Ποιους τιμωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή βγήκε και “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα και ποιους επιβραβεύει ;;

Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα ένα ανυπόστατο δημοψήφισμα (άνευ αντικειμένου) το αποτέλεσμα του οποίου μάλιστα δεν έλαβε καν υπόψη, η κυβέρνηση ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κήρυξε πόλεμο στην κοινωνία. Συγκεκριμένα, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δήλωσαν ότι η φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει ταξικό πρόσημο και ότι το κόμμα έχει λάβει εντολή από το εκλογικό σώμα να τιμωρήσει όσους ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2015, τους οποίους ψηφοφόρους μπορεί να τους εντοπίσει κιόλας η Εφορία (κατά τα άλλα μυστική η ψήφος των Ελλήνων ….).

Ας δούμε ενδεικτικά, μερικούς μόνο από αυτούς τους ανθρώπους που πολεμά η κυβέρνηση:

 • Όσους κατοικούν στα νησιά
 • Όσους περνούν από τα διόδια
 • Όσους καπνίζουν
 • Όσους πίνουν καφέ
 • Όσους πίνουν μπίρα
 • Όσους πίνουν τσάι
 • Όσους πίνουν χυμούς ή /και αναψυκτικά
 • Όσους τρώνε
 • Όσους έπαιρναν ΕΚΑΣ
 • Όσους έχουν αποδοχές κάτω από 650 ευρώ (στον ιδιωτικό τομέα) και 750 ευρώ (δημόσιο ή συντάξεις).
 • Όσους έχουν αυτοκίνητα
 • Όσους πληρώνουν ΕΝΦΙΑ (ο πρωθυπουργός, λόγω ιδεολογίας, δεν πληρώνει για το δικό του ακίνητο και έτσι δεν τιμωρείται) 

Δηλαδή η κυβέρνηση Τσίπρα κήρυξε πόλεμο σε ολόκληρη την κοινωνία. Και τι έγινε που πληρώνεται από αυτή την κοινωνία για να φροντίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα της και όχι να την ρημάξει ;;;

Πως ακριβώς τιμωρούνται όλοι οι προαναφερόμενοι και συνεπώς ολόκληρη η κοινωνία, μπορείτε να δείτε στο Εγχειρίδιο νέας φορολογίας του ιστότοπου taxheaven (ΕΔΩ), το οποίο εμπεριέχει όλες τις αλλαγές που έφεραν το Πολυνομοσχέδιο (ν. 4389/2016) σε συνδυασμό με το Ασφαλιστικό ήτοι νόμος Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016)

ΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;;;

Τα μέλη της, τους βουλευτές, τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους, τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και όσους ορίζονται σε πολιτικές θέσεις, οι οποίοι έχουν στο εξής (αν μη τι άλλο) την δυνατότητα φοροαποφυγής μέσω υπεράκτιων εταιριών (Offshore)

“Άρθρο 178  (ΦΕΚ A 94 – 27.05.2016/ν. 4389/2016) 

Το άρθρο 8 του ν. 3213/2003, όπως ισχύει μετά τη θέση σε ισχύ του άρθρου 1 παρ. 5 του ν. 3849/2010 (Α ́ 80), αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 8
Συμμετοχή σε εταιρεία με έδρα
σε μη συνεργάσιμο φορολογικά κράτος

1. Στα μέλη της Κυβέρνησης, στους Υφυπουργούς, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στους βουλευτές και ευρωβουλευτές, στον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, στους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς Υπουργείων, στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους, στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, στους Προέδρους, Διοικητές, Υποδιοικητές και Γενικούς Διευθυντές πιστωτικών ιδρυμάτων, που ελέγχονται από το κράτος, καθώς επίσης στα πρόσωπα των περιπτώσεων θ ́ και ι ́ της παραγράφου 1 του άρ- θρου 1 απαγορεύεται να συμμετέχουν είτε οι ίδιοι, είτε με παρένθετα πρόσωπα, στο κεφάλαιο ή στη διοίκηση εταιρειών που έχουν ως πραγματική ή καταστατική έδρα κράτος μη συνεργάσιμο στο φορολογικό τομέα, κατά την έννοια του άρθρου 65 του ν. 4172/2013 (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, Α ́ 167) και των υπουργικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί βάσει της ως άνω διά- ταξης και ισχύουν κάθε φορά.

2. Η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή δια παρένθετου προσώπου συμμετοχή σε εταιρεία που έχει ως έδρα κράτος μη συνεργάσιμο στο φορολογικό τομέα κατά την έννοια υπουργικής απόφασης που εκδίδεται σύμφωνα με τις παραγράφους 1 έως 5 του άρθρου 65 του ν. 4172/2013 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ».”

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Απίστευτη δήλωση Κυρίτση: Επιβαρύνουμε όσους ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα 

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ο Γιώργος Κυρίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Εξαρχειώτης με καταγωγή από την Ήπειρο και την Αχαΐα. Σπούδασε στο Πάντειο. Από το 1988 εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Αυγή και από το 2007 στο Κόκκινο 105,5. Εργάστηκε επίσης στο Σκαι, στον Αδέσμευτο Τύπο και ως ευθυμογράφος στα περιοδικά ΜΕΝ και ΚΛΙΚ. και στην Athens Voice, ενώ κείμενα του έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό Γαλέρα και στην ιταλική εφημερίδα Manifesto. Πριν ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία εργαζόταν ως μαρμαράς και ως υπάλληλος σε βιβλιοπωλείο. Εντάχθηκε στην Αριστερά στα μαθητικά του χρόνια, οργανωμένος στον Ρήγα Φεραίο (Εκεί ήταν και ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Λάμπρου, ο Νίκος Βούτσης, ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Πάνος Σκουρλέτης κλπ) . Είναι ιδρυτικό μέλος και πρώην μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού. Ιδρυτικό μέλος και πρώην της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ 

Καρακώστα: Η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης έχει ταξικό πρόσημο

Ευαγγελία (Εύη) Ελευθερίου Καρακώστα ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Κοινοβουλευτική διακυβέρνηση/Σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ/Δηλώσεις μελών (εδώ θα βρείτε όλες τις σχετικές δηλώσεις αλλά και πολλές άλλες … άσχετες)

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ 

Ομαδική και ατομική μήνυση κατά Τσίπρα και παντός υπευθύνου (πολιτικού, δημοσιογράφου, τραπεζίτη), για έσχατη προδοσία κ.α.

Μήνυση κατά Τσίπρα για το δημοψήφισμα και τα περιφερειακά αεροδρόμια 

Εκποίηση δημόσιας περιουσίας και εσχάτη προδοσία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση από ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ  

Μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα για εσχάτη προδοσία 

 

13 comments on “Ποιους τιμωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή βγήκε και “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα και ποιους επιβραβεύει ;;

 1. Οι νέες τιμές των διοδίων – Αυξάνονται από τα ξημερώματα της Τετάρτης

  Αυξάνονται, από την 1η Ιουνίου, οι τιμές των διοδίων λόγω αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ, από 23% σε 24%, σε όλους τους αυτοκινητόδρομους του εθνικού οδικού δικτύου.

  Η Νέα Οδός, που διαχειρίζεται τον άξονα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια του ΠΑΘΕ, ανακοίνωσε νέες τιμές για τους σταθμούς διοδίων όπου αλλού οι τιμές μένουν ίδιες και αλλού αυξάνονται. Για παράδειγμα, στα διόδια των Αφιδνών οι οδηγοί Ι.Χ. θα πληρώνουν τα ίδια διόδια (3,25 ευρώ), αλλά οι οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και μεγαλύτερων οχημάτων θα επιβαρύνονται με πέντε σεντς (από 8,15 σε 8,20 και από 11,45 σε 11,50 ευρώ). Αντιθέτως, στα πλευρικά διόδια του Καπανδριτίου οι οδηγοί Ι.Χ. θα πληρώνουν πέντε σεντς περισσότερα, δηλαδή η τιμή αυξάνεται από 1,95 σε 2 ευρώ. Στα πολύ μεγάλα οχήματα η αύξηση είναι 10 σεντς (από 6,90 σε 7 ευρώ).

  Σταθερές μένουν οι τιμές για τα Ι.Χ. στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων της Μαλακάσας και των Οινοφύτων, ωστόσο αυξημένα διόδια θα πληρώνουν στα μετωπικά διόδια της Θήβας που ανεβαίνουν στα 3,85 (από 3,80 ευρώ) .

  Σταθερή στα 3,80 ευρώ μένει η τιμή για τα Ι.Χ. στα μετωπικά διόδια της Τραγάνας, αλλά αυξάνεται ελαφρώς για τα φορτηγά κ.λπ. Σταθερή στο 1,60 ευρώ μένει και η τιμή για τα Ι.Χ. στα μετωπικά διόδια της Αγίας Τριάδας, όπως και στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων (Μώλου, Θερμοπυλών, Μαυρομαντήλας, Αγίας Μαρίνας και Στυλίδας) που διαχειρίζεται η κοινοπραξία Κεντρική Οδός. Αυξήσεις 5 ή 10 σεντς παρατηρούνται όμως για τα μεγαλύτερα οχήματα.

  http://newpost.gr/ellada/537748/oi-nees-times-twn-diodiwn-ayksanontai-apo-ta-kshmerwmata-ths-tetarths?utm_source=topstories&utm_medium=site&utm_campaign=articles

  • Ο Τσίπρας στα διόδια με το κίνημα “Δεν πληρώνω”

   Την περίοδο εκείνη, τον Φεβρουάριο του 2011 το κίνημα Δεν Πληρώνω υποστήριζε ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η ανυπακοή απέναντι στο κράτος και τις κυβερνητικές αποφάσεις θα μαζικοποιηθεί και θα επεκταθεί, πέραν των διοδίων, και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής.

   Ωςπρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο Αλέξης Τσίπρας από τα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου, συμμετέχοντας στην ημέρα δράσης του κινήματος έλεγε: «Η ανυπακοή απέναντι σε ένα κράτος, σε μία πολιτεία που δεν είναι σε θέση να τηρήσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, είναι πλέον ένας δρόμος, που θα γίνει μαζικός είτε το θέλουν είτε όχι αυτοί που μας κανοναρχούν το βράδυ από τα δελτία ειδήσεων και ανεξαρτήτως από το τι θα πράξουν τα κόμματα».

   Απέρριψε τις αιτιάσεις της κυβέρνησης για υποκινούμενες κινητοποιήσεις ανυπακοής, υπογραμμίζοντας ότι «τα κόμματα δεν μπορούν ούτε να ελέγξουν ούτε να υποκινήσουν την αυθόρμητη αντίδραση των πολιτών». Μάλιστα επεσήμανε ότι «αν η κυβέρνηση δεν σταματήσει να κάνει τα στραβά μάτια στη διαπλοκή που μας κυβερνά όλα αυτά τα χρόνια,τότε πολύ σύντομα αυτός ο κόσμος, που αντιστέκεται στα διόδια, αύριο θα αντιστέκεται και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής. Είναι τώρα η ώρα να υπάρξει ένα τέλος σ’ αυτήν την αισχροκέρδεια».

   Όσον αφορά στα διόδια, ο κ. Τσίπρας κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι θέλει να αντιμετωπίσει «ένα κίνημα αυθόρμητο, που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, ως κίνημα τζαμπατζήδων» και το δυσφημίζει, προσπαθώντας να δώσει τον χαρακτήρα της ιδιοτέλειας. «Δεν είναι, όμως, ιδιοτέλεια αυτή η πράξη αντίστασης. Είναι πράξη αξιοπρέπειας και όχι ιδιοτέλειας».

   Μάλιστα έλεγε ότι «αν φτάσουμε στο σημείο να κάτσουν στο σκαμνί πολίτες η αντίδραση θα είναι ακόμη μαζικότερη»…

   http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2120288/ti-elege-o-tsipras-sta-diodia-gia-to-den-plirono

 2. Τσίπρας: Ο ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνεται. Καταργείται

  Συνεπώς αυτό που πληρώνουμε τώρα δεν είναι ΕΝΦΙΑ αλλά πρόστιμο επειδή του επιτρέψαμε να γίνει πρωθυπουργός.

 3. «Η φράξια της ηγεσίας»

  Οταν η ΑΚΟΑ «κατέλαβε» την εξουσία

  Η κρίση και τα μνημόνια έφεραν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο των εξελίξεων, που κορυφώθηκαν με την εκλογική νίκη του Ιανουαρίου 2015 και κατόπιν του Σεπτεμβρίου 2015. Μετά και την αποχώρηση συνιστωσών και «κουκουεδογενών», η «ομάδα Μπανιά» παρέμεινε κυρίαρχη στο κυβερνητικό και στο κομματικό πεδίο.

  Ετσι, η πρώην ΑΚΟΑ βρέθηκε με πλειάδα στελεχών σε πολλά κρίσιμα κυβερνητικά πόστα: ο Αλ. Φλαμπουράρης είναι ο «μέντορας» του Πρωθυπουργού και υπουργός Επικρατείας, ο Ν. Βούτσης, από τα στελέχη της παλαιάς γενιάς που έδωσαν μάχη για την επικράτηση του κ. Τσίπρα, είναι Πρόεδρος της Βουλής, ο Ν. Φίλης, πρώην γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και συνοδοιπόρος του Γιάννη Μπανιά, είναι υπουργός Παιδείας, ο Π. Σκουρλέτης, εκ της νεότερης «φουρνιάς» της ΑΚΟΑ, είναι υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Ν. Παππάς, γαλουχημένος στο ίδιο κλίμα από τον πατέρα του Στ. Παππά, είναι υπουργός Επικρατείας, η εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού, η Ολγα Γεροβασίλη, συντοπίτισσα του Γιάννη Μπανιά, είναι κυβερνητική εκπρόσωπος, ο Στ. Κοντονής, από τα «αγαπημένα παιδιά» του ηγέτη της ΑΚΟΑ, είναι υφυπουργός Αθλητισμού, ο Αρ. Μπαλτάς είναι υπουργός Πολιτισμού, η κυρία Θεανώ Φωτίου είναι αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και άλλοι που κινούνταν στον περιβάλλοντα χώρο της ΑΚΟΑ έχουν τη θέση τους στο κυβερνητικό σχήμα, όπως ο Θ. Δρίτσας, που είναι υπουργός Ναυτιλίας, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και νυν αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου. Επίσης στον χώρο αυτόν (ή γύρω από αυτόν) ήταν αρκετοί βουλευτές, όπως ο Μ. Μπαλαούρας, ο Χρ. Παπαδόπουλος, ο Κ. Γαβρόγλου, ο Ν. Μανιός κ.ά., αλλά και νυν κομματικά στελέχη, όπως ο Π. Λάμπρου και πολλοί άλλοι.

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=791299

 4. Παπαχριστόπουλος: “Δεν πήρα χαμπάρι τη διάταξη για τις offshore” (αλλά την ψήφισε..) και “Έχουν δίκιο οι βουλευτές σε αυτό που λένε ότι στο μέλλον θα πρέπει να μελετάμε τα νομοσχέδια. ”

  «Δεν το πήρα χαμπάρι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος σχετικά με τη διάταξη που αφορούσε τις offshore εταιρείες. Θέλω να πιστεύω ότι είμαι ο πρώτος βουλευτής που ζήτησα να αποσυρθεί το άρθρο 178 »

  και πρόσθεσε:

  «Έχουν δίκιο οι βουλευτές σε αυτό που λένε ότι στο μέλλον θα πρέπει να μελετάμε τα νομοσχέδια. ».

  περισσότερα εδώ :

  http://www.iefimerida.gr/news/269769/papahristopoylos-anel-den-pira-hampari-ti-diataxi-gia-tis-offshore#ixzz4AEIjWx00

  • Πως να αποσυρθεί κύριε άρθρο ενός νόμου που ισχύει από τις 27.05.2016 όταν δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο ν. 4389/2016;;;; Τι είναι οι νόμοι ;; Αυτοκίνητα ;;;

   Έπειτα και αν ακόμα ΑΚΥΡΟΘΕΙ , σύμφωνα με τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη έστω και μια μέρα να ισχύσει ο νόμος αίρει το αξιόποινο της πράξης και όποιος έχει offshore εταιρεία θα την γλιτώσει. Με αναδρομική κατάργηση του άρθρου μέσω καινούργιου νόμου, μπορεί μάλλον κάτι να γίνει αλλά χλωμό το βλέπω.

 5. ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΨΗΦΊΖΕΙ:

  ο Γιώργος Κατρούγκαλος για το θέμα της ρύθμισης που πέρασε με το πολυνομοσχέδιο και νομιμοποιεί την κατοχή offshore εταιριών από βουλευτές, υπουργούς και κρατικούς υπαλλήλους.

  “Ομολογώ ότι δεν ήξερα, όχι” ήταν η απάντησή του στο ερώτημα αν γνώριζε την ύπαρξη της συγκεκριμένης διάταξης στο νομοσχέδιο – σκούπα.

  http://newpost.gr/politiki/537954/katroygkalos-gia-offshore-omologw-oti-den-gnwriza-thn-yparksh-ths-diatakshs

 6. Οι 27 νέοι φόροι που επέβαλαν οι κυβερνήσεις Τσίπρα

  Πέμπτη, 27-Απρ-2017

  Του Σπύρου Δημητρέλη

  Μόνο θυμηδία θα μπορούσε να προκαλέσει η αποστροφή του πρωθυπουργού στην τελευταία συνέντευξή του ότι επί των ημερών των κυβερνήσεών του δεν αυξήθηκε η φορολογία.

  Κι αν αυτό διαψεύδεται καθημερινά από τα νέα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη που καλούνται να σηκώσουν οι πολίτες – πολλοί από τους οποίους σηκώνουν τελικά ψηλά τα χέρια και βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις – διαψεύδεται και από τις χιλιάδες λέξεις φορολογικών διατάξεων που έφερε την τελευταία διετία η κυβέρνηση στη Βουλή προκειμένου να γεμίσει τα κρατικά ταμεία που άδειασαν από το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας που προκάλεσε η αλλοπρόσαλλη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που είχαν σαν βασική πυξίδα την προστασία των κρατικών δαπανών.

  Πάμε τώρα στους φόρους που επέβαλαν οι κυβερνήσεις Τσίπρα. Πάρτε μια βαθιά ανάσα… :

  – Αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%.

  – Μαζική μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης από το μειωμένο συντελεστή 13% στον κανονικό 24%. Μεταξύ άλλων μετατάχθηκαν σε υψηλότερο συντελεστή η εστίαση, οι μεταφορές και τα μη νωπά τρόφιμα (π.χ. μακαρόνια, ρύζι) και οι διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων.

  – Κατάργηση σε τρεις δόσεις των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ίσχυαν στα νησιά του Αιγαίου.

  -Αυξήθηκαν οι συντελεστές της εισφοράς αλληλεγγύης με τον ανώτατο συντελεστή να αυξάνεται από το 2,8% στο 10%.

  – Μειώθηκε η έκπτωση φόρου που οδηγεί σε αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους από τα 2.100 ευρώ στα 1.900 ευρώ.

  – Αυξήθηκαν οι συντελεστές της φορολογικής κλίμακας για όλους τους φορολογούμενους με τον ανώτατο συντελεστή να αυξάνεται από το 42% στο 45%.

  – Καταργήθηκε η αυτοτελής φορολόγησης του εισοδήματος από ελευθέριο επάγγελμα 26% έως 33% και πλέον το εισόδημα αυτό φορολογείται με συντελεστές που φθάνουν ακόμη και το 45%.

  – Αυξήθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές για το εισόδημα από ενοίκια. Ο συντελεστής για εισόδημα έως 12.000 αυξήθηκε από το 11% στο 15%, για εισόδημα από 12.000 έως 35.000 αυξήθηκε από το 33% στο 35% και για εισόδημα πάνω από 35.000 αυξήθηκε από το 33% στο 45%.

  – Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου για όλους τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 55% στο 100%.

  – Αυξήθηκε ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρηματικών κερδών από το 26% στο 29%.

  – Αυξήθηκε ο συντελεστής φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 15%.

  – Αυξήθηκε ο συντελεστής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης από το 10% στο 13% επί του ετήσιου τεκμηρίου για τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών, τις πισίνες και τα αεροσκάφη ενώ επιβλήθηκε ο φόρος και στα σκάφη αναψυχής.

  – Καταργήθηκε ο μειωμένος ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) για τα οινοπνευματώδη ποτά στα Δωδεκάνησα.

  – Επιβλήθηκε φόρος 10% στην συνδρομητική τηλεόραση.

  – Επιβλήθηκε φόρος 5% στην σταθερή τηλεφωνία και το ίντερνετ.

  – Αυξήθηκε ο ΕΦΚ στα οινοπνευματώδη ποτά και τα τσιγάρα.

  – Αυξήθηκε ο φόρος στη μπύρα.

  – Επιβλήθηκε ΕΦΚ στο κρασί.

  – Επιβλήθηκε ειδικός φόρος κατανάλωσης 1 ευρώ ανά 10 ml υγρού ηλεκτρονικού τσιγάρου.

  – Αυξήθηκε κατά 3 λεπτά ανά λίτρο ο φόρος στην αμόλυβδη, κατά 8 λεπτά στο ντίζελ κίνησης, κατά 10 λεπτά στο υγραέριο κίνησης και κατά 5 λεπτά ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.

  – Έχει ψηφιστεί για εφαρμογή από το 2018 ειδικό τέλος διανυκτέρευσης για όλα τα τουριστικά καταλύματα

  -Επιβλήθηκε φόρος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών (π.χ. airbnb).

  – Επιβλήθηκε φόρος στον καφέ 3 ευρώ ανά κιλό για τον καβουρδισμένο, 2 ευρώ για τον μη καβουρδισμένο, 4 ευρώ για τον στιγμιαίο και τα συμπυκνώματα καφέ κ.α. Η επιβολή του φόρου εκτιμάται ότι αύξησε τη λιανική τιμή του προϊόντων έως και 10%.

  – Αυξήθηκαν οι συντελεστές του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ από 0,1 έως 1% που είναι σήμερα σε έως και 1,15% αλλά ο φόρος αρχίζει να επιβάλλεται από χαμηλότερη αξία καθώς μειώνεται το αφορολόγητο από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ.

  – Αυξήθηκαν οι συντελεστές για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στα οικόπεδα.

  – Αυξήθηκε από 5 τοις χιλίοις σε 5,5 τοις χιλίοις ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ για τα νομικά πρόσωπα.

  – Αυξήθηκε το φορολογούμενο εισόδημα ως παροχή σε είδος για την παροχή εταιρικών ΙΧ από τις επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους. Το εισόδημα υπολογίζεται σε ποσοστό 80% αντί για 30% που ίσχυε επί του κόστους συντήρησης που εγγράφουν ως δαπάνη οι επιχειρήσεις στα βιβλία τους.

  http://www.capital.gr/tax/3207541/oi-27-neoi-foroi-tou-suriza

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.