Γαζή σε ΥΠΕΣ, ΑΠ

 

1o

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

ypourgos@ypes.gr / gramatia@ypes.gr / a.toumpi@ypes.gr

ΑΘΗΝΑ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015
ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Σε απάντηση,του με αριθμ.πρωτ:29801 της 28/8/2015 ηλεκτρονικού σας μηνύματος,σας γνωρίζω οτι δεν με κάλυψαν,τα γενικόλογα και αόριστα επιχειρήματά σας.Γεγονός,που μπορεί να αποτελέσει τεκμήριο βαρύτατης αμέλειας ή δόλου.
Μέσω του αιτήματός μου,ζητώ να διασφαλιστούν οι εκλογές καθώς και τα εκλογικά αποτελέσματα και πρέπει να εχω τις πληροφορίες,για τον τρόπο που αυτό θα επιτευχθεί. Καθίσταται σαφές,οτι ενυπάρχει κατεπείγουσα περίπτωση και επικείμενος κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης,στο επίδικο Δικαίωμά μου.

Επιπροσθέτως προβάλλω τις ενστάσεις μου,τις αμφισβητήσεις μου και τα επιχειρήματά μου,προς επίρρωση αυτού του αιτήματος.
Λόγω του κατεπείγοντος του θέματος και του εις τη διάθεσή μου,ελαχίστου χρονικού περιθωρίου,δεν επισύναψα τα αποδεικτικά στοιχεία,που όμως υπάρχουν και βρίσκονται στη διάθεσή σας.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 διεξήχθησαν με βάση την απογραφή του 2001,λόγω καθυστέρησης στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εκείνης του 2011,παρότι το θέμα και η αντισυνταγματικότητα της εκλογικής διαδικασίας,είχε επισημανθεί και είχε αναδειχθεί από πολλές πλευρές.
Για το ζήτημα είχαν τοποθετηθεί,ο πρόεδρος κ.Αδαμόπουλος του ΔΣΑ (Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών),ο οποίος κατήγγειλε πριν τις εκλογές την ΕΛΣΤΑΤ και δήλωσε την ανησυχία του για οξύτατη συνταγματική κρίση.
Αρκετοί συνταγματολόγοι,όπως ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών,Ανδρέας Δημητρόπουλος,ο οποίος, μεταξύ άλλων επισήμανε επίσης ότι:
«Κατά την προσωπική μου άποψη και οι εκλογές που πέρασαν θα έπρεπε να γίνουν με βάση την τελευταία απογραφή,αν η υπηρεσία τα είχε δημοσιεύσει εγκαίρως.»

Στην εφημερίδα τα ΝΕΑ,ο εκλογολόγος κ.Ηλ.Νικολακόπουλος με άρθρο του,άσκησε κριτική στην ΕΛΣΤΑΤ για τη σημαντική καθυστέρηση.
Επίσης,ο συνταγματολόγος κ. Σωτηρέλλης,υποστήριξε ότι είναι ανεπίτρεπτο να γίνουν οι εκλογές με τα στοιχεία της προηγούμενης απογραφής.

Τέλος ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,κ. Αλκης Δερβιτσιώτης,σε συνέντευξή του στον Παρατηρητή της Θράκης (ΠτΘ) ανέλυσε τους

λόγους,για τους οποίους ήταν αντισυνταγματική η εκλογική διαδικασία,με βάση την απογραφή του 2001. Διαφορετική ήταν η άποψη,του καθηγητή συνταγματολόγου-τέως
και νυν υπουργό,των υπηρεσιακών κυβερνήσεων-Αντώνη Μανιτάκη και εκλεκτού του συστήματος.
Τριγμούς στην εκλογική διαδικασία είχε προκαλέσει,η ολιγωρία της Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) να δημοσιεύσει εγκαίρως τα οριστικά αποτελέσματα της απογραφής,που επηρέαζαν τον αριθμό των εδρών ανά εκλογική περιφέρεια.
Οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις,η εγκληματική ολιγωρία και η παντελής αδιαφορία για την σημασία των στατιστικών στοιχείων,όλα αγγίζουν τα όρια της εθνικής προδοσίας,περιφρόνηση του Συντάγματος και των δημοκρατικών μας θεσμών.
Ως φαίνεται ωστόσο,κάτι στρεβλό συνέβαινε ήδη απο τότε στη λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ,την οποία υποτίμησε και η πολιτική ηγεσία,αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών,που φέρνουν εξίσου μεγάλη ευθύνη.
Το υπουργείο Εσωτερικών αναζητούσε,μια αυθαίρετη ερμηνεία του Καταστατικού Χάρτη,για να αιτιολογήσει τα αδικαιολόγητα.Οτι δηλαδή και οι επαναληπτικές εκλογές,θα διεξάγοντο με τα δημογραφικά δεδομένα της απογραφής του 2001.
Ενδεχόμενο που δημιουργούσε σοβαρά νομικά ζητήματα.Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος,άρθρο 54,παράγραφος 2: «Ο αριθμός των βουλευτών κάθε εκλογικής περιφέρειας,ορίζεται με προεδρικό διάταγμα,με βάση το νόμιμο πληθυσμό της περιφέρειας που προκύπτει,σύμφωνα με την τελευταία απογραφή,από τους εγγεγραμμένους στα οικεία δημοτολόγια,όπως νόμος ορίζει.Τα αποτελέσματα της απογραφής θεωρείται ότι έχουν δημοσιευθεί,με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας μετά την πάροδο ενός έτους,από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της.»
Κατά τα λοιπά,όλοι οι συνταγματολόγοι δήλωναν το αυτονόητο.Οτι είναι τόσο σαφής η συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας να ανακατα-νείμει τις βουλευτικές έδρες-το αργότερο ένα χρόνο μετά την απογραφή-που θα ήταν αδύνατον να μη γίνουν δεκτές οι ενστάσεις που θα κατέθεταν στο Εκλογοδικείο όσοι πολιτευτές απεδείκνυαν ότι θα «έβγαιναν»,εάν οι εκλογές γίνονταν με την απογραφή του 2011 και όχι με του 2001.
Η υπόθεση απασχόλησε το ΑΕΔ (ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ),κατά την εκδίκαση ενστάσεων για το κύρος των βουλευτικών εκλογών,το οποίο και απεφάνθη εσφαλμένα ή εσκεμμένα,οτι είναι νόμιμος ο καθορισμός των βουλευτικών εδρών,με βάση την απογραφή του 2001.
Εφόσον στις εκλογές-κατά κοινή ομολογία- που διενεργήθηκαν στις 17 Ιουνίου 2012 η κατανομή εδρών ΔΕΝ έγινε σύμφωνα με την τελευταία απογραφή-έστω και λόγω ολιγωρίας της ΕΛΣΤΑΤ-θεωρούνται ΑΚΥΡΕΣ.
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε στις 31 Ιουλίου 2012 ότι με βάση την απογραφή του 2011,ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας ανήρχετο σε 9.903.268 άτομα,Ελληνίδες και Ελληνες (νεογέννητους,ανήλικους,ενήλικες).
Σύμφωνα όμως,με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών,οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους (9.952.570)υπερέβαιναν το σύνολο του Νομίμου πληθυσμού της Χώρας.Δηλαδή το εκλογικό σώμα,ήταν μεγαλύτερο απο το σύνολο του πληθυσμού,κατά 49.302 ενήλικες ψηφοφόρους,χωρίς να υπολογίσουμε επιπλέον την διαφορά που θα έπρεπε να υπάρχει,ανάμεσα στους εγγεγραμμένους Πολίτες με πλήρη δικαιώματα ψήφου και στο σύνολο του πληθυσμού,ώστε να αντιπροσωπεύονται τουλάχιστον οι νεογέννητοι και οι ανήλικοι Ελληνες Πολίτες.
Αυτό τυπικώς σημαίνει,πως ήταν περισσότεροι οι εν δυνάμει ψηφοφόροι,από τον ίδιο τον πληθυσμό.Και μάλιστα,χωρίς καν να υπολογίζουμε τους ηλικίας κάτω των 18,που δεν ψηφίζουν.Αλλά και χωρίς να υπολογίζουμε,πως στον λεγόμενο “Νόμιμο Πληθυσμό” που μετρά η ΕΛΣΤΑΤ, περιλαμβάνονται και οι Ελληνες υπήκοοι των στρατιωτικών και διπλωματικών αποστολών της Ελλάδας στο εξωτερικό,καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους που διαμένουν μόνιμα εκτός Ελλάδος.
Το ακόμη πιο περίεργο-άτοπο στην ουσία-είναι,πως ο πληθυσμός και παρά τους

μετανάστες που στο μεταξύ ελληνοποιήθηκαν- μειώθηκε από την απογραφή του 2001 (10.964.020) κατά 1 εκατομμύριο άτομα.
Τι συμβαίνει εδώ;

1) Δεν υπάρχουν ανήλικοι σ ́ αυτό το κράτος;
Στη Βικιπαίδεια βλέπουμε:Στοιχεία πληθυσμού Ελλάδας (απογραφή 2011)
Σύνολο: 10.787.690
Αρρενες: 5.303.690 (49,2%)
Θήλεις: 5.484.000 (50,8%)
Κατά ηλικία:
0-14 ετών: 1.666.888
15-19 ετών: 620.000
Αρα 0 – 18 περίπου 2.200.000
Επρεπε λοιπόν να είναι εγγεγραμμένοι:
10.787.690 – 2.250.000 = 8.567.000
Αρα εμφανίζονται 1.400.000 περισσότεροι ψηφοφόροι.Ποιοί είναι αυτοί και τι ψήφισαν; 2) Ψηφίζουν άτομα που δεν είναι Έλληνες πολίτες;

3)Δεν έχει γίνει διαγραφή των πεθαμένων από τους εκλογικούς καταλόγους,εδώ και έναν αιώνα;
Είναι σχεδόν βέβαιο,ότι χιλιάδες πολίτες εξακολουθούν να είναι εγγεγραμμένοι στους Δήμους της χώρας-αρα και στους εκλογικούς καταλόγους-αλλά είτε έχουν ξενιτευθεί από δεκαετιών είτε έχουν αποβιώσει στα ξένα χωρίς ενημέρωση των εδώ Δημοτολογίων-δεν αποκλείω να εξακολουθούν να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και πολίτες που έχουν αποβιώσει στην Ελλάδα-αλλ’απλώς δεν έχει ενημερώσει ο Δήμος τον οικείο εκλογικό κατάλογο.Αυτός φρονώ,είναι και ένας απο τους λόγους,που οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους,είναι τόσο πολλοί.

Από το 2001 έως το 2009,τα στοιχεία αναφέρουν 542.545 θανάτους.Αναλογικά, από το 2009 έως και το 2012,οι αποβιώσαντες αντιστοιχούν συνολικά σε 758.500.Λογικά λοιπόν από τους εγγεγραμμένους,θα πρέπει να αφαιρεθούν τουλάχιστον 750.000.
Κατά συνέπεια,με δεδομένο ότι οι εκλογικοί κατάλογοι,δεν αποτυπώνουν τον ακριβή αριθμό των ψηφοφόρων,δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια και το ποσοστό αποχής.

4) Η ΕΛΣΤΑΤ δεν ξέρει τι της γίνεται και δεν έκανε καλά την απογραφή;
Οπως καταλαβαίνετε,είναι κι ́αυτός ένας απο τους λόγους,που η νομιμότητα των εκλογών,τίθετο ξεκάθαρα υπο αμφισβήτηση.
Για όλους τους παραπάνω λόγους συνυπέγραψα την μήνυση ΑΒΜ:Γ2012/3682 και Γ2013/70.
Παρεπιμπτόντως αν και εστάλησαν στη Βουλή απο την Εισαγγελία,παραμένουν ανενεργές,ως είθισται,τα τελευταία χρόνια.
Μήνυση Εσχάτης Προδοσίας κατά Σαμαρά

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΑΠΑΤΗΣ

κατά
ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕ ́ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΤΕΡΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Ιστορικό
Την 17η Ιουνίου 2012 διεξήχθησαν βουλευτικές εκλογές από τις οποίες προέκυψε κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αντώνιο Σαμαρά και κατά τις οποίες, πάντα σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία του Κράτους ( σχετικό 1 ) για τις εκλογές εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ( ήτοι Έλληνες Πολίτες φέροντες πλήρη Πολιτικά Δικαιώματα

και έχοντες ολοκληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ) ήταν εννέα εκατομμύρια εννιακόσιοι πενήντα δύο χιλιάδες πεντακόσιοι εβδομήντα (9.952.570). Από αυτούς ψήφισαν έξη εκατομμύρια διακόσιοι δεκαεπτά χιλιάδες (6.217.000) και από τους ψηφίσαντες λευκή ψήφο έριξαν εικοσιπέντε χιλιάδες πενήντα τέσσερις (25.054) ψηφοφόροι, η οποία λευκή ψήφος δεν προσμετρήθηκε ούτε αντιπροσωπεύθηκε στον υπολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος ή στην ερμηνεία της Λαϊκής Εντολής. Σημειωτέον ότι το σύνολο αριθμητικά των ψήφων που ήταν λευκές ήταν αριθμητικά μεγαλύτερες από τις λεγόμενες έγκυρες ψήφους υπέρ κομμάτων όπως το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» (23.734), ΑΝΤΑΡΣΥΑ (20.391), «Ένωση Κεντρώων» (17.191), ΚΚΕ-ΜΛ (7.648), κ. ά. Τα οποία βεβαίως προσμετρήθηκαν κανονικά στον υπολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος και επηρέασαν την στατιστική βαρύτητα του συνόλου των ψήφων, σε αντίθεση με τις λευκές ψήφους οι οποίες είχαν την ίδια αντιμετώπιση με τα άκυρα ψηφοδέλτια.

Επειδή ακριβώς ως κοινωνικός επιστήμων ήξερα ότι η κατοχυρωμένη από την νομολογία του Στρασβούργου λευκή ψήφος ερμηνευόμενη ως απόρριψη όλων των υποψηφίων (

ενδεικτικά ΕΔΑΔ : αρ. 27863/05, 28422/05, 28028/05, Νο Φ092.22-2512-1/1 ) ΔΕΝ προβλέπεται από τον τρέχοντα εκλογικό νόμο, παρ’ όλο που θα έπρεπε βάσει της Συνταγματικής αρχής περί ίσης αντιμετώπισης έγκυρων ψήφων, θέλησα να ερευνήσω την πρόβλεψη του νομοθέτη για το πώς αντιπροσωπεύεται η μη κομματική συμπεριφορά του Έλληνα Πολίτη-εκλογέα, που όμως καλείται να εκφέρει γνώμη και επιλογή επί των προεκλογικών προτάσεων μέσω της ψήφου του. Η έρευνα μου όμως εν τέλει μου αποκάλυψε ένα πολύ πιο εφιαλτικό τοπίο από μία αντισυνταγματικότητα και καταπάτηση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εντός του εκλογικού νόμου η οποία με δεδομένη την κατάσταση που υπάρχει δεν άπτεται καν του καταγγελλομένου εγκλήματος παρά μόνο ως στοιχείο δολιότητος και έμπρακτης πρόθεσης των συμβαλλομένων σε αυτό το κεκαλυμμένο αλλά οργανωμένο συνεχές έγκλημα : όπως θα παρουσιάσω κατωτέρω, υπηρεσιακά και όπως αποδεικνύεται οφθαλμοφανώς από τα επίσημα στοιχεία είναι σε εξέλιξη μία συστηματική απάτη εις βάρος του Ελληνικού Λαού που αλλοιώνει τόσο την Συνταγματική εξασφάλιση της Δημοκρατικότητας και της πηγής της εξουσίας από τον Ελληνικό Λαό όσο και την ίδια την έννοια του κοινοβουλευτισμού, ουσιαστικά επιτρέποντας και επιδιώκοντας σειρά πραξικοπημάτων με κάλυψη ψευδεπίγραφων εκλογών, γεγονός που συνιστά απάτη και λόγω της φύσεως της απάτης αυτής όπως θα δείξω κατωτέρω Έσχατη Προδοσία όλων των εμπλεκομένων.

Έγκαιρα πριν την διεξαγωγή των συγκεκριμένων εκλογών είχαμε αποστείλει επιστολή στις αρμόδιες αρχές ως ενεργοί Πολίτες με την πλήρη βούληση και πρόθεση να εκπροσωπούνται στο εκλογικό αποτέλεσμα όσον αφορά την πολιτική μας επιλογή και θέση για να λάβουμε ξεκάθαρη απάντηση για το πώς αντιμετωπίζεται η εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων και το πώς πρόκειται να ερμηνευθεί ( σχετικό 2 ), όπου λάβαμε απάντηση περί του αποκλεισμού της λευκής ψήφου στην εκπροσώπηση ( σχετικά 3 & 4 ) και καμμία απάντηση για το πώς μπορούμε με τον τρέχοντα εκλογικό νόμο να συμπεριφερθούμε ως εκλογείς ώστε να φανεί στατιστικά αλλά και πολιτικά ( δηλαδή με τρόπο που να επηρεάζει τα πολιτικά δρώμενα ) η πλήρης απόρριψη όλων των υποψηφίων κομμάτων, λόγω του ότι κατόπιν έρευνας μας και προσπάθειας μας να λάβουμε δεσμεύσεις και απαντήσεις που

δικαιούμαστε ως Έλληνες Πολίτες και ψηφοφόροι φθάσαμε στο συμπέρασμα ότι καμμία από τις επιλογές που παρουσίαζαν τα υποψήφια πολιτικά κόμματα δεν μας εκπροσωπούσε ή εξέφραζε την δική μας πολιτική βούληση ( ενδεικτικά σχετικά 5 & 6 ).
Ενστάσεις περί διαφόρων προβλημάτων σχετικά με την εγκυρότητα των εκλογών της
17ης Ιουνίου 2012 είχαν ανακύψει όχι μόνο σε ανεπίσημες δημοσιεύσεις προσωπικών τοποθετήσεων Πολιτών αλλά και από επίσημους εκπροσώπους νομικής εκτιμήσεως/τοποθετήσεως στην Ελλάδα όπως π.χ. η δήλωση του προέδρου Δ.Σ.Α. Γιάννη Δ. Αδαμόπουλου σχετικά με την μη δημοσίευση των στοιχείων της τελευταίας απογραφής

από την ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο πρόεδρος Δ.Σ.Α. ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα οι εκλογές όφειλαν να διεξαχθούν βάσει της απογραφής της 24ης Μαΐου του 2011 (σχετικό 7) το οποίο, καταμαρτύρησε ο πρόεδρος Δ.Σ.Α. ότι δεν συνέβη με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σωστός αριθμός βουλευτικών εδρών σε κάθε περιφέρεια και να τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητος.

Επίσης, της ιδίας γνώμης με άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ήταν και ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος ( σχετικό 7 ). Επίσης της ιδίας γνώμης ετάχθη και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Άλκης Δερβιτσιώτης σε συνέντευξη του στον «Παρατηρητή της Θράκης» (σχετικό 7) αλλά και ο συνταγματολόγος Γιώργος Σωτηρέλης ( σχετικό 7 ).

Εν συνόλω, δηλαδή, υπήρξε ένσταση και κοινή συμφωνία ότι οι εκλογές εφ’ όσον δεν είχαν κατανομή εδρών σύμφωνα με την τελευταία απογραφή θεωρούνται άκυρες.
Τότε ήταν, που συνειδητοποίησα ότι το θέμα της απογραφής απτόταν άμεσα των εκλογών και μάλιστα με τον πλέον ζωτικό και νευραλγικό τρόπο αφού η αρτιότητα αλλά και οι

παράμετροι εντός της απογραφής επηρεάζουν τόσο τον εκλογικό χάρτη όσο και την εφαρμογή του εκάστοτε εκλογικού νόμου και αποτελέσματος, εξασφαλίζοντας δηλαδή την πεμπτουσία του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος, δηλαδή την εξασφάλιση της πλήρους, αντιπροσωπευτικής και απόλυτης αποτύπωσης της Λαϊκής Βούλησης και Εντολής η οποία σύμφωνα με το Σύνταγμα δεσμεύει άρρηκτα τους αιρετούς εκπροσώπους – υπαλλήλους ( νόμος 3126/2003, άρθρο 2 παρ. 3, άρθρον 13 περ. α ́, άρθρο 263 α ΠΚ και συναφούς νομολογίας ενδεικτικά Μον.Πρωτ.Αθ. 252/2011 ) όσον αφορά τις δράσεις τους ως εκτελεστική και νομοθετική εξουσία και βεβαίως και την εγκυρότητα τους ως κρατικούς αξιωματούχους. Δηλαδή, τα στοιχεία της απογραφής είναι ο ακρογωνιαίος λίθος εξασφάλισης της λειτουργίας της Δημοκρατίας και εφαρμογής των εξασφαλίσεων του Συντάγματος για Λαϊκή Κυριαρχία ( άρθρο 1 παρ. 2 & 3 Σ ).
Καθ’ ότι γνώριζα ότι επρόκειτο να κατατεθούν ενστάσεις σχετικά με το θέμα της χρήσης της απογραφής 2001 για τις εκλογές της 17ηςΙουνίου 2012, επιδόθηκα στην ανάλυση των στοιχείων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών (σχετικό 1) και ανέμενα την δημοσίευση της απογραφής του 2011 ως την πλέον έγκυρη και επικαιροποιημένη για να πραγματοποιήσω συγκρίσεις και εκτιμήσεις όσον αφορά την αντιπροσώπευση του Ελληνικού Λαού ανά κόμμα, εκλογική συμπεριφορά και δυνατότητα επηρεασμού της ερμηνείας της Λαϊκής Εντολής. Δηλαδή, ο σκοπός μου ήταν να διαπιστώσω στατιστικά εάν τα αποτελέσματα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης ανταποκρίνονταν στα πραγματικά στοιχεία του πληθυσμού όσον αφορά τους Έλληνες Πολίτες με πλήρη Πολιτικά Δικαιώματα. Βεβαίως, αναγκάσθηκα να περιμένω σχεδόν δύο μήνες για την δημοσίευση της απογραφής αλλά και την σταθεροποίηση των επισήμων αποτελεσμάτων των εκλογών ώστε να μην υπάρχει και η παραμικρή απόκλιση στα πρωτεύοντα στοιχεία της έρευνας μου. Στο χρονικό αυτό διάστημα άρχισα να αναλύω και τα στοιχεία που μας παρουσίαζε η απογραφή 2001 (σχετικό 8) χωρίς όμως να έχω προβεί σε καμμία σύγκριση ακόμα. Δεν είχα δηλαδή ακόμα συνειδητοποιήσει την τεράστια απάτη που ενυπήρχε ατέχνως κρυμμένη σε δύο διαφορετικές τράπεζες δεδομένων αυτές των εκλογικών καταλόγων και των απογραφών της ΕΛΣΤΑΤ.

Εν τέλει, η ΕΛΣΤΑΤ δημοσίευσε τα στοιχεία απογραφής της του 2011 επίσημα καταγράφοντας τον νόμιμο πληθυσμό της Ελλάδας εν συνόλω σε εννιά εκατομμύρια εννιακόσιες τρείς χιλιάδες διακόσιους εξήντα οκτώ (9.903.268) (σχετικό 9), όπου νόμιμος πληθυσμός κατά την ΕΛΣΤΑΤ ορίζεται ο αριθμός των δημοτών κάθε δήμου της Χώρας ( σχετικά 9 & 10 ). Έχοντας λοιπόν τα στοιχεία που περίμενα και έχοντας και τα τελικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, ξεκίνησα να κάνω τις πρώτες βασικές συγκρίσεις ανάμεσα στην τράπεζα δεδομένων της απογραφής 2011 και στην τράπεζα δεδομένων που είναι οι εκλογικοί κατάλογοι, που στατιστικά αποτελούν τον

πολιτικά ενεργό πληθυσμό των Ελλήνων, σύμφωνα πάντα με τον ορισμό του Ελληνικού Συντάγματος ( άρθρο 51 παρ. 3 Σ ), ήτοι άρρενες και θήλυς άνω των 18 ετών με Ελληνική Υπηκοότητα.
Και τότε ξεδιπλώθηκε ανάγλυφο μπροστά μου το εφιαλτικό τοπίο της πλήρους ασυμφωνίας με χοντροειδέστατη αλλοίωση και νόθευση του εκλογικού σώματος, δηλαδή του ενεργού και νευραλγικού μέρους του Κυρίαρχου Λαού, σε τέτοιο ευρύ και εξόφθαλμο επίπεδο που ουσιαστικά χαλκεύεται de facto η Λαϊκή Ετυμηγορία κατά το δοκούν, από πολυπληθείς ομάδες ατόμων που είναι αδύνατο να δικαιούνται πραγματικά να είναι εκλογείς και που συσκοτίζουν, υπονομεύουν και αλλάζουν την Βούληση των Ελλήνων Πολιτών, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά πολιτική αστάθεια και ακυβερνησία δεδομένου ότι είναι μαθηματικά σίγουρο ότι οι Έλληνες Πολίτες δεν πειθαρχούν σε πολιτικές που δεν έχουν πραγματικά προσυπογράψει με την ψήφο τους. Το αυτό βεβαίως φαίνεται ανάγλυφο και έμπρακτα τόσο από το πλήθος προβλημάτων όσον αφορά την ανυπακοή και αντίσταση των Ελλήνων Πολιτών από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα αλλά και από το 2010 που ουσιαστικά οι κυβερνήσεις έπαψαν να έχουν την παραμικρή σχέση με την Λαϊκή Βούληση και Εντολή.

Η ανωτέρω διαπίστωση φαίνεται άμεσα με μία απλή σύγκριση αριθμητικής φύσεως των επισήμων στοιχείων που προανέφερα που μας περιγράφουν ένα σουρεαλιστικό τοπίο που δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα ή έστω και την απλή λογική.
Δηλαδή, σύμφωνα με την επίσημη απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ του 2011 ( σχετικό 9 ) και σύμφωνα με την επίσημη αναφορά του Υπουργείου Εσωτερικών όσον αφορά τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους ( σχετικό 1 ) οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους υπερβαίνουν το σύνολο του νομίμου πληθυσμού της Χώρας ( συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων και ατόμων που δεν δικαιούνται να ψηφίσουν ) κατά σαράντα εννιά χιλιάδες τριακόσια δύο (49.302) άτομα ψηφοφόρους, δηλαδή οι πλεονάζοντες ψηφοφόροι από μόνοι τους είναι σχεδόν στα επίπεδα αριθμού ψήφων που έφεραν οι «Οικολόγοι Πράσινοι» στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 (54.420), χωρίς να υπολογίσουμε επιπλέον την διαφορά που θα έπρεπε να υπάρχει ανάμεσα στους εγγεγραμμένους Πολίτες με πλήρη δικαιώματα ψήφου και στο σύνολο του πληθυσμού ώστε να αντιπροσωπεύονται τουλάχιστον οι ανήλικοι Έλληνες Πολίτες.

Αλλά ούτως ή άλλως, ακόμα και οι αριθμοί που παρουσιάζονται στην απογραφή 2001 της ΕΛΣΤΑΤ ( σχετικό 8 ) και πάλι δεν δείχνουν να ενυπάρχει νομιμότητα και εγκυρότητα στους εκλογικούς καταλόγους του 2012 τουλάχιστον καθ’ ότι και πάλι οι εγγεγραμμένοι σε αυτούς ενήλικοι Πολίτες –εκλογείς ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια αληθοφάνειας αφού θα έπρεπε να ήταν οχτώ εκατομμύρια πεντακόσιες σαράντα επτά χιλιάδες είκοσι τέσσερεις (8.547.024) [ αφαιρώντας δηλαδή το σύνολο του ανηλίκου πληθυσμού από 0 έως 19 ετών που ανερχόταν σε δύο εκατομμύρια τριακόσιες ογδόντα επτά χιλιάδες εβδομήντα τρείς (2.387.073) ]. Αλλά ακόμα και υπολογίζοντας την εκτίμηση του συνόλου του πληθυσμού της Ελλάδας με την εκτίμηση που υπήρχε στην επετηρίδα της ΕΛΣΤΑΤ του 2009 ( βλέπε σελ. 37, σχετικό 9 ), που ούτως ή άλλως η πραγματικότητα δεν τα επαληθεύει καθ’ ότι έχουμε πλέον τα στοιχεία της απογραφής του 2011, από το σύνολο του εκτιμητέου πληθυσμού που ανερχόταν στα έντεκα εκατομμύρια διακόσιες τριάντα επτά χιλιάδες εξήντα οκτώ (11.237.068) θα πρέπει να αφαιρεθούν οι ανήλικοι το σύνολο των οποίων το 2009 ανερχόταν σε δύο εκατομμύρια εκατόν ογδόντα έξη χιλιάδες εξακόσιοι εβδομήντα έξη

(2.186.676), κάτι το οποίο αφήνει περιθώριο να υπάρχουν εκλογείς ( σύμφωνα με την λογική ) που ανέρχονται σε εννιά εκατομμύρια πενήντα χιλιάδες τριακόσιους δώδεκα (9.050.312) και άρα τουλάχιστον εννιακόσιες δύο χιλιάδες εκατόν εβδομήντα οχτώ ( 902.178) εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ως νόμιμα εγγεγραμμένοι. Ακόμα και αν υποθέσουμε ( που δεν το δικαιούμαστε ) ότι από τους καταλόγους δεν έχουν αφαιρεθεί νεκροί Πολίτες και μεταναστεύσαντες στο εξωτερικό και πάλι το επίπεδο της διαφοράς, που είναι παραπάνω σε ψήφους από το τρίτο κόμμα ( ΠΑΣΟΚ ) που έφερε εφτακόσιες πενήντα πέντε χιλιάδες οχτακόσιους εξήντα οχτώ (755.868)

ψήφους, έχουμε μία συντριπτικά μεγάλη εσφαλμένη αντιπροσώπευση των Πολιτών σε κάθε εκλογικό αποτέλεσμα τόσο όσον αφορά την στατιστικά ποσοστιαία σημασία ( βάρος ) της ψήφου του κάθε Πολίτη όσο και στον στατιστικό υπολογισμό της αποχής αλλά και της κατανομής των ιδίων των βουλευτικών εδρών.
Δηλαδή, το εκλογικό αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό εάν οι εκλογικοί κατάλογοι ήταν ακριβείς ενώ η τεράστια υπερ- συμπερίληψη μη δικαιολογήσιμων βάσει των στατιστικών στοιχείων ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ εκλογέων δημιουργεί εύλογα και τεκμηριωμένα υπόνοιες για κατανόθευση του εκλογικού σώματος. ( βλέπε ενδεικτικό έγγραφο παραδοχής του ΥΠ. ΕΣ. Για συμπερίληψη ατόμων στους εκλογικούς καταλόγους μη έχοντα δικαίωμα ψήφου λόγω αλλοδαπής ιθαγένειας κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, σχετικό 11 )
Όλα αυτά τα διαπιστώσαμε από την στιγμή που η ΕΛΣΤΑΤ δημοσίευσε κατόπιν των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 την απογραφή του 2011 και ερευνήσαμε κάθε στατιστικό στοιχείο που ήταν διαθέσιμο. Επιπλέον, η δήλωση της ΕΛΣΤΑΤ περί μη συγκρισιμότητας των στοιχείων της τελευταίας της απογραφής με τις προηγούμενες ( σχετικό 12 ) επίσης

σημαίνει ότι όσον αφορά την διαμόρφωση του εκλογικού χάρτη αλλά και των εκλογικών καταλόγων οι εκλογές ΔΕΝ μπορούν να κριθούν Συνταγματικά έγκυρες διότι δεν είναι βασισμένες σε στοιχεία που να είναι τεκμηριώσιμα επιστημονικά και άρα έγκυρα και αξιόπιστα, ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ η ΕΛΣΤΑΤ υποδείξει με επιστημονικά αντικειμενικό παραδεκτό και ελέγξιμο τρόπο, διαδικασία σύγκρισης ανάμεσα στις απογραφές.

Δεδομένων όλων των ανωτέρω και του ότι εν γνώσει όλων των αρμοδίων φορέων του Κράτους διεξήχθησαν εκλογές με ελλειπή και/ή πλασματικά στοιχεία για το εκλογικό σώμα οδηγηθήκαμε στην διαπίστωση ότι υπάρχει εξαπάτηση των εκλογέων και απάτη στον υπολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος που οδήγησε σε κατασκευασμένα αποτελέσματα και άρα τα άτομα που αυτή την στιγμή έχουν τα αξιώματα και τις εξουσίες της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας της Χώρας τα έχουν παράνομα και οι πράξεις τους δεν μπορεί να είναι έγκυρες.
Σκεπτικό
Το κύρος των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας των βουλευτικών εκλογών της
17ης Ιουνίου 2012 αμφισβητείται λόγω αθεραπεύτων προβλημάτων που προκύπτουν από απλή επισκόπηση και σύγκριση των στοιχείων που ενυπάρχουν αφ’ ενός στους εκλογικούς καταλόγους βάσει των οποίων τελέσθηκε η ψηφοφορία (σχετικό 1) και αφ’ ετέρου από τα πληθυσμιακά όρια που μας θέτουν οι επίσημες απογραφές της ΕΛΣΤΑΤ τόσο του 2001 ( σχετικό 8 ) όσο και του 2011 ( σχετικό 9).
Δηλαδή, εάν συγκρίνουμε τους εκλογικούς καταλόγους του 2012 με τα πλέον έγκυρα ( εφ’ όσον δεν υπάρχει επίσημη προσβολή από τα υπεύθυνα υπουργεία προς την ΕΛΣΤΑΤ και ουδεμία απαγόρευση δημοσίευσης τους ως επίσημα στοιχεία του Κράτους ) στοιχεία απογραφής 2011, όχι μόνο παρουσιάζεται ένας πληθυσμός που είναι στο σύνολο του, μέχρι και τον τελευταίο Πολίτη άνω των 18 ετών (!) και άρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ένα παιδί Ελληνικής Υπηκοότητας στην Ελληνική Επικράτεια και άρα περιέργως λειτουργούμε νηπιαγωγεία, σχολεία και γυμνάσια όπου η παρουσία των παιδιών είναι σκαιώδης και μυστηριώδης (!) αλλά κυκλοφορούν ανάμεσα μας τουλάχιστον σαράντα χιλιάδες (40.000) αόρατοι Πολίτες Έλληνες με πλήρη Πολιτικά Δικαιώματα που κανείς δεν έχει ποτέ

καταγράψει επισήμως οπουδήποτε αλλού εκτός από τους εκλογικούς καταλόγους !
Και όχι μόνο αυτό αλλά δεδομένου ότι η απογραφή του 2011 ορίζει τον νόμιμο πληθυσμό της Ελλάδας ως «άτομα κάθε ηλικίας και φύλου καταχωρημένα στα αντίστοιχα δημοτολόγια» σύμφωνα με τους εκλογικούς καταλόγους όχι μόνο είναι όλος ο νόμιμος πληθυσμός άνω των 18 ετών αλλά ψηφίζουν συλλήβδην όλοι, ανεξαρτήτως δικαιώματος ψήφου! ( σχετικό 13 )
Δηλαδή, όντας υποχρεωμένοι να υποθέσουμε ότι ισχύει η διαδικασία κατ’ άρθρον 12 του ΠΔ 26/2012 σύμφωνα με την οποία τόσο οι δήμοι όσο και το ΥΠ.ΕΣ. ανά τρίμηνο

διαγράφουν από τα δημοτολόγια και από τους εκλογικούς καταλόγους κάθε νεκρό συμΠολίτη μας και προσθέτουν κάθε νέο ενήλικα συμΠολίτη μας δηλαδή γίνεται επικαιροποίηση των εκλογικών καταλόγων τακτικότατα, τότε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ, ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΠΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥΝ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ή ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΨΕΥΔΩΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΣ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΝΗΛΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΡΙΖΕΙ.

Συνεπώς, κάθε εκλογικό αποτέλεσμα που έχει προκύψει από ψηφοφορία με αυτούς τους εκλογικούς καταλόγους δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρο σε καμμία περίπτωση και ούτε βεβαίως υπολογισμοί ποσοστού αποχής, εγκύρων ψήφων αλλά και ποσοστού ψήφων υπέρ του κάθε κόμματος ( το οποίο συνεπάγεται και νόμιμη εκλογή για την σύνθεση τόσο της Βουλής όσο και της κυβερνήσεως ) αφού πρόκειται για προδήλως αλλοιωμένη και μη αντιπροσωπευτική του Ελληνικού Λαού τράπεζα δεδομένων με προφανή διαβλητότητα.

Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι το τωρινό προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ, δεδομένης της γενικότερης παραδοχής των για αλλοίωση στοιχείων ζωτικής φύσεως όπως π.χ. τον υπολογισμό του ΑΕΠ, του ελλείμματος και του δημοσιονομικού χρέους της Χώρας κατ’ εντολήν άλλων ατόμων ( σχετικό 14 ), δεν είναι πλέον έμπιστο στα στοιχεία τα οποία δημοσιεύει ( σχετικό 15 ) ( γεγονός που ενέχει τεράστιες ποινικές ευθύνες τόσο για το ίδιο το προσωπικό όσο και για τους διοικητικώς προϊσταμένους τους, ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά και περιοριστικά κατ’ άρθρα 235, 236, 239, 242, 256, 259, 261 ΠΚ ) και πάλι οδηγούμαστε στο αναντίρρητο συμπέρασμα ότι υπάρχει έλλειψη δυνατότητας εξακρίβωσης στοιχείων και πλέον λόγω παλαιότητας η απογραφή του 2001 δεν μπορεί παρά να αποτελέσει μόνο ιστορικό στοιχείο σύγκρισης που και αυτό έχει παραχθεί από την ίδια υπηρεσία η οποία κατηγορήθηκε για τα λεγόμενα «Greekstatistics» της εποχής εκείνης που σύμφωνα με επίσημες παραδοχές τόσο του Κράτους όσο και της Ε.Ε. και άλλων διεθνών αρμοδίων (σχετικό 16) ήταν ο λόγος της πλαστής εμφάνισης ευρωστίας στην Ελλάδα, προϋπόθεση, για την είσοδο μας στην Ευρωζώνη με σκόπιμη και ενσυνείδητη αλλοίωση επισήμων στοιχείων και δεδομένων για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Δηλαδή, η ΕΛΣΤΑΤ προς εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων και όχι του Ελληνικού Λαού και της Ελλάδας, σύμφωνα με τις δημόσιες δηλώσεις και τις παραδοχές των αρμοδίων ( σχετικά 17 ), παρουσίασε την εποχή εκείνη ψευδή στοιχεία. Η ίδια δηλαδή υπηρεσία που παρήγαγε την απογραφή του 2001, η οποία απογραφή χρησιμοποιήθηκε για να διαμορφώσει τον εκλογικό χάρτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά την εκλογιμότητα βουλευτών και την αντιπροσώπευση του Ελληνικού Λαού σε ζωτικότατες αναμετρήσεις όπου η Λαϊκή Βούληση και Εντολή έκρινε την πορεία της Ελλάδος διεθνώς, είναι η υπηρεσία που διευκόλυνε και έκανε δυνατή την εισαγωγή μας στην Ευρωζώνη όταν, κατ’ ομολογίαν της Ε.Ε. δεν ήμασταν έτοιμοι και άρα υπογράφαμε τον οικονομικό μας θάνατο όπως και έγινε.

Συνεπώς, τόσο το 2001 όσο και τα 2010-2011 έχουμε κρούσματα διαφθοράς και παράβασης καθήκοντος στην υπηρεσία που επαφίεται το σύνολο του Κράτους και ο Ελληνικός Λαός για σωστές καταμετρήσεις και στοιχεία και ως εκ τούτου κάθε πόρισμα της, συμπεριλαμβανομένων και των δύο τελευταίων τουλάχιστον απογραφών δεν μπορεί να

θεωρηθεί αξιόπιστο ή αδιάβλητο παρά μόνο εάν αυτό αποδειχθεί δημοσίως και ενώπιον της διεθνούς στατιστικής επιστημονικής κοινότητας και της κοινής γνώμης, κάτι που βεβαίως δεν έχει συμβεί. Συνεπώς, δεν μπορεί Συνταγματικά να γίνει χρήση του.
Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε, χάριν του ερωτήματος και μόνο, ότι τα στοιχεία της απογραφής του 2001 και η επακόλουθες εκτιμήσεις πληθυσμιακής διαφοροποίησης είναι λίγο-πολύ ακριβείς, και πάλι εάν συγκρίνουμε τα στοιχεία της απογραφής αυτής με τα στοιχεία των εκλογικών καταλόγων, και πάλι έχουμε τεράστιες διαφορές ( όπως ήδη αναλύσαμε στο ιστορικό μέρος της παρούσας ) και πλέον του μισού εκατομμυρίου

εγγεγραμμένων έως και σχεδόν ενός εκατομμυρίου ψηφοφόρων που δεν δικαιολογούνται να υπάρχουν δεδομένων των στοιχείων περί της υπάρξεως ανηλίκων που βεβαίως δεν δικαιούνται να ψηφίζουν.
Δηλαδή, σε καμμία περίπτωση δεν έχουμε συμφωνία απογραφής και εκλογικών καταλόγων, ούτε ανάμεσα σε αυτή του 2001 ( ακόμα και με υπολογισμό της εκτιμήσεως του 2008 ) ούτε με αυτήν του 2011 γεγονός που de facto οφείλει να χαρακτηρίσει τουλάχιστον τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 που διεξήχθησαν με αυτούς τους εκλογικούς καταλόγους ΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΟΡΙΖΟΥΝ.Δηλαδή, υπάρχει ενσυνείδητη, σκόπιμη και αποδείξιμη ΝΟΘΕΥΣΗ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, αδίκημα κολάσιμο από τον ΠΚ και απόδειξη εξαπάτησης εκλογέων αφ’ ης εξ αρχής αφού το συγκεκριμένο θέμα σε καμμία περίπτωση δεν έχει γίνει γνωστό έγκαιρα και με τρόπο που να εξασφαλίσει την ενημέρωση των Πολιτών ώστε να έχουν την δυνατότητα αντίδρασης και ενεργειών όποιες

και αν είναι αυτές, είναι όμως defacto γνωστό σε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Χώρας και βεβαίως στην κυβέρνηση και την Βουλή η οποία επιφορτίζεται με την επισκόπηση του καλώς έχειν σε όλους τους τομείς της λειτουργίας του Κράτους και της Πολιτείας και οι οποίοι μηχανισμοί ουδεμία δράση ή έστω μνεία και ένσταση για αυτό το χοντροειδέστατο κρούσμα υπέρογκης νοθείας δεν έπραξαν, γεγονός που τους καταστεί υπόλογους και ένοχους με πιθανή παράληψη λόγω οικονομικού ή άλλου οφέλους που καρπώνονται από αυτήν την κατάσταση, θεραπεία της οποίας πιθανώς να τους κόστιζε τα οφέλη από τις θέσεις τους με τις αποζημιώσεις και τα ευεργετήματα τους.

Δηλαδή, προδήλως και αδιαμφισβητήτως έχουμε παράβαση του άρθρου 164 ΠΚ αφού έχει με πρόθεση προκληθεί αλλοίωση της Λαϊκής Εντολής και συνεπώς υφαρπαγή της Λαϊκής Εξουσίας και Κυριαρχίας και μάλιστα από υπαιτίους πληρεξούσιους, εκτελούντες υπηρεσία επιστατώντας αυτών των θεμάτων προάσπισης της Δημοκρατίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας επί της οποίας στηρίζεται το Πολίτευμα που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα της Ελλάδας ( άρθρο 1 παρ. 2 & 3 και άρθρο 26 Σ άρθρο 52 Σ ) και τον ΠΚ άρθρο 134 α και τιμωρείται ποινικά ( όπως ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά θα αναφέρω σύμφωνα με τα άρθρα 134, παρ. 1, εδ. β & παρ. 2, 134 β, 135, 138, 141, 150, 259 ) .

Επίσης, είναι σαφές ότι οι αρμόδιοι φορείς που αναλαμβάνουν την ευθύνη και το
καθήκον να προσφέρουν υπηρεσίες στο Κράτος τέτοιας νευραλγικής φύσεως όπως διαδικασιών που άπτονται της διαφύλαξης αυτής της ίδιας της φύσεως της Δημοκρατίας και του Πολιτεύματος defacto είναι υπόλογοι και πρέπει να εγγυούνται περί της ακριβείας, της ακεραιότητας και της πλήρους επαληθευσιμότητας και δυνατότητας επιστημονικής τεκμηρίωσης των στοιχείων βάσει των οποίων εκλέγονται αντιπρόσωποι που διαχειρίζονται την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία του Ελληνικού Λαού σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος άμεσα, και έμμεσα τον διορισμό και άρα τις επιλογές λειτουργών και υπαλλήλων που διαχειρίζονται όχι μόνο εξουσίες όπως η δικαστική αλλά κάθε ελεγκτική και διοικητική αρχή και κυρίως το σύνολο της Δημοσίας και άλλης φύσεως περιουσίας του Ελληνικού Κράτους η οποία αποτιμάται και ανέρχεται σε πολλά τρισεκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον εάν υπολογισθεί και το σύνολο της περιουσίας αρχαιοτήτων.

Επειδή λοιπόν κανένα από τα αρμόδια και υπεύθυνα άτομα δεν έχουν αναφέρει ή καταγγείλει ή εμποδίσει κανένα από τα ανωτέρω αναφερθέντα τεράστια προβλήματα σε σχέση με την ακεραιότητα των εκλογών και την σωστή αποτύπωση του εκλογικού σώματος βάσει των σχετικών απογραφών, και επειδή ακόμα και σήμερα στον επίσημο ιστοχώρο του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 αναφέρεται ως το σύνολο του εκλογικού σώματος παράλογα μεγαλύτερο του συνόλου του Ελληνικού Λαού, και παρουσιάζεται ως αληθές και πραγματικό στοιχείο μήνες μετά την επίσημη δημοσίευση της τελευταίας απογραφής και ούτως ή άλλως σε ασυμφωνία απλής αριθμητικής φύσεως

με την απογραφή και τις εκτιμήσεις επ’ αυτής 2001 έως 2008, πληρείται προδήλως η περιγραφή του αδικήματος της απάτης κατ’ άρθρον 386 παράγραφος 1 ΠΚ περί της «ανοχής με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών ή την αθέμιτη απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων στον βαρύτατο δυνατό βαθμό αφού και διαπράττεται κατά συνήθεια και η συνολική ζημία είναι ανυπολογίστου κόστους για το Δημόσιο, τον Ελληνικό Λαό, την Χώρα και το Πολίτευμα της Ελλάδος, χωρεί δε και πληρείται πλήρως και το αδίκημα της απιστίας τόσο των υπευθύνων στο ΥΠ.ΕΣ. για τον έλεγχο και την επικύρωση των εκλογικών καταλόγων, στα μέλη του Αρείου Πάγου που επιφορτίστηκαν με την επίβλεψη, έλεγχο και διασφάλιση της ακεραιότητας της διαδικασίας, των υπευθύνων στους δήμους και κοινότητες για την σωστή κατάρτιση και ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων, όσο και των αντιστοίχων υπευθύνων στην ΕΛΣΤΑΤ για την μη υπόδειξη και καταγγελία της συγκεκριμένης ασυμφωνίας κατ’ άρθρον 390 ΠΚ αλλά και 259 ΠΚ για παράβαση καθήκοντος με ενσυνείδητη βλάβη του Κράτους.

Όμως, ο ανώτατος προϊστάμενος και υπεύθυνος για την καλή διεξαγωγή και έλεγχο της σωστής λειτουργίας του Κράτους και των κρατικών μηχανισμών είναι αδιαμφισβήτητα η

εκάστοτε κυβέρνηση και βεβαίως και η Βουλή, οι οποίοι επιφορτίζονται με την υποχρέωση να εξασφαλίσουν την νομιμότητα και την ακεραιότητα κάθε διαδικασίας που άπτεται του Πολιτεύματος αλλά και της ανάθεσης αξιώματος και διαχείρισης εξουσίας. Είναι ευθύνη κατ’ αρχάς του Πρωθυπουργού, κατ’ άρθρο 82 παρ. 2 του Συντάγματος της Ελλάδος αλλά και της Βουλής ως ελεγκτικού μηχανισμού να επισκοπεί και να επιστατεί και να μην επιτρέπει ιδίως σε θέματα περί ελεύθερης ασκήσεως των Πολιτικών Δικαιωμάτων αλλά και περί προσβολών του Πολιτεύματος την ύπαρξη και της παραμικρής υπονοίας αδιαφάνειας και νόθευσης και εγκληματικής ενέργειας. Η μη επιμέλεια του θέματος αυτού που είναι τόσο εξόφθαλμα εμφανές ότι είναι αποτέλεσμα στην καλύτερη περίπτωση πλημμελούς επιμελείας επιλογής στοιχείων που όμως συνεπάγεται, κακουργηματική αμέλεια λόγω της σοβαρότητας των στοιχείων αυτών και των επιπτώσεων που έχουν στο Δημόσιο, το Πολίτευμα, την Χώρα και τον Λαό, Εσχάτη Προδοσία κατ’ άρθρον 134 παρ. 1β, 134β και 135 ΠΚ συνεπάγεται άμεσα την εκούσια και ενσυνείδητη τουλάχιστον ανοχή αν όχι πρόκληση των αδικημάτων αυτών αλλά και νόθευση αποδεικτικών, νόθευση εκλογής, εξαπάτηση εκλογέων, πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος και βεβαίως κατάχρηση εξουσίας με προσπορισμό οικονομικού οφέλους τόσο στους ιδίους όσο και σε τρίτους και μόνο λόγω των παχυλών αποζημιώσεων που καρπώνονται αχρεωστήτως ( άρθρα ΠΚ : 134 παρ. 1β, 134β, 135, 150, 151, 158, 162, 164, 186, 235 και 239 ).

Το γεγονός ότι αυτές οι επισήμως δημοσιευμένες πληροφορίες ασυμφωνίας δεδομένων με αριθμούς στις διαφορές που να ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφων που να αγγίζουν το εκατομμύριο, υπάρχουν επί μήνες αν όχι έτη και ουδείς εκ των βουλευτών, συμπεριλαμβανομένων και των υπουργών δεν έδρασαν επ’ αυτού με κάθε πρόσφορο τρόπο ώστε να εξαφανίσουν με επιστημονικό, διαφανή και δημοσιοποιημένο τρόπο αυτές τις αθεράπευτα καίριες αιτίες ακυρότητας της διαδικασίας που παρέχει σταθερότητα πολιτική, οικονομική και κοινωνική στην Ελλάδα, στο Δημόσιο και στον Λαό σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματοςαποδεικνύει δόλο καθ’ ότι αμέλεια τέτοιας βαρείας μορφής είναι και αυτή δόλια όπως προκύπτει από το συνδυασμό των άρθρων περί αμελείας, πέραν του γεγονότος ότι αμέλεια για αυτά τα καθήκοντα για τα οποία επιφορτίζεται και αμείβεται

και επιδιώκει να αναλάβει κάποιος την ανάληψη καθήκοντος ( ενδεικτικά άρθρα ΠΚ 29, 191, 240 ) δεν μπορεί να επιτραπεί πέραν και του συνυπολογισμού του ανυπέρβλητου ύψους ζημίας σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες αλλά και ζημίες δισεκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο και βλάβες στην Επικυριαρχία της Χώρας και την Ανεξαρτησία της. Εξ άλλου, όποιος έχει κίνητρο να αμελεί ουσιαστικά επιδεικνύει ανοχή και όχι αμέλεια.

ΕΠΕΙΔΗ ως Ελληνίδα Πολίτης με πλήρη Πολιτικά Δικαιώματα και άρα έχω έννομο συμφέρον πρόδηλο για την σωστή Δημοκρατική διαδικασία των εκλογών και την εξασφάλιση του σωστού και αντιπροσωπευτικού της Λαϊκής Βούλησης και Εντολής αποτελέσματος

ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με την απογραφή του 2011, είναι αδύνατον να υπάρχει ο αριθμός των εγγεγραμμένων Ελλήνων Πολιτών με πλήρη Πολιτικά Δικαιώματα που επίσημα παρουσιάζεται στα αρχεία του ΥΠ.ΕΣ. ως εκλογικό σώμα
ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και τις συναφείς εκτιμήσεις είναι αδύνατον να υπάρχει ο αριθμός των εγγεγραμμένων Ελλήνων Πολιτών με πλήρη Πολιτικά Δικαιώματα που επίσημα παρουσιάζεται στα αρχεία του ΥΠ.ΕΣ. ως εκλογικό σώμα
ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με την νομολογία του ΕΔΑΔ υπάρχει υποχρέωση για την εξασφάλιση από το Κράτος της σωστής στατιστικά αντιπροσώπευσης της Λαϊκής Βούλησης και Εντολής καθώς και σωστή εκπροσώπηση/καταγραφή του εκλογικού σώματος

ΕΠΕΙΔΗ εάν οι εκλογές είναι νοθευμένες τα εκλογικά αποτελέσματα είναιde facto άκυρα και οι κατέχοντες τα πολιτικά αξιώματα βάσει αυτών των εκλογικών αποτελεσμάτων δρούν παράνομα και με απόλυτη ακυρότητα των αποφάσεων, πράξεων, διορισμών και υπογραφών τους

ΕΠΕΙΔΗ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι ως ανωτέρω κατηγορούμενοι αξιωματούχοι και υπεύθυνοι αρμόδιοι λειτουργοί και υπάλληλοι επιδεικνύουν ανοχή και υιοθέτηση της

νοθευμένης αυτής κατάστασης των βασικών παραμέτρων της εκλογικής διαδικασίας, καθιστώντας σωρεία θεσμών και λειτουργιών της Δημοκρατίας και του Πολιτεύματος ανενεργούς
ΕΠΕΙΔΗ αυτή η ανοχή και αναγνώριση του καθεστώτος που έχει προκύψει από την πρόδηλη ανακρίβεια και ουσιαστική πλαστή κατάσταση του εκλογικού σώματος προσπορίζει σε αυτούς και σε τρίτους τεράστια οικονομικά οφέλη εις βάρος του Δημοσίου, της Χώρας, του Ελληνικού Λαού αλλά και εμού προσωπικά αφού καλούμαι να επωμισθώ το κόστος της θητείας τους και των αποφάσεων/πράξεων τους μέσω της φορολογίας αλλά και των άλλων οικονομικοκοινωνικών συνθηκών που η πολιτική τους προκαλεί, συμπεριλαμβανομένης και της διαχείρισης της προσωπικής μου περιουσίας με την μορφή των εισφορών μου πάσης φύσεως και ιδιαιτέρως σε ασφαλιστικά ταμεία

ΕΠΕΙΔΗ προδήλως η επί έργω αποδοκιμασία των ως ανωτέρω κατηγορουμένων και των πράξεων τους από τον Ελληνικό Λαό υποδεικνύει ότι δεν είναι αντιπρόσωποι της Λαϊκής Βούλησης και Εντολής
ΕΠΕΙΔΗ προδήλως η παραμονή τους στην εξουσία επιτυγχάνεται με την βίαια καταστολή και τον εκφοβισμό των Πολιτών και όχι λόγω έστω και της ανοχής των στην οποία βία και καταστολή εγώ προσωπικά έχω εκτεθεί και την έχω υποστεί, καθώς και συνάδει με την αναρρίχηση τους στην εξουσία αυτή βάσει ψευδών και πλασματικών στοιχείων και όχι βάσει πραγματικής εκλογικής διαδικασίας και αποτύπωσης

ΕΠΕΙΔΗ δεν έχουν προβεί σε έλεγχο και διόρθωση των ασυνεπειών στους καταλόγους ή την πρόσκληση σε απολογία των αρμοδίων της ΕΛΣΤΑΤ επί του θέματος των απογραφών ώστε να μην ακυρώνεται λόγω αριθμητικής ανακολουθίας και αντίφασης
που defactoχαρακτηρίζει τουλάχιστον η μία από τις δύο βάσεις δεδομένων ( αν όχι και οι δύο ) ως εσφαλμένη ή και πλαστή και άρα αδύνατον να συνδυαστεί με την άλλη για την δυνατότητα οργάνωσης και διεξαγωγής Δημοκρατικών και ελεύθερων εκλογών χωρίς νοθεία, γεγονός που υποδηλώνει δόλο με κίνητρο την παράνομη και καταχρηστική παραμονή τους στην εξουσία

ΕΠΕΙΔΗ κυβέρνηση και Βουλή που έχει προκύψει βάσει νοθευμένων ή πλαστών στοιχείων

είναι άκυρη ή πραξικοπηματική
ΕΠΕΙΔΗ πραξικοπηματική κυβέρνηση συνιστά επίθεση κατά του Πολιτεύματος και Έσχατη Προδοσία
ΕΠΕΙΔΗ κάθε πραξικόπημα συνεπάγεται την επίθεση στην ασφάλεια του Κράτους και εκλογές βάσει νοθευμένων ή πλαστών στοιχείων συνεπάγονται την επιβουλή της Δημοκρατίας και του Συντάγματος και της Λαϊκής Κυριαρχίας
ΖΗΤΩ

1. την δίωξη και παραδειγματική τιμωρία των ως άνω αναφερομένων υπαιτίων

  1. την έρευνα για κάθε άλλον υπεύθυνο και συνεργό και/ή ηθικό αυτουργό στην νόθευση των εκλογών και στην διατήρηση της κατανόθευσης αυτής
  2. την δικαστική προστασία του Πολιτεύματος από την επί της ουσίας προδήλως άκυρη και παράνομη κυβέρνηση και Βουλή
  3. την δίωξη τους με τις τακτικές διαδικασίες στα τακτικά δικαστήρια αφού, στην περίπτωση βουλευτών και υπουργών, λόγω της ακυρότητας και παρανομίας της εκλογικής διαδικασίας η ανάληψη αξιώματος και η ιδιότητα των ως άνω καταγγελλομένων ως βουλευτές ή υπουργοί και πρωθυπουργός δεν μπορεί να ισχύει αφού είναι άκυρη και άρα δεν χωρεί εφαρμογή του άρθρου 86Σ ή όποιου άλλου άρθρου περί ασυλίας ή ειδικής μεταχείρισης κυβερνήσεως και Βουλής
  4. την άμεση άρση του δικαιώματος τόσο της κυβέρνησης αυτής όσο και της Βουλής αυτής να ασκούν καθήκοντα.

2o

ΑΘΗΝΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΘΕΜΑ: ΕΝΣΤΑΣΗ- ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Σε συνέχεια της επιστολής που σας εστάλη,με το ως ανω θέμα,την 2α Σεπτεμβρίου 2015 (εκ παραδρομής εγράφη η 2/8/2015) και προς απάντηση,του με αριθμ.πρωτ:29801 της 28/8/2015 ηλεκτρονικού σας μηνύματος,μέσω του οποίου επιχειρήσατε να αποποιηθείτε των ευθυνών σας,παραθέτω τα κάτωθι:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2011

Το θέμα της απογραφής άπτεται άμεσα των εκλογών και μάλιστα,με τον πλέον ζωτικό και νευραλγικό τρόπο,αφού η αρτιότητα αλλά και οι παράμετροι εντός της απογραφής, επηρεάζουν τόσο τον εκλογικό χάρτη όσο και την εφαρμογή του εκάστοτε εκλογικού νόμου καιαποτελέσματος.

Δηλαδή τα στοιχεία της απογραφής,είναι ο ακρογωνιαίος λίθος εξασφάλισης της λειτουργίας της Δημοκρατίας και εφαρμογής των εξασφαλίσεων του Συντάγματος για Λαϊκή Κυριαρχία ( άρθρο 1 παρ. 2 & 3 Σ ).
Τα στοιχεία των Γενικών Απογραφών που συγκεντρώνονται,είναι απαραίτητα-εκτός των άλλων- και για τη ρύθμιση ποικίλων διοικητικών και νομικών θεμάτων,αλλά και τη ρύθμιση εκλογικών θεμάτων.
Η Απογραφή Πληθυσμού του 2011,απέτυχε οικτρά,παταγωδώς και “μαγειρεύτηκε” παντοιοτρόπως,απο την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ),ώστε να κρυφτεί αυτή
η τραγική αλήθεια.
Κάποιοι έχουν ευθύνες γι ́αυτό και πρέπει να λογοδοτήσουν,για
α) Την Παράβαση καθήκοντος [ άρθρο 259 Π.Κ. ]

β) Της ψευδούς βεβαιώσεως,νόθευσης,κλπ. [ άρθρο 242 Π.Κ ]

γ) Της απιστίας [ άρθρο 390 Π.Κ ]

Πρόκειται για την ίδια υπηρεσία,που με κυβερνητικές εντολές «μαγείρεψε» το δημόσιο έλλειμμα,για να οδηγηθεί η χώρα σιδηροδέσμια στο μνημόνιο και να παραδοθεί ο λαός στους δημίους του.

Τα επίσημα αποτελέσματα,τα οποία δόθηκαν στην επικαιρότητα,παρουσίασαν μεγάλες αποκλίσεις,σε σχέση με αυτά που εδόθησαν ως προσωρινά. Το μέγεθος αυτό “αλλοιώνει”

στην κυριολεξία τα πραγματικά στοιχεία του πληθυσμού,όπως υποστήριξε και η κ.Βάσω Παπανδρέου,ως πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων,όταν την 5η Ιουλίου 2011 η Επιτροπή εξέταζε την απίστευτη απαίτηση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, να επικυρωθεί εκ των υστέρων η μεθοδολογία του,για τη θλιβερά αποτυχημένη απογραφή που είχε ήδη διεξαγάγει.

21 Σεπτεμβρίου 2011
«Πυρά» κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, από τα μέλη

Κ.ΣΚΟΡΔΑΣ:Αναξιόπιστη,η απογραφή πληθυσμού

Κατήγγειλε δε ότι η τελευταία απογραφή του πληθυσμού ήταν αναξιόπιστη. Μάλιστα είπε ότι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ «άλλαξε την μεθοδολογία για να καλύψει την αποτυχία της απογραφής καθώς για πρώτη φορά εμφανίζεται ο πληθυσμός μικρότερος από ό,τι υπολογιζόταν, με αποτέλεσμα να μας χλευάζουν οι δημογράφοι». Πρόσθεσε δε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί οι απογραφείς.

http://vloutis.blogspot.gr/2011/09/blog-post_21.html

ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ
ΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ «ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ- ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ» [ 32]
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΣΤ ́

Πέμπτη 14 Ιουλίου
ΘΕΜΑΤΑ
Γ.ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
1. Συζήτηση και ψήφιση επι της αρχής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών:«Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου « Διενέργεια Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών»

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας)
Μόνη συζήτηση επι της αρχής,των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών:«Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Διενέργεια Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικών».
Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίασή της,της 7-7-2011,τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε μια συνεδρίαση.
Το λόγο έχει ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ κ.Σπυροπάνος Μαργέλης
ΣΠΥΡΟΠΑΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ:
Θα πρέπει εδω να σημειωθεί οτι η διενέργεια της γενικής απογραφής κατοικιών και πληθυσμού δεν πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα απο 30-3-2011 έως 13-4- 2011,όπως αρχικώς είχε προβλεφθεί,για τους λόγους που αναφέρονται στην υπ ́αριθμόν 9/2011 πράξη του Ζ ́ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.Υπήρχε ενα πρόβλημα με την έγκριση του διαγωνισμού που έγινε για την προμήθεια των εντύπων και τη διακίνησή της. Αυτό είναι το θέμα.
Για να αντιμετωπισθεί,λοιπόν,αυτή η καθυστέρηση,για να καλυφθεί η ανάγκη διενέργειας της γενικής απογραφής σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη διενέργεια απογραφής των κτηρίων που έγινε απο 1-2-2011 έως 28-2-2011 προκειμένου τα στοιχεία τς απογραφής κτηρίων να είναι αξιοποιήσιμα ως συγκρίσιμα απογραφικά δεδομένα στην απογραφή

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ«ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ- ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ-ΑΔΑ:4ΑΘΛ6ΔΛ-Ω [ 31]

πληθυσμού και κατοικιών και για να λάβουμε τέλος,υπ ́ όψιν μας την απόφαση 52/5-5- 2011 της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα,προχωρήσαμε στην έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που κυρώνουμε με το σχέδιο νόμου που συζητάμε σήμερα.
Στο πέμπτο τώρα και τελευταίο άρθρο της πράξης,όπως και στο δεύτεροκαι τελευταίο άρθρο του νομοσχεδίου που κουβεντιάζουμε σήμερα,ορίζεται ο χρόνος έναρξης ισχύος της πράξης και του νομοσχεδίου,που είναι η δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας,Βουλευτής Νομού Αττικής,κ.Αθανάσιος Μπούρας,έχει το λόγο.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ:
Αφού σημειώνει την αξία της απογραφής ,θέτει το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, λέγοντας:Αν και η ΕΛΣΤΑΤ ,μετά τη θεσμοθέτησή της,τελεί υπο την εποπτεία της Βουλής,εν τούτοις η Βουλή ακόμη δεν ξέρει,αν συνεδρίασε η ΕΛΣΤΑΤ και αν έχουμε κάτι να πληροφορηθεί η Βουλή.Και πρέπει να ξέρετε και να ξέρουμε όλοι οτι η ΕΛΣΤΑΤ για να λειτουργεί νόμιμα πρέπει να παρίστανται τα πέντε απο τα επτά μέλη.Βέβαια,σας είπα και την προηγούμενη φορά οτι υπάρχει μέγα θέμα με την ΕΛΣΤΑΤ. Εγω θα καταθέσω κάποια έγγραφα.
[Κατάθεση επιστολής του κ.Σκορδά,μέλους της ΕΛΣΤΑΤ ,κατάθεση επιστολής προς τον Πρόεδρο της Βουλής,απο το Διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων των υπαλλήλων,κατάθεσηεπιστολής της καθηγήτριας Πανεπιστημίου κ.Γεωργαντά.Ζωής,που εστάλη σε όλους τους εισηγητές και σε όσους μίλησαν στην επιτροπή,που λέει οτι η ΕΛΣΤΑΤ δεν λειτουργεί,υπάρχει ενα πρόβλημα δυσλειτουργίας.Και αυτό δεν έχει να κάνει με κάτι απλό,έχει να κάνει με πολύ σοβαρό θέμα,όπως είναι η απογραφή.[ Τα Πρακτικά των προαναφερθέντων εγγράφων βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής ]Είπατε κύριε εισηγητά της Πλειοψηφίας,οτι όλο το εμπόδιο για να φτάσουμε στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου ήταν το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Απλά,για ενημέρωσή σας να πω οτι η τελευταία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνει πράσινο φώς έχει εκδοθεί στις 3 Μαρτίου και επομένως απο τις 3 Μαρτίου θα μπορούσε να γίνει κάποια διαδικασία,η οποία να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα.
Να πληροφορηθείτε όμως και κάτι άλλο και να το πληροφορηθεί και το Κοινοβούλιο.Τι αφορούσε αυτή η απόφα-ση του Ζ ́ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου;
Το διαγωνισμό για την εκτύπωση των εντύπων.Ξέρετε ποιός εξέδωσε τα έντυπα;Δεν το ξέρετε.Θα σας το πω εγω.Τα εξέδωσε η εκτυπωτική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών και της ΕΛΣΤΑΤ.
Για να καταλαβαίνουμε οτι αυτό ούτε καν χρησιμοποιήθηκε,ούτε καν υπήρξε πρόβλημα όσον αφορά το θέμα αυτό.Ενα το κρατούμενο.
Δεύτερον,για το θέμα της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Πάντα υπήρχε και πάντα υπάρχει πρόβλημα.Όμως πρέπει να το καταγράψω ως γεγονός.Δεν είναι δυνατόν για τόσο σοβαρό θέμα,για το οποίο κινητοποιείται το κράτος ολόκληρο,για το οποίο υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος να γίνει αυτή η κινητοποίηση.να στέλνουμε ένα εγγραφο να μην ανησυχούμε για την απάντηση και να φτάνουμε στις 5 Μαϊου,όπως μου είπατε-δεν θυμάμαι καλά-να παίρνουμε την απάντηση απο την ανεξάρτητη αρχή.
Κάποιος έπρεπε να ανησυχήσει νωρίτερα,να ανησυχήσει γιατί δεν εδόθη αυτή η απάντηση η και να την επιδιώξει.Ολα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.Εδω έχουμε ενα γεγονός σήμερα,να έχουμε το κάρο μπροστά και το άλογο να ακολουθεί.Δηλαδή,αυτήν τη στιγμή εμείς δεν πειστήκαμε,ούτε και στην επιτροπή ούτε και τώρα οτι καλύπτεται το άρθρο 44 παρ.1.Δεν βλέπουμε ούτε επείγον ούτε έκτακτο γεγονός.Και πραγματικά δηλαδή ολα όσα μπορεί να ισχυριστείτε για επείγοντα και έκτακτα μπορούσαν να μην είναι καθόλου επείγοντακαι καθόλου έκτακτα.

Και υπάρχει φοβερή ευθύνη του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ,ο οποίος μεταχειρίζεται αυτήν την ανεξάρτητη αρχή σαν να είναι μόνος του.
Βεβαίως,μετά τις παρεμβάσεις και των εργαζομένων και τις παρεμβάσεις των ίδιων των μελών του διοικητικού συμβουλίου,πιστεύω τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής,όσο και η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων θα καλέσουν το συντομότερο δυνατόν την ΕΛΣΤΑΤ,οχι τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ,όπως ειπώθηκε πριν απο μια βδομάδα,αλλά το Διοι-κητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ,για να δούμε εν πάση περιπτώσει σαν Βουλή που εχουμε και την αρμοδιότητα τι γίνεται με όλο αυτό το θέμα.Αν και η ΕΛΣΤΑΤ μετά τη θεσμοθέτησή της,τελεί υπο την εποπτεία της Βουλής,εντούτοις η Βουλή ακόμη δεν ξέρει αν συνεδρίασε και αν υπάρχει κάτι που να πληροφορηθεί η Βουλή.Ο σχετικός

νόμος ψηφίστηκε το Μάρτιο του 2010 και ακόμη δεν έχει εκδοθεί ο κανονισμός λειτουργίας και η διαχείριση της ΕΛΣΤΑΤ που συνιστά μάλιστα την κανονιστική πράξη,εκδιδόμενη απο την ίδια,που είναι απαραίτητη για την άσκηση της βασικής της αρμοδιότητας,που είναι το πολύ σημαντικό γεγονός της απογραφής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ ενω θα έπρεπε να είναι σε πολεμική-όπως προείπα- ετοιμότητα όλη την περίοδο της απογραφής,ο προεδρός του το αδρανοποίησε απειλώντας κατά αυτόν τον τρόπο την ανεξαρτησία της υπηρεσίας.
Συγκέντρωσε στο πρόσωπό του όλες τις εξουσίες του συλλογικού οργάνου,μεταρέποντας αυτήν την αρχή απο ανεξάρτητη σε αρχή ενός ανδρός.Παρ ́ όλο που η διενέργεια της απογραφής θα έπρεπε να έχει εγκριθεί απο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν.3832/2010,δεν έγινε ποτέ αυτό.

Μάλιστα-σας το είπα και στην επιτροπή-,στα έχοντα υπ ́όψιν,που προτάσσονται της πράξης νομοθετικού περιεχομένου,θα έπρεπε υποχρεωτικά-και εδω υπάρχει μια μεγάλη έλλειψη- να αναφέρεται η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ.
Ουσιαστικά δεν έγινε αξιοποίηση προς όφελος πάντα του ελληνικού κράτους,της συσσωρευμένης εμπειρίας των αξιόλογων στελεχών που συνθέτουν το διοικητικό συμβούλιο,αλλά και των εργαζομένων.

ενω το έργο της απογραφής αποτελεί το μεγαλύτερο εγχείρημα και όλες οι απογραφές έδιναν ενα πρώτο αποτέλεσμασε πολύ λίγες μέρες μετά τη λήξη της
απογραφής,εδω τίθεται και ενα άλλο ερώτημα,που μας βάζει σε μεγάλες αμφιβολίες. Εχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες απο τη λήξη της απογραφής και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη-αναζητήστε τι έγινε τις προηγούμενες απογραφές-ο προσωρινός πληθυσμός της Ελλάδος.

Επίσης,εκκρεμούν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τον καθορισμό αμοιβής των οργάνων της απογραφής,εκτός έδρας,μετακινήσεις,κλπ.Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου,ο νόμος- γιατί τελικά νόμος θα είναι-θα έπρεπε να έχει γίνει τον Ιανουάριο,τον Φεβρουάριο.Φέρνετε τώρα δύο μήνες μετά τη λήξη της απογραφής,τον σχετικό νόμο.

Σήμερα ψηφίζουμε το νόμο για την απογραφή,που ήδη έχει ολοκληρωθεί και για την οποία γνωρίζαμε οτι θα γίνει το 2011.
Ξέρετε τι λένε οι έμπειροι εργαζόμενοι στην ΕΛΣΤΑΤ; Πως απο την επόμενη της απογραφής αρχίζει η προετοιμασία για την άλλη απογραφή.Εδω τώρα έχουμε όλο αυτό το μεγάλο κενό. Εμείς-το είπα και στην επιτροπή-θα ψηφίσουμε την

πράξη νομοθετικού περιεχομένου,γιατί δεν είμαστε αυτοί που θέλουμε να ανατρέψουμε τη διαδικασία,η οποία αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τη χώρα.
Ομως είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε όλες αυτές τις αταξίες-την ελαφρότερη λέξη που μπορώ να χρησιμοποιήσω-οι οποίες έγιναν και οι οποίες φέρνουν πιστεύω και εσάς σε δύσκολη θέση,αλλά και εμάς ως Βουλευτές.Και μπροστά σ ́αυτές τις αδυναμίες,παρ ́όλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να ψηφίσουμε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Με την ευθύνη που έχει η Νέα Δημοκρατία,θα ψηφίσει αυτήν την πράξη αφού λάβετε υπ ́όψιν όλες τις επισημάνσεις και κυρίως την κακή λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ,η οποία πρέπει το συντομότερο δυνατόν να διορθωθεί.

Ειδικός Αγορητής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος,Βουλευτής Β ́ Αθηνών,κ.Νικόλαος Παπακωνσταντίνου.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Εστω και με περιορισμένο τρόπο να αναφέρω οτι απο τη χρονική περίοδο που ψηφίστηκε ο ν.3832,κύλησε αρκετός χρόνος.Είναι αρκετά σημαντικό το χρονικό διάστημα για να πούμε συνοπτικά οτι στέκουν οι διαπιστώσεις που λέγονται για το ρόλο,το χαρακτήρα και τον προσανατολισμό της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.Επιπρόσθετα,κατά την εκτίμησή μας-και ισχυροποιήθηκε και απο τα διαμειφθέντα κατά τη συζήτηση στην επι-τροπή,αλλά και σήμερα ισχυροποιείται η εκτίμησή μας ότι δεν συντρέχουν λόγοι ούτε επείγοντος ούτε απρόβλεπτου και επιτακτικού και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό,όπως διατυπώνεται στο νομοσχέδιο για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.Δεν συντρέχουν λόγοι κατά

την άποψή μας τέτοιοι που να τεκμηριώνουν ή να δικαιολογούν την παράκαμψη της κανονικής νομοθετικής και κοινοβουλευτικής διαδικασίας.Κορυφώνουμε την αντίθεσή μας στην έγκριση της κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και με τις πρόνοιες του άρθρου 3.Εμείς και στην επιτροπή εκφράσαμε τη βαθιά μας ανησυχία σ ́ενα τέτοιο βαρύνον και ζωτικό πρόβλημα.Εκφράζουμε λοιπόν την αντίθεσή μας στη δημιουργία βάσης ηλεκτρονικών δεδομένων με εξατομικευμένη ονομαστικοποίηση των απογραφικών στοιχείων.
Ειδικός αγορητής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και Βουλευτής Μαγνησίας,κ.Παύλος Μαρκάκης.
ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ
Κατορθώνει η Κυβέρνηση να κάνει περίπλοκα πολύ απλά πράγματα,πολύ σοβαρά θέματα,προγραμματισμένες διαδικασίες όπως είναι η απογραφή του πληθυσμού και των κατοίκων της χώρας μας που γίνεται κάθε δέκα χρόνια.Κατορθώνει λοιπόν,η Κυβέρνηση αυτά τα προγραμματισμένα πράγματα και αυτές τις σοβαρές υποθέσεις να τις εξευτελίζει,να τις κάνει περίπλοκες και τελικά να τις φέρνει σαν εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες. Εδω έχουμε μια σύγκρουση δύο ανεξάρτητων αρχών.Εσείς αναγκάζεστε να φέρετε μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου,για την οποία την ευθύνη της υλοποίησης της απογραφής είχε μια ανεξάρτητη αρχή,που λέγεται ΕΛΣΤΑΤ και η τυχόν δικαιολογία για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι οτι υπεύθυνη είναι
άλλη ανεξάρτητη αρχή,η Αρχή Προστασίας Δεδομένων.Δύο αρχές δηλαδή δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και η Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο αναγκάζονται να συνεδριάζουν εδω πέρα για να βρούν άκρη.Εχουμε μεταφέρει δηλαδή,όλη την αρμοδιότητα του Κοινοβουλίου στις ανεξάρτητες αρχές οι οποίες δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.Ποιός ευθύνεται γι ́αυτό;Ολα αυτά δημιουργούν μια μεγάλη αμφισβήτηση για το τελικό αποτέλεσμα και την εγκυρότητα ενός σοβαρού γεγονότος όπως είναι η απογραφή του πληθυσμού.Αισθάνομαι οτι σ ́αυτήν την διαδικασία η Κυβέρνηση έκανε μια αγγαρεία.Ξέρω την εργατικότητά σας και έρχομαι σε δύσκολη θέση να σας βλέπω να προσπαθείτε να παρουσιάσετε ενα γεγονός σαν να είναι επείγον και απρόβλεπτο,ενω δεν είναι.Απρόβλεπτη και επείγουσα είναι μια προδιαγεγραμμένη διαδικασία,η οποία ξέρουμε ότι γίνεται κάθε δέκα χρόνια;Δεύτερον,δεν μπορούσατε κι εσείς να δικαιολογήσετε γιατί δεν μας προσκομίστηκαν τα ουσιαστικά έγγραφα. Απο τη δική σας επιμέλεια,μπορέσαμε και πήραμε τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τη μία ΚΥΑ,όμως τη δεύτερη ΚΥΑ,η οποία υπογράφηκε στις 9/5 δεν
την έχουμε πάρει ακόμα.Ολοι ψάχναμε στην επιτροπή να βρούμε τον αρμόδιο Πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας,για να μας εξηγήσει τι έγινε με την απογραφή.Ετσι λοιπόν,συμφωνώ με την εισήγηση του συναδέλφουτης Νέας Δημοκρατίας οτι αυτή η ανεξάρτητη αρχή ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι μόνο ανεξέλεγκτη απο τη Βουλή των Ελλήνων,αλλά έχει μετατραπεί και σε μία ανεξάρτητη αρχή ενός ανδρός.Εδω λοιπόν,πρώτα-πρώτα το μείζον και το απαραίτητο ήταν να αναφέρει η αιτιολογική έκθεση ποιός είναι ο λόγος,ποιά είναι η επείγουσα,η απρόβλεπτη και η επιτακτική ανάγκη.Αυτό δεν αναφέρεται πουθενά στην αιτιολογική έκθεση και εν πάση περιπτώσει αν αναφέρεστε στη δικαιολογία της Αρχής

Προστασίας Δεδομένων που έδωσε τη γνωμάτευσή της στις αρχές Μαϊου,αυτό δεν
είναι απρόβλεπτη ανάγκη.Επομένως εισάγετε το νομοσχέδιο αναιτιολόγητα και αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να καταψηφιστεί.Η διαδικασία με την οποία έρχεται αυτό το νομοσχέδιο προσβάλλει για δεύτερη φορά τη Βουλή,διότι τώρα η Βουλή που κουβεντιάζει το νομοθέτημα,δεν μπορεί να επέμβει,δεν μπορεί να συμβουλέψε,δεν μπορεί να επεξεργαστεί πως ένα κορυφαίο γεγονός για την πατρίδα μας,μπορεί να γίνει υπό καλύτερες συνθήκες.Ερχεται λοιπόν,σε τελευταία ανάλυση η Βουλή να νομιμοποιήσει κάτι εκ των υστέρων.Εμείς δεν πιστεύουμε ότι τα έγγραφα που δεν μας δόθηκαν σήμερα ή στην Επιτροπή Οικονομικών αποκρύβονται απο αμέλεια.Διάβασα τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.Είναι δύο αποφάσεις,οι οποίες απαγόρευσαν στην ουσία την κατακύρωση ενός διαγωνισμού για τα ερωτηματολόγια και ενω η πρώτη συνεδρίαση δεν άφησε να υπογραφεί η σύμβαση,η δεύτερη επέτρεψε την υπογραφή της σύμβασης.Οταν όμως η απογραφή των κτηρίων έγινε απο 1η έως 28 Φεβρουαρίου,πλανάται το ερώτημα:Με ποιά έντυπα έγινε ηαπογραφή των οικοδομών και των κτηρίων; Εκείνα τα έντυπα ποιά εταιρεία και ποιός φορέας τα τύπωσε;Μήπως λοιπόν η ΕΛΣΤΑΤ σε συνθήκες πανικού και αδυναμίας χρησιμοποιεί μορφές εντύπων που αλλάζουν συνεχώς.Εντύπωση προκαλεί επίσης ότι όλες τις αποφάσεις της επιτροπής διαγωνισμού τις εγκρίνει ή τις απορρίπτει μόνο ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και όχι το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.Σαν να λέτε δηλαδή,ότι πάει μια επιτροπή,κάνει ένα διαγωνισμό,κάνει μια εισήγηση και δεν πηγαίνει στο δημοτικό συμβούλιο,στο δήμαρχο.Πηγαίνει ο δήμαρχος μόνος του και αποφασίζει ναι ή όχι.Αυτό δημιουργεί κατά την άποψή μου,αιτία ακυρότητας.Επίσης δεν είναι τυχαίο το γεγονός από τον Αύγουστο που έχει συσταθεί το συμβούλιο απο συνδιάσκεψη των προέδρων,ακόμα δενέχει εκδοθεί ο κανονισμός λειτουργίας,ούτε ο κανονισμός διαχείρισης της ΕΛΣΤΑΤ. Είναι μια πράξη κανονιστική που είναι απαραίτητη.Θα έλεγα ότι είναι απαιτητή απο την Ευρωπαϊκή ́Ενωση και στον Κανονισμό αυτό σαν απαραίτητη αρμοδιότητα και βασική,φυσικό ήταν να υπάρχει και το σημαντικό γεγονός της απογραφής.Θα αναφερθώ στα προβλήματα που εντοπίστηκαν στην απογραφή και σε τελευταία ανάλυση στην αξιοπιστία της απογραφής.Εμείς το λέμε ευθέως:αμφιβάλλουμε για την αξιοπιστία της απογραφής.Φαίνεται απ ́όσα είπαμε προηγουμένως οτι η απογραφή έγινε βεβιασμένα και μετά απο μια αναβολή.Είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και στο τέλος έγινε το Μάϊο,χωρίς καμμιά προετοιμασία.Οι προετοιμασίες για τις απογραφές γίνονται απο τα προηγούμενα χρόνια-για να μην πω από το 2010-απο την επομένη μέρα της προηγούμενης απογραφής.Οι προμετρήσεις έπρεπε να προηγηθούν των πραγματικών μετρήσεων.Πως θα γίνουν όλα αυτά,όταν η κοινή υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στις 17-3-2011;Το σημαντικότερο φαινόμενο που παρατηρήθηκε-έχει σαν συνέπεια και την ποιότητα της απογραφής είναι ότι τα σεμινάρια,που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν το 2010 για ενημέρωση των απογραφέων,έγιναν τόσο βιαστικά λίγες μέρες πριν την απογραφή.Να πάμε και σε άλλο θέμα της απογραφής:τους μετανάστες.Σήμερα στην πατρίδα μας το κυριότερο στοιχείο της απογραφής έπρεπε να είναι η καταγραφή των μεταναστών είτε κατοικούν νόμιμα,είτε κατοικούν παράνομα στη χώρα μας.Διατηρούμε σοβαρές αμφιβολίες αν έγινε ακριβής καταγραφή,ιδίως των παράνομων μεταναστών,καθώς αυτοί δεν έχουν ούτε καν νόμιμη κατοικία.Ειδικά για τους λαθρομετανάστες ο αριθμός που θα παρουσιαστεί θα είναι ουσιαστικά πλασματικός και πολύ μικρότερος του πραγματικού αριθμού.Όσον αφορά στα παραμορφωτικά φαινόμενα είναι γνωστό ότι η απογραφή του πληθυσμού και ο συνολικός αριθμός που έχει κάθε δήμος συνδέεται με κρατικές επιχορηγήσεις και κονδύλια.Αυτά που λαμβάνει κάθε δήμος ανάλογα με τον πληθυσμό του.Αυτό όμως δημιουργεί παραμορφωτικά φαινόμενα.Δηλαδή,υπάρχει μεταφορά απογραφέων απο τη μια πόλη στην άλλη για να απογραφούν οι ετεροδημότες
ή ακόμα υπάρχουν φαινόμενα άρνησης των κατοίκων να απογραφούν,για να μπορέσουν να απογραφούν στο δήμο που γεννήθηκαν ή που ψήφισαν.Πιστεύω σήμερα που μιλάμε ότι θα έπρεπε να έχουμε μερκά στοιχεία της απογραφής.Να είχαμε τα πρώτα

συμπεράσματα.Υπάρχουν όμως,πληροφορίες ανησυχητικές και στο σημείο αυτό θα ήθελα,αν έχετε γνώση να κάνετε και μια δήλωση.Υπάρχουν πληροφορίες οτι ο καταγεγραμμένος αριθμός στην απογραφή πληθυσμού,μαζί με τους μετανάστες, δεν είναι πάνω απο 6,5 εκατομμύρια.Και προσπαθεί τώρα η Στατιστική Υπηρεσία με

αναλογισμούς και συμβούλους να διορθώσει την κατάσταση.Δεν διορθώνεται.Αν αυτό το γεγονός είναι πραγματικό καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μια τραγική αποτυχία της απογραφής.Οταν ήμασταν 10,6 εκατομμύρια το 2001,μπορεί να είμαστε σήμερα 6,5 εκατομμύρια με τους μετανάστες;Αυτό το γεγονός είναι κοντά στην πραγματικότητα.Και επιβάλλεται γι ́αυτό το λόγο και μόνο μαζί με εμάς και τα άλλα κόμματα,να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για να γίνει η απογραφή απο την αρχή.Οχι μόνο για να σοβαρευτεί η Κυβέρνηση,όπως ισχυριστήκαμε στην επιτροπή.Αλλά όπως είπε και η κ.Παπανδρέου στην επιτροπή,< αν επαναλαμβανόταν η απογραφή,πιθανόν θα ήταν και ολοκληρωμένη >.Επομένως,κάτι ξέρει η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων.Τελειώνοντας,θα αναφερθώ στην ΕΛΣΤΑΤ και θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο,κ.Μπούρα.Ολοι ζητήσαμε στην Επιτροπή Οικονομικών να υπάρξει μια συνάντηση με την ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ. Και όταν λέμε με την ηγεσία,δεν εννοούμε με τον πρόεδρο,εννοούμε με το σύνολο του διοικητικού συμβουλίου,που έχει εναπομείνει.Και θεωρώ την πρόσκληση αυτή σήμερα επιβεβλημένη γιατί ανεξάρτητα από το αν

ψηφιστεί ή όχι το νομοσχέδιο,η ανεξάρτητη αρχή λογοδοτεί τώρα στη Βουλή και όχι στο Υπουργείο Οικονομικών. Επειδή,έχει μετατραπεί σε ενός ανδρός αρχή,έχουν παραιτηθεί ή έχουν εξαναγκαστεί σε παραίτηση τα τρία από τα επτά μέλη του διοικητκού συμβουλίου,το διοικητικό συμβούλιο έχει να συνεδριάσει από τον Οκτώβριο του 2010 και δεν υπάρχει- όπως είπαμε-κανονισμός λειτουργίας και διαχείρισης.Η Βουλή είναι αναγκαίο να επέμβει,πριν συμβούν ανεπανόρθωτα γεγονότα για την αξιοπιστία όχι μόνο της ανεξάρτητης αρχής έναντι της Ευρωπαϊκής ́Ενωσης,αλλά και για τα στοιχεία και την αξιοπιστία των στοιχείων του ελλείμματος και του χρέους.Τότε η καταψήφιση του νομοσχεδίου για την απογραφή,θα ωχριά μπροστά στις συνέπειες για την αποτυχία των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,κ.Δημήτριος Παπαδημούλης.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ
Ερχομαι τώρα στη συζητούμενη πράξη νομοθετικού περιεχομένου.Ενσταση πρώτη.Η πράξη νομοθετικού περιε-χομένου,είναι ένα εργαλείο,το οποίο πρέπει η εκτελεστική εξουσία,να το χρησιμοποιεί με εξαιρετική φειδώ υπό εκτάκτους περιστάσεις,για εξαιρετικές ανάγκες,που έπρεπε να κάνει κάτι και μετά να το καλύψει και με νομοθετική ισχύ.Είναι η απογραφή του 2011,τέτοια περίπτωση,που ήταν γνωστό απο το 2001,ότι το 2011 έχουμε απογραφή;Δεν είναι.Εδω έχουμε κατάχρηση ενός δικαιώματοςτης εκτελεστικής εξουσίας.Εμπλεξαν ταπράγματα με το Ελεγκτικό Συνέδριο.Το γνωρίζω.Μετά ξέμπλεξαν,κλπ.Δεν αρκεί,όμως αυτό για να μας φέρνετε εκ των υστέρων πράξη νομοθετικού περιεχομένου.Αν πούμε <ΝΑΙ> σ ́αυτό,είναι σαν να συμπράττουμε σε
μια κατάχρηση δικαιώματος της εκτελεστικής εξουσίας και σε μια υποβάθμιση του ρόλου της Βουλής.Δεν μπορούμε να το κάνουμε.Δεύτερον.Ποιός την οργάνωσε αυτήν;Η ΕΛΣΤΑΤ.Εδω πέρα από πολλές ενστάσεις για το πόσο πρόχειρα,ανοργάνωτα,αποσπασματικά,οργανώθηκε η απογραφή απο την ΕΛΣΤΑΤ,έχω καταγγελίες για το ότι σ ́αυτό το σχήμα, σ ́αυτό το μαγαζί,σ ́αυτήν την ανεξάρτητη αρχή,πολλά πράγματα πηγαίνουν στραβά.Πρώτα απ ́όλα έχει να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο απο τον Αύγουστο-έτσι ενημερώνομαι-και ότι είναι ενός ανδρός αρχή.Υπάρχει πληθώρα ενδείξεων και στοιχείων ότι η απογραφή έγινε πρόχειρα.Εμείς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε, για τους λόγους που είπα.Πρώτον,διότι δεν θέλουμε να δώσουμε πράσινο φώς σε μια κατάχρηση της αξιοποίησης της έννοιας της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.Αυτό δεν στέκει με τίποτα.Δεύτερον,διότι η ΕΛΣΤΑΤ και στο θέμα της απογραφής δεν δούλεψε σωστά και οφείλει να λογοδοτήσει,έστω και εκ των υστέρων,για διάφορα πράγματα,στην

Βουλή που την ορίζει.Τρίτον,διότι έχουμε πάρα πολλές αμφιβολίες και ενστάσεις για τον τρόπο μετον οποίο οργανώθηκε η απογραφή και επομένως και για τα αποτελέσματα,τα οποία παρήγαγε.
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,κ.Κωνσταντίνος Γείτονα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ
Υπενθυμίζω στους συναδέλφους ότι με την ψήφιση του ν.3832/2010 η Ελληνική Στατιστική Αρχή,λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή και υπό την εποπτεία της Βουλής.Αναφέρθηκα στα προβλήματα,διότι έχουμε και επώνυμες πληροφορίες-θα έφτασαν και σε σας-από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επιτροπής,ότι υπάρχουν ζητήματα στη λειτουργία της.Επί παραδείγματι,έχω εδω γραπτό κείμενο,όπου αναφέρεται,ότι δεν έχει ακόμη εκδοθεί,ο κανονισμός λειτουργίας και διαχείρισης,δεν έχει γίνει ολομέλεια επί επτά μήνες,κλπ.Εγινε κριτική απο την Αντιπολίτευση και στην επιτροπή και στην Ολομέλεια,γιατί προσέφυγε σε πράξη νομοθε-τικού περιεχομένου η Κυβέρνηση για μια δράση,όπως είναι η απογραφή,η οποία ήταν προ-καθορισμένη με το π.δ. 168/2008 και προβλεπόταν απότη σχετική κοινή υπουργική απόφαση,να γίνει τον Απρίλιο.Εκ πρώτης όψεως,θα έλεγε κανείς ότι είναι δικαιολογημένη η κριτική,αλλά υπάρχει και η εύλογη αιτία.Προέκυψε καθυστέρηση,η οποία οφείλεται σε δυο διαδοχικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου,η πρώτη του Ζ ́ Τμήματος και η δεύτερη της Ολομέλειας.Η Ολομέλεια αναίρεσε την απόφαση του
Ζ ́ Τμήματος,όπου το Ζ ́ Τμήμα έβαλε κώλυμα για την υπογραφή μιας σύμβασης ανάθεσηςεργασιών,οπότε δεν μπορούσε να προχωρήσει η Κυβέρνηση και έπρεπε να περιμένει την Ολομέλεια,η οποία πράγματι ήρε το κώλυμα.Ετσι υπεγράφη η σύμβαση,αλλά είχε χαθεί χρόνος και ήταν αναγκαία η προσφυγή σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,κ.Κωνσταντίνος Μουσουρούλης. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ
Κύριε Υπουργέ,είστε εδω προφανώς,γιατί την πράξη νομοθετικού περιεχομένου την υπέγραψε,ο κ.Παπακωνσταντίνου,άρα σ ́αυτήν την συζήτηση εκπροσωπείτε εσείς το Υπουργείο Οικονομικών.Ωστόσο,θα ήθελα να μου εξηγήσετε για ποιό λόγο δεν είναι εδω και ο Υπουργός Εσωτερικών.Το ρωτώ αυτό για τον εξής λόγο.Την 1η Μαρτίου 2011 είχα καταθέσει μια ερώτηση,σχετικά με την προετοιμασία της απογραφής του 2011,νομίζοντας ότι το θέμα αφορούσε αποκλειστικά την ΕΛΣΤΑΤ. Στις 20 Μαρτίου μου απαντήσατε- καταθέτω το έγγραφο,για τα Πρακτικά-ότι αρμόδιο να μου απαντήσει είναι το Υπουργείο Εσωτερικών.Και πράγματι μου απα-ντά το Υπουργείο Εσωτερικών,ο κ.Ντόλιος,αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα,όλα εξελίσσονται κανονικά.Και ρωτώ:Ποιός είχε τελικά την ευθύνη της απογραφής;Οι συνάδελφοι αναφέρθηκαν ήδη στα προβλήματα που υπάρχουν στην ΕΛΣΤΑΤστον τρόπο που έχει οργανωθεί ως ανεξάρτητη αρχή,στο ότι δεν συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο,στην παραίτηση του αντιπροέδρου,κ.ο.κ.
Ο Βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού,κ.Μαυρουδής Βορίδης.
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ
Ειδικώς τώρα για το συζητούμενο.Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου,είναι μια εξαιρετική νομοθετική διαδικασία.Γιατί έρχεται ως τέτοια;Τι το κατεπείγον υπήρχε;Γιατί ζητείται απο τη Βουλή,να εγκρίνει κάτι το οποίο καταρχάς δεν φαίνεται κανονικό;Σέβομαι ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός,δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει στα συγκεκριμμένα ερωτήματα,στην επιτροπή.Εγινε μια απόπειρα απαντήσεως σήμερα.Ποιά είναι η απάντηση,η οποία εδόθη;Η ΕΛΣΤΑΤ η οποία είχε την ευθύνη για την απογραφή,Νοέμβριο και Δεκέμβριο απηύθηνε ερωτήματα-αυτή είναι η ενημέρωση,απο την πλευρά της Κυβερνήσεως-προς την Αρχή ΠροστασίαςΠροσωπικών Δεδομένων,ως προς το σύννομο-στο κομμάτι ευθύνης της Αρχής-της διαδικασίας της απογραφής.Στις 5 Μαϊου 2011 ήρθε η απάντηση της Αρχής,η οποία ήταν ότι η διαδικασία δεν είναι σύννομος και πλέον δεν υπήρχε χρόνος,προκειμένου να προσαρμοστεί η διαδικασία της απογραφής,στις απαιτήσεις της Αρχής Προστασίας.Δεν υπήρχε λοιπόν,χρόνος,εξ ́ου και το κατεπείγον της

ανάγκης να νομοθετήσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η Κυβέρνηση,γιατί δεν μπορούσε να φέρει τον νόμο.Αυτό αποτελεί ενδεχομένως μια εξήγηση,αλλά ταυτοχρόνως ανοίγει και μια μεγάλη συζήτηση.Ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση διότι πλέον-κατά τη γνώμη μου-έχει έρθει η ώρα να αξιολογήσουμε το έργο των ανεξάρτητων αρχών,διότι προσέξτε τις εμπλοκές που δημιουργούνται:Η ΕΛΣΤΑΤ έχει την ευθύνη,ως ανεξάρτητη αρχή,για την οργάνωση της απογραφής.Μια άλλη ανεξάρτητη αρχή,έχει την ευθύνη για να δεί το σύννομο της λειτουργίας.Αναφέρθηκαν οι συνάδελφοι προηγουμένως σε δυσλειτουργίες της ΕΛΣΤΑΤ,για τις οποίες δεν έχει ευθύνες η Κυβέρνηση,αλλά η ΕΛΣΤΑΤ εποπτεύεται και ελέγχεται απο το ελληνικό Κοινοβούλιο.Ερχεται μια άλλη ανεξάρτητη αρχή και απαντάει έξη μήνες,μετά το ερώτημα,στο οποίο της κάνει η ΕΛΣΤΑΤ. Και πλέον η Κυβέρνηση παίρνει την ευθύνη στην ουσία μιας παραβάσεως της,κατ ́αρχήν,νομοθετικής αρμοδιότητος της Βουλής και μεταφέρεται το πρόβλημα στη Βουλή,ζητώντας πια απο εμάς να κυρώσουμε αυτή την υφαρπαγή της νομοθετι-κής εξουσίας,που κανονικά δεν έπρεπε να γίνει.Ποιός τώρα φέρει την ευθύνη;Απο ποιόν θα ζητήσουμε την ευθύνη,γιατί δεν έκανε καλά τη δουλειά του σε ένα τόσο κεντρικό ζήτημα;

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,κ.Νικόλαος Λέγκας
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ
Οπως τόνισε και ο εισηγητής μας,με το υπο συζήτηση σχέδιο νόμου,κυρώνουμε σήμερα την απο 9.5.2011 πράξη νομοθετικού περιεχομένου,η οποία σύμφωνα με το Σύνταγμα μας,θα πρέπει να κυρωθεί εντός σαράντα ημερών, απο την κατάθεσή της.Νομίζω πως όλοι σ ́αυτή την Αίθουσα,συμφωνούμε οτι η απογραφή έχει τη σημασία της,καθώς αποτελεί την ακτινογραφία της χώρας,τη βασικότερη πηγή για την άντληση όλων εκείνων των σημαντικών πληροφοριών για τα δημογραφικά,για το μορφωτικό επίπεδο,τη σύνθεση τωννοικοκυριών,τον αριθμό των μεταναστών,αλλά και για όλα τα υπόλοιπα κρίσιμα,για την χάραξη των πολιτικών,δεδομένα.Αλλά σήμερα δεν είμαστε εδω για να συζητήσουμε,αυτά που έπρεπε να συζητάμε.Δεν είμαστε να συζητήσουμε, ούτε για την ουσία της απογραφής,ούτε για τις διαδικασίες,ούτε για τα ερωτηματολόγια,ούτε για τα υπόλοιπα ζητήματα που ακουμπούν την ουσία της απογραφής,όπως για παράδειγμα τα προσωπικά δεδομένα.Αυτό δεν μας το επέτρεψε δυστυχώς η Κυβέρνηση,ούτε οι σχεδιασμοί της.Σήμερα είμαστε εδω για να συζητήσουμε,κάποια βασικά ερωτήματα,που προκύπτουν για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.σήμερα είμαστε εδω για να συζητήσουμε μια κοινοβουλευτική,μια νομοθετική ανακολουθία.Γιατί μόνο ως ανακολουθία θα μπορούσα να χαρακτηριστεί το γεγονός οτι η Βουλή έρχεται και συζητά ενα θέμα όταν οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί,όταν οι ρυθμίσεις έχουν ισχύσει,όταν τα αποτελέσματα έχουν ήδη καταγραφεί.Αλήθεια τι εντύπωση δίνουμε στους πολίτες όταν μας ακούνε να συζητάμε ετεροχρονισμένα,εκ των υστέρων για ενα απολύτως προγραμματισμένο γεγονός,όπως η απογραφή;Τι εντύπωση δίνουμε στους πολίτες όταν ερχόμαστε να συζητήσουμε για την απογραφή δυο μήνες αφότου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τον πληθυσμό και σχεδόν τέσσερις μήνες αφότου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τα κτίρια;Νομίζω οτι εδω ταιριάζει απόλυτα αυτό που είπε ο εισηγητής μας κ.Μπούρας,ότι η Κυβέρνηση < έβαλε το κάρο πιο μπροστά απο το άλογο >.Το δεύτερο σημείο που θέλω να θίξω είναι για ποιό λόγο να φτάσουμε σ ́αυτή τη διαδικασία,στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου,όταν
στο Σύνταγμα της χώρας και συγκεκριμμένα στην παράγραφο 1 του άρθρου44 ορίζεται με μεγάλη ευκρίνεια ότι πράξεις νομοθετικού περιεχομένουμπορεί να εκδίδει,ύστερα απο πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε <έκτακτες περιπτώσεις > < εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης >;Στην περίπτωση της φετινής απογραφής,αλήθεια,ποιά είναι η < έκτακτη περίπτωση >;Ποιά είναι η <εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη >;Ολα όσα περιγράφονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι τα προβλεπόμενα,είναι τα άκρως προγραμματισμένα.Είναι αυτά που ξέραμε απο καιρό ότι θα γίνουν,γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η απογραφήγίνεται το πρώτο μόνο έτος της κάθε δεκαετίας,γιατί είναι πλέον η πιο προγραμματισμένη διαδικασία,γιατί

ήδη απο σήμερα ξέρουμε ότι το 2021 θα έχουμε την επόμενη απογραφή.Που έγκειται λοιπόν το επείγον του χαρακτήρα αυτής της απόφασης;Ποιός είναι αλήθεια ο λόγος που για ένα απολύτως προγραμματισμένο γεγονός η Βουλή υποκαθίσταται στο νομοθετικό της έργο απο την εκτελεστική εξουσία,δηλαδή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση;Ποιός ο λόγος που αφαιρείται η νομοθετική εξουσία απο τη Βουλή;Μ ́ άλλα λόγια,γιατί να γίνει αυτό το νομοθετικό άλμα;Πέρα όμως απ ́αυτό που είναι το μείζον,προκύπτουν και άλλα ζητήματα,τα οποία αναζητούν εξηγήσεις. Κατ ́αρχάς,γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην εκκίνηση της απογραφής;Θυμίζω ότι η απογραφή είχε
οριστεί για το χρονικό διάστημα 30/3 έως 13/4.Αλήθεια,ποιοί ήταν οι λόγοι που μετακύλησαν-θα το επαναλάβω για μια ακόμη φορά-ένα απολύτως προγραμματισμένο γεγονός;Δεύτερον,η Κυβέρνηση τόσο στην αιτιολογική έκθεση όσο και στην έκθεση αξιολόγησης των συνεπειών των ρυθμίσεων ισχυρίζεται ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου,ήταν απόρροια της εμπλοκής που σημειώθηκε σε μια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το ποιά εταιρεία θα έκανε το ερωτηματολόγιο.Δεν θα πω ότι θα έπρεπε να ληφθεί πρόνοια,ώστε να υπήρχε χρόνος ασφαλείας για την
αντιμετώπιση τυχόν εμπλοκών. Τα δέκα χρόνια που έχει χρόνο για να προετοιμαστεί μια τέτοια απογραφή,δεν δικαιολογούν ούτε την επίκληση των ασφυκτικών ούτε των καταληκτικών προθεσμιών.Θα πω ότι υπήρξε απεμπλοκή από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 11 Μαρτίου 2011.Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου στις 9 Μαϊου,όταν υπήρχε διάστημα δυο μηνών για να έλθει με την κανονική διαδικασία,το σχετικό νομοσχέδιο;Επίσης ερωτήματα προκύπτουν για τη σύσταση ενός νέου οργανισμού,για τη σύσταση μιας ομάδας έργου,η οποία προστέθηκε για να είναιδίπλα στις ομάδες εργασίας που λειτούργησαν.Η απόφαση για τη σύσταση αυτών των οργάνων,ήταν του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ,στις 14/12/2010.Ωστόσο η απόφαση αυτή λήφθηκε χωρις να υπάρχει σχετική εξουσιοδότηση.Πότε αποκτήθηκε η εξουσιοδότηση; Εκ των υστέρων.Μάλιστα δεν συμπεριλήφθηκε στην ΚΥΑ της 17ης Μαρτίου,αλλά στην ΚΥΑ της 9ης Μαϊου,η οποία βεβαίως εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα με την υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.Εν κατακλεί-δι,για ένα προγραμματισμένο γεγονός με περίοδο προγραμματισμού τα δέκα χρόνια αναβάλαμε την προγραμμα-τισμένη περίοδο απογραφής και φτάσαμε να ρυθμίζουμε τα ζητήματα της απογραφής,με πράξη νομοθετικού περιεχομένου,ερήμην της Βουλής για να μπορεί να υπάρξει μια κοινή υπουργική απόφαση,η οποία προσέξτε τι προσθέτει:Τη σύσταση Ομάδας Εργου,ηοποία μάλιστα έχει συσταθεί στο τέλος του 2010,τη δυνατότητα να εργάζονται στην απογραφή κι ́άλλοι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ-φαίνεται πως ξεχάστηκαν κάποιοι-τη δυνατότητα να εργάζονται και προφανώς να αμείβονται και υπάλληλοι άλλων δημόσιων υπηρεσιών,όπως υπάλληλοι του Εθνικού Τυπογραφείου και του τυπογραφείου του Υπουργείου Οικονομικών και τέλος τη σύσταση μιας ακόμη ομάδας εργασίας,για το Αγιο Ορος.Αυτά είναι τα θέματα που αντιμετωπίζονται με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και βεβαίως δεν μπορεί να επικαλείται ούτε η αιτιολογικήέκθεση,ούτε η έκθεση των συνεπειών των ρυθμίσεων το κενό στην εθνική νομοθεσία,σχετικά με την προστασία του απορρήτου,γιατί απο πουθενά δεν προκύπτει στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κάλυψη αυτών των κενών,πέραν μιας γενικόλογης αναφοράς ότι εφαρμόζεται η νομοθεσία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων εφόσον δεν αντίκειται στις διατάξεις της παρούσας πράξης νομοθετικού περιεχομένου.Τέλος,θα θέλαμε να ρωτήσουμε ποιές είναι αυτές οι κοινωνικές και ατομικές πράξεις που κυρώνονται και θεωρούνται έγκυρες και που είναι σχετικές με την απογραφή που έπρεπε να διεξαχθεί το χρονικό διάστημα απο 30/3 έως 13/4 του 2011.Δυστυχώς η Βουλή σήμερα στερείται της δυνατότητας να συζητήσει εξίσου σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την ευρύτερη διαδικασία και την ουσία,αν θέλετε,της απογραφής.Μιλάω για την ενημέρωση του κόσμου,μιλάω για τις κλειστές πόρτες και τις επιπτώσεις στην ποιότητα των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν.Μιλάω για το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων,μιλάω και για τη δημογραφική πολιτική

της χώρας.Μιλάω γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν γνωστοποιηθεί- και εδω είναι ένα ερώτηματα προσωρινά στοιχεία.
Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού,κ.Αστέριος Ροντούλης.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ
Τώρα έρχομαι στο νομοσχέδιο που εξετάζουμε περί απογραφής.Εχουμε ουσιαστικές ενστάσεις,τις οποίες θεωρώ ότι ο παριστάμενος Υπουργός ο κ.Σαχινίδης,τις δέχεται και ο ίδιος.Πρώτον έχουμε μια μεγάλη ένσταση όσον αφορά την απογραφή του μεταναστευτικού πληθυσμού στην Ελλάδα.Ουσιαστικά δεν θα μάθουμε πόσοι είναι οι μετανάστες,νόμιμοι ή παράνομοι,που κατοικούν αυτήν τη στιγμή στην πατρίδα μας.Και δεν θα μάθουμε γιατί,οι ίδιοι οι μετανάστες έκλειναν την πόρτα στους απογραφείς.Αυτό είναι δεδομένο.Βλέπω ότι σε αυτό συναινεί και ο αξιότιμος Υπουργός,ο κ.Σαχινίδης.Και το ερώτημα είναι:Πως η ελληνική Κυβέρνηση,η κάθε Κυβέρνηση,θα δομήσει μια δημογραφική και μια μεταναστευτική πολιτική,αλλά θα κάνει και μια σωστή οικονομική διαχείριση όταν υπάρχει αυτή η μαύρη τρύπα,όταν υπάρχει αυτός ο άγνωστος < Χ >;Και αυτός ο άγνωστος < Χ > είναι ο μεταναστευτικός πληθυσμός της χώρας.Πως θα τα κάνετε όλα αυτά,όταν δεν θα γνωρίζετε τον αριθμό των ανθρώπων;Τελειώνω,κύριε Πρόεδρε-και σας ευχαριστώ προκαταβολικά,για την ανοχή σας-απευθύνοντας μια παρότρυνση. Ο κ.Ανδρέας Γεωργίου ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, καλά θα κάνει να τα μαζέψει και να φύγει.Αν έχει ευθιξία πρέπει να παραιτηθεί.Εδω δεν είναι Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,εδω είναι Ελλάδα.Οταν λοιπόν,ο κύριος αυτός,ο πολύς κ.Γεωργίου,υπάλληλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,άλλως κατά το παρελθόν,αδυνατεί να κάνει μια έγκυρη,μια φερέγγυα,μια αποτελεσματική,μια αξιόπιστη απογραφή-αυτό είναι το μείζον έργο της ΕΛΣΤΑΤ-τότε θα πρέπει να μαζέψει τα μπογαλάκια του και να φύγει.Επανέρχομαι σ ́ενα θέμα που μετ ́ επιτάσεως εθίγη απο το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και αφορά το ζήτημα των μεταναστών που ουσιαστικά δεν έχουν απογραφεί.Και το κάνουμε αυτό,γιατί είμαστε βέβαιοι ότι το επόμενο διάστημα,μολονότι δεν υπήρχε απογραφή μεταναστών,θα δούμε κάποια στοιχεία,θα δούμε κάποιους αριθμούς για τον όγκο του μεταναστευτικού πληθυσμού που διαβιοί στη χώρα.Από την πλευρά λοιπόν,του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού,θέλω να καταθέσω κάποια στοιχεία για να παραμείνουν στα Πρακτικά της Βουλής προκειμένου να ξέρουν κάποιοι ότι δεν θα δεχθούμε κατά τρόπο αβασάνιστο τα όποια “επίσημα” στοιχεία μας προσκομίσουν στη συνέχεια ως αποτέλεσμα της απογραφής,που ουσιαστικά δεν έχει γίνει.Αρθρο λοιπόν,εμπεριστατωμένο της <ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ > το καλοκαίρι του 2009 έδινε ένα καταπληκτικό στοιχείο.Εγραφε ότι το άνεργο εργατικό δυναμικό των μεταναστών στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2009 αριθμούσε εκατόν σαράντα οκτώ χιλιάδες τριακόσια είκοσι τρία άτομα,τουτ ́έστιν το 6,3% του συνολικού αλλοδαπού εργατικού δυναμικού.Αν κάνουμε τώρα αναγωγή του αριθμού με την απλή μέθοδο των τριών στο 100% του συνολικού εργατικού δυναμικού,θα δούμε ότι αυτό ανέρχεται περίπου σε δυο εκατομμύρια τριακόσιες πενήντα τέσσερις χιλιάδες.Και μιλάω μόνο για το εργατικό δυναμικό.Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός πληθυσμός,υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια.Και μιλάω με στοιχεία της < ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ > του καλοκαιριού του 2009.Τον αριθμό αυτό,θα πρέπει να τον αυξήσουμε τουλάχιστον κατά εκατό χιλιάδες άτομα,γιατί από το καλοκαίρι του 2009 μέχρι σήμερα,είχαμε και μια ακατάσχετη ροή λαθρομεταναστών στη χώρα,την οποία νομίζω όλοι γνωρίζουμε και όλοι κατανοούμε.Αρα λοιπόν,να ξέρουν κάποιοι-και να είναι πολύ προσεκτικοί,γι ́αυτό το λέμε-ότι δεν θα δεχθούμε αβασάνιστα τους αριθμούς και τα στοιχεία τα < δήθεν έγκυρα > που στο μέλλον θα μας πλασάρουν,ως αποτέλεσματης απογραφής που ουδέποτε συνέβη.Ενα άλλο θέμα που θα ήθελα να θίξω είναι το εξής:Υπήρξε μια διελκυστίνδα κατά τη διάρκεια της απογραφής, μεταξύ δημάρχων για το ότι κάποιοι δημότες έφευγαν από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και πήγαιναν είτε εκεί που είχαν την παραθεριστική τους κατοικία είτε εκεί που ήταν το πατρικό τους σπίτι.Και βεβαίως,διαμαρτύρονταν κάποιοι δήμαρχοι-ίσως σωστά-γιατί οι δήμοι έχαναν από την

επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών. Φανταστείτε λοιπόν,ένας δήμος που είχε εκατό χιλιάδες κατοίκους,να επιχορηγείται για πενήντα πέντε χιλιάδες κατοίκους.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μαργέλης
ΣΠΥΡΟΠΑΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ

Πρώτα-πρώτα θα ήθελα για το νομοσχέδιο που κουβεντιάζουμε να κάνω,δυο παρατηρήσεις.Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι πράγματι-και ελέχθη κατά κόρον απο τους συναδέλφους της Αντιπολίτευσης-υπήρχαν καθυστερήσεις,κακή λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ- είναι γεγονός-κακή λειτουργία και καθυστέρηση και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.Αυτό είναι μια πραγματικότητα.Θα μπορούσαν να γίνουν καλύτεροι χειρισμοί και να μην βρεθούμε όλοι μας σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση.Ομως,εγω θα ήθελα περισσότερο να δούμε την ουσία,να δούμε το αποτέλεσμα αυτής της απογραφής.Να καθίσουμε και ως Βουλή και ως επιτροπή να δούμε τα αποτελέσματα της απογραφής,να δούμε αν έγινε σωστή δουλειά,γιατί ακόμα δεν ξέρουμε και να δούμε πως θα αξιοποιήσουμε αυτά τα αποτελέσματα,πως θα οργανώ-σουμε πολιτικές και πως θα εφαρμόσουμε δημόσιες πολιτικές με βάση τα αποτελέσματα της απογραφής που θα ωφελήσουν τους Ελληνες πολίτες.
Ο εισηγητής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κ.Νικόλαος Παπακωνσταντίνου ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Για τα ζητήματα ειδικά του νομοσχεδίου,που εμείς επιμείναμε,τα άλλα πολιτικά κόμματα σιωπούν εκκωφαντικά για το γεγονός ότι με το άρθρο 3 κατοχυρώνεται η εξατομίκευση και η ονομαστικοποίηση των απογραφικών στοιχείων,με τη δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για τρία τουλάχιστον χρόνια.Κι ́αυτό σημαίνει πάρα πολλά.Το θέσαμε δυο και τρείς φορές και τα άλλα πολιτικά κόμματα < ποιούνται την νήσσαν >γι ́αυτό το κρίσιμο ζήτημα.
Ο εισηγητής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ.Παύλος Μαρκάκης
ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ
Να κάνω μια παρατήρηση όσον αφορά το νομοσχέδιο.Εκανα μια σοβαρή επισήμανση για τη λανθασμένη απογραφή και για τα λανθασμένα στοιχεία,που έχουν προκύψει.Εμείς θα επιμείνουμε,ενδεχομένως και με άλλους τρόπους-με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο-για να εκμαιεύσουμε απο την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία έστω ένα νούμερο:πόσος είναι ο πληθυσμός κατά την πρόσφατη απογραφή μαζί με τους μετανάστες.Αν το νούμερο είναι χαμηλότερο,πρέπει να το επισημάνουμε και να βρούμε τώρα τι θα κάνουμε.Και ενδεχομένως να είναι καλύτερο να επαναληφθεί η απογραφή και να φύγει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, απο το να γίνουμε ρεζίλι.Διότι αυτά τα στοιχεία επηρεάζουν όχι μόνο την ανάπτυξη της περιφέρειας και των νομών,αλλά και πόσες έδρες θα βγάζει κάθε νομός,ανάλογα μ ́αυτά τα παραμυθένια στατιστικά στοιχεία.Μη δούμε ξαφνικά νομούς να βγάζουν Βουλευτές και άλλους νομούς,λόγω της απογραφής,να μην βγάζουν κανένα Βουλευτή.Συνεπώς το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών: < Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου < Διενέργεια Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών > έγινε δεκτό επι της αρχής και επι των άρθρων κατά πλειοψηφία.
Αρθρο πρώτο
Κυρώνεται και έχει ισχύ νόμου απο τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απο 9 Μαϊου 2011 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου < Διενέργεια Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών >,που δημοσιεύτηκε στο με αριθμό 106 Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως
( τεύχος Α ́ ),που έχει ως εξής:
ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εχοντας υπόψη:
1. την παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος,

2. την εξαιρετικά επείγουσα,απρόβλεπτη και επιτακτική ανάγκη να διενεργηθεί η Γενική Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011,η οποία δεν πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα απο 30.3.2011 έως 13.4.2011,όπως είχε οριστεί με την 1524/Γ5-473/14.2.2011 κοινή υπουργική απόφαση (Β ́425),εξαιτίας των αναφερόμενων στην 9/2011 Πράξη του Ζ ́ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου λόγων,

3. το γεγονός ότι η πιο πάνω Πράξη του Ζ ́ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανακλήθηκε με την 584/2011 απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου,που δημοσιεύτηκε στις 11.3.2011,
4. την ανάγκη διενέργειας της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη διενέργεια της Απογραφής Κτιρίων ( απο 1.2.2011 έως 28.2.2011 ),προκειμένου τα στοιχεία της Απογραφής Κτιρίων να είναι αξιοποιήσιμα ως συγκρίσιμα απογραφικά δεδομένα στην Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών,

5. την 52/2011 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, 6. τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου
Αποφασίζουμε:
Αρθρο 1

1. Η Γενική Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών απο την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) να διεξαχθεί απο 10.5.2011 έως 24.5.2011,με ημερομηνία αναφοράς των στοιχείων την 9η Μαϊου 2011. [ 33 ]
Πηγή: Βουλή

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ
Ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, αναφορικά με τις καταγγελίες για λάθος απογραφή πληθυσμού στο Δήμο Σαρωνικού.
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ. 1117
Ημερομ. Κατάθεσης
29.08.12
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:Υπουργό Εσωτερικών
Κύριε Υπουργέ,
Ομόνιμος πληθυσμός του Δήμου Σαρωνικού την τελευταία δεκαετία έχει αυξηθεί σημαντικά όπως και στους περισσότερους Δήμους της Ανατολικής Αττικής. Η αδιαμφισβήτητη αυτή πραγματικότητα δεν αποτυπώνεται στα αποτελέσματα της απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, αλλά αντίθετα και ειδικά στις ραγδαία αναπτυσσόμενες δημοτικές κοινότητες των Καλυβίων και της Αναβύσσου, αποτυπώνεται μείωση του μόνιμου πληθυσμού, με αποτέλεσμα οι μόνιμοι κάτοικοι να εμφανίζονται λιγότεροι ακόμα και από τους εγγεγραμμένους πολίτες στα δημοτολόγια. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ο μόνιμος πληθυσμός έχει μειωθεί αισθητά. Η δημοτική αρχή καταγγέλλει ότι ολόκληρες περιοχές του Δήμου δεν απογράφηκαν, γεγονός που αν αληθεύει εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ακρίβεια των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν. Καθώς οι περιοδικές απογραφές του μονίμου πληθυσμού αποτελούν σημαντικό στοιχείο για πολλές από τις λειτουργίες του ελληνικού κράτους και των Δήμων της χώρας μας,οι καταγγελίες αυτές πρέπει να διερευνηθούν άμεσα και αν ευσταθούν πρέπει άμεσα να αποτυπωθεί ο πραγματικός μόνιμος πληθυσμός του Δήμου.
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάται ο Υπουργός,
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να αποτυπωθεί ο πραγματικός πληθυσμός του Δήμου Σαρωνικού;

2. Υπάρχουν αντίστοιχες καταγγελίες και για άλλες περιοχές της χώρας και αν ναι ποιες είναι αυτές;
3. Ευσταθούν οι καταγγελίες της δημοτικής αρχής του Δήμου Σαρωνικού και αν ναι ποιος ευθύνεται για αυτή την πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα;

4. Ποιος είναι ο επίσημος αριθμός μόνιμων κατοίκων στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Σαρωνικού;
-Ο- ΕΡΩΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ http://vasilisoikonomou.blogspot.gr/2012/08/2011.html

4 Απριλίου 2013
Τον επανέλεγχο των αποτελεσμάτων απογραφής για το Δήμο Ιεράπετρας ζητά ο Αναστασάκης
Τον επανέλεγχο των αποτελεσμάτων απογραφής για το Δήμο Ιεράπετρας ζητά με επιστολή του προς τη Στατιστική Αρχή ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, επισημαίνοντας στοιχεία που γεννούν έντονο προβληματισμό.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
«Ύστερα από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της απογραφής πληθυσμού που διενεργήθηκε το 2011 και τη μείωση του πραγματικού πληθυσμού του Δήμου μας, σε σχέση με την απογραφή του 2001, σας ενημερώνουμε ότι είμαστε βέβαιοι ότι η απογραφή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, επειδή στην περιοχή μας ζουν και εργάζονται πολλοί οικονομικοί μετανάστες οι οποίοι, με δεδομένη τη συνεχή και αυξανόμενη απασχόλησή τους σε θερμοκήπια, σε καμία περίπτωση δεν έχουν μειωθεί.
Συγκεκριμένα αναφέρουμε, ότι στην ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων της απογραφής (πραγματικού) πληθυσμού τα στοιχεία ήταν για το Δήμο Ιεράπετρας 28270 έναντι 27450 του οριστικού πίνακα (μείωση 820 άτομα που δεν δικαιολογείται, εκτός εάν έχει γίνει κάποιο λάθος), ενώ για το Δήμο Αγ. Νικολάου 26430, έναντι 28033 του οριστικού πίνακα (αύξηση 1603). Επί πλέον στην Ιεράπετρα ο μόνιμος πληθυσμός είναι σύμφωνα με τα αποτελέσματα 27602 έναντι 27450 του πραγματικού, αποτέλεσμα που δεν μπορεί να είναι σωστό για οποιονδήποτε γνωρίζει την πραγματικότητα στην Ιεράπετρα. Γιαυτό το λόγο ζητάμε να γίνει επανέλεγχος των απογραφικών δελτίων που αφορούν το Δήμο μας και να διορθωθούν τα αποτελέσματα.
Διαμαρτυρόμαστε γιατί με τα λανθασμένα αποτελέσματα της απογραφής σας ο Δήμος μας θα υστερεί σε χρηματοδοτήσεις και στην κατανομή πόρων διάφορων προγραμμάτων ενώ θα ωφελούνται άλλοι Δήμοι από την, τουλάχιστον, περίεργη διαφορά του τρόπου της απογραφής.
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας
Σήφης Αναστασάκης» http://www.radiolasithi.gr/lasithi/epikairotita/item/13803-%CF%84%CE%BF%CE%BD- %CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF- %CF%84%CF%89%CE%BD- %CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%AC%CF% 84%CF%89%CE%BD- %CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%82- %CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF- %CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82- %CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CE%BF- %CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF% 82

24 Ιουλίου 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ 2011
33.800 κατοίκους το 2011 αντί 27.500 το 2001 έχει ο ενιαίος δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος Τα ενδεχόμενα είναι τρία:
Είτε και στις δύο πόλεις μαζί, Αρτέμιδος και Σπάτων ο πλυθησμός αυξήθηκε κατά 6.300 κατοίκους τα τελευταία 10 χρόνια,
είτε τότε δεν τους είχαμε μετρήσει σωστά,
είτε τώρα δεν τους μετρήσαμε σωστά.
Βάση της απογραφής του 2011, το άθροισμα των μόνιμων κατοίκων που θα εξυπηρετούνται από το ΚΕΛ Β Μεσογείων είναι 207.230.
Δηλαδή έχουμε ήδη πιάσει το όριο του σχεδιασμού.
Ο Δήμος Παλλήνης κατάφερε να απογράψει 54390 κατοίκους και ο Δήμος Μαραθώνα 33560
Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος.
Σύνολο 33.800 – Άρρενες 16.750 – Θήλεις 17.050 http://spata-artemida.blogspot.gr/2011/07/2011_23.html

19.5.13
Λάθος… 10.000 κατοίκων στην απογραφή για την Κέρκυρα!…
Φαίνεται πως, τελικά, η Ελληνική Στατιστική Αρχή είναι επιρρεπής στα λάθη: δεν είναι μόνο τα «τραγικά» όπως αυτά που απ ́ ό,τι φαίνεται μας έμπασαν στο μνημόνιο, αλλά και τα πιο ανώδυνα, όπως η απογραφή πληθυσμού.
Ανώδυνο μεν σχετικά με αυτό που…προκάλεσε το πρώτο μνημόνιο, επώδυνο δε για την Αυτοδιοίκηση η οποία, όσον αφορά στην Κέρκυρα, είχε μικρότερη κρατική επιχορήγηση.
Η Στατιστική, σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής κατά την διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου της ΠΙΝ, ενημέρωσε ότι είχε κάνει λάθος στην επεξεργασία των στοιχείων του πληθυσμού της Κέρκυρας από την απογραφή του 2011 και πως, στην πραγματικότητα, ο πληθυσμός είναι κατά 10.000 περίπου άτομα μεγαλύτερος.
Αυτό σημαίνει πρακτικά, όσον αφορά το Δήμο, ότι η κρατική επιχορήγηση από τους Κ.Α.Π. θα είναι και αυτή μεγαλύτερη κατά 200.000 ευρώ το μήνα, κάτι που αναμένεται να εφαρμοστεί κατά πάσα πιθανότητα από τον επόμενο κιόλας μήνα!
Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφης, ο Δήμος Κέρκυρας φέρεται να έχει πληθυσμο 98.754 κατοίκων (και 2.359 ο Δήμος Παξών). Με τα νέα στοιχεία, ξεπερνά το όριο των 100.000 ευρώ και ανεβαίνει σε κλίμακα χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών….
corfupress.com
http://nonews-news.blogspot.gr/2013/05/10000_19.html

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ́ ́ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ ́ ́ Πατησίων 5, 10431, Αθήνα Αριθμ. Πρωτ.: 1
Αθήνα 6/01/2013
Προς τον Δ/ντή

Της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος (Ε.Σ.Υ.Ε)
Κοινοποίηση: Δήμαρχο Ξηρομέρου κον Πυθαγόρα Σαμαρά
ΘΕΜΑ: Έλεγχος αποτελέσματος απογραφής πληθυσμού 2011 κοινότητας Χρυσοβίτσας Δήμου Ξηρομέρου Νομού Αιτωλ/νίας.
Κ.Διευθυντή,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο ότι το αποτέλεσμα της απογραφής πληθυσμού το 2011 για το χωριό μας, την Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου ήταν 287 κάτοικοι. Και λέμε ότι αισθανθήκαμε έκπληξη γιατί συμμετείχαμε στην παραπάνω απογραφή και μάλιστα διοργανώσαμε εκδρομή στο χωριό μας γι’ αυτό το σκοπό, σε συνεργασία με τον

Δήμο Ξηρομέρου, αλλά και γιατί οι πληροφορίες μας τις οποίες ανακοινώσαμε και στο φύλλο της εφημερίδας μας ̈ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ ̈ ήταν ότι το αποτέλεσμα της απογραφής ήταν 330 κάτοικοι(βλ.φύλλο υπ’ αρ.170 σελ.1 και υπ’αρ.171 σελ.4).
Η ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον μας ξεκινούσε απ’ το γεγονός ότι οι οικονομικές και οι λοιπές κρατικές ενισχύσεις προς τις τοπικές αυτοδιοικήσεις δίνονται με βάση την πληθυσμιακή κατάσταση των κοινοτήτων και του Δήμου αλλά και ότι για πληθυσμό κάτω των 300 κατοίκων δεν εκλέγεται πλέον τριμελές τοπικό συμβούλιο για την κοινότητα στον αντίστοιχο Δήμο.
Για τους παραπάνω λόγους δραστηριοποιηθήκαμε , και μάλιστα διοργανώσαμε εκδρομή και φύγαμε με την βεβαιότητα ότι πετύχαμε το στόχο μας,που είχαμε βάλει για την απογραφή, ανακοινώνοντας και τον σχετικό αριθμό (330κάτοικοι).
Το λάθος της υπηρεσίας σας είναι προφανές διότι το χωριό μας παρα την συνεχή μείωση του πληθυσμού του συνεχίζει να κρατά αρκετούς αλλοδαπούς, όπως 5 οικογένειες Αλβανών, 5 Πακιστανούς βοσκούς,4 Βουλγάρες οικιακές βοηθούς και επιπλέον 3 οικογένειες παραχειμαζόντων κτηνοτρόφων καθώς και τους εκδρομείς απόδημους Χρυσοβιτσάνους, που με την παραπάνω εκδρομή τους προτίμησαν να απογραφούν στο χωριό τους κι όχι στην Αθήνα.
Επειδή πληροφορηθήκαμε ότι στον ίδιο Δήμο Ξηρομέρου έγιναν λάθη και σ’ άλλες κοινότητες καθώς και στο σύνολο του πληθυσμού ζητάμε αφού ελέγξετε και διαπιστώσετε το ορθό αποτέλεσμα, να το διορθώσετε το λανθασμένο εγκαίρως, ώστε ν’ αποφευχθούν τα παραπάνω δυσμενή αποτελέσματα για την κοινότητά μας.
Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΕΛΕΝΗ ΒΑΣ. ΣΑΒΒΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΠΥΡ.ΖΟΡΜΠΑΣ http://xiromeritis.blogspot.gr/2013/02/2011.html

Εκτός των ανωτέρω, υπήρξαν και άλλοι Δήμοι που αμφισβήτησαν τα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού 2011.

3o

ΑΘΗΝΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΘΕΜΑ:ΕΝΣΤΑΣΗ ( 3Η ) – ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Σε συνέχεια της επιστολής που σας εστάλη,με το ως ανω θέμα,την 3η Σεπτεμβρίου 2015 και προς απάντηση,του με αριθμ.πρωτ:29801 της 28/8/2015 ηλεκτρονικού σας μηνύματος,μέσω του οποίου επιχειρήσατε να αποποιηθείτε των ευθυνών σας,παραθέτω τo κάτωθι:

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014 – ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ(ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

ΕΛΗΦΘΗ ΥΠ ́ΟΨΙΝ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ή DE FACTO

Μετά απο προσφυγή πολίτη,στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και τη κατάθεση αίτησης ακυρώσεως κατά της μαζικής ιθαγένειας και συμμετοχήςαλλοδαπών τρίτων χωρών στις δημοτικές εκλογές,η Ολομέλεια του ΣτΕ προχώρησε σε αρνητική γνωμάτευση,όσον αφορά την

ψήφο των μεταναστών και ο νόμος 3838/2010 κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός.

Η εισήγηση του Συμβουλίου της Επικρατείας,υπογράμμιζε ότι οι διατάξεις δεν είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα και τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης

«επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή,χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος». Το Ελληνικό Σύνταγμα,δεν προβλέπει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος,σε μη Ελληνες πολίτες και δεν ορίζονται ρητά στο

Σύνταγμα,τα κριτήρια για το εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης,όπως ρητά ορίζονται για τις βουλευτικές εκλογές.
Το σκεπτικό του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα της ψήφου των μεταναστών,είναι κατά βάση το εξής:Ο Λαός είναι ενιαίος και αδιαίρετος, οπότε δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τον χαρακτήρα της εκλογικής διαδικασίας,ήτοι για το Κοινοβούλιο,τις περιφέρειες και τους δήμους.
Οι εκλογικοί κατάλογοι,που ισχύουν για τις βουλευτικές εκλογές,ισχύουν και για τις εκλογές

της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η απόφαση αυτή του ΣτΕ σημαίνει,οτι έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται χωρίς καθυστέρηση προς τις δικαστικές αποφάσεις,να απέχουν απο κάθε ενέργεια που είναι αντίθετη προς αυτή και να προβαίνουν σε όλες τις ενέργειες που επιβάλλονται για την εκπλήρωση αυτής και για την εκτέλεση των αποφάσεων,ακυρώνοντας και καταργώντας την προσβαλλόμενη πράξη.

Εν τούτοις ο Υπουργός Εσωτερικών,δεν προέβαινε σε καμμία ενέργεια προς συμμόρφωση με την απόφαση,μετά τη δημοσίευση και κοινοποίησής της,αγνοώντας την και μη εφαρμόζοντας την,με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βρίσκεται εκτεθειμένη.
Προ του κινδύνου-λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014-να υποβληθούν ενστάσεις και προσφυγές κατά της νομιμότητας των εκλογών και να ακυρωθούν,ο

Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε οτι η κυβέρνηση οφείλει να νομοθετήσει την κατάργηση του δικαιώματος της ψήφου των μεταναστών,προκειμένου να σεβαστεί τη “νομιμότητα”,εξαιτίας της απόφασης 460/2013 της Ολομέλειας του ΣτΕ.
Ως εκ τούτου κατετέθη τροπολογία,με την οποία δεν έχουν πλέον το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές, ομογενείς και νόμιμα διαμένοντες αλλοδαποί.

Απο τη συζήτηση,λόγω και των διαφωνιών που προέκυψαν,διαφάνηκε οτι το θέμα με τους αλλοδαπούς,παρουσίαζε μεγάλες δυσκολίες, με αποτέλεσμα η τροπολογία να αποσυρθεί και να επανακατατεθεί,χωρίς αλλαγή.
Στην απόφαση αυτή,βάρυνε το αίτημα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)για διαβούλευση επι του θέματος,με τη συνδρομή συνταγματολόγων,ώστε να διερευνηθεί αν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγών,με τρόπο που να παρέχει πλήρη προστασία απο τον κίνδυνο ακυρότητας της εκλογής των αιρετών,εξ ́αιτίας προσφυγών και την αναζήτηση μιας λύσης,που να μην προσέκρουε στην απόφαση του ΣτΕ.

Η “λύση”όμως που επέλεξαν-δολίως και εν κρυπτώ-προσκρούει στην απόφαση του ΣτΕ,που ορίζει οτι οι εκλογικοί κατάλογοι,που ισχύουν για τις βουλευτικές εκλογές,ισχύουν και για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Που σημαίνει εκλογικοί κατάλογοι,με εγγεγραμμένους μόνο Ελληνες ψηφοφόρους ή πολιτογραφημένους Ελληνες,κοινώς ο ΝΟΜΙΜΟΣ πληθυσμός.
Για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών,λαμβάνεται υπόψη το άρθρο 54-παρ.2 του Συντάγματος που ορίζει οτι ο αριθμός των βουλευ-τών κάθε εκλογικής περιφέρειας ορίζεται με προεδρικό διάταγμα,με βάση το ΝΟΜΙΜΟ πληθυσμό.

Ως ΝΟΜΙΜΟΣ πληθυσμός,θεωρείται ο αριθμός των δημοτών κάθε δήμου της χώρας,με την υπηκοότητα της χώρας και διαμένουν μόνιμα στην χώρα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών,όταν δημοσίευσε τις εγκυκλίους για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές,χρησιμοποίησε στον υπολογισμό των εδρών τον De Facto πληθυσμό (δηλαδή όλους όσους βρέθηκαν στη χώρα,ανεξάρτητα από το αν ήταν Έλληνες ή αλλοδαποί).
Ως De Facto πληθυσμό ή σύμφωνα με την ορολογία της απογραφής,πραγματικό πληθυσμό ενός τόπου ορίζουν οι στατιστικές υπηρεσίες,
το συνολικό πληθυσμό που βρέθηκε και απογράφηκε κατά την απογραφή,στο συγκεκριμμένο αυτό τόπο,ανεξάρτητα απο το αν διαμένει μόνιμα στον τόπο αυτό,ή αν είναι προσωρινός ή περαστικός.
Δηλαδή η βάση του σχεδιασμού,στηρίχτηκε στα άτομα που βρέθηκαν παρόντα στον τόπο της απογραφής,με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές να έχει μεταβληθεί ο εκλογικός καταμερισμός των εδρών και να έχουν διαφοροποιηθεί τα πληθυσμιακά δεδομένα.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και με βάση τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού 2011,που αφορούν στον De Facto πληθυσμό της χώρας,ορίστηκε ο αριθμός των

δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη καθορίστηκε ο αριθμός περιφερειακών συμβούλων «κάθε εκλογικής περιφέρειας,με βάση τον de facto πληθυσμό της,όπως προκύπτει από τη τελευταία απογραφή»
Σε κάθε περίπτωση όμως,το γεγονός θέτει επίσημα πια υπό αμφισβήτηση όλες τις πράξεις τους που σχετίζονται με τις εκλογές,καθώς και τις σχετικές πράξεις του υπουργείου τους.

Πρόκειται για μεθοδεύσεις και ενέργειες που είναι αντισυνταγματικές,κυρίως όμως στερούνται πολιτικής ηθικής,λογικής και νομικής βάσης,καθώς αποβαίνει σε βάρος των πολιτών,παραβιάζοντας ευθέως και πραξικοπηματικά,ρητές συνταγματικές διατάξεις και νόμους.

Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα,είναι ξεκάθαρο οτι η λαϊκή βούληση παραβιάστηκε και όσοι την παραβίασαν είναι μεταξύ άλλων,ένοχοι εσχάτης προδοσίας,λόγω σφετερισμού της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών,που απορρέουν απο αυτή.

Βάσει αυτών των διαπιστώσεων,άμεσα συνεπάγεται το συμπέρασμα,ότι οι εκλογές διεξήχθησαν με ψευδή στοιχεία και άρα το αποτέλεσμα τους είναι επίσης ψευδές και συνεπώς άκυρο.

Από όλα τα παραπάνω στοιχεία αποκαλύπτεται το σκηνικό της μεθοδευμένης εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού,προκειμένου να πετύχουν την πλήρη διάλυση των δημοκρατικών μας θεσμών,την ολοκληρωτική απαξίωση του κοινωνικού ιστού,την κατάλυση του Ελληνικού Συντάγματος και των νόμων του Κράτους,με στόχο την πολιτική και νομική υποτέλεια των Ελλήνων.

Τις πράξεις αυτές,εχω έννομο συμφέρον να καταγγείλω ως παράνομες,με την αιτιολογία

οτι εν γνώσει τους και με πρόδηλο δόλο και ανυπολόγιστη και ίσως ανεπανόρθωτη ζημία και καταστροφή,οικονομική,διπλωματική, κοινωνική και Ανθρωπιστική,στην Χώρα και τον

Ελληνικό Λαό,συγκάλυψαν,δέχθηκαν και καρπώθηκαν ωφελήματα παρανόμως από εκλογές, που βασίστηκαν σε νοθευμένα στατιστικά και εκλογικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις εκλογές άκυρες.

4o

ΑΘΗΝΑ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

ΘΕΜΑ:ΕΝΣΤΑΣΗ ( 4Η ) – ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Σύμφωνα με την με αριθμ.πρωτ:29801/28.8.2015 απαντητική επιστολή σας,στο παραπάνω αίτημά μου,το ΥΠ.ΕΣ αποποιούμενο των ευθυνών του,ισχυρίζεται οτι εφαρμόζει πιστά όλες τις σχετικές και προβλεπόμενες διατάξεις που το αφορούν και οτι διασφαλίζει απολύτως τηνελεύθερη έκφραση της βούλησης του Ελληνικού Λαού.

Τα μέχρι σήμερα,πασίδηλα αποδεικτικά στοιχεία,που περιήλθαν σε γνώση σας, αποδεικνύουν τη ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ,τη προσβολή του ατομικού εννόμου αγαθού της ελευθερίας μου και γενικά των ατομικών και πολιτικών εννόμων αγαθών μου,η οποία έχει επέλθει ως αποτέλεσμα των πράξεων που διέπραξε το ΥΠ.ΕΣ και τα εκάστοτε στελέχη του,με σφετερισμό της ιδιότητάς τους, ως οργάνων του Κράτους,συνεπεία δε των πράξεων αυτών εκμηδενίστηκε η αποτελεσματικότητα του Συντάγματος,αφου δεν εφαρμόζονται οι εγγυήσεις τήρησής του.

Ανταποκρινόμενη στις επιταγές του άρθρου 120 του Συντάγματος των Ελλήνων και κάνοντας χρήση του δικαιώματός μου,αιτούμαι τον έλεγχο όλων των εγκληματικών πράξεων που τελέσθηκαν ή πρόκειται να τελεστούν,απο τα πρόσωπα που εκτελούν δημόσια καθήκοντα (αρθ.13 ΕΣΔΑ).

Μέσω του αιτήματος και μέσω των ενστάσεων,αποσκοπώ στην αποκατάσταση της συντακτικής εξουσίας του Λαού,δηλαδή της κυριαρχίας του, υπερασπιζόμενη τη δημόσια και πολιτική αυτονομία μου.

ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ή ΔΟΛΟΣ ;

Εκτός εκλογικών καταλόγων 100.000 νέοι ψηφοφόροι
Στις αρχές Ιανουαρίου,έσκασε σαν βόμβα δημοσίευμα που μας πληροφορούσε,οτι περίπου 100.000 (18άρηδες) νέοι ψηφοφόροι,δε θα προλάβουν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν,στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση,με το επιχείρημα οτι δεν προλαβαίνουν να ενταχθούν,στους εκλογικούς καταλόγους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ
Οι γενικές Βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 θα διενεργηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών, που έχουν κωδικοποιηθεί σ’ ενιαίο κείμενο με το Π.Δ.26/2012 (ΦΕΚ 57 Α ́/15.3.2012 ).
Η απόκτηση και η άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του εκλέγειν ρυθμίζεται ειδικώς από τις διατάξεις των άρθρων 4 και 6 παρ.1 του άνω Π.Δ., οι οποίες ορίζουν η μεν πρώτη ότι
«1.Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους.
2.Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσων γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο», η δε δεύτερη ότι « Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν σε κάθε εκλογική περιφέρεια μόνο όσοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της εκλογικής περιφέρειας».
Περαιτέρω, η διαδικασία εγγραφής νέων εκλογέων στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων κάθε εκλογικής περιφέρειας ρυθμίζεται από το άρθρο 10 του ίδιου ΠΔ, το οποίο

προβλέπει στην παρ.1 ότι « Ο Δήμαρχος συντάσσει αυτεπάγγελτα, κάθε έτος, από 1ης μέχρι τέλους Φεβρουαρίου ονομαστικές καταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν όσους είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια του δήμου και αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν κατά το άρθρο 4 του παρόντος» και στην παρ.3 ότι «οι καταστάσεις αυτές υποβάλλονται αμελλητί στο Υπουργείο Εσωτερικών για την ένταξή τους στο εκεί τηρούμενο αρχείο εκλογικών καταλόγων».

Από τις προπαρατεθείσες διατάξεις με σαφήνεια προκύπτει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν από Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους είναι η εγγραφή αυτών στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της οικείας εκλογικής περιφέρειας, η οποία (εγγραφή) προϋποθέτει ότι αυτοί έχουν περιληφθεί προηγουμένως στις ονομαστικές καταστάσεις που
συντάσσουν αυτεπάγγελτα οι δήμαρχοι από 1ης μέχρι τέλους Φεβρουαρίου κάθε έτους.

Συνεπώς, οι γεννηθέντες το έτος 1997, οι οποίοι και δεν είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων που τηρούνται στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενόψει του ότι η διαδικασία σύνταξης των ονομαστικών καταστάσεων από τους δημάρχους θα λάβει χώρα την 1η έως και τέλος Φεβρουαρίου του 2015, δεν θα ψηφίσουν στις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω, που δεν είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, δεν μπορούν να ψηφίσουν κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παρ.4 και5 του άρθρου 8 του ως άνω ΠΔ, δηλαδή με βάση πιστοποιητικό του Δημάρχου από το οποίο προκύπτει η εγγραφή τους στα Δημοτολόγια ή τα Μητρώα αρρένων στα οποία είναι εγγεγραμμένοι, διότι οι διατάξεις αυτές αφορούν εκλογείς για τους οποίους έχει προηγηθεί η διαδικασία της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του ΠΔ (σύνταξη ονομαστικών καταστάσεων από δημάρχους), περίπτωση η οποία δεν συντρέχει εν προκειμένω για τους γεννηθέντες το έτος 1997.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι η ίδια ερμηνευτική θέση υιοθετήθηκε και στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου του 2004.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει νομική δυνατότητα του Υπουργού Εσωτερικών για οποιαδήποτε νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου οι γεννηθέντες το έτος 1997 να περιληφθούν σε νέες ονομαστικές καταστάσεις που θα συντάξουν οι Δήμαρχοι και να παρασχεθεί έτσι η δυνατότητα στους πολίτες αυτούς να ψηφίσουν στις Βουλευτικές εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015, διότι:

α) Από το όλο κείμενο του ισχύοντος ΠΔ 26/2012 δεν προκύπτει νομοθετική εξουσιοδότηση προς τον ανωτέρω Υπουργό να νομοθετήσει, προτείνοντας την έκδοση σχετικού προεδρικού διατάγματος. Η παρεχόμενη προς αυτόν με τη διάταξη του άρθρου 133 εδ.α του ίδιου ΠΔ εξουσιοδότηση αφορά αποκλειστικά τη δυνατότητά του να προτείνει την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων με τα οποία καθορίζονται μόνο οι αναγκαίες λεπτομέρειες για την εκτέλεση των διατάξεων του εν λόγω ΠΔ και όχι διαταγμάτων που επιφέρουν τροποποιήσεις συγκεκριμένων διατάξεων αυτού και

β) Ναι μεν προβλέπεται από το άρθρο 44 παρ.1 του ισχύοντος Συντάγματος δυνατότητα να εκδοθεί, σύμφωνα με τις οριζόμενες σ’ αυτό προϋποθέσεις, πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία να τροποποιείται η προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 10 παρ.1 του ανωτέρω ΠΔ, πλην όμως η εφαρμογή της τυχόν νέας ρύθμισης είναι αντικειμενικά απολύτως αδύνατο να υλοποιηθεί εντός των τασσομένων από το εν λόγω ΠΔ

ασφυκτικών προθεσμιών και συγκεκριμένα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2015, που είναι η καταληκτική ημερομηνία αποστολής από τους Αντιπεριφερειάρχες όλης της Χώρας προς το Υπουργείο Εσωτερικών των αποφάσεών τους περί καθορισμού των συσταθέντων εκλογικών τμημάτων της Επικράτειας.

ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ: ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΩΝ -ΑΡΘΡΟ: 162 Π.Κ

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει νομική δυνατότητα του Υπουργού Εσωτερικών για οποιαδήποτε νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου οι γεννηθέντες το έτος 1997 να περιληφθούν σε νέες ονομαστικές καταστάσεις που θα συντάξουν οι Δήμαρχοι και να παρασχεθεί έτσι η δυνατότητα στους πολίτες αυτούς να ψηφίσουν στις Βουλευτικές εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015,

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Στις αρμοδιότητες του υπουργείου περιλαμβάνονται κυρίως η εποπτεία επί των αποκεντρωμένων διοικήσεων και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμοι και περιφέρειες), ο συντονισμός και η οργάνωση της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία (εκλογές, δημοψηφίσματα), η νομοθεσία περί ελληνικής ιθαγένειας και ομογενών, η νομοθεσία περί μητρώων, ληξιαρχείων και δημοτολογίων, ζητήματα περί ισότητας των φύλων, η μεταναστευτική πολιτική και η νομοθεσία περί αλλοδαπών (άδειες διαμονής, κοινωνική ένταξη).
ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ -ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ
διότι:
α) Από το όλο κείμενο του ισχύοντος ΠΔ 26/2012 δεν προκύπτει νομοθετική εξουσιοδότηση προς τον ανωτέρω Υπουργό να νομοθετήσει, προτείνοντας την έκδοση σχετικού προεδρικού διατάγματος. Η παρεχόμενη προς αυτόν με τη διάταξη του άρθρου 133 εδ.α του ίδιου ΠΔ εξουσιοδότηση αφορά αποκλειστικά τη δυνατότητά του να προτείνει την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων με τα οποία καθορίζονται μόνο οι αναγκαίες λεπτομέρειες για την εκτέλεση των διατάξεων του εν λόγω ΠΔ και όχι διαταγμάτων που επιφέρουν τροποποιήσεις συγκεκριμένων διατάξεων αυτού και

β) Ναι μεν προβλέπεται από το άρθρο 44 παρ.1 του ισχύοντος Συντάγματος δυνατότητα να εκδοθεί, σύμφωνα με τις οριζόμενες σ’ αυτό προϋποθέσεις, πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία να τροποποιείται η προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 10 παρ.1 του ανωτέρω ΠΔ, πλην όμως η εφαρμογή της τυχόν νέας ρύθμισης είναι αντικειμενικά απολύτως αδύνατο να υλοποιηθεί εντός των τασσομένων από το εν λόγω ΠΔ ασφυκτικών προθεσμιών και συγκεκριμένα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2015, που είναι η καταληκτική ημερομηνία αποστολής από τους Αντιπεριφερειάρχες όλης της Χώρας προς το Υπουργείο Εσωτερικών των αποφάσεών τους περί καθορισμού των συσταθέντων εκλογικών τμημάτων της Επικράτειας.

ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ Α’
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ
Άρθρο 31
(Άρθρο 31 Π.Δ. 96/2007)

Προεδρικά Διατάγματα προκήρυξης εκλογών και κατανομής Βουλευτικών εδρών

1. Η διενέργεια γενικών βουλευτικών εκλογών διατάσσεται με προεδρικό διάταγμα, που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, μέσα σε τριάντα μέρες από τη λήξη της βουλευτικής περιόδου ή τη διάλυση της Βουλής. Με το ίδιο διάταγμα ορίζεται και η ημέρα της ταυτόχρονης ψηφοφορίας σ’ όλη την επικράτεια.

2. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται αμέσως μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των επίσημων αποτελεσμάτων της απογραφής του νόμιμου πληθυσμού της χώρας, ορίζεται ο αριθμός των βουλευτικών εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας σύμφωνα με το άρθρο 2. Το διάταγμα αυτό ισχύει ως τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της επόμενης αντίστοιχης απογραφής.

3. Από τη δημοσίευση του διατάγματος διάλυσης της Βουλής ή τη δωδέκατη ημέρα πριν την κατά το άρθρο 53 παράγραφο 1 του Συντάγματος λήξη της βουλευτικής περιόδου αρχίζει η προεκλογική περίοδος. Οι συγκεντρώσεις κατά την προεκλογική περίοδο διέπονται από τις ειδικές για το θέμα αυτό διατάξεις στο πλαίσιο του Συντάγματος.

ΣΤΟ Π.Δ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ?

1. Η διενέργεια γενικών βουλευτικών εκλογών διατάσσεται με προεδρικό διάταγμα, που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, μέσα σε τριάντα μέρες από τη λήξη της βουλευτικής περιόδου ή τη διάλυση της Βουλής. Με το ίδιο διάταγμα ορίζεται και η ημέρα της ταυτόχρονης ψηφοφορίας σ’ όλη την επικράτεια.

*31 Δεκ 2014 – Θυροκολλήθηκε το πρωί της Τετάρτης (31/12/2014), το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ
Προεδρικό διάταγμα καλείται στην ελληνική έννομη τάξη το θέσπισμα που εκδίδεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Αρχηγό του Κράτους. Τα προεδρικά διατάγματα διακρίνονται στις ακόλουθες τρεις κατηγορίες: -στα κανονιστικά προεδρικά διατάγματα, τα οποία περιέχουν κανόνες δικαίου και εκδίδονται ύστερα από νομοθετική εξουσιοδότηση, – στα εκτελεστικά προεδρικά διατάγματα, τα οποία εκδίδονται για την εκτέλεση νόμων, -στα ρυθμιστικά προεδρικά διατάγματα, τα οποία εκδίδονται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας ως ρυθμιστή του πολιτεύματος (προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής, διορισμού κυβερνήσεως κ.λπ.).
Τα προεδρικά διατάγματα, όπως κάθε πράξη του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να φέρουν προσυπογραφή του αρμοδίου υπουργού (η περισσοτέρων του ενός αρμοδίων υπουργών). Ο κανόνας της προσυπογραφής κάθε πράξεως του Προέδρου της Δημοκρατίας από μέλος της κυβερνήσεως συνέχεται με την αρχή του ανευθύνου του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν φέρει ευθύνη για τις πράξεις του. Οι ελάχιστες περιπτώσεις προεδρικών διαταγμάτων που δεν απαιτείται να προσυπογραφούν από αρμόδιο υπουργό αφορούν ρυθμιστικά διατάγματα και απαριθμούνται περιοριστικώς στο Σύνταγμα.

Είναι αδιανόητο,να ανακοινώνεται από επίσημο όργανο του κράτους,η μη συμμετοχή ψηφοφόρων σε εκλογές,όταν μάλιστα η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υπο- χρεωτική.
Ας δούμε λοιπόν παρακάτω,τι προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα και ποιές διατάξεις, εσκεμμένα ή μη παρέλειψε να αναφέρει,ο υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω,τι προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα και ποιές διατάξεις,εσκεμμένα

ή μη παρέλειψε να αναφέρει,ο φιλοκυβερνητικός Υπουργός Εσωτερικών.
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 26 ΦΕΚ 57/Α ́/15.3.2012
Κωδικοποίηση σ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών

ΕΚΛΟΓΕΙΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α”
Δικαίωμα του εκλέγειν
Άρθρο 4
(Άρθρο 4 Π.Δ. 96/2007)
Απόκτηση του δικαιώματος
1. Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους.
2. Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσοι γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο.
Άρθρο 6
(Άρθρο 6 Π.Δ. 96/2007)
Άσκηση του δικαιώματος
1. Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν σε κάθε εκλογική περιφέρεια μόνο όσοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της εκλογικής περιφέρειας.
2. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.
Άρθρο 8
(Άρθρο 8 Π.Δ. 96/2007)
Γενικοί όροι εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους -Παραλειφθέντες εκλογείς ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ
Άρθρο 8
(Άρθρο 8 Π.Δ. 96/2007)
Γενικοί όροι εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους -Παραλειφθέντες εκλογείς
1. Οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται ενιαίοι χωρίς διάκριση σε καταλόγους ανδρών και γυναικών.
2. Κάθε εκλογέας εγγράφεται μόνο στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού κώδικα.
3. Η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους είναι υποχρεωτική. Καθένας εγγράφεται μόνο μία φορά σε ένα εκλογικό κατάλογο.
4. Εκλογείς, οι οποίοι δεν έχουν αποστερηθεί του εκλογικού δικαιώματος και δεν περιλαμβάνονται, εξ οιασδήποτε άλλης αιτίας, στους εκλογικούς καταλόγους, ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, μέχρι το πέρας διεξαγωγής της ψηφοφορίας, σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του δήμου στα δημοτολόγια ή τα Μητρώα αρρένων, των οποίων είναι, αντιστοίχως, εγγεγραμμένοι.
5. Για το σκοπό αυτόν προσκομίζεται στην οικεία Εφορευτική Επιτροπή πιστοποιητικό από το οποίο προκύπτει η εγγραφή τους στα δημοτολόγια ή Μητρώα αρρένων, υπογεγραμμένο από το δήμαρχο ή τα εξουσιοδοτημένα από αυτόν όργανα.
6. Προϋπόθεση για τη χορήγηση του πιστοποιητικού της προηγούμενης παραγράφου είναι η διαπίστωση από τον ανωτέρω ότι ο αιτών τη χορήγησή του δεν περιλαμβάνεται στους εκλογικούς καταλόγους οποιουδήποτε άλλου δήμου της χώρας. Σε περίπτωση τεχνικής αδυναμίας, η ανωτέρω διαπίστωση πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών.
7.α. Μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος τα στοιχεία των πιο πάνω εκλογέων προστίθενται στον εκλογικό κατάλογο του εκλογικού τμήματος που ψήφισαν.
β. Η οριστική καταχώρισή τους στους εκλογικούς καταλόγους και η απόδοση του Ειδικού Εκλογικού Αριθμού συντελείται κατά την πρώτη αναθεώρησή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών, με βάση σχετική κατάσταση, που αποστέλλεται από τον οικείο δήμο, εντός δύο μηνών από τη διενέργεια των εκλογών.
8. Εάν χορηγηθεί το ανωτέρω πιστοποιητικό χωρίς τη συνδρομή των προϋποθέσεων των παραγράφων 5 και 6 του παρόντος άρθρου, οι δήμαρχοι και τα εξουσιοδοτημένα από

αυτόν όργανα ευθύνονται για παράβαση καθήκοντος, σύμφωνα με το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα.
9. Θέματα τεχνικού ή διαδικαστικού χαρακτήρα, για την εφαρμογή των παρ. 4 έως και 8 του παρόντος άρθρου είναι δυνατόν να ρυθμίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Άρθρο 9
(Άρθρο 9 Π.Δ. 96/2007)
Υπηρεσία εκλογικών καταλόγων
1. Η επιμέλεια για την κατάρτιση γενικά των εκλογικών καταλόγων ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών.
2. Στην περιφερειακή ενότητα της έδρας κάθε νομού λειτουργεί γραφείο εκλογών. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β”
Εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους
Άρθρο 10
(Άρθρο 10 Π.Δ. 96/2007)
Εγγραφή νέων εκλογέων
1. Ο Δήμαρχος συντάσσει αυτεπάγγελτα, κάθε έτος, από 1ης μέχρι τέλους Φεβρουαρίου ονομαστικές καταστάσεις,οι οποίες περιλαμβάνουν όσους είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια του δήμου και αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν κατά το άρθρο 4 του παρόντος.
2. Οι νέοι αυτοί εκλογείς εντός του Ιανουαρίου του ιδίου έτους υποβάλλουν στον οικείο δήμο δήλωση για το εκλογικό διαμέρισμα στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου επιθυμούν να εγγραφούν. Αν δεν υποβληθεί η δήλωση αυτή, η κατάταξή τους γίνεται στο εκλογικό διαμέρισμα που επιλέγει ο δήμος με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία.
3. Οι καταστάσεις αυτές υποβάλλονται αμελλητί στο Υπουργείο Εσωτερικών για την ένταξή τους στο εκεί τηρούμενο αρχείο εκλογικών καταλόγων.
Άρθρο 11
(Άρθρο 11 Π.Δ. 96/2007 και άρθρο 29 παρ.1 ν. 3731/2008) Ειδικός Εκλογικός Αριθμός
1. Σε κάθε εκλογέα αποδίδεται Ειδικός Εκλογικός Αριθμός.
Ο αριθμός αυτός είναι μοναδικός και καθορίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών κατά την πρώτη εγγραφή του εκλογέα στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας.
Ο εκλογικός αριθμός αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για κάθε εκλογέα στη βάση δεδομένων του εκλογικού σώματος. Ο τρόπος σχηματισμού και η διαδικασία χορήγησής του έχουν καθοριστεί με την 22721/13.6.2001
(ΦΕΚ 815 Β”) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.
2. Η χορήγηση του Ειδικού Εκλογικού Αριθμού στους εκλογείς που εγγράφονται αυτεπαγγέλτως σύμφωνα με το άρθρο 10 του παρόντος, γίνεται το αργότερο μέχρι την 15η Μαΐου.
3. Ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός χρησιμοποιείται αποκλειστικά στις εκλογικές διαδικασίες. Κάθε άλλη χρήση του αριθμού αυτού απαγορεύεται. Όποιος χωρίς δικαίωμα, χρησιμοποιεί ή εκμεταλλεύεται για άλλη χρήση τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τουλάχιστον δύο χιλιάδων εννιακοσίων τριάντα τεσσάρων € και εβδομήντα λεπτών έως είκοσι εννέα χιλιάδων τριακοσίων σαράντα επτά € και τριών λεπτών αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλες διατάξεις.Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται και όποιος παρά την απαγόρευση επιτρέπει σε μη δικαιούμενα πρόσωπα να κάνουν χρήση του Ειδικού Εκλογικού Αριθμού.
*ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΑΛΛΟΥΜΕ,ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ,ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ,ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΙΨΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ
Οι γενικές Βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 θα διενεργηθούν σύμφωνα με

τις ισχύουσες διατάξεις της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών, που έχουν κωδικοποιηθεί σ’ ενιαίο κείμενο με το
Π.Δ.26/2012 (ΦΕΚ 57 Α ́/15.3.2012 ).
Η απόκτηση και η άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του εκλέγειν ρυθμίζεται ειδικώς από τις διατάξεις των άρθρων 4 και 6 παρ.1 του άνω Π.Δ., οι οποίες ορίζουν η μεν πρώτη ότι

«1.Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους.
2.Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσων γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο», η δε δεύτερη ότι « Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν σε κάθε εκλογική περιφέρεια μόνο όσοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της εκλογικής περιφέρειας».

Περαιτέρω, η διαδικασία εγγραφής νέων εκλογέων στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων κάθε εκλογικής περιφέρειας ρυθμίζεται από το άρθρο 10 του ίδιου ΠΔ, το οποίο προβλέπει στην παρ.1 ότι « Ο Δήμαρχος συντάσσει αυτεπάγγελτα,κάθε έτος, από 1ης μέχρι τέλους Φεβρουαρίου ονομαστικές καταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν όσους είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια του δήμου και αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν κατά το άρθρο 4 του παρόντος» και στην παρ.3 ότι «οι καταστάσεις αυτές υποβάλλονται αμελλητί στο Υπουργείο Εσωτερικών για την ένταξή τους στο εκεί τηρούμενο αρχείο εκλογικών καταλόγων».

Από τις προπαρατεθείσες διατάξεις με σαφήνεια προκύπτει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν από Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους είναι η εγγραφή αυτών στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της οικείας εκλογικής περιφέρειας, η οποία (εγγραφή) προϋποθέτει ότι αυτοί έχουν περιληφθεί προηγουμένως στις ονομαστικές καταστάσεις που συντάσσουν αυτεπάγγελτα οι δήμαρχοι από 1ης μέχρι τέλους Φεβρουαρίου κάθε έτους.
Συνεπώς, οι γεννηθέντες το έτος 1997, οι οποίοι και δεν είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων που τηρούνται στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενόψει του ότι η διαδικασία σύνταξης των ονομαστικών καταστάσεων από τους δημάρχους θα λάβει χώρα την 1η έως και τέλος Φεβρουαρίου του 2015, δεν θα ψηφίσουν στις Βουλευτικές
Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω, που δεν είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, δεν μπορούν να ψηφίσουν κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παρ.4 και5 του άρθρου 8 του ως άνω ΠΔ, δηλαδή με βάση πιστοποιητικό του Δημάρχου από το οποίο προκύπτει η εγγραφή τους στα Δημοτολόγια ή τα Μητρώα αρρένων στα οποία είναι εγγεγραμμένοι, διότι οι διατάξεις αυτές αφορούν εκλογείς για τους οποίους έχει προηγηθεί η διαδικασία της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του ΠΔ (σύνταξη ονομαστικών καταστάσεων από δημάρχους), περίπτωση η οποία δεν συντρέχει εν προκειμένω για τους γεννηθέντες
το έτος 1997.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι η ίδια ερμηνευτική θέση υιοθετήθηκε και στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου του 2004.
Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει νομική δυνατότητα του Υπουργού Εσωτερικών για οποιαδήποτε νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου οι γεννηθέντες το έτος 1997 να περιληφθούν σε νέες ονομαστικές καταστάσεις που θα συντάξουν οι Δήμαρχοι και να παρασχεθεί έτσι η δυνατότητα στους πολίτες αυτούς να ψηφίσουν στις Βουλευτικές εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015,διότι:
α) Από το όλο κείμενο του ισχύοντος ΠΔ 26/2012 δεν προκύπτει νομοθετική εξουσιοδότηση προς τον ανωτέρω Υπουργό να νομοθετήσει, προτείνοντας την έκδοση σχετικού προεδρικού διατάγματος. Η παρεχόμενη προς αυτόν με τη διάταξη του άρθρου 133 εδ.α του ίδιου ΠΔ εξουσιοδότηση αφορά αποκλειστικά τη δυνατότητά του να προτείνει την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων με τα οποία καθορίζονται μόνο οι αναγκαίες

λεπτομέρειες για την εκτέλεση των διατάξεων του εν λόγω ΠΔ και όχι διαταγμάτων που επιφέρουν τροποποιήσεις συγκεκριμένων διατάξεων αυτού και
β) Ναι μεν προβλέπεται από το άρθρο 44 παρ.1 του ισχύοντος Συντάγματος δυνατότητα να εκδοθεί, σύμφωνα με τις οριζόμενες σ’ αυτό προϋποθέσεις, πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία να τροποποιείται η προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 10 παρ.1 του ανωτέρω ΠΔ, πλην όμως η εφαρμογή της τυχόν νέας ρύθμισης είναι αντικειμενικά απολύτως αδύνατο να υλοποιηθεί εντός των τασσομένων από το εν λόγω ΠΔ ασφυκτικών προθεσμιών και συγκεκριμένα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2015,που είναι η καταληκτική ημερομηνία αποστολής από τους Αντιπεριφερειάρχες όλης της Χώρας προς το Υπουργείο Εσωτερικών των αποφάσεών τους περί καθορισμού των συσταθέντων εκλογικών τμημάτων της Επικράτειας.
ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Π.Δ. ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΥΤΩΝ
ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ
Εξηγήσεις από το Υπ. Εσωτερικών για τους 18ρηδες που δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές
Οι γενικές Βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 θα διενεργηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών, που έχουν κωδικοποιηθεί σ’ ενιαίο κείμενο με το Π.Δ.26/2012 (ΦΕΚ 57 Α ́/15.3.2012 ).
Η απόκτηση και η άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του εκλέγειν ρυθμίζεται ειδικώς από τις διατάξεις των άρθρων 4 και 6 παρ.1 του άνω Π.Δ.
Άρθρο 4
(Άρθρο 4 Π.Δ. 96/2007)
Απόκτηση του δικαιώματος
1. Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους.
2. Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσοι γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο.
Άρθρο 6
(Άρθρο 6 Π.Δ. 96/2007)
Άσκηση του δικαιώματος
1. Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν σε κάθε εκλογική περιφέρεια μόνο όσοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της εκλογικής περιφέρειας.
2. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. ————————————————————————————————————————— ———————————————————————————
Π.Δ.
Άρθρο 4
(Άρθρο 4 Π.Δ. 96/2007)
Απόκτηση του δικαιώματος
1. Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους.
2. Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσοι γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο.
ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ
«1.Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους.

2. Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσοι γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο.
*ΣΕ ΑΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ————————————————————————————————————————— ———————————————————————————

Π.Δ.
Άρθρο 6
(Άρθρο 6 Π.Δ. 96/2007)
Άσκηση του δικαιώματος
1. Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν σε κάθε εκλογική περιφέρεια μόνο όσοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της εκλογικής περιφέρειας.
2. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.
ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ-ΑΡΘΡΟ 8-ΠΑΡ.1
« Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν σε κάθε εκλογική περιφέρεια μόνο όσοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της εκλογικής περιφέρειας
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 2 ? ————————————————————————————————————————— ————
ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ
Περαιτέρω, η διαδικασία εγγραφής νέων εκλογέων στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων κάθε εκλογικής περιφέρειας ρυθμίζεται από το άρθρο 10 του ίδιου ΠΔ, το οποίο προβλέπει στην παρ.1 ότι
« Ο Δήμαρχος συντάσσει αυτεπάγγελτα, κάθε έτος, από 1ης μέχρι τέλους Φεβρουαρίου ονομαστικές καταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν όσους είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια του δήμου και αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν κατά το άρθρο 4 του παρόντος» και στην παρ.3 ότι «οι καταστάσεις αυτές υποβάλλονται αμελλητί στο Υπουργείο Εσωτερικών για την ένταξή τους στο εκεί τηρούμενο αρχείο εκλογικών καταλόγων».
Π.Δ.
Άρθρο 10
(Άρθρο 10 Π.Δ. 96/2007)
Εγγραφή νέων εκλογέων
1. Ο Δήμαρχος συντάσσει αυτεπάγγελτα,κάθε έτος,από 1ης μέχρι τέλους Φεβρουαρίου ονομαστικές καταστάσεις,οι οποίες περιλαμβάνουν όσους είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια του δήμου και αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν κατά το άρθρο 4
του παρόντος.
ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΤΟ Π.Δ. ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 2 ?
2. Οι νέοι αυτοί εκλογείς εντός του Ιανουαρίου του ιδίου έτους υποβάλλουν στον οικείο δήμο δήλωση για το εκλογικό διαμέρισμα στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου επιθυμούν να εγγραφούν. Αν δεν υποβληθεί η δήλωση αυτή,η κατάταξή τους γίνεται στο εκλογικό διαμέρισμα που επιλέγει ο δήμος με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία.
3. Οι καταστάσεις αυτές υποβάλλονται αμελλητί στο Υπουργείο Εσωτερικών για την ένταξή τους στο εκεί τηρούμενο αρχείο εκλογικών καταλόγων.
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 2 ?
ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ

Από τις προπαρατεθείσες διατάξεις με σαφήνεια προκύπτει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν από Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους είναι η εγγραφή αυτών στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της οικείας εκλογικής περιφέρειας, η οποία (εγγραφή) προϋποθέτει ότι αυτοί έχουν περιληφθεί προηγουμένως στις ονομαστικές καταστάσεις που συντάσσουν αυτεπάγγελτα οι δήμαρχοι από 1ης μέχρι τέλους Φεβρουαρίου κάθε έτους.
Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω, που δεν είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, δεν μπορούν να ψηφίσουν κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παρ.4 και5 του άρθρου 8 του ως άνω ΠΔ,*ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡ. 4 ΚΑΙ 5 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 8
Π.Δ. Άρθρο 8
(Άρθρο 8 Π.Δ. 96/2007)
Γενικοί όροι εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους -Παραλειφθέντες εκλογείς
4. Εκλογείς, οι οποίοι δεν έχουν αποστερηθεί του εκλογικού δικαιώματος και δεν περιλαμβάνονται, εξ οιασδήποτε άλλης αιτίας, στους εκλογικούς καταλόγους, ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, μέχρι το πέρας διεξαγωγής της ψηφοφορίας, σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του δήμου στα δημοτολόγια ή τα Μητρώα αρρένων, των οποίων είναι, αντιστοίχως, εγγεγραμμένοι.
5. Για το σκοπό αυτόν προσκομίζεται στην οικεία Εφορευτική Επιτροπή πιστοποιητικό από το οποίο προκύπτει η εγγραφή τους στα δημοτολόγια ή Μητρώα αρρένων, υπογεγραμμένο από το δήμαρχο ή τα εξουσιοδοτημένα από αυτόν όργανα.
ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ
7.α. Μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, τα στοιχεία των πιο πάνω εκλογέων προστίθενται στον εκλογικό κατάλογο του εκλογικού τμήματος που ψήφισαν.
β. Η οριστική καταχώρισή τους στους εκλογικούς καταλόγους και η απόδοση του Ειδικού Εκλογικού Αριθμού συντελείται κατά την πρώτη αναθεώρησή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών, με βάση σχετική κατάσταση, που αποστέλλεται από τον οικείο δήμο, εντός δύο μηνών από τη διενέργεια των εκλογών.
8. Εάν χορηγηθεί το ανωτέρω πιστοποιητικό χωρίς τη συνδρομή των προϋποθέσεων των παραγράφων 5 και 6 του παρόντοςάρθρου, οι δήμαρχοι και τα εξουσιοδοτημένα από αυτόν όργανα ευθύνονται για παράβαση καθήκοντος, σύμφωνα με το άρθρο259 του Ποινικού Κώδικα.
9. Θέματα τεχνικού ή διαδικαστικού χαρακτήρα, για την εφαρμογή των παρ. 4 έως και 8 του παρόντος άρθρου είναι δυνατόν να ρυθμίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 26

Άρθρο 8
(Άρθρο 8 Π.Δ. 96/2007)
Γενικοί όροι εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους -Παραλειφθέντες εκλογείς
1. Οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται ενιαίοι χωρίς διάκριση σε καταλόγους ανδρών και γυναικών.
2. Κάθε εκλογέας εγγράφεται μόνο στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού κώδικα.
3. Η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους είναι υποχρεωτική. Καθένας εγγράφεται μόνο μία φορά σε ένα εκλογικό κατάλογο.
4. Εκλογείς, οι οποίοι δεν έχουν αποστερηθεί του εκλογικού δικαιώματος και δεν περιλαμβάνονται, εξ οιασδήποτε άλλης αιτίας, στους εκλογικούς καταλόγους, ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, μέχρι το πέρας διεξαγωγής της ψηφοφορίας,σε
οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του δήμου στα δημοτολόγια ή τα Μητρώα αρρένων, των οποίων είναι, αντιστοίχως, εγγεγραμμένοι.
5. Για το σκοπό αυτόν προσκομίζεται στην οικεία Εφορευτική Επιτροπή πιστοποιητικό από το οποίο προκύπτει η εγγραφή τους στα δημοτολόγια ή Μητρώα αρρένων, υπογεγραμμένο από το δήμαρχο ή τα εξουσιοδοτημένα από αυτόν όργανα.
6. Προϋπόθεση για τη χορήγηση του πιστοποιητικού της προηγούμενης παραγράφου είναι η διαπίστωση από τον ανωτέρω ότι ο αιτών τη χορήγησή του δεν περιλαμβάνεται στους εκλογικούς καταλόγους οποιουδήποτε άλλου δήμου της χώρας. Σε περίπτωση τεχνικής αδυναμίας, η ανωτέρω διαπίστωση πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών.
7.α. Μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, τα στοιχεία των πιο πάνω εκλογέων προστίθενται στον εκλογικό κατάλογο του εκλογικού τμήματος που ψήφισαν.
β. Η οριστική καταχώρισή τους στους εκλογικούς καταλόγους και η απόδοση του Ειδικού Εκλογικού Αριθμού συντελείται κατά την πρώτη αναθεώρησή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών, με βάση σχετική κατάσταση, που αποστέλλεται από τον οικείο δήμο, εντός δύο μηνών από τη διενέργεια των εκλογών.
8. Εάν χορηγηθεί το ανωτέρω πιστοποιητικό χωρίς τη συνδρομή των προϋποθέσεων των παραγράφων 5 και 6 του παρόντος άρθρου, οι δήμαρχοι και τα εξουσιοδοτημένα από αυτόν όργανα ευθύνονται για παράβαση καθήκοντος, σύμφωνα με το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα.
9. Θέματα τεχνικού ή διαδικαστικού χαρακτήρα, για την εφαρμογή των παρ. 4 έως και 8 του παρόντος άρθρου είναι δυνατόν να ρυθμίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ
Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω, που δεν είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, δεν μπορούν να ψηφίσουν κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παρ.4 και5 του άρθρου 8 του ως άνω ΠΔ, οποία είναι εγγεγραμμένοι,
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 26
6. Προϋπόθεση για τη χορήγηση του πιστοποιητικού της προηγούμενης παραγράφου είναι η διαπίστωση από τον ανωτέρω ότι ο αιτών τη χορήγησή του δεν περιλαμβάνεται στους εκλογικούς καταλόγους οποιουδήποτε άλλου δήμου της χώρας. Σε περίπτωση τεχνικής αδυναμίας, η ανωτέρω διαπίστωση πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών.
ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ
διότι οι διατάξεις αυτές αφορούν εκλογείς για τους οποίους έχει προηγηθεί η διαδικασία της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του ΠΔ (σύνταξη ονομαστικών καταστάσεων από δημάρχους), περίπτωση η οποία δεν συντρέχει εν προκειμένω για τους γεννηθέντες το
έτος 1997.

ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ-ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2
Άρθρο 10
(Άρθρο 10 Π.Δ. 96/2007)

Εγγραφή νέων εκλογέων
2. Οι νέοι αυτοί εκλογείς εντός του Ιανουαρίου του ιδίου έτους υποβάλλουν στον οικείο δήμο δήλωση για το εκλογικό διαμέρισμα στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου επιθυμούν να εγγραφούν. Αν δεν υποβληθεί η δήλωση αυτή, η κατάταξή τους γίνεται
στο εκλογικό διαμέρισμα που επιλέγει ο δήμος με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία.
*ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ Ο ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ,ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΑ ΕΩΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ,ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ:
Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει νομική δυνατότητα του Υπουργού Εσωτερικών για οποιαδήποτε νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου οι γεννηθέντες το έτος 1997 να περιληφθούν σε νέες ονομαστικές καταστάσεις που θα συντάξουν οι Δήμαρχοι και να παρασχεθεί έτσι η δυνατότητα στους πολίτες αυτούς να ψηφίσουν στις Βουλευτικές εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015,
*ΑΝΑΖΗΤΗΣΑ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΟΥ:
Στις αρμοδιότητες του υπουργείου περιλαμβάνονται κυρίως η εποπτεία επί των αποκεντρωμένων διοικήσεων και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμοι και περιφέρειες), ο συντονισμός και η οργάνωση της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία (εκλογές, δημοψηφίσματα), η νομοθεσία περί ελληνικής ιθαγένειας και ομογενών, η νομοθεσία περί μητρώων, ληξιαρχείων και δημοτολογίων, ζητήματα περί ισότητας των φύλων, η μεταναστευτική πολιτική και η νομοθεσία περί αλλοδαπών (άδειες διαμονής, κοινωνική ένταξη).
ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ -ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ
διότι:
α) Από το όλο κείμενο του ισχύοντος ΠΔ 26/2012 δεν προκύπτει νομοθετική εξουσιοδότηση προς τον ανωτέρω Υπουργό να νομοθετήσει, προτείνοντας την έκδοση σχετικού προεδρικού διατάγματος. Η παρεχόμενη προς αυτόν με τη διάταξη του άρθρου 133 εδ.α του ίδιου ΠΔ εξουσιοδότηση αφορά αποκλειστικά τη δυνατότητά του να προτείνει την έκδοση προεδρικών διαταγμάτωνμε τα οποία καθορίζονται μόνο οι αναγκαίες λεπτομέρειες για την εκτέλεση των διατάξεων του εν λόγω ΠΔ και όχι διαταγμάτων που επιφέρουν τροποποιήσεις συγκεκριμένων διατάξεων αυτού και
β) Ναι μεν προβλέπεται από το άρθρο 44 παρ.1 του ισχύοντος Συντάγματος δυνατότητα να εκδοθεί, σύμφωνα με τις οριζόμενες σ’ αυτό προϋποθέσεις, πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία να τροποποιείται η προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 10 παρ.1 του ανωτέρω ΠΔ, πλην όμως η εφαρμογή της τυχόν νέας ρύθμισης είναι αντικειμενικά απολύτως αδύνατο να υλοποιηθεί εντός των τασσομένων από το εν λόγω ΠΔ ασφυκτικών προθεσμιών και συγκεκριμένα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2015,που είναι
η καταληκτική ημερομηνία αποστολής από τους Αντιπεριφερειάρχες όλης της Χώρας προς το Υπουργείο Εσωτερικών των αποφάσεών τους περί καθορισμού των συσταθέντων εκλογικών τμημάτων της Επικράτειας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ Α”
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ
Άρθρο 31

(Άρθρο 31 Π.Δ. 96/2007)
Προεδρικά Διατάγματα προκήρυξης εκλογών και κατανομής Βουλευτικών εδρών
1. Η διενέργεια γενικών βουλευτικών εκλογών διατάσσεται με προεδρικό διάταγμα, που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, μέσα σε τριάντα μέρες από τη λήξη της βουλευτικής περιόδου ή τη διάλυση της Βουλής. Με το ίδιο διάταγμα ορίζεται και η ημέρα της ταυτόχρονης ψηφοφορίας σ” όλη την επικράτεια.
2. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται αμέσως μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των επίσημων αποτελεσμάτων της απογραφής του νόμιμου πληθυσμού της χώρας, ορίζεται ο αριθμός των βουλευτικών εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας σύμφωνα με το άρθρο 2. Το διάταγμα αυτό ισχύει ως τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της επόμενης αντίστοιχης απογραφής.
3. Από τη δημοσίευση του διατάγματος διάλυσης της Βουλής ή τη δωδέκατη ημέρα πριν την κατά το άρθρο 53 παράγραφο 1 του Συντάγματος λήξη της βουλευτικής περιόδου αρχίζει η προεκλογική περίοδος. Οι συγκεντρώσεις κατά την προεκλογική
περίοδο διέπονται από τις ειδικές για το θέμα αυτό διατάξεις στο πλαίσιο του Συντάγματος. ΣΤΟ Π.Δ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ?
1. Η διενέργεια γενικών βουλευτικών εκλογών διατάσσεται με προεδρικό διάταγμα, που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, μέσα σε τριάντα μέρες από τη λήξη της βουλευτικής περιόδου ή τη διάλυση της Βουλής. Με το ίδιο διάταγμα ορίζεται και η ημέρα της ταυτόχρονης ψηφοφορίας σ” όλη την επικράτεια.
*31 Δεκ 2014 – Θυροκολλήθηκε το πρωί της Τετάρτης (31/12/2014), το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής.

19 Ιανουαρίου 2015

Φοβάται νοθεία.Τους εκλογικούς καταλόγους ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Το ψηφιακό αντίγραφο του συνόλου των εκλογικών καταλόγων της Επικράτειας και του συνόλου των εγγραφών σε μερίδες στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικού Δημοτολογίου, με βάση τις οποίες καταρτίζονται οι εκλογικοί κατάλογοι, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος στη Διακομματική Επιτροπή, απέστειλε
σχετική επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Μ. Θεοχαρίδη, επισημαίνοντας μετά άλλων ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες στην όλη διαδικασία αναθεώρησης των εκλογικών καταλόγων που παγίως γίνεται αυτή την εποχή.

Επισημαίνει, μάλιστα, τον αποκλεισμό από την εκλογική διαδικασία των γεννηθέντων το 1997, αλλά και το ότι «αιφνιδιάστηκαν χιλιάδες συμπολίτες μας που αντικειμενικώς δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν, καθώς δεν πρόλαβαν να καταθέσουν εγκαίρως αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών».

Ακολουθεί η επιστολή:
«Αξιότιμε κ. υπουργέ, σε συνέχεια των απόψεων που διατύπωσα εκ μέρους του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην πρόσφατη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τα εξής:
Είναι δεδομένο ότι η προκήρυξη των εκλογών εν τω μέσω της διαδικασίας αναθεώρησης των εκλογικών καταλόγων που παγίως γίνεται αυτή την εποχή, βάσει του νόμου, έχει ήδη

προκαλέσει τις γνωστές δυσλειτουργίες σχετικά με τον αποκλεισμό από την εκλογική διαδικασία των γεννηθέντων το 1997, ενώ παράλληλα αιφνιδίασε και χιλιάδες συμπολίτες μας που αντικειμενικώς δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν, καθώς δεν πρόλαβαν να καταθέσουν εγκαίρως αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών.
Τούτα θεωρούνται πλέον τετελεσμένα και – παρά τις ισχυρότατες ενστάσεις που διατυπώσαμε – δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα επίλυσης των θεμάτων που ανέκυψαν. Ωστόσο, με επιπλέον δεδομένο τη μετάβαση σε καθεστώς πλήρους επιχειρησιακής λειτουργίας και το σύστημα του ψηφιακού Εθνικού Δημοτολογίου, δημιουργείται κατά τη γνώμη μας η αναγκαιότητα, αλλά και η δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων των εκλογικών καταλόγων με αυτά του Εθνικού Δημοτολογίου. Αναγκαιότητα, διότι -ως γνωστόν- ακόμα και τα καλύτερα προστατευμένα ηλεκτρονικά συστήματα είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο είτε ακούσιων είτε εκούσιων και κακόβουλων παρεμβολών, με προφανείς συνέπειες στο κύρος της εκλογικής διαδικασίας. Και, ταυτόχρονα, δυνατότητα, διότι η παροχή των σχετικών προς διασταύρωση αρχείων σε ψηφιακή μορφή δεν προκαλεί επιπρόσθετη επιβάρυνση στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών.
Τούτων δοθέντων, σας παρακαλώ όπως μας χορηγήσετε ψηφιακό αντίγραφο:
1. Του συνόλου των εκλογικών καταλόγων της Επικράτειας.
2. Του συνόλου των εγγραφών σε μερίδες στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ), με βάση τις οποίες καταρτίζονται οι εκλογικοί κατάλογοι. Είναι προφανές ότι στην τελευταία κατηγορία, για λόγους σεβασμού των προσωπικών δεδομένων, στο ψηφιακό αρχείο που θα μας χορηγηθεί αρκεί να περιλαμβάνεται μόνο το δημοτολόγιο εγγραφής και ο αριθμός της μερίδας κάθε εγγεγραμμένου πολίτη, όπως ακριβώς γίνεται δηλαδή και στις διασταυρώσεις που κάνει το Υπουργείο Οικονομικών. Σας παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας, καταθέτοντας την ειλικρινή διάθεσή συμβολής στην από κοινού προσπάθεια διαφύλαξης της γνήσιας και ανόθευτης έκφρασης της λαϊκής βούλησης και διευκόλυνσης της συμμετοχής των συμπολιτών μας στην κορυφαία αυτή δημοκρατική διαδικασία, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές.
Με τιμή,
Πουλάκης Κων/νος
Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας & Αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική Επιτροπή».

Στις 19/1/2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών,ψηφιακό αντίγραφο του συνόλου των εκλογικών καταλόγων της Επικράτειας και του συνόλου των εγγραφών σε μερίδες στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικού Δημοτολογίου,με βάση τις οποίες καταρτίζονται οι εκλογικοί κατάλογοι.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Μ. Θεοχαρίδης επικαλέστηκε νομικά κωλύματα και απάντησε αρνητικά στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη χορήγηση στοιχείων των δημοτολογίων.

20 Ιανουαρίου 2015

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Μ. Θεοχαρίδης επικαλέστηκε νομικά κωλύματα και απάντησε αρνητικά στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη χορήγηση στοιχείων των δημοτολογίων, όπως έκανε γνωστό ο αντιπρόσωπος του κόμματος στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών και μέλος του ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης.

«Κατέθεσα εκ νέου το αίτημά μας -το οποίο είχα ήδη διατυπώσει με σχετική επιστολή μου- να μας χορηγηθούν ψηφιακά αντίγραφα των εκλογικών καταλόγων και των εγγραφών του Εθνικού Δημοτολογίου (δήμο και μερίδα εγγραφής) ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τις αναγκαίες διασταυρώσεις. Ωστόσο, ο κ. υπουργός επικαλούμενος νομικά κωλύματα, μας

αρνήθηκε τη χορήγηση των σχετικών με το δημοτολόγιο στοιχείων, παρόλο που -όπως έχει αποδειχθεί- το Υπουργείο δεν δείχνει την ίδια «ευαισθησία» για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, όταν αναθέτει τη συλλογή και επεξεργασία των ίδιων στοιχείων σε ιδιώτες εργολάβους και υπεργολάβους. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. υπουργός μάς διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν συντρέχει καμία περίπτωση αλλοίωσης των καταλόγων, πράγμα το οποίο και εμείς ευχόμαστε», ανέφερε ο κ. Πουλάκης.

Οι Κώστας Πουλάκης (υποψήφιος στη Β ́Αθήνας) και Νίκος Φίλης (υποψήφιος στην Α ́Αθήνας) επισκέφθηκαν σήμερα την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών και συναντήθηκαν με τον υπηρεσιακό υπουργό Μ. Θεοχαρίδη.
Όπως γίνεται γνωστό, με Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση, οι δύο υποψήφιοι συζήτησαν με τους εργαζόμενους του υπουργείου όλα τα προβλήματα που αφορούν στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, όσο και στα ζητήματα λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου.
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 26/2012
Κωδικοποίηση σ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών. Αρθρο 23
(Άρθρο 23 Π.Δ. 96/2007)
Διάθεση αντιτύπων εκλογικών καταλόγων και δημοσιευμάτων εκλογικού περιεχομένου
1. Τα αναγνωρισμένα κόμματα,σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής,τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,καθώς και αυτά που καταρτίζουν συνδυασμούς στα 2/3 των εκλογικών περιφερειών δικαιούνται μια πλήρη σειρά σε μαγνητικά μέσα των εκλογικών καταλόγων του κράτους,βασικών και ετεροδημοτών,καθώς και δημοσιευμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών,εκλογικού περιεχομένου,χωρίς την καταβολή αντιτίμου.
2. Αντίτυπα εκλογικών καταλόγων,μπορούν να διατίθενται με την καταβολή αντιτίμου υπέρ του Δημοσίου,που ορίζεται από τον Υπουργό των Εσωτερικών,σε βουλευτές,ευρωβουλευτές,υποψήφιους βουλευτές ή υποψήφιους στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και μόνο για τις εκλογικές περιφέρειες,τις Περιφέρειες ή τους δήμους όπου έχουν εκλεγεί ή είναι υποψήφιοι.
3. Οι όροι και οι προϋποθέσεις διάθεσης εκλογικών καταλόγων και άλλων δημοσιευμάτων σε άλλα πρόσωπα ή φορείς καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.
4. Τα ανωτέρω στοιχεία μπορούν να διατίθενται και σε μαγνητικά μέσα,τα οποία χρησιμοποιούνται μόνο από εκείνον στον οποίο χορηγούνται,αποκλειστικώς και μόνο για εκλογική χρήση.
Η παραχώρηση ή η χρησιμοποίησή τους από οποιονδήποτε άλλο ή για σκοπό μη εκλογικό απαγορεύεται.
Οι παραβάτες τιμωρούνται με τις ποινές της παραγράφου 4 του άρθρου 117.

5o

ΑΘΗΝΑ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

ΘΕΜΑ:ΕΝΣΤΑΣΗ ( 5Η ) – ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Σύμφωνα με την με αριθμ.πρωτ:29801/28.8.2015 απαντητική επιστολή σας,στο παραπάνω αίτημά μου,το ΥΠ.ΕΣ αποποιούμενο των ευθυνών του,ισχυρίζεται οτι εφαρμόζει πιστά όλες τις σχετικές και προβλεπόμενες διατάξεις που το αφορούν και οτι διασφαλίζει απολύτως την ελεύθερη έκφραση της βούλησης του Ελληνικού Λαού.

Η εκδήλωση της παρούσας αίτησης και των ενστάσεων γίνεται,για τη διαφύλαξη και τη προστασία των πολιτικών μου δικαιωμάτων και απο δικαιολογημένο ενδιαφέρον και ως πολίτης Δημοκρατικού Κράτους,που υποστηρίζει το δημοκρατικό ιδεώδες-που το Ελληνικό Σύνταγμα διακηρύσσει-και που σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου:120-παρ.4 αυτού ορίζεται οτι:Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Βάσει λοιπόν της επιταγής αυτής του Νόμου και καθ’ ότι ως Ελληνίδα Πολίτις φέρω αυτοδικαίως και προδήλως έννομο συμφέρον,Δικαίωμα και Υποχρέωση να συμβάλλω στην τήρηση του υπερνομικής φύσεως Συντάγματος μας ( εξ άλλου ως Πολίτης έχω Υποχρέωση και Δικαίωμα να αναφέρω κάθε διαπίστωση παράβασης αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων κατ’ άρθρον 40 ΚΠΔ ) από την στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψη μου και όταν τελούνται εγκλήματα κατά του Πολιτεύματος,προδοσία της Χώρας και επιβουλή της ελεύθερης άσκησης Πολιτικών Δικαιωμάτων καθώς και της Δημοσίας Τάξης.

Τα μέχρι σήμερα,πασίδηλα αποδεικτικά στοιχεία,που περιήλθαν σε γνώση σας,

αποδεικνύουν τη ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ,τη προσβολή του ατομικού εννόμου αγαθού της ελευθερίας μου και γενικά των ατομικών και πολιτικών εννόμων αγαθών μου,η οποία έχει επέλθει ως αποτέλεσμα των πράξεων που διέπραξε το ΥΠ.ΕΣ και τα εκάστοτε στελέχη του,με σφετερισμό της ιδιότητάς τους, ως οργάνων του Κράτους,συνεπεία δε των πράξεων αυτών εκμηδενίστηκε η αποτελεσματικότητα του Συντάγματος,αφου δεν εφαρμόζονται οι εγγυήσεις τήρησής του.

Μέσω του αιτήματος και μέσω των ενστάσεων,αποσκοπώ στην αποκατάσταση της συντακτικής εξουσίας του Λαού,δηλαδή της κυριαρχίας του, υπερασπιζόμενη τη δημόσια και πολιτική αυτονομία μου.

Λόγω του πολλαπλού κατεπείγοντος αλλά και προς αποτροπή επικειμένου κινδύνου, αιτούμαι και την με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια,άμεση και επείγουσα διερεύνηση του ζητήματος.

SINGULARLOGIC
Η SingularLogic αναλαμβάνει μεγάλα έργα πληροφορικής,στο δημόσιο.Η εταιρεία,ζεί απο το Δημόσιο.Είναι μια κρατικοδίαιτη εταιρεία.
Η έκταση αυτής της συνεργασίας γίνεται αντιληπτή,αν ψάξει κάποιος στο site της Διαύγειας.

Η Singular Logic,έχει αναλάβει την υλοποίηση τουλάχιστον 70 (ενδεικτικός
αριθμός) δημοσίων έργων σχετιζόμενων με πληροφοριακά συστήματα,τα περισσότερα από το υπουργείο Εσωτερικών,το Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Ανάπτυξης,ενώ έχει χρηματοδοτηθεί και για έργα των υπουργείων Δικαιοσύνης,Παιδείας και Οικονομικών.

Η SingularLogic αποτελεί το σταθερό συνεργάτη του Υπουργείου Εσωτερικών,για τη μηχανογραφική επεξεργασία,συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων,όλων

ανεξαιρέτως των εκλογικών αναμετρήσεων από το 1981 μέχρι και σήμερα (Εθνικές, Ευρωεκλογές, Περιφερειακές & Δημοτικές).

Επίσης μετά τις εκλογές,αναλαμβάνει να συγκεντρώσει τα αποτελέσματα των πρωτοδικείων, για να γίνει η τελική κεντρική επεξεργασία.

Η συμφωνία,περιλαμβάνει μεταξύ άλλων,τη δημιουργία των εντύπων που απαιτούνται για τη συγκέντρωση και εισαγωγή των αποτελεσμάτων των εκλογικών τμημάτων,τη δημιουργία

αρχείων και βάσης δεδομένων των εκλογικών τμημάτων ανά εκλογική περιφέρεια,

δήμο,δημοτική ενότητα,εκλογικό διαμέρισμα,εκλογικό τμήμα και τον σχεδιασμό του συστήματος,έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από χρήστες που δεν έχουν προηγουμένη πείρα ή εξοικείωση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Οπως λέει η ίδια η εταιρεία στο site της,το έργο καλύπτει σχεδόν όλες τις δραστηριότητες της εκλογικής διαδικασίας και περιλαμβάνει:

Διαχείριση έργου και παροχή υπηρεσιών για τη συγκέντρωση, καταχώριση και αναμετάδοση των αποτελεσμάτων
Ανάπτυξη εξειδικευμένου λογισμικού
Σχεδίαση Δικτύου και προδιαγραφές για τη λειτουργία του συστήματος
Παραγωγή και διαχείριση έντυπου υλικού για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων προς το Υπουργείο Εσωτερικών

Λειτουργία DataCenter για την επιχειρησιακή υποστήριξη του έργου

Λειτουργική υποστήριξη των ΜΜΕ για την αναμετάδοση των αποτελεσμάτων

Παροχή εναλλακτικών πηγών πληροφόρησης: Internet και τηλεφωνικό κέντρο Στοιχειοθέτηση και παράδοση των αποτελεσμάτων μετά τις εκλογές στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Υπουργείο Εσωτερικών
Η SingularLogic αποτελεί για το Υπουργείο Εσωτερικών, αξιόπιστο συνεργάτη σε έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για περισσότερα από 30 χρόνια.
Συλλογή, Επεξεργασία και Παρουσίαση Εκλογικών Αποτελεσμάτων
Η SingularLogic συμμετέχει σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες από το 1981 μέχρι σήμερα, υποστηρίζοντας το Υπουργείο Εσωτερικών στο έργο της συλλογής, επεξεργασίας και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Εκλογών (Εθνικών, Δημοτικών και Ευρωεκλογών). Επιχειρηματικές προκλήσεις
Η διαδικασία αυτή, ρέει παράλληλα με την επίσημη διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας μέσω των Πρωτοδικείων, ώστε να αποτελέσματα να είναι διαθέσιμα σε μερικές ώρες από το κλείσιμο της κάλπης. Σε αυτό το κρίσιμο έργο, τόσο όσον αφορά το χρόνο όσο και την ποιότητα και ορθότητα του αποτελέσματος, η SingularLogic χειρίζεται την συνολική πληροφοριακή υποδομή (λογισμικό και εξοπλισμός) ενώ ταυτόχρονα παρέχει υπηρεσίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, απασχολώντας περισσότερα από 200 άτομα για την υποστήριξη περίπου 25.000 εκλογικών τμημάτων, του Υπουργείου, των δημοσιογράφων, των μέσων μαζικής επικοινωνίας καθώς και των κομμάτων.
Λύση
Μολονότι η βασική διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας παραμένει αμετάβλητη στο χρόνο, η SingularLogic έχει αξιοποιήσει πολλές γενιές εφαρμογών λογισμικού και λύσεις εξοπλισμού. Το έργο της SingularLogic συνίσταται στην γρήγορη επεξεργασία των αποτελεσμάτων και στην παρουσίαση τους όπως απαιτείται. Οι ενέργειες της εταιρείας χωρίζονται σε τρεις φάσεις: (α) Προετοιμασία, (β) Διαδικασία μετά την ολοκλήρωση της ημέρας των εκλογών, και (γ) Μετεκλογική επεξεργασία. Αυτό περιλαμβάνει:

  •   Ανάπτυξη εξειδικευμένου λογισμικού και υλοποίηση υποδομών για τη λειτουργία του συστήματος
  •   Παραγωγή και διαχείριση έντυπου υλικού για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων προς το Υπουργείο
  •   Λειτουργία Data Center για την επιχειρησιακή υποστήριξη του έργου
  •   Λειτουργική υποστήριξη των ΜΜΕ για την αναμετάδοση των αποτελεσμάτων
  •   Παροχή εναλλακτικών πηγών πληροφόρησης μέσω Internet και κινητού
  •   Μαζική εισαγωγή, στοιχειοθέτηση και παράδοση των αποτελεσμάτων μετά τις εκλογές στο Υπουργείο
  •   Ηλεκτρονική αναμετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου (SRT – Secure Result Transmission) απευθείας από το δικαστικό αντιπρόσωπο του εκλογικού τμήματος στο Υπουργείο, μια διαδικασία που έχει εφαρμοστεί με τεράστια επιτυχία σε 5.000 επιλεγμένα εκλογικά τμήματα από το 2009 ως σήμερα
  •   Δημιουργία πύλης για την καταχώριση και προβολή εκλογικών δαπανών υποψηφίων και συνδυασμών για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές
  •   Οφέλη
  •   Ταχύτατη, έγκυρη και ποιοτική συλλογή, επεξεργασία και μετάδοση των

    αποτελεσμάτων των εκλογών

  •   Ο χρόνος επικύρωσης του τελικού αποτελέσματος μειώθηκε δραστικά από

    περισσότερες των 12 ωρών σε μόλις 2 με 3 ώρες μετά τη λήξη της εκλογικής

    διαδικασίας

  •   Με την πάροδο του χρόνου η εταιρία έχει συμβάλλει στον επανασχεδιασμό και την

βελτίωση πολλών διαδικασιών

http://portal.singularlogic.eu/case-study/337/syllogi-epexergasia-kai-paroysiasi-eklogikon- apotelesmaton

Η Singular Logic,αναλαμβάνει όλα τα έργα που αφορούν εκλογικές αναμετρήσεις,δίχως να προηγείται διεθνής διαγωνισμός-όπως θεωρητικά θα έπρεπε να συμβαίνει-χωρίς ποτέ να συμμετέχει σε ανοιχτούς διαγωνισμούς,δεδομένου ότι τα κονδύλια που δαπανώνται είναι τεράστια και βαραίνουν αποκλειστικά τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών.
Κι όμως το ελληνικό κράτος και η συγκεκριμένη εταιρία,είναι απολύτως καλυμμένες από το νομοθέτη,ο οποίος μοιάζει να λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων της Singular Logic. Συγκεκριμένα, βάσει του άρθρου 130 του Προεδρικού Διατάγματος 96/2007,για τις εκλογικές αναμετρήσεις δεν πραγματοποιείται διεθνής διαγωνισμός,αλλά γίνεται πάντοτε απευθείας ανάθεση,όλως τυχαίως στη Singular Logic. Η διάταξη αυτή αφορά εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές,αλλά και κάθε άλλη εκδήλωση λαϊκής ετυμηγορίας,όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Ουσιαστικά δηλαδή,αφορά και τις ευρωεκλογές, τις οποίες εντέχνως ενέταξαν στο συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα,εντείνοντας έτσι τις υποψίες,περί στήριξης της Singular Logic,η οποία φαίνεται απλώς να καταθέτει προσφορές και να αναλαμβάνει,έργα χωρίς καν να εξετάζεται το πόσο συμφέρον είναι αυτό για το Δημόσιο.

Το Π.Δ. που επιτρέπει στη Singular Logic να παίρνει έργα δίχως διαγωνισμό. http://www.koutipandoras.gr/sites/default/files/fek_1_1.png
Σημαντικά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι,παρότι τα ποσά είναι μεγάλα,δεν δημοσιεύονται στο διαδίκτυο οι συμβάσεις,τις οποίες έχει υπογράψει το ελληνικό Δημόσιο με την εταιρία,όπως δεν είναι δημοσιευμένες οι συμβάσεις προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων,ούτε όμως και οι σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών,για τις εθνικές εκλογές του 2007 και του 2009 και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010,την επεξεργασία και δημοσίευση των αποτελεσμάτων των οποίων,είχε αναλάβει επίσης η Singular Logic

Επιπλέον,παρότι τα ποσά που λαμβάνει ξεπερνούν το ενα εκατομμύριο
ευρώ,δεν πραγματοποιείται από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο απαιτούμενος προσυμβατικός έλεγχος νομιμότητας,ο οποίος είναι υποχρεωτικός-πριν εγκριθεί η δαπάνη-καθότι το ποσό καταβάλλεται εξ ́ολοκλήρου απο το Υπουργείο Εσωτερικών και δεν
είναι συγχρηματοδοτούμενο από άλλους φορείς,όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση.
ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ SINGULARLOGIC (Iδιοκτησίας Βγενόπουλου)

Κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων,που αφορούσαν τις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012 και 17ης Ιουνίου 2012,έλαβα γνώση μέσω δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο,των ακολούθων γεγονότων.
Με αποτέλεσμα να εγείρονται ερωτηματικά σε ότι αφορά την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας. Επισημαίνεται επιπλέον,ότι η εκλογική αναμέτρηση καταγράφεται και παρακολουθείται,μόνον από μιαν ιδιωτική εταιρία την SingularLogic.

Ειδικότερα,Σας θέτω υπόψη τα παρακάτω στοιχεία,απο τα οποία προκύπτει,η ανάγκη διερευνήσεως απο τη Δικαιοσύνη διάπραξης σοβαρών αδικημάτων.
2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει εμμέσως πλην σαφώς σε προεκλογικό περίοδο,θέμα πιθανής νοθείας με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο των εκλογών.Μάλιστα «κτυπάει στην καρδιά» του συστήματος συλλογής και μετάδοσης των αποτελεσμάτων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε καθαρά θέμα,ηλεκτρονικής αλλοίωσης των αποτελεσμάτων.Υπονοεί απόπειρα νοθείας – Ζητεί στοιχεία για την Singular.

Mε επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση,ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ευθέως ζήτημα γνησιότητας του εκλογικού αποτελέσματος και διαδικασιών διεξαγωγής των εκλογών.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή στον ΥΠΕΣ για ζητήματα των εκλογών

Εγγυήσεις και διευκρινίσεις για ζητήματα που αφορούν στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή των εκπροσώπων του στη Διακομματική Επιτροπή, προς τον υπουργό Εσωτερικών.
Επικαλούμενοι πληροφορίες ότι θα αξιοποιηθεί για την εκλογική διαδικασία μικρός αριθμός δημοτικών υπαλλήλων που αντιστοιχεί στο 1/3 των εκλογικών τμημάτων, όπως επίσης ό,τι αποφασίστηκε η αποχή των δημοτικών υπαλλήλων σύμφωνα με απόφαση της οργάνωσής τους, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι υπό αυτές τις συνθήκες θα προκληθούν τεράστια προβλήματα στην διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών και γι αυτό ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα σε συνεννόηση με τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για να εξυπηρετηθούν απρόσκοπτα οι πολίτες στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Ζητούν επίσης από τον υπουργό να παρέμβει ώστε να εξασφαλιστεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους η μετάβαση των πολιτών στις εκλογικές τους περιφέρειες διότι, όπως αναφέρουν, έχουν εμφανιστεί τεράστια προβλήματα ιδιαίτερα με τα δρομολόγια των πλοίων.

Όσον αφορά εξάλλου την ηλεκτρονική συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων, ζητούν όπως τους παραχωρηθούν τα στοιχεία που αποδεικνύουν την σωστή τήρηση του αναγνωρισμένου προτύπου Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων ISO27001:2005 που έχει ζητηθεί από το υπουργείο εσωτερικών να τηρεί η εταιρεία Singular Logic. Για τη σωστή τήρηση, σημειώνουν, πρέπει να υπάρχουν και τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από αναγνωρισμένο κέντρο πιστοποίησης ISO.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική αιτούνται όπως τους γνωστοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα έχουν τα κόμματα πρόσβαση στα στοιχεία που αναφέρονται στην Πολιτική Ασφάλειας (audit trail, συστήματα καταγραφής) το βράδυ των εκλογών την ώρα που θα γίνεται η καταχώρηση των αποτελεσμάτων. http://www.naftemporiki.gr/story/383827

Επίσης ο κ.Τσίπρας,κατέθεσε μομφή προς την ανάδοχη εταιρεία (SingularLogic) για τον τρόπο καταμέτρησης και εμφάνισης του εκλογικού αποτελέσματος.Σε αυτή την μομφή απάντησε η εταιρεία με δελτίο τύπου.

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Σενάρια νοθείας, Τσίπρας, Καμμένος και… παγίδες
Διαρροές και φήμες για τις προϋποθέσεις συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και τα κρυφά σημεία του εκλογικού νόμου
Έντονος προβληματισμός στα επιτελεία των μικρών κομμάτων επικρατεί τις τελευταίες ημέρες λόγω πληροφοριών που μιλούν για επιχειρούμενη νοθεία στις επικείμενες εκλογές προκειμένου να ενισχυθεί o δικομματισμός.
Σύμφωνα με αποκλειστικές και εξακριβωμένες πληροφορίες του newsbomb.gr, οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος έχουν λάβει «αξιόπιστες πληροφορίες» οι οποίες μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «Στις εκλογές της 6ης Μάη θα επιχειρηθεί μια «επιστημονική» νόθευση των αποτελεσμάτων, με ενίσχυση των δύο κομμάτων εξουσίας ώστε να φτάσουν το «μαγικό» νούμερο του 50%, που θα τα νομιμοποιεί πολιτικά να συγκυβερνήσουν, σύμφωνα και με τις επιταγές της τρόικας και των δανειστών!».
Σε ό,τι αφορά στην ουσία του θέματος, δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ή να

διαψεύσουμε. Άλλωστε το ίδιο το θέμα είναι πολύ λεπτό, σοβαρό και είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε επιφυλάξεις.
Μπορεί όμως να γίνει νοθεία; Η απάντηση που δίνει ειδικός επι των συγκεκριμένων θεμάτων έχει ως εξής «Θεωρητικά μπορεί να γίνει νόθευση των εκλογικών αποτελεσμάτων, με «πείραγμα» του προγράμματος για την έκδοσή τους, οριακό ώστε να μη λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το θέμα, αλλά ικανό να τα αλλοιώσει».

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μας το εξήγησε, όσο πιο «λαϊκά» γίνεται:
«Το ηλεκτρονικό σύστημα καταμέτρησης δέχεται δεδομένα όπως για παράδειγμα να προστεθούν 100 ψήφοι στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λοιπόν μπορεί να «πειραχτεί» έτσι ώστε ενώ ο εντολοδόχος να πληκτρολογεί 100 ψήφους υπερ ΠΑΣΟΚ
ή ΝΔ να προστίθενται 105. Αντίστοιχα οι 100 ψήφοι του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ να γίνονται 98. Έτσι μπορεί να αυξηθεί οριακά η δύναμη των δύο κομμάτων εξουσίας και αντίστοιχα να μειωθεί οριακά η δύναμη άλλων κομμάτων».
Στόχος, επαναλαμβάνουμε, το άθροισμα του δικομματισμού να είναι έστω οριακά πάνω απ’ το 50%, ώστε η πιθανή μετεκλογική συγκυβέρνηση να έχει την απαιτούμενη πολιτική νομιμοποίηση.
Μάλιστα ο ίδιος ειδικός μας είπε, ότι κάτι αντίστοιχο έγινε και στις εκλογές του 2000, τότε υπέρ του Σημίτη και εις βάρος του Καραμανλή!
Υπενθυμίζεται, ότι εκείνη τη βραδιά των εκλογών κι ενώ η Ν.Δ. προηγούνταν οριακά σταμάτησε για μία ώρα περίπου η ροή των αποτελεσμάτων κι όταν ξανάρχισε προέκυπτε οριακή υπεροχή του ΠΑΣΟΚ, που τελικά κέρδισε τις εκλογές με μια μονάδα διαφορά!
Τότε, επίσης, που κάποια στιγμή στο υπουργείο Εσωτερικών ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. έκανε φασαρία για το σταμάτημα της ροής των αποτελεσμάτων, αλλά μετά αποχώρησε… http://www.newsbomb.gr/ekloges-2012/story/130176/senaria-notheias–tsipras&#8211; kammenos-kai-pagides
23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
Προβληματισμοί Τσίπρα – Καμμένου για νοθεία στις εκλογές
Προβληματισμένοι παρουσιάζονται οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος ύστερα από

πληροφορίες οι οποίες έχουν φτάσει στα χέρια τους και κάνουν λόγο για νοθεία στις επικείμενες εκλογές.
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχουν λάβει “αξιόπιστες πληροφορίες” οι οποίες μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι: “Στις εκλογές της 6ης Μάη θα επιχειρηθεί μια ‘επιστημονική’ νόθευση των αποτελεσμάτων, με ενίσχυση των δύο κομμάτων εξουσίας ώστε να φτάσουν το ‘μαγικό’ νούμερο του 50%, που θα τα νομιμοποιεί πολιτικά να συγκυβερνήσουν, σύμφωνα και με τις επιταγές της τρόικας και των δανειστών!”.
http://nothia.wordpress.com/2012/06/23/

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Aναρωτιέμαι τι παίζει με τη singular και τα επίσημα των τμημάτων.Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δειγματοληψία σε ενα μεγάλο εύρος για να βρει τυχόν discrepancies.

Ο Καρατζαφέρης κατήγγειλε επισήμως στη διακαναλική,οτι η singular έδωσε άλλο αποτέλεσμα και οτι το κόμμα του στη πραγματικότητα ήταν >3% (οσο προχώραγε έβρισκε ολοένα και περισσότερα) αλλα η διαδικασία σταμάτησε εξαιτίας της κήρυξης νέων εκλογών.

12/6/2012
Παραλήρημα Καρατζαφέρη: Δεν δέχομαι αποτελέσματα εκλογών από την Singular του Βγενόπουλου!
Σαφέστατο υπονοούμενο για το αδέκαστο της επικείμενης εκλογικής διαδικασίας άφησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια της «διακαναλικής» συνέντευξής του.

«Θεού θέλοντος και Singular επιτρεπούσης θα είμαστε στη Βουλή είπε».
Όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε: «Τα αποτελέσματα πρέπει να τα ανακοινώνει το κράτος κι όχι μια εταιρεία του κυρίου Βγενόπουλου». http://www.inews.gr/181/paralirima-karatzaferi-den-dechomai-apotelesmata-eklogon-apo- tin-Singular-tou-vgenopoulou.htm
http://www.youtube.com/watch?v=1vZIgYBfetM
13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Καρατζαφέρης για Singular Logic: Θα ήθελα αποτελέσματα από το κράτος και όχι από μία εταιρεία του κ.Βγενόπουλου

Σαφή υπονοούμενα κατά της εταιρείας Singular Logic (συμφερόντων Ανδρέα Βγενόπουλου) που διαχειρίζεται την καταμέτρηση των ψήφων άφησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη διάρκεια χθεσινής διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε.

Παραθέτω τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

(…)θα είμαι στην επόμενη Βουλή, εκλογικού Σώματος αποφασίζοντος, Θεού θέλοντος και SINGULARεπιτρεπούσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι εννοείτε;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Εννοώ και SINGULAR επιτρεπούσης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με συγχωρείτε, υπάρχει κάποιο …υπονοούμενο σ’ αυτό κ. Πρόεδρε; Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η φράση είναι συγκεκριμένη.

(…)

Α. ΒΑΓΙΑΝΟΣ («ΚΡΑΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ»): Θα μου επιτρέψετε να ζητήσω μία διευκρίνιση γι ́ αυτό που είπατε για την εταιρεία που ανέλαβε τα αποτελέσματα. Θέλετε να μας πείτε ότι δεν σας επέτρεψε να είναι στη Βουλή η εταιρεία που καταγράφει τα αποτελέσματα και τα μεταδίδει μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Θα ήθελα σε μία χώρα της Ευρώπης το 2012 να μπορεί το κράτος να βγάλει τα αποτελέσματα και να μην απευθύνεται σε μία εταιρεία του κ. Βγενόπουλου.

Α. ΒΑΓΙΑΝΟΣ («ΚΡΑΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ»): Με συγχωρείτε, αφήνετε υπόνοιες ότι δεν είστε στη Βουλή λόγω εταιρείας;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:Επαναλαμβάνω, θα ήθελα αποτελέσματα από το κράτος και όχι από μία εταιρεία του κ. Βγενόπουλου, είμαι σαφής.

Σχόλιο Παραπολιτικής:Όταν αναφέρεται ο Καρατζαφέρης σε επιχειρηματίες, σας προτείνω να κρατάτε σημειώσεις.

http://www.inewsgr.com/0/karatzaferis-gia-Singular-Logic-tha-ithela-apotelesmata-apo-to- kratos-kai-ochi-apo-mia-etaireia-tou-kvgenopoulou.htm
ΕΚΛΟΓΕΣ 2014: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ και λαμβάνει τα μέτρα του… Η νοθεία ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΓΙΞΕΙ… ΕΤΣΙ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΗ SINGULAR LOGIC.
Η Singular Logic ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ότι δεν θα υπάρξει εξωτερική παρέμβαση στα πρωτόκολλα ασφαλείας του συστήματος SRT και του λογισμικού εξαγωγής των εκλογικών αποτελεσμάτων της ερχόμενης Κυριακής.

Τη Singular Logic επισκέφτηκαν ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς και ο υπεύθυνος της Επιτροπής δημοσκοπήσεων του κόμματος, Κώστας Πουλάκης, οι οποίοι ζήτησαν και πήραν τον αναλυτικό κατάλογο για τα εκλογικά τμήματα τα οποία μέσω του συστήματος SRT, δηλαδή των ειδικών κινητών τηλεφώνων, θα στείλουν αυτόματα τα αποτελέσματά τους στο υπουργείο Εσωτερικών για την εξαγωγή πρόβλεψης αποτελέσματος. http://www.koutipandoras.gr/article/114359/episkepsi-stelehon-toy-syriza-sti-singular- logic-ti-apofasistike

22

Μαΐου 2014
Αινιγματική επίσκεψη υψηλής πολιτικής σημασίας του Ν. Παππά στη Singular Logic

Τη Singular Logic επισκέφτηκαν ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς και ο υπεύθυνος της Επιτροπής δημοσκοπήσεων του κόμματος, Κώστας Πουλάκης.
Μετά από διεξοδική συζήτηση με τη διοίκηση της εταιρείας, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν και πήραν τον αναλυτικό κατάλογο με τα εκλογικά τμήματα τα οποία μέσω του συστήματος SRT, των ειδικών δηλαδή κινητών τηλεφώνων, θα στείλουν αυτόματα τα αποτελέσματά τους στο υπουργείο Εσωτερικών για την εξαγωγή πρόβλεψης αποτελέσματος. Ζήτησαν επίσης πληροφορίες και διαβεβαιώσεις ότι δεν μπορεί να υπάρξει εξωτερική παρέμβαση στα πρωτόκολλα ασφαλείας του συστήματος SRT και του λογισμικού εξαγωγής αποτελεσμάτων.

Εν τω μεταξύ στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν πανέτοιμοι για τη διαδικασία διεξαγωγής τόσο του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, όσο και των ευρωεκλογών.
Όπως λένε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει για την ομαλή και αδιάβλητη διεξαγωγή των τριπλών εκλογών μέσω της παρουσίας των εκλογικών αντιπροσώπων σε όλα τα περίπου 22.000 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια. Και αυτό θα συμβεί παρά το γεγονός ότι οι τριπλές εκλογές συνιστούν μια πρωτοφανή διαδικασία, για την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επισημάνει πως έχει προκαλέσει προβλήματα σε θεσμικό επίπεδο, αλλά και σύγχυση.

Το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, θα μπορέσει σε κεντρικό επίπεδο να έχει άμεσα την πλήρη καταγραφή των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Οι αντιπρόσωποι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στείλουν σε έναν προκαθορισμένο αριθμό το αποτέλεσμα του εκλογικού τμήματος στο οποίο ανήκουν ξεχωριστά. Με αυτόν τον τρόπο στοχεύουν στην όσο γίνεται πληρέστερη διασταύρωση των αποτελεσμάτων τα οποία θα ανακοινώνει το Υπουργείο Εσωτερικών, στην καλύτερη δυνατή εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων και τέλος στην απόκτηση της πλήρους εικόνας, έγκαιρα και έγκυρα, για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών μέσω ενός προσεκτικά επιλεγμένου στατιστικού δείγματος. http://olympia.gr/2014/05/22/%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf %84%ce%b9%ce%ba%ce%ae- %ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7- %cf%85%cf%88%ce%b7%ce%bb%ce%ae%cf%82- %cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba/

12 ΜΑΪΟΥ 2014

«Θα κάνουν νοθεία»
Στην ομιλία του, ο κ Καρατζαφέρης μίλησε ευθέως για νοθεία στις εκλογές, καλώντας τους πολιτικούς του φίλους να είναι σε επαγρύπνηση: «Τα αποτελέσματα των εκλογών θα κριθούν από την νοθεία που θα γίνει στις ψήφους. Ο κ. Βγενόπουλος με την Singular κάνει ότι θέλει. Απόδειξη είναι, ότι στις εκλογές του 2012, ενώ το πραγματικό μας ποσοστό ήταν 3.4%, μας έβγαλαν απ’ έξω.
Την μία μέρα μόνο που μας έδωσαν την ευκαιρία να κάνουμε καταμέτρηση ψήφων, βρήκαμε 150 ψήφους παραπάνω μόνο σε ένα μόνο πρωτοδικείο. Τη νοθεία που μπορεί να γίνει επιβεβαιώνει και ο καθηγητής της πληροφορικής, ο κ. Κοντός ο οποίος ανέφερε ότι το σύστημα έχει κενά. Και μην ξεχνάμε ότι ο κ. Βγενόπουλος έχει πολλά ‘δούνε και λαβείν’ με το ελληνικό, αλλά και με το κυπριακό κράτος. Και νομίζω ότι πολύ εύκολα μπορεί να πάει το μυαλό κάποιου σε καταστάσεις αντιπαροχής…». http://agrinioreport.com/%CE%B8%CE%B1- %CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD- %CE%BD%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%B1/

Σε συνέντευξη του,στο γνωστό περιοδικό Crash (Τράγκα) ο Καρατζαφέρης είπε:

-Ερώτηση:Πάμε και στον ΛΑΟΣ.Πως νιώσατε κατ ́αρχήν που ο ΛΑΟΣ ανέβασε τα ποσοστά του;
-Απάντηση:Αναμενόμενο ήταν,το περίμενα.Πίστευα όμως πως θα περνούσα το 3%.Τι να κάνω….Γίνονται

κάποιες αλχημείες με τη Singular και κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθεί κάποιος εισαγγελέας.
Τα “πραγματάκια” τα μαγειρεύουν εκεί.Εχω πει να γίνει μια επιτροπή απο 10 καθηγητές του Πανεπιστημίου

και του Πολυτεχνείου,να παρακολουθούν τα αποτελέσματα. Δεν το δέχθηκαν.Είναι”κλειστό κλαμπ”.

Αυτοί θα διαχειριστούν, θα επεξεργαστούν και θα μεταδώσουν την θέληση του Ελληνικού λαού, που θα εκφραστεί μέσα από την διαδικασία των εκλογών;
Μια τόσο σοβαρή διαδικασία,θα έπρεπε να τεκμηριώνεται καλύτερα,στον δικτυακό τόπο της εταιρείας.

Η SingularLogic πρέπει να τεκμηριώσει και να δημοσιεύσει άμεσα την διαδικασία της

συλλογής, της επεξεργασίας & μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Η τήρηση αυτών των ελάχιστων και απλών διαδικασιών ασφαλείας έναντι του κινδύνου νοθείας,δείχνει και την πρόθεση μιας κυβέρνησης,να αποφύγει ή όχι την νοθεία.

Υ.Γ 1. Διευκρινείστε επακριβώς τι εννοείτε,με την απάντησή σας:Τα αναφερόμενα απο την εταιρεία “SingularLogic AE” έχουν αποκλειστικά πληροφοριακό χαρακτήρα,για την ενημέρωση των Ελλήνων Πολιτών.
Υ.Γ 2. Σας υπενθυμίζω,οτι εκκρεμεί η απάντηση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου σας,ως προς τα τεχνικής φύσεως θέματα,που τίθενται στο αίτημά μου.

Γαζή Φρύνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ : president@areiospagos.gr