EΛΛΗΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΜΕ €295.974 ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ BONUS €1.879.990. ΕΣΥ ΤΡΕΧΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

1-2-900x415

by lobbystas on 5 Φεβρουαρίου 2017

Ρούφηξαν το αίμα των ελλήνων. Χρέωσαν την χώρα και τους πολίτες με πάνω από 250 δις ευρώ. Παράγουν μόνο ζημιές δις και 10.000.000 έλληνες κάθονται και τους κοιτούν, όταν ένας απλός διαχειριστικός έλεγχος, θα εμφανίσει τα δις και που τα κρύβουν !

Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής «EBA Report on high earners 2015» Έλληνας τραπεζίτης εμφανίζεται να έχει αμοιβή €295.974 και bonus €1,87 εκατ !!!

Το bonus είναι μόνο 635% !!! των αποδοχών του

Σκέψου τώρα που θα σου πάρουν το σπίτι τι bonus θα πάρουν !

Advertisements

3 comments on “EΛΛΗΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΜΕ €295.974 ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ BONUS €1.879.990. ΕΣΥ ΤΡΕΧΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

 1. Pingback: EΛΛΗΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΜΕ €295.974 ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ BONUS €1.879.990.Σκέψου τώρα που θα σου πάρουν το σπίτι τι bonus θα πάρουν ! | Τα χω πάρει στο κρα

 2. Μισθοί-πρόκληση για «golden boys» του ΣΥΡΙΖΑ

  Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

  Στραγγίζουν τα αποθεματικά των υπουργείων προκειμένου να καλυφθούν οι πληρωμές των νέων μετακλητών και ειδικών συμβούλων που προστίθενται στα γραφεία τριών υπουργών αλλά και οι αυξήσεις που δίνονται σε κυβερνητικά στελέχη.

  Σε μια εποχή που η ανεργία πλήττει το 30% του πληθυσμού και την ίδια ώρα που οι αμοιβές για το ένα τρίτο όσων εργάζονται δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ μικτά, η κυβέρνηση προχωρά σε προκλητικές αυξήσεις των δαπανών για τη λειτουργία των υπουργικών γραφείων, ενώ δίνει και αυξήσεις που ζαλίζουν τον μέσο πολίτη, όπως η αύξηση κατά 79,5%(!) σε δύο στελέχη του ΟΔΔΗΧ. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αύξηση των δαπανών του έχει πάντως το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής του Γιάννη Μουζάλα. Οχι μόνο διότι πολλαπλασίασε αναδρομικά από 7 σε 24 τους υπαλλήλους που μπορεί να έχει στο γραφείο του ο υπουργός αλλά και διότι χορήγησε αύξηση άνω του 50% στη διευθύντρια Υποδοχής, της οποίας η μηνιαία αμοιβή έφθασε από τα 2.604 στα 3.950 ευρώ!!! Και αυτό τη στιγμή που το συγκεκριμένο υπουργείο ακόμη δεν διαθέτει Οργανισμό Λειτουργίας, φιλοξενείται στα γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών, άφησε επί μήνες απλήρωτους δεκάδες συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου και -το χειρότερο- άφησε τους πρόσφυγες στο έλεος της κακοκαιρίας αφού δεν κατάφερε να οργανώσει επαρκές σχέδιο για τη χειμερινή τους διαβίωση.

  Το… ιστορικό

  Η αμοιβή του διευθυντή Υποδοχής είχε αρχικά καθοριστεί τον περασμένο Ιούλιο στο ύψος των 2.604 ευρώ. Τότε η θέση ήταν ακόμη κενή ενώ η επιλογή του προσώπου ήταν μία από τις βασικές αιτίες της διαμάχης μεταξύ του υπουργού (αναπληρωτή τότε) Μουζάλα και του γενικού γραμματέα Οδυσσέα Βουδούρη που κατέληξε στην απομάκρυνση του δεύτερου. Το ύψος της ετήσιας δαπάνης υπολογιζόταν τότε στα 35.000 ευρώ, καθώς θα περιλαμβανόταν και η οικογενειακή παροχή.

  Στις 23/2/2017, όμως, ο κ. Μουζάλας υπέγραψε απόφαση αύξησης των αποδοχών της διευθύντριας στα 3.950 ευρώ ενώ στο ποσό δεν υπολογίζεται το ύψος της οικογενειακής παροχής. Για την κάλυψη της διαφοράς, μάλιστα, δεν αναφέρεται η πρόσθετη δαπάνη αλλά σημειώνεται ότι θα καλυφθεί από τρεις διαφορετικούς κωδικούς, ο ένας εκ των οποίων έχει υπόλοιπο 600 ευρώ… Προστίθεται όμως ότι αυτοί οι κωδικοί θα έχουν τα επόμενα έτη πίστωση 48.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη διευθύντρια έχει την κεντρική ευθύνη για τις συνθήκες λειτουργίας στη Μόρια της Λέσβου αλλά και στα υπόλοιπα τέσσερα Κέντρα Υποδοχής (hotspots) Σάμου, Χίου, Λέρου και Κω. Προφανώς η αύξηση σχετίζεται με την άψογη λειτουργία τους – ίσως και με την οικονομία που επιτεύχθηκε το χειμώνα με εκατοντάδες πρόσφυγες χωρίς θέρμανση στα αντίσκηνα και κάποιους να πεθαίνουν προσπαθώντας να ζεσταθούν ανάβοντας γκαζάκια.

  Αύξηση θέσεων

  Πριν από την παραπάνω απόφαση Μουζάλα, όμως, είχε προηγηθεί πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου υπέρ του ιδίου υπουργού. Στις 20/1/17, ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας προσυπογράφει την πράξη για αύξηση των θέσεων στο γραφείο του κ. Μουζάλα «για κάλυψη εξαιρετικών υπηρεσιακών αναγκών». Σημειώνεται ότι οι θέσεις στο γραφείο Μουζάλα είχαν καθοριστεί μόλις δυόμισι μήνες νωρίτερα, δηλαδή όταν συστάθηκε ξεχωριστό υπουργείο (5/11/16) με τον ανασχηματισμό στις αρχές Νοεμβρίου 2016. Τότε, η απόφαση έλεγε ότι στο γραφείο Μουζάλα θα απασχολούνται 4 μετακλητοί και 3 ειδικοί σύμβουλοι με κόστος 36.000 ευρώ έως το τέλος του 2016 (λιγότερο από δύο μήνες)!

  Ενα μήνα αργότερα, όμως, το υπουργείο έρχεται και ζητά αύξηση των θέσεων μέσω της οποίας το κόστος θα αυξηθεί κατά 43.000 ευρώ έως το τέλος του 2016 και κατά 256.000 ευρώ για το έτος 2017! Το αίτημα αυτό έρχεται να ικανοποιήσει το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνοντας την αύξηση των θέσεων ειδικών συμβούλων κατά 5 άτομα και των μετακλητών κατά 2 άτομα. Προστίθενται επίσης 10 αποσπασμένοι από άλλες θέσεις του Δημοσίου. Σημειωτέον ότι η αύξηση ισχύει αναδρομικά από 5/11/2016 χωρίς να απαντάται το ερώτημα εάν κάποιοι υπάλληλοι εργάζονταν ως τότε αμισθί ή κάποιοι θα πληρωθούν για διάστημα που δεν εργάζονταν.

  ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
  arishat@e-typos.com

  http://www.eleftherostypos.gr/politiki/84497-misthoi-proklisi-gia-golden-boys-toy-syriza/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s