Λεφτά υπάρχουν: Το δημόσιο χάνει 600 εκατ ευρώ για να πάρει 246 εκατ από τις τηλεοπτικές άδειες

lefta-yparxoyn

Σοκ προκαλεί απόρρητη έκθεση που έχει περιέλθει στην κατοχή του bankingnews και της οποίας έχουν λάβει γνώση οι τηλεοπτικοί σταθμοί αλλά και κυβερνητικά στελέχη.

Η έκθεση αναφέρει ότι προκαλείται τεράστια ζημία από το νέο τρόπο αδειοδότησης των καναλιών και καταρρίπτει τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την είσπραξη (σ.σ. αμφίβολή προς το παρόν 246 εκ ευρώ) καθώς η ζημία που προκαλείται από το λουκέτο των καναλιών υπολογίζεται σε 600 εκ ευρώ σε βάθος δεκαετίας που είναι και ο χρόνος εκχώρησης των νέων αδειών.

Ουσιαστικά από την έκθεση προκύπτει ότι η καθαρή ζημία του δημοσίου ανέρχεται στα επίπεδα τουλάχιστον των 350 εκ ευρώ.

Ειδικότερα στην έκθεση αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι που θα χάσουν τη δουλειά τους από τα 6 κανάλια που πρέπει να κλείσουν (Alpha, Mega, Star, Έψιλον, ΑΡΤ και Μακεδονία) είναι άμεσα 1877 και έμμεσα μέσω των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων 1080 με το σύνολο να ανέρχεται σε 2957 άτομα.

Από αυτούς εκτιμά ότι θα απορροφηθούν από τα δύο νέα κανάλια που θα τεθούν σε λειτουργία 800 άτομα και 500 άτομα μέσω συνεργαζόμενων επιχειρήσεων δηλαδή θα μείνουν άνεργοι στο τέλος 1657 εργαζόμενοι.

Αυτό σημαίνει ότι οι αμοιβές που θα χαθούν λόγω της απώλειας θέσεων εργασίας είναι σύμφωνα με την έκθεση είναι της τάξεως των 58 εκ ευρώ το χρόνο.

Δεδομένης της αυξημένης προσφοράς εργασίας η έκθεση εκτιμά ότι θα υπάρξει και μείωση αποδοχών στους εργαζόμενους του κλάδου που θα απορροφηθούν και η οποία θα επιφέρει ετήσια απώλεια εισοδήματος 11,2 εκ ευρώ, συνολικά οι απώλειες αποδοχών υπολογίζονται σε 69,2 εκ ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι κράτος από φόρους εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης και εισφορές υπέρ ασφαλιστικών οργανισμών έχει απώλειες της τάξεως των 27,7 εκ Ευρώ. Σε βάθος δεκαετίας οι συνολικές  απώλειες λόγω ανεργίας είναι της τάξεως των 690 εκ ευρώ και το κράτος χάνει φόρους και εισφορές 277 εκ ευρώ περίπου.

Επειδή σύμφωνα με την έκθεση το εισόδημα που θα μπορούσε να καταναλωθεί από αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους είναι 415 εκ ευρώ περίπου το κράτος έχει πρόσθετες απώλειες από ΦΠΑ της τάξεως των 100 εκ ευρώ. 

Έτσι η ζημία εκτινάσσεται στα 376 εκ ευρώ.

Επιπλέον η απώλεια εισοδήματος 415 εκ ευρώ έχει και έμμεση επίπτωση στην οικονομία λόγω του πρόσθετου εισοδήματος ύψους 415 εκ ευρώ (με πολλαπλασιαστή 1) που δημιουργεί η κατανάλωση αυτών των χρημάτων. 

Οι απώλειες σε φόρους και εισφορές υπολογίζονται σε 166 εκ ευρώ και σε ΦΠΑ σε 40 εκ ευρώ σύνολο 206 εκ ευρώ περίπου.

Τέλος στα προηγούμενα ποσά θα πρέπει να υπολογιστούν και 15 εκ ευρώ περίπου θα καταβληθούν σε επιδόματα ανεργίας στους απολυμένους των καναλιών και των συνεργαζόμενων εταιριών.

Έτσι η συνολική άμεση και έμμεση ζημία ανέρχεται σε περίπου 600 εκ ευρώ (597.345.120 ακριβώς σύμφωνα με την έκθεση) ενώ το δημόσιο θα βάλει στα ταμεία του από τις άδειες 246 εκ ευρώ δηλαδή η καθαρή ζημία είναι 351 εκ ευρώ περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση γίνεται λόγος και για επιπτώσεις που δεν μπορούν να ποσοτικοποιηθούν.

Για παράδειγμα αναφέρεται στις υποχρεώσεις των καναλιών που κλείνουν σε τράπεζες, προμηθευτές, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία.

Αν σε 90 ημέρες τα κανάλια αναστείλουν τη λειτουργία τους καθίσταται προφανές όπως αναφέρεται στην έκθεση ότι ένα μέρος των υποχρεώσεων δεν θα εξοφληθούν με συνέπεια τη δημιουργία ντόμινο στην αγορά και απώλεια εσόδων για το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Νίκος Καρούτζος

nkaroutzos@gmail.com 

http://www.bankingnews.grΣΧΕΤΙΚΑ

 

Advertisements

12 comments on “Λεφτά υπάρχουν: Το δημόσιο χάνει 600 εκατ ευρώ για να πάρει 246 εκατ από τις τηλεοπτικές άδειες

 1. 2 Σεπτεμβρίου 2016 – 11:10 μμ
  Καθάρισε η χολέρα, ρε! Μπήκε φρέσκος αριστερός αέρας στα κανάλια μας…

  Της Αλεξάνδρας Τσόλκα

  Νύχτα ώρα, σαν σε απελευθέρωση από κρατητήρια, έβγαιναν ένας – ένας οι αρχηγοί των ΜΜΕ, τηλεοπτικών και μη, ομάδων, λογής δραστηριοτήτων, ισχύος και δύναμης στην ελευθερία. Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό!

  Χαρά για τα λεφτά που είσπραξε (θα), το κράτος και πόσο καλά θα αξιοποιηθούν! Μια διάθεση τιμωρίας στα «λαμόγια» που τόσα χρόνια την έκαναν! Μέχρι τότε ήξεραν όλοι τι γίνεται στα άδυτα της «δημοπρασίας» των συχνοτήτων του ελληνικού λαού, πάντα και ποιος είχε πάρει την πρώτη άδεια και ποιος δεν θα έπαιρνε ποτέ!

  Στα social media συντρίμμια απόψεις, ανάλογα με ποιον φωνάζει πιο δυνατά. Το «να πληρώσουν» που χρεωστάνε τόσα συναντούσε το «λυπάμαι βέβαια τους εργαζομένους», με την ίδια σύγχυση που επικρατούσε στα κανάλια, σα χαρμολύπη!

  Για άλλη μια φορά το χρήμα νίκησε και μίλησε και από δω και μπρος ο πολιτισμός, οι εκπομπές για το βιβλίο, το θέατρο καθώς και η ενίσχυση του ελληνικού σινεμά, θα κυριαρχήσουν. «Αυτή είναι η ενημέρωση που θέλουμε για τον ελληνικό λαό» είπε η κυρία Γεροβασίλη, με αυτό το «θέλουμε», να μοιάζει με επιβάλλουμε, αποφασίζουμε και διατάζουμε! Οι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης, δεν ασχολούνται με όλα αυτά. Κάνα χαμόγελο ειρωνικό ρίχνουν μόνο, ειδικά αν λένε πως το Mega προσφεύγει στην δικαιοσύνη! Σωστοί! Άλλωστε πήραν και αποζημιώσεις όταν τους Έδιωξαν με το μαύρο στην ΕΡΤ κάποτε και μετά επαναπροσελήφθησαν και συνεχίζουν! Και γεγονός είναι πως το θαύμα κρατάει λίγο.

  Σε λίγο όλα θα ξεχαστούν. Όπως ξεχάστηκε το Αλτερ και οι εργαζόμενοι σ αυτό. Όχι οι σταρ που πάντα βρίσκουν διέξοδο, οι άλλοι λέμε, που ακόμα προσπαθούν να επιβιώσουν. Αυτοί που δεν έχουν πια αντοχή να φωνάξουν δυνατότερα. Αυτοί που στωικά περιμένουν τα περάσει κι αυτοί και γνωρίζουν πως η αμαρτωλή υπόθεση των ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν έχει σωσμένους και τυχερούς, αλλά κληρώνει όποτε έρθει η ώρα σε όλους μας.

  … Και έπεται συνέχεια! Και τίποτα δε τέλειωσε! Και να ζήσουμε να τη θυμόμαστε και τούτη τη βραδιά!

  Παλαιότερο κείμενο μας, με τις ίδιες απόψεις, προς εμπέδωση:
  Ζήτω που καθαρίσαμε απ τους νταβατζήδες!
  -«Η ελευθερία στις καπιταλιστικές κοινωνίες λίγο πολύ παραμένει αυτό που ήταν στις αρχαίες Ελληνικές δημοκρατίες: Ελευθερία για ιδιοκτήτες σκλάβων» – Βλαδιμήρ Ιλίτς Λένιν, αν ενθυμείστε σύντροφοι!-
  «Νταβατζήδες», «διαπλοκή», «συμφέροντα», «λαμόγια»! Κατηγορούμενος κανένας! Φυλακή ουδείς, ούτε φυσικά απ τους ιδιοκτήτες των μεγίστων ΜΜΕ και των καναλιών που είναι τόσο κακά! Τίποτα νομικά κολάσιμο; Όχι, βέβαια! Αλλά; Οποιος έχει λεφτά να δώσει στο κράτος – φοροεισπράκτορα, πιθανόν όχι στα κανονικά δάνεια του, ή στους εργαζόμενους του –που για δάνειο 3000 ευρώ τους χλευάζει κάθε δικηγορική φίρμα και ετοιμάζονται να τους πάρουν τα σπίτια για την αποπληρωμή, με φόρους αίματος στα πανωτόκια- ας πάρει άδεια!

  Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αλλά πρέπει να ξέρουμε τι είναι αυτό που αγιάζει το σκοπό – Λέων Τρότσκι

  4 άδειες. 9 καναλαρχικές ηγεσίες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων χωρίς δάνεια και οφειλές. Μετά 8. Έξω αυτός που δε χρώσταγε! Ράντζα, χημικές τουαλέτες, κουβερτούλες, κάμερες, απομόνωση και ίσως «θα θελα να αποχωρήσει ο κύριος του Alfa διότι να, ξέρετε, δεν ήρθαμε πολύ κοντά όλες αυτές τις στιγμές, να, δεν με πλησίασε»! 90 μέρες! Και μετά; Διακοπή λέει λειτουργίας! Η πρώτη άδεια μάλλον έχει δοθεί βράδυ Τρίτης και συνομοσιολίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας με αποκλειστικά, τάχα, απ την απομόνωση! Εικοτολογίες για τον ιδιοκτήτη της πρώτης άδειας! Θα βρουν άραγε οι εκτός νυμφώνος άλλες συνεργατικές λύσεις; Θα εκπέμψουν από Κύπρο, ίσως; Θα διεισδύσουν σε άλλες εταιρείες, καθαρές από χρέη και «πάρρρρ- ιε – πάρρρ –ιε» χάρισμα σε τιμή αδείας; Και που ναι, σύντροφοι η κάθαρση που ευαγγελιστήκατε; Και τι; Τώρα, εδώ θα σταματήσουμε την διαφάνεια, την λεύκανση, την νίκη των ιδεών μας;

  Όπου το κράτος είναι ο μοναδικός εργοδότης, αντιπολίτευση σημαίνει να λιμοκτονείς – Λέων Τρότσκι

  Γιατί όχι και 4 ραδιόφωνα –με το Στο Κόκκινο, φυσικά μέσα; Γιατί όχι 4 εφημερίδες – με την Αυγή, φυσικά μέσα; Γιατί όχι 4 σάιτ –με το Left, φυσικά μέσα; Και ποιος πληρώνει το μάρμαρο, σύντροφέ μου, που για Κωσταντοπούλου σε πήγαινα και συνιστώσα Ρόζα και σε Κουρουμπλή μου βγήκες και συνιστώσα Χαριλάου Τρικούπη, ο Ηλιος ο Πράσινος;

  Ποιος ξέρει τι είναι ανεργία, απληρωσιά, απαξία, κομμένο ρεύμα και τηλέφωνο και η σπιτονοικοκυρά και τα κοινόχρηστα στη πόρτα και εσύ ούτε να μην ανασαίνεις από μέσα; Ποιος ξέρει πως είναι να ανοίγουν τα σχολεία και να χρειαστείς για τα παιδιά, που δεν πηγαίνουν ούτε στο Κολέγιο φυσικά, ούτε στη Χιλ, τετράδια, μολύβια, μπλοκ και χάρτες και ας τη τσάντα και τη κασετίνα και τα καινούργια ρούχα και παπούτσια και μπουφάν; Φυσικά όχι εκείνοι οι αγκιτάτορες της ιδεολογίας, που από τα μικρότατα τους ήταν διορισμένοι σε υπηρεσίες για να χουν αποσπάσεις στους κομματικούς στα βουλευτικά γραφεία! Η σαν τις ευνοούμενες που πιάνανε δουλειές στα κομματικά όργανα, ε; Ξέρετε για ποιους και ποιες μιλάμε ε, σύντροφοι; Μιλώντας για διαφάνεια και καθαρότητα πάντα, ας δούμε ποιος φροντίζει τα δικά του «παιδιά»!

  Άνθρωποι που δεν ξέρουν τι θα πει «ένσημο» και ζητάνε θυσίες μόνο απ τους άλλους! Όλα αυτά δε σας θυμίζουν τίποτα, σύντροφοι και ποιος είναι ο εχθρός του λαού – ωέωωωω και πόσο η εξουσία σας έχει κάνει σα τα μούτρα της, πέτρινους, ανάλγητους, σκληρούς, απάνθρωπους, νουμερολάγνους, κυνικούς Βορίδηδες και Παπαντωνίου, που ζητάνε θυσίες για τη πάρτι των άλλων -άρα σφαγές και εκτελέσεις το λένε, αυτό σύντροφοι. Χιλιάδες άνθρωποι εργαζόμαστε επί 27 χρόνια σ αυτά τα κανάλια! Γύρω μας υπάρχουν διαφημιστικές, media shops, άλλες εταιρείες παραγωγής, φωτογράφοι, χαρτικά, κυλικεία και καφέδες και μικρομάγαζα με τοστ και περίπτερα και ξέρω γω τι άλλο! Τα μεγάλα αφεντικά λέτε, πως έχουν κόστος, που αλλάζουνε εταιρική μορφή ή που οι προσωπικές τους περιουσίες είναι προστατευμένες και ανέγγιχτες, ή εμείς;

  «Το Κράτος είναι η εκτελεστική επιτροπή της άρχουσας τάξης» – Καρλ Μάρξ

  Μας λέτε σύντροφοι πιο Κράτος και από εκείνον τον δορυφόρο του Δια, που φύλαγε μαζί με τη Βία, τον Προμηθέα να μη το σκάσει απ τις αλυσίδες –πάντα έχει αλυσίδες και να με συμπαθάτε αν σας θυμίζουν κάνα Κάρολο στο σπάσιμο τους και τυχαίος ήταν!- στον Καύκασο στα 4 κανάλια, 400 εργαζόμενοι όπως τους υπολογίσατε και τους επιβάλλετε, αλλά οι υπόλοιποι τι θα απογίνουμε; Κάπου 2000 άνθρωποι –συν οι γύρω γύρω που διεκτραγώδησα πιο πάνω- κοιτάμε στα μάτια την φτώχεια και την ξαφνική ανεργία, για άλλη μια φορά και με δική σας, πια, ευθύνη! Και εμάς το δανειάκι των 3.000 ευρώ θα το κάνουν απαιτητό, ενώ αλλονών με τα λεφτά που δίνουν για τις άδειες, πάνε καλιά τους τα δανικά, που αποπλήρωναν ένα πρώτο, με το δεύτερο και μετά με το τρίτο και πάει λέγοντας, ελέω εξουσίας και τραπεζών! Μη σας το χαλάσω, πως ΠΑΣΟΚ και λίγο χειρότερα μου κάνετε γιατί είστε και σ άλλη εποχή. Και με το που σας άγγιξε η εξουσία, με τη μία της παραδοθήκατε…

  «Εάν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, τότε είσαι σύντροφός μου» – Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

  Άκουγα το απόγευμα νωρίς, εκπομπή στο Κόκκινο, που κάποτε είχα κάνει και πιλότο για να δουλέψω, αλλά δεν ήμουν αρκετά έμπειρη ή καλή μάλλον για τα δεδομένα του σταθμού και πολύ πιθανόν! Άκουγα τον δημοσιογράφο, με μια απαξία και μια μαγκιά στη φωνή να λέει πως είναι προπαγάνδα των καναλιών ο ΕΝΦΙΑ και πως αυτός που είναι στον Άγιο Παντελεήμονα δεν έχει αξία το σπίτι του! Οι άλλοι όμως, που έχουν τις βίλλες, τι να κάνουμε να πληρώσουν! Δηλαδή από Γαλατσίου σύνορο και πάνω, πλουτοκρατία και ας πληρώνουμε νοίκι στο σπίτι των παππούδων μας, ρε μεγάλε! Ο Άδωνης Γεωργιάδης σου χει κάνει άραγε σεμινάρια;
  Λίγο μετά άκουγα έναν άλλον σε εκπομπή, να λέει πως «μας κάταπιε ο υπερκαταναλωτισμός και το να ξοδεύουμε ασύστολα και φτάσαμε εδώ», ως άλλος Θεόδωρος Πάγκαλος και «μαζί τα φάγαμε»! Όσοι περνούσαν απ το πρόγραμμα θριαμβολογούσαν για την κάθαρση στο τοπίου και για την χαρά που δίνει η τακτοποίηση επιτέλους των αδειών των σάπιων καναλιών! «Συνάδελφοι» στα ΜΜΕ αυτοί, από τον ίδιο πόνο! Απ την αντίστροφη Πορτοσάλτες!
  «Και που είναι στα κανάλια οι εκπομπές για την όπερα, το βιβλίο, το θέατρο, τον πολιτισμό ως όφειλαν, αλλά και να στηρίζουν τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο με παραγωγή;» απορούσε ο κατηγορηματικός ως κυρ Μπάμπης, απ άλλη γωνία, «συνάδελφος»! Οπου και στη δημόσια τηλεόραση που την πληρώνουμε, μεγάλε! Οπου και στα κυκλώματα και στους κομματικούς που φιλοξενείς εκεί και άμα έρθει κανένας εκτός γραμμής, θα τον έχει φέρει ο Κραουνάκης, που τον έχετε άλλοθι –και μετά συγχωρήσεως Σταμάτη μου, λατρεμένε!…

  … Ήταν η ίδια η ώρα που οι τα «καλά παιδιά» άναβαν άλλο ένα κοχίμπα και κοίταζαν άγουρες νεαρές εν δυνάμη ερωμένες και παρουσιάστριες, έχοντας τακτοποιήσει μάλλον άλλη μια μπίζνα! Και που οι σύντροφοι κοίταζαν ποιο «τουμπανάκι» συντρόφισσα θα πιάσει δουλειά σε κανένα νέο ΜΜΕ ει δυνατόν σα δημόσιο ή στο ίδιο το δημόσιο! Καθάρισε η χολέρα, ρε! Φρέσκος, αριστερός αέρας μπήκε…

  http://pikosapikos.gr/καθάρισε-η-χολέρα-ρε-μπήκε-φρέσκος-αρι/

 2. Τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει σάλος, με την αποκάλυψη εγγράφου, της Τράπεζας Αττικής, για δάνειο προς τον κος Καλογρίτσα, κάτοχο μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

  Το έγγραφο που σας παραθέτουμε κι εμείς, δείχνει ξεκάθαρα πως το διαθέσιμο αποθεματικό του κου Καλογρίτσα είναι 52,6 περίπου εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε πως η τηλεοπτική άδεια που ‘έκλεισε’ ο κος Καλογρίτσα κοστίζει 52 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν σε 3 δόσεις. Δείτε το έγγραφο:

  Βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων δημιουργούνται απορίες που χρήζουν απάντησης.

  1) είναι σύμπτωση η σχεδόν ολοκληρωτική ταύτιση του ύψους του δανείου και του κόστους της άδειας;

  2) είχε ο κος Καλογρίτσας τη δυνατότητα να αγοράσει τηλεοπτική άδεια, χωρίς δανεισμό τραπεζικό; Αν όχι τότε πώς είναι υποψήφιος και μάλιστα νικητής, όταν όλοι οι καναλάρχες ‘ανακρίθηκαν’ για τα δάνειά τους και αν εξυπηρετούνται;

  3) είχε ο κος Καλογρίτσα την πιστοληπτική ικανότητα να πάρει δάνειο σε μία εποχή που πρακτικά είναι αδύνατον να γίνει κάτι τέτοιο;

  4) εάν δεν είχε τη δυνατότητα, έπαιξε κάποιο ρόλο η καλή σχέση που έχει ο κος Καλογρίτσας με το ΣΥΡΙΖΑ; Θυμίζουμε πως εκτός από τις κουμπαριές, παίρνει την πλειοψηφία των δημοσίων έργων (επί ΣΥΡΙΖΑ), ενώ είχε αγοράσει στο παρελθόν την κατασκευαστική εταιρεία του πατέρα του κου Τσίπρα.

  Το voicenews σας παραθέτει τις πληροφορίες, με πάσα επιφύλαξη και εκφράζει εύλογες απορίες. Θεωρούμε πώς είναι απορίες που χρήζουν απάντησης και περιμένουμε την επίσημη διάψευση ή επιβεβαίωση των πληροφοριών αυτών.

  http://www.voicenews.gr/index.php/politiki/78044-eidisi-seismos-gia-kanalarxi-kai-diagonismo.html

 3. ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ ΕΝΑ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ” ! Μια νέα δανειακή δηλαδή με τους επαχθούς όρος της !

  ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ:

  1) Γιάννης Αλαφούζος – ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) – Τίμημα: 43.600.000 ευρώ

  2) Θοδωρής Κυριακού – ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – Τίμημα: 75.000.000 ευρώ

  3) Ιωάννης Καλογρίτσας – ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.) – 52.600.000 ευρώ

  4) Βαγγέλης Μαρινάκης – ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.). – 73.900.000 ευρώ

  Το ερώτημα είναι: Θα διαπλέκεσαι με έναν επιχειρηματία για να παίρνει έργα και να τα φτιάχνει, με έναν για να πληρώνει λιγότερους φόρους από τις επιχειρήσεις του, με έναν για να μπορεί να επιχειρεί με κυβερνητικά τραπεζικά χαρίσματα, με έναν που μονοπωλεί την αγορά; Ή με έναν που θα σου ζητάει να τον καλύπτεις στο λαθρεμπόριο ή σε κανένα έγκλημα; Κάνει διαφορά; Τεράστια.

  Επειδή δεν υπάρχει παγκοσμίως ιδιοκτήτης Μέσου που να μη διαπλέκεται, με τον αέρα του ισχυρού οικονομικού παράγοντα. Και ως εκ τούτου να μη ζητάει ανταλλάγματα. Το κρίσιμο που σταθμίζουν συνήθως οι δυτικές κυβερνήσεις για να μην καταλήξουν σε κανένα κελί σαν τον Ταπί ας πούμε, ή σε καμία εξορία σαν τον Κράξι, είναι πόσο θα ελέγξουν τον επιχειρηματία ώστε να του δώσουν λιγότερα από αυτά που εκείνος νόμιμα θα παραγάγει με την επιχειρηματική του δραστηριότητα για τον κοινωνικό ή κρατικό κορβανά.

  Μπορείς να το κάνεις αυτό μ΄έναν λαθρέμπορο ή με έναν επιχειρηματία απατεώνα;

  Προφανώς θεωρούν ότι μπορούν να μάς ταΐζουν σανό επί μακρόν.

  Δηλώνουν ενθουσιασμένοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τα 246.000.000 εκατ. ευρώ λύτρα που μάζεψαν από τις 4 άδειες και τα οποία πρόκειται να πληρωθούν σε δόσεις-αν πληρωθούν!

  Δεν λένε κουβέντα όμως για τα 700.000.000 εκατ. ευρώ που χρωστάνε Μega, Ψυχάρης, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς και στους οποίους η κυβέρνηση στερεί την δυνατότητα να πληρώσουν κάποια στιγμή τα δάνειά τους με κλειστά το Mega και το Star.

  Αυτή είναι η αλήθεια. Κι εφ΄όσον δίνει την δυνατότητα στους παραπάνω επιχειρηματίες να μην πληρώσουν γιατί να πληρώσουν τα δάνειά τους οι υπόλοιποι μηντιάρχες-εκδότες αλλά και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες της χώρας.

  Πανηγυρίζουν λέει γιατί θα πάρουν 246.000.000 εκατ. ευρώ από 3 εφοπλιστές και έναν εργολάβο. Αυτά τα 246 εκατ. ευρώ θα τα πάρουν με δόσεις σε περίπτωση που τα κανάλια τους έχουν κέρδη.

  Σε περίπτωση δηλαδή που το κανάλι που θα κάνει ο Καλογρίτσας με τον Κουρή έχει κέρδη ο Καλογρίτσας θα αποπληρώσει (!!!) τα 50 εκατ. που χτύπησε την άδεια! Μιλάμε για απίστευτο και εγκληματικό παπατζιλίκι.

  Την ίδια στιγμή βάζοντας λουκέτο στο Mega καταρρέουν οι Πήγασος και ΔΟΛ. Οι 3 τους χρωστάνε 622.000.000 εκατ. ευρώ στις τράπεζες. Κλείνοντας και τα Alpha-Star τα θαλασσοδάνεια εκτοξεύονται στα 700.000.000 εκατ. ευρώ.

  Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δίνει την δυνατότητα σε εκδότες με δεκάδες εκατομμύρια δάνεια όπως είναι ο Χατζηνικολάου, ο Θέμος, οι εκδότες του Ελευθέρου Τύπου, ο Κύρτσος και όλοι οι υπόλοιποι απλά να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και οι τράπεζες να μην πάρουν μία.

  Εκδότες, καναλάρχες και μηντιάρχες γενικότερα χρωστάνε κοντά σε 2 δις ευρώ θαλασσοδάνεια.

  Πάμε παρακάτω. Από την στιγμή που ένα λουκέτο δίνει το άλλοθι στους επιχειρηματίες των ΜΜΕ να μην αποπληρώσουν τα δάνειά τους το ίδιο θα κάνουν και όσοι από τους 100 πιο θαλασσοδανεισμένους επιχειρηματίες της χώρας, επιλέξουν το λουκέτο από το να πληρώσουν τα δάνειά τους.

  Θα κλείνουν τις επιχειρήσεις τους στα πρότυπα Mega, Star, Alpha και θα ρίχνουν κανόνια στις τράπεζες που θα έχουν ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης-δηλαδή ένα νέο Μνημόνιο.

  Κι αυτό γιατί οι 50 μεγαλύτερες και πιο θαλασσοδανεισμένες επιχειρήσεις χρωστάνε πάνω από 10, ίσως και 20 δις ευρώ.

  Τόσο μάς κόστισε το ξημέρωμα της 2ας Σεπτεμβρίου 2016. Είναι επίσης προκλητικό ψέμα το ότι η κυβέρνηση έβαλε χθες βράδυ στα ταμεία της 246.000.000 εκατ. ευρώ. Αυτά θα τα πάρει-αν τα πάρει-σε δόσεις και με προϋποθέσεις.

  Η κυβέρνηση έβαλε τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες.

  Με βάση το κοινοτικό δίκαιο κάθε κανάλι μπορεί να επιλέξει πάροχο από όποια χώρα της ΕΕ θέλει.

  Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος δεν θέλει ή δεν του επιτρέπει η digea να εκπέμπει σήμα μέσω αυτής, μπορεί να το κάνει και από πάροχο άλλης ευρωπαϊκής χώρας.

  Ήδη έχει συσταθεί νέος πάροχος με έδρα τη Βουλγαρία που θα απευθύνεται κυρίως σε Ελληνικά κανάλια και θα μπορεί να λειτουργήσει αξιόπιστα σε λιγότερο από 45 μέρες. ( Τα κανάλια έχουν χρονικό περιθώριο 90 μέρες να διακόψουν το σήμα τους αν δεν πάρουν άδεια, όποτε καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει ).

  http://amazonios.net/παίρνει-246-εκατομμύρια-μακροπρόθεσμα-κ/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=twitter&utm_source=socialnetwork

 4. ΣΕΒ: Απώλειες 1,7 δισ σε βάθος δεκαετίας από το«μαύρο» στα κανάλια …

  Τα 600 εκατ. ευρώ θα είναι φόροι και το 1,1 δισ. ευρώ εισοδήματα

  Στην εκτίμηση ότι το «μαύρο» στα κανάλια μετά τη δημοπρασία των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών θα φέρει απώλειες 1,7 δισ. ευρώ προχώρησε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχανών στο εβδομαδιαίο δελτίο του.

  Όπως προκύπτει από το διάγραμμα που δημοσιεύει ο ΣΕΒ σε βάθος δεκαετίας υπολογίζεται ότι θα χαθούν 600 εκατ. ευρώ σε φόρους και 1,1 δισ. ευρώ σε εισοδήματα.

  Σύμφωνα με τους συντάκτες του δελτίου ο περιορισμός των αδειών στο πεδίο της ενημέρωσης σε επίπεδα που υστερούν των τεχνολογικών δυνατοτήτων δεν έχει παρατηρηθεί σε καμία άλλη δημοκρατία υψηλής ποιότητας.

  Δείτε τα διαγράμματα από τις εκτιμώμενες απώλειες τα επόμενα 10 χρόνια μετά τον υπολογισμό της απορρόφησης προσωπικού και έργου από άλλα κανάλια, από το κλείσιμο των σταθμών STAR, ALPHA, MEGA, Μακεδονία TV, ART, Epsilon

  http://www.protothema.gr/greece/article/609102/sev-to-mauro-sta-kanalia-tha-ferei-apoleies-17-dis-euro-se-vathos-10etias/

 5. http://www.crete-news.gr/undefined

  Επιστρέφονται τα χρήματα για τις τηλεοπτικές άδειες
  Υποβλήθηκε Τετ, 08/03/2017 –

  Την επιστροφή της πρώτης δόσης στους αναδειχθέντες ως υπερθεματιστές για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών αποφάσισε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε τροπολογία για την επιστροφή των χρημάτων, όμως υπό προϋποθέσεις.

  Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τίθενται οι προϋποθέσεις επιστροφής των ποσών που καταβλήθηκαν από τους αναδειχθέντες ως υπερθεματιστές στον διενεργηθέντα διαγωνισμό για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, μετά την ανάκληση της σχετικής προκήρυξης, σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

  Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους, τα ποσά τα οποία είναι επιστρεπτέα στους ανωτέρω ως καταβληθέντα για την πρώτη δόση του τιμήματος (συνολικού ύψους 85 εκ. ευρώ περίπου) παρακρατούνται ή συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως μόνο με ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση οφειλές ή οφειλές προς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό, και δεν έχουν ανασταλεί.

  Επίσης, δεν επιστρέφονται ποσά, τα οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος της προτεινόμενης διάταξης, ήδη παρακρατήθηκαν ή συμψηφίστηκαν με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό, και δεν έχουν ανασταλεί.

  Σύμφωνα με το newsbobmb.gr, όπως σημειώνει το ΓΛΚ, από τις προτεινόμενες διατάξεις, προκαλείται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού δαπάνη από την επιστροφή στους δικαιούχους κατά τα ανωτέρω του ποσού της πρώτης δόσης του τιμήματος, κατά το μέρος που δεν παρακρατείται ή συμψηφίζεται και δεν επιστρέφεται ως ήδη παρακρατηθέν ή συμψηφισθέν.

  http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1392296&srv=94

 6. Υπουργό της κυβέρνησης: Δαπάνη Δημοσίου για να περάσει την αργία του Πάσχα με 80 Αστυνομικούς στην Αίγινα!

  26 Απριλίου 2016

  Στην Αίγινα θα περάσει το Πάσχα ο Υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλεκος Φλαμπουράρης.

  Η αναχώρηση ορίστηκε τη Μεγάλη Παρασκευή και επιστροφή την ερχόμενη Τρίτη μιας και η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε.

  Στην απόφαση αναφέρεται «Την ανάγκη πραγματοποίησης δαπάνης ύψους 2.550,00€, για την υπηρεσιακή μετακίνηση της προσωπικής ασφάλειας του Υπουργού Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου από την Αθήνα στην Αίγινα με αναχώρηση στις 29/04/2016 και επιστροφή στην Αθήνα στις 03/05/2016».

  Η απόφαση του Υπουργού της Κυβερνησης να περάσει την αργία του Πάσχα στην Αίγινα, και να συνοδεύεται από τους Αστυνομικούς συνοδούς του με δαπάνη… δημοσίου, προκαλεί.

  Δείτε το έγγραφο που δημοσιεύει το Athensmagazine.gr:

  http://www.athensmagazine.gr/article/news/politikh/231213-skandalo-me-gnwsto-ypoyrgo-ths-kybernhshs-dapanh-dhmosioy-gia-na-perasei-thn-argia-toy-pasxa-me-80-astynomikoys-sthn-aigina

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.