Η δημιουργία μιας επιτυχημένης ΜΚΟ θέλει γερό “δόντι” και μεγάλο “βύσμα”.Ιστορία μιας χλιδάτης ΜΚΟ!

mko3

Καμιά φορά κανείς ακούει για τα λεφτά που παίζουν οι ΜΚΟ, χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο από το κράτος και το πρώτο που του περνάει από το μυαλό είναι η φράση: «Να κάνουμε κι εμείς μια ΜΚΟ …να ζεσταθεί η τσέπη μας!». Μόνο που δεν είναι τόσο απλό. 

Οι ΜΚΟ που διαχειρίζονται λεφτά δημιουργούνται …αφού πρώτα εξασφαλιστούν τα λεφτά. Στήνεται το κύκλωμα… Υπουργείο, Έργο προς Χρηματοδότηση …και μετά στήνεται η σχετική ΜΚΟ, ακόμα και για μία μέρα, ώστε να γίνει η εκταμίευση.

Μία ενδιαφέρουσα ιστορία… χλιδάτης ΜΚΟ …μπορείτε να διαβάσετε εδω …κι αξίζει τον κόπο.

H Μπριγκίτα Παπασταύρου (Μητέρα του γνωστού της Λίστας Λαγκάρντ), ο Νίκος Καλτεζιώτης, (πρώην υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων το 1980) και η ΜΚΟ για την διάσωση του Παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου!

Κατάφεραν στην Αρκαδία το ”ιδεώδες” να γίνει ΜΚΟ!!!

Και όλοι προσκυνούν τους εμπνευστές της και κανένας δεν προβληματίζεται για τις προθέσεις των ιδρυτών, τους σκοπούς της εταιρείας και τα έργα της. Μερικές φανφάρες αρκούν για να δελεάζεται το πόπολο και να ”απορροφώνται” οι επιχορηγήσεις !!!

Πιο αναλυτικά διαβάζουμε στο εξαιρετικό ρεπορτάζ του Γρηγόρη Ευτυχίδη:

Την άνοιξη του 2007 μια μικρή ομάδα ανθρώπων από διάφορες χώρες πήρε την πρωτοβουλία να ιδρύσει την ΔΙΕΘΝΗ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, μια μη κερδοσκοπική κοινωφελή οργάνωση (ΜΚΟ) για τη μελέτη και την αξιοποίηση του Παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου. (ΒΡΕ ΑΡΚΑΔΕΣ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΣΑΣ; )

Το κεφάλαιο της εταιρείας ορίζεται στο ποσό των 15.000 και έχει σχηματιστεί από εισφορές των ιδρυτών εταίρων, ποσού καθεμιάς 1.000

Πόροι της εταιρείας είναι, οι εισφορές και συνδρομές των εταίρων στην εταιρεία, το ποσό των οποίων καθορίζεται από το ΔΣ, οι τυχόν κρατικές ή άλλες επιχορηγήσεις (ΩΠΠΠΠ ΓΚΟΛΛΛ….), οι δωρεές και παροχές ιδιωτών ή νομικών προσώπων ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου, οι πάσης φύσης χορηγίες εταίρων ή τρίτων, οι κληρονομίες ή κληροδοσίες υπέρ της εταιρείας και τα έσοδα από την εν γένει δραστηριότητα της εταιρείας.

ΑΜΟΙΒΗ ΕΤΑΙΡΩΝ

Οι εταίροι μπορούν να παρέχουν στην εταιρεία υπηρεσίες με σύμβαση, που θα συνάπτεται μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην οποία καθορίζεται και ο τρόπος αμοιβής τους. (Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΟΥΣ Ε; ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ !!!!!)

ΕΔΡΑ: Κάψια, 21100 Μαντινεία Αρκαδίας, Τ : +(30) 2710 235822-3, F: +(30) 2710 234335

ΓΡΑΦΕΙΟ: Χατζηκωνσταντή 28-30, Αμπελόκηποι, 11526 Αθήνα, Τ: +(30)210- 6983079, F: +(30)210-6919888

ΡΕ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ …ΡΕ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ; ΩΠΠΠΠΠΠΠ … ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΟΥ ΑΡΘΡΟ ……. ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΤΙ ΒΛΕΠΩ; Archontiko Kaltezioti

Get in touch with us (IN TOUCH ΕΙΜΑΙ…) Address:Kapsia / Mantinia / – Orini Arcadia GR – 22100 Phone: +30 2710 235822-3 Fax: +30 2710 234335 Web: http://www.kalteziotis.gr WINTER CONTACT (ΒΡΕ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΕΘΙΣΜΟ” ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ; ) Phone: +30 210 6983079 Fax: +30 210 6919888 ΡΕ ΝΙΚΟ; ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ; ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΚΟ ΜΕ ΕΔΡΑ “luxury boutique hotel”. (ΔΕΝ ΛΕΩ … ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ.!!!!!) ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΚΟ ΣΤΟ “WINTER CONTACT” ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ. (στην κούτρα τη βλέπω τη ΜΚΟ….)

ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ …. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΗΣ “ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ” ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ………….

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ : Μπλα μπλα μπλα ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ : 17. Η ανεύρεση χρηματοδότησης από Έλληνες και ξένους ιδιώτες ή δημόσιους χορηγούς, καθώς και η αξιοποίηση κρατικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων, για την υλοποίηση αξιοποίηση κρατικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων, για την υλοποίηση των πρωτοβουλιών της Εταιρείας. !!!!!!!!!!!!!!!!! -ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ Ε; Ας δούμε αν ξέρουν την λέξη πρωτοβουλία. Πρωτοβουλία (θηλυκό): Η ικανότητα να ενεργείς αυτόνομα και να κινείς πρώτος τις εξελίξεις. (ΑΡΑ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ….)

ΕΥΘΥΝΗ ΕΤΑΙΡΩΝ

Η εταιρεία είναι μη κερδοσκοπική και για το λόγο αυτό η ευθύνη των εταίρων περιορίζεται μέχρι του ποσού της εισφοράς τους. (ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΕΥΘΥΝΗ !!!!! ΕΜΟΡΦΑ !!!)

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Όργανα διοίκησης της Εταιρείας είναι: 1. Η Γενική Συνέλευση 2. Το Διοικητικό Συμβούλιο 3. Η Εκτελεστική Επιτροπή

4. Ο Ελεγκτής της Εταιρείας ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ …. Η δομή αυτή διοίκησης παραπέμπει σε ΠΟΛΛΑΑΑΑ λεφτά ταμείο …..

Ο Διευθυντής της Eταιρείας είναι ο ανώτερος διοικητικά υπάλληλος!!!!!!! αυτής, Προΐσταται των υπαλλήλων της εταιρίας, είναι εισηγητής των θεμάτων ημερησίας διάταξης στο Διοικητικό Συμβούλιο … ΚΛΠ ΚΛΠ (ΝΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ !!!!)

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ

Εμείς που συνήλθαμε στο πλαίσιο των συμποσίου της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, στην Αρχαία Μαντινεία της Αρκαδίας στις 29, 30 και 31 Αυγούστου 2008, στον Πύργο Γκουτελά στο Φορέ της Γαλλίας στις 8, 3 και 4 Οκτωβρίου 2009, στην Πάφο στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2010 … ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΧ ΩΧ ΩΧ …. (ΡΕ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ 15.000 ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ; ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ !!!!)

ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ : Με πλήρη συνείδηση λοιπόν της σημασίας της Αρκαδίας, δηλώνουμε συμπερασματικά πως, επανειλημμένως, μακριά από το κλειστό δόγμα και την εξωπραγματική ουτοπία, όταν οι άνθρωποι σκέφτηκαν πως είναι δυνατόν να είναι κανείς ευτυχισμένος και δίκαιος σε αυτόν τον κόσμο, ανέτρεξαν στην Αρκαδία. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ. (ΑΝΤΕ ΤΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ , ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΣ ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ ; ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΡΙ…)

Η Ιδρυτική Διακήρυξη επιβεβαιώθηκε κατά τις διεθνείς συναντήσεις και εκδηλώσεις διεύρυνσης του Δικτύου λαμβάνοντας το χαρακτηριστικό επίθετο του τόπου υπογραφής της ως εξής:

3.1. Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ FOREZ: Château de Goutelas, Forez, Γαλλία, 2 – 4 Οκτωβρίου 2009

3.2. Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ: Πάφος, Κύπρος, 8 – 9 Οκτωβρίου 2010

3.2. Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ: Πάφος, Κύπρος, 8 – 9 Οκτωβρίου 2010

3.3. Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Παγκύπριο Γυμνάσιο, Λευκωσία, Κύπρος, 18 Φεβρουαρίου 2011, όπου προσετέθη το ακόλουθο κείμενο:

3.3.1.«ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΎΠΡΙΟΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ».

(Υπάρχουν και παιδικοί σταθμοί που θα ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν ….)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νίκος Καλτεζιώτης ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επαμεινώνδας Σπυρόπουλος (ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μπριγκίττα Παπασταύρου (ΤΟ ΛΕΒΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ; ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΙ Η ΕΛΑΓΡΟ … ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ; εδώ περισσότερα)

ΤΑΜΙΑΣ: Νίκος Κεραμίδας (DR MOY TA ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ ” Δρ. Οικονομικής Διπλωματίας” ΕΣΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΧΟΝΤΡΑ ΤΑΜΕΙΑ) ΕΦΟΡΟΣ: Άγγελος Δενδρινός (ΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΟΣ !!!!)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

Κώστας Σπυρόπουλος (ΘΑ ΜΕΘΥΣΩ ) Κώστας Παναγούλιας Σωτήριος Μπρέγιαννος (ΝΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ … ΣΩΤΗΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΟ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΤ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ; )

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νίκος Καλτεζιώτης ΜΕΛΗ (ακόμα και ιδρυτικά) ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ:

Νίκος Κεραμίδας

Άγγελος Δενδρινός, (ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ Ο ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΟΣ!!!!)

John P. Anton, (ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟ !!!!!!) ΤΟ ΨΑΧΝΩ ….From Wikipedia, (Greek: Ιωάννης Π. Αντωνόπουλος); born November 2, 1920 – December 10, 2014) is Distinguished Professor Emeritus of Greek Philosophy and Culture at the University of South Florida. (ΡΕ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ;)

Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.(ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO) (ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ…)

Ιάσων Περδίος, Διευθύνων Σύμβουλος Ξενοδοχείων Λούης ΕΠΕ. Κύπρος (NA KAI O ΔΑΣΚΑΛΟΣ !!!!! ΡΕ ΛΟΥΗ ΔΕΝ ΣΥΚΩΝΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ; ΟΧΙ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ; ΕΙΣΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ !!!!!)

Μιχαλάκης Λεπτός, Πρόεδρος Ομίλου Εταιριών Λεπτός. Ιδρυτής Πανεπιστημίου Νεαπόλεως Πάφου. Κύπρος (ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ …..)

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου. (ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΔΕΣΠΟΤΑ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ; Δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σύμφωνα με το ΡΙΚ, το οποίο μετέδωσε λεπτομέρειες επί των επενδυτικών σχεδίων που ο αρχιεπίσκοπος είχε εξαγγείλει.)

ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ , ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΥΜΠΟΣΙΑ !!! , ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ !!!!!!

Π.χ. Η πρώτη συναυλία της ARCADIA MUNDI πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, με την συμμετοχή άνω των 600 Λονδρέζων και την παρουσία προσωπικοτήτων της Αγγλικής κοινωνίας και της Ελληνοκυπριακής Ομογένειας μεταξύ των οποίων ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Γρηγόριος, πρόεδροι ΜΚΟ και Ιδρυμάτων, μέλη του Διεθνούς Δικτύου Αρκαδία στην Μ. Βρτανία, ακαδημαϊκοί, εφοπλιστές και επιχειρηματίες.

Με ενημέρωση της τελευταίας στιγμής παρέλαβα πρόσκληση για την τιμητική διάκριση προς το πρόσωπό μου από το Νίκο Καλτεζιώτη που θα γινόταν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, στις 01-4-2011, παρουσία επισήμων και των Μ.Μ.Ε., από την Αρκαδική Εταιρεία, πράγμα που δεν επιθυμούσα και για τούτο το λόγο δεν παραβρέθηκα.

Με μεγάλη μου έκπληξη ενημερώθηκα πριν την εκδήλωση από άνθρωπο του στενού περιβάλλοντός μου ότι «ΔΩΡΙΖΩ» τα έργα μου στην Αρκαδική Εταιρεία.

Δεν έχω υποσχεθεί ΠΟΤΕ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ ότι χαρίζω τη Ζωγραφική μου συλλογή και Βιβλιοθήκη σε άνθρωπο της Αρκαδικής Εταιρείας.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας μου, έχω κρίση και γνώση για το πως και πότε θα διαθέσω την Καλλιτεχνική μου συλλογή και Βιβλιοθήκη.

Απορώ πως πήραν τέτοια πρωτοβουλία να ανακοινώσουν δημόσια στην εκδήλωση τέτοιο απίστευτο ψέμα.

Τους διαψεύδω κατηγορηματικά.

Τους ευχαριστώ για την τιμητική διάκριση, αλλά τους πληροφορώ ότι δεν αποδέχομαι την τιμή προς το πρόσωπό μου.

Λυπούμαι, πώς από ανθρώπους της Τέχνης και των Γραμμάτων να γίνονται τέτοια σοβαρά λάθη.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΣΙΑΣ Ζωγράφος

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ . ΑΠΟ ΠΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ;

ΔΙΑΒΑΖΩ : ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!!!!!!

ΜΚΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ !!!!!!!!!

Ρε αυτό δεν είναι αιγίδα ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ είναι ….) ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ (κατ’ εμέ)

Ας δούμε ένα ακόμα μέλος της ΜΚΟ.

Ευάγγελος Χρυσός, Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας. Τέως Γενικός Γραμματέας Ιδρύματος Βουλής των Ελλήνων .Μέλος της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών (ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΈΔΙΝΑΝ ΠΑΡΆΣΗΜΑ …)

ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ …

Π.χ. Απονεμήθει τιμητικό βραβείο στην Γιαννούλα Γκουντάνη, για τη δωρεά του αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ύψους άλλοι λένε 600.000 άλλοι 1.000.000!!

(ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ; ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΤΙ .. : Στην εκδήλωση μίλησαν ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Δημήτρης Χρυσός ο οποίος είχε σημαντική συμμετοχή στην Δωρεά του Αιμοδυναμικού Τμήματος !!!!!!!! (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ..), ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Νίκος Χρόνης ο οποίος μετά τον δικό του λόγο, διάβασε μία επιστολή που απευθυνόταν προς όλους, της νόμιμης εκπροσώπου της κ. Γιαννούλας Γκουντάνη, κυρίας Σούλας Αντωνοπούλου, μιας γυναίκας που έχει σταθεί σε όλη την διάρκεια της προσπάθειας για τη ΣΩΣΤΗ διεξαγωγή των δωρεών !!!!!!!!!!!

(ΣΟΥΛΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΜΜΕΣΗ Ή ΑΜΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΚΟ; ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ . ΚΑΜΜΙΑ 60 ΧΡΟΝΩΝ ΣΕ ΚΟΒΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΣΑΙ . ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ή ΘΑ ΣΟΥ ΒΆΛΛΟΥΝ ΠΙΠΕΡΙ; ) (Λυκουρέντζο έμαθα ότι ήσουν παρών στο Νοσοκομείο … καλά ο φίλος σου απών ; )

ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Για την υποστήριξη του έργου της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας θα τιμηθούν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας και ο Δήμαρχος Τριπόλεως Ιωάννης Σμυρνιώτης. Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ρ/Φ Τρίπολης, Αρκαδικά Νέα !!!!!!!!!!!!!!!!!! ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΆΛΛΙΑ ΤΙΜΗΣ !!!!!!!

Οι πέντε Καλλικρατικοί Δήμοι της Μητροπολιτικής Αρκαδίας εντάχθηκαν στη μεγάλη Αρκαδική οικογένεια του Διεθνούς Δικτύου Αρκαδίας. Ταυτόχρονα εντάχθηκαν ο Διεθνής Αυστριακός Ανθρωπιστικός Οργανισμός Αλμπερτ Σβάιτσερ (ΝΑ ΠΑΛΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ),το Ελληνικό αδελφό Σωματείο του Αμερικανικού Ιδρύματος Parrahasian Heritage Fountation που προωθεί τη θεσμοθέτηση και λειτουργία του πρώτου Εθνικού Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα στην περιοχή της Παρρασίας κοιτίδας των

Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα στην περιοχή της Παρρασίας κοιτίδας των Αρκάδων.

(ΝΑΤΑ ΝΑΤΑ !!!!!!!!! ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ !!!!!!!! ΠΑΡΚΟ !!! ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΚΟ; ή μόνο το πάρκο; )

David Gilman Romano Καθηγητής έδρας Karabots Κλασσικής Αρχαιολογίας της Σχολής Ανθρωπολόγίας του Πανεπιστημίου Αριζονα, ΗΠΑ. Συν-Διευθυντής Ανασκαφικής Ομάδας Λυκαίου Όρους. Πρόεδρος του Παρρασίου Πολιτιστικού Ιδρύματος. ΗΠΑ. (Parrahasian Heritage Fountation) (ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ)

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΛΟΣ

Mary E. Voyatzis | The School of Anthropologyanthropology.arizona.edu !!!!! (ΑΡΙΖΟΝΑ Ε; ΥΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ DAVID;)!!!!! ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΟΣ ….. Το ΠΑΡΚΟ που κολλάει άραγε;;;;;

22 Ιανουαρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΘΕΜΑ: Έγκριση της μελέτης της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, με θέμα «Μετατροπή του Μαντινειακού Περιπτέρου σε Κέντρο Προβολής του Αρκαδικού Ιδεώδους και Εξυπηρέτησης Επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου Μαντίνειας», Δήμου Τριπόλεως, Π.Ε. Αρκαδίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.!!!!!!

https://diavgeia.gov.gr/…/%CE%92%CE%95%CE%99%CE%9…/document…

ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ (που αναφέρθηκα χθες) !!!!!!! (ΕΔΩ ΤΑ ΩΧ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ)

Σε απόσταση 1 χλμ.(ΑΠΟ ΤΟ LUXURY HOTEL …) βρίσκεται το Σπήλαιο Κάψια. Μπροστά από την είσοδό του βρίσκονται τρεις καταβόθρες, ενώ εντός του έχουν εντοπιστεί ανθρώπινα οστά. Ανθρώπινη δραστηριότητα στο σπήλαιο χρονολογείται κατά τη νεολιθική, ελληνιστική περίοδο και στον 4ο-6ο αιώνα μ.Χ.

(ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ; )

ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΤΑ !!!!!!!!!!!!! ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΟΣ …

ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ; ΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ ……

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΓΩ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ… ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ….

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΡΚΑΔΕΣ, ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ” . ΕΓΩ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΟΥΡΩΤΗ…..(υπάρχει και σε λίτρο)

 

Η ιστορία της κυρίας Παπασταύρου…

Καταδικασμένη σε φυλάκιση, βγήκε με βούλευμα του Κάρολου Παπούλια, επί θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας!

 

Οι κατηγορίες που την οδήγησαν στον Κορυδαλλό ήταν το ξάφρισμα των Ευρωπαϊκών κονδυλίων που είχαν διατεθεί μέσα των εταιρειών της: ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. και ΕΛΑΓΡΟ Α.Ε. για την αγροτική ανάπτυξη στην οποία δεν κατέληξαν ποτέ!!!

Η ίδια είχε κάνει παράνομες προσλήψεις στην “Αγρότημα” και με το που άλλαξε η κυβέρνηση, τις κατήγγειλε ως “παράνομες” για να σώσει το τομάρι της! Επί Αρούλη είχαν ξεκινήσει αυτά τα ωραία κόλπα…

Ακολουθεί η προσπάθεια του Πάνο Παναγιωτόπουλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου να οδηγήσουν σε συμψηφισμό τα σκάνδαλα Μαρκόπουλου στο Υπουργείο Τουρισμού με τα έξοδα που έγιναν επί ημερών του Άρη Σπηλιωτόπουλου για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό με τιμολόγια όμως που δεν υπεγράφησαν από τον ίδιο αλλά από τα στελέχη του ΕΟΤ, να γυρίζουν μπούμερανγκ στους ίδιους.

Ερχεται και η επιστολή με τα στοιχεία που κατέθεσε η Πρόεδρος της Αγροτουριστική και μετέπειτα ΑΓΡΟΤΗΜΑ ΑΕ Μπριγκίτα Παπασταύρου στον Παύλο Γερουλάνο και την Άτζελα Γκερέκου για το σκάνδαλο των παράνομων προσλήψεων που έγιναν στην εταιρεία λίγες μέρες πριν τις εκλογές, όταν δηλαδή Υπουργός Τουρισμού ήταν ο Κώστας Μαρκόπουλος αποποιούμενη κάθε σχέση με το σκάνδαλο.

 

 

 

 

 

Όπως γράφει η ίδια “οι προσλήψεις ήταν «αντίθετες» προς την πρόθεση και την πολιτική της εταιρείας” και επιπλέον λέει ότι “δεν εισακούστηκε (σ.σ. από τον Υπουργό Κώστα Μαρκόπουλο) η προσπάθειά της να αναβληθούν για μετά τις εκλογές η έγκριση των συμβάσεων και να μην τεθούν σε ισχύ”.

Παρ ́ όλες τις ανδραγαθίες της κυρίας, που μόνο με πολιτισμό και ήθος δεν συνάδουν, εξακολουθεί να παραμένει στην θέση της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, του γνωστού ξενοδόχου και πρώην υπουργού παραμένει στην θέση της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, του γνωστού ξενοδόχου και πρώην υπουργού της ΝΔ Νίκου Καλτεζιώτη και να μετέχει σε εκδηλώσεις πολιτισμού (όπως η αδελφοποίηση γεφυριών!) ως εκπρόσωπός της.

Καθιερώνονται δηλαδή άτομα που έχουν καταδικασθεί για απάτη εις βάρος του δημοσίου (και απαλλάχθηκαν μόνο χάρη στις διασυνδέσεις τους) ως παράγοντες πολιτισμού του τόπου μας, με τις ευλογίες και τα λεφτά του κράτους!

Επωφελέστατο τελικά το παιχνιδάκι να φτιάχνεις ”εταιρείες” για τον πολιτισμό (;) και τον τουρισμό απορροφώντας κονδύλια από τα λεφτά που έρχονται για τον λαό δεν νομίζετε;

Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

http://www.logiosermis.net/2016/10/blog-post_304.html#.WCWB6jLxNz- 

http://antizitro.blogspot.gr/2016/10/blog-post_155.html

ΣΧΕΤΙΚΑ

One comment on “Η δημιουργία μιας επιτυχημένης ΜΚΟ θέλει γερό “δόντι” και μεγάλο “βύσμα”.Ιστορία μιας χλιδάτης ΜΚΟ!

 1. O Γιώργος , η ΜΚΟ και οι παιδεραστές
  Ρεπορτάζ εμπλέκει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό σε σκοτεινή υπόθεση εκμετάλλευσης προσφύγων

  07:10,01.06.2017

  H είδηση και μόνο στο άκουσμά της προκαλεί σάλο – Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία με τα στοιχεία κατά των υπαλλήλων της Mercy Corps. Ποιος ο ρόλος του πρώην Πρωθυπουργού.

  Σάλος έχει προκληθεί από τις καταγγελίες του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλα ο οποίος κατέθεσε σχετικό φάκελο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στον οποίο περιλαμβάνονται στοιχεία κατά υπαλλήλων της ΜΚΟ Mercy Corps για σεξουαλική εκμετάλλευση μεταναστών.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η MKO Mercy Corps αποτελεί συνεργάτη της Ε.Ε. από την οποία χρηματοδοτείται για να συμβάλει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην χώρα μας και διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων το σημαντικότερο τμήμα δίδεται για το πρόγραμμα των κουπονιών σίτισης στα νησιά του Αιγαίου.

  Άξιο προσοχής όμως είναι το γεγονός ότι στο Δ.Σ της ΜΚΟ που έχει έδρα στις ΗΠΑ και διαθέτει διεθνή παρουσία ανήκει και ο …Πρώην Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

  Ως γνώστης του διεθνούς συστήματος των ΜΚΟ, ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμμετέχει με την ιδιότητα του ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ως προσωπικότητα με διεθνή επιρροή στην μεγαλύτερη οικογένεια κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών στον κόσμο!

  Δείτε τη σύνθεση της εταιρείας

  και στο τέλος μπορείτε να δείτε και τον Γιώργο Παπανδρέου

  Βεβαίως ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να έχει σχέση με αυτά που καταγγέλονται, όμως είναι γνωστές οι θολές διαδρομές που είχαν στενοί συνεργάτες του, κατά τη διάρκειά της θητείας του ως υπουργός Εξωτερικών με διάφορες ΜΚΟ.

  Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και η κυβέρνηση αφού άφησαν τις ΜΚΟ να αλωνίζουν στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων σε όλη την επικράτεια ξαφνικά ανακάλυψαν ατασθαλίες και παράνομες δραστηριότητες εργαζομένων των ΜΚΟ που έρχονται ως αποτέλεσμα της έλλειψης ελέγχου από το ελληνικό κράτος.

  Μετά το πρωτοφανές γεγονός όπου υπουργός καταγγέλλει στην Δικαιοσύνη την παράνομη δράση εντός της Ελλάδας, μελών διεθνούς ΜΚΟ για σεξουαλική εκμετάλλευση μεταναστών, ήρθε και η απάντηση της Mercy Corps σύμφωνα με την οποία η οργάνωση διερευνά τους ισχυρισμούς για διάπραξη σοβαρών παραπτωμάτων από δύο εργαζόμενους της στην Ελλάδα, «έπειτα από τηλεφώνημα που πραγματοποιήθηκε στην τηλεφωνική γραμμή παραπόνων», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

  Σημειώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «διεξοδική έρευνα, υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού σε θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των θυμάτων και, ειδικότερα, με βαθιά εξειδίκευση στη διερεύνηση ισχυρισμών σεξουαλικής παρενόχλησης και εκμετάλλευσης». Στους δύο εργαζόμενους που κατονομάστηκαν «χορηγήθηκε προσωρινή άδεια μετ’ αποδοχών εν αναμονή του αποτελέσματος της διενεργούμενης έρευνας». Όπως διευκρινίζεται, εάν αποδειχθούν οι καταγγελίες, «θα έχουν ως αποτέλεσμα πειθαρχικές ενέργειες που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την καταγγελία της σύμβασης εργασίας ή συνεργασίας», σημειώνουν χαρακτηριστικά. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε να κατανοήσουμε τις συνθήκες που περιβάλλουν αυτή την καταγγελία, να λάβουμε έγκαιρα και κατάλληλα μέτρα και να επανορθώσουμε την κατάσταση», καταλήγει η οργάνωση χωρίς να διευκρινίζει ποια θα είναι τα μέτρα αυτά.

  Η καταγγελία του κ. Μουζάλα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία συνοδεύονταν από επιστολή του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, αφορά τη δράση υπαλλήλων της συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) για περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αλλά και για οικονομική αφαίμαξη μεταναστών και προσφύγων.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι και αυτό το φαινόμενο αποτελεί δείγμα της έλλειψης οργάνωσης και της παντελούς απουσίας συντονισμού στο υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής. Ο υπερσυγκεντρωτισμός στο γραφείου του υπουργού και στην διευθύντρια του γραφείου του κ. Μαμώλη η οποία είναι και ανηψιά του καθώς και η απουσία ελέγχου από την πλευρά του υπουργείου στους χώρους υποδοχής μεταναστών και προσφύγων εκτιμάται ότι αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν πρόσφατα σε παραίτηση τον γενικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής κ. Σαλτερή από την θέση του.

  Ο κ. Μουζάλας ακολουθεί την τακτική ότι …«για όλα φταίνε οι άλλοι» και για τον λόγο αυτό μετά την παράδοση του σχετικού φακέλου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την δράση της ΜΚΟ, επέρριψε ευθύνες στην ….Γερμανία για τις καθυστερήσεις στις μετεγκαταστάσεις: «Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. Θα ήταν εύκολο για εμάς να καταγγέλλουμε. Όμως δεν καταγγέλλουμε, έχουμε διαλέξει την διπλωματική διαχείριση που είναι δύσκολη. Παλεύουμε με όλους τους τρόπους που έχουμε», είπε χαρακτηριστικά

  http://patrastimes.gr/πολιτική/o-γιώργος-η-μκο-και-οι-παιδεραστές/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.