ΟΚΕ στον Πρόεδρο Επιθεώρησης Δικαστηρίων: Απαιτούνται παραδειγματικές διαδικασίες κάθαρσης στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα

01

Αθήνα 14/6/2016

Προς τον

Κον Πρόεδρο

Επιθεώρησης Δικαστηρίων

ΑΙΤΗΣΗ

Της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης

οδός Κοραή 46, Νέα Σμύρνη, ΤΚ 17122

τηλ. 22950-72374 & 6972803818

Email:ixnilatis100@gmail.com

Κύριε Πρόεδρε,

Έχοντας ξεκινήσει, εδώ και είκοσι τρία περίπου χρόνια, έναν άνισο αγώνα κατά της διαφθοράς στην Δημόσια Διοίκηση, γίναμε αποδέκτες πληροφοριών, οι οποίες αφορούσαν πρωτοβουλίες ή παραλείψεις Εισαγγελικών Αρχών, γύρω από το μείζον ζήτημα, της εκποίησης Δημόσιας περιουσίας, από το ΤΑΙΠΕΔ, που θα έπρεπε, σύμφωνα με την ταπεινή μας άποψη να έχουν ενεργοποιήσει τις διωκτικές υπηρεσίες, προς την κατεύθυνση της τιμωρίας των εμπλεκομένων.

Αντ’ αυτού, συναντήσαμε, κατά την γνώμη μας, απραξία και διάθεση μη επέμβασης, τη στιγμή, κατά την οποία εκτυλίσσεται το μεγαλύτερο σκάνδαλο της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, εις βάρος ενός Λαού, ο οποίος πάσχει τα πάνδεινα, από επιλογές επίορκων πολιτικών.

  Θα περίμενε κανείς ότι η ορθοκρισία της Δικαιοσύνης, τώρα ακριβώς θα επέβαλε την άμεση και δραστική επέμβασή της και ότι θα είχε σταματήσει, εν τη γενέσει της, την αναπαραγωγή της νοσηρότητας.

  Αντίθετα, έχει αφεθεί να εξαπλώνεται, κατά την ταπεινή άποψή μας, μια παράνομη και καταστροφική τακτική, αφού, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Χρηματοοικονομικά Πρότυπα και τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ακίνητα του Δημοσίου που εκποιούνται θα έπρεπε να ξεκινούν με τιμή ανάλογη με την αντικειμενική τους αξία, πράγμα που θα εκτόξευε την αρχική τους τιμή, στο δεκαπλάσιο περίπου της τιμής, με την οποία παραχωρούνται σήμερα.

  Η εταιρεία των Ευάγγελου και Δημητρίου Γούτου είχε υποβάλει από 26/2/2014 δημόσια προσφορά, για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, με ελάχιστο τίμημα 21,8 δις ευρώ, υπολογίζοντας την αντικειμενική αξία του «Ελληνικού» στα 11,8 δις ευρώ και η προσφορά τους απερρίφθη, για να παραχωρηθεί, τελικά, η έκταση στα 915.000.000 € !

Εμείς δεν υποστηρίζουμε τη μια εταιρεία, εις βάρος της άλλης, αφού κάτι τέτοιο μάς είναι εντελώς αδιάφορο, μη έχοντας καμία σχέση ούτε κανένα οικονομικό ή άλλο συμφέρον, προς τούτο αλλά δράττουμε την ευκαιρία, να αποκτήσουμε πληροφορίες, από το παρασκήνιο των διαδικασιών παραχώρησης της έκτασης και παρεμβαίνουμε, από αγάπη για την Πατρίδα μας και για την εμπέδωση της διαφάνειας στις Δημόσιες σχέσεις.

Η εταιρεία αυτή, λοιπόν, έχει προχωρήσει σε καταγγελίες, στις Εισαγγελικές αρχές, για το μη σύννομο της διαδικασίας παραχώρησης και για το γεγονός ότι, κατά την άποψή τους, έχει δοθεί Εγγυητική Επιστολή του Δημοσίου, υπέρ του ομίλου που τελικά επικράτησε, για να παραχωρηθεί στον όμιλο Δημόσια γη, η οποία Εγγυητική Επιστολή, μάλιστα, επιβάρυνε, κατά 915 εκατομμύρια ευρώ, το Δημόσιο χρέος.

Οι καταγγελίες αυτές δεν εκτιμήθηκαν σωστά και ούτε έγιναν, κατά την γνώμη μας, οι δέουσες ενέργειες, κυρίως, από την  Οικονομική Εισαγγελία και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σύμφωνα πάντα με τους καταγγέλοντες να υποστούν έναν ανελέητο διωγμό εις βάρος τους, με πρωτοφανή, σύμφωνα με τα πάμπολα έγγραφά τους, αντίποινα στα οποία περιλαμβάνουν την κλήση τους για εξέταση “για εκκρεμείς υποθέσεις τους”, από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, του Υπουργείου Οικονομικών.

Δεν γνωρίζουμε τι πρακτική προτίθεται να χρησιμοποιήσει η Επιθεώρηση του Αρείου Πάγου, στην οποία καταφεύγουμε, με την παρούσα μας αλλά φρονούμε ότι είναι προς το συμφέρον των επερχόμενων γενεών, οι διαδικασίες κάθαρσης, στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα να προχωρήσουν παραδειγματικά, νοηματοδοτώντας και το ήθος των επιγόνων.

     

 

Μετά τιμής

 

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ

Εξώδικο σε Τσίπρα και Τσακαλώτο για την παραχώρηση του Ελληνικού στην εταιρεία Hellinikon Global I.S.A., με εγγυητή την Lamda Development (στα σχόλια υπάρχει και σχετική γνωμάτευση ΟΚΕ)

Μνημόνιο Κατανόησης με Lamda Development: Θα πάει μακριά κύριοι το δούλεμα με το Ελληνικό; 

 

Advertisements

3 comments on “ΟΚΕ στον Πρόεδρο Επιθεώρησης Δικαστηρίων: Απαιτούνται παραδειγματικές διαδικασίες κάθαρσης στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα

 1. Αθήνα 16 Ιουνίου 2016

  Προς την
  Κα Πρόεδρο
  του Αρείου Πάγου

  ΑΙΤΗΣΗ

  Της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης
  οδός Κοραή 46, Νέα Σμύρνη, ΤΚ 17122
  τηλ. 22950-72374 & 6972803818
  Email:ixnilatis100@gmail.com

  Κυρία Πρόεδρε,
  Εδώ και είκοσι τρία, περίπου, χρόνια έχουμε αποδυθεί σε έναν άνισο αγώνα κατά της διαφθοράς στην Δημόσια Διοίκηση, αρχικά με τις απευθείας αναθέσεις έργων και κατόπιν με τις καταγγελίες μας για κακοδιαχείριση στον Ειδικό Φορέα Δασών και για το που διοχετεύθηκαν τα κονδύλια της Δασοπροστασίας και της Πυροπροστασίας, που κατέληξαν στην έκδοση δύο Πορισματικών Εκθέσεων των Επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών, που δικαίωσαν πλήρως τις απόψεις μας και η υπόθεση βρίσκεται, τώρα, στα χέρια του Κου Εισαγγελέα Διαφθοράς.
  Η μακροχρόνια ενασχόλησή μας, με αυτά τα ζητήματα μάς πρόσφερε μια πολύτιμη εμπειρία, τόσο για το πως αντιμετωπίζονται οι εκτρωματικές αυτές καταστάσεις, όσο και για το τι κρύβεται πίσω από τις διάφορες μεθοδεύσεις των εμπλεκόμενων σε αυτές τις νοσηρές υποθέσεις.
  Το σημαντικότερο «μάθημα» για μας αποτέλεσε η συνεχής προσπάθεια, που καταβάλουν τα κυκλώματα παράνομου πλουτισμού, ώστε να ρίχνουν την τιμή των προς εκπλειστηρίαση αντικειμένων, με τον σκοπό να μένουν στα χέρια των εργοληπτών μεγάλα ποσά προς διανομή σε τρίτους.
  Πρόσφατα, χρειάστηκε να ασχοληθούμε με τις δραστηριότητες του ΤΑΙΠΕΔ, όπου συναντήσαμε ένα σκηνικό πολύ γνώριμο για εμάς, αφού σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Χρηματοοικονομικά Πρότυπα και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η τιμή των προς εκποίηση ακινήτων θα έπρεπε να καθορίζεται από την αντικειμενική τους αξία, πράγμα που θα εκτόξευε την αρχική τιμή εκκίνησης, στο δεκαπλάσιο, περίπου, της τιμής, με την οποία παραχωρούν τα ακίνητα του Δημοσίου.
  Επειδή, στα Δελτία Τύπου μας και στα δημοσιεύματα της Ιστιοσελίδας μας “ο Ιχνηλάτης” έχουμε αναφερθεί, εκτενέστατα, στις πρωτοβουλίες του ΤΑΙΠΕΔ, έχουμε γίνει και αποδέκτες πολλών πληροφοριών, για ανάλογες περιπτώσεις, όχι και τόσο γνωστές στην κοινή γνώμη.
  Η εταιρεία των Ευάγγελου και Δημητρίου Γούτου είχε υποβάλει από 26/2/14 δημόσια προσφορά, για το πρώην αεροδρόμιο του “Ελληνικού”, με ελάχιστο τίμημα 21,8 δις ευρώ, υπολογίζοντας την αντικειμενική αξία του “Ελληνικού” στα 11,8 δις ευρώ και η προσφορά τους απερρίφθη, για να παραχωρηθεί, τελικά, η έκταση στα 915.000.000 € (!)
  Εμείς δεν υποστηρίζουμε τη μια εταιρεία, εις βάρος της άλλης, αφού κάτι τέτοιο μάς είναι εντελώς αδιάφορο, αφού δεν έχουμε καμία σχέση ούτε κανένα οικονομικό ή άλλο συμφέρον, προς τούτο αλλά δράτουμε την ευκαιρία, να αποκτήσουμε πληροφορίες, από το παρασκήνιο των διαδικασιών παραχώρησης της έκτασης και παρεμβαίνουμε, από αγάπη για την Πατρίδα μας και για την εμπέδωση της διαφάνειας στις Δημόσιες σχέσεις.
  Η εταιρεία αυτή, λοιπόν, έχει προχωρήσει σε καταγγελίες, στις Εισαγγελικές αρχές, για το μη σύννομο της διαδικασίας παραχώρησης και για το γεγονός ότι, κατά την άποψή τους, έχει δοθεί Εγγυητική Επιστολή του Δημοσίου, υπέρ του ομίλου που τελικά επικράτησε, για να παραχωρηθεί στον όμιλο Δημόσια γη, η οποία Εγγυητική Επιστολή, μάλιστα, επιβάρυνε, κατά 915 εκατομμύρια ευρώ, το Δημόσιο χρέος.
  Οι καταγγελίες αυτές δεν εκτιμήθηκαν σωστά και δεν έγιναν κατά την γνώμη μας οι δέουσες ενέργειες, κυρίως, από την Οικονομική Εισαγγελία και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με τους καταγγέλοντες, να υποστούν έναν ανελέητο διωγμό εις βάρος τους, με πρωτοφανή, σύμφωνα με τα πάρα πολλά έγγραφά τους, αντίποινα, στα οποία περιλαμβάνουν την κλήση τους για εξέταση “για εκκρεμείς υποθέσεις τους”, από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, του Υπουργείου Οικονομικών.
  Σας γνωρίζουμε, επίσης, ότι ανάλογες αιτήσεις μας έχουμε αποστείλει τόσο προς τον Κον Πρόεδρο της Επιθεώρησης Δικαστηρίων απ’ όπου μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει μεγάλο φόρτο εργασίας, όσο και προς την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας απ’ όπου μας πρότειναν να επανέλθουμε, δι’ εγγράφου, ώστε να πληροφορηθούμε τα σχετικά με την πορεία της υπόθεσης.
  Κυρία Πρόεδρε, Σάς παρακαλούμε να δεχθείτε αντιπροσωπεία της Ομάδας μας, σε χρόνο που εσείς θα ορίσετε, ώστε να Σας επεξηγήσουμε, δια ζώσης, το μέγεθος του προβλήματος και το πως, κατά την άποψή μας, μπορεί να επιλυθεί, επ’ ωφελεία του Δημοσίου και προς διασφάλιση της διαφάνειας στον Δημόσιο βίο.

  Μετά τιμής

  Ο Πρόεδρος

  Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος

 2. Επιμένει η ΟΚΕ για την εμπλοκή των ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

  Last Updated on Thursday, 08 February 2018 16:26
  Written by Administrator

  Νέα αίτησή της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για κατευθυνόμενους ελέγχους και ΤΑΙΠΕΔ

  Το αίτημά της για διεξαγωγή έρευνας, όσον αφορά αφενός στις “δραστηριότητες” του ΤΑΙΠΕΔ και αφετέρου στις καταγγελίες οι οποίες σχετίζονται με την διενέργεια μεθοδευμένων ελέγχων, σε βάρος επιχειρηματιών, που έχουν αποκαλύψει υποθέσεις διαφθοράς, μείζονος σημασίας, επανέλαβε, προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ). Όπως υπογραμμίζει σε αυτήν, από τις 9/6/2016, είχε ζητήσει… από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, να διερευνήσει τις παραπάνω δραστηριότητες και καταγγελίες με την χρήση του σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού που διαθέτει. Στη συνέχεια, η Διεύθυνση αυτή διαβίβασε το εν λόγω αίτημα, στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, ώστε να δοθεί εντολή, από τη συγκεκριμένη Εισαγγελική Αρχή, για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Επειδή όμως, μετά την παρέλευση σχεδόν ενός έτους, δεν δόθηκε από αυτή την Αρχή η σχετική εντολή, η ΟΚΕ επανήλθε υποβάλλοντας υπενθυμιστική αίτηση προς την Ανώτατη Δικαστικό Λειτουργό. Όταν διαπίστωσε ότι παρήλθε εύλογο χρονικό διάστημα, υπέβαλε νέο υπόμνημα (13/11/2017), προς την κ. Δημητρίου, όπου γινόταν και πάλι μνεία, για το εκκρεμές ζήτημα της εντολής, για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, το οποίο, όμως, η Εισαγγελία Διαφθοράς συσχέτισε με μια άλλη δικογραφία. Στην επιστολή της η ΟΚΕ υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα του θέματος και ζητεί, παρά τον φόρτο εργασίας των Εισαγγελικών Αρχών να επισπευσθεί η διαδικασία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, από την παραπάνω Διεύθυνση της ΕΛΑΣ. Επίσης αποστείλαμε στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλη Πέππα, όλα τα έγγραφα και τα Δελτία Τύπου μας, τα οποία αφορούν στην τράπεζα KfW, στις αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και τις εν γένει δραστηριότητες που άπτονται της εκποίησης Δημόσιας γης, σε ιδιαίτερα εξευτελιστικές τιμές.

  http://ixnilatis.org/component/content/article/249-2018-02-06-22-25-22.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.