Θύελλα με τροπολογία για τo ταξίδι του πρωθυπουργού στην Πάρο με 54 συνοδούς

ImageHandler.ashx

Ελένη Στεργίου 27/07/2016

«Η κυβέρνηση δεν σέβεται το κοινοβούλιο» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος – «Λεφτά για την κυβερνητική νομενκλατούρα υπάρχουν» καταγγέλει Το Ποτάμι

Θύελλα προκαλεί η κατάθεση τροπολογίας με την οποία το Δημόσιο θα καλύπτει τα έξοδα για να διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο οι συνοδοί ασφαλείας και οι συνοδοί μελών κυβερνητικών αποστολών, αίροντας, ουσιαστικά τους περιορισμούς στις δαπάνες που κάλυπτε το Δημόσιο για τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Κουτσούκου, ο οποίος είπε κατά τη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας: «Δεν είναι ότι δεν σέβεται τα Κόμματα, αλλά δεν σέβεται το ίδιο το Κοινοβούλιο, διότι αυτό που έγινε προ ολίγου, δηλαδή να κατατεθεί μία τροπολογία στις 15.10΄η ώρα για το προσωπικό που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Άμυνας και τα ξενοδοχεία που θα διαμένουν, είναι εντελώς απαράδεκτο. Υπάρχει κανένα επείγον ταξίδι και πρέπει να γίνει απόψε;»

«Λεφτά για την κυβερνητική νομενκλατούρα υπάρχουν», σχολίασε σε έντονο ύφος Το Ποτάμι, και σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει: «Σε καιρούς της πιο άγριας φορολογικής αφαίμαξης οι κυβερνώντες αντί να προχωρήσουν σε περικοπές στις δαπάνες τους, με τροπολογία αποφασίζουν :“Τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου”.

Πεντάστερα ξενοδοχεία για όλους δηλαδή. Εις υγείαν των φορολογουμένων! Ως αντιστάθμισμα βέβαια ανακοίνωσαν σήμερα επίδομα σίτισης και δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους! Και έτσι θα τα έχουν καλά και με το αριστερό μέρος της συνείδησης τους».

Την ίδια ώρα στο twitter προκλήθηκε σάλος με την τροπολογία με το hashtag #kinhma_tvn_54 να γίνεται πρώτο στα trends του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Η τροπολογία κατατέθηκε και ψηφίστηκε με την αιτιολογία του… επείγοντος προκειμένου να καλυφθεί και η επικείμενη κυβερνητική αποστολή στην Πάρο, την Παρασκευή, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν στελέχη της αντιπολίτευσης στη συγκεκριμένη αποστολή θα μετέχουν συνολικά 54 άτομα! Ο αριθμός αυτός είναι τουλάχιστον εντυπωσιακός αν λάβει κανείς υπόψη ότι σκοπός του ταξιδιού είναι τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του νησιού.

Με την τροπολογία ουσιαστικά αίρεται το πλαφόν στην κάλυψη των εξόδων για τους συνοδούς στα πρωθυπουργικά ταξίδια.  Έτσι, σύμφωνα με την τροπολογία οι συνοδοί ασφαλείας, καθώς και οι συνοδοί των πολιτικών προσώπων  διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που θα συνοδεύουν. Ομοίως και τα μέλη της αποστολής και τα εν λόγω έξοδα επιβαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό του αρμόδιου φορέα δημοσίου. Στο αιτιολογικό της κατάθεσης της ρύθμισης πάντως, αναφέρεται ότι απαιτείται η τροπολογία «προκειμένου να διευκολυνθεί το κυβερνητικό  έργο, λόγω της ανάγκης συνολικής παρουσίας και εκπροσώπησης της χώρας».

Με την τροπολογία πάντως, τίθεται πλαφόν 60 ατόμων στις κυβερνητικές αποστολές είτε υπό τον πρωθυπουργό, είτε υπό τους υπουργούς ‘Αμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών. 

Διαβάστε την τροπολογία

 

Αντιδράσεις στο Twitter

Πάντως, η κατάθεση τροπολογίας για να πληρώσει το δημόσιο το λογαριασμό, αλλά και ο εξωφρενικός αριθμός των ανθρώπων που θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό προκαλεί ήδη αντιδράσεις, με ενδεικτική την ανάρτηση τoυ Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και του Γιάννη Βρούτση στο Τwitter.

Μάλιστα, λίγη ώρα αφότου η είδηση είδε το «φως» της δημοσιότητας έγινε πρώτο trend στο Twitter το hashtag #kinima_twn_54!

Τα tweet των Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χάρης Θεοχάρης.

 

Tι γράφουν οι χρήστες του Διαδικτύου για το #kinima_twn_54!


http://www.protothema.gr/politics/article/598462/tropologia-gia-ti-sunodeia-tsipra/

 

περισσότερα από το twitter:

https://twitter.com/hashtag/kinima_twn_54

Ο Αλέξης Τσίπρας (γεν. Αθήνα, 28 Ιουλίου 1974) είναι Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και πρωθυπουργός της Ελλάδας wikipedia.org

16 comments on “Θύελλα με τροπολογία για τo ταξίδι του πρωθυπουργού στην Πάρο με 54 συνοδούς

 1. …πάνε να εγκαινιάσουν το με απευθείας ανάθεση αεροδρόμιο του …Κόκκαλη στην Πάρο, που για την κατασκευή του τσέπωσε 45 εκατομμυριάκια..
  http://ixnos.blogspot.gr/2016/07/blog-post_803.html


  Frank Underwood 28/07/2016 00:21:06
  Ελπίζω το αεροδρόμιο να μην είναι σαν το νοσοκομείο της Σαντορίνης που εγκαινίασε αυτός που κάνει τον πρωθυπουργό και αυτού του λείπει ο πύργος ελέγχου πχ??? http://www.antinews.gr/action.read/politiki/o-nepotismos-se-olo-tou-to-megaleio/2.109192

 2. Ο Μέγας Αλέξιος γιορτάζει τα γενέθλια του στην Πάρο. Τριήμερες οι εκδηλώσεις, 54 οι καλεσμένοι, δικό μας ο λογαριασμός. Δωρεάν πάρτυ μόνο στο twitter …

 3. ΣΥΡΙΖΑ Tours

  Κυβέρνηση διακοπών διαθέτει η Ελλάδα
  Ταξίδια για αναψυχή σε κάθε εβδομάδα

  Υποχρεώσεις σοβαρές τις έχουνε γι’ αστείο
  Τη χώρα την περάσανε τουριστικό γραφείο

  Από την Κίνα έρχονται, Ευρώπη συνεχίζουν
  Ο κόσμος όλος μια σταλιά, στα χέρια τους νομίζουν

  Της εξουσίας οι χαρές γνωρίζουν θα τελειώσουν
  Μα τώρα τα πεντάστερα στον κόσμο θα χρεώσουν

  Στην Πάρο νέα εκδρομή για τη νομενκλατούρα
  Τριήμερη αποστολή να κάνουνε και κούρα

  Τροπολογία πέρασαν ψηφίσαν επειγόντως
  Πολλά θα δούμε γλαφυρά, Aλέξη κυβερνώντος

  Απόδραση στην εξοχή, μεγάλη κουστωδία
  Πληρώνει πάλι ο λαός που ζει μια τραγωδία

  Θα ψάξουν και για Πόκεμον για να δουλέψουν λίγο
  Στην Πάρο κι ο Λαζόπουλος θα κάνουνε και τρύγο

  Τριήμερη η εκδρομή, παρέα Καρανίκα
  Με Περιστέρα συντροφιά, χαρές η Μπολσεβίκα

  Τα καταγγέλλουν της Νου Δου που έκαναν τα ίδια
  Και κρίνουν απ’ τη Μύκονο του Τσίπρα τα ταξίδια

  ______

  Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Μάνη, τα παλαιότερα χρόνια ανθούσε η σάτιρα (τη λένε “τσάτιρα”, εξαιτίας του τσιτακισμού). Μέσα από αυτή, η επικαιρότητα ίσως να έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Εξάλλου, το… σατιρίζειν εστί φιλοσοφείν…

  http://we24.gr/2016/07/siriza-tours/

 4. Τώρα λένε κάποιοι ότι το ταξίδι είναι χορηγία της Aegean. ΕΑΝ είναι έτσι, ερωτώ: ΑΠΟ ΠΟΥ ΩΣ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ;;;;

 5. ΠΟΛΙΤΙΚΗ 12:59 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 28.07.2016 : 14:22

  Ν.Δ.: Λυπούμαστε που χαλάσαμε το τριήμερο του πρωθυπουργού

  Με μια αιχμηρή τοποθέτηση απάντησε η Νέα Δημοκρατία στη διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με τον θόρυβο που προκάλεσε η εσπευσμένη χθεσινή ψήφιση τροπολογίας, βάσει της οποίας το επιτελείο που συνοδεύει τον πρωθυπουργό αλλά και τους υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών θα μπορεί να διαμένει σε ίδιου επιπέδου και κόστους κατάλυμα. Η εν λόγω τροπολογία συνδέθηκε με την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πάρο για τα εγκαίνια του νέου διαδρόμου στο αεροδρόμιο του νησιού

  «Λυπούμαστε που χαλάσαμε στον πρωθυπουργό και την κουστωδία του το τριήμερο στην Πάρο! Ας μην ανησυχούν όμως. Πολύ σύντομα η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα είναι σε μόνιμες διακοπές», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:

  «Ομως, τότε, δεν θα καλύπτονται από την τροπολογία της δωρεάν αναψυχής, την οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Για «γκεμπελική πρακτική» κάνει λόγο το Μαξίμου

  Νωρίτερα, οι επιτελείς του Μαξίμου εξαπέλυσαν επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζοντας τακτικές Γκέμπελς.

  Στο στόχαστρο μπήκε ο αντιπρόέδρος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης, τον οποίο το Μαξίμου θεωρεί ως υπεύθυνο για τα σενάρια περί κυβερνητικής αποστολής 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο με έξοδα του δημοσίου. Μάλιστα, το Μαξίμου ζητά την αποπομπή του κ. Γεωργιάδη αλλά και του εκπροσώπου του κόμματος Γ. Κουμουτσάκου.

  «Επειδή ο λαϊκισμός και ο κιτρινισμός έχουν όρια, προσκαλούμε τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και τον κ. Κουμουτσάκο που έσπευσε να υιοθετήσει την γκεμπελική πρακτική, να μεταβούν στην Πάρο, προκειμένου να διαπιστώσουν, με τα ίδια τους τα μάτια, ότι η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean.

  Έτσι, μπορούν να είναι σίγουροι πως το βράδυ της ίδια μέρας θα επιστρέψουν στην Αθήνα μαζί με την κυβερνητική αποστολή και την ίδια πτήση, προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος, ασφαλώς, δεν πρόκειται να ανεχθεί δύο ψεύτες και λαϊκιστές σε ανώτατα κομματικά αξιώματα», σημειώνεται στην κυβερνητική διαρροή.

  Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και ανεξαρτήτως της Πάρου, η τροπολογία εγκρίθηκε από τη Βουλή με το Γενικό Λογιστήριο του κράτους να αναγνωρίζει ότι θα προκαλέσει πρόσθετη επιβάρυνση στα δημόσια οικονομικά.


  http://www.kathimerini.gr/869136/article/epikairothta/politikh/nd-lypoymaste-poy-xalasame-to-trihmero-toy-prw8ypoyrgoy

  ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ :

  ΑΠΟ ΠΟΥ ΩΣ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ;;;;

 6. και για μα μην ξεχνιόμαστε, σύμφωνα με το σύνταγμα (αρτ 74)

  “Προσθήκη ή τροπολογία άσχετη με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου ή της πρότασης νόμου δεν εισάγεται για συζήτηση. Προσθήκες ή τροπολογίες Υπουργών συζητούνται μόνο αν έχουν υποβληθεί τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν από την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια,” κλπ κλπ

  ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ !

 7. Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016
  54 (με σήμα το μυστρί)..

  Γιατί δηλαδή ο άλλος βάζει τίτλο “300”,
  ..κι αμέσως όλοι καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες;
  Εμείς δεν θάπρεπε να βάζουμε σκέτο “54” χωρίς επεξηγήσεις,
  ..και όλοι να καταλαβαίνουν ότι εννοούμε την “πρώτη φορά τα ξαναεγκαινιάζουμε όλα” κυβέρνηση;

  Γιατί 54; Ε, τόσοι
  χρειάζονται για ένα καλό εγκαίνιο.
  Δηλαδή πως; Θα πάει κοτζάμ αριστερός πρωθυπουργός (λέμε και καμιά μ@λακία) να εγκαινιάσει κοτζάμ διάδρομο προσγείωσης, και δεν θάχει μαζί του 54 ανθρώπους έτσι να του βρίσκονται;
  Πες ότι οι άνθρωποι της Πάρου είναι κακοπροαίρετοι και θέλουν να τον κάνουν ρεζίλι.
  Πες ότι θάχει καύσωνα και όλοι θάχουν πάει για μπάνιο.
  Να μην έχει καμιά εκατοπενηνταριά (μαζί με οικογένειες, παιδιά, γυναίκες, γκόμενες) να του βαράνε παλαμάκια;

  Πάντως αυτή η πατέντα να εγκαινιάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους, άσχετα πότε φτιάχτηκε ή ποιός το έφτιαξε, είναι πολύ πιασάρικη.
  Σου λέει, “Αύγουστος έρχεται, πώς να κάνουμε ότι τάχα δουλεύουμε ενώ κοπροσκυλιάζουμε από ‘ δω κι από ‘κει,
  ..ας εγκαινιάσουμε πεντ-έξη ό,τι νάναι, να φάμε τον μήνα στη γύρα. Άλλος πληρώνει. Και σιγά μη θυμηθεί κανείς πότε φτιάχτηκαν κι αν έχουν ξαναεγκαινιαστεί.
  Εδώ ξέχασαν ολόκληρο δημοψήφισμα και τί ψήφισαν, θα θυμηθούν τώρα;…”

  Την άλλη βδομάδα το πρόγραμμα έχει εγκαίνια της γέφυρας στο Ρίο (Ρίο-Αντίριο, μη μπερδευόμαστε με τους ολυμπιακούς αγώνες, αν και αυτό θα ήταν μιά καλή ιδέα. Για φαντάσου: εγκαίνια των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο! Πσσσσ! Μεγαλεία πράματα)
  Την παρ’ άλλη βδομάδα ο θίασος έχει παράσταση και εγκαίνια ενός καφενείου στα Άγραφα (να πάμε να δούμε και την πατρίδα),
  ..τον δεκαπενταύγουστο θα επανέλθουν στην Πάρο να ολοκληρώσουν τα μπάνια, να εγκαινιάσουν και την Εκατονταπυλιανή (σιγά μην την εγκαινίασε ο Μέγας Κωνσταντίνος, ή αργότερα ο Ιουστινιανός που την ανακαίνισε. Γατάκια! Από PR μηδέν κοτζαμάν αυτοκράτορες. Έπρεπε να έρθει η αριστερά για να δούνε πώς γίνονται αυτά),
  ..μετά θα εγκαινιάσουν το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου,
  ..και αρχές πιά Σεπτέμβρη, και την Ακρόπολη.

  Ωστόσο θάχει περάσει ο καιρός, θ’ αρχίσουν τα όργανα με την νέα “αξιολόγηση” , θάρθουν οι εκπρόσωποι και τα λυκόρνια των τοκογλύφων, θα βρούμε μαλλί να ξάνουμε μέχρι τα Χριστούγεννα.
  Πάει πέρασε κι αυτή η χρονιά, και εις άλλα με υγεία!
  Πώς σας φαίνεται το σχέδιο; Καλό δεν είναι;

  Αρκεί να μη ξυπνήσουμε απ’ τον λήθαργο,
  ..και όλα (γι αυτούς),
  ..θα πάνε καλά!..

  http://mandatoforos.blogspot.gr/2016/08/54.html

 8. Σωρρηδόν φέρνει η κυβέρνηση Τσίπρα «άσχετες», προχειρογραμμένες και «ύποπτες» τροπολογίες

  Χρήστος Μπόκας 30/03/2017

  Σε κύρωση για τις σχέσεις ΕΕ-Μογγολίας φέρνουν αλλαγές στον υπαλληλικό κώδικα – Οι φορολογούμενοι και όχι ο εργολάβος θα πληρώνουν τυχόν ζημίες σε αυτοκινητόδρομο

  «Βιομηχανία» ρουσφετολογικών ρυθμίσεων ή πρωτοφανής νομοθετική προχειρότητα; Παρά τις κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές δεσμεύσεις για πλήρη σεβασμό των κανόνων διαφανούς νομοθέτησης οι υπουργοί συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό να «βομβαρδίζουν» την Βουλή με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. Στο «παρά πέντε» της ψήφισης νομοσχεδίων ή στα «μαύρα μεσάνυχτα» περνούν σχεδόν «εν κρυπτώ» ακόμα και από τους δικούς τους βουλευτές, διατάξεις «αμφιβόλου ποιότητας» ή σε αρκετές περιπτώσεις για την εξυπηρέτηση «φίλων», «κολλητών» και «ημέτερων».

  Πρακτική που στοχεύει στον αιφνιδιασμό της εθνικής αντιπροσωπείας και της αντιπολίτευσης καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων ισχύει το ρητό «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την αποχώρηση από το ταμείο».

  Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας που ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια προστέθηκαν συνολικά 18 τροπολογίες (16 υπουργικές – 2 βουλευτικές) με άσχετο αντικείμενο και ελλιπή τεκμηρίωση κοστολόγησης καθώς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφέρει σε ορισμένες περιπτώσεις πως δεν παρασχέθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία από τα αρμόδια υπουργεία. Μεταξύ άλλων, οι ρυθμίσεις προβλέπουν την μείωση των τελών ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των περιφερειακών αεροδρομίων, την δυνατότητα σύναψης ειδικών συμφωνιών «συμπαραγωγής και συνδιαφήμισης του ΕΟΤ, που δεν μπορούν εκ της φύσης και της ιδιαιτερότητάς τους να αποτελούν αντικείμενο διαγωνιστικών διαδικασιών», την καταβολή επιδόματος στον Συντονιστή της ΕΕΔΑ κ.α.

  Ρουσφέτι σε εργολάβους

  Επίσης, τροπολογία που κατατέθηκε στο παρά πέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου μετακυλύει από τις εταιρείες διαχείρισης στους φορολογούμενους την ζημιογόνο χρήση του οδικού άξονα «Τρίπολη – Κόρινθος – Καλαμάτα»! Ειδικότερα, προβλέπει πως η λειτουργία του έργου το οποίο διαχειρίζεται η κοινοπραξία «Μορέας», θα επιδοτείται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο θα καλύπτει με χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων τις ζημιές, εφόσον ο δρόμος δεν βγάζει τα έξοδά του ή δεν έχει κέρδος με βάση τον όγκο διελεύσεων των οχημάτων.

  Το θέμα προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τον κ. Νίκο Δένδια (ΝΔ) να μιλά για «ρουσφέτι» στους εργολάβους. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χρήστος Μαντάς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει τον ισχύοντα νόμο προκαλώντας ωστόσο απορίες καθώς αν υπάρχει νόμος για ποιο λόγο χρειάζεται η τροπολογία, ενώ ο κ. Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι) ανταπάντησε: «Τι έγινε κ. Μαντά; Εσείς ως ΣΥΡΙΖΑ είχατε καταγγείλει στη σύμβαση παραχώρησης αυτή τη διάταξη ως χαριστική. Λέγατε φτιάχνουν τους δρόμους για να κερδίζει ο κάθε Μπόμπολας, κι όταν θα χάνουν λεφτά το δημόσιο κι οι φορολογούμενοι θα τσοντάρουν στον κ. Μπόμπολα κ. Μαντά;».

  Η συζήτηση ωστόσο επεκτάθηκε και στην γενικότερη πρακτική της κυβέρνησης να «βομβαρδίζει» το κοινοβούλιο με άσχετες και προβληματικές τροπολογίες με αποτέλεσμα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου να πει πως «η μεγάλη πλειοψηφία αφορά ρυθμίσεις με θετικό κοινωνικό πρόσημο»!

  Παράλληλα, επιχείρησε να δείξει ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν «παραβιάζει» τον ρυθμό κατάθεσης τροπολογιών των τελευταίων ετών λέγοντας ότι το 2015 κατατέθηκαν 130 τροπολογίες σε 24 νομοσχέδια, το 2016 ψηφίστηκαν 303 τροπολογίες σε 91 νομοσχέδια όταν το 2014 σε 48 νομοσχέδια κατατέθηκαν 267.

  Προχειρότητα

  Εκτός των παραπάνω, αρκετές τροπολογίες αποκαλύπτουν και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν ορισμένα υπουργεία το νομοθετικό έργο. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές από τις ρυθμίσεις που καταφθάνουν το τελευταίο διάστημα στην Βουλή έρχονται να διορθώσουν πρόσφατα ψηφισμένους νόμους. Το «ρεκόρ» διορθώσεων κατέχει ο νόμος δια χειρός Γιώργου Καρτρούγκαλου για το νέο ασφαλιστικό σύστημα ενώ ακολουθούν οι νόμοι που εισηγήθηκε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

  Προκειμένου δε να κρύψουν την απαράμιλλη προχειρότητα σκαρφίζονται μεθόδους που ξεπερνούν τα όρια της νομοθετικής γραφικότητας. Για παράδειγμα θέτουν ως τίτλο «τροποποίηση διατάξεων» νόμου του 2007 προσθέτοντας στην συνέχεια και με «ψιλά» γράμματα «όπως αντικαταστάθηκαν (σ.σ. οι διατάξεις του 2007) με νόμο του 2016»!.

  Αλλάζει ξανά ο υπαλληλικός κώδικας

  Την συγκεκριμένη «λογική» ακολουθεί και νέα τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ στην Βουλή, σε κύρωση που καθορίζει την εταιρική σχέση Ε.Ε. και της Μογγολίας και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα. Η νέα 17σέλιδη ρύθμιση με υπόνοιες εξυπηρέτησης και τακτοποίησης «των δικών μας παιδιών» αλλάζει εκ νέου βασικές αρχές του υπαλληλικού κώδικα για την επιλογή προϊσταμένων που ψηφίστηκε το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

  Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες ο κ. Γιάννης Κουτσούκος (Δημ. Συμπαράταξη) με ερώτηση που κατέθεσε προς την κυρία Όλγα Γεροβασίλη κατήγγειλε πως «η κυβέρνηση γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της, τις προβλέψεις του υπαλληλικού κώδικα για τις διαδικασίες, τα κριτήρια και τα όργανα επιλογής των προϊσταμένων προκειμένου να οικοδομήσει τους κομματικούς της μηχανισμούς στην απέλπιδα προσπάθειά της για παραμονή στην εξουσία»

  Με την νέα τροπολογία, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι για την επιλογή προϊσταμένων της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) επιλέγονται υπάλληλοι με τουλάχιστον 3ετή εμπειρία σε θέματα οικονομικής διαχείρισης ή με 2ετή αν δεν υπάρχουν αντί 5ετούς εμπειρίας που απαιτεί το ισχύον καθεστώς.

  Άλλη παράγραφος καταργεί τις διατάξεις που προέβλεπαν ότι για την επιλογή προϊστάμενου μετράται η προϋπηρεσία των αποσπασμένων υπαλλήλων που διανύθηκε στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. ή σε όργανά της ή σε διεθνείς οργανισμούς, σε Ανεξάρτητες Αρχές ή στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Πηγές μάλιστα από την αντιπολίτευση αναγνωρίζουν «εκδικητικά» στοιχεία που στοχεύουν και στην παράκαμψη υπαλλήλων που στο παρελθόν είχαν αιρετή θέση (βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες) καθώς πλέον δεν θα λογίζεται εκείνη η θητεία στον υπολογισμό της προϋπηρεσίας.

  http://www.protothema.gr/politics/article/666893/sorridon-fernei-i-kuvernisi-ashetes-proheirogrammenes-kai-upoptes-tropologies/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s