στη Μέση Ανατολή και φέρτε τους εδώ.

  Ας σταματήσετε επιτέλους να μας χρησιμοποιείται ως αντικείμενα για να δικά σας άρρωστα σχέδια.

  Τυπώστε χρήματα, συμπληρώστε μηδενικά στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς, και σταματήστε να μας δολοφονείτε.

  Εξάλλου, αυτό στην ουσία θέλετε, να μεγαλώσετε τις περιουσίες σας.

  05/11/2015

  strouthokamilos

 2. Με διαφήμιση σε εφημερίδα αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό η Δανία

  07 Σεπτεμβρίου 2015

  Ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν υποστήριξε σήμερα ότι η επιβολή ελέγχων στα σύνορα με τη Γερμανία δεν αποτελεί τη λύση στην προσφυγική κρίση η οποία εξαπλώθηκε το Σαββατοκύριακο και στη χώρα του, με την άφιξη περισσότερων από 400 ανθρώπων.

  Το Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο στηρίζεται η κυβέρνηση μειοψηφίας του Ράσμουσεν, είχε ζητήσει νωρίτερα να εφαρμοστούν συνοριακοί έλεγχοι. Ο Δανός πρωθυπουργός τόνισε πάντως ότι οι 400 πρόσφυγες θα πρέπει να καταγραφούν στη Δανία, όπως ορίζει ο κανονισμός του Δουβλίνου, μολονότι όλοι τους επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους με τελικό προορισμό τη Σουηδία.

  Οι πρόσφυγες που έφτασαν την Κυριακή στο Ρέντμπι ελπίζουν ότι θα πάνε με το τρένο από την Κοπεγχάγη στο Μάλμε, διασχίζοντας τη γέφυρα που συνδέει τις δύο χώρες. Ωστόσο νωρίτερα σήμερα ξέσπασαν μικροσυμπλοκές με την αστυνομία, όταν πολλοί από αυτούς αρνήθηκαν να δώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα καθώς φοβούνται ότι αν το κάνουν αυτό δεν θα τους επιτραπεί να φύγουν από τη Δανία.
  Αρκετοί τελικά υποχώρησαν μπροστά στην απαίτηση των αρχών και σήμερα το πρωί περίπου 150 άνθρωποι κατευθύνονταν πεζή προς τη Σουηδία, υπό αστυνομική συνοδεία, στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου. Μια γυναίκα που δήλωσε ότι είναι μηχανικός και κατάγεται από τη Συρία, εξήγησε στο τηλεοπτικό κανάλι TV2 ότι η ίδια με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά διέσχισαν όλη την Ευρώπη για να πάνε στη Σουηδία. “Κοιμήθηκα στον δρόμο, διέπλευσα τη θάλασσα με τα παιδιά μου”, είπε η Λάιλα Σάγεντ.

  “Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις υποχρεώσεις μας και να τους στείλουμε στη Σουηδία χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της, επειδή τότε θα κάναμε το ίδιο που κάνουν πολλές άλλες χώρες οι οποίες ευθύνονται για το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου δέχεται τόσο ισχυρές πιέσεις”, είπε ο Δανός πρωθυπουργός. Ο Ράσμουσεν πρόσθεσε ότι υποσχέθηκε στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να δεχτεί 100 πρόσφυγες από τη Γερμανία “λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί η Γερμανία και η Ευρώπη”.

  Η Δανία, που πέρσι δέχτηκε περίπου 15.000 αιτούντες άσυλο, δηλαδή διπλάσιους σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, αγόρασε διαφημιστικό χώρο σε τέσσερις μεγάλες εφημερίδες του Λιβάνου προκειμένου να ενημερώσει τους επίδοξους μετανάστες ότι έχει σκληρύνει τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί κάποιος για να γίνει δεκτός στη χώρα.
  Στη διαφήμιση αυτή που δημοσιεύεται σε μια αγγλόφωνη και τρεις αραβόφωνες εφημερίδες η Κοπεγχάγη αναφέρει ότι τα επιδόματα που χορηγούνταν στους νεοαφιχθέντες έχουν μειωθεί κατά 50% και ότι όσοι διαθέτουν προσωρινή άδεια διαμονής δεν δικαιούνται να φέρουν στη χώρα τις οικογένειές τους. Για να παραμείνουν στη Δανία, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα πρέπει να μιλούν και να καταλαβαίνουν τη γλώσσα, συνεχίζει το κείμενο, προειδοποιώντας ότι όσοι δεν λάβουν άδεια παραμονής θα απελαθούν αμέσως από τη χώρα.
  Η υπουργός Μετανάστευσης και Ένταξης Ίνγκερ Στόιμπεργκ είπε ότι στόχος της διαφήμισης ήταν “να ενημερώσει αντικειμενικά και ρεαλιστικά” για τη δανέζικη νομοθεσία. “Λαμβάνοντας υπόψη το κύμα αφίξεων στην Ευρώπη αυτήν την περίοδο, υπήρχαν πολλοί λόγοι για να σκληρύνουμε τους κανόνες και να το γνωστοποιήσουμε”, ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook.
  Μια εκπρόσωπος του υπουργείου διέψευσε εξάλλουν την πληροφορία ότι πέντε τουρκικές εφημερίδες αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν τη διαφήμιση.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.