Γ. Π. Τετράδης : Το χρέος είναι άλλοθι, δεν είναι το βασικό πρόβλημα. Η διακυβέρνηση είναι το πρόβλημα.

Γράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης

Ο ελληνικός λαός βομβαρδίζεται καθημερινά εδώ και 2 χρόνια με ένα και μόνο θέμα: Το χρέος. Η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τίποτε άλλο παρά μ αυτό. Ενίοτε ψηφίζει στη Βουλή ο,τι της επιβάλουν οι δανειστές, χωρίς να τα εφαρμόζει. Αν αύριο το πρωί μας χάριζαν όλο το χρέος, σε ελάχιστα χρόνια θα ξαναγυρίζαμε εδώ. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι το χρέος. Το χρέος χρησιμοποιείται σαν άλλοθι για να μην κυβερνηθεί η χώρα χωρίς κομματοκρατία. Αυτό είναι όλο.

Τι λείπει από τη χώρα; Παραγωγή. Πώς γίνεται η παραγωγή; Με πρώτες ύλες, εργασία, κεφάλαια, ιδέες, κίνητρα. Τι από αυτά έχει η χώρα; Πρώτες ύλες, ιδέες και εργασία. Τι δεν έχει; Κίνητρα και κεφάλαια.

Οι πρώτες ύλες υπάρχουν. Απλώς χρειάζονται αξιοποίηση. Εργατικό δυναμικό υπάρχει. Κοντά 2.000.000 άνεργοι και 500.000 έτοιμοι να αλλάξουν δουλειά. Ιδέες υπάρχουν. Σε νέα κεφάλια, που φεύγουν έξω ή παλεύουν άγρια εδώ.

Κίνητρα δεν υπάρχουν. Η νομοθεσία είναι δαιδαλώδης. Φτιαγμένη έτσι εδώ και δεκαετίες από τις κυβερνήσεις ώστε να εξυπηρετεί ψηφοφορικές συντεχνίες και όχι επενδύσεις.

Δικαιοσύνη δεν υπάρχει στην πράξη γιατί οι ακραία χρονοβόρες διαδικασίες επιφέρουν πρακτικά αρνησιδικία. Η αρνησιδικία ωφελεί τον απατεώνα.

Υγιής ανταγωνισμός δεν υπάρχει στην πράξη γιατί ευνοούνται όσοι δίνουν το κάτι τις τους στις κυβερνήσεις με τις οποίες διαπλέκονται. Ο ανταγωνισμός είναι κρατικοδίαιτος. Όπως το είπε αφοπλιστικά ο Ιβάν Σαββίδης, αν δεν έχεις Μέσο στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις σοβαρές δουλειές. Το ίδιο στη Σικελία, τη Νάπολη και τη Ρωσία.

Πολιτική σταθερότητα δεν υπάρχει. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν σαν τα πουκάμισα και η κρατική μηχανή δεν λειτουργεί ανεξάρτητα. Είναι παρακλάδι των κομμάτων.

Φορολογική σταθερότητα δεν υπάρχει. Σήμερα φορολογείσαι με 29%, αύριο με 25% και μεθαύριο με 35%. Σήμερα πληρώνεις προκαταβολές φόρου, αύριο τις πληρώνεις με καπέλο έναν δείκτη πληθωρισμού. Κανείς δεν ξέρει.

Πάμε στα κεφάλαια. Κεφάλαια δεν υπάρχουν. Είτε αναπαύονται σε ασφαλή καταφύγια του εξωτερικού, είτε «εργάζονται» αλλά συνθλίβονται από τον εξωτερικό ανταγωνισμό, είτε αναπαύονται στα υπόγεια των τραπεζών, που τα κρατάνε για να προστατέψουν τους εαυτούς τους.

Το κράτος δεν δίνει όλα τα κεφάλαια που χρωστάει στους ιδιώτες. Τα κρατάει για να έχει ταμειακό πλεόνασμα και μαξιλάρι ασφάλειας για τα ξένα δάνεια.

Οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια. Δεν έχουν τόσα κεφάλαια όσα χρειάζονται και δεν μπορούν να ωφεληθούν από τα ευνοϊκά προγράμματα της ΕΚΤ γιατί η κυβέρνηση δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ότι θα τα χρησιμοποιήσει για χρηματοδότηση επενδύσεων και όχι για διορισμούς και τάισμα ημετέρων. Αυτός είναι ο ένας σοβαρός λόγος που δεν μπαίνει στο περίφημο QE.

Ξένα κεφάλαια δεν έρχονται αν δεν έχουν εγγύηση ότι δεν θα πολεμηθούν από τη νομολογία, ότι δεν θα βαλτώσουν στα δικαστήρια και ότι δεν θα φορολογηθούν αύριο με τριπλάσιους φόρους από εκείνους που συμφωνήθηκε να πληρώνουν.

Συνεταιρισμοί, που θα μπορούσαν να πάρουν στα χέρια τους τον ελληνικό πλούτο και να τον απογειώσουν δεν υπάρχουν. Οι κάτοικοι δεν έχουν λεφτά. Το κράτος δεν έχει λεφτά. Κουλτούρα συνεταιρίζεσθαι δεν υπάρχει. Μόνο ο εαυτούλης. Όλοι σχεδόν οι μεταπολεμικοί συνεταιρισμοί διαλύθηκαν, είτε από κακοδιαχείριση, είτε από σκάνδαλα.

Συμπέρασμα: Η παραγωγή δεν μπορεί να ξεκινήσει χωρίς κίνητρα, συνεργασία και κεφάλαια. Άρα, δεν μπορεί να γίνει παραγωγή. Κι ας μας χαρίσουν όλο το χρέος.

Τα κίνητρα χρειάζονται διάλυση του υπάρχοντος κράτους και δημιουργία ενός άλλου από την αρχή, με άλλη νοοτροπία. Η συνεργασία, με την έννοια της συνεργατικής, χρειάζεται άλλη νοοτροπία κατοίκων. Αλλαγή νοοτροπίας απαιτεί άλλη νοοτροπία κυβερνητών και τουλάχιστον τρείς γενιές ανθρώπων.

Τα κεφάλαια χρειάζονται σοβαρές κυβερνήσεις με μακρόπνοα εφαρμόσιμα προγράμματα, που να νομοθετούν και να διοικούν με την ελάχιστη διαπλοκή (χωρίς διαπλοκή δεν υπάρχει στον κόσμο) και με γνώμονα την ευημερία του συνόλου και όχι μειοψηφιών. Χρειάζεται καλή διπλωματία στις σχέσεις με τον έξω κόσμο.

Η κυβέρνηση φωνάζει ότι έχει κάνει ό,τι της είπαν οι δανειστές και ζητάει επιτακτικά το χρέος ως υποχρέωσή τους. Παραμύθια.

Οι δανειστές έχουν ζητήσει ΕΦΑΡΜΟΓΗ και ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ των προαπαιτούμενων. Αντ αυτού η κυβέρνηση απλώς έχει ψηφίσει ΚΑΠΟΙΑ από τα μέτρα, τα οποία μάλιστα δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει αν δεν πάρει ρύθμιση του χρέους. Επομένως, ούτε έχει εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα ούτε δέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος και εκφοβίζει κι όλας!

Η απάντηση των δανειστών στον ψευτοεκβιασμό είναι η ουσιαστική άρνηση να δώσουν ο,τιδήποτε αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα! Η ανταπάντηση της κυβέρνησης δια στόματος πρωθυπουργού ήταν δώστε ό,τι να’ ναι αρκεί να δώσετε. Γιατί τέτοια αναδίπλωση;

Γιατί η κυβέρνηση έχει μόνο μια ελπίδα αν πάρει καμιά ψήφο παραπάνω όποτε γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα. Να πάρει τα λεφτά και να μοιράσει επιδόματα εξαγοράζοντας ψηφοφόρους αντί να τα ρίξει στην παραγωγή. Αναπαραγωγή της εξουσίας θέλει. Όχι παραγωγή της χώρας.

Όπως έγραψα και πιο πάνω το πρόβλημα δεν είναι το χρέος. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που (δεν) κυβερνιέται η χώρα. Και, όπως δείχνουν τα πραγματικά γεγονότα η λύση είναι μια: Διάλυση εκ θεμελίων του μεταπολιτευτικού κρατικοδίαιτου, παρασιτικού, αντιπαραγωγικού κράτους και δημιουργία καινούργιου. Με πατριωτική και όχι κομματική συνείδηση.

Αλλά, αυτό δεν γίνεται αν οι πολίτες πρώτοι δεν το υπερασπιστούν ως δικό τους κάθε μέρα και σε κάθε λειτουργία του. Αν δεν συνειδητοποιήσουν ότι το κράτος είναι ΑΥΤΟΙ και κανένας άλλος. Το σύνθημα πράγματι είναι «ή αυτοί ή εμείς». Μόνο που «αυτοί» είναι όσοι έχουν τη νοοτροπία όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Advertisements

6 comments on “Γ. Π. Τετράδης : Το χρέος είναι άλλοθι, δεν είναι το βασικό πρόβλημα. Η διακυβέρνηση είναι το πρόβλημα.

 1. Δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουν 2017 απο RegulatoryPolicy

  Κι ενώ η συριζαϊκή προπαγάνδα καλά κρατεί, ενώ συνεχίζουμε μια ανέξοδη κουβέντα για τον ρόλο της Γερμανίας στην εποχή Τραμπ, ενώ, τέλος πάντων, όλοι μαζί τσιμπάμε και νομιμοποιούμε την ατζέντα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εκείνοι τακτοποιούν τους κομματικούς στρατούς τους με κάθε τρόπο, θεμιτό και αθέμιτο. Τελευταίο επίτευγμά τους, η αύξηση των οργανικών θέσεων των Υπουργείων κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

  Αετοί της προπαγάνδας δεν λένε ούτε τον αριθμό ούτε το τι σημαίνει αυτό ούτε το πότε θα συμβεί ό,τι είναι να συμβεί. Δημιουργούν προσδοκίες και διαχειρίζονται προσδοκίες, ιδίως όσων έχουν, προηγουμένως, εξαθλιώσει με τα πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα λιτότητας. Και το κάνουν υποδειγματικά. Σκεφθείτε να έλεγαν: Θα προσλάβουμε 6.000 άτομα με όποιο κριτήριο γουστάρουμε λίγο πριν από τις εκλογές και θα σας στείλουμε τον λογαριασμό αμέσως μετά.

  Αλλά κι από την άλλη, όσον αφορά την αντιπολίτευση της πασοκονεοδημοκρατίας που σπεύδει να ανταποκριθεί στα «μείζονα» ζητήματα που θέτει ο Α. Τσίπρας, είτε υπνώττει είτε, μυχίως, ελπίζει να καάνει αυτός την «βρωμοδουλειά» και να βρούνε αυτοί έτοιμες τις θέσεις.

  Εννοείται ούτε κουβέντα για το εάν η αύξηση των θέσεων των μονίμων υπαλλήλων ή των 215 τομεακών, διοικητικών κλπ γραμματέων συνιστά την απο-κομματικοποίηση τυο κράτους την οποία υποσχέθηκαν ως κυβέρνηση να εφαρμόσουν…..
  Έρμο γκουβέρνο….

  • Φτιάχνουν κομματικό στρατό με κατάργηση του ΑΣΕΠ

   ΣΤΟ… ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ 40.000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
   Φωτογραφικές διατάξεις με αλλαγή του νόμου περί προσλήψεων στο Δημόσιο που θα έχουν ως αποτέλεσμα την κατάργηση του ΑΣΕΠ, ετοιμάζει η κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμόσει την υπόσχεσή της και να μονιμοποιήσει περίπου 30.000-40.000 συμβασιούχους.

   Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/790782/ftiaxnoyn-kommatiko-strato-me-katargisi-toy-asep-oi-syrizaioi#ixzz4ivhxQy41

 2. Όταν παρουσιάζεις πλεόνασμα 4,2%, ανάπτυξη 0,4% και καταγραφείς έσοδα 1,28 τρις από τότε που ανέλαβες την εξουσία, για ποιό λόγο ζητάς κούρεμα ενός χρέους “μόλις” 327,6 δις ;;; Και η διεθνής κοινότητα γιατί να δεχτεί το αίτημα σου ; Και μη μου πεις ότι είσαι χαζός γιατί δεν είσαι. Κάνεις ακριβώς αυτό που σχεδίασες να κάνεις εξαρχής. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Όλα τα υπόλοιπα που λες ή προσποιείσαι ότι κάνεις είναι μόνο για το θεαθήναι.

  Σχετικό :
  Οι τιτλοποιήσεις της Ελληνικής περιουσίας προχωρούν απο το 2015 χωρίς να ανοίξει μύτη. Κάθε χρόνο εγγράφονται 700 δις ευρώ επίσημα στον προϋπολογισμό! Όλα τα κόμματα το ξέρουν και δεν έχει ακουστεί τίποτα.

  http://zcode-gr.blogspot.gr/2017/03/2015-700.html

 3. Από το 2014 είχε ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!Ποιόν “ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ” τώρα, Τσίπρας και Σόϊμπλε; Το παιχνίδι είναι στημένο

  Η «πρόταση» του ESM, που μπαίνει δήθεν ως όρος του Σόϊμπλε και η οποία προβλέπει την υπογραφή ενός ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (5ου), πριν η Γερμανία συναινέσει στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του Ελληνικού «χρέους», είναι ακριβώς η ίδια (ακόμη και στις λεπτομέρειες) με αυτή που συμφώνησαν οι Δραγασάκης και Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ) στο Βερολίνο το καλοκαίρι του 2014 με τον Υφυπουργό Εργασίας Άσμουσσεν (κυβέρνηση Μέρκελ).

  Στις 04 Οκτωβρίου 2014 δημοσίευσε η «Νέα Φιλική Εταιρεία» την παρακάτω συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τη Γερμανική κυβέρνηση, η οποία, ως προς το περιεχόμενό της, είναι η ίδια ακριβώς με αυτήν που παρουσίασε ο Σόϊμπλε στην «διαπραγμάτευση» ως προαπαιτούμενο που πρέπει να αποδεχτεί η κυβέρνηση Τσίπρα, πριν αυτός δώσει τη συγκατάθεσή του στην «αναδιάρθρωση» του χρέους.
  …. και ο Τσίπρας κάνει τώρα πως δεν το ‘ξερε!

  Πριν καν γίνει πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, με μέλη της συμμορίας του, είχε μεταβεί στην Γερμανία και συναντήθηκε με την Μέρκελ.
  ΕΚΕΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

  Colpo grosso (I) …. Το χρονικό μιας νέας προδοσίας.
  ΑΠΟ 4-10-2014 ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!!!!!!!!!

  Η Ελλάδα και οι Έλληνες θυσιάζονται πάλι στον βωμό της εξουσίας, παραμένοντας δέσμιοι υπό ξένη κατοχή έως τις 30 Οκτωμβρίου του 2072, μόνο και μόνο επειδή το εθνικό συμφέρον αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και των αφεντικών τους!

  Το γράφαμε στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

  “Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΡΦΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΑ ΤΗΣ”.

  Στο Βερολίνο απόρησαν όλοι με την «μεταγραφή» του Jörg Asmussen από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπου είχε συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2019, στη θέση του υφυπουργού Εργασίας όπου τα ηνία κρατά η υπουργός και άσπονδη «φίλη» του, η Andrea Nahles.
  Με λίγα λόγια, φαινομενικά, έγινε από « δήμαρχος …. κλητήρας» αλλά ουσιαστικά αναβαθμίστηκε, καθώς έχει ήδη συμφωνηθεί από τα συνεργαζόμενα κόμματα της σημερινής Ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, το Σεπτέμβριο του 2015 να διαδεχτεί τον Wolfgang Schäuble στο Υπουργείο Οικονομικών!
  Ο «κ.» Rasmussen ανέλαβε να διεκπεραιώσει μόνο δύο πράγματα, μέχρι τη μέρα της αναβάθμισής του, όπως:
  1. Την καθιέρωση του κατώτατου ωρομισθίου στη Γερμανία και
  2. το «δέσιμο» της Ελλάδος (χειροπόδαρα) για τα επόμενα 50 έτη στο «άρμα» της Γερμανίας και των τοκογλύφων.

  Το πρώτο το πέτυχε ο Asmussen μόνος του, όσο για το δεύτερο, με την βοήθεια και την ευγενή συμπαράσταση του Νέου ΠΑΣΟΚ του Α. Τσίπρα.
  Στην πρόσκλησή του, για μυστικές συζητήσεις, σχετικά με το «τι μέλλει γενέσθαι» με την Ελλάδα και το χρέος της, ανταποκρίθηκε ο κ. Τσίπρας αμέσως, αποστέλλοντας στο Βερολίνο τους πιο στενούς και έμπιστους συνεργάτες του ….!
  Ο Γερμανός υφυπουργός, αφού πρώτα εξήγησε στους αντιπροσώπους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι το τυχόν αίτημα τους για «κούρεμα» ή διαγραφή ενός μέρους του Ελληνικού χρέους θα αντιμετωπισθεί τελείως αρνητικά από τους δανειστές, τους αντιπρότεινε τα εξής:

  …. η πρόταση των Γερμανών.

  «Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής» ενός μέρους του χρέους, ύψους 60 δις. € (αντιστοιχεί στο 3,00% επί του ΑΕΠ έως το 2020) κατά 50 έτη ( προβλέπεται μηδενική απόσβεση του κεφαλαίου για τα πρώτα 25 έτη και καταβολή τόκων εξ αρχής, ύψους 0,75% επί του κεφαλαίου).

  Στην περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση εκπληρώσει, εντός καθορισμένου χρόνου, τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές της, τότε «αποσύρεται» από το εναπομείναν χρέος, κατά τον ίδιο τρόπο και με όμοιους όρους, ένα επί πλέον ποσό, ύψους τώρα 40 δις. € (ισοδύναμο με το 2,00% επί του ΑΕΠ έως το 2022).

  ….. όροι και ανταλλάγματα.

  1. Μεταβιβάζεται, ως εγγύηση, για χρονικό διάστημα 49 ετών, η διαχείρηση του ορυκτού πλούτου, των αιολικών και των ηλιακών πάρκων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και το δίκτυο των ενεργειακών αγωγών της χώρας σε εταιρεία που προτείνουν οι δανειστές της.

  2. Η Ελλάδα αποδέχεται την ονομασία «Μακεδονία» για την FYROM και συμφωνεί με την είσοδό της σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ.

  3. Η Ελλάδα υποστηρίζει με όλες τις δυνάμεις της το σχέδιο Ανάν ΙΙ για την επίλυση του Κυπριακού.

  4. Η Ελλάδα δεν διεκδικεί την καταβολή των Γερμανικών πολεμκών αποζημιώσεων ενώ η Γερμανία «τιμά» την μνήμη των Ελλήνων θανόντων κατά τον Β’ Π.Π και δεσμεύεται να καταβάλλει το ποσόν των 2,0 δις. €, σε πέντε ισόποσες, ετήσιες δόσεις, με σκοπό την χρηματοδότηση προγραμμάτων επιμόρφωσης, εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης ανέργων νέων στην Ελλάδα.

  5. Η Ελλάδα συνεργάζεται με την, στο σημείο 1, αναφερόμενη εταιρεία και δημιουργεί 26 ειδικές οικονομικές ζώνες (Ε.Ο.Ζ) ανά την Επικράτειά της.

  6. Ο Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται όπως παράσχουν νομική ασυλία στο πολιτικό προσωπικό που διαπραγματεύθηκε, συμφώνησε, ψήφισε, υπόγραψε και εφάρμοσε τις δανειακές συμβάσεις με την Τρόϊκα.

  7. Ο Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται ότι δεν θα καταγγείλουν τους όρους των δανειακών συμβάσεων (Νο-bailout klausel) με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ταμείο EFSF λόγω αντισυνταγματικότητας και της ουσιαστικής αντίθεσής τους στο πνεύμα του συμφώνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικά των άρθρων 123 και 125.

  …. κι άλλα γερμανικά καθρεφτάκια!

  1. Τα προγράμματα ΕΣΠΑ αυξάνονται κατά 2,0 δις. €.
  2. Ελεύθερώνεται η χρήση των 11,0 δις. € που προς το παρόν είναι δεσμευμένα στο ταμείο υποστήριξης των Ελληνικών τραπεζών.
  3. Η Γερμανία υποστηρίζει την δανειοδότηση 5.000 νεοϊδρυθέντων εταιρειών στην Ελλάδα με κεφάλαια ύψους 750 εκ. €.
  4. Ο σύνδεσμος των Γερμανών βιομηχάνων δεσμεύεται να επενδύσει, εντός της επόμενης 10-ετίας, στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην δημιουργία 15.000 νέων θέσεων εργασίας.

  Πέντε μέρες μετά την λήξη των συνομιλιών στο Βερολίνο μεταξύ του υφυπουργού Εργασίας, Jörg Asmussen και των αντιπροσώπων του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε θετικά στις Γερμανικές προτάσεις, δεσμευόμενος να τις ικανοποιήσει όταν αναλάβει την εξουσία στην Ελλάδα.
  Αποτελεί «επτασφράγιστο» μυστικό η συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Γερμανούς, όπου το μοιράζονται μεταξύ τους τα 5-6 άτομα του προέδρου και από την άλλη μεριά, όλος ο …. υπόλοιπος κόσμος.
  Η βιντεοσκόπηση της συζήτησης έγινε εν γνώσει και των δύο πλευρών αλλά αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι οι διπλωματικές αντιπροσωπείες του Βερολίνου (Αμερικάνοι, Βρετανοί, Ισραηλίτες και Ρώσοι ) «έχουν τύμπανο» ( τις κόπιες ) το «μυστικό» για το οποίο από κοινού καμαρώνουν …. Γερμανοί και Συριζαίοι.
  Οι Ρώσοι μάλιστα, που παρακολουθούν από πολύ κοντά τα καμώματα του αμερικανόφιλου και συστημικού Α. Τσίπρα, γνωρίζουν ήδη τα συμφέροντα που θα υπηρετήσει με την πολιτική του και γι αυτό δεν αφήνουν ευκαιρία ανεκμετάλευτη χωρίς να του δείξουν ότι δεν τον εμπιστεύονται.
  Κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στην Μόσχα (πριν τις ευρωεκλογές 2014, με την ιδιότητά του υποψήφιου προέδρου της ευρωπαϊκής αριστεράς για το αξίωμα του προέδρου της Ε.Ε.) έγινε δεκτός από κάποια … «ταξιθέτρια» της Κάτω Βουλής.

  …. Το τραγικό και το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι, όταν ο Γερμανός Jörg Asmussen, με την ιδιότητα του αντιπροσώπου της Ε.Κ.Τ, επισκέφτηκε την Ελλάδα τον Αύγουστο του 2013 για συνομιλίες με τον τότε υπουργό των Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του έκανε την ίδια πρόταση, αυτήν δηλαδή πάνω στην οποία έκλεισε τώρα η συμφωνία με τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ.
  Η διαφορά όμως έγκειται στο ύψος του ποσού και των εγγυήσεων.
  Τώρα συμφώνησαν να αποσυρθούν συνολικά 100 δις. € εφόσον προηγουμένως δοθούν ανταλλάγματα από την Ελλάδα ενώ τότε προτάθηκε η «απόσυρση» 140,00 δις. € (80 δις. € συν 60 δις. € που ισοδυναμούν στο 4,00% και στο 3,00% επί του ΑΕΠ έως το 2020 ή το 2022 αντίστοιχα) και μάλιστα χωρίς εγγυήσεις και προκαταβολές!

  Η Ελλάδα και οι Έλληνες θυσιάζονται πάλι στον βωμό της εξουσίας, παραμένοντας δέσμιοι υπό ξένη κατοχή έως τις 30 Οκτωμβρίου του 2072, μόνο και μόνο επειδή το εθνικό συμφέρον αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και των αφεντικών τους!

  Νέα Φιλική Εταιρεία

  http://attikanea.blogspot.gr/2017/06/2014.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.