Χαράτσι ΔΕΗ: Ολομέλεια τέλος

ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ-ΔΤ-550/30.11.2015

201308061113105704

Στις 19-11-2015 συζητήθηκε μετά από πέντε αναβολές στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η αίτηση αναίρεσης του Ελληνικού Δημοσίου της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στη Συλλογική Αγωγή του ΙΝΚΑ κατά των ΔΕΗ και Δημοσίου για το ΕΕΤΗΔΕ – Χαράτσι. Στις 27-11-2015 έκλεισε ο φάκελος με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία που προσκόμισαν οι δύο πλευρές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως αντιπολίτευση το 2011 είχε χαρακτηρίσει ορθά, όπως αποφάσισε και το Δικαστήριο, το ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι) παράνομο – άδικο – καταχρηστικό. Αυτή η στάση τροποποιήθηκε σήμερα και μέσω του Νομικού Συμβούλου του Κράτους προσπάθησε να δικαιολογήσει την ύπαρξη του άδικου φόρου σαν να είναι  Συνταγματικός και να αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ισοδύναμα με αυτόν, δημιουργώντας εικονικά κλίμα οικονομικής καταστροφής, γεγονός που το δικαστήριο του Αρείου Πάγου δεν είναι το αρμόδιο φορολογικό δικαστήριο για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, καλείται να κρίνει μόνο την Συνταγματικότητα του φόρου

Το ΙΝΚΑ δια των Νομικών Συμβούλων μας κ.κ. Γιάννη Μυταλούλη και Γιώργου Κόκκα Δικηγόρου εκπροσώπου και Προέδρου του Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας, όπως και ο Παρεμβαίνων αρμοδίως Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας ανάπτυξαν την Αντισυνταγματικότητά του.

Ο κ.κ. Γιάννη Μυταλούλης ανάφερε ότι οι ισχυρισμοί του Συνηγόρου του Δημοσίου κρύβουν την αλήθεια, για την επιστροφή 7.5 δις Ευρώ που έχουν καταβληθεί από τους πολίτες, αν η απόφαση επικυρώσει το Αντισυνταγματικό του, επειδή, για να επιστραφεί έστω και ένα Ευρώ από φόρο θα πρέπει ο φορολογούμενος να έχει υποβάλλει προσφυγή (πάγια διάταξη του κώδικα διοικητικής δικονομίας), γεγονός που για δύο χρόνια οκτώ εκατομμύρια καταναλωτές δεν έπραξαν. Το κλίμα πανικού που εικόνιζαν είχε δουλέψει πολύ καλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας επηρεάζοντας την απόφαση του.

Παρόλο που το χαράτσι έχει αλλάξει τρεις ονομασίες μέχρι σήμερα, η διάρκεια του έχει ξεπεράσει τα πέντε χρόνια και δεν χαρακτηρίζεται πλέον σαν έκτακτος φόρος, όπως ισχυρίστηκε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναφέροντας ότι σαν έκτακτο μέτρο !!!! δεν παραβιάζει τα άρθρα του Συντάγματος.

Το ΙΝΚΑ εμπιστεύεται την Ελληνική δικαιοσύνη, η οποία έχει χρέος να αποφασίσει ανεπηρέαστη από κάθε εξωτερικό παράγοντα που μπορεί να ασκεί πιέσεις, ώστε βάση των νόμων του κράτους να απονέμει δίκαιη απόφαση, επικυρώνοντας έτσι το κράτος δικαίου.

http://eleftheroiellines.blogspot.gr/2015/12/blog-post_39.html

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟ KAI ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΕΝΦΙΑ, εξαπάτηση εκλογικού σώματος, εξόντωση πληθυσμού μέσω βίαιης φτωχοποίησης κλπ) 

Απόφαση 293/2014 ΑΠ για το ΕΕΤΗΔΕ (ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ) Περίληψη: Κρίθηκε κατά πλειοψηφία, ότι το προβλεπόμενο από το άρθρο 53 του ν. 4021/11 τέλος (είναι φόρος) και οι ρυθμίσεις προσδιορισμού αυτού με την εκδοθείσα κατ’ εξουσιοδότηση του εν λόγω άρθρου 1211/2011 υπουργική απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών αντίκειται στο Σύνταγμα και στο άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία μιας ψήφου και για το λόγο αυτό οι σχετικοί αναιρετικοί λόγοι παραπέμφθηκαν στην Τακτική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. 

Οι φόροι στην περιουσία είναι καραμπινάτη ληστεία !

Μηνυτήρια αναφορά κατά Γκ. Χαρδούβελη – Αικ. Σαββαΐδου και παντός υπευθύνου για καταλογισμό φόρου που δεν αντιστοιχεί στην εξουσιοδότηση που έλαβαν βάση του προϋπολογισμό του έτους 2014 και του νόμου περί ΕΝΦΙΑ

SOS! ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΕΛΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ. ..η μάχη συνεχίζεται…( ασφαλιστικά μέτρα)

Προσφυγή κατά ΕΝΦΙΑ και Φόρου Εισοδήματος: «Η Εφορία με αφήνει να ζω με 8,59 ευρώ την ημέρα»

Φορολογία 2014 – Ληστεία μετά φόνου σε εξέλιξη  (Το δεύτερο μέρος ΕΔΩ )

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.