Συλλεκτικό: Παρανομίες Τραπεζών…. (Γ΄ Μέρος)

700_e1a596d1d703b37600877bba914bd4d6

Το πρώτο μέρος εδώ

Το δεύτερο μέρος εδώ

Μέρος τρίτος :

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούλιος 10, 2012, 13:23:05

Τα τραπεζικά βαμπίρια πήραν θάρρος και πάλι, λόγω και της καπιταλιστικής μας κυβέρνησης, και χύθηκαν στον κόσμο, να του πιουν το αίμα, να περισώσουν ότι μπορούν τελευταία στιγμή, πριν την κρατικοποίησή τους.

‘Οπως βλέπουμε, σωτηρία δεν μπορεί να υπάρξει,

αν δεν αλλάξει ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ όλος ο Ελληνικός Λαός…

αν δεν απαιτήσει όλος ο Ελληνικός Λαός, Λαϊκό Ηγέτη, και Λαϊκή Διακυβέρνηση.

Πρώτο κόμμα η αποχή!1

Ο Βασιλιάς Πέθανε!

Καιρός να αυτοκυβερνηθούμε!

_______________________________________________________________________

1 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2685.msg16994.html#msg16994

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούλιος 19, 2012, 02:25:21

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=187277

Τι μας περιμένει μετά τις εκλογές τους

Πλειστηριασμοί,εισπρακτικές …και μπλόκο στους μισθούς

Ισχυρό σοκ σε 200.000 κατόχους ακινήτων που δεν πληρώνουν τις δόσεις των στεγαστικών δανείων αναμένεται να επιφέρει η απόφαση της τρόικας να επιταχύνει χρονικά τις διαδικασίες που σχετίζονται με τις κατασχέσεις των ακινήτων από τις τράπεζες, αλλά και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν μαζικοί πλειστηριασμοί σπιτιών και καταστημάτων από το καλοκαίρι του 2012.

Οι αποφάσεις αυτές θα οδηγήσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων να χάσουν σπίτια και μαγαζιά, τα οποία θα βγουν σε πλειστηριασμούς για ένα κομμάτι ψωμί. Και μάλιστα πολύ σύντομα… Τι σημαίνουν όλα αυτά; Καταρχήν η τρόικα ανατρέπει προηγούμενη απόφαση της κυβέρνησης που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς ακινήτων μέχρι 200.000 ευρώ τόσο για φυσικά όσο και για νομικά πρόσωπα, αλλά και της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών ανεξαρτήτως ποσού έως τα τέλη του 2012. Οι κύριοι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, που επιδιώκουν την ταχύτατη εσωτερική υποτίμηση της αγοράς ακινήτων, θεωρούν ότι η απαγόρευση πρέπει να ισχύσει όχι έως το τέλος του 2012, αλλά έως το τέλος Ιουνίου του 2012 (δηλαδή να μετατεθεί 6 μήνες νωρίτερα). Σχετικές εντολές έχουν δοθεί ήδη στους αρμόδιους υπουργούς και η τελική απόφαση θα ληφθεί από την επόμενη κυβέρνηση. Η τωρινή αναστολή αφορά τόσο στους πλειστηριασµούς που επισπεύδονται από τις τράπεζες για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ όσο και αυτούς που επισπεύδονται από οποιονδήποτε εις βάρος της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη, ενώ την αναγκαστική εκτέλεση αποφεύγουν και όσοι προσφεύγουν στα δικαστήρια για υπαγωγή στον νόµο (3869/2010) για τη ρύθµιση οφειλών των υπερχρεωµένων φυσικών προσώπων.

________________________________________________________________________________

http://e-thessalia.gr/?p=22154

Προσημειώσεις 454 ακινήτων από κάρτες

Αλλάζει πλέον το σκηνικό για πολλούς οφειλέτες, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν πιστωτικές κάρτες ή καταναλωτικά δάνεια και δεν έχουν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο Νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Οι τράπεζες, μετά την έκδοση διαταγών πληρωμής, προχωρούν σε προσημείωση ακινήτου του οφειλέτη, ώστε να διασφαλίσουν τα οφειλόμενα. Παράλληλα συνεχίζεται η έκδοση διαταγών πληρωμής για επαγγελματικά δάνεια ή αλληλόχρεους λογαριασμούς, ενώ τον τελευταίο μήνα παρατηρείται αύξηση των αιτήσεων έκδοσης διαταγών πληρωμής για μη καταβολή μισθωμάτων.

Τον Ιούνιο οι περισσότερες διαταγές πληρωμής αφορούν σε μισθώματα. Το συνολικό ποσό Ιουνίου ανέρχεται σε 3,8 εκατομμύρια ευρώ.

Στις 454 ανέρχονται οι προσημειώσεις ακινήτων στη Μαγνησία για οφειλές από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια. Οι προσημειώσεις έγιναν μετά την έκδοση διαταγών πληρωμής από το Ειρηνοδικείο Βόλου και αφορούν έως το ποσό των 20.000 ευρώ. Αφορούν δε μόλις στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Πολλά από τα ακίνητα είναι πρώτη κατοικία και οι τράπεζες φαίνεται πως δεν μπορούσαν να διασφαλίσουν τα χρήματά τους. Όπως επισημαίνουν δικαστικοί είναι η πρώτη φορά που γίνονται προσημειώσεις ακινήτων για οφειλές από πιστωτικές κάρτες.

«Πρωταγωνίστρια», όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ειρηνοδικείου Βόλου, εμφανίζεται τράπεζα, που θεωρητικά φέρεται να έχει εκχωρήσει πολλά καταναλωτικά δάνεια και κάρτες.

Στο μεταξύ, έχει αυξηθεί κατά 30% περίπου ο αριθμός των διαταγών πληρωμής από το Ειρηνοδικείο Βόλου το τελευταίο έτος, ενώ «βροχή» είναι και οι αιτήσεις για ένταξη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Έως και χθες είχαν κατατεθεί στο Ειρηνοδικείο 328 αιτήσεις και η εκδίκασή τους προσδιορίζεται για το Σεπτέμβριο του 2013.

Στο αρμόδιο τμήμα του Πρωτοδικείου Βόλου κατατέθηκαν τον περασμένο μήνα 77 διαταγές πληρωμής, αξίας 3,8 εκατομμυρίων ευρώ. Οι 60 από αυτές αφορούν σε μισθώματα. Μία διαταγή πληρωμής τράπεζας ανέρχεται στο ποσό των 261.000 ευρώ.

Οι τράπεζες στη συνέχεια προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα γραφεία των δικαστικών επιμελητών, οι οποίοι καλούνται να εκτελέσουν τις εντολές των τραπεζών.

Από την αρχή του έτους -2012- οι διαταγές πληρωμής του Πρωτοδικείου Βόλου ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 37 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Μάιο εκδόθηκαν 105 διαταγές πληρωμής, ενώ τον Απρίλιο είχαν εκδοθεί 83. Οι αιτήσεις προέρχονται κυρίως από τράπεζες και δεν αφορούν μόνο επαγγελματικά ή στεγαστικά δάνεια και αλληλόχρεους λογαριασμούς, αλλά τώρα πλέον και δάνεια καταναλωτικής πίστης, όπως πιστωτικές κάρτες.

Κάποιες από τις αποφάσεις αφορούν και σε μισθώματα. Όπως προκύπτει οι οφειλές από μισθώματα είναι για διάστημα οκτώ ή και εννέα μηνών. Αφορούν τόσο επαγγελματικά μισθώματα, όσο και ιδιωτών. Τα οφειλόμενα ποσά είναι πάνω από 20.000 ευρώ, στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Στην έκδοση διαταγών πληρωμής προχωρούν ιδιώτες κατά οργανισμών του δημοσίου, αλλά και ιδιώτες κατά άλλων ιδιωτών. Επίσης αξίζει να αναφερθεί η προσφυγή στο Πρωτοδικείο διαχειριστών πολυκατοικιών για μη καταβολή κοινοχρήστων. Από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις η έκδοση διαταγής πληρωμής 850 ευρώ για μη καταβολή κοινοχρήστων.

Η έκδοση διαταγών πληρωμής πιστωτικών καρτών έγινε για ποσά 12.000 ευρώ, 33.000 ευρώ, αλλά και μικρότερα.

Από την αρχή του έτους η κατάθεση αιτήσεων για έκδοση διαταγών πληρωμής συνεχίζεται ακάθεκτα στο αρμόδιο τμήμα του Πρωτοδικείου Βόλου. Η συντριπτική πλειοψηφία των διαταγών πληρωμής προέρχεται από τις τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι στο ποσό των 4.248.000 ευρώ υπολογίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στις 99 διαταγές πληρωμής που εκδόθηκαν για το μήνα Μάρτιο 2012 από το Πρωτοδικείο Βόλου. Το Φεβρουάριο του 2012, εκδόθηκαν 99 διαταγές πληρωμής, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2011 εκδόθηκαν 114. Από την αρχή του έτους εκδόθηκαν 542 διαταγές πληρωμής, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαν εκδοθεί 304. Ωστόσο η διαφορά επικεντρώνεται στο ότι τα ποσά τώρα πλέον είναι μεγαλύτερα. Το 2011 καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ αποφάσεων διαταγών πληρωμής, η αξία των οποίων έφτασε στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου τμήματος του Πρωτοδικείου Βόλου το 2011 εκδόθηκαν 1223 διαταγές πληρωμής συνολικής αξίας 85 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2010 εκδόθηκαν 1080, το 2009 εκδόθηκαν 911, το 2008, 649 και το 2007, 437. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην ουσία οι αποφάσεις αυτές δεν εκτελούνται, καθώς οι δανειολήπτες αδυνατούν και πολλοί έχουν δηλώσει αδυναμία πληρωμής.

Τούλα Κεκάτου

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούλιος 19, 2012, 02:37:26

Παράθεση από: Rose στις Ιούλιος 19, 2012, 02:25:21

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=187277

Ισχυρό σοκ σε 200.000 κατόχους ακινήτων που δεν πληρώνουν τις δόσεις των στεγαστικών δανείων αναμένεται να επιφέρει η απόφαση της τρόικας να επιταχύνει χρονικά τις διαδικασίες που σχετίζονται με τις κατασχέσεις των ακινήτων από τις τράπεζες, αλλά και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν μαζικοί πλειστηριασμοί σπιτιών και καταστημάτων από το καλοκαίρι του 2012.

[…]

Οι τράπεζες στη συνέχεια προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα γραφεία των δικαστικών επιμελητών, οι οποίοι καλούνται να εκτελέσουν τις εντολές των τραπεζών.

Από την αρχή του έτους -2012- οι διαταγές πληρωμής του Πρωτοδικείου Βόλου ανέρχονται στο συνολικό ποσό

‘Αρχισε το Μεγάλο Πλιάτσικο, παρόλο που νομίσαμε πως προστατεύεται η χώρα μας, με την εγκαθίδρυση της Νέας Κυβέρνησης…

Στόχος τους είναι να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, έτσι ώστε να κάνουν ΝΕΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, διότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ, και ειδικά τα ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ και οι ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ, ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ως Τραπεζικά προϊόντα, και επομένως ΑΚΥΡΑ.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να πληρώσετε τίποτα στις Τράπεζες ειδικά όσον αφορά τα Καταναλωτικά Δάνεια και τις Πιστωτικές Κάρτες, διότι όπως έχουμε καταγγείλει είναι ΑΚΥΡΑ.

Εκβιάζουν λοιπόν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, με ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, δήθεν πλειστηριασμούς, και ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ, όχι για να τους πάρουν τα ακίνητα, διότι είναι άχρηστα, αλλά για να φτιάξουν νέες συμβάσεις, με ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ…

Μας θέλουν λοιπόν όλους μας ΚΕΦΑΛΟΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ για να μας ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Τι θα κάνουμε λοιπόν?

Θα τους αφήσουμε να μας αιχμαλωτίσουν, ληστέψουν, παγιδέψουν, εμάς, τα παιδιά μας, και τα τρισέγγονά μας, ή θα τους ΑΙ ΣΙΧΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ?

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΤΟΥ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ.

ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ.

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΠΟΚΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΠΙΣΩ.

ΔΙΟΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ.

ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑΣ!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΩΡΑ!

ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΙΣΩ!

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑΊΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΩΡΑ!

ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ!

 

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούλιος 19, 2012, 02:55:24

Ας κατανοήσουμε ποια είναι τα σχέδια του Εχθρού, έτσι ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να πολεμήσουμε καλύτερα.

Δεν θέλουν τα ΑΚΙΝΗΤΑ μας!

Είναι άχρηστα για αυτούς, δεν μπορούν να τα πουλήσουν!

Αυτό που θέλουν είναι να κάνουν ΝΕΕΣ ΕΓΚΥΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, διότι κατάφεραν να σπάσουν το πλαφόν του νόμιμου επιτοκίου, και να το απελευθερώσουν, χρεώνοντας ακόμα και διαφορετικό επιτόκιο σε κάθε πελάτη.

Γνωρίζουν πολύ καλά, πως τους έχουμε στο χέρι, και δεν πρόκειται να πάρουν τίποτα πίσω από τις ΑΚΥΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, και έτσι όλο αυτό το διάστημα μαγείρεψαν να μας την φέρουν από την πίσω πόρτα.

‘Αλλαξαν τον Νομικό πλαίσιο, περί νόμιμου επιτοκίου, και έρχονται ως Μεγάλοι Εκβιαστές, να πιέσουν για Ανανέωση των Συμβάσεων, με ΥΠΟΘΗΚΗ τα ΑΚΙΝΗΤΑ μας, και έτσι ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΟΤΟΚΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Η ΤΡΟΪΚΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!

ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΣΤΑΣΗΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΝ ΛΑΟΣ.

ΝΟΜΙΣΑΜΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ….

ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ!

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ…

ΕΜΕΙΣ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ‘Η ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΒΑΜΠΙΡΙΑ!

ΔΡΑΣΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ!

ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!

 

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούλιος 19, 2012, 03:11:22

Δέστε τι κάνουν οι απατεώνες και εμείς καθόμαστε άπραγοι ενώ μας ληστεύουν!

Ξεσηκωθείτε ΤΩΡΑ!

http://alampasis.blogspot.gr/2012/03/blog-post_19.html

Τραπεζικά δάνεια και νέος νόμος για την “Δίκαιη δίκη”: Εισαγωγή πρωτοφανούς ρύθμισης που παράγει εξοντωτικούς τόκους

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

(http://3.bp.blogspot.com/-1IPdcFi1smg/T2aMo50hBrI…corporate_crooks.jpg)

Νόμος για την “Δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής”: Εισαγωγή πρωτοφανούς στα νομικά χρονικά ρύθμισης, που ενεργοποιείται αν τολμήσεις και αρνηθείς να  αναγνωρίσεις ΠΑΡΑΝΟΜΟ προς την τράπεζα χρέος και κινηθείς δικαστικά εναντίον της!!!

Με το νέο νόμο 4055/2012 για την “Δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής” τροποποιήθηκε το άρθρο 346 του Αστικού Κώδικα.

1. Τι ίσχυε ΠΡΙΝ την τροποποίηση του άρθρου 346 ΑΚ για τα δάνεια στις τράπεζες

Από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους το άρθρο 346 του Αστικού Κώδικα προέβλεπε ότι οφειλέτης χρηματικής οφειλής, και αν δεν βρίσκεται σε καθυστέρηση (υπερημερία), οφείλει νόμιμους τόκους αφότου επιδόθηκε η αγωγή για το ληξιπρόθεσμο χρέος. Το νόμιμο επιτόκιο σήμερα είναι 6,75%. Ο νόμιμος τόκος υπερημερίας (καθυστέρησης) είναι 2 μονάδες πάνω. Το εκαστοτε νόμιμο επιτόκιο ορίζεται από το νόμο (διαφέρει δηλ ανά περίοδο). Με την 1219/2001 απόφαση του Αρείου Πάγου κρίθηκε μεταξύ άλλων, ότι τα τραπεζικά επιτόκια που υπερβαίνουν το όριο που θέτει ο νόμος είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ (τα τραπεζικά επιτόκια ΔΕΝ μπορεί να υπερβαίνουν τα εξωτραπεζικα).

Σημείωση: ΔΕΝ υπάρχει ΜΙΑ σύμβαση δανείου με τράπεζα που να ΜΗΝ περιέχει άκυρους Όρους. Οι πλέον παράνομες είναι οι συμβάσεις πιστωτικών καρτών (έχω εντοπίσει μέχρι και 12 άκυρους Όρους). Αυτά δεν τα λέω εγώ… Έτσι έχουν κριθεί από τα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Οι συμβάσεις που υπογράφετε με τις τράπεζες από τις οποίες  βγάζουν διαταγές πληρωμής εναντίον σας, περιέχουν Όρους που είναι ΑΚΥΡΟΙ όπως αυτοί έχουν κριθεί με τις 430/05, 1219/01, 2123/2009, 417/2010 και 652/2010 του Αρείου Πάγου, 5253/03, και 6291/00 του Εφετείου Αθηνών, 1119/02, 1208/98 και 961/07 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, 1210/2010 του Συμβουλίου της Επικρατείας κ.α.        

Έστω λοιπόν ότι η τράπεζα σου έβγαζε πριν τρία (3) χρόνια διαταγή πληρωμής για 40.000 ευρώ από σύμβαση πιστωτικής κάρτας με επιτόκιο 18% (+ 2,5% τόκος υπερημερίας). Έστω ότι ασκούσες αμέσως ανακοπή με τον ισχυρισμό ότι το επιτόκιο ύψους 18% είναι παράνομο, δεδομένου ότι  υπερβαίνει το νόμιμο κατά τρεις περίπου φορές (όπως έκρινε η 1219/2001 Α.Π). Έστω ότι το δικαστήριο δεχόταν το λόγο αυτό της ανακοπής και με απόφαση που δημοσιευόταν σήμερα, ακύρωνε τον όρο που επιβάλει επιτόκιο 18% επανακαθορίζοντας την οφειλή σου προς την τράπεζα στο νόμιμο ύψος των 30.000 ευρώ.

Μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης το ΝΟΜΙΜΟ επιτόκιο επιδικίας που θα έτρεχε για τα 30.000 ευρώ για τα τρία (3) αυτά χρόνια ήταν: από 15/03/2009 έως 07/04/2009 νόμιμο επιτόκιο 7,50% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας), από 08/04/2009 έως 12/05/2009 νόμιμο επιτόκιο 7,25% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας), από 13/05/2009 έως 12/04/2011 νόμιμο επιτόκιο 6,75% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας), από 13/04/2011 έως 12/07/2011 νόμιμο επιτόκιο 7,00% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας), από 13/07/2011 έως 08/11/2011 νόμιμο επιτόκιο 7,25% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας), από 09/11/2011 έως 13/12/2011 νόμιμο επιτόκιο 7,00% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας) και από 14/12/2011 έως 15/03/2012 νόμιμο επιτόκιο 6,75% (+2 μονάδες τόκος υπερημερίας).

Πρόσεξε τώρα: Οι ΝΟΜΙΜΟΙ τόκοι επιδικίας με τους οποίους επιβαρύνεσαι ΤΑ ΤΡΙΑ (3) ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, είναι βάσει των παραπάνω νόμιμων επιτοκίων,  ΕΥΡΩ 7.984,08. Άρα σήμερα θα όφειλες ΣΥΝΟΛΙΚΑ, 30.000 που το δικαστήριο όρισε ως ΝΟΜΙΜΗ έναντι της τράπεζας οφειλή (ακυρώνοντας το επιτόκιο ύψους 18%) + 7.984,08 νόμιμοι τόκοι υπερημερίας τριετίας  = 37.984,08 ευρώ.  Κράτα αυτό το νούμερο που είναι η ΝΟΜΙΜΗ ΟΦΕΙΛΗ σου προς την τράπεζα.              

Έστω τώρα ότι η δυσχερής οικονομική κατάσταση στην όποια εξακολουθείς έως και σήμερα να βρίσκεσαι δεν σου επιτρέπει να πληρώσεις τα 30   χιλιάρικα που το δικαστήριο έκρινε ως νόμιμη οφειλή σου έναντι της τράπεζας. Άρα το ποσό που χρωστάς, εξακολουθεί και τοκίζεται, με το νόμιμο όμως επιτόκιο που αναγράφεται παραπάνω, όπως αυτό θα επανακαθορίζεται κάθε φορά με νόμο.

Δώσε τώρα προσοχή μεγάλη

Αν ΔΕΝ ασκούσες ανακοπή και άρα  ΔΕΝ πρόσβαλες το επιτόκιο ύψους 18% (+2,5 υπερημερίας) που προβλέπει η σύμβαση της τράπεζας, ΔΕΝ θα μπορούσε να επανακαθοριστεί δικαστικά η νόμιμη οφειλή σου έναντι της τράπεζας… Άρα η οφειλή σου θα οριστικοποιούταν στα 40.000 ευρώ. Πρόσεξε τώρα: Αφού έχασες την προθεσμία και ΔΕΝ άσκησες ανακοπή, τους  τόκους που η τράπεζα θα σου χρέωνε για την ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,  θα τους υπολόγιζε με το ΠΑΡΑΝΟΜΟ επιτόκιο που ορίζει η σύμβαση, δηλαδή 18% + 2,5 % = 20,5 % !!! Αυτό μεταφράζεται στο ποσό των 24.355,44 ευρώ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ!!! Άρα σήμερα θα όφειλες ΣΥΝΟΛΙΚΑ, 40.000 που ήταν το ποσό της διαταγής πληρωμής + 24.355,44 τόκοι υπερημερίας τριετίας = 64.355,44  ευρώ !!!      

Μη ξεχνάς ότι αν σήμερα ΔΕΝ έχεις να πληρώσεις, το παραπάνω ποσό  ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να τοκίζεται με το εξοντωτικό 20,5 %!!!

Και αν νομίζεις ότι αυτό είναι ληστεία, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ… Μη ξεχνάς ότι τα παραπάνω ίσχυαν ΠΡΙΝ την τροποποίηση του άρθρου 346 του Αστικού Κώδικα. Κοιτά τώρα να δεις τι θα συμβεί ΜΕΤΑ την τροποποίηση…

2. Τι ισχύει ΜΕΤΑ την αντικατάσταση του άρθρο 346 Αστικού Κώδικα

Το άρθρο 346 του Αστικού Κώδικα το αντικατέστησαν προχθές με το άρθρο 2 ν. 4055/2012 ως εξής:

«Ο οφειλέτης χρηματικής οφειλής, και εάν δεν είναι υπερήμερος, οφείλει νόμιμους τόκους αφότου επιδόθηκε η αγωγή ή η διαταγή πληρωμής για το ληξιπρόθεσμο χρέος (τόκος επιδικίας). Το ποσοστό του τόκου επιδικίας είναι δύο (2) εκατοστιαίες μονάδες ΑΝΩΤΕΡΟ του τόκου υπερημερίας (!!!), όπως ο τελευταίος ορίζεται εκάστοτε από το νόμο ή με δικαιοπραξία (σύμβαση). Η προσαύξηση αυτή ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, εάν πριν από τη συζήτηση της αγωγής ο οφειλέτης ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ή ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ εξωδίκως, ή εάν ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΝΑΚΟΠΗ κατά της διαταγής πληρωμής αντιστοίχως!!! Με αίτημα του εναγομένου το δικαστήριο δύναται κατ` εξαίρεση, εκτιμώντας τις περιστάσεις, να επιδικάσει την απαίτηση με το νόμιμο ή συμβατικό τόκο υπερημερίας. Η εξαίρεση ισχύει ιδίως για τις κατ` εύλογη κρίση του δικαστηρίου επιδικαζόμενες χρηματικές απαιτήσεις. Από τη δημοσίευση της οριστικής απόφασης που επιδικάζει εντόκως χρηματική οφειλή ή απορρίπτει ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής το ποσοστό του τόκου επιδικίας είναι ΤΡΕΙΣ (3) εκατοστιαίες μονάδες ΑΝΩΤΕΡΟ του τόκου υπερημερίας (!!!). Η προσαύξηση αυτή ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ εάν δεν ασκηθεί ένδικο μέσο (ΕΦΕΣΗ) κατά της οριστικής απόφασης.»

Πάμε τώρα πίσω στο παραπάνω παράδειγμα για να δούμε τι τόκους παράγει η νέα αυτή ρύθμιση για… τη «Δίκαιη δίκη». Έστω λοιπόν ότι η ρύθμιση που πέρασε σήμερα, ίσχυε 3 χρόνια πριν όταν η τράπεζα σου έβγαλε διαταγή πληρωμής για ποσό 40.000 ευρώ από σύμβαση πιστωτικής κάρτας με επιτόκιο 18% (+ 2,5% τόκος υπερημερίας).

Η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι ο οφειλέτης χρηματικής οφειλής, οφείλει νόμιμους τόκους αφότου επιδόθηκε  η διαταγή πληρωμής. Άρα αρχίζουν και σου τρέχουν ΑΜΕΣΩΣ τόκοι (από την ημέρα που παραλαμβάνεις η σου θυροκολλείται η διαταγή πληρωμής). Τι τόκοι όμως τρέχουν? Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση η τράπεζα τους υπολογίζει ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΝΩ από τον τόκο υπερημερίας που ορίζει σύμβαση που υπέγραψες (η πλειοψηφία των συμβάσεων ορίζει τόκο υπερημερίας 2,5% αντί 2 που είναι ο νόμιμος). Άρα στο παράδειγμά μας, με το που σου κοινοποιήθηκε η διαταγή πληρωμής από την παραπάνω πιστωτική κάρτα, θα σου έτρεχαν τόκοι τους οποίους οι τράπεζα θα τους υπολόγιζε στο 22,5% (18% συμβατικό επιτόκιο + 2,5% συμβατικός τόκος υπερημερίας + 2% ΤΟΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ = 22,5%)!!!

Η προσαύξηση αυτή του 2%  ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, εάν  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ή εάν ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΠΗ κατά της διαταγής πληρωμής!!! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ. ΣΕ ΠΙΕΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΩΣΤΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΔΙΚΑΙΑ!!! ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ !!!

Και το ΠΙΟ ΤΡΟΜΕΡΟ είναι, ότι ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ!!! Όπως παραπάνω ανέφερα, η απαίτηση στο παράδειγμά μας  (διαταγή πληρωμής για το ποσό των 40.000 ευρώ από πιστωτική κάρτα) είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, όπως αυτό κρίθηκε με τις  430/05, 1219/01, 2123/2009, 417/2010 και 652/2010 του Αρείου Πάγου, 5253/03, και 6291/00 του Εφετείου Αθηνών, 1119/02, 1208/98 και 961/07 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, 1210/2010 του Συμβουλίου της Επικρατείας κ.α.            

ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ:

Η διάταξη αυτή θα σε πίεζε στο παράδειγμά μας ΑΦΟΡΗΤΑ, επί 15 εργάσιμες ημέρες από την κοινοποίηση της διαταγής πληρωμής (προθεσμία άσκησης της ανακοπής), προκειμένου να λάβεις μια ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ απόφαση: ΕΙΤΕ α) ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΚΟΥΣΕΣ ΑΝΑΚΟΠΗ προκειμένου να τύχεις της «προστασίας» (!!!) της «ευεργετικής» (!!!) ρύθμισης του νόμου (να ΜΗΝ ΧΡΕΩΘΕΙΣ δηλ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΙΝΗ 2% στο επιτόκιο καθυστέρησης), οπότε η οφειλή σου θα είχε οριστικοποιηθεί στα 40.000 ευρώ, ΕΙΤΕ θα ασκούσες ανακοπή και μέχρι να εκδοθεί απόφαση σε πρώτο ΜΟΝΟ βαθμό, ΘΑ ΣΟΥ ΕΤΡΕΧΑΝ 2% ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΚΟΙ, επειδή σήκωσες κεφάλι και πήγες στα δικαστήρια!!!    

Αν λοιπόν έπαιρνες την απόφαση να ΜΗΝ ασκήσεις  ανακοπή, η τράπεζα ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ θα υπολόγιζε τους τόκους με το ΠΑΡΑΝΟΜΟ επιτόκιο που ορίζει η σύμβαση  δηλαδή 18% συμβατικό επιτόκιο + 2,5% συμβατικό επιτόκιο υπερημερίας = 20,5% (εδώ θα γλίτωνες την προσαύξηση του +2% που προβλέπει ο νέος νόμος, επειδή ήσουν καλό παιδί και δεν άσκησες ανακοπή, αποδεχόμενος αναντίρρητα το ΠΑΡΑΝΟΜΟ 20,5% που ορίζει η σύμβαση της τράπεζας). Αυτό μεταφράζεται στο ποσό των 24.355,44 ευρώ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ!!! Άρα σήμερα θα όφειλες ΣΥΝΟΛΙΚΑ, 40.000 που ήταν το ποσό της διαταγής πληρωμής + 24.355,44 παράνομοι τόκοι υπερημερίας τριετίας = 64.355,44 ευρώ!!! Υπενθυμίζω εδώ, ότι η ΝΟΜΙΜΗ οφειλή σου προς την τράπεζα ήταν 37.984,08 (αν γινόταν δεκτή η ανακοπή που τυχόν ασκούσες και το δικαστήριο έκανε δεκτό ότι το τραπεζικό επιτόκιο ΔΕΝ μπορεί να υπερβαίνει το εξωτραπεζικο όπως ο Άρειος Πάγος με την 1219 απόφασή Του έκρινε το 2001). Μην ξεχνάς επίσης, ότι αν σήμερα δεν έχεις να πληρώσεις, το παραπάνω ποσό  ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να τοκίζεται με το εξοντωτικό 20,5 %!!!

Πάμε τώρα στην περίπτωση που τρία χρόνια πριν, έπαιρνες το ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ να ασκήσεις ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής ποσού 40.000 ευρώ από σύμβαση πιστωτικής κάρτας με επιτόκιο 18% (+2,5 τόκο υπερημερίας). Ο νόμος εδώ προβλέπει το εξής: ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΦΕΙΛΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΥΨΟΥΣ  40.000 ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΟΙΝΗ +2% ΣΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!!!

Αυτό σημαίνει ότι οι τόκοι επιδικίας με τους οποίους επιβαρύνεσαι ΤΑ ΤΡΙΑ (3) ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, είναι 18% συμβατικό επιτόκιο + 2,5% συμβατικός τόκος υπερημερίας + 2% ΤΟΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ = 22,5%!!! Αν λοιπόν ΕΧΑΝΕΣ (ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ) τη δίκη της ανακοπής κατά της διαταγής πληρωμής των 40.000 ευρώ και η απόφαση δημοσιεύονταν χθές, σήμερα θα όφειλες στην τράπεζα για τόκους επιδικίας ΤΡΙΕΤΙΑΣ 27.019,60 ευρώ και συνολικά 67.019,60 ευρώ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΑΥΤΟΙ (27.019,60) ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ… ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΦΕΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΟΙΝΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΚΟΙ!!!!!!!!!!

Να σημειωθεί εδώ ότι αν τη δίκη της ανακοπής την έχανες (σε πρώτο βαθμό)  πριν ψηφιστεί ο νέος νόμος (για την «Δίκαιη Δίκη») θα όφειλες με την προϊσχύουσα διάταξη, ποσό 64.355,44 ευρώ δηλαδή με τη νέα διάταξη, οφείλεις 2.664,16 ευρώ περισσότερους από τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ τόκους τριετίας, επειδή ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ σήκωσες κεφάλι και τόλμησες να πας στα δικαστήρια αμφισβητώντας την αρχική ΠΑΡΑΝΟΜΗ απαίτηση που η τράπεζα είχε από τη διαταγή πληρωμής!!! Υπενθυμίζω για μια ακόμη φορά, ότι η ΝΟΜΙΜΗ οφειλή σου προς την τράπεζα ήταν μόλις 37.984,08 (αν γινόταν δεκτή η ανακοπή που τυχόν ασκούσες και το δικαστήριο έκανε δεκτό ότι το τραπεζικό επιτόκιο ΔΕΝ μπορεί να υπερβαίνει το εξωτραπεζικο όπως ο Άρειος Πάγος με την 1219 απόφασή Του έκρινε το 2001).

Κι αν νόμισες ότι το δράμα τελειώνει εδώ γελιέσαι. Πρόσεξε  το τελευταίο και καλύτερο…

Σύμφωνα με το νέο νόμο για την «Δίκαιη Δίκη», από τη δημοσίευση της οριστικής απόφασης που απορρίπτει την ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής το ποσοστό του τόκου επιδικίας είναι ΤΡΕΙΣ (3) εκατοστιαίες μονάδες ΑΝΩΤΕΡΟ του τόκου υπερημερίας!!! Η προσαύξηση αυτή ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ εάν δεν ασκηθεί ένδικο μέσο (ΕΦΕΣΗ) κατά της οριστικής απόφασης!!!

Αν μέχρι σήμερα έχανες στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο τη δίκη της ανακοπής,  είχες το δικαίωμα να ασκήσεις έφεση και να πας στο «εφετείο» να βρεις το δίκιο σου… Οι τόκοι καθυστέρησης που όλο αυτό το διάστημα θα έτρεχαν (από την άσκηση της έφεσης έως την έκδοση της αποφάσεως του δευτεροβαθμιου δικαστηρίου) ήταν βάσει της προϊσχύουσας διάταξης του άρθρου 346 του Αστικού Κώδικα, αυτοί που ορίζει ο νόμος (όπως στο παράδειγμά μας αναλύονται για κάθε χρονική περίοδο).

ΜΕΤΑ όμως την τροποποίηση του άρθρου 346 του Αστικού Κώδικα όπως το αντικατέστησαν προχθές με το άρθρο 2 ν. 4055/2012, ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ (ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ) ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΦΕΣΗ, θα συμβούν τα εξής:

α) ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΦΕΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ (ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ) ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΥΨΟΥΣ 200 ΕΥΡΩ (άρθρο 12 ν 4055/2012 για την “Δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής”). Δηλαδή ΜΙΣΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ μόνο και μόνο για να πας στο εφετείο!!!!  

β) Από τη στιγμή τώρα που ασκήσεις έφεση, το παραπάνω ποσό στο παράδειγμά μας, ΘΑ ΤΟΚΙΖΕΤΑΙ με το εξοντωτικό 23,5% (18% συμβατικό επιτόκιο πιστωτικής κάρτας + 2,5% συμβατικός τόκος υπερημερίας + 3% ΠΟΙΝΗ  ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ που ισχύει αν ασκήσεις έφεση = 23,5%).

 

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούλιος 19, 2012, 03:18:22

http://alampasis.blogspot.gr/2012/07/2-40552012.html

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Τράπεζες: Ανακοπή με την οποία προσβάλλεται η νομιμότητα του άρθρου 2 ν. 4055/2012 για την «δίκαιη» δίκη, η οποία παράγει εξοντωτικούς τόκους

(http://3.bp.blogspot.com/-zQph1o6GT5U/T_cly4qn8lI/AAAAAAAAAzI/3Xi_7_GsaNM/s320/bankster-chess2.jpg)

Νόμος για την “Δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής”: Εισαγωγή πρωτοφανούς στα νομικά χρονικά διάταξης, που ενεργοποιείται αν τολμήσεις και αρνηθείς να  αναγνωρίσεις ΠΑΡΑΝΟΜΟ προς την τράπεζα χρέος και κινηθείς δικαστικά εναντίον της!!!

Για το ύψος των  εξοντωτικών  τόκων  που η παραπάνω  διάταξη παράγει, άρθρο εδώ.

Με την ανάρτηση αυτή δημοσιεύω το νομικό σκεπτικό ως προς τη μη συνταγματικότητα της πρωτοφανούς στα νομικά χρονικά διάταξης του άρθρου 2 ν. 4055/2012, με βάση τη συνταγματική κατοχύρωση του τρόπου ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων ως διάχυτου (δυνάμενου δηλαδή να ασκηθεί από τα δικαστήρια κάθε βαθμίδας). Με τον λόγο αυτό ανακοπής, πλήττεται (και) η νομιμότητα της εν λόγω διάταξης με το σκεπτικό ότι αντίκειται ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ στα περί δικαστικής προστασίας που προβλέπει το άρθρο 20 παράγραφος 1 του Συντάγματος και το άρθρο 6 παράγραφος 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου ………

Α  Ν  Α  Κ  Ο  Π  Η

1. Της  εταιρείας με την επωνυμία ….

ΚΑΤΑ

1.       Της Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρείας, που φέρει την επωνυμία «………» και το διακριτικό τίτλο «…………….», πρώην «…………….» και με διακριτικό τίτλο «………….», που έχει έδρα στην Αθήνα [οδός Σταδίου αριθμ. …] και εκπροσωπείται νομίμως.

2. Της υπ’ αριθμ. 1…./2012 Διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κ…..

Η συνέχεια στον συνδεσμο http://alampasis.blogspot.gr/2012/07/2-40552012.html

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούλιος 19, 2012, 03:24:56

Και όσον αφορά τους εγγυητές δανείων ή καρτών… υπάρχουν λύσεις…

http://alampasis.blogspot.gr/search/label/Εγγυητής%20σε%20Τράπεζα

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Εγγυητής: Πότε και πως μπορεί να γλιτώσει απ τη διαταγή πληρωμής

Αντιμετώπισα πρόσφατα την περίπτωση ζευγαριού που είχε συμβληθεί σε σύμβαση δανείου με κάποια από τις παραπαίουσες ιδιωτικές -για λίγο ακόμα- τράπεζες. Πρωτοφειλετης ήταν ο σύζυγος και εγγυητής η σύζυγος. Η ιδιαιτερότητα εδώ της περίπτωσης, ήταν ότι η σύζυγος εγγυήθηκε με ακίνητο ιδιοκτησίας της το οποίο ήταν μικρότερης αξίας από το ύψος του δανείου, λόγος για τον οποίο νόμισε εσφαλμένα ότι αναλαμβάνει την υποχρέωση να χορηγήσει εμπράγματη ασφάλεια υπέρ της τράπεζας (με το  ακίνητο που δέχτηκε να προσημειώσει) και ΟΧΙ ότι εγγυάται ατομικά ως αυτοφειλέτης (για το σύνολο δηλ του δανείου). Σε αυτή την περίπτωση, εφόσον βεβαίως τα πράγματα έχουν έτσι και αποδειχτεί όντος η πλάνη αυτή μεταξύ δηλώσεως και βουλήσεως, ΔΕΝ συντρέχει σύμφωνα με την ΑΠ 1096/2006 νόμιμος λόγος εκδόσεως διαταγής πληρωμής εις  βάρος του εγγυητή για ΚΑΝΕΝΑ ποσό. Η απόφαση που στη δίκη αυτή  εκδόθηκε από το Εφετείο, ΔΕΝ ακύρωσε ΜΕΡΙΚΩΣ τη διαταγή πληρωμής, περιορίζουσα το ποσόν αυτής, μέχρι την αξία του ακινήτου που ο εγγυητής χορήγησε ως εμπράγματη ασφάλεια, αλλά  ακύρωσε ΟΛΙΚΩΣ  την διαταγή πληρωμής!  

Ειδικότερα:

Κατά το άρθρο 847 Α.Κ., «με τη σύμβαση της εγγύησης ο εγγυητής αναλαμβάνει απέναντι στο δανειστή την ευθύνη, ότι θα καταβληθεί η οφειλή».  Σε μια τυπική σύμβαση δανείου με την τράπεζα ο εγγυητής δηλώνει  ότι εγγυάται ανεπιφυλάκτως προς την τράπεζα ότι θα εξοφλήσει το ποσό του δανείου και υπόσχεται ότι, ευθύνεται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον με τον πρωτοφειλετη και ότι προς εξασφάλιση της απαιτήσεως της τράπεζας θα συναινέσει στην εγγραφή προσημειώσεως υποθήκης επί ακινήτων του. Ταυτόχρονα, κατά την πάγια τακτική των επί σειρά ετών προκλητικά παρανομούντων τραπεζών, βάζουν τους εγγυητές και υπογράφουν παραίτηση από τα  ευεργετήματα  διαιρέσεως και διζήσεως και όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από τις διατάξεις των αρθρ. 853, 862, 863, 864, 866, 867 και 868 του Α.Κ , όρoς που με πλείστες αποφάσεις έχει κριθεί από τη Δικαιοσύνη  άκυρος ως καταχρηστικός.

Στην εγγύηση εφαρμόζονται οι κοινές για σύμβαση διατάξεις, όπως εκείνες που αφορούν τα ελαττώματα της δηλώσεως βουλήσεως. Κατά συνέπεια, η εγγύηση μπορεί να ακυρωθεί λόγω ουσιώδους πλάνης (άρθρα 140, 142 Α.Κ). Αυτό μπορεί να συμβεί στην περίπτωση κατά την οποία ο εγγυητής υπογράφει ένα έγγραφο νομίζοντας εσφαλμένα ότι έχει ορισμένο περιεχόμενο με ορισμένες συνέπειες, ενώ αυτό περιλαμβάνει περιεχόμενο διαφορετικό. Χωρεί λοιπόν ακύρωση της εγγύησης λόγω ουσιώδους πλάνης, όπως όταν ο εγγυητής υπογράφει μια σύμβαση εγγυήσεως νομίζοντας εσφαλμένα ότι έχει ορισμένο περιεχόμενο, ενώ στην πραγματικότητα αυτό είναι διαφορετικό. Αυτό μπορεί να συμβεί (και) όταν ο εγγυητής  νόμιζε εσφαλμένα ότι με τη σύμβαση που υπέγραφε αναλάμβανε την υποχρέωση να παράσχει εμπράγματη ασφάλεια υπέρ της Τράπεζας και ΟΧΙ ότι εγγυόταν προσωπικά για την εξόφληση του συνόλου του χρέους του πρωτοφειλέτη.

Η εκ μέρους του εγγυητή παραχώρηση υποθήκης σε ακίνητο ΔΕΝ σημαίνει ότι αυτός γίνεται και οφειλέτης της τράπεζας, εκτός άν αυτός ενέχεται και προσωπικά. Το ίδιο ισχύει και για την προσημείωση υποθήκης. Η ακύρωση απαγγέλλεται με δικαστική απόφαση κατόπιν άσκησης αγωγής, ανακοπής ή ένστασης, από τον πλανηθέντα εγγυητή ή τον κληρονόμο του (μιας και τα χρέη κληρονομούνται άμα δεν ενεργήσεις τα δέοντα).

Η ανακοπή του εγγυητή κατά της  διαταγής πληρωμής, ασκείται στην περίπτωση αυτή  με  αίτημα ενστάσεως περί ακύρωσης της εγγύησης ως προϊόντος πλάνης. Αποτελέσματα της ακύρωσης είναι να κριθεί ως  μή νόμιμη η έκδοση διαταγής πληρωμής εις βάρος του εγγυητή.

Δες εδώ την Α Π Ο Φ Α Σ Α Ρ Α 1096/ 2006 του ΑΠ και υποκλίσου μπροστά στη σοφία αυτονών που γνωρίζουν νομικά.

Σοφία που θα μπορούσε να απαλλάξει τη χώρα απ τα καπετανάτα. Από την τυραννία των σύγχρονων οπλαρχηγών και των καπεταναίων.  Όπου η συνείδηση της ομάδας είναι ισχυρή στα μικροπολιτικά όρια επιρροής του καπετάνιου… Όπως τότε που ήτανε αδύνατο στον Τριπολιτσιώτη που προσκυνούσε το Κωλοκοτρονέικο να υπηρετήσει τον Καραϊσκάκη σα γενικό αρχηγό… Νοοτροπία που έχει βαθύτερες ρίζες στο ψυχισμό του Έλληνα και οδήγησε σε τραγικά για τον τόπο και το μέλλον της πατρίδας αποτελέσματα…

Όπως συμβαίνει τώρα…

 

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούλιος 19, 2012, 03:42:52

http://alampasis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_10.html

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Καθήκον εθνικό η αμφισβήτηση των εξοντωτικών τεκμηρίων διαβίωσης

(http://4.bp.blogspot.com/-ZduzCoAdLFc/T_xEXVo_tBI/AAAAAAAAAzc/Tp-nanILawc/s320/happyday02_thumb.jpg)

Δίχως κίνημα Κατώτερων Δικαστών η χώρα θα οδηγηθεί στο χαμό

Δημοσιεύω παρακάτω τη δήλωση αμφισβήτησης των τεκμηρίων διαβίωσης.

Τα ισχύοντα σήμερα τεκμήρια διαβίωσης, που θεσπίστηκαν λόγω αδυναμίας προσδιορισμού του πραγματικού κόστους διαβίωσης, οδηγούν σε τρομερές φορολογικές αυθαιρεσίες. Διότι δημιουργούν εξοντωτικά υψηλές ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ φορολογικές υποχρεώσεις, ικανές να οδηγήσουν τον κοινό μέσο πολίτη στην απελπισία και σε ολοκληρωτική ψυχική κατάρρευση. Πρόκειται για προδοσία του Ελληνικού Λαού.

Θα αναφερθώ  ενδεικτικά σε δυο  περιπτώσεις  που κλήθηκα να χειριστώ, οι οποίες στην κυριολεξία με συγκλόνισαν.

Γυναίκα διαζευγμένη με ένα ανήλικο τέκνο, πάμφτωχη κυριολεκτικά, με ετήσιο πραγματικό εισόδημα 4.500 ευρώ + 150 ευρώ το μήνα διατροφή, με ένα σπίτι 90 τ.μ στα Σεπόλια (από γονική παροχή πριν από 30 χρόνια) και ένα ταπεινό 1.000αρι (που το πληρώνει κάθε μήνα με δόσεις), κλήθηκε με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, να πληρώσει  φόρο εισοδήματος  ύψους 2.500 ευρώ!!! Το μισό δηλ και παραπάνω από το ετήσιο πραγματικό  εισόδημά της, χωρίς σε αυτό να  συνυπολογιστεί η φορολογική υποχρέωσή της από το χαράτσι της ΔΕΗ… Οδηγείται με τον τρόπο αυτό σε βέβαιη  ψυχική κατάρρευση, αν υποτεθεί ότι τα ήθη της δεν της επιτρέπουν να εκπορνευθεί.  

Άνεργος έγγαμος με ένα νεογέννητο παιδί, με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο που μετά τις περικοπές λαμβάνει μισθό ύψους  800 ευρώ το μήνα, με νεόδμητο διαμέρισμα στην Κυψέλη 70 τ.μ και ένα  αυτοκίνητο 2.500 κ.ε από τις παλιές καλές ημέρες (ακινητοποιημένο σήμερα πλήρως), καλείται να πληρώσει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης,  φόρο εισοδήματος  ύψους 4.000 ευρώ.

Τίθεται εδώ το εύλογο ερώτημα: «Γιατί το κάνουν αυτό σε έναν φτωχό και εξαθλιωμένο λαό???». Την απάντηση  επιχειρούν να δώσουν  οι συντάκτες του γνωστού έγκυρου ιστολογίου olympia.gr, σε άρθρο τους με τίτλο «γιατί αυξάνουν φόρους και χαράτσια, αφού ξέρουν ότι δεν θα πληρωθούν???» (πηγή).

Έχω προσωπικά την αίσθηση, ότι η προσέγγιση που επιχειρούν οι αποδεδειγμένα  οξυδερκείς  συντάκτες του ιστολογίου, κινείται αυτή τη φορά προς την λάθος κατεύθυνση. Ούτε το κάνουν με τη λογική  του ότι πιάσουν και από όπου τα πάρουν, ούτε για να δείξουν οι πολιτικοί κοτζαμπάσηδες προς τους ξένους αγάδες ότι αυτοί προσπαθούν, αλλά το εγχείρημα δεν αποδίδει, ούτε για να εξαναγκάσουν τον κόσμο να πουλήσει τις περιουσίες του όσο όσο σε σύγχρονους μαυραγορίτες που ελέγχουν το πολιτικό σύστημα, ούτε βεβαίως για να αρχίσουν να γίνονται αναγκαστικές εκτελέσεις περιουσιών και πώληση σε πλειστηριασμούς για ένα «κομμάτι ψωμί»…

Στόχευση εδώ των δανειστών μας δεν είναι η δημιουργία εκατομμυρίων νεοαστέγων. Γιατί μια τέτοια χαοτική κατάσταση, το παγκόσμιο σύστημα που πειραματίζεται με την Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να τη διαχειριστεί. Βέβαιο επίσης είναι, ότι  η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν επιδιώκει την απότομη κλιμάκωση της επιβαλλόμενης με οικονομικά και νομικά μέσα βίας που θα ήταν ικανή να οδηγήσει σε ευρεία και ανεξέλεγκτη κοινωνική αναταραχή, δεδομένου ότι στην παρούσα χρονική στιγμή, δεν επιθυμεί να διακινδυνεύσει την εύθραυστη σταθερότητα της υπάρχουσας κυβέρνησης. Τα αστικά μέχρι χθες κόμματα η Δύση τα χρειάζεται, μέχρις ότου προετοιμαστεί η διάδοχη κατάσταση… Τυχόν δε ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης δεν μπορεί να διακινδυνευθεί από τους δανειστές, έως ότου επιτευχθεί ο σκοπούμενος μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε συστημικό κόμμα εξουσίας… Ώστε να μπορεί να αποτελέσει επάξιο διάδοχο των απολιθωμάτων του δικομματισμού και αξιόπιστο εταίρο των δανειστών μας…

Επιφανειακή τέλος κρίνεται η τελική προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία οι εξοντωτικοί φόροι επιβάλλονται ώστε να εξωθηθούν σε πίεση οι πολίτες και σε κινδύνους πλειστηριασμών, προκειμένου στη συνέχεια τα πολιτικά γραφεία να πουλάνε πολιτική εκδούλευση προς άγραν πελατείας. Διότι είναι αδιανόητο να επιχειρηθεί μια ευρείας κλίμακας ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση με κριτήρια αποκλειστικά μικροπολιτικά… Όπου οι νεόπτωχοι που δεν θα είχαν πρόσβαση σε πολιτικά γραφεία θα έμεναν εκτός ευνοϊκής ρύθμισης… Τούτο θα αποτελούσε MEGA κοινωνικό, πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο που θα συντάρασσε τα σαθρά θεμέλια του κυβερνητικού συνασπισμού του φιλευρωπαϊσμού και της προόδου…

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτοί που αυξάνουν τους φόρους και τα χαράτσια, με πλήρη επίγνωση ότι δεν θα πληρωθούν, στόχο έχουν τη  μετατροπή των πολιτών σε ψυχικά ράκη, μέσω της δημιουργίας φόβου για την απώλεια της προσωπικής και οικογενειακής στέγης. Με τον τρόπο αυτό προσδοκούν να κάμψουν το ηθικό  -να σπάσουν κατά τη λαϊκή έκφραση τον τσαμπουκά- της ελληνικής κοινωνίας. Διότι οι δανειστές γνωρίζουν τη ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ. Γνωρίζουν ότι το ελληνικό το «σπίτι», παρά το γεγονός ότι έχει προέλθει μετά από εξειδικευμένες τεχνικές μελέτες και εργασίες, με τη μόνιμη τοποθέτηση αδρανών υλικών επί εδάφους διαμορφωθέντων καταλλήλως, δεν αποτελεί στη συνείδηση του Έλληνα μια δομική απλώς κατασκευή, αλλά  το ΣΥΜΒΟΛΟ της  ενότητας και της συνέχειας  της Ελληνικής  Οικογένειας…

Γνωρίζουν ότι ένας από τους βασικούς πυλώνες της ανθρώπινης προσωπικότητας είναι η ατομική περιουσία. Και κυρίως Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ. Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ Η ΣΤΕΓΗ ΠΑΡΕΧΕΙ αποτελεί συστατικό στοιχείο μιας υγιούς προσωπικότητας. Αν κλονιστεί ο πυλώνας της προσωπικής περιουσίας και ιδίως αυτός της στέγης, κλονίζεται αυτομάτως  και το ψυχικό υπόβαθρο του ανθρώπου. Ο φόβος της απώλειας της στέγης, κάνει τον  άνθρωπο να νιώθει απροστάτευτος και εκτεθειμένος. Ο κίνδυνος της απώλειας της ασφάλειας που η στέγη παρέχει, δημιουργεί συνειρμούς που συνδέονται ευθέως με το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης, που διαταράσσεται όταν ο άνθρωπος καταληφθεί από το φόβο της έκθεσης στα καιρικά φαινόμενα, το φόβο της κατάκλισης στο ύπαιθρο και κυρίως, το φόβο και τον τρόμο που προκαλούν τα σαρκοβόρα θηρία που τριγυρίζουν εκεί έξω…

Ο κίνδυνος της απώλειας της στέγης δημιουργεί επίσης συνειρμούς που συνδέονται ευθέως με την κοινωνική εικόνα του ανθρώπου. Με το κοινωνικό πρότυπο που καταρρέει, όταν ο άνθρωπος βρεθεί να κοιμᾶται εἰς τὸ ὕπαιθρον.

Έχω από αυτά την αίσθηση, ότι ο κατεξοχήν στόχος αυτών που επιβάλλουν φόρους και χαράτσια, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν, είναι η κάμψη του ηθικού της κοινωνίας, μέσω της δημιουργίας φόβου που πηγάζει από την νομική αμφισβήτηση της κυριότητας της κατοικίας.

Ταυτόχρονα ο Ελληνικός Λαός βάλλεται από μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα, ότι δήθεν είναι παράλογο το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης των Ελλήνων που ανέρχεται στο 73%, όπως δικαιολογημένα δήθεν θεωρούν οι δανειστές μας… Και ότι για το καλό μας, απαραίτητη είναι η  επιδίωξη μιας βίαιης εσωτερικής υποτίμησης της αγοράς ακινήτων, μέσω της εκποίησης του ελληνικού «σπιτιού»,  με όχημα τις υπερδανεισμένες από τους ξένους «ελληνικές» τράπεζες και ταυτόχρονα το «ελληνικό» δημόσιο στο οποίο χρεωστάνε πάνω από 2.000.000 Έλληνες…

Στόχος τους είναι η δημιουργία φοβικού συνδρόμου στον Έλληνα σε σχέση με τη διατήρηση της στέγης του. Χρησιμοποιείται άριστα προς την κατεύθυνση αυτή, ο εκφοβισμός δια της μεθόδου της απειλής λήψης νομικών μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής στέγης, με το πρόσχημα του χρέους προς το «ελληνικό» δημόσιο. Που στην περίπτωση των τεκμηρίων διαβίωσης, που θεσπίστηκαν υποτίθεται λόγω αδυναμίας προσδιορισμού του πραγματικού κόστους διαβίωσης, οδηγούν σε υπέρμετρες ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. Για να μετατρέψουν τον Έλληνα  σε ψυχικό ράκος, μέσω της ευθείας απειλής κατά της κατοικίας του.

Έχω από αυτά την αίσθηση, ότι κάθε είδηση αυτοκτονίας που φτάνει στα διοικητήρια της Νέας Τάξης και συγκεκριμένα στα τμήματα μελέτης της ψυχικής αντίδρασης και συμπεριφοράς της ελληνικής μάζας στα επιβαλλόμενα δυσβάστακτα μέτρα, αποτελεί μια  τιμωρητική για αυτούς είδηση και μια επιβεβαίωση των δεινών που επιφυλάσσει στον άνθρωπο η απομάκρυνση από τις αρετές του προτεσταντικού Λουθηρανικού δόγματος.

Πρέπει ως Έθνος, να συνειδητοποιήσουμε ότι το γεωστρατηγικό σχέδιο που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα, θα εξελιχθεί σε βάθος πολλών χρόνων. Και ότι θα κλιμακωθεί σε βάθος 15-20 χρόνων από σήμερα. Η υλοποίησή του θα είναι σταδιακή, θα επιχειρηθεί με μεγάλη προσοχή και θα είναι μελετημένη από κάθε άποψη… Οικονομικά και νομικά ως προς την επιβολή και τον έλεγχο της  νομοθετικής, εκτελεστικής και της Δικαστικής εξουσίας και κοινωνιολογικά, σε επίπεδο ψυχολογίας του ατόμου και της  μάζας.

Θα συμφωνήσω εδώ εν μέρει, με την αποδιδόμενη στον αμερικανό φιλόσοφο Noam Chomsky, 10η στρατηγική χειραγώγησης των μαζών, σύμφωνα με την οποία «ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ»… Σύμφωνα με τον συγγραφέα (ο οποίος έχει δημόσια εκφράσει την άποψη ότι «η Ελλάδα καταστρέφεται βάσει σχεδίου»), «κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ’ ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους». (πηγή)

Την αποτελεσματικότητα της παραπάνω στρατηγικής του ελέγχου που το σύστημα ασκεί στον μη έχοντα ιδιαίτερες γνώσεις κοινό μέσο άνθρωπο, μου επιβεβαίωσε η γυναίκα στο παράδειγμα που έδωσα στην αρχή.

Είδα τρόμο μεγάλο στα μάτια της γυναίκας. Είδα μια γυναίκα ανήσυχη και φοβισμένη πολύ. Είδα μια γυναίκα να λυγίζει. Μου είπε ότι δεν μπορεί να κλείσει τις νύχτες μάτι. Ότι το μόνο που έχει, είναι αυτό το σπίτι που μεγαλώνει το παιδί της. Με ρώτησε γιατί η κυβέρνηση να θέλει να της τo πάρει, όταν ξέρει πως ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και πως τα λεφτά της φτάνουν ισα το γάλα του παιδιού της… Και μετά μονολόγησε αν τα δικά τους τα παιδιά είναι καλύτερα από το δικό της… Και αν αυτά βγήκαν μέσα από χρυσή μήτρα… Στο τέλος μου είπε ότι δεν έχει κανένα τρόπο να πληρώσει τα 2.5 χιλιάρικα που το κράτος της ζηταει. Της πρότεινα να αναλάβω την υπόθεσής της (ακόμη και χωρίς αμοιβή), με δήλωση κατ αρχήν αμφισβήτησης των τεκμηρίων σε επίπεδο Δ.Ο.Υ (κατέβασμα εγγράφου εδώ) και επί περιπτώσει άρνησης μείωσης των τεκμηρίων ανάλογα την ετήσια αντικειμενική δαπάνη, στην οποία θα αναφέρονταν οι ισχυρισμοί και τα αποδεικτικά στοιχεία που θα προσκομίζαμε, να ασκήσουμε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια. Στην περίπτωση αυτή της είπα ότι Η ΜΟΙΡΑ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ. Αρνήθηκε επικαλούμενη φόβο μεγάλο να μπλέξει με την εφορία, οπότε της συνέστησα να καλύψει τα δήθεν τεκμήρια διαβίωσης με ανάλωση εισοδήματος από προηγούμενα έτη, μηδενίζοντας με τον τρόπο αυτό σχεδόν το φόρο, πράγμα το οποίο και έκανε.

Το παραπάνω παράδειγμα δείχνει ότι δικαστές, δικηγόροι και εφοριακοί, έχουμε χρέος ιερό και Καθήκον Εθνικό, να σταθούμε ΟΛΟΙ δίπλα στο σκληρά δοκιμαζόμενο και βαλλόμενο πανταχόθεν Λαό μας. Η Ελλάς βρίσκεται σήμερα σε πόλεμο. Η κοινωνία και η χώρα ολόκληρη, τρομοκρατείται μέσα από τη δημιουργία ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Με συνεχείς και πρωτοφανείς σε έκταση και ένταση εκστρατείες τρόμου που εξαπολύονται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, μας τρομοκρατούν ότι  θα μας πάρουν τα σπίτια, θα μας βγάλουν από το ευρώ, θα μας γυρίσουν στο μεσαίωνα, θα μας βάλουν όλους στη φυλακή αν αρνηθούμε να πληρώσουμε ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΦΟΡΟ και ότι εν τέλει, κακό μεγάλο θα μας βρει αν δεν συμμορφωθούμε σ αυτά που αυτοί μας λένε. Οδηγείται έτσι ο Λαός μας σε οικονομικό αδιέξοδο. Σε απελπισία και σε ψυχικό τέλμα.

Τα όπλα με τα οποία μας νίκησαν σε επίπεδο γενικευμένης σύρραξης ήταν οικονομικά. Και τα όπλα που χρησιμοποιούν για να μας καθυποτάξουν ως κοινωνία και ως λαό, είναι ΝΟΜΙΚΑ. Είναι ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ. Αποτελεί για αυτό Πατριωτικό Καθήκον του νομικού κόσμου να αντισταθεί. Η τύχη των Έθνους βρίσκεται σήμερα περισσότερο από ποτέ, στα χεριά των Κατώτερων Δικαστών. Κίνημα των Κατώτερων Δικαστών να μην περνανε από τα δικαστήρια οι εθνοκτόνοι νόμοι που μας επιβάλουν, αποτελεί μαζί με αυτό, τη μόνη ελπίδα που μας απέμεινε ως Έθνος και ως κοινωνία.

Τρανό παράδειγμα για όλους, η σπουδαία Ειρηνοδίκης Σταυρούλα Κουτρουβίδα η οποία κινήθηκε εκτός του νομικού πλαισίου σύνταξης των Μνημονίων όπως το προσδιόρισε ο πρώην Πρόεδρος του ΣτΕ και πρώην πρόεδρος της «ελληνικής» κυβερνήσεως, ότι κυρίαρχος σ’ ένα πολίτευμα δεν είναι ο δικαστής αλλά αυτός που έχει την εξουσία να κρίνει εάν υφίστανται έκτακτες συνθήκες, εκδίδοντας έτσι την πρώτη απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι οι μνημονιακοί περιορισμοί στις αποδοχές, δώρα, κ.λπ. των εργαζομένων είναι συμβατοί με τις επιταγές του Συντάγματος και την Ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία…

Δεν πρόκειται κατά την άποψή μου για ανυπακοή στη νομολογία του  Ανώτατου Δικαστηρίου, αλλά για την αυτονόητη εφαρμογή των νόμων, όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνομαι εγώ. Ως προς την επικυρωτική δε στάση που το ΣτΕ επέδειξε τα μαύρα τούτα χρόνια, η οποία σχεδόν ταυτίστηκε με την κυβερνητική οικονομική πολιτική που επιβλήθηκε κατ εντολή των δανειστών, είναι κάτι που θα κριθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος.

Είθε ο νομικός κόσμος και ιδίως οι Κατώτεροι Δικαστές να εκμεταλλευτούμε τη μεγάλη ευκαιρία που οι δανειστές μας έδωσαν, να μην προβλέψουν να φτιάξουν στην Ελλάδα Συνταγματικό Δικαστήριο…

Αν δεν αντισταθούμε είμαστε καταδικασμένοι να οδηγηθούμε σε διεθνοποίηση και μοιραία, μέσα σε τρεις δεκαετίες από τώρα, να χάσουμε την εθνική μας ταυτότητα και να εξαφανιστούμε ως Έθνος.

 

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούλιος 19, 2012, 03:58:13

 ‘Αρχισαν οι ατομικές ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ Τραπεζικές συμβάσεις!

Διαφορετικά θα χρεώνουν οι Τράπεζες, στον καθένα μας… 😮

Παράθεση από: Rose στις Ιούλιος 19, 2012, 02:55:24

Αυτό που θέλουν είναι να κάνουν ΝΕΕΣ ΕΓΚΥΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, διότι κατάφεραν να σπάσουν το πλαφόν του νόμιμου επιτοκίου, και να το απελευθερώσουν, χρεώνοντας ακόμα και διαφορετικό επιτόκιο σε κάθε πελάτη.[/b]

http://www.ibg.gr/IBGPublicSite/Forms/Greek/LoansInfo.aspx

Στους Δανειακούς Λογαριασμούς των επιχειρηματικών χορηγήσεων τα επιτόκια συμφωνούνται ανά περίπτωση με τον πελάτη.

https://www.investdirect.hsbc.gr/HSBC/portal/media-type/html/user/anon/page/default.psml/js_panename/Commissions

* ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.

ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝΤΩΝ ΕΛΔΕ/ΕΠΕΥ ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΡΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.

😮 😮 😮

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούλιος 19, 2012, 13:14:46

Αν θέλουν να ξεσηκωθεί ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, και να διαλύσει το Σύμπαν όλο,

να στείλει όλα τα βαμπίρια, από εκεί που ξεπήδησαν,

ας συνεχίσουν τα αλαζονικά τους παιχνίδια,

και να δούμε ποιος θα βγει ΝΙΚΗΤΗΣ!

Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη ΛΥΣΗ, για να ξυπνήσει ο υπνωτισμένος ΗΡΩΙΣΜΟΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ.

Αναγκαστικά θα μας πατήσουν τον κάλο, και με φριχτούς πόνους θα αναγκαστούμε επιτέλους

ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ,

και να τα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ, όλο το Κοινωνικο-πολιτικό σύστημα, έτσι ώστε κανένα επιχειρηματικό βαμπίρ, να μην μπορεί να εκβιάζει κανένα πιόνι της πολιτικής, να εξυπηρετεί τα παιχνίδια τους.

ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝIΚΟΣ ΛΑΟΣ.

Διότι είναι σχεδιασμένο οι “Σωτήρες-Αρχηγοί”, (πολιτικοί, επιχειρηματικοί, θρησκευτικοί), να πίνουν το αίμα του λαού.

Για να ΣΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, μια και για ΠΑΝΤΑ,

Χρειάζεται να αποκεφαλήσουμε όλους τους ΨΕΥΔΟ-ΣΩΤΗΡΕΣ,

και να εγκαθιδρύσουμε ένα ΝΕΟ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ,

και όπως είπαμε όχι κομουνισμός, σοσιαλισμός, καπιταλισμός, φασισμός, στρατοκρατία, δικτατορία, ολιγαρχία, ή καμουφλαρισμένη δημοκρατία,

αλλά ρε παιδιά επιτέλους…

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!

ΑΕΕΕΡΡΡΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούλιος 19, 2012, 16:48:24

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ!

Καταιγισμός Διαταγών Πληρωμής Τραπεζών, προς όλους τους ‘Ελληνες που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους προς τις Τράπεζες.

ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, εκτός των στεγαστικών1, είναι ΑΚΥΡΕΣ.

Ουσιαστικά όλες οι τραπεζικές συμβάσεις που μέχρι στιγμής περιείχαν παράνομο και ληστρικό επιτόκιο, και λέμε μέχρι στιγμής, διότι πρόσφατα κατάφεραν οι πονηρές Τράπεζες, να απελευθερώσουν το επιτόκιο, και να μας χρεώνουν ότι γουστάρουν…

Υπάρχουν ικανοί Δικηγόροι που μπορούν, να αναλάβουν Ανακοπές Διαταγής Πληρωμής από Τράπεζες.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΚΟΠΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ…

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΑΜΕΣΑ, ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ, ΠΟΥ ΧΥΘΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

‘Οσοι δεχτήκατε την Απειλή από τις πονηρές Τράπεζες, (που κινήθηκαν ύπουλα στα μέσα του καλοκαιριού, ενώ όλοι είναι στην παραλία και απολαμβάνουν, σε άλλους κόσμους την φραπεδιά τους)….

βρέστε άμεσα Δικηγόρο, και αναθέστε του την Ανακοπή της Διαταγής Πληρωμής, μόλις λάβετε το έγγραφο στα χέρια σας.  Ο χρόνος είναι εναντίον σας, και έχετε μόνο 15 μέρες να κάνετε ανακοπή, από την ημερομηνία της επιδόσεως.

Υπενθυμίζουμε, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο μήνυμα, ένας πολύ ικανός και έμπιστος δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη είναι η κα. Βασιλική Σιαπέρα, που μπορείτε να εμπιστευτείτε τις Ανακοπές σας, από ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, με επιτυχία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο σύνδεσμο http://lawblog.gr/contact/

Βασιλική Σωκ. Σιαπέρα

Δικηγόρος, ΜΒΑ

Φράγκων 1 – 5ος όροφος

54626 Θεσσαλονίκη

Τηλ./Φαξ (+30) 2314 006087

Κιν. (+30) 6932299747

email: arhi00@gmail.com

Ζητούμε να πληθαίνουν οι Δικηγόροι που αναλαμβάνουν ανακοπές διαταγών πληρωμής από Τράπεζες, έτσι ώστε να προστατευτεί ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΣ ο Ελληνικός Λαός.

____________________________________________________________________

1 Και οι συμβάσεις των στεγαστικών, περιέχουν καταχρηστικούς όρους, όμως το επιτόκιο δεν είναι ληστρικό. Παρόλα αυτά, σε πάρα πολλές περιπτώσεις με την κατάλληλη νομική βοήθεια, υπάρχει δυνατότητα, νομική κάλυψης και για τα στεγαστικά.

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούλιος 23, 2012, 09:40:53

Τραπεζικό λάθος ή απλά ξέπλυμα χρήματος?

‘Οσο εμείς κοιμόμαστε, και τα βαμπίρια κατέχουν τις τράπεζες, ο κόσμος μας θα καταστρέφεται…

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/07/blog-post_8730.html

Έγινε πολυεκατομμυριούχος αλλά… για λίγο

Αναρτήθηκε στις 7/13/2012 01:53:00 πμ

(http://2.bp.blogspot.com/-3MVOOtkvDRE../cjZ4WnqfhD0/s320/tromaktiko.jpg)

Πολυεκατομμυριούχος αλλά μόνο για δυο ώρες έγινε ένας 50χρονος Σουηδός, ο τραπεζικος λογαριασμός του οποίου “γέμισε”, χωρίς κανείς να… καταλάβει το πώς.

“Ήθελα μόνο να δω αν είχα στο λογαριασμό μου αρκετά χρήματα για να κάνω τα ψώνια της ημέρας”, είπε ο Άντερς Λόμπεργκ, από τοΈστερσουντ της κεντρικής Σουηδίας, στην εφημερίδα Expressen.

Ο 50χρονος χρησιμοποίησε την υπηρεσία Internet Banking της τράπεζάς του για να ελέγξει το υπόλοιπο του λογαριασμού και κυριολεκτικά… ζαλίστηκε από αυτό που είδε: ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε 6,206 δισεκατομμύρια κορώνες ή 724 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρώτη του αντίδραση ήταν να “σώσει” την εικόνα στον υπολογιστή του κάνοντας print screen.

Ο Λόμπεργκ άρχισε κατόπιν να σκέφτεται αν θα έπρεπε να μεταφέρει το ποσό σε άλλο λογαριασμό και τι θα μπορούσε να κάνει στη ζωή του με τόσα χρήματα. Ονειρεύτηκε μάλιστα “να αγοράσει ένα κότερο και να ταξιδέψει στην Καραϊβική”.

Δυστυχώς για αυτόν, το όνειρο έσβησε γρήγορα. Μετά από δυο ώρες, τα χρήματα εξανεμίστηκαν και ο λογαριασμος του έδειξε και πάλι τα φυσιολογικά, χαμηλά έσοδά του.

Η εκπρόσωπος της τράπεζας Swedbank, Άννα Σούντμπλαντ, δήλωσε ότι κατανοεί το δράμα του Λόμπεργκ αλλά δεν γνωρίζει πώς έγινε το λάθος. “Ίσως να ήταν κάποια άλλη τράπεζα που μετέφερε το ποσό. Δεν προέρχεται αναγκαστικά από εμάς”,1 πρόσθεσε.

______________________________________________________________________________________

1 Είναι μέγα ψέμα πως δεν γνωρίζουν οι τράπεζες, αλλά ότι θέλουν δείχνουν… τα υπόλοιπα εν’ κρυπτώ, ή ακόμα σβήνονται και από το σύστημα, διότι Ασφάλεια Τραπεζικών Συναλλαγών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 03, 2012, 16:39:52

Δημόσια Καταγγελία κατά του Δικηγορικού Γραφείου της Ιωάννας Πλευράκη.

Μας έχουν καταγγείλει επανελλειμένως πλήθος άτομα, και οφείλουμε να το δημοσιεύσουμε πως το δικηγορικό γραφείο της κας Πλευράκη, ενοχλεί επανελλημένως και μάλιστα σε ακατάλληλες ώρες, με πολύ προσβλητικά και υβριστικά σχόλια, έτσι ώστε να ασκήσει ψυχολογικές πιέσεις στα θύματα της τοκογλυφίας Τραπεζών.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως όλα τα δικηγορικά γραφεία που συνεργάζονται με τις Τράπεζες για να εισπράξουν παράνομες και τοκογλυφικές χρεώσεις, εγκληματούν, διότι γίνονται συνεργάτες σε είσπραξη τοκογλυφίας.

Ειδικά το δικηγορικό γραφείο της κας. Πλευράκη λυσσαλέα παρενοχλεί με απίστευτα ταπεινωτικά και υβριστικά σχόλια, που έχουν στόχο έναν ψυχικό εκβιασμό, έτσι ώστε να υποχωρήσουν τα θύματα των Τραπεζών, και να πληρώσουν τις παράνομες ληστρικές τραπεζικές χρεώσεις.

Ειλικρινά τέτοιες ενέργειες δεν είναι απλά κατακριτέες, αλλά είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, και ΝΟΜΙΚΑ ΔΙΩΞΙΜΕΣ.

‘Οσοι έχετε πέσει θύματα συνεχόμενης υβριστικής και ταπεινωτικής παρενόχλησης από τέτοιου είδους Δικηγορικά Γραφεία, οφείλετε να πάτε στην Δικαιοσύνη, και να ασκείτε δίωξη κατά των υπευθύνων που σας παρενοχλούν, ζητώντας ηθικές αποζημιώσεις αξίας τουλάχιστον 1,000,000 ευρώ.

Στο χέρι μας είναι να σταματήσουμε την ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ, και όλο το κύλωμα Συνεργατών τους, να παρενοχλούν και να εκβιάζουν ψυχολογικά, τον κάθε ‘Ελληνα πολίτη, που έπεσε θύμα των ληστρικών τραπεζικών τους προϊόντων.

To τηλέφωνο από το οποίο παρενοχλούν τα θύματα τραπεζών όπως μας κατήγγειλαν είναι:

2130175660

2130175640

Υποψήφιοι Σύμβουλοι Ώρας Δικηγόρων

 

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούλιος 19, 2012, 13:14:46

Αν θέλουν να ξεσηκωθεί ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, και να διαλύσει το Σύμπαν όλο,

να στείλει όλα τα βαμπίρια, από εκεί που ξεπήδησαν,

ας συνεχίσουν τα αλαζονικά τους παιχνίδια,

και να δούμε ποιος θα βγει ΝΙΚΗΤΗΣ!

Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη ΛΥΣΗ, για να ξυπνήσει ο υπνωτισμένος ΗΡΩΙΣΜΟΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ.

Αναγκαστικά θα μας πατήσουν τον κάλο, και με φριχτούς πόνους θα αναγκαστούμε επιτέλους

ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ,

και να τα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ, όλο το Κοινωνικο-πολιτικό σύστημα, έτσι ώστε κανένα επιχειρηματικό βαμπίρ, να μην μπορεί να εκβιάζει κανένα πιόνι της πολιτικής, να εξυπηρετεί τα παιχνίδια τους.

ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝIΚΟΣ ΛΑΟΣ.

Διότι είναι σχεδιασμένο οι “Σωτήρες-Αρχηγοί”, (πολιτικοί, επιχειρηματικοί, θρησκευτικοί), να πίνουν το αίμα του λαού.

Για να ΣΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, μια και για ΠΑΝΤΑ,

Χρειάζεται να αποκεφαλήσουμε όλους τους ΨΕΥΔΟ-ΣΩΤΗΡΕΣ,

και να εγκαθιδρύσουμε ένα ΝΕΟ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ,

και όπως είπαμε όχι κομουνισμός, σοσιαλισμός, καπιταλισμός, φασισμός, στρατοκρατία, δικτατορία, ολιγαρχία, ή καμουφλαρισμένη δημοκρατία,

αλλά ρε παιδιά επιτέλους…

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!

ΑΕΕΕΡΡΡΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούλιος 19, 2012, 16:48:24

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ!

Καταιγισμός Διαταγών Πληρωμής Τραπεζών, προς όλους τους ‘Ελληνες που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους προς τις Τράπεζες.

ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, εκτός των στεγαστικών1, είναι ΑΚΥΡΕΣ.

Ουσιαστικά όλες οι τραπεζικές συμβάσεις που μέχρι στιγμής περιείχαν παράνομο και ληστρικό επιτόκιο, και λέμε μέχρι στιγμής, διότι πρόσφατα κατάφεραν οι πονηρές Τράπεζες, να απελευθερώσουν το επιτόκιο, και να μας χρεώνουν ότι γουστάρουν…

Υπάρχουν ικανοί Δικηγόροι που μπορούν, να αναλάβουν Ανακοπές Διαταγής Πληρωμής από Τράπεζες.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΚΟΠΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ…

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΑΜΕΣΑ, ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ, ΠΟΥ ΧΥΘΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

‘Οσοι δεχτήκατε την Απειλή από τις πονηρές Τράπεζες, (που κινήθηκαν ύπουλα στα μέσα του καλοκαιριού, ενώ όλοι είναι στην παραλία και απολαμβάνουν, σε άλλους κόσμους την φραπεδιά τους)….

βρέστε άμεσα Δικηγόρο, και αναθέστε του την Ανακοπή της Διαταγής Πληρωμής, μόλις λάβετε το έγγραφο στα χέρια σας.  Ο χρόνος είναι εναντίον σας, και έχετε μόνο 15 μέρες να κάνετε ανακοπή, από την ημερομηνία της επιδόσεως.

Υπενθυμίζουμε, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο μήνυμα, ένας πολύ ικανός και έμπιστος δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη είναι η κα. Βασιλική Σιαπέρα, που μπορείτε να εμπιστευτείτε τις Ανακοπές σας, από ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, με επιτυχία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο σύνδεσμο http://lawblog.gr/contact/

Βασιλική Σωκ. Σιαπέρα

Δικηγόρος, ΜΒΑ

Φράγκων 1 – 5ος όροφος

54626 Θεσσαλονίκη

Τηλ./Φαξ (+30) 2314 006087

Κιν. (+30) 6932299747

email: arhi00@gmail.com

Ζητούμε να πληθαίνουν οι Δικηγόροι που αναλαμβάνουν ανακοπές διαταγών πληρωμής από Τράπεζες, έτσι ώστε να προστατευτεί ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΣ ο Ελληνικός Λαός.

____________________________________________________________________

1 Και οι συμβάσεις των στεγαστικών, περιέχουν καταχρηστικούς όρους, όμως το επιτόκιο δεν είναι ληστρικό. Παρόλα αυτά, σε πάρα πολλές περιπτώσεις με την κατάλληλη νομική βοήθεια, υπάρχει δυνατότητα, νομική κάλυψης και για τα στεγαστικά.

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιούλιος 23, 2012, 09:40:53

Τραπεζικό λάθος ή απλά ξέπλυμα χρήματος?

‘Οσο εμείς κοιμόμαστε, και τα βαμπίρια κατέχουν τις τράπεζες, ο κόσμος μας θα καταστρέφεται…

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/07/blog-post_8730.html

Έγινε πολυεκατομμυριούχος αλλά… για λίγο

Αναρτήθηκε στις 7/13/2012 01:53:00 πμ

(http://2.bp.blogspot.com/-3MVOOtkvDRE…tromaktiko.jpg)

Πολυεκατομμυριούχος αλλά μόνο για δυο ώρες έγινε ένας 50χρονος Σουηδός, ο τραπεζικος λογαριασμός του οποίου “γέμισε”, χωρίς κανείς να… καταλάβει το πώς.

“Ήθελα μόνο να δω αν είχα στο λογαριασμό μου αρκετά χρήματα για να κάνω τα ψώνια της ημέρας”, είπε ο Άντερς Λόμπεργκ, από τοΈστερσουντ της κεντρικής Σουηδίας, στην εφημερίδα Expressen.

Ο 50χρονος χρησιμοποίησε την υπηρεσία Internet Banking της τράπεζάς του για να ελέγξει το υπόλοιπο του λογαριασμού και κυριολεκτικά… ζαλίστηκε από αυτό που είδε: ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε 6,206 δισεκατομμύρια κορώνες ή 724 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρώτη του αντίδραση ήταν να “σώσει” την εικόνα στον υπολογιστή του κάνοντας print screen.

Ο Λόμπεργκ άρχισε κατόπιν να σκέφτεται αν θα έπρεπε να μεταφέρει το ποσό σε άλλο λογαριασμό και τι θα μπορούσε να κάνει στη ζωή του με τόσα χρήματα. Ονειρεύτηκε μάλιστα “να αγοράσει ένα κότερο και να ταξιδέψει στην Καραϊβική”.

Δυστυχώς για αυτόν, το όνειρο έσβησε γρήγορα. Μετά από δυο ώρες, τα χρήματα εξανεμίστηκαν και ο λογαριασμος του έδειξε και πάλι τα φυσιολογικά, χαμηλά έσοδά του.

Η εκπρόσωπος της τράπεζας Swedbank, Άννα Σούντμπλαντ, δήλωσε ότι κατανοεί το δράμα του Λόμπεργκ αλλά δεν γνωρίζει πώς έγινε το λάθος. “Ίσως να ήταν κάποια άλλη τράπεζα που μετέφερε το ποσό. Δεν προέρχεται αναγκαστικά από εμάς”,1 πρόσθεσε.

______________________________________________________________________________________

1 Είναι μέγα ψέμα πως δεν γνωρίζουν οι τράπεζες, αλλά ότι θέλουν δείχνουν… τα υπόλοιπα εν’ κρυπτώ, ή ακόμα σβήνονται και από το σύστημα, διότι Ασφάλεια Τραπεζικών Συναλλαγών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 03, 2012, 16:39:52

Δημόσια Καταγγελία κατά του Δικηγορικού Γραφείου της Ιωάννας Πλευράκη.

Μας έχουν καταγγείλει επανελλειμένως πλήθος άτομα, και οφείλουμε να το δημοσιεύσουμε πως το δικηγορικό γραφείο της κας Πλευράκη, ενοχλεί επανελλημένως και μάλιστα σε ακατάλληλες ώρες, με πολύ προσβλητικά και υβριστικά σχόλια, έτσι ώστε να ασκήσει ψυχολογικές πιέσεις στα θύματα της τοκογλυφίας Τραπεζών.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως όλα τα δικηγορικά γραφεία που συνεργάζονται με τις Τράπεζες για να εισπράξουν παράνομες και τοκογλυφικές χρεώσεις, εγκληματούν, διότι γίνονται συνεργάτες σε είσπραξη τοκογλυφίας.

Ειδικά το δικηγορικό γραφείο της κας. Πλευράκη λυσσαλέα παρενοχλεί με απίστευτα ταπεινωτικά και υβριστικά σχόλια, που έχουν στόχο έναν ψυχικό εκβιασμό, έτσι ώστε να υποχωρήσουν τα θύματα των Τραπεζών, και να πληρώσουν τις παράνομες ληστρικές τραπεζικές χρεώσεις.

Ειλικρινά τέτοιες ενέργειες δεν είναι απλά κατακριτέες, αλλά είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, και ΝΟΜΙΚΑ ΔΙΩΞΙΜΕΣ.

‘Οσοι έχετε πέσει θύματα συνεχόμενης υβριστικής και ταπεινωτικής παρενόχλησης από τέτοιου είδους Δικηγορικά Γραφεία, οφείλετε να πάτε στην Δικαιοσύνη, και να ασκείτε δίωξη κατά των υπευθύνων που σας παρενοχλούν, ζητώντας ηθικές αποζημιώσεις αξίας τουλάχιστον 1,000,000 ευρώ.

Στο χέρι μας είναι να σταματήσουμε την ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ, και όλο το κύλωμα Συνεργατών τους, να παρενοχλούν και να εκβιάζουν ψυχολογικά, τον κάθε ‘Ελληνα πολίτη, που έπεσε θύμα των ληστρικών τραπεζικών τους προϊόντων.

To τηλέφωνο από το οποίο παρενοχλούν τα θύματα τραπεζών όπως μας κατήγγειλαν είναι:

2130175660

2130175640

Καμμένος 203 ΔΙΣ στις Τράπεζες. Τα 93 ΔΙΣ Υπεξαιρέθηκαν

Εξώδικο κατά τραπεζών.

Γιατί αυξήθηκε το Χρέος 23 ΔΙΣ (Απρ-Ιούν 2012)? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Θεοδωρίδης vs Βουλευτές Ο.Δ.ΔΗ.Χ.

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Νοέμβριος 05, 2012, 00:34:36

ΕΤΣΙ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΕΤΣΙ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΟΜΙΜΑ

 Όλες οι κυβερνήσεις πήραν και παίρνουν δάνεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα δίνουν σαν << βοήθεια >> στις Ελληνικές τράπεζες υπό την μορφή δανεικών και αγύριστων. Για να επιστραφούν όμως τα λεφτά στην Ε.Κ.Τ. όταν λήγουν τα δάνεια, μας βάζουν φόρους όπως τώρα για να τα πληρώσουμε εμείς, αντί να τα πληρώσουν οι τράπεζες.

Κάθε δανειολήπτης αλλά και κάθε απλός φορολογούμενος πολίτης μπορεί με τον κάτωθι τρόπο να βάλει τέλος στο πλιάτσικο που κάνουν στην χώρα και τον λαό οι υπάλληλοι των τοκογλύφων.

Καταθέτουμε το κάτωθι εξώδικο στην τράπεζα να μας απαντήσει αν θα μας φορτώσουν συνολικούς φόρους 233 δις ευρώ, γιατί τα πρώτα 23 δις πέρασαν στο χρέος στις 30/6/2012 και θα τα πληρώσουμε με φόρους !!!

Αν το δεχτούμε και Αν τους αφήσουμε !

Καταθέτουμε ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή αμέσως μετά, και θα ζητάμε τόσο την δέσμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου της τράπεζας και ατομικά του κάθε μέλους του ΔΣ ,για υπεξαίρεση, παράνομο πλουτισμό κλπ, όσο και το πάγωμα κάθε δικής μας πληρωμής και κάθε δικαστικής ενέργειας των τραπεζών σε βάρος μας, μέχρι οι τράπεζες να επιστρέψουν τα μετρητά και τα ομόλογα που δεν έχουν λήξει ακόμα.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ:

Για κάθε τράπεζα χρειάζεται ξεχωριστό εξώδικο και αντίγραφο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Με 2 τρόπους θα γίνει η κατάθεση του εξωδίκου.

α) Η κατάθεση του εξωδίκου να γίνει από τον κάθε δανειολήπτη ατομικά στο υποκατάστημα της τράπεζας της περιοχής του. Όμως δεν θα πάει μόνος στην τράπεζα αλλά μαζί με 10-20 άλλους δανειολήπτες και φορολογούμενους πολίτες ώστε να δημιουργηθεί ουρά που θα μπλοκάρει αφ ενός την τραπεζική λειτουργία αλλά και να γίνει η αφορμή ο κόσμος που θα δει αυτό να ρωτήσει και έτσι να διαδοθεί ευκολότερα και γρηγορότερα.Κάθε μέρα να πηγαίνει και μια ομάδα δανειοληπτών – φορολογουμένων πολιτών και θα κάνει το ίδιο ώστε να γίνει καθημερινό φαινόμενο στην τοπική κοινωνία.Θα έχετε μαζί αντίγραφο του εξωδίκου και θα ζητήσετε να σφραγίσουν αυτό σε όλες του τις σελίδες και όχι μόνο στην πρώτη.Αν αρνηθούν η επικαλεστούν οποιαδήποτε δικαιολογία τότε να ζητήσετε όπως έχετε δικαίωμα από τον νόμο να σας δώσουν επικυρωμένο αντίγραφο του κατατεθειμένου εγγράφου, δηλαδή θα βγάλουν οι ίδιοι φωτοτυπία του εξωδίκου και να το σφραγίσουν. Αυτό δεν μπορούν να σας το αρνηθούν. Μετά θα μας στείλετε το αντίγραφο και εξουσιοδότηση για την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων, της αγωγής και κάθε άλλης νομικής ενέργειας. Αν αρνηθούν την παραλαβή (μερικές θα αρνηθούν) στείλτε το σε εμάς να το δώσουμε στα κεντρικά με επιμελητή. Αν θέλετε μπορείτε από την αρχή να μας το στείλετε για να το επιδώσουμε.

β) Να μας στείλετε τα εξώδικα στα γραφεία μας και εμείς θα τα καταθέσουμε με δικαστικό επιμελητή στα κεντρικά γραφεία της κάθε τράπεζας στην ΑΘΗΝΑ.

Επειδή η αξία των τραπεζών είναι σήμερα υποπολλαπλάσια των εγγυήσεων (περίπου 3δις)τα κρατικά ομόλογα που πήραν οι τράπεζες είναι 233 δις και αν δεν υπάρχουν εξασφαλίσεις στην λήξη τους αυτά τα ομόλογα θα πρέπει να πληρωθούν από το κράτος, δηλαδή εμάς τους φορολογούμενους

 

Επειδή το υπουργείο οικονομικών μας ανακοίνωσε ότι ενώ το χρέος της χώρας στο τέλος του πρώτου τριμήνου στις 3 1/3/2012 ήταν 280,29 δις και εντός του δευτέρου τριμήνου διαμορφώθηκε στις 30/6/2012 στα 303,53 δις, δηλαδή αυξήθηκε 23 δις όσα και τα ομόλογα του πρώτου πακέτου που δόθηκε επί Καραμανλή αρχές του 2009 και έληγαν αρχές του 2012.Είναι λοιπόν προφανές ότι αυτά τα ομόλογα οι τράπεζες δεν τα πλήρωσαν στην Ε.Κ.Τ.για να τα φέρουν για ακύρωση, επειδή οι ίδιες ομολογούν ότι έχουν πρόβλημα ρευστότητος και περιμένουν την ανακεφαλαιοποίηση.

 Έτσι το κράτος ή τα εξόφλησε ή τα αντικατέστησε με νέα ομόλογα αυξάνοντας το χρέος κατά 23 δις τα οποία θα πληρώσουμε εμείς με φόρους .

Επειδή στις 30/8/2012 κατατέθηκε στην βουλή ερώτηση αν τα ανωτέρω ομόλογα είναι ηαιτία αύξησης του χρέους

Επειδή για το σύνολο των ανωτέρω έχει ξεκινήσει προανάκριση για την διερεύνησηευθυνών και απονομή δικαιοσύνης

Επειδή στον προϋπολογισμό του 2012 αναφέρεται ότι η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ 120,9 δις μέσα στο 2012 για τόκους χρεολύσια και ενίσχυση τραπεζών.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012

Και με απλή λογική, αφού οι ισολογισμοί του κράτους, δηλαδή έξοδα έσοδα, κυμαίνονται μεταξύ 50-55 δις τον χρόνο, τα 120,9 δις θα αυξήσουν το << χρέος >> με δανεικά τα οποία θα πάρουν ιδιώτες, δηλαδή εσείς οι τράπεζες και θα τα πληρώσουμε εμείς με φόρους.

Με το χρέος συνεχώς να αυξάνεται, επειδή η εκάστοτε κυβέρνηση δίνει λεφτά επιλεκτικά σε λίγους ( και μέσα σε αυτούς τους λίγους είναι και οι τράπεζες, δηλαδή εσείς ), αλλά την υποχρέωση να επιστραφούν αυτά τα λεφτά στους δανειστές την επιβάλουν στο κράτος,δηλαδή τελικά σε μας που θα τα πληρώσουμε με φόρους, είναι προφανές ότι η << εξόφληση >> θα γίνει κατ αρχάς με την μεταβίβαση της κρατικής περιουσίας και μετά της ιδιωτικής. Διότι με τους συνεχείς φόρους αφού πάρουν και τα τελευταία μετρητά του λαού, θα πάρουν και τα ακίνητα.

ΖΗΤΩ εντός 25 ημερών το αργότερο:

α) Να μου χορηγήσετε κατάσταση με τα πλήρη στοιχεία ομολόγων που λάβατε στηνκάθε μια από τις ανωτέρω οκτώ περιπτώσεις χορήγησης, ξεχωριστά για την κάθεμια.

β) Να μου χορηγήσετε κατάσταση των εξασφαλίσεων που δώσατε στο ΕλληνικόΔημόσιο ταυτόχρονα με την παραλαβή από εσάς των ομολόγων που λάβατε.

γ) Να μου απαντήσετε αν πληρώσατε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και παραλάβατε από αυτήν τα ομόλογα που είχατε πάρει από το πρώτο πακέτο ενίσχυσης των 23 δις και τις αποδείξεις ότι τα δώσατε πίσω στο Ελληνικό Δημόσιο προς ακύρωση όπως είχατε υποχρέωση και όριζε ο νόμος που τα πήρατε.

δ) Πόση ήταν η προμήθεια που έπρεπε να δώσετε στο κράτος από την συμμετοχή σας στον ανωτέρω νόμο επειδή έμπαινε εγγυητής ;Την δώσατε και αν ναι, να μου χορηγήσετε τα αποδεικτικά πληρωμής.

ε) Να μου δηλώσετε αν θα εξοφλήσετε και θα φέρετε για ακύρωση το μερίδιο σας από τα 45 δις τουλάχιστον ομόλογα που έχετε πάρει με τους ανωτέρω νόμους που λήγουν μέσα στο 2013. 

στ) Να παγώσει κάθε οφειλή μου προς την τράπεζα σας και κάθε δικαστική η άλλη ενέργεια από εσάς για την είσπραξη των οφειλομένων από εμένα, μέχρι να μου χορηγήσετε όλα τα ανωτέρω.

 

Σε περίπτωση που δεν λάβω καμία απάντηση ή δεν μου απαντήσετε έστω και σε ένα από τα ζητούμενα ή στην απάντηση σας λείπει έστω και ένα από τα σχετικά που ζητώ,εντός είκοσι πέντε ( 25 ) ημερών,τότε αυτό είναι ομολογία εκ μέρους σας ότι παραβιάσατε τους όρους που αναφέρονται στους νόμους με τους οποίους πήρατε τα χρήματα και δεν τηρήσατε τις δεσμεύσεις σας υποπίπτοντας σε όλα τα κακουργήματα που απορρέουν από αυτήν την πράξη σας.

Σύμφωνα δε με την ισχύουσα νομοθεσία, mutatis mutandis, γεννάται και αστική ευθύνη προς αποζημίωση μου τόσο από την τράπεζα όσο και κάθε ενός από εσάς ξεχωριστά τα μέλη του ΔΣ, η διεκδίκηση της οποίας θα ξεκινήσει αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας που έχετε για να μου απαντήσετε .Φυσικά δε ταυτόχρονα θα κατατεθούν και μηνύσεις, καθ ότι εσείς δεν καλύπτεστε από ασυλία.

 

Ο εξωδίκως δηλών

ΕΠΩΝΥΜΙΑ…………………………………………………………………………………ΑΦΜ ……………………………………….Α.Δ.Τ……………………………………….ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ……………………………………………………………………………….ΤΗΛ. ……………………………………………………….

 

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αθήνα / / 2012 ΤΟΥ ………………………………………………………………………

ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ……………………………………………………………..

ΚΥΡΙΟΙ

Σαν φορολογούμενος πολίτης σας αναφέρω τα κάτωθι: Με τον νόμο Ν 3723 9/12/2008 ( άρθρα 2, 3, 4, 5 ) επί Κ. Καραμανλή δόθηκαν εγγυήσειςκατ αρχήν στις τράπεζες 23 δις αποκλειστικά για χορήγηση στεγαστικών δανείων , κεφάλαιακινήσεως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας. Κατόπιν επί Γ. Παπανδρέου δόθηκαν ακόμη 140 δις για τον ίδιο λόγο όπως φαίνεται κατωτέρω :

 

N. 3845 6- 5- 2010 ( άρθρα 4 παράγραφος 8 ) 15 δισεκατομμύρια Ν. 3864 21- 7- 2010 ( άρθρα 3 παράγραφος 1 ) 10 δισεκατομμύρια Ν. 3872 3- 9- 2010 ( άρθρο 7 ) 25 δισεκατομμύρια Ν. 3965 18- 5- 2011 ( άρθρο 19 παράγραφος 1 ) 30 δισεκατομμύρια Ν. 4031 9-12-2011 ( άρθρα 1 , 2 ) 60 δισεκατομμύρια

Και ….. επί κυβερνήσεων συνεργασίας ακόμα 70 δις ευρώ

Ν. 4056 12- 3-2012 ( άρθρο 21 ) 30 δισεκατομμύρια

 

Ν. 4079 19- 9-2012 (άρθρο 1 παράγραφος 1) 40 δισεκατομμύρια

 

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 233 Δις = 23 + 140 + 70 . μέχρι τώρα !!!

α) Το κράτος δεν έβαλε απλά την υπογραφή του σαν εγγυητής, αλλά έδωσε ομόλογα για τα ανωτέρω ποσά στις τράπεζες και αυτές τα έδωσαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και πήραν δάνειο σε μετρητά .Αντί όμως να δώσουν ως όφειλαν τα λεφτά στον κόσμο, ( όπως ο νόμος όριζε ), για στεγαστικά δάνεια και κεφάλαια κινήσεως σε μικρομεσαίες και σε ζωτικής σημασίας επιχειρήσεις, που θα εκτίνασσαν την οικονομία και την ανάπτυξη , οι τράπεζες δεν τα έδωσαν και με μέρος αυτών αγόρασαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου με επιτόκιο 4,8% , βάζοντας στην τσέπη την διαφορά επιτοκίου.

Μήπως έκαναν απλά ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ;

β) Τα ομόλογα αυτά είχαν διάρκεια έως τρία χρόνια .γ) Στην λήξη των ομολόγων οι τράπεζες όφειλαν να εξοφλήσουν τα δικά τους δάνεια προς την ΕΚΤ, να πάρουν πίσω τα ομόλογα και να τα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο για να ακυρωθούν.δ) Για αυτά τα ομόλογα που πήρε η κάθε τράπεζα έπρεπε να είχε δώσει αντίστοιχες εξασφαλίσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο ( κινητά – ακίνητα ) η και να καταβάλει προμήθεια στο Ελληνικό Δημόσιο επειδή αυτό ήταν εγγυητής.Υπεύθυνος για την παραλαβή των εξασφαλίσεων από τις τράπεζες όπως ο νόμος 3723/08 ορίζει, ήταν ο διοικητής της Τράπεζας Της Ελλάδος . Τις έχει πάρει ;

 

Επειδή επέκτειναν την ισχύ των νόμων για την ενίσχυση των πιστωτικών ιδρυμάτων μέχρι της 31/12/2012 για να χορηγήσουν και άλλα δις στις τράπεζες

Επειδή η αξία των τραπεζών είναι σήμερα υποπολλαπλάσια των εγγυήσεων (περίπου 3 δις)τα κρατικά ομόλογα που πήραν οι τράπεζες είναι 233 δις και αν δεν υπάρχουν εξασφαλίσεις στην λήξη τους αυτά τα ομόλογα θα πρέπει να πληρωθούν από το κράτος, δηλαδή εμάς τους φορολογούμενους

Επειδή το υπουργείο οικονομικών μας ανακοίνωσε ότι ενώ το χρέος της χώρας στο τέλος του πρώτου τριμήνου στις 3 1/3/2012 ήταν 280,29 δις και εντός του δευτέρου τριμήνου διαμορφώθηκε στις 30/6/2012 στα 303,53 δις, δηλαδή αυξήθηκε 23 δις όσα και τα ομόλογα του πρώτου πακέτου που δόθηκε επί Καραμανλή αρχές του 2009 και έληγαν αρχές του 2012.Είναι λοιπόν προφανές ότι αυτά τα ομόλογα οι τράπεζες δεν τα πλήρωσαν στην Ε.Κ.Τ.για να τα φέρουν για ακύρωση, επειδή οι ίδιες ομολογούν ότι έχουν πρόβλημα ρευστότητος και περιμένουν την ανακεφαλαιοποίηση.

Έτσι το κράτος ή τα εξόφλησε ή τα αντικατέστησε με νέα ομόλογα αυξάνοντας το χρέος κατά 23 δις τα οποία θα πληρώσουμε εμείς με φόρους.

 

Επειδή στις 30/8/2012 κατατέθηκε στην βουλή ερώτηση αν τα ανωτέρω ομόλογα είναι η αιτία αύξησης του χρέους

Επειδή για το σύνολο των ανωτέρω έχει ξεκινήσει προανάκριση για την διερεύνηση ευθυνών και απονομή δικαιοσύνης

Επειδή στον προϋπολογισμό του 2012 αναφέρεται ότι η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ 120,9 δις μέσα στο 2012 για τόκους χρεολύσια και ενίσχυση τραπεζών.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012

Και με απλή λογική, αφού οι ισολογισμοί του κράτους, δηλαδή έξοδα έσοδα, κυμαίνονται μεταξύ 50-55 δις τον χρόνο, τα 120,9 δις θα αυξήσουν το << χρέος >> με δανεικά τα οποία θα πάρουν ιδιώτες, δηλαδή εσείς οι τράπεζες και θα τα πληρώσουμε εμείς με φόρους.

Με το χρέος συνεχώς να αυξάνεται, επειδή η εκάστοτε κυβέρνηση δίνει λεφτά επιλεκτικά σε λίγους ( και μέσα σε αυτούς τους λίγους είναι και οι τράπεζες, δηλαδή εσείς ), αλλά την υποχρέωση να επιστραφούν αυτά τα λεφτά στους δανειστές την επιβάλουν στο κράτος,δηλαδή τελικά σε μας που θα τα πληρώσουμε με φόρους, είναι προφανές ότι η << εξόφληση >>θα γίνει κατ αρχάς με την μεταβίβαση της κρατικής περιουσίας και μετά της ιδιωτικής. Διότι με τους συνεχείς φόρους αφού πάρουν και τα τελευταία μετρητά του λαού, θα πάρουν και τα ακίνητα.

ΖΗΤΩ

εντός 25 ημερών το αργότερο:

 

α) Να μου χορηγήσετε κατάσταση με τα πλήρη στοιχεία ομολόγων που λάβατε στην κάθε μια από τις ανωτέρω οκτώ περιπτώσεις χορήγησης, ξεχωριστά για την κάθεμια.

β) Να μου χορηγήσετε κατάσταση των εξασφαλίσεων που δώσατε στο Ελληνικό Δημόσιο ταυτόχρονα με την παραλαβή από εσάς των ομολόγων που λάβατε.

γ) Να μου απαντήσετε αν πληρώσατε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και παραλάβατε από αυτήν τα ομόλογα που είχατε πάρει από το πρώτο πακέτο ενίσχυσης των 23 δις και τις αποδείξεις ότι τα δώσατε πίσω στο Ελληνικό Δημόσιο προς ακύρωση όπως είχατε υποχρέωση και όριζε ο νόμος που τα πήρατε.

δ) Πόση ήταν η προμήθεια που έπρεπε να δώσετε στο κράτος από την συμμετοχή σας στον ανωτέρω νόμο επειδή έμπαινε εγγυητής ;Την δώσατε και αν ναι, να μου χορηγήσετε τα αποδεικτικά πληρωμής.

ε) Να μου δηλώσετε αν θα εξοφλήσετε και θα φέρετε για ακύρωση το μερίδιο σας από τα 45 δις τουλάχιστον ομόλογα που έχετε πάρει με τους ανωτέρω νόμους που λήγουν μέσα στο 2013.

Σε περίπτωση που δεν λάβω καμία απάντηση ή δεν μου απαντήσετε έστω και σε ένα από τα ζητούμενα ή στην απάντηση σας λείπει έστω και ένα από τα σχετικά που ζητώ,εντός είκοσι πέντε ( 25 ) ημερών,τότε αυτό είναι ομολογία εκ μέρους σας ότι παραβιάσατε τους όρους που αναφέρονται στους νόμους με τους οποίους πήρατε τα χρήματα και δεν τηρήσατε τις δεσμεύσεις σας υποπίπτοντας σε όλα τα κακουργήματα που απορρέουν από αυτήν την πράξη σας.

Σύμφωνα δε με την ισχύουσα νομοθεσία, mutatis mutandis, γεννάται και αστική ευθύνη προς αποζημίωση μου τόσο από την τράπεζα όσο και κάθε ενός από εσάς ξεχωριστά τα μέλη του ΔΣ, η διεκδίκηση της οποίας θα ξεκινήσει αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας που έχετε για να μου απαντήσετε .Φυσικά δε ταυτόχρονα θα κατατεθούν και μηνύσεις, καθ ότι εσείς δεν καλύπτεστε από ασυλία .

 

Ο εξωδίκως δηλών

ΕΠΩΝΥΜΙΑ…………………………………………………………………………………ΑΦΜ ……………………………………….Α.Δ.Τ……………………………………….ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ……………………………………………………………………………….ΤΗΛ. ………………………………………………………

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Νοέμβριος 05, 2012, 06:17:18

Παράθεση από: Rose στις Νοέμβριος 05, 2012, 00:34:36

Όλες οι κυβερνήσεις πήραν και παίρνουν δάνεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα δίνουν σαν << βοήθεια >> στις Ελληνικές τράπεζες υπό την μορφή δανεικών και αγύριστων. Για να επιστραφούν όμως τα λεφτά στην Ε.Κ.Τ. όταν λήγουν τα δάνεια, μας βάζουν φόρους όπως τώρα για να τα πληρώσουμε εμείς, αντί να τα πληρώσουν οι τράπεζες.

Δανείστηκαν οι Τράπεζες στις πλάτες του Ελληνικού Λαού, όχι για να εξυπηρετήσουν τον λαό, αλλά για να εξυπηρετήσουν οι ξεπουλημένοι Πολιτικάντηδες, την έξοδο των Ελληνικών Κεφαλαίων στο εξωτερικό, εν μέσω Οικονομικής Κρίσης, με αποτέλεσμα η χώρα μας να γονατίσει ακόμα περισσότερο.

Το Κεφάλαιο, ορίζει την πολιτική, και ο λαός πάντα πεινάει.

Η Ελλάδα δυστυχώς δεν ανήκει στους ‘Ελληνες αλλά στους απατεώνες.

Πληρώνουμε φόρους, όχι για να έχουμε μία Ελεύθερη χώρα, αλλά για να είμαστε εκμεταλλεύσιμα ζωντανά, στα χέρια βαμπιριών και απατεώνων.

Η οδός σωτηρίας μας, είναι μία και μοναδική.

Απόλυτη και Ολιστική Αφύπνιση.

Η Κυβέρνηση της χώρας μας, να δοθεί στα χέρια του Ελληνικού Λαού, αλλάζοντας όλο το Πολιτικό σύστημα, και δημεύοντας τα προϊόντα απάτης και εγκλήματος που λήστεψαν από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Οι Ελληνικές Τράπεζες ανήκουν πλέον στον Ελληνικό Λαό, και καιρός είναι, ο Ελληνικός Λαός, όχι το Ελληνικό Κράτος (μια και το ψευδο-κράτος1 δεν εργάζεται για τον λαό) καιρός λοιπόν ο Ελληνικός Λαός, να ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Δεν είμαστε όλοι οι ‘Ελληνες, βλάκες και δούλοι2

Κάποιοι Έλληνες έχουμε επιτέλους ξυπνήσει, και η Ολική Επαναφορά πίσω στα Ελληνικά Ιδεώδη, είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ….

_________________________________________________________________________

1 Μία μηχανή εξυπηρέτησης του Κεφαλαίου και όχι του Λαού.

2 THE WAYSEER MANIFESTO – Greek Sub

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 21, 2014, 17:23:02

http://www.anoixtomialos.gr/2014/02/blog-post_5339.html

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ και ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ

(http://www.cremala.gr/files/image/euro.jpg)

Με το αρ.πρω.1744/22-07-2013 έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, η Eurobank ανήκει πλέον από την 30-04-2013 κατά κυριότητα στο Ταμείο Χρημ/κής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Συνεπώς, η Eurobank δεν μπορεί να παραστεί στα δικαστήρια με την παλαιά Νομική της Μορφή ως «Εurobank AΕ», αλλά μόνο το ΤΧΣ, ως o νέος πλέον ιδιοκτήτης.

Αυτό σημαίνει ότι σε δίκες για κατασχέσεις, πλειστηριασμούς κλπ. η παρουσία της Eurobank είναι άκυρη λόγω «έλλειψης ενεργητικής νομιμοποίησης» ως αποτέλεσμα «έλλειψης εννόμου συμφέροντος», διότι πλέον ο ζημιωθείς είναι το ΤΧΣ (υπό προϋποθέσεις).

Συναφώς, μια ένσταση έλλειψης νομίμου πληρεξουσιότητας κατά του δικηγόρου της Eurobank, τον αποβάλλει από την δίκη! (*)

Περαιτέρω: Ο νέος αγοραστής της Eurobank, διαδικασία που θα χρειαστεί πλέον των δύο ετών, θα την αγοράσει ΧΩΡΙΣ τα ληξιπρόθεσμα κόκκινα δάνεια, αφού σπάσει πρώτα σε καλή και κακή τράπεζα, όπως έγινε κα με την ΑΤΕ, Proton, Ταχ. Ταμ/ριο, Millennium κλπ. Συνεπώς, τα μικρομεσαία ληξιπρόθεσμα δάνεια θα σβηστούν από τις ίδιες τις τράπεζες.

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ και ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ… δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα, αρκεί να βρείτε δικηγόρους με παντελόνια που να προβάλλουν τις παραπάνω απλές ενστάσεις κι επιχειρήματα.

Ή, καλύτερα, καλέστε εμένα για μάρτυρα. Δεν θέλω τίποτα… ούτε ψήφο!!…η καριέρα μου τελείωσε, πριν αρχίσει… είμαστε όμως συμπολεμιστές στα ίδια χαρακώματα και ο θάνατος του διπλανού μου είναι και δικός μου.

(*) έτσι ακριβώς έγινε σε μια δίκη την 03-07-2013 με την Millennium, στην οποία παρέστην ως μάρτυρας! και την δημοσίευσα στον Στοχασμό-Πολιτική

Δημ.Αντωνίου

Πηγή :cremala

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 21, 2014, 17:24:42

http://www.antistasitora.org/

http://antistasitora.blogspot.gr/

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Ιανουάριος 23, 2015, 22:49:27

Οι Τράπεζες ήδη έχουν πληρωθεί για τα κόκκινα δάνεια, από το Κράτος, και τα ζητάνε πάλι από τον Ελληνικό Λαό.. Οι Τράπεζες ήδη ανήκουν στον Ελληνικό Λαό, και παραμένουν σε χέρια ιδιωτών.

Τίτλος: Απ: Παρανομίες Τραπεζών….

Αποστολή από: Rose στις Φεβρουάριος 25, 2015, 23:11:13
http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/epikairotita/…paranomoi_ekbiastes.html

ΔΙΑΔΩΣΤΕ! ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΓΡΑΜΜΕΝΑ!!! ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ,ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΔΩ!!! ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ!!!

Οι εισπρακτικές νόμιμα, δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Παράνομα μπορούν εάν δεν αντιδράσετε…

Όσον αφορά τις τράπεζες ειδικότερα, η εκχώρηση χρέους (πώληση) με έκπτωση σε ξένες εταιρείες, όπως η EOS, είναι αδιανόητες οικονομικά και τραπεζικά-λογιστικά, διότι, στις περιπτώσεις αυτές, οι εκχωρούσες τράπεζες εγγράφουν ζημίες στο ενεργητικό των κατά το ποσόν της έκπτωσης της εκχώρησης του χρέους, με αποτέλεσμα την ανάγκη ανακεφαλοποίησής των και συνεπώς την εν δυνάμει χρεοκοπία των! (βλ. στο τέλος του κειμένου το σχετικό link).

Συνεπώς οι τράπεζες «πωλούν» μόνο τα δάνεια που έχουν οι ίδιες διαγράψει !. Συνεπώς, η αγοραπωλησία αυτή, ανύπαρκτων (διαγραφέντων οφειλών) είναι εξ` ορισμού παράνομη και βαρύτατα εγκληματική (βλ. παρακάτω). Και η διαγραφή των οφειλών των δανείων γίνεται από τις τράπεζες σε δύο περιπτώσεις:

1) όταν οι τελευταίες διαπιστώσουν τα αδύνατο της αποπληρωμής των από τους δανειολήπτες, λόγω π.χ. πτώχευσής των, ή άλλων παρόμοιων λόγων.

2) Όταν οι τράπεζες ανακεφαλοποιήθηκαν για τις ζημίες των από τα ανεξόφλητα δάνεια και το PSI. Συγκεκριμένα: με τον ν. 3864/2010 και την υπουργική απόφαση 38/9.11.2012, οι 4 τράπεζες (Eθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank) ανακεφαλοποιήθηκαν συνολικά με 50 δις, ευρώ, για τις ζημίες που υπέστησαν από το PSI και τα μη-εξυπηρετούμενα ληξιπρόθεσμα δάνεια των δανειοληπτών των (η Εurobank πήρε 5.8 δις. ευρώ)! Συνεπώς, τα αντίστοιχο ποσόν των μη-εξυπηρετούμενων δανείων σε αυτές (50 δις), έχει διαγραφεί!!, από τα λογιστικά βιβλία των παραπάνω 4 τραπεζών. Συνεπώς το ποσόν αυτόν είναι αυτό που έχει «πουληθεί» στις Εισπρακτικές Εταιρείες και προφανώς και στην EOS. Από το παραπάνω προκύπτει επίσης ότι, όχι μόνο η EOS, με τους παραπάνω εγκληματικούς τρόπους (σε συνέργεια με την Eurobank) αλλά και οι ίδιες οι τράπεζες δεν νομιμοποιούνται να απαιτήσουν τα δάνεια αυτά από τους (τέως) «οφειλέτες» των, διότι οι τράπεζες έχουν ήδη αποζημιωθεί με το ποσόν των 50 δις.! Για το θέμα αυτό, μετά από δική μου καταγγελία στην ECB και τον υπουργό οικονομικών, ο τελευταίος διέταξε την διεξαγωγή ανακρίσεων κι έρευνας, με το αρ. πρωτ. Β.871.12-06-2012 εντολή τους προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, ΣΔΟΕ, ΤτΕ (γραφείο Διοικητή), Εισαγγελέα Χαλκίδος (βλ. στο τέλος τα δύο σχετικά links).

Και πώς το ξέρω ότι οι τράπεζες πωλούν και οι εισπρακτικές εταιρείες αγοράζουν μόνο «διαγραφέντα» χρέη προς τις τράπεζες? Το ξέρω α) από τα παραπάνω στοιχεία και γεγονότα και β) από την παραδοχή των ίδιων των εισπρακτικών εταιρειών, οι οποίες στα καταστατικά των (και στις διαφημίσεις των) παραδέχονται ότι:

«αγοράζουμε το σύνολο των οφειλών σας -…όσο και απαιτήσεις που έχουν διαγραφεί…»,

1) Με την φράση: «αγοράζουμε το σύνολο των οφειλών σας -…όσο και απαιτήσεις που έχουν διαγραφεί…», κάθε εισπρακτική εταιρεία όμως, παραδέχεται καταφατικά και ρητά ότι «αγοράζει» π.χ. από την τράπεζα Χ εν προκειμένω και στην συνέχεια απαιτεί από τους τέως οφειλέτες της τράπεζας και προς όφελος της ιδίας: «οφειλές που έχουν διαγραφεί, δηλαδή οφειλές που δεν υπάρχουν». Αυτό σημαίνει ότι η EOS και τα δύο σκέλη της αγοραπωλησίας είναι εγκληματικές πράξεις, αφενός από την τράπεζα Χ ως «πωλήτριας» κι αφετέρου της εισπρακτική εταιρεία ως «αγοράστριας» μιας ανύπαρκτης «οφειλής» με σκοπό να την καταστήσει η EOS «υπαρκτή» αναγκαστικά με παράνομους μεθόδους, κατ` αληθή συρροή, απάτης, εκβιασμών, απειλών και κλοπών της περιουσίας των τέως οφειλετών της τράπεζας Χ τις οφειλές των οποίων η τελευταία διέγραψε για διάφορους λόγους, όπως θα περιγράψουμε παρακάτω. Και τα παραπάνω εγκλήματα διαπράττονται από κοινού από τις τράπεζας Χ και την εισπρακτική εταιρεία, με την απειλή κι εκβίαση των τέως οφειλετών από την εισπρακτική εταιρεία ότι θα «χάσουν το σπίτι των» (με κατάσχεση και πλειστηριασμό κι ότι θα πάνε και φυλακή), εάν δεν καταβάλλουν στην τελευταία (και για έμμεσο λογαριασμό της πρώτης) τις «διαγραφείσες οφειλές» ! Συνεπώς, η συντελεσθείσα «αγοραπωλησία», μεταξύ τράπεζας Χ και της εισπρακτικής εταιρείας ανύπαρκτων και διεγραφέντων οφειλών, συνιστά διαπραχθέν έγκλημα, το οποίο συνιστά την αδιαχώριστο κι αναγκαία αρχή κατά συνέχεις της ολοκλήρωσης των, κατ` αληθή συρροή, εκβιασμών, απειλών και κλοπών που διαπράττουν από κοινού πλέον τράπεζας Χ και εισπρακτικής εταιρείας κατά των τέως οφειλετών της πρώτης, με την απειλή κι εκβίαση των τέως οφειλετών από την εισπρακτική εταιρεία, ότι θα «χάσουν το σπίτι των» (με κατάσχεση και πλειστηριασμό κι ότι θα πάνε και φυλακή), εάν δεν καταβάλλουν στην τελευταία (και για έμμεσο λογαριασμό της πρώτης) τις «διαγραφείσες οφειλές»!

i) Είναι προφανές ότι οι περιπτώσεις των παραπάνω παραγράφων 1 και 2 δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του ΑΚ 455 επ. (νόμιμη εκχώρηση χρέους) και 876, 880,885 επ. (Έκταξη, νόμιμη Μεταβίβαση χρέους), διότι οι τελευταίες αναφέρονται σε νόμιμες υπάρχουσες, υφιστάμενες και νόμιμες οφειλές (απαιτήσεις) κι όχι σε ανύπαρκτες τοιαύτες («διαγραφείσες» και «εκτελεσθείσες»), στις οποίες αναφέρονται οι παραπάνω καταγγελτικές μου παράγραφοι 1 και 2.

Συμπέρασμα: Οι Εισπρακτικές Εταιρείες ΝΟΜΙΜΑ δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Παράνομα, μπορούν (με εκβιασμούς, απειλές κλπ), αλλά αυτό γίνεται εάν εσείς δεν αντιδράσετε καταφεύγοντας στον εισαγγελέα και τις αρχές γενικότερα. Αν και νομίζω ότι τώρα θα πάθουν ένα μεγάλο χτύπημα. Τέλος, τα δάνεια ου οι εισπρακτικές εταιρείας σας ζητάνε, είναι –σχεδόν σίγουρου-διαγραμμένα…

Μην φοβάστε…τελειώνουν.

Οι λόγοι που οι τράπεζες δεν μπορούν να πωλήσουν ισχύοντα δάνεια σε άλλες τράπεζες και funds είναι εδώ:

Links για σημαντικά νομικά θέματα ληξιπρόθεσμων δανείων, διαφόρων τραπεζών

http://zoidosia.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html (Ληξιπρόθεσμα Δάνεια και Ανακεφαλοποίση Τραπεζών, Eθνική, Πειραιώς, Αlpha, Eurobank)

http://zoidosia.blogspot.gr/2012/07/a.html (για ΑΤΕ)

Dimitrios Antoniou http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/07/eurobank_26.html#.UfKgtruYPXg.facebook (για Eurobank)

Dimitrios Antoniou http://zoidosia.blogspot.gr/2013/07/millennium-bank.html?spref=fbhttp://zoidosia.blogspot.gr/2013/07/millennium-bank.html?spref=fb (για Millennium)

http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/07/ecb-t.html#.Ufa2RI4R8oM.facebook

(ερευνα από τις αρχές, ΣΔΟΕ, ECB, TτΕ, Εισαγγελέας, για την ανακεφαλοποίηση και τα ληξιπρόθεσμα δάνεια)

http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/07/h-funds-ena.html#.UfTOdo8og71.facebook (η δήθεν πώληση των δανείων σε ξένα funds)

Που θα με βρείτε:

https://www.facebook.com/BouleTonEleutheronEllenonDemetriosAntoniou?ref=hl (facebook)

https://www.facebook.com/DrDimitriosAntoniouPhdFrcsB (στο facebook)

http://www.zodiosia.blogspot.com (το blog μου)

https://www.elpida-politeias.gr (το site μου)

Δημ. Αντωνίου, τηλ. 22210-62743

Με αγάπη, Δημ. Αντωνίου

ΥΣ: ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ EUROBANK:

Ζητώ μάρτυρες για να καταθέσω μήνυση κατά της εισπρακτικής της Eurobank στην οδό Κύπου και Αρχιμήδους 27, Μοσχάτο, Αθήνα. Χρειάζομαι τα ονόματα των μαρτύρων, τα τηλέφωνα των εισπρακτικών από τα οποία τους τηλεφώνησαν, τα ονόματα των υπαλλήλων των εισπρακτικών και την δ/νση απ` όπου τηλεφωνούν (ας δώσουν ψεύτικα, εις βάρος των είναι), τις ημέρες και ώρες που τηλεφώνησαν και τις τους είπαν. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβω εγώ, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ κόστος για εσάς. Οι μάρτυρες να είναι-κατά προτίμηση-από την Αθήνα για να τους είναι εύκολο να έρθουν στο δικαστήριο (αν και η απόφαση θα ισχύει για όλη την Ελλάδα).

Γράψτε μου στο epivetta@otenet.ge και τηλεφωνείστε μου στο 22210-62743.

Πόλεμος μέχρις εσχάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Zήτησαν δάνειο 240 δις για να χαρίσουν στις τράπεζες 340 δις και αυτές κατέρρευσαν

WHERE DID THE GREEK BAILOUT MONEY GO?/Πού πήγαν τα λεφτά για την “διάσωση” της Ελλάδας ;;;

Η τραπεζική παρανομία και η διαχρονική ανοχή της από το Κράτος

Εξαπάτηση της Δικαιοσύνης από τις τράπεζες, υπόθαλψη τραπεζικής παρανομίας από αυτήν ή και τα δύο;

Τράπεζες

και 

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ 

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ 

EIXE 17

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.