Η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι απλά άκυρη, αλλά ανυπόστατη

Όπως ξέρουμε, στις 17 Ιουνίου 2018 υπογράφηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας, η «Τελική Συμφωνία για την επίλυση των διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών». Η ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε στους Ψαράδες της Μ. Πρέσπας παρουσία των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα, της αντιπροέδρου της Κομισιόν και ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, του επίτροπου της ΕΕ αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν και τον εκπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γουτιέρες, Ροζμαρί Ντι Κάρλο, αναπληρώτρια γ.γ. για Πολιτικές Υποθέσεις.

Τέτοια συμφωνία όμως δεν μπορούσε να υπογράψει ο υπουργός εξωτερικών, διότι διεθνώς, δεν εκπροσωπεί αυτός το Κράτος αλλά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πέραν τούτου, ο κ Κοτζιάς, δεν μπορούσε καν να διεξάγει σε υπηρεσιακό επίπεδο τις διαπραγματεύσεις εν όψει σύναψης της συμφωνίας (την οποία, αν λειτουργούσε το πολίτευμα, θα υπέγραφε μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπειτα από έγκριση της Βουλής των Ελλήνων), διότι δεν είχε σχετική εξουσιοδότηση, παρόμοια με εκείνη που ο ίδιος υπέγραψε ως πρόταση νόμου για την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων ενόψει χρηματοδότησης του Δημοσίου χρέους για την περίοδο 2015−2018:

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4333

Για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας (ESM).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρον Μόνον

Εν όψει της κατατεθείσας από την Ελληνική Κυβέρνηση αίτησης δανείου προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (European Stability Mechanism, ESM) και βάσει του σχεδίου των μεταρρυθμίσεων για την Ελληνική οικονομία και των όρων για τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, η Βουλή των Ελλήνων εξουσιοδοτεί τον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ως αναπληρωτή του, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Επικρατείας, να διαπραγματευθούν με τους ομολόγους τους τους τελικούς όρους της συμφωνίας και να συνάψουν σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για τη χρηματοδότηση του Δημοσίου χρέους για την περίοδο 2015−2018 και για τη διαπραγμάτευση λήψης μέτρων για τη βιωσιμότητα και εξυπηρετησιμότητα του μακροπρόθεσμου χρέους.

Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους.

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2015

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Β. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

Θυμίζω ότι τα μέλη της εκτελεστικής εξουσίας, δηλαδή της κυβέρνησης, δεν αποφασίζουν τίποτα για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τα μέλη της, όπως ο κ Κοτζιάς λχ, ΕΚΤΕΛΟΥΝ τους νόμους του Ελληνικού Κράτους (τις αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων δηλαδή) και αν θέλουν, μπορούν να προτείνουν σχέδια νόμου που καταθέτουν προς έγκριση στη Βουλή.

Συνεπώς, πρώτα έπρεπε να συζητηθεί στη Βουλή και να εγκριθεί η όποια πρόταση συμφωνίας με την ΠΓΔΜ και μετά να εξουσιοδοτηθεί ο υπουργός εξωτερικών να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις, όπως ακριβώς έγινε στη προαναφερόμενη περίπτωση σύναψης δανειακής σύμβασης, διότι εκτός άλλων, δεν νοείται ο πρωθυπουργός να χρειαστεί εξουσιοδότηση της Βουλής προκειμένου να διαπραγματεύεται με εκπροσώπους κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέλος της οποίας είναι και η χώρα μας, ενώ ο υπουργός εξωτερικών να έχει το ελεύθερο να διαπραγματεύεται χωρίς καμία εξουσιοδότηση με τους εκπροσώπους μιας χώρας που απλά επιθυμεί να ενταχθεί στην Ένωση και μάλιστα βάσει της συμφωνίας που ο εν λόγω υπουργός υπέγραψε με το έτσι θέλω για λογαριασμό όλων μας.

Τα αντίθετα που λέγονται περί της συζήτησης και έγκρισης της συμφωνίας από τη Βουλή κάποτε στο μέλλον, δεν συμβαδίζουν με το σύνταγμα, καθώς η Βουλή εγκρίνοντας μια διεθνή σύμβαση που έχει ήδη υπογραφεί, δεν επιτελεί νομοθετική αλλά εκτελεστική λειτουργία, αφού αντί να θέσει κανόνες δικαίου εκτελεί τις κυβερνητικές αποφάσεις (Σ, Άρθρο 26 1. Η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 2. Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση.)

Άλλωστε, στη προκειμένη περίπτωση, έτσι όπως σαφέστατα προκύπτει από το κείμενο της συμφωνίας και από τα κείμενα των μηνύσεων εσχάτης προδοσίας Κοτζιά, οι οποίες κατατέθηκαν τόσο πριν όσο και μετά την σύναψή της, αυτή η συμφωνία δεσμεύει άμεσα την Ελληνική Δημοκρατία και παράγει έννομες συνέπειες που η μη τελική κύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων, δεν μπορεί να τις αποτρέψει, ενώ η μη τήρηση των όρων της θα έχει ως συνέπεια να εκτεθεί η χώρα σε διεθνείς περιπέτειες, όπως προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο κ.α.

Τι σημαίνουν όλα αυτά ;;; Ότι λόγω μη νόμιμης εκπροσώπησης της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά την υπογραφή της σύμβασης, αυτή είναι ανυπόστατη. Αναρωτιέμαι πάντως αν υπήρχε καν τρόπος νόμιμης εκπροσώπησης για την σύναψη μιας διεθνούς συμφωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας με άλλο κράτος έθνος το οποίο δεν αναφέρεται ονομαστικά, αλλά περιφραστικά, ως “μέλος των Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών 47/225 της 8ης Απριλίου 1993 “

Θα ήθελα τέλος να υπενθυμίσω ότι η παρούσα διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανέλαβε την πλειοψηφία των εδρών της Βουλής των Ελλήνων, χωρίς την ανάλογη έγκριση της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος, που σε χώρα όπως η Ελλάδα όπου η ψήφος είναι υποχρεωτική, σημαίνει απλά ότι δεν αντιπροσωπεύει το κυρίαρχο Ελληνικό Λαό (αρθ. 1 Σ) αλλά μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του και αυτό με το ζόρι. Συγκεκριμένα, στις τελευταίες εθνικές βουλευτικές εκλογές όπου ως λαός και έθνος δεν είχαμε καν το δικαίωμα ονομαστικής επιλογής 300 αντιπροσώπων μας αλλά μόνο των κομμάτων που θα έστελναν τους αντιπροσώπους τους στην δική μας Βουλή, από τους 9.913.609 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, μόλις 1.926.526 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και 200.532 ΑΝΕΛ! Δηλαδή, 7.987.083 Έλληνες (80,57%) δεν ήθελαν να αναλάβουν την τύχη της χώρας οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, όποιοι και αν ήταν αυτοί, ενώ τους ανθρώπους του μικροσκοπικού ΑΝΕΛ, που έχει συρρικνωθεί και άλλο από τότε, δεν τους ήθελε το 98% του εκλογικού σώματος. Συνεπώς, και αν ακόμα υποθέσουμε ότι η σχετική συμφωνία θα υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπήρχε η λαϊκή νομιμοποίηση της πρωτοβουλίας, τόσο λόγω μικρού αριθμού ψήφων όσο και της άγνοιας των ψηφοφόρων, οι οποίοι, όπως και ο Σπύρος Χατζάρας έλεγε προ ολίγων ήμερων, δεν ψήφισαν πρόγραμμα αλλά «κατάργηση του μνημονίου» , «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» κλπ. Τέλος, για τους ίδιους λόγους, «δημοκρατική νομιμοποίηση» της πρωτοβουλίας δεν θα μπορούσε να παρέχει ούτε ολόκληρη η Ολομέλεια της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ

  • Το από 12 και 13 Ιουνίου 2018, σχέδιο Τελικής Συμφωνίας για την επίλυση των διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών [ το κείμενο τις 17 Ιουνίου 2018, με τις υπόγραφες Κοτζιά, Ντιμιτρόφ και Νίμιτς δεν δόθηκε στη δημοσιότητα και έτσι δεν ξέρουμε καν εάν υπάρχει ταύτιση των κείμενων ]
  • Η υπ.αρ. 817/7-4-1993 απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ(S/RES/817/07/04/1993), η οποία αποδέχεται το αίτημα ένταξης της γειτονικής χώρας στους κόλπους του, με την προσωρινή ονομασία «the former Yugoslav Republic of Macedonia» (F.Y.R.O.M.), και προσωρινά χωρίς το δικαίωμα ανάρτησης συμβόλου κυριαρχίας (σημαίας), έως ότου υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας, καθότι στο μεταξύ ξεκίνησαν διμερείς διαπραγματεύσεις.
  • Η υπ.αρ. 845 /18-6-1993 απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας UN Resolution S/RES/845 (1993) 
  • Οι μεταφράσεις των προαναφερόμενων αποφάσεων του ΟΗΕ
  • Περίληψη της Απόφασης της 5ης Δεκεμβρίου 2011 του Διεθνούς Δικαστηρίου επί της προσφυγής της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατά της Ελλάδας (Εφαρμογή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου 1995 (η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας εναντίον της Ελλάδας)
  • Η απόφαση του Αρείου Πάγου (1448/2009), όπου εισηγήτρια ήταν η σημερινή νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου, με την οποία το Δικαστήριο είχε κρίνει ότι «δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και κατά συνέπεια μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα» και είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς φιλοσκοπιανού Σωματείου.
  • ΦΕΚ Α141/74 Κύρωση της Σύμβασης της Βιέννης, του Ο.Η.Ε., σχετικά με το Δίκαιο των Συνθηκών (στη δημοτική εδώ)
  • Οι θέσεις της συγκλήτου της Ακαδημίας Αθηνών της 8ης Ιανουαρίου 1992, σύμφωνα με τις οποίες «η πολιτική αξίωση της Δημοκρατίας των Σκοπίων να ονομασθεί “Μακεδονία” αντιβαίνει στα ιστορικά δεδομένα που είναι αποδεκτά από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα».
  • Η επιστολή του 1992 των 6 πνευματικών ταγών της χώρας μας, που υπογράφεται από: Οδυσσέα Ελύτη, Μελίνα Μερκούρη, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, Δημήτρη Τσάτσο, Αριστόβουλο Μάνεση και Γιάννη Γεωργάκη.
  • Η από το έτος 2009,  επιστολή των 373 πλέον επιφανών καθηγητών αρχαιολογίας, ιστορίας και κλασικών σπουδών των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του πλανήτη, προς τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ομπάμα, με την οποία απαιτούν από αυτούς να άρουν την αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία, διότι η αναγνώριση του ονόματος Μακεδονία παραχαράσσει την ιστορία, με σκοπό να δικαιώσει πολύχρονες ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ περί δημιουργίας της Μεγάλης Μακεδονίας (ένωση της Μακεδονίας του Πιρίν, του Βαρδάρη και του Αιγαίου), οι οποίες και σήμερα υπάρχουν (σύμφωνα με τους αρχαιολόγους και αποδεικνύονται από τους χάρτες κατ’ αυτούς). Διότι αν την γνώριζε, την επιστολή αυτή, δεν θα τολμούσε να συνεχίζει την παραχάραξη της ιστορίας, επισπεύδοντας χωρίς αιτία και χωρίς δικαιολογία!
  • ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ 22/03/2018
  • Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α: Ο Κοτζιάς μας ζήτησε να είμαστε όσο ακραίοι γίνεται αλλά δεν το κάναμε Πάρα ταύτα όμως, στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούν πλέον τις Παμμακεδονικές Ενώσεις επικίνδυνες…ακραίες…φασιστικές και δηλώνουν ότι δεν αναγνωρίζουν καμία τέτοια φωνή…! (τηλεόραση ΑΡΤ, 31/5/2018)
  • Μήνυση εσχάτης προδοσίας η οποία κατατίθεται συνεχώς από τις 05/05/2012 και στηρίζεται κυρίως στην από 24/11/2011 ανακοίνωση τις πρώτης δικογραφίας εσχάτης προδοσίας στην ολομέλεια της βουλής, με την οποία χιλιάδες πολίτες κατήγγειλαν και καταγελούν συνεχώς όλες τις υπόλοιπες βουλευτικές εκλογές που διεξάχθηκαν μετά την ανακοίνωση της εσχάτης προδοσίας και την αδράνεια της βουλής, διότι εκτός άλλων, σε όλες αυτές συμμετείχαν ως υποψήφιοι, ύποπτοι εσχάτης προδοσίας οι οποίοι μάλιστα στη συνέχεια, τέλεσαν πληθώρα άλλων αδικημάτων κλπ. Όταν παραμονή πρωτοχρονιάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας διέλυσε την βουλή των Ελλήνων και προκήρυξε εκλογές για την ανάδειξη των 300 αντιπροσώπων του λαού και του έθνους για την 25 Ιανουαρίου 2015 (ΦΕΚ A 277/31-12- 2014), οι μηνυτές εμπλούτισαν τη καταγγελία τους με νέα στοιχεία, την ονόμασαν ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΔΟΛΟ, ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ & ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑ – ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ, ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗ, ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 36 ΚΑΙ 40 ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και από τις 9 Ιανουαρίου 2015, άρχισαν να την καταθέτουν στα αστυνομικά τμήματα όλης της επικράτειας όπως και πριν. Δείτε ενδεικτικά εδώ
  • ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ – ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ Στις 26 Φεβρουαρίου 2018 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά και Αφρικής απέστειλαν εξώδικες δηλώσεις στον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα, στον Υπουργό Εξωτερικών κ.Νικόλαο Κοτζιά και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Πάνο Καμμένο, με τις οποίες ζητούν να εισακουστεί η βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού, όπως αυτή διαμορφώθηκε από: (1) τα ογκώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, (2) τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων της Μακεδονίας (3) τα ψηφίσματα Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Συλλόγων από όλη την Ελλάδα περί ΜΗ ΧΡΗΣΗΣ του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το κράτος των Σκοπίων. Αργότερα έγινε επίδοση του εξώδικου σε όλους (300) τους βουλευτές εξατομικευμένο ανάλογα με τον βουλευτή στον οποίον απευθύνθηκε. Με αυτήν την ενέργεια οι Μακεδόνες ζητούν από τους εκπροσώπους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ξεκάθαρο ερώτημα – ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΡΟΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ; – και οι επιλογές για απάντηση να είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ ξεκάθαρα. Καλούνται οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αντισταθούν στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας και τους ζητείται να δηλώσουν ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ (αυτοί και οι αναπληρωματικοί τους) σε περίπτωση που παρακαμφθεί ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός και τεθεί το θέμα στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, ως κίνηση υποστήριξης των δικαίων του Μακεδονικού Ελληνισμού. Επισημαίνεται ότι ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ισοδυναμεί με ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ αποτελεί έγκλημα και τιμωρείται βαρύτατα
  • ΣτΕ: Aίτηση αναστολής και ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών Αθήνα, 28/6/2018 Η αίτηση κατατέθηκε από 14 Παμμακεδονικές Ενώσεις που ισχυρίζονται ότι  η μεταμφίεση διεθνούς συνθήκης, και μάλιστα του άρθρου 27 του Συντάγματος σε κυβερνητική πράξη, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, οδηγεί σε διάλυση την Ελλάδα, με γρήγορα βήματα. Αναλυτικότερα οι προσφεύγοντες επικαλούνται ως λόγους ακυρότητας α) τη παραβίαση του άρθρου 27 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, πριν την υπογραφή της συμφωνίας, απαιτείται προηγούμενη ψήφισή του από την Βουλή, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία, επειδή περιλαμβάνει αλλαγή γεωγραφικών όρων (της περιοχής της Μακεδονίας εν προκειμένω), οι οποίοι ανάγονται σε αρχαίους χρόνους (αρχικά), επειδή τροποποιεί προηγούμενες συνθήκες (Ελληνοσερβικό σύμφωνο και συνθήκη Βουκουρεστίου 1913), με βάση τις οποίες καθορίσθηκαν τα σημερινά σύνορα της Ελλάδας, προκαλώντας σύγχυση αναφορικά με τα πραγματικά σημερινά σύνορα, διότι στις συνθήκες αυτές, γεωγραφικός χώρος (Διοικητική Περιφέρεια) Μακεδονία υπήρχε μόνον ένας και αυτός ήταν μόνον στην Ελληνική επικράτεια, επειδή στην πραγματικότητα νομιμοποιεί τις εδαφικές βλέψεις των γειτόνων μας, διά της παραχάραξης της ιστορίας και της επιγενόμενης σύγχυσης, που αποτελούν συνέχεια και συνέπεια της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, επειδή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αναθεώρηση των συνόρων της Ελλάδας. β) επειδή η συμφωνία δεν έγινε αντικείμενο επεξεργασίας από τους υπηρεσιακούς φορείς του Υπουργείου Εξωτερικών ως όφειλε. γ) τη παραβίαση της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, του άρθρου 1 παρ. 3 Σ, επειδή υπογράφηκε παρά την αντίθεση σύσσωμου του ελληνικού λαού στην οποιαδήποτε παραχώρηση ονόματος, χωρίς διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ταυτόχρονη παραβίαση της αρχής της δεδηλωμένης για το θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας. δ) Διότι αντιτίθεται στην έννοια του ΈΘΝΟΥΣ και προκαλεί σε αυτό ανεπανόρθωτη βλάβη. Του έθνους των Ελλήνων του οποίου εμείς οι Μακεδόνες είμαστε αναπόσπαστο μέρος. Του έθνους, υπέρ του οποίου οφείλει να είναι η συμφωνία (ως εκδήλωση άσκησης της εξουσίας του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδος, εξουσίας που πηγάζει από τον λαό, και υπάρχει υπέρ αυτού και του έθνους), σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 3 Σ. ε) Προσβάλλει την προσωπικότητά μας, ως Μακεδόνων, επειδή μας αφαιρεί το δικαίωμα να ονομαζόμαστε Μακεδόνες (αναγκαζόμενοι να επεξηγούμε τις υποσημειώσεις της συμφωνίας του υπουργού εξωτερικών, ότι εμείς είμαστε οι αρχαίοι και οι άλλοι οι εκ σλάβων προερχόμενοι! που μιλούν την μακεδονική την σλαβική, ενώ εμείς την μακεδονική την αρχαία, δηλαδή την ελληνική!   Δηλαδή Γελοιότητες!).
  • Το  Άρθρο 28 του συνάγματος, το οποίο προβλέπει ότι η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ), σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον (ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ) , δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος, γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας και κυρίως, όταν αφορά τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ).
  • Τα Άρθρα 878991 και 97 του Συντάγματος τα οποία προβλέπουν ότι τα κακουργήματα και τα πολιτικά εγκλήματα δικάζονται από μικτά ορκωτά δικαστήρια που συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές και ενόρκους, ότι οι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος, ότι οι δικαστικοί λειτουργοί όχι μόνο ότι υπόκεινται σε πειθαρχικό έλεγχο αλλά υποχρεούνται κιόλας να ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με το λειτούργημα τους, πράγματα τα οποία δεν ισχύουν για τους βουλευτές όταν ασκούν εισαγγελική εξουσία βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών. [Οι βουλευτές δεν ελέγχονται πειθαρχικά ή με άλλο τρόπο και μπορούν παράλληλα με τα νομοθετικά και εισαγγελικά τους καθήκοντα, να παρέχουν άλλη μισθωτή υπηρεσία, να ασκούν το προγενέστερο επάγγελμα τους κλπ.]
  • Τα άρθρα 134 και 134Α του Ποινικού Κώδικα τα οποία προβλέπουν ότι με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται: α) όποιος επιχειρεί με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού όπως το κοινοβουλευτικό (ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ) σύστημα διακυβέρνησης, η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα, δηλαδή η νομοθετική λειτουργία  από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η εκτελεστική λειτουργία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση και η αρχή της δέσμευσης της εκτελεστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους και β) όποιος ασκεί ή άσκησε την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέλαβε με τους τρόπους και με τα μέσα που έχουν προαναφερθεί.
  • Ομάδα διακεκριμένων νομικών χαρακτηρίζει άκυρη τη συμφωνία (28/06/2018) Ο ομότιμος καθηγητής συνταγματικού δικαίου του ΕΚΠΑ κ. Γεωργίος Κασιμάτης και οι δικηγόροι Αθηνών Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Γαβριήλ Πελεκίδης και Αναστάσιος Κώνστας ισχυριστήκαν ότι: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη ως αντίθετη σε διατάξεις δημοσίου διεθνούς δικαίου και σε συνταγματικές διατάξεις. Ο Έλληνας συνταγματολόγος τόνισε ότι η συμφωνία είναι άκυρη, επειδή δεν πληροί τους όρους της διαφάνειας, της αλήθειας και της ακρίβειας του δημοσίου διεθνούς δικαίου, αλλά και διότι δεν μπορεί να υπάρξει έγκυρη συμφωνία, με την οποία να αναγνωρίζονται εθνότητα και γλώσσα, που δεν έχουν αναγνωριστεί διεθνώς. Επεσήμανε ότι ανεξαρτήτως των λοιπών νομικών κωλυμάτων δεν μπορεί να ισχύσει οποιαδήποτε συμφωνία που αναγνωρίζει μη υφιστάμενη εθνότητα, στηριζόμενη σε αποδεδειγμένα ιστορικά ψεύδη και αντεπιστημονική απόπειρα σφετερισμού της ιστορικής κληρονομίας άλλου κράτους, • Αντιβαίνει ευθέως με τη σύμβαση της Βιέννης , σε σχέση με το δίκαιο των συνθηκών , και με θετούς και εθιμικούς κανόνες του αναγκαστικού διεθνούς δικαίου ( jus cogens) όπως η ορθότητα και η ευθύτητα, αφού στο κείμενο περιέχονται διφορούμενοι και ασαφείς όροι, και αμφισημίες μεταξύ του αγγλικού και ελληνικού κειμένου , ενώ δεν περιέχονται πρόνοιες για την καταγγελία, λύση αποχώρηση και παραίτηση από τη συνθήκη. • Αντιβαίνει ευθέως στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ιθαγένειας ( Στρασβούργο 11,1997), όπου καθορίζεται ότι κατά τη συνολμολόγηση διατάξεων περί ιθαγένειας , λαμβάνεται υπ΄ όψιν το νόμιμο συμφέρον λαών, κρατών και ατόμων ( π.χ. μακεδονική εθνότητα και γλώσσα) • Αναθεωρεί το Πρωτόκολλο των Αθηνών 1913, τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου 1913, και τη Συνθήκη της Λωζάνης, χωρίς τη σύμπραξη της αντισυμβαλλομένης στις 2 πρώτες συμβάσεις Σερβίας, και δυναμιτίζει το status quo της βόρειας συνοριακής γραμμής της χώρας. • Αντιβαίνει στις συμβάσεις περί προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Χάγη1954) που έχουν κυρωθεί με νόμους 360/1976, 3028/2002 , συμβάσεις της UNESCO για την πολιτιστική κληρονομιά ν. 3251/2006 και άλλες ενώ επιφέρει σύγχιση της πολιτιστικής ταυτότητα μεταξύ των δύο εθνών • Παραχωρεί αναίτια την αναγνώριση της fYROM σε περίκλειστο ηπειρωτικό κράτος, ενώ οποιαδήποτε τέτοια δικαιώματα αν τα έχει προβλέπονται με προϋποθέσεις από τις συνθήκες για το δίκαιο της θάλασσας • Καταρτίστηκε με μυστική διπλωματία • Δεν προβλέπει ποια άρθρα του συντάγματος της γείτονος πρέπει να αλλάξουν • Δεν προβλέπει ανάλογη δημοψηφισματική δυνατότητα για τον Ελληνικό Λαό , όπως προβλέπει για το Λαό της FYROM • Παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα για τ η διεύθυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τις εμπορικές επωνυμίες και σήματα • Παραχωρεί αναίτια με το άρθρο 19 §2 αυτόματη προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης , για τα θέματα της Συμφωνίας χωρίς να θέτει χρονική ρήτρα εφαρμογής, ενώ το γενικό της συμφωνίας φαντάζει επικίνδυνο για το τί θα θέλει να φέρει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου η πΓΔΜ • Πρέπει να ερωτηθεί ο Ελληνικός Λαός με δημοψήφισμα , αφού το ίδιο προβλέπεται και για τον Λαό της πΓΔΜ στα πλαίσια της αμοιβαιότητας. Αναφέρθηκαν επίσης οι σκόπιμες αοριστίες και οι ύποπτες παραλείψεις της συμφωνίας και αναλύθηκαν οι σχετικές προβλέψεις περί περίκλειστου κράτους και τους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν για το καθεστώς αλιείας στο Αιγαίο και τις εντεύθεν βλέψεις για δημιουργία της “Μακεδονίας του Αιγαίου”. Τέλος, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, κ. Βερβεσό, ανέφερε τις σχετικές πρωτοβουλίες της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
  • ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΟΤΖΙΑ ;;
  • Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ
  • Νέο σοκ από Α.Τσίπρα για Σκόπια: «Έχουν το δικαίωμα να λέγονται “Μακεδόνες” όπως και οι Έλληνες να λέγονται… Έλληνες» (29/06/2018)

19 comments on “Η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι απλά άκυρη, αλλά ανυπόστατη

  1. Καμιά έμμεση νομιμοποίηση στο σχέδιο Κοτζιά.

    Η συμφωνία των Πρεσπών, είναι μια πράξη μειοδοσίας από τη μεριά της Ελληνικής κυβέρνησης, και η διαδικασία προσυπογραφής της από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, συνιστά κατάφορη παραβίαση πολλαπλών θεμελιωδών τυπικών και ουσιαστικών κανόνων, τόσο του Διεθνούς Δικαίου όσο και ρητών Συνταγματικών προβλέψεων…

    Αυτή η συμφωνία, είναι προϊόν μιας παράτυπης διαδικασίας, απολύτως έωλης με βάση τις προβλέψεις της Συνθήκης της Βιέννης περί δικαίου των Συνθηκών, και αυτή η διαπίστωση εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνεται και από τον τρόπο με τον οποίο την υποδέχτηκε, και το Συμβούλιο της ΕΕ με τη χθεσινή του απόφαση, το οποίο στη σχετική συζήτηση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων, δεν έθεσε ως όρο το να τεθεί σε ισχύ η εν λόγω συμφωνία, αλλά αρκέστηκε να δηλώσει ότι «προσβλέπει στην επικύρωση και στην εφαρμογή της»

    Με την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Κοτζιάς, παραβιάζει επίσης δύο αποφάσεις του Αρείου Πάγου – μια το 1994 και μια ακόμη το 2009 αντίστοιχα- τοποθετώντας εαυτόν και συγκεκριμένες σκοπιμότητες τις οποίες υπηρετεί, πάνω από το νόμο και το δεδικασμένο του Ανωτάτου δικαστηρίου, το οποίο αντικειμενικά λειτουργεί και ως Συνταγματικό Δικαστήριο.

    Και βεβαίως με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κοτζιάς αγνοεί και παραβιάζει συνειδητά μια σειρά Διεθνών συνθηκών, πρωτοκόλλων και συμβάσεων, κατά τρόπον και σε έκταση που καθιστά πλήρη και απόλυτη την ακυρότητα του εν λόγω εγγράφου.

    Η απόπειρα του κ. Κοτζιά, να υπερκεράσει τον σκόπελο ρητών προβλέψεων των Διεθνών συνθηκών και των αποφάσεων του Ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, με ανθυποσημειώσεις, αστερίσκους και υποπαρενθέσεις στο κείμενο της ντροπής, συνιστά εκτός των άλλων και σοβαρή πράξη κατεξευτελισμού των θεσμικών οργάνων και του κύρους των αποφάσεών τους, και αυτό είναι από κάθε άποψη ανεπίτρεπτο.

    Η συμφωνία των Πρεσπών, είναι επίσης προϊόν, κατάφορης παραβίασης του Συντάγματος της χώρας, αφού η υπογραφή Κοτζιά, ΔΕΝ είναι αποτέλεσμα δεδηλωμένης αποδοχής της, ούτε καν από αυτήν καθ εαυτή την κυβερνητική πλειοψηφία, αφού οι ΑΝΕΛ δημοσίως και ευθαρσώς, δεν αποδέχονται το περιεχόμενό της.

    Ο κ. Κοτζιάς επομένως, μετέβη στις Πρέσπες και υπέγραψε αυτό το διπλωματικό έκτρωμα, χωρίς να διαθέτει απολύτως καμία νομιμοποίηση να το υπογράψει ΟΥΤΕ ως εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης, ΟΥΤΕ πολύ περισσότερο ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

    Επομένως αυτή η υπογραφή, είναι δική του υπογραφή… Είναι μόνο δική του υπογραφή… Είναι μια υπογραφή που δεν περιβάλλεται από κανένα απολύτως θεσμικό κύρος… Και ως εκ τούτου, κανενός είδους δεσμευτικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να παράξει από μόνη της, έναντι κανενός Διεθνούς Οργανισμού.

    Πρόκειται λοιπόν για μια πράξη άκυρη εν τη γενέσει της, πλήρως παράνομη, παντελώς ανυπόστατη, με μηδενικό θεσμικό κύρος, και η δόλια πρόβλεψη του κ. Κοτζιά να παράξει νομικοπολιτικό προηγούμενο, με εργαλείο ένα παράνομο και άνευ τυπικής ισχύος κείμενο, επενδύοντας στο χρόνο και στην παράπλευρη οχύρωση αυτής της «συμφωνίας» μέσω άλλων διεθνών αποφάσεων, είναι προφανής.

    Γι’ αυτό και η προκλητικά απαράδεκτη στάση του στο Συμβούλιο της ΕΕ, όπου τελικά δεν λειτούργησε ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά ως ατζέντης συμφερόντων και επιδιώξεων τρίτων. Αυτή λοιπόν την πίστωση χρόνου ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ του ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ.

    Με τα παραπάνω δεδομένα, να προσδιορίζουν το τυπικό περιβάλλον πάνω στο οποίο εδράζεται η συγκεκριμένη συμφωνία, είναι τουλάχιστον ανησυχητικό το φαινόμενο να υπάρχουν κραυγές που να ζητούν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, για μια συμφωνία τυπικά και θεσμικά παράνομη.

    Ανεξάρτητα από τις επιπόλαιες όσο και καταφανώς υστερόβουλες προθέσεις των εμπνευστών αυτού του αιτήματος, η εμμονή σε ένα τέτοιο αίτημα συνιστά μια δόλια προσπάθεια μέσω της οποίας επιχειρείται να διασφαλιστεί κέλυφος νομιμότητας στο έκτρωμα Πρεσπών. Γι αυτό και κανένας Έλληνας πολίτης δεν πρέπει να παρασυρθεί, από αυτή την ύπουλη μεθοδολογία.

    Όταν έχεις απέναντί σου ένα παράνομο δημιούργημα με βάση τα προβλεπόμενα του Διεθνούς και του Συνταγματικού δικαίου της χώρας, δεν μπορείς να του διασφαλίζεις κέλυφος νομιμοποίησης απαιτώντας να τεθεί στην βάσανο κανενός Δημοψηφίσματος ένα παράνομο «προϊόν», για τη δημιουργία του οποίου, παραβιάστηκε πολλαπλά η Διεθνής και η Εθνική Συνταγματική νομιμότητα.

    Ακόμη και η καταφανώς αναμενόμενη καταψήφιση ενός τέτοιου εκτρώματος, θα παράξει νομικοπολιτικό προηγούμενο νομιμοποίησης από το παράθυρο της Συνταγματικής και διεθνούς παρανομίας, και αυτό συνιστά πεμπτοφαλαγγίτικη αντίληψη, σε μια ιστορική εποχή με όλα τα εθνικά μέτωπα ανοικτά.

    Την ίδια στιγμή, το συγκεκριμένο αίτημα περί «ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ» είναι και ηθικά έωλο, αφού αποδέχεται και υπονοεί, οτι μπορούν αβασάνιστα να τίθενται υπό την δυνατότητα αίρεσης ενός δημοψηφίσματος, τα θεμελιώδη, αδιαπραγμάτευτα και απαραβίαστα που προσδιορίζουν αμετάκλητα την ίδια την υπόσταση του έθνους και του κράτους ως γεωπολιτική οντότητα.

    Η Δημοκρατία κύριοι, και δη η υπέρτατη μορφή κατά την άσκησή της, υπάρχει για να λειτουργεί στο όνομα και για λογαριασμό των θεμελιωδών και των αδιαπραγμάτευτων, και όχι για να επιτρέπει τη μετατροπή τους σε φτηνό όχημα εξυπηρέτησης φτηνών σκοπιμοτήτων και καιροσκοπικών αντιλήψεων κανενός.

    Η Δημοκρατία υπάρχει για να θεμελιώνει και όχι για να θέτει υπό δημοκρατικοφανή αίρεση τα αυτονόητα και τα θεμελιώδη. Η Δημοκρατία δεν υπάρχει για να ασκεί το εν δυνάμει δικαίωμά της να τα αναιρεί, επειδή απλά κάποιοι κάπως έτσι την φαντάζονται.

    Αυτός ο ασκός του Αιόλου, ΔΕΝ πρέπει να ανοίξει με την δική μας ανοχή και συγκατάθεση. Όλη η εθνική ατζέντα είναι ανοικτή.

    Πίσω μας υπάρχει η Θράκη…
    Υπάρχει η ντε φάκτο άσκηση κυριαρχίας από την Τουρκία, στο Ελληνικότατο Αιγαίο…
    Υπάρχει ο ολέθριος διεμβολισμός που επιχειρείται στην Κύπρο…
    Και φυσικά υπάρχουν ύποπτα αυτοδιαθεσιακά σχέδια στα σκαριά και στα συρτάρια σκοτεινών μηχανισμών.

    Αν εμείς σπείρουμε με τρόπο επιπόλαιο και απερίσκεπτο δημοψηφισματικές φούσκες… Τι ακριβώς θα θερίσουμε όταν επιχειρηθεί να σπαρούν τέτοια ναρκοπέδια από όσους καιροφυλακτούν με τρόπο δόλιο και προσβλέποντας στον εδαφικό διαμελισμό της χώρας;;; Το σκεφτήκαμε;;;

    Δεν μπορεί να είναι αίτημα της Δημοκρατίας, η ενεργοποίηση του μπούμεραγκ που μπορεί να προσδώσει νομιμότητα σε λογικές αμφισβήτησης της ίδιας της υπόστασης της χώρας.

    Το αίτημα επομένως για δημοψήφισμα, είναι ένα καθ όλα ύποπτο αίτημα, που παρεμβάλλεται με στόχο να διεμβολίσει και να αποδυναμώσει το μοναδικό πολιτικά σωστό, θεσμικά ισχυρό και ηθικά ακέραιο αίτημα, που είναι η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και μαζί της το κουρέλισμα του εκτρώματος που επιχειρείται να εμφανιστεί ως συμφωνία.

    Κάθε συνεπής πατριωτική δύναμη, οφείλει να αξιοποιήσει ακόμη και τις διεθνείς αντιδράσεις, για ν ανακόψει κάθε τυπική δυνατότητα παροχής νομιμότητας στο έκτρωμα των Πρεσπών.

    Καμία αυταπάτη… Καμία ολιγωρία… Κανένας εφησυχασμός… Καμία ανοχή σε πρακτικές αυτοπαγίδευσης της Ελληνικής κοινωνίας.

    Η υποχρέωση απαρέγκλιτης διαφύλαξης των θεμελιωδών που σχετίζονται με την Εθνική μας υπόσταση, είναι ΔΙΑΡΚΗΣ… είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ… είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ… Και ως τέτοια δεν επιβεβαιώνεται αλά καρτ.

    Γενικός ξεσηκωμός τώρα… Για την μη αναγνώριση του εκτρώματος… Για την πολιτική ανατροπή… Και για την άμεση ανάληψη της τύχης της χώρας από μια Δημοκρατική και Πατριωτική Εξουσία.

    Καμιά έμμεση νομιμοποίηση στο σχέδιο Κοτζιά.

  2. Νομικά ζητήματα, που αναφύονται σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών

    Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ:
    Συνταγματικά άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ

    Για την νομική ανάλυση της συμφωνίας και την πανελλαδική προσπάθεια συλλογής υπογραφών για Δημοψήφισμα

    Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ:
    Συνταγματικά άκυρη η συμφωνία των Πρεσπών.

    Σ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ:
    Πρέπει να κυρωθεί από τα 2/3 της βουλής για να παράγει νομικά αποτελέσματα.

    Γ. ΠΕΛΕΚΙΔΗΣ:
    Κινδύνους για το Αιγαίο εγκυμονούν οι προβλέψεις περί περίκλειστου κράτους.

    Α. ΚΩΝΣΤΑΣ:
    Στη συμφωνία υπάρχει κεκαλυμμένη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

    Γ. ΜΠΟΥΤΡΗΣ:
    Συλλογή υπογραφών για Δημοψήφισμα τώρα!

    Στις 28.6.2018, δόθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Σ.Α. συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Αγώνα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας και τη μη αλλαγή συνόρων στη Βαλκανική με θέμα την εξέταση των νομικών ζητημάτων που αναφύονται σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την επιδίωξη της επιτροπής για συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως προς την αποδοχή ή μη της εν λόγω συμφωνίας.
    Αυτό ακριβώς τόνισε ο συντονιστής της συνέντευξης τύπου και μέλος της επιτροπής Γιώργος Μπούτρης, ο οποίος άνοιξε τη συνέντευξη τύπου διαβάζοντας το κείμενο για τη συλλογή υπογραφών.
    Οι τοποθετήσεις των νομικών άρχισαν με παρέμβαση του ομότιμου καθηγητή συνταγματικού δικαίου του ΕΚΠΑ κ. Γεωργίου Κασιμάτη, κατά την οποία εξέφρασε την άποψη ότι:
    Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη ως αντίθετη σε διατάξεις δημοσίου διεθνούς δικαίου και σε συνταγματικές διατάξεις. Ο εμπειρότερος Έλληνας συνταγματολόγος τόνισε ότι η συμφωνία είναι άκυρη, επειδή δεν πληροί τους όρους της διαφάνειας, της αλήθειας και της ακρίβειας του δημοσίου διεθνούς δικαίου, αλλά και διότι δεν μπορεί να υπάρξει έγκυρη συμφωνία, με την οποία να αναγνωρίζονται εθνότητα και γλώσσα, που δεν έχουν αναγνωριστεί διεθνώς. Επεσήμανε ότι ανεξαρτήτως των λοιπών νομικών κωλυμάτων δεν μπορεί να ισχύσει οποιαδήποτε συμφωνία που αναγνωρίζει μη υφιστάμενη εθνότητα, στηριζόμενη σε αποδεδειγμένα ιστορικά ψεύδη και αντεπιστημονική απόπειρα σφετερισμού της ιστορικής κληρονομίας άλλου κράτους, καθώς και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά ένα βήμα επιβολής των σχεδίων των ΗΠΑ για τα Βαλκάνια, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την εδαφική ακεραιότητας της χώρας μας. Τέλος, ο καθηγητής Κασιμάτης εξέφρασε την πολλάκις εκπεφρασμένη αγωνία του για την ανάγκη μετωπικής ένωσης του Ελληνικού λαού, όχι μόνο για τη μη εφαρμογή της συμφωνίας αυτής, αλλά και για την ανατροπή των άκυρων δανειακών συμβάσεων και μνημονίων.
    Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο δικηγόρος Αθηνών Σαράντος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος εξέθεσε συνοπτικά τους λόγους ακυρότητας της Συμφωνίας των Πρεσπών ως ακολούθως:
    Η Σύμβαση είναι ένα προβληματικό κείμενο από νομοτεχνική άποψη.
    Αντιβαίνει ευθέως με τη σύμβαση της Βιέννης, σε σχέση με το δίκαιο των συνθηκών, και με θετούς και εθιμικούς κανόνες του αναγκαστικού διεθνούς δικαίου (jus cogens) όπως η ορθότητα και η ευθύτητα, αφού στο κείμενο περιέχονται διφορούμενοι και ασαφείς όροι, και αμφισημίες μεταξύ του αγγλικού και ελληνικού κειμένου, ενώ δεν περιέχονται πρόνοιες για την καταγγελία, λύση αποχώρηση και παραίτηση από τη συνθήκη.
    • Αντιβαίνει ευθέως στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ιθαγένειας (Στρασβούργο 11,1997), όπου καθορίζεται ότι κατά τη συνολμολόγηση διατάξεων περί ιθαγένειας, λαμβάνεται υπ΄ όψιν το νόμιμο συμφέρον λαών, κρατών και ατόμων (π.χ. μακεδονική εθνότητα και γλώσσα)
    • Αναθεωρεί το Πρωτόκολλο των Αθηνών 1913, τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου 1913, και τη Συνθήκη της Λωζάνης, χωρίς τη σύμπραξη της αντισυμβαλλομένης στις 2 πρώτες συμβάσεις Σερβίας, και δυναμιτίζει το status quo της βόρειας συνοριακής γραμμής της χώρας.
    • Αντιβαίνει στις συμβάσεις περί προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Χάγη1954) που έχουν κυρωθεί με νόμους 360/1976, 3028/2002, συμβάσεις της UNESCO για την πολιτιστική κληρονομιά ν. 3251/2006 και άλλες ενώ επιφέρει σύγχιση της πολιτιστικής ταυτότητα μεταξύ των δύο εθνών
    • Παραχωρεί αναίτια την αναγνώριση της fYROM σε περίκλειστο ηπειρωτικό κράτος, ενώ οποιαδήποτε τέτοια δικαιώματα αν τα έχει προβλέπονται με προϋποθέσεις από τις συνθήκες για το δίκαιο της θάλασσας
    • Καταρτίστηκε με μυστική διπλωματία
    • Δεν προβλέπει ποια άρθρα του συντάγματος της γείτονος πρέπει να αλλάξουν
    • Δεν προβλέπει ανάλογη δημοψηφισματική δυνατότητα για τον Ελληνικό Λαό, όπως προβλέπει για το Λαό της FYROM
    • Παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα για τ η διεύθυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τις εμπορικές επωνυμίες και σήματα
    • Πρέπει να κυρωθεί με πλειοψηφία 2/3 της Βουλής κατά το άρθρο 28§2 Συντάγματος
    • Παραχωρεί αναίτια με το άρθρο 19 §2 αυτόματη προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για τα θέματα της Συμφωνίας χωρίς να θέτει χρονική ρήτρα εφαρμογής, ενώ το γενικό της συμφωνίας φαντάζει επικίνδυνο για το τί θα θέλει να φέρει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου η πΓΔΜ
    • Πριν την κύρωση δεν μπορεί να παράξει έννομα αποτελέσματα και πολιτικά τετελεσμένα για τη Χώρα
    • Πρέπει να ερωτηθεί ο Ελληνικός Λαός με δημοψήφισμα, αφού το ίδιο προβλέπεται και για τον Λαό της πΓΔΜ στα πλαίσια της αμοιβαιότητας.
    Ακολούθως έλαβε τον λόγο ο δικηγόρος Αθηνών Γαβριήλ Πελεκίδης, ο οποίος, αφού επανέλαβε τους εν γένει νομικούς λόγους ακυρότητας της συμφωνίας, τις αντιθέσεις μεταξύ των συνταγματικών κανόνων και των σχετικών άρθρων της συμφωνίας, ανέφερε τις σκόπιμες αοριστίες και τις ύποπτες παραλείψεις της και ανέλυσε τις σχετικές προβλέψεις περί περίκλειστου κράτους και τους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν για το καθεστώς αλιείας στο Αιγαίο και τις εντεύθεν βλέψεις για δημιουργία της “Μακεδονίας του Αιγαίου”. Τόνισε τη συμπαιγνία των συστημικών κομμάτων ως προς τη σύναψη της συμφωνίας αυτής και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός παλλαϊκού, πανεθνικού, δημοκρατικού μετώπου για την ανατροπή του μνημονιακού συστήματος και την κατάκτηση εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας. Έκλεισε δε την εισήγησή του προτείνοντας με τη συλλογή υπογραφών και κάθε άλλου πρόσφορου μέσου να υποχρεωθεί η κυβέρνηση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος περί της αποδοχής της συμφωνίας από τον λαό.
    Τελευταίος τοποθετήθηκε ο δικηγόρος Αθηνών Αναστάσιος Κώνστας, ο οποίος εστίασε στην κεκαλυμμένη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην εκχώρηση σε διάφορες επιτροπές της αρμοδιότητας επίλυσης των θεμάτων που αναφύονται σε σχέση με ζητήματα εμπορικών επωνυμιών και σημάτων, “αλυτρωτικών” εκδηλώσεων από πλευράς Ελληνικού κράτους και ιδιωτών και αναδιατύπωσης σχολικών συγγραμμάτων, ώστε να μην προκύπτουν αλυτρωτικά μηνύματα.
    Τόνισε ότι η χρήση εμπορικών επωνυμιών και σημάτων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, ερειδόμενη στο άρθρο 5 του Συντάγματος περί ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, ότι η ασάφεια που διέπει τον όρο “αλυτρωτικός” στη σύμβαση αφήνει ανοικτό το πεδίο περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης και ότι η συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία επιστημονικής έρευνας και γνώμης ενδέχεται να πληγεί. Επεσήμανε επίσης ότι, τόσο η συνταγματική κατοχύρωση της υποχρέωσης του κράτους για παροχή παιδείας, όσο και για την προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομίας, δεν είναι δυνατόν να εκχωρούνται στις επιτροπές που προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού υφίσταται συνταγματικό κώλυμα. Κατά την άποψή του η τοιαύτη κεκαλυμμένη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε μη ελεγχόμενες επιτροπές καθιστά τη συγκεκριμένη συμφωνία διεθνή σύμβαση, που θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να κυρωθεί με την αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενώ τόνισε ότι δεν είναι νοητό να υπάρξουν “εκπτώσεις” στις συγκεκριμένες συνταγματικά επιβαλλόμενες υποχρεώσεις του κράτους.
    Σύντομη παρέμβαση στη συνέντευξη τύπου έγινε από τον Πρόεδρο του ΔΣΑ, κ. Βερβεσό, ο οποίος ανέφερε τις σχετικές πρωτοβουλίες της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
    http://www.arxeion-politismou.gr/2018/07/nomika-zitimata-Symfonia-Prespon.html

  3. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

    ΨΗΦΙΣΜΑ

    Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών εκφράζει την ανησυχία της για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση των Σκοπίων. Διαπιστώνεται βέβαια κάποια σχετική πρόοδος σε ορισμένα ζητήματα. Είναι πιθανόν το γειτονικό κράτος να αποδεχθεί την αναγκαιότητα της τροποποίησης του συντάγματός του, όπως και την ισχύ του νέου ονόματος για όλους, συμπεριλαμβανομένου και του εσωτερικού της χώρας του. Διαφαίνεται όμως ότι αυτά θα συνοδευθούν από τη συμφωνία σε ένα όνομα κοινής αποδοχής, το οποίο θα περιλαμβάνει το όνομα της Μακεδονίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Κατά συνέπεια, ανακύπτει το ερώτημα για το εάν η εθνική ταυτότητα και η γλώσσα των Σκοπίων θα χαρακτηρισθούν ως «μακεδονικές». Η ονομασία του κράτους και η εθνική ονομασία αποτελούν το πραγματικό όχημα του ψευδεπίγραφου «αλυτρωτισμού» των Σκοπίων, που στην πραγματικότητα είναι επεκτατισμός. Η υποχώρησή μας στο θέμα του ονόματος θα σημάνει την εκ μέρους μας αποδοχή ότι υπάρχει μακεδονικό κράτος και έθνος, το οποίο δεν μπορεί παρά να διεκδικήσει στο μέλλον το σύνολο των εδαφών, τα οποία θα θεωρεί δικά του.
    Για όλα τα παραπάνω, η Ε.Μ.Σ. εμμένει στο από 16ης Ιανουαρίου 2018 Ψήφισμά της και

    ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ

    α. Την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας με γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό.
    β. Την υποχώρηση της ελληνικής πλευράς για τη χρήση εκ μέρους της γείτονος χώρας εθνικής ταυτότητας και γλώσσας που να χαρακτηρίζονται ως «μακεδονικές».

    ΖΗΤΕΙ

    Από την ελληνική διπλωματία να απαιτήσει την απάλειψη όλων εκείνων των στοιχείων που προωθούν τον επεκτατισμό των Σκοπίων, όπως των σχετικών άρθρων του συντάγματος, βιβλίων και άλλων κειμένων, ως προϋπόθεση για την εξεύρεση τυχόν κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος.
    Από την πολιτική ηγεσία της χώρας μας αναμένει να εκφέρει ενιαίο λόγο για την υπεράσπιση των Δικαίων της Μακεδονίας.

    ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Θεσσαλονίκη, 1η Ιουνίου 2018

    ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 4, 546 21 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Click to access news_an_psifisma_20180606.pdf

  4. 2016 Το ιστορικό ψήφισμα της ΕΜΣ για τη Μακεδονία – Ποιοί είναι οι 1500 που το υπογράφουν

    Λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη κινητικότητα, που παρατηρείται τελευταία στο θέμα της ονομασίας του κράτους της FYROM και ύστερα από πρωτοβουλία πανεπιστημιακών και επιχειρηματιών της πόλης μας, 1.500 και πλέον Θεσσαλονικείς, εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών …
    τάξεων (δήμαρχοι, ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί, γιατροί, ανώτατοι αξιωματικοί, δικαστικοί, νομικοί, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες κλπ.) αποφασίσαμε να σας προωθήσουμε το παρακάτω κείμενο-ψήφισμα:

    ΨΗΦΙΣΜΑ – ΕΚΚΛΗΣΗ

    Ως Έλληνες πιστεύουμε και στηρίζουμε το δικαίωμα του κράτους των Σκοπίων να εισέλθει στους διεθνείς οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε να χρησιμοποιεί το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας.

    Ως Έλληνες Μακεδόνες αισθανόμαστε την τιμή και την
    ευθύνη να μην επιτρέψουμε την εξαφάνιση, κάτω από πολιτικές σκοπιμότητες, της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Υπενθυμίζουμε ότι 20 και πλέον χρόνια το
    πολυεθνικό κράτος της FYROM παραβιάζει συστηματικά σε βάρος της Ελλάδας την «Ενδιάμεση συμφωνία» του 1995, τις σχετικές διεθνείς συνθήκες και το «ευρωπαϊκό κεκτημένο». Δεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις του Σ.Α. του ΟΗΕ (817/1993, 845/1993), αγνοεί τις αποφάσεις της ΕΕ των Βρυξελλών στις 16.12.1991, του Γκιμαράες στις 3.5.1992, της Λισσαβώνας στις 27.6.1992, του Εδιμβούργου στις 12.12.1992 και του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008.

    Αντίθετα, επικαλούμενο το γεγονός της τυπικής του αναγνώρισης από διάφορες χώρες με το όνομα «Μακεδονία» και κυρίως την αναγνώριση και την πολιτική του υποστήριξη από τις ΗΠΑ, εμμένει, αψηφώντας και την ιστορική αλήθεια και τις ελληνικές θέσεις, στη χρήση της ιστορικά πλαστής «μακεδονικής» εθνωνυμίας του. Επιπλέον επιμένει στον αυτόκλητο (και αποκλειστικό) αυτοπροσδιορισμό των κατοίκων της επικράτειάς του ως «Μακεδόνων» και της σλαβικής τους γλώσσας ως «μακεδονικής». Και, τέλος, οι ηγέτες της FYROM, ξεκινώντας από την αρχική αυτή απάτη, προχωρούν, επικαλούμενοι τον «μακεδονισμό» τους, στην προβολή «αλυτρωτικών» βλέψεων σε βάρος της ελληνικής Μακεδονίας, της όμορης δηλαδή με την επικράτειά τους και μεγαλύτερης περιφέρειας του ελληνικού κράτους.

    Ουσιαστικά, δεν πρόκειται μόνο για απόπειρα εθνογένεσης (που αφορά ένα ιδιόμορφο και όψιμα δημιουργημένο κράτος), αλλά για την καλλιέργεια κλίματος έντασης που στρέφεται εναντίον μιας γειτονικής και φιλικής χώρας, της Ελλάδας, στην επικράτεια της οποίας ανήκει και η ιστορική Μακεδονία. Το κλίμα αυτό του ανιστόρητου και απαρχαιωμένου «αλυτρωτισμού» υποδαυλίζεται με ποικίλες ενέργειες, που ξεκινούν από την πλαστογράφηση της διδασκόμενης ιστορίας στην εκπαίδευση και καταλήγουν σε αλλόκοτο στήσιμο ανδριάντων ιστορικών προσώπων της αρχαίας μακεδονικής ιστορίας, ανάλογες μετονομασίες οδών και αεροδρομίων κλπ. Ανάλογες ενέργειες γίνονται από την FYROM και προς την Βουλγαρία.

    Ως Έλληνες Μακεδόνες δεν μπορούμε να ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τον σφετερισμό της δικής μας ιστορικής και εθνικής ταυτότητας εν ονόματι κάποιας αδιευκρίνιστης (για τις μελλοντικές της συνέπειες) πολιτικής σκοπιμότητας. Οι λαοί, που αναζητούν κάποια εθνική ονομασία για να αυτοπροσδιοριστούν, δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν σε βάρος άλλων και μάλιστα γειτονικών λαών.

    Εξάλλου, και οι ίδιοι οι γείτονές μας έχουν κατά καιρούς ομολογήσει τα αδιέξοδα στα οποία τους οδηγεί η τακτική τους αυτή.

    Θυμίζουμε:

    – τη δήλωση του πρώτου Προέδρου της FYROM Κίρο Γκλιγκόρωφ του 1992, ότι οι κάτοικοί της είναι Σλάβοι, ότι ήρθαν χίλια και πλέον έτη μετά το βασίλειο του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου και ότι δεν έχουν καμία σχέση με το ελληνικό κράτος των αρχαίων Μακεδόνων·

    – το δημοσίευμα του διακεκριμένου Αμερικανού καθηγητή Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Berkeley, Calif., Stephen G Miller στο επίσημο δελτίο του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ Archaeology Magazine·

    – την επιστολή 374 καθηγητών Πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama , με την οποία καταγγέλλουν τον σφετερισμό εκ μέρους των Σκοπίων του ονόματος της Μακεδονίας, καταγγέλλοντας και την ανάλογη παραποίηση της ιστορίας·

    – το γεγονός ότι ως και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η γιουγκοσλαβική περιοχή της σημερινής FYROM δεν ονομαζόταν «Μακεδονία» ούτε οι κάτοικοί της «Μακεδόνες»·

    Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι σε ανάλογες προγενέστερες περιπτώσεις (π.χ. της Αυστρίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Τσεχίας, της Σερβίας κλπ.), κατά τις οποίες είχε γίνει απόπειρα καταχρηστικής χρησιμοποίησης «εθνικής» ονομασίας μιας χώρας, επιβλήθηκε η δέουσα αλλαγή.

    Ύστερα από τα παραπάνω:
    Kαλούμε τους αποδέκτες της έκκλησής μας να πράξουν το καθήκον, που τους επιβάλλει η θέση τους, ώστε να:

    – καταστήσουν ανέφικτη την είσοδο της FYROM σε διεθνείς οργανισμούς με την πλαστή εθνωνυμία «Μακεδονία»·

    – να αποτρέψουν την προβολή διεκδικήσεων του κράτους αυτού σε βάρος των ομόρων κρατών (Ελλάδος και Βουλγαρίας) στο πλαίσιο που επιβάλλουν οι διεθνείς κανόνες στις σχέσεις καλής γειτονίας·

    – να αποθαρρύνουν την επιστράτευση της εκπαίδευσης στην καλλιέργεια αλυτρωτικής προπαγάνδας·

    να ενθαρρύνουν τη συμμόρφωση της πολιτικής ηγεσίας της FYROM με τις παραπάνω αποφάσεις του ΟΗΕ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ·

    – να υποδείξουν την ανάγκη για την επιλογή της τελικής εθνικής ονομασίας της FYROM, που να είναι συμβατή με τη δική της ιστορία και τον πολιτισμό των δικών της υπηκόων·

    – να ενημερώσουν και τις κυβερνήσεις των χωρών που έσπευσαν να αναγνωρίσουν τη FYROM με το όνομα «Μακεδονία» για τις μελλοντικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τακτική τους αυτή στη σταθερότητα των Βαλκανίων.

    Θα θέλαμε, στρεφόμενοι προς τους συμμάχους και εταίρους της Ελλάδας και τους διεθνείς οργανισμούς, να καταστήσουμε σαφές ότι, εάν προωθηθεί λύση στο πρόβλημα του ονόματος, που θα ταπεινώνει τους πολίτες της χώρας μας (και μάλιστα σε μια περίοδο δοκιμασίας των οικονομικών και κοινωνικών μας αντοχών), θα κλονιστεί όχι μόνο η εμπιστοσύνη των Ελλήνων προς τους θεσμούς αυτούς, αλλά και θα προκληθούν ανατροπές στην σταθερότητα και την ασφάλεια στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Με τη βεβαιότητα ότι οι σκέψεις μας αυτές θα τύχουν της δέουσας προσοχής σας και ότι θα έχουμε την συμπαράστασή σας. Σας ευχαριστούμε.

    Με τιμή

    Οι συντονιστές:

    Mήτκας Περικλής, Πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

    Ζαπράνης Αχιλλέας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας

    Βαλεργάκης Νικόλαος, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

    Βλαχογιάννης Εμμανουήλ, Α’ Αντι/δρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

    Καραθανάσης Αθανάσιος, Πρόεδρος Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

    Παράθεση ορισμένων ονομάτων από τους υπογράψαντες:

    Μητροπολίτες: ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαμαριάς και Ν. Κρήνης Ιουστίνος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

    Ακαδημαϊκοί: Βαλαλά Τερέζα, Καράσης Μαριάνος, Λαζαρίδης Δημήτριος, Μουτσόπουλος Νικόλαος, Παπαπαναγιώτου Ιωάννης, Στεφανίδης Νικόλαος, Ταχιάος Αιμίλιος-Αντώνιος. Τουρκαντώνης Αχιλλέας και ο πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην Πρύτανης του ΑΠΘ Τρακατέλης Αντώνιος.

    Πρυτάνεις: ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Μήτκας Περικλής, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ζαπράνης Αχιλλέας, ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Μουσιόπουλος Νικόλαος, οι πρώην Πρυτάνεις του ΑΠΘ Μάνθος Αναστάσιος, Παπαδόπουλος Μιχαήλ, οι πρώην Αντιπρυτάνεις ΑΠΘ Γκίμπα-Τσιαμπίρη Ολυμπία, Γιαννακουδάκης Ανδρέας, Λαδάς Παναγιώτης και ο πρώην αντιπρόεδρος Διεθνούς Πανεπιστημίου Κουτίτας Χριστόφορος.

    Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστας Απόστολος

    Αντιπεριφεριάρχες Αηδονά-Αθανασιάδου Αθηνά, Αηδονόπουλος Χάρης, Πατουλίδου Βούλα, Ταχματζίδης Γιάννης, Τζάκη Ιωάννα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Γυφτόπουλος Αντώνιος.

    Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης: Πυλαίας-Χορτιάτη Καϊτετζίδης Ιγνάτιος, Αμπελοκήπων-Μενεμένης Κυρίζογλου Λάζαρος, Θέρμης Παπαδόπουλος Θεόδωρος, Θερμαϊκού Μαυρομάτης Ιωάννης, Δέλτα Φωτόπουλος Μίμης, Νεάπολης-Συκεών Δανιηλίδης Σίμος, Κορδελιού-Ευόσμου Σούλας Πέτρος, Παύλου Μελά Δερμουτζίδης Δημήτρης, Ωραιοκάστρου Γαβότσης Αστέριος.

    Καθηγητές Πανεπιστημίων: Ο Κοσμήτωρ της Νομικής Δέλλιος Γεώργιος, ο Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας Καρακιουλάκης Γιώργος. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μηχανικών Η/Υ Χασάπης Γεώργιος, ο πρώην ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής Τσουκαλάς Ιωάννης, ο Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Νίγδελης Παντελής, ο Πρόεδρος Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Χρήστου Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Σκαλτσής Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Μπίκος Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας Ζάγκας Θεοχάρης. Οι Διευθυντές Κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης Καθηγητές Αναστασιάδης Κυριάκος, Δανιηλίδης Μιχαήλ, Κανέλος Ιωάννης, Καρακώστας-Μανουσάκης Δημήτριος, Καρβούνης Χαράλαμπος, Μιχαλόπουλος Αντώνιος, Νηματούδης Ιωάννης, Πολυζωίδης Κωνσταντίνος, Τσαλιγόπουλος Μιλτιάδης, Χατζητόλιος Απόστολος, Ωρολογάς Αναστάσιος, και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Κωνσταντινίδης Ιωάννης, οι τ. Πρόεδροι Τμήματος Ηλεκτρολόγων Κριεζής Επαμεινώνδας και Τσιμπούκης Θεόδωρος, και ο Ομότιμος Καθηγητής Ακτινολογίας Εφραιμίδης Σταύρος.

    Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος και ο Πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Θεσσαλονίκης Αντ/γος Μηλιωρίτσας Νικόλαος, Στελέχη Φορέων: ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) Μπακατσέλος Δημήτριος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ Βλαχογιάννης Εμμανουήλ, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΘ Χαντζαρίδης Κωνσταντίνος, ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕΘ Καρούλης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Παπαδόπουλος Παναγιώτης, ο Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Μακεδονίας Μπίλλιας Πάρης, ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Μακεδονίας Σαρόπουλος Αναστάσιος, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Μάμαλης Χρήστος, Πρόεδροι επί τιμή και πρώην Πρόεδροι Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Αντωνιάδης Βύρων, Πανούτσος Βασίλειος, Μπακατσέλος Αλέκος, Συμεωνίδης Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Τσαραμπουλίδης Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Μέλλιος Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Καραθανάσης Αθανάσιος, Χρήστου Κωνσταντίνος, Πάππας Βασίλειος, Τσιτσιμπίκος Χαράλαμπος, Πλαστήρας Κωνσταντίνος, Δαρδαβέσης Θεόδωρος, Κωνσταντίνου ή Τέγου-Στεργιάδου Ευανθία, Νάκος Γεώργιος, Τσότσος Γεώργιος, ο επικεφαλής του πρώην γραφείου Θεσσαλονίκης του Συμφώνου Σταθερότητος Νοτιοανατολικής Ευρώπης Καρακωστάνογλου Βενιαμίν, τα μέλη του Δ.Σ. Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς Χατζόπουλος Ελευθέριος και Τακάς Χρήστος.

    Πρόεδροι Συλλόγων: ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Εξαδάκτυλος Αθανάσιος και ο πρώην Πρόεδρος Νικολαϊδης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Βαλεργάκης Νικόλαος και ο πρώην Πρόεδρος Γαρούφας Δημήτριος, ο Πρόεδρος Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης Θεοδοσιάδης Κυριάκος, και ο πρώην Πρόεδρος Βαγιωνάς Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Φιλιππίδης Παντελής και ο Αντιπρόεδρος Μενεξόπουλος Πάνος, η Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μπιλίση-Χρουσαλά Ιωάννα, ο τ. Διοικητής ROTARY Περιφέρειας Ελλάδος Βουλγαρίας Σολεμετζίδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης Παπαδόπουλος Λεωνίδας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ Σαββίδης Παντελής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ «Φιλόλογος» Τζανής Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ορυζοβιομηχανιών Ελλάδος Μπέγκας Σταύρος, ο Πρόεδρος του Σωματείου “Παναγία Σουμελά” Τανιμανίδης Γεώργιος, ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Θεσσαλονίκης Λουλούδας Ηλίας, η Πρόεδρος τοπικού Συμβουλίου Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Φουρουτζή Ηρώ, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης Τσιότρα Καίτη και η Αντιπρόεδρος Μπρέντα Νανά, ο Πρόεδρος των Φίλων Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης Μακραντωνάκης Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ναθαναήλ Βύρων και ο πρώην Πρόεδρος Ευθυμίου Παύλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δυτικομακεδονικών Σωματείων Τζούλης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Αδελφότητος Μακεδονίας Πετρακάκης Πέτρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων οι “Άγιοι Πάντες” Θεοτοκάτος Ερωτόκρτιτος, ο Πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων Θεσσαλονίκης Τόλιος Δημήτριος, ο Πρόεδρος Ηπειρωτικής Εστίας Καυκιάς Βασίλειος, ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης Γκιρτζιμανάκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων “Ο Παύλος Μελάς” Καλαντζαντωνάκης Παντελής, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μοναστηριωτών Θεσσαλονίκης Παπαθανασίου Βιολέτα, ο Πρόεδρος του Καριπείου Ιδρύματος Μακεδονίας Θράκης Καϊκλής Μιχαήλ, η Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλονικέων εν Αθήναις Γάκη-Καψή Καίτη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης Βασιλειάδης Νικόλαος.

    Πληροφορηθέντες την ενέργειά μας, ζήτησαν και συνυπογράφουν οι ακόλουθοι φορείς: Ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Ματαράγκας Βασίλειος, η Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Γκατζούλη Νίνα, ο Συντονιστής των Παν-Μακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας και Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Νέας Νότιας Ουαλίας (Σίδνεϋ Αυστραλίας) Φασούλας Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά Γιαντσούλης Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Ευρώπης π. Τσορμπατζόγλου Παντελεήμων, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αφρικής Παπαθανασίου Αμύντας, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Βικτώριας (Μελβούρνη Αυστραλίας) Μηνάς Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Νοτίου Αυστραλίας (Αδελαΐδα Αυστραλίας) Γενημαχαλιώτης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Δυτικής Αυστραλίας (Περθ Αυστραλίας) Άφικος Παύλος, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Οντάριο (Καναδάς) Κάρας Δημήτριος, η Πρόεδρος Μακεδόνων Μ. Βρεττανίας Σβετζούρη Αναστασία.

    http://www.kathimerini.gr/853340/article/epikairothta/ellada/yhfisma-ths-etaireias-makedonikwn-spoydwn-gia-to-8ema-onomasias-ths-pgdm

    http://makpress.blogspot.com/2016/03/blog-post_506.html

    το αγγλικό κείμενο

    • Tο Ψήφισμα εστάλη προς δημοσίευση σε όλα τα ΜΜΕ. Στο διαβιβαστικό της η ΕΜΣ γράφει:

      Θεσσαλονίκη Τετάρτη 16 Μαρ. 2016

      Κύριε Διευθυντά,

      Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών σας παρακαλεί θερμά να δημοσιεύσετε, ει δυνατόν, την προσεχή Κυριακή 20 Μαρ.2016 το διαβιβαζόμενο στη συνέχεια Ψήφισμα που υπογράφουν περισσότεροι από 1.500 επιφανείς Θεσσαλονικείς Μακεδόνες.

      Κρίνουμε αναγκαία τη δημοσίευση ολοκλήρου του Ψηφίσματος επειδή:

      1ον Αυτοδικαίως διατυπώνει, με σαφήνεια και μετριοπάθεια, τα αληθινά αισθήματα και αιτήματα της ενεργού κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, την οποίαν, σε μεγάλο και ουσιώδη βαθμό, εκπροσωπούν κατ’ αμάχητον δημοκρατικόν τεκμήριον οι υπογράφοντες.
      2ον Η ζωντανή αυτή παραγωγική και μετριοπαθής κοινωνία της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται συχνά ως δήθεν εξτρεμιστική, ρατσιστική και φοβική από ορισμένα Μ.Μ.Ε. και δημόσια πρόσωπα, ως μη ώφειλε.
      3ον Αυτοδιορισθέντες «ειδικοί» προκαλούν πλήρη σύγχυση στους πολίτες, σε πανελλαδική κλίμακα, όσον αφορά την επιβεβλημένη υπεράσπιση της Μακεδονίας μας και της ιδιοπροσωπίας μας.
      Γι’ αυτό, Κύριε Διεθυντά, παρακαλούμε μελετήστε και δημοσιεύστε το συνημμένο Ψήφισμα, ώστε να ενημερωθεί έγκυρα η ελληνική κοινή γνώμη και ιδίως οι διαμορφωτές της..

      Ως Ευρωπαίοι πολίτες ζητούν την αλληλεγγύη της διεθνούς κοινότητος στο κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμά τους να αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες Μακεδόνες, να διατηρούν την πολιτιστική κληρονομιά τους και την ταυτότητά τους. Τονίζουν ότι η περιγραφόμενη διαχρονική αλυτρωτική πολιτική των Σκοπίων παραβιάζει έως τώρα συγκεκριμένες θεμελειώδεις διατάξεις των καταστατικών Συνθηκών ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

      Τέλος ζητούν την αρωγή των Κρατών μελών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ στην εξεύρεση μιας λύσης, η οποία δεν θα οδηγεί στον σφετερισμό της ελληνικής ταυτότητας, της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης ζητούν το ψήφισμά τους να τύχει της προσοχής των και να έχουν την συμπαράστασή των.

      Το Ψήφισμα το οποίο εκδόθηκε με πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών και επιχειρηματιών της Πόλης μας υπογράφουν 9 Ακαδημαϊκοί, 260 καθηγητές Πανεπιστημίων, 100 μεγάλοι επιχειρηματίες, 110 γιατροί, πρόεδροι μαζικών οργανώσεων, δικηγόροι και δικαστές, συγγραφείς και δημοσιογράφοι, ανώτατοι αξιωματικοί ε.α, ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, οι Πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου, οι τρεις Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης, Νεάπολης και Καλαμαριάς, 9 Δήμαρχοι της Μείζονος Θεσσαλονίκης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων κ.ά.

      Το Ψήφισμα, στην αγγλική γλώσσα έχει αποσταλεί σε 250 και πλέον αποδέκτες όπως: Γ.Γ του Ο.Η.Ε, Ειδικό εκπρόσωπο του Ο.Η.Ε Διαπραγματευτή του Ονόματος, Επίτροπο Διεύρυνσης της Ε.Ε, Ύπατο αρμοστή της Ε.Ε εξωτερικής πολιτικής, Υπουργούς Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, Πρέσβεις Μόνιμοι αντιπρόσωποι στο ΝΑΤΟ, Πρόεδρο-Αντιπροέδρους και Επιτρόπους της Ε.Ε και άλλους.
      Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, εκπληρώνοντας τον καταστατικό της σκοπό προς υπεράσπιση της ελληνικής Μακεδονίας, ανέλαβε ευχαρίστως να προωθήσει, να δημοσιοποιήσει, να τεκμηριώσει και να αναλύσει αρμοδίως σε διεθνή κλίμακα τις αυτοδίκαιες θέσεις του Ψηφίσματος, που προασπίζονται το Διεθνές Δίκαιο, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τη σταθερότητα και την ευημερία όλων ανεξαιρέτως των συνοίκων βαλκανικών Λαών και το δικαίωμα του μακεδονικού ελληνισμού στην εθνική του ταυτότητα και στην πολιτιστική του κληρονομιά.

      http://makpress.blogspot.com/2016/03/1500-fyrom.html

  5. Η συμφωνία των Πρεσπών τρελαίνει.. ποιος θα μας προστατεύει από τους Κινέζους!

    Καλά, η επιχειρηματολογία των στελεχών της κυβέρνησης, για την συμφωνία των Πρεσπών τρελαίνει.
    Αν δεν γινόταν, οι Τούρκοι θα έμπαιναν στη Θεσσαλονίκη!
    Οι Αλβανοί θα έφταναν στην Πρέβεζα!
    Οι Γερμανοί θα μας ζητούσαν εδώ και τώρα πίσω τα δανεικά.
    Η συνθήκη του Βουκουρεστίου και της Λωζάνης θα ανατρέπονταν!
    Η Ελλάδα θα ήταν στα μάτια του πλανήτη μια φασιστική χώρα και χωρίς συμμάχους!
    Όλα τα λουλούδια θα μαραίνονταν, το Αιγαίο θα πάγωνε, θα μας έριχναν πυρηνικά και ίσως θα ερχόταν ο Ξέρξης να μας καταλάβει!
    Και τέλος, ίσως χωρίς τα Σκόπια το ΝΑΤΟ θα διαλύονταν και τότε ποιός θα μας προστατεύει από τους Κινέζους!
    Κώστας Καναβός

    https://greveniotis.gr/σελιδεσ-αναγνωστων/αρθρογραφια/item/16866-συμφωνία-των-πρεσπών-τρελαίνει

  6. ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: Διακόπτουν κάθε σχέση με Πρεσβείες και Προξενεία όπως επί Χούντας!

    Με μια ιστορική τους Απόφαση (27-6-2018), η ευαίσθητη, αυθεντική Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας, κηρύσσει “δικτατορική” την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διακόπτει κάθε σχέση με τις Προξενικές Αρχές “όπως τον καιρό της Χούντας των Συνταγματαρχών” και θεωρεί “ανεπιθύμητους” στην Αυστραλία όσους Πολιτικούς δέχονται ή θα δεχτούν την άθλια Συμφωνία των Πρεσπών… κάτι που δεν εξαιρεί και τον Πρόεδρο Δημοκρατίας ή τον Καμμένο που στηρίζει την Κυβέρνηση μειοδοσίας!

    Όπως πληροφορούμαστε ο μαχητικός Ελληνισμός της Αυστραλίας “βράζει” κυριολεκτικά και προειδοποιεί να μην πατήσει κανείς τους το πόδι του εκεί, όπου καθημερινά και επί δεκαετίες αντιμετωπίζουν οι Έλληνες την πλέον σκληρή προπαγάνδα των Σκοπιανών και επομένως νιώθουν διπλά την προδοσία και την εγκατάλειψη από την Αθήνα!

    Με την ιστορική της απόφαση η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας, μας θυμίζει ξανά τη Δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική και δημοκρατική περηφάνια που πρέπει να ξαναβρούμε, ενώ αποτελεί την πρώτη επίσημη διεθνώς καταγγελία της Κυβέρνησης για “δικτατορική” συμπεριφορά, θυμίζοντας το παρόμοιο μήνυμα του “Βέλους” στον καιρό της Χούντας!

    Παναγιώτης Ιασωνίδης, Συντονιστής Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας

    ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    “Μελβούρνη, Αυστραλία, 27η Ιουνίου, 2018

    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    Το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας δεν εκχωρείται με συμβάσεις πολιτικών. Το όνομα αυτό συνδέεται με την ελληνική ιστορία, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού, και υποδουλώνεται μόνον όταν πέσουν στο πεδίο των μαχών, όσοι τον υπεραμύνονται. Η ιδεολογική τρομοκρατία που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση αποκαλώντας όλους όσοι σέβονται την πατρίδα, την ιστορία και τον πολιτισμό της «ακροδεξιούς», «Ελληνάρες», «εθνικιστές», και «Χρυσαυγίτες» αλλά και η φασίζουσα δικτατορία που επιβάλει αρνούμενη στο 70% του λαού που διαφωνούν με την υπογραφή ενδοτισμού και μειοδοσίας του κ. Ν. Κοτζιά, θα αντιμετωπιστούν με συνείδηση προς το καθήκον και στο Σύνταγμα της Ελλάδας, απαρέγκλιτα και αφοσιωμένα.

    Η επαχθής ενδοτική σύμβαση των Πρεσπών (της 12ης Ιουνίου 2018), που εκχωρεί τον«Μακεδονική» σε ένα Βουλγαρο-Σλαβικό γλωσσικό ιδίωμα και τον αυτούσιο και αποκλειστικό όρο «Μακεδόνας» σε Βουλγαρο-Αλβανούς πολίτες, όρο που…

    προσβάλλει την ιστορία και τη μνήμη των Ελλήνων που έπεσαν στα πεδία των μαχών εναντίον του Βουλγαρικού Μακεδονισμού, καταδικάζει σε ακύρωση την επιστημονική γνώση που παράχθηκε από συστάσεως του Ελληνικού κράτους για την Ελληνική Μακεδονία,

    καταδικάζει σε ακύρωση την επιστημονική γνώση που παράχθηκε από συστάσεως του Ελληνικού κράτους για την Ελληνική Μακεδονία,

    καταργεί τη συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913, που αναγνώρισε εθνικά, μόνον Σέρβους, Βουλγάρους, Αλβανούς και Έλληνες τους πολίτες των τεσσάρων τμημάτων της γεωγραφικής Μακεδονίας,

    καταργεί και απαξιώνει τον ελληνικό λαό, αφαιρώντας του το δικαίωμα να έχει γνώμη και αυτός ως κυρίαρχος λαός να αποφασίζει για θέματα που αφορούν την ιστορία και τον πολιτισμό του,

    ευτελίζει, ακυρώνει και αναιρεί τον ρόλο των Μακεδονικών σωματείων εντός και εκτός της Ελλάδας και αφήνει έωλο τον Ελληνισμό της διασποράς,

    ενθαρρύνει και στηρίζει τον Μακεδονισμό και των αλυτρωτισμό των Σκοπιανών στη διασπορά, αφού πλέον μονοσήμαντα μπορούν αυτοί να δηλώνουν ως Μακεδονική τη γλώσσα και την ταυτότητά τους με τη σφραγίδα και τη συναίνεση της δικτατορικής Ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων της,

    στρέφει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων της διασποράς εναντίον της κρατούσαςδικτατορικής κυβέρνησης των Αθηνών και των διπλωματικών της εκπροσώπων,

    υποδουλώνει την Ελλάδα και υποθηκεύει την ανεξαρτησία της στις εντολές του ΝΑΤΟ και της Ενωμένης Ευρώπης, εξυπηρετώντας ξένα συμφέροντα,

    στερεί το δικαίωμα από τους αγέννητους να έχουν μέρισμα στη διαχείριση των εθνικών τους θεμάτων αλλά και από τους νεκρούς που μαρτύρησαν στα χώματα της Μακεδονίας τη δικαίωση,

    για τρίτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής διασποράς, μετά το Βορειοηπειρωτικό και το Δωδεκανησιακό, ο Ελληνισμός της Αυστραλίας δεν θα έχει ως εχθρούς μόνον τους εθνικούς του αντιπάλους, δηλαδή τους Σκοπιανούς, αλλά και τους Έλληνες διπλωμάτες, που θα αναγνωρίζουν ως «Μακεδόνες» πλέον τους μέχρι χθες εθνικούς τους αντιπάλους, με εντολή της δικτατορικής κυβέρνησης των Αθηνών.

    Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙτην ενδοτική και επαχθή συμφωνία

    Κοτζιά-Δημητρώφ, που για μια ακόμη φορά μαρτυρεί την αδυναμία της Ελληνικής διπλωματίας να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων (ουδείς διπλωματικός δήλωσε παραίτηση μέχρι τώρα) και ύστερα από τις τελευταίες συγκεντρώσεις των ομογενειακών φορέων,

    ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ:

    Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας και τα Μακεδονικά σωματεία που απαρτίζουν τις Παμμακεδονικές Ενώσεις των Πολιτειών της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίαςκαταδικάζουν την Ελληνική Κυβέρνηση ως εναντιωματική στα συμφέροντα του Έθνους καιδικτατορική, αφού στερεί από τον κυρίαρχο λαό το δικαίωμα της απόφασης, ακυρώνει δε τη σύμβαση των Πρεσπών ως μη υπογραφείσα. Μόνον οι ηττημένοι λαοί εκχωρούν ιστορία και πολιτισμό.

    Τα σωματεία του Μακεδονικού Ελληνισμού διακόπτουν κάθε σχέση με την Κυβέρνηση των Αθηνών και όλους εκείνους τους πολιτικούς και τα κόμματα που θα κυρώσουν τη σύμβαση Κοτζιά-Δημητρώφ στη Βουλή. Κάθε εμφάνιση κυβερνητικών ή/και ενδοτικών Ελλήνων βουλευτών στην Αυστραλία θα αποδοκιμάζεται δημόσια με κάθε νόμιμο μέσο. Συνετό είναι να μην εμφανιστούν ποτέ στην Αυστραλία, όσο ισχύει η επαχθής σύμβαση.

    Τα σωματεία της Αυστραλίας του οργανωμένου Μακεδονικού Ελληνισμού διακόπτουν κάθε σχέση και επικοινωνία με τους εθνικούς αντιπροσώπους και διπλωμάτες της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Αυστραλία,τους οποίους θεωρούν Persona non Grata, (πρόσωπα ανεπιθύμητα) όπως και στην εποχή της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

    Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας θα ηγηθεί ενός ατέρμονου αγώνα για την ακύρωση της ενδοτικής σύμβασης των Πρεσπών με κάθε έννομο μέσο που έχει στη διάθεσή της.

    Θα συγκαλέσει τη σύνοδο του Αυστραλιανού Ελληνικού Συμβουλίου (Australian Hellenic Council), που απαρτίζεται από τριτοβάθμια συλλογικά όργανα, ώστε να χαράξει την πορεία που θα ακολουθήσει μέχρι και την ακύρωση της ενδοτικής σύμβασης των Πρεσπών.

    Παναγιώτης Ιασωνίδης Συντονιστής του Εκτελεστικού Προεδρείου των Παμμακεδονικών Ενώσεων

    Μελβούρνης και Βικτώριας,

    Νέας Νότιας Ουαλίας,

    Νότιας Αυστραλίας,

    Δυτικής Αυστραλίας,

    Κουηνσλάνδης”

    https://tanea-diaspora.net/2018/06/28/παμμακεδονικεσ-ενωσεισ-αυστραλιασ-δ/

  7. Κόμμα καταγγέλλει νοθεία στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 ! ΕΛΑΒΕ ΨΗΦΟΥΣ ΣΕ 7 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΚΑΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ !

    ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

    «ΕΛ.ΛΑ.Σ.»

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ

    Ευριπίδου 57–Τ.Κ. 10554 Αθήνα –Τηλ: 210 3250220 http://www.patriotiki-enosi.gr**Ηλ.Ταχ: elas@otenet.gr

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Αθήνα 02α Οκτωβρίου 2015

    Κατ’ επιταγή των διατάξεων του ακροτελεύτιου άρθρου 120 παράγραφος 4 του Συντάγματος κατά το οποίο: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία», υπό τις επιταγές των Διατάξεων του Άρθρου 1 αυτού και δη της παραγράφου 2 που ορίζει ότι: «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία» και της παραγράφου 3 που ορίζει ότι: «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους», του άρθρου 2 παράγραφος 1 του Συντάγματος κατά το οποίο: «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας» ως και υπό την επίκληση του υπερσυνταγματικής δυνάμεως αξιώματος: «Υπέρ πάντων Νόμος είναι η σωτηρία του Έθνους και του Λαού», η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ.», ως συνταγματικός θεσμός, διεκδικώντας και υπερασπιζόμενη τα Συνταγματικά μας δικαιώματα, ως Ελληνίδες και Έλληνες το γένος, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τους:

    Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

    Πρωθυπουργό της χώρας

    Την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

    Το Υπουργικό Συμβούλιο της απελθούσης και της τωρινής Κυβέρνησης

    Τους αρχηγούς και τους συντελεστές των κομμάτων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την κάθοδό τους στις Εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015

    Τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

    Τους αρμόδιους φορείς της Δικαστικής εξουσίας οιουδήποτε βαθμού δικαιοδοσίας

    Την από 18-12-2014 αμερικανική πλέον εταιρεία KKR & Co. LP (παλαιότερα γνωστή ως η Kohlberg Kravis Roberts & Co.), Singular Logic, η οποία έχουσα το μονοπώλιο της ηλεκτρονικής διαχείρισης των εκλογών διενήργησε και τις Εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 και

    Οιονδήποτε εμπλεκόμενο φορέα τόσο για την προκήρυξη όσο και για την διενέργεια των Εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015,

    ως ΕΚΤΡΟΠΕΙΣ της μορφής του πολιτεύματος, διότι διά της παραλείψεως οφειλομένων νομίμων ενεργειών των, κατά παράβαση των αρχών της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας ή κατά κατάχρηση εξουσίας, καταστρατηγήσαντες τις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη της Χώρας και διαπράττοντες κατά συναυτουργία το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας του άρθρου 134 # 2 του ΠΚ, κατήργησαν κάθε έννοια ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και τούτο διότι ένας έκαστος τούτων, κατά το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί και άπαντες προφανώς συλλογικώς δρώντες, προέβησαν στην αλλοίωση της βούλησης των ψηφοφόρων και με πρόθεση προκάλεσαν την παραγωγή μη γνησίου αποτελέσματος της εκλογής διά της νόθευσης του γνησίου εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 αφού ο ημέτερος κομματικός συνασπισμός υπό την επωνυμία ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ.», κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων φέρεται ότι έλαβε ψήφους και σε επτά [7] τον αριθμό περιφέρειες της επικράτειας στις οποίες όχι μόνο δεν υπήρχε υποψήφιός μας αλλά και ΟΥΔΕΝ ψηφοδέλτιο τούτου βρισκόταν στα αρμόδια εκλογικά τμήματα.

    Επειδή το ανωτέρω πασίδηλο γεγονός ΣΥΝΙΣΤΑ την κατά το άρθρο 187 του ΠΚ σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όχι απλώς πράξεως πολλαπλώς παράνομης και υποχρεωτικώς κολαζομένης κατά τας διατάξεις των άρθρων 45, 134 # 2, 158, 164, 216, 231, 232, 232Α, 239, 242, 256, 259, 386, 386Α και 390 του Π.Κ. αλλά και προσβολή της προσωπικότητός μας, κυρίως δε ΣΥΝΙΣΤΑ πράξη αυτόχρημα ΑΝΙΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ χαρακτηριζόμενη ως ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    Επειδή η μη εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας είναι πλέον δεδομένη και επιφέρει την διακύβευση των ημετέρων συνταγματικών δικαιωμάτων και των του ελληνικού Λαού.

    ΕΠΕΙΔΗ τίθεται υπό διακινδύνευση εξ αιτίας των παράνομων ενεργειών πάντων των εμπλεκομένων, η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

    ΕΠΕΙΔΗ συντρέχει βάσιμος κίνδυνος και εγείρεται το ερώτημα: «Ποιός κυβερνά επιτέλους την Ελλάδα;»

    ΕΠΕΙΔΗ η προκύψασα κυβέρνηση και η προς ορκωμοσία Βουλή είναι πολιτειακοί φορείς ανυπόστατοι και αντισυνταγματικοί ως προϊόν νοθείας και απάτης.

    ΕΠΕΙΔΗ η συμπεριφορά πάντων των ανωτέρω προσβάλλει κατάφορα τόσον εμάς όσο και τον Λαό μας και δεν θα μείνουμε αδιάφοροι έναντι οιουδήποτε κόστους στην σύγκρουσή μας με το παρακράτος των ουτιδανών και των δοσίλογων.

    ΕΠΕΙΔΗ εμείς, αψηφώντας το γεγονός μιάς επικείμενης στοχοποίησής μας από τους υποχθόνιους κατασταλτικούς μηχανισμούς, έτοιμοι να τα χάσουμε όλα, θα πάρουμε θέση σ’ αυτή την «ιστορία της χαβούζας» παιανίζοντας το πνευματικό εμβατήριο του Άγγελου Σικελιανού: «Ομπρός, οι δημιουργοί!… Την αχθοφόρα ορμή Σας στυλώστε με κεφάλια και με πόδια, μη βουλιάξει ο ήλιος!»

    Ασκώντας τα εκ του άρθρου 120 παράγραφος 4 Συνταγματικά μας δικαιώματα, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ πάντες τους εμπλεκομένους ως τους ολετήρες του Έθνους μας και εάν υπάρχει ακόμη σεβασμός προς την Νομιμότητα, δι’ εφαρμογής του Δικαιϊκού αξιώματος της παρακαταθήκης του αλήστου μνήμης Καθηγητού του Συνταγματικού Δικαίου Αλέξανδρου Σβώλου: «Η εκτέλεσις του καθήκοντος απέναντι εις τον κυρίαρχον Ελληνικόν Λαόν δεν πρέπει να έχη όρια», η παρέμβαση εκ μέρους των υπηρετούντων την αξιοπρέπεια του Έθνους φορέων της Δικαιοσύνης, ως το οχυρό της Δημοκρατίας, καθίσταται αναγκαία κατά οιουδήποτε παρανομούντος και τούτο προς διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας σχετικής με την διάπραξη των συγκεκριμένων ανωτέρω αδικημάτων που επιφέρουν την κατάλυση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της χώρας.

    Για την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»

    Ευριπίδου 57–Τ.Κ. 10554 Αθήνα –Τηλ: 210 3250220

    http://www.patriotiki-enosi.gr**Ηλ.Ταχ: elas@otenet.gr

    ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

    Αϋφαντής Γεώργιος Ξανθόπουλος Παναγιώτης Οδυσσέας Τηλιγάδας

    ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

    «Ε.ΛΑ.Σ»begin_of_the_skype_highlighting

    Για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

    Στέργιος Σμυρλής

    ΠΑΛΑΪΚΗ ΑΜΥΝΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ

    Επισήμανση: Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων σήμερα 3 Οκτωβρίου 2014 Αριθμ. πρωτοκόλλου 3124

    Καταγγελία των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015

    Ακούστε τι καταγγέλλει ο στρατηγός ε.α. κος Αυφαντής για την απάτη των εκλογών (στο 2:30)

  8. «Απαντητική Ακυρότητας της Συμφωνίας των Πρεσπών Λόγω Παραβίασης της Συνθήκης Ειρήνης του Βουκουρεστίου και των συμφωνητικών αυτής»

    Θεσσαλονίκη, 26/06/2018

    -Γραμματεία Ιστορικής Τεκμηρίωσης Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδο-νικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας: Επικεφαλής Ο Πρόεδρος κ. Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος, Ιστορικός Σλαβολόγος

    -Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών

    -Νομική Υπηρεσία Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλά-δος-Αυστραλίας: Επικεφαλής Ο κ. Ιωάννης Νισύριος & Συνεργάτες

    ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ
    ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
    ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ
    ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ 1913
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΩΝ ΑΥΤΗΣ
    ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1913)
    ΦΕΚ Α΄217/28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1913

    Αρχικές απαγορευτικές για τη…
    δημιουργία «κράτους των Σκοπίων» που προκύπτουν από το Πρωτόκολλο των Αθηνών 5 Μαΐου 1913, γνωστό ως Πρωτόκολλο Κορομηλά-Μπόσκοβιτς, από τα ονόματα των αντιστοίχων που τα υπέγραψαν. (Ο Κορομηλάς είναι ο γνωστός Πρόξενος της Ελλάδος στην κατεχόμενη από τους Οθωμανούς Θεσσαλονίκη 1904-1907).

    Με το πρωτόκολλο των Αθηνών είχε αποφασισθεί η εντός 20 ημερών σύναψη Συνθήκης Φιλίας και Αμυντικής Συμμαχίας μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας, η οποία υπογράφτηκε την 1 Ιουνίου 1913 και προέβλεπε κοινά ελληνοσερβικά σύνορα, χωρίς παρεμβολή άλλου κράτους και αμοιβαίας στρατιωτικής βοήθειας σε περίπτωση επι-θέσεως τρίτων κατά της μίας ή της άλλης χώρας.

    Η συγκεκριμένη σαφώς καθορισμένη κοινή ελληνοσερβική μεθόριος υπογράφτηκε από τους υπουργούς Ελευθέριο Βε-νιζέλο και τον αντίστοιχο Νικόλα Πάσιτς με σύνταξη ιδιαίτερου Πρακτικού από Ειδική Διμερή Επιτροπή 7 ημέρες πριν την Συνθήκη του Βουκουρεστίου στις 21 Ιουλίου 1913.

    Πρώτη Παραβίαση: Εφόσον Ελλάδα και Σερβία μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγγείλει ή αποκηρύξει το Πρωτόκολλο των Αθηνών την ΕλληνοΣερβική Συνθήκη Φιλίας και Αμυντικής Συμφωνίας, που προέβλεπε ρητά κοινά σύνορα, όπως και το πρακτικό υπογραφής των συγκεκριμένων κοινών συνόρων, έχουμε την πρώτη παραβίαση της συνθήκης Ειρήνης του Βουκουρεστίου 1913.

    Σιωπηρώς έχει καταπατηθεί από τρίτους η Συνθήκη με τη δημιουργία του κράτους των Σκοπίων, διευκρινίζοντας ότι άλλο είναι η καταπάτηση, άλλο η ισχύς ή μειωμένη ισχύς και άλλο η αποκήρυξη ή καταγγελία μίας Συνθήκης από τα υπογράφοντα μέρη.

    Δεύτερη Παραβίαση: Κανένα κράτος που θα παρεμβληθεί μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας δεν μπορεί να θεωρήσει τα σύνορα του ως έγκυρα αν δεν τα προσυπο-γράψει – αναγνωρίσει επίσημη Διμερής ΕλληνοΣερβική Επιτροπή. Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει τα Σκόπια να εγκαταλείψουν τον όρο «Μακεδονία», διότι πριν υπογραφεί η Συνθήκη του Βουκουρεστίου 1913 στην Οθωμανική Αυτοκρατορία στον χώρο των σημερινών Βαλκανικών χωρών υπήρχαν τρία Βιλαέτια αυτά του: Κοσσόβου, του Μοναστηρίου και της Θεσσαλονίκης χωρίς να υπάρχει ο όρος Οθωμανικό Βιλαέτι Μακεδονίας ή γεωγραφική Μακεδονία. Ένα παράδειγμα: πόσο «Μακεδονική» είναι η Αλβανία η μισή έκταση της οποίας ανήκε στο Βιλαέτι Μοναστηρίου;

    Τρίτη Παραβίαση: Βάσει των πέντε Πρωτοκόλλων και Συμφωνιών Ελλάδα και Σερβία (άρθρα 4, 5 και του υπ. αριθμ. 9 Πρωτόκολλο της 25 Ιουλίου/ 7 Αυγού-στου 1913 Συνδιασκέψεως Βουκουρεστίου), έχουν έννομο συμφέρον να καθορίσουν το όνομα και τα σύνορα του ενδιαμέσου κράτους, εάν αποφασίσουν τελικά για την ύπαρξή του, κάτι που έγινε παρεμβατικά από τη Σερβία και τώρα με την συνθήκη των Πρεσπών από την Ελλάδα ως Προσύμφωνο. Σερβία και Ελλάδα έχουν έννομο συμφέρον να απαιτήσουν όχι μόνο ουδέτερη μία βλαπτική προς αυτές ονομασία (όνομα που θα περιλαμβάνει Μακεδονία ή Σερβία), αλλά και τροποποίηση των συνόρων, τροποποίηση του Συντάγματος, Ελεύθερο Διάδρομο – Ζώνη Ελλάδος- Σερβίας, μέτρα για την Ελληνική και Σερβική μειονότητα σε αυτό το κράτος, εκπαιδευτικά και Εκκλησιαστικά Ζητήματα.

    Τέταρτη Παραβίαση: Τα Σκόπια δεν έχουν ούτε νόμιμο όνομα ούτε νόμιμα σύνορα, εφόσον αυτά είναι αποτέλεσμα κεκτημένου του ελληνικού και σερβικού στρατού το 1913 (βάσει άρθρο 1, 2, 3 της Συνθήκης).

    Πέμπτη Παραβίαση: Υπάρχει θέμα Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και καταστροφής του Ελληνικού Εθνικού Πολιτισμού στο κράτος των Σκοπίων που με την έκλειψη της Σερβίας και της απόσυρσης του σερβικού στρατού η Ελλάδα έχει ανυποχώρητα δικαιώματα επί Αχρίδος, Μοναστηρίου, περιχώρων Κιτσέβου, Κρουσσόβου, Πριλάπου (Περλεπές), Καβάρτατσι, Στρώμνιτας, Γευγελής.

    Η Βουλγαρία δεν είχε δεχθεί και τότε τα σύνορα που έχε δώσει ο Α΄

    Βαλκανικός Πόλεμος και επιτέθηκε κατά της Σερβίας και Ελλάδας, αμέσως μετά τα σύναψη της ΕλληνοΣερβικής Αμυντικής Συμφωνίας, ενεργοποιώντας την έτσι ακαριαία, στις 16 Ιουνίου 1913, με τελικό αποτέλεσμα να ηττηθεί στο Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο και να ωθήσει και την Ρουμανία στο τέλος εναντίον της. Έτσι υπογράφηκε στο Βουκουρέστι η Συνθήκη Ειρήνης (του Βουκουρεστίου) στις 28 Ιουλίου 1913, που καθόρισε τα σύνορα Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας, άρα και τα ελληνοβουλγαρικά της εποχής (πολλοί επέκριναν τότε το αδικαιολόγητο άπλωμα τα ηττημένης Βουλγαρίας στη Θράκη, παρότι είχε απελευθερώσει πολλά από τα μέρη εκείνα ο Ελ-ληνικό ς Στρατός), ενώ τα ΕλληνοΣερβικά Σύνορα είχαν καθορισθεί όπως είδαμε με το Πρωτόκολλο Αθηνών, τηνΕλληνοΣερβική Συμφωνία και το τελικό Οριοθετικό Πρακτικό.

    Οι παρακάτω είναι επίσημοι χάρτες της «Έκθεσης της Διεθνούς Επιτροπής για τηναναζήτηση των Αιτιών και της Συμπεριφοράς των Βαλκανικών πολέμων του 1914»(Report of the international Commission to Inquire into the Causes and Conduct of the Balkan Wars). Στη Διεθνή Επιτροπή μετείχαν Καθηγητές Πανεπιστη-μίου και εξέχοντα πρόσωπα από τη Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Αυστρία και Ρωσία.

    Επομένως, οι χάρτες έχουν μεγάλη σημασία και δείχνουν επακριβώς τα σύνορα της ΕλληνοΣερβικής Συμφωνίας και της Συνθήκης του Βουκουρεστίου, που σήμαινε και το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων.
    Ιδιαίτερη αξία έχει μάλιστα ο δεύτερος χάρτης της Διεθνούς Επιτροπής, που δείχνει τα τελικά σύνορα της Συνθήκης Βουκουρεστίου, συμπεριλαμβανομένων των κοινών ΕλληνοΣερβικών, τα οποία αποδέχθηκε σιωπηρά.

    Μάλιστα επισημαίνεται με σαφήνεια το που είναι η περιοχή «Μακεδονία», αν και βορείως αυτής τμήματα όπως: Αχρίδα, Μοναστήρι, Περλεπές Κρούσοβο, Γευγε-λή, Σιδηρές Πύλες, Στρώμνιτσα, δεν είχε προλάβει να τα ελευθερώσει ο Ελληνικός στρατός στον Α΄ Βαλκανικό- καθώς είχε εμπλακεί στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, για να την σώσει από τους προελαύνοντες τότε «συμμάχους» Βουλγάρους- αλλά είχε προλάβει ο Σερβικός Στρατός, παρότι δεν υπήρχαν εκεί Σέρβοι κάτοικοι. Όμως η παραπάνω ΕλληνοΣερβική Συμφωνία Φιλίας και Αμυντικής Συμμαχίας, προέβλεπε πως όποια εδάφη θα καταλάμβανε ο κάθε στρατός, αυτά και θα κρατούσε.

    Από όλα τα παραπάνω και όλες τις μετέπειτα Συνθήκες Α΄ και Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και την εν λόγω Συνθήκη Βουκουρεστίου 1913, είναι σαφές ότι δεν προβλέπεται παρεμβολή κανενός απολύτως κράτους ανάμεσα σε Σερβία και Ελλάδα.
    Το κράτος των Σκοπίων είναι αντίθετο και με το πρωτόκολλο Αθηνών της 5 Μαΐου 1913, την ΕλληνοΣερβική Συμφωνία της 1 Ιουνίου 1913, το Οριοθετικό Πρακτικό της 21 Ιουλίου 1913 και την συνθήκη του Βουκουρεστίου της 28 Ιουλίου 1913.
    Η ύπαρξη της χώρας με το όνομα «Μακεδονία», είναι παντελώς αυθαίρετη και παράνομη.

    Η δε ανύπαρκτη, τεχνητή, δήθεν εθνότητα «Μακεδόνων», δεν καταγραφόταν πουθενά σε όλες τις μέχρι τότε επίσημες απογραφές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα Βιλαέτια Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου και Κοσόβου.

    Η διατήρηση ενός ψευδώνυμου κράτους, που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να αρπάξει το έδαφος της Ελλάδος, είναι έτσι και αλλιώς προβληματική και παντελώς αμφίβολη, λόγω της αποσταθεροποιητικής τάσης των Αλβανών του Τετόβου, της έντονης βουλγαρικής εθνικής, γλωσσικής και εκκλησιαστικής διείσδυσης.

    Επομένως, Ελλάδα, Σερβία και Βουλγαρία, μπορούσαν, μπορούν και δικαι-ούνται, ως μέλη της Συνθήκης του Βουκουρεστίου, να διαβουλευθούν από κοινού και να αποφανθούν για την νομιμοποίηση δημιουργίας ενδιάμεσου ξεχωριστού τεχνητού κράτους των Σκοπίων υπό όρους και προϋποθέσεις ή για την εκατέρωθεν ειρηνική, μετά από Δημοψήφισμα απορρόφηση των αντίστοιχων Ελληνικών, Σερβικών, Βουλγαρικών κοινοτήτων που διαβιούν στο κράτος αυτό.

    Η Βουλγαρία όμως ικανοποιήθηκε από την εκτροπή αυτή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου και έσπευσε να αναγνωρίσει «Μακεδονία», έχοντας στο νου της πα-λιές πρακτικές της (βλ. συνημμένη Συνθήκη Φιλίας Κράτους Σκοπίων – Βουλγαρίας)

    Η Ελλάδα δεν έθεσε ποτέ ως τώρα θέμα παραβίασης της Συνθήκης Βουκουρεστίου 1913, ώστε να εξασφαλιστεί σε όλες τις απαιτήσεις της (όνομα, σύμβολα, ταυτότητα, γλώσσα, προπαγάνδα, Ελληνική Εθνική Μειονότητα, Ελληνικός Πολιτισμό διαχρονικά).

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
    1. Η Συμφωνία των Πρεσπών της 13 Ιουνίου 2018 παραβιάζει το Πρωτόκολλο Αθηνών, την ΕλληνοΣερβική Συμφωνία και το Οριοθετικό Πρακτικό Βενιζέλου –Πάσιτς του 1913.
    2. Η Συμφωνία των Πρεσπών της 13 Ιουνίου 2018 παραβιάζει την Συνθήκη Βουκουρεστίου 1913.
    3. Η Συμφωνία των Πρεσπών της 13 Ιουνίου 2018 με την πλαστή ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» παραβιάζει την ιστορική αλήθεια και αποτελεί διαρκή εδαφική απειλή για την Ελλάδα.
    4. Το κράτος των Σκοπίων δεν έχει νόμιμα σύνορα με την Ελλάδα
    5. Η Ελλάδα έχει ιστορικά, εδαφικά και μειονοτικά δικαιώματα επί του νοτίου κομματιού του σημερινού κράτους των Σκοπίων.
    6. Η νομιμοποίηση, η αναγνώριση, η ονομασία και τα σύνορα του κράτους των Σκοπίων, πρέπει να καθορισθούν με Βαλκανικό Σύμφωνο, με την υπογραφή Σερβίας- Ελλάδας και την έγγραφη αποδοχή του από τα Σκόπια (ήδη η Βουλγαρία έχει υπογράψει Συνθήκη Φιλίας με το Κράτος των Σκοπίων).
    ———————————————————————————————
    Συμβατικά χρησιμοποιούμε τον όρο «Κράτος των Σκοπίων»
    ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
    ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ
    ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ –ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
    Η Δημοκρατία «Μακεδονίας» και η Βουλγαρία (στο εξής από κοινού τα «Μέρη»)
    ξεκινώντας από μία κοινή φιλοδοξία για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων καλής γειτονίας, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών,
    βαθιά πεπεισμένες για την ανάγκη να αναπτυχθεί η συνεργασία που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, την εμπιστοσύνη, την κατανόηση, τις σχέσεις καλής γειτονίας
    και αμοιβαίου σεβασμού για τα συμφέροντα των κρατών τους,πιστεύοντας ότι μία ολοκληρωμένη ανάπτυξη και εμβάθυνση των σχέσεων φιλικής γειτονίας μεταξύ τους αντιστοιχεί στα συμφέροντα του λαού της «Μακεδονίας» και της Βουλγαρίας,πεπεισμένες για την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της ασφάλειας και της ειρήνης, της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη,
    χαιρετίζοντας τις φιλοδοξίες ένταξης της Δημοκρατίας «Μακεδονίας» στις Ευρώ-Ατλαντικές δομές,
    πιστεύοντας ότι ο εποικοδομητικός διάλογος για όλες τις πτυχές των διμερών σχέσεων, καθώς και για περιφερειακά και διεθνή θέματα θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών επί ίσοις όροις επιβεβαιώνοντας τη θεμελιώδη σημασία της κοινής δήλωσης της 22ας Φεβρουαρίου 1999 στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών,
    λαμβάνοντας υπόψη την κοινή ιστορία που συνδέει τις δύο χώρες και τους λαούς τους,σεβόμενες τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τα έγγραφα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και τα δημοκρατικές αρχές που περιλαμβάνονται στις πράξεις του Συμβουλίου της Ευρώπης.
    Συμφώνησαν τα εξής:

    Άρθρο 1
    Τα συμβαλλόμενα Μέρη θα αναπτύξουν ολοκληρωμένες σχέσεις μεταξύ τους, σύμφωνα με τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.
    Άρθρο 2
    1. Τα συμβαλλόμενα Μέρη συνεργάζονται στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη, του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλων διεθνών οργανισμών και φόρουμ.
    2. Τα Μέρη αναπτύσσουν τη συνεργασία μεταξύ τους στον τομέα της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, με στόχο την επιτυχή προετοιμασία της «Μακεδονίας» για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Η βουλγαρική πλευρά θα μοιραστεί την εμπειρία της για να βοηθήσει τη Δημοκρατία της «Μακεδονίας» να εκπληρώσει τα απαραίτητα κριτήρια για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα στηρίξει την Δημοκρατία «Μακεδονίας» να λάβει πρόσκληση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις των συνεδριάσεων της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
    Άρθρο 3
    Τα Μέρη θα διευκολύνουν την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, για να ενισχύσει την κατανόηση, την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και στην υλοποίηση των περιφερειακών προγραμμάτων στο πλαίσιο της διαδικασίας της δημιουργίας μίας ενωμένης Ευρώπης.
    Άρθρο 4
    1. Και τα δύο συμβαλλόμενα Μέρη διατηρούν επαφές και δημιουργούν συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κρατικών αρχών σε διαφορετικά επίπεδα ανάπτυξης των φιλικών σχέσεων και της συνεργασίας.
    2. Τα δύο Μέρη θα συμβάλλουν στη διατήρηση των επαφών μεταξύ τοπικών αρχών και των πολιτών των δύο μερών.
    Άρθρο 5
    Δεδομένης της γεωγραφικής τους εγγύτητας, τα δύο συμβαλλόμενα μέρη προσπαθούν να δημιουργήσουν τις αναγκαίες νομικές, οικονομικές, χρηματοοικονομικές και εμπορικές προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της ευρύτερης δυνατής κυκλοφορίας των εμπορευμάτων, των υπηρεσιών και των κεφαλαίων. Θα ενθαρρύνουν την αμοιβαία προώθηση επενδύσεων και θα εξασφαλίσουν την προστασία τους.
    Άρθρο 6
    Τα συμβαλλόμενα μέρη θα υποστηρίξουν την αύξηση των τουριστικών ανταλλαγών, καθώς και την ανάπτυξη κατάλληλων μορφών συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.
    Άρθρο 7
    1. Τα Μέρη επεκτείνουν και βελτιώνουν συγκοινωνιακές συνδέσεις και επικοινωνίες μεταξύ τους, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο των περιφερειακών έργων υποδομής.
    2. Τα συμβαλλόμενα μέρη επιδιώκουν να διευκολύνουν τελωνειακές και συνοριακές διατυπώσεις για τους επιβάτες και τα εμπορεύματα που κυκλοφορούν μεταξύ τους.
    Άρθρο 8
    1. Τα συμβαλλόμενα μέρη ενθαρρύνουν την ενεργό και την απρόσκοπτη συνεργασία στον πολιτισμό, την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια και τον αθλητισμό.
    2. Εντός όχι αργότερα από τρεις μήνες από την έναρξη ισχύος της παρούσας συμφωνίας, προκειμένου να ενισχυθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη, τα δύο Μέρη συγκροτούν μεικτή διεπιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα ιστορικά και εκπαιδευτικά θέματα, με βάση την ισοτιμία, για να συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου και με βάση αυθεντικές και τεκμηριωμένες ιστορικές πηγές, στην επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων. Η Επιτροπή θα υποβάλλει έκθεση ενός έτους για το έργο της με τις κυβερνήσεις των συμβαλλόμενων μερών.
    3. Τα συμβαλλόμενα μέρη θα οργανώσουν με αμοιβαία συμφωνία τον από κοινού εορτασμό των κοινών ιστορικών γεγονότων και στοιχείων με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων της καλής γειτονίας στο πνεύμα των ευρωπαϊκών αξιών.
    Άρθρο 9
    Τα Μέρη καταβάλλουν προσπάθειες για την ελεύθερη διάδοση των πληροφοριών με την ενθάρρυνση και προώθηση της συνεργασίας στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας. Θα συμμετάσχουν σε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τα πνευματικά δικαιώμα-τα των καλλιτεχνών και από τις δύο χώρες.
    Άρθρο 10
    Τα Μέρη ενθαρρύνουν τη συνεργασία στον νομικό και προξενικό τομέα και ειδικότερα στους τομείς των αστικών, ποινικών και διοικητικών θεμάτων και την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών και κοινωνικών ανησυχιών των πολιτών τους.
    Άρθρο 11
    1. Κανένα από τα Μέρη δεν θα λάβει μέρος, ενθαρρύνει και υποστηρίξει δραστηριότητες που στρέφονται κατά άλλης χώρας, οι οποίες έχουν εχθρικό χαρακτήρα.
    2. Κανένα από τα Μέρη δεν θα επιτρέψει το έδαφος του να χρησιμοποιηθεί εναντίον του άλλου από οργανώσεις και ομάδες, με στόχο τη διεξαγωγή ανατρεπτικών, αποσχιστικών ενεργειών και πράξεων που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους.
    3. Τα συμβαλλόμενα Μέρη δεν έχουν και δεν θα παρουσιάζουν εδαφικές διεκδικήσεις μεταξύ τους.
    4. Κάθε συμβαλλόμενο Μέρος έχει το δικαίωμα να προστατεύονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών του στο έδαφος του άλλους Συμβαλλόμενου μέρους, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
    5. Η Δημοκρατία της «Μακεδονίας» επιβεβαιώνει ότι τίποτα στο Σύνταγμα της δεν μπορεί και δεν πρέπει να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή ποτέ θα είναι η βάση, για την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, προκειμένου να προστατεύσουν την κατάσταση και τα δικαιώματα των ατόμων που δεν είναι πολίτες της Δημοκρατίας της «Μακεδονίας».
    6. Τα συμβαλλόμενα Μέρη λαμβάνουν αποτελεσματικά μέτρα για την πρόληψη κακόβουλης προπαγάνδας από τα θεσμικά όργανα και οργανισμούς και αποθαρρύνουν δραστηριότητες ιδιωτικών φορέων που στοχεύουν στην υποκίνηση σε βία, μίσος ή άλλες παρόμοιες δραστηριότητες που θα έβλαπτε τις σχέσεις τους.
    Άρθρο 12
    1. Εντός τριών μηνών από την έναρξη ισχύος της παρούσας συμφωνίας, τα δύο Μέρη θα συστήσουν κοινή διακυβερνητική επιτροπή. Στην Επιτροπή συμπροεδρεύουν οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο μερών και συμμετέχουν ανώτεροι αξιωματούχοι των δύο Μερών.
    2. Η Κοινή Διακυβερνητική Επιτροπή θα πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις μία φορά το χρόνο, προκειμένου να επανεξετάσει την αποτελεσματική εφαρμογή της πα-ρούσας συμφωνίας, την εφαρμογή των μέτρων για τη βελτίωση της διμερούς συνεργασίας και τη διευθέτηση ζητημάτων που έχουν προκύψει κατά την εφαρμογή της συμφωνίας. Κάθε συμβαλλόμενο Μέρος μπορεί, ενδεχομένως, να προτείνει τη διοργάνωση επιπλέον συνεδριάσεων της Μικτής Διακυβερνητικής Επιτροπής.
    Άρθρο 13
    1. Η παρούσα συμφωνία υπόκειται σε κύρωση σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές των Μερών. Η παρούσα συμφωνία τίθεται σε ισχύ κατά την ημερομηνία της ανταλλαγής των επικυρώσεων και των δύο Μερών και θα παραμείνει σε ισχύ για αόρι-στο χρονικό διάστημα.
    2. Η παρούσα συμφωνία μπορεί να τροποποιηθεί με γραπτή συμφωνία μεταξύ των δύο Μερών. Οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν μέσω της διπλωματικής οδού, αρχίζουν να ισχύουν σύμφωνα με την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.
    3. Κάθε συμβαλλόμενο Μέρος μπορεί να καταγγείλει τη συμφωνία με την αποστολή γραπτής ειδοποίησης προς το άλλο μέρος. Η συμφωνία παύει να ισχύει ένα έτος μετά την ημερομηνία παραλαβής της κοινοποίησης αυτής.
    Άρθρο 14
    Η παρούσα συμφωνία με οποιοδήποτε τρόπο, δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται έτσι ώ-στε να έρχεται σε αντίθεση με τις διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες των οποίων οι δύο πλευρές είναι συμβαλλόμενα μέρη.
    Υπεγράφη σε δύο πρωτότυπα το καθένα με τις επίσημες γλώσσες των συμβαλλόμενων Μερών
    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    Σωτήριος Κούσουλας Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος
    Η ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ
    Κυριακή Κλειαρά

    https://www.echedoros-a.gr/2018/06/blog-post_633.html

  9. Πάκη, τι πολίτευμα έχουμε; Μήπως Υπουργευόμενη Ελληνική Δημοκρατία; Ντροπή σου…


    Παυλόπουλε, δεν ενοχλείσαι καθόλου που ο Κοτζιάς ασκεί τα καθήκοντα σου; Τι έγινε ρε σύντροφε ; Καταργήθηκε η Προεδρευόμενη Δημοκρατία και αποκτήσαμε … Υπουργευόμενη Δημοκρατία;

    ΠΩΣ ανέχεσαι να υπογράφουν κάτι που μόνο εσύ μπορούσες εκ του Συντάγματος να υπογράψεις; Πως ανέχεσαι να εξευτελίζεται η χώρα και να δέρνει τον κόσμο ένας Πρωθυπουργός που έβγαλε την ουρά του απ έξω από την συμφωνία;

    Πως επιτρέπεις στον εαυτό σου ως ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ να εξευτελίζεσαι ΚΑΙ επιστημονικά επιτρέποντας σε μερικούς κατσαπλιάδες να κάμουν ιδιωτικές συμφωνίες λες και πουλάνε σπίτια και χωράφια των παππούδων τους στα κοράκια; Γιατί κάθεσαι στην θέση σου και δεν παραιτήθηκες ακόμα μιας και ούτε στην βουλή ήρθε το θέμα, ούτε ψηφίστηκε και ούτε στο έφεραν να το υπογράψεις!

    Είσαι Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εσύ; Η μήπως βολεύτηκες με τα 280.000 ευρώ που σου δίνουμε ετησίως και είπες να κάνεις την πάπια; Παίρνεις πιο μεγάλο μισθό ακόμα κι από τον Τραμπ! Και ανέχεσαι όλη αυτή την ανωμαλία και δεν λες κουβέντα για το ξύλο και τα χημικά που τρώει ο κόσμος που έχει βγει στα κάγκελα γιατί θέλει να φωνάξει απλά, ότι ΔΙΑΦΩΝΕΙ με την συμφωνία αυτή; Δεν τους ακούς αλήθεια που ωρύονται καθημερινά στους δρόμους;;;

    Εχουν καταπατηθεί τα άρθρα 26, 28 του Συντάγματος των Ελλήνων και ετοιμαζόμαστε να ενεργοποιήσουμε τα άρθρα 87, 89, 91, 97 του Συντάγματος καθώς και το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα … Πάκη! Και η τιμωρία θα επέλθει για πολλούς … Πάκη!

    Φρόντισε τον λαό, γιατί με αυτά που ΔΕΝ κάνεις, θα είσαι κι εσύ ανάμεσά τους … Πάκη!

  10. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΕΞ
    Μακεδονικό Κόμμα, Μακεδονία 21 Ιουνίου 2018 μ.Χ.

    Κύριε Κοτζιά,
    το να χρησιμοποιεί κανείς την ευφυΐα, τις ικανότητες, τις γνώσεις και την θέση του, για να προκαλεί καλό στον λαό του, είναι αρετή και ευλογία. Το να τα χρησιμοποιεί όμως για να προκαλέσει δεινά, είναι φρίκη και τραγωδία.

    Και εσείς ακριβώς, με μεγάλες διπλωματικές ικανότητες, τις οποίες πολλάκις και γραπτώς εκφράσαμε και θαυμάσαμε, χρησιμοποιήσατε όλα τα παραπάνω, για να βλάψετε τελικά ανεπανόρθωτα την πατρίδα!

    Δεν μείνατε στο erga omnes, όπως είχατε αρχικά πρόθεση για να στριμώξετε τα Σκόπια, αλλά ξαφνικά, πανικόβλητος και χωρίς να υπάρχει λόγος και βιασύνη, σπεύσατε να τους δώσετε τα πάντα, όσα ποτέ δεν θα τολμούσαν να φανταστούν ότι θα πετύχουν! Τους δώσατε ακόμη και τα μελλοντικά κλειδιά της “Μακεδονίας του Νότου ή του Αιγαίου”!

    Αναφέρουμε το κύριο δήθεν επιχείρημά σας:

    “Όλοι τους αποκαλούσαν μέχρι τώρα “Μακεδονία”. Από εδώ και πέρα θα τους αποκαλούν “Βόρεια Μακεδονία”…

    Απάντηση:
    1. Μα είναι “Μακεδονία”; Τι λέει η Γεωγραφία; Το μεσαίο τμήμα των Σκοπίων είναι η Παιονία και το πάνω η Δαρδανία. Άρα και γεωγραφικά, τα 2/3 των Σκοπίων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

    2. Βόρεια Μακεδονία, είναι μόνο το κάτω αλύτρωτο ελληνικό κομμάτι, για το οποίο υπάρχει κατάθεση Υπομνήματος στα Ηνωμένη Έθνη, από την “Επιτροπή Αλυτρώτων Βορείου Ελλάδος”, υπό τον τίτλο “η Αλύτρωτος Βόρειος Μακεδονία” με υπογραφές ντόπιων εκεί Ελλήνων (Μοναστήρι και τα γύρω χωριά), με το οποίο ζητούσαν στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου την ένωσή τους με την μητέρα Ελλάδα! Ο όρος “Βόρειος Μακεδονία” εδώ ήταν καθαρά γεωγραφικός, ελληνικός και πραγματικός! Αφορά τη γραμμή Αχρίδα – Μοναστήρι, Κρούσοβο, Περλεπές, Στρώμνιτσα, Γευγελή!

    Όμως εσείς, ούτε καν περιλάβατε στην άθλια Συμφωνία τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες των Σκοπίων, που ζουν ακόμη εκεί και τους βγάζετε μόλις …400, ενώ είναι 300.000! Αλλά οι απέναντι φίλοι σας, τους απαγορεύουν να δηλώσουν Έλληνες!

    3. Επί δύο δεκαετίες, τα Σκόπια είχαν την ονομασία FYRO”M”, μια σύνθετη ονομασία, χάρη στην οποία τους αποκαλούσαν όλοι σκέτο “Μακεδονία”. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Άρα ουδέν επιτύχατε!

    Ήδη θα το διαπιστώσετε αυτό τώρα, σήμερα, στις διάφορες παραλίες της Μακεδονίας (Χαλκιδική, Πιερία, Στρυμωνικός), όπου ακούγονται Σκοπιανοί να λένε συνεχώς μια λέξη: “Μακεντόνια”! Ούτε “Σεβέρνα”, ούτε “Ταβέρνα”! Ούτε “Νόρθ”, ούτε “Φιόρδ”!

    4. Μεγάλη προσοχή! Τα Σκόπια χρησιμοποιούν το “Βόρεια” σαν γεωγραφικό προσδιορισμό στο δήθεν Εθνικό “Μακεδονία” και όχι στο γεωγραφικό “Μακεδονία”! Άρα η ονομασία που τους δώσατε σημαίνει το “βόρειο” μέρος των εθνικά “Μακεδόνων”! Το “βόρειο” μέρος του δήθεν “Μακεδονικού” έθνους! Κάτι, που αφήνει ορθάνοιχτο και προς μελλοντική διεκδίκηση το “Νότιο”, που κάποιος άφρων Υπουργός, τους το τύλιξε άθελά του και το έβαλε στο “ψυγείο” τους άχρι καιρού…

    5. Από ουσιαστικής δε πλευράς, σε τίποτε δεν διαφέρει το “Βόρεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” από το σκέτο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, επειδή όπως τονίσαμε και το ξέρετε, το “Μακεδονία” με ή χωρίς προσδιορισμό, το χρησιμοποιούν εθνικά και όχι γεωγραφικά! Άρα παραμένουν “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” των δήθεν εθνικά “ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ”!

    6. Εάν χρησιμοποιήσει τώρα κανείς την “λογική” σας, το “Βόρεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” θα είχε κάποιο νόημα, εάν υπήρχε αντίστοιχα κράτος “Νότιας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”, ώστε να είναι σαφής ο διαχωρισμός! Όμως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει! Έτσι διεθνώς τα Σκόπια θα εμφανίζονται ως η μόνη “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” και οι μόνοι “Μακεδόνες”! Μέχρι βέβαια να έρθει στην εξουσία το Μακεδονικό Κόμμα του Ελληνισμού και να μάθει σε όλους σας Ιστορία και Γεωγραφία, δίνοντας και ελληνικά διαβατήρια στους Έλληνες των Σκοπίων! Αφαιρώντας τα από κάποιους άλλους εθνικά ανάξιους και επικίνδυνους!

    Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ Κόμμα, με την ονομασία του και μόνο, θα επανακτήσει σταδιακά και καθολικά την ελληνικότητα και μοναδικότητα του ονόματος, καθώς σε Διεθνή Συνέδρια, Οργανισμούς, Συνεντεύξεις, θα ακούγεται “Macedonian Political Party” και δίπλα θα έρχεται ο συνειρμός του “Greece”!

    Και όταν θα τους μιλήσουμε ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ, δηλαδή ΕΛΛΗΝΙΚΑ, τότε θα αντιληφθείτε τι θα πει Διπλωματία της ψυχής!

    Όταν θα τους αναγγείλουμε ότι θα μιλήσουμε στη γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τότε θα καταλάβετε, τι ανοησία διαπράξατε, όταν σώνει και καλά ισχυρίζεστε ότι η Ελλάδα τάχα αναγνώρισε “Μακεδονική” Γλώσσα το 1977! Και ξέρετε κάτι; Ούτε ένας, μα ούτε ένας Σκοπιανός ισχυρίστηκε ποτέ αυτόν τον εγκληματικό και εξωφρενικό ισχυρισμό σας! Ούτε ένας! Ούτε ο Γκρούεφσκι! ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ!

    Αλλά ακόμη και έτσι να ήταν, δεν νοούνταν ο διπλωμάτης ΥΠΕΞ, να πάει και να το ομολογεί δημόσια και να παραδέχεται τα απαράδεκτα, φέροντας σε δύσκολη θέση τη χώρα του! Αυτό είναι Διπλωματικό έγκλημα! Που ποτέ δεν θα διέπραττε ούτε ο πιο αρχάριος Διπλωμάτης, του οποίου πρώτιστο καθήκον είναι να προστατεύει τις παραλείψεις, να σκεπάζει τις “λακούβες” και να απορροφά “κραδασμούς”, σαν καλό “αμορτισέρ” της χώρας!

    7. Δεν έφτανε όμως η ατυχέστατη παράδοση του Ονόματος “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” και οι απαράδεκτες κατηγορίες σας για το 1977, αλλά προχωρήσατε ΣΕΙΣ, όχι η ΝΔ ή άλλος, ΣΕΙΣ, με την υπογραφή σας, σε γραπτή αναγνώριση “Μακεδονικής” Γλώσσας, την οποία η Ελλάδα ουδέποτε αναγνώρισε σαν ΕΘΝΙΚΗ Γλώσσα. Εσείς κάνατε όμως ακόμη και αυτό!

    Και σας ρωτούμε κύριε Κοτζιά: οι Μακεδόνες μιλούσαν σλαβικά; Σλαβικά μιλούσε ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος; Σλαβικά σας γράφουμε εμείς τώρα από τη Μακεδονία, την μία και μόνη; Στα σλαβικά συνεννοούνταν ο Μέγας Αλέξανδρος με τους άλλους Έλληνες; Στα σλαβικά είναι οι επιγραφές μας στα Μουσεία της Βεργίνας, της Πέλλας, της Αμφίπολης; Στα σλαβικά ήρθε και μας μίλησε και μας έγραψε επιστολές ο Απόστολος Παύλος; Και αφήστε τις ανοησίες ότι η Ελλάδα αναγνώρισε τέτοια γλώσσα το 1977, αποκρύβοντας μάλιστα ότι υπήρχαν τότε συνθήκες Ψυχρού Πολέμου και πόλωσης ανάμεσα σε ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και Σοβιετική Ένωση. Δεν την αναγνωρίσαμε ποτέ! Πώς να αναγνωρίσεις κάτι που δεν υπάρχει! Αυτό μόνο εσείς το καταφέρατε, υποθηκεύοντας τα εθνικά και ιστορικά μας δίκαια και συμφέροντα. Γιατί και η Ελλάδα και η Βουλγαρία διευκρίνιζαν σε κάθε ευκαιρία ότι δεν αναγνωρίζουν “Μακεδονική” Γλώσσα!

    Μα αν αλήθεια κύριε Κοτζιά, η Ελλάδα είχε αναγνωρίσει με την καρδιά της “Μακεδονική” Γλώσσα, τότε γιατί οι προηγούμενες από εσάς Κυβερνήσεις δεν το αποδέχονταν, όταν το ζητούσαν τα Σκόπια σαν βήμα προς τελική Συμφωνία; Αλλά βλέπετε μόνον εσείς καταφέρατε και πάλι κάτι τέτοιο: αφενός να κατηγορείτε τους άλλους για να χτίσετε άλλοθι και αφετέρου να μην βλέπετε ότι εκείνοι δεν φτάσανε σε Συμφωνία με τα Σκόπια, επειδή ακριβώς δεν δεχόταν “Μακεδονική” Γλώσσα και “Μακεδονική” Ταυτότητα/Εθνότητα και Εθνικότητα/Ιθαγένεια! Άρα δεν σας φταίνε οι άλλοι… Δεν σας φταίει το 1977, αλλά το περιεχόμενο του καπέλου σας!

    Αλλά δεν ακούσατε και το Ανακοινωθέν του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών στις 13-4-1992, όπου συμμετείχε και το κόμμα σας σαν “Συνασπισμός”:

    “H Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη «Μακεδονία»”!

    Μα εάν η Ελλάδα δεν δεχόταν το 1992 να υπάρξει η λέξη “Μακεδονία” στην ονομασία του κράτους, θα το δεχόταν στη “Γλώσσα” του; Ποιον πάτε να κοροϊδέψετε! Η Ανακοίνωση είναι σαφής: Δεν αναγνωρίζουμε τίποτα που έχει τη λέξη “Μακεδονία”! Άρα ούτε Γλώσσα! Πώς λοιπόν λέτε εσείς ότι “αναγνωρίζουμε”; (δείτε εδώ)

    8. Και το χειρότερο όλων, τους αναγνωρίσατε γραπτώς το δικαίωμα Αυτοπροσδιορισμού, δηλαδή το δικαίωμα να είναι δήθεν εθνικά “Μακεδόνες”! Κάτι το οποίο αποτελεί ιστορικό και πολιτικό έγκλημα, που θα ζήλευαν ο Χίτλερ και ο Στάλιν! Γιατί αποτελεί προϊόν της πιο νοσηρής σοβιετικής φαντασίας, η τεχνητή δημιουργία εθνών για γεωπολιτικούς λόγους! Για την αρπαγή των εδαφών διεκδίκησης στο μέλλον! Όσο φοβερή είναι η εξαφάνιση ενός υπαρκτού λαού (Ολοκαύτωμα Εβραίων, Σέρβων, Ελλήνων, Αρμενίων, Κούρδων), τόσο φοβερή είναι και η τεχνητή, ψευδής κατασκευή ενός ανύπαρκτου λαού, που θα χρησιμοποιηθεί σαν “πολιορκητική” μηχανή σε δόλια γεωπολιτικά σχέδια!

    Το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού κύριε Υπουργέ, ισχύει όταν υπάρχουν πραγματικά και όχι τεχνητά και πλασματικά “δεδομένα” και υποκρύπτονται κατακτητικοί σκοποί, όπως αυτοί που υπαγόρευσαν σε Στάλιν και Τίτο την δημιουργία ψευδούς δήθεν “Μακεδονικού Έθνους”, ώστε να μπορέσουν να πάρουν κατόπιν το έδαφος και τα στρατηγικά λιμάνια της Μακεδονίας (μας, για να μην μπερδεύεστε)!

    Εάν η περιοχή μας ονομαζόταν π.χ. “Κοτζιανία”, τότε οι παραπάνω θα έσπευδαν να ονομάσουν “Κοτζιανό” το πλαστό έθνος, ενώ θα αυτοπροσδιορίζονταν σαν “Κοτζιανοί”! Και σας θυμίζουμε, πως η εφεύρεση εκείνη είχε γίνει, από το φόβο της Σοβιετικής Ένωσης, για μελλοντικό εναγκαλισμό της Βουλγαρίας από τη Γερμανία, όπως πράγματι έγινε στο Β΄ Παγκόσμιο, όπως ακριβώς και στον Α΄! Η Μόσχα φοβόταν πως η Βουλγαρία θα γίνει γερμανικό προτεκτοράτο και θα αποκτήσει δια της Μακεδονίας διέξοδο και πολεμικό ναυτικό και λιμάνια στο Αιγαίο, μπλοκάροντας δια παντός την κάθοδο της Ρωσίας μέσω των Στενών και εκμηδενίζοντας την επιρροή της στα Βαλκάνια!

    Οι μόνοι τελικά που αναγνώριζαν τέτοια ανύπαρκτα πράγματα ήταν οι Κομμουνιστές πολιτικοί πρόγονοί σας, που υπήρξαν πειθήνια οργανέτα του Στάλιν! Εκείνοι αναγνώριζαν “Μακεδονικό” έθνος και “Μακεδονική” Γλώσσα, σε μια ενορχηστρωμένη και διατεταγμένη, τεχνητή προσπάθεια να φτιάξουν κλίμα διαμελισμού της Ελλάδας! Κάποια ηγετικά στελέχη τους μάλιστα, είχαν μετατραπεί σε τυφλά στρατιωτάκια του Σοβιέτ!

    Τελικά τι πετύχατε κύριε Κοτζιά;

    Α. Να εξοργίσετε το σύνολο του Ελληνικού λαού και του Ελληνισμού του Εξωτερικού – Άρα “κόκκινο λαμπάκι”… Η Συμφωνία σας είναι για το καλάθι των αχρήστων, εντελώς απαράδεκτη για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και “προδοτική” όπως την χαρακτηρίζουν σχεδόν όλοι! Αλλιώς δεν θα αντιδρούσαν κύριε Υπουργέ… Αλλά θα σας στεφάνωναν, όπως στο Κυπριακό… Μα εσείς τι κάνατε; Αναγνωρίσατε μια “Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου” στο σβέρκο της Ελλάδας! Έναν Πολιτισμικό “Αττίλα”!

    Β. Να δικαιώσετε την μακροχρόνια προπαγάνδα των πλαστογράφων, δίνοντας το σύνθημα “διεκδικήστε και εμείς εδώ είμαστε” προς όλες τις κατευθύνσεις… – Άρα “πράσινο λαμπάκι” για Τουρκία και Αλβανία…

    Γ. Να δωρίσετε την ιστορική και πολιτισμική μας κληρονομιά στα Σκόπια του Τίτο – Να γίνετε “νονός” των Σκοπίων, προσφέροντάς τους στο πιάτο το ελληνικό όνομα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, που μέχρι τώρα το “είχαν” χωρίς την υπογραφή και συγκατάθεση της Ελλάδας! Σεις όμως τους δώσατε και συγκατάθεση και υπογραφή, που για εμάς είναι παντελώς ΑΚΥΡΗ! Είναι σαν έναν έμπορο αυτοκινήτων, που πουλάει σε πελάτη ένα αυτοκίνητο που ανήκει ήδη σε κάποιον άλλον… Η αγοραπωλησία είναι άκυρη και παράνομη! Η υπογραφή σας είναι προσωπική! Δεν είναι εθνική! Μήτε καν κοινοβουλευτική! Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχεδόν μηδενικά ποσοστά πια στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Δεν νομιμοποιείται διόλου, ούτε καν να χρησιμοποιεί το όνομά της. Το όνομά μας! Πόσο περισσότερο να το δίνει!

    Δ. Τελικά κάνατε έναν μεγάλο σάπιο συμβιβασμό, που άρχισε να μυρίζει από την πρώτη στιγμή και μολύνει ήδη τα νερά και τον αέρα μια γης ελληνικής και ιερής, που ζει με τιμή και ανδρεία χιλιάδες χρόνια, πολιορκημένη από δεκάδες πολύχρωμους κατακτητές, που πότε έρχονται με τα όπλα, πότε με το χρήμα και εσχάτως με βάρκες και καπέλα…

    Συμπέρασμα

    Καταληκτικά, κύριε Κοτζιά, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να δίνετε την ονομασία και τις “μετοχές” καμίας ελληνικής ονομασίας, παρά μόνο το ατομικό δικαίωμα να δίνετε το δικό σας όνομα. Αντί λοιπόν για “Βόρεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, θα μπορούσατε να τους ονομάσετε “Δημοκρατία της Κοτζιανίας” ή απλά “ΚΟΤΖΙΑΝΙΣΤΑΝ”!

    Σε κάθε περίπτωση βέβαια, τα Σκόπια δικαιούνται να αφιερώσουν μια Πλατεία στον “νονό τους”, αλλά και εμείς οι Έλληνες, δικαιούμαστε να αφαιρέσουμε την Ελληνική Υπηκοότητα, από όποιον υπακούει πλέον άλλους και όχι τον κυρίαρχο Ελληνικό Λαό και την Ιστορία του!

    Εάν πάλι, υπάρχει το απειροελάχιστο ενδεχόμενο, να παίζετε ένα καλά σκηνοθετημένο διπλωματικό “θέατρο”, προκειμένου η χώρα να περάσει κάποιον “κάβο” και μετά τορπιλίσετε τη Συμφωνία, οφείλατε να μας ενημερώσετε, γνωρίζοντας την ποιότητα, την εχεμύθεια και την αντίληψή μας για την Διπλωματία, που την θεωρούμε “υπερόπλο”, για όποιον ξέρει να την χειριστεί.

    “Κοτζιανιστάν” πάντως δεν θα πάρουμε!

    για το υπό ίδρυση
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
    Κωνσταντίνος Κάλφας
    Επικεφαλής Μ.Κ.

    http://makedonikokomma.blogspot.com/2018/06/kotzianistan.html

  11. Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες. Μηχανοκίνητη πορεία σε Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη

    ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 1 7 2018 ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Άφιξη μοτοπορείας στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

  12. Και μόνο με το χάρτη που τον είχε τον προηγούμενο μήνα και το DW, αποδεικνύεται ότι Σκοπιανοί δεν έχουν καμμία σχέση με το Φίλιππο και το μέγα Αλέξανδρο. Μόνο το Μοναστήρι και η Γευγελή έχουν σχέση με την Αρχαία Μακεδονία…
    Άρα, τι δουλειά έχουν στα Σκόπια τα δεκάδες αγάλματα του μεγάλου Αλεξάνδρου που έφτιαξαν τα τελευταία χρόνια;
    Δε θα έπρεπε πρωτίστως να τους υποχρεώσουμε να τα κατεβάσουν;
    Πρωτίστως.
    Πριν καν συζητήσουμε για όνομα ή για οτιδήποτε άλλο.
    Και βέβαια δεν εννοώ εμένα. Εννοώ τον Κοτζιά, τον Τσίπρα και γενικώς όλους τους προδότες και εθνομηδενιστές που μας κυβερνάνε τις τελευταίες δεκαετίες.

    Νομίζω όμως ότι απάντησα από μόνος μου γιατί αυτά τα αγάλματα υπάρχουν ακόμη.

    http://www.dw.com/image/42447912_303.png

  13. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
    ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ / ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
    Γιώργος Κασιμάτης, Αριάδνη Νούκα, Αναστάσιος Καραΐσκος, Πέτρος Χασάπης

  14. 04/07/2018

    Η Ελλάδα αναγνωρίζει τα Σκόπια ως «Βόρεια Μακεδονία» στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Νομικά μη αναστρέψιμη η εξέλιξη…

    Με έγγραφο που εστάλη από το υπουργείο Εξωτερικών στο ΝΑΤΟ αναγνωρίζεται η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» από την Ελλάδα προκειμένου να ετοιμαστεί στις 11-12 Ιουλίου στην Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας, η ένταξη των Σκοπίων ως «Βόρειας Μακεδονίας»!

    Πρόκειται για μια εξέλιξη νομικά μη αναστρέψιμη, ειδικά σε ότι αφορά το ΝΑΤΟ, η οποία μάλιστα αφήνει έκθετη την Ελλάδα σε τυχόν προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο!

    Δηλαδή την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως «Βόρεια Μακεδονία» δεν μπορούμε να την πάρουμε πίσω!

    Αντίθετε με ότι διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος η αποδοχή της αποστολής πρόσκλησης ένταξης στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», έχει σταλεί πριν καν ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα στα Σκόπια που να επικυρώνει την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ!

    Χθες σε δημόσια συζήτηση στο δημαρχείο της Κηφισιάς την οποία συντόνισε ο διευθυντής του pronews.gr και του περιοδικού ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, Τάσος Γκουριώτης και στην οποία μετείχαν ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας και νομικός Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης και ο νομικός και επίκουρος καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου, Αγγελος Συρίγος, επίσης αναγνώρισαν ότι η υπογραφή Ν.Κοτζιά στις Πρέσπες «παράγει αποτελέσματα τα οποία είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν μελλοντικά και αν ακόμα συμβεί αυτό, η εθνική ζημιά θα είναι τεράστια».

    Μέσα σε μια κατάμεστη από πολίτες, αίθουσα, οι τρεις ομιλητές, σημείωσαν ότι «Η υπογραφή Κοτζιά ήδη έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη χώρα και στην Μακεδονία».

    Ο Π.Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «Ενα από τα δύο προκεχωρημένα οχυρά της Ελλάδας, η Μακεδονία και το Αιγαίο κινδυνεύουν. Διαφορετικές οι απειλές, αλλά για την Μακεδονία τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

    Εχουμε υπογραφή Ελληνα υπουργού Εξωτερικών σε κείμενο διεθνούς συμφωνίας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών με τις υπογραφές τους δεσμεύουν την χώρα σε τέτοιες συμφωνίες. Μας δεσμεύει μία τέτοια συμφωνία. Θα πρέπει να δώσουμε τεράστιο αγώνα για να την ανατρέψουμε και δεν θα είναι χωρίς απώλειες αυτός ο αγώνας».

    Ο Χ.Γιαλλουρίδης από την πλευρά του τόνισε ότι: «Δυστυχώς η ηγεσία της χώρας δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών και έσπευσε να υπογράψει ένα κείμενο το οποίο, αν μη τι άλλο, είναι δεσμευτικό.

    Παράγει αποτελέσματα τα οποία είναι άκρως αρνητικά για την Ελλάδα. Στέλνουμε μήνυμα διεθνώς ότι “συζητάμε τα πάντα” σε ότι αφορά τα ιστορικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα και κυρίως ότι υποχωρούμε στις πιέσεις, όποιος και αν είναι διακύβευμα. Ερχονται καταστάσεις δύσκολες».

    O Aγγελος Συρίγος υπογράμμισε ότι: «Η συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες δύσκολα ανατρέπεται και ακόμα πιο δύσκολο θα είναι να ανατραπεί χωρίς απώλειες για τη χώρα. Είναι αστειότητες η θέση ότι θα περάσει σε δύο χρόνια από τη Βουλή. Ηδη στο ΝΑΤΟ γίνεται δεκτή ως «Βόρεια Μακεδονία» και τα στελέχη τους ως «Μακεδόνες». Δεν ξέρω με ποιο τρόπο μπορούμε να το αποτρέψουμε αυτό άμεσα. Το ότι πρέπει να ανατραπεί είναι σίγουρο. Το με ποιο κόστος θα ανατραπεί είναι κάτι που θα το μετρήσουμε στην πορεία».

    Το ίδιο σημείωσε και η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών την εποχή του βέτο στο Βουκουρέστι κατά της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το 2008, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Στο ΝΑΤΟ το 2008 πήγαμε ενωμένοι «σαν γροθιά» με τον Κώστα Καραμανλή και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και πετύχαμε τη ματαίωση της ένταξης των Σκοπίων. Τώρα έχει φύγει ήδη επιστολή που τους κάνει δεκτούς ως “Βόρεια Μακεδονίας”. “Η χώρα έχει επιβιώσει γραφικών, ανεύθυνων, διεφθαρμένων κλπ. πολιτικών|” έλεγε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με γελοιότητες που θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξή μας».

    Ο Ζόραν Ζάεφ ευρισκόμενος σήμερα, στην ορκωμοσία 125 επαγγελματιών στρατιωτών του Στρατού της χώρας είπε:

    «Το να είσαι στρατιώτης σε μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα εργάζεστε σε βελτιωμένες συνθήκες, σύμφωνα με τα standards των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Σαν στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που θα είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετεί την χώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ».

    Μάλιστα συνέχισε τα περί… εισόδου στο ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας ανοικτά τον όρο «Μακεδονία» και «Μακεδονικός Στρατός», χωρίς να υπάρχει πουθενά ο όρος «βόρεια», δίνοντας το στίγμα πως θα αυτοαποκαλούνται οι Σκοπιανοί και μετά την έγκριση της συμφωνίας από τα κοινοβούλια των δύο χωρών, εάν βέβαια γίνει κάτι τέτοιο τελικά.

    «Το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εσάς.

    Ο “Μακεδονικός” Στρατός, για χρόνια επιχειρούσε χέρι – χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό. Η συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές βοήθησε τον Μακεδονικό Στρατό να αυξήσει τις δυνατότητές του.

    Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της “Μακεδονίας” εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και μεταρρυθμίσεις…

    Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας. Η «Μακεδονία» θα κάθεται στο ίδιο τραπέζι με μερικές από τις σπουδαιότερες δυνάμεις του κόσμου.

    Η κυβέρνηση, ξεκίνησε να αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό και στοχεύει στην εγκαθίδρυση ενός μοντέρνου στρατού».

    http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/697266_i-ellada-anagnorizei-ta-skopia-os-voreia-makedonia-sti-synodo

  15. Αλέξη άκου τη γιαγιά Ανθούλα..

    Tα λέει όλα xύμα και τσουβαλάτα στον Τσίπρα που έδωσε το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς!

  16. Pingback: Βενετία Κάντζια προς τη Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης – ΤΟΠΙΚΗ ΑΙΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.