Ο. Υ. Α : Καταθέτουμε την παρακάτω μήνυση για Εσχάτη Προδοσία και Προδοσία της Χώρας και Αίτηση Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στείλτε μας και δικά σας στοιχεία

Η Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης (Ο. Υ. Α.) κατατεθεί μήνυση στις 29 Ιανουαρίου 2019 και ζητάει ότι στοιχεία έχετε για χρηματισμό και διαφθορά καθώς και κάθε είδους συναλλαγές. Στοιχεία ιστορικά , μαρτυρίες , έγγραφα και ότι άλλο νομίζεται χρήσιμο για την Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την υποστήριξη της παρακάτω μήνυσης (omada.h.policing@gmail.com)

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

 

ΜΗΝΥΣΗ

 

ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

(omada.h.policing@gmail.com)

 

ΚΑΤΑ

Των, Σπύρο Δανέλλη, Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Μαυρωτά , Σπύρο Λυκούδης, Έλενα Κουντουρά, Θανάση Παπαχριστόπουλο, Κατερίνα Παπακώστα και Θανάση Θεοχαρόπουλο , Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ 1. Ιωάννης Δραγασάκης 2. Θεανώ Φωτίου 3. Νίκος Κοτζιάς 4. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου 5. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου κλπ (δείτε όλα τα ονόματα στη πηγή)

Αξιότιμη κυρία Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Σύμφωνα με το άρθρο 26 του Συντάγματος 1«η νομοθετική εξουσία ασκείται από την βουλή» 2 «η εκετελεστική εξουσία ασκείται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση» και 3. «Η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια. Οι αποφάσεις τους εκδίδονται στο όνομα του Ελληνικού Λαού»! Σύμφωνα με το άρθρο 87 του Συντάγματος 1«Η δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστήρια συγκροτούμενα από τακτικούς δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία» και 2. «Οι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος».

Από τα ανωτέρω προκύπτει ευθέως ότι , η διάκριση των Εξουσιών , δεν ισχύει όταν παραβιάζονται οι διατάξεις του Συντάγματος , διαπίστωση στην οποία μπορεί να αναχθεί αυτεπάγγελτα οποιοδήποτε δικαστήριο ως γνωστόν και που σε θετική περίπτωση ενεργοποιούνται οι παρακάτω διατάξεις.

Άρθρο 120 παράγραφος 2 «Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ (μόνον τους Νόμους που συμφωνούν με αυτό!) ΚΑΙ Η ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων» (και των εισαγγελέων, και των δικαστών, και των απλών πολιτών!) 120 παρ 3. «Ο σφετερισμός ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ (δηλαδή ακόμα και με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως κρατικού οργάνου), ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και των εξουσιών που απορρέουν από αυτήν , διώκεται μόλις αποκατασταθεί η ΝΟΜΙΜΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, οπότε και αρχίζει η παραγραφή του εγκλήματος». Και η κεφαλαιώδους σημασίας διάταξη 120 παρ. 4 «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία.» , πολλών δε μάλλον οι έλληνες δικαστές.

Κυρία Εισαγγελέα

Η Συμφωνία των Πρεσπών εισήχθη και ψηφίσθηκε στις 25/1/2019 από τους καθ’ ου η μήνυση στην Ολομέλεια της Βουλής ως νομοσχέδιο με τον τίτλο: «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών, οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Η αίσθηση που αποδέχτηκαν και με βάση αυτήν πορεύτηκαν οι μηνυόμενοι, ότι η δυναμική των γεωπολιτικών εξελίξεων στα Βαλκάνια – αφορούσα και έκφανσης της που γίνεται δεκτό ότι επηρεάζει και την χώρα μας , χωρίς όμως να συγκεκριμενοποιείται και να αποτελεί αντικείμενο ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης – αποτέλεσε τελικά το κυρίαρχο νοητικό σχήμα ,υπό την πίεση του οποίοι κατατροπώθηκαν διατάξεις του Ελληνικού συντάγματος (βλεπ παρακάτω) προκειμένου να υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών και να εξυπηρετηθεί η σκοπιμότητα της .

Έγινε συνεπώς δεκτό ότι το δημόσιο συμφέρον , δεν θα εξυπηρετείτο από την Συνταγματική τάξη της χώρας αλλά εν προκειμένου , από την συγκεκριμένη συμφωνία που επέβαλλε η αίσθηση μιας κυρίαρχης δυναμικής γεωπολιτικών εξελίξεων στα Βαλκάνια με χαρακτήρα επείγοντος , που όρισε την ανάγκη τάχα , να εξασφαλιστεί άμεσα η σταθερότητα στα Βαλκάνια . Άλλωστε , εάν οι μηνυόμενοι θεωρούσαν τόσο σημαντικό το αντικείμενο της συνθήκης των Πρεσπών για την χώρα ,θα έφερναν πρόωρες εκλογές προκειμένου να συμπεριληφθεί και η «κατάθεση» του Ελληνικού λαού- και όχι να χαρακτηρίσουν επικίνδυνα όλους όσους δεν συμφωνούσαν με την συμφωνία αυτή ακροδεξιούς φασίστε για να το αποφύγουν – δεν θα περιέβαλαν με αδικαιολόγητη βιασύνη όλη την διαδικασία και θα εξασφάλιζαν με πρωτοβουλία τους μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών προς εξασφάλιση μιας , έστω μικρής , πολιτικής συναίνεσης που με την σειρά της , θα εξασφάλιζε την κοινωνική ηρεμία . Είναι προφανές ότι απέφυγαν την γνωμοδότηση του Ελληνικού λαού .

Παραβλέπεται πάντως η (στα πλαίσια ανταγωνισμού πολιτικών κομμάτων, αποδεκτή) πολιτική εκμετάλλευση της εν λόγο συμφωνίας , όπως π.χ (δεδομένων και εξ αφορμής των επεισοδίων που προκληθήκαν, ως αναμενόμενα) η σύνδεση αόριστου αριθμού πολιτών με τον χαρακτηρισμό ,φασίστες , χρυσαυγήτες , ακροδεξιούς , προκειμένου να τονιστεί η επικινδυνότητα για την κοινωνία μιας τέτοιας νοοτροπίας ¨ακροδεξιάς¨ ώστε , να κρυφτεί η απόκλιση των μηνυομένων από τις αρχές της αριστεράς. Παραβλέπονται περαιτέρω οι εκφράσεις που εξ αφορμής της εν λόγω συμφωνίας ειπώθηκαν , όπως , εθνικός μειοδότης , προδότες , πουλημένοι , υποκριτές , εθνομηδενιστές , υποχείρια των Αμερικάνων κ.α που ωστόσο , αποτέλεσαν , όλα αυτά « λογικές ηθικής αυτουργίας » προκειμένου να στηριχθεί ένας διχασμός , όπως επίσης παραβλέπεται για τους ίδιους λόγους και η υποκριτική στάση κομμάτων και μεμονωμένων άλλων βουλευτών

Προς απόδειξη των παραπάνω , ενθυμίζετε ότι δεν ελήφθησαν υπόψη οι απόψεις των συνταγματολόγων της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής αλλά, και η ένσταση αντισυνταγματικότητας και του κ Καμμένου που έκανε λόγο για παραβίαση του αρχικού κειμένου της συμφωνίας, αφού, μεταξύ άλλων, οι αλλαγές στο σύνταγμα των Σκοπίων θα τεθούν σε ισχύ μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή, κάτι που σύμφωνα με τον αργηγό των ΑΝΕΛ παραβιάζει το ίδιο το κείμενο της Συμφωνίας, καθιστώντας την άκυρη , πριν καν ψηφιστεί .

Είναι συνεπώς προφανέστατο ότι , η Σκοπιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών , επιβλήθηκε στην σκοπιμότητα που εξυπηρετεί το Ελληνικό Σύνταγμα και ως εκ τούτων οι μηνυόμενοι, παραβίασαν εν γνώση τους το Αρθρο 59 του Σ : (Όρκος) σύμφωνα με το οποίο 1. Oι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Bουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:«Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».2. Aλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος.3. Bουλευτές που ανακηρύσσονται όταν η Bουλή απουσιάζει δίνουν τον όρκο στο Tμήμα της που λειτουργεί.

Προς τούτα συγκλίνει (αποδεικνύοντάς τα) και ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Κασιμάτης, λέγοντας ότι: «1. Πολιτικά, η Συμφωνία των Πρεσπών, ως πράξη εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, είναι απαράδεκτη: α. Γιατί αποτελεί παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, η οποία εξυπηρετεί κυριαρχικά και γεωπολιτικά συμφέροντα μόνο ξένων κρατών, ενώ αντίστοιχα βλάπτει ουσιαστικά τα συμφέροντα της Ελληνικής Πολιτείας. β. Γιατί απειλεί και μειώνει καίρια: την ασφάλεια της εδαφικής κυριαρχίας. γ. Γιατί αμφισβητεί σοβαρά την εθνική, την ιστορική και την πολιτισμική ταυτότητα της Ελλάδας. 2. Νομικά (από πλευράς κύρους), η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη και ανυπόστατη, γιατί ουσιαστικά και διαδικαστικά παραβιάζει: α. Το Σύνταγμα της Ελλάδας, β. Το Σύνταγμα των Σκοπίων και γ. Το Διεθνές Δίκαιο. 3. Η παραβίαση του Συντάγματος της Ελλάδας: α. Είναι ουσιαστική, γιατί η κυβερνητική απόφαση παραβιάζει την αρχή προστασίας της Κυριαρχίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο χειρισμός του θέματος παραβίασε ήδη και παραβιάζει τη δημοκρατική αρχή και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας. β. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανυπόστατη λόγω του ότι περιέχει παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, το οποίο δεν μπορεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, να είναι αντικείμενο ούτε διεθνούς σύμβασης, ούτε άσκησης κυβερνητικής και νομοθετικής εξουσίας. Το όνομα «Μακεδονία», δεν αποτελεί απλώς περιορισμόεθνικής κυριαρχίας ή ούτε μεταφορά αρμοδιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς, βάσει πάντοτε εθνικού συμφέροντος, που να αναγνωρίζεται ως τέτοιο από το Σύνταγμα, αλλά παραχώρηση στοιχείου ταυτότητας ης Ελλάδας, ως κυρίαρχου κράτους. Αυτό αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα και δεν υπόκειται σε καμιά συντεταγμένη εξουσία.. Είναι διαδικαστική τόσο με βάση το Σύνταγμα, όσο και με βάση το Διεθνές Δίκαιο. 4. Η παραβίαση του Συντάγματος των Σκοπίων είναι αμφίδρομη: α. Η διαδικασία σύναψης της Συμφωνίας των Πρεσπών έγινε κατά παράβαση του Συντάγματος των Σκοπίων. β. Η αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων δεν τήρησε τη Συμφωνία των Πρεσπών, άρα, η τελευταία είναι, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Σύνταγμα, αντισυνταγματική, ενώ η Συμφωνία, αν και ήδη ανυπόστατη, υπόκειται σε καταγγελία για μη τήρησή της από την αντισυμβαλλόμενη Χώρα ως προς την αναθεώρηση. 5. Η παραβίαση του Διεθνούς δικαίου είναι ουσιαστική και τυπική: α. Είναι τυπική, (είναι τυπικά άκυρη), γιατί δεν τηρήθηκαν οι κανόνες σύναψης και κύρωσης της Σύμβασης, που ορίζουν τα Συντάγματα και των δύο Χωρών. β. Είναι ουσιαστική, γιατί ως άκυρη Σύμβαση αποτελεί παραβίαση της Κυριαρχίας της Ελλάδας και της συνταγματικής τάξης και των δύο μερών. Με βάση τις παραπάνω θέσεις μου, απευθύνομαι προς στους πολιτικούς αντιπροσώπους του Ελληνικού Λαού, που έδωσαν τον όρκο πίστης στην πατρίδα και στη Δημοκρατία και τήρησης του Συντάγματος και κάνω με πλήρη συνείδηση την ακόλουθη έκκληση και δήλωση: 1. Να μην παραβιάσουν τον όρκο τους απέναντι στον Ελληνικό Λαό, ψηφίζοντας υπέρ της αντισυνταγματικής αυτής Συμφωνίας, η οποία παραβιάζει και απειλεί ζωτικά συμφέροντα κυριαρχίας της Ελλάδας. 2. Εάν, παρ’ ελπίδα, υπάρξει πλειοψηφία αντιπροσώπων του Λαού, που θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον όρκο τους, η εν λόγω Συμφωνία δεν θα έχει καμμιά απολύτως ισχύ και δε δημιουργεί καμιά υποχρέωση για την Ελλάδα. Την επόμενη ο Ελληνικό Λαός θα έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να συνεχίσει τον Αγώνα.»

Πέραν όμως των ανωτέρω, η αίσθηση αυτή της δυναμικής των γεωπολιτικών εξελίξεων στα Βαλκάνια ως προβαλλόμενο κυρίαρχο νοητικό σχήμα πρόφασης, που δημιούργησε και επέβαλλε τη Συμφωνία των Πρεσπών, λειτούργησε εναντίων και προσβλητικά στην ιστορική μνήμη του Ελληνικού λαού και αποσυντονιστηκά στην εσωτερική του αρμονία που στήριζε , όπως κατεγράφη ενδεικτικά , από την («Ελευθεροτυπία» 28 Μαρτίου 1992). «ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ». ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΞΙ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ, ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΓΛΥΚΑΤΖΗ – ΑΡΒΕΛΕΡ, ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΤΣΟΥ, ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΥ ΜΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ , μέχρι το σημερινό πάνδημο των συλλαλητηρίων που συνιστά, αν όχι απόλυτη απόδειξη, τουλάχιστον απόλυτη ένδειξη ότι δεν συμπίπτει η λαϊκή βούληση (που άλλωστε δημοκοπικά ζητούσε δημοψήφισμα ) με τα δεδομένα που ανάγει η συμφωνία των Πρεσπών και τη βούληση των μηνυομένων . Άλλωστε, ακόμα και στην Ελληνική μυθολογία με το όνομα Μακεδών είναι γνωστά τα παρακάτω δύο διαφορετικά πρόσωπα: 1. Γιος του Δία και της Θυίας, κόρης του Δευκαλίωνα (ή της Αιθυίας). Ο Μακεδών ήταν αδελφός του Μάγνητα και χαρακτηρίζεται από τον Ησίοδο ως «ιππιοχάρμης» (αυτός που μάχεται από το άρμα του). Ο Μακεδών πήρε ως σύζυγό του την Ωρείθυια, κόρη του Κέκροπα, και απέκτησαν μαζί τον Ευρωπό. Σύμφωνα όμως με άλλη παράδοση, ο Μακεδών πήρε αυτόχθονα γυναίκα της Θράκης (γυναίκα που την ονόμασαν αργότερα «Μακεδονία») και απέκτησαν μαζί δύο γιους, τον Πίερο και τον `Ημαθο ή Άμαθο. 2. Ο ένας από τους 50 γιους του Λυκάονα, πατέρας του Πίνδου και κατά μία άποψη επώνυμος ήρωας της Μακεδονίας. Σύμφωνα με άλλες παραδόσεις, ο γενάρχης και επώνυμος των Μακεδόνων ήταν γιος του Αιόλου ή «γηγενής».

Επιπροσθέτως, η εν λόγω συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται να αντιβαίνει και έτσι παραβιάζει σημαντικά σημεία της Συνθήκης Ειρήνης του Βουκουρεστίου (1913) και των συμφωνητικών αυτής, αφού για να υπογραφεί θα έπρεπε πρώτα να έχει κηρυχθεί άκυρη η Σύμβαση του Βουκουρεστίου, κάτι που δεν έγινε. Πρώτη Παραβίαση: Εφόσον Ελλάδα και Σερβία μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγγείλει ή αποκηρύξει το Πρωτόκολλο των Αθηνών την ΕλληνοΣερβική Συνθήκη Φιλίας και Αμυντικής Συμφωνίας, που προέβλεπε ρητά κοινά σύνορα, όπως και το πρακτικό υπογραφής των συγκεκριμένων κοινών συνόρων, έχουμε την πρώτη παραβίαση της συνθήκης Ειρήνης του Βουκουρεστίου 1913. Σιωπηρώς έχει καταπατηθεί από τρίτους η Συνθήκη με τη δημιουργία του κράτους των Σκοπίων, διευκρινίζοντας ότι άλλο είναι η καταπάτηση, άλλο η ισχύς ή μειωμένη ισχύς και άλλο η αποκήρυξη ή καταγγελία μίας Συνθήκης από τα υπογράφοντα μέρη. Δεύτερη Παραβίαση: Κανένα κράτος που θα παρεμβληθεί μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας δεν μπορεί να θεωρήσει τα σύνορα του ως έγκυρα αν δεν τα προσυπογράψει – αναγνωρίσει επίσημη Διμερής ΕλληνοΣερβική Επιτροπή. Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει τα Σκόπια να εγκαταλείψουν τον όρο «Μακεδονία», διότι πριν υπογραφεί η Συνθήκη του Βουκουρεστίου 1913 στην Οθωμανική Αυτοκρατορία στον χώρο των σημερινών Βαλκανικών χωρών υπήρχαν τρία Βιλαέτια αυτά του: Κοσσόβου, του Μοναστηρίου και της Θεσσαλονίκης χωρίς να υπάρχει ο όρος Οθωμανικό Βιλαέτι Μακεδονίας ή γεωγραφική Μακεδονία. Ένα παράδειγμα: πόσο «Μακεδονική» είναι η Αλβανία η μισή έκταση της οποίας ανήκε στο Βιλαέτι Μοναστηρίου; Τρίτη Παραβίαση: Βάσει των πέντε Πρωτοκόλλων και Συμφωνιών, Ελλάδα και Σερβία (άρθρα 4, 5 και του υπ. αριθμ. 9 Πρωτόκολλο της 25 Ιουλίου/ 7 Αυγούστου 1913 Συνδιασκέψεως Βουκουρεστίου), έχουν έννομο συμφέρον να καθορίσουν το όνομα και τα σύνορα του ενδιαμέσου κράτους, εάν αποφασίσουν τελικά για την ύπαρξή του, κάτι που έγινε παρεμβατικά από τη Σερβία και τώρα με την συνθήκη των Πρεσπών από την Ελλάδα. Σερβία και Ελλάδα έχουν έννομο συμφέρον να απαιτήσουν όχι μόνο ουδέτερη μία βλαπτική προς αυτές ονομασία (όνομα που θα περιλαμβάνει Μακεδονία ή Σερβία), αλλά και τροποποίηση των συνόρων, τροποποίηση του Συντάγματος, Ελεύθερο Διάδρομο – Ζώνη Ελλάδος- Σερβίας, μέτρα για την Ελληνική και Σερβική μειονότητα σε αυτό το κράτος, εκπαιδευτικά και Εκκλησιαστικά Ζητήματα.Τέταρτη Παραβίαση: Τα Σκόπια δεν έχουν ούτε νόμιμο όνομα ούτε νόμιμα σύνορα, εφόσον αυτά είναι αποτέλεσμα κεκτημένου του ελληνικού και σερβικού στρατού το 1913 (βάσει άρθρο 1, 2, 3 της Συνθήκης). Πέμπτη Παραβίαση: Υπάρχει θέμα Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και καταστροφής του Ελληνικού Εθνικού Πολιτισμού στο κράτος των Σκοπίων που με την έκλειψη της Σερβίας και της απόσυρσης του σερβικού στρατού η Ελλάδα έχει ανυποχώρητα δικαιώματα επί Αχρίδος, Μοναστηρίου, περιχώρων Κιτσέβου, Κρουσσόβου, Πριλάπου (Περλεπές), Καβάρτατσι, Στρώμνιτας, Γευγελής.

Περαιτέρω και όσον αφορά την ίδια την Συνθήκη , στο άρθρο 13 σαφέστατα αναφέρει ότι: «Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το δεύτερο συμβαλλόμενο Μέρος», δηλαδή τα Σκόπια, «είναι περίκλειστο κράτος, τα συμβαλλόμενα Μέρη θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, που θα έχουν και πρακτική εφαρμογή», και «Από τη θέση σε ισχύ της παρούσας Συμφωνίας, τα Μέρη θα κατευθύνονται στις σχέσεις τους από τις διατάξεις των διμερών συμφωνιών του 1959 με τη Γιουγκοσλαβία». Τούτο σαφέστατα σημαίνει ότι η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να δώσει διέξοδο στη θάλασσα στο κράτος των Σκοπίων ,όπερ σημαίνει ότι αφορά άμεσα θέμα εθνικής μας Κυριαρχία και βάση αλυτρωτισμού

Ως προς τούτο, το Σύνταγμα στην παράγραφο 2 του άρθρου 28 αναφέρει ότι , « για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.» Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο οι μηνυόμενοι αποδέχτηκαν ότι δεν υπάρχει εκχώρηση αρμοδιότητας του ελληνικού κράτους σε υπερεθνικό οργανισμό (ΝΑΤΟ , ΕΕ ) ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία που απαιτεί για την ψήφιση την θετική ψήφο 180 Βουλευτών, στηριζόμενοι στην άποψη ότι « Αν η πΓΔΜ δεν καταφέρει να ενταχθεί σε προστατευτικούς υπερεθνικούς οργανισμούς, πιθανόν θα καταρρεύσει εν μέσω εμφύλιων διαιρέσεων» ,παραβλέποντας ότι η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να δώσει διέξοδο στη θάλασσα στο κράτος των Σκοπίων ως περίκλειστο κράτος , γεγονός που συνιστά θέμα Εθνικής Κυριαρχίας , και μετατρέποντας τελικά τη συμφωνία σε «διακρατική» απλοποιημένης μορφής προκειμένου να κυρωθεί με 151 ψήφους.

Χαρακτηριστικό επίσης από τη Συμφωνία αυτή, που αποτελεί λόγο ακυρότητας, είναι η παράγραφος 4 του άρθρου 1 που αναφέρει το εξής: «Το Δεύτερο Μέρος», δηλαδή τα Σκόπια, «θα ολοκληρώσει in toto τις συνταγματικές τροποποιήσεις έως το τέλος του 2018». Και οι συνταγματικές αυτές μεταρρυθμίσεις συμπληρώθηκαν στις 12 Ιανουαρίου του 2019. Είναι προφανές ότι έχει παραβιάσει το κράτος των Σκοπίων τυπικά τη συμφωνία των Πρεσπών. Προς πύρωση των ανωτέρω η πρόταση μομφής την οποία κατέθεσε το πολιτικό κόμμα , Νέα Δημοκρατία ,στις 14/6/2018, στο σημείο όπου αναφερόταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών έλεγε: «Η ανακοίνωση της Συμφωνίας με την Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης του ελληνικού λαού. Η Συμφωνία αυτή συναντά την αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων. Επιπροσθέτως, δεν έχει καν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Είναι μια επιζήμια συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα. Αναγνωρίζει δήθεν «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονές μας»

Λόγοι ακυρότητας επίσης στηρίζουν οι διαπιστώσεις ότι 1. Υφίσταται αναρμοδιότητα του κρατικού οργάνου που σύναψε τη συμφωνία υψίστης εθνικής σημασίας για να εξυπηρετηθεί δήθεν σπουδαίο εθνικό συμφέρον. 2. H συμφωνία: α) παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου, την αρχή της ορθότητας, της σαφήνειας και του καθήκοντος αληθείας και β) τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και συγκρούεται με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και της Οικουμενικής Διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και με το Δίκαιο των Διεθνών Συμβάσεων. 3. Η συμφωνία: α) αντιτίθεται στις διεθνείς συμβάσεις προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς (Σύμβαση της Χάγης το 1954, ο Ν.360/1976, ο Ν.1126/1981, ο Ν.3028/2002 και προεχόντως η Σύμβαση της UNESCO που έχει κυρωθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο – Ν.3521/2006), και β) προκαλεί σύγχυση στην πολιτιστική ταυτότητα των λαών και εθνών. 4. Η συμφωνία συγκρούεται α) με το Σύνταγμα, διότι παραβιάζει την αρχή της αμοιβαιότητας και β) με αναγκαστικούς κανόνες του Γενικού Διεθνούς Δικαίου., διότι δεν περιλαμβάνει:α) όρους λύσης, καταγγελίας, αποχώρησης, παραίτησης, ανάκλησης, β) καθορισμένο όργανο ως θεματοφύλακα της Συνθήκης. 5. Η συμφωνία συγκρούεται με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση περί Ιθαγένειας (Στρασβούργο 6 Νοεμβρίου 1997), σύμφωνα με την οποία τα συμβαλλόμενα κράτη κατά τη σύναψη συμβάσεων σε ζητήματα ιθαγένειας πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα νόμιμα συμφέροντα των κρατών όσο και των ατόμων. 6. Η Συμφωνία παραβιάζει άλλες διεθνείς συνθήκες (Πρωτόκολλο Αθηνών 1913, Συνθήκη Βουκουρεστίου, Συνθήκη της Λωζάνης) 7. Η συμφωνία α) επιτείνει την «κρίση της κρατικής κυριαρχίας», η οποία διακρίνεται σε εσωτερική και εξωτερική, δηλαδή στη νομική ικανότητα του κράτους να μην περιορίζεται παρά μόνον καθόσον το επιθυμεί και στη νομική ανεξαρτησία του κράτους έναντι των άλλων κρατών αντίστοιχα.

Κυρία Εισαγγελέα 

Βαφτίζοντας οι μηνυόενοι «Βόρεια Μακεδονία» τα Σκόπια , αποδέχονται την τριχοτόμηση της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ σε Βόρεια και Νότια δίνοντας τροφή σε επικίνδυνες εντάσεις , παραβιάζοντας έτσι και την απαγορευτική για την δημιουργία Κράτους Σκοπίων , Συνθήκη Βουκουρεστίου, αλλά και το Πρωτόκολλο Αθηνών του 1913 με άγνωστες συνέπιες τις οποίες δεν απέκλεισαν . Την ιστορική αυτή όμως Αλήθεια που ορίζει και τη ΛΟΓΙΚΗ αντιμετώπισης του ζητήματος , όφειλαν να γνωρίζουν , να δουν και να λάβουν υπόψη τους οι ανωτέρω Έλληνες Βουλευτές αφού αυτή ,διαφύλαξε έως τώρα και διαφυλάσσει τα συμφέροντα του Ελληνισμού , για τα οποία έχουν δώσει τον προβλεπόμενο όρκο κατά το Σύνταγμα. Στα ίδια πλαίσια εις γνώση τους και προκειμένου να στηρίξουν λογικά την επιλογή τους , ήτοι να νομοθετήσουν υπέρ την αναγνώρισης του Κράτους των Σκοπίων με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία » ,συγκρίνουν την υφιστάμενη Συμφωνία των Πρεσπών , με το διπλωματικό δεδομένο που έχει δημιουργήσει το γεγονός ότι, 140 χώρες ( χωρίς τη συγκατάθεση της Ελλάδα ) και εξαιτίας της διπλωματικής « αδυναμίας» των τελευταίων ετών έχουν αναγνωρίσει το Κρατίδιο των Σκοπίων με το Συνταγματικό τους όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Με τον τρόπο αυτό όμως, στηρίζονται εις γνώση τους στο πλαστό επιχείρημα ότι τάχα {.. η υφιστάμενη συμφωνία , ειδικά μετά και τις τροποποιήσεις που εξαναγκαστικά πέρασαν στην Σκοπιανή Βουλή , είναι καλύτερη από όσα ίσχυαν έως τώρα , όπου 140 χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» } και έτσι προτάσσουν ότι ,(το ¨Βόρεια Μακεδονία¨ είναι καλύτερο από το σκέτο ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨). Με απλά λόγια , παρουσιάζουν το διαφορετικό και την απόκλιση από την «ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ » ως το καλύτερο προκειμένου να παραπλανήσουν. Το επιχείρημα αυτό όμως είναι πλαστό και , εκ του πονηρού τιθέμενο , αφού, η Ελληνική Εξωτερική Πολιτική είναι μία και ενιαία και έτσι η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών , συνιστά σήμερα συνέχεια στην ουσία των , σε βάρος του Ελληνισμού έως τώρα ενεργειών της Ελληνικής εξωτερικής Πολιτικής .Έτσι , πέτυχαν ταυτόχρονα – με τη συμφωνία των Πρεσπών – μια συγκάλυψη όλων των έως τώρα ενεργειών της αποτυχημένης Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για το θέμα αλλά , και όσων πολιτικών θα ακολουθηθούν για το ίδιο θέμα , και ως εκ τούτου , μια συγκάλυψη που είναι πλέον αρεστή και καλοδεχούμενη και από όλους όσους ( οι οποίοι έτσι προσεγγίζονται πολιτικά ) πίσω από αυτήν , θέλουν να κρυφτούν από την Ιστορία. Η συλλογιστική αυτή συνιστά υπερχειλή δόλο, δηλ. οι ανωτέρω διαπράττουν πλέον μία (παράνομη) πράξη επί σκοπώ επελεύσεως ορισμένου προσθέτου αποτελέσματος , ήτοι της συγκαλύψεως , και ως εκ τούτου δομούνται επιπλέον επιβαρυντικά στοιχεία .Για τον σκοπό αυτό δίνουν παράλληλα έμφαση στην Εθνότητα και στη γλώσσα ( ως αντικείμενο διαφοράς στην βάση μιας υποκρισίας ) , παρουσιάζοντάς τα ως τα μέγιστα προβλήματα που εξελήφθησαν όμως τάχα , μέσα από τις τροποποιήσεις που αναγκάστηκε να κάνει λέει η κυβέρνηση των Σκοπίων , με σκοπό να επιχειρηματολογήσουν σχετικά και να μειώσουν έτσι το γεγονός ότι στο όνομα των Σκοπίων δίνεται το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με τον γεωγραφικό του προσδιορισμό , που είναι και το σπουδαιότερο Έτσι , δικαιολόγησαν το γιατί στέρησαν από τους Πολίτες το δημοκρατικό τους δικαίωμα , αφού παραβίασαν το άρθρο 1 παρ 3 του Συντάγματος που ορίζει ότι . «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα» Επιπροσθέτως, τα εκφραζόμενα μέσα από τα συνεχής συλλαλητήρια για το Σκοπιανό , πατριωτικά αισθήματα Χιλιάδων Πολιτών που δεν εκφράστηκαν ποτέ , και που με τον τρόπο αυτό καταπνίγονται ακόμα περισσότερο , σε συνδυασμό με την παράβλεψη της εντολής του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα του 2015 , οδηγούν σε περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τη δημοκρατία , προδιαγράφεται μεγαλύτερη αποχή των πολιτών στις επόμενες εκλογές και οξύνει ή δίνει αφορμή για μια επικίνδυνη όξυνση μεταξύ ομάδων πολιτών που αντιπαρατίθενται μεταξύ τους ή βρίσκουν την ευκαιρία , θέτοντας έτσι σε κίνδυνο και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας , όπως ήδη διαπιστώθηκε με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 20 /1ου 2019 σε βάρος της Βουλής των Ελλήνων

Κυρία Εισαγγελέα

«Έλληνες εθνικιστές στους δρόμους», «Εθνικιστικό μίσος», «εθνικιστικό παραλήρημα». Με αυτούς και παρόμοιους χαρακτηρισμούς υποδέχτηκαν στην διεθνή κοινή γνώμη μεταξύ αυτών και πολλές γερμανικές εφημερίδες τις μαζικές διαδηλώσεις και αντιδράσεις στην Ελλάδα αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τέτοιες γενικεύσεις που αποδίδουν χαρακτηρισμούς σε ένα ολόκληρο λαό είναι λάθος και θα μπορούσαν να αποφευχθούν με κινήσεις συναίνεσης που επιμελώς παραβλέφθηκαν. Όμως , η εγωιστική και αψυχολόγητη πέραν των προαναφερόμενων , ανάληψη της ευθύνης , ότι πρέπει επιτέλους να επιλυθεί το ζήτημα , ήδη προκαλεί τεράστιους κινδύνους για την χώρα μας . Είναι γεγονός πλέον οι επιδιώξεις του Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν να τοποθετήσει «εμπόδια» στην συμφωνία των Πρεσπών, στο πλαίσιο της γενικότερης τάσης της Ρωσίας να υπονομεύσει την Δύση και το Νάτο ( και αντίστροφα ) , υπογραμμίζει άρθρο της Washington Post με τίτλο, « Η Μακεδονία είναι μια μικρή χώρα με γιγαντιαίο ρωσικό πρόβλημα.» ‘Έτσι, η αντιπαλότητα των δύο αυτών υπερδυνάμεων , μεταφέρεται έντονα στη γειτονιά μας με την συμφωνία των Πρσπών αντί να κρατηθεί μακριά. Η άποψη συνεπώς ότι «Η απόφαση αυτή βάζει τέλος σε μια σειρά συγκρούσεων που είχε δηλητηριάσει επί 30 χρόνια τις σχέσεις μεταξύ των γειτόνων και ανοίγει το δρόμο για τα Σκόπια να ενταχθούν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ» που προβάλλουν οι μηνυόμενοι, παραπλανεί και την διεθνή κοινή γνώμη για τον επιπλέον λόγο ότι κάνει δεκτό ,πως η Ελλάδα μέλος ΝΑΤΟ και της ΕΕ , απειλείται από το Κρατίδιο των Σκοπιών . Όλοι δεχόμαστε ότι η γεωστρατηγική θέση της περιοχής μας ως το σταυροδρόμι τριών ηπείρων (Ασία, Ευρώπη, Αφρική), και δύο υψίστης γεωπολιτικής σημασίας θαλασσών (Εύξεινος Πόντος, Μεσόγειος), είχε σαν αποτέλεσμα τον συνεχή ανταγωνισμό των εμπλεκομένων δυνάμεων στην αέναη σύγκρουση Ανατολής – Δύσης. Βεβαίως η υπογραφή της συνθήκης των Πρεσπών κατοχυρώνει μεν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και δευτερευόντως της ΕΕ , έρχεται όμως με μεγαλύτερη σφοδρότητα σε πλήρη αντίθεση με άλλα εξίσου μεγάλα συμφέροντα , εξέλιξη που είναι χειρότερη από την τακτική ίσων αποστάσεων που εξασφαλίζονταν με την λεγόμενη Εθνική Γραμμή για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΌ . Έτσι , η ΥΠΟΤΊΜΗΣΗ της Εθνικής γραμμής , χωρίς να προκύψει μια νέα μέσα από το ίδιο επίπεδο – πολιτικών αρχηγών – συνιστά απόδειξη της πρόθεσης των μηνυομένων να παραβλέψουν το Εθνικό συμφέρον.

Κυρία Εισαγγελέα

Ως ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, που όπως εκθέσαμε , αντιλαμβανόμαστε απολύτως την κατάλυση του Συντάγματός μας, και την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ (καταστροφική για την Πατρίδα μας) ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με την ψήφισή της Συμφωνίας των Πρεσπών -με τον τρόπο που αναφερθήκαμε στην παρούσα πως έγινε – από τους μηνυόμενους την 25/1ου 2019, ως απολύτως καταστροφική για την Ιστορία, το μέλλον και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας, απευθυνόμαστε ΣΕ ΕΣΑΣ αλλά και στους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς της χώρας για να προβείτε στα νόμιμα ΣΕ ΒΑΡΟΣ των μηνυομένων για το ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ (που είναι το μοναδικό αδίκημα που τιμωρείται ακόμα και σε μορφή προπαρασκευαστικών πράξεων, ΠΚ 135) , της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και γενικά των διατάξεων περί προδοσίας της χώρας .

Το πολίτευμά μας ως Δημοκρατία, όπως το Σύνταγμά μας το ορίζει, οφείλει να παραμείνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , η δικαιοσύνη ακοίμητος φρουρός της και εμείς ως απλοί πολίτες να ενεργοποιηθούμε δυνάμει του άρθρου 120 παρ 4 αυτού , που ορίζει ότι « H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.».

Εν Αθήναι 29/1ου 2019

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ 

πηγή πληροφοριών

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

image.png

17 comments on “Ο. Υ. Α : Καταθέτουμε την παρακάτω μήνυση για Εσχάτη Προδοσία και Προδοσία της Χώρας και Αίτηση Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στείλτε μας και δικά σας στοιχεία

 1. 26/01/2019 – 12:25 | Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2019 – 16:25

  «Τετέλεσται η Μακεδονία» και με σφραγίδα Π.Παυλόπουλου: O ΠτΔ υπέγραψε το διάταγμα εκχώρησης της Βόρειας Ελλάδας

  Τετέλεσται η Μακεδονία και με σφραγίδα Π.Παυλόπουλου. Χωρίς καμία καθυστέρηση υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, το διάταγμα εκχώρησης της βόρειας Ελλάδος με αποτέλεσμα να δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  Υπενθυμίζουμε ότι υπέγραψε ο Π.Παυλόπουλος ενώ ο πρόεδρος των Σκοπίων ΔΕΝ έχει υπογράψει!

  Η Συμφωνία αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, καθώς αμέσως μετά την κύρωσή της από τη Βουλή, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια πήρε ΦΕΚ.

  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ με υπογραφή Π.Παυλόπουλου

  Οπως ανέφερε χτες το pronews.gr, oι ευθύνες ειδικά του ελληνικού πολιτικού προσωπικού και γενικά του ελληνικού πολιτικού συστήματος που διαχειρίστηκαν το Σκοπιανό, είναι τεράστιες.

  Από τις πολιτικές ευθύνες πέραν των 153 αυτουργών, έχουν και αυτοί που είτε διαφώνησαν καθυστερημένα και σε χαμηλούς τόνους (Κ.Καραμανλής) ενώ θεσμικές ευθύνες έχουν και όσοι κατέχουν θέσεις από τις οποίες θα μπορούσαν να πλήξουν την εκχώρηση της Μακεδονίας και δεν το έπραξαν όπως ο ΠτΔ,Π.Παυλόπουλος.

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να είχε προασπίσει το Σύνταγμα και να ζητήσει να ψηφιστεί η συμφωνία από 180 βουλευτές τηρώντας ως θεματοφύλακας το άρθρο 28 του Συντάγματος.

  Και αυτό για η συμφωνία δεσμεύει τη χώρα. Πρόκειται για συνθήκη που “προάγει” το εθνικό συμφέρον. Δεν το έκανε και υιοθέτησε τους τακτικισμούς και δικαιολογίες ΣΥΡΙΖΑ.

  Και οι δύο φέρουν ευθύνες για τα δεινά που έρχονται. Είναι συνυπεύθυνοι για την εκχώρηση της Μακεδονίας από την στιγμή που δεν έκαναν εγκαίρως τίποτα για να την αλλάξουν.

  Πώς θα αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους;

  Οταν δεχόμαστε μια εθνική καταστροφή χωρίς να πέσει… τουφεκιά, χωρίς να βρίσκεται η χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση. Οταν οι ΕΔ βλέπουν οικιοθελή παράδοση άνευ όρων στις επιταγές των ξένων κέντρων εξουσίας.

  Oπως έχει γράψει το pronews.gr πρόκειται για την μεγαλύτερη εθνική ήττα από το 1922, η οποία γίνεται μεγαλύτερη αν σκεφθεί κανείς ότι δεν κρίθηκε στα πεδία των μαχών, αλλά στα βρώμικα παρασκήνια των συνομιλιών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ανθρώπους του Σόρος και βέβαια, τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς.

  Η ήττα, είναι ακόμα μεγαλύτερη και από αυτή του 1974 στην Κύπρο, δεδομένου ότι απωλέστηκε με την δική μας συγκατάθεση κάτι πολύ μεγαλύτερο από την προσωρινή απώλεια εδάφους:

  Απωλέστηκαν ιστορικά και οικονομικά δικαιώματα 2500 ετών!

  Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλη την Βόρειο Ελλάδα και πλέον η χώρα εισέρχεται σε μία καθοδική τροχιά εθνικής έκλειψης, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ψηφοφορία.

  Ολα συνέπεια των Μνημονίων, που έφεραν στην εξουσία την ακροαριστερή κυβέρνηση, η οποία χωρίς καμία εθνική συνείδηση, απλά προχώρησε στο deal με τον Σόρος, όπως ο ίδιος ο πρώην συνεταίρος του Α.Τσίπρα, Π.Καμμένος, παραδέχθηκε και κατήγγειλε (καθυστερημένα…).

  https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/proedria-dimokratias/746465_dimosieythike-se-fek-i-symfonia-ton-prespon?fbclid=IwAR05XzjGV0NLRBIRioIFVq66OD73vWRBjZ6pJWPYnqn8Y0d33w7pAT7EyoI

  • 05/03/2018 εξώδικη διαμαρτυρία της δικηγόρου Αθηνών Αικατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου, προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο
   22/03/2018 ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ”ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.”
   16/06/2018 δεύτερη εξώδικη διαμαρτυρία της δικηγόρου Αθηνών Αικατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου, προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο
   16/01/2019 Συμφωνία Πρεσπών: Αναφορά Ι.Λαμπρόπουλου στον πρόεδρο της δημοκρατίας και στον πρόεδρο της βουλής
   20/01/2019 Εξώδικο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συμφωνία των Πρεσπών, το συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου και τα χημικά (Αικατερίνη Παντελίδου)
   23/01/2019 Εξώδικο προειδοποιητικό στον ΠτΔ για ενέργειες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών
   24/01/2019 τέταρτη εξώδικη διαμαρτυρία της δικηγόρου Αθηνών Αικατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου, προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο Νέο εξώδικο Αικατερίνης Παντελίδου πρός Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 2. Θα ήθελα να συμμετέχω στην μήνυση.
  Επί πλέον επιχείρημα:
  Η Κυβέρνηση απέρριψε την έκφραση λαϊκής βούλησης με το δημοψήφισμα της 5/7/2015 και η Βουλή 40 ημέρες μετά με πλειοψηφία 222 βουλευτών επίσης αποφάσισε κατά της λαϊκής βούλησης παραβιάζοντας θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος.
  Όλες έκτοτε οι πολιτικές διαδικασίες και προκύψασες κυβερνήσεις είναι παράνομες και οι πολιτικοί που συμμετέχουν σε αυτές συνιστούν εγκληματική οργάνωση.
  Γεώργιος Βαμβακούσης
  Δρ Μηχανικός

 3. KEIMENO ANAΓΝΩΣΤΩΝ

  Η Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης “είστε εσείς”.

  Είναι η μορφή αστυνόμευσης που έλλειπε, η εποπτεία που ¨εσείς ¨ ασκείτε, η δυναμική που συμπληρώνει και προσθέτει, ο έλεγχος που δεν θα υποκύψει ποτέ , η σκιά που θα φοβίζει όλους όσους ¨ζουν ¨ στην σκιά … όσο έξυπνοι ή πονηροί κι ας νομίζουν ότι είναι .

  Ο τρόπος δράσης μας ¨παίζει με τους νόμους τις βαρύτητας ¨, στηρίζεται σε ιδιαίτερες στρατηγικές και αντλεί δύναμη από αξίες και ιδανικά , πρότυπα και θεωρίες δοκιμασμένες και διαχρονικές

  Οι πράξεις μας, οι απόψεις μας, οι κινήσεις μας και ο τρόπος δράσης μας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Ελληνική Αστυνομία.

  ΔΕΝ είμαστε εν ενεργεία αστυνομικοί, καίτοι συνεργαζόμαστε με αστυνομικούς σχεδόν από όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις τους οποίους ευχαριστούμε.

  Νομικοί και καθηγητές μας παρέχουν ανιδιοτελώς της απόψεις τους και τις γνώσεις τους

  Ο μοναδικός μας σκοπός είναι να υποβοηθήσουμε τα σώματα ασφαλείας και την δικαιοσύνη να επιτελέσουν ανεπηρέαστοι τα καθήκοντά τους προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας.

  Δεν διεκδικούμε, μπράβο, αναγνωρίσεις, οφέλη, καρέκλες και εξουσία. Παραμένουμε ¨ανώνυμοι ¨ για να προστατέψουμε τις οικογένειές μας

  Εχθρός μας είναι όλες οι μορφές διαφθοράς από όπου κι αν προέρχονται, όλα τα κακώς κείμενα της σημερινής εποχής.

  Αυτά θα πρέπει να μας φοβούνται, αυτά πρέπει να σκιάζονται.

  Όλοι όσοι, εκμεταλλεύονται την κοινή γνώμη, τους αδύναμους και τους ανυπεράσπιστους μπαίνουν στο στόχαστρο μας

  Δεν έχουμε καμία σχέση με συνδικαλισμό , δεν πιστώνουμε κανένα απολύτως πολιτικό κόμμα, κανένα άλλο συμφέρον που υπάρχει στην φαντασία κάποιων

  Δεν έχουμε καμία σχέση με παραστρατιωτικές, παρακρατικές και άλλες τέτοιες αντιλήψεις που χρήζουν ψυχιατρικής εξέτασης.

  Δεν έχουμε τις ικανότητες του Νοστράδαμου, του Παίσιου ή κάποιου προφήτη. Απλοί άνθρωποι τις διπλανής πόρτας είμαστε.

  Δεν ¨παίζουμε ¨ όμως

  Δεκάδες σοβαρές υποθέσεις που κατά καιρούς μονοπωλούν τα ΜΜΕ είναι δική μας δουλειά, δεκάδες υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και ακόμα περισσότερες πληροφορίες και ¨διευκολύνσεις ¨ έχουμε παράσχει αθόρυβα και αόρατα.

  Εκατοντάδες παρεμβάσεις μας προσπαθούν να αναδείξουν την πραγματική διάσταση υποθέσεων και πραγμάτων , να ενημερώσουν και να προειδοποιήσουν.

  Ποτέ δεν αρνηθήκαμε την βοήθειά μας και την συνδρομή μας σε όποιον μας το ζήτησε ειλικρινά …. πολλοί το γνωρίζετε αυτό

  Εάν παρά ταύτα εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικά των σωμάτων ασφαλείας, ή της δικαιοσύνης μας ζητήσουν αιτιολογημένα να ¨τερματίσουμε την δράση μας ¨ σε ένα συγκεκριμένο θέμα, τομέα ή κατεύθυνση … θα το πράξουμε ΆΜΕΣΑ.

  Τέλος, ζητούμε συγνώμη για τυχόν υπερβολές μας ή αποκαλύψεις μας, που πρόσβαλαν ή εξέθεσαν πρόσωπα ή καταστάσεις.

  ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
  h.t.police100@gmail.com

  http://policenet.gr/article/η-ομάδα-υψηλής-αστυνόμευσης-είστε-εσείς

 4. τελικό κείμενο και πρόταση ΟΥΑ

  ΚΕΙΜΕΝΟ pdf

  Click to access 153-2.pdf

  ΠΡΟΤΑΣΗ
  Ο. Υ. Α. Συμφωνία των Πρεσπών : Πάμε για τη μεγαλύτερη ανατροπή που έγινε ποτέ από την δύναμη της Κοινής γνώμης .
  Τίποτα δεν τελείωσε , τώρα αρχίζει ο εφιάλτης τους , ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ !!
  Δεν αντέχετε αδέλφια .Μην τους αφήσουμε να χαρούν τη νίκη τους , μην τους αφήσουμε να ντροπιάσουν τις γενιές των προγόνων μας , ας τους δείξουμε πόσο ανώτερη είναι η Ελληνική ψυχή από τη λογική τους , ας τους δείξουμε τη δύναμή μας , ποιους υποτίμησαν ,ποιους πρόσβαλαν , ποιους προκάλεσαν.

  Είναι χρέος μας , να υπερασπιστούμε όσια και Ιερά , την ταυτότητά μας , την Ιστορία μας, το αίμα των

  Μακεδονομάχων μας , το μέλλον των παιδιών μας , να ακούσουμε την συνείδησή μας την καρδιά μας , την ψυχή μας , να προστατευτούμε από άτομα , που δεν μπορούν να νιώσουν , δεν μπορούν να εμπνευστούν , δεν έχουν θεό και πατρίδα , όσια και ιερά .
  Τα θέλουν όλα , όνειρα , ελπίδες , τη ζωή μας την ίδια , τώρα , θέλουν και την ψυχή μας , τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ , ΌΧΙ δεν θα τη δώσουμε βορά στα σχέδιά τους

  Σας ζητούμε να κατεβάσετε την συνημμένη σε PDF μήνυσή μας , και να την καταθέσετε ατελώς στην Γραμματεία της Εισαγγελίας της περιοχής σας με τη μορφή αναφορά σας , γιαυτό που είδατε στο διαδίκτυο ενεργοποιώντας έτσι ένα κύμα νόμιμης και έμπρακτης αντίδρασης .

  «Έχετε υπόψη σας ότι, σύμφωνα με ο άρθρο 42. 1 ΚΠΔ , εκτός από αυτόν που αδικήθηκε και οποιοδήποτε άλλος έχει το δικαίωμα να καταγγείλει στην αρχή τις αξιόποινες πράξεις που διώκονται αυτεπαγγέλτως, τις οποίες πληροφορήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο. Ενώ σύμφωνα με το άρθρο 43, παρ1 .Κώδικα Ποινικής Δικονομίας , έναρξη ποινικής δίωξης , «.0 εισαγγελέας όταν λάβει τη μήνυση ή την αναφορά, κινεί την ποινική δίωξη, παραγγέλλοντας προανάκριση ή ανάκριση ή εισάγοντας την υπόθεση με απευθείας κλήση του κατηγορουμένου στο ακροατήριο, όπου αυτό προβλέπεται….»

  Ιδού το υπόδειγμα, είναι απλό: https://www.triklopodia.gr/ο-υ-α-συμφωνία-των-πρεσπών-πάμε-για-τη-μ/#

 5. Καλησπέρα τί στοιχεία πρέπει νά στείλω γία νά λάβω μέρος ;

  Στις Σάβ, 26 Ιαν 2019 στις 4:57 μ.μ., ο/η JusticeForGreece έγραψε:

  > justiceforgreece posted: ” Η Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης (Ο. Υ. Α.)
  > κατατεθεί μήνυση στις 29 Ιανουαρίου 2019 και ζητάει ότι στοιχεία έχετε για
  > χρηματισμό και διαφθορά καθώς και κάθε είδους συναλλαγές. Στοιχεία ιστορικά
  > , μαρτυρίες , έγγραφα και ότι άλλο νομίζεται χρήσιμο για την ”
  >

 6. Βούλγαρος πρόεδρος Ρ. Ράντεφ: «Δεν υπάρχει “Βόρεια Μακεδονία” – Δεν υπάρχει “μακεδονική” γλώσσα»

 7. Pingback: Ο. Υ. Α : Καταθέτουμε την παρακάτω μήνυση για Εσχάτη Προδοσία και Προδοσία της Χώρας και Αίτηση Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στείλτε μ

 8. Αποβάλλοντας πολιτικά σκύβαλα, ανατρέποντας την συμφωνία των Πρεσπών

  Από Χριστόφορος ΤΡΙΠΟΥΛΑΣ – 27 Ιανουαρίου 2019

  Ο τρόπος με τον οποίο βιάστηκε η λαϊκή βούληση για να ψηφιστεί η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική(sic) Βουλή θα γραφεί στην ιστορία με μελανά χρώματα, μαζί με τους 153 που έδρασαν με απροκάλυπτη ιδιοτέλεια. Για να είμαστε δίκαιοι, το μερίδιο ευθύνης βαραίνει περισσότερο τους 8 βουλευτές που συμμάχησαν με την κυβέρνηση μειοψηφίας του Σύριζα για να πραγματοποιηθεί η πράξη αυτή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δεν βρήκε λέξη να ψελλίσει ή έστω συμβολικό τρόπο να αντιδράσει στα όσα αντιδημοκρατικά συμβαίνουν.

  Το Σύριζα, βέβαια, φέρει την ευθύνη της φανατικής προώθησης του νομοσχεδίου και της άρνησης να συνδιαλεχθεί δημοκρατικά με την κοινωνία και τα άλλα κόμματα, ώστε να παραταχθεί η Ελλάδα ενωμένη ως προς τα εξωτερικά θέματά της. Αλλά αυτό ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο λόγω των ξεκάθαρων τοποθετήσεων του κόμματος αυτού υπέρ του εθνομηδενισμού. Η απόφαση του όμως να στραφεί εναντίον αθώων πολιτών όλων των ηλικιών, που απλώς ασκούσαν τα καθόλα νόμιμα δημοκρατικά δικαιώματά τους, με χημικά και δακρυγόνα σφυρηλατεί την επίσημη προσχώρηση του πολιτικού αυτού εσμού στον αριστεροφασισμό.

  Πλέον, κάθε τσιρίδα των εκπροσώπων του περί «φασιστών» και της «ανόδου της ακροδεξιάς» θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν τα δάκρυα του κροκόδειλου, που όταν θέλει να ξεγελάσει το θήραμα του, κρύβεται και βγάζει παράξενους ήχους, όμοιους με κλάμα παιδιού. Όσοι τον ακούν ξεγελιούνται και, τελικά, πιάνονται στα «ηχητικά» δίχτυα του θύτη, ο οποίος επιτίθεται ξαφνικά και γεύεται τη λεία του.

  Οι πολιτικοί γυρολόγοι ως μείζον απειλή για την δημοκρατία

  Οι υπόλοιποι 8 + 1 αποτελούν το πραγματικό πρόβλημα. Ο λαός δεν έδωσε αυτοδυναμία στον Σύριζα, στον οποίο άλλωστε στράφηκε για τις (δυστυχώς ανεκπλήρωτες) αντμνημονιακές του υποσχέσεις και όχι για τις θέσεις γύρω από τα εθνικά θέματα, ακριβώς επειδή ήθελε να προφυλαχθεί από μια τέτοια δυσμενή εξέλιξη. Εντελώς αυθαίρετα, όμως, ωσάν σύγχρονοι εφιάλτες, οι ανεκδιήγητοι Δανέλλης, Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης, Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος, Παπακώστα και Θεοχαρόπουλος παραβίασαν την δικλείδα ασφαλείας που επέβαλε ο λαός. Με την σιωπή του και την υπογραφή του στην κυρωτική πράξη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισφραγίζει το λαοστυγές έργο τους.

  Έστω ότι οι 8 ελευθέρας βοσκής «αντιπρόσωποι» του λαού ήθελαν να εξασφαλίσουν μια «παρά φύσιν» έδρα για την «έδρα» τους. Ο ΠτΔ όμως, ως συνταγματολόγος, δεν έπρεπε να συμπράξει με την κυβέρνηση στο θέμα αυτό, διότι αφενός το πολίτευμα διολισθαίνει σε επικίνδυνο σημείο αντιδημοκρατικότητας, κλονίζοντας τα θεμέλια της μεταπολίτευσης, και αφετέρου, η άρνηση του σκοπιανού ομολόγου του να υπογράψει την πράξη δημιουργεί ένα μείζον θέμα ανισότητας μεταξύ των δύο ομολόγων, ταπεινώνοντας την χώρα που εκπροσωπεί ο κ. Παυλόπουλος διεθνώς.

  Ούτε οι κ.κ. Κόκκαλης και Ζουράρις θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις βαρύτατες ευθύνες που φέρουν, διότι μπορεί μεν να καταψήφισαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών, αλλά με την κρίσιμη στήριξη που προσέφεραν στην κυβέρνηση κατά την ψήφο εμπιστοσύνης, είναι σαν να το υπερψήφισαν, αφού ήταν ήδη γνωστό ότι η κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει τους απαραίτητους πολιτικούς γυρολόγους που χρειαζόταν να αναβαπτιστούν μαζί της στις Πρέσπες. Το δε γεγονός ότι ο κ. Καμμένος διατηρεί ακόμη τον κ. Παπαχριστόπουλο στην κοινοβουλευτική ομάδα αποδεικνύει ότι τα δάκρυα του άλλοτε συγκυβερνήτη του κ. Τσίπρα είναι κι αυτά κροκοδείλια και προφανώς εμπαίζει τον λαό.

  Μαζική αντίδραση για την ανατροπή της συμφωνίας των Πρεσπών

  Η κύρωση του κατάπτυστου κειμένου των Πρεσπών από την παρούσα Βουλή δεν σηματοδοτεί το τέλος του αγώνα – ούτε για την Μακεδονία, ούτε για την επικράτηση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ήδη, κάποιες φωνές από την πολιτική σκηνή καλούν τον λαό να θέσει τους πάντες ενώπιον των ευθυνών τους και να αφήσει την Νέμεσιν να φέρει την πολυπόθητη Κάθαρσιν.

  Στις δημοτικές εκλογές που έρχονται, υπάρχουν άνθρωποι σαν τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Νασιούλα που δηλώνουν ευθαρσώς ότι δεν θα εφαρμόσουν την κατάπτυστη αυτή συμφωνία από την θέση τους και θα αγωνιστούν για την ανατροπή της, από την τοπική βάση, η οποία άλλωστε αποτελεί το παραδοσιακό και φυσικό οργανωτικό σχήμα του Ελληνισμού. Ήδη, άλλωστε, οι εν ενεργεία δήμαρχοι και περιφερειάρχες όφειλαν να είχαν αναλάβει δράση και να έθεταν την κυβέρνηση προ των βαρυτάτων ευθυνών της. Η στάση τους στο θέμα αυτό πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επανεκλογή ή απόρριψή τους τον Μάιο.

  Σε εθνικό επίπεδο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντης ήδη μίλησε με σαφήνεια στην Βουλή, δηλώνοντας ότι για να στηρίξει η Ε.Κ. κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις φετινές εκλογές, θα πρέπει εκείνη να δεσμευθεί να κάνει δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών και στην συνέχεια να την καταγγείλει στον ΟΗΕ ως προϊόν εκβιασμού.

  Αναμένεται πλέον από τους υπόλοιπους υφιστάμενους προέδρους των κομμάτων να ξεκαθαρίσουν την θέση τους. Η νομοτελειακή πτώση της αντιδημοκρατικής κυβέρνησης μειοψηφίας Τσίπρα δεν θα πρέπει να σηματοδοτήσει την εύκολη λύση για την συνέχιση αυτής της άθλιας πολιτικής από το όποιο διάδοχο σχήμα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πρέπει να επαναπαύεται εάν δεν είναι έτοιμος κα αποφασιμσμένος να αναλάβει τολμηρές πρωτοβουλίες που θα συμβαδίζουν με την ξεκάθαρη τοποθέτηση του λαού.

  Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα, όπως έλεγε ο Ίων Δραγούμης, να μας σώσει η Μακεδονία, αν τρέξουμε, έστω και τώρα, να την σώσουμε.

  https://aristeia.online/archives/17135

 9. Λόγοι που συνιστούν προυποθέσεις για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

  F.admin on Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2019 Χωρίς σχόλια

  Σ. Ηλιάδου-Τάχου,
  Καθηγήτριας Νέας Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

  Μετά την ψήφιση της συμφωνίας, οικογενειακός μας φίλος , όπως μου διηγήθηκε, κοιμήθηκε και είδε ένα περίεργο όνειρο: στην πόλη της Φλώρινας, οι άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους, επειδή εντελώς ξαφνικά ήξεραν όλοι πως είχε ψηφιστεί η συμφωνία, αφού τα σχολεία είχαν κλείσει, οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα και οι σημαίες στα δημόσια ιδρύματα κυμάτιζαν μεσίστιες. Όταν ξύπνησε διαπίστωσε, με μια δόση πικρίας και απογοήτευσης, πως όλα ήταν στη θέση τους, όπως και πρώτα, πως είχε ονειρευτεί μια άλλη κοινωνία, σε μια άλλη ίσως εποχή, με άλλους άρχοντες και πολίτες.

  Πραγματικά η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, εν έτει 2019, από 153 ετερόκλητους ιδεολογικά και πολιτικά βουλευτές, συνιστά μοναδική πρωτοτυπία για τα δεδομένα του ελλαδικού χώρου. Με μελαγχολία μάλιστα ο φίλος αυτός διαπίστωσε πως οι διατάξεις της συμφωνίας που αφορούσαν στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» ή «μακεδονική ταυτότητα» και «μακεδονική γλώσσα», χαρακτηρίζονταν στο κείμενο της συμφωνίας «αμετάκλητες», όπερ σημαίνει «μη επιδεχόμενες αναθεώρησης» από καμία άλλη συμφωνία. Εντούτοις, με κάλεσε να ψάξουμε, αν υπήρχε η δυνατότητα μιας άλλης ερμηνείας, που θα επέτρεπε την ακύρωση της συμφωνίας αυτής στο μέλλον. Όπως αποδείχτηκε από την σχετική διερεύνηση που επιχειρήσαμε, οι λόγοι ακύρωσης της συμφωνίας, όπως γνωστοποιήθηκαν από ειδικούς αναλυτές, μπορούσαν να ομαδοποιηθούν ως εξής:

  Ι. Λόγοι που σχετίζονται με την διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά την κύρωση της συμφωνίας
  α) Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στο πλαίσιο της κύρωσης της συμφωνίας αντιβαίνει στην σύμβαση της Βιέννης (1969) «περί δικαίου των συνθηκών», αφού, σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες του Λαβρώφ και του ΥΠΕΞ της Ρωσίας δημιουργήθηκαν στην γειτονική χώρα οι προϋποθέσεις για την εξαγορά συνειδήσεων, την χειραγώγηση, την άσκηση βίας, τον χρηματισμό των βουλευτών. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές έλαβαν ως αντίδωρο την ακύρωση των κατηγοριών για διαφθορά, ή για τη συμμετοχή τους στα έκτροπα του σκοπιανού κοινοβουλίου. Από την άλλη, στην Ελλάδα σε συγκεκριμένο Υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Π. Καμένος απηύθυνε σε βάρος του κ. Ν Κοτζιά καταγγελία για χορήγηση 50.000.000. ευρώ από διεθνή οικονομικό παράγοντα, τον G. Soros, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Υπουργός Εξωτερικών στη μηνυτήρια αναφορά του σε βάρος του κ. Καμένου. Το αίτημα για χορήγηση στους βουλευτές των Πρακτικών του Υπουργικού Συμβουλίου και της 9σέλιδης επιστολής Κοτζιά προς τον Πρωθυπουργό, θεωρήθηκε ότι ήταν ανέφικτο αφού ήταν αντίθετο με τους νόμους περί απορρήτου.

  β) Σύμφωνα με το περιεχόμενο της συμφωνίας, το κείμενο των συνταγματικών τροποποιήσεων του σκοπιανού συντάγματος έπρεπε να υπογραφεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας των Σκοπίων, τον Ιβανώφ, δόθηκε όμως για υπογραφή στον κ. Τζαφέρι Πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ, κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με το σύνταγμα της χώρας, το οποίο αναφέρει ρητά πως προϋπόθεση για προσφυγή στην υπογραφή του Προέδρου της βουλής ήταν να έχει εκλείψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

  γ) Ο οριακός χρόνος εντός του οποίου έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τροποποιήσεις του συντάγματος της ΠΓΔΜ ήταν η 31η Δεκεμβρίου 2018, κάτι που δεν συνέβη μέσα στο κανονικό πλαίσιο. Η συμφωνία είναι νομικό έγγραφο, και κρίνεται βάσει νόμου για να εξυπηρετήσει το κοινό συμφέρον των δύο κρατών. Αν δεν τηρείται η νομική βάση, η συμφωνία δεν ισχύει.

  δ) Στο άρθρο 73 του σκοπιανού συντάγματος γινόταν αναφορά στην ανάγκη να γίνει έγκυρο δημοψήφισμα που να συγκεντρώνει το 50 % συν 1 και όριζε πως οι προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν ήταν δεσμευτικές. Το δημοψήφισμα δεν συγκέντρωσε το προαναφερθέν ποσοστό και θεωρήθηκε μη δεσμευτικό και επομένως άκυρο.

  ΙΙ. Λόγοι που σχετίζονται με το κείμενο της συμφωνίας
  α) Το πλήρες κείμενο του αναθεωρηθέντος προοιμίου του συντάγματος της ΠΓΔΜ δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στους αιτούντες αυτό βουλευτές των κομμάτων. Ενδέχεται η αναθεώρηση στο Προοίμιο του συντάγματος της ΠΓΔΜ να μην έγινε ποτέ. Κοινοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο οι προσαρτημένες υπό μορφήν παραρτήματος τροπολογίες που συμπεριλήφθηκαν στη ρηματική διακοίνωση. Επομένως δεν αποκλείεται το σύνταγμα στο Προοίμιό του να βρίθει αναφορών στην χώρα «Μακεδονία». Αν το Προοίμιο του συντάγματος έχει παραδοθεί με δεδομένο ότι ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών δεν το έφερε στη δημοσιότητα παρά τις επικλήσεις των κομμάτων, προκύπτει εύλογα το ερώτημα τι ήθελε να αποφύγει. Μήπως την παραδοχή ότι οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-προθύμων αποφάσιζαν χωρίς να υπάρχει το κείμενο του προοιμίου; Και τότε γιατί αυτή η επίσπευση;

  β) Στη ρηματική διακοίνωση καθίσταται σαφές ότι η Βουλή της ΠΓΔΜ προέβη σε μια μονομερή τροποποίηση: αντί να κυρώσει τις τροπολογίες όπως αναφερόταν ρητά στη συμφωνία, αποφάσισε πως όλα αυτά θα υλοποιούνταν μόνο όταν θα είχε υπογραφεί από την Ελλάδα το πρωτόκολλο εισδοχής της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Γιατί η μονομερής αυτή συμπερίληψη που αναιρεί τις διατάξεις της συμφωνίας δεν καταγγέλθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα;

  γ) Δεν έγινε καμία προσπάθεια να καταγραφούν αναλυτικά από την ελληνική κυβέρνηση οι αναθεωρήσεις στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ, ποιες δηλαδή διατάξεις του συντάγματός τους έπρεπε να αντικατασταθούν από ποιες συγκεκριμένα, κάτι που είχε καταγραφεί στην περίπτωση της διένεξης Βρετανίας-Ιρλανδίας και θα παρείχε τη δυνατότητα άμεσου ελέγχου του ποσοστού εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων. Αντί για αυτό επικράτησε η προχειρότητα, η βιασύνη και η απροκάλυπτη ασάφεια.

  ΙΙΙ. Λόγοι που αφορούν στις μελλοντικές συνέπειες της συμφωνίας για την χώρα μας

  Το συγκεκριμένο κομμάτι θα αναλυθεί σε επόμενο δημοσίευμα, που θα περιλαμβάνει και την ιστορική διάσταση του ζητήματος. Τελειώνοντας, θα αναφέρω ενδεικτικά ορισμένες πιθανολογούμενες επιπτώσεις: προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για περιουσιακά στοιχεία που δεσμεύτηκαν από το ελληνικό κράτος κυρίως μετά τον εμφύλιο, αιτήματα για αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας, για άνοιγμα σχολείων μακεδονικής (αναγνωρισμένης!!!!) γλώσσας, επιστροφή πολιτικών προσφύγων κλπ.

  Σ. Ηλιάδου-Τάχου

  http://www.floriniotika.gr/2019/01/blog-post_99.html#ixzz5dtw60cJx

 10. Επειδή τα μέλη της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, ως διαχειρίστρια ιστολογίου που δημοσίευσε εξολοκλήρου και σχολίασε την επιστολή που εμπεριείχε την μήνυση της ΟΥΑ, έλαβα εξουσιοδότηση να την καταθέσω για λογαριασμό της στον ΑΠ σε έντυπη μορφή .

  Επειδή δεν είμαι μέλος αυτής της ομάδας και ούτε κάποιας άλλης, επειδή δεν μένω στην Αθήνα, επειδή δεν είμαι νομικός και επειδή λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν προλαβαίνω να πάω στην Αθήνα, αρνήθηκα.

  Η ίδια εξουσιοδότηση δόθηκε όμως και σε κάθε ενδιαφερόμενο δικηγόρο , φορέα , ή πολίτη. Σχετικό απόσπασμα της επιστολής:

  “ Πέραν των ανωτέρω ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ με το παρόν , την κ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΛΕΜΗ, διαχειρίστρια του ιστολογίου justiceforgreece και οποιονδήποτε δικηγόρο , φορέα , ή πολίτη όπως καταθέσει αντί εμάς την προαναφερόμενη μήνυσή μας ( βλεπ. justiceforgreece.wordpress.com/2019/01/29/συνθήκη-πρεσπών-κοινοποιήθηκε-στον-ά/  ) διά ζώσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ει το δυνατόν πριν ψηφιστεί το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ , προσθέτοντας ότι άλλο νομίζει χρήσιμο 
  Εκ της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης … ”

  Με την ίδια επιστολή ενημερώθηκα επίσης ότι το παρακάτω video http://www.youtube.com/watch?v=1cbl3O8rjlU τραβήχτηκε από φίλους τις ομάδας και θα προστεθεί στην Τελική μήνυση .

  στο περιθώριο της 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ, ο Αλέξης Τσίπρας ακούγεται αρχικά να περιγράφει τους συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια ως «ακροδεξιούς λαϊκιστές». «Ήταν δύσκολα. Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της Συμφωνίας» είπε χαρακτηριστικά.
  Στη συνέχεια, ο Εμανουέλ Μακρόν τον ρωτά πόσοι συμμετείχαν στα συλλαλητήριοα. «Ε, στην τελευταία διαδήλωση ήταν περίπου 70.000», απαντά ο Έλληνας πρωθυπουργός. Δεδομένου ότι ο διάλογος γίνεται στα αγγλικά, ο Αλέξης Τσίπρας διευκρινίζει το νούμερο «Όχι 17, 70», λέει.
  Και για να είναι σίγουρος ότι ο Γάλλος πρόεδρος κατάλαβε, ο Αλέξης Τσίπρας εξηγεί και πάλι, «7 – 0», σχηματίζοντας με το χέρι το 7 και το 0, συμπληρώνοντας ότι «δεν ήταν τόσο ογκώδες».

  αμέσως μετά άρχισε το γλέντι στο διαδίκτυο και κυρίως στο twitter

  Τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα και πάλι στο επίκεντρο: «Seven zero» οι διαδηλωτές για τη Μακεδονία

  Δεν είναι πια αστείο, γράφουν οι πολίτες στο Twitter με αφορμή την νέα απόπειρα του πρωθυπουργού να μιλήσει αγγλικά

  Στο πηγαδάκι που δημιουργήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των Χωρών του Νότου στη Λευκωσία μετείχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

  Δεν ήταν όμως μόνο οι δυο τους, καθώς προστέθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κι έτσι οι παριστάμενοι αναγκάστηκαν να μιλήσουν στα αγγλικά. Οι κάμερες έγραφαν και δεν χρειάστηκε τίποτα άλλο: Τα αγγλικά του Έλληνα πρωθυπουργού ήρθαν και πάλι στο επίκεντρο.

  Προσπαθώντας να εξηγήσει πόσο μαζικό ήταν το πρόσφατο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στον Γάλλο πρόεδρο που τον ρώτησε σχετικά, και αφού είχε χαρακτηρίσει τους συμμετέχοντες «ακροδεξιούς λαϊκιστές», οι οποίοι μάλιστα «δεν είναι σκεπτόμενοι», είπε επί λέξει: ««Eeeeeh in the last demonstration there were about seventeen, seventy thousands. Not seventeen, seventy, seven zero».

  «Εεε, στην τελευταία διαδήλωση ήταν περίπου 17, 70 χιλιάδες. Όχι δεκαεφτά, εβδομήντα, εφτά μηδέν», είναι μια απόπειρα μετάφρασης αυτολεξεί.

  Ήδη από την μετάφραση φαίνεται το ύφος και το είδος της απάντησης του πρωθυπουργού, η προχειρότητα του λόγου και προφανώς της σκέψης… Αν προσθέσουμε και το… απίστευτης έμπνευσης «seven zero», η αποθέωση στο Twitter ήρθε αβίαστα Δείτε την συνέχεια του άρθρου εδώ :

  https://www.protothema.gr/greece/article/860055/ta-agglika-tou-alexi-tsipra-kai-pali-sto-epikedro-seven-zero-oi-diadilotes-gia-ti-makedonia/

 11. Σύμφωνα με νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας του 2013, « το ελληνικό κράτος και η ελληνική κοινωνία δεν είναι οργανισμοί ασπόνδυλοι και δημιουργήματα εφήμερα αλλά παριστούν διαχρονική ενότητα με ορισμένο πολιτιστικό υπόβαθρο, κοινότητα με σχετικώς σταθερά ήθη και έθιμα, κοινή γλώσσα με μακρά παράδοση, στοιχεία τα οποία μεταβιβάζονται από γενεά σε γενεά με την βοήθεια μικρότερων κοινωνικών μονάδων (οικογένεια) και οργανωμένων κρατικών μονάδων (εκπαίδευση) », ΣτΕ 430/2013.

 12. Pingback: “Και με Μ. Αλέξανδρο πρωθυπουργό, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν καταργείται…” | Macedonian Ancestry

 13. “Και με Μ. Αλέξανδρο πρωθυπουργό, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν καταργείται…”
  15/11/2019macedonianancestry

  Σχόλιο MacedonianAncestry: Το πόσο ψεύτης μπορεί να είναι ένας άνθρωπος είναι εκπλητικό! Ο κ. Γεωργιάδης ξέχασε να μας αναφέρει ορισμένα πραγματάκια όπως για παράδειγμα:

  – Για να ισχύσει μια συμφωνία (άσχετα το αν μιλάμε για την Συμφωνία των Πρεσπών ή όχι) πρέπει να αναγράφεται στην αρχή της Συμφωνίας το νομικό πρωτόκολλο. Αυτό δεν έγινε στην συγκεκριμένη συμφωνία άρα σαν χαρτί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ. Εν ολίγοις η συμφωνία είναι άκυρη

  – Ποτέ καμμιά συμφωνία δεν μπορεί να είναι ανώτερη από το Σύνταγμα. Ως γνωστόν, η ύψιστη προδοσία σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι η παραχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας. Η παράδοση της Μακεδονίας μας είναι 100% παράνομη αφού παραχωθήθηκε Εθνική Κυριαρχία, Άρα σαν συμφωνία δεν ισχύει για δεύτερη φορά.

  – Από την στιγμή που η όποια συμφωνία έγινε χωρίς την έγκριση του λαού δεν ισχύσει νομικά αφού ο πολίτης είναι πάνω από όλα. Άρα σαν συμφωνία δεν ισχύει για τρίτη φορά.

  – Υπάρχουν πολλοί λόγοι που σαν συμφωνία δεν ισχύει (αν θυμάμαι καλά για 13 διαφορετικούς λόγους) και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει την μήνυση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης για να ξέρει καλύτερα

  «Η Συμφωνία των Πρεσπών ρητώς απαγορεύει να χρησιμοποιήσει στο μέλλον οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση τη Συμφωνία αυτή καθαυτή για να μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

  Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM 103,6 την Παρασκευή, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «αν ένας Έλληνας πρωθυπουργός βγει και πει ότι βάζω βέτο γιατί δεν συμφωνώ με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αυτομάτως τα Σκόπια πάνε στο διεθνές δικαστήριο και μπαίνουν μετά παντού ως “Μακεδονία” και τέρμα».

  «Εγώ ψέματα στον κόσμο δεν έχω πει ποτέ, δεν διανοούμαι για ένα εθνικό θέμα να πω ψέματα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ο Μέγας Αλέξανδρος από τη Βαβυλώνα να γίνει πρωθυπουργός αύριο με έναν μαγικό τρόπο, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί μονομερώς να καταργηθεί από την Ελλάδα».

  Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως «όσοι διαφωνείτε με αυτό και δεν σας αρέσει, τα παράπονά σας στον Τσίπρα, στην Παπακώστα, στον Καμμένο, όχι σε εμάς». Συμπλήρωσε, δε, ότι «εμείς και καταψηφίσαμε, και πρόταση δυσπιστίας κάναμε, και στα συλλαλητήρια πήγαμε, ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε».

  via “Και με Μ. Αλέξανδρο πρωθυπουργό, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν καταργείται…” | Defence-point.gr
  https://macedonianancestry.wordpress.com/2019/11/15/και-με-μ-αλέξανδρο-πρωθυπουργό-η-συμφ/

 14. Reblogged this on HELLENISM AND DEMOCRACY ACADEMY and commented:
  Να ενισχύσουμε την προσπάθεια
  Και δεν είναι η μόνη παράνομη πράξη της Μεταπολίτευσης
  Ήδη μετά την άρνηση της λαϊκής βούλησης της 14ης Αυγούστου 2015 η Βουλή έπαψε να εκφράζει την λαϊκή βούληση όπως αυτή εκφράστηκε με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
  Κάθε πράξη της και απόφαση είναι παράνομες.
  Ένα δημοψήφισμα ανατρέπεται μόνο με άλλο δημοψήφισμα.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.