Το colpo grosso του Μιχάλη Σάλλα με τις κυπριακές τράπεζες / Πώς στήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της ευρωζώνης

Πώς στήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της ευρωζώνης με συμπαιγνία της κυβέρνησης Σαμαρά και των Ευρωπαίων

Πώς θα σας φαινόταν, άραγε, αν μια τράπεζα εμφάνιζε ζημιές 400.000.000 ευρώ και το επόμενο τρίμηνο είχε κέρδη 3,6 δισ. ευρώ; Υπό τη φυσιολογική ροή των πραγμάτων, μια τόσο μεγάλη αλλαγή είναι αδιανόητη και απραγματοποίητη. Κάποιο σημαντικό γεγονός θα έπρεπε να μεσολαβήσει. Κάτι μαγικό θα έπρεπε να έχει κάνει ο τραπεζίτης.

Ε, λοιπόν, ο Μιχάλης Σάλλας άλλη μία φορά είχε βγάλει λαγό από το καπέλο. Με τη συνδρομή και τη βοήθεια της τότε ελληνικής κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του τότε διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, της ΕΚΤ και του Eurogroup έκανε το colpo grosso με τις κυπριακές τράπεζες.Πλήρωσε 524.000.000 ευρώ και πήρε τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα, που άξιζαν 4 δισ. ευρώ! Το ρεσάλτο της Πειραιώς στις κυπριακές τράπεζες και την κυπριακή οικονομία εμφανίστηκε ως λύση της τελευταίας στιγμής, περίπου ως λύση απελπισίας. Και πάλι καλά που δεν εμφανίστηκε ο Μιχάλης Σάλλας σαν «λευκός ιππότης» που, υπό τις ευλογίες των προαναφερομένων, έσωσε την Ελλάδα και Ελληνες καταθέτες.Ηταν, όμως, πραγματικά έτσι τα πράγματα; Αν θεωρήσουμε σοβαρή πηγή (και δεν υπάρχει πιο σοβαρή) πληροφόρησης ένα εμπιστευτικό υπόμνημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο είδαν λίγα μάτια, τότε η απόφαση δεν ήταν καθόλου επείγουσα και καθόλου της τελευταίας στιγμής. Υπήρχε σχέδιο, το οποίο είχε καταστρωθεί με κάθε επιμέλεια. Το αποδεικνύει το εμπιστευτικό υπόμνημα της ΕΚΤ που αναφέραμε, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αρκετούς μήνες πριν αναφέρεται: «Οι θυγατρικές θα εκποιηθούν από τους Κύπριους ιδιοκτήτες τους σε μια ελληνική τράπεζα, η οποία θα μπορούσε να εξασφαλίσει την υποστήριξη του ΤΧΣ για να πραγματοποιήσει την αγορά». Ετσι ακριβώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Οι Κύπριοι εκβιάστηκαν ωμά και αναγκάστηκαν να πουλήσουν για 524.000.000 ευρώ τις τράπεζες στην Ελλάδα. Αν δεν το έκαναν, είχαν απειληθεί ορθά κοφτά ότι θα τους πετούσαν έξω από την ευρωζώνη.Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι υπεύθυνοι των τραπεζών αρνήθηκαν να βάλουν την υπογραφή τους.
Πολύ χοντρό και πολύ μπερδεμένο το κουβάρι της υπόθεσης, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της ευρωζώνης, όπως το χαρακτήρισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του εκλιπόντος Προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου και αρχηγός του ΔΗ.ΚΟ., μιλώντας στον Γερμανό δημοσιογράφο Χάραλντ Σούμαν. «Η χώρα μου είναι θύμα μιας εν ψυχρώ ληστείας. Μας έκλεψαν 3,5 δισ. ευρώ και τα έδωσαν σε μια ελληνική τράπεζα. Οι οικονομίες μιας ζωής, τα λεφτά που πήραν οι συμπολίτες μας από τη συνταξιοδότησή τους. Τώρα πολλοί θα χάσουν ως και τα σπίτια τους. Η τρόικα και το Eurogroup αποφάσισαν και εμείς έπρεπε να συμφωνήσουμε με το πιστόλι στον κρόταφο. Ηταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της ευρωζώνης».Ο δρόμος προς την εκβιαστική, όπως τη χαρακτηρίζουν οι Κύπριοι, συμφωνία ξεκινά με την οικονομική κατάρρευση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2012. Το πρώτο μεγάλο πλήγμα ήρθε τον Μάρτιο του 2012, επί πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου. Τότε έγινε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το οποίο προκάλεσε ζημιές 4 δισ. ευρώ στις κυπριακές τράπεζες από τα ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους, απώλειες που ισούνται με το 25% του ΑΕΠ της Κύπρου. Τρομακτικό νούμερο.Η κυβέρνηση του τότε Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, η οποία έχει τεράστιες ευθύνες για τον τρόπο που χειρίστηκε τα θέματα των κυπριακών τραπεζών, υποστήριξε με 1,8 δισ. ευρώ τη Λαϊκή Τράπεζα, που είχε υποστεί ιδιαίτερα σφοδρό πλήγμα.
Λίγους μήνες αργότερα, η Κύπρος βρέθηκε σε αδυναμία να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της και αναγκάστηκε να υποβάλει αίτημα για βοήθεια, όπως προηγουμένως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Μπήκε δηλαδή κι αυτή στον ζυγό των Μνημονίων και αναγκάστηκε να διαπραγματευτεί με την τρόικα.

Υπήρχε, όμως, μία τεράστια διαφορά σε σύγκριση με τις άλλες τρεις χώρες σε Μνημόνιο. Η Γερμανία και η καγκελάριος Μέρκελ απαίτησαν να εφαρμοστεί αυτή τη φορά το bail in, που η ίδια είχε επιβάλει ως λύση για τα προβλήματα των ευρωπαϊκών τραπεζών τον Οκτώβριο του 2010 στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί κατά τη συνάντησή τους στην Ντοβίλ.Βλέπετε, στην περίπτωση των κυπριακών τραπεζών δεν υπήρχε εμπλοκή άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών, ενώ ήταν μεγάλη η συμμετοχή των Ρώσων ολιγαρχών, τους οποίους η Γερμανίδα καγκελάριος ήθελε να «χτυπήσει». «Θα αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που προξένησαν το πρόβλημα, δηλαδή αυτοί που εμπιστεύτηκαν τα χρήματά τους στις τράπεζες» ήταν το μότο.
Ετσι, όποιος είχε καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ σε κυπριακή τράπεζα υπέστη «κούρεμα» των καταθέσεων.
Υπήρχε, όμως, ένα πολύ λεπτό σημείο και πολύ κρίσιμο. Γιατί το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα μπορεί να μην απειλούνταν από την Κύπρο, αλλά θα μπορούσε να απειληθεί από την Ελλάδα. Γιατί; Διότι περίπου το ένα τρίτο των εργασιών των κυπριακών τραπεζών γινόταν στην Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες Ελληνες καταθέτες είχαν τα χρήματά τους σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα.Αν και οι Ελληνες καταθέτες πλήρωναν τις συνέπειες του bail in για τις κυπριακές τράπεζες, όπως ήταν νομικά ορθό και μη αμφισβητούμενο, υπήρχε τεράστιος φόβος ότι θα προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα, το οποίο θα επεκτεινόταν και στην Ευρώπη.
Εκείνη την εποχή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που είχε συντάξει και το εμπιστευτικό σημείωμα για το θέμα αυτό, προειδοποίησε ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα ενός bank run στην Ελλάδα, που θα οδηγούσε σε κατάρρευση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο είχε μόλις ανακεφαλαιοποιηθεί με 30 δισ. ευρώ από το δάνειο των 130 δισ. που είχε πάρει η Ελλάδα από τον ESM.

Εκείνη την εποχή, το πρόβλημα ήταν τεράστιο και υπήρχε φόβος, σε περίπτωση κατάρρευσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, να μολυνθούν η Ιταλία, η Ισπανία και να δεχτούν ισχυρούς τριγμούς και οι τράπεζες άλλων χωρών, μηδέ των γερμανικών εξαιρουμένων, οι οποίες είχαν πολλούς σκελετούς στις ντουλάπες. Αυτό οι υπουργοί της ευρωζώνης και η τρόικα ήθελαν πάση θυσία να το αποφύγουν. Οπότε, μπήκε μπροστά το σχέδιο που είχε εκπονήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τα σενάρια και το πρωτοφανές σκηνικό των εκβιασμών 

Τα σενάρια ήταν δύο. Το ένα, να εθνικοποιηθούν οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, πράγμα που δεν υπήρχε ούτε μία πιθανότητα να αποδεχθούν η Κομισιόν και τα άλλα κράτη της ευρωζώνης, και το δεύτερο να αγοράσει τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα κάποια ελληνική τράπεζα, όπως φαίνεται και από την παράγραφο του υπομνήματος που παραθέσαμε στην αρχή του ρεπορτάζ.Από το σημείο αυτό αρχίζει ο μεγάλος εκβιασμός, που οδήγησε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της ευρωζώνης και σε ξεπούλημα περιουσίας 4 δισ. ευρώ στην τιμή των 524.000.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς. Ολο το παρασκήνιο των εκβιασμών θα το δούμε την προσεχή Κυριακή. Τώρα θα σας πούμε μόνο πως, επειδή οι υπεύθυνοι των κυπριακών τραπεζών αρνήθηκαν να υπογράψουν και η κυπριακή κυβέρνηση δεν μπορούσε να προχωρήσει στη μεταβίβαση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με επικεφαλής το τότε μέλος του διοικητικού της συμβουλίου, τον Γερμανό Γιεργκ Ασμουσεν, συνέταξε νομοθετική ρύθμιση, η οποία παρουσίασε στην κυπριακή Βουλή και που έδινε τη δυνατότητα σε περιόδους κρίσης στην κυπριακή κυβέρνηση να αναλάβει δράση.

Ετσι, η άρνηση των εκπροσώπων της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής να υπογράψουν τη συμφωνία πώλησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα ξεπεράστηκε με την υπογραφή της Αρχής Εξυγίανσης, αφού προηγουμένως εκδόθηκε σχετικό διάταγμα από το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου.

http://www.dimokratianews.gr/content/79042/resalto-tis-peiraios-stis-trapezes-tis-kyproy

ΣΧΕΤΙΚΑ

One comment on “Το colpo grosso του Μιχάλη Σάλλα με τις κυπριακές τράπεζες / Πώς στήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της ευρωζώνης

 1. ΔΙΕΘΝΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΠΟ FINANCIAL TIMES & BLOOMBERG : ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣΕ ΓΙΑ 500.000.000 ΠΑΚΕΤΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΓΙΑ 300.000.000 ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

  Δέκα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς παραιτούνται μετά την πώληση δανείων με έκπτωση. Ο Εισαγγελέας εξετάζει την έκθεση για την πώληση πακέτου δανείων ύψους € 1,2 δισ. για € 300 εκατ. από την μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα.
  Μέσα στο πακέτο και τα δάνεια των στελεχών που διαγράφηκαν !!!

  Κατάλαβες τώρα τι σημαίνει ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗΣ ;;;

  ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΟΥ ΒΟΥΛΩΝΕΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ!!!
  Το αποκαλύψαμε πριν έναν ακριβώς χρόνο, στην “ΥΠΕΡΒΑΣΗ” της 12/10/2016, και το κατέθεσε ως ερώτηση στη Βουλή και ως μηνυτήρια αναφορά ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ !!!

  Μετάφραση από την FT

  Δέκα ανώτερα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας, παραιτήθηκαν λόγω παρατυπιών στην πώληση πακέτου δανείων ύψους 1,2 δισ. Ευρώ με μεγάλη έκπτωση στον Όμιλο Libra, έναν οικογενειακό ανώνυμο οίκο με έδρα τη Νέα Υόρκη.

  Η Libra κατέβαλε 300 εκατ. Ευρώ για το πακέτο δανείων το 2014, αφού δανείστηκε 200 εκατ. Ευρώ από την Πειραιώς για τη χρηματοδότηση της συναλλαγής, σύμφωνα με τρία άτομα που γνώριζαν τη συμφωνία. Τα 10 στελέχη παραιτήθηκαν χωριστά μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

  Το δανειακό πακέτο που αποκτήθηκε από το Libra περιλάμβανε ελληνικά ναυτιλιακά δάνεια με μηδενική απόδοση ύψους € 1,1 δισ., Δάνεια ανανεώσιμης ενέργειας ύψους € 80 εκατ. και € 30 εκατ. προσωπικά δάνεια που κατείχαν τα 10 στελέχη της Πειραιώς.

  Ορισμένα δάνεια υποτίθεται ότι μεταφέρθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς στις υπεράκτιες εταιρείες στην Κύπρο και στις Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, παραβιάζοντας τα capital controls που επιβλήθηκαν στα μέσα του 2015 κατά τη διάρκεια του bank run που προκάλεσε φόβο ότι η Ελλάδα επρόκειτο να φύγει από το ευρώ.

  Ορισμένα από τα κόκκινα ναυτιλιακά δάνεια, τα οποία ανήκαν στην Marfin, μια χρεοκοπημένη θυγατρική της Πειραιώς, αργότερα πωλήθηκαν με έκπτωση 50% στους αρχικούς δανειολήπτες, ανέφεραν.

  Ο εισαγγελέας διαφθοράς στην Αθήνα εξετάζει μια έκθεση ελεγκτών σχετικά με τη συμφωνία που διεξήγαγε η ελληνική κεντρική τράπεζα. Ο εισαγγελέας ελέγχει εάν έχει διαπραχθεί η απάτη και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, είπε ένας δικαστικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι πιθανά αδικήματα που εξετάζονται περιλαμβάνουν “σύσταση συμμορίας για εξαπάτηση της τράπεζας και του ελληνικού δημοσίου [μεγαλομέτοχος] και ξέπλυμα χρήματος δια της παραβίασης των capital controls με τη χρήση υπεράκτιων εταιρειών “.

  Η τράπεζα δεν προέβη σε επίσημη ανακοίνωση των παραιτήσεων. Τα 10 στελέχη της αρνήθηκαν τις κατηγορίες και έλαβαν κανονικό πακέτο αποζημίωσης από την τράπεζα κατά την αποχώρησή τους, σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει καλά τις διαδικασίες.

  Ο κ. Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, ο οποίος διορίστηκε νωρίτερα φέτος με την σύνθεσή του για την αναδιάρθρωση της τράπεζας και τη βελτίωση της διακυβέρνησης, δήλωσε ότι για το συγκεκριμένο πακέτο δανείων είχαν γίνει επαρκείς προβλέψεις στους λογαριασμούς της τράπεζας για το έτος 2016.

  “Τα πρόσφατα ευρήματα στον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ είναι ενοχλητικά, δεν επηρεάζουν εμπορικά την τράπεζα. Οι παραβιάσεις του κανονιστικού πλαισίου του παρελθόντος έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση, έχουν προβλεφθεί και έχουν αντικατοπτριστεί επαρκώς στις οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας “, ανέφερε ο κ. Μεγάλου.

  Ένας εκπρόσωπος της Libra αρνήθηκε τις κατηγορίες.

  Η Libra, που οποίο ελέγχεται από την οικογένεια Λογοθέτη, είναι εκ των κυρίων μετόχων στην Πειραιώς. Τα άλλα συμφέροντά του περιλαμβάνουν τη ναυτιλία, τα ξενοδοχεία και την ανανεώσιμη ενέργεια.

  Ο εκπρόσωπος της Libra δήλωσε: “Έχουμε μια εξαιρετική σχέση με την Τράπεζα Πειραιώς και δουλεύουμε σε στενή συνεργασία με την παρούσα ομάδα διαχείρισης, στην οποία έχουμε μεγάλη πίστη. Ως μέρος της μεγάλης επένδυσής μας στην Ελλάδα, έχουμε σημαντικές και αποδοτικές δανειακές υποχρεώσεις με την τράπεζα. ”

  Δείτε το βίντεο με την αποκάλυψη στην ΥΠΕΡΒΑΣΗ της 12/10/2016 (μετά το 7.08′) :

  NEWSBOMB 16/01/2015
  Τράπεζα Πειραιώς : Μεγάλο εφοπλιστικό κόλπο σε εξέλιξη!!!

  Πυρετώδεις φέρονται να είναι οι διεργασίες –παρασκηνιακές και μη- στην Τράπεζα Πειραιώς, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, τη διαφαινόμενη νίκη ΣΥΡΙΖΑ και τον πιθανό σχηματισμό κυβέρνησης, που θα σημάνει και το πέρασμα σε κρατικό έλεγχο των ελληνικών τραπεζών.

  Η KKR, με την οποία η Τράπεζα Πειραιώς σύναψε συμφωνία για τη μεταβίβαση χαρτοφυλακίου, μέσω τιτλοποίησης, ύψους 1,2 δισ. ευρώ -και τις όποιες καταγγελίες έχει προκαλέσει σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του euro2day.gr-, φαίνεται πως δεν είναι ο μοναδικός παίκτης στο πεδίο της αναδιάρθρωσης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων του τραπεζικού ιδρύματος.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο σχεδιασμός της Τράπεζας Πειραιώς συνεχίζεται με την εκχώρηση των «θαλασσοδανείων» Ελλήνων εφοπλιστών. Κύριος ενδιαφερόμενος φέρεται να είναι ο πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών LXM Group, με έδρα το Λονδίνο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του LXM Group, «οι πελάτες επωφελούνται από την πρόσβαση στα αποκλειστικής ιδιοκτησίας συστήματα της εταιρείας προκειμένου να εντοπίζουν ποσοτικές στρατηγικές υπεραπόδοσης σε σχέση με την αγορά. Η πελατειακή βάση του LXM Group περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες και κερδοσκοπικά αμοιβαία κεφάλαια στον κόσμο». Ο όμιλος διαθέτει ένα διαφοροποιημένο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο αξίας πολλών δισεκατομμυρίων, με συμφέροντα κατά προτεραιότητα στη ναυτιλία, την αεροπλοΐα, την υγεία, το real-estate και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

  Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, όμως, είναι ότι ο όμιλος LXM ανήκει στο Libra Group, συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Λογοθέτη. Πρόεδρος και CEO του Libra Group είναι ο εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης.

  Το ενδιαφέρον του LXM Group για την Πειραιώς προκύπτει από το γεγονός ότι η Τράπεζα έχει αναδειχτεί στο πρώτο ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σε ναυτιλιακά δάνεια προς Έλληνες εφοπλιστές και τέταρτο στη γενική κατάταξη όλων των τραπεζών –ελληνικών και ξένων- για το έτος 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία από την έκθεση «Petrofin Bank Research», η οποία δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2014.

  Το ύψος του δανεισμού ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών από την Τράπεζα Πειραιώς ανέρχεται σε 3,9 δισ. δολάρια σε σύνολο 10,4 δισ. δολαρίων, τα οποία έχουν δοθεί από τις ελληνικές τράπεζες.

  Με τη σχεδιαζόμενη αυτή κίνηση, η Τράπεζα Πειραιώς ελαφρύνεται περαιτέρω από το «βουνό» των 28 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, ειδικά από τον τομέα υπερχρεωμένο τομέα της ναυτιλίας (ακτοπλοΐας και ποντοπόρου), από τη στιγμή μάλιστα που είναι ο μεγαλύτερος δανειστής του.

  Ταυτόχρονα, πουλάει και… ξεφορτώνει τα κόκκινα ναυτιλιακά δάνεια σε εφοπλιστικό fund, το οποίο φέρεται πως θα φροντίσει για ένα γενναίο «κούρεμα», προς όφελος των «κακοπληρωτών» εφοπλιστών με το αζημίωτο φυσικά, ενώ φημολογείται ακόμα και η… επαναγορά τους από την Πειραιώς, ώστε να εξασφαλίσει την υπεραπόδοση την οποία και… διαφημίζει το συγκεκριμένο fund.

  Έτσι, εφοπλιστές, οι οποίοι δεν πληρώνουν ούτως ή άλλως φόρους όπως υποχρεούνται οι υπόλοιποι Έλληνες, ευνοούμενοι από τις 56 σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές που τους παρέχουν οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες, τώρα δεν θα πληρώσουν μεγάλο μέρος των δανείων τους, με όχημα την Τράπεζα Πειραιώς και τον όμιλο LXM. Υπενθυμίζεται ότι τα «θαλασσοδάνεια» των ιερών αγελάδων έχει ήδη πληρώσει και θα πληρώνει για δεκαετίες ο ελληνικός λαός, καθώς και με τα δικά του χρήματα ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Τράπεζα Πειραιώς.

  Ο πιθανός «πόλεμος» που φέρεται να έχει ξεσπάσει μεταξύ στελεχών της Πειραιώς και συνάγεται από τις αποκαλύψεις του euro2day.gr, ενδέχεται να αφορά και το πώς θα ικανοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα Ελλήνων εφοπλιστών, βγάζοντας κερδισμένη και την Τράπεζα Πειραιώς. Ενδιαφέρον θα έχουν οι εξελίξεις των επόμενων ημερών, υπό το πρίσμα μάλιστα της διαφαινόμενης αλλαγής της κυβέρνησης και το τέλος στην ευνοϊκή μεταχείριση του ιδρύματος του Μιχάλη Σάλλα από την κυβέρνηση Σαμαρά.

  ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΤΗΣ ΕΚΤ :

  η συνέχεια εδώ :
  http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_28.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.