Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Α.Τσίπρας κατά ΕΛΑΣ για υπερβολική χρήση βίας και ακρότητες (γεγονότα της 29ης Ιουνίου 2011) Οι μετέπειτα εξελίξεις

 

01 Ιουλίου 2011

Μήνυση Τσίπρα κατά ΕΛΑΣ

Μηνυτήρια αναφορά κατά της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια των τελευταίων ημερών στο κέντρο της Αθήνας κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο Τσίπρας κατήγγειλε στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό την προχθεσινή αστυνομική βία και ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την “αποκάλυψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών”, για όσα συνέβησαν στον κέντρο της Πρωτεύουσας.Ο πρόεδρος του Συνασπισμού στην μηνυτήρια αναφορά του υπογραμμίζει ότι τα περιστατικά των τελευταίων ημερών “με αποκορύφωμα τις ακρότητες της 29ης Ιουνίου 2011”, στοιχειοθετούν σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις εκ μέρους των οργάνων της Πολιτείας και πρέπει να ελεγχθούν αρμοδίως και αποτελεσματικά.

Ακόμη, τονίζει ότι τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας επιτρέπουν όχι μόνο τον εντοπισμό των αστυνομικών που παρανομούν, αλλά και τον έλεγχο των εντολών που αυτοί λαμβάνουν, καθώς και των επικοινωνιών που πραγματοποιούνται.

Σε άλλο σημείο της αναφοράς του, ο κ.Τσίπρας, υπογραμμίζει ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλά από τα χημικά είναι απαγορευμένα ή έχουν λήξει προ ετών. Επίσης, ζήτησε να ερευνηθούν οι αποθήκες της Ελληνικής Αστυνομίας εάν υπάρχουν επικίνδυνα χημικά και εφόσον εντοπιστούν να κατασχεθούν. Στον κ. Τέντε ο πρόεδρος του Συνασπισμού παρέδωσε δύο DVD και 38 βίντεο που δείχνουν, όπως υποστηρίζει, την απρόκλητη βία σε βάρος ανυπεράσπιστων πολιτών και τη συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων με ύποπτους κουκουλοφόρους.
“Θα τους ταράξιουμε στη νομιμότητα”
Κατά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας, ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι επισκέφθηκε τον Τέντε “με την ελπίδα ότι κάποιοι θεσμοί στην ταλαιπωρημένη Δημοκρατία θα λειτουργούν σωστά και όσα διαπράχθηκαν συνιστούν ωμή παράβαση της Δημοκρατικής νομιμότητας. Και επανέλαβε τη ρήση του Ηλία Ηλιού: “θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα””.

Η μηνυτήρια αναφορά θα διαβιβαστεί στη προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, προκειμένου να ενσωματωθεί στην προκαταρκτική έρευνα που ήδη διεξάγεται.
Εξηγήσεις για τη χημική καταιγίδα ζητά ο Δ. Παπαδημούλης
Ερώτηση προς τους υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την “χρήση επικίνδυνων για την δημόσια υγεία χημικών από τη Αστυνομία” κατέθεσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης: Όπως αναφέρει στην ερώτησή του “η χρήση δε των χημικών στις 29-6-2011 ήταν τέτοιου μεγέθους που ακόμα και δυο μέρες μετά, η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας παραμένει επιβαρυμένη και τα χημικά αέρια γίνονται αισθητά δυσκολεύοντας την αναπνοή πολιτών και τουριστών”.

Στην ερώτησή του ο Δ. Παδημούλης αναφέρει, επίσης, τα εξής:
Γιατί δεν έχει υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση για την απαγόρευση της χρήσης επικίνδυνων χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις;
Πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την αλόγιστη συνεχιζόμενη χρήση επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία χημικών, η οποία προκαλεί και εισαγγελική παρέμβαση; Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί και ποια μέτρα θα υπάρξουν κατά των υπευθύνων;
Ποιος είναι ο ακριβής τύπος και η χημική σύνθεση αυτών των ουσιών;
Ποια είναι η ακριβής ποσότητα χημικών που χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική αστυνομία από έως και σήμερα;
Ποια είναι η επίδρασή τους στον ανθρώπινο οργανισμό και ποιες οι επιπτώσεις στην υγεία από την έκθεση σε αυτές τις ουσίες, όταν μάλιστα αυτή είναι εκτεταμένη και ειδικά σε παιδιά και νέους;
Θα δημοσιοποιήσει άμεσα όλους τους τύπους των σκευασμάτων δακρυγόνων που χρησιμοποιήθηκαν στις αστυνομικές επιχειρήσεις της 29/6/2011;
Έχει τελικά σκοπό να απαγορεύσει τη χρήση χημικών στις διαδηλώσεις
http://www.ethnos.gr

 

Μήνυση Τσίπρα στην ΕΛΑΣ

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τα προχθεσινά επεισόδια στο κέντρο των Αθηνών και ειδικότερα στο Σύνταγμα.

Ο Τσίπρας κατήγγειλε στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό την προχθεσινή αστυνομική βία και ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την αποκάλυψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών, για όσα συνέβησαν στον κέντρο της Πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού στην μηνυτήρια αναφορά του υπογραμμίζει ότι τα περιστατικά των τελευταίων ημερών με αποκορύφωμα τις ακρότητες της 29ης Ιουνίου 2011, στοιχειοθετούν σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις εκ μέρους των οργάνων της Πολιτείας και πρέπει να ελεγχθούν αρμοδίως και αποτελεσματικά.

Ακόμη, τονίζει ότι τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας επιτρέπουν όχι μόνο τον εντοπισμό των αστυνομικών που παρανομούν, αλλά και τον έλεγχο των εντολών που αυτοί λαμβάνουν, καθώς και των επικοινωνιών που πραγματοποιούνται.

Παράλληλα, ο Τσίπρας αναφέρει ότι κατά το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν καταγγελθεί δημόσια και επίσημα από πολίτες και επίσημους φορείς, αλλά και έχουν μεταδοθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης περιστατικά ακραίας, αδικαιολόγητης, εγκληματικής αστυνομικής βίας σε βάρος απλών πολιτών και ειρηνικών διαδηλωτών με χρήση όπλων (γκλομπ, βομβίδες κρότου – λάμψης κ.λπ.), αλλά και με ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη υγεία των πολιτών και το περιβάλλον χημικά δακρυγόνα και ασφυξιογόνα τα οποία είναι επικίνδυνα.

Σε άλλο σημείο της αναφοράς του, ο κ.Τσίπρας, υπογραμμίζει ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλά από τα χημικά είναι απαγορευμένα ή έχουν λήξει προ ετών.

Επίσης, ζήτησε να ερευνηθούν οι αποθήκες της Ελληνικής Αστυνομίας εάν υπάρχουν επικίνδυνα χημικά και εφόσον εντοπιστούν να κατασχεθούν.

Στον κ. Τέντε ο πρόεδρος του Συνασπισμού παρέδωσε δύο DVD και 38 βίντεο που δείχνουν, όπως υποστηρίζει, την απρόκλητη βία σε βάρος ανυπεράσπιστων πολιτών και τη συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων με ύποπτους κουκουλοφόρους.

Κατά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας, ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι επισκέφθηκε τον Τέντε “με την ελπίδα ότι κάποιοι θεσμοί στην ταλαιπωρημένη Δημοκρατία θα λειτουργούν σωστά και όσα διαπράχθηκαν συνιστούν ωμή παράβαση της Δημοκρατικής νομιμότητας. Και επανέλαβε τη ρήση του Ηλία Ηλιού: «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα»”.

Η μηνυτήρια αναφορά θα διαβιβαστεί στη προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, προκειμένου να ενσωματωθεί στην προκαταρκτική έρευνα που ήδη διεξάγεται

 

σχόλιο: 

Αφου ανέλαβε την εξουσία οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί αθωώθηκαν και ο ίδιος άρχισε να κάνει ότι έκαναν οι προκάτοχοι του και χειρότερα και εκ του τραύματος οι κατηγορούμενοι αθωωθήκαν :

17 Ιουνίου 2018 Ξύλο από τα ΜΑΤ εις το όνομα της «Μακεδονίας» στο Πισοδέρι ΦλώριναςΜε πρωτόγνωρη βία τα ΜΑΤ του Τσίπρα, κατά των Ελλήνων ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ,Ήθελαν να μας σκοτώσουν λέει στο protothema.gr ο διαδηλωτής με την ματωμένη σημαία στο Πισοδέρι

18 Ιουλίου 2018 Αθώοι άνδρες των ΜΑΤ μετά τη μήνυση Τσίπρα το 2011«Λευκές περιστερές» οι 18 ΜΑΤατζήδες για τις κτηνωδίες του 2011

8 Σεπτεμβρίου 2018, ΔΕΘ: Η κυβερνητική βία στηρίζει το καθεστώς Τσίπρα, Αγρια επεισόδια – Η αστυνομία «έπνιξε» τη Θεσσαλονίκη στα χημικά – Θύματα μικρά παιδιά, Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο – Τι καταγγέλλει, Τριπλό μπλόκο στους διαδηλωτές για να μην προσεγγίσουν το Βελλίδειο Οι διαδηλωτές ούτε καν… βλέπουν το συνεδριακό κέντρο

ΣΧΕΤΙΚΑ :

4 comments on “Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Α.Τσίπρας κατά ΕΛΑΣ για υπερβολική χρήση βίας και ακρότητες (γεγονότα της 29ης Ιουνίου 2011) Οι μετέπειτα εξελίξεις

  1. Μαυροειδάκος Για Επεισόδια Στη ΔΕΘ: Υπήρχε Εντολή Να Γίνει Χρήση Χημικών- ΒΙΝΤΕΟ

    9/10/2018 12:49:00 μ.μ.

    ‘Υπήρχε εντολή που έλεγε ότι θα κάνετε χρήση χημικών και ο αέρας εκεί ευνοούσε να πηγαίνει πάνω στον κόσμο”, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας του σωματείου ειδικών φρουρών Ευστράτιος Μαυροειδάκος αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη λόγω της ΔΕΘ.

    “Δεν θέλουμε την εικόνα να βλέπετε αστυνομικούς με αντιασφυξιογόνες μάσκες απέναντι σε πολίτες. Υπήρχαν μικρά παιδιά, υπήρχαν ηλικιωμένοι. Δεν είναι καλές εικόνες για εμάς”, πρόσθεσε.

    Επίσης, ο κ. Μαυροειδάκος υποστήριξε ότι “το μόνο που δεν χωράει δίπλα από τη λέξη Τόσκας είναι το επιτυχημένος. Έχει φύγει και έχει στην πλάτη του 100 νεκρούς”.

    Δείτε το βίντεο:

  2. Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018
    ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε την απρόκλητη επίθεση ΜΑΤ σε διαδηλωτές για τη Μακεδονία

    ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΔΗΝ:

    Απολογισμός του Συλλαλητηριου στην Δεθ για την Μακεδονία.

    Ήταν με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις από αστυνομικούς κύκλους που για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να τα πουν δημόσια πάνω από 60 χιλιάδες λαού. Δεν υπήρχε συντονισμος αλλά ούτε πολιτική στόχευση συγκεκριμένη πχ να καταληφθεί το Βελιδειο και να ματαιωθει η ομιλία του αμερικανοδουλου αρχικομιτατζη που παριστάνει τον Έλληνα πρωθυπουργό. Παρόλα αυτά το συλλαλητήρια ήταν μεγαλειώδες γιατί εκεί βρισκόταν το ζωντανό λαϊκό σώμα, ο δραγουμανος του Θεού όπως λέει κι ο μεγάλος μας ποιητής ο Γκατσος. Νέοι νέες αρειανοι και παοκτσηδες γυναίκες και παιδιά μεσήλικες γεροντισες παπάδες καλόγριες ροκάδες κι εθνοφρικια. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι χωρίς οργάνωση επόμενη πεντεμισυ ώρες αντιστεκοντουσαν στα αριστερά ματ που είχαν εντολή πασει θυσία να διαλυσουν το συλλαλητήριο μέχρι να ανέβει ο Αρχικομιτατζης στο βήμα. Δεν τα κατάφεραν. Μέχρι τις 9 οι τόνοι χημικών που έριχναν γυρνούσαν κατά πάνω τους γιατί ο άνεμος φυσούσε προς τον χώρο της Έκθεσης και του Βελιδειο. Γύρω στις 9 που άλλαξε ο άνεμος ξεκίνησαν την τελική επίθεση. Τόνοι χημικών ξανά κροτου λάμψης. Ο κόσμος τα πήρε στο κρανίο. Νοικοκυραιοι και πιτσιρικάδες ξήλωσαν πλακάκια για να αντιμετωπισουν τους σιδηροφρακτους συριζαιους Ματατζηδες φωνάζοντας Πίσω φασίστες. Άντεξαν τρεις επιθέσεις. Στο τέλος υποχώρησαν στον Λευκό Πύργο στην Μητροπόλεως και στην Παλιά Παραλία. Εκεί ξαναεπιτεθηκαν τα Μάτ ρίχνοντας χημικά και κροτου λάμψης μέσα στα σουβλατζιδικα και στα καφέ. Συγκλονιστικες στιγμές. Η γεροντισα που δεν μπορούσε να αναπνεύσει αλλά δεν άφηνε την Σημαία. Ευτυχώς είχαμε μαλοξ σε σπρέι την ψεκασαμε και την σωσαμε. Τον εξαλλο εικοσπενταρη που φωναζε. .Μας τα πήρατε όλα. .μισθούς συντάξεις δικαιώματα. .Τι μας έμεινε να ελπίζουμε. .Η Ιστορία μας. .κι αυτήν ρε κουφαλες την πουλάτε Ε..Όχι ρε ως εδώ. .
    Μέχρι τις δέκα και μισή μας κυνηγούσαν μέχρι την Αριστοτέλους όπου με λύσσα έριξαν τις τελευταίες κροτου λάμψης και τα τελευταία χημικά.
    Υπάρχει κι ένα δεύτερο πολιτικό αποτέλεσμα το οποίο είναι επίσης σημαντικό. Ξεφτικιστηκαν πολιτικά τα έξ αριστερών μαξιλάρια τους συριζα και του αντιεξουσιαστικου χώρου που όλοι μαζί ήταν μικρό κλάσμα των δεκάδων χιλιάδων που αντιστεκοντουσαν στον Λευκό στην χανθ και στο Δημαρχείο ενώ αυτοί έκαναν την ετήσια λιτανεία επαναστατικης πεζοπορίας. Μέχρι και τρυκακι εθνοαναρχικων κυκλοφορουσε που έγραφε Το Κράτος εχθρός του Έθνους.

    Κοινώς για συμπασα την αριστερά ή απόλυτη ξεφτίλα. Ο Λαός που στο όνομα του μιλά αυτή η αριστερά που οζει πτωματιλα δεν ήταν ούτε στην Αριστοτέλους ούτε στην Καμάρα. Ήταν στην Χανθ στον Πύργο στο Βελιδειο στην Μητροπόλεως στην Παραλία και μαχονταν. Μικρός λαός που πολεμά δίχως σπαθιά και βολια που λέει κι ο ποιητής. Κι εμείς του Κινήματος Άρδην ειμασταν εκεί. Κομμάτι του κι εμείς. .

    http://makpress.blogspot.com/2018/09/blog-post_405.html

  3. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ: Στο συλλαλητήριο του Σαββάτου καλλιέργησαν τον τρόμο ασκώντας απαράδεκτη βιαιότητα! [φωτο και βίντεο]

    Thestival Gr
    Δημοσιεύτηκε στις 8 Σεπ 2018

    Πήγα στο συλλαλητήριο του Σαββάτου [8/9/2018]. Είχε … χιλιάδες κόσμο. Αλλά όχι σαν την άλλη φορά.
    Το τι καπνογόνο φάγαμε αναίτια δεν περιγράφεται! Έριχναν επί 4 ώρες καπνογόνα σε γιαγιάδες, παιδιά γυναίκες και φυσικά ως δια μαγείας εμφανίστηκαν 50 κουκουλοφόροι (δήθεν υπέρ της Μακεδονίας) και άρχισαν επεισόδια μπροστά μπροστά, ώστε ο κόσμος να φοβηθεί και τα καπνογόνα να πέφτουν βροχή.
    Είχαν παραταγμένη διμοιρία ΜΑΤ ακόμη και μπροστά στο Μακεδονία Παλάς στη μεριά της θάλασσας!
    Τόσα χρόνια δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στην έκθεση.
    Είχαν κλείσει την παραλία με κλούβες μέχρι τη θάλασσα, ώστε ο κόσμος που κατέβαινε από την παραλία για το συλλαλητήριο να αποθαρρύνεται και να φοβάται.

    Ολισθαίνουμε διαρκώς προς καθεστωτικές συνθήκες.
    Έριξαν καπνογόνα ακόμη και στην παραλιακή λεωφόρο στο Μακεδονία Παλάς, εκεί που έκανε απλά βόλτα ο κόσμος. Χωρίς επεισόδια εκεί.

    Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα.

    ΥΓ: Ήταν λάθος των διοργανωτών η επιλογή ώρας και ημέρας. Με τόσο εκφοβισμό. Και Σάββατο βράδυ που ο μισός κόσμος έφυγε εκτός πόλης λόγω έκθεσης ή ήταν στη Χαλκιδική, ενώ τρομοκρατήθηκαν από την αστυνομία και τα επεισόδια των προηγούμενων εκδηλώσεων [ΕΔΩ] που επαναλήφθηκαν και πάλι…

    Ρ.Ν.Μ. Επίκ. Καθηγητής

    https://i-epikaira.blogspot.com/2018/09/blog-post14.html

  4. Εντολή από το Μ. Μαξίμου: «Πνίξτε στα χημικά τους διαδηλωτές, ο αέρας ευνοεί!» – Στημένη η συνέντευξη Τύπου του Τσίπρα;

    Ξεσκεπάζονται οι Κυβερνητικοί πλέον και από τα πιο επίσημα χείλη. Εξαρχής ο Α. Τσίπρας και η παρέα του στο Μ. Μαξίμου, ήθελε να πνίξει στα χημικά τους Ελληνες πατριώτες που συγκεντρώθηκαν στην Θεσσαλονίκη.

    Ηθελαν να εκφοβίσουν, να δημιουρήσουν κλίμα τρομοκρατίας.

    Η καταγγελία:

    ‘Υπήρχε εντολή που έλεγε ότι θα κάνετε χρήση χημικών και ο αέρας εκεί ευνοούσε να πηγαίνει πάνω στον κόσμο’‘, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας του σωματείου ειδικών φρουρών Ευστράτιος Μαυροειδάκος αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη λόγω της ΔΕΘ.

    «Δεν θέλουμε την εικόνα να βλέπετε αστυνομικούς με αντιασφυξιογόνες μάσκες απέναντι σε πολίτες. Υπήρχαν μικρά παιδιά, υπήρχαν ηλικιωμένοι. Δεν είναι καλές εικόνες για εμάς«, πρόσθεσε.

    Επίσης, ο κ. Μαυροειδάκος υποστήριξε ότι «το μόνο που δεν χωράει δίπλα από τη λέξη Τόσκας είναι το επιτυχημένος. Έχει φύγει και έχει στην πλάτη του 100 νεκρούς«.

    Δείτε το βίντεο:

    Η υποκρισία βέβαια του Α. Τσίπρα είναι τεράστια. Οι εικόνες ντροπής με τα εκατοντάδες δακρυγόνα να πέφτουν ανεξέλεγκτα ακομη και μέσα σε οικογένειες με μικρά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα.

    Από την εποχή που ο ίδιος έπαιρνε μέρος σε συλλαλητήρια και φώναζε «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και οργιζόταν για την αστυνομοκρατία και την κρατική βία, φαίνεται ότι πέρασε πολύς καιρός.

    Εχει ιδιαίτερη σημασία, ωστόσο, να θυμηθούμε τη στάση του Αλέξη Τσίπρα σε ανάλογες περιπτώσεις.

    Να θυμίσουμε ότι την 1η Ιουλίου 2011, τρία εικοσιτετράωρα μετά τα γενικευμένα επεισόδια που είχαν σημειωθεί έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου με αφορμή την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στην πλατεία Συντάγματος.

    Την αναφορά στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας είχε υποβάλει η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως πληρεξούσια, τότε, δικηγόρος του σημερινού πρωθυπουργού. Είχαν μάλιστα κατατεθεί και 38 βίντεο και φωτογραφίες με περιπτώσεις αστυνομικής βίας.

    Στις 9 Απριλίου 2012 ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε πάει στον Αρειο Πάγο και ζήτησε από τον τότε εισαγγελέα κ. Τέντε να μάθει για την πορεία της έρευνας. Σύμφωνα με τα όσα ελεγε στην αναφορά του τότε ο νυν πρωθυπουργός:

    «Τα φαινόμενα τέτοιας ακραίας αστυνομικής βίας συνιστούν αναμφίβολα μέσο κατάλυσης της ίδιας της Δημοκρατίας και ενισχύουν το αίσθημα απόγνωσης των πολιτών, που νιώθουν απογυμνωμένοι από κάθε μέσο αποτελεσματικής διαμαρτυρίας, με συγκλονιστικό παράδειγμα τον Δημήτρη Χριστούλα, τον συνάνθρωπο και συμπολίτη μας που πριν από 5 ημέρες αφαίρεσε την ίδια του τη ζωή στην Πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενος για την αποστέρηση κάθε έννομης προστασίας και κάθε μέσου αυτοπροστασίας από τη σαρωτική ισοπέδωση της ίδιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

    Ακόμη, όπως τονίζεται στη σχετική αναφορά «η μη αποτελεσματική παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της Πολιτείας μέχρι σήμερα και η παραπομπή της έρευνας σε ατέρμονες διαδικασίες διερεύνησης, ενώ τεχνολογικά και υπηρεσιακά είναι ευχερέστατη η απόδοση ευθυνών, είναι πρόδηλο ότι έχει ενισχύσει το αίσθημα ατιμωρησίας των δραστών και έχει οδηγήσει σε νέα φαινόμενα βίας, καταστολής και θυματοποίησης πολιτών, με θύματα ακόμη και ιστορικά πρόσωπα της σύγχρονης Ελλάδας, όπως ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης, που υπέστησαν ανηλεή επίθεση με χημικά στις 12/2/2012, κατά τη μεγαλειώδη, ειρηνική, μαζική συγκέντρωση αντίθεσης και αντίστασης στην ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου, που καταπνίγηκε και αυτή με χημικά μέσα και αστυνομική βία».

    Οι 14 αστυνομικοί αθωώθηκαν πρόσφατα.

    Ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη δεν «είδε» επεισόδια προφανώς, αλλιώς θα έπρεπε να καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών. Εκτός κι αν επί ΣΥΡΙΖΑ το ξύλο δεν…πονάει και τα χημικά σε βάρος παιδιών είναι ακίνδυνα.

    Δείτε το βίντεο:

    http://sfairika.gr/site/εντολή-από-το-μ-μαξίμου-πνίξτε-στα-χη/

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.