Προσφυγή στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για Δημοψήφισμα & Μνημόνια που προέκυψαν μετά

aed-05072016-600x848

Μια βδομάδα μετά την άλωση της Δικαιοσύνης, όταν 20 στους 22 Αρεοπαγίτες της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου έκριναν (?) ότι το ΕΕΤΗΔΕ ( ή γνωστότερο ως «χαράτσι της ΔΕΗ» ) ήταν δήθεν συνταγματικά ορθό, αντίθετα με την πλειοψηφία του Δ’ Τμήματος του Αρείου Πάγου και της Προέδρου του και πρώην Πρωθυπουργού, που επανέλαβε μειοψηφούσα πλέον την ορθότατη άποψή της ότι είναι αντισυνταγματικό να φορολογούνται ακόμη και περιουσιακά στοιχεία που δεν αποδίδουν εισόδημα ΠΡΟ(σ)ΚΑΛΕΙΤΑΙ η Ελληνική Δικαιοσύνη να ξεπλύνει το άγος της !!

Την Τρίτη 5/7/16 το μεσημέρι, ακριβώς ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ περσινού Ελληνικού ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ από γνωστό δικηγόρο, που εκπροσωπεί αμεσοδημοκρατικές πρωτοβουλίες ΠΡΟΣΦΥΓΗ για αναγνώριση της αντισυνταγματικότητας και ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ το περιεχόμενό τους ταυτίζεται με τα προαπαιτούμενα που ερωτήθηκαν γι αυτά οι ‘Ελληνες και ΑΝΤΙΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Η αναγνωριστική αυτή προσφυγή απευθύνεται στο μόνο αρμόδιο (κατά το Σύνταγμα) για να κρίνει το κύρος και τα αποτελέσματα Δημοψηφίσματος Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 100 και θέτει την κορυφαία αυτή σύνθεση Αρεοπαγιτών –Συμβούλων Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου και Καθηγητών Νομικών Σχολών ενώπιον των ευθυνών τους απέναντι στη Σταύρωση του Ελληνικού Λαού ! Θα αποδείξουν ότι υπάρχουν Δικαστές και στην Ελλάδα ( ή μόνο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας?) ικανοί να ξεπεράσουν την ιππασία που τους επιβάλλει η υπόδουλη στους ξένους Εκτελεστική, μετά την Νομοθετική εξουσία ή θα μιμηθούν τον Πόντιο Πιλάτο ; Εις βάρους του Ελληνικού Λαού, που τους επιτρέπει να αυξάνουν από τα Ανώτατα Ειδικά Μισθοδικεία τους τις απολαβές που λαμβάνουν από το υστέρημά του μετά τον απάνθρωπο φορολογικό του στραγγαλισμό, που τον ευλόγησε ακόμη και η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο ευλόγησε το ξεπούλημα του Ελληνικού σε μια λουξεμβουργιανή εταιρία ειδικού Σκοπού και μικρού κεφαλαίου, ακόμη και πρόσφατα και παρά το γεγονός ότι ουδέποτε απαντήθηκαν οι ενστάσεις του αμεσοδημοκρατικού Κινήματος που παρέστη στις δίκες που αδιαφανώς κύρωσαν την σύμβαση του Δημοσίου με την μοναδική τελικά συμμετέχουσα στον Διεθνή Διαγωνισμό εταιρία του Λάτση και κατάγγειλε και τα πρακτικά τους ως πλαστά! Ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας( ΣτΕ) αυτογελοιοποιήθηκε όταν η Ολομέλειά του έκρινε απαράδεκτη την αίτηση ακύρωσης που άσκησε το ίδιο Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας κατά του αντισυνταγματικού κλεισίματος της αρχικής ΕΡΤ για 29 βάσιμους λόγους επειδή αυτό είναι πολιτικό κόμμα και δεν δικαιούται ως κόμμα να προσφεύγει, ενώ το Δ’ Τμήμα του ίδιου Ανώτατου Δικαστηρίου ( ΣτΕ) απαγόρευσε την χρηματοδότησή του ιδίου κόμματος από όσα λαμβάνουν τα λοιπά 3 κόμματα του σχήματος που εξέλεξαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Ευρωβουλευτή τον κ. Ν. Μαριά επειδή αυτό είναι Κίνημα- Συνασπισμός Κομμάτων και Κινήσεων Πολιτών? Και το θέμα αυτό τίθεται επίσης στη κρίση των Δικαστών του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου μαζί με την κρίση επί του πραγματικού νοήματος των αποτελεσμάτων του περσινού Δημοψηφίσματος , αφού το ίδιο Κίνημα παρέστη και αναγνωρίστηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε παρέμβασή του υπέρ του κύρους του Δημοψηφίσματος αυτού και έγινε δεκτή!

Την μεγαλύτερη όμως εντύπωση προκαλεί η άκρα του τάφου σιωπή που επιβλήθηκε σε όλο τον Ελληνικό Τύπο και στα ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επιρροής για τη σημαντική αυτή προσφυγή που θα μπορούσε να προκαλέσει, αν γίνει δεκτή μια απαγκίστρωση της χώρας μας από τα πλέον δυσβάστακτα μετά το Δημοψήφισμα Μνημόνια, παρά τη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ανήμερα με την κατάθεσή της και την επέτειο του Δημοψηφίσματος και το γεγονός ότι πολλοί δημοσιογράφοι πολιτικού και δικαστικού ρεπορτάζ ενημερώθηκαν αυτοπρόσωπα από τον δικηγόρο που προσέφυγε! Ϊσως η αφίππευση της εκτελεστικής εξουσίας και από την τέταρτη λεγόμενη εξουσία είναι το βασικό ζητούμενο για τη Δημοκρατία και την Ελλάδα του μέλλοντός μας και όχι αν τα πανελλήνιας ακτινοβολίας τηλεοπτικά κανάλια θα είναι 4 ή 14 ?

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου

Νέα Ελληνική Συντακτική Εθνοσυνέλευση

(Ν.Ελ.Σ.Ε.)

nele@dimopolis.gr

http://www.s120s.gr

Με την υποστήριξη από το

http://www.dimopolis.gr

ekad@dimopolis.gr

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΔΩ 

One comment on “Προσφυγή στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για Δημοψήφισμα & Μνημόνια που προέκυψαν μετά

 1. Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο
  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

  Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) είναι ένα ειδικό δικαστήριο. Προβλέπεται από το άρθρο 100 του Συντάγματος και έχει ειδική αρμοδιότητα να κρίνει, μεταξύ άλλων, το κύρος των βουλευτικών εκλογών, την έκπτωση βουλευτή από το αξίωμά του ή να αίρει συγκρούσεις μεταξύ των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας. Η οργάνωση και λειτουργία του ρυθμίζεται ειδικότερα από τον Κώδικα περί του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Κώδικας ΑΕΔ, Ν. 345/1976). Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο δεν πρέπει να συγχέεται με το Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 86 του Συντάγματος, που δικάζει υποθέσεις ποινικής ευθύνης Υπουργών. Οι αποφάσεις του ΑΕΔ είναι αμετάκλητες, δεν μπορούν δηλαδή να προσβληθούν με κανένα ένδικο μέσο. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ : https://el.wikipedia.org/wiki/Ανώτατο_Ειδικό_Δικαστήριο

  ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
  ΦΕΚ: Α 141 19760610
  http://www.ministryofjustice.gr/site/kodikes/Ευρετήριο/ΚΩΔΙΚΑΣΤΟΥΑΝΩΤΑΤΟΥΕΙΔΙΚΟΥΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ/tabid/356/language/el-GR/Default.aspx

  Σύνταγμα
  MEPOΣ TPITO – Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας > TMHMA E΄ – Δικαστική Eξουσία > KEΦAΛAIO ΔEYTEPO – Oργάνωση και δικαιοδοσία των δικαστηρίων

  ‘Αρθρο 100: (Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο)

  1. Συνιστάται Aνώτατο Eιδικό Δικαστήριο στο οποίο υπάγονται:
  α) H εκδίκαση ενστάσεων κατά το άρθρο 58.
  β) O έλεγχος του κύρους και των αποτελεσμάτων δημοψηφίσματος που ενεργείται κατά το άρθρο 44 παράγραφος 2.
  γ) H κρίση για τα ασυμβίβαστα ή την έκπτωση βουλευτή, κατά τα άρθρα 55 παράγραφος 2 και 57.
  δ) H άρση των συγκρούσεων μεταξύ των δικαστηρίων και των διοικητικών αρχών ή μεταξύ του Συμβουλίου της Eπικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων αφενός και των αστικών και ποινικών δικαστηρίων αφετέρου ή, τέλος, μεταξύ του Eλεγκτικού Συνεδρίου και των λοιπών δικαστηρίων.
  ε) H άρση της αμφισβήτησης για την ουσιαστική αντισυνταγματικότητα ή την έννοια διατάξεων τυπικού νόμου, αν εκδόθηκαν γι’ αυτές αντίθετες αποφάσεις του Συμβουλίου της Eπικρατείας, του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου.
  στ) H άρση της αμφισβήτησης για το χαρακτηρισμό κανόνων του διεθνούς δικαίου ως γενι- κά παραδεγμένων κατά την παράγραφο 1 του άρθρου 28.
  2. Tο δικαστήριο της προηγούμενης παραγράφου συγκροτείται από τους Προέδρους του Συμβουλίου της Eπικρατείας, του Aρείου Πάγου και του Eλεγκτικού Συνεδρίου, από τέσσερις συμβούλους της Eπικρατείας και από τέσσερις αρεοπαγίτες, που ορίζονται ως μέλη με κλήρωση κάθε δύο χρόνια. Στο δικαστήριο αυτό προεδρεύει ο αρχαιότερος από τους Προέδρους του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου.
  Στις περιπτώσεις δ΄ και ε΄ της προηγούμενης παραγράφου μετέχουν στη σύνθεση του δικαστηρίου και δύο τακτικοί καθηγητές νομικών μαθημάτων των νομικών σχολών των πανεπιστημίων της Xώρας, οι οποίοι ορίζονται με κλήρωση.
  3. H οργάνωση και λειτουργία του δικαστηρίου, τα σχετικά με τον ορισμό, την αναπλήρωση και την επικουρία των μελών του, καθώς και τα σχετικά με τη διαδικασία σ’ αυτό ορίζονται με ειδικό νόμο.
  4. Oι αποφάσεις του δικαστηρίου είναι αμετάκλητες.
  Διάταξη νόμου, που κηρύσσεται αντισυνταγματική, είναι ανίσχυρη από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης ή από το χρόνο που ορίζεται με την απόφαση.
  **5. Όταν τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει διάταξη τυπικού νόμου αντισυνταγματική παραπέμπει υποχρεωτικά το ζήτημα στην οικεία ολομέλεια, εκτός αν αυτό έχει κριθεί με προηγούμενη απόφαση της ολομέλειας ή του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου αυτού. Η ολομέλεια συγκροτείται σε δικαστικό σχηματισμό και αποφαίνεται οριστικά, όπως νόμος ορίζει. Η ρύθμιση αυτή εφαρμόζεται αναλόγως και κατά την επεξεργασία των κανονιστικών διαταγμάτων από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-102/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s