Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ”

Iudex damnatur ubi  nocens absolvitur

Η δικαιοσύνη είναι ίσως η κρισιμότερη από όλες τις εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής. Και αυτό γιατί αποτελεί τον τελικό στόχο, το τελικό αγαθό (sumum bonum) της πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης, τόσο με τη μορφή της κοινωνικής δικαιοσύνης, όσο και με αυτή της ατομικής, που είναι και μία από τις προϋποθέσεις της προηγούμενης – αλλιώς η διαφορετική αντιμετώπιση των επιμέρους ατόμων εισάγει ουσιαστικά (πρόσθετες) ταξικές διακρίσεις. Γι’ αυτό και όλα τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα μένουν κενός λόγος χωρίς τη ύπαρξη δικαιοσύνης και ούτε κοινωνική συνοχή μπορεί να επιτευχθεί πραγματικά χωρίς αυτή. Μπορεί επομένως η δικαιοσύνη να θεωρηθεί ως η Λυδία λίθος και καθρέφτης κάθε καθεστώτος.

Τα σύγχρονα κράτη προσπαθούν να πετύχουν το αγαθό της δικαιοσύνης επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν συνθήκες λειτουργικής ανεξαρτησίας στους δικαστές, ώστε να μπορούν να αποφασίζουν ελεύθερα και χωρίς παρεμβάσεις (“χωρίς φόβο και πάθος”). Από την άλλη πλευρά υποχρεώνουν τους δικαστές να έχουν τέτοια συμπεριφορά και στάση, ώστε να μπορούν να εμπνέουν το κύρος και το σεβασμό αυτών που δικάζουν και γενικότερα όλης της κοινωνίας. Γι’ αυτό και επιβάλουν αναλυτική αιτιολόγηση των αποφάσεων και των ενεργειών τους και διαφάνεια και δημοσιότητα των δικαστικών διαδικασιών.

Αυτά φυσικά ισχύουν στο βαθμό που αναφερόμαστε σε μια χώρα που έχει ενσωματώσει τις αρχές της σύγχρονης δημοκρατικής διακυβέρνησης. Γιατί σε πολλές τριτοκοσμικές (και όχι μόνο) χώρες αυτά παραμένουν στη θεωρία. Δυστυχώς στην Ελλάδα, παρ’ όλους τους βαυκαλισμούς που ακούγονται περί δημοκρατίας, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μία κοινωνική δυναμική που ευνοεί τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Είναι γνωστό άλλωστε οτι η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των πιο διεφθαρμένων κρατών στην Ευρώπη (υψηλότερα ακόμα και από πολλές από αυτές που γνώρισαν τη μετακομμουνιστική κοινωνική κατάρρευση). Σ’ αυτή τη συγκυρία οι δικαστικοί μηχανισμοί, όχι μόνο δεν έχουν προβάλλει αντίσταση, δικαιώνοντας το θεσμικό τους ρόλο, αλλά έχουν αναδειχθεί σε βασικούς πυλώνες του διεφθαρμένου κράτους.

Η στρεψοδικία που επικρατεί στα ελληνικά δικαστήρια δημιουργεί μιά κουλτούρα που έχει μετατρέψει την έννοια της ανεξαρτησίας των δικαστικών σε αυθαιρεσία των αποφάσεών τους. Όποιος είχε την ατυχία να εμπλακεί σε κάποιο σημαντικό βαθμό με δίκες, μπορεί να διαπιστώσει οτι πολλές φορές οι δικαστικές αποφάσεις δεν περιέχουν αιτιολόγηση, παρόλο που αυτό απαιτείται από το σύνταγμα, ώστε να ελαχιστοποιούνται τα περιθώρια μεροληψίας και εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων. Αλλά και όταν ακόμα υπάρχει αιτιολόγηση, αυτή είναι συνήθως παιδαριώδης και συχνά έχει μικρή – ή και καμία – σχέση με τις μαρτυρίες και τα υπόλοιπα αποδεικτικά στοιχεία. Έτσι τα γεγονότα που περιγράφονται στις δικαστικές αποφάσεις σπανίως προκύπτουν από “επιστημονική” έρευνα και πολλές φορές είναι απλώς το αποτέλεσμα παρασκηνιακών “διακανονισμών”. Πάρα πολλοί δικαστές είναι τόσο τόσο πωρωμένοι που μπορούν να λένε τις μεγαλύτερες τερατολογίες χωρίς τη ντροπή που θα ένοιωθε ένας φυσιολογικός άνθρωπος με μέση ηθική συνείδηση.

Ακόμα και τα πρακτικά των δικών δίνονται μετά από μήνες ή χρόνια, ώστε να υπάρχει η ευχέρεια να χαλκευτούν κατάλληλα, χωρίς να υπάρχει θεσμοποιημένος μηχανισμός αμφισβήτησής τους. Τελευταία μάλιστα εμφανίστηκαν κρούσματα, όπου δικαστές αντέταξαν στους πολίτες – υπηκόους, εκτός από την έμμεση βία της αυθαιρεσίας των αποφάσεών τους, και άμεση φυσική βία.

Αν και διακηρύσσεται συχνά η ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας, ένας προσεκτικός παρατηρητής μπορεί να καταλάβει οτι η πολιτική εξουσία ποδηγετεί τους δικαστικούς μηχανισμούς. Οι όποιες (προσχηματικές) προσπάθειες γίνονται για να διορθωθεί η κατάσταση στους δικαστικούς μηχανισμούς, που αναπόφευκτα ολοένα και περισσότερο γίνεται αντιληπτή στους πολίτες, δεν έχει ως τελικό στόχο την εξυγίανσή τους, αλλά την απόκρυψη των αδυναμιών τους. Άλλωστε κανένα νομοθετικό μέτρο δεν μπορεί να αποδώσει, αφού στην περίπτωση της διεφθαρμένης “δικαιοσύνης”, δεν προϋποθέτει την μόνο την εφαρμογή του, αλλά και τον τελικό έλεγχό του από τους ίδιους ανθρώπους που υποτίθεται οτι ελέγχει, από αυτό το ίδιο σάπιο περιβάλλον.

Για παράδειγμα, όταν η σήψη και η διάλυση του δικαστικού μηχανισμού έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε πριν από μερικά χρόνια δικαστές άρχιζαν να επιδικάζουν στους εαυτούς τους μισθολογικές αυξήσεις, η αντίδραση του κράτους, αντί να βελτιώσει τους μηχανισμούς απονομής δικαιοσύνη, ώστε να μη συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα, ήταν να τροποποιήσουν το σύνταγμα, και τέτοιες διαφορές να δικάζονται πλέον από ανώτατα δικαστήρια, τα οποία ελέγχονται από την κομματική εξουσία, και τα οποία μπορούν με τη σειρά τους να ελέγχουν και τους κατώτερους δικαστές με μυστικές εγκυκλίους, πειθαρχικές διαδικασίες και άλλες παρεμβάσεις. Έτσι το κράτος δεν κινδυνεύει από απρόβλεπτες δικαστικές αποφάσεις που θα ανατρέψουν την εισοδηματική πολιτική. Οι υπόλοιποι Έλληνες βέβαια συνεχίζουμε να δικαζόμαστε από αυτόν το διαλυμένο και διεφθαρμένο δικαστικό μηχανισμό.

Άλλωστε ολοένα και περισσότεροι πολιτικοί επιλέγουν τις αίθουσες των δικαστηρίων για να λύσουν τις πολιτικές τους διαφορές με θεαματικό τρόπο. Και το μόνιμο άλλοθι στις περιπτώσεις που πολιτικοί ή στενά με αυτούς συνδεδεμένα πρόσωπα εμπλέκονται σε σκάνδαλα και ατασθαλίες είναι η επίκληση του εισαγγελέα. Εκ του ασφαλούς φυσικά, γιατί έτσι όπως έχει καταντήσει η “δικαιοσύνη”, όχι στις πιέσεις που αναπόφευκτα δημιουργούνται σε τέτοιου είδους υποθέσεις είναι ικανή να αντισταθεί, αλλά ούτε να προστατεύσει στοιχειωδώς την τιμή, την περιουσία, ίσως ακόμα και τη ζωή των απλών πολιτών στην καθημερινή ζωή τους. Έτσι η διαφθορά που μαστίζει τον κρατικό μηχανισμό, εκπορευόμενη από τις ίδιες κομματικές μήτρες, μεταφέρεται και διαλύει και την τελευταία επίφαση “κράτους δικαίου”.

Ένας άλλος τρόπος απόκρυψης της θλιβερής κατάστασης που επικρατεί στους δικαστικούς μηχανισμούς είναι η αδιαφάνεια. Πρόσφατα το ελληνικό κράτος καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απαγόρευση κριτικής διεφθαρμένων δικαστών. Άλλωστε η επιλογή των δικαστών που θα δικάσουν μόνο θεωρητικώς γίνεται με δημόσια κλήρωση, άλλα πρακτικά με τις συνήθεις αδιαφανείς διαδικασίες. Είναι χαρακτηριστικό του πόσο λίγη εμπιστοσύνη έχει το ίδιο το κράτος στη “δικαιοσύνη” του, και ο τρόπος που έγιναν οι τελευταίες δίκες σχετικά με την τρομοκρατία, όπου υπήρχε ενδιαφέρον και από αλλοδαπούς παράγοντες. Γιά να μην υπάρξουν “εκπλήξεις” ψηφίστηκε ειδική νομοθεσία, ώστε να γίνεται προεπιλογή των δικαστών που θα κληρωθούν για να δικάσουν. Οι υπόλοιποι δικαστές φαίνεται οτι είναι κατάλληλοι μόνο γιά εμάς τους “ιθαγενείς”!

Χαρακτηριστική έκφραση του διεφθαρμένου κράτους φαίνεται να είναι οι εισαγγελίες και γενικότερα η ποινική δικαιοσύνη, όπου σπανίζουν οι τεκμηριωμένες αποφάσεις, ενώ η τρομοκρατία που εύλογα υφίσταται κάποιος που αντιμετωπίζει προφυλάκιση από τον εμφανώς διεφθαρμένο και μεροληπτικό δικαστικό μηχανισμό, μπορεί να τον κάνει ευεπίφορο σε κάθε είδους εκβιασμό και εκμετάλλευση. Όποιος εξοικειωθεί λίγο με τις διαδικασίες στα δικαστήρια θα μπορέσει να παρατηρήσει πολλές φορές εισαγγελείς να αναλαμβάνουν χωρίς ίχνος ντροπής την υπεράσπιση από έδρας εμφανώς ένοχων κατηγορούμενων. Οι ίδιοι άνθρωποι μπορεί να δείχνουν αυστηρότητα και σκληρότητα ή να προβαίνουν σε προφυλακίσεις σε άλλες περιπτώσεις, που φυσικά δεν είναι “κανονισμένες”. Και αυτή τη μεροληπτική, ιδιοτελή και καταχρηστική άσκηση της εξουσίας που τους εμπιστεύτηκε η κοινωνία την αποκαλούν “ελεύθερη κρίση”! 

Η μεροληπτική, εξαρτημένη και αντίθετη με τις κοινωνικές αξίες “δικαστική κρίση” γίνεται αισθητή στα μικτά ορκωτά δικαστήρια, οπότε παρατηρείται συχνά το φαινόμενο σύσσωμα οι ένορκοι, που δικάζουν με γνώμονα τη συνείδησή τους, να αποφασίζουν διαφορετικά από τους υπάλληλους δικαστές. Γι’ αυτό, τον τελευταίο καιρό, ασκούνται πιέσεις για περιορισμό των ενόρκων, ενώ είναι ίσως οι μόνοι που μπορούν να μετριάσουν κάπως τη σαπίλα του δικαστικού συστήματος (τουλάχιστον στις σημαντικότερες περιπτώσεις). Με τον τρόπο αυτό επίορκοι εισαγγελείς και δικαστές, και όσοι μπορούν μέσω αυτών να ασκούν έλεγχο ή να επηρεάζουν τη “δικαιοσύνη”, θα μπορούν να συγκεντρώσουν ακόμα μεγαλύτερη εξουσία και να ασκούν ακόμα μεγαλύτερη καταπίεση στον ελληνικό λαό.

Οι δίκες στα ελληνικά δικαστήρια μπορεί να κρατήσουν δεκαετίες και το ελληνικό κράτος έχει καταδικαστεί πολλές φορές γιά το λόγο αυτό από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμία προθεσμία έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες εκδίδονται πολλούς μήνες ή και χρόνια μετά από τη δίκη. Όσα ισχύουν γιά την υπόλοιπη διοίκηση σχετικά με την υποχρέωση των  υπηρεσιών να απαντούν, και μάλιστα σε συγκεκριμένες και εύλογες προθεσμίες, δεν έχουν καμία εφαρμογή στην ελληνική “δικαιοσύνη”.

Κομβικό στοιχείο στη δικαστική διαφθορά είναι προφανώς διαπλεκόμενοι με δικαστικούς δικηγόροι. Γι’ αυτό και οι δικηγόροι, δικαστές και άλλα πρόσωπα που συνδέονται με το γενικότερο φαινόμενο της διαφθοράς στο κράτος ή απλώς λόγω της θέσεως τους αντιλαμβάνονται τη διάλυση και τεράστια διαφθορά του δικαστικού μηχανισμού, και δεν φωνάζουν (τουλάχιστον τόσο δυνατά όσο θα μπορούσαν) – όπως φυσικά και μεγιστάνες τύπου Μπερλουσκόνι, ημεδαποί ή αλλοδαποί (που γνωρίζουμε όλοι οτι προκλητικά δεν τολμά η “δικαιοσύνη” να τους αγγίξει) – αποτελούν ένα διαρκώς διευρυνόμενο κύκλο ανθρώπων που απολαμβάνουν μιας ( όχι τυπικής όπως οι βουλευτές, αλλά) ουσιαστικής δικαστικής ασυλίας.

Οι άνθρωποι αυτοί, έχοντας εξασφαλισμένη ατιμωρησία από το διαλυμένο και διεφθαρμένο δικαστικό μηχανισμό (στο βαθμό τουλάχιστον που δεν έχουν “προσβλητική συμπεριφορά κατά συναδέλφων και δικηγόρων”), μπορούν να επιδίδονται ανενόχλητοι σε απάτες, σφετερισμούς περιουσιών και κάθε είδους αδικίες εις βάρος των υπόλοιπων Ελλήνων πολιτών. Αποτέλεσμα μεταξύ άλλων είναι η μειωμένη αξιοπιστία του δικηγορικού επαγγέλματος στην ελληνική κοινή γνώμη και τα πολλά παράπονα που εκφράζονται για δικηγόρους

ΗΔΗ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ.

Δημιουργείται με τον τρόπο αυτό ένα πραγματικό δικαστικό παρακράτος που έχει μετατρέψει τη δικαιοσύνη, από θεματοφύλακα και εκφραστή των αξιών που συνέχουν την κοινωνία σε ψευδεπίγραφο μηχανισμό θεσμοποιημένης αδικίας, από έσχατο καταφύγιο και προστάτη του δικαίου σε όργανο αυθαιρεσίας υπέρ αυτών που έχουν προνομιακή πρόσβαση σ’ αυτό. Το πολίτευμα, χάνοντας έτσι βαθμιαία τους τελευταίους μηχανισμούς σχετικής ισονομίας, διολισθαίνει εντονότερα από μιά προβληματική δημοκρατία προς μιά δικαστικά επιβαλλόμενη ολιγαρχία. Οι λίγες περιπτώσεις που κατάφεραν να βγουν στη δημοσιότητα είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς που υποβόσκει στους διαδρόμους και στα γραφεία της ελληνικής “δικαιοσύνης”. Τα ελληνικά δικαστήρια είναι ο τόπος, όπου με το άλλοθι της λατρείας των τύπων, εξευτελίζεται η αξιοπρέπεια του πολίτη, που αντιμετωπίζεται σαν σκουπίδι, και παραβιάζεται με τον πιό εξωφρενικό τρόπο η ουσία των νόμων, του συντάγματος και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

greekjustice.tripod.com

Διευκρίνιση:

Το δημοσίευμα είναι του 2006 (μάλλον), αλλά είναι τώρα πιο επίκαιρο παρά ποτέ, διότι οι γενικοί κανόνες που προβάλει ισχύουν πάντα και διότι από το 2006 και έπειτα η κατάσταση όχι μόνο ότι δεν βελτιώθηκε, αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, χειροτέρεψε κιόλας κατά πολύ. Δειτε ενδεικτικά τι έγινε μετά, με το μαζικό έγκλημα των αποδοχών των δικαστών, την έκθεση GRECO που λέει ότι οι δικαστές, οι εισαγγελείς και οι βουλευτές είναι οι άρχοντες της διαφθοράς στην Ελλάδα, γιατί παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου, και τέλος, δείτε μια πολύ πρόσφατη αναφορά στην Εισαγγελέα του ΑΠ για τα ανήκουστα που γίνονται στην Εισαγγελία Χαλκίδος (Καταστρέφουν Κόσμο. Ανοιχτός Δημόσιος Πόλεμος).

Δείτε επίσης και τις αμέτρητες μηνύσεις κατά κυβερνώντων που κατατέθηκαν από το 2009 και έπειτα αλλά δεν ελέγχτηκαν ποτέ από την ελληνική δικαιοσύνη, διότι για αυτήν τα πράγματα είναι απλά: Ο υπουργός είναι θεός, και ως τέτοιος μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς να τον ελέγξει ! Ούτε η τακτική δικαιοσύνη, που δεν έχει ως ευαγγέλιο το σύνταγμα αλλά το νόμο περί της “ποινικής ευθύνης υπουργών”, ούτε το ΣΤΕ, που λέει ότι δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου των κυβερνητικών πράξεων, όπως η συμφωνία των Πρεσπών λόγου χάριν ! Δηλαδή ο υπουργός ως θεός είναι υπεράνω του συντάγματος και του νόμου. Υπεράνω βέβαια είναι και ο πρώτος υπουργός, ο πρωθυπουργός δηλαδή, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της κοινοβουλευτικής διακυβέρνησης της χώρας, οι βουλευτές. Και γιατί όλα αυτά;;; Για να προστατευτούν οι “θεοί” από τα κακώς κείμενα της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία υπάρχει μόνο για τους κοινούς θνητούς. Αύριο μεθαύριο θα απαγορεύσουν με νόμο το μονοθεϊσμό, θα μας αναγκάσουν να τους προσκυνάμε όλους και αν δεν θα το κάνουμε, η δικαιοσύνη θα μας τιμωρεί κιόλας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

11 comments on “Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ”

 1. Δεύτερη η Ελλάδα σε καταδίκες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2017

  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: 7η η Ελλάδα σε καταδίκες από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα – «Αγκάθι» το σύστημα απονομής δικαιοσύνης (Στατιστικά)

  ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ JFG: στην πραγματικότητα, η Ελλάδα κατέχει τη πρωτιά, διότι όλες οι χώρες που την ξεπερνούν έχουν πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό ( Ρωσία Τουρκία 79,51 εκατομμύρια, Ουκρανία 48,5 εκατομμύρια Ρουμανία 20 εκατομμύρια) και συνεπώς οι υποψήφιοι αδικημένοι είναι πολύ περισσότεροι, δεν έχουν δικό τους αντιπρόεδρο και οι πολίτες τους έχουν καλύτερη ενημέρωση σχετικά με το θεσμό του ΕΔΑΔ και λιγότερα εμπόδια στην άσκηση δικαιώματος προσφυγής ενώπιων του.

  01/02/2018

  Επιμέλεια: Γεώργιος Π. Κανέλλος

  Με αφορμή την έναρξη του δικαστικού έτους 2018, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) δημοσίευσε δύο στατιστικές μελέτες αναφορικά με τις παραβιάσεις κατ’ άρθρο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και κατά Κράτος, βάσει των δημοσιευθεισών αποφάσεών του.

  Η πρώτη μελέτη εστιάζει στις δημοσιευθείσες κατά τη διάρκεια του δικαστικού έτους 2017 αποφάσεις, ενώ η δεύτερη αφορά τις δημοσιευθείσες την περίοδο 19591 – 2017 αποφάσεις του Δικαστηρίου του Στρασβούργου.

  Οι εν λόγω μελέτες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, καθώς παρέχουν αρκετές πληροφορίες αναφορικά με τη φύση και τον όγκο των παραβιάσεων που διαπράττει η χώρα μας στο επίπεδο των κατοχυρωμένων στο πλαίσιο της ΕΣΔΑ θεμελιωδών δικαιωμάτων.

  Ειδικότερα, σε σύνολο 1068 αποφάσεων του ΕΔΔΑ για το δικαστικό έτος 2017, οι 37 αποφάσεις αφορούσαν την Ελλάδα. Είναι αξιοσημείωτο δε πως μόνο μία απόφαση ήταν αθωωτική, ενώ οι υπόλοιπες 36 ήταν καταδικαστικές.

  Η «επίδοση» αυτή κατατάσσει την Ελλάδα στην 5η θέση μεταξύ των 47 Κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης όσον αφορά τις εις βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις για το 2017, μετά τη Ρωσία (293), την Τουρκία (99), την Ουκρανία (82), και τη Ρουμανία (55).

  Από τις χώρες που ξεπερνούν την Ελλάδα σε παραβιάσεις, μόνο η Ρουμανία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Επιπλέον, η φύση των παραβιάσεων σχετίζεται κατά κύριο λόγο με την παράγραφο 1 του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ η οποία κατοχυρώνει το δικαίωμα στη χρηστή απονομή δικαιοσύνης και δη το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη και το δικαίωμα σε δίκη εντός εύλογης προθεσμίας (ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης). Άλλες παραβιάσεις αφορούν το άρθρο 13 της ΕΣΔΑ σχετικά με το δικαίωμα της πραγματικής (αποτελεσματικής) προσφυγής, το άρθρο 3 της ΕΣΔΑ για την απαγόρευση της απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης, το άρθρο 5 της ΕΣΔΑ που περιλαμβάνει το δικαίωμα στην προσωπική ελευθερία και ασφάλεια, το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης, καθώς και την προστασία της ιδιοκτησίας όπως αυτή θεσπίζεται στο άρθρο 1 του πρώτου πρόσθετου πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ.

  Στη συνέχεια, όσον αφορά τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα (1959-2017), η Ελλάδα έχει απασχολήσει το Δικαστήριο σε 963 υποθέσεις που κατέληξαν σε αποφάσεις, εκ των οποίων οι 864 υπήρξαν καταδικαστικές, οι 34 αθωωτικές, οι 20 κατέληξαν σε φιλικό διακανονισμό [άρθρο 39 ΕΣΔΑ] και άλλες 45 είναι άλλου είδους αποφάσεις (όπως π.χ. αποφάσεις δίκαιης ικανοποίησης [άρθρο 41 ΕΣΔΑ], αποφάσεις αναθεώρησης [άρθρο 80 Εσωτερικού Κανονισμού ΕΔΔΑ], αποφάσεις επί των υποβαλλόμενων από τις κυβερνήσεις των Κρατών προκαταρκτικών ενστάσεων για μη εξέταση της ουσίας υποθέσεων, ή αποφάσεις για έλλειψη δικαιοδοσίας του ΕΔΔΑ [άρθρο 32 ΕΣΔΑ]).

  Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 7η θέση μεταξύ των 47 Κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης όσον αφορά τις εις βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις από την ίδρυση του ΕΔΔΑ μέχρι σήμερα, μετά την Τουρκία, τη Ρωσία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, και την Πολωνία.Πρέπει να τονισθεί ότι η φύση των παραβιάσεων κυμαίνεται σε γενικές γραμμές στα ίδια πλαίσια με τα όσα ήδη αναφέρθηκαν ως προς τη μελέτη που αφορά τις δικαστικές αποφάσεις του 2017. Περαιτέρω, όμως, θα πρέπει να αναφερθούν και οι διαπιστωμένες με απόφαση του ΕΔΔΑ παραβιάσεις που αφορούν το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής όπως κατοχυρώνεται στο άρθρο 8 της ΕΣΔΑ, την ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας που διατυπώνεται στο άρθρο 9 της ΕΣΔΑ, καθώς και την αναγνωρισμένη στο άρθρο 14 της ΕΣΔΑ αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων.

  Ο σχετικός πίνακας της μελέτης του ΕΔΔΑ που αφορά τις αποφάσεις του για το δικαστικό έτος 2017 είναι διαθέσιμος στην αγγλική γλώσσα εδώ, ενώ ο πίνακας της μελέτης αναφορικά με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου την περίοδο 1959-2017 είναι διαθέσιμος επίσης στην αγγλική γλώσσα εδώ.

  Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δημοσιευθείσες αποφάσεις του ΕΔΔΑ που αφορούν την Ελλάδα τα πλήρη κείμενα των αποφάσεων στην αγγλική γλώσσα είναι διαθέσιμα εδώ.
  Διαβάστε επίσης: ΕΔΔΑ: Με καταδίκη της Ελλάδας για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή κλείνει το 2017

  https://www.lawspot.gr/nomika-nea/deyteri-i-ellada-se-katadikes-gia-paraviaseis-anthropinon-dikaiomaton-stin-eyropaiki

 2. “Πρωταθλήτρια” σε καταδίκες η Ελλάδα και στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

  23-Αυγ-2010

  Ο καλύτερος πελάτης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με συνολικά πρόστιμα που ξεπερνούν τα δυο δισεκατομμύρια ευρώ για μη εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας αλλά και για ανυπακοή στις αποφάσεις του Ευρωδικαστηρίου, είναι η Ελλάδα.

  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η χώρα μας τουλάχιστον στο 40% των υποθέσεων, κοινοποιεί με καθυστέρηση τα μέτρα που λαμβάνει για την μεταφορά των Οδηγιών, γεγονός που οδηγεί σε ξεκάθαρες καταδίκες και καμπάνες εκατομμυρίων ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο η υπόθεση της καταδίκης της Ελλάδας για την απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών εξακολουθεί να μας κοστίζει πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ. Οι Έλληνες πολίτες δηλαδή -μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία- πληρώνουν κάθε μήνα πρόστιμο 977.616 ευρώ, επειδή η Ελληνική Κυβέρνηση είναι ανίκανη να παρουσιάσει και να ψηφίσει έναν νόμο συμβατό με την κοινοτική νομοθεσία.

  Άλλα παραδείγματα:

  – Για μη συμμόρφωση με το κοινοτικό πλαίσιο απαλλοτριώσεων *(χαμηλές αποζημιώσεις στους ιδιώτες) εκκρεμούν καταδίκες περί τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

  – Για τις 254 παράνομες χωματερές που συνεχίζουν να λειτουργούν (!!!) ένας πιθανός έλεγχος της Ε.Ε θα οδηγήσει σε πρόστιμα 8,5 εκατομμύρια ευρώ για καθεμιά από αυτές.

  – Για τις επιχορηγήσεις της Ολυμπιακής το ποσό «αγγίζει» τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

  Σύμφωνα επίσης με πρόσφατη δήλωση του Μανουέλ Μπαρόζο, προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητή Ιωάννη Τσουκαλά) από το 1996, ζητήθηκε από την Ελλάδα να επιστρέψει ποσό ύψους 1.435.400.000 ευρώ λόγω της εσφαλμένης εφαρμογής των κανόνων της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, δηλαδή για τις γεωργικές επιδοτήσεις!!!

  Τα στοιχεία

  Τα 50 χρόνια λειτουργίας γιόρτασε το 2009 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου που αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα προστασίας θεμελιωδών ελευθεριών που συνθλίβονται στη γραφειοκρατία της εγχώριας δικαιοσύνης. Προφανώς δεν είναι έκπληξη λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι 6η (επί 47 χωρών) στις καταδικαστικές αποφάσεις και σταθερά στις κορυφαίες θέσεις για ζητήματα μη δίκαιης δίκης, καταπάτησης περιουσίας και καθυστέρησης στην απονομή δικαιοσύνης. Άλλωστε μόλις στο 2,3% των περιπτώσεων γίνονται δεκτές οι θέσεις της πολιτείας…

  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

  – Πρώτος Έλληνας Δικαστής (1959-1970) διατέλεσε ο καθηγητής της Νομικής , πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπουργός Δικαιοσύνης (1952), Γιώργος Μαριδάκης.

  – Αυτή τη στιγμή η χώρα εκπροσωπείται από τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου, πρύτανη της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών(1991-1994), Χρ. Ροζάκη. Ο κ. Ροζάκης είναι από το 1998 αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και η θητεία του λήγει στις 31.10.2010.

  Η ελληνική πλευρά του Ε.Δ.

  – 500 προσφυγές (περίπου) κατατίθενται κάθε χρόνο σε βάρος της Ελλάδας στο Ε.Δ. Ο όγκος των υποθέσεων αυξήθηκε κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Οι εκκρεμείς προσφυγές έχουν ανέλθει στις 30.6.10 σε 129.650 και υπάρχει αύξηση από 1/1/2010 μέχρι 30/6/2010 9%. Την 1.1.10 ήταν 119.300, οι δε απαράδεκτες προσφυγές έφθασαν στις 30.6.10 στο ρεκόρ του 95,14%.

  – Δύο χρόνια από τη στιγμή της προσφυγής είναι (κατά προσέγγιση) ο χρόνος για την έκδοση απόφασης στις περισσότερες υποθέσεις.

  Ποσοστά Καταδίκης – 1959-2008*

  – 2.285 ελληνικές υποθέσεις χειρίστηκε τα 50 χρόνια το Ε.Δ

  – 2.344 κηρύχθηκαν απαράδεκτες (ποσοστό 83% απορρίφθηκαν για τυπικούς λόγους και δεν συζητήθηκαν επί της ουσίας)

  – 481 υποθέσεις συζητήθηκαν επί της ουσίας (ποσοστό 17%)

  – 419 αποφάσεις δηλαδή ποσοστό 87 % αυτών των υποθέσεων ήταν καταδικαστικές για τη χώρα

  – 11(!!!) αποφάσεις, δηλαδή ποσοστό 2,3% , ήταν απαλλακτικές για τη χώρα.

  Η Ελλάδα στην 8η θέση

  Η Ελλάδα είναι 8η στην κατάταξη επί συνόλου 47 χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τις περισσότερες έχει η Τουρκία με 1.676 και τις λιγότερες η Ανδόρα (92) και το Λιχνενστάιν (4). Χαμηλά νούμερα από τις αποκαλούμενες «μεγάλες» χώρες έχουν η Ισπανία (39) και η Γερμανία (81) ενώ χαμηλά είναι και η Ισλανδία (8), Ιρλανδία (13), Νορβηγία (19), Σουηδία (42), Κύπρος (44), Ελβετία (58).

  Οι «πρωταθλητές»

  Η κατάταξη έχει ως εξής:

  1) Τουρκία 1.676

  2) Ιταλία 1.495

  3) Ρωσία 605

  4) Γαλλία 556

  5) Πολωνία 551

  6) Ουκρανία 476

  7) Ρουμανία 431

  8) Ελλάδα 419

  Για το 2009 η Ελλάδα κατατάσσεται 6η χώρα στην Ευρώπη σε καταδικαστικές αποφάσεις. Πρώτη είναι η Τουρκία (341) , δεύτερη η Ρωσία (210), τρίτη η Ρουμανία (153). Για το 2009 εκδόθηκαν 69 καταδικαστικές αποφάσεις κατά Ελλάδας και 3 απαλλαχτικές. Οι περισσότερες από τις καταδικαστικές είναι για καθυστερήσεις εκδίκασης των υποθέσεων από τα ελληνικά δικαστήρια (41 υποθέσεις). Επίσης υπήρξαν 16 καταδίκες για δίκαιη δίκη, 10 για παραβίαση δικαιωμάτων της προδικασίας, 6 για παραβιάσεις περιουσιακών δικαιωμάτων. Για καθυστερήσεις το 2009 είμαστε η 3η χώρα σε παραβιάσεις (41) πίσω από την Τουρκία (95) και την Πολωνία (50) και για παραβίαση της δίκαιης δίκης είμαστε στην έκτη θέση σε όλη την Ευρώπη.

  «Πρωτιές» παντού

  – 1η χώρα σε παραβιάσεις του άρθρου 9 της ΕΣΔΑ (ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας) με 8 καταδικαστικές αποφάσεις. Δεύτερες είναι η Βουλγαρία και Ουκρανία με 3 η κάθε μία. Σε σύνολο 25 καταδικαστικών αποφάσεων για τη παραβίαση αυτή η Ελλάδα κατέχει ποσοστό 32%!

  – 3η χώρα στην παραβίαση του εύλογου χρόνου εκδίκασης των υποθέσεων (άρθρ. 6 παρ. 1 ΕΣΔΑ). Από τις 3559 καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ η Ελλάδα έχει καταδικαστεί σε 279 υποθέσεις (σε ποσοστό δηλ. 7,84 %!). Περισσότερες καταδίκες έχει μόνον η Ιταλία (1.083) και η Πολωνία (310).

  – 5η χώρα στην παραβίαση του άρθρου 13 της ΕΣΔΑ (ανυπαρξία δικαιώματος πραγματικής προσφυγής). Από τις 997 καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ η Ελλάδα έχει καταδικαστεί σε 75 υποθέσεις (σε ποσοστό δηλ. 7,5 %!). Τις περισσότερες καταδίκες έχει η Σλοβενία (195) με δεύτερη τη Τουρκία (189).

  – 7η χώρα στην παραβίαση του δικαιώματος προστασίας της ιδιοκτησίας (άρθρ. 1 του Πρώτου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ-απαλλοτριώσεις κλπ) . Από τις 1931 καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ η Ελλάδα έχει καταδικαστεί σε 55 υποθέσεις . Τις περισσότερες καταδίκες έχει η Τουρκία (458) με δεύτερη τη Ρωσία (337) και τρίτη τη Ρουμανία (281).

  -7η χώρα της Ευρώπης στη παραβίαση της δίκαιης δίκης (άρθρ. 6 παρ. 1 της ΕΣΔΑ). Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί σε 90 υποθέσεις. Περισσότερες καταδίκες έχει η Τουρκία (531), με δεύτερη την Ρωσία (401) και Τρίτη την Ουκρανία (327).

  – 9η χώρα της Ευρώπης στη παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης (άρθρ. 10 ΕΣΔΑ). Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί σε 7 υποθέσεις. Περισσότερες καταδίκες έχει η Τουρκία (170), με δεύτερη την Αυστρία (32).

  *Οι αριθμοί αυξάνουν κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια όπου οι έλληνες πολίτες λόγω καλύτερης ενημέρωσης προσφεύγουν σωρηδόν στο Ε.Δ. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι 428 (από τις 481) αποφάσεις εκδόθηκαν τη δεκαετία 1998-2208.

  **Πηγή: Δικηγορικό γραφείο Βασίλη Χειρδάρη

  http://www.capital.gr/oikonomia/1032945/-protathlitria-i-ellada-se-katadikes-sto-europaiko-dikastirio

 3. Αν είσαι κλεφτρόνι και βουτήξεις 2 ποδήλατα 8 χρόνια φυλακή. Αν είσαι δικαστής και βιάζεις το 4χρονο παιδί σου, ποινή 6 χρόνια.

  Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

  Εχουμε αναφερθεί δεκάδες φορές στο μπλογκ και στην ιστοσελίδα μας για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης και για τις “επιδόσεις” των «λειτουργών της Θέμιδας». Αυτό όμως που διαβάζουμε στο περιοδικό Hot Doc είναι πραγματικά εξωφρενικό. Εδώ πια δεν μπορούμε να μιλάμε απλώς για «συναδελφική αλληλεγγύη» ….

  Θα παραθέσουμε τα πραγματικά περιστατικά όπως υπάρχουν στο ρεπορτάζ της Εύας Μανωλαράκη, στο έντυπο που αναφέραμε και τα συμπεράσματα δικά σας.
  Σύμφωνα, λοιπόν, μ αυτό δικαστής – παιδεραστής –και μάλιστα στο ίδιο το 4χρονο παιδί του- καταδικάζεται με αναστολή, μένει ελεύθερος και «συνεχίζει κανονικά να ασκεί τα καθήκοντα του ως δικαστής και να κρίνει τις τύχες και τις ζωές ανθρώπων», όπως αναφέρει το περιοδικό.

  Πριν απ’ αυτό όμως να επαναλάβουμε κάποια πράγματα.

  Είναι γνωστός ο ζήλος με τον οποίο η εξουσιαστική κάστα των δικαστών καλύπτει διαχρονικά όλα τα σκάνδαλα στα οποία συμμετέχουν επίλεκτα μέλη της αστικής τάξης, της οποίας τα συμφέροντα εξυπηρετεί. (Σ’ αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να αναφέρουμε εκατοντάδες περιπτώσεις).
  Με τον ίδιο ακριβώς ζήλο συμπεριφέρονται και οι δικαστές για να εξοντώσουν κάθε ταλαίπωρο πρεζόνι ή οποιονδήποτε άλλον εκδηλώσει «ανάρμοστη συμπεριφορά» -σύμφωνα με την «λογική» τους- και βρεθεί στο σκαμνί του κατηγορουμένου.

  Εχουμε δει δεκάδες εξωφρενικές αποφάσεις δικαστηρίων.
  Μπάτσοι που δολοφονούν ή βασανίζουν πολίτες να αθωώνονται ή να τους επιβάλλονται ποινές «χάδια».
  Διαδηλωτές που οι μπάτσοι τους τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί –ακόμα και μαθητές που παραπέμπονται με τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο- να δικάζονται σε εξοντωτικές ποινές.

  Αυτή η συντεχνία, διαχρονικά αισθάνεται παντοδύναμη και θεωρείται βασικός πυλώνας του αστικού καθεστώτος. (Αυτή η κάστα έχει διαπρέψει στο παρελθόν, στις πιο μαύρες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας. Στελέχωσε τα έκτακτα στρατοδικεία του εμφύλιου και του μετεμφυλιακού μοναρχοφασισμού, υπηρέτησε χωρίς κανένα πρόβλημα τη χούντα και ήταν το μόνο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού που δεν υπέστη αυτή την κουτσουρεμένη και υποκριτική «αποχουντοποίηση»).

  https://tsak-giorgis.blogspot.com/2013/02/2-8-4-6.html

  σχετικό
  Αν είσαι υπουργός και “βουτήξεις” 450.000 γερμανικά μάρκα, έχεις καλύτερη δικαστική αντιμετώπιση από τον πολίτη που κλέβει 2 ποδήλατα.
  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/07/450000-2.html

 4. Pingback: Βενετία Κάντζια προς τη Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης – ΤΟΠΙΚΗ ΑΙΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

 5. 28|09|2018 15:49

  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

  Πέντε δικογραφίες στη Βουλή: Για Καμμένο, Κοτζιά, Γαβρόγλου, Σκουρλέτη και Πάχτα

  Πέντε δικογραφίες για νυν και πρώην υπουργούς διαβιβάστηκαν σήμερα στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

  Η πρώτη αφορά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο που σχηματίστηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

  Αφορμή για το υβριστικό tweet του κ. Καμμένου στάθηκε η ανακοίνωση της πρώην υπουργού ότι θα παραστεί στην ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν. Η παρουσία της στην Τουρκία είχε προκαλέσει τότε αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια.

  Η δεύτερη δικογραφία αφορά στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ύστερα από μήνυση που κατέθεσε για τη συμφωνία των Πρεσπών η Μακεδονική Οργάνωση Υφηλίου.

  Η Τρίτη δικογραφία διαβιβάστηκε και κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σχολείου του Αγρινίου για τη διδασκαλία και το περιεχόμενο του βιβλίου των Θρησκευτικών.

  Η τέταρτη δικογραφία στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη μετά από μήνυση ιδιώτη που δεν έλαβε και μάλιστα, αναδρομικά επίδομα πρόνοιας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πρόνοιας.

  Η τελευταία δικογραφία αφορά στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Πάχτα ύστερα από μήνυση του δημοσιογράφου Γιάννη Ντάσκα εναντίον του για την υπόθεση των Μεταλλείων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

  http://www.iefimerida.gr/news/447550/pente-dikografies-sti-voyli-gia-kammeno-kotzia-gavrogloy-skoyrleti-kai-pahta

  • νωρίτερα :

   ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
   ΙΖ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
   ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
   ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΒΟΥΛΗΣ
   ΘΕΡΟΥΣ 2018

   ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Θ΄
   Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

   ΘΕΜΑΤΑ
   
Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 


   5. Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον ν.3126/2003 «Ποινική Ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύει: α) την 7-8-2018: Ποινική δικογραφία που αφορά τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, β) Την 8-8-2018: Ποινική δικογραφία στους Πρωθυπουργούς από το έτος 2008 ως και το έτος 2016, Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γεώργιο Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμο, Παναγιώτη Πικραμένο, Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα, Βασιλική Θάνου και στους Υπουργούς Οικονομικών από το έτος 2008 έως και το έτος 2016, Γεώργιο Αλογοσκούφη, Γιάννη Παπαθανασίου, Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελο Βενιζέλο, Φίλιππο Σαχινίδη, Γεώργιο Ζανιά, Γιάννη Στουρνάρα, Γκίκα Χαρδούβελη, Γιάνη Βαρουφάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο και γ) την 29-8-2018: Ποινική δικογραφία που αφορά στον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα, και στον Υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Σκουρλέτη, και ποινική δικογραφία που αφορά στον πρώην Υπουργό Γεώργιο Βουλγαράκη, σελ.

   ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
   ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Π’

   Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

   ΘΕΜΑΤΑ
   Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

   4. Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμ- φωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον ν. 3126/2003 «Ποινική Ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύει, την 1η Μαρ- τίου 2018: Ποινική δικογραφία που αφορά στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, σελ. 5741

  • 25/09/2018
   Στη Βουλή οι δικογραφίες για Μάτι, ΚΕΕΛΠΝΟ και Σκαραμαγκά

   Τρεις δικογραφίες διαβιβάστηκαν στην Βουλή και ανακοινώθηκαν στο Γ’ Θερινό Τμήμα.

   Η πρώτη δικογραφία αφορά τον Αλέξη Τσίπρα. Συντάχτηκε μετά από μήνυση που έχει καταθέσει πολίτης από την Πάτρα σχετικά με ευθύνες που καταλογίζει στον πρωθυπουργό για την τραγωδία στο Μάτι.

   Η δεύτερη δικογραφία είναι κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και διαβιβάστηκε σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών, μετά από μήνυση που έχει καταθέσει η κυρία Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, υποστηρίζοντας ότι όσα έχουν αναφέρει οι δύο υπουργοί εναντίον της για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και άλλες υποθέσεις είναι συκοφαντικά.

   Τέλος, η τρίτη δικογραφία που διαβάστηκε στην Βουλή και αφορά τους πρώην υπουργούς Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη και τον Αλέξανδρο Καλαφάτη σχετικά με την υπόθεση της ιδιωτικοποίησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

   https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/politikes-eidhseis/225830/sti-vouli-oi-dikografies-gia-mati-keelpno-kai-skaramagka

   19.09.2018
   Στη Βουλή δύο νέες δικογραφίες για Παπαντωνίου

   Η υπόθεση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, που για χρόνια ερευνάται από τη Δικαιοσύνη έφθασε και πάλι στη Βουλή, προκειμένου να ξεκαθαριστεί αν η κατηγορία για δωροδοκία εις βάρος του έχει παραγραφεί ή όχι με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ανοίγοντας έναν ακόμα κύκλο κοινοβουλευτικών ερευνών με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό.

   Η διαβίβαση δύο νέων δικογραφιών στη Βουλή που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας από τους ειδικούς ανακριτές (την Ηλιάνα Ζαμανίκα και τον συνεργάτη της Γεώργιο Ευαγγέλου) αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, νέα στοιχεία που έχουν σταλεί από ελβετικές τράπεζες και τις κυπριακές αρχές, από ανοίγματα λογαριασμών και εντοπισμό εξωχώριων εταιρειών και πάντως σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα που υπεγράφησαν επί των ημερών του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και κυρίως με τις φρεγάτες, αλλά και την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων από τον ίδιο, με έμφαση στην απόκτηση ακινήτου στη Σύρο το οποίο στη συνέχεια πουλήθηκε.
   http://www.kathimerini.gr/985507/article/epikairothta/politikh/sth-voylh-dyo-nees-dikografies-gia-papantwnioy

 6. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 26, 2018

  ΟΣΜΗ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΕΥΠ;

  Ο ρόλος Δικαστών, Εισαγγελέων και παλαιάς κοπής Κυπατζήδων…

  Πώς αλήθεια διορίστηκαν και υπηρετούν προβληματικά άτομα στην ΕΥΠ;

  Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

  Πολιτικός αναλυτής – αρθρογράφος

  egerssi@otenet.gr

  http://www.egerssi.gr

  Το Νοέμβριο του 2011 εκδόθηκε το υπ’ αριθμ. 3723/2011 βούλευμα με το οποίο το γνωστό μεγαλοστέλεχος της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνος Αγγελάκης, απαλλάχθηκε της κατηγορίας της κακουργηματικής κατασκοπίας, που τον ενέπλεξε η τότε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου για τους γνωστούς πλέον στο πανελλήνιο λόγους, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στο βούλευμα αυτό, δεν προέκυψε η παραμικρή, έστω αμυδρά, ένδειξη ότι οποιοδήποτε έγγραφο βρέθηκε στην κατοχή του, πως ήθελε να το βγάλει εκτός υπηρεσίας και παραπέμφθηκε μόνο για πλημμεληματικού τύπου κατασκοπία, ήτοι για κατοχή απορρήτων εγγράφων λόγω του ότι, η τότε διοίκηση της ΕΥΠ ισχυριζόταν, ότι κακώς κατείχε τα έγγραφα που βρέθηκαν κλειδωμένα στους φωριαμούς του…

  Στημένη πλεκτάνη κατά μεγαλοστελέχους της ΕΥΠ;

  Δηλαδή κακώς – κατά την τότε διοίκηση της ΕΥΠ – κρατούσε τους φακέλους των πηγών του, αλλά και άλλα έγγραφα των οποίων ήταν χειριστής…

  Μετά από αυτό το φιάσκο, η τότε διοίκηση της υπηρεσίας (Κ. Μπίκας – Φ. Παπαγεωργίου – Χρ. Τσαντρίζος) “έσπασε” την υπόθεση και σε άλλες μικρότερες σε μια προσπάθεια να εμπλακεί ο Αγγελάκης σε πολλές υποθέσεις, ώστε σε κάποια να τους “κάτσει” μια καταδίκη εναντίον του…

  Έτσι, στις 5 Απριλίου 2012, ημέρα Πέμπτη, μόλις πέντε ημέρες πριν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών του Μαΐου 2012, ο τότε διοικητής κ. Κ. Μπίκας καταθέτει μήνυση κατά του Κωνσταντίνου Αγγελάκη, για δήθεν παράβαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν λέει, κάποια ψυχομετρικά τεστ αποτυχόντων υπαλλήλων της ΕΥΠ.

  Ο κ. Μπίκας ισχυρίσθηκε επίσης, ότι βρέθηκαν και στην κατοχή του και τέσσερα τεστ επιτυχόντων υπαλλήλων, οι οποίοι είχαν κριθεί από την επιτροπή εξετάσεων ακατάλληλοι, αλλά παρά ταύτα διορίστηκαν (!!!) στην ΕΥΠ το 2001 (;;;)!

  Κατηγορία για την οποία αθωώθηκε όμως, τόσο από την εσωτερική ΕΔΕ που έγινε στο εσωτερικό της υπηρεσίας, όσο και από τη Δικαιοσύνη, ήδη από τον πρώτο βαθμό σε δύο μάλιστα διαφορετικά δικαστήρια (!!!).

  Ο κ. Αγγελάκης υποστήριξε (κάτι που δεν αμφισβητήθηκε κιόλας από καμία πλευρά), πως ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Προσλήψεων Υπαλλήλων της ΕΥΠ και υπεύθυνος για την οργάνωση και γραμματειακή υποστήριξη της ψυχομετρικής εξέτασης των υποψηφίων από τους ψυχιάτρους – ψυχολόγους του 251 ΓΝΑ που είχαν την εποπτεία των ψυχομετρικών εξετάσεων των υποψηφίων.

  Ανέφερε δε, ότι του είχε ανατεθεί από τους ιατρούς αλλά και από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, να διαφυλάττει τα τεστ των αποτυχόντων, ώστε εάν αυτοί ήθελαν να λάβουν μέρος σε επόμενο διαγωνισμό, αυτοί (οι γιατροί) να έχουν πρόσβαση στις παλιότερες δοκιμασίες!

  Αμφισβήτησε δε, ότι όντως τα τεστ που αναφέρονταν στο κατηγορητήριο, καθώς και τα λοιπά έγγραφα βρέθηκαν όντως στο γραφείο του, καθώς όταν έγινε έλεγχος στο γραφείο του, αυτά δεν κατεγράφησαν σε καμία έκθεση έρευνας και κατάσχεσης. Επίσης, πως τα τεστ αυτά καθ΄ αυτά, δεν βρίσκονταν στην ποινική δικογραφία (!!!).

  Αλαλούμ παρεμβάσεων;

  Όπως προαναφέρθηκε η μήνυση κατατέθηκε Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 και την Μεγάλη Δευτέρα 9 Μαΐου 2012 η Πταισματοδίκης είχε ήδη λάβει την δικογραφία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εξέταζε την μάρτυρα Μαρία Μπέκα, την ίδια ημέρα. Αυτό το γεγονός για όσους θεωρούν, ότι η Δικαιοσύνη καθυστερεί στην Ελλάδα. Εξ όσων δε ενημερωνόμαστε, και είναι αξιοπερίεργο, είναι ότι η μάρτυρας δεν είχε προταθεί από τον μηνυτή κ. Μπίκα να εξετασθεί, ούτε είχε ζητήσει ο Εισαγγελέας την εξέτασή της…

  Πώς λοιπόν την κάλεσε η κ. Πταισματοδίκης; Μάλλον είχε Θεία έμπνευση λόγω των Αγίων ημερών του Πάσχα;

  Προφανώς, όταν η Πταισματοδίκης και οι λοιποί αρμόδιοι κατάλαβαν την γκάφα τους, έβαλαν τον κ. Μπίκα να καταθέσει συμπληρωματικά και να την προτείνει ως μάρτυρα, καθώς επίσης και τους τέσσερις διορισθέντες με τα προβληματικά ψυχομετρικά, μια ημέρα μετά, που αυτή (η Μ. Μπέκα) είχε ήδη εξετασθεί, δηλαδή την Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012;

  Και πώς αλήθεια η κ. Μπέκα και οι τέσσερις άλλοι κατέθεσαν χωρίς την προβλεπόμενη στο Νόμο άδεια του αρμόδιου υπουργού;

  Όταν βέβαια, απορημένος ο κ. Αγγελάκης έθεσε αυτά τα ζητήματα, όταν κλήθηκε από την κ. Πταισματοδίκη και παρέλαβε την σχετική δικογραφία μήνες μετά, παρά το αρχικώς κατεπείγον της υπόθεσης, αυτή τότε έσπευσε να στείλει ερώτημα στην ΕΥΠ εάν οι Μάρτυρες διέθεταν την απαραίτητη άδεια!…

  Κάποιους μήνες μετά, με άλλη πλέον κυβέρνηση, με άλλο υπουργό, με άλλη διοίκηση στην ΕΥΠ στέλνουν την απάντησή τους… Και η γκάφα συνεχίζεται… Έστειλαν έγκριση του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη για τους μάρτυρες (που πριν τις εκλογές του 2012 ήταν ο αρμόδιος υπουργός) αλλά σ΄ αυτό το έγγραφο που έφτιαξαν, τον έβαλαν να υπογράψει με ημερομηνία 9 Απριλίου 2012, όταν ακόμα οι μάρτυρες δεν είχαν προταθεί από τον κ. Μπίκα στη μήνυσή του!…

  Προτάθηκαν όπως προαναφέραμε στις 10 Απριλίου… Τόσο καλά, τόσο άγια δηλαδή… Και κυρίως τόσο… γρήγορα!… Αλλά είπαμε, προφανώς ο στόχος ήταν να φορτωθεί ο κ. Αγγελάκης με όσο το δυνατότερο περισσότερες κατηγορίες πριν αλλάξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που τότε κατέρρεε…

  Πέτυχαν τελικά τον σκοπό τους…

  Ο κ. Αγγελάκης καταδικάσθηκε εν τέλει με την υπ’ αριθμόν 2887/2017 απόφαση του Β’ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, σε δέκα μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, έπειτα από μια δίκη – κατά πολλούς – παρωδία, την οποία παρακολουθήσαμε και για την οποία θα αναφερθούμε – πιστεύουμε – με περισσότερες λεπτομέρειες σε άλλο μας ρεπορτάζ..

  Ωστόσο, ο κ. Αγγελάκης άσκησε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή…

  Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για δίκη παρωδία, καθώς δεν του επετράπη να εξεταστούν μάρτυρες υπεράσπισης και το δικαστήριο αρνήθηκε (!!!;;;) να καλέσει ώστε να καταθέσει ως μάρτυρας, ο πρόεδρος των ψυχομετρικών επιτροπών, ψυχίατρος του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας και υπεύθυνος για την ψυχιατρική εξέταση των διαγωνιζομένων!…

  Το κυριότερο όμως είναι, πως τα έγγραφα που αναφερόντουσαν στο κατηγορητήριο, ούτε στην δικογραφία υπήρχαν, ούτε στις εκθέσεις κατάσχεσης… Είναι δυνατόν αυτό να συμβαίνει;

  «Πως θεωρήθηκε ότι κατέχω έγγραφα, τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά» αναρωτήθηκε, «που δεν τα έχουν δει ούτε Δικαστές ούτε Εισαγγελείς»;

  Η μόνη που ισχυριζόταν ότι τα είχε δει – ατάκτως μάλιστα ειρημένα – και όχι υπό τη μορφή αρχείου, ήταν η μάρτυρας κατηγορίας, που έφτασε σε τέτοιο βαθμό, ώστε σε ερώτηση του Δικαστηρίου για την απάντηση της οποίας δεν ήταν βεβαία, είπε «μισό λεπτό να βγω έξω να πάρω τηλέφωνο τη διοίκηση να ρωτήσω και να σας πω, γιατί εγώ δεν συμμετείχα στους διαγωνισμούς προσλήψεων και δεν ξέρω από αυτά, δεν έχω ιδία αντίληψη»!

  Όπως επίσης καταγγέλλει ο κατηγορούμενος, «ενώ άλλος μάρτυρας κατηγορίας, ένας εκ των τεσσάρων που διορίστηκαν με προβληματικό ψυχομετρικό, κατέθεσε ότι τους είχαν προετοιμάσει από την σημερινή διοίκηση της υπηρεσίας του κ. Ι. Ρουμπάτη (!!!) για τη Δίκη, δείχνοντάς τους μάλιστα τη δικογραφία, πράγμα που δεν επέτρεψαν στον ίδιο»…

  «Ένας άλλος εκ των τεσσάρων κατέθεσε δε, ότι όταν ξεκίνησε η υπόθεση τους είχαν πει ψέματα, ότι ο ίδιος κατείχε τα ψυχομετρικά τους και γι΄ αυτό αρχικά κατέθεσε ψευδώς στην Πταισματοδίκη, αλλά μετά που κατάλαβε ότι όλα ήταν στημένα από πολιτικούς – συνδικαλιστικούς αντιπάλους του, τα αναιρεί»…

  Μάλιστα η έδρα του δικαστηρίου πολλές φορές αναρωτήθηκε: πώς είναι δυνατόν να υπηρετούν σ΄ αυτήν την τόσο κρίσιμη υπηρεσία άτομα με προβληματικό ψυχομετρικό προφίλ;

  Και αντί η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη να ασχοληθούν με το πώς συμβαίνει αυτό και το ποιος φταίει γι΄ αυτήν την χοντρή παρανομία, κυνηγάνε και μάλιστα άδικα αθώους ανθρώπους και έντιμους υπαλλήλους, πού όπως κατέθεσαν όλοι οι παλαιοί προϊστάμενοί του, τόσο επί ΠΑΣΟΚ όσο και επί ΝΔ, ο κ. Αγγελάκης ήταν ένας από τους καλύτερους υπαλλήλους;

  Προσφεύγει ο κ. Αγγελάκης στο ΕΔΔΑ…

  Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ Κώστα Αγγελάκη, Γιώργος Χρ. Παπατσώρης σε ερώτησή μας, μας ανέφερε, πως θα προσφύγει άμεσα στο ΕΔΔΑ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου). Δεν είναι δυνατόν να σου αρνούνται το δικαίωμα να εξετάσεις μάρτυρες, ούτε είναι δυνατόν να μην έχεις πρόσβαση στη δικογραφία. Η μεροληψία πρέπει να έχει και τα όρια της. Τέτοιες δίκες δεν γίνονται ούτε στα πιο απολυταρχικά καθεστώτα!

  Εμείς, όπως γνωρίζετε, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας κρατούμε πάντα ενήμερους για ένα τόσο λεπτό και άκρως επικίνδυνο για τα συμφέροντα της Πατρίδος, ζήτημα…

  http://egerssi.gr/οσμη-παραδικαστικου-με-εμπλοκη-ευπ/

 7. Καταγγελία Κωνσταντοπούλου: Στα κρυφά ο Κοντονής στον Άρειο Πάγο

  Στην καταγγελία ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, επισκέφθηκε χθες κρυφά την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα για τη φωτιά στο Μάτι, προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

  Όπως είπε μιλώντας στο Θέμα 104,6, «χθες κατελήφθη στον Άρειο Πάγο να επισκέπτεται κρυφά την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ήρθε χωρίς να ειδοποιηθεί κανείς καθώς η κάμερα της ΕΡΤ που υπήρχε ήταν για άλλο λόγο. Τελικά η κάμερα αποσύρθηκε».

  «Πρόκειται για εντεταλμένη παρασιώπηση μιας κυβερνητικής παρέμβασης που είναι εξόφθαλμη»

  «Βλέπω αυτές τις διαδικασίες παρεμβάσεων. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν παρούσα στην αυτοψία και μετά συνάντησε τον υπουργό την ώρα που ελέγχεται από την κυβέρνηση» πρόσθεσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

  Ποτάμι: Απροκάλυπτη παρέμβαση για να μπλοκάρει η εισαγγελική διερεύνηση για το Μάτι
  Αναφερόμενη στη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε η ίδια για την τραγωδία στο Μάτι είπε «μιλούμε για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο. Ο ενδεχόμενος δόλος σημαίνει τη γνώση ότι από πράξεις και παραλείψεις ενδέχεται να υπάρχουν νεκροί και την αποδοχή αυτού του ενδεχομένου. Δεν υπάρχει υπεύθυνος που εμπλεκόταν στην υπόθεση που να μη γνώριζε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο θανάτου. Υπάρχει ευθύνη κυβερνητική που επιτείνεται από το γεγονός ότι είναι αποδεδειγμένο πως ενώ υπήρχαν άνθρωποι στη θάλασσα από τις 7 το απόγευμα παρακολουθήσαμε τη σκηνοθετημένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό όπου όλοι μιλούσαν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Έκαναν συζητήση μεταξύ τυρού και αχλαδιού την ώρα που άνθρωποι χάνονταν».

  https://www.athensvoice.gr/politics/466711_i-konstantopoyloy-kataggellei-kryfi-episkepsi-kontoni-ston-areio-pago

 8. τελικά το άρθρο φαίνεται ότι δημοσιεύθηκε αρχικά στις 10 Μαρτίου 2005
  google search :

  Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ”
  greekjustice.tripod.com/
  10 Μαρ 2005 – Iudex damnatur ubi nocens absolvitur. Η δικαιοσύνη είναι ίσως η κρισιμότερη από όλες τις εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής. Και αυτό γιατί αποτελεί τον τελικό …

 9. η Στεφανία Λυγερού απαντά στις δηλώσεις Ράικου

  Δηλώσεις Ράικου (πρώην εισαγγελέας εφετών – διαφθοράς)

  Η Ράικου δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ. Οι εισαγγελείς δέχονται πιέσεις από κάποιους (όλοι αναρωτιόμαστε από ποιους), οι οποίοι διατάζουν τους εισαγγελείς, ορίζοντας ποιες υποθέσεις θα πρέπει ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ και ποιες να διεκπεραιώσουν! (οι δηλώσεις εδώ).

  Το πρώτο που έχω να πω, που αφορά την κα Ράικου, είναι.. ότι οι εισαγγελείς δεν είναι ΡΟΜΠΟΤ (βλ. εδώ), ό,τι ram τους βάλεις, αυτό να τρέχουν! (Αν είναι έτσι, να ΦΥΓΕΤΕ μάνα μου, όλοι!!! Να βάλουμε μηχανήματα να κάνουν τη δική σας δουλειά – δεν αφορά σε ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ πλέον, ΕΣΕΙΣ την καταντήσατε δουλειά!!!)
  Καθώς επίσης και: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνη να είναι ΑΒΟΥΛΟΙ, ΕΡΜΑΙΑ όντα (βλ.εδώ). Και απαγορεύεται ΟΧΙ επειδή έχουν λάβει υψηλού επιπέδου μόρφωση, ούτε επειδή κατέχουν μία τέτοια θέση, απόλυτης εξουσίας (απόλυτη εξουσία βλ.: Από δική τους υπαιτιότητα συνεχίζουν ακάθεκτοι και ασταμάτητα την εξολοθρευτική τους πολιτική οι προδότες, επειδή οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης ΔΕΝ ΕΠΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ τις υποθέσεις των πολιτών!!!! Των πολιτών αυτών που το ΧΡΕΟΣ τους το έκαναν, κίνησαν δηλαδή τη νόμιμη διαδικασία!! ΑΥΤΟΙ δεν έκαναν τη δουλειά τους, κατά πώς ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΤΕΙ!!! ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ!!!

  Την ώρα που ο πολίτης ΑΝΕΛΑΒΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, και τη σηκώνει ΕΚΟΛΟΚΛΗΡΟΥ, καθώς και το ΤΙΜΗΜΑ, και ΑΥΤΟΙ το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΣΟΥΝ την υπόθεση!!! κι αυτό το μόνο, το αυτονόητο, απλά ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ!!! Και συνεχίζουν ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!!!), αλλά……. το σημαντικότερο: Ο λόγος που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να λειτουργείτε ΚΑΘ’ ΥΠΟΔΕΙΞΗ, ΟΠΟΙΟΥ – ας είναι και ο θεός ο ίδιος!!! – είναι γιατί ΡΗΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, κι εσείς με θράσος ΚΑΤΑΠΑΤΑΤΕ τον θεμέλιο αυτό λίθο της Δημοκρατίας, και όχι μόνο τον καταπατάτε, αλλά ευθαρσώς, μπρος στη μούρη μας (του λαού), θέλετε να βγάλετε και την ουρά σας απ’ έξω!!! Θέλετε να βγείτε και λάδι!!!!! ότι ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ!!!!

  Το ότι τα δήλωσες, νομίζεις ότι ΣΕ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ;;;;;; Ότι απαλλάσσεσαι για την καταπάτηση του Όρκου σου αλλά – κυρίως και πρωτίστως – την καταπάτηση του Ελληνικού Συντάγματος;;;;

  Νυχτωμένη βαθιά!! (αλλά και νυχτωμένοι: όπου «Ράικου» βάλε ΚΑΘΕ εκπρόσωπο της Δικαιοσύνης). Το ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ που αναφέρω για τους βουλευτές εδώ, αφορά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ – ΚΥΡΙΩΣ, εσάς! Τους συνενόχους! Τους συμμετέχοντες! Για τους προδότες υπάρχει και μία άλλη εκδοχή: εδώ

  Αφήνουμε την κα Ράικου και πάμε σ’ αυτά που ενδιαφέρουν/είναι χρήσιμα για εμάς (τον λαό). Ο λόγος που η κα Ράικου αποφάσισε να μιλήσει, ήταν το γεγονός ότι αναφέρθηκε το όνομα του συζύγου της σε δημοσίευμα, εμπλεκόμενο για συμμετοχή στο σκάνδαλο novartis (βλ. εδώ). Που αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ αποφάσισε να βγάλει τα άπλυτα στη φόρα από επαγγελματισμό! Ούτε από κάποια κρίση συνειδήσεως! Ούτε επειδή τελικά αποφάσισε να ΤΙΜΗΣΕΙ τον όρκο της!!! ούτε επειδή τελικά αποφάσισε να γίνει ΕΝΝΟΜΗ, που σημαίνει ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ και ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ τους νόμους!!!! Και δη, όχι τους απλούς δικονομικούς, τους νόμους του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!! ΟΥΤΕ (το σημαντικότερο) με σκοπό να πράξει – ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΗΣ να πράττει/κάνει το ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ – κατά το συμφέρον και προς το όφελος του Ελληνικού λαού!

  ΌΧΙ, δεν έβγαλε στην φόρα την αλήθεια, γι’ αυτούς τους σπουδαίους, άξιους λόγους, αλλά…… γιατί βγήκαν τα δικά της άπλυτα στη φόρα!!!!!!

  Σ’ ένα παλαιότερο κείμενο είχα γράψει ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ με τον οποίο ΔΙΝΕΤΑΙ (ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ) κάποια εξουσία. Ο τρόπος είναι ο εξής: Δίδεται εξαρχής ένα ΚΑΛΑΜΑΚΙ – ΠΡΙΝ σε κάποιον δώσουν τη θέση -, για να ρουφά χρήματα του Ελληνικού λαού (ή, που το ίδιο είναι, του κάνουν διάφορες εξυπηρετήσεις, ή τον φοροαπαλλάσσουν, ή του προσφέρουν το απυρόβλητο). Το κείμενο εδώ . Και ο λόγος που το κάνουν είναι….. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΝ! Στην περίπτωση δηλαδή που ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΠΟΥΝ, στην περίπτωση που διαφωνήσει δηλαδή, και δεν θέλει να πράξει τις εντολές που παίρνει, σ’ αυτή την περίπτωση του λένε: Αν δεν το κάνεις, θα πω ότι κρατάς αυτό το συγκεκριμένο καλαμάκι και ρουφάς αυτά τα συγκεκριμένα χρήματα, του Ελληνικού λαού (ή ό,τι από τα παραπάνω έχει ΠΡΟ συμφωνηθεί, που αφορά σε ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ.)

  Χρήσιμο λοιπόν για εμάς είναι να το γνωρίζουμε, για να… φτιάξουμε αυτό.

  Και κάτι τελευταίο, για να το ολοκληρώσουμε: Ο (ΒΑΘΥΤΕΡΟΣ) σκοπός που τα έβγαλε στη φόρα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για να αλλάξει η κατάσταση!!! Αφορά ΣΕ – ΝΕΤΟ ΣΚΕΤΟ, και ΩΜΟ – ΕΚΒΙΑΣΜΟ, ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ!!!!!

  Είναι σαν να τους λέει, αν δεν με απαλλάξετε των κατηγοριών, θα σας καταδώσω. Φοβέρα είναι ουσιαστικά, τακτική που κατά κόρον μέχρι σήμερα, και από άπειρους, έχει χρησιμοποιηθεί, και είναι και ο λόγος που, εκεί που σκάει μία βόμβα, την άλλη στιγμή την βλέπεις φραπ και ξεφουσκώνει!!!! Έσβησε όπως άναψε δηλαδή, ή/και σαν να μην έσκασε ποτέ!

  Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι….. ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ! Κάτι σαν την ακύρωση της αρχικής συμφωνίας, και τη σύνταξη μιας νέας, υπό νέα βάση, με νέα κριτήρια, ήτοι: «τι μου έδωσες, τι θα σου δώσω, πήρα λιγότερα, μού πήρες περισσότερα, δεν τήρησες αυτό, τήρησα το άλλο, θέλω το τάδε αντί για το δείνα» κλπ.

  Που αυτό σημαίνει ότι, από την συγκεκριμένη βόμβα, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!! (ως είθισται!!), ό,τι κι αν βγει στη φόρα!!! Γιατί: ΚΟΡΑΚΟΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ!!! Τελεία. Ποτέ στην ιστορία δεν έβγαλε, ποτέ δεν θα βγάλει. (Άρα η λύση είναι.. να μην κατασκευάζουμε κόρακες!)

  Βέβαια να πούμε και το χαρμόσυνο. Γι’ αυτούς έχουν στενέψει ΑΠΟΛΥΤΑ τα περιθώρια. Η φαρέτρα των επιλογών έχει φτάσει στο ναδίρ της. Το τέλος είναι όχι απλά δεδομένο, είναι και πολύ κοντά. Και φυσικά δεν χρειάζεται να κάνουμε εμείς τίποτα, ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ θα φαγωθούν! Το σάπιο θα πέσει ΜΟΝΟ ΤΟΥ από το δέντρο, καθότι ΣΑΠΙΣΕ! Και ό,τι σαπίζει ΠΕΘΑΙΝΕΙ. Κι αν κάτι πεθάνει δεν μπορεί ΟΡΘΙΟ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ.

  Εμείς (ο λαός), η μόνη δουλειά που έχουμε να κάνουμε, είναι αυτή που ήδη (εδώ και 8 βάρβαρα χρόνια κάνουμε), καθόλα ανεξάρτητη με αυτούς: Είμαστε Ο ΚΟΣΜΟΣ που ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ για να υπάρξουν (βλ. εδώ). Ο λαός έχει τη δύναμη! Που ΑΡΑ το μόνο που χρειάζεται είναι να την βρούμε. Να ξέρουμε εμείς οι ίδιοι τη δύναμή μας.

  Υ.Γ. Οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης μπορείτε να κινήσετε όλες τις νόμιμες διαδικασίες εναντίων μου! Όχι μόνο για όσα σας καταλογίζω στο παρόν κείμενο, αλλά ΚΑΙ (επιπροσθέτως), βάσει όλων των καταγγελιών που έχω καταθέσει εις βάρος σας (τις οποίες θα βρείτε ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΑΣ), αλλά ΚΑΙ (επιπροσθέτως) επειδή έχω δηλώσει ότι δεν σας αναγνωρίζω (εδώ). Κάτι που (ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ) να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΤΙΜΩΤΙΚΟ για εσάς.

  http://upogia-taxi.blogspot.com/2018/10/blog-post_23.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.