Συλλεκτικό: Παρανομίες Τραπεζών…. (Β΄ Μέρος)

bankster-evolution

Το πρώτο μέρος εδώ

Μέρος δεύτερος:

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Μάιος 06, 2011, 23:04:08

http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/2608-2011-05-05-23-34-09

Οδυνηρό τέλος στην τραπεζική φούσκα!

Friday, 06 May 2011

Με ένα ποσό χαμηλότερο των 9,7 δισ. ευρώ (μιλάμε πλέον για μονοψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων…) τιμολογούσε χθες το Χρηματιστήριο την αξία των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών. Με τέτοιους θλιβερούς αριθμούς, που παραπέμπουν σε εποχές πριν την υποτίμηση της δραχμής για την ένταξη στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ισοτιμιών το 1998, γράφεται το οδυνηρό τέλος της ελληνικής τραπεζικής «φούσκας» και στο μυαλό όλων των παραγόντων της τραπεζικής αγοράς έρχονται τρεις… κακές λέξεις: Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σε αυτό το κλίμα, οι δηλώσεις του Απ. Ταμβακάκη χθες από τα Ιωάννινα μπορεί να κατέληξαν σε ένα αισιόδοξο μήνυμα («είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε»), δύσκολα όμως κρυβόταν η δραματική τους διάσταση:

n   «Η αναδιάρθρωση του χρέους (haircut) δεν αποτελεί εναλλακτική, διότι συνεπάγεται την καταστροφή της χώρας, την επιστροφή της δεκαετίες πίσω».

n  «Οι συγχωνεύσεις είναι μονόδρομος για την ανασύνταξη του πιστωτικού συστήματος. Η χώρα χρειάζεται ισχυρές τράπεζες που θα παραμείνουν ελληνικές», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ταμβακάκης.

Παρά την αισιοδοξία των τραπεζιτών, ότι η κρίση μπορεί να ξεπερασθεί, η αγορά φαίνεται ότι θεωρεί το σενάριο της αποτυχίας του σταθεροποιητικού προγράμματος που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε πρόωρη αναδιάρθρωση του χρέους αρκετά πιθανό.

Ακόμη, όμως, και αν επαληθευθεί το λιγότερο «μαύρο» σενάριο για τη χώρα, δύσκολα φαίνεται ότι θα αποφευχθεί η «προγραμματισμένη» από τους Γερμανούς αναδιάρθρωση του χρέους το 2013, ως απαράβατος όρος για τη χορήγηση ενός ακόμη διεθνούς δανείου, που θα αποτρέψει μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Στην αγορά δεν φαίνεται να υπάρχει σήμερα έστω και ένας αναλυτής, που περιμένει ότι το 2012 η Ελλάδα θα επανέλθει στις αγορές, το 2013 θα βγει από το μνημόνιο χωρίς νέο διεθνές δάνειο και η χώρα θα ζήσει καλά και… οι πιστωτές της ακόμη καλύτερα.

Αυτά τα σενάρια έχουν βαρύνει αποφασιστικά στη διαμόρφωση του χρηματιστηριακού κλίματος για τις τράπεζες, που αποτελεί μια σημαντική παράμετρο, αν και όχι αρκετά συζητημένη, των σημερινών προβλημάτων του τραπεζικού συστήματος και της επίδρασής τους στην πραγματική οικονομία και στις δυνατότητες της χώρας να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά, ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος:

– Με κεφαλαιοποίηση 9,68 δισ. ευρώ βάσει του χθεσινού κλεισίματος στο ΧΑ και ίδια κεφάλαια (λογιστική αξία) λίγο πάνω από τα 26 δισ. ευρώ το 2010, οι τέσσερις κορυφαίες ελληνικές τράπεζες βλέπουν πλέον την αγορά να τις αποτιμά αρκετά χαμηλότερα και από το 40% της λογιστικής τους αξίας.

– Δεν πρόκειται εν προκειμένω για αριθμούς με θεωρητική μόνο αξία, ή έστω με αξία μόνο για κάποιους αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων. Πρόκειται για αριθμούς που οδηγούν σε ένα εξαιρετικά σημαντικό συμπέρασμα: η αγορά λέει στις ελληνικές τράπεζες «κεφάλαια, τέλος», αφού με τη σημερινή σχέση κεφαλαιοποιήσεων και λογιστικής αξίας είναι αδιανόητη κάθε προσπάθεια νέας κεφαλαιακής τους ενίσχυσης από την αγορά, εκτός αν υπάρξει μια θεαματική αλλαγή στο κλίμα και τις κεφαλαιοποιήσεις. Ακόμη και η ισχυρότερη κατά τεκμήριο ελληνική τράπεζα, η Εθνική, διαπραγματεύεται σε τιμή χαμηλότερη και της ονομαστικής.

Το «κεφάλαια τέλος» που λέει το ΧΑ συμπίπτει με το «δανεικά τέλος» που έχει πει από καιρό η ΕΚΤ -η διατραπεζική αγορά έχει πει από καιρό το δικό της «όχι». Από όλες τις πλευρές διαφαίνεται «ασφυξία» του τραπεζικού συστήματος, που μεταδίδεται στην πραγματική οικονομία και καθιστά ακόμη δυσκολότερη την εφαρμογή του σταθεροποιητικού προγράμματος, δημιουργώντας έναν επικίνδυνο φαύλο κύκλο.

Οι τραπεζίτες εμφανίζονται δημόσια «άνετοι» κάθε φορά που μιλούν για την κεφαλαιακή επάρκεια των ιδρυμάτων τους, αλλά στην πραγματικότητα γνωρίζουν καλά ότι αργά ή γρήγορα θα χρειασθούν σημαντικές ενέσεις νέων κεφαλαίων για να συνεχίσουν, ακόμη και αν η χώρα συνεχίσει να «σέρνεται» χωρίς να επαληθεύονται τα χειρότερα σενάρια πρόωρης αναδιάρθρωσης του χρέους.

Τι θα συμβεί, λοιπόν, στην επόμενη «στροφή», που δεν μοιάζει να βρίσκεται πολύ μακριά, όπου μία ή περισσότερες από τις μεγάλες τράπεζες της χώρας θα χρειασθούν νέα κεφάλαια; Το πρώτο σενάριο που θα εξετάσουν σε αυτή την περίπτωση οι τραπεζίτες θα είναι κάποιοι «γάμοι ανάγκης», που θα συγκαλύψουν το πρόβλημα με το «πάντρεμα» μιας ισχυρότερης και μιας ασθενέστερης τράπεζας.

Στο σημείο που οδηγήθηκε όμως η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα είναι πια αμφίβολο αν αυτή η λύση, που οι «υπερήφανοι και αυτόνομοι» μεγάλοι τραπεζίτες της χώρας ως τώρα πασχίζουν να αποφύγουν, θα αποδειχθεί επαρκής για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα φερεγγυότητας που έχει πια το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Πολύ απλά, χωρίς μια γενναία ενίσχυση των κεφαλαίων οι ελληνικές τράπεζες σήμερα δεν είναι σε θέση ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών, απλώς ανακυκλώνοντας με διαφορετικά εταιρικά σχήματα μια συνολικά ασθενή βάση κεφαλαίων.

Οι συντάκτες του μνημονίου είχαν προνοήσει για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για το οποίο ουδείς ισχυρός τραπεζίτης θέλει να ακούει, έχει «προικισθεί» με 10 δισ. ευρώ από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει τις τράπεζες σε ώρα ανάγκης. Η ενίσχυση αυτή θα δοθεί με προνομιούχες μετοχές και με αυστηρό καθεστώς εποπτείας, για την προώθηση βίαιων σχεδίων αναδιάρθρωσης των τραπεζών.

Ως τώρα οι τραπεζίτες έχουν αποφύγει με κάθε θυσία το Ταμείο, προσπαθώντας να μαζέψουν κεφάλαια από την αγορά και να συρρικνώσουν τους ισολογισμούς τους, για να ενισχυθεί και με αυτό τον τρόπο ο συντελεστής κεφαλαιακής επάρκειας. Όμως, όσο περνά ο καιρός χωρίς να βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση της χώρας, όλα αυτά τα μέτρα εξαντλούν τα όριά τους. Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν αναπόφευκτη την ενεργοποίηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ίσως και μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011, γι’ αυτό και ελάχιστοι επενδυτές ρισκάρουν να πλησιάσουν σήμερα τις τραπεζικές μετοχές, ακόμη και με τις τρέχουσες, εξευτελιστικές τους κεφαλαιοποιήσεις.

Αυτή είναι η θέαση του προβλήματος από τη σκοπιά των τραπεζιτών και της αγοράς. Για την πραγματική οικονομία της χώρας και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ίσως τα πράγματα να είναι πολύ διαφορετικά: πολλοί επισημαίνουν -και από τις εξελίξεις φαίνεται ότι δικαιώνονται- ότι η κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος και η τρόικα φέρουν βαρύτατες ευθύνες, γιατί επέτρεψαν στις τράπεζες να προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματά τους χωρίς να ενεργοποιηθεί νωρίτερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ώστε να δοθεί μια γρήγορη λύση στο πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών (έστω και επώδυνη για τους τραπεζίτες και τους μετόχους τους) και να αποκατασταθούν γρηγορότερα οι αναγκαίες ροές ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Προς χάριν των τραπεζικών διοικήσεων και των μετόχων τους, η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει πολύ να δώσει τις λύσεις που το ίδιο το μνημόνιο προέβλεπε για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος. Δυστυχώς, οι λύσεις αυτές φαίνεται ότι θα καταστούν επιβεβλημένες από την εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά όταν αποφασισθούν ίσως να είναι πολύ λίγες και πολύ αργά για τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας…

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούνιος 08, 2011, 16:57:42

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=62982997

«Να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση για συναλλαγές άνω των 3.000 € μέσω καρτών»

28/4/2011

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, αντίθετη στο κοινοτικό δίκαιο και στις διεθνείς συμβάσεις η υπουργική απόφαση που υποχρεώνει για το τρέχον έτος να γίνονται όλες οι συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ (και από το 2012 άνω των 1.500 ευρώ) μέσω πιστωτικών καρτών, τραπεζικών λογαριασμών και επιταγών, επιδιώκει προσφυγή που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, αντίθετη στο κοινοτικό δίκαιο και στις διεθνείς συμβάσεις η υπουργική απόφαση που υποχρεώνει για το τρέχον έτος να γίνονται όλες οι συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ (και από το 2012 άνω των 1.500 ευρώ) μέσω πιστωτικών καρτών, τραπεζικών λογαριασμών και επιταγών, επιδιώκει προσφυγή που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες Ελληνες υπηκόους, κατοίκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βέλγιο), η νέα υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και ο σχετικός νόμος 3842/10, που επέβαλε το μέτρο πληρωμής μέσω τραπεζών ανάλογα με το ύψος των συναλλαγών, παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την ελεύθερη συμμετοχή στην οικονομική ζωή και την ελευθερία των συμβάσεων.

Με το μέτρο αυτό περιορίζεται η συναλλακτική ελευθερία, καθώς το κράτος επιβάλλει στους πολίτες (κάτι που δεν ισχύει σε άλλες χώρες) σε μεγάλο πλήθος συναλλαγών την υποχρεωτική μεσολάβηση και συναλλαγή με τράπεζες.

Οι προσφεύγοντες τονίζουν ότι δεν είναι δυνατό να υποχρεώνονται να συνάπτουν συμβάσεις με τράπεζες, σημειώνοντας ότι η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση κατέδειξε ότι οι συναλλαγές με τράπεζες ενέχουν κινδύνους σε ενδεχόμενο υπερημερίας ή αδυναμίας εξόφλησης.

Αλ. Αυλωνίτης

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούνιος 08, 2011, 17:04:26

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=94673159

Απόφαση σταθμός για παράνομες τραπεζικές χρεώσεις

Ο Αρειος Πάγος έκρινε άκυρο ως καταχρηστικό έναν ΓΟΣ που πρόβλεπε τη σταδιακή καταβολή του στεγαστικού δανείου σε δόσεις, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, ενώ την ίδια στιγμή ο χρηματοπιστωτικός φορέας κρατούσε το υπόλοιπο ποσό δεσμευμένο και άτοκο σε έναν λογαριασμό, επιβάλλοντας ταυτόχρονα στον δανειολήπτη να καταβάλει κανονικά τους τόκους για το σύνολο της οφειλής.

Η” Online 31/1 09:54

«Σαρώνει» η δικαιοσύνη τον ένα μετά τον άλλο τους καταχρηστικούς Γενικούς Ορους Συναλλαγών (ΓΟΣ), με τους οποίους οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί επιβαρύνουν τους καταναλωτές στα στεγαστικά δάνεια, στις εγγυήσεις, στους τραπεζικούς λογαριασμούς κ.λπ.

Ο Αρειος Πάγος έκρινε άκυρο ως καταχρηστικό έναν ΓΟΣ που πρόβλεπε τη σταδιακή καταβολή του στεγαστικού δανείου σε δόσεις, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, ενώ την ίδια στιγμή ο χρηματοπιστωτικός φορέας κρατούσε το υπόλοιπο ποσό δεσμευμένο και άτοκο σε έναν λογαριασμό, επιβάλλοντας ταυτόχρονα στον δανειολήπτη να καταβάλει κανονικά τους τόκους για το σύνολο της οφειλής.

Το ανώτατο δικαστήριο δέχτηκε ότι με τον τρόπο αυτό οι δανειολήπτες υποχρεώνονται παράνομα να καταβάλουν τόκο για υπηρεσία (προϊόν δανείου) που δεν τους έχει ακόμα παρασχεθεί, με συνέπεια να διαταράσσεται σημαντικά η ισορροπία δικαιωμάτων και υποχρεώσεων σε βάρος του καταναλωτή.

Γι’ αυτό και ο χρηματοπιστωτικός φορέας οφείλει να επιστρέψει στους δανειολήπτες τους τόκους αυτούς, πληρώνοντας μάλιστα τα συγκεκριμένα ποσά με την επιβάρυνση των νόμιμων τόκων.

Το Α’ Τμήμα ΑΠ «βάζοντας φρένο» σε παράνομες χρεώσεις διέταξε να επιστραφούν ποσά 6.500 ευρώ σε τρεις δημοσίους υπαλλήλους για τόκους που είχε εισπράξει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων καταχρηστικά, αξιοποιώντας τον παράνομο ΓΟΣ.

Πλασματική εκταμίευση

Στην αρεοπαγιτική απόφαση επισημαίνεται (7/11) ότι ο ΓΟΣ προβλέπει πλασματική εκταμίευση του δανείου (ενώ παραμένει στη διάθεση του χρηματοπιστωτικού οργανισμού) για να ενεργοποιηθεί η υποχρέωση καταβολής τόκων, χωρίς να συνυπολογίζει στην επιβάρυνση του καταναλωτή το διπλό όφελος του οργανισμού.

Και τούτο διότι με τον καταχρηστικό ΓΟΣ το ποσό του δανείου παραμένει στα χέρια του σε άτοκο λογαριασμό του δανειολήπτη, ενώ στην ουσία τοκίζονται για δεύτερη φορά τα καταβαλλόμενα ποσά του δανείου. Οι εξηγήσεις του οργανισμού ότι ο ΓΟΣ προστατεύει τον σκοπό του δανείου για απόκτηση α’ κατοικίας, αποκλείοντας τη χρησιμοποίησή του για άλλους σκοπούς, δεν έπεισαν τον ΑΠ που έκρινε ότι αυτό δικαιολογεί την τμηματική καταβολή, αλλά δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την πληρωμή τόκων για τμήμα του δανείου (70%) που δεν έχει ακόμα καταβληθεί.

Κατά τον ΑΠ έτσι μεταβάλλεται το επιτόκιο με τρόπο αδιαφανή και ανεπίτρεπτο, με συνέπεια να μη γνωρίζουν οι δανειολήπτες τι πράγματι πληρώνουν (λόγω του διπλού τοκισμού) και η καταχρηστικότητα ενισχύεται αν ληφθεί υπόψη ότι ο συγκεκριμένος φορέας έχει κοινωνικό χαρακτήρα, εποπτεύεται από το κράτος και αποβλέπει στη στήριξη της κρατικής στεγαστικής πολιτικής με τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων σε υπαλλήλους ή συνταξιούχους Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ για απόκτηση, ανέγερση, επισκευή α’ κατοικίας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Ακυρώνεται και άλλος καταχρηστικός όρος

Ο επίμαχος ΓΟΣ δίνει στην τράπεζα το δικαίωμα να διακόψει ουσιαστικά την παροχή πίστωσης αιφνιδιάζοντας τον καταναλωτή

Παράλληλα κρίνονται καταχρηστικοί και άκυροι και άλλοι τραπεζικοί ΓΟΣ. Συγκεκριμένα ακυρώνεται ΓΟΣ πίστωσης με ανοικτό λογαριασμό, όπου η τράπεζα σε περίπτωση οριστικού κλεισίματος του λογαριασμού επεφύλασσε στον εαυτό της το δικαίωμα να συμπεριλάβει στο υπόλοιπο του λογαριασμού και το ποσό εγγυητικής επιστολής ή ενέγγυας πίστωσης υπέρ του πιστούχου, ακόμα και αν αυτή δεν έχει καταπέσει, κατά τον χρόνο κλεισίματος του λογαριασμού. Ο επίμαχος ΓΟΣ δίνει στην τράπεζα το δικαίωμα να διακόψει ουσιαστικά την παροχή πίστωσης αιφνιδιάζοντας τον καταναλωτή, με συνέπεια να διαταράσσεται η συμβατική ισορροπία καταχρηστικά (1001/10), αφού η τράπεζα προστατεύει μονομερώς τα συμφέροντά της, ακόμα και όταν δεν διακινδυνεύουν εμφανώς, αφήνοντας ακάλυπτο τον καταναλωτή, που επιβαρύνεται με επιπλέον έξοδα, τόκους υπερημερίας, προμήθειες μετά την ενσωμάτωση του ποσού της εγγυητικής επιστολής στο υπόλοιπο του ανοικτού λογαριασμού.

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 07, 2011, 12:52:38

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΑΠΕΡΑ

16/1/2011

Σύμφωνα με το άρθρο 982 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας οι μισθοί, οι συντάξεις και οι ασφαλιστικές παροχές εξαιρούνται από την κατάσχεση ακόμη και όταν η καταβολή τους γίνεται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη σε πιστωτικό ίδρυμα. Επομένως ακατάσχετες είναι και παραμένουν οι απαιτήσεις μισθών και συντάξεων και όταν καταβάλλονται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 464 Αστικού Κώδικα, οι ακατάσχετες απαιτήσεις είναι και ανεκχώρητες και σύμφωνα με το άρθρο 451 Αστικού Κώδικα δεν επιτρέπεται συμψηφισμός κατά ακατάσχετης απαίτησης. Επομένως από το συνδυασμό των παραπάνω διατάξεων τίθεται κανόνας σύμφωνα με τον οποίο είναι ακατάσχετοι, ανεκχώρητοι και ασυμψήφιστοι οι μισθοί και οι συντάξεις. Ο σκοπός του νομοθέτη που όρισε τις απαγορεύσεις ήταν να προστατευτεί ένα ελάχιστο εισόδημα των ανθρώπων που βιοπορίζονται από την εργασία τους και είναι αναγκαίο για τη συντήρηση των ίδιων και των οικογενειών τους. Ενόψει δε ότι ο ανωτέρω σκοπός εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, οι παραπάνω ρυθμίσεις είναι αναγκαστικού δικαίου και δεν επιτρέπεται αντίθετη συμφωνία των μερών. Επομένως η εκχώρηση που γίνεται κατά παράβαση αυτών είναι απολύτως άκυρη (174ΑΚ), τη δε ακυρότητα μπορεί να επικαλεστεί και ο οφειλέτης, ενώ η συναίνεση του οφειλέτη είναι χωρίς έννομα αποτελέσματα δεδομένου ότι η ακυρότητα εξετάζεται σε περίπτωση δικαστικής αμφισβήτησης και αυτεπαγγέλτως.

Περαιτέρω, η παραπάνω απαγόρευση ισχύει για κάθε δικαιοπραξία που έχει σαν σκοπό το ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα, όπως η έκταξη που συμφωνείται αμετάκλητη, καθώς επίσης και η εξουσιοδότηση ή εντολή για είσπραξη της απαίτησης, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα ματαιωνόταν ο σκοπός του νομοθέτη που συνίσταται στη διατήρηση της δυνατότητας είσπραξής του μισθού και της σύνταξης με σκοπό την ικανοποίηση των στοιχειωδών αναγκών του φορέα της.

Το δε ακατάσχετο, ανεκχώρητο και ασυμψήφιστο των μισθών, των συντάξεων και των ασφαλιστικών παροχών, καταλαμβάνει όλες τις αποδοχές των εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και το μισθό των δημοσίων υπαλλήλων με την ευρεία έννοια, καθώς και τα μερίσματα, εφάπαξ βοηθήματα και τυχόν επιστροφές κρατήσεων.

Από την ερμηνεία των παραπάνω διατάξεων καθώς και άλλων σχετικών διατάξεων, προκύπτει ότι δεν είναι από το νόμο επιτρεπτή, αντίθετα είναι αυτοδίκαια άκυρη κάθε συμφωνία ή κάθε όρος σε δανειακή σύμβαση, με τον οποίο οι τράπεζες αποκτούν (άκυρο) δικαίωμα να παρακρατούν από λογαριασμούς μισθοδοσίας ή συνταξιοδοτικούς, ποσά οφειλόμενα από δάνεια ή κάρτες, η δε παραπάνω παράνομη συμπεριφορά των τραπεζών στην πράξη, συνιστά και αξιόποινη πράξη, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις του εγκλήματος της υπεξαίρεσης.

Επισημαίνεται πάλι ότι ακόμα και ο ίδιος ο εργαζόμενος ή ο συνταξιούχος να έχει δώσει την συγκατάθεσή του υπογράφοντας σχετικό όρο σε σύμβαση, είναι και παραμένει ΑΚΥΡΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ κάθε παρακράτηση χρηματικού ποσού από τις τράπεζες. Η δε εμμονή των τραπεζών σε τέτοια παράνομη συμπεριφορά επισύρει σημαντικές έννομες συνέπειες σε βάρος τους, καθώς οι πληγέντες μισθωτοί ή συνταξιούχοι έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν κατά των τραπεζών την επανόρθωση κάθε ζημίας που υπέστησαν.

Επίσης οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που έχουν συνομολογήσει παρόμοιους άκυρους όρους στις συμβάσεις, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν δεσμεύονται από αυτούς και έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν από την τράπεζα να απέχει από την εφαρμογή αυτών των όρων στην πράξη.

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών και Νομική Προστασία

Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 07, 2011, 13:01:48

Επιτέλους έχουμε και στην Θεσσαλονίκη, έναν έμπιστο και πολύ ικανό επιστήμονα, που αναλαμβάνει, την Προστασία μας, απέναντι στις Τραπεζικές Παρανομίες, καθώς επίσης, και αιτήματά μας, για αποζημειώσεις, από πολλαπλές βλάβεις που έχουμε υποστεί, λόγω της Τραπεζικής Τοκογλυφίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο σύνδεσμο http://lawblog.gr/contact/

Βασιλική Σωκ. Σιαπέρα

Δικηγόρος, ΜΒΑ

Φράγκων 1 – 5ος όροφος

54626 Θεσσαλονίκη

Τηλ./Φαξ (+30) 2314 006087

Κιν. (+30) 6932299747

email: arhi00@gmail.com

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 07, 2011, 15:04:19

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=288338

Παρανομίες τραπεζών (και πάλι)

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΠΟΙΕΣ είναι οι πλέον πενόμενες επιχειρήσεις σήμερα στην Ελλάδα; Οι… τράπεζες! Φυσικά, η απάντηση αυτή μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει. Ομως, δεν μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι αυτές οι επιχειρήσεις δεν χάνουν ευκαιρία να επιβάλλουν ποινές πάνω στις ποινές στους πελάτες τους, οι οποίοι μπορεί να καθυστερήσουν ακόμη και λίγες μέρες να πληρώσουν τις δόσεις τους.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ, αυτό συμβαίνει σε εποχή γενικευμένης οικονομικής δυσπραγίας. Οταν χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους και δεν έχουν εισόδημα, ή για άλλους το εισόδημα έχει υποστεί μεγάλη αφαίμαξη, είτε από τις περικοπές είτε από τους φόρους, τακτικούς και έκτακτους, άμεσους και έμμεσους. Σ’ αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία κάποιες τράπεζες (είναι υπό διερεύνηση αν αποτελεί γενικευμένη πρακτική) επιβάλλουν πρόσθετες επιβαρύνσεις στους δανειολήπτες και στους κατόχους πιστωτικών καρτών.

ΜΕΧΡΙ τώρα σ’ αυτές τις κατηγορίες των πελατών τους, που καθυστερούσαν την καταβολή των δόσεών τους, οι τράπεζες επέβαλλαν τόκους υπερημερίας. Αυτό λέει ο νόμος. Το τελευταίο διάστημα, όμως, στο Συνήγορο του Καταναλωτή έφτασαν καταγγελίες ότι προστίθενται κι άλλα χαράτσια. Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι κάθε μήνα χρεώνουν τους πελάτες τους με «έξοδα καθυστέρησης».

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ, όμως, διαπίστωσε ότι οι όροι με τους οποίους επιβάλλονται τα «έξοδα καθυστέρησης» είναι καταχρηστικοί. Παραβιάζουν την αρχή της διαφάνειας και αποβαίνουν εις βάρος των δικαιωμάτων των συμβαλλόμενων με την τράπεζα καταναλωτών. Επιπλέον, θεωρεί αυτή τη συμπεριφορά των τραπεζικών ιδρυμάτων παράνομη, αφού παραβιάζει τις αρχές της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών, όπως επιβάλλει ο νόμος 2251 του 1994 περί προστασίας των καταναλωτών.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά που οι τράπεζες καταφεύγουν σε παρόμοιες μεθόδους, οι οποίες έχουν απορριφθεί ως καταχρηστικές ακόμη και με δικαστικές αποφάσεις. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις οι απαιτήσεις τους ήταν τόσο ακραίες ώστε αναγκάστηκε η Πολιτεία να νομοθετήσει, για να προστατεύσει ανθρώπους που κινδύνευαν να χάσουν τα σπίτια τους.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, όμως, εφευρίσκουν συνεχώς τρόπους για να ξεπερνούν αυτές τις αποφάσεις και τώρα βρήκαν τη μέθοδο των πρόσθετων χρεώσεων. Η μέθοδος αυτή πρέπει να σταματήσει εν τη γενέσει της. Και η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να διαπιστώσει αν ενεργούν εναρμονισμένα, όπως έχει ήδη ζητήσει ο Συνήγορος του Καταναλωτή. Αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος έχει την ευθύνη να ελέγξει αυτή την καταχρηστική και παράνομη συμπεριφορά των εμπορικών τραπεζών.

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ αυτές δεν είναι δα από τις πλέον πληττόμενες από την κρίση. Αλλωστε, το κράτος έχει φροντίσει να τις ενισχύσει πολλαπλώς με χρήματα των φορολογουμένων. Γι’ αυτό είναι απαράδεκτο να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους, που μαρτυρούν παντελή έλλειψη κοινωνικής ευθύνης.  

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 07, 2011, 15:18:19

Παράθεση από: Rose στις Αύγουστος 07, 2011, 15:04:19

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά που οι τράπεζες καταφεύγουν σε παρόμοιες μεθόδους, οι οποίες έχουν απορριφθεί ως καταχρηστικές ακόμη και με δικαστικές αποφάσεις. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις οι απαιτήσεις τους ήταν τόσο ακραίες ώστε αναγκάστηκε η Πολιτεία να νομοθετήσει, για να προστατεύσει ανθρώπους που κινδύνευαν να χάσουν τα σπίτια τους.

Αυτές οι Παράνομες Επιχειρήσεις, που είναι οι Τράπεζες Ληστές, θα έπρεπε κανονικά σήμερα να είναι κλειστές, ή εθνικοποιημένες, ή να αναγκαστούν σε συμόρφωση, από το Ελληνικό Κράτος, καθώς και σε αποζημειώσες προς τους ‘Ελληνες πολίτες που έβλαψαν.

Ομως το Ελληνικό Κράτος εξυπηρετεί τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, και όχι τον πολίτη, με αποτέλεσμα, το ίδιο το Ελληνικό Κράτος να παρανομεί και να εγκληματεί απέναντι στον ‘Ελληνα πολίτη, από την στιγμή που υποστηρίζει με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, τους Τραπεζικούς Ληστές, να συνεχίζουν να κλέβουν τους ‘Ελληνες πολίτες…

Δεν έχει καμία έννοια να παραπονεθούμε και να διαμαρτυρηθούμε σε κανένα από τους κρατικούς φορείς, για την προστασία του πολίτη, διότι όλοι είναι στο κόλπο… Δεν πρόκειται να μας σώσει κανείς δημόσιος φορέας, διότι το ίδιο το Δημόσιο είναι παράνομο απέναντι στον ‘Ελληνα πολίτη.

Δεν υπάρχει άλλη λύση από την αντικατάσταση του Πολιτικού συστήματος, με μία Νέα πολιτική λύση όπου θα εξαλείφει παντελώς κομματικά διαπλεκόμενα συμφέροντα, και την πολιτική εγκληματικότητα που πλήτει την χώρα μας, και την έχει οδηγήσει να χρεοκοπήσει.

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Οίαγρος στις Αύγουστος 07, 2011, 16:18:41

Τράπεζες: Έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού εκδόθηκαν (και εξακολουθούν να εκδίδονται) εκατομμύρια Διαταγές Πληρωμής των τραπεζών κατά των ελλήνων πολιτών. Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού οι τράπεζες έβγαλαν και εξακολουθούν να βγάζουν  στο σφυρί εκατομμύρια ιδιοκτησίες… Στο όνομα του Ελληνικού Λαού χάθηκαν εκατομμύρια ιδιοκτησίες ελλήνων πολιτών… Και όλα αυτά κατόπιν εκτέλεσης Διαταγών Πληρωμής που εκδόθηκαν από άκυρες συμβάσεις με προδιατυπωμενους από τις τράπεζες όρους!!! Με την πλήρη σύμπραξη -άμεση συνέργεια  με όρους ποινικού δικαίου- μίας διεφθαρμένης πολιτείας… Ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που σε πλήρη σύμπραξη με  μια μαφιόζικου τύπου “τραπεζική επιχειρηματικότητα”, επί δυο τουλάχιστον δεκαετίες επέβαλε στον ελληνικό λαό επιτόκια ληστρικά, που σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν  ακόμα και αυτά  των τοκογλύφων… Η δικαιοσύνη δυστυχώς  -αν και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με το σάπιο σύστημα της κομματοκρατιας-, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων…

Οι συμβάσεις καταναλωτικών δανείων και καρτών που συνάπτουν οι τράπεζες με τους καταναλωτές είναι ΑΚΥΡΕΣ. ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ. Με έξι απλές ερωτήσεις – απαντήσεις, θα δείξω πως μπορείτε να ανακόψετε τις διαταγές πληρωμής που οι τράπεζες βγάζουν, ή απειλούν να βγάλουν εναντίον σας.

1. Η τράπεζα είναι όπως ο Σαμψών

Όπως η δύναμη του Σαμψών ήταν τα μαλλιά του έτσι και στις τράπεζες η δύναμη τους είναι η Διαταγή Πληρωμής. Όπως  αν στο Σαμψών  κατάφερνες να του  κόψεις   τα μαλλιά έχανε όλη του τη δύναμη, έτσι και στην τράπεζα αν καταφέρεις να της (ανα)κόψεις τη Διαταγή Πληρωμής χάνει αμέσως τη δύναμη της και οδηγείται σε βέβαιο θάνατο (κατάρρευση).

Θέτω εδώ στη διάθεση σας το δικόγραφο της Ανακοπής κατά απαιτήσεων από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια. Η Ανακοπή αυτή περιλαμβάνει ισχυρισμούς που ακυρώνουν τους σημαντικότερους όρους των συμβάσεων που οι τράπεζες συνάπτουν με τους καταναλωτές , όπως αυτά κρίθηκαν με σειρά δικαστικών αποφάσεων… Αποτελεί μια καλή μελέτη και προκειμένου να συνταχθεί απαιτήθηκαν πολλές δεκάδες ώρες δουλειάς .

2. Τι είναι η Διαταγή Πληρωμής?

Η Διαταγή Πληρωμής είναι κάτι σαν δικαστική απόφαση. Εκδίδεται βάσει του αντιγράφου της σύμβασης δανείου που έχεις υπογράψει με την τράπεζα και την κίνηση του λογαριασμού του δανείου. Το βασικότερο πλεονέκτημά της είναι ότι εκδίδεται ΑΜΕΣΩΣ και  ότι είναι τίτλος εκτελεστός (δηλαδή η τράπεζα μπορεί αμέσως να προχωρήσει σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη). Στην Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα εκδίδεται σε 1-2 μήνες , ενώ στην περιφέρεια (στα  ειρηνοδικεία ιδίως της επαρχίας), σε μια εβδομάδα το πολύ.

Σημαντικότατο επίσης πλεονέκτημά της είναι ότι εκδίδεται ερήμην σου. Δεν προηγείται καμία απολύτως γνωστοποίηση ότι η τράπεζα έχει καταθέσει αίτηση για έκδοση εναντίον σου Διαταγής Πληρωμής. Ο δικαστής εκδίδει τη Διαταγή Πληρωμής χωρίς να γίνει ακροαματική διαδικασία. Δεν παρίστασαι δηλαδή με δικηγόρο και δεν αναπτύσσεις τις θέσεις σου.

Μόλις ο δικαστής εκδώσει τη Διαταγή Πληρωμής, η τράπεζα σου την κοινοποιεί αμέσως με δικαστικό επιμελητή. Η τράπεζα βιάζεται να σε βρει και να σου κοινοποιήσει τη διαταγή πληρωμής, γιατί αν δε σου την κοινοποιήσει εντός διμήνου από την έκδοσή της, χάνει την ισχύ της και πρέπει να εκδοθεί εκ νέου (πρέπει δηλαδή η τράπεζα πληρώσει ξανά όλα τα έξοδα – αν το ποσό είναι μεγάλο, η τράπεζα «μπήκε για τα καλά μέσα» γιατί πρέπει εκ νέου να πληρώσει ένα σωρό λεφτά σε έξοδα).

Αν λοιπόν η Διαταγή Πληρωμής σου κοινοποιηθεί εγκαίρως (εντός διμήνου από την έκδοσή της), σε έχει φέρει προ τετελεσμένων. Με το που σου κοινοποιείται, έχεις αυτομάτως μπει στο Τειρεσία, με μια διαδικασία που δεν ενδιαφέρει να αναλύσω.  Μόλις περάσουν 3 ημέρες από την κοινοποίηση, η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση της περιουσίας σου. Για να «τη γλιτώσεις», θα πρέπει η τράπεζα να μη μπορεί να σε βρει για να σου κοινοποιήσει τη Διαταγή (πρέπει να είναι άγνωστη η διαμονή σου ή να λείπεις στο εξωτερικό). Άπαξ και σου κοινοποιήσει τελείωσες.

Αν έχεις περιουσία η τράπεζα θα εκτελέσει (θα κάνει κατάσχεση), για να πάρει «τα λεφτά της». Και περιουσία όμως να μην έχεις και η τράπεζα δεν καταφέρει τελικά να πάρει «τα λεφτά της» (ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος), σε έχει για τα καλά στο χέρι… Γιατί πολύ απλά, με την έκδοση της Διαταγής Πληρωμής και την κοινοποίησή της σε έχει μαυρίσει στον Τειρεσία (όλες οι διαταγές πληρωμής ποσού από 1000 ευρώ και πάνω, περνάνε στις λίστες του Τειρεσία).

3. Πως μπορείς να ανακόψεις τη Διαταγή Πληρωμής?

Επιγραμματικά, η Διαταγή Πληρωμής μπορεί να ακυρωθεί εν όλω ή εν μέρει με ανακοπή η οποία πρέπει να ασκηθεί εντός 15 εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της Διαταγής Πληρωμής. Οπότε μόλις σου κοινοποιηθεί η Διαταγή Πληρωμής τρέχεις και δε φτάνεις… Μοναδικός τρόπος για να ακυρώσεις τη Διαταγή Πληρωμής είναι να αποδείξεις ότι αυτή εκδόθηκε βάσει άκυρης σύμβασης (εδώ ακυρότητα της σύμβασης υπάρχει, αν αποδείξεις ότι είναι άκυρος  έστω και ένας όρος της σύμβασης δανείου που υπέγραψες με την τράπεζα).

4. Πως βγαίνω από τον Τειρεσία αν η τράπεζα μου βγάλει Διαταγή Πληρωμής?

Από τον Τειρεσία βγαίνεις με δυο τρόπους : Στο περίπου βγαίνεις αν πληρώσεις την τράπεζα. Και κανονικά βγαίνεις, αν ασκήσεις Ανακοπή κατά της Διαταγής Πληρωμής και αυτή γίνει από το δικαστήριο δεκτή (ακυρώσει δηλαδή τη Διαταγή Πληρωμής στο σύνολό της). ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ “ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ”. ΈΧΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ!

5. Γιατί λες ότι έχει χάσει τα λεφτά της? Αν ακυρωθεί η Διαταγή Πληρωμής δεν μπορεί η τράπεζα με άλλο τρόπο να πάρει τα λεφτά της ?

Αν ακυρωθεί η Διαταγή Πληρωμής (επειδή το δικαστήριο που δίκασε την ανακοπή έκρινε ως άκυρους και καταχρηστικούς κάποιους από τους όρους της σύμβασης του δανείου), η τράπεζα μπορεί να επανέλθει με νέα Διαταγή Πληρωμής με αιτούμενο όμως ποσό, πολύ μικρότερο από αυτό που αρχικά αξίωνε, αφού το νέο ποσό θα υπολογιστεί δίχως τους όρους που το δικαστήριο έκρινε προηγουμένως ως άκυρους και καταχρηστικούς. Πρακτικά όμως οι τράπεζες ποτέ δεν ακολουθούν αυτή την οδό, γιατί πολύ απλά  με το τρόπο αυτό θα συνομολογούσαν την ακυρότητα όλων των συμβάσεων τους! Οπότε η μόνη νομική οδός που της απομένει προκειμένου να αξιώσει την  απαίτηση που θεωρεί ότι έχει  (την απαίτηση δηλαδή που προκύπτει και από τους άκυρους όρους), είναι η οδός της άσκησης τακτικής αγωγής. Επειδή όμως η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 χρόνια, οι τράπεζες συνήθως έρχονται σε συμβιβασμό…

Άρα λοιπόν, αν καταφέρεις και ανακόψεις τη διαταγή πληρωμής, η τράπεζα αναγκαστικά θα πρέπει να συρθεί είτε στη δικαστική επιδίωξη της «απαίτησης» μέσω της άσκησης τακτικής αγωγής, είτε να συμβιβαστεί χωρίς δικαστήρια. Σχεδόν πάντα  επιλέγει το δεύτερο, για τους λόγους που αναλύω  παρακάτω:

6. Ποια τα μειονεκτήματα  της δικαστικής απόφασης που εκδίδεται κατόπιν άσκησης τακτικής αγωγής σε σχέση με την έκδοση διαταγής πληρωμής? Γιατί η έκδοση διαταγής πληρωμής είναι για τις τράπεζες η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ? Γιατί αν ακυρωθεί η διαταγή πληρωμής η άσκηση αγωγής αποτελεί για την τράπεζα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?

Εφόσον η αγωγή της τράπεζας κερδισθεί τα αποτελέσματα που η δικαστική απόφαση παράγει είναι τα ίδια με αυτά της Διαταγής Πληρωμής. Με μια όμως διάφορα:

Από την άσκηση της αγωγής μέχρι εκδόσεως τελεσίδικης απόφασης μπορεί να μεσολαβήσουν μέχρι και 10 χρόνια!!! Περαιτέρω η επιδίωξη της απαίτησης της τράπεζας με άσκηση εναντίον σου αγωγής δεν σε βάζει στα κατάστιχα του Τειρεσία (όπως συμβαίνει με την έκδοση Διαταγής Πληρωμής). Σημαντική διαφορά επίσης είναι ότι η αγωγή σου κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή οπότε λαμβάνεις γνώση της δικασίμου καθώς και του περιεχομένου της (των ισχυρισμών δηλαδή της τράπεζας). Οπότε πας σε δικηγόρο, ώστε να προετοιμάσεις την άμυνα σου και κατά την ημερομηνία της εκδίκασης να είσαι προετοιμασμένος να αντιπαρατεθείς με την τράπεζα.

Για να εκδοθεί δηλαδή απόφαση κατόπιν άσκησης αγωγής προηγείται πάντοτε ακροαματική διαδικασία στην οποία οι διάδικοι παρίστανται με δικηγόρο και αναπτύσσουν τις θέσεις τους. Επιπρόσθετα, η αγωγή έχει για την τράπεζα το μειονέκτημα ότι ακόμα και αν στον πρώτο βαθμό κερδίσει, το δικαστήριο, κατά τη συνήθη δικαστηριακή πρακτική, σπάνια θα διατάξει την εκτέλεση της απόφασης για το σύνολο της επιδικασθείσας απαίτησης (αν πχ η τράπεζα κερδίσει  και το δικαστήριο της επιδικάσει 10.000 ευρώ θα διατάξει «κατάσχεση», για τα μισά ή και λιγότερα).

Εν συνεχεία, ανάλογα με το σκεπτικό και το διατακτικό της  απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ακολουθεί συνήθως η άσκηση εφέσεως από τον έναν, τον άλλο ή και τους δυο διαδίκους (μπορείς δηλαδή εσύ, η τράπεζα ή και οι δυο να προσβάλετε την απόφαση με έφεση στο μέτρο και στο βαθμό  που κάθε ένας θεωρεί ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έσφαλε). Να σημειωθεί εδώ ότι με δεδομένο ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε υποχρεώνει να πληρώσεις μέρος της απαίτησης που επιδίκασε στην τράπεζα και όχι το σύνολο, πολλές εφέσεις γίνονται και με σκοπό να κερδηθεί χρόνος ώστε αν τελικά χάσεις στο «εφετείο», να πας  την πληρωμή όσο πιο πίσω γίνεται…

Οπότε η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο («εφετείο») και εκδίδεται η τελεσίδικη απόφαση. Αν χάσεις υποχρεούσαι να πληρώσεις.

Η όλη όμως διαδικασία διαρκεί πολλά χρόνια και οποίος ακολουθεί αυτή τη νομική οδό,  πρακτικά αν όχι έχει χάσει τα λεφτά του πάντως έχει χάσει μεγάλο μέρος τους. Αν πχ  μια τράπεζα μπει σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να πληρώσει δικηγόρους για πολλά δικαστήρια, για τις αναβολές, να κάνει ασφαλιστικά μέτρα για να εξασφαλίσει την απαίτηση, να πληρώσει πραγματογνώμονες στην περίπτωση που το δικαστήριο διατάξει πραγματογνωμοσύνη, δικαστικούς επιμελητές για σειρά επιδόσεων και κατασχέσεων κλπ. Και με όλα αυτά, ακόμη και αν  μετά από 10 χρόνια κερδίσει, μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει…

Γίνεται από αυτά  αντιληπτό ότι αν οι τράπεζες υποχρεωθούν να μπουν μαζικά στη διαδικασία της επιδίωξης του δανείου μέσω της οδού της άσκησης αγωγής, το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει εν μία νυκτί…

5. Τι πρέπει να κάνω αν δε μπορώ να πληρώσω το δάνειο?

Όταν πάψεις να πληρώνεις το δάνειο ακολουθεί η καταγγελία της σύμβασης του δανείου. Η καταγγελία σου κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή και την υπογράφει δικηγόρος. Οι  συστημένες ή απλές επιστολές δεν παράγουν έννομες συνέπειες για αυτό  και τις πετάτε κατευθείαν στα σκουπίδια (ακόμη και αν τις υπογράφει δικηγόρος). Τις στέλνουν με απλό ταχυδρομείο (με στόχο να σας φοβίσουν), για να μην πληρώσουν δικαστικό επιμελητή! Μετά την καταγγελία της σύμβασης (που σου κοινοποιείται πάντοτε με δικαστικό επιμελητή), ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση διαταγής πληρωμής.

Αμέσως λοιπόν μόλις πάψεις να πληρώνεις το δάνειο ή την κάρτα άλλως αμέσως μόλις σου κοινοποιηθεί η καταγγελία της σύμβασης, στέλνεις στην τράπεζα αυτό το εξώδικο open1 – download. Το εξώδικο αυτό στοχεύει στο να χρησιμοποιηθεί αργότερα στη δίκη της ανακοπής (τη δίκη για την ακύρωση της διαταγής πληρωμής), ώστε η διαταγή πληρωμής να ακυρωθεί στο σύνολο της και όχι εν μέρει (είναι σημαντικό η διαταγή να ακυρωθεί στο σύνολο της γιατί διαφορετικά αφενός υποχρεούσαι να πληρώσεις αφετέρου δε βγαίνεις από το Τειρεσία)…Με απλά λόγια, με αυτό το εξώδικο συνομολογείς την οφειλή σου αλλά αρνείσαι το ύψος της με τον ισχυρισμό ότι η οφειλή διαμορφώθηκε σε αυτό το ύψος , λόγω των άκυρων και καταχρηστικών όρων της σύμβασης. Με άλλα λόγια τους λες : ” Κύριοι χρωστάω αλλά δε χρωστάω αυτά που μου ζητάτε. Πριν βγάλετε διαταγή πληρωμής , ελάτε να τα βρούμε. Αν νομίζετε ότι δε μπορούμε να τα βρούμε ας διορίσουμε πραγματογνώμονα. Αν παρ όλα αυτά με αγνοήσετε και βγάλετε διαταγή πληρωμής, θα την ανακόψω χρησιμοποιώντας εναντίον σας αυτό το εξώδικο, με τον ισχυρισμό ότι η έκδοση διαταγής πληρωμής συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος, που αποτελεί βάσιμο λόγο ανακοπής”…

Να σημειώσω εδώ ότι σε τρεις περιπτώσεις που έστειλα αυτό το εξώδικο, οι τράπεζες δεν προχώρησαν σε έκδοση  Διαταγής Πληρωμής. Η μια μάλιστα περίπτωση αφορά προσωπική μου υπόθεση  για δυο πιστωτικές κάρτες μου, με εκδότρια τράπεζα την Eurobank τις οποίες έπαψα να πληρώνω τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με το σκεπτικό ότι «τους έχω δώσει τόσα λεφτά για αυτές τις κάρτες,  που η Eurobank είναι αυτή που μου οφείλει και όχι εγώ στη Eurobank». Η τράπεζα έδωσε το φάκελό μου σε κάτι εισπράκτορες που με απειλούσαν νύχτα μέρα  ότι αν δε τους πληρώσω  θα μου βγάλουν λέει  Διαταγή Πληρωμής! Η ενόχλησή μου ήταν τόσο μεγάλη, που το εξώδικο εδώ στρέφεται κατά της Eurobank και κατά κάθε δικηγόρου που τυχόν υπογράψει και καταθέσει αίτηση για έκδοση εναντίον μου διαταγής πληρωμής (το εξώδικο αυτό δεν το δημοσιεύω).

Ακόλουθα κατεβάζεις αυτό το δικόγραφο open2 – download που είναι η ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής,  και πας σφαίρα στο δικηγόρο σου.

6. Τι ακριβώς προσπαθώ να πετύχω με το δικόγραφο της ανακοπής που μου δίνεις?

Πέραν της νομολογίας που αφορά στους άκυρους και καταχρηστικούς όρους των συμβάσεων των τραπεζών , επιχειρείς τα ακόλουθα:

Α) Σύμφωνα με την πάγια θέση της νομολογίας αν ένας όρος μιας σύμβασης είναι άκυρος αυτό δε συνεπάγεται ότι είναι άκυρη όλη η σύμβαση. Με το δικόγραφο αυτό διατυπώνεις τον ισχυρισμό  ότι αν ένας όρος στη σύμβαση με την τράπεζα είναι άκυρος τότε ολόκληρη η σύμβαση είναι άκυρη και επομένως το δικαστήριο πρέπει να ακυρώσει τη διαταγή πληρωμής στο σύνολό της.

Β) Γίνεται στο δικόγραφο μνεία της προηγούμενης κοινοποίησης προς την τράπεζα, του εξωδίκου με το οποίο ο δανειολήπτης αποδέχεται μεν ότι οφείλει αλλά αρνείται το ύψος της οφειλής. Βάζει λοιπόν τον ισχυρισμό ότι αν το δικαστήριο δεχθεί ότι υπάρχει ακυρότητα ορισμένων όρων της σύμβασης, αυτό ο δανειολήπτης το είχε επισημάνει έγκαιρα (πριν την έκδοση Διαταγής Πληρωμής) και επομένως η έκδοση διαταγής πληρωμής  συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος γεγονός που αποτελεί βάσιμο λόγο ανακοπής για να ακυρωθεί η Διαταγή στο σύνολό της.

Γ)  Ισχυροποιεί τη θέση του δανειολήπτη σε σχέση με  ένα  από τα δυσκολότερα νομικά ζητήματα. Σύμφωνα με όλες τις συμβάσεις των τραπεζών  αν εντός της προθεσμίας των 20-30 ημερών δεν αμφισβητήσεις την οφειλή όπως αυτή διαμορφώνεται στο μηνιαίο λογαριασμό , αυτό συνιστά αναγνώριση της οφειλής και ακυρώνει το δικαίωμα να αμφισβητήσεις δικαστικά την οφειλή αργότερα. Πρακτικά δηλαδή , ο όρος αυτός σημαίνει ότι αν σου έρθει ο μηνιαίος  λογαριασμός σήμερα και εσύ εντός 30 ημερών δεν αμφισβητήσεις την οφειλή, αυτό συνεπάγεται ότι δεν μπορείς  ένα χρόνο μετά να ασκήσεις ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής ισχυριζόμενος ότι η πραγματική οφειλή δεν είναι αυτή που η τράπεζα αξιώνει…

Στο δικόγραφο διατυπώνεται η άποψη ότι αυτό δεν ισχύει στις περιπτώσεις των αισχροκερδών συμβάσεων όπως είναι  οι συμβάσεις  που οι ελληνικές τράπεζες συνάπτουν με τους δανειολήπτες.

Δ) με αυτό το δικόγραφο διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι είναι άκυρες όλες οι Διαταγές Πληρωμής από το 2001 και μετά. Αν ο ισχυρισμός αυτός γίνει δεκτός από τα δικαστήρια, τότε ανοίγει χορός μαζικών αγωγών κατά των τραπεζών και του ελληνικού δημοσίου, για όλα τα ακίνητα που από το 2001 και μετά, βγήκαν στο σφυρί …

Εν ευθέτω χρόνω, θα δημοσιεύσω  αίτηση για έκδοση Διαταγής Πληρωμής των δανειοληπτών κατά των τραπεζών, με αίτημα να υποχρεωθεί η τράπεζα να καταβάλει στο δανειολήπτη, ότι αυτός αχρεωστήτως κατέβαλε στην τράπεζα  από την εφαρμογή των άκυρων Γ.Ο.Σ των συμβάσεων που οι τράπεζες συνάπτουν με τους καταναλωτές.

Από: http://alampasis.blogspot.com/2010/10/blog-post.html

____________________________________________________________

1 http://www.scribd.com/doc/40261844/eksod-kata-trapezas

2 http://www.scribd.com/doc/40261580/Anakoph-Kata-Trapezon-ypodeigma

 

 

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 07, 2011, 12:52:38

http://wp.me/P32EV1-5h

Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών

Τελευταία ενημέρωση: 23 Μαϊ 2012, 12:04

Ακολουθούν αριθμοί τηλεφώνου εισπρακτικών εταιριών.

Εννοείται ότι οι αριθμοί αυτοί δεν είναι δηλωμένοι, όπως θα έπρεπε. Επίσης, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, αν δοκιμάσετε να τους καλέσετε, δεν απαντούν. Αν λοιπόν σας πρήζουν εισπρακτικές εταιρίες, αποθηκεύστε στο τηλέφωνό σας τους παρακάτω αριθμούς, ώστε να ξέρετε ποιος “κερατάς” τηλεφωνεί και να μη τρέμει άδικα η καρδούλα σας.

Φυσικά, αν δεν θέλετε, δεν απαντάτε όταν η αναγνώριση κλήσης σας δείχνει άγνωστο ή απόρρητο αριθμό.Επίσης, μπορείτε να παίξετε μπάλα μαζί τους.

Διαβάστε πως μπορείτε να καταγράψετε νόμιμα μια τηλεφωνική συνομιλία.

Ευχαριστούμε τους φίλους επισκέπτες που μας έστειλαν τους αριθμούς. Βοηθήστε να μεγαλώσουμε τον κατάλογο. Βοηθήστε να οργανώσουμε την άμυνά μας, γιατί από το ελληνικό κράτος δεν έχουμε να περιμένουμε καμιά βοήθεια.

Συμβουλή: Πως να ελέγξετε αν κάποιος αριθμός είναι ύποπτος

Αν σας καλέσουν από κάποιο αριθμό και υποψιάζεστε ότι είναι εισπρακτική εταιρία ή κάτι ανάλογο (ο αριθμός μπορεί να μοιάζει με κινητού, αλλά δεν είναι) κάντε τα παρακάτω:

α. Ενεργοποιήστε στο κινητό σας την απόκρυψη καλούντος, ώστε όταν καλείτε κάποιον, αυτός να μην μπορεί να σας αναγνωρίσει.

β. Καλέστε τον ύποπτο αριθμό μεταξύ 21:30 – 22:00 (βράδυ).

Το πιο πιθανό είναι να μην απαντήσει κανείς ή να λάβετε μήνυμα σφάλματος ή να πέφτει η γραμμή. Αυτό συμβαίνει, διότι οι αριθμοί κλήσεως των εισπρακτικών δεν μπορούν να κληθούν από εμάς και είναι διαχειριζόμενοι από υπολογιστή.

Στην απίθανη περίπτωση που κάποιος απαντήσει, ζητήστε π.χ. τον Μήτσο ή την Μαρία και ζητήστε συγνώμη για το λάθος.

γ. Ενημερώστε μας, για να καταχωρήσουμε τον αριθμό στην παρούσα σελίδα. Η ομάδα του daneiakartes.info ενημερώνει διαρκώς τον παρακάτω πίνακα, χάρη στη συμμετοχή των αναγνωστών που μας στέλνουν κάθε νέο αριθμό, που θα αντιληφθούν.

0000000000 ?????????

2102134444 Pano Finance

2102407941 Marfin

2102788260 PRS

2102788251 PRS

2102788261 PRS

2102788275 PRS

2102788277 PRS

2102823621 PRS

2102854930 PRS

2102854931 PRS

2102854932 PRS

2102884419 PALADINO

2102916201 Marfin

2102919199 Marfin

2102929399 Marfin

2102931399 Marfin

2103211319 PRS

2103211418 PRS

2103214026 Marfin

2103214747 FINTRUST-Mellon

2103229988 Δικηγορικό Γραφείο Φράγκου

2103233289 ?

2103233848 Δικηγορικό γραφείο Φράγκου

2103288954 FINTRUST-Mellon

2103315413 FINTRUST-Mellon

2103335000 Πειραιώς

2103335124 Πειραιώς

2103344927

2103361000 FINTRUST-Mellon

2103362200 FINTRUST-Mellon

2103362229 FINTRUST-Mellon

2103362250 FINTRUST-Mellon

2103362270 FINTRUST-Mellon

2103362299 FINTRUST-Mellon

2103362399 FINTRUST-Mellon

2103362400 FINTRUST-Mellon

2103362413 FINTRUST-Mellon

2103410128 Δικηγορικό γραφείο ΠΡΑΞΙΣ

2103503827 E-Value

2103503871 E-Value

2103503890 E-Value

2103503900 Eurobank

2103503909 Eurobank

2103522324 Alphabank

2103555953 Eurobank

2103611615 Δικηγορικό γραφείο Μπιτσαξή

2103633003 Citibank

2103669000 Attica bank

2103669300 Attica bank

2103673000 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα

2103673007 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα

2103673008 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα

2103673009 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα

2103673010 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα

2103673011 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα

2103673014 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα

2103673015 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα

2103673017 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα

2103673018 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα

2103673019 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα

2103673020 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα

2103673021 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα

2103675700 Δικηγορικό γραφείο Μπιτσαξή

2103713700 First Call

2103800267 Citibank

2103802907 Δικ. Γραφείο Γιουρουκέλη

2103806682 Δικ. Γραφείο Γιουρουκέλη

2103806683 Δικ. Γραφείο Γιουρουκέλη

2103806694 Citibank

2103818757 Δικ. γραφείο Τσαφάρα

2103822925 Citibank Γιουροκέλη

2103840055 Eurobank

2103894400 Αγροτική

2104254221 Marfin

2104841010 Eurobank

2104841013 Eurobank

2104841018 Eurobank

2104841025 Eurobank

2104841031 Eurobank

2104841034 Eurobank

2104841036 Eurobank

2104841037 Eurobank

2104841038 Eurobank

2104841041 Eurobank

2104841043 Eurobank

2104841044 Eurobank

2104841062 Eurobank

2104841064 Eurobank

2104841065 Eurobank

2104841067 Eurobank

2104841078 Eurobank

2104841081 Eurobank

2104841084 Eurobank

2104841085 Eurobank

2104841110 Eurobank

2104841136 Eurobank

2104841139 Eurobank

2104841174 Eurobank

2104841179 Eurobank

2104841195 Eurobank

2104841201 Eurobank

2104841206 Eurobank

2104841221 Eurobank

2104841262 Eurobank

2104841283 Eurobank

2104841324 Eurobank

2104841401 Eurobank

2104841415 Eurobank

2104841434 Eurobank

2104843321 Probank

2104843323 Probank

2104847080 Eurobank

2104847100 Eurobank

2104847182 Eurobank Δικηγορικό Γραφείο Μαλαματή Καραδήμου

2104847280 Eurobank

2104847640 Eurobank

2104848200 ΚΑΠΑ – Εθνική

2104849500 ΚΑΠΑ – Εθνική

2104849600 ΚΑΠΑ – Εθνική

2104859000 ΚΑΠΑ – Εθνική

2104859900 ΚΑΠΑ – Εθνική

2104859100 ΚΑΠΑ – Εθνική

2104859500 ΚΑΠΑ – Εθνική

2104859600 ΚΑΠΑ – Εθνική

2104859700 ΚΑΠΑ – Εθνική

2104859800 ΚΑΠΑ – Εθνική

2105200426 Marfin

2105226962

2105785680 Marfin

2105787590 Marfin

2105787730 Marfin

2106000700 First Call

2106085585 ΚΑΠΑ

2106085586 ΚΑΠΑ

2106085587 ΚΑΠΑ

2106085588 ΚΑΠΑ

2106085589 ΚΑΠΑ

2106085590 ΚΑΠΑ

2106085591 ΚΑΠΑ

2106085592 ΚΑΠΑ

2106085893 ΚΑΠΑ

2106129146 Eurobank

2106129148 Eurobank

2106129149 Eurobank

2106194263 Γενική Τράπεζα

2106241827 E-Value

2106244044 First Data

2106244133 D-Man

2106244229 D-Man

2106244310 D-Man

2106244407 D-Man

2106244416 D-Man

2106244437 D-Man

2106244520 First Data

2106244760 D-Man

2106244870 D-Man

2106244955 D-Man

2106295100 CITIBANK

2106295113 Vilo – Citibank

2106477000 Τράπεζα Κύπρου

2106642625 ???

2106963000 Τράπεζα Κύπρου

2106963192 Τράπεζα Κύπρου

2106963444 Τράπεζα Κύπρου

2106975000 Γενική τράπεζα

2107226530 Δικηγ. Γραφείο Νακόπουλου

2107253984 Δικηγ. Γραφείο Νακόπουλου

2108067317

2108180731

2108183000 TELEPERFOMANCE

2108198300 E-Value

2108212900 Τζανίνη CITIBANK

2108213500 Τζανίνη CITIBANK

2108213900 Τζανίνη CITIBANK

2108218301 Τζανίνη CITIBANK

2108218954 Τζανίνη CITIBANK

2108221808 Τζανίνη CITIBANK

2108223500 Τζανίνη CITIBANK

2108225211 Τζανίνη CITIBANK

2108228608 Τζανίνη CITIBANK

2108228802 Τζανίνη CITIBANK

2108228808 Τζανίνη CITIBANK

2108667041 Πειραιώς

2108807900 Creditcom

2108823413 Τζανίνη

2108838658 Τζανίνη

2108847734 Τζανίνη

2109003467

2109211450 Ζαφειρόπουλος – Παπουλίδου Citibank

2109290100 Citibank (Teleperformance)

2109290200 Citibank (Teleperformance)

2109293133 Citibank (Teleperformance)

2109293141 Citibank (Teleperformance)

2109293142 Citibank (Teleperformance)

2109293154 Citibank (Teleperformance)

2109293171 Citibank (Teleperformance)

2109293200 Citibank (Teleperformance)

2109293201 Citibank (Teleperformance)

2109293202 Citibank (Teleperformance)

2109293203 Citibank (Teleperformance)

2109293204 Citibank (Teleperformance)

2109293205 Citibank (Teleperformance)

2109293206 Citibank (Teleperformance)

2109293207 Citibank (Teleperformance)

2109293208 Citibank (Teleperformance)

2109293209 Citibank (Teleperformance)

2109293210 Citibank (Teleperformance)

2109293211 Citibank (Teleperformance)

2109293212 Citibank (Teleperformance)

2109293213 Citibank (Teleperformance)

2109293214 Citibank (Teleperformance)

2109293215 Citibank (Teleperformance)

2109293216 Citibank (Teleperformance)

2109293217 Citibank (Teleperformance)

2109293218 Citibank (Teleperformance)

2109293219 Citibank (Teleperformance)

2109293220 Citibank (Teleperformance)

2109293221 Citibank (Teleperformance)

2109293222 Citibank (Teleperformance)

2109293223 Citibank (Teleperformance)

2109293224 Citibank (Teleperformance)

2109293225 Citibank (Teleperformance)

2109293226 Citibank (Teleperformance)

2109293227 Citibank (Teleperformance)

2109293228 Citibank (Teleperformance)

2109293229 Citibank (Teleperformance)

2109293230 Citibank (Teleperformance)

2109293231 Citibank (Teleperformance)

2109293232 Citibank (Teleperformance)

2109293233 Citibank (Teleperformance)

2109293234 Citibank (Teleperformance)

2109293235 Citibank (Teleperformance)

2109293236 Citibank (Teleperformance)

2109293237 Citibank (Teleperformance)

2109293238 Citibank (Teleperformance)

2109293239 Citibank (Teleperformance)

2109293240 Citibank (Teleperformance)

2109293241 Citibank (Teleperformance)

2109293242 Citibank (Teleperformance)

2109293243 Citibank (Teleperformance)

2109293244 Citibank (Teleperformance)

2109293245 Citibank (Teleperformance)

2109293246 Citibank (Teleperformance)

2109293247 Citibank (Teleperformance)

2109293248 Citibank (Teleperformance)

2109293249 Citibank (Teleperformance)

2109293250 Citibank (Teleperformance)

2109293251 Citibank (Teleperformance)

2109293252 Citibank (Teleperformance)

2109293253 Citibank (Teleperformance)

2109293254 Citibank (Teleperformance)

2109293255 Citibank (Teleperformance)

2109293256 Citibank (Teleperformance)

2109293257 Citibank (Teleperformance)

2109293258 Citibank (Teleperformance)

2109293259 Citibank (Teleperformance)

2109293260 Citibank (Teleperformance)

2109293261 Citibank (Teleperformance)

2109293262 Citibank (Teleperformance)

2109293263 Citibank (Teleperformance)

2109293264 Citibank (Teleperformance)

2109293265 Citibank (Teleperformance)

2109293266 Citibank (Teleperformance)

2109293267 Citibank (Teleperformance)

2109293268 Citibank (Teleperformance)

2109293269 Citibank (Teleperformance)

2109293270 Citibank (Teleperformance)

2109293271 Citibank (Teleperformance)

2109293272 Citibank (Teleperformance)

2109293273 Citibank (Teleperformance)

2109293274 Citibank (Teleperformance)

2109293275 Citibank (Teleperformance)

2109293276 Citibank (Teleperformance)

2109293277 Citibank (Teleperformance)

2109293278 Citibank (Teleperformance)

2109293279 Citibank (Teleperformance)

2109293280 Citibank (Teleperformance)

2109293281 Citibank (Teleperformance)

2109293282 Citibank (Teleperformance)

2109293283 Citibank (Teleperformance)

2109293284 Citibank (Teleperformance)

2109293285 Citibank (Teleperformance)

2109293286 Citibank (Teleperformance)

2109293287 Citibank (Teleperformance)

2109293288 Citibank (Teleperformance)

2109293289 Citibank (Teleperformance)

2109293290 Citibank (Teleperformance)

2109293291 Citibank (Teleperformance)

2109293292 Citibank (Teleperformance)

2109293293 Citibank (Teleperformance)

2109293294 Citibank (Teleperformance)

2109293295 Citibank (Teleperformance)

2109293296 Citibank (Teleperformance)

2109293297 Citibank (Teleperformance)

2109293298 Citibank (Teleperformance)

2109293299 Citibank (Teleperformance)

2109293534 Citibank (Teleperformance)

2109293836 Citibank (Teleperformance)

2109294100 Τράπεζα Πειραιώς

2109294230 Τράπεζα Πειραιώς

2109294777 Τράπεζα Πειραιώς

2109294950 Τράπεζα Πειραιώς

2109298100 Κύκλος

2109304200 Κύκλος

2109304230 Κύκλος

2109310230 Κύκλος

2109314231 Κύκλος

2109317025 Κύκλος

2109317636 Κύκλος

2109319823 Κύκλος

2109396800 Creditcom

2109468000 TELEPERFOMANCE

2109468400 TELEPERFOMANCE

2109468552 TELEPERFOMANCE

2109490707 CITIBANK ?

2109508600 VERITAS

2109509000 KLISIS

2109547107 Alphabank

2109555237 Eurobank

2109555953 Eurobank

2109556000 FINTRUST-Mellon

2109556020 FINTRUST-Mellon

2109556222 FINTRUST-Mellon

2109710108 Marfin Collections

2109766716 EOS Matrix

2109766960 EOS Matrix

2109766971 EOS Matrix

2109792800 EOS Matrix

2109792900 EOS Matrix

2109792905 EOS Matrix

2109792901 EOS Matrix

2109891542

2109847359 Marfin

2111016104 PRS

2111023400 PRS

2111027603 PRS

2111027605 PRS

2111027606 PRS

2111035001 First Data Hellas

2111035003 Eurobank

2111035014 FINTRUST-Mellon

2111035016 FINTRUST-Mellon

2111035400 FINTRUST-Mellon

2111037000 FINTRUST-Mellon

2111041000 FINTRUST-Mellon

2111044218 FINTRUST-Mellon

2111044300 Δικηγορικό Γραφείο Φράγκου

2111044311 Δικηγορικό Γραφείο Φράγκου

2111044313 FINTRUST-Mellon

2111044322 Δικηγορικό γραφείο Φράγκου

2111044330 Δικηγορικό γραφείο Φράγκου

2111044331 Δικηγορικό γραφείο Φράγκου

2111044334 FINTRUST-Mellon

2111044348 Δικηγορικό γραφείο Φράγκου

2111044357 Δικηγορικό γραφείο Φράγκου

2111044358 Δικηγορικό γραφείο Φράγκου

2111044359 Δικηγορικό γραφείο Φράγκου

2111044800 Δικηγορικό Ανδικόπουλου για Τράπεζα Κύπρου

2111043500 FINTRUST-Mellon

2111066420 EFS

2111080300 PRS

2111086100 PRS

2111086225 PRS

2111086227 PRS

2111086230 PRS

2111086239 PRS

2111086241 PRS

2111086244 PRS

2111086245 PRS

2111086247 PRS

2111094999 Eurobank

2111200199 Marfin

2111201141 Κύκλος

2111201142 Κύκλος

2111201143 Κύκλος

2111201147 Κύκλος

2111201252 Κύκλος

2111201254 Κύκλος

2111201256 Κύκλος

2111201258 Κύκλος

2111201259 Κύκλος

2111201320 EFS

2111201850 Κύκλος

2111201851 Κύκλος

2111201855 Κύκλος

2111201856 Κύκλος

2111201857 Κύκλος

2111202207 Κύκλος

2111202230 Κύκλος

2111203026 Κύκλος

2111203027 Κύκλος

2111203028 Κύκλος

2111203029 Κύκλος

2111203050 Κύκλος

2111203051 Κύκλος

2111203052 Κύκλος

2111203053 Κύκλος

2111203054 Κύκλος

2111203055 Κύκλος

2111203490 Κύκλος

2111203491 Κύκλος

2111203493 Κύκλος

2111203494 Κύκλος

2111203495 Κύκλος

2111203498 Κύκλος

2111203499 Κύκλος

2111205400 EFS

2111205408 EFS

2111205454 EFS

2111205456 EFS

2111205476 EFS

2111207200 EFS

2111762299 apell

2111762344 apell

2111767420 apell

2111767446 apell

2111767447 apell

2111767448 apell

2111767497 apell

2111800023 Κύκλος

2111800025 Κύκλος

2111800029 Κύκλος

2111800101 Κύκλος

2111800102 Κύκλος

2111800103 Κύκλος

2111800104 Κύκλος

2111800109 Κύκλος

2111800201 Κύκλος

2111800206 Κύκλος

2111800208 Κύκλος

2111800209 Κύκλος

2111801012 Κύκλος

2111801035 Κύκλος

2111801036 Κύκλος

2111801053 Κύκλος

2111801054 Κύκλος

2111801055 Κύκλος

2111801056 Κύκλος

2111801057 Κύκλος

2111801058 Κύκλος

2111810607 ?

2111810615 ???

2111810643 ???

2111810697 VERITAS

2111811600 Ψύχα CITIBANK

2111812195

2111819400 Eurobank

2111819401 Eurobank

2111819410 Eurobank

2111819481 Eurobank

2111819550 Eurobank

2111819617 Eurobank

2111819630 Εθνική τράπεζα

2111819632

2111870812 ???

2111870845 ???

2111872000

2111872002

2111880768

2111880785 ???

2111880799 TTIS

2111883200 VERITAS

2111883906 KLISIS

2111883909 KLISIS

2111883801 KLISIS

2111883821 KLISIS

2111883881 KLISIS

2111899000 KLISIS

2111899011 KLISIS

2112001505 FINTRUST-Mellon

2112001507 FINTRUST-Mellon

2112001540 FINTRUST-Mellon

2112001542 FINTRUST-Mellon

2112001546 FINTRUST-Mellon

2112001548 FINTRUST-Mellon

2112001549 FINTRUST-Mellon

2112001561 FINTRUST-Mellon

2112110101 Κύκλος

2112110103 Κύκλος

2112110105 Κύκλος

2112110106 Κύκλος

2112110107 Κύκλος

2112110226 Κύκλος

2112110228 Κύκλος

2112111600 CON TRUST

2112111606 CON TRUST

2112111623 CON TRUST

2112111692 CON TRUST

2112116565 Εθνική τράπεζα

2112117000 PANO FINANCE

2112117004 PANO FINANCE

2112117005 PANO FINANCE

2112117006 PANO FINANCE

2112117020 PANO FINANCE

2112117023 PANO FINANCE

2112117050 PANO FINANCE

2112117300 PANO FINANCE

2113001200 VERITAS

2113001690 ???

2113004310 VERITAS

2113004668 VERITAS

2113004955 VERITAS

2115000000 EOS Matrix

2115000700 EOS Matrix

2115002403 FINTRUST-Mellon

2115002405 FINTRUST-Mellon

2115002440 FINTRUST-Mellon

2115002442 FINTRUST-Mellon

2115002445 FINTRUST-Mellon

2115002446 FINTRUST-Mellon

2115002448 FINTRUST-Mellon

2115002449 FINTRUST-Mellon

2115002455 FINTRUST-Mellon

2115002466 FINTRUST-Mellon

2115004071 FINTRUST-Mellon

2115004100 FINTRUST-Mellon

2115005440 FINTRUST-Mellon

2115552250 FINTRUST-Mellon

2115552399 FINTRUST-Mellon

2115555874 FINTRUST-Mellon

2116000700 First Call

2116000837 First Call

2116000850 First Call

2117001800 Εμπορική τράπεζα

2117256634

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούλιος 09, 2012, 17:25:54

2117300000 TELEPERFOMANCE

2117301394 TELEPERFOMANCE

2117304201 TELEPERFOMANCE

2117304203 TELEPERFOMANCE

2117304204 TELEPERFOMANCE

2117304205 TELEPERFOMANCE

2117304207 TELEPERFOMANCE

2117304209 TELEPERFOMANCE

2117304210 TELEPERFOMANCE

2117304214 TELEPERFOMANCE

2117304217 TELEPERFOMANCE

2117304229 TELEPERFOMANCE

2117304230 TELEPERFOMANCE

2117304315 TELEPERFOMANCE

2117304322 TELEPERFOMANCE

2117304351 TELEPERFOMANCE

2117304353 TELEPERFOMANCE

2117304389 TELEPERFOMANCE

2117304431 TELEPERFOMANCE

2117304433 TELEPERFOMANCE

2117304438 TELEPERFOMANCE

2117304441 TELEPERFOMANCE

2117304445 TELEPERFOMANCE

2117304449 TELEPERFOMANCE

2117304450 TELEPERFOMANCE

2117304477 TELEPERFOMANCE

2117304501 TELEPERFOMANCE

2117304511 TELEPERFOMANCE

2117304573 TELEPERFOMANCE

2117304605 TELEPERFOMANCE

2117304641 TELEPERFOMANCE

2117304651 TELEPERFOMANCE

2117304660 TELEPERFOMANCE

2117357800 Creditcom

2117454870 TELEPERFOMANCE

2117454955 TELEPERFOMANCE

2117606950 TELEPERFOMANCE

2118880100 CONTRUST

2119891502 FINTRUST-Mellon

2119891505 FINTRUST-Mellon

2119891540 FINTRUST-Mellon

2119891542 FINTRUST-Mellon

2119891545 FINTRUST-Mellon

2119891546 FINTRUST-Mellon

2119891549 FINTRUST-Mellon

2119891555 FINTRUST-Mellon

2119894500 FINTRUST-Mellon

2119894750 FINTRUST-Mellon

2119967702 FINTRUST-Mellon

2119967706 FINTRUST-Mellon

2119967705 FINTRUST-Mellon

2119967740 FINTRUST-Mellon

2119967742 FINTRUST-Mellon

2119967745 FINTRUST-Mellon

2119967746 FINTRUST-Mellon

2119967748 FINTRUST-Mellon

2119967749 FINTRUST-Mellon

2122110229 Κύκλος

2122122380 Κύκλος

2122123216 Κύκλος

2122123265 Κύκλος

2122123276 Κύκλος

2122123283 POSTCREDIT

2122123285 Κύκλος

2122123292 Κύκλος

2126872107 FINTRUST-Mellon

2126875300 FINTRUST-Mellon

2126875720 FINTRUST-Mellon

2126876811 FINTRUST-Mellon

2126876840 FINTRUST-Mellon

2126876842 FINTRUST-Mellon

2126876847 FINTRUST-Mellon

2126876848 FINTRUST-Mellon

2126876850 FINTRUST-Mellon

2126876852 FINTRUST-Mellon

2126876858 FINTRUST-Mellon

2126876861 FINTRUST-Mellon

2130013844 Hellas On Line

2130063742

2130086460 Eurobank

2130091000 PRS

2130091001 PRS

2130091002 PRS

2130091003 PRS

2130091006 PRS

2130091009 PRS

2130091014 PRS

2130091916 PRS

2130095910 ? ? ?

2130112226 Κύκλος

2130162300 Alphabank

2130171705

2130175610 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα

2130175620 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα

2130175640 Σταματελάτος Marfin

2130175650 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα

Πρόκειται για τη δικηγορική εταιρία των υιών του πρώην υπουργού Σιούφα, η οποία έχει στήσει εισπρακτική εταιρία που αναλαμβάνει διάφορες τράπεζες με μεγάλο αριθμό προσωπικού και επίσης μεγάλο αριθμό υπαλλήλων δικηγόρων. Παίρνουν τηλέφωνο οι υπάλληλοι τηλεφωνητές και λένε ότι τηλεφωνούν από το δικηγορικό γραφείο της Βαρελά, της Ευτυχίδου, του Κοντογεωργίου και άλλων δικηγόρων υπαλλήλων των Σιούφηδων. Διαβάστε σχετικές πληροφορίες στα άρθρα των παρακάτω συνδέσμων.

2130175660

2130175685

2130175950

2130221420 Δικηγορικο γραφείο Κιτσικόπουλου

2130287463 Πειραιώς

2130410335 Πειραιώς

2130290481 KLISIS

2130410574 Πειραιώς

2130425359 KLISIS

2130467812 Πειραιώς

2130671674 Πειραιώς

2144169952 Γενική τράπεζα ???

2155103422 Κρέτζη CITIBANK

2199993001 Alphabank

2199993009 Alphabank

2199993016 Alphabank

2241122409 First Call

2241122417 First Call

2271120955 First Call

2310254315 ?

2310374237 Eurobank

2310498800 FINTRUST-Mellon

2310515399 Δικηγορικό Γεωργιάδου για Citibank

2310525632 Δικηγορικό Γεωργιάδου για Citibank

2310534417 Δικηγόρος ΚΟΤΣΙΑΝΗΣ

2310546082 Δικηγορικό Γεωργιάδου για Citibank

2310899200 FINTRUST-Mellon

2311239300

2311470100 FINTRUST-Mellon

2311470101 FINTRUST-Mellon

2311470102 FINTRUST-Mellon

2311470103 FINTRUST-Mellon

2311470104 FINTRUST-Mellon

2311470105 FINTRUST-Mellon

2311470106 FINTRUST-Mellon

2311470107 FINTRUST-Mellon

2311470108 FINTRUST-Mellon

2311470109 FINTRUST-Mellon

2311470110 FINTRUST-Mellon

2311470111 FINTRUST-Mellon

2311470112 FINTRUST-Mellon

2311470113 FINTRUST-Mellon

2311470114 FINTRUST-Mellon

2311470115 FINTRUST-Mellon

2311470116 FINTRUST-Mellon

2311470117 FINTRUST-Mellon

2311470118 FINTRUST-Mellon

2311470119 FINTRUST-Mellon

2311470120 FINTRUST-Mellon

2311470121 FINTRUST-Mellon

2311470122 FINTRUST-Mellon

2311470123 FINTRUST-Mellon

2311470124 FINTRUST-Mellon

2311470125 FINTRUST-Mellon

2311470126 FINTRUST-Mellon

2311470127 FINTRUST-Mellon

2311470128 FINTRUST-Mellon

2311470129 FINTRUST-Mellon

2311470130 FINTRUST-Mellon

2311470131 FINTRUST-Mellon

2311470132 FINTRUST-Mellon

2311470133 FINTRUST-Mellon

2311470134 FINTRUST-Mellon

2311470135 FINTRUST-Mellon

2311470136 FINTRUST-Mellon

2311470137 FINTRUST-Mellon

2311470138 FINTRUST-Mellon

2311470147 FINTRUST-Mellon

2311476302 FINTRUST-Mellon

2311476303 FINTRUST-Mellon

2311476304 FINTRUST-Mellon

2311476305 FINTRUST-Mellon

2311476306 FINTRUST-Mellon

2311476307 FINTRUST-Mellon

2311476308 FINTRUST-Mellon

2311476309 FINTRUST-Mellon

2311476310 FINTRUST-Mellon

2311476311 FINTRUST-Mellon

2311476312 FINTRUST-Mellon

2311476313 FINTRUST-Mellon

2311476314 FINTRUST-Mellon

2311476315 FINTRUST-Mellon

2311476316 FINTRUST-Mellon

2311476317 FINTRUST-Mellon

2311476318 FINTRUST-Mellon

2311476319 FINTRUST-Mellon

2311476320 FINTRUST-Mellon

2311476321 FINTRUST-Mellon

2311476322 FINTRUST-Mellon

2311476323 FINTRUST-Mellon

2311476324 FINTRUST-Mellon

2311476325 FINTRUST-Mellon

2311476326 FINTRUST-Mellon

2311476327 FINTRUST-Mellon

2311476328 FINTRUST-Mellon

2311476329 FINTRUST-Mellon

2311476330 FINTRUST-Mellon

2311476331 FINTRUST-Mellon

2311476332 FINTRUST-Mellon

2311476333 FINTRUST-Mellon

2311476334 FINTRUST-Mellon

2311476335 FINTRUST-Mellon

2311476336 FINTRUST-Mellon

2311476337 FINTRUST-Mellon

2311476338 FINTRUST-Mellon

2311476339 FINTRUST-Mellon

2311769200 Εθνική τράπεζα

2311822870 Δικηγορικό γραφείο Κουνδουρά

2311993100 FINTRUST-Mellon

2311993101 FINTRUST-Mellon

2311993102 FINTRUST-Mellon

2311993103 FINTRUST-Mellon

2311993104 FINTRUST-Mellon

2311993105 FINTRUST-Mellon

2311993106 FINTRUST-Mellon

2311993107 FINTRUST-Mellon

2311993108 FINTRUST-Mellon

2311993147 FINTRUST-Mellon

2312319348 First Call

2410566136 Eurobank

2463115388 First Call

2463115696 First Call

2463115726 First Call

2624061000 PANO INFORM

2624061025 PANO INFORM

2624061542 PANO INFORM

2642061524 ?

2742101306 First Call

2742101309 First Call

2742101435 First Call

2742101908 First Call

2742101947 First Call

2743101425 First Call

2743101920 First Call

6798119922 FINTRUST-Mellon

6933845010 Eurobank

6933845013 Eurobank

6933845029 Eurobank

6933845034 Eurobank

6933845038 Eurobank

6933845041 Eurobank

6933845044 Eurobank

6933845050 Eurobank

6933845067 Eurobank

6933845136 Eurobank

6933845180 Eurobank

6933845185 Eurobank

6933845195 Πανουσόπουλου Eurobank

6933845206 Eurobank

6933845224 Eurobank

6933845242 Eurobank

6933845243 Eurobank

6933845280 Eurobank

6933845401 Eurobank

6933845434 Eurobank

6933845520 Eurobank

6933845640 Eurobank

6936849654 Eurobank

6937856581 FINTRUST-Mellon

6940267336 δικηγορικό Γραφείο Πλευράκη

6940271964 Creditcom

6941655124 Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

6942644795 ?????

6942863037 First Call

6942976588 First Call

6942976894 First Call

6943060918 First Call

6943087775 FINTRUST-Mellon

6943090514 First Call

6943124873 First Call

6943144768 First Call

6943163755 First Call

6943227816 First Call

6943529513 FINTRUST-Mellon

6943546631 FINTRUST-Mellon

6943555523 FINTRUST-Mellon

6943555527 FINTRUST-Mellon

6943911080 First call

6943928727 First call

6944083771 First call

6944131481 First call

6944205687 First call

6944235945 D-MAN

6944393424 First call

6944440251 First call

6944484021 First Call

6944484063 First Call

6944484068 First Call

6944484112 First Call

6944484156 First Call

6944484248 First Call

6944484249 First Call

6944484380 First Call

6944484401 First Call

6944484414 First Call

6944484454 First Call

6944484517 First Call

6944484551 First Call

6944487101 First Call

6944487104 PRS

6944487112 PRS

6944487116 First Call

6944487199 First Call

6944487241 First Call

6944487410 First Call

6944487603 PRS

6944487605 First Call

6944488001 Eurobank

6944488013 Eurobank

6944488030 Eurobank

6944488034 Eurobank

6944488035 Eurobank

6944488038 Eurobank

6944488041 Eurobank

6944488043 Eurobank

6944488075 Eurobank

6944488110 Eurobank

6944488134 Eurobank

6944488180 Eurobank

6944488198 Eurobank

6944488199 Eurobank

6944488220 Eurobank

6944488224 Eurobank

6944488234 Eurobank

6944488252 Eurobank

6944488253 Eurobank

6944488254 Eurobank

6944488302 Eurobank

6944488303 Eurobank

6944488304 Eurobank

6944488305 Eurobank

6944488360 Eurobank

6944489002 TELEPERFOMANCE

6944489011 TELEPERFOMANCE

6944489013 TELEPERFOMANCE

6944489015 TELEPERFOMANCE

6944489025 TELEPERFOMANCE

6944489028 TELEPERFOMANCE

6944489050 TELEPERFOMANCE

6944489052 TELEPERFOMANCE

6944489064 TELEPERFOMANCE

6944489073 TELEPERFOMANCE

6944489074 TELEPERFOMANCE

6944489077 TELEPERFOMANCE

6944489085 TELEPERFOMANCE

6944489112 TELEPERFOMANCE

6944489140 TELEPERFOMANCE

6944489189 TELEPERFOMANCE

6944489115 TELEPERFOMANCE

6944489118 TELEPERFOMANCE

6944489122 TELEPERFOMANCE

6944489127 TELEPERFOMANCE

6944489134 TELEPERFOMANCE

6944489135 TELEPERFOMANCE

6944489158 TELEPERFOMANCE

6944489168 TELEPERFOMANCE

6944489173 TELEPERFOMANCE

6944489190 TELEPERFOMANCE

6944489198 TELEPERFOMANCE

6944489204 TELEPERFOMANCE

6944489211 TELEPERFOMANCE

6944489221 TELEPERFOMANCE

6944489223 TELEPERFOMANCE

6944489224 TELEPERFOMANCE

6944489229 TELEPERFOMANCE

6944489240 TELEPERFOMANCE

6944489242 TELEPERFOMANCE

6944489243 TELEPERFOMANCE

6944489257 TELEPERFOMANCE

6944489266 TELEPERFOMANCE

6944489277 TELEPERFOMANCE

6944489287 TELEPERFOMANCE

6944489293 TELEPERFOMANCE

6944489299 TELEPERFOMANCE

6944489313 TELEPERFOMANCE

6944489320 TELEPERFOMANCE

6944489357 TELEPERFOMANCE

6944489386 TELEPERFOMANCE

6944489399 TELEPERFOMANCE

6944489407 TELEPERFOMANCE

6944489409 TELEPERFOMANCE

6944489432 TELEPERFOMANCE

6944489439 TTIS

6944489454 TELEPERFOMANCE

6944489475 TELEPERFOMANCE

6944489479 TELEPERFOMANCE

6944489486 TELEPERFOMANCE

6944489500 TELEPERFOMANCE

6944489506 TELEPERFOMANCE

6944489548 TELEPERFOMANCE

6944489557 TELEPERFOMANCE

6944489558 TELEPERFOMANCE

6944489568 TELEPERFOMANCE

6944489578 TELEPERFOMANCE

6944489579 TELEPERFOMANCE

6944489609 TELEPERFOMANCE

6944489611 TELEPERFOMANCE

6944489622 TELEPERFOMANCE

6944489624 TELEPERFOMANCE

6944489643 TELEPERFOMANCE

6944489653 TELEPERFOMANCE

6944489662 TELEPERFOMANCE

6944489667 TELEPERFOMANCE

6944489676 TELEPERFOMANCE

6944489679 TELEPERFOMANCE

6944489717 TELEPERFOMANCE

6944489734 TELEPERFOMANCE

6944489741 TELEPERFOMANCE

6944489747 TELEPERFOMANCE

6944489751 TELEPERFOMANCE

6944489755 TELEPERFOMANCE

6944489830 FINTRUST-Mellon

6944489831 TELEPERFOMANCE

6944489833 TELEPERFOMANCE

6944489839 TELEPERFOMANCE

6944489849 TELEPERFOMANCE

6944489850 FINTRUST-Mellon

6944489863 TELEPERFOMANCE

6944489869 TELEPERFOMANCE

6944489871 TELEPERFOMANCE

6944489886 TTIS

6944489890 TELEPERFOMANCE

6944489891 TELEPERFOMANCE

6944489909 TELEPERFOMANCE

6944489920 Eurobank

6944489921 Eurobank

6944489928 Eurobank

6944489931 TELEPERFOMANCE

6944489932 TELEPERFOMANCE

6944489933 FINTRUST-Mellon

6944489936 TELEPERFOMANCE

6944489977 TELEPERFOMANCE

6944489999 TELEPERFOMANCE

6944603333

6945050640 First Call

6947007815 First Call

6947549427 First Call

6947595151 First Call

6947705907 First Call

6947876216 First Call

6948258351 First Call

6948386772 First Call

6948206824 First Call

6948421125 First Call

6948578831 First Call

6948648101 First Call

6948654676 First Call

6948700149 First Call

6948807701

6948982805 Τζανίνης Citibank

6948982806 Τζανίνης Citibank

6948982808 Τζανίνης Citibank

6949087427 First Call

6949731600 First Call

6949731661 First Call

6950960755 First Call

6951114228 First Call

6951124321 First Call

6951666100 Δικηγορικό ΠΛΕΥΡΑΚΗ για Millenium Bank

6951796548 Eurobank

6951920452 Eurobank

6951920455 Eurobank

6951920458 Eurobank

6951978081 Ψύχας Citibank

6956667410 First Call

6956717287 First Call

6956870780 First Call

6956969517 First Call

6957124238 First Call

6957382656 First Call

6957217996 Γιουρουκελη Citibank

6957408186 First Call

6958125578 First Call

6958206632 First Call

6958364943 First Call

6958472908 First Call

6958480303 First Call

6958590770 First Call

6958744660 First Call

6958808696 First Call

6958824628 FINTRUST-Mellon

6970054459 Δικηγορικό γραφείο ………. Eurobank

6970608029

6970967810

6971512689 Cosmote – ληξιπρόθεσμα

6973110010 Eurobank

6973110013 Eurobank

6973110015 Eurobank

6973110018 Eurobank

6973110021 Eurobank

6973110031 Eurobank

6973110035 Eurobank

6973110038 Eurobank

6973110041 Eurobank

6973110043 Eurobank

6973110064 Eurobank

6973110067 Eurobank

6973110134 Eurobank

6973110174 Eurobank

6973110182 Eurobank

6973110195 Eurobank

6973110199 Eurobank

6973110205 Eurobank

6973110206 Eurobank

6973110212 Eurobank

6973110213 Eurobank

6973110221 Eurobank

6973110224 Eurobank

6973110253 Eurobank

6973110261 Eurobank

6973110287 Eurobank

6973110304 Eurobank

6973110324 Eurobank

6973110400 Πανουσόπουλου Eurobank

6973110401 Eurobank

6973110490 Eurobank

6973158343 e-value

6973158369 FINTRUST-Mellon

6973158377 FINTRUST-Mellon

6973158583 e-value

6973158601 e-value

6973158634 FINTRUST-Mellon

6973158666 e-value

6973158685 e-value

6973158688 e-value

6973159688 FINTRUST-Mellon

6973310098 Eurobank

6973325533 FINTRUST-Mellon

6973430141 Eurobank

6973494931 FINTRUST-Mellon

6973494934 FINTRUST-Mellon

6973558316 FINTRUST-Mellon

6973558334 FINTRUST-Mellon

6975888354 FINTRUST-Mellon

6973558539

6974265574

6976000664 PALADINO

6976155524 First Call

6978114854 FINTRUST-Mellon

6978114864 FINTRUST-Mellon

6978114866 FINTRUST-Mellon

6978114867 FINTRUST-Mellon

6978114869 FINTRUST-Mellon

6978114883 FINTRUST-Mellon

6978114888 FINTRUST-Mellon

6978114889 FINTRUST-Mellon

6978114891 FINTRUST-Mellon

6978114892 FINTRUST-Mellon

6978114894 FINTRUST-Mellon

6978114895 FINTRUST-Mellon

6978114898 FINTRUST-Mellon

6978119511 FINTRUST-Mellon

6978119512 FINTRUST-Mellon

6978119922 FINTRUST-Mellon

6978119923 FINTRUST-Mellon

6978119924 FINTRUST-Mellon

6978119926 FINTRUST-Mellon

6978119927 FINTRUST-Mellon

6978119529 FINTRUST-Mellon

6978119940 FINTRUST-Mellon

6978119944 FINTRUST-Mellon

6978119945 FINTRUST-Mellon

6978119946 FINTRUST-Mellon

6978119948 FINTRUST-Mellon

6978119949 FINTRUST-Mellon

6978119955 FINTRUST-Mellon

6978119956 FINTRUST-Mellon

6978119567 FINTRUST-Mellon

6978119568 FINTRUST-Mellon

6978447259 FINTRUST-Mellon

6978447738 FINTRUST-Mellon

6978453870 FINTRUST-Mellon

6978484153 FINTRUST-Mellon

6978484158 FINTRUST-Mellon

6978484270 FINTRUST-Mellon

6978484271 FINTRUST-Mellon

6978484275 FINTRUST-Mellon

6978484276 FINTRUST-Mellon

6978484278 FINTRUST-Mellon

6978484279 FINTRUST-Mellon

6978484282 FINTRUST-Mellon

6978484285 FINTRUST-Mellon

6978484879 FINTRUST-Mellon

6978853421 Δικηγορικο γραφείο Κιτσικόπουλου

6979977534 FINTRUST-Mellon

6979977536 FINTRUST-Mellon

6979977537 FINTRUST-Mellon

6979977538 FINTRUST-Mellon

6979977570 FINTRUST-Mellon

6979977575 FINTRUST-Mellon

6979977576 FINTRUST-Mellon

6979977578 FINTRUST-Mellon

6979977579 FINTRUST-Mellon

6979977585 FINTRUST-Mellon

6979979752 FINTRUST-Mellon

6979979754 FINTRUST-Mellon

6979979756 FINTRUST-Mellon

6979979757 FINTRUST-Mellon

6979979771 FINTRUST-Mellon

6979979774 FINTRUST-Mellon

6979979776 FINTRUST-Mellon

6979979778 FINTRUST-Mellon

6979979779 FINTRUST-Mellon

6979988818 FINTRUST-Mellon

6983335130

6985167375 FINTRUST-Mellon

6985167376 FINTRUST-Mellon

6985167378 FINTRUST-Mellon

6985552871 Eurobank

6985552854 Eurobank

 

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούλιος 09, 2012, 18:03:07

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΥΡΙΑΚH 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008

http://www.pothenesxes.gr/02-oikon-skan/0201100415c-081130-197pth-32-33-34.pdf

Οι υιοί Σιούφα και ο πρόεδρος του «Τειρεσία» συνεργάτες εισπρακτικής εταιρείας

Οι δικηγόροι αδελφοί Γιώργος και Μάριος Σιούφας και ο επικεφαλής του «Τειρεσία» Γιάννης Μούργελας σε συνεργασία µε εισπρακτική εταιρεία συµµετέχουν σε «βιοµηχανία» κατασχέσεων ακινήτων για λογαριασµό των µεγάλων τραπεζών

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ αρχίζει και αγγίζει όλο και περισσότερo xιλιάδες ελληνικές οικογένειες, πολλαπλασιάζονται οι φωνές αγανάκτησης για τον ρόλο και τις µεθοδεύσεις των εισπρακτικών εταιρειών που προσλαµβάνουν οι τράπεζες και οι οποίες τείνουν να µετατραπούν σε κοινωνική µάστιγα.

ΤΗΣ ΗΛΙΑΝΑΣ ΓΑΒΑΛΑ

Οι εταιρείες αυτές υπό τον µανδύα της νοµιµότητας διεκπεραιώνουν τη βρόµικη δουλειά των τραπεζών και δεν ορρωδούν προ ουδενός, µέχρι που βγάζουν στο σφυρί και περιουσιακά στοιχεία αδύναµων οικονοµικά δανειοληπτών. Και βέβαια στην κλιµάκωση των ενεργειών τους είναι απαραίτητοι και οι δικηγόροι.

Οπως αποκαλύπτει σήµερα το «ΘΕΜΑ», οι κ. Γιώργος και Μάριος Σιούφας (υιοί του Προέδρου της Βουλής) συνεργάζονται, µεταξύ άλλων, εδώ και χρόνια και µε µεγάλη εισπρακτική εταιρεία, διεκπεραιώνοντας τις νοµικές ενέργειες για λογαριασµό όλων των µεγάλων τραπεζών, ακόµη και το στάδιο των πλειστηριασµών. Με την ίδια εταιρεία όµως συνεργάζεται και το δικηγορικό γραφείο του κ. Γιάννη Μούργελα, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της «Τειρεσίας Α.Ε.», δηλαδή της εταιρείας που έχουν συστήσει οι τράπεζες προκειµένου να προφυλάσσονται από τους κακοπληρωτές πελάτες τους! Η δικηγορική εταιρεία των νεαρών δικηγόρων και υιών Σιούφα γνώρισε πλήρη άνθηση και τεράστιο τζίρο κατά τη διάρκεια της νεοδηµοκρατικής διακυβέρνησης, εξασφαλίζοντας µεγάλα πακέτα συνεργασίας µε όλες τις τράπεζες. 

Μέσω της οικογενειακής δικηγορικής εταιρείας οι κύριοι Γιώργος και Μάριος Σιούφας δηµιούργησαν «βιοµηχανία» κατασχέσεων και πλειστηριασµών ακινήτων σε συνεργασία µε τις µεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες (Alpha Bank, Εµπορική, Eurobank, Aspis κ.λπ), από τις οποίες παίρνουν πακέτα προσηµειώσεων ακινήτων, διαταγών πληρωµών, κατασχέσεων και pλειστηριασµών εισπράττοντας ως αµοιβή εκατοµµύρια ευρώ. Αρκεί να αναφερθεί ότι

ο νεότερος Σιούφας, την πρώτη χρονιά της άσκησης του επαγγέλµατός του, έκοψε γραµµάτια προείσπραξης (η κατώτερη επιτρεπόµενη αµοιβή δικηγόρου) από τον ∆ικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ύψους 300.000 ευρώ, όταν κανένα από τα µεγαλύτερα και παλιότερα δικηγορικά γραφεία δεν φτάνει σε αυτό το επίπεδο. Eίναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία των αδελφών Σιούφα δήλωσε στην εφορία για το 2007 καθαρά κέρδη 639.336 ευρώ. Το θέµα, όπως είναι φυσικό, έγινε αντικείµενο συζητήσεων σε όλο το δικηγορικό σώµα.

Επίσηµος συνεργάτης

Πέρα όµως από τις απευθείας αναθέσεις από τις τράπεζες, η φίρµα της εταιρείας «Σιούφας και Συνεργάτες» φιγουράρει µεταξύ των επίσηµων νοµικών συνεργατών µιας από τις µεγαλύτερες εισπρακτικές εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα, της «Pano Finance», καταχωρηµένης στα µητρώα του υπουργείου Ανάπτυξης ως εταιρεία «Παροχής Συµβουλευτικών και Xρηµατοοικονοµικών Yπηρεσιών», η οποία φέρεται να ανήκει στον κατ’ επάγγελµα δικαστικό επιµελητή κ. Γεώργιο Πανόπουλο. Οι υπηρεσίες βέβαια που παρέχει στην εταιρεία το γραφείο Σιούφα, καθώς και τρία ακόµη δικηγορικά γραφεία της Αθήνας, µεταξύ των οποίων και το δικηγορικό γραφείο του προέδρου της εταιρείας «Τειρεσίας» κ. Μούργελα, κινούνται στα όρια της νοµιµότητας εάν φυσικά ισχύουν τα όσα διαπίστωσε η ανεξάρτητη αρχή του Συνήγορου του Καταναλωτή, η οποία διενήργησε έρευνα για τη δράση των εισπρακτικών εταιρειών, ενηµερώνοντας για τα αποτελέσµατά της τον ∆ικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Στην επίσηµη ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από έναν ακριβώς χρόνο ο τότε Συνήγορος του Kαταναλωτή κ. Γιάννης Αδαµόπουλος επισηµαίνει µεταξύ άλλων: «Η είσπραξη απαιτήσεων από τέτοιες εταιρείες συνιστά αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήµατος και θίγει τις θεσµοθετηµένες από την Πολιτεία και τουςνόµους αποκλειστικές αρµοδιότητες δικηγόρων και δικαστικών επιµελητών». Κυβερνητικές πηγές, πάντως, µιλούν για µείζον πολιτικό και ηθικό ζήτηµα που δεν µπορεί να καλυφθεί πίσω από τα προφανή συνήθη επιχειρήµατα. Αντιθέτως, σε µια εποχή που η δράση των εταιρειών αυτών έχει προκαλέσει τεράστιο κοινωνικό πρόβληµα για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, το ηθικό ζήτηµα αποκτά ακόµη µεγαλύτερη σηµασία. Γιατί άραγε όλες οι µεγάλες τράπεζες επέλεξαν τους υιούς Σιούφα, 28 και 33 ετών έκαστος, για όλες αυτές τις δουλειές;

Πλειστηριασµοί, εγγραφή προσηµειώσεων, σύνταξη εξώδικων καταγγελιών, έκδοση διαταγών πληρωµής, πράξεις εκτέλεσης. Αυτές είναι οι υπηρεσίες που παρέχει στους ενδιαφεροµένους η εισπρακτική εταιρεία «Pano Finance» µέσω των συνεργατών της, που στην προκειµένη περίπτωση είναι η δικηγορική εταιρεία των υιών Σιούφα («Σιούφας και Συνεργάτες»), που ανήκει στους κυρίους Γιώργο και Μάριο Σιούφα, και το δικηγορικό γραφείο του προέδρου της εταιρείας «Τειρεσίας Α.Ε.» και νοµικού συµβούλου της Ενωσης Τραπεζών κ. Μούργελα («Μούργελας -∆ηµητρόπουλος – Κωνσταντέλιας – Γαλανός»). Στην ιστοσελίδα της συγκεκριµένης εισπρακτικής εταιρείας εµφανίζονταν µέχρι πρότινος όλα τα ονόµατα των συνεργατών, µεταξύ των οποίων και άλλες δύο µεγάλες δικηγορικές εταιρείες («Παπαϊωάννου – Τσιρόγιαννη και Συνεργάτες» και «Μαγριπλής – Χαλακατεβάκης και Συνεργάτες»), αλλά και το γραφείο του ιδιοκτήτη της «Pano Finance» κ. Πανόπουλου, µε την επωνυµία «Γραφείο ∆ικαστικών Επιµελητών Γιώργος Πανόπουλος – Πολίτα Πανοπούλου».

Χάθηκε η ιστοσελίδα

Από τις 25 Οκτωβρίου του 2008, δηλαδή σχεδόν µέχρι πριν από έναν µήνα, στη συγκεκριµένη

ιστοσελίδα εµφανίζονταν όλα τα ονόµατα των συνεργαζόµενων δικηγορικών γραφείων. Στη συνέχεια, ως εκ θαύµατος, η ιστοσελίδα έπαψε να υπάρχει. Να θυµίσουµε ότι ήταν η εποχή που άρχισε να δηµιουργείται θόρυβος γύρω από τον ρόλο των εισπρακτικών εταιρειών. Θαύµα επίσης αποτελεί και το γεγονός ότι η «Pano Finance» δεν υπάρχει στη λίστα των εισπρακτικών εταιρειών που πριν από λίγο καιρό έδωσε στη δηµοσιότητα ο Συνήγορος του Καταναλωτή. Αυτό όµως δεν σηµαίνει ότι η εταιρεία έπαψε να υφίσταται.

Με πελατολόγιο που θα ζήλευαν όλες οι εισπρακτικές εταιρείες, στην ιστοσελίδα της φιγουράριζαν ονόµατα τραπεζών όπως οι Alpha Bank, Aspis Bank, ABN AMRO, FBB (θυγατρική της ΑΤΕ), Emporiki Bank, Eurobank, Marfin Egnatia Bank, Marfin Laiki Bank και η εταιρεία «Συκάρης». 

Η δικηγορική εταιρεία Σιούφα παίρνει πακέτα προσηµειώσεων ακινήτων και πλειστηριασµών εισπράττοντας εκατοµµύρια ευρώ

συνεχίζεται …

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s