Μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα για εσχάτη προδοσία

7857cf11aadd57015a0d641e3fe03a54

Via Quadro 27 D 80070 S

Avv. Antonios Antoniadis. Angelo d’ Ischia (NA)

Tel: Italia:+ 39 334 2925832 Ελλάδα +306939347926

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΑΝΑΦΟΡΑ ( Αρθ.10 Συντάγματος)

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 134 Ποιν. Κωδ.

Ο υπογεγραμμένος Αντώνιος Αντωνιάδης γεννηθείς εις την Αθήνα στις 31.07.1954 υιός του Κίμωνος Χατζηαντωνιάδη και της Καλλιόπης Χατζηαντωνιάδου, το γένος Καρβούνη, κάτοικος Ιταλίας Via Quadro 27/D – 80070 Sant’Angelo di Ischia ( NA) δικηγόρος (avvocato) εγγεγραμμένος εις τον δικηγορικό σύλλογο της Νεαπόλεως Ιταλίας, με αριθμό δικηγορικής ταυτότητος ΑΑ014695

αιτείται

την αυτεπάγγελτη δίωξη του Έλληνα πρωθυπουργού κυρίου Αλέξη Τσίπρα, γιά το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 134 του ποινικού κώδικα και συγκεκριμένα για παράβαση του β’ εδαφίου: (Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιµωρείται όποιος, εκτός από την περίπτωση της προηγούµενης παραγράφου:

α) επιχειρεί µε βία ή απειλή βίας ή µε σφετερισµό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δηµοκρατικό πολίτευµα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεµελιώδεις αρχές ή θεσµούς του πολιτεύµατος αυτού.

β) επιχειρεί µε τα µέσα που αναφέρονται στο προηγούµενο εδάφιο και µε τρόπο πρόσφορο να διαπράξει την οµαλή λειτουργία του πολιτεύµατος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγµα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή. γ) ασκεί ή άσκησε την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέλαβε µε τους τρόπους και µε τα µέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό).

δια τους παρακάτω λόγους :

Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε δανειακή σύμβαση και την επικύρωσε με τον νόμο αρ.4335/2015 ο οποίος δημοσιεύθηκε εις το Φ.Ε.Κ Τεύχος πρώτο αρ. 80 της 16ης Ιουλίου 2015, εις την σελίδα 756 εις την οποίαν αναφέρεται επί λέξει: «Η κυβέρνηση πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για όλα τα σχέδια νόμου στους σχετικούς τομείς, με επαρκές χρονικό περιθώριο πριν την υποβολή τους για δημόσια διαβούλευση ή το κοινοβούλιο…..»

Με την ανωτέρω κατάπτυστη πρόταση, ο κύριος Αλέξης Τσίπρας αποστερεί από την Βουλή των Ελλήνων το δικαίωμα να νομοθετεί και ταυτόχρονα να παραδίδει την εθνική κυριαρχία στις διαθέσεις και τα καπρίτσια των δανειστών και της τρόικας, σε αντίθεση με την βούληση του Ελληνικού λαού, ο οποίος με δημοψήφισμα εξέφρασε την αντίθεσή του στον εκβιασμό των δανειστών, παραβιάζοντας έτσι και το άρθρο 52 του συντάγματος και νοθεύοντας την λαϊκή θέληση.

Με την ανωτέρω πρόταση, παραβιάζεται επίσης και το άρθρο 73 του Συντάγματος, βάσει του οποίου το δικαίωμα προτάσεων νόμου ανήκει εις την Βουλή και την κυβέρνηση, και φυσικά χωρίς την έγκριση κρατών η Ευρωπαϊκών θεσμών και δη, εχθρικών προς την Ελλάδα.

Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας δολίως ενεργεί κατά του εθνικού συμφέροντος, καταργώντας την επιτροπή για τον έλεγχο του χρέους, τα πορίσματα της οποίας αποδεικνύουν ότι το χρέος είναι απεχθές, παράνομο και επονείδιστον. Οι Γερμανοί μας επώλησαν υποβρύχια ελαττωματικά εις το διπλάσιο της αξίας των, καθώς και τεθωρακισμένα Λέοπαρντ χωρίς εξοπλισμό, πληρώνοντας μίζες διά τις οποίες καταδικάστηκε από τα Ελληνικά δικαστήρια και φυλακίσθηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας κύριος Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας Γεώργιος Κασιμάτης, σε δημοσίευμά του αναφέρει το πρωτόγνωρο της παράτυπης δημοσίευσης της Δανειακής Σύμβασης και δη στα Αγγλικά, χωρίς την υπογραφή αρμοδίων οργάνων και έγκριση της ολομέλειας της Βουλής, κατά τους συνήθεις τύπους.

***************************************************************

Βάσει των ανωτέρω, ο υπογεγραμμένος αιτείται την διερεύνηση της υποθέσεως και εν συνεχεία, ενδεχομένως την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα δια το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

Υποδεικνύει ως άτομα πληροφορημένα δια τα ανωτέρω, τα οποία μπορούν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραβίαση του νόμου και του Συντάγματος, τους:

1) Κυρίαν Ζωή Κωνσταντοπούλου – πρώην πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

2) Κύριον Γεώργιον Κασιμάτη – καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Εθνικού και Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου των Αθηνών.

Επισυνάπτονται:

1) Φωτοτυπία Ελληνικής αστυνομικής ταυτότητας και Ιταλικής δικηγορικής ταυτότητας.

2) Άρθρο του κυρίου Γεωργίου Κασιμάτη της 1ης Αυγούστου 2015, από την ιστοσελίδα www.iskra.gr

Ίσκια – Ιταλίας 30.12.2015

Αντώνιος Αντωνιάδης

 

ΧΙΛΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ κάνοντασς κλικ ΕΔΩ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Τσίπρας

Μηνύσεις 

Advertisements

12 comments on “Μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα για εσχάτη προδοσία

 1. ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
  ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ

  Γιώργου Κασιμάτη
  Η ιστορία του Μάη της τετραετίας συνεχίζεται πανομοιότυπα. Η περίφημη (παράνομη και απάνθρωπη) «Συμφωνία» και πάλι δεν επικυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων –ούτε καν τέθηκε σε ψηφοφορία. Η ανεξάντλητη, όμως, ευρηματικότητα των παρανόμων όλων των εποχών βρήκε ένα νέο και πρωτοφανές εύρημα για τη «δημοκρατική» διακήρυξη της «επιβολής» της: Φορέθηκε η «Συμφωνία» «δια της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως» επίσημο «καπέλο» στο κεφάλι της Λαϊκής Αντιπροσωπείας, που αποτελεί το ύπατο όργανο αντιπροσώπευσης της Λαϊκής Κυριαρχίας –που δεν υπάρχει πια- και του Προέδρου της Δημοκρατίας, που αποτελεί το ύπατο όργανο έκδοσης και δημοσίευσης των νόμων –που δεν αποφασίζει πια η Ελλάδα. Ποιο ήταν το εύρημα; Στην Ολομέλεια δεν τέθηκε η «Συμφωνία» για επικύρωση κατά το Σύνταγμα, γιατί είχε δηλώσει η ΑΝ.ΕΛ ότι δε θα την ψηφίσει και όλοι οι άλλοι δε θέλανε, προφανώς, να αναλάβουν επίσημα την –όχι μόνο πολιτική- ευθύνη μιας τέτοιας πράξης που θίγει την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα του ανθρώπου. Έτσι, τη βάλανε στην πρώτη σελίδα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ, Α, 80/16/7/20150), ως το γρανιτένιο πίνακα του Όρους Σινά με τις εντολές της Υπέρτατης Θέλησης, χωρίς υπογραφές θνητών, πάνω από το νόμο που ψήφισε η «κυρίαρχη» Βουλή των Ελλήνων και πάνω από τον τίτλο του Αρχηγού του Κράτους («Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας») που, κατά το Σύνταγμα, εκδίδει και δημοσιεύει τους νόμους της «κυρίαρχης» Νομοθετικής Εξουσίας. Το κείμενο, μάλιστα είναι στα αγγλικά και στα ελληνικά για να μην υπάρξει και καμία ερμηνεία αντίθετη με την ξένη θεία βούληση… Το νέο εύρημα μας άφησε άναυδους. Ρώτησα συναδέλφους μου, αν είδα καλά και αν εκείνοι έχουν ξαναδεί τέτοιο περιεχόμενο σε Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Μου απάντησαν ότι ναι, καλά είδα, και ότι δεν έχουν ξαναδεί. Μπορεί να κάνομε όλοι λάθος και να έχει ξανασυμβεί, αλλά σίγουρα μόνο παράνομα και από παράνομο καθεστώς θα έχει γίνει. Είναι γνωστό ότι στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύονται οι νόμοι που ψηφίζει η Βουλή (στο Τεύχος Α΄) και άλλες πράξεις της Εκτελεστικής Εξουσίας, πάντοτε με την υπογραφή των αρμόδιων οργάνων της ή κρίσιμες για τη χώρα «αποφάσεις κυβερνήσεως» οι οποίες, με βάση την κοινοβουλευτική αρχή της δημοκρατίας συνηθίζεται να υποβάλλονται στην Ολομέλεια για έγκριση. Αλλά και σ’ αυτή τη σπάνια περίπτωση, πρέπει να εγκριθούν με ψηφοφορία της Βουλής και να είναι υπογεγραμμένες από την Κυβέρνηση. Επίσης, ούτε ως αιτιολογική ή εισηγητική έκθεση, που προβλέπει το Σύνταγμα, ούτε ως οποιαδήποτε άλλη μορφή δημόσιου εγγράφου μπορεί να θεωρηθεί χωρίς υπογραφή. Απλά, δημοσιεύεται ένα ξένο κείμενο, χωρίς υπογραφή εκπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως ανεύθυνη διατύπωση θέσφατης για την Ελλάδα Βούλησης. Ποια άλλη επίσημη ομολογία κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας και επιβολής κατοχής θέλομε;
  Κύθηρα, 18.7.2015

  http://www.kassimatisdimokratia.gr/index.php/video-gallery/gallery/item/213-2015-07-18-19-48-30

  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21583:kasimatis-paraviaseis&catid=81:kivernisi&Itemid=198

 2. Μήνυση κατά Τσίπρα για την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

  Η Βουλή θα αποφανθεί για την τύχη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη μακροχρόνια μίσθωση (40 και 10 χρόνια) των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στη γερμανικών συμφερόντων κοινοπραξία Fraport AG-Slentel Ltd.

  Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία που έχει σχηματιστεί μετά τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει σε Εισαγγελία της Βορείου Ελλάδος πολίτης, σε βάρος του πρωθυπουργού, για την παραχώρηση 14 αεροδρομίων της χώρας σε γερμανικών συμφερόντων κοινοπραξία.

  Σύμφωνα με το μηνυτή, η μακροχρόνια παραχώρηση των 14 αεροδρομίων, σε συνδυασμό με διαφόρες αρνητικές παραμέτρους, όπως είναι η εκμετάλλευσή τους, προκειμένου να υπάρξουν έσοδα για τη μείωση του χρέους, παραβιάζει τόσο τις επιταγές του Συντάγματος (άρθρο 106) για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, όσο και τις διατάξεις εκείνες του Ποινικού Κώδικα (άρθρο151 Π.Κ.) για την κατάχρηση πληρεξουσιότητας, όταν το κράτος ζημιώνεται από εκπρόσωπό του.

  Σε άλλο σημείο τονίζει ότι η προνομιακή παραχώρηση των 14 αεροδρομίων έγινε σε ευτελές τίμημα.

  Ακόμη, υπογραμμίζει ο μηνυτής ότι το τίμημα για τη μακροχρόνια παραχώρηση των 14 αεροδρομίων έπρεπε να είναι τουλάχιστον η δεκαπλάσια, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης κάθε έτος τουριστικής κίνησης στη χώρα μας, η οποία αναμένεται κατά πολύ να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

  Παράλληλα, ο μηνυτής καταλογίζει στον κ. Τσίπρα ότι παραβίασε την εντολή εμπιστοσύνης που του έδωσε ο ελληνικός λαός, όταν εκδήλωσε την προτίμησή του στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και παράλληλα παραβίασε το Σύνταγμα, καθώς, με κακοβουλία και ιδιοτέλεια, η υπεροχή του «όχι» μετατράπηκε σε επαίσχυντο και επονείδιστο «ναι».

  Η Ανωτάτη Εισαγγελία της χώρας διαβίβασε στη Βουλή τη σχετική δικογραφία χωρίς καμία παρατήρηση ή σχόλιο, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

  http://www.protothema.gr/politics/article/552801/minusi-kata-tsipra-gia-tin-polisi-ton-14-perifereiakon-aerodromion/

 3. Τα 16(!) ψέματα του κ.Τσίπρα στην ομιλία του για το ασφαλιστικό στη Βουλή

  της ©Κατερίνας Παναγοπούλου στο AthensVoice
  1. «Οι προηγούμενοι είχαν μία και μόνη απάντηση κάθε φορά που ετίθετο το ζήτημα ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι στο κόκκινο και η απάντηση ήταν: Οριζόντια περικοπή όλων των συντάξεων»

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τον Αύγουστο του 2015 έκοψε οριζόντια κύριες και επικουρικές συντάξεις αυξάνοντας κατά 2% (από 4% στο 6%) την εισφορά υγείας για τις κύριες συντάξεις και επιβάλλοντας για πρώτη φορά εισφορά 6% στις επικουρικές, μειώνοντας έτσι αυτόματα και οριζόντια όλες τις συντάξεις.

  2. «Ξαναφέρνουμε το ασφαλιστικό σε ράγες βιωσιμότητας χωρίς να μειωθούν ούτε ένα ευρώ οι κύριες συντάξεις»

  Το νομοσχέδιο όχι μόνο ενσωματώνει όλες τις μειώσεις που έχουν γίνει αλλά μειώνει κι άλλο το πλαφόν για όσους λαμβάνουν μία μόνο ή περισσότερες κύριες. Οι κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ (προ φόρων και κρατήσεων)- καθαρά δηλαδή κάτω από 1.800 ευρώ κόβονται αυτόματα. Συγκεκριμένα προβλέπεται το πλαφόν από 2.770 ευρώ που είναι σήμερα για μία κύρια σύνταξη πέφτει στις 2.000 ευρώ μεικτά και για πολλές κύριες συντάξεις από 3.660 πέφτει στις 3.000 ευρώ (μεικτά πάντα). Οι συντάξεις που είναι κάτω από αυτό το ποσό δεν θα μειωθούν μέχρι την 1/1/2018 («προσωπική διαφορά») για 2μιση ακόμα χρόνια. Μετά θα επαναυπολογιστούν.

  3. «Είχαμε στρατηγική στόχευση να προστατέψουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους»

  Το μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τον Αύγουστο προβλέπει σταδιακή κατάργηση από φέτος του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους έως το 2019. Η φετινή πρόβλεψη είναι να το χάσουν 120.000 από τους 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους που το λαμβάνουν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάποιος με εισόδημα 8000 ευρώ, εισέπραττε μέχρι σήμερα 172,5 ευρώ τον μήνα, τα οποία θα χάσει. Απώλεια δηλαδή 2070 ευρώ από το ετήσιο εισόδημά του. Απώλειες θα έχουν και όσοι ανάπηροι βγουν σε σύνταξη μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, καθώς προβλέπει οτι μόνο αν το ποσοστό αναπηρίας ειναι πανω απο 80% θα χορηγείται ολόκληρη η εθνική σύνταξη. Διαφορετικά, όσοι λάβουν μειωμένη σύνταξη λόγω αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας από 67% έως και 79,99% θα χορηγείται το 75% της εθνικής σύνταξης και με ποσοστό αναπηρίας από 50% έως και 66,99% θα χορηγείται το 50% αυτής.

  4. Καθιερώσαμε την εθνική σύνταξη, μια μεγάλη κατάκτηση κοινωνικής δικαιοσύνης»

  Η εθνική σύνταξη ή αλλιώς «βασική σύνταξη» νομοθετήθηκε στον νόμο 3863/10, τον γνωστό ως νόμο Λοβέρδου- Κουτρουμάνη με χρόνο έναρξης εφαρμογής 1/1/2015 και ανερχόταν σε 360 ευρώ για 15 έτη εργασίας. Τότε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «σύνταξη φιλοδώρημα». Η εθνική σύνταξη που νομοθέτησε τελικά η παρούσα κυβέρνηση ανέρχεται σε 345 ευρώ για τα ίδια 15 έτη εργασίας.

  5. «Εμείς όχι μόνο τολμήσαμε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα, αλλά τολμήσαμε να φέρουμε μια πραγματικά ριζοσπαστική μεταρρύθμιση με βασικά χαρακτηριστικά: την δημιουργία ενός ενιαίου φορέα ασφάλισης»

  Η τρόικα είχε ζητήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση την ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα. Η τότε κυβέρνση, όμως, κατάφερε, να πείσει την τρόικα για την ανάγκη διατήρησης τριών τομέων ασφάλισης- μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε σφοδρή κριτική για «σαρωτικές και βίαιες ενοποιήσεις», ενώ στο πρόγραμμά του είχε ρητή αναφορά για την ανάγκη αυτοτέλειας αυτών των 3 τομέων. Μετά τη διαπραγμάτευση του καλοκαιριού η τρόικα πέτυχε να περάσει την ενοποίηση των ταμείων σε 1 μόνο φορέα και παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης στους αγρότες ότι θα διατηρούσε την αυτοτέλεια του ΟΓΑ για τις συντάξεις των αγροτών, τελικά διατηρούνται μόνο οι μη συνταξιοδοτικές αρμοδιότητες του ΟΓΑ.

  6. «Οι νέοι επιστήμονες και ελευθέροι επαγγελματίες θα έχουν χαμηλότερες εισφορές»

  Πραγματι, αρχικά προβλέπονταν εκπτώσεις για όσους πρωτοεισέρχονταν στο επάγγελμα. Προσθήκη όμως της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο προβλέπει ότι αυτή την έκπτωση, θα την επιστρέψουν εντόκως όταν το εισόδημά τους ξεπεράσει τις 18.000 ευρώ και σε κάθε περίπτωση πριν βγουν σε σύνταξη. Στο νομοσχέδιο αναφέρεται συγκεκριμένα ως «ασφαλιστική οφειλή».

  7. «Η ΝΔ υποστήριζε το μονόδρομο της πλήρους περικοπής των επικουρικών συντάξεων»

  Η ΝΔ είχε νομοθετήσει την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που εφαρμόστηκε τον Ιούλιο του 2015 και έκοψε τις συντάξεις κατά 5,2%. Αυτό πρακτικά έφερε περικοπές (οι επικουρικές κατά μέσο όρο είναι στα 170 ευρώ) 9 ευρώ τον μήνα. Η παρούσα κυβέρνηση μετονομάζει στο νομοσχέδιο την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος σε ρήτρα βιωσιμότητας με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά, ενώ προχωράει ένα ακόμα δυσμενέστερο βήμα παραπέρα, βάζοντας αυτόματο κόφτη σε όποια κύρια και επικουρική έχει άθροισμα πάνω από 1.170 (1.300 μεικτά).

  8. «Παρέχουμε κίνητρα παραμονής στην εργασία,μέσω των αυξανόμενων ποσοστών»

  Ο Γ. Κατρούγκαλος, πάντως, ομολόγησε στη Βουλή πως το νέο ασφαλιστικό ευνοεί όσους έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης, είπε, δηλαδή, το ακριβώς αντίθετο απο τον Πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα ανέφερε: «με το νέο ασφαλιστικό σύστημα, τα ποσοστά αναπλήρωσης, τόσο για τις κύριες όσο και για τις επικουρικές συντάξεις, ξεπερνούν το 102% για τις μικρές συντάξεις και για όλες τις άλλες το 75%». Κάποιος ο οποίος μένει περισσότερα χρόνια στην εργασία του ουσιαστικά τιμωρείται.

  9.»Έγιναν δυο εποικοδομητικές συζητήσεις με τους αγρότες. Ένοιωθα και εγώ και όλοι μας την ανάγκη να ακούσουμε τους ανθρώπους της παραγωγής»

  Καταργείται η χορήγηση συντάξεων στους αγρότες από τον ΟΓΑ (πάγιο αίτημα των αγροτών ήταν να παραμείνει) και αυξάνονται οι εισφορές τους από φέτος. Συγκεκριμένα: για το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2015 έως το τέλος του 2016 θα υπάρξει αύξηση 42% (από 7% που είναι σήμερα σε 10%). Το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να ανακοινώσει με ποιο τρόπο θα εισπραχθούν τα αναδρομικά. Ένας αγρότης της 3ης ασφαλιστικής κλάσης αντί για 50,82 ευρώ τον μήνα θα επιβαρύνεται με 72,6 ευρώ και αυτή η αυξημένη επιβάρυνση θα ισχύσει για 18 μήνες εκ των οποίων οι 11 έχουν ήδη περάσει. Άρα θα πληρώσει επιπλέον τους επόμενους μήνες και τα αναδρομικά. Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής ξεκαθαρίζεται και το καθεστώς για τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων. Θεωρείται εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα και έτσι φορολογούνται. Οι συναρμόδιοι υπουργοί το προηγούμενο διάστημα διαβεβαίωναν ότι δε θα συμβεί.

  10. «Προστατεύουμε τους μισθούς»

  Το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση εισφορών κατά 0.5% για εργαζόμενους και 0,5% για εργοδότες γιια 3 χρόνια και από 0,25% και για τους δύο για άλλα 3 χρόνια. Μείωση δηλαδή των καθαρών μισθών των εργαζομένων και περαιτέρω επιβάρυνση για τους εργοδότες. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση μείωσε αθροιστικά κατά 5% τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, κάτι που έφερε αυξήσεις στους καθαρούς μισθούς των εργαζομένων και μικρή ελάφρυνση των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, το 2012, οι εισφορές μειώθηκαν κατά 1,1% και το 2014 έγινε νέα μείωση 3,9 μονάδων, 2,9% στις εισφορές των εργοδοτών και 1% σε αυτές των εργαζομένων.

  11. «Εδώ εστιάζουμε και μια ταυτοτική διαφορά ανάμεσα στις δικές μας επιλογές και στις επιλογές που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυρίως η ΝΔ. Εμείς δουλέψαμε σκληρά για να φέρουμε μια μεταρρύθμιση που συνδυάζει βιωσιμότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Στους ελεύθερους επαγγελματίες, που δεν έχουν αφορολόγητο όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, το 92% θα πληρώσει μικρότερο φόρο»

  Δικηγόρος με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ σήμερα καταβάλλει 4.200 ευρώ σε εισφορές και 8.220 σε φόρο. Με το νέο σύστημα θα πληρώσει 8.100 ευρώ σε εισφορές (με τις προβλεπόμενες εκπτώσεις) και φόρο 7.976. Θα κερδίσει 244 ευρώ από τον φόρο και θα χάσει 3.900 ευρώ από τις εισφορές.

  12. «Βάλαμε ως προτεραιότητα την προστασία της εργασίας απέναντι στα σχέδια για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων»

  Το θέμα των ομαδικών απολύσεων είχε ήδη κλείσει από την προηγούμενη κυβέρνηση με την ανάθεση της αρμοδιότητας στο ΑΣΕ -Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας-. Οι δανειστές είχαν δεχτεί την πρόταση και το θέμα ξανάνοιξε μετά την περσινή διαπραγμάτευση του Γιάννη Βαρουφάκη. Να σημειωθεί ότι τα εργασιακά δεν αποτέλεσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε αυτη την αξιολόγηση, αλλά έχουν μετατεθεί για την επόμενη, στην οποία δεν ξέρει κανείς τι θα προκύψει.

  13. «Στόχος μας είναι η προστασία των μικρομεσαίων, των χαμηλοσυνταξιούχων. εμείς πορευόμαστε στον άξονα της ανακατανομής των βαρών υπέρ των αδυνάτων «

  Εκτός από την περικοπή του ΕΚΑΣ που πλήττει ευθέως τους χαμηλοσυνταξιούχους, το νομοσχέδιο προβλέπει περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου στις 8.636 ευρώ. Δεν τηρήθηκε ούτε καν η δέσμευση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η κόκκινη γραμμή ήταν τα 9.100 ευρώ που προβλεπόταν αρχικά στο νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα στην παρουσίαση είχε δηλώσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να καταθέσει στη Βουλή διάταξη για χαμηλότερο αφορολόγητο από τα 9.091 ευρώ. Τελικά το βασικό αφορολόγητο, δηλαδή, αυτό για άγαμους, για έγγαμους χωρίς παιδιά και για τις γυναίκες συζύγους σε ζευγάρια (δηλαδή για την πλειονότητα των μισθωτών) περιορίζεται στα 8.636 ευρώ. Σήμερα είναι στις 9.545 ευρώ και ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν να το επαναφέρει στις 12.000 ευρώ.

  14. «Το 2015 ήταν η πρώτη φορά μετά από 6 συνεχή χρόνια που δεν μειώθηκαν συντάξεις»

  Τον Αύγουστο του 2015 μειώθηκαν κύριες και επικουρικές συντάξεις και μάλιστα οριζόντια με την αύξηση της εισφοράς υγείας κατά 2% (από 4% στο 6%) για τις κύριες συντάξεις και με την επιβολή για πρώτη φορά εισφοράς 6% στις επικουρικές.

  15. «Στόχος μας δεν είναι απλά να κλείσει η αξιολόγηση, αυτό έχουμε μάθει ότι μπορεί να γίνει εύκολα, όπως γινόταν εύκολα τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος μας ήταν και παραμένει να προχωρήσει η διαδικασία αλλά και να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μας απέναντι στον ελληνικό λαό»

  Αυξηση κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, παύση μισθολογικού διαχωρισμού σε όσους ειναι άνω ή κάτω των 25, επαναφορά 13ης σύνταξης, επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 (που τελικά μειώθηκε κι άλλο), μείωση ΦΠΑ (που τελικά αυξήθηκε);

  16. «Δεσμευτήκαμε τον Σεπτέμβρη να προστατέψουμε τις συντάξεις, τους μισθούς»

  Η αύξηση εισφορών που προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τα επόμενα 6 χρόνια μειώνει αυτόματα τους καθαρούς μισθούς των μισθωτών (αναλύεται στο 10 σημείο), ενώ η αύξηση των εισφορών των επιστημόνων και των ελευθέρων επαγγελματιών 5πλασιάζει σε κάποιες περιπτώσεις την επιβάρυνση που έχουν (σημείο 11). Όσον αφορά στους συνταξιούχους πέραν όσων προαναφέρθηκαν (περικοπή επικουρικών- μείωση του πλαφον στις κύριες, επιβολή πλαφόν για άθροισμα κύριας και επικουρικής) επιπλέον, κόβεται κατά 32% το μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ η καταβολή του θα γινεται ανά τρίμηνο. Μόλις, δηλαδή, λάβουν το επόμενο μέρισμά τους, στο οποίο θα έχουν ενσωματωθεί οι μειώσεις 32% σε κάθε μήνα, θα ειναι σαν να λαμβάνουν τα 2 απο τα 3 μερίσματα. Παράλληλα, θα υπάρχει παρακράτηση του 60% της σύνταξης όσων συνταξιούχων εργάζονται, ενώ ο νέος μαθηματικός τύπος φέρνει μειώσεις στα εφάπαξ που αναμένουν οι συνταξιούχοι μεσοσταθμικά κατά 15%.

  https://roides.wordpress.com/2016/05/10/10may16-2/

 4. Απίστευτο σκάνδαλο: Εγγυητική επιστολή 900 εκατ. παρείχε η κυβέρνηση Τσίπρα στη Εurobank EFG

  13Σεπτεμβρίου2015

  Μοιάζει απίστευτο αλλά, το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών αποδεικνύει

  πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν ικανή για τα πάντα.

  Και την ίδια ακριβώς στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες ιδιωτικών επιχειρήσεων έβαλαν λουκέτα λόγω οικονομικής ασφυξίας, με την πραγματική ανεργία να ξεπερνά το 30% και εκατομμύρια συνταξιούχων να μένουν απλήρωτοι λόγω των capital controls, το ελληνικό κράτος αίφνης αποφασίζει να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά για έναν «διαφορετικό» ιδιώτη επιχειρηματία και να μπει ως εγγυητής για κάλυψη ομολογιακού δανείου της Eurobank και ύψους 900 περ. εκατ. ευρώ !

  Αξίζει να σημειωθεί πως στην απόφαση ρητώς αναφέρεται πως σε οποιαδήποτε κατάπτωση της εγγύησης, αυτή οφείλει να καταβληθεί από το Ελληνικό ∆ημόσιο, δηλαδή από τους έλληνες φορολογουμένους !

  Η Σχετική Απόφαση έχει ημερομηνία 24-07-2015 και φέρει την υπογραφή του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, ∆ημήτρη Μάρδα.

  http://www.ereportaz.gr/apistefto-skandalo-engiitiki-epistoli-900-ekat-pariche-i-kivernisi-tsipra-sti-eurobank-tou-latsi

 5. -O Tσίπρας για εσχάτη προδοσία[VIDEO]

  O μέντορας του σημερινού πρωθυπουργού εξηγεί γιατί τον “βλέπει” στο εδώλιο
  2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 19:09

  Την πρόβλεψη ότι ο Τσίπρας και οι υπουργοί του θα καθήσουν στο εδώλιο για εσχάτη προδοσία κάνει ο μεντοράς του Αλέκος Αλαβάνος στην κάμερα του Livemedia και στο δημοσιογράφο Γιώργο Κιούση.

  http://kourdistoportocali.com/news-desk/o-tsipras-gia-eschati-prodosiavideo/

 6. Ο Ε.Τουσέν αποκαλύπτει: O Τσίπρας έθαψε την διαγραφή του χρέους πριν από τις εκλογές

  26/09/2016

  Με ευθείες βολές για το ρόλο που έπαιξε το περιβάλλον Τσίπρα και ιδιαίτερα ο Δραγασάκης στην συνθηκολόγηση με ΕΕ και δανειστές, περιγράφει ο Ερίκ Τουσέν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά τις εκλογές που έφεραν το κόμμα στην εξουσία.

  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η μετριοπαθής στάση απέναντι στις τράπεζες ήταν το αντάλλαγμα που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε στους τραπεζίτες για να μπορέσει να αναλάβει την εξουσία. Ο ίδιος εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους ο πρωθυπουργός απέκλεισε κάθε επαφή με προσωπικότητες όπως ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα – ο οποίος είχε καταφέρει να διαγράψει το 70% του ομολογιακού χρέους της χώρας του μέσω της δημιουργίας επιτροπής λογιστικού ελέγχου.

  Το κείμενο που ακολουθεί προέρχεται από συνέντευξη στον Benjamin Lemoine, ερευνητή κοινωνιολογίας στο CNRS (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών), με ειδίκευση στο δημόσιο χρέος και τις σχέσεις μεταξύ κρατών και χρηματοπιστωτικών θεσμών.[1] Την μετάφραση έχει κάνει ο Πάνος Αγγελόπουλος.

  Εισαγωγή του Στάθη Κουβέλάκη

  Η βαθύτερη κατανόηση των αιτιών που οδήγησαν στην συνθηκολόγηση της ελληνικής κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2015 και στην υπογραφή ενός επαίσχυντου τρίτου Μνημονίου αποτελεί ένα από τα κεντρικά επίδικα αυτής της περιόδου. Επίδικο όχι μόνο ιστορικού αλλά άμεσα πολιτικού χαρακτήρα. Είναι προφανές ότι μια τέτοιου μεγέθους συντριβή δεν μπορεί να εξηγηθεί με όρους ψυχολογίας, ούτε με όρους απλών λαθών, ούτε αποκλειστικά με όρους προσώπων, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προσωπικές ευθύνες, και μάλιστα τεράστιες, από την πλευρά όσων ηγήθηκαν αυτής του εγχειρήματος.

  Η μαρτυρία του Ερίκ Τουσέν αποτελεί πολύτιμη συμβολή σ’αυτήν την προσπάθεια. Το ελληνικό κοινό γνώρισε τον Τουσέν όταν ανέλαβε τον επιστημονικό συντονισμό της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος που συγκροτήθηκε τον Απρίλιο του 2015 υπό την αιγίδα της τότε προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο Τουσέν αριθμεί όμως πολλές δεκαετίες δουλειάς και δράσης πάνω στα ζητήματα του δημόσιου χρέους, και, πριν από την Ελλάδα, είχε συμβάλει στις διαδικασίες λογιστικού και πολιτικού έλέγχου του χρέους σε χώρες της Λατινικής Αμερικής (Ισημερινός, Παραγουάη, Βραζιλία), της Ασίας (Ανατολικό Τιμόρ) καθώς και στο πλαίσιο οργανισμών όπως η Αφρικανική Ενωση. Χάρη σ’αυτήν την πλούσια διεθνή εμπειρία βρισκόταν σε προνομιακή θέση όχι μόνο για να συμβάλει στην έρευνα για τις αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα στα νύχια της ευρωπαϊκής και διεθνούς «χρεοκρατίας» αλλά και για να εκτιμήσει τις πολιτικές στρατηγικές που ακολούθησαν σ’αυτό το κομβικής σημασίας πεδίο οι πρωταγωνιστές της νέας ελληνικής τραγωδίας.

  Η σημασία της μαρτυρίας του βρίσκεται ακριβώς εδώ. Από την σκοπιά του, αυτήν ενός εξωτερικού παίκτη που βρέθηκε όμως από την αρχή στην πρώτη γραμμή του μετώπου της ελληνικής κρίσης, είχε άμεση γνώση του τρόπου με τον οποίο προσέγγισε το θέμα του χρέους η πολιτική δύναμη που σύντομα αναδείχθηκε ως ο βασικός πρωταγωνιστής των εξελίξεων, ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα ο ηγέτης του, ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό που αποκαλύπτει στο κείμενο που ακολουθεί, απόσπασμα μιας ευρύτερης αφήγησης που αξίζει να μεταφραστεί στα ελληνικά και να διαβαστεί ολόκληρη, είναι ότι η μετατόπιση στο θέμα του χρέους, από την αρχική θέση για διαγραφή και λογιστικό έλεγχο σε λογικές «συναινετικών» και παντελώς ανέφικτων όσο και ανιστόρητων λύσεων τύπου «συμφωνία του Λονδίνου 1953», δεν είναι κάτι που συνέβη όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβερνητική εξουσία αλλά πολύ νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα την επαύριο των εκλογών της άνοιξης του 2012, όταν το κόμμα γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση και τα ηγετικά του κλιμάκια αυτονομούνται από τον κομματικό οργανισμό και αρχίζουν ουσιαστικά να λειτουργούν ως «σκιώδη κυβέρνηση».

  Ο Τουσέν είναι απολύτως ξεκάθαρος ως προς τους λόγους αυτής μετατόπισης. Οπως δηλώνει στην συνέντευξη που ακολουθεί πρόκειται για «μια συγκεκριμένη επιλογή» που έκαναν ο Τσίπρας και ένας στενός ηγετικός πυρήνας γύρω του με προεξάρχοντα τον Γιάννη Δραγασάκη και συνίσταται στο ότι «πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε τη σύγκρουση με το εγχώριο μεγάλο κεφάλαιο, τους έλληνες τραπεζίτες και εφοπλιστές. Τα συμφέροντα των δύο τελευταίων είναι διαπλεκόμενα και αλληλοεξαρτώμενα. Παρομοίως, ο ίδιος στενός πυρήνας ήταν αποφασισμένος να αποφύγει κάθε αντιπαράθεση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». Οπως ξέρουμε η δέσμευση για μη-ρήξη πάση θυσία με την ευρωζώνη και η απόλυτη υποταγή στα ΝΑΤΟϊκά πλαίσια αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος αυτής της επιλογής.

  Για να μπορέσει να παρέμβει με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο δικό του πεδίο, το δημόσιο χρέος, ο Τουσέν πολύ ορθά δεν θέλησε τότε να μπει στην συζήτηση για το ευρώ. Σήμερα, όπως τονίζει στην αμετάφραστη ακόμη συνέχεια αυτής της συνέντευξης, θεωρεί την έξοδο από το ευρώ αναγκαίο βήμα για μια χώρα της ευρωπαϊκής περιφέρειας που θέλει να ανατρέψει της πολιτικής λιτότητας και να σπάσει τα δεσμά της χρεοκρατίας. Αυτή η σχετική απόσταση όμως από την αντιπαράθεση γύρω από το θέμα του ευρώ είναι που δίνει ακόμη μεγαλύτερο βάρος στην μαρτυρία του. Διότι δείχνει ότι η επί της ουσίας εγκατάλειψη της θέσης «καμμιά θυσία για το ευρώ», που συνέβη ακριβώς την ίδια στιγμή, την επαύριο των διπλών εκλογών του 2012, δεν ήταν ούτε τακτική κίνηση, ούτε προϊόν μιας απλής ευρωπαϊστικής ιδεοληψίας (αν και αναμφισβήτητα υπήρξε και αυτό για μεγάλο τμήμα στελεχών αλλά και απλών μελών του ΣΥΡΙΖΑ). Οι όρκοι πίστης στο ευρώ και εμμονική άρνηση κάθε εναλλακτικού σχεδιασμού δεν ήταν παρά η άλλη όψη μιας στρατηγικής επιλογής μη-σύγκρουσης τόσο με την εγχώριο αστισμό όσο και με τις κυρίαρχες τάξεις της Ευρώπης και τους πολιτικούς μηχανισμούς της κυριαρχίας τους, δηλαδή την ΕΕ και τις αποφύσεις της.

  Αυτή ακριβώς η επιλογή, που ποτέ βεβαίως δεν παρουσιάστηκε δημόσια ως τέτοια, καθόρισε και το απαρέγκλιτο πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Γενάρη και Ιούλη του 2015, με εξαίρεση το δημοψήφισμα του Ιούλη, το οποίο δεν μπορούσε όμως, εντός αυτού του πλαισίου, παρά να είναι μια ύστατη σπασμωδική κίνηση πριν την συνθηκολόγηση. Η κατάληξη είναι γνωστή και οι συνέπειές της βιώνονται καθημερινά από τον ελληνικό λαό αλλά και από το σύνολο των αριστερών δυνάμεων της Ευρώπης (και πέρα από αυτήν) για τις οποίες η Ελλάδα μετατράπηκε εντός λίγων μηνών από φάρος ελπίδας σε ανοιχτό τραύμα.

  Μετά από μια ιστορική ήττα, απαραίτητη προϋπόθεση ενός νέου ξεκινήματος είναι η εξαγωγή των αναγκαίων συμπερασμάτων. Ο Ερίκ Τουσέν στάθηκε πολύτιμος συμμέτοχος και αρωγός του αγώνα του ελληνικού λαού όλα τα προηγούμενα χρόνια. Με την τωρινή κατάθεσή του δείχνει ότι τόσο η δική του συμβολή όσο και ο αγώνας αυτός συνεχίζονται και θα συνεχιστούν μέχρι την δικαίωσή τους.

  Στάθης Κουβελάκης

  Η συνέντευξη στα ελληνικά

  Πώς η ιδέα του λογιστικού ελέγχου του χρέους μεταλαμπαδεύτηκε στην Ελλάδα; Ποια ήταν τα πολιτικά στηρίγματα στη χώρα και πώς ήλθατε σε επαφή με φορείς που θα μπορούσαν να υλοποιήσουν μια τέτοια διεκδίκηση;

  Η CADTM ήταν ενεργή τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στην ίδια την Ελλάδα. Σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό κίνημα ενάντια στη λιτότητα με τη συμμετοχή κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, η CADTM είχε συγκαλέσει μια ευρωπαϊκή συνάντηση στις Βρυξέλλες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2010, με την ευκαιρία μιας ευρωπαϊκής κινητοποίησης στην οποία είχε καλέσει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων.[2]

  Πριν από αυτό, όμως, στις αρχές Ιουλίου του 2010, με πρωτοβουλία του Μωϋσή Λίτση, της Σόνιας και του Γιώργου Μητραλιά, είχε ιδρυθεί στην Αθήνα η Επιτροπή ενάντια στο χρέος, μέλος της διεθνούς CADTM.[3] Ο Γιώργος Μητραλιάς μετέφρασε επίσης το εγχειρίδιο λογιστικού ελέγχου του χρέους που είχε δημοσιεύσει η CADTM. Η ελληνική έκδοση δημοσιεύθηκε το 2011 από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ :

  http://info-war.gr/o-e-tousen-apokalypti-o-tsipras-ethapse-tin-diagrafi-tou-chreous-prin-apo-tis-ekloges/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s