EΞΩΔΙΚΟ Προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας,

21 Οκτωβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή -EΞΩΔΙΚΟ
Προς το Υπουργείο Εξωτερικών της ελληνικής Δημοκρατίας, Αθήνα, Ελλάδα.
Και προσωπικά πρός υπουργό Δ. Αβραμόπουλο και υφυπουργούς.

Επειδή έχετε διαπράξει απάτες εις βάρος του ελληνικού Δημόσιου στο όνομα της Ομογένειας, του Ελληνισμού Διασποράς, καλείστε ίσαμε την 31η Δεκεμβρίου 2012, να δώσετε αναλυτικό απολογισμό ποσών που δόθηκαν στην κρατική Οργάνωση ”Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού” (ΣΑΕ), από την ίδρυσή της (1995) ίσαμε σήμερα, μέσω της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) που υπάγεται στο υπουργείο σας ή μέσω άλλης κρατικής Υπηρεσίας. Και να παραπέμψετε στην Δικαιοσύνη ενόχους-καταχραστές, αποδέκτες και επίορκους δημόσιους υπάλληλους.

Παρακαλούμε-ζητούμε δημόσια να δοθεί απολογισμός και γιά χρήματα από την ΓΓΑΕ (ή το ”Ιδρυμα Απόδημου Ελληνισμού” ή άλλη κρατική Οργάνωση-Υπηρεσία) προς Οργανώσεις συγγενικές ή μη με το ΣΑΕ, ουσιαστικά ”κονδύλια”, φανερά και κρυφά, ακόμα και γιά ενοίκια κομματικών γραφείων, ειδικά στην Ευρώπη, ή άλλον λόγο στο όνομα της Ομογένειας, την δεκαετία 1999-2009.
Επειδή είναι χρήματα του Δημόσιου, χρήματα φορολογούμενων (φορολογούμενοι στην Ελλάδα είμαστε και οι ‘Ελληνες πολίτες που ζούμε σε άλλες χώρες, με ελληνική ιθαγένεια ή όχι), παρακαλούμε πράξτε ανάλογα, δίνοντας λεπτομερή απολογισμό μέσω Βουλής (έχει κατατεθεί σχετική επερώτηση) ή δημόσια, απευθείας. Εξηγώντας-δημοσιοποιώντας και με ΤΙ παραστατικά-δικαιολογητικά δόθηκαν τα ποσά. Και να παραπέμψετε στην Δικαιοσύνη ενόχους-καταχραστές, αποδέκτες και επίορκους δημόσιους υπάλληλους.
Σε κάθε έγκριση χορηγίας γιά το ΣΑΕ και αξιωματούχους του, αναφέρατε στις αποφάσεις σας: ”Το μέλος του Προεδρείου του ΣΑΕ υποβάλλει, μετά το πέρας του έτους χρήσης, και πάντως το αργότερο μέχρι τέλους Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, στη διεύθυνση διοικητικής Υποστήριξης της Γ.Γ.Α.Ε. οικονομικό απολογισμό, συνοδευόμενο από τα νομότυπα παραστατικά στοιχεία κατ’ αναλογία προς τον ισχύοντα Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και σύμφωνα με τον Κανονισμό διαχείρισης του Σ.Α.Ε.”
‘Εδωσαν, ειδικά πρόεδρος και ταμίας, αναλυτικούς οικονομικούς απολογισμούς ή όχι; Και αν δεν έδωσαν (γνωρίζουμε ότι ΔΕΝ έδωσαν), ΓΙΑΤΙ ξαναδίνατε χορηγίες;

Επειδή έχουμε βαρεθεί γιά χρόνια να αναμένουμε από την Βουλή των Ελλήνων ή την Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, να πράξουν τα αυτονόητα, παρά τις πολλαπλές δημόσιες καταγγελίες, παρακαλούμε πράξτε ανάλογα, ίσαμε 31 Δεκεμβρίου 2012.

Διαφορετικά, να θεωρείτε δεδομένη την μηνυτήρια αναφορά-καταγγελία στην εισαγγελία, Αθήνα και στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (γιά ”εγκληματικές πράξεις”), επειδή έχετε διαπράξει ΑΠΑΤΕΣ με ”ξέπλυμα” δημόσιου χρήματος μέσω διαφορετικών κρατικών ”Οργανώσεων” (”μαϊμούδες”) προς το ΣΑΕ, αφού αυτό, αν και το έχετε στο… Σύνταγμα (άρθρο 108, παρ. 2), έχετε και… νόμο (ν. 3480/2006 – ΦΕΚ 161/Α’/ 2. Αυγ. 2006) γιά την ”οργάνωση και λειτουργία” του, (το ΣΑΕ) ΔΕΝ υφίσταται έστω ως Οργάνωση μη κερδοσκοπική ή έστω ως εταιρία οποιασδήποτε μορφής, στην Ελλάδα.

‘Ετσι, έχετε εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και τους ‘Ελληνες πολίτες εκτός Ελλάδας, έχετε ευτελίσει-διασύρει το Σύνταγμα και έχετε ”ξεπλύνει” παράνομα δημόσιο-κρατικό χρήμα, που ξεπερνά τα 80 εκατομ. ευρώ. (Τα επιπλέον ποσά από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου σας, που δόθηκαν σε Ομογενείς, ομογενειακές Οργανώσεις, ομογενειακά ΜΜΕ και ”συγγενικές Οργανώσεις” του ΣΑΕ κ.ά., δεν μας αφορούν άμεσα).

Σε ότι αφορά καταθέσεις Ελλήνων πολιτικών σε τράπεζες ΗΠΑ, που δεν αναφέρονται στο ”πόθεν έσχες” τους στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι είναι από χρήματα γιά το περιφερειακό ΣΑΕ, ως τύπο ”μίζας”, αυτά είναι μόνο γιά τους εισαγγελείς και δεν αφορούν άμεσα.
Σε ότι αφορά τις σοβαρές παραβιάσεις ομοσπονδιακών νόμων των ΗΠΑ, δεν χρειάζεται αυτές να αναφερθούν δημόσια εδώ, γιά τώρα, γιά ευνόητους λόγους.

Yπογραφή: Γ. Λυκομήτρος, εκδότης του ”kalami.net / .us / co.”, 21 Οκτωβρίου 2012
………………………………………

Υ.Γ.: Επειδή το παραπάνω κείμενο αναρτάται σε δημόσια θέα, σε ιστοσελίδα που λειτουργεί δημόσια, νομότυπα και υπάγεται στους νόμους των ΗΠΑ, παρακαλούμε να θεωρηθεί ως (δημόσια) ”επιστολή πρόθεσης λήψης νομικών μέτρων” (letter of intent – for legal action).

http://www.kalami.net/2012/omogeneia/eksodiko_ypex.html

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.