Μήνυση κατά όσων διετέλεσαν Πρωθυπουργοί, Υπουργοί Οικονομικών και τραπεζίτες από 2008 και έπειτα, για την τραπεζική απάτη

Εχτές Τετάρτη στις 13:30 περίπου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κος,Αγανικόλας Παράσχος, κατέθεσε στην εισαγγελία Καβάλας, μηνυτήρια αναφορά – καταγγελία, κατά των προσώπων που διατέλεσαν Πρωθυπουργοί Ελλάδος από το 2008, έως και σήμερα, κατά των Υπουργών οικονομικών από το 2008, έως και σήμερα, κατά των Προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των τραπεζών, κατά παντός αποκαλυφθησομένου από την διαταχθησομένη ανάκριση υπευθύνου ή καθ’ οιονδήποτε τρόπον και υφ’ οιονδήποτε ιδιότητα συμμετάσχοντος και κατά, προς όσους γνωρίζουν την τέλεση της απάτης – κακουργήματος και δεν πράττουν τα όσα ορίζει το άρθρο 232 του Ποινικού Κώδικα.

Συγκεκριμένα η μηνυτήρια αναφορά – καταγγελία, αφορούσε τους:

Α) Φυσικά πρόσωπα που διατέλεσαν πρωθυπουργοί Ελλάδος από το 2008, έως και σήμερα.

1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

2. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

3. ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ

5. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

6. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

7. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ

Β) Των υπουργών οικονομικών από το 2008, έως και σήμερα.

1. ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

2. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

3. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

4. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

5. ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ

6. ΓΕΩΡΓΙΟ ΖΑΝΙΑ

7. ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

8. ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

9. ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

10. ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

Γ) Των προέδρων και διευθύνων σύμβουλων των τραπεζών:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

ALPHA BANK Α.Ε.

EUROBANK ERGASIAS A.E.

ATTICA BANK A.T.E.

ΠΑΝΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και των υπολοίπων τραπεζών, που έλαβαν εγγυήσεις – ομόλογα σύμφωνα με τους νόμους ν.3723/2008, ν.3845/2010, ν.3864/2010, ν.3872/2010, ν.3965/2011, ν.4031/2011, ν.4056/2012, ν.4079/2012.

Όλοι οι παραπάνω καταγγέλθηκαν, διότι με τις πράξεις τους, σχεδίασαν, οργάνωσαν και έθεσαν σε εφαρμογή την μεγαλύτερη απάτη – κακούργημα, όλων των εποχών παγκοσμίως και σκοπό είχαν και έχουν την υφαρπαγή τόσο της κρατικής, όσο και της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

Περισσότερα δείτε την δήλωση του κ. Παράσχου Αγανικόλα, αμέσως μετά την κατάθεση της μηνύσεως.

http://www.parakato.gr/2016/07/2008-video.html#ixzz4Fj0o0s5r

ΣΧΕΤΙΚΑ

Περισσότερα εδώ: Όλες οι μηνύσεις, Αναφορές, Τράπεζες, Εσχάτη προδοσία  

10 comments on “Μήνυση κατά όσων διετέλεσαν Πρωθυπουργοί, Υπουργοί Οικονομικών και τραπεζίτες από 2008 και έπειτα, για την τραπεζική απάτη

 1. ΆΡΘΡΟ 232 – ΠΟΙΝΙΚΌΣ ΚΏΔΙΚΑΣ – ΠΑΡΑΣΙΏΠΗΣΗ ΕΓΚΛΗΜΆΤΩΝ

  1. Όποιος, ενώ έμαθε με τρόπο αξιόπιστο ότι μελετάται κακούργημα ή ότι άρχισε ήδη η εκτέλεσή του, και σε χρόνο τέτοιον ώστε να μπορεί ακόμα να προληφθεί η τέλεση ή το αποτέλεσμά του, παραλείπει να το αναγγείλει εγκαίρως στην αρχή τιμωρείται, αν το κακούργημα τελέστηκε ή έγινε απόπειρά του, με φυλάκιση μέχρι τριών ετών, ανεξάρτητα αν ο δράστης τιμωρηθεί.

  2. Η παράλειψη αυτή μένει ατιμώρητη αν η αναγγελία στην αρχή θα αφορούσε πρόσωπο οικείο εκείνου που την παρέλειψε.

 2. Δυο ακόμα σχετικές αναρτήσεις του ιστολογίου μας :

  ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 238 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (έως τα τέλη 2012)
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/11/18/αφιερωμα-για-τα-238-δισ-ευρω-που-δοθηκαν-σ/

  Αποδείξεις και στοιχεία για το πως έθαψαν έναν λαό (10 βίντεο)
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/02/23/10-βίντεο-για-το-αρχείο-σας-αποδείξεις-κ/

 3. Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016
  Πού πήγαν τα λεφτά σου (Οι μεγάλοι καρχαρίες και τα Θαλασσοδάνεια)

  Ας υποθέσουμε ότι έχετε μια εμπορική επιχείρηση που έχει μείνει από εμπόρευμα. Εξαιτίας μιας έκτακτης κατάστασης αδυνατείτε να προμηθευτείτε οτιδήποτε και οι πελάτες σας μπορούν μόνο να μπαίνουν και να κοιτάζουν. Ας υποθέσουμε τώρα ότι επιπλέον δεν έχετε να πληρώσετε ούτε τα ενοίκια, το ρεύμα, το τηλέφωνο και το νερό και αναγκάζεστε να δέχεστε δανεικά και αγύριστα από την οικογένειά σας προκειμένου να μην βάλετε λουκέτο. Πόσα χρήματα θα ήσασταν διατεθειμένοι να ξοδέψετε προκειμένου να διαφημίσετε αυτή την επιχείρηση; Ε, λοιπόν οι τράπεζες διέθεσαν λίγο πάνω από 59 εκατομμύρια ευρώ.

  Alexandros Michailidis / SOOC
  του Κώστα Εφήμερου

  Το βράδυ της Πέμπτης η Τράπεζα Πειραιώς έγινε η τελευταία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες που δημοσίευσε τα διαφημιστικά της έξοδα και τις δωρεές της σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο που έφερε η κυβέρνηση. Η Πειραιώς είχε το δυσκολότερο έργο αφού ήταν η τράπεζα που διέθεσε τα περισσότερα προκειμένου να διαφημίσει… ένας Θεός ξέρει τι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Τράπεζα του Μιχάλη Σάλλα δαπάνησε το 2015 κάτι περισσότερο από 24,5 εκατομμύρια ευρώ. Δεύτερη ήρθε η Εθνική με 15 εκατομμύρια ευρώ, Τρίτη η Alpha Bank με σχεδόν 11 εκατομμύρια ευρώ και τέταρτη η Eurobank Ergasias που δαπάνησε μόλις 8,6 εκατομμύρια. Εκτός από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες τις δαπάνες της δημοσίευσε και η Attica Bank η οποία για τη διαφήμιση της δαπάνησε τελικά 1,8 εκατομμύρια ευρώ. …
  Τα στοιχεία αυτά που έχουμε τώρα στη διάθεσή μας είναι πολύτιμα για να καταλάβουμε το πως λειτουργούν οι δύο από τους τρείς πόλους της διαπλοκής. Εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου που είχαμε στη διάθεσή μας λόγω της προκήρυξης της 48ωρης απεργίας στα ΜΜΕ θα δημοσιεύσουμε σήμερα το πρώτο μέρος της επεξεργασίας που κάνουμε στο ThePressProject. Στο σημερινό κομμάτι θα ασχοληθούμε με τους μεγάλους καρχαρίες της διαπλοκής, τα ΜΜΕ δηλαδή που έλαβαν άνω των 200.000€ το 2015. Το ρεπορτάζ αυτό θα αναθεωρηθεί την ερχόμενη εβδομάδα αφού υπάρχουν ακόμα μερικά ερωτήματα σχετικά με εταιρίες που ενώ γνωρίζουμε ότι εμφάνιζαν διαφημίσεις τραπεζών δεν τις βρίσκουμε στη λίστα (πιθανώς δεν έχουμε εντοπίσει ακόμα το πραγματικό όνομα της εταιρίας). Στην επεξεργασία αυτή έχουμε ενοποιήσει κατά το δυνατό τις πολλές επιχειρήσεις που διαθέτουν οι ολιγάρχες εκδότες αλλά και εδώ απαιτείται μεγαλύτερη εμβάθυνση αφού πρέπει να γίνουν διασταυρώσεις με τις δωρεές σε ιδρύματα προκειμένου να εντοπιστούν οι υπόγειες συνδέσεις. Ωστόσο ακόμα και με αυτή την πρώτη επεξεργασία τα συμπεράσματα είναι εξόφθαλμα και καλά τεκμηριωμένα.

  Follow the Money

  Για ποιο λόγο διαφημίζονται οι χρεοκοπημένες και τρεις φορές ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες ενώ βρίσκονται υπό καθεστώς περιορισμού κεφαλαίων; Ένας εύπιστος καταναλωτής θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι διαφημίζονται ακριβώς για αυτό: Προκειμένου να πείσουν τον κόσμο να διατηρήσει τις καταθέσεις του ή ακόμα και να επιστρέψει μερικές από αυτές που βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος.

  Καταρχάς να σημειώσουμε ότι για το μισό 2015 η διαφήμιση είναι εντελώς περιττή. Με καθεστώς Capital Controls η κυβέρνηση υποχρεώνει όλους τους πολίτες σε ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω καρτών και ΑΤΜ, ακόμα και τους συνταξιούχους που παλαιότερα απόφευγαν τη συμμετοχή τους στο τραπεζικό σύστημα. Οι τράπεζες εξαιτίας των περιορισμών δεν μπορούν να δώσουν δάνεια, δεν μπορούν να ανοίξουν νέους λογαριασμούς, δεν μπορούν να προτείνουν επενδύσεις και γενικά είναι εύκολα κατανοητό ότι η τύχη τους δεν συνδέεται με κάποια διαφημιστική καμπάνια. Οι καταθέτες θα επιστρέψουν όταν θα δουν οικονομική σταθερότητα και όχι μια πετυχημένη διαφήμιση. Όσο για το πρώτο μισό του 2015… ας πούμε ότι αν υπήρχε κάποιος λόγος να διαφημίζονται οι τράπεζες (παρόλο που δεν διέθεταν τραπεζικά προϊόντα) τότε οι διαφημίσεις τους πήγαν άπατες. Εκατοντάδες εκατομμύρια αποσύρθηκαν από το τραπεζικό σύστημα αφού και πάλι τον ρυθμό τον ελέγχει η κυβέρνηση και η οικονομική κατάσταση και όχι η διαφήμιση. Το μόνο που έκανε η διαφήμιση το 2015 στις τράπεζες ήταν η διεύρυνση των δαπανών κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ… και φυσικά κάτι άλλο που θα δούμε παρακάτω.

  Ο πιο απλός τρόπος για να καταρρίψουμε άλλωστε το επιχείρημα της αναγκαίας διαφήμισης είναι να δούμε το μηχανισμό διάθεσης και τον τρόπο με τον οποίο αυτή επηρεάζει την ενημέρωση γύρω από το τραπεζικό σύστημα. Να «ακολουθήσουμε» δηλαδή το χρήμα:

  Όπως είναι γνωστό οι μεγάλες επιχειρήσεις διαφημίζονται μέσω των διαφημιστικών και των media shops. Αν ζητούσαμε π.χ. από μια πολυεθνική να κάνει μια ανάλογη ανάλυση διαφημιστικής δαπάνης η λίστα που θα παραλαμβάναμε θα περιοριζόταν σε μερικές γραμμές: Η συντριπτική πλειοψηφία των χρημάτων θα κατευθύνονταν προς την διαφημιστική που έχει επιλέξει ενώ θα εμφανίζονταν και κάποια μικροποσά που διατίθενται συνήθως μέσω των τμημάτων marketing. Οι τράπεζες όμως δεν λειτουργούν έτσι. Για την ακρίβεια είναι ο μοναδικός κλάδος που δεν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο.

  Οι τράπεζες διατηρούν δικά τους γραφεία διαφήμισης και δαπανάνε ποσά όχι βάσει κάποιου τιμοκαταλόγου αλλά βάσει «ειδικών συμφωνιών». Τούτο θα γίνει ιδιαίτερα σαφές στο δεύτερο μέρος του ρεπορτάζ στο οποίο θα ασχοληθούμε με τις μικρότερες (αλλά όχι μικρές) διαφημιστικές δαπάνες. Ακόμα και στις μεγάλες όμως υπάρχουν χτυπητές ανισότητες. Για παράδειγμα η Εφημερίδα των Συντακτών φαίνεται να δέχεται διαφήμιση λίγο πάνω από τις 300.000 ευρώ αλλά την ίδια ώρα η Αυγή (που πουλάει κατά μέσο όρο 9 φορές λιγότερα φύλλα) τα πάει καλύτερα λαμβάνοντας 474.723 ευρώ, ενώ ακόμα καλύτερα τα καταφέρνει το Euro2Day που έβαλε στα ταμεία του μισό εκατομμύριο ευρώ. Εντυπωσιακά ικανοποιημένο πρέπει να είναι και το αφεντικό της γνωστής σε όλους εφημερίδας Press Time που δέχτηκε τραπεζικές διαφημίσεις αξίας 238.000 ευρώ.

  Ας συνεχίσουμε όμως να είμαστε ευκολόπιστοι και ας αποδώσουμε τις παραπάνω ανισότητες στην επιτυχία (ή αποτυχία) των εμπορικών τμημάτων των ΜΜΕ (επιχείρημα που θα φανεί πόσο αστείο είναι στο 2ο μέρος του ρεπορτάζ). Τώρα μένει να απαντήσουμε στο κρίσιμο ερώτημα:

  Τι αγοράζουν οι τράπεζες;

  Αγοράζουν διαφημιστικό χώρο; Ας πάρουμε την υπόθεση της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ. Η εφημερίδα ως γνωστόν είναι πλέον εβδομαδιαία άρα δημοσιεύει 52 φύλλα το χρόνο. Κοιτάζοντας μόνο τη δαπάνη της τράπεζας Πειραιώς ανακαλύπτουμε ότι το μέσο κόστος διαφήμισης ανά φύλλο είναι κατ’ ελάχιστο υπολογισμένο στα 8.000€. Κι όμως όταν πριν από λίγο καιρό θελήσαμε να τσεκάρουμε την «ευελιξία» της εφημερίδας και προσποιούμενοι μια νέα εταιρία πληροφορικής που ήθελε να προβληθεί στην 3η σελίδα της εφημερίδας (σε μια από τις ποιο ακριβές θέσεις δηλαδή) καταφέραμε μετά από παζάρια να ρίξουμε την τιμή σε λιγότερο από 2.500€ μαζί με το αγγελιόσημο.

  Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι στο γραφείο Τύπου της Πειραιώς δουλεύουν απλά ηλίθιοι αλλά δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε να το παίζουμε εύπιστοι καταναλωτές. Με μια μόνο αναζήτηση στην ιστοσελίδα tovima.gr μπορούμε κατευθείαν να βρούμε τι ακριβώς αγοράζει η Τράπεζα Πειραιώς με τα ποσά που δαπανά: Την απόλυτη σιωπή.

  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ :
  http://www.thepressproject.gr/article/94159/Pou-pigan-ta-lefta-sou-Meros-1o-Oi-megaloi-karxaries
  ή εδω
  http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2016/07/blog-post_94.html

  Πού πήγαν τα λεφτά σου (Μέρος 2ο: Θαλασσοδάνεια)

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που κατατίθενται τις τελευταίες ημέρες στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ. Στο επίκεντρο της συζήτησης τα δάνεια σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, η «πρωτότυπη» τακτική των μετόχων του «Πρώτου Θέματος», η «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» αλλά και η αυξημένη τα τελευταία χρόνια χρηματοδότηση της «Αυγής». Το (αναμενόμενο) συμπέρασμα είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των δανείων πιθανότατα δεν θα αποπληρωθεί ποτέ…

  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ :

  http://www.thepressproject.gr/article/97880/Daneika-alla-agurista-ta-daneia-se-kommata-kai-MME
  ή εδω
  http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2016/07/blog-post_94.html

 4. 16.07.2011 Μηνυτήρια αναφορά κατά Βενιζέλου, Προβόπουλου, Σαχινιδη, Πενταζο και βουλευτών για παράνομη χρηματοδότηση τραπεζών και αναδρομική αθώωση τους με φωτογραφική τροπολογία https://justiceforgreece.wordpress.com/μηνύσεις-2/πρόεδρος-σεα-κατά-βενιζέλου-προβόπου/

  09.02.2012 Καταγγελία στον Άρειο Πάγο για τα 203 δισ που πήραν οι τράπεζες Των: Παναγιώτη Θεοδωρίδη, Γιώργου Σαρρή και Μιχάλη Αρβανιτίδη – έχει κοινοποιηθεί δυο φορές σε όλα τα κόμματα, στον πρόεδρο της Βουλής και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας . Ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση. https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/07/19/09-02-2012-καταγγελία-στον-άρειο-πάγο-για-τα-203-δ/

  Τα 203.000.000.000 € των τραπεζών είναι 233.000.000.000 €
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/09/19/τα-203-000-000-000-e-των-τραπεζών-είναι-233-000-000-000-e/

  Και έως τον Σεπτέμβρη έγιναν 238 δις.
  https://www.scribd.com/collections/3996496/ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΓΙΑ-ΤΑ-238-ΔΙΣ-ΕΥΡΩ-ΠΟΥ-ΔΟΘΗΚΑΝ-ΣΤΙΣ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ

  ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
  Published by: Panos Theodoridis on Dec 15, 2012

  31/07/2015 Σωματείο «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ» κατά της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ε. Κουτζαμάνη
  https://justiceforgreece.wordpress.com/αναφορές/σωματείο-αντισταση-τωρα-κατά-της-ει/

  15/10/2015 Γ. Σαρρής – Υπόμνημα στην από 09.02.2012 μήνυση κατά τραπεζών
  https://justiceforgreece.wordpress.com/αναφορές/γ-σαρρής-υπόμνημα-στη-μήνυση-κατά-τρα/

 5. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ KAI ΟΧΙ ΜΟΝΟ

  Περιγραφεί τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που τελούνται στην Ελλάδα και η εσχάτη προδοσία βουλευτών, υπουργών, πρωθυπουργών, πρόεδρων δημοκρατίας

  Ζωή Κωνσταντοπούλου, Συνέντευξη στον Κώστα Ουίλς 1/4/2017

 6. Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018
  ΤΣΑΚΑΛΩΤΕ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ..ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΨΟΥΣ 9 ΔΙΣ..

  Εϊναι απίστευτα αυτά που βλέπουμε και αποκαλύπτουμε καθημερινώς από την συκγυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,, είναι απίστευτο το μέγεθος της πολιτικής και τραπεζικής απάτης που συντελείται εις βάρος της χώρας του Ελληνικού λαού από πληρωμένους εκτελεστές του που ανεβήκανε στην εξουσία με την προβιά του αριστερού και σήμερα γίνανε τα καλύτερα τσιράκια των τραπεζιτών..και συγκαλύπτουν σε όλα τα επίπεδα το τραπεζικό σκάνδαλο όπως αυτό που αφορά την εισφορά του Ν.128/75 όπου πληρώνουν όλοι οι δανειολήπτες σε κάθε είδους δάνειο..
  Η εν λόγω εισφορά παρότι είναι παράνομη σύμφωνα με το Ευρωπαικό δίκαιο και δεν έχει αλλάξει επί της ουσίας ο νόμος που επεβλήθη συνεχίζει να εισπράττεται ακόμη και σήμερα από τις τράπεζες και δεν ξέρει κανείς που πάνε αυτά τα λεφτά..
  Το εν λόγω θέμα το έχει φέρει στη βουλή ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ενωσης κεντρώων κύριος Σαρίδης και είναι σημαντικό να επισημάνουμε την πορεία του κοινοβουλευτικού ελέγχου τις ψευδής και αδιαφανείς απαντήσεις του αρμοδίου υπουργού κυρίου τσακαλώτου και να αποκαλύψουμε τι απαντά το ΓΛ του κράτους και τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα

  Στην κάτωθι ερώτηση που κατέθεσε ο κύριος Σαρίδης η απάντηση του κύριου τσακαλώτου προ 6μηνου ήταν αποκαλυπτική για το ύψος των υποτιθέμενων εισφορών που θα έπρεπε να εγγράφονται κάθε χρόνο στον κρατικό προϋπολογισμό πράγμα και το οποίο δεν γίνεται..Ο αρμόδιος υπουργός αποκάλυψε έναν πίνακα από το 1991 έως και σήμερα όπου αποτυπώνει το σύνολο των εισφορών που θα έπρεπε να πάνε στα ταμεία του κράτους

  Ερχεται λοιπόν ο ίδιος ο βουλευτής και ξανά ρωτά τον αρμόδιο υπουργό με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή και η απάντηση του κύριου τσακαλώτου ήταν σοκαριστική μια και μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ πως δεν ξέρει σε ποιον λογαριασμό πιστώνονται κάθε χρόνο πάνω από 500 εκατομμύρια λες και μιλάμε για κάτι χιλιάρικα και το ακόμη πιο ςξωφρενικό πως πιστώνονται σε λογαριασμό της ΤτΕ όπου χρηματοδοτείται η χώρα μέσω του μηχανισμού του ESM..για όσους λοιπόν δεν καταλάβανε την απάντηση του υπουργού μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ πως με χρήματα που ανήκουν κανονικά στο Ελληνικό δημόσιο και θα έπρεπε να εγγράφονται στον κρατικό προϋπολογισμό γίνονται χρήση από την ΤτΕ και τον ESM προκειμένου να μας δανείσουν..Δηλαδή τι μας λέτε κύριε τσακαλώτε; πως με δικά μας χρήματα μας δανείζουν οι θεσμοί;

  ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΟΠΟΥ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΣΤΏΝΕΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ Ο ESM

  Κύριε Σαρίδη, έχετε τον λόγο.
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΙΔΗΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
  Κύριε Υπουργέ, η ερώτησή μου είναι πάρα πολύ απλή. Ποιο είναι το υπόλοιπο ενός τραπεζικού λογαριασμού; Εσείς όμως και εγώ μέσα από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου γνωρίζουμε ότι η πληροφορία και το περιεχόμενο αυτής της ερώτησης είναι πολύ πιο σύνθετο.
  Ουσιαστικά αυτό που σας ρωτάω, κύριε Υπουργέ, είναι -εάν έχω καταλάβει καλά- εδώ και είκοσι πέντε χρόνια οι τράπεζες παρακρατούν χρήματα των δανειοληπτών, ενώ με την απόφαση 1975/1991 του Διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Χαλικιά αυτές οι εισφορές έπρεπε να καταργηθούν.
  Άρα θέλω την άποψή σας, κύριε Υπουργέ, στο εξής: Από το 1991 μέχρι το 2015 οι τράπεζες παρακρατούσαν παράνομα χρήματα των Ελλήνων δανειοληπτών;
  Ευχαριστώ πολύ.
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστώ, κύριε συνάδελφε.
  Κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο.

  ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (Υπουργός Οικονομικών): Κύριε συνάδελφε, το έχουμε ξανασυζητήσει οι δύο μας αυτό το θέμα. Είναι ένα θέμα που άλλαξε στην πορεία, λόγω του ότι αυτές οι παρακρατήσεις προορίζονταν για εξαγωγικές ενέργειες, που η DG Competition, η Διεύθυνση Ανταγωνισμού, αποφάσισε ότι είναι κρατική βοήθεια.
  Δεν υπάρχει κάτι παράνομο στην παρακράτηση. Το μόνο που έγινε, είναι ότι άλλαξε η κατεύθυνση στην οποία πήγαιναν αυτά τα χρήματα, δηλαδή από το να πηγαίνουν για εξαγωγικές δραστηριότητες για ενίσχυση των κρατικών δραστηριοτήτων, τώρα πηγαίνουν στους πυρόπληκτους και άλλες τέτοιες ομάδες.
  Πρέπει να σας πω ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο. Είναι ένας μεγάλος λογαριασμός, που όπως λέτε και στην ερώτησή σας, είναι στην Τράπεζα της Ελλάδας. Κάτω από αυτόν τον μεγάλο λογαριασμό υπάρχουν διάφοροι λογαριασμοί, μέσα στους οποίους είναι ο λογαριασμός που συζητάμε.
  Όμως δεν βλέπω τον λόγο να ανησυχείτε. Να κάνουμε μια συζήτηση, αλλά αυτή πρέπει να γίνει όχι στο πλαίσιο μιας ερώτησης αλλά στο πλαίσιο κάποιας νομοθετικής παρέμβασης. Είναι άλλο, αν θεωρείτε ότι δεν πρέπει να γίνει αυτή η παρακράτηση από τα δάνεια στους πυρόπληκτους. Εγώ ακούω ότι για αυτό υπάρχουν επιχειρήματα και υπέρ και κατά. Δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω.
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστώ, κύριε Υπουργέ.
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΙΔΗΣ: Δεν μου έχετε απαντήσει στο υπόλοιπο, κύριε Υπουργέ.
  Πώς θα δευτερολογήσω, κύριε Πρόεδρε; Δεν μου έδωσε την απάντηση. Αυτή ήταν η ερώτηση.

  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Κύριε συνάδελφε, αυτή την απάντηση σας έδωσε ο κύριος Υπουργός. Με συγχωρείτε τώρα. Τι να κάνουμε; Έχετε τον λόγο για τη δευτερολογία σας.
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, δεν μου απαντήσατε στην ερώτηση, ποιο είναι το υπόλοιπο αυτή τη στιγμή του τραπεζικού λογαριασμού. Έτσι μου στερείτε την ανταπάντησή μου, γιατί δεν έχω δικαίωμα τριτολογίας. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή.
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Το είπατε αυτό, κύριε συνάδελφε. Μην καθυστερούμε.
  ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (Υπουργός Οικονομικών): Κύριε συνάδελφε, νόμιζα ότι το εξήγησα.
  Ακριβώς επειδή είναι ένας λογαριασμός, που είναι μέσα σε έναν μεγαλύτερο, είναι δύσκολο αυτό που ζητάτε να σας το δώσω με αριθμούς. Δεν είναι, δηλαδή, ένας λογαριασμός από μόνος του. Είναι ένας υπολογαριασμός, στον μεγάλο λογαριασμό που μπαίνουν μέσα τα χρήματα που θα πάρουμε από το ESM, που μπαίνουν μέσα τα χρήματα που μαζεύουμε από τις εξόδους της αγοράς. Αυτό είναι. Αν δεν το καταλάβατε, αυτή είναι η απάντησή μου.
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Εντάξει, κύριε Υπουργέ. Πολύ ωραία.
  Κύριε Σαρίδη, έχετε τον λόγο.
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, πριν από έξι μήνες είχε γίνει μια επίκαιρη ερώτηση στον κ. Τσακαλώτο. Στη συγκεκριμένη επίκαιρη ερώτηση η οποία είχε γίνει, είχαμε ρωτήσει ποιο είναι τον Σεπτέμβριο του 2017 το υπόλοιπο του συγκεκριμένου λογαριασμού. Τότε, λοιπόν, είχε πει ο κ. Τσακαλώτος ότι οι εισπράξεις του 2015, αν ενθυμούμαι καλά, ήταν 450 εκατομμύρια ευρώ και οι εισπράξεις του 2016 ήταν 430 εκατομμύρια ευρώ.

  Από εκεί είχε προκύψει ότι ο σκοπός της συγκεκριμένης εισφοράς του ν.128/1975, είχε αλλάξει με τον ν.4336, τον υπουργικό νόμο. Σε κάποια διάταξη μέσα σε μια υποπαράγραφο είχαν βάλει ότι είχε αλλάξει ο σκοπός, και από τότε θα πήγαιναν οι συγκεκριμένες εισφορές για τα θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων και για τους πυρόπληκτους και για τους σεισμοπαθείς και για διάφορα άλλα τέτοια.
  Όμως, κύριε Πρόεδρε, στην πορεία του κοινοβουλευτικού ελέγχου αυτό που προέκυψε, μετά από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου τα οποία θα τα καταθέσω και στα Πρακτικά, είναι ότι με απόφαση του κ. Χαλικιά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος το 1991, η συγκεκριμένη εισφορά είχε καταργηθεί, δεν είχε αλλάξει σκοπό, όπως λέει ο Υπουργός. Άρα από το 1991 μέχρι τον Αύγουστο 2015 που έρχεται η νέα νομοθετική διάταξη, η συγκεκριμένη εισφορά παράνομα παρακρατείτο από τους δανειολήπτες.
  Ως εκ τούτου αν δεν ισχύει αυτή η απόφαση, η 1975/1991 του κ. Χαλικιά, με ποια νέα απόφαση, με ποια υπουργική απόφαση, με ποια διάταξη, με ποια απόφαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, η συγκεκριμένη δεν ήταν πλέον εν ισχύι; Ένα είναι αυτό.
  Ένα δεύτερο ερώτημα πάρα πολύ σημαντικό είναι το εξής. Θα καταθέσω στα Πρακτικά πίνακα του Υπουργείου Οικονομικών, όπου φαίνεται ότι οι εισφορές από το 1991 μέχρι το 2015 ανήλθαν στα 9 δισεκατομμύρια. Οι πληρωμές που βγήκαν από αυτόν τον λογαριασμό, κύριε Πρόεδρε, ανέρχονται στα 5 δισεκατομμύρια. Πού είναι τα άλλα 4 δισεκατομμύρια;
  Ό,τι χρήματα, κύριε Υπουργέ, και να έχει μέσα αυτή τη στιγμή ο συγκεκριμένος λογαριασμός, δεν δικαιολογείται. Είναι παράλογο, κύριε Υπουργέ. Το βρίσκετε λογικό, για 100 εκατομμύρια να κόβουμε συντάξεις, για 100 εκατομμύρια να χάνουν τα σπίτια τους άνθρωποι; Το βρίσκετε λογικό, να υπάρχουν λεφτά μέσα σε έναν λογαριασμό, που έχει έναν διαφορετικό σκοπό, και εμείς αυτή τη στιγμή να μην προσφέρουμε ούτε τη νομική βοήθεια, τη νομική προστασία στους δανειολήπτες, που θα προέλθει από χρήματα των ίδιων των δανειοληπτών; Ό,τι λεφτά και αν έχετε μέσα στον λογαριασμό, κύριε Υπουργέ, το βρίσκετε λογικό αυτό;

  Επίσης για το τι λεφτά έχετε μέσα, σίγουρα θα ακολουθήσει από αύριο άλλη ερώτηση, γιατί σαφώς δεν έχετε έρθει προετοιμασμένος, κύριε Υπουργέ, να μου απαντήσετε στην ερώτηση. Ήταν σαφέστατη. Πόσα χρήματα έχει μέσα αυτός ο λογαριασμός;
  (Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Σαρίδης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Σας ευχαριστώ, κύριε συνάδελφε.
  Παρακαλώ, κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο.
  ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (Υπουργός Οικονομικών): Δεν καταλαβαίνω την έντασή σας. Τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά.
  Θα καταθέσω στη Βουλή στα Πρακτικά τον νόμο του 1992, που σημαίνει το αντίθετο απ’ αυτό που είπατε, ότι είναι τελείως νόμιμο, έχει καινούργιους νόμους που το λέει αυτό. Δεν ξέρω άμα θα το καταθέσω, αλλά είναι εδώ οι συνεργάτες μου να σας εξηγήσουν γιατί διαβάζετε λάθος την απόφαση του τότε Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
  Σας ευχαριστώ.
  (Στο σημείο αυτό ο Υπουργός κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
  Τέλος, όπως σας έχω εξηγήσει, σας έχω δώσει τα στοιχεία για τις ροές. Αλλά επειδή το απόθεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα απ’ αυτά που σας καταθέτω αλλού, δεν είναι εύκολο να σας δώσω το απόθεμα. Σας δίνω τη ροή κάθε χρόνο πόσο είναι και πόσο ξοδεύεται για τα σημαντικά. Δεν νομίζω ότι πηγαίνουν σε λάθος μέρος αυτά τα λεφτά, αλλά είναι στη διάθεσή σας να το ξανασυζητήσουμε.
  Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

  NEA EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Ευχαριστούμε τον κύριο Υπουργό για την ακρίβεια στο χρόνο της απάντησής του.
  Πριν περάσουμε στην τελευταία ερώτηση που αφορά στον κ. Τσακαλώτο, θα αναγνώσω ορισμένα κωλύματα.
  Η τέταρτη με αριθμό 1434/28-3-2018 επίκαιρη ερώτηση δευτέρου κύκλου του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων κ. Ιωάννη Σαρίδη προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: «Ποιο το ακριβές υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού του ν.128/1975;», δεν θα συζητηθεί διότι ο Υπουργός έχει απαντήσει ήδη σε μια γραπτή και δύο επίκαιρες ερωτήσεις.

  ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΠΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΦΟΡΟΣ ΤΟΥ Ν.128/75 ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ

  ΗΤΟΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΑ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΎΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ Ο ESM

  KAI EΠΕΙΔΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΞΕΠΕΡΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ

  http://bankstersae.blogspot.com/2018/04/9.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.