Εξώδικο σε Τσίπρα και Τσακαλώτο λόγω υπογραφής Μνημονίου Κατανόησης για την παραχώρηση του Ελληνικού από την κυβέρνηση

57503be5a75df

Εξώδικο αναφορικά με τη «μη νομιμότητα της μεταβίβασης του Ελληνικού στον Όμιλο Λάτση» εστάλη σήμερα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το εξώδικο υπογράφουν μέλη της «Πρωτοβουλίας Πολιτών κατά του Υπερταμείου Υφαρπαγής της Δημόσιας Περιουσίας» και της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού», καθώς και πολλές προσωπικότητες.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος, ο νυν ευρωβουλευτής, Νίκος Χουντής, καθώς και οι πρώην βουλευτές Αγλαΐα Κυρίτση και Μαρία Μπόλαρη.

Οι υπογράφοντες χαρακτηρίζουν ως «παράνομη, επιβλαβή για το Ελληνικό Δημόσιο και χωρίς κανένα πραγματικό δημοσιονομικό όφελος» την υπογραφή «από την κυβέρνηση Μνημονίου Κατανόησης για την παραχώρηση του Ελληνικού στην εταιρεία Hellinikon Global I.S.A., με εγγυητή την Lamda Development, και η ψήφιση της σχετικής σύμβασης από τη Βουλή».

Σύμφωνα με τους ίδιους «η έγκριση της σύμβασης από την Κυβέρνηση και τη Βουλή εκθέτει το Ελληνικό κράτος σε πιθανή διεκδίκηση αποζημιώσεων από την εταιρεία σε περίπτωση μη ικανοποίησης κάποιας εκ των εννέα αναβλητικών αιρέσεων που διέπουν την σύμβαση, εκ των οποίων οι τρεις αφορούν δικαστικές αποφάσεις».

ereportaz.gr 

 

Διαβάστε το εξοδικό εδώ

Δείτε την ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΓΟΡΟΠΟΛΙΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε εδώ

Δείτε το ΦΕΚ B 1472/25.05.2016 “Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Α.Ε.”

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Advertisements

5 comments on “Εξώδικο σε Τσίπρα και Τσακαλώτο λόγω υπογραφής Μνημονίου Κατανόησης για την παραχώρηση του Ελληνικού από την κυβέρνηση

 1. Όλγα Γεροβασίλη: Σήμερα η υπογραφή του μνημονίου κατανόησης για το Ελληνικό

  Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016

  Εντός της ημέρας αναμένεται η υπογραφή του μνημονίου κατανόησης ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τους αναδόχους για την επένδυση στο Ελληνικό, όπως έκανε γνωστό η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία γνωστοποίησε ότι οι τελευταίες εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχουν ήδη διευθετηθεί.
  Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, στο μνημόνιο θα καταγραφούν οι αλλαγές που έχουν προκύψει στην πορεία για την τελική υπογραφή της συμφωνίας.

  Η κυβερνητική εκπρόσωπος έσπευσε πάντως να θυμίσει ότι χρονικός ορίζοντας για την υπογραφή της σύμβασης είναι η 16η Νοεμβρίου και πρόσθεσε ότι η υπογραφή του μνημονίου κατανόησης «δεν σημαίνει και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων».
  Όπως είπε, επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές που θα κατοχυρώνουν το δημόσιο συμφέρον, όπως το εμπροσθοβαρές των επενδύσεων και η αύξηση της έκτασης πρασίνου με αντίστοιχη μείωση της δόμησης.

  Ακόμη, ανέφερε ότι έχει διευθετηθεί και η εκκρεμότητα σε σχέση με τις αλλαγές στη δομή της ΥΠΑ.

  Η κ. Γεροβασίλη διέψευσε ότι τίθεται από τους δανειστές θέμα ασυλίας των μελών του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.
  «Καμία άλλη υποχρέωση δεν υπάρχει, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση», ξεκαθάρισε και αναφέρθηκε εκ νέου στις δύο εκκρεμότητες της ΥΠΑ και του Ελληνικού, οι οποίες διευθετήθηκαν.

  http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1112750/simera-i-upografi-tou-mnimoniou-katanoisis-gia-to-elliniko

  • Τι ακριβώς θα υπογράψουν, από τη στιγμή που με το Υπερταμείο το ελληνικό Δημόσιο ΔΕΝ είναι πλέον μέτοχος της επίμαχης έκτασης! Πώς θα υπογράψει; Έχουμε τρελαθεί τελείως; Θα υπογράψει η κυβέρνηση ή το ΤΑΪΠΕΔ για κάτι που δεν τους ανήκει; Ή προσπαθούν να πιέσουν με κάθε τρόπο ώστε να μην πάει στον κάλαθο των αχρήστων (έχει πάει ήδη κι ας μην το έχουν καταλάβει) η αρχική σύμβαση που υπέγραψαν με τη Lamda Development… και «χαλάσει η σούπα»;

   ολόκληρο το άρθρο εδώ :
   http://www.defence-point.gr/news/?p=153610

 2. OKE: Παράνομη η παραχώρηση του Ελληνικού, λόγω ζητήματος Εθνικών Γαιών‏

  Tuesday, 19 April 2016
  Last Updated on Saturday, 23 April 2016

  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, που θα πρέπει να προστατεύεται από τις Κυβερνήσεις χάριν του Ελληνικού Λαού

  Το ΣτΕ έχει κρίνει ότι απαγορεύεται η διάθεση των ΕΘΝΙΚΩΝ ΓΑΙΩΝ, για κερδοσκοπικούς σκοπούς

  Φρένο βάζει το Μικτό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, δηλαδή η κοινή Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ιδιοκτησίας Δασών και του Συμβουλίου Ιδιοκτησίας Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλαξίμου Περιουσίας, στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ, για την εκχώρηση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού, σε εξευτελιστική τιμή, σε ιδιωτικό επενδυτικό σχήμα. Και αυτό γιατί με βάση το Σύνταγμα και τη Συνθήκη Ανεξαρτησίας από τον Οθωμανικό ζυγό, η περιοχή των Τραχώνων, μέσα στην οποία περιλαμβάνονται και εκτάσεις του πρώην Αεροδρομίου, σύμφωνα και με την Γνωμοδότηση είναι Δημόσιες διαχειριστικά… πρόκειται δηλαδή για Εθνικές Γαίες, που αποτελούν περιουσία του Ελληνικού Λαού.

  Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει ότι απαγορεύεται γενικώς η διάθεση των Εθνικών Γαιών, σε τρίτους, για κερδοσκοπικούς σκοπούς. Συνεπώς είναι αδύνατη και η διάθεση για κερδοσκοπικούς σκοπούς του Ελληνικού και του παραθαλάσσιου μετώπου του Αγίου Κοσμά. Η Γνωμοδότηση αυτή, που «αράχνιαζε» στα συρτάρια Υπουργείων, για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει άμεση σχέση με την πρωτοβουλία της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), η οποία από τον Απρίλιο του 2014, με Δελτίο Τύπου και στη συνέχεια με δημοσίευμα του Site της «ο Ιχνηλάτης», είχε επισημάνει την αναγκαιότητα της ύπαρξής της, πριν από οποιαδήποτε κίνηση παραχώρησης και έγινε, τελικά, αποδεκτή, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές, από τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομικών.

  Η ΟΚΕ, από την πρώτη στιγμή, που τέθηκε το ζήτημα, είχε προτείνει την διενέργεια Δημοψηφίσματος καθώς η έκταση όπως και πολλές άλλες που έχουν ήδη τεθεί παράτυπα σε Δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ανήκουν στην κατηγορία των Εθνικών Γαιών και επομένως αποτελούν Εθνικό Καταπίστευμα και κληροδότημα στις επόμενες γενιές, Κάτι που κατοχυρώθηκε όχι μόνο από την Ιδρυτική Πράξη Σύστασης του νεότερου Ελληνικού Κράτους αλλά και από τα σχετικά πρωτόκολλα, που την συνοδεύουν. Για τους λόγους αυτούς, για να παραχωρηθεί η συγκεκριμένη έκταση απαιτείται η λαϊκή συναίνεση, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, αφού δεν πρόκειται για Δημόσια Περιουσία, με τη στενή έννοια αλλά για Εθνική Περιουσία, που οι εκάστοτε Κυβερνήσεις μπορούν να την διαχειρίζονται και να την προστατεύουν, μόνον χάριν του Ελληνικού Λαού, η δε προηγούμενη χρήση της εξυπηρετούσε πράγματι κοινωφελή σκοπό. Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιοι Κρατικοί Φορείς, όπως προβλέπουν οι Νόμοι, οφείλουν να ελέγξουν, εξονυχιστικά, τους τίτλους ιδιοκτησίας, της παραπάνω έκτασης, όπως και όλων των άλλων, που ετοιμάζονται ή που ήδη έχουν βγάλει στο σφυρί.

  Αξίζει να επισημανθεί, ότι η ΟΚΕ είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας, που στο Καταστατικό της, που κατέθεσε στις 16-2-2011 στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προβλέπει ότι: «Οι Εθνικές Γαίες αποτελούν απευθείας κληροδότημα στον Ελληνικό Λαό, από τους απελευθερωτικούς αγώνες και από τις επιμέρους συνθήκες, που τις ακολούθησαν, είναι μια εθνική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και συνδέονται με την ίδια τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους». Στο ίδιο Καταστατικό τονίζεται πως: «Οι τίτλοι για τις Εθνικές Γαίες είναι αυτές καθ’ εαυτές οι Συνθήκες και από αυτές προέρχεται και το Μαχητό Τεκμήριο του Δημοσίου». Προκειμένου δε: «να προστατευτεί, λοιπόν, αυτή η κοινοκτημοσύνη του Ελληνικού Λαού, θα πρέπει να ιδρυθεί ένας Ενιαίος Ανεξάρτητος Φορέας, που θα αποκαλύπτει, θα προστατεύει και θα διαχειρίζεται τις Εθνικές Γαίες, ενόψει μάλιστα και της κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου».

  Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της ΟΚΕ, Βασίλης Αναστασόπουλος επισημαίνει ότι «Η ΟΚΕ θα παραμείνει, απαρέγκλιτα, στον δρόμο, που έχει χαράξει, κατά της προσπάθειας ξεπουλήματος, έναντι ευτελούς τιμήματος του Εθνικού μας πλούτου, με το πρόσχημα της ανάπτυξης και της προσέλκυσης επενδύσεων». Όπως προσθέτει ο ίδιος: «Στις σπάνιες περιπτώσεις, που υπάρχει αναγκαιότητα εκχώρησης Εθνικής περιουσίας για επενδυτικούς σκοπούς, αυτό θα πρέπει να γίνεται, μόνο με την απόδοση, στο Δημόσιο Ταμείο, από τους επενδυτές, ποσοστού επί των καθαρών ετησίων κερδών, βάσει εκθέσεως ορκωτών λογιστών».

  http://ixnilatis.org/component/content/article/224-ggg.html

  OKE = Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης

 3. Μήνυση κατά της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ γα τον αποκλεισμό της παραλίας

  10/08/2016

  19 πολίτες στην πλειοψηφία τους κάτοικοι του Κάτω Ελληνικού κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μήνυση κατά ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ για τον αποκλεισμό τους από την παραλία του Αγίου Κοσμά. Όπως αναφέρουν στο κείμενο της μήνυσης:

  Στην Αθήνα, σήμερα, Σάββατο 6.8.16 και ειδικά στον οικισμό Κάτω Ελληνικό, που ανήκει στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, οι υπογράφοντες κάτοικοι της ως άνω περιοχής και όχι μόνο.

  Μηνύουμε την «Ελληνικό Α.Ε.», όπως νόμιμα εκπροσωπείται, για τον αποκλεισμό της πρόσβασης προς την παραλία του Αγίου Κοσμά, μέσω σιδηρού κιγκλιδώματος (βλ. συνημμένη φωτογραφία) κατά παράβασιν του άρθρου 24 του Συντάγματος και των σχετικών εφαρμοστικών νόμων (Ν 2971/01, Ν1650/86 κλπ.). Η διαβεβαίωση της κ. Σουλτάνας Σπυροπούλου, προέδρου της «Ελληνικό Α.Ε.», ότι «η περίφραξη θα είναι κλειστή τις βραδινές ώρες μόνο» δεν μας καθησυχάζει, διότι:

  1. Η νομοθεσία ευλόγως δεν θέτει χρονικούς περιορισμούς και
  2. Η καγκελόπορτα μπορεί να κλειστεί οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου με απόφαση της «Ελληνικό Α.Ε.» εξ ίσου αυθαίρετη με την παρούσα (δηλ. της περίφραξης).

  Η μήνυση αυτή δεν αποσκοπεί στην υπεράσπιση των ιδίων συμφερόντων και μόνο αλλά και στην υπεράσπιση του Συντάγματος που ως πολίτες οφείλουμε, πειθόμενοι στο ακροτελεύτιο άρθρο του. Τέλος παραθέτουμε συνοπτική διατύπωση του ΔΣΑ επί του θέματος, που αποτελεί επικεφαλίδα αναλυτικότερου κειμένου του:

  O αιγιαλός, η παραλία και τα παράκτια οικοσυστήματα αποτελούν δημόσια κοινόχρηστα πράγματα ανήκοντα κατά κυριότητα και εξ αδιαιρέτου σε όλους μας και δεν πρέπει να παρεμποδίζεται η ακώλυτη και ελεύθερη απόλαυση τους, που αποτελεί βασικό και κύριο από τη φύση προορισμό τους.

  http://www.b2green.gr/el/post/37621/

 4. Hellinikon Athens International Airport Redevelopment 2015

  Closed Captions
  Hellenic Development Beteiligungs AG
  Urban Real Estate Project Proposal
  for the Privatisation and development’>Redevelopment of the Hellinikon Athens Airport
  abandoned old Olympic Airport and Helliniko Olympic Stadium in the Athens Coastal Area
  into a Metropolitan Residential Theme Park named Ellinon Politeia.
  Hellenic Development Beteiligungs Company Goals for the Hellinikon Airport Greece
  and Helliniko Olympic Arena
  – Revenue of 31.1 billion EURO – Thousands of job positions
  – 13.2 billion EUROS investments – Thousands of new investors
  – 44.3 billion EUROS in total – Thousands of new consumers
  We combat against the economical problems and joblessness via monetary development
  of the former Hellenikon AFB (Airforce Base)
  The project “Ellinon Politeia’ has got enormous possibilities to aid Greece as nation.
  Hellenic Development Beteiligungs AG (HD-AG) is a Greek Development Organization
  with it’s head office in the urban center of Düsseldorf in Germany.
  Metropolitan Residential Park Ellinon Politeia at Hellinikon Athens Greece
  is a sizeable downtown real estate construction and engineering location re-development undertaking
  located in the locale excellent seaside site having a range of 7 km’s out of Athens City Heart
  Ellinon Politeia is a massive building project in the design of the ancient Greece
  and build up with exceptional engineering and new buildings attributes.
  The Metropolitan Hellinikon Complex Athens Residential Park is going to develop into
  a highly-profitable advantage and generate positions for Greek occupants in the city of Athens
  and for persons in the of the nation of Greece in Europe, member of the European Union (EU)
  Metropolitan Residential Park Ellinon Politeia will generate 1000s of job opportunities
  and entertaining enormous amounts of tourist alike each season.
  Metropolitan Residential Park Ellinon Politeia Project is to be manufactured on
  the 6,000 acres space of the former Ellinikon International Airport (Hellinikon International Airport)
  Prior to the Hellinikon Greece close up, in the year 2001, the international airport was helping 12 million voyagers every year.
  HD-AG is having Greek interests in a Security type version of funding advancement development
  task with its bare minimum selling price per sq meter soon after the project’s conclusion
  accompanied by Coupon yield yearly interest, Secured Commission Coupon and Coupon Asset Profit
  Hellenic Development Beteiligungs AG retains two company representative office buildings in Greece.
  We make the most of our 50 years of Greek real estate development practical experience via the Founder
  and Chairman mr. Evangelis Goutos.
  HD-AG holds deep knowledge of the greek market and at this time of period it is appropriate
  to invest in Greece and offer secure guarantees in return to fulfill our goals
  particularly at this time of period, which is appropriate for investing in Greece
  PROJECT: Metropolitan Residential Park Ellinon Politeia through Hellinikon Sale
  HDB-AG address is Hüttenstrasse 3 40215 Düsseldorf Germany
  Hellenic Development Beteiligungs AG German Real Estate Development Company

  http://www.captionfinder.com/v?id=f4f6a2256bc57d58c1cc1bde90dd4a

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s