Είναι δουλειά της κυβέρνησης η προστασία των πολιτών, δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης η σύναψη διεθνών διακρατικών συμφωνιών

Εχθές μετά την εκδήλωση των πυρκαγιών σε Χανιά και Κινέτα, ο Αλεξης Τσιπρας πήγε στο Μόσταρ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης όπου βραβεύτηκε από τον πρωθυπουργό της χώρας Ντενίς Ζβίζντιτς και υπέγραψε συνθήκη (χάρτη) ειρήνης με χώρες που δεν έχουμε πόλεμο. Έφτασε εκεί κατά τις τέσσερις το απόγευμα και γύρισε στις 23:45, λίγο πριν την προκαθορισμένη ώρα επιστροφής. Μαζι του στο Μόσταρ και ο φίλος “βοριομακεδονας” Ζαεβ ενώ ο λόγος της ας πούμε βράβευσής του, η σύναψη της διεθνής διακρατικής συμφωνίας με την ΠΓΔΜ που ούτε ο ίδιος, ούτε ο υπουργός του των εξωτερικών δεν είχε δικαίωμα να υπογράψει (36 Σ).

Είχε όμως και έχει δικαίωμα ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να προστατέψει τους πολίτες από απειλές. Είτε είναι ασύμμετρες είτε συμμετρικές, αλλά δεν το έκανε ! Συγκεκριμένα, λίγη ώρα αφού πήγε στο Συντονιστικό κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι «Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Αττική και την Ελλάδα», «Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός και στόχος μας είναι να περιορίσουμε την καταστροφική συνέπεια ενός ασύμμετρου φαινομένου» «Δεν προέχει η περιουσία, όσο κι αν για τον καθένα μας είναι ανεκτίμητο, μεγαλύτερη αξία έχει ανθρώπινη ζωή, όλοι πρέπει να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να προστατεύσουμε την ζωή» και επειδή ήταν δίκαιο δεν έγινε πράξη ! Οι νεκροί ξεπέρασαν για την ώρα τους 60, αλλά αναμένεται ότι εν καιρό θα είναι εκατοντάδες και η ασύμμετρη απειλή δεν απαλλάσσει κανέναν ! Κάτι τέτοια έλεγε και ο ίδιος το 2007 :

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Advertisements

8 comments on “Είναι δουλειά της κυβέρνησης η προστασία των πολιτών, δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης η σύναψη διεθνών διακρατικών συμφωνιών

 1. Εθνική τραγωδία, ποινική ευθύνη και δημοκρατικό καθήκον

  Της Ζωής Κωνσταντοπούλου

  24/07/2018

  Για τις εθνικές τραγωδίες δεν ευθύνονται τα καιρικά φαινόμενα.

  Υπάρχουν ευθύνες προσωπικές, πολιτικές και ποινικές.

  Σε αυτούς που οργανώνουν φιέστες και φωτογραφίζονται βραβευόμενοι, την ώρα που έχουν αφήσει τη χώρα στο έλεος του καιρού και τους πολίτες εγκαταλελειμμένους και αβοήθητους.

  Για τους σημερινούς νεκρούς και για την ανείπωτη καταστροφή υπάρχει ευθύνη.

  Που δεν κρύβεται.

  Στην Κυβέρνηση και στην Περιφέρεια, που μετά την τραγωδία στη Μάνδρα και την περιβαλλοντική καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό, δεν έλαβαν κανένα μέτρο προστασίας των αθώων συνανθρώπων μας και της χώρας μας, γιατί ασχολούνταν να γιορτάζουν την δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια και να κάνουν δημόσιες σχέσεις.

  Και σε μια σειρά ιθυνόντων, που αντί να πράττουν το καθήκον τους έναντι των πολιτών και της πατρίδας, ασχολούνταν με το να κάνουν τα υπεσχημένα έναντι των δανειστών και των πάσης φύσεως πατρόνων.

  Τα περί ασύμμετρων απειλών αποτελούν πρόκληση στην κοινή λογική. Τα καιρικά φαινόμενα αυτών των ημερών είναι από πολλού χρόνου γνωστά και αντιμετωπίσιμα, με τη δέουσα οργάνωση, πρόβλεψη, σχέδιο και εποπτεία, με την ορθή κατανομή των δημοσίων δαπανών και των ανθρώπινων πόρων. Εκείνοι που είχαν προτεραιότητα την αυτοπροβολή τους, την εξαπάτηση των πολιτών και την παράδοση της χώρας, ας μην παριστάνουν τα θύματα.

  Μόλις χθες, ο Πρωθυπουργός της χώρας έκανε ανέμελα ταξίδια στο εξωτερικό για να βραβευτεί, ο Υπουργός Εξωτερικών παρίστανε το λιοντάρι σε μια αυτοσχέδια σκιαμαχία με αφηγήματα περί πρακτόρων στο Μακεδονικό, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ασχολείτο με το πώς θα προστατεύσει τους παράνομους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τους παράνομους ΧΥΤΑ, η Περιφερειάρχης συμμετείχε στις κομματικές φιέστες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Άμυνας εμπορευόταν όπλα και συνολικά τα κονδύλια των δημοσίων δαπανών κατασπαταλούνταν, όπως συμβαίνει επί δεκαετίες, σε σκοπούς διαφορετικούς από την θωράκιση της χώρας μας και την προστασία των πολιτών της.

  Δεν αρκεί λοιπόν καμμία ακύρωση Προεδρικής Δεξίωσης, δεν αρκούν ούτε οι επικοινωνιακές επιτελικές συσκέψεις, ούτε η μεσίστια σημαία της Βουλής, ούτε η καθυστερημένη Εισαγγελική έρευνα. Δεν αρκούν τα ψεύτικα λόγια πάνω από τους νεκρούς και τις στάχτες.

  Και δεν ξεγελιέται κανείς από την ξετσίπωτη επικοινωνιακή εκστρατεία της κυβερνητικής τηλεόρασης -εκεί κατάντησαν την ΕΡΤ- που στην ολονύχτια αναμετάδοση ειδήσεων κοπτόταν να φιλοτεχνήσει το προφίλ του Πρωθυπουργού και όχι να ενημερώσει για την τραγωδία, επιχειρώντας προκλητικά να υποβαθμίσει την τραγωδία, όπως έκανε χοντροκομμένα και η κυβερνητική ΑΥΓΗ, που κυκλοφόρησε σήμερα με πρωτοσέλιδο αποπροσανατολισμού, με αναφορά σε 2 νεκρούς- με ψιλά γράμματα.

  Η Επέτειος της πτώσης της αμερικανοκίνητης Χούντας και της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (23-24 Ιουλίου) είναι επέτειος μιας άλλης εθνικής τραγωδίας- του Κυπριακού. Στην επέτειο αυτή, και ενώ θρηνούμε θύματα, αποτελεί μέγιστη πρόκληση, αλλά και μέγιστη ένδειξη υποτέλειας και επικινδυνότητας, το γεγονός ότι ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τα ξημερώματα ότι ζήτησε επίσημα από την Κυβέρνηση Τραμπ την υπέρπτηση αμερικανικού αεροσκάφους παρακολούθησης και καταγραφής των κινήσεων και επικοινωνιών των ελλήνων πολιτών- δήθεν για το καλό μας. Αποτελεί ισότιμη πρόκληση το γεγονός ότι επιχειρείται να εμφανισθούν οι δυνάστες της χώρας, εκείνοι οι οποίοι απαίτησαν και επέβαλαν την ακραία περιστολή δαπανών σε νοσοκομεία και υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, ως ευεργέτες που τώρα θα μας σώσουν.

  Γράφω αυτές τις σειρές ενώ ετοιμάζομαι να μεταβώ στον τόπο της πυρκαγιάς.

  Η τραγωδία που βιώνουμε ας είναι η θρυαλλίδα της αφύπνισης κι ας μην αφήσουμε να τη χρησιμοποιήσουν για την ύπνωσή μας. Δεν θα μας σώσουν ούτε οι ιδιοτελείς εθελόδουλοι κυβερνήτες ούτε οι αδίστακτοι δυνάστες, που και αυτήν την τραγωδία αντιμετωπίζουν ως ένα ακόμη εφαλτήριο αποικιοποίησης της πατρίδας μας.

  Αυτή τη στιγμή, ας βοηθήσουμε ο καθένας με τις δυνάμεις του και όλοι μαζί κάθε συνάνθρωπό μας που δοκιμάζεται. Με ψυχή, αλληλεγγύη, ανθρωπιά και με επίγνωση.

  Ας κάνουμε εμείς, αυτά που δεν θα κάνει κανείς.

  https://www.freedomtv.gr/post.php?p=117

 2. Στρατηγός Ζιαζιάς: Ξεσπά ο πρώην Α/ΓΕΣ για την εθνική τραγωδία!

  Σε ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς εξέφρασε την οδύνη του για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής και τη δυσαρέσκειά του για την ανευθυνότητα των αρχών.

  Δείτε το σχετικό μήνυμα:

  Δυστυχώς η Ελλάδα αιμορραγεί και πάλι.

  Αμείλικτα ερωτήματα πλανώνται στα χείλη κάθε εχέφρονα Ελληνα, για την νέα τραγωδία που χτύπησε αλύπητα την χωρα μας.

  Η πυρκαγιά ήταν πράγματι μια ” Μέγα πυρκαγιά” με ολα τα επακόλουθα που γνωρίζουν οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής και ετσι επιχείρησαν να την αντιμετωπίσουν.
  Δεν έγινε, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, απο την Πολιτικη Προστασία, ορθή αρχική εκτίμηση της επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, ούτε εκτιμηση ρίσκου. Για αυτό δεν ελήφθη άμεσα απόφαση εκκένωσης της περιοχής, όπως προβλέπουν τα υφιστάμενα σχέδια. Δυστυχως καθε καλοκαίρι είμαστε στο ιδιο εργο θεατές. Δεν βγάλαμε συμπερασματα, διδαγματα απο την φονική πυρκαγιά του 2007.

  Τα πιο θερμά συλλυπητήρια, με βαθιά οδύνη, στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν σε αυτή την απίστευτη τραγωδία. Θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η έρευνα, να δούμε τις αιτίες και επιτέλους κάποτε να δουμε τους διαχρονικά αλλά και τους σημερινούς υπεύθυνους.

  Ομως η σκέψη όλων μας αυτες τις ώρες είναι στους ανθρώπους που δοκιμάζονται ακομη στα καταστροφικά πύρινα μέτωπα και στους ηρωικούς πιλότους και πυροσβέστες μας , στους Εθελοντές πυροσβέστες ,που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προστατέψουν ανθρώπους, περιουσίες και υποδομές.

  Δυστυχως και παλι η Ελλάδα αιμορραγεί.

  Η λέξη πρόληψη είναι άγνωστη στους υπεύθυνους και τώρα συσκέπτονται πάνω στα καμένα και στον πόνο των ανθρώπων, σε απευθείας σύνδεση με τηλεοπτικά μεσα, πρωτόγνωρες συμπεριφορές και δρασεις και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

  Φαίνεται ότι στη χώρα μας διαχρονικά πάνω από όλα είναι η καρέκλα της εξουσίας και όχι το πατριωτικό καθήκον. Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους.

  Δείτε την ανάρτησή στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

  http://www.onalert.gr/stories/strathgos-ziazias-to-brontero-mhnuma-tou-prwhn-ages-gia-thn-ethnikh-tragwdia/68543

 3. Φωτιά στην Αττική: Στους 80 οι νεκροί, κατέληξε τραυματίας, αγωνία για τους αγνοουμένους

  Φωτιά: Δεύτερη μέρα μετά την ανείπωτη εθνική τραγωδία στην Αττική και η αγωνία κορυφώνεται για τους αγνοούμενους. Ανείπωτη είναι η τραγωδία, ο θρήνος και ο όλεθρος που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα σε Μάτι, Ραφήνα και Βουτζά με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε 80 ενώ 187 είναι οι τραυματίες με 11 παιδιά ευτυχώς κανένα σοβαρά και πολλοί οι αγνοούμενοι. Αλλο ένα θύμα των φονικών πυρκαγιών κατέληξε στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

  Ανατολική Αττική, μέρα τρίτη μετά τον όλεθρο. Η χώρα από το μεσημέρι της Τρίτης σε τριήμερο πένθος που κηρήχθηκε από τον πρωθυπουργό. Με δάκρυα στα μάτια και αγωνία για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή που χτυπήθηκε από την πυρκαγιά. Ο παραθεριστικός οικισμός Μάτι, στη Ραφήνα έχει μετατραπεί σε μια μαύρη πληγή στον χάρτη της Αττικής.

  Τουλάχιστον 80 άνθρωποι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της πυροσβεστικής είναι οι νεκροί, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά, ενώ 187 είναι οι τραυματίες που παραμένουν στα νοσοκομεία, 10 είναι διασωληνομένοι και 11 παιδιά, ευτυχώς κανένα σοβαρά. Άλλο ένα θύμα των φονικών πυρκαγιών κατέληξε στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Πρόκειται -σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας- για 84χρονο, που έφερε σοβαρά εγκαύματα σε μεγάλο μέρος του σώματός του.

  Ο τραγικός απολογισμός ενδέχεται όμως να αυξηθεί.

  Η πυροσβεστική κάνει έκλυση σε όσους αγνοούμενους επιστρέφουν στους οικείους τους να ενημερώνουν τις αρχές.

  «Μέχρι στιγμής έχουμε δεχτεί δεκάδες κλήσεις για καταγραφές αγνοουμένων ατόμων. Διευκρινίζεται ότι, επειδή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών, ενδεχομένως ανάμεσα στους αγνοούμενους να περιλαμβάνονται και τα 79 άτομα, των οποίων οι σοροί τους έχουν εντοπιστεί, καθώς και άτομα τα οποία έχουν επιστρέψει στους οικείους τους χωρίς να έχουν ενημερώσει γι’ αυτό τις αρμόδιες Αρχές» τόνισε η κ.Μαλλίρη, ενώ επισήμανε: «Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται και σήμερα από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, ανά οικοδομικό τετράγωνο, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι αγνοούμενοι δηλώνονται από τους συγγενείς και τους οικείους τους, καλώντας στον αριθμό «199». τονίζει η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στην επίσημη ενημέρωση.

  Όσοι αναζητούν τους δικούς φίλους και συγγενείς των οποίων έχασαν τα ίχνη μετά την τραγική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν τα στοιχεία τους και τις φωτογραφίες τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://missingpeople.audax.gr/ που τέθηκε σε ισχύ το μεσημέρι της Τρίτης (24/7). Σημειώνεται ότι πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία.

  ΦΩΤΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

  Στα δημόσια νοσοκομεία που είχαν οριστεί ως νοσοκομεία ετοιμότητας μετά το σήμα της Πυροσβεστικής για τις πυρκαγιές, αρχικά στην Κινέτα και στη συνέχεια στο Νέο Βουτζά, αντιμετωπίστηκαν 172 τραυματίες.

  Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα σπίτια που έχουν καταστραφεί και πρέπει να ερευνηθούν υπολογίζονται μεταξύ 1.500 και 2.000. Οι έρευνες προχωρούν με προσεκτικά βήματα. Έχουν ελεγχθεί περίπου 500.

  https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/218026/fotia-stin-attiki-triti-imera-olethrou-thrinos-gia-tous-nekroys-agonia-gia-tous-agnooumenous

  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότερες από 2.500 κατοικίες έχουν καταστραφεί σε Μάτι και Ραφήνα και 4.000 σπίτια έχουν υποστεί μικρές και μεγάλες ζημιές.

  Τα μέτωπα της φωτιάς

  Στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, η φωτιά έχει πλέον δύο μέτωπα, το ένα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το άλλο προς Αλεποχώρι. Σημειώνεται, ότι χθες εκκενώθηκαν με προτροπή των τοπικών Αρχών, τρεις οικισμοί στο Λουτράκι (Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι), καθώς και κατασκήνωση στο Αλεποχώρι. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 176 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες, 3 μηχανήματα του Στρατού, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας υπάρχει και η αρωγή των εναέριων μέσων, 3 ελικοπτέρων και 2 αεροσκαφών.

  Σβήναμε τη φωτιά με …λεμονάδες!

  «Κάηκε το μισό μας σπίτι και ολοσχερώς η επιχείρηση του γιου και του εγγονού μας. Ζω εδώ ως μόνιμος κάτοικος από το ’69 και δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. Η περιοχή είχε γεμίσει καπνούς, προσπαθούσαμε να σβήσουμε τη φωτιά με λεμονάδες. Νερό δεν είχαμε» δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιάννης Πικρός.

  Γεμάτος οργή ο Κυριάκος Ιωσηφίδης καταγγέλλει ότι «οι κόποι μιας ζωής πήγαν χαμένοι. Είμαι εδώ και 40 χρόνια στην Κινέτα και ποτέ δεν μας έφεραν νερό. Μας φέρνουν νερό με βυτία. Προσπαθούσαμε να σβήσουμε τη φωτιά για να σώσουμε τα σπίτια μας και δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε ούτε την βρύση να ρίξουμε έναν κουβά νερό. Η βασική αιτία της εξάπλωσης της φωτιάς ήταν η έλλειψη νερού».

  Εμφανώς καταβεβλημένος κι ο Πέτρος Καλκαντζάκος. «Αυτό το σπίτι ίσως να είναι το πρώτο ή το δεύτερο που φτιάχτηκε στην Κινέτα. Ήταν από το ’48 και μετά το ’65 το συντηρήσαμε και το επεκτείναμε. Μια ζωή, τόσος αγώνας και έγινε στάχτη. Απουσιάζαμε και μας ειδοποίησαν ότι καίγεται το σπίτι μας, αλλά δεν μπορούσαμε να έρθουμε. Είχαν κλείσει οι δρόμοι. Δεν ξέρω ίσως ήταν καλύτερα ίσως χειρότερα. Ευτυχώς που δεν κινδυνέψαμε, δυστυχώς που δεν μπορέσαμε να γλιτώσουμε τίποτε. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε νερό. Τόσα χρόνια πέρασαν και δεν έχουμε ακόμη δίκτυο υδροδότησης».

  Σε έλλειψη οργάνωσης και πρόληψης του προβλήματος αναφέρθηκε ο Γιάννης Δημητρίου κάτοικος της περιοχής. «Αυτό το σπίτι το έχτισα με τα χέρια μου εδώ και 40 χρόνια. Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ξαναγίνεται. Αυτό που ζήσαμε ήταν απερίγραπτο. Καπνός παντού κι ο κόσμος να βγαίνει στους δρόμους για να φύγει, να γλιτώσει. Έπρεπε όμως να υπήρχε ένα σχέδιο προληπτικά, μια επιφυλακή αφού πρόκειται για δασική περιοχή.

  Χωρίς νερό και ρεύμα

  Σύμφωνα με πληροφορίες η παροχή νερού δεν αναμένεται να επανέλθει πριν από 15 ημέρες, ενώ η κατάσταση στην ηλεκτροδότηση η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη, αφού αναμένεται να γίνει σε ένα σε έναν μήνα. Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ το πρωί της Τρίτης περίπου 7.500 καταναλωτές ήταν χωρίς ρεύμα σε διάφορα σημεία των περιοχών στην ανατολική Αττική που χτυπήθηκαν αλύπητα από τη φωτιά.

  Στις περιοχές Μάτι, Νέος Βουτζάς και Ραφήνα έχουν καταγραφεί ζημιές σε συνολικά 50 υποσταθμούς, σε σύνολο περίπου 300 υποσταθμών που τροφοδοτούν την ευρύτερη περιοχή.

  Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου: Δεν υπήρχε σχέδιο εκκένωσης των περιοχών

  Tην απουσία οργανωμένου σχεδίου εκκένωσης περιοχών, την έλλειψη συντονισμού των κρατικών υπηρεσιών και τις ελλείψεις των δυνάμεων πυρόσβεσης έφεραν στο φως oι φονικές πυρκαγιές σε Μάτι, Ραφήνα και Κινέτα.

  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς κατήγγειλε ότι δεν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης στο Μάτι.

  Όπως είπε, τόσο πυροσβέστες όσο και αστυνομικοί έλεγαν στους κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους, χωρίς όμως να δοθεί μία καθοδήγηση για το πώς θα φύγουν και χωρίς να δοθεί κεντρική εντολή.

  «Είναι εμφανές ότι έγιναν λάθη», είπε ο κ Μπουρνούς.

  Πρόσθεσε ότι η φωτιά κινήθηκε τόσο γρήγορα, που η πυροσβεστική δεν πρόλαβε καν να μπει στο Μάτι, μέσα στον οικισμό.

  «Δεν είχαν καθόλου στο μυαλό τους ότι θα γύριζε η φωτιά του ανέμου και όταν γύρισε η φόρα μέσα σε 20 λεπτά κατέκαψε τα πάντα. Υπολόγισαν λάθος», είπε.

  Σημείωσε ότι τώρα υπάρχει ανάγκη από εθελοντές που θα βοηθήσουν στη διαχείριση της κατάστασης, από καθαριστές μέχρι μηχανικούς. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη και για αίμα.

  https://www.imerodromos.gr/olethros-79-anthropoi-nekroi-dekades-oi-agnooymenoi-kai-oi-traymaties/

 4. 7/25/2018 12:12:00 μ.μ.

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ! «Καθαρή δολοφονία! Πώς μας έστειλαν στο θάνατο. 300 οι νεκροί…»

  Η Evitelus Epitelus χίλια κομμάτια.

  «Εβίτα μου μας κάψανε. Μας σκότωσαν. Αντί να κρατήσουν πάσει θυσία ανοικτή τη Μαραθώνος να φεύγει ο κόσμος προς Αθήνα την έκλεισαν και οδήγησαν χιλιάδες αυτοκίνητα στον … λαιμό του μπουκαλιού. Αφησαν μονο έναν δρόμο ανοικτό, αυτόν που οδηγεί στο Μάτι. Έκαναν σχέδιο που ούτε ο πιο άσχετος δεν θα έκανε. Εγώ, μόλις είδα να κλείνουν τη Μαραθώνος, άνοιξα τα μπέκ του πηγαδιού , φόρτωσα την οικογένεια και τα ζώα μου στο τζίπ και έφυγα μέσα απ το βουνό προς Λούτσα. Δεν ειμαι ειδικός αλλα αμέσως κατάλαβα πως αν η φωτιά καβαλήσει τη Μαραθώνος θα γίνει μεγάλο κακό. Θα δεις πως οι νεκροί θα περάσουν τους 300. Είναι ΑΜΕΑ, γέροι που ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους με τα aircondition. Όλα τα σπίτια έχουν μέσα νεκρούς. Τέσσερεις εκκλησίες έχουμε, ας κτύπαγαν τις καμπάνες. Ολοι θα άκουγαν, θα καταλάβαιναν. Και βρε Εβίτα , ξέρουν πως κάθε χρόνο καίγεται ο Βουτζάς, να μην έχουν ένα δυο τρία σχέδια σωτηρίας του κόσμου? Είναι δυνατόν? Ούτε πυροσβέστης είμαι ούτε ειδικός. Μεσίτης της περιοχής ήμουνα και ξέρω τους δρόμους. Γι αυτό σώθηκα. Εβίτα, ήταν καθαρή δολοφονία. Πρέπει να δικαστούν ολοι αυτοί. Να καταδικαστούν. Για τα μωρά που χάθηκαν, για τις ψυχές που έφυγαν με τέτοιο βασανιστικό θάνατο…
  Καί σαν να μην έφτανε το ηλίθιο σχέδιο τους , ήρθαν και δυο καράβια και τα άφησαν να αδειάσει τον κόσμο στο λιμάνι της Ραφήνας. Σου μιλάω για πανηλίθιους , ανοργάνωτους, ανίκανους εγκληματίες.
  Οχι μη δώσεις χρήματα. Δεν έχουν καμία οργάνωση. Θα εξαφανιστούν απο τους επιτήδειους!!!»

  Τον έψαχνα ολη μέρα χθές και το τηλέφωνο του ήταν κλειστό. Ειχα αρχισει να ανησυχώ και τον πήρα πρωί πρωί για να μου επιβεβαιώσει οτι όλοι οσοι έχουμε πάει έστω και μια φορά στην περιοχή , σκεπτόμαστε. Έλλειψη σχεδίου, συντονισμού, κοινής λογικής. Σχέδιο … Καρανίκα …

  http://www.press-gr.com/2018/07/300_25.html

 5. Σχέδιο Ξενοκράτης: Όταν αφήνεις 100άδες πολίτες να θαλασσοδέρνονται επί 4 ώρες!!!

  Μηνάς Τσαμόπουλος

  Οι πληγές από την τραγωδία που έπληξε την Ανατολική Αττική ακόμα αιμορραγούν. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την εικόνα και μόνο που σχηματίσαμε στο μυαλό μας, με γονείς να κρύβουν στην αγκαλιά τους τα παιδιά τους για τα προστατέψουν από την πύρινη λαίλαπα και, τελικά έτσι αγκαλιασμένοι, να βρίσκουν τραγικό θάνατο. Και τώρα που το γράφω, που κάνω την εικόνα λέξεις, ανατριχιάζω.

  Θα τα απλώσω στο χαρτί όπως έρχονται στο μυαλό μου για να καταλήξω στη θάλασσα.

  Εκ του τραγικού αποτελέσματος προκύπτει ότι τις κρίσιμες ώρες δεν εφαρμόστηκε το σχέδιο «Ξενοκράτης» που είναι το γενικό σχέδιο πολιτικής προστασίας. Όταν βλέπεις να σπεύδουν εθελοντές για να βοηθήσουν, παρακινούμενοι από μία αξιοθαύμαστη αυταπάρνηση, οι οποίοι όμως, εθελοντές, δεν είναι εκπαιδευμένοι με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο και την ίδια τους τη ζωή, τότε αντιλαμβάνεσαι εύκολα ότι δεν λειτούργησε τίποτα.

  Δεν υπήρξε κεντρικός συντονισμός. Συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, κάηκαν ζωντανοί προσπαθώντας να διαφύγουν με το αυτοκίνητό τους εγκλωβισμένοι σε…μποτιλιάρισμα, ή με τα πόδια τρέχοντας προς τη θάλασσα ή μέσα στο σπίτι τους.

  Σύμφωνα με το σχέδιο Ξενοκράτης όλα τα υπουργεία καταρτίζουν ειδικά σχέδια τα οποία τα στέλνουν προς έγκριση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Το κάθε υπουργείο χαράζει τη δική του στρατηγική ανάλογα με τις αρμοδιότητές του. Είδατε να γίνεται συντονισμένη κινητοποίηση;

  Και φθάνουμε στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Οι γνώστες μας εκμυστηρεύτηκαν τι πήγε στραβά.

  -Καταρχήν έπρεπε να κινητοποιηθούν τα πλωτά του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή από όπου φόρτωναν νερό τα αεροπλάνα που συμμετείχαν στην πυρόσβεση για να απομακρύνουν, για λόγους ασφαλείας, όσα σκάφη βρισκόντουσαν εκεί.

  -Από τη στιγμή που ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στις παραλίες σύμφωνα με το σχεδιασμό θα έπρεπε να υπάρχει άμεση κινητοποίηση όλων των πλωτών και χερσαίων μέσων που έχει στη δικαιοδοσία του το Λιμενικό με σκοπό να συνδράμουν στην έρευνα-διάσωση και μεταφορά όσων βρίσκονταν στη θάλασσα.

  – Αντί για αυτό, άφησαν συμπολίτες μας να κολυμπάνε επί τέσσερις ώρες στη θάλασσα, να παρασύρονται από τα ρεύματα και κάποιοι να πνίγονται μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά. Να το χαρακτηρίσω; Όχι. Το αφήνω σε σας.

  – Άφησαν να κυλήσει ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ. Και ο χρόνος σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις αποτελεί κρίσιμο παράγοντα. Έπρεπε να κινηθούν πιο γρήγορα και όχι να αφήσουν να πέσει η νύχτα.

  – Δεν πέταξαν ελικόπτερα να ρίξουν φωτιστικές φωτοβολίδες για να εντοπιστούν όσοι αγνοούνταν στη θάλασσα.

  – Έπρεπε να σταλούν άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού με φουσκωτά να περισυλλέξουν όσους βρίσκονταν στη θάλασσα.

  – Υπήρχαν δεκάδες ιδιωτικά σκάφη χωρίς να τα συντονίζει κάποιος αρμόδιος, που προσπαθούσαν να βρουν ναυαγούς μέσα στο σκοτάδι και με κίνδυνο να τραυματίσουν ή και να σκοτώσουν άθελά τους εκείνους που πήγαν να σώσουν.

  – Ηρωϊκή η προσπάθεια των πληρωμάτων τριών επιβατηγών/οχηματαγωγών πλοίων με επικεφαλής τους πλοιάρχους Γιώργο Δήμου του Speedrunner, Θανάση Χαλά του Superferry της Golden Star ferries και Γιάννη Βουτσελάκο του Τera Jet της Seajets.

  Η ναυτοσύνη τόσο των ίδιων όσο και των πληρωμάτων τους, έσωσε δεκάδες ανθρώπους από τη θάλασσα. Οι περιγραφές σου κόβουν την ανάσα. Μέσα στο σκοτάδι ακινητοποίησαν τα πλοία για να μην σκοτώσουν κάποιον με την προπέλα ή με την ταχύτητα του σκάφους και προσπαθούσαν να εντοπίσουν «ναυαγούς» από τις φωνές-κραυγές τους. Τραγική στιγμή όταν ο καπετάν Γιάννης Βουτσελάκος με μέλη του πληρώματος ανέσυρε το άψυχο κορμί ενός 14χρονου κοριτσιού.

  Αν δεν υπήρχαν οι έλληνες ναυτικοί, με την ψυχραιμία και την ικανότητά τους, ο αριθμός των θυμάτων στη θάλασσα θα ήταν δυστυχώς μεγαλύτερος.

  Δικαιολογίες θα βρεθούν πολλές για το τι πήγε στραβά. Καμία όμως δεν μπορεί να φέρει πίσω τους νεκρούς.

  https://www.protothema.gr/blogs/minas-tsamopoylos/article/807946/shedio-xenokratis-otan-afineis-100ades-polites-na-thalassodernodai-epi-4-ores/

 6. Πού είναι οι εικόνες από τον Τσίπρα στο Μόσταρ, οέο;

  Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, 09:31

  Της Σοφίας Βούλτεψη*

  Οι σκηνές είναι ειδυλλιακές: Αργά το απόγευμα στο Μόσταρ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

  Σκηνή 1η: Οι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων κατεβαίνουν από ένα λεωφορείο. Ο πρωθυπουργός της χώρας Ντενίς Ζβίζντιτς, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και ο Αλέξης Τσίπρας. Το βλοσυρό του ύφος δείχνει ότι γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Αλλά έχει αποφασίσει να μην διακόψει άμεσα (μετά τις πρώτες απογευματινές δηλώσεις, στις 6.30 μ.μ. ο κ. Τσίπρας και γύρω στις 7 μ.μ. ο κ. Ζάεφ) το ταξίδι του, πριν από την ολοκλήρωση της φιέστας στην παλιά γέφυρα του Μόσταρ. Είναι η 14η επέτειος από την ανακατασκευή της, καθώς είχε γκρεμιστεί κατά τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία.

  Σκηνή 2η: Καθισμένος σε ένα τραπέζι ο κ. Τσίπρας έχει ανοίξει το κινητό του και φαίνεται ξεκάθαρη η εικόνα ενός χάρτη της Αττικής. Οι συνδαιτημόνες του κοιτούν το κινητό καθώς εκείνος τους δείχνει με το δάχτυλο και προφανώς εξηγεί. Η ώρα είναι 7.49 μ.μ. Δηλαδή έχει ενημερωθεί.

  Σκηνή 3η: Οι τέσσερις ηγέτες κάθονται στο ίδιο στρωμένο τραπέζι. Μπροστά τους έχουν τα σερβίτσια τους, δίπλα μια πιατέλα με φρούτα και γλυκά. Ο Τσίπρας κάθεται απέναντι από τον Ζάεφ. Η ώρα είναι 7.54 μ.μ. Η καταστροφή έχει ήδη συντελεστεί.

  Σκηνή 4η: Τρία τέταρτα περίπου αργότερα, οι ηγέτες και μεγάλη κουστωδία ανεβαίνουν τα σκαλάκια της γέφυρας. Κρατούν στα χέρια τους από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Οι σημαίες ανεμίζουν – στη μέση η σημαία της Βοσνίας και αριστερά και δεξιά αυτές της Ελλάδας και της πΓΔΜ. Στις 8.44 μ.μ. το σκοπιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ μεταδίδει ότι εντός ολίγου οι ηγέτες θα υπογράψουν την «Χάρτα της Ειρήνης».

  Σκηνή 5η: Κάτω από τη γέφυρα, στις όχθες του ποταμού κόσμος βρίσκεται συγκεντρωμένος και περιμένει να δει την πτώση των λουλουδιών και των θαρραλέων κολυμβητών του παραδοσιακού εθίμου.

  Σκηνή 6η: Οι ηγέτες πλησιάζουν στο σημείο της τελετής. Ο κ. Τσίπρας δείχνει κάπου μακριά (με τον ίδιο τρόπο που σήκωνε το χέρι του για να δείξει, μια εβδομάδα ακριβώς αργότερα κατά την καθυστερημένη επίσκεψή του στο Μάτι).

  Σκηνή 7η: Ο κ. Τσίπρας, με το κόκκινο τριαντάφυλλο στο χέρι, στέκει μπροστά σε ένα μεγάλο κάδρο με την «Χάρτα της Ειρήνης». Σκύβει και υπογράφει με τον Ζάεφ συμπαραστάτη του. Η ώρα είναι 9.14 μ.μ. Στο Μάτι όλα έχουν τελειώσει.

  Σκήνη 8η: Ένα λεπτό αργότερα, οι τέσσερις ηγέτες στέκουν στην άκρη της γέφυρας και πετούν τα λουλούδια τους, ενώ γύρω τους όλοι ρίχνουν μικρά στεφάνια. Η ώρα είναι 9.15 μ.μ. Η φιέστα στην παλιά γέφυρα του Μόσταρ έχει ολοκληρωθεί. Η τραγωδία στο Μάτι συνεχίζεται. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λίγο μετά τις 8 μ.μ.

  Τι προκύπτει από όλα τα παραπάνω; Ότι ο κ. Τσίπρας – αν και από νωρίς γνώριζε ότι στην Ελλάδα συντελείται μια πρωτοφανής καταστροφή – δεν διέκοψε αμέσως την επίσκεψή του, αλλά ακολούθησε το πρόγραμμα μέχρι αργά το βράδυ. Μπας και χάσει τη φιέστα στη γέφυρα του Μόσταρ παρέα με τον Ζάεφ!

  Προκύπτει δηλαδή ότι την ώρα που ο Τσίπρας πετούσε το κόκκινο τριαντάφυλλό του στο ποτάμι, οι άνθρωποι είχαν ήδη καεί και πνιγεί, οι οικογένειες είχαν ξεκληριστεί, τα παιδάκια και οι ηλικιωμένοι είχαν βρει φριχτό θάνατο και το κοριτσάκι είχε πέσει από τον γκρεμό!

  Απλά αποφάσισε να μην παραμείνει ΚΑΙ στην τελετή βράβευσης, διότι ήθελε να επιστρέψει για να λάβει μέρος σε εκείνη τη νυχτερινή σύσκεψη – παρωδία.

  Η ανακοίνωση περί της δήθεν «εσπευσμένης» επιστροφής του στην Αθήνα βγήκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο στις 9.43 μ.μ. Με την σημείωση ότι πήγε στη γέφυρα «μέχρι να ετοιμαστεί το αεροπλάνο»!

  Σε ποιον τα λένε αυτά; Τι θέλουν να μας πουν; Ότι έλαβε την απόφαση να επιστρέψει στις 6.30 το απόγευμα, αλλά χρειάζονταν τρεις ώρες για να… ετοιμαστεί το αεροπλάνο; Ένα αεροπλάνο που έτσι κι’ αλλιώς θα επέστρεφε αυθημερόν; Μόνο ο Τσίπρας έχει ταξιδέψει με πρωθυπουργικό αεροπλάνο; Πόσα ψέματα ακόμη; Πόσες θεατρικές παραστάσεις; Πόσος σανός;

  Όπως αποδείχθηκε, μετά την δήθεν εσπευσμένη επιστροφή του, ο κ. Τσίπρας μας επιφύλασσε κι’ άλλες παραστάσεις – στο Κέντρο Επιχειρήσεων, στο Λαύριο, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την παρουσίαση του δήθεν νέου σχεδίου για την Πολιτική Προστασία (ενώ είναι γνωστό ότι αρκούσε να εφαρμοστεί το παλιό!).

  Εκεί, κατά την παρουσίαση του δήθεν «νέου σχεδίου», που είναι το… παλιό, απλώς έκανε και πάλι βαφτίσια μετονομάζοντας την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών και τον γενικό γραμματέα… Διοικητή, έθεσε και μερικά… υπαρξιακά προβλήματα. Η μεγάλη προπαγανδιστική εκστρατεία περιλαμβάνει και μια συντονισμένη επιχείρηση συγκάλυψης – φταίνε τα αυθαίρετα, φταίει το παλιό σχέδιο, γενικά φταίνε οι «άλλοι». Είπε ο κ. Τσίπρας:

  «Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι στον καθένα από σας, στον καθένα που έδωσε εκείνο το κρίσιμο βράδυ τη μάχη με τη φωτιά, για τη σωτηρία συνανθρώπων μας, όπως και στον καθένα από μας που έχουμε θέσεις ευθύνης, και σε μένα προσωπικά, αλλά σε εσάς, είμαι βέβαιος, ακόμη περισσότερο, υπάρχει ένα βασανιστικό ερώτημα: Μήπως μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και δεν το κάναμε;».

  Ακόμη ρωτάει ο μεγάλος απών!

  Αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα, τα στελέχη του, τους γνωρίζαμε (κάποιοι), τους γνωρίσαμε και τους ζήσαμε στο πετσί μας. Ετοιμάζουν πάντα το επόμενο ψέμα, την επόμενη παραπλάνηση, την επόμενη στρεψοδικία.

  Το ένα χιλιοστό αυτής της προπαγανδιστικής προσπάθειας αν χρησιμοποιούσαν για να ασχοληθούν με ένα θέμα, ακόμη και αυτοί, οι άχρηστοι, κάτι μπορεί να κατάφερναν.

  Αυτό, όμως, που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι στην Ελλάδα δεν δημοσιεύθηκαν – κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν – οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το Μόσταρ!

  Δεν δημοσιεύθηκε και δεν προβλήθηκε τίποτε! Κανένα από τα πειστήρια της χοντροπετσιάς, του κυνισμού, της αναλγησίας. Ούτε οι βόλτες στη γέφυρα του Μόσταρ, ούτε τα κόκκινα τριαντάφυλλα, ούτε τα τραπέζια με τα φρούτα, ούτε οι θεαματικές πτώσεις στον ποταμό.

  Τίποτε από όλα όσα αποδεικνύουν πως ο κ. Τσίπρας γνώριζε τα πάντα, αλλά καθόταν να πετάει λουλούδια και να υπογράφει «χάρτες ειρήνης», παρέα με τον αγαπημένο του φίλο Ζάεφ!

  Πού είναι οι φωτογραφίες από το Μόσταρ, οέο;

  Πού είναι τα βίντεο από το Μόσταρ, οέο;

  Πουθενά! Η προληπτική λογοκρισία σε όλο της το μεγαλείο!

  Όπως έχω ξαναγράψει ο Ανατόλ Φρανς έλεγε πως η Δημοκρατία διοικείται από το χέρι ενός αόρατου μηχανικού.

  Και αυτή τη φορά, ο «αόρατος μηχανικός» έκανε πάλι το θαύμα του.

  Ο Τζορτζ Όργουελ, στον πρόλογο της «Φάρμας των Ζώων», αποκάλυψε την ύπαρξη ενός συστήματος βάσει του οποίου χωρίς να εφαρμόζεται καμιά λογοκριτική μέθοδος, είναι δυνατόν να αποκρύπτονται από το λαό πληροφορίες που δεν πρέπει να γίνονται γνωστές και να δημοσιεύεται μόνο το «δέον να δημοσιοποιείται».

  Σημειώστε ότι ο πρόλογος εκείνος δημοσιεύθηκε μόνο στην πρώτη έκδοση του βιβλίου και έκτοτε εξαφανίσθηκε από όλες τις εκδόσεις που ακολούθησαν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Δηλαδή ο Όργουελ έπεσε και ο ίδιος θύμα της προσπάθειάς του να αποκαλύψει κάτι που δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί…

  Και για να τελειώνουμε!

  Υπάρχει μια έννοια που αποκαλείται «έγκαιρη προειδοποίηση». Υποχρέωση για έγκαιρη προειδοποίηση έχουν οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι.

  Η «έγκαιρη προειδοποίηση», όμως, απουσιάζει σταθερά εδώ και χρόνια.

  Απουσίαζε το 2014, όταν προειδοποιούσαμε και μας αποκαλούσαν κινδυνολόγους και καταστροφολόγους και Κασσάνδρες (με τη διαφορά ότι η Κασσάνδρα επιβεβαιωνόταν πάντα).

  Απουσίασε και από την πρόσφατη τραγωδία στο Μάτι, με αποτέλεσμα οι συνάνθρωποί μας να καούν ζωντανοί και να πνιγούν.

  Θεωρήστε ότι το χρονολόγιο, οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το θεατρικό έργο «Ο Τσίπρας στο Μόσταρ», αποτελούν τμήμα της τόσο αναγκαίας «έγκαιρης προειδοποίησης».

  Για την επόμενη φορά!

  Όταν θα μας πει (κοντοζυγώνει η 20ή Αυγούστου) ότι έσχισε τα μνημόνια και ήταν ντάλα μεσημέρι.

  Όταν θα ξανακινδυνέψουμε και θα μας πει ότι χρειάζεται ένα… νέο Νέο Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

  Και τώρα σας αφήνω να δείτε τα (καλά κρυμμένα) βίντεο. Και τις φωτογραφίες!

  Για να μην ξεχάσουμε!

  Για να μην τον ξεχάσουμε!

  *Η κ. Σοφία Βούλτεψη είναι Βουλευτής Β’ Αθηνών, πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, δημοσιογράφος.

  https://www.liberal.gr/arthro/215901/apopsi/arthra/pou-einai-oi-eikones-apo-ton-tsipra-sto-mostar-oeo.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.