Καλέστε τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εξετάσει όλες τις καταγγελίες και τα στοιχεία που έλαβε αναφορικά με εγκλήματα της αρμοδιότητας του που τελούνται στην Ελλάδα, να ξεκινήσει έρευνα και να στείλει σε δίκη τους ενόχους. Κάντε κλικ στην πιο κάτω εικόνα και συμπληρώστε την φόρμα συλλογής υπογραφών.
Petition to the prosecutor of the ICC. About the situation in Greece, he have already received 4 appeals.
Αίτημα:
Ως πολίτης του κόσμου, στηρίζω το δικαστικό αγώνα των Ελλήνων και ζητώ από τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) να ενεργοποιήσει αμέσως τις διαδικασίες, να εξετάσει τα εγκλήματα που τελέστηκαν στην Ελλάδα και να οδηγήσει σε δίκη όσους ευθύνονται γι΄αυτά. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν, η διάπραξη παρομοίων εγκλημάτων πρέπει να αποτραπεί.
Petition:
As a citizen of the world, I support the legal battles of the Greek people and ask the Prosecutor of the International Criminal Court (ICC) to immediately activate procedures, to investigate the crimes being perpetrated in Greece and bring to trial anybody responsible for them. Any and all persons found guilty must be punished. Such crimes must be prevented.
Petición:
Como ciudadano del mundo, apoyo las batallas legales del pueblo griego y pido al Fiscal de la Corte Criminal Internacional (ICC) que abra procedimientos inmediatos para investigar los crímenes que están siendo perpetrados en Grecia y lleven a juicio a las personas responsables de ellos. Cualquier persona encontrada culpable de estos crímenes debe ser penalizada. Estos crímenes deben ser prevenidos.
Firma la petición

"Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα."
Άλμπερτ Αϊνστάιν
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”
Albert Einstein
Γι΄αυτό στηρίξτε όλους τους Έλληνες που μάχονται με κάθε τρόπο να σώσουν την χώρα. Στηρίξτε και τον αγώνα για δικαιοσύνη που ξεκινήσαμε πολλοί, τόσο στα εγχώρια όσο και στα διεθνή δικαστήρια. Απώτερος σκοπός η τιμωρία όσων ευθύνονται για την κατάντια της χώρας και η αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Pingback: Αναφορά Ν.Δ.Στεφανή στο ευρωκοινοβούλιο για την κατολίσθηση στο Αμύνταιο 10.12.2017 | Ο Άτακτος
περιμένω οπου να ναι την επίσκεψη και επί τόπου επιθεώρηση της επιτροπής ,ακολούθως μια ακροαματική συζήτηση στο Κοινοβουλίο
Η κατολίσθιση στο Ορ.Αμυνταίου οπως καταγράφτηκε σε πραγματικό χρόνο
9.3.2017
Aνθρωποψυγεία: μια βρώμικη «οικογενειακή» υπόθεση της ΔΕΗ
Στέφανος Πράσσος
Πολύς ντόρος έγινε τελευταία για τα «ψυγεία της ΔΕΗ», με αφορμή τις αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΗ Α.Ε για τις εθελούσιες συνταξιοδοτήσεις και τις επερχόμενες «απολύσεις» εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει τα όρια συνταξιοδότησης.
Παρόλα αυτά, ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει περί τίνος πρόκειται, αλλά και δεν μπορεί να βρει πληροφορίες αφού η υπόθεση αυτή αποτελεί, για χρόνια, ταμπού και «οικογενειακή υπόθεση» της ΔΕΗ.
Η περίπτωση των εργασιακών «ψυγείων» είναι ένα από τα πολλά ηθικά, πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα που εξελίσσονται τα τελευταία σαράντα τουλάχιστον χρόνια στο δημόσιο, στις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ χωρίς να φτάνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- αλλά δεν ασχολήθηκε ποτέ στα σοβαρά ούτε ο έντυπος, ούτε ο ηλεκτρονικός Τύπος.
Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, «ψυγείο» σημαίνει «παροπλισμός», δηλαδή αδρανοποίηση στελεχών που δεν μπορεί να τους γίνει υποβάθμιση θέσης γιατί προστατεύονται από το νόμο.
Αυτά τα στελέχη συνεχίζουν να διατηρούν το βαθμό τους, τις μισθολογικές τους αμοιβές, να έχουν ένα γραφείο, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, τηλέφωνο και όσον αφορά τα υψηλόβαθμα στελέχη διαθέτουν και μια υπάλληλο που ασκεί καθήκοντα γραμματέα.
Το μόνο που δεν έχουν είναι ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας, γιατί τυπικά και απ’ αυτό έχουν.
Η στάθμη των στελεχών που «ψυγειοποιούνται» συνήθως ξεκινάει από το επίπεδο των Γενικών διευθυντών, των διευθυντών Σταθμών, Ορυχείων και άλλων μονάδων και φτάνει μέχρι τη στάθμη Τομεαρχών και Υποτομεαρχών, αλλά δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που και απλοί μηχανικοί έχουν υποστεί αυτή τη διαδικασία.
……..
Δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
Αναφέρουμε παρακάτω δυο χαρακτηριστικές, κραυγαλέες περιπτώσεις «ψυγειοποίησης» μηχανικών στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.
Στεφανής Νίκος, μηχανολόγος μηχανικός: Η ΔΕΗ τον τιμώρησε και τον «έριξε στο ψυγείο» γιατί θεώρησε προσβλητικές τις επιστημονικές του μελέτες, για τις οποίες όμως η Ακαδημία Αθηνών τον τίμησε!
Αναλυτικότερα, ο Νίκος Στεφανής δημοσίευσε δυο μελέτες, η μία αφορούσε την προληπτική συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού των ορυχείων και η άλλη την εξοικονόμηση ενέργειας από τη μείωση κατανάλωση ρεύματος που θα γινόταν με κάποιες αλλαγές στους περιστροφείς (ράουλα).
Μιλάμε για πολλές χιλιάδες ράουλα που περιστρέφονται καθημερινά στο ΛΚΔΜ, οπότε και η παραμικρή βελτίωση φέρνει αυτόματα μεγάλη μείωση της συνολικής κατανάλωσης ρεύματος.
Όμως, η ιεραρχία της ΔΕΗ θεώρησε ότι αυτό τους…προσέβαλε και αφού τον τιμώρησαν με έξι μέρες αργία, κινητοποίησαν και τη «διαδικασία ψυγειοποίησης» του.
Του δώσανε ένα γραφείο, που για να μπεις έπρεπε να περάσεις μέσα από δυο τουαλέτες, γιατί ήταν δίπλα στην καντίνα του ΣΕΤΥ/ΒΜ, οπότε τις χρησιμοποιούσαν πάρα πολλοί εργαζόμενοι (γραφείο-ψυγείο-wc), του αφαιρέσανε και το αντικείμενο εργασίας, ελπίζοντας ότι έτσι ο άνθρωπος θα λαλούσε, θα κατέρρεε…
Λίγο αργότερα η Ακαδημία Αθηνών, εκτιμώντας σαν πολύ σοβαρή και χρήσιμη αυτή τη δουλειά του συγκεκριμένου μηχανικού, κάλεσε τον Νίκο Στεφανή σε μια ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας που έγινε στην Αθήνα, για να παρουσιάσει τις δυο μελέτες για τις οποίες η ΔΕΗ τον τιμώρησε.
Αφού ξεσηκώθηκε ένα κίνημα αλληλεγγύης και έφτασε το θέμα στη βουλή, η ΔΕΗ αναγκάστηκε να ανακαλέσει την τιμωρία, αλλά ποτέ δεν επανέφερε τον μηχανικό στη θέση του.
Ο Νίκος Στεφανής, μόλις συμπλήρωσε τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης έφυγε, πικραμένος και «τραυματισμένος» από όλον αυτόν τον αήθη πόλεμο που υπέστη αυτά τα χρόνια.
Ο «έτερος Καπαδόκης» είναι ο Αθανάσιος Λιάβας, μεταλλειολόγος μηχανικός, που «έσυρε» τη διεύθυνση της ΔΕΗ στα πολιτικά δικαστήρια απαιτώντας να βγει από το «ψυγείο» και να επανέλθει στη θέση του για να δουλέψει.
Ο Λιάβας που πριν ήταν υπεύθυνος προϊστάμενος σε σημαντικά συνεργεία του Ορυχείου, υπέπεσε σε δυσμένεια γιατί «σκάλιζε» τις συμβάσεις (ήταν βέβαια υποχρεωμένος να το κάνει αφού αφορούσαν εργολαβίες που επέβλεπε ο ίδιος) και απαιτούσε από τους εργολάβους να τηρηθούν.
Ατόπημα;
Κι όμως είναι, αφού οι εργολάβοι, ίσως καλυπτόμενοι από «υψηλά ιστάμενους», ήταν και είναι «κράτος εν κράτει».
Έτσι, δεν διέθεταν τα μηχανήματα που προβλεπόταν από τη σύμβαση (βυτιοφόρα, γκρέιντερ, προωθητές) και για τις απαραίτητες εργασίες καλυπτόταν από μηχανήματα της ΔΕΗ.
Αυτό σημαίνει στην ουσία ότι για δουλειές που πληρωνόταν ο εργολάβος, τις έκανε η ΔΕΗ.
(Να σημειώσω και κάτι ακόμα που αφορά τον «ανταγωνισμό»: αν ο διαγωνισμός της συγκεκριμένης εργολαβίας δεν προέβλεπε τα συγκεκριμένα μηχανήματα έργου, πιθανά να την έπαιρνε άλλος εργολάβος και φθηνότερα).
……
https://www.eyedoll.biz/single-post/2017/03/09/Aνθρωποψυγεία-μια-βρώμικη-«οικογενειακή»-υπόθεση-της-ΔΕΗ
Pingback: Σε τρεις Επιτροπές του Ε.Κ. Η αναφορά Στεφανή για την κατολίσθηση στο Αμύνταιο!!!! | Ο Άτακτος