Διαβιβάσθηκε στη Βουλή ποινική δικογραφία που αφορά Υπουργούς και Υφυπουργούς Εξωτερικών

Τι και ποιους αφορά αυτή η δικογραφία που ανακοινώθηκε στην ολομέλεια της βουλής στις 5 Οκτωβρίου 2017 ;;;

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ :

“ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΙΖ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ΄

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

…..

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε συνάδελφε, πρέπει να συνεχίσουμε. Μπορείτε να μιλήσετε και κατ’ ιδίαν με τον Υπουργό. Σας ευχαριστώ.

Πριν προχωρήσουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Σώμα ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον ν.3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύει, στις 25-9-2017, ποινική δικογραφία που αφορά σε πρώην Υπουργούς και Υφυπουργούς Εξωτερικών.

Επίσης, έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Σώμα ότι τη συνεδρίασή μας παρακολουθούν από τα άνω δυτικά θεωρεία, αφού προηγουμένως ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» και ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, σαράντα ένας μαθητές και μαθήτριες και δύο εκπαιδευτικοί συνοδοί τους από το 3ο Γυμνάσιο Καματερού.

Για να γνωρίζετε λίγο και τη διαδικασία, να σας πω ότι είναι η διαδικασία των επικαίρων ερωτήσεων, κατά την οποία έχει το δικαίωμα ο Βουλευτής να ρωτήσει απευθείας τον Υπουργό για κάποια επίκαιρα ζητήματα που τον αφορούν. Ξεκινά ο Βουλευτής μια πρωτολογία, απαντάει ο Υπουργός και στη δευτερολογία και οι δύο συνάδελφοι συζητούν την ερώτηση.

Η Βουλή σάς καλωσορίζει. Ευχαριστούμε που είστε κοντά μας.

(Χειροκροτήματα απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής)

Συνεχίζουμε με την τελευταία ερώτηση για σήμερα, την τρίτη με αριθμό 22/3-10-2017 επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Σάκη Βαρδαλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Αποζημιώσεις των πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων της Θάσου».”

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20171005000518.docx

3 comments on “Διαβιβάσθηκε στη Βουλή ποινική δικογραφία που αφορά Υπουργούς και Υφυπουργούς Εξωτερικών

 1. Σύμφωνα όμως με το νόμο του Ευάγγελου Βενιζέλου (πρώην Βαγγέλη Τούρκογλου) η ποινική ευθύνη των υπουργών παραγράφεται.
  Άρα πρέπει να κατηγορηθούν όλοι οι νυν και πρώην κυβερνώντες μας για εσχάτη προδοσία, επειδή ακριβώς η εσχάτη προδοσία δεν παραγράφεται ποτέ. Ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών.-

 2. Σε μόλις 95 λεπτά η βουλή αθώωσε 87 βουλευτές ….

  Πρόκειται για τη συνεδρίαση της 6ης Δεκεμβρίου 2017, όταν χωρίς καμία συζήτηση αοριφτηκαν 87 αιτήσεις δικαιοσηνης για την άρση της ασυλίας των 87 μελών της και συγκεκριμενα των βουλευτων κ.κ. Κατσίκη Κωνσταντίνου, Σπίρτζη Χρήστου, Λάππα Σπυρίδωνος και Χριστοδουλοπούλου Αναστασίας (1 δικογραφία) και άλλων ογδόντα τριών ήτοι των κ.κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη, Τζάκρη Θεοδώ- ρας, Παραστατίδη Θεοδώρου, Μπόλαρη Μάρκου, Μητσοτάκη Κυριάκου, Μπακογιάννη Θεοδώρας, Αθανασίου Χαραλάμπους, Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη, Κεφαλογιάννη Όλγας, Κασαπίδη Γεωρ- γίου, Κικίλια Βασιλείου, Μηταράκη Παναγιώτη, Βούλτεψη Σο- φίας, Γεωργιάδη Σπυρίδωνος – Αδώνιδος, Μειμαράκη Ευαγγέλου – Βασιλείου, Χατζηδάκη Κωνσταντίνου, Γιακουμάτου Γερασίμου, Καραμανλή Άννας, Σαλμά Μάριου, Καραγκούνη Κωνσταντίνου, Ανδριανού Ιωάννη, Στύλιου Γεωργίου, Βορίδη Μαυρουδή, Μαρ- τίνου Γεωργίας, Βλάχου Γεωργίου, Μπούρα Αθανασίου, Οικονόμου Βασιλείου, Σταϊκούρα Χρήστου, Κουτσούμπα Ανδρέα, Κόνσολα Εμμανουήλ, Κεδίκογλου Συμεών, Κοντογεώργου Κωνσταντίνου, Βεσυρόπουλου Απόστολου, Αυγενάκη Ελευθερίου, Καραμανλή Κωνσταντίνου, Γκιουλέκα Κωνσταντίνου, Καλαφάτη Σταύρου, Ράπτη Ελένης, Καράογλου Θεοδώρου, Αναστασιάδη Σάββα, Τασούλα Κωνσταντίνου, Ασημακοπούλου Άννας Μισέλ, Παναγιωτόπουλου Νικολάου, Τσιάρα Κωνσταντίνου, Αντωνίου Μαρίας, Δένδια Νικολάου – Γεωργίου, Γεωργαντά Γεωργίου, Δήμα Χρίστου, Βρούτση Ιωάννη, Δαβάκη Αθανασίου, Χαρακόπουλου Μάξιμου, Κέλλα Χρήστου, Πλακιωτάκη Ιωάννη, Σαμαρά Αντωνίου, Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Καρασμάνη Γεωργίου, Κουκοδήμου Κωνσταντίνου, Κεφαλογιάννη Ιωάννη, Τραγάκη Ιωάννη, Αραμπατζή Φωτεινής, Σκρέκα Κωνσταντίνου, Κυριαζίδη Δημητρίου, Τζαβάρα Κωνσταντίνου, Κακλαμάνη Νικήτα, Βαγιωνά Γεωργίου, Βενιζέλου Ευαγγέλου, Λοβέρδου Ανδρέα, Μανιάτη Ιωάννη, Κωνσταντινόπουλου Οδυσσέα, Χριστοφιλοπούλου Παρασκευής (Εύης), Κρεμαστινού Δημητρίου, Κουτσούκου Ιωάννη, Σκανδαλίδη Κωνσταντίνου, Γρηγοράκου Λεωνίδα, Κεφαλίδου Χαρούλας (Χαράς), Κεγκέρογλου Βασιλείου, Αρβανιτίδη Γεωργίου, Τζελέπη Μιχαήλ, Λυκούδη Σπυρίδωνος, Ψαριανού Γρηγορίου, Νικολόπουλου Νικολάου, Παπακώστα – Σιδηροπούλου Αικατερίνης και Μάρκου Αικατερίνης.

  Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 12.14’ και ελιξε στις 13.29’!

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι 83 από τους 87 βουλευτές, κατονομάστηκαν μάλλον ως φερόμενοι δράστες εσχάτης προδοσίας λόγω ψήφισης κάποιου μνημονίου. Η εσχάτη προδοσία είναι κακούργημα που διώκεται αυτεπάγγελτα χωρίς την άδεια της βουλής

  Σύνταγμα Άρθρο 62
  1. Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. Επίσης δεν διώκεται για πολιτικά εγκλήματα βουλευτής της Βουλής που διαλύθηκε, από τη διάλυσή της και έως την ανακήρυξη των βουλευτών της νέας Βουλής.
  H άδεια θεωρείται ότι δεν δόθηκε, αν η Βουλή δεν αποφανθεί μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Βουλής.
  H τρίμηνη προθεσμία αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών της Βουλής.
  Δεν απαιτείται άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήματα.

  Τα πρακτικά της βουλής :

  06/12/2017
  ΙΖ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
  Γ΄ Σύνοδος
  ΜΑ’
  Συνεδρίαση Ολομέλειας 06/12/2017 ΜΑ’

  Click to access es20171206.pdf

  http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20171206000555.docx

 3. Διονύσης Χαριτόπουλος: Ένα είναι το σκάνδαλο, η χρεοκοπία της χώρας και η ατιμωρησία των ενόχων

  Η πτώχευση βαρύνει αποκλειστικά και μόνο το πολιτικό προσωπικό της χώρας

  Ένα είναι το σκάνδαλο
  Αν δεν αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες που αναλογούν σε κάθε πολιτικό, από μειράκιο ως ογκόλιθο, δεν γίνεται να πάμε παρακάτω.
  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 4.3.2018 | 16:11

  Το 2010 στην Ελλάδα έγινε το μεγάλο οικονομικό κραχ. Η πατρίδα μας έκτοτε είναι μια πτωχευμένη χώρα. (Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα άλλα είναι για καθυστερημένους). Δεν καταστραφήκαμε σε κάποιον πόλεμο. Δεν έπεσαν πανούκλα και λοιμός. Δεν έγινε μεγασεισμός που μας έρριξε 50 χρόνια πίσω. Η πτώχευση βαρύνει αποκλειστικά και μόνο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Αυτούς που εξουσιοδοτήσαμε κατά καιρούς να χειριστούν τα τις κρατικές υποθέσεις και τα οικονομικά μας. Ανίκανοι ή κλέφτες; Με τους δεύτερους να επικρατούν, δεν είναι και λίγοι στην πρώτη κατηγορία.

  Αυτό είναι το μέγα σκάνδαλο: Ότι δεν καταλογίζονται οι ευθύνες για την πτώχευση της χώρας. Σε αυτό εμπεριέχονται όλα τα άλλα (Νοβάρτις, Λαγκάρντ, Ζίμενς, δάνεια ΜΜΕ και Κομμάτων, Χρηματιστήριο, σκάνδαλα Εξοπλιστικών, Μετρό, Αεροδρόμιου, Δημόσιων Έργων, κλπ)

  Αλλά η αναίδεια περισσεύει. Αφού μας διέσυραν στους έξω ως συλλήβδην ακαμάτη και λωποδύτη λαό, μας πέταξαν την ευθύνη: «Ζούσατε πάνω από τις δυνατότητες σας». Η απόλυτη κοροϊδία. Σαν να απολογείται ο διευθυντής μιας εταιρείας που πτώχευσε στους υπαλλήλους που άφησε στον δρόμο με το επιχείρημα: «Σας έδινα μεγάλους μισθούς». Και η κοροϊδία συνεχίζεται. Τώρα κάθε λίγο σκάει ένα σκάνδαλο που πρέπει τάχα να διερευνηθεί. Το πρόσφατο Νοβάρτις πρέπει να είναι η πολλοστή έρευνα που γίνεται με εξεταστική ή άνευ. Αλλά το μεγαλύτερο είναι αυτό που δεν το ακουμπάει κανείς. Η ατιμωρησία των ενόχων. Αυτό είναι το μέγα σκάνδαλο. Ότι δεν καταλογίζονται οι ευθύνες για την πτώχευση της χώρας. Σε αυτό εμπεριέχονται όλα τα άλλα (Νοβάρτις, Λαγκάρντ, Ζίμενς, δάνεια ΜΜΕ και Κομμάτων, Χρηματιστήριο, σκάνδαλα Εξοπλιστικών, Μετρό, Αεροδρόμιου, Δημόσιων Έργων, κλπ) Δεν είναι δυνατόν να περάσει έτσι Δεν θα την πληρώνουν μόνο οι ανεύθυνοι. Αν δεν αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες που αναλογούν σε κάθε πολιτικό, από μειράκιο ως ογκόλιθο, δεν γίνεται να πάμε παρακάτω. Πάλι τα ίδια θα έχουμε. Η ατιμωρησία είναι ο πρόλογος νέων δεινών.

  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ Ο Διονύσης Χαριτόπουλος είναι συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1947 στον Πειραιά όπου από μικρή ηλικία έκανε διάφορες χειρωνακτικές δουλειές στο Λιμάνι και στα γύρω μηχανουργεία. Eγκατέλειψε νωρίς δύο απόπειρες σπουδών στην Αθήνα και στο Λονδίνο και δούλεψε στη διαφήμιση μέχρι το 1990. Γνωστότερα έργα του: “Δανεικιά γραβάτα”, “525 τάγμα πεζικού”, “Τα παιδιά της Χελιδόνας”, “Άρης, ο αρχηγός των ατάκτων”, “Εκ Πειραιώς”

  http://www.lifo.gr/articles/guest_editors/182746/ena-einai-to-skandalo

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.