ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟ KAI ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΕΝΦΙΑ, εξαπάτηση εκλογικού σώματος, εξόντωση πληθυσμού μέσω βίαιης φτωχοποίησης κλπ)

..

Ενώπιον παντός δικαστηρίου και πάσης αρμόδιας αρχής 
Oι εξωδίκως δηλούντες,κάτωθι υπογράφοντες, 

ενεργούντες στο πλαίσιο των άρθρων 22Π.Κ.(Άμυνα), 288Π.Κ. παρ.2

καθώς και στο πλαίσιο της επιταγής του άρθρου 120 του Συντάγματος, 

είτε όντες, δήθεν υπόχρεοι καταβολής ΕΝΦΙΑ-κατά δική σας δήλωση- είτε μη όντες υπόχρεοι (εφόσον οιονεί βρισκόμαστε και εμείς υπόχρεοι) είτε έχοντες καταβάλει λόγω άγνοιας, είτε λόγω παραπληροφόρησης, είτε λόγω απειλών και κατατρομοκράτησης,  (333Π.Κ.) μέρος, ή το σύνολο της δήθεν οφειλής μας ΕΝΦΙΑ                          

αποστέλλουμε  
με Διαμαρτυρία και Επιφύλαξη δια παντός Νομίμου Δικαιώματός μας, (συμπεριλαμβανομένων και αστικών αποζημιώσεων, τόσο προσωπικά, όσο και συλλογικά, ως κυρίαρχος Ελληνικός λαός, τόσο από τους καταγγελλόμενους, όσο και από κάθε συνεργάτη, συνεργό, και ηθικό αυτουργό των γεννοκτόνων πράξεών τους και κάθε τυχόν εμπλεκομένων)

 Εξώδικη Δήλωση και Πρόσκληση 

 ΚΑΤΑ  

1)ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ του Ηλία, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ” 

Διεύθυνση: Χαροκόπου 2 & Συγγρού 196, Καλλιθέα, Τ.Κ. 17671 

2) ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ του Παύλου, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ “ΣΥΡΙΖΑ” 

Διεύθυνση: Πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου) 1, Αθήνα, Τ.Κ. 10553 
 

απαιτώντας να αποπληρώσουν* εκείνοι, τα ποσά, του παράνομου και δημευτικού (κατά και δική τους, δημόσια ομολογία)  φόρου ΕΝΦΙΑ, τα οποία αντιστοιχούν στον καθέναν μας, εντός 30 ημερολογιακών ημερών, από την ημερομηνία επίδοσης του παρόντος εξώδικου

(* Σε καμμία περίπτωση, βεβαίως, δεν σημαίνει πως, η δήλωση μας αυτή, περί δική τους πληρωμής ΚΑΙ ΜΟΝΟ του παράνομου αυτού φόρου, ότι αποτελεί οποιουδήποτε είδους αποδοχή ή αναγνώριση του εν λόγω φόρου και του χρεωθέντος λόγω αυτού, ποσού, ούτε εμπράκτως ούτε ρητώς. Σας δηλώνουμε λοιπόν, ρητώς, ότι σε καμμία περίπτωση δεν αναγνωρίζουμε ούτε αποδεχόμαστε την χρέωση και τον νόμο ΕΝΦΙΑ προς αποφυγή της όποιας ‘δημιουργικής’ ….ερμηνείας εκ μέρους σας όπως αρέσκεστε να κάνετε)

ΕΦΟΣΟΝ: 

 Υπερψήφισαν τον Ν. 4336/2015 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 94/14-08-2015),  
ο οποίος περιέχει ενσωματωμένο το τρίτο (για την ακρίβεια,τέταρτο) μνημόνιο, όπου ρητώς αναφέρονται τα ακόλουθα, τόσο για τον ΕΝΦΙΑ, όσο και για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων (βλ. σελ. 1015 και 1017 του Φ.Ε.Κ., παρ. 2.1 και 2.2ν, αντιστοίχως, της Παραγράφου Γ΄ της “Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων”) 
 
«Οι αρχές θα λάβουν μέτρα για την έναρξη της διαδικασίας είσπραξης του ΕΝΦΙΑ για το 2015, ώστε να εκδοθούν εκκαθαριστικά σημειώματα τον Οκτώβριο του 2015, με την τελευταία δόση να καταβάλλεται τον Φεβρουάριο του 2016» 
ΚΑΙ 
«Έως τον Σεπτέμβριο του 2016, οι αρχές θα εναρμονίσουν όλες τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων με τις τιμές της αγοράς, με ισχύ από τον Ιανουάριο του 2017.  
Μέχρι εκείνη την ημερομηνία, θα διασταυρώσουν το σύνολο των ιδιοκτησιακών συμφερόντων με τα στοιχεία για το σύνολο των ατομικών ιδιοκτησιών στο κτηματολόγιο (βασικό παραδοτέο)». 

ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ: 
Με επανειλημμένες δηλώσεις τους και προκειμένου να υπερψηφιστούν οι ίδιοι και τα κόμματα ΑΝΕΛΛ και ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωναν και υπόσχονταν το αντίθετο. 

Ήτοι: 

1-Με δικές του δηλώσεις από την πρώτη εφαρμογή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.,  
εώς και την μετονομασία του σε ΕΝΦΙΑ,  
ο κ.Παναγιώτης Καμμένος δήλωνε ενδεικτικά: 
“Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν. 
Δεν θα τον πληρώσω και θα προσφύγω στην Δικαιοσύνη. 
Είναι μία φορολογία που δεν στέκει πουθενά, ούτε σε Ελληνικά, αλλά ούτε και σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. 
Είναι μία φορολογία που οδηγεί στην δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων.” 
ΟΠΩΣ ΚΑΙ 
Τον Σεπτέμβριο 2014 στην ΔΕΘ: 
https://www.youtube.com/watch?v=TKcqxnq8wOk  
“Θέλω ακόμα να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα που θα βοηθήσουνε στην συζήτηση: 
Το πρώτον είναι ότι έχουμε στα χέρια μας κι είναι αναρτημένο πλέον,όπως υποσχέθηκα εχθές το βράδυ, η πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που αφορά τον ΕΝΦΙΑ. 
Δηλαδή η νομική κατοχύρωση του πολίτη που μπορεί να προσφύγει κατά της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ.  
Ένας νόμος καθαρά Αντισυνταγματικός, βάσει της παράγρ.1 του Άρθρου78 του Συντάγματος και παραβιάζει το Άρθρο 4 παράγραφο 1 του Συντάγματος για την ισότητα των Ελλήνων απέναντι στους Νόμους, για το ότι οι Έλληνες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και παράγρ.5, εξηγούμε μ’ένα περιληπτικό φυλλάδιο που θα’ναι στην διάθεσή σας, τους λόγους της προσφυγής του πολίτη κατά της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ τεκμηριωμένο ΝΟΜΙΚΑ, και μπορούν να το κατεβάσουν οι πολίτες από την ιστοσελίδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων…” 
 
ΚΑΙ ο κ.Αλέξης Τσίπρας δήλωνε ενδεικτικά: 

Και το μέρος που αφορά το χαράτσι,θα το καταθέσω ως δωρεά στο ΚΕΘΕΑ…” 

Όχι το χαράτσι δεν το πλήρωσα, σε ένα ακίνητο που έχω γονική παροχή..Και δεν το πλήρωσα, γιατί το’χα δηλώσει (ότι δεν θα το πληρώσω)” 

2015 ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: 

Γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε,μέσα στο κατακαλόκαιρο, εκατομμύρια νοικοκυριά στενάζουν κάτω από το βάρος του νέου αυτού φόρου του ΕΝΦΙΑ, ένα φόρος ΑΙΣΧΟΣ, που τιμωρεί όσους δούλευαν μία ζωή για ν’αποκτήσυν ένα κεραμύδι να στεγάσουν τα παιδιά τους!” 
“ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ, εδώ θέλω να είμαι ξεκάθαρος…” 

Ένας φόρος που βάζει πλούσιους και φτωχούς, έχοντες και μη έχοντες, άνεργους κι εργαζόμενους, στον ΙΔΙΟ παρανομαστή!Πείτε μου, ΠΩΣ θα τον πληρώσουν αυτόν τον φόρο???ΠΟΥ θα τα βρουν οι ρημαγμένοι, εδώ και 4 χρόνια, από τις πολιτικές σας, πολίτες! Αυτό όμως φαίνεται να μη σας απαοσχολεί… «κόψτε το λαιμό σας, βρείτε να τα φέρετε» λέτε! Δεν έχετε καταλάβει όμως, τί συμβαίνει μάλλον! Έχετε εικόνα από το τί συμβαίνει αυτή τη στιγμή, στην πραγματικότητα? Πραγματική εικόνα αυτή τη στιγμή, είναι ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!!! Έχετε εικόνα, για τα ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, που θα έχει αυτό ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ??? Για ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, για ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ που θα προκαλέσετε??? Να σας πω λοιπόν, ΕΓΩ το ΤΙ αποτέλεσμα θα έχει αυτός ο φόρος: Απλώς θα αυξήσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη, ακόμα περισσότερο, ενώ αυτά ΗΔΗ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ κατά 1 ΔΙΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ!!! Κι έρχεστε εδώ και ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!” 

2-Το 2014, ο επίσημος διαδικτυακός ιστότοπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Παναγιώτη Καμμένου, http://anexartitoiellines.gr/ πράγματι, δημοσίευσε μία σειρά νομικών κειμένων 
με τίτλο 
α)”Βασικό Κείμενο για την Θεμελίωση Ενδικοφανούς, άλλως Δικαστικής Προσφυγής σε δεύτερο στάδιο”,  
β)”Ενδικοφανής Προσφυγή και Αίτηση Αναστολής Εκτέλεσης”, 
και την  
γ)”Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης Αιτούντος Αναστολή”, 
προτρέποντάς μας, να αρνηθούμε νομίμως, την πληρωμή ενός καταφανώς παράνομου, αντισυνταγματικού και δημευτικού φόρου,  
για όλους τους λόγους, οι οποίοι τεκμηριώνονταν απολύτως, εις τα εν λόγω έγγραφα,  
από τους νομικούς συντάκτες του, επικαλούμενοι το Σύνταγμα και του Νόμους, 
δηλαδή, το Εσωτερικό Δίκαιο του Ελληνικού κράτους, όπως και το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο. 
 
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Παναγιώτη Καμμένου, 
μετά την εκλογή τους, και την σύναψη της κυβερνητικής τους συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ,  
εξαφάνισαν τα δύο από τα τρία,αυτά,έγγραφα,από τον επίσημο ιστότοπό τους,αποσκοπώντας -ανεπιτυχώς,προφανώς-  
αυτά να σβηστούν και από την μνήμη μας 
 


3-Ήδη από το 2012 η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. είχε αποφανθεί  
με την αριθμ. 1972/2012 απόφασή του επί άλλης αίτησης ακυρώσεως, που αφορούσε στον Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., που στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε ΕΝ.Φ.Ι.Α.  
Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δεν ήταν τέλος, αλλά φόρος προσωρινού χαρακτήρα (διετής).  
Απεφάνθη, δηλαδή, το Συμβούλιο Επικρατείας, ότι το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., που μετεξελίχθηκε σε ΕΝ.Φ.Ι.Α., είναι φόρος, που δύναται να έχει μόνο προσωρινό χαρακτήρα, λόγω των έκτακτων οικονομικών συνθηκών, προκειμένου να μην καταστεί δημευτικός. 
 


4-Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την αριθμ. 4003/2014 απόφασή της,  
η οποία δημοσιεύθηκε την 14η Νοεμβρίου 2014,   
το μεν, διεπίστωσε, ότι  
«η Διοίκηση έχει παραλείψει παρανόμως να προβεί στην επιβαλλόμενη από το άρθρο 41 παρ. 1 του ν. 1249/1982 έκδοση απόφασης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της Χώρας»,  
το δε ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης, δίνοντας εξάμηνη προθεσμία στην κυβέρνηση από την κοινοποίηση της απόφασης, «προκειμένου να προβεί στην άνω οφειλόμενη νόμιμη ενέργεια» 
ΔΙΟΤΙ: 
Σύμφωνα με το άρθρο 41 παρ. 1 του Ν. 1249/1982, οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων πρέπει να ελέγχονται και να αναπροσαρμόζονται ανά διετία,  
προκειμένου να προσεγγίζουν, κατά το δυνατόν, τις πραγματικές – εμπορικές αξίες («Οι κατά το προηγούμενο εδάφιο τιμές αναπροσαρμόζονται το βραδύτερον ανά διετία, με τις κατά την παρ. 2 του παρόντος αποφάσεις του Υπουργού των Οικονομικών»).  
Πλην όμως, η τελευταία αναπροσαρμογή έγινε το έτος 2007, με την αριθμ. 1020564/487/ΟΟΤΥ/Δ/2007 απόφαση του τότε Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.  
Τόσο το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., όσο και στη συνέχεια ο ΕΝ.Φ.Ι.Α., που διαδέχθηκε το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.,  
έχουν, ως βάση υπολογισμού, τις αντικειμενικές αξίες του 2007. 
 
Η εν λόγω απόφαση του ΣτΕ, κοινοποιήθηκε προ των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015,  
επί συγκυβερνήσεως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  
και έκτοτε άρχισε να «τρέχει» η προθεσμία των έξι μηνών. 
 


5-Η προθεσμία, που είχε θέσει το ΣτΕ, για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών παρήλθε, χωρίς να προωθηθεί το σχέδιο νόμου, που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.  
Ωστόσο, υπήρχε ακόμη η δυνατότητα, έστω και εκπροθέσμως, να προωθηθεί η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, πριν όμως συνεδριάσει εκ νέου το ΣτΕ, κάτι που δεν έγινε ποτέ.  
Αντιθέτως, ο Ν. 4336/2015 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 94/14-08-2015) ο οποίος υπερψηφίστηκε και από τον Παναγιώτη Καμμένο, και από το σύνολο της συγκυβέρνησης Συριζα-ΑΝΕΛ  
ορίζει πως : 
«Έως τον Σεπτέμβριο του 2016, οι αρχές θα εναρμονίσουν όλες τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων με τις τιμές της αγοράς, με ισχύ από τον Ιανουάριο του 2017.» 
παραβιάζοντας,έτσι, ενσυνειδήτως -και επανειλημμένως- 
τη δικαστική απόφαση του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας, επιλέγοντας τη μετάθεση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της χώρας για τα τέλη του επόμενου έτους, αλλά με εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2017,  
όταν θα έχει πλέον συμπληρωθεί μία δεκαετία από την τελευταία αναπροσαρμογή του 2007!  
Παραβιάζοντας, επίσης, και την παλαιότερη απόφαση του ιδίου Δικαστηρίου σε σχέση με τον δήθεν έκτακτο και προσωρινό φόρο επί των ακινήτων,  
τον οποίο διατηρεί και επεκτείνει για τα επόμενα τρία έτη (χρόνος συμβατικής διάρκειας του νέου μνημονίου), είτε ως ΕΝ.ΦΙ.Α., είτε με άλλη ονομασία. 
 
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεσμεύθηκε έναντι των δανειστών,  
τόσο για τη διατήρηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. επί τρία, τουλάχιστον, έτη,  
όσο και για τη διατήρηση των ισχυουσών αντικειμενικών αξιών για δύο ακόμη έτη, όπερ σημαίνει, ότι  
ο ΕΝΦΙΑ και όλοι οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι επί των ακινήτων, θα υπολογισθούν με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες, με νέα υπέρμετρη και παράνομη – αντισυνταγματική επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων.  
Η δημευτική πολιτική των προηγούμενων συγκυβερνήσεων διατηρείται και εντείνεται από τη σημερινή συγκυβέρνηση. 
 


6- Ο Π.Παυλόπουλος, ο οποίος υπερψηφίσθηκε ΚΑΙ από τους Παναγιώτη Καμμένο και Αλέξη Τσίπρα, για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου και επελέγη, 
δήλωνε Παρασκευή, 5, Ιουλίου, 2013 :  
«Αντισυνταγματική η μονιμοποίηση τουχαρατσιού»  
(δημοσίευση ΑΠΟ Ενωμένοι Αδέσμευτοι Δικηγόροι https://eadikigoroi.wordpress.com/2013/07/05……

Τον κώδωνα του κινδύνου για την αντισυνταγματικότητα του «χαρατσιού» στα ακίνητα, εφόσον μονιμοποιηθεί η καταβολή του και επεκταθεί ακόμα και σε μη εμπορικά ακίνητα, όπως χωράφια και οικόπεδα έκρουσε ο Προκόπης Παυλόπουλος. 

Ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και τον Γιάννη Παπαδόπουλο για το ζήτημα του νέου ενιαίου φόρου στα ακίνητα. 

Σε ερώτηση σχετικά με τις τελευταίες πληροφορίες που φέρουν το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει τη μονιμοποίηση του μέτρου και την επέκτασή του σε όλα τα ακίνητα  ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:  

«Το λέω κοφτά αυτό δεν μπορεί να γίνει. Είναι αντίθετο με το άρθρο 17 του συντάγματος αλλά είναι αντίθετο και με το 1ο άρθρο του πρόσθετου πρωτοκόλλου της ευρωπαϊκής σύμβασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου.» 

Όπως σημείωσε, ο κ. Παυλόπουλο, η απόφαση του ΣτΕ για το χαράτσι καθόρισε ότι δεν είναι τέλος, αλλά είναι φόρος και θα πρέπει να ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά του φόρου που ορίζει το σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση. Έτσι λοιπόν είπε το ΣτΕ είπε ότι δεν έχει το χαράτσι χαρακτηριστικά δημευτικά, λόγω του έκτακτου χαρακτήρα του. 

Σε αντιδιαστολή με το ΣτΕ και την απόφασή του, όπως υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ, ο νέος φόρος φέρεται να έχει δημευτικά χαρακτηριστικά.  

«Δηλαδή εάν φύγει ο έκτακτος χαρακτήρας και μονιμοποιηθεί το χαράτσι από ένα ακίνητο που δεν σου δίνει τίποτα θα πρέπει να το πληρώνεις, οπότε δυο τινά θα συμβούν, είτε θα το πουλήσεις είτε θα στο πάρει κάποιος επειδή δεν έχεις να πληρώσεις το φόρο. Αυτό σημαίνει έμμεση δήμευση που απαγορεύεται από το σύνταγμα.  Για αυτό τονίζω και το επαναλαμβάνω προς το οικονομικό επιτελείο, αν επιβληθεί αυτός ο φόρος θα καταπέσει» 

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Π.Παυλόπουλου http://www.real.gr/audiofiles/244685.mp3  

Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στην Νομική Σχολή Αθηνών, Προκόπης Παυλόπουλος, και βουλευτής της αντιπολίτευσης τότε, δήλωνε στην «Ελευθεροτυπία» στις 18-9- 2011:   

«Το υπό θεσμοθέτηση «ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας» -το «δώρο» των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου προς τους φορολογουμένους, από την αλήστου μνήμης παρουσία τους, στη φετινή ΔΕΘ, πέρα από τη δραματική οικονομική επιβάρυνση που επιφέρει,  παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα. Και κατά κύριο λόγο τις διατάξεις των άρθρων 17 παρ. 1, 4 παρ. 5 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος». 

7-O Δημήτρης Ε. Κλούρας  
δικηγόρος και τέως Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας 
δηλώνει στις 17/10/2015, μεταξύ άλλων, των οποίων συμπερiλάβαμε σε αυτό το εξώδικο: 

«Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνω, ότι όλα όσα προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο, συμπεριλαμβανομένων όσων προβλέπονται για τον ΕΝ.ΦΙ.Α. και τις αντικειμενικές αξίες, είναι άκυρα και αντισυνταγματικά για τον πρόσθετο και βασικότατο λόγο, ότι παραβιάζουν το δεσμευτικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Ειδικότερα, όπως είχα αναλύσει και σε προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο  «Η σημασία του ‘ΟΧΙ’ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015», το τρίτο μνημόνιο είναι άκυρο και αντισυνταγματικό για τους ακόλουθους λόγους: 

«Οι συνταγματικές και νομοθετικές προβλέψεις για το δημοψήφισμα 

Τοδημοψήφισμαπροκηρύχθηκε, σύμφωνα με τοάρθρο 44 παρ. 2 εδάφιο α΄ του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει τα ακόλουθα: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμαγια κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου». 

Ο νόμος, ο οποίος εξειδικεύει τη διαδικασία διενέργειας ενός δημοψηφίσματος, είναι ο 4023/2011. 

Στο δεάρθρο 16 παρ. 3 του Ν. 4023/2011ρητώς προβλέπονται τα ακόλουθα:  

«Το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμαείναι δεσμευτικό, όταν στην ψηφοφορία λάβει μέρος τουλάχιστον το σαράντα τοις εκατό (40%) όσων έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους». 

Το δημοψήφισμα της 5ηςΙουλίου 2015 

Τοδημοψήφισματης 5ηςΙουλίου 2015 διενεργήθηκε, όπως ρητώς προβλέπει και το σχετικό προεδρικό διάταγμα (αριθμ. 38 – ΦΕΚ Α 63/28-6-2015), για εθνικούς λόγους. Στο ίδιο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρεται και το ερώτημα του δημοψηφίσματος:  

«Προκηρύσσουμε δημοψήφισμα για την 5η Ιουλίου 2015, ημέρα Κυριακή,προκειμένου ο Ελληνικός Λαός να αποφανθεί δια της άμεσης και ελεύθερης έκφρασης της βούλησής τουεπί του ακόλουθου ερωτήματος: «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;». 

Το61,31%των ψηφισάντων, ήτοι η συντριπτική πλειοψηφία, επέλεξε το «ΟΧΙ» έναντι του 38,69% των ψηφισάντων, που επέλεξε το «ΝΑΙ» στην προτεινόμενη συμφωνία. Ησυμμετοχήστο δημοψήφισμα ξεπέρασε το  40%  του εκλογικού σώματος, ήτοι έφθασε στο62,50%.Ως εκ τούτου, εξασφαλίστηκε η απόλυτη δεσμευτικότητα του αποτελέσματός του. Αυτή η δεσμευτικότητα συνεπαγόταν τηνυποχρέωσητης κυβερνήσεως, αλλά και όλων των υπολοίπων κομμάτων, να το σεβαστούν.  

Ειδικότερα, η κυβέρνηση όφειλε να φέρει στη Βουλή συμφωνία, η οποία θα ήταν επιεικέστερη αυτής, που έθεσε στην κρίση του ελληνικού λαού. Οποιαδήποτε αντίστοιχη συμφωνία ή οποιαδήποτε συμφωνία με δυσμενέστερο περιεχόμενο, θα έπρεπε να αποκλεισθεί.  

Το ορθό δε, θα ήταν, η οποία νέα συμφωνία να τεθεί εκ νέου στην κρίση του ελληνικού λαού, πριν εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή. 

Τα γεγονότα μετά την 5ηΙουλίου 2015 και οι συνέπειές τους 

Σε αντίθεση με τις επιταγές του Συντάγματος και με τη λαϊκή βούληση, η απερχόμενη κυβέρνηση και πολλά εκ των κομμάτων της «αντιπολίτευσης» ψήφισαν στη Βουλή μία συμφωνία, η οποία, σύμφωνα και με την ομολογία των ιδίων, είναι χειρότερη αυτής, που απέρριψε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα.  

Μία απλή σύγκριση των κειμένων αποδεικνύει του λόγου το αληθές.  

Ως εκ τούτου, διαπιστώνεται μία ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και τής λαϊκής βούλησης, που συνεπάγεται και έμμεση κατάλυση του πολιτεύματος, αλλά και αυτής καθ’αυτής της εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας  

(άρθρο 1 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος: «2.Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. 3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα»).  

Μία απλή ανάγνωση της συμφωνίας – μνημόνιο αρκεί για να διαπιστώσει κανείς το γεγονός, ότι ευθέως παραχωρούνται, χωρίς την παραμικρή συνταγματική και λαϊκή νομιμοποίηση,  όλες σχεδόν οι βασικές λειτουργίες του κράτους στους δανειστές του. 

Αυτή, ωστόσο, η ευθεία – κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, συνεπάγεται τηνακυρότηταόλων όσων ψηφίσθηκαν και θα ψηφισθούν στη Βουλή μετά το δημοψήφισμα της 5ηςΙουλίου 2015, κατ’εφαρμογή της νέας συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές (3ομνημόνιο).  

Τα δε Δικαστήριαοφείλουννα μην εφαρμόζουν τους συγκεκριμένους νόμους, ως απολύτως αντισυνταγματικούς.  

Τέλος, όσοι ψήφισαν αυτή τη συμφωνία, αλλά και όσοι ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους, πρέπει να λογοδοτήσουν (άρθρο 120 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος)»

Όσοι δε, ισχυρίζονται, ότι το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 νομιμοποίησε ή νομιμοποιεί την παραβίαση του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, έχουν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, πλήρη άγνοια των νομικώς ισχυόντων.»
 


8-Αμφότεροι οι συγκυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα στελέχη, οι βουλευτές και οι Πρόεδροι των δύο αυτών κομμάτων, θεωρούμε πως υπέπεσαν στο αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων (Ποινικός Κώδικας: Άρθρο 161& 162) 
 
υφαρπάζοντας την ψήφο/μεταβάλλοντας το εκλογικό φρόνημα του Ελληνικού λαού (πέραν των άλλων τρόπων νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος, που έχει πολλάκις καταγγελθεί στην Δικαιοσύνη) 
δεσμευόμενοι προς εμάς,με δημόσιες δηλώσεις/εξαγγελίες τους,  
αλλά και με το επίσημο προεκλογικό τους πρόγραμμα, 
μεταξύ άλλων (τα οποία επίσης αθέτησαν) πως: 
 


Αλέξης Τσίπρας: 
«Είπαμε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος, δεν διορθώνεται. Καταργείται. » 

«Το μεγαλύτερο έγκλημα, δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις, γιατί αυτούς θα τους επαναφέρουμε ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ και ενα Άρθρο…» 


Νίκος Φίλης: 
”Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί ΦΕΤΟΣ,το 2015 δεν θα πληρώσουν οι πολίτες ΕΝΦΙΑ” 


Νίκος Παπάς: 
”Δεν θα εισπραχθεί το 2015 ο ΕΝΦΙΑ.Είναι στα πρώτα μέτρα μας, είναι σαφές, είναι δέσμευσή μας, δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα άλλο. 


Ευκλείδης Τσακαλώτος: 
”(η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) καταρχάς τον καταργεί” 


Αλέκος Φλαμπουράρης: 
”Τη λέξη ΕΝΦΙΑ θα την διαγράψουμε έτσι κι αλλιώς” 

Άννα Χατζησοφιά: 
”Ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος λαιμητόμος, καταργείται, ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕΡΑ” 


Νίκος Χουντής: 
”Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -δηλαδή γινόμαστε κυβέρνηση- ΜΕ ΝΟΜΟ καταργείται ο ΕΝΦΙΑ” 


Νίκος Βούτσης: 
”Εμείς είμαστε σαφείς, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ” 


Πάνος Σκουρλέτης: 
”ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ” 


Γιώργος Σταθάκης: 
”Θα τον καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ” 


Γιάννης Δραγασάκης: 
”Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο των 12.000, η προστασία της πρώτης κατοικίας κ.α. 
είναι δεσμεύσεις για τον #syriza #ekloges 2015” 
 


9-Το άρθρο 41.παρ.3 του Χάρτου Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. αναφέρει :  
”Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αποκατάσταση εκ μέρους της Ένωσης, της ζημίας που του προξένησαν τα θεσμικά όργανα ή οι υπάλληλοι της κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τις γενικές αρχές, που είναι κοινές στα Δίκαια των Κρατών-Μελών” 
 
Ο Γ.Παπακωνσταντίνου στις 30/11/2010 επανέλαβε σε συνέντευξή του στο MEGA:  
«Να τελειώσει αυτό το καλαμπούρι με τα νέα μέτρα!Δεν υπάρχουν νέα μέτρα».  
Στις 03/02/2010 δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA:  
«όταν η Νέα Δημοκρατία αύξησε το ΦΠΑ, είδαμε ότι δεν αυξήθηκαν τα έσοδα ή αυξήθηκαν ελάχιστα. Δεν θα κερδίσει η ελληνική οικονομία από μία αύξηση του ΦΠΑ.  Άρα, δεν είναι κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε». 
 
Ο Γ.Παπανδρέου στην ΔΕΘ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 (12/09/09):  
«Κάποιοι νομίζουν πως η λύση στο πρόβλημα είναι η μείωση των μισθών και η αύξηση των φόρων. Κάνουν λάθος, κάνουν μεγάλο λάθος. Αν σήμερα, αν σήμερα, παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στην μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη,  
θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης. Κανένα νέο βάρος στη μικρή και μεσαία τάξη, εγγυώμαστε το εισόδημα των Ελλήνων εργαζομένων, αυξήσεις μισθών από τον πληθωρισμό..» 
 
Σαμαράς προεκλογικά 2012: 
”Αυτό που θέλω να σας πω ξεκάθαρα, είναι ότι πιστεύουμε στην κατεύθυνση αυτή: Όχι άλλους φόρους, Όχι άλλες μειώσεις Όχι άλλες απολύσεις …και σε αυτό είμαι ξεκάθαρος ότι είναι η δικιά μας η θέση η οποία θα είναι κοφτή θέση από εδώ και πέρα σε όλα τα ζητήματα. 
Και νομίζω ότι οι ίδιοι οι ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ότι είναι, όχι απλά μάταιο, αλλά… 
Παράδειγμα: Να αυξάνεις τους φόρους, και με το που τους αυξάνεις, αντί το κράτος να έχει μεγαλύτερα έσοδα, να έχει λιγότερα έσοδα 
Το είδαμε με το ΦΠΑ, το είδαμε με κάθε φόρο που μπήκε. Το κράτος αντί να κερδίσει, έχασε. 
Σαν άνθρωπος που πιστεύει ότι η αγορά και ο ιδιώτης μπορεί να δώσουν την μεγάλη αλλαγή στην Ελλάδα, να φύγουμε πια από αυτό το σπάταλο κράτος, σας το λέω ότι ο μόνος τρόπος, είναι μέσω του ιδιωτικού τομέα 
Και ο ιδιωτικός τομέας, δεν μπορεί να έχει μια φορολογία που τον πνίγει. 
Ούτε μπορείς εσύ να ασφυκτιάς από φόρους, όταν δίπλα η Βουλγαρία και η Τουρκία, (σήμερα ήμουν με τον βούλγαρο τον πρωθυπουργό δίπλα μου) έχει φόρους το εν τέταρτο της Ελλάδας. 
…….. ” 
Σαμαράς 30 Σεπ 2011: 
”Κοιτάξτε, μόλις χθες κορυφαίος Γερμανός πολιτικός και μάλιστα πρώην υπουργός των οικονομικών, είπε ότι “με αυτά τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα, όχι μόνο ότι δεν σηκώνεις τον ασθενή στα πόδια του, αλλά τον ρίχνεις στο φορείο.” Εγώ τι άλλο να πω ;; Αυτό δεν φωνάζω εδώ και δυο χρόνια ;;; Φαίνεται ότι έξω έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν. Μέσα τι θα γίνει.” 

Σαμαράς 10 Σεπ 2011 : Να συναινέσουμε στην πολιτική,που,αντί να μειώνει το έλλειμμα, διογκώνει την ανεργία και πολλαπλασιάζει τα λουκέτα? Και εάν εμείς ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ, θα έπαυε τάχα, να είναι λάθος? Και εάν εμείς συμφωνούσαμε με τον κ.Παπανδρέου, θα σταμάταγε η ανεργία? Θα περιοριζόντουσαν τα λουκέττα? Και κάτι ακόμα. Τη “Νέα Εθνική Γραμμή”, δεν πρέπει να την ξέρει ο Ελληνικός λαός? Δεν πρέπει να έχουμε την κατανόηση του κόσμου? Αν εγώ πω ότι συμφωνώ με τον κ.Παπανδρέου, θα ηρεμήσει ο κόσμος?? Θα δεχθεί ο λαός, ερήμην του, νέες συμφωνίες που θα κληθεί να πληρώσει, μόνο και μόνο, επειδή τις ‘λύσεις’ αυτές…θα τις στηρίξουν και πρόσωπα όπως λέμε..γνωστά από το παρελθόν…“στα πλαίσια μίας κυβέρνησης σωτηρίας”…όπως..προβάλλεται τις τελευταίες μέρες??” 

18/09/2015  
Γ. Κατρούγκαλος: 
“Αναγκαστήκαμε να υποκύψουμε σε ένα ωμό εκβιασμό,  
που κι εγώ δεν πίστευα ότι θα έφτανε η Ευρώπη, δηλαδή την καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας, σαν αποτέλεσμα του πραξικοπήματος, του κλεισίματος των τραπεζών.”  http://www.agroticanews.gr/idiseografia/politiki/39314-g-katrougkalos-anagkastikame-na-ipokipsoume-se-ena-omo-ekviasmo-itan-patriotiki-epilogi/ 
 Αυτήν την χρονική περίοδο,λοιπόν, 
οι δημόσιες ομολογίες/παραδοχές  
είναι καθημερινές πλέον, 
από υπουργούς, βουλευτές και στελέχη,  
στο ότι υπέκυψε και η σημερινή συγκυβέρνηση του 2015, “αναγκαστικά” στους εκβιασμούς των ‘δανειστών’ μας, 
οι οποίοι έχαν ως στόχο και ως αποτέλεσμα, την εξαθλίωση και εξόντωση που βιώνουμε εδώ και χρόνια, υλοποιώντας απαρέγκλιτα όσα εφάρμοζαν οι προκάτοχοί τους, από το 2010 
 
Βάσει της ισχύουσας Διεθνούς Νομοθεσίας, την οποίαν υποχρεούται να σέβεται και η Γερμανία και η Γαλλία και η Ελλάσα, και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.,  
υπάρχει ένα καταστατικό, το καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης 
Ένα συγκεκριμένο αδίκημα, είναι η Εξαθλίωση Πληθυσμιακών Οντοτήτων.  
Αυτός είναι ο νόμος 2000 του 2003  
ο οποίος, έχει υπέρτερη νομική ισχύ, έναντι των τριών μνημονιακών νόμων, που ψηφίσατε 
 
Επίσης: Τα άρθρα 48-52 της Σύμβασης της Βιέννης του ΟΗΕ αναφορικά με το Δίκαιο των Συνθηκών προβλέπουν την ακύρωση μιας συνθήκης εφ’ όσον χρησιμοποιήθηκε δόλος, υπήρξε σφάλμα, απειλή κατά εκπροσώπου του κράτους κλπ. 

Στις 17 Ιουνίου 2015, ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, όσοι και όσες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας,  δίνουν  μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια φόβου…(…)…» 

10-Ο ΕΝΦΙΑ, ήταν η οριστική ταφόπλακα που ρίξαμε μαζί με το ψηφοδέλτιό μας,  
στους προκατόχους των Συριζα-Ανελ, οι οποίοι μας εξαθλίωναν επί 5 συναπτά έτη. 
Από την στιγμή λοιπόν, που εσεις κ.Παναγιώτη Καμμένε,  
μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές και υπουργούς σας,  
σηκώσατε αυτήν την ταφόπλακα και την πήρατε επάνω σας, 
συνεχίζοντας τις, κατά κοινή σας ομολογία, καταστροφικές πολιτικές συνταγές των προηγούμενων συγκυβερνήσεων,  
και ολοκληρώνοντας αυτό που, εκείνοι ξεκίνησαν το 2010 
αναπόφευκτα, τους ανασταίνετε και τους δικαιώνετε. 
 
Η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να μην σταματήσετε να δίνετε τις δόσεις -για ένα παράνομο, κι επωνείδιστο χρέος- στους διεθνείς δολοφόνους μας, 
είναι το συγχωροχάρτι από εσάς, προσωπικά,  
προς το Βενιζέλο, και στον Σαμαρά. 
 
Αυτό, δεν είναι μόνο απολύτως μη συγχωρίσιμο.  
Αλλά επισείει ακόμα και σοβαρές ποινικές ευθύνες,  
το να καλύπτετε πολιτικά, να προσφέρετε πολιτικό άλλοθι και υπερασπιστική γραμμή, νομικά, 
σ’εκείνους που έχουν στην πλάτη τους, κατατεθειμένες μαζικές μηνύσεις από χιλιάδες συνμηνυτές για εσχάτη προδοσία αλλά και για κακουργηματικές πράξεις, εις βάρος του συνόλου του Ελληνικού λαού και της πατρίδας μας.  

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την παραπάνω παράνομη, αντισυνταγματική, καταχρηστική, αντιδεολογική και χωρίς δικαίωμα συμπεριφορά σας,υπονόμευσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με ιδιαίτερες συνέπειες στο άρθρο 21 του Συντάγματος καθ’ολοκληρίαν, και ιδιαιτέρως της παρ. 5, η οποία καταμαρτυρά πρόθεσή σας, γεννοκτονίας, όπως αυτή χαρακτηρίζεται στη συνέλευση του ΟΗΕ , 9/12/1948 η οποία ψήφισε τη Σύμβαση για την πρόληψη του εγκλήματος της γενοκτονίας, & η οποία υπεγράφη απ’ την Ελλάδα το 1949 & κυρώθηκε ως νόμος του κράτους, με τον 3091/54 Ν.Δ. (ΦΕΚ Α’ 250)

 

ΚΑΙ:

– Λόγω της απαράδεκτης, αμάχητης επιβολής αυτού του παράνομου, καταχρηστικού, αντισυνταγματικού, φόρου που ζημιώνει το Δημόσιο συμφέρον όχι μόνο οικονομικά (λόγω εξάρθρωσης του κλάδου της οικοδομής και εξαθλίωσης των Ελλήνων Πολιτών περαιτέρω) αλλά και μέσω της δημογραφικής απομείωσης του πληθυσμού λόγω της διάλυσης ή αποτροπής δημιουργίας της οικογένειας (καθ’ ότι ο ΕΝΦΙΑ εμμέσως δημεύει την οικογενειακή περιουσία και ποινικοποιεί την ιδιοκτησία που ανέκαθεν αποτελούσε Πολιτιστικά και Εθνικά, βάση για την σύσταση και εξασφάλιση της Ελληνικής οικογένειας) 

– Λόγω του ότι χρησιμοποιείτε την νομοθετική εξουσία την οποία με δόλο & εξαπάτηση κατακτήσατε, απάνθρωπα και τιμωρητικά, εις βάρος όσων, είτε αδυνατούν να πληρώσουν (φοροδοτική αδυναμία) είτε & αρνούνται να παρανομήσουν και να παραβιάσουν το Σύνταγμα, πληρώνοντας παράνομους, αντισυνταγματικούς, δημευτικούς και γεννοκτόνους φόρους, και μάλιστα, καταστροφικούς όχι μόνο για την ιδιωτική τους περιουσία, την αξιοπρέπεια και την ζωή, αλλά και για την περιουσία του Ελληνικού κράτους και για την ίδια, την οικονομία της χώρας  

Λόγω της Έκθεσης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που δημοσιεύτηκε στις 07/03/2014 στην ιστοσελίδα του, και επικρίνει με τον πιο περιγραφικό τρόπο την τότε Ελληνική κυβέρνηση για την μεθοδική καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών, πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην ανάπτυξη και την πρόοδο, καταπατήσεις και παραβιάσεις τις οποίες εσείς συνεχίσατε, αντί να αναιρέσετε όπως δεσμευθήκατε επίσημα και δημόσια, ζητώντας την ψήφο του Ελληνικού λαού προκειμένου να σας δώσει την εξουσία να το πράξετε, την οποία εξουσία όμως, (την νομοθετική) παραχωρήσατε στην Τρόϊκα, αρχικά, με την συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου 2015, καταλύοντας και εσείς με την σειρά σας, το πολίτευμα:«Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από την ακύρωση μέτρων και από μονομερείς αλλαγές των πολιτικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ….-…..-……όπως αυτά αξιολογούνται από τους θεσμούς»)

Την ίδια παραχώρηση νομοθετικής εξουσίας, επαναλάβατε και με την Συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015 όπου δεσμευθήκατε ως εξής: “Η κυβέρνηση οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς όσον αφορά όλα τα νομοσχέδια στους σχετικούς τομείς, αρκετό χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή.” (το ίδιο&στο Ν. 4336/2015,Φ.Ε.Κ. Α΄94/14-08-2015, παράρτ.Γ’)

Επίσης, στις 12 Ιουλίου ’15 συμφωνήσατε εγγράφως πως: “Η σύνοδος κορυφής για το ευρώ τονίζει ότι δεν μπορούν να αναληφθούν απομειώσεις της ονομαστικής αξίας του χρέους. …(…)…Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τηρήσουν πλήρως και εγκαίρως τις χρηματοοικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους.”

Λόγω της εξαπατήσεως του εκλογικού σώματος,από την κυβέρνησή σας, όπως και λόγω της, με πρόθεσης επιορκίας σας, ότι θα τηρήσετε το Σύνταγμα της Ελλάδος, για να αναλάβετε τα καθήκοντά σας: 

-Λόγω του ότι, ο Κυρίαρχος λαός, με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την 05/07/15, σας απαγόρευσε να συνεχίσετε αυτήν την πολιτική εξόντωσής του, όπως και σας έδωσε εντολή να παύσετε τον ΕΝΦΙΑ, συνεπώς σας καλούμε και επιτάσσουμε να ακυρώσετε τον Αντισυνταγματικό και γεννοκτόνο φόρο ΕΝΦΙΑ, άμεσα, όπως και να επιστρέψετε σε όσους εξαπατήθηκαν/εκβιάσθηκαν, να τον πληρώσουν, τα αχρεωστήτως καταβληθέντα  

ΔΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ: 

Απαιτούμε ως είναι το δίκαιο, εφόσον επιμείνετε και δεν τον πάρετε πίσω, τότε να τον αποπληρώσετε* εσείς, τον ΕΝΦΙΑ μας κ.Παναγιώτη Καμμένε και κ.Αλέξη Τσίπρα, να πληρώσετε* εσείς, αυτό το παράνομο, κατά δικήν σας, δημόσια ομολογία, χρέος  από το οποίο, ως συγκυβερνώντες με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας απαλλάξατε,  ούτε επιχειρήσατε να μας απαλλάξετε, με την αρνητική σας ψήφο, στην Βουλή των Ελλήνων,  ως οφείλατε, ως δεσμευθήκατε σε εμάς,  και ως ορκισθήκατε να τηρήσετε,  το Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο  

και δια αυτό, επιφυλασσόμαστε δια παντός νομίμου δικαιώματός μας

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής, παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα, προς καθένα απ΄ αυτούς που απευθύνεται, προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, καλουμένους κατά τ’ άνω να αντιγράψει συγχρόνως όλο το περιεχόμενο της παρούσας στην έκθεση της επίδοσης, που θα συνταχθεί. Γίνεται μνεία ότι επικολλήθηκε ένσημο Τ.Π.Δ.Α. από 1,15 ευρώ στο προς τον πρώτο καθού επιδιδόμενο όμοιο. 

Αθήνα, …… Νοεμβρίου 2015 

ΟΙ ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ & ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΕΣ 

 

https://www.facebook.com/notes/nadia-macleod/εξωδικο-προσ-τον-παναγιωτη-καμμενο/929366590451247?refid=52

Για όποια επιπλέον πληροφορία επί του θέματος, επικοινωνήστε με την Νάντια Μίλεση nadiamacleod_victoria@hotmail.com, κιν. 6939662277

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Αντισυνταγματικότητα της φορολόγησης ακινήτων, προσφυγή φορολογούμενου στο ΣτΕ για τον ΦΑΠ

Οι φόροι στην περιουσία είναι καραμπινάτη ληστεία !

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

Απόφαση 293/2014 ΑΠ για το ΕΕΤΗΔΕ (ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ)

Απόφαση ΣΤΕ 1972/2012 για το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών – αντισυνταγματική η διακοπή του ρεύματος

update 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/03/2016

το οποίο απεστάλη προς μεγάλα και μικρά κανάλια, για την σημερινή δράση πολιτών και θα σταλεί και σε επαρχιακά

145 πολίτες (και συνεχίζουμε ν’αυξανόμαστε και αυτήν την στιγμή που μιλάμε)

υπερκομματικά, διακομματικά και ακομμάτιστα,

νομικοί, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ..ελεύθεροι άνεργοι,
ελεύθερα & αδογμάτιστα σκεπτόμενοι,
δημόσιοι & ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες,
συνταξιούχοι & φοιτητές,

καλλιτέχνες, λογοτέχνες &..πολυτέχνες,
άτεκνοι & πολύτεκνοι,
ενταγμένοι & ανένταχτοι:

Σήμερα, Δευτέρα 21/03/2016 και ώρα 16:30,
αποστέλλουμε εξώδικη προειδοποίηση προς τον Πρόεδρο του Σύριζα και Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και προς τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Καμμένο,
απαιτώντας εντός 30 ημερών να αποκαταστήσουν ως οφείλουν και ως δεσμεύθηκαν προεκλογικά, την νομιμότητα, δηλαδή ό,τι ορίζει το Ελληνικό Σύνταγμα, το Διεθνές Δίκαιο, η ΕΣΔΑ, και οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Ελλάδος (ΣτΕ 1972/2012, 4003/2014, και 4446/2015 και του Δ’ τμήματος του Αρείου Πάγου του 2014)
και να πάρουν πίσω την επιβολή του αντισυνταγματικού, παράνομου και δημευτικού φόρου ΕΝΦΙΑ,
ειδάλλως, εάν επιμείνουν σε αυτό το δημευτικό μέτρο, (και σε όλα τα υπόλοιπα)
καταπατώντας κάθε υπαρκτή νομιμότητα, απαιτούμε να τον πληρώσουν ιδίοις πόροις!!!!

Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας,
απέναντι στην συνολική γεννοκτονική φοροεπίθεση,
στην εξόντωση του πληθυσμού που συντελείται(ε),
στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος,
στην εγκληματική (έγγραφη) ρητή παραχώρηση της νομοθετικής εξουσίας στην διεθνή οικονομική συμμορία, από την συγκυβέρνησή σας,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να πάρουμε:
Την πατρίδα μας πίσω,
την ζωή μας πίσω,
τα σπίτια μας πίσω,
την δημόσια και ιδιωτική περιουσία μας πίσω,
τα ξενιτεμένα μας παιδιά πίσω,
την εθνική κυριαρχία της χώρας μας πίσω,
τ’αεροδρόμιά μας πίσω,
την ΔΕΗ μας πίσω,
την νομοθετική εξουσία πίσω,
το 62% ΟΧΙ μας πίσω,

και ο ΕΝΦΙΑ όλος δικός σας!

ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”

17 comments on “ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟ KAI ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΕΝΦΙΑ, εξαπάτηση εκλογικού σώματος, εξόντωση πληθυσμού μέσω βίαιης φτωχοποίησης κλπ)

  1. Προς τον
    Υπουργό Οικονομικών
    κ. Γιάννη ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
    Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2013

    Κύριε Υπουργέ,
    Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, που αφορά το προσχέδιο νόμου περί «Ενιαίου Φόρου Ακινήτων» (εφεξής «ΕΝ.Φ.Α.»), εκθέτω τις απόψεις μου σχετικά με πτυχές αφενός ενδεχόμενης αντισυνταγματικότητας των διατάξεών του. Και, αφετέρου, ενδεχόμενης παραβίασης διατάξεων του ευρωπαϊκού δικαίου αλλά και του δικαίου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
    . Εκ προοιμίου διευκρινίζω ότι οι απόψεις μου αυτές ξεκινούν από την αφετηρία της απόφασης της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας 1972/2012. Δηλαδή της απόφασης που έκρινε και την συνταγματιοκότητα του «προγόνου» του «ΕΝ.Φ.Α.», ήτοι του «ΕΕΤΗΔΕ» (κατ’ άρθρο 53 του ν. 4021/2011).

    Α. Υπενθυμίζω ότι στην ως άνω, εξαιρετικά κρίσιμη εν προκειμένω, απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε μόνο κατ’ οικονομία ως συνταγματικώς ανεκτές βασικές πτυχές του «ΕΕΤΗΔΕ». Με την έννοια ότι η συνταγματικότητα αυτή στηρίζεται, κατά βάση, στο ότι το «ΕΕΤΗΔΕ» θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο μέτρο εντελώς περιορισμένης χρονικής διάρκειας, ήτοι για τα έτη 2011 και 2012. Συγκεκριμένα, κατά το σκεπτικό no 16 της προαναφερόμενης απόφασης ΣτΕ 1972/2012: «Περαιτέρω, το ΕΕΤΗΔΕ δεν αποτελεί, κατά τα ανωτέρω γενόμενα δεκτά (βλ. σκ.8), νέο πάγιο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας, αλλά, όπως προκύπτει από τις επί μέρους ρυθμίσεις του άρθρου 53 του ν. 4021/2011 και την οικεία αιτιολογική έκθεση, έκτακτο μέτρο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το έλλειμμα του 2011 και την επίτευξη των αντιστοίχων στόχων για το 2012. Συνεπώς και εξ αυτού του λόγου, ήτοι του εκτάκτου χαρακτήρος της επίδικης φορολογικής επιβαρύνσεως, ο νομοθέτης, ο οποίος πάντως, κατά τα εκτεθέντα στην προηγουμένη σκέψη, έχει ευρεία διακριτική ευχέρεια κατά τον καθορισμό των διαφόρων μορφών φορολογικών επιβαρύνσεων, δεν ήταν υποχρεωμένος, θεσπίζοντας τον εν λόγω έκτακτο φόρο, να ακολουθήσει τις μορφές και τις αρχές που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες περιπτώσεις φορολογίας της ακίνητης περιουσίας».

    Β. Εξ αντιδιαστολής, από την ίδια αυτή απόφαση συνάγεται σαφώς ότι ο «ΕΝ.Φ.Α.», ως φορολογική επιβάρυνση διαρκείας, πρέπει να υπακούει σ’ όλες εκείνες τις αρχές της φορολογίας, οι οποίες καθιερώνονται, δεσμευτικώς για το νομοθέτη, πρωτίστως από τις διατάξεις του άρθρου 78 του Συντάγματος.
    . Υπό τα ως άνω δεδομένα αρκετές διατάξεις του προσχεδίου νόμου περί «ΕΝ.Φ.Α.» εμφανίζονται συνταγματικώς προβληματικές, ως μη συμβατές κυρίως με τις διατάξεις των άρθρων 4 παρ. 1, 5, 17, 20 και 78 του Συντάγματος, καθώς και με τις διατάξεις του ευρωπαϊκού δικαίου και του άρθρου 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, όπως προκύπτει από τα εξής:
    Α. Ο «ΕΝ.Φ.Α.» επιβάλλεται, κατ’ ουσία και κατ’ αποτέλεσμα, χωρίς ουσιαστική σύνδεση όχι μόνο με το συνολικό εισόδημα του ιδιοκτήτη αλλ’ ακόμη και με το παραγόμενο από την ιδιοκτησία αυτή, lato sensu, εισόδημα. Είναι όμως προφανές ότι, υπό τα δεδομένα αυτά, «αποστασιοποιημένος» και από την εν γένει φοροδοτική ικανότητα του υποκειμένου του συγκεκριμένου οικονομικού βάρους αλλά και από την έναντι αυτού οικονομική σημασία του βαρυνόμενου ακινήτου, ο «ΕΝ.Φ.Α.» οδηγεί, εν τέλει, και στην οικονομική απομείωση της πληττόμενης ακίνητης ιδιοκτησίας. Οδηγεί, δηλαδή, σ’ ένα είδος έμμεσης δήμευσης του ακινήτου -αφού ο ιδιοκτήτης του ωθείται, εμμέσως πλην σαφώς, ακόμη και στο ν’ απαλλαγεί από το ακίνητό του λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στα φορολογικά βάρη που του αναλογούν- και, κατά λογική ακολουθία, στην οικονομική «τήξη» του πυρήνα του δικαιώματος στην ιδιοκτησία. Τούτο όμως φαίνεται ν’ αντιβαίνει, μεταξύ άλλων:
    1. Προς τις διατάξεις των άρθρων 17 και 18 του Συντάγματος, δεδομένου ότι ο «ΕΝ.Φ.Α.» θίγει τον ίδιο τον πυρήνα του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, μέσω της σταδιακής, νομοτελειακής, αποδυνάμωσης της οικονομικής της αξίας.
    2. Προς τις διατάξεις του άρθρου 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ. Και τούτο διότι οι διατάξεις αυτές, μέσ’ από την ερμηνεία τους από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επιβάλλουν την αρχή σύμφωνα με την οποία η περιουσία, ως αμάλγαμα εμπραγμάτων και ενοχικών δικαιωμάτων, δεν επιτρέπεται να εξανεμίζεται υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» φορολογικών βαρών που από τη μια πλευρά αποδυναμώνουν την φοροδοτική ικανότητα του υποκειμένου του φόρου, παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας μεταξύ φορολογικού βάρους και φοροδοτικής διαθεσιμότητας. Και, από την άλλη πλευρά, ουσιαστικά απομειώνουν την περιουσία του υποκειμένου του φόρου σε τέτοιο βαθμό, ώστε να τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η επιβίωσή του. Συνακόλουθα, λοιπόν, η προς αυτή την κατεύθυνση ερμηνεία κι εφαρμογή της ΕΣΔΑ οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο «ΕΝ.Φ.Α.» φαίνεται να πλήττει, στο πλαίσιο της ελληνικής έννομης τάξης, και:
    α) Τη γενική ρήτρα της αξίας του ανθρώπου, κατά τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος. Και τούτο διότι η αδυναμία εξασφάλισης ενός «ελάχιστου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης» συνεπάγεται την ευθεία προσβολή της αξίας του ανθρώπου.
    β) Τη γενική ρήτρα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος. Και τούτο διότι δίχως τα στοιχειώδη οικονομικά εφόδια της περιουσίας καθενός καθίσταται, στην πράξη, αδύνατη η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του μέσ’ από την ελεύθερη συμμετοχή του στην οικονομική και κοινωνική ζωή.
    γ) Τις βασικές αρχές που καθιερώνουν οι διατάξεις του άρθρου 25 του Συντάγματος. Συγκεκριμένα δε:
    γ1) Την κατ’ άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, αφού η αρχή αυτή δεν νοείται δίχως την δυνατότητα του καθενός να επιβιώσει υπό όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.
    γ2) Την κατ’ άρθρο 25 παρ. 1 αρχή της αναλογικότητας, αφού η, εντέλει, επιβάρυνση της ιδιοκτησίας και, κατ’ αποτέλεσμα, της περιουσίας καθενός δεν είναι επιτρεπτό να θυσιάζεται, με κάθε τίμημα, στο βωμό επίτευξης αμιγώς δημοσιονομικών στόχων.
    γ3) Την κατ’ άρθρο 25 παρ. 2 και 4 αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης. Και τούτο διότι η, μέσ’ από τις στοιχειώδεις επιταγές της κοινωνικής αλληλεγγύης, συνεισφορά του καθενός προϋποθέτει την δυνατότητά του να έχει στη διάθεσή του περιουσιακά στοιχεία, ικανά να συμβάλουν στην επίτευξη του σκοπού αυτού, αφού όμως προηγουμένως διασφαλίζονται οι minimum όροι της προσωπικής του επιβίωσης υπό συνθήκες στοιχειώδους αξιοπρέπειας.
    Β. Ο «ΕΝ.Φ.Α.» φαίνεται να έρχεται σ’ αντίθεση προς τις διατάξεις του Συντάγματος που εγγυώνται την αρχή της ισότητας. Και συγκεκριμένα:
    1. Της κατ’ άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος αρχής της αναλογικής ισότητας, η οποία σημαίνει ίση μεταχείριση ουσιωδώς όμοιων καταστάσεων αλλά και άνιση μεταχείριση ουσιωδώς ανόμοιων καταστάσεων. Και τούτο π.χ. διότι ο καθορισμός ενιαίας τιμής ζώνης για τον υπολογισμό του «ΕΝ.Φ.Α.» αγνοεί, στην πράξη, τη διαφορά που υφίσταται ως προς την πραγματική οικονομική αξία ακινήτων, τα οποία εντάσσονται άνευ όρων στην ίδια ζώνη.
    2. Της κατ’ άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος αρχής της συμμετοχής καθενός στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις πραγματικές οικονομικές του δυνάμεις. Και τούτο διότι, όπως εκτενώς εξηγήθηκε, η επιβολή του ουδόλως συνδέεται αφενός με την εν γένει φοροδοτική ικανότητα του βαρυνόμενου. Και, αφετέρου, με την πρόσοδο την οποία παράγει το βαρυνόμενο ακίνητο.

    Γ. Ο «ΕΝ.Φ.Α.» φαίνεται να έρχεται σ’ αντίθεση προς τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 1 του Συντάγματος, οι οποίες κατοχυρώνουν το δικαίωμα αίτησης και παροχής οριστικής και προσωρινής δικαστικής προστασίας. Και τούτο διότι:
    1. Η όλη δομή του «ΕΝ.Φ.Α.», οδηγεί στο συμπέρασμα πως η επιβολή του βασίζεται ουσιαστικά σε νομοθετικώς θεσπιζόμενο τεκμήριο ως προς τη βάση υπολογισμού του. Προς την κατεύθυνση αυτή συνηγορεί και το γεγονός ότι ο «ΕΝ.Φ.Α.», όπως προεκτέθηκε, ουδόλως συνδέεται τόσο με το γενικό εισόδημα του φορολογουμένου όσο και με την εκ του βαρυνόμενου ακινήτου αποκτώμενη πρόσοδο. Όμως, τέτοιου είδους τεκμήρια σχετικά με τη φορολογία αντιτίθενται, τουλάχιστον κατ’ αρχήν, όχι μόνο προς την κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 5 αρχή της ισότητας ενώπιον των δημόσιων βαρών. Αλλά και προς το κατά τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 1 δικαίωμα αίτησης και παροχής δικαστικής προστασίας, οριστικής και προσωρινής.
    2. Όπως παγίως δέχεται και η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας (βλ. π.χ. τις αποφάσεις 2065/1988, 2443/1989, 1192/1990, 2919/1999, 3284/2000, 1576/2002, 1340/2003 κλπ.), η θέσπιση τεκμηρίων σχετικά με τον προσδιορισμό της φορολογητέας ύλης δυσχερώς συμβιβάζεται με τις απαιτήσεις των διατάξεων του άρθρου 20 παρ. 1, οι οποίες καθορίζουν το περιθώριο ελευθερίας του διαδίκου για αίτηση και παροχή δικαστικής προστασίας. Ως εκ τούτου, τέτοια τεκμήρια μόνον ως επικουρική μέθοδος προσδιορισμού της φορολογητέας ύλης είναι συνταγματικώς ανεκτά. Και μόνον εφόσον:
    α) Πρώτον, αποφεύγεται πλήρως η διαμόρφωση πλασματικής φορολογητέας ύλης, ιδίως μέσ’ από τη διαμόρφωση του τεκμηρίου υπό συνθήκες που εγγυώνται τη συμφωνία του με τα δεδομένα της κοινής πείρας, λόγω της σταθερότητας της αποδεικτικής του βάσης και της αβίαστης συναγωγής των συμπερασμάτων, πάνω στα οποία στηρίζεται.
    β) Δεύτερον, εν πάση περιπτώσει ο φορολογούμενος διαθέτει τη δυνατότητα αμφισβήτησης του τεκμηρίου γενικώς, ιδίως δε μ’ επίκληση των ιδιαίτερων συνθηκών που συνθέτουν τα δεδομένα της προσωπικής του κατάστασης.
    3. Με βάση όμως τα όσα ήδη εκτέθηκαν ως προς τον «ΕΝ.Φ.Α.», το τεκμήριο στο οποίο ερείδεται ως προς τον προσδιορισμό της φορολογητέας ύλης που επιτρέπει την επιβολή του δεν ανταποκρίνεται πλήρως στα, κατά τ’ ανωτέρω, επιβαλλόμενα από τις εγγυήσεις των διατάξεων του άρθρου 20 παρ. 1 χαρακτηριστικά αναφορικά με την ακώλυτη παροχή δικαστικής προστασίας. Πραγματικά:
    α) Ο «ΕΝ.Φ.Α.» στηρίζεται στη συνεκτίμηση αντικειμενικών παραγόντων, οι οποίοι αναφέρονται περιοριστικώς. Γεγονός που σημαίνει ότι αποκλείεται ο συνυπολογισμός, ως προς τον προσδιορισμό της φορολογητέας ύλης, άλλων κρίσιμων παραγόντων συνδεόμενων με την πραγματική αξία του ακινήτου, όπως είναι π.χ. η πραγματική -πέραν της αντικειμενικής- αξία του.
    β) Συνακόλουθα, υπ’ αυτές τις συνθήκες, ο «ΕΝ.Φ.Α.» στηρίζεται, κατ’ ουσία, σ’ ένα οιονεί αμάχητο τεκμήριο, το οποίο αν δεν αποκλείει πλήρως, σίγουρα περιορίζει υπερμέτρως τα όρια του δικαστικού ελέγχου, κατά τρόπο που θίγει τον ίδιο τον πυρήνα του δικαιώματος αίτησης και παροχής δικαστικής προστασίας κατ’ άρθρο 20 παρ. 1 του Συντάγματος (αλλά και, περαιτέρω, κατ’ άρθρο 6 παρ. 1 της ΕΣΔΑ).
    ​Είναι αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις αναφορικά με τις απόψεις, τις οποίες σας προεξέθεσα.

    Μ’ εκτίμηση
    Προκόπης Παυλόπουλος

  2. Ανεξαρτητως διατυπωσεως ειτε φορος κατοχης ακινητης
    περιουσιας (φαπ/2010-2013) και ενιαιος φορος ακινητων (ΕΝ.Φ.Ι.Α εφακ-2014-Ν.4223/2013-ΦΕΚ/287 και μετα σε συνδυασμο/η μη με τον ΦΑΠ-Ν.4223/2013) ειτε ενιαιος φορος ακινητης ιδιοκτησιας (2014 και μετα) ειτε ενιαιο (δηλαδη φορος) τελος ακινητων ψευδεπιγραφα ονομασθει αυτό ισουται με = ΔΗΜΕΥΣΗ= ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΣΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 17 ΠΑΡ.1,ΠΑΡ.2 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ= ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ,ΑΠΙΙΣΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ
    ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ Η/ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ-ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ
    ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.

    Η επίκληση του δημοσίου συμφέροντος λόγω της κατάστασης των δημοσίων οικονομικών της χώρας δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παραβίαση των φορολογικών συνταγματικών αρχών της φοροδοτικής ικανότητας, της φορολογικής ισότητας, της νομιμότητας του φόρου και της απαγόρευσης της αναδρομικότητας των φορολογικών νόμων.

    – Δεν συντρέχουν λόγοι επείγοντος που να δικαιολογούν την
    ανατροπή βασικών αρχών του πολιτεύματος και του Συντάγματος όπως συνέβη.
    -Η προβολή οποιουδήποτε λόγου προστασίας δημοσίου
    συμφέροντος προβάλλεται καταχρηστικά, καθώς αντισταθμίζει το δήθεν συμφέρον των δανειστών με τη λειτουργία του πολιτεύματος και των ατομικών ελευθεριών.

    προκλητικη καταφορη και θρασυτατη παραβιαση του πρωτου αρθρου του πρωτου προσθετου πρωτοκολου της εσδα και του αρθρου 17 παρ.1,παρ.2 του ελληνικου συνταγματος.
    σε ενα πραγματικο κρατος δικαιου και μονο με την αναφορα
    τετοιων αντισυνταγματικων παρανομων δημευτικων φορολογικων νομων θα ειχαν επεμβει αυτεπαγγελτως οι καθ’υλην αρμοδιοι εισαγγελεις καθως επισης και η επιστημονικη επιτροπη της βουλης για να τους ακυρωσουν αυτοδικαιως πριν την ψηφιση τους.

    αυτο ομως δυστυχως δεν συμβαινει στην ελλαδα.
    αυτο που σμβαινει στην ελλαδα ειναι οτι επιτρεπεται να ψηφιζονται τετοιοι αντισυνταγματικοι παρανομοι δημευτικοι φορολογικοι νομοι που καταστρεφουν τους νομιμους ιδιοκτητες των ακινητων με το να τους δημευεται η ακινητη περιουσια παρανομα και αντισυνταγματικα και παραλληλα να μην μπορουν να αποφυγουν την πληρωμη του 100% αυτων των αντισυνταγματικων φορων δηλαδη να υποχρεωνονται να καταβαλουν το 100% αυτων των αντισυνταγματικων και παρανομων φορων κατοχης επι της αντικειμενικης αξιας (η οποια εξ ορισμου δεν εχει φοροδοτικη ικανοτητα καθοσον αποτελει φορολογητεα υλη κενη φορολογικου περιεχομενου διοτι δεν υπαρχει επαχθης η/και χαριστικη δικαιοπραξια επι των ακινητων ουτως ωστε να καταστει ενεργης σαν φορολογητεα υληκαι είναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑ ΥΛΗ) της ακινητης περιουσιας και μαλιστα πριν την οριστικη αμετακλητη και τελεσιδικη εκδοση αποφασης σε περιπτωση που νομιμως προσφυγουν στα διοικητικα δικαστηρια (πρωτοδικειο,εφετειο,στε,εδδα-στρασβουργο) και αυτο συμβαινει γιατι εχουν ψηφισθει αντισυνταγματικοι νομοι (βλ.Ν.3842/2010-ΦΕΚ/58, Ν.3943/2011-ΦΕΚ/66, Ν.3900/2010-ΦΕΚ-213, Ν.4152/2013-ΦΕΚ/152) που υποχρεωνουν και επιβαλλουν κατά παραβαση του
    Αρθρου 20 παρ.1, παρ.2 του Συνταγματος και του 6ου Αρθρου του ΠΡ.Πρ.ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ της ΕΣΔΑ την καταβολη του 100% του αμφισβητουμενου ως προς την συνταγματικοτητα φορου-κατα παραβαση του αρθρου 6 παρ.1 της εσδα και του αρθρου 20 παρ.1 περι ευλογου χρονου εκδικασης και περι του αναφαιρετου δικαιωματος για δικαιη δικη.
    οι φορολογικοι νομοι-φορος κατοχης ακινητης περιουσιας
    (φαπ-2010) (ν.3842/2010, αρθρα 27-56) και (φαπ-2011/2012) (ν.3986/2011 αρθρο 33) και (ν.4152/2013 φεκ-107 υποπαραγραφος α.8.ρυθμισεις φορου ακινητης περιουσιας) καθως επισης και ο νεος φορολογικος νομος-ενιαιος φορος κατοχης ακινητης περιουσιας-ιδιοκτησιας (Ν.4223/2013-ΦΕΚ/287,
    ΕΝΦΙΑ-2014,2015 κ.ο.κ..) ειναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΕΥΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ αφου η αντικειμενικη αξια των ακινητων η οι αυξομειωτικοι συντελεστες (συντελεστες οροφου παλαιοτητας προσοψης
    ημιτελων κτισματων, μοναδιαια αξια οικοπεδου, συντελεστης οικοπεδου αρχικη τιμη εκκινησης οικοπεδου, συντελαστης αξιοποιησης οικοπεδου – ΣΑΟ-κλπ.) που χρησιμοποιουνται απο το υπουργειο οικονομικων για να προσδιoριζουν αυτην δεν δυνανται σε καμια περιπτωση να αποτελεσουν Υπερσυνταγματικως και Συνταγματικως Ανεκτο κριτηριο φοροδοτικης ικανοτητας (φοροδοτικη ικανοτητα εχει μονο η συναλλαγη επι των ακινητων με την μορφη της επαχθους η/και της χαριστικης δικαιοπραξιας επ’αυτων οποτε τοτε και μονον τοτε γινονται αντικειμενο φορου τα ακινητα και οχι επι απλης κατοχης των ακινητων γιατι τοτε επι της απλης και μονο κατοχης τα ακινητα αποτελουν φορολογητεα υλη κενη φοροδοτικου περιεχομενου οποτε η επιβολη φορου επι της απλης και μονο κατοχης-δηλαδη φορος επανω στην αντικειμενικη αξια των ακινητων- των ακινητων συνεπαγεται ποσοστικη-εκατοστιαια αφαιρεση-δημευση αυτων δηλαδη των ακκινητων οποτε υπαρχει παραβιαση του αρθρου 17. παρ.1,2 του συνταγματος που προστατευει την ιδιοκτησια-17.1.η ιδιοκτησια τελει υπο την προστασια του κρατους.2.κανενας δεν στερειται την ιδιοκτησια του. μονο το εισοδημα το οποιο φορολογειται με τον φορο εισοδηματος και μαλιστα κατα παραβαση του αρθρου 4 παρ.5 του συνταγματος το οποιο οριζει οτι οι ελληνες πολιτες συνεισφερουν στα δημοσια βαρη αναλογα με τις δυναμεις τους και παρ.1. ολοι ειναι ισοι απεντι στον νομο-γιατι φορολογειται αι με τον συμπληρωματικο
    φορο για ην εκμισθωση ακινητων 1,5%-3,0% καθως επισης και με την εισφορα αλληλεγγυης για τα φυσικα προσωπα ν.3986/2011 αρθρο 29- και με το τελος επηδηδευματος αρθρο 31 του ιδιου ν.3986/2011-δηλαδη το ιδιο εισοδημα φορολογειται τρεις (3) η/και τεσσερεις (4) φορες μεσα στο ιδιο οικονομικο ετος!!!) καθοσον αφαιρουν-στερουν ποσοστο απο την αντικειμενικη αξια της ακινητης περιουσιας των νομιμων δικαιουχων αυτης-φυσικων και νομικων προσωπων-ανεξαρτητως εμπραγματου δικαιωματος-πληρης κυριοτητα,ψιλη κυριοτητα,επικαρπια-επ’αυτης
    (δηλ.της υφισταμενης ακινητης περιουσιας) δηλ. με απλα λογια αφαιρουν ενα “κοματι” απο “τον πυρηνα” της υφισταμενης ακινητης
    περιουσιας η οποια αποτελει απολυτο εμπραγματο δικαιωμα συμφωνα με ολους τους κανονες διεθνους δικαιου απο εκεινους που εχουν πληρη νομη κατοχη και κυριοτητα επ’αυτης (δηλ. απο τους νομιμους ιδιοκτητες της) και ως εκ τουτου ειναι εξ ορισμου αντισυνταγματικοι γιατι οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια σε de facto καθολικη και εξ ολοκληρου 100% δημευση της υφισταμενης ακινητης περιουσιας-ιδιοκτησιας (η οποια δημευση-ειτε καθ’ολοκληριαν,ειτε κατα ποσοστο,ειτε ορισμενου χρονου ,ειτε αοριστου χρονου-απαγορευεται απολυτως απο το συνταγμα και απο ολους τους κανονες διεθνους δικαιου) και γιατι παραβιαζουν καταφορα, ξεκαθαρα και περαν πασης αμφιβολιας:

    1.το πρωτο αρθρο του πρωτου προσθετου πρωτοκολλου της εσδα.
    2.το αρθρο 4 του ελληνικου συνταγματος παρ.1,2,5.
    3 το αρθρο 17 του ελληνικου συνταγματος παρ.1,2.
    σημειωση: ta ανωτερω αρθρα εχουν αντιστοιχα υπερσυνταγματικη
    και υπερνομοθετικη ισχυ αντιστοιχα.

    συνεπως ο μονος νομιμος τροπος για να ανακοπει αυτη η
    ξεφρενη πορεια οσον αφορα την ψηφιση αντισυνταγματικων φορολογικων δημευτικων νομων ειναι να γινει προσπαθεια ακυρωσεως αυτων των εξ ορισμου αντισυνταγματικων φορολογικων δημευτικων
    νομων-φορων λογω αντισυνταγματικοτητος με την χρηση και την εξαντληση ολων των νομικων δυνατοτητων και ολων των ενδικων μεσων σε ολες τις δικαστικες βαθμιδες-ελληνικες και διεθνεις-και η νομιμη μαζικη προσφυγη ολων των ιδιοκτητων ακινητων στα διοικητικα δικαστηρια (μονομελες διοικητικο πρωτοδικειο,διοικητικο εφετειο, συμβουλιο της επικρατειας και εαν και εκει δεν υπαρξει δικαιωση των ιδιοκτητων ακινητων προσφυγη στο ευρωπαικο δικαστηριο
    δικαιωματων του ανθρωπου (εσδα) που εδρευει στο στρασβουργο.
    πρεπει ολοι οι νομιμοι ιδιοκτητες ακινητων να διεκδικησουν
    το αυτονοητο δηλ. να εξακολουθησουν να ειναι ιδιοκτητες στην ιδια τους την περιουσια οπως προβλεπει το ελληνικο
    συνταγμα και οι ολοι οι κανονες διεθνους δικαιου.

    1.πρεπει επισης να δωθει εκει που πρεπει το ξεκαθαρο μηνυμα
    και να γινει απολυτως σαφες οτι οι συνεχεις καταφορες και εξοφθαλμα προκλητικες παραβιασεις του συνταγματος θα βρισκουν νομικο αναχωμα στα δικαστηρια (ελληνικα η διεθνη) τα οποια ειναι και τα μονα που εχουν την δικαιοδοσια-εξουσιοδοτηση απο το ελληνικο συνταγμα και τους κανονες διεθνους δικαιου να κρινουν την συνταγματικοτητα η οχι ολων των εξοφθαλμα αντισυνταγματικων φορολογικων νομων.
    συνταγμα της ελλαδος:αρθρο 87 ανεξαρτησια των δικαστων.οι δικαστες κατα την ασκηση των καθηκοντων τους υποκεινται μονο στο συνταγμα και τους νομους και σε καμια περιπτωση δεν υποχρεουνται να συμμορφωνονται με διαταξεις που εχουν τεθει κατα καταλυση του συνταγματος.

    αρθρο 93. διακρισεις των δικαστηριων.τα δικαστηρια
    υποχρεουνται να μην εφαρμοζουν νομο που το περιεχομενο του ειναι αντιθετο προςτο συνταγμα.

    2.πρεπει επισης να δωθει εκει που πρεπει το ξεκαθαρο μηνυμα
    και να γινει απολυτως σαφες οτι η συνταγματικη αυτη υποχρεωση του φορολογικου νομοθετη η παραβλεψη του οποιου αποτελει αντικειμενο δικαστικης κρισεως κατα τον ελεγχο της συνταγματικοτητας των νομων και αποτελει οριο στην ασκηση της νομοθετικης φορολογικης πολιτικης και η εξουσια οσον αφορα στην ψηφιση υπογραφη εφαρμογη και επιβολη ολων των εξοφθαλμα αντισυνταγματικων φορολογικων κυριως νομων τελειωνει εκει που αρχιζει ο υπερτατος νομος του κρατους δικαιου δηλαδη το ελληνικο συνταγμα και κατ’ επεκταση οι κανονες διεθνους δικαιου.
    (οικουμενικη διακυρηξη των δικαιωματων του ανθρωπου,
    ευρωπαικη συμβαση των δικαιωματων του ανθρωπου).

    3.πρεπει επισης να δωθει εκει που πρεπει το ξεκαθαρο μηνυμα
    και να γινει απολυτως σαφες οτι σε περιπτωση ψιφησεως υπογραφης και επιβολης του εξ ορισμου αντισυνταγματικου ενιαιου δημευτικου φορου ακινητων (εφακ) καθως επισης και ολων των συναφων με αυτον αντισυνταγματικων φορολογικων δημευτικων νομων-φορων τον λογο στην συνεχεια θα εχουν:

    1.τα διοικητικα δικαστηρια-στε-εδδα και
    2.οι επιπτωσεις που θα επηρεασουν αρνητικα οσον αφορα τα εκλογικα αποτελεσματα για εκεινους που τους συνεταξαν τους ψηφισαν τους υπεγραψαν,τους εφαρμοσαν η τους εφαρμοζουν και τους επιβαλλουν αδιαφορωντας παντελως και πληρως και αγνοοντας πληρως το
    συνταγμα και την απολυτη απαγορευση που το ιδιο το συνταγμα τους υποχρεωνει και τους επιβαλλει οσον αφορα στην ψιφηση,υπογραφη,και επιβολη αυτων των προκλητικα αντισυνταγματικων φορολογικων δημευτικων νομων-φορων περαν του οτι θα εχουν διαπραξει το αδικημα της παραβασης καθηκοντος, και της καταχρησης εξουσιας για τον λογο οτι κατα την αναληψη της εξουσιας εχουν ορκισθει πιστη και πιστη τηρηση και εφαρμογη στο συνταγμα και οχι παραβιαση και καταλυση του συνταγματος οπως κανουν στην προκειμενη περιπτωση.

    στα σχόλια εδω:
    http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/16567#comment-1189745876

  3. Δημόσια Διαβούλευση στο σχέδιο νόμου «Ενιαίος Φόρος Ακινήτων και άλλες διατάξεις».
    http://www.opengov.gr/minfin/?p=4076

    30 Οκτωβρίου 2013, 11:28 | Ανδρέας Σ

    Σύμφωνα με το Σύνταγμα αρθ.4 παρ.5 «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.» Δεν αποδεικνύει φοροδοτική ικανότητα η κατοχή ακινήτου.

    Τα ακίνητα ήδη φορολογούνται:
    1.Στην απόκτηση ακινήτου ήδη φορολογούμαστε με το φόρο μεταβίβασης ακινήτων και με το πόθεν έσχες(τεκμήριο).
    2.Αν αποφέρει εισόδημα το ακίνητο, τότε φορολογείται στο φόρο εισοδήματος (π.χ.ενοίκια ακινήτων). Άρα, Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο συνεπώς δεν πρέπει να ψηφιστεί
    ο ενιαίος φόρος κατοχής ακινήτων.Ένας λογιστής

    30 Οκτωβρίου 2013, 12:47 | ΚΥΡΙΟΣ ΦΩΤΗΣ

    Αξιότιμοι κύριοι,
    δεν θα πέσω στην παγίδα να εμπλακώ σε συζήτηση σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού τού φόρου ή το νομικό υπόβαθρο, την συνταγματικότητα και άλλες λεπτομέρειες. Αν το κάνω θα μεταθέσω την συζήτηση στο πλαίσιο που εξυπηρετεί τον φοροσυλλέκτη, αφού αυτός διαθέτει άπειρα resources σε σχέση με έναν απλό πολίτη που προσεγγίζει το ζήτημα με την απλή λογική. Την απλή λογική που δυστυχώς φαίνεται ότι έχει εκπαραθυρωθεί για να αντικατασταθεί από σοφιστείες και τεχνάσματα τα οποία όμως δεν καταφέρνουν να υλοποιήσουν παρά μόνο ένα τσόφλι που περιβάλλει άτσαλα αυτό που ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ (sic) ο νομοθέτης.

    Θέλω λοιπόν να ρωτήσω: Αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να δεσμευτεί ότι δεν θα φορολογήσει ποτέ την ιδιότητα τού – απλώς – ζωντανού ανθρώπου???(Εννοείται ότι αν την φορολογήσει ο τρόπος υπολογισμού τού φόρου θα είναι εντελώς δευτερεύον ζήτημα).

    30 Οκτωβρίου 2013, 11:36 | ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΛΟΥΚΗΣ

    ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ : ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΦΟΡΟ ,ΒΛΕΠΕ ΧΑΡΑΤΣΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΒΑΡΡΥΝΣΗ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ , ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΕΠΕΛΕΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ;
    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΩ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ , ΟΡΓΗ ΕΚΦΡΑΖΩ .

  4. Οι φόροι στην περιουσία είναι καραμπινάτη ληστεία !

    Υποκειμενική αξία, αντικειμενικός ο φόρος

    (απόσπασμα με δικές μας υπογραμμίσεις και παραπομπές)

    Δεν υπάρχει “αντικειμενική αξία” στον κόσμο. Δεν υφίσταται, ως έννοια. Κάθε πράγμα έχει αξία ανάλογη με το τίμημα που είναι διατεθειμένος να καταβάλει ένας αγοραστής. Το ίδιο ετοιμόρροπο σπίτι μπορεί να το θέλει κάποιος μόνο για το οικόπεδο και κάποιος άλλος με σκοπό να ξοδέψει μια περιουσία για να το αναστηλώσει επειδή του αρέσει το φενγκ-σούι του. Αν καίγομαι για μετρητά αύριο, μπορεί να πουλήσω όσο-όσο σήμερα, στη μισή τιμή που θα μπορούσα να πετύχω αν περίμενα κάνα δυό χρόνια. Κάθε αξία -και των ακινήτων και των κινητών και των εμψύχων και των αψύχων- είναι υποκειμενική και μόνο!

    Όλη η φιλολογία σχετικά με την αξία της ακίνητης περιουσίας, βασίζεται σε μια θεμελιώδη διαστροφή: τη φορολόγησή της. Κι επειδή πρόκειται για γενικευμένη διαστροφή, σχεδόν την έχουμε αποδεχθεί! Κι όμως, ο μόνος νόμιμος και λογικός φόρος είναι στο εισόδημα. Από τη στιγμή που φορολόγησες το εισόδημά μου και πήρες το μερίδιο του κράτος, το υπόλοιπο είναι ΔΙΚΟ μου! Το τι θα το κάνω είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ θέμα. Μπορεί να το φάω στα μπουζούκια, να αγοράσω έργα τέχνης, να το βάλω στην τράπεζα, να πάρω μετοχές, να πάρω αντίκες, να το δώσω σε ελεημοσύνες, να το κάψω, να το παστώσω, να πάρω κότερο να πάμε μια βόλτα ή να πάρω ένα άλογο να φύγω στα βουνά. Τι σε κόφτει το τι θα κάνω τα χρήματα που έχεις ήδη φορολογήσει; Με ποια λογική κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες τις ξαναφορολογείς; Με ποια λογική, ας πούμε, το να έχεις ένα σκάφος στην Ελλάδα με την μεγαλύτερη, αναλογικά, ακτογραμμή στον κόσμο είναι πολυτελής διαβίωση και το να πετάς ντάνες με γαρδένιες στη Σούλα Μπούλα δεν είναι;

    η συνέχεια εδώ:

    Οι φόροι στην περιουσία είναι καραμπινάτη ληστεία !

  5. Σύμβαση για την Πρόληψη και Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας*
    Εγκρίθηκε και παρέμεινε ανοιχτή για υπογραφή, επικύρωση ή προσχώρηση με την από 9 Δεκεμβρίου 1948 Νο. 260 Α (ΙΙΙ) απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών

    Έναρξη ισχύος : 12 Ιανουαρίου 1951 σύμφωνα με το άρθρο ΧΙΙΙ
    Κείμενο: Ηνωμένα Έθνη, Συλλογή Συμβάσεων Νο. 1021, Τόμος 78, Σελ. 177
    [όπως κυρώθηκε με το Ν.Δ. 3091 της 6/12 Οκτωβρίου 1954: περί κυρώσεως της Συμβάσεως δια την Πρόληψιν και Καταστολήν του Εγκλήματος της Γενοκτονίας από 9 Δεκεμβρίου 1948 (ΦΕΚ Α’ 250)]

    http://www.refworld.org/cgi-bin/texis/vtx/rwmain/opendocpdf.pdf?reldoc=y&docid=4cb2fb692

  6. Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

    Οι 20 φόροι που επηρεάζονται από τις αντικειμενικές αξίες :

    -Τεκμαρτό εισόδημα ιδιοχρησιμοποίησης κατοικίας- επαγγελματικής στέγης 11-33 %

    -Αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη πρώτης και δεύτερης κατοικίας ανάλογα με το εμβαδόν και την τιμή ζώνης που ισχύει.

    -Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ανά περιουσιακό στοιχείο Κτίσματα:2,50-16,25€/τμ, Οικόπεδα:0,003-9€/τμ

    -Συμπληρωματικός φόρος επί συνόλου περιουσίας με αφορολόγητο ποσό 300.000 ευρώ. Φυσικά πρόσωπα :1‰-1%. Νομικά πρόσωπα :2,5-5‰

    -Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) (κτίσματα+οικόπεδα) 0,25-0,35‰

    -Φόρος Ακίνητης Περιουσίας Υπεράκτιων Εταιριών 15%

    -Φ.Π.Α. στην αγορά νεόδμητων κτισμάτων και στην αντιπαροχή 23 %

    -Φόρος Μεταβίβασης Ακινήτων 3 %

    -Φόρος Χρησικτησίας Ακινήτων 3 %

    -Φόρος Ανταλλαγής (- συνένωσης οικοπέδων) 1,5 %

    -Φόρος Διανομής Ακινήτων 0,75%

    -Δημοτικός φόρος μεταβίβασης ακινήτων 3 % επί Φ.Μ.Α.

    -Τέλη υπέρ Ταμείου Νομικών (σύνταξη –μεταγραφή συμβολαίων) 6,50+1,25‰

    -Πρόσθετο Τέλος Μεταγραφής Συμβολαίων 4,5-7,5‰

    -Φόρος Κληρονομιάς ή Γονικής Παροχής ακινήτων Α’ Κατηγορία: προς τέκνα (γονικές παροχές), εγγονούς, συζύγους, γονείς 1-10% Β’ Κατηγορία: προς κατιόντες, αδελφούς, θείους, παππούδες κλπ. 5-20% Γ’ Κατηγορία: προς άλλους συγγενείς και ξένους 20-40%

    -Φόρος Δωρεάς ακινήτων Α’ Κατηγορία: προς εγγονούς, συζύγους, γονείς 1-10% Β’ Κατηγορία: προς κατιόντες, αδελφούς, θείους, παππούδες κλπ. 5-20% Γ’ Κατηγορία: προς άλλους συγγενείς και ξένους 20-40%

    -Τέλος Εγγραφής ακινήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο 1‰ επί της αντικειμενικής αξίας

    -Πολεοδομικά πρόστιμα διατήρησης αυθαιρέτων

    -Πολεοδομικά πρόστιμα κατασκευής νέων αυθαιρέτων κλπ.

    -Εισφορές σε γη & χρήμα για ένταξη σε σχέδια Πόλεων (Ν.1337/83) σε γη έως 60%, σε χρήμα έως 25%

    Η απόφαση του ΣτΕ για τις αντικειμενικές αξίες

  7. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ (προωθείστε):

    Η πρώτη επίδοση στα γραφεία του Σύριζα και στον Αλέξη Τσίπρα, ολοκληρώθηκε

    Η επόμενη θα λάβει χώρα σε λίγες εβδομάδες, αντιστοίχως στα γραφεία των Αν(θ)ελ, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο
    και με το ίδιο ακριβώς έγγραφο, το οποίο πάντα απευθύνεται και στους δύο
    και καταγγέλει όχι μόνο αυτούς αλλά και τους προκατόχους τους, όπως τονίζω κάθε φορά

    (Πάλι θα συνοδευθεί και η δεύτερη επίδοση, με διαδήλωση έξω από τα γραφεία τους -των Ανελ τώρα- για όποιον επιθυμεί να συμμετέχει.
    Θα ειδοποιηθείτε μέσω e-mail, μέσω FB, ή και τηλεφωνικώς.
    Για όσους δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους να συμμετέχουν στην πρώτη επίδοση, αυτό δεν έχει καμία σημασία, διότι αν το επιθυμούν,
    τότε, ούτως ή άλλως η συμμετοχή τους, θα επιδοθεί με την επόμενη φουρνιά Emoji )

    Πέραν όλων των άλλων, μία ακόμη νίκη μας, ήταν η ένωση Ελλήνων πολιτών, πέρα από κόμματα και ομάδες,
    και αυτό φάνηκε από την παρουσία όλων μας, δίχως να φέρουμε σημαίες κομμάτων,
    κάτι που οδήγησε τους φρουρούς έξω από τα γραφεία, από δύο…να γίνουν εννιά…Καθότι δεν ήξεραν: “Ποιόν αρχηγό κόμματος να πάρουν τηλέφωνο για να μας μαζέψει?” Emoji

    Ο ενωμένος λαός πέρα και πάνω από κομματικές γραμμές, και ντιρεκτίβες, είναι μη ελέγξιμος,
    και συνεπώς απολύτως επικύνδυνος γι’αυτούς που προδίδουν την εντολή που τους έδωσε,
    άρα ο μοναδικός εχθρός τους.
    Διότι δεν μπορούν να τον αποδομήσουν,
    παρά μόνο με προβοκάτσιες (όπως π.χ. με μπατσάκια τα οποία, κάνουν δήθεν τους αναρχικούς και διαπράττουν βανδαλισμούς κι επιθέσεις κτλ)
    και γι’αυτό σε ανακοινώσεις μας, πρέπει να τονίζουμε πάντα, πως όποιος επιδίδεται σε τέτοιες πράξεις,
    όχι απλώς δεν ανήκει στην κινητοποίησή μας, αλλά θα καταδειχθεί ως αυτό που είναι: Προβοκάτορας εναντίον μας

    Ο λόγος, λοιπόν, για τον οποίον,
    ενώ στείλαμε (και θα ξαναστείλουμε) Δελτίο Τύπου σε όλα τα μεγάλα..και μικρά κανάλια,
    ότι 145 πολίτες στέλνουν εξώδικο στην συγκυβέρνηση και τους πρόεδρους της, Τσίπρα και Καμμένο,
    εντούτοις, δεν το..έπαιξε κανένα κανάλι..
    ήταν ο εξής:
    Από την στιγμή που δεν επιτρέψαμε να ταυτιστεί με κανένα κόμμα, αυτή η δράση,
    έτσι, τους αφαιρέσαμε την δυνατότητα την ώρα που θα την παρουσιάσουν, ταυτόχρονα να την ταυτίσουν και με τον εκάστοτε αρχηγό του κάθε κόμματος, (και με τις “αδυναμίες” τις δικές του…ή του χώρου του…)
    και αποδομώντας τους,
    να αποδομήσουν έτσι, μαζί με αυτούς, και την συγκεκριμένη κίνηση

    (η οποία θα εξελιχθεί για όποιον θέλει να συμμετέχει,
    και σε προσφυγή εναντίον τους, για καταδίκη και δήμευση περιουσιών, σύντομα που δεν θα έχουν για πάντα την βουλευτική ασυλία..
    Όπως και εναντίον όλων των προκατόχων τους..)

    Κατά τα άλλα…..φέρονται κάποια κανάλια, ως….εχθρικά απέναντι στην συγκυβέρνηση….και η συγκυβέρνηση πως είναι επίσης…εναντίον όλων αυτών..

    Γκράντε Θεατράλε Διαρκείας

    κιν.επικοινωνίας: 6939662277 Για όποια άλλη πληροφορία επί του θέματος, χρειάζεστε

    Μ’εκτίμηση,
    Νάντια Μίλεση

    ——————————————————————–

    Υ.Γ.: ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για όποιον δεν το έχει δει μέσω FB:

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/03/2016

    το οποίο απεστάλη προς μεγάλα και μικρά κανάλια, για την σημερινή δράση πολιτών και θα σταλεί και σε επαρχιακά

    145 πολίτες (και συνεχίζουμε ν’αυξανόμαστε και αυτήν την στιγμή που μιλάμε)

    υπερκομματικά, διακομματικά και ακομμάτιστα,

    νομικοί, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ..ελεύθεροι άνεργοι,
    ελεύθερα & αδογμάτιστα σκεπτόμενοι,
    δημόσιοι & ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες,
    συνταξιούχοι & φοιτητές,

    καλλιτέχνες, λογοτέχνες &..πολυτέχνες,
    άτεκνοι & πολύτεκνοι,
    ενταγμένοι & ανένταχτοι:

    Σήμερα, Δευτέρα 21/03/2016 και ώρα 16:30,
    αποστέλλουμε εξώδικη προειδοποίηση προς τον Πρόεδρο του Σύριζα και Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και προς τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Καμμένο,
    απαιτώντας εντός 30 ημερών να αποκαταστήσουν ως οφείλουν και ως δεσμεύθηκαν προεκλογικά, την νομιμότητα,
    δηλαδή ό,τι ορίζει το Ελληνικό Σύνταγμα, το Διεθνές Δίκαιο, η ΕΣΔΑ, και οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Ελλάδος (ΣτΕ 1972/2012, 4003/2014, και 4446/2015 και του Δ’ τμήματος του Αρείου Πάγου του 2014)
    και να πάρουν πίσω την επιβολή του αντισυνταγματικού, παράνομου και δημευτικού φόρου ΕΝΦΙΑ,
    ειδάλλως, εάν επιμείνουν σε αυτό το δημευτικό μέτρο, (και σε όλα τα υπόλοιπα)
    καταπατώντας κάθε υπαρκτή νομιμότητα, απαιτούμε να τον πληρώσουν ιδίοις πόροις!!!!

    Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας,
    απέναντι στην συνολική γεννοκτονική φοροεπίθεση,
    στην εξόντωση του πληθυσμού που συντελείται(ε),
    στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος,
    στην εγκληματική (έγγραφη) ρητή παραχώρηση της νομοθετικής εξουσίας στην διεθνή οικονομική συμμορία, από την συγκυβέρνησή σας,

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να πάρουμε:
    Την πατρίδα μας πίσω,
    την ζωή μας πίσω,
    τα σπίτια μας πίσω,
    την δημόσια και ιδιωτική περιουσία μας πίσω,
    τα ξενιτεμένα μας παιδιά πίσω,
    την εθνική κυριαρχία της χώρας μας πίσω,
    τ’αεροδρόμιά μας πίσω,
    την ΔΕΗ μας πίσω,
    την νομοθετική εξουσία πίσω,
    το 62% ΟΧΙ μας πίσω,

    και ο ΕΝΦΙΑ όλος δικός σας!

    ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”

  8. Ανακοίνωση σχετικά με τις αγωγές της κ.α.π.α. κατά της εφορίας:

    Στις 30 Μαΐου 2016 κατατέθηκε συλλογική αγωγή με θέμα ΕΝΦΙΑ , Χαράτσια

    Τα επόμενα θέματα για την εφορία όπως τέλη κυκλοφορίας, τέλος επιτηδεύματος, κ.λ.π θα κατατεθούν από αρχές Ιουνίου.
    Οποιος θέλει να συμμετέχει στο επόμενο γκρούπ που θα κατατεθεί από την καινούργια εβδομάδα επικοινωνεί στα τηλ: 6977959479, 6974838165

    Συλλογική αγωγή με θέμα ΕΝΦΙΑ, Χαράτσια κατά της εφορίας από την κ.α.π.α

  9. ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΠΛΑ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ. ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

    ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΝΦΙΑ ΘΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ.

    Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΕΙΜΕΝΟ

    ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΣΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

    ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΝΟΜΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ

    ΕΤΣΙ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

    http://bankstersae.blogspot.gr/2016/07/blog-post_27.html

  10. Δ. Καμμένε έρχομαι στο γραφείο σου. Πες στον φρουρό να με περιμένει.

    NADIA MACLEOD· ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

    Έρχομαι στο γραφείο σου. Πες στον φρουρό να με περιμένει.

    Σας ευχαριστώ πολύ κ.Δημήτρη Καμμένο. κι επειδή το πιστεύω πως όντως… θέλετε να έχω χρόνια πολλά, κι επειδή είμαι καλός πιστωτής (σας έδωσα πίστωση χρόνου το 2014 και ο χρόνος είναι χρήμα) θα σας διευκολύνω να μου ξεπληρώσετε τις οφειλές σας απέναντί μου, με δόσεις. https://www.facebook.com/notes/nadi… Πάνω στις πλάτες μου εκλεγήκατε και πάνω στα εγκλήματα εις βάρος μου (των προκατόχων σας) εκλεγήκατε Γι’αυτό λοιπόν: Θα περάσω από το γραφείο σας στην Βουλή, να μου επιστρέψετε τον ΕΝΦΙΑ και το χαράτσι των προηγούμενων ετών, το οποίο θα καταργούσατε -όπως είχατε δεσμευθεί προεκλογικώς- (και υφαρπάξατε την ψήφο μας)

    δηλαδή να μου επιστρέψετε:

    1) τα ποσά τα οποία κρυφά από εμένα, έδωσε στις κυβερνήσεις σας η μητέρα μου εκβιαζόμενη από όλους σας, από το 2010 έως το 2017, πως “εάν δεν πληρώσω -όντας άνεργη- θα κατασχεθεί η πρώτη κατοικία μου, δηλαδή η πρώτη κατοικία του παιδιού της”

    Απ’οσο θυμάται (μιας και είναι σε μεγάλη ηλικία και ήδη παραληρεί) το 2011 και το 2012 πλήρωσε για τα “δικά μου”…τεχνητά “χρέη” *200ευρώ στην κάθε χρονιά (άρα σύνολο 400ευρώ τις δύο αυτές χρονιές)

    *Αυτό το 200άρι προέκυψε έπειτα από ρύθμιση που έκανε με τον έφορα, ο οποίος μου έκοψε το μεγαλύτερο μέρος του “χρέους μου”, εξαιτίας της χημειοθεραπείας που έκανα τότε. (Συνολικά το “χρέος μου” ήταν 800ευρώ κι αυτός αφαίρεσε τα 600ευρώ, γιατί ήταν μεγαλόκαρδος..μεγάλη η χάρη του) Το 2014 η μητέρα μου -αυτό το θύμα των εκβιασμών των κατοχικών κυβερνήσεων- πλήρωσε πάλι πίσω από την πλάτη μου, (για το “χρέος” του άνεργου παιδιού της..) γύρω στα 500ευρώ, όταν άλλαξε τους όρους ο Σαμαράς κι έβαλε να πληρώνουν ξανά κι οι άνεργοι.

    Στις αρχές του 2015 επί ΣΑΝΕΛ, πήγε στην εφορία όπου της εξήγησαν…πως…” το άνεργο παιδί της, κακώς απαλλάχθηκε το ’11, ’12 και ’13 από το μεγαλύτερο μέρος των χαρατσιών για την πρώτη του κατοικία, λόγω ανεργίας και χημειοθεραπείας” και πως “οφείλουμε να πληρώσουμε όλα αυτά, από τα οποία ”’κακώς μας απάλλαξε ο έφορας τα προηγούμενα έτη”‘…

    Απεγνωσμένη τότε, απευθύνθηκε πάλι κρυφά από εμένα, στο Υπουργείο της “συγκυβέρνησης” “σας”, το οποίο “επικοινώνησε με την εφορία” και…της ..”έκαναν την χάρη”.. να κάνει “ρύθμιση” του “χρέους” του άνεργου παιδιού της, βγάζοντας μηνιαία δόση γύρω στα 24ευρώ, από τα οποία χρήματα συνολικά, η ίδια θυμάται να πλήρωσε γύρω στα 300+ευρώ για το 2015 και επίσης περίπου 300+ευρώ για το 2016 μαζεμένα.

    Σήμερα που την πίεσα μέχρι να μου τα πει όλα αναλυτικά -όσο τα θυμόταν- ισχυρίζεται πως, για το έτος 2017, δεν έχει πάει να εξοφλήσει τίποτα ακόμα.

    Κάτι που θα επιβεβαιώσω σύντομα προσωπικώς μέσω του Taxisnet μου, αφού απέλυσα την λογίστριά μου η οποία ΔΕΝ με ενημέρωνε πως τα χαράτσια “μου” πληρώνονταν από κάποιον άλλον…όπως το υποψιαζόμουν πως θα γινόταν.

    Επομένως τα κέρδη που δεν μου επιστρέψατε από εκβιασμό συγγενών μου για τα χαράτσια: +200 +200 +500 +300 +300 =1.500ευρώ κατά προσέγγιση το λιγότερο.

    2) Να με αποζημιώσετε επειδή δεν καταργήσατε, όπως δεσμευθήκατε, ένα από τα πιό καταστροφικά νομοθετήματα για την εργασία και ένα από τα αισχρότερα επίσης, σύμφωνα με το οποίο: οι νέοι κάτω των 25ετών, για το οκτάωρο αμείβονται με τα μισά χρήματα από εμένα που είμαι πάνω από 25χρονών και έτσι δεν μπορώ να βρω δουλειά μιας και στο αντικείμενο μου η.. «εμπειρία» δεν έχει την ίδια αξία με την «εμπειρία» ενός γιατρού κι ενός δικηγόρου, ή ενός τεχνικού κτλ όπου σε αυτές τις περιπτώσεις η εμπειρία είναι πράγματι ένα σημαντικό “ατού” το οποίο μπορεί κάποιες φορές να αντισταθμίσει στα «μάτια» οποιουδήποτε “εργοδότη” το άλλο “ατού” των μειωμένων εξόδων, εάν αυτός ο ‘εργοδότης’ προσλάβει κάποιον μικρότερο από 25 ετών. Έχω υποστεί ζημία και συνεχίζετε να με βλάπτετε προσωπικά με πολλούς και ποικίλους τρόπους, εξαιτίας αυτής της μη κατάργησης.

    3) Να επανορθώσετε επιστρέφοντάς μας την παράνομα κι εγκληματικά κομμένη σύνταξη της μητέρας μου ΣΤΟ ΜΙΣΟ, από το 2010 έως και το 2015 ΟΠΩΣ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΑΤΕ (και ξανά υφαρπάξατε την ψήφο μας) διότι όντας άνεργη, από αυτήν την σύνταξη επιβιώνουμε. Έχω υποστεί ζημία προσωπικά με πολλούς και ποικίλους τρόπους, εξαιτίας αυτής της μη επανόρθωσης της κλεμμένης σύνταξης και της επιστροφής των κλεμμένων ποσών.

    4) Ερώτηση: Επιστρέψατε τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου μου, τα οποία υφαρπάξατε το 2015 και με δική σας ψήφο (και με την ψήφο της ‘αριστερής’ τότε..πλατφόρμας, και με την ψήφο της…κ.Κωνσταντοπούλου) και τα μεταφέρατε στα χέρια του ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ (διοικητή της ΤτΕ και κολλητού του Γιάνη Βαρουφάκη) ώστε να εξυπηρετήσετε το μη ελεγμένο χρέος της χώρας, το οποίο τότε….παραδόξως “ήλεγχε” η κ.Κωνσταντοπούλου ως παράνομο…(παραδόξως την ΊΔΙΑ ώρα κατά την οποία εκείνη ψήφιζε ΝΑΙ για να εξυπηρετηθεί το χρέος, το οποίο Η ΙΔΙΑ κατήγγειλε και ήλεγχε για την παρανομία του)??? Εάν δεν τα επιστρέψατε μέχρι σήμερα, να το πράξετε πάραυτα, ακόμα και εξ’ιδίων πόρων, ειδάλλως εάν τα έχετε επιστρέψει στον Δήμο μου, παρακαλώ να μας παρέχετε δημοσίως τα επίσημα έγγραφα που το αποδεικνύουν.

    Και στους υπόλοιπους δημόσιους φορείς απ’τους όποιους τα πήρατε, τα επιστρέψατε?

    5) Να με αποζημιώσετε προσωπικώς, καθότι δεν καταργήσατε την πρώτη Διεθνή Σύμβαση “Δανειακής Διευκόλυνσης” του 2010 την οποία εσείς προσωπικά -όχι μόνο προεκλογικώς αλλά και μετεκλογικώς ως μέλος της συγκυβέρνησης- καταγγέλατε από το βήμα της Βουλής στις πρώτες κιόλας ομιλίες σας πως …αγνοείται η τύχη της και δεν υπάρχει πουθενά (!!!) ώστε να ελεγχθεί για την νομιμότητά της.

    Και όταν τελικά την παραλάβατε κ.Δημήτρη, αρκετές εβδομάδες μετά από τον κ.Βαρουφάκη, τότε σας άκουσα να δηλώνετε επί λέξη πως σύμφωνα με τον έλεγχο που έγινε, αυτή η Διανειακή “έχει πολλά προβλήματα νομιμότητος” (Στο μεταξύ ο Βαρουφάκης ως υπουργός οικονομικών της χώρας, συνέχιζε να την εξυπηρετεί από την πρώτη ημέρα της υπουργίας του, δίχως όμως να την έχει στα χέρια του, κατά δική του ομολογία …ο αντιστασιακός..)

    Έχω υποστεί ζημία προσωπικά με πολλούς και ποικίλους τρόπους, εξαιτίας αυτής της μη κατάργησης και της συνέχειας της εξυπηρέτησης αυτής της πρώτης δανειακής και από την δική σας συγκυβέρνηση (μέσω των επόμενων μνημονίων τα οποία αναγνώριζαν το “χρέος” όπως αυτό αποτυπώθηκε πιό διογκωμένο ΚΑΙ λόγω υπολογισμών του τότε προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά ΚΑΙ λόγω νέου δανεισμού από το 2010 με αυτήν την πρώτη δανειακή)

    6) Να με αποζημιώσετε στο ποσό που μου αντιστοιχεί για το ότι δεν καταργήσατε τον άλλον παράνομο οργανισμό –σύμφωνα ΚΑΙ με δικές σας δηλώσεις προεκλογικώς και μετεκλογικώς- τον οργανισμό που επιβλήθηκε από τους “Θεσμούς” για να “αξιοποιεί” την δημόσια περιουσία της χώρας ΜΟΥ, (το ΤΑΙΠΕΔ) προκειμένου να αποπληρώνει με αυτήν την..”αξιοποίηση” ένα χρέος, του οποίου τελικά, δεν ολοκληρώσατε τον έλεγχο ως οφείλατε να κάνετε! (και από την νομοθεσία της Ε.Ε. και από το δίκαιο της χώρας, αλλά και από το Διεθνές Δίκαιο)

    Έχω υποστεί ζημία προσωπικά με πολλούς και ποικίλους τρόπους, ως πολίτης μιας χώρας, της οποίας η δημόσια περιουσία όχι απλώς χαρίζεται, αλλά..συνεχίζετε μέχρι σήμερα να…αποζημιώνετε τους..”αγοραστές” για να την πάρουν(!!) εξαιτίας αυτής της μη κατάργησης του ΤΑΙΠΕΔ.

    Επίσης έχω υποστεί ζημία ως πολίτης, εξαιτίας των υποσχέσεων της συγκυβέρνησής σας προς τους “θεσμούς” οι οποίοι σας εκβιάζουν –κατά δική σας κυβερνητική ομολογία- ώστε μεταξύ άλλων, να πάψει η Ελληνική Δικαιοσύνη τις προσφυγές εναντίον των υπαλλήλων του ΤΑΙΠΕΔ.

    Διότι τις τηρήσατε αυτές τις υποσχέσεις που δίνατε με βεβαιότητα πως: «το θέμα θα “διευθετηθεί” και να μην ανησυχούν οι “θεσμοί” σας, για τους τότε υπόδικους υπαλλήλους του ΤΑΙΠΕΔ»: Μετά από αυτές τις διαβεβαιώσεις σας, η Δικαιοσύνη δίχως καμία αιτιολόγηση, ανέσυρε τις προσφυγές προς τους υπαλλήλους του ΤΑΙΠΕΔ.. Δηλαδή προς τους ανθρώπους των “θεσμών” σας…

    Κατά τα άλλα… “η Δικαιοσύνη δεν σας ακούει και είναι ανεξάρτητη και εχθρική απέναντί σας”…!!!! Κι εσείς γράφετε μαντινάδες εναντίον της.

    Γελάσαμε πάλι.

    7) Να με αποζημιώσετε ως πολίτη για την ψυχική οδύνη στην οποία με υποβάλλετε καθημερινώς, όταν μου επιβάλλετε στην ζωή μου και στον τόπο μου, όλους αυτούς τους πολιτικούς από το 2010 οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για εσχάτη προδοσία από εμένα προσωπικά και από χιλιάδες συμπολίτες μου (πρώτη φορά σε τέτοια συχνότητα και αριθμούς στην ιστορία της Ελλάδος). Μου τους επιβάλλετε, με το να μην ανασύρετε από το αρχείο της Βουλής, όπως ορίζει το άρθρο 86 του Συντάγματος, αυτές τις δεκάδες ομαδικές μηνύσεις χιλιάδων Ελλήνων για εσχάτη προδοσία, εξαπάτηση εκλογέων και απιστία στο αξίωμά τους, ώστε να προτείνετε την σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται από τον λαό (πάλι όπως ορίζει το άρθρο 86 Σ)

    Ο Άρειος πάγος δεν έβαλε στο αρχείο αυτές τις μηνύσεις όπως είχε την δυνατότητα, αλλά τις αποδέχτηκε ως βάσιμες και τις διεβίβασε αμελητί στην Βουλή ώστε να …δικάσει η Βουλή τον…εαυτόν της (όπως ορίζει πάλι, το περίφημο άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο όμως…δεν το εφαρμόζετε ούτε αυτό ολόκληρο, παραμόνο επιλεκτικά όπως σας βολεύει)

    Άσχετα με το έαν θα γινόταν τελικά δεκτό από την πλειοψηφία των βουλευτών, το αίτημά σας για να συσταθεί Ειδικό Δικαστήριο και να…δικάσουν οι υπόδικοι τον εαυτόν τους…παρόλα αυτά, εσείς οφείλατε εκ της διαδικασίας που ορίζει το Σύνταγμα, να τις ανασύρετε και να προτείνετε την σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου. Κάτι που δεν πράξατε ποτέ.

    Αντιθέτως:

    -Εξακολουθήσατε να τους αποκαλείτε νόμιμη αντιπολίτευση -Εξακολουθείτε να τους αντιμετωπίζετε ως νόμιμη αντιπολίτευση -Εξακολουθείτε να ζητάτε την συνεργασία μαζί τους, ωσάν να είναι νόμιμη αντιπολίτευση,

    παρά τις προεκλογικές σας καταγγελίες για το αντίθετο, παρά την προεκλογική δημόσια στήριξή σας και σε πολλές ομαδικές μηνύσεις πολιτών για εσχάτη προδοσία, εξαπάτηση εκλογέων και απιστία, παρά το ότι ο λαός, τους έθαψε πολιτικά ρίχνοντάς τους μαύρο στις εκλογές, παρά την τεράστια αποχή στις τελευταίες εκλογές και την τεράστια μείωση (εξαφάνιση με αριθμητικούς όρους) των ποσοστών του κόμματός σου παρά την ρηττή εξουσιοδότηση και καταδίκη που σας έδωσε ο λαός με το ΟΧΙ του στο δημοψήφισμα, το οποίο καταπατήσατε, όπως δεν τόλμησε να κάνει ούτε η (παλιά) χούντα.

    Αλλά τώρα θα μου πεις…ούτε στο ΝΑΤΟ δεν επέτρεψε η (παλιά) χούντα να μπει στο Αιγαίο. Θα παραβίαζε δημοψήφισμα? Κάθε καλός αριστερός πρωθυπουργός άλλωστε, μόνο στην Αμερική μπορεί να στηριχθεί. Ποτέ σε άλλη υπερδύναμη εξ’ανατολών..

    Κάθε βράδυ, σας ανάβουν καντήλι οι Νεοδημοκράτες και οι Πασόκοι που τους αναστήσατε, τους νομιμοποιήσατε και τους ανεβάζετε τα ποσοστά.

    Να με αποζημιώσετε επίσης, γιατί με εκθέσατε ανεπανόρθωτα ως πρώην μέλος του φορέα σας, στον οποίον μπορεί να ήρθα τυχαία λόγω πρωτοβουλίας γνωστού να με συστήσει εν ανγοία μου, αλλά παρέμεινα επιχειρώντας να συμβάλλω στην δημιουργία μετώπου αντίστασης όπως…έλεγε κι ο Πρόεδράς “μας” τότε. Ο οποίος φορέας, για άλλα προγράμματα ψηφίστηκε και τα ακριβώς αντίθετα ψήφισε, εφάρμοσε, ή “ανέχθηκε” να εφαρμόζει ο κυβερνητικός εταίρος του, μη αποσυρόμενος άμεσα από αυτήν την συγκυβέρνηση, στις 20/02/15, κάτι που θα την απέτρεπε να συνεχίσει τις εγκληματικές συμβάσεις και συμφωνίες των προηγούμενων υπόδικων.

    Κι εσείς παρά τις όποιες λεκτικές αντιδράσεις σας, εξακολουθείτε να παραμένετε μέλος αυτού του φορέα, εξακολουθείτε να είστε βουλευτής αυτού του φορέα και να λαμβάνεται κάθε μήνα αμοιβή από αυτήν σας την ιδιότητα που διατηρείτε.

    8) Για όλα τα παραπάνω και για να έχω χρόνια πολλά (ή έστω περισσότερα χρόνια) όπως μου ευχηθήκατε πέρισυ και φέτος, θα περάσω από το γραφείο σας κ.Δημήτρη, για να παραλάβω την πρώτη δόση των χρωστούμενων σας σ’εμένα, τα οποία θα τα βάλω σε έναν ξεχωριστό λογαριασμό και θα τα κάνω εισιτήρια για να τσακιστώ να φύγω από την χώρα και τον λαό τα οποία πλέον σας ανήκουν. Εδώ και να βρω δουλειά με 500ευρώ, και να πληρώνω κοινόχρηστα, φόρους, έξοδα διαβίωσης, καύσιμα για θέρμανση (πόσο μάλλον και για μετακίνηση) το έχετε κάνει αδύνατον να ζήσει κάποιος χωρίς να χρωστά, ή να φοροδιαφεύγει για να επιβιώσει στοιχειωδώς.

    Αυτά τα χρωστούμενά σας, θα τα χρησιμοποιήσω για να φύγω απ’την χώρα των πολιτών οι οποίοι ανέχονται ηττοπαθώς πλέον τον ζυγό τους (και με το ιστορικό της ανοχής τους σε άλλον παρελθοντικό ζυγό επί συνολικά 400χρόνια, δεν…νομίζω πως έχω περιθώριο να περιμένω άλλο τόσο..) Όπως καταλαβαίνεις, δεν έχω χρήματα ούτε για τα αεροπορικά εισιτήρια να πάω στην Αμερική ή στην Ευρώπη, για το παράβολο για διαβατήριο, για τα λειτουργικά μου έξοδα μέχρι να βρω δουλειά, για τα έξοδα φοίτησης αν σπουδάσω λίγους μήνες κάποιο τεχνικό επάγγελμα που να αναγνωρίζεται εκεί κτλ κτλ.

    Βεβαίως. Θα εξαργυρώσω την προδοσία σας σε χρήμα. Κανονικά. Στυγνά και στεγνά. Μαθαίνοντας το μάθημά μου απ’τον δάσκαλο. Και θα τα χρησιμοποιήσω ως εισιτήριο για να αφήσω αυτήν την χώρα και αυτούς τους “πολίτες” στα χέρια των γενοκτόνων τους οποίους υπομένουν και άρα τους αξίζουν: Σε ΟΛΟΥΣ εσάς τους σωτήρες.

    Κ.Δημήτρη, εάν μέσα σε έναν χρόνο που πήρατε σύρμα πως αποφασίσαν τα διεθνή πολιτικά αφεντικά σας να γίνουν εκλογές (γι’αυτό και παραιτήθηκε ο Καμίνης και βάζει υποψηφιότητα στο ΠΑΣΟΚ που αναστήσατε πολιτικά από τον τάφο) εάν λοιπόν μέχρι τότε, δεν αποφασίσουν οι συμπατριώτες μου Έλληνες να δημιουργήσουν ένα δυνατό, ομόψυχο, νέο και καλύτερο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, με καθαρά αντικατοχικό χαρακτήρα -δηλαδή ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ για να μην κομματικοποιούν την αντίστασή τους σε αυτήν την νέα (οικονομικο-διοικητική) ευρωναζιστική κατοχή- τότε χάρισμά σας!!!!

    Τότε “βαράτε” τους ΟΛΟΙ ακόμα πιό άγρια με σωτήρια μέτρα….κι εσείς και οι “Αντιπολιτευόμενοι Δημοκράτες” και οι “Χρυσές Σκοτεινές Αυγές” διεθνώς στις οποίες δίνετε κάτω απ’το τραπέζι την σκυτάλη με το να τους θυματοποιείτε (τόσο όσο….χρειάζεται για ν’ανέβουν) και με το να τους παρουσιάζετε ως “η μόνη αντισυστημική πολιτική δύναμη” ακολουθώντας την δοκιμασμένη μέθοδο machtergreifung ανόδου των ναζί στην εξουσία

    Εάν μέχρι του χρόνου δεν σοβαρευτούν ν’αντισταθούν ακομμάτιστα ενωμένοι οι συμπολίτες μου, τότε τιμωρήστε τους κι άλλο, ΟΛΟΙ μαζί!!! Όλοι μαζι χωρίς ανάσα! Έτσι οργανωμένα! Έτσι ασταμάτητα! Έτσι αδίστακτα! Όσο σας ανέχονται, ρίχτε κι άλλο σώσιμο στην γκλάβα τους!!!!

    Χαρίστε και τα πετρέλαια που δεν πρέπει ποτέ να βγουν από τη θάλασσα του Αιγαίου διότι θα είναι ο τάφος του τουρισμού της χώρας.

    Όπως άλλωστε, συνεχίζετε να ενταφιάζετε τον τουρισμό στην Χαλκιδική για να τον ανταλλάξετε με ότι χρυσό ‘μέταλλο’ βρει μια εταιρεία εξόρυξης η El Dorado και διώχνετε έτσι δεκάδες άλλες τουριστικές εταιρείες (μαζί με τον τοπικό πληθυσμό, μαζί με το αρχαίο δάσος πολιτισμικής κληρονομιάς, μαζί με όλο το φυσικό περιβάλλον που σβήνετε από τον χάρτη οριστικά κι ανεπανόρθωτα με πολύ σοβαρές συνέπειες σε μεγαλύτερο εύρος στην περιοχή)

    Αλλά αφού κι οι κάτοικοι εκεί, κομματικοποίησαν την αντίστασή τους στην εξολόθρευση της ζωής τους, της εργασίας τους, της περιουσίας τους και του περιβάλλοντος μοναδικής πολιτισμικής αξίας, τότε ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ και το λέω ΤΟΣΟ σκληρά. Ας είναι αριστερά τα κάγκελα που τους κρατάνε φυλακισμένους ως εγκληματίες γιατί κομματικοποίησαν ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ δικαίωμα και υποχρέωση στην υπεράσπισης της ζωής, της εργασίας και του περιβάλλοντός τους.

    Εργάτης στην El Dorado VS/εναντίον εργάτη στον τουρισμό. Ο Αλέξης, αυτός ο… αριστερός συγκυβερνήτης σου Δημήτρη, φαίνεται πως διάλεξε τον έναν από τους δυό εργάτες. Τί να πω. Θα’χει τους λόγους του. Ίσως ο ένας να ήταν λιγότερο εργάτης ο ένας από τον άλλον. Θα’χει καλύτερη ζυγαριά..εργατιάς στο συρτάρι του ο Αλέξης.

    Καλύτερα όμως να σου μιλάω στον ενικό, γιατί χαίρομαι που θες να ζήσω πολλά χρόνια: Να με περιμένεις στο γραφείο σου προς το τέλος Σεπτέμβρη. Σου δίνω και χρόνο να προετοιμαστείς και να μαζέψεις το ποσό για τις οφειλές σου.

    Υ.Γ.: Σ’ευχαριστώ για τις ευχές. Τσόνταρε λίγο και θα τα καταφέρω να τις κάνω πραγματικότητα.

    Υ.Γ.2:Αργότερα κατάλαβα γιατί δεν μου φάνηκες και τόσο χαρούμενος όταν έπιασα κι απομαγνητοφώνησα την ομιλία σου στο Ιδρυτικό Συνέδριο των ΑΝΕΛ για να καταγράψω και εγγράφως όσα οικονομικά και άλλα στοιχεία είχες αναφέρει εκεί σαν υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής των ΑΝΕΛ ως εγκλήματα εις βάρος της χώρας και μετά ως λύσεις σε αυτά. Να με χαίρεστε και να σας χαιρόμαστε

    http://greek-market-research.com/article/έρχομαι-στο-γραφείο-σου-πες-στον-φρουρ/

    ΣΧΕΤΙΚΑ

    ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟ KAI ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΕΝΦΙΑ, εξαπάτηση εκλογικού σώματος, εξόντωση πληθυσμού μέσω βίαιης φτωχοποίησης κλπ)
    Η «λευκή γενοκτονία» των Ελλήνων συνεχίστηκε και το 2014! Του Δημήτρη Καμμένου
    Πόθεν Έσχες: Βουλευτής των ΑΝΕΛ (Δημήτρης Καμμένος) δήλωσε για το 2014 εισοδήματα …. 2,96 €

    Καμμένε έρχομαι στο γραφείο σου. Πες στον φρουρό να με περιμένει.

  11. Εκκληση προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους

    Τελευταία ενημέρωση: 2018-02-15, 13:51

    Να υποβληθεί μήνυση για «εσχάτη προδοσία» των υπευθύνων- Αντισυνταγματικός ο «φόρος εξόντωσης» των Ελλήνων από τον ΕΝΦΙΑ…

    Του Περικλή Βασιλού

    Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, αλλά και φορείς πολλών Σωματείων και Συλλόγων, πάντοτε στέκονταν συμπαραστάτες δίπλα στον χειμαζόμενο λαό, δίπλα στα μεγάλα προβλήματα του Έθνους, αναλαμβάνοντας ως χρέος και κύρια ευθύνη την συνταγματικότητα ή μη του αποκρουστικού νόμου ΕΝΦΙΑ, ενός νόμου που καθήλωσε και στην κυριολεξία εξόντωσε το λαό μας, το έθνος μας, και τον οδήγησε στον αφανισμό, τη συνεχή φθορά και τις τρομερές επιπτώσεις στην οικονομία, με τραγικές συνέπειες και κατρακύλα στην παραγωγή, σε όλους τους τομείς…

    Έγκυροι συνταγματολόγοι, Σύλλογοι, επιφανείς νομικοί και πλήθος Ελλήνων, διαμαρτυρήθηκαν και κατήγγειλαν τον ΕΝΦΙΑ, ως αντισυνταγματικό, ως εκ τούτου, προκύπτει χρέος εκ μέρους όλων των Ελλήνων, εκείνοι που μπορούν να διαχειριστούν αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, με υπευθυνότητα και κύρος είναι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, μοναδικοί υπεύθυνοι συμπαραστάτες του λαού γι’ αυτό το σκοπό.

    Ούτε λίγο ούτε πολύ, βρέθηκαν τέσσερα εκατομμύρια των Ελλήνων να χρωστούν στην Εφορία, χρέη για οικοδομές, χωράφια και άλλα …κτήματα, τα περισσότερα παροπλισμένα ή άχρηστα, αλλά κι αυτά που είχαν την «τύχη» να ενοικιαστούν, φορολογούνται «αγρίως»…!

    Αυτές που επέβαλαν τον ΕΝΦΙΑ ήσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και η παρούσα κυβέρνηση, ήταν αυτή που «όλα θα τα έσκιζε»… έκρινε μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος νόμος ήταν αντισυνταγματικός, να όμως που όλα αυτά ξεχάστηκαν, αγνοήθηκαν προκλητικά και χρησιμοποιούνται παραδόξως κατά κόρον μέχρι σήμερα, ως «παράνομοι εισπρακτικοί μηχανισμοί»που έχουν στραγγαλίσει οικονομικά τις όποιες προσπάθειες ανάπτυξης.

    Τέσσερα εκατομμύρια πολίτες δεν μπορούν να δεχθούν, ούτε να αναγνωρίσουν τέτοιου είδους παράνομους και ειδεχθείς νόμους… αρκετά έχει υποφέρει ο λαός μας, δεν αντέχει άλλο και όσο η θηλιά αυτή σφίγγει στο λαιμό του, τόσο περισσότερες να περιμένουν ότι θα είναι και οι αντιδράσεις του, και μάλιστα σύντομα…

    Πριν είναι λοιπόν αργά για όλους μας, καλούμαστε όλοι οι πολίτες να υποβάλουμε πλέον «μηνύσεις για εσχάτη προδοσία» σε όσους πολιτικούς σχεδίασαν, ψήφισαν, ανέχθηκαν και τελικά επέβαλαν αυτό τον Νόμο…

    Δέχομαι να γραφτώ ως πρώτος μηνυτής, μεταξύ και άλλων συμπολιτών, κι οι επόμενες κινήσεις – που είναι χρέος και καθήκον μαζί – πέφτουν στους ώμους όλων των Δικηγορικών Συλλόγων, Σωματείων και Επιμελητηρίων.

    Καλούνται λοιπόν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, με πρώτους αυτούς των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να δράσουν, να φθάσουν το θέμα στο «Ειδικό» ή σε όποιο άλλο Δικαστήριο θεωρούν – κι αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από όλους σε ποιο – καταλληλότερο… Ο λαός μας, όλο το Έθνος μαζί, θα τους χρωστούν ευγνωμοσύνη για την μεγαλύτερη κίνηση συμπαράστασης στο δράμα που καθημερινά βιώνει, αφού υποχρεώνεται να επιβιώσει με μισθούς 300-800 ευρώ – κάτω κι απ’ τα όρια της φτώχιας – όταν υπάρχουν κάποιοι δίπλα τους, αργόσχολοι τεμπέληδες, με παχυλούς μισθούς, που αναλώνονται σε ταξίδια και εισπράττουν και “bonus”, χωρίς να πολυδίνουν συχνή παρουσία στην «Υπηρεσία» τους…

    Νισάφι πια, δεν αντέχουμε άλλο, καθήκον και χρέος ολονών μας πλέον, να σταθούμε βοηθοί δίπλα στο λαό μας και να υποβάλουμε «μηνύσεις για εσχάτη προδοσία» και «κατάχρηση εξουσίας» σε όλους αυτούς που επέβαλαν αντισυνταγματικούς φόρους και μέτρα εξόντωσης των Ελλήνων, με πρόφαση την «προτίμηση» και τα «θέλω» των «τροϊκανών» παλιά, των «θεσμών» τώρα!

    Αγαπητοί Έλληνες δικηγόροι, όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, έχετε, και έχουμε υποχρέωση, να υπερασπιστούμε το Έθνος μας απ’ όλες τις απειλές και τις προσπάθειες αφανισμού του, είστε οι πλέον αρμόδιοι για να κινήσετε τις διαδικασίες εκείνες που απαιτούνται για να συνειδητοποιήσουν για τα καλά, πόσο κακό έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν στη χώρα αυτοί που αψηφούν τη συνταγματικότητα ή μη των νόμων, που δεν έχουν αντιληφθεί την ανάληψη ευθύνης που τους αναλογεί, κι ίσως τώρα θα είναι σε θέση να καταλάβουν, όταν καθίσουν στο εδώλιο, στο «σκαμνί»…

    Περιμένουμε με ανυπομονησία την κλήση σας ως μηνυτές, «όλη η ντροπή δική τους» – κι όχι μισή-μισή…

    http://www.taxydromos.gr/Τελευταία%20Νέα/288783-ekklhsh-pros-toys-dikhgorikoys-syllogoys.html

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.