Προς τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC): ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Ψηφιακό αίτημα που φιλοξενείται (στα αγγλικά) στο εξειδικευμένο ιστολόγιο GoPetition 

GoPetition

Petition/Αίτημα 

Ως πολίτης του κόσμου, στηρίζω το δικαστικό αγώνα των Ελλήνων και ζητώ από τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) να ενεργοποιήσει αμέσως τις διαδικασίες, να εξετάσει τα εγκλήματα που τελέστηκαν στην Ελλάδα και να οδηγήσει σε δίκη όσους ευθύνονται γι΄αυτά. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν, τα εγκλήματα αυτά πρέπει να αποτραπούν.

Για να υπογράψετε το αίτημα κάντε κλικ στην εικόνα ή εδώ και συμπληρώστε τα υποχρεωτικά πεδία της φόρμας συλλογής υπογραφών.  

(απαιτούνται μόνο ένα όνομα, η χώρα και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συμπληρώστε αυτά τα πεδία  και τελειώσατε. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να επιλέξετε να μην δημοσιευτεί το όνομα σας στην λίστα των υπογραφών. Το e-mail ούτως η άλλως δεν δημοσιεύεται και δεν χρησιμοποιείται για κανένα άλλο σκοπό ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρέπει να συμπληρώσετε την φόρμα. Το like στο facebook δεν προσμετρά.)

Για να δείτε την λίστα των υπογραφών κάντε κλικ ΕΔΩ .  Αυτό θα δει και ο Εισαγγελέας … 

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !
ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !

Δημοσιεύτηκε από την Χριστίνα Σαλεμή στις 2 Μαΐου 2012 

Προς: Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC)

Περιοχή : κόσμος

Ιστορικό (Προοίμιο):

english version here (αγγλικά)

Español (Spanish) : https://justiceforgreece.wordpress.com/petitions/salvem-grecia-salvem-el-bressol-de-la-civilitzacio-occidental/

the full, background (updated) : https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/07/01/greek-financial-crisis-the-full-story/

το πλήρες κείμενο του προοίμιου: https://justiceforgreece.wordpress.com/petitions/petition-αρχικο-κειμενο/

Ως γνωστό, εδώ και περίπου τρία χρόνια, όλος ο κόσμος ασχολείται με την Ελλάδα και η γενική εντύπωση είναι ότι, όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση μάχεται να σώσει την χώρα από την χρεοκοπία και την καταστροφή (!). Στη πραγματικότητα όμως, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και ακριβώς οι φερόμενοι ως σωτήρες, είναι εκείνοι που όλον αυτόν τον καιρό, μάχονται να καταστρέψουν την χώρα και το λαό της και ήδη κατάφεραν πάρα πολλά.

Συγκεκριμένα, από το 2009, η Ελλάδα έπεσε στα χέρια μίας χούφτας εγκληματιών που ηθελημένα και βάση σχεδίου, την διαλύουν μεθοδικά.

Μερικά μόνο από τα ως τώρα επιτεύγματά τους είναι αυτά: Η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές και δακτυλοδεικτούμενη, έχει χάσει το κύρος και την κυριαρχία της, έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους με αποτέλεσμα να έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει και να βρίσκεται πια υπό ξένη διοίκηση. Ο κυβερνητικός δανεισμός αυξήθηκε κατακόρυφα και το δημόσιο χρέος είναι μη βιώσιμο, οι δείκτες επιχειρηματικότητας και η αγορά κατέρρευσαν,  το ΑΕΠ συρρικνώθηκε σημαντικά, η αξία της δημόσιας περιουσίας μειώθηκε δραματικά, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν, η ανεργία αυξήθηκε κατά 242% και για πρώτη φορά στην ιστορία, οι απασχολούμενοι είναι λιγότεροι από εκείνους που δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Η πλειοψηφία ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και πολλοί κινδυνεύουν να χάσουν την ελευθερία τους επειδή δεν έχουν πια καμία φοροδοτική ικανότητα. Καθημερινά όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε τροφή και ιατρική περίθαλψη. Το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε γκέτο, σχολεία και νοσοκομεία κλείνουν, γονείς αναγκάζονται να αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα επειδή δεν μπορούν να τα συντηρήσουν, ενώ μαθητές δεν έχουν σχολικά βιβλία και λιποθυμούν στα σχολεία από την ασιτία.

Το ελληνικό ενεργειακό σύστημα κατάρρευσε, άρχισαν διακοπές ηλεκτροδότησης, ο τουρισμός που είναι η ” βαριά βιομηχανία” της χώρας δέχτηκε μεγάλο πλήγμα και άλλα πολλά. Τέλος, λόγω της φτώχειας, των λαθρομεταναστών και της ελλιπέστατης υγειονομικής περίθαλψης επανεμφανίστηκαν ξεχασμένες ασθένειες και οι μεγάλες πόλεις γέμισαν αστέγους. Η κοινωνία ζει υπό καθεστώς τρομοκρατίας, η αξιοπρέπεια των Ελλήνων έχει καταρρακωθεί και ο λαός υποφέρει από εθνική κατάθλιψη.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή επειδή έως τώρα, κατά περίπτωση, πολλοί άνθρωποι επιβίωσαν είτε ζώντας από οικονομίες που ακόμα είχαν, είτε ξεπουλώντας περιουσιακά στοιχεία, είτε στηριζόμενοι από την οικογένεια τους, είτε χωρίς χρήματα με ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών, είτε λόγω της αλληλεγγύης, καθώς η κοινωνία ευαισθητοποιήθηκε και φρόντισε αμέσως τα αδύναμα μέλη της. Σε αυτό το πλαίσιο, συσσίτια, τράπεζες τροφίμων, κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία και φαρμακεία στήθηκαν σε όλη τη χώρα και διένειμαν δωρεάν προϊόντα και παροχές σε όσους τα χρειάζονταν. Για να λειτουργήσουν όλα αυτά τα τελευταία, λήφθηκε πολλή βοήθεια και από το εξωτερικό. Από την Ομογένεια, από την Εκκλησία της Κύπρου και της Ρωσίας, από οργανώσεις όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και οι Γιατροί του Κόσμου κλπ.

Έχοντας όμως υπόψη ότι, οι δυσμενείς συνέπειες των πράξεων τους στην οικονομία και στην κοινωνία, αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου λογαριθμικά, σύντομα, ούτε καν αυτό το ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ μοντέλο επιβίωσης θα λειτουργεί πια.

Και αν σκεφτούμε ότι ήδη καταγράφηκε ραγδαία αύξηση της ανασφάλειας, της εγκληματικότητας, των εκτρώσεων, της υπογεννητικότητας, των αυτοκτονιών, των ασθενειών και των ψυχασθενειών, των θανάτων από μη φυσικά αίτια, της μετανάστευσης Ελλήνων, κυρίως νεαρής ηλικίας στο εξωτερικό, η ερώτηση είναι: τι ακολουθεί;

Μα σίγουρα η πλήρης καταστροφή. Το ολοκαύτωμα, και δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου. Δεδομένου ότι  ένα μέρος του ντόπιου πληθυσμού καταστράφηκε ήδη, ότι ένα άλλο μέρος αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στο εξωτερικό, ότι μεγάλο μέρος του υπολοίπου έχει ήδη πρόβλημα επιβίωσης αλλά πάρα ταύτα  καινούργιες επιδρομές  είναι έτοιμες να ξεκινήσουν συντομότατα, όλα είναι ξεκάθαρα.

Τι είδος επιδρομές;; Μα ίδιες με τις έως τώρα. Σε ένα φόντο συνεχόμενων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άσκησης αφόρητης ψυχολογικής βίας, θα γίνουν συντομότατα και άλλες επιθέσεις κατά των εισοδημάτων όλων εκείνων που ακόμα διαθέτουν κάτι τέτοιο. Καινούργιες αυξήσεις της φορολογίας, καινούργιες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, καινούργιες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και πρόσθετες απολύσεις 15.οοο ατόμων για το 2012 και άλλων 150.000 μέχρι το 2015.

Σε αυτό το σημείο και για να γίνουν  καλύτερα αντιληπτές οι προθέσεις και οι συνέπειες, υπενθυμίζω μερικές μόνο από τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής πραγματικότητας :

– είμαστε οι μόνοι που ουσιαστικά υποχρεωνόμαστε να αγοράζουμε από το κράτος το δικαίωμα στην ηλεκτροδότηση. Η τιμή του δικαιώματος για ένα χρόνο, κυμαίνεται από 3 ως 16 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (Βλπ Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ). Το ίδιο ισχύει και για το δικαίωμα στην αυτοαπασχόληση/επιχειρηματικότητα,  το οποίο το αγοράζουμε έναντι τουλάχιστον 400 ευρώ ανά έτος (βλπ. τέλος επιτηδεύματος ). Έπειτα, παρότι είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράζουμε  ασφάλεια από το δημόσιο, και όχι της επιλογής μας, αυτή δεν μας καλύπτει, και πρέπει έτσι να πληρώνουμε έξτρα χρήματα για φάρμακα, εξετάσεις αίματος, γιατρούς, θεραπείες κλπ.

– κατά την  τελευταία απογραφή, το Μάιο του 2011, η Ελλάδα είχε περίπου 10,8  εκατομμύρια νόμιμους κάτοικους (Έλληνες, οικονομικοί μετανάστες κλπ). Ταυτόχρονα όμως, υπάρχουν και περίπου 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες ο αριθμός των οποίων  λόγω της καινούργιας νομοθεσίας σε συνδυασμό και με την ελλιπέστατη φύλαξη των συνόρων, αυξάνεται συνεχώς.

–  το Νοέμβριο του 2011 το σύνολο των απασχολουμένων ανήλθε σε μόλις 3.901.269 άτομα, αλλά από τότε μειώθηκε κατά πολύ. Σημειώστε παρακαλώ ότι ο καθαρός βασικός μισθός είναι πια 487,45 ευρώ για άτομα άνω των 25 χρονών, γύρω στα 400 ευρώ για τους υπόλοιπους ενώ το κόστος ζωής στην Ελλάδα είναι υψηλότερο σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου  οι μισθοί  είναι υψηλότεροι. Και το θέμα είναι ότι αυτοί οι λίγοι και με αυτούς τους μιστούς, πρέπει να συντηρήσουν όλους τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με όλα αυτά δεν θέλει και πολύ φιλοσοφία για να αντιληφθεί κανείς τις  προθέσεις. Ακόμα περισσότερο αν λογαριάζει ότι η επίσημη δικαιολογία είναι ότι, όλα αυτά γίνονται, και οι Έλληνες πρέπει να υποφέρουν, για την οικονομική  “σωτηρία” της Ελλάδας!

Μόνο που :

1. Ελλάδα χωρίς Έλληνες δεν υπάρχει.

2. Κράτος χωρίς εθνική κυριαρχία δεν είναι κράτος αλλά αποικία.

3. Λόγω των εξαιρετικών και μοναδικών πλεονεκτημάτων της  χώρας, αλλά και λόγω του όγκου των φυσικών αποθεμάτων που παραμένουν αναξιοποίητα, είναι φανερό ότι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι τεχνητό και είναι προφανές ότι στη πραγματικότητα, το μόνο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να σωθεί από τους ” σωτήρες” της.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας;  Ή καλύτερα ποια ήταν τα πλεονεκτήματα αυτά πριν αρχίσει η “σωτηρία” της χώρας;

– το μικρό συνολικό εξωτερικό χρέος, η στρατηγική γεωγραφική θέση και η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά,

– σημαντικοί τομείς στην Οικονομία, όπως ποιοτικά γεωργικά προϊόντα, τουρισμός και ναυτιλία, οι οποίοι δεν έχουν ουσιαστικά το φόβο του μισθολογικού ανταγωνισμού εκ μέρους των αναπτυσσόμενων χωρών (Κίνα, Ινδία, Ρωσία κλπ) όπως συμβαίνει με τις γερμανικές και άλλες βιομηχανίες

– το γεγονός ότι είναι μία από τις ελάχιστες δυτικές χώρες, οι οποίες διέθεταν ακόμα μεγάλη δημόσια περιουσία, ανεκμετάλλευτο πλούσιο υπέδαφος και πολύ κερδοφόρες κοινωφελείς εταιρείες στην ιδιοκτησία του κράτους.

Για του λόγου το αληθές, μερικά ενδεικτικά στοιχεία:

– η Ελλάδα είναι επί δεκαετίες η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο αλλά η έδρα των εφοπλιστικών εταιριών  βρίσκεται στην αλλοδαπή.

– το 2009, το συνολικό εξωτερικό χρέος συγκρινόμενο με το ΑΕΠ ήταν 167% και η Ελλάδα βρισκόταν πολύ πίσω στην παγκόσμια αλλά και στην Ευρωπαϊκή κατάταξη, όπου προηγούνταν η Ιρλανδία με περίπου 1000%, η Ολλανδία με περίπου 470%, η Βρετανία με 416% και η Πορτογαλία με 223%

– τα ανεκμετάλλευτα πλεονεκτήματα της χώρας όπως λχ. ο ορυκτός πλούτος, ήταν γνωστά στους πάντες, καθώς από το 1981 όλοι ήξεραν ότι η Ελλάδα μπήκε στην τότε ΕΟΚ (των 9) με τρία πλεονεκτήματα: Την Εμπορική της Ναυτιλία, τον Ορυκτό της πλούτο και το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ελλήνων (Γκαστόν Τορν, Πρόεδρος της ΕΟΚ το 1981)

Εννοείται ότι όλα αυτά τα πλεονεκτήματα δεν αξιοποιήθηκαν και όπως τώρα φαίνεται, ο σκοπός ήταν εξαρχής, να “σωθεί” η Ελλάδα από τους Έλληνες και τα πλούτη της !

Και αυτό έγινε έγκαιρα αντιληπτό από πολλούς, παρόλες τις τεχνικές χειραγώγησης των μαζών και ψυχολογικού πολέμου, που χρησιμοποιήθηκαν. Έτσι,  από το Μάιο του 2010, ξεκίνησαν σφοδρές, μαζικές, ομαδικές και ατομικές αντιδράσεις όλων των ειδών. Διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, δοκιμασίες πολιτικών και προπηλακισμοί, εξώδικα, ανοιχτές επιστολές, μηνύσεις για έσχατη προδοσία και άλλα μέσα χρησιμοποιήθηκαν επανειλημμένα, από απλούς πολίτες, από καλλιτέχνες και ακαδημαϊκούς, αλλά μάταια. Τίποτα δεν άλλαξε. Οι διαδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις διαλύθηκαν με την χρήση απαράδεκτης σε μια δημοκρατία αστυνομικής βίας και όλα τα υπόλοιπα αγνοήθηκαν επιδεικτικά.

Ενδεικτικά, ο κ Παπανδρέου, ο οποίος είχε αναλάβει την εξουσία τον Οκτώβριο του 2009, έχει μηνυθεί για επανειλημμένο σφετερισμό της εξουσίας, για αλλοίωση και διατάραξη της λειτουργίας του πολιτεύματος, για συκοφαντική δυσφήμιση και άλλα. Κατηγορήθηκε επίσης ότι, οι πράξεις του, του εξασφάλισαν την αθέμιτη παραμονή στη κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας και ότι με αυτόν τον τρόπο, αν μη τι άλλο, αποκόμισε οικονομικά και άλλα οφέλη λόγω των προνομιών της εξουσίας και του έχει ζητηθεί να επιστέψει έντοκα όλα τα χρήματα που εισέπραξε ως αμοιβή για τις “παροχές” του.

Πέραν τούτου όμως, από όσο φαίνεται, λόγω των πολιτικών δραστηριοτήτων του, υπήρχαν και άλλα μεγάλα, αθέμιτα, χρηματικά κέρδη για αυτόν και την οικογένειά του, από προμήθειες, από κερδοσκοπικά παιχνίδια μέσω των CDS, και από άλλες πηγές, τα οποία κέρδη ξεπερνούν κατά πολύ τα 2 δις ευρώ. Για το θέμα των CDS  έγινε και σχετική ερώτηση στην Κομισιόν (βλπ Question for written answer to the Commission ,Rule 117, Andreas Mölzer (NI) Subject: Greek Prime Minister speculating against his own country ).

Αυτές και πολλές άλλες κατηγορίες εναντίον του,  αγνοήθηκαν μέχρι τώρα, αρχειοθετήθηκαν η σκεπάστηκαν από τη Βουλή. Πάντως κατά κάνονα, οι ποινικές καταγγελίες εξετάζονται από τις Αρχές τουλάχιστον 1 χρόνο μετά την υποβολή τους. Σε περίπτωση όμως που σε κάποια από αυτές (μήνυση, έγκληση μήνυσης κλπ) εμπλέκονται ονόματα νυν ή πρώην κυβερνητικών στελεχών, η υπόθεση παραπέμπετε αμελλητί  στη Βουλή, η οποία θεωρείται ως η μόνη αρμόδια “εισαγγελική αρχή ” για την εξέταση των υποθέσεων αυτών. Η προαναφερόμενη μήνυση κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2011 αλλά ακόμα δεν εξετάστηκε.

Τελικά, εξαιτίας όλης της κατάστασης που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και ως ύστατη προσπάθεια σωτηρίας της χώρας, αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στα Διεθνή Δικαστήρια. Μέχρι τώρα κατατέθηκαν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) δύο τουλάχιστον καταγγελίες, ενώ εκατοντάδες πολίτες επιβεβαιώσαν τους ισχυρισμούς, έστειλαν αποδεικτικό υλικό και ζήτησαν από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, να εμποδίσει τη καταστροφή της Ελλάδας και του λαού της. Η δεύτερη καταγγελία συντάχτηκε και κατατέθηκε από την γράφουσα (2 Μαρτίου 2012) https://justiceforgreece.wordpress.com/complaints/ελληνικά/ ενώ ταυτόχρονα άλλοι 25 πολίτες ζήτησαν  με την υπογραφή τους την αμεσότατη έναρξη της εισαγγελικής έρευνας.

Λίγο μετά την κατάθεση της πρώτης καταγγελίας στη Χάγη, ο κ. Παπανδρέου, αποφάσισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο με τον ίδιο τρόπο και έτσι, έφυγε από το προσκήνιο αλλά  συνέχισε το καταστροφικό του έργο από το παρασκήνιο.

Έτσι, στις 09.11.2011, χωρίς κανείς να το αντιληφθεί, παραιτήθηκε μαζί με τη κυβέρνηση του και αντί η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές έτσι όπως το Σύνταγμα επιτάσσει, στις 11.11.2011, μέρα κατά την οποία έληγε και η θητεία του ως αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος, τοποθέτησε στη πρωθυπουργία έναν υπάλληλο του γραφείου του, τον κ. Λουκά Παπαδήμο, και στη “νέα” κυβέρνηση, 38 στελέχη της παραιτηθείσας. Η επίσημη αποστολή του παράνομα διορισμένου πρωθυπουργού και της κυβερνητικής ομάδας του; Η κατά γράμμα συνέχιση της πολιτικής Παπανδρέου. Και αυτό έκανε. Εφάρμοσε την ίδια ακριβώς συνταγή για την καταστροφή της οικονομίας, της κοινωνίας και του Κράτους Δικαίου.

Μετά την δεύτερη καταγγελία, η μη εκλεγμένη πολιτική ηγεσία της χώρας, αποφάσισε να προχωρήσει σε εκλογές, στις οποίες, μέσα από καινούργιους εκβιασμούς, απειλές και ψευτοδιλήμματα, ο τρομοκρατημένος λαός καλείται να “αποφασίσει” για ένα μέλλον που έχει προαποφασιστεί και υποθηκευτεί από τις κυβερνήσεις που παρέλασαν από το 2009 μέχρι σήμερα.  Εκλογές που έχουν ως μοναδικό σκοπό την ψευδό-νομιμοποίηση των ήδη ειλημμένων αποφάσεων.

Στις 19 Μαρτίου το Γραφείο του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστήριου γνωστοποίησε τη παραλαβή και την καταχώριση της πρώτης καταγγελίας, http://www.humansupport.gr/gr_icc.phphttp://www.humansupport.gr/uploads/hague.pdfΈχοντας υπόψη ότι αυτή είχε σταλεί τον Οκτώβριο του 2011, είναι σαφές ότι οι εν λόγω διαδικασίες απαιτούν πολύ χρόνο, χρόνο που εμείς όμως δεν έχουμε. Γι΄αυτό, και επειδή πρέπει να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τα εγκλήματα, αποφασίσαμε με μερικούς φίλους να ζητήσουμε την στήριξη και της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Για την ακρίβεια, επειδή αποδείχτηκε ότι οι καταγγελίες έφεραν αποτέλεσμα και δεν αγνοήθηκαν από τους «σωτήρες», σκεφτήκαμε να τους τρομάξουμε πάλι, αυτή τη φορά με την ευρύτερη αποκάλυψη των εγκλημάτων τους. Έτσι, ελπίζουμε από την μία να τα φρενάρουμε και από την άλλη να πείσουμε τον Εισαγγελέα για τη κρισιμότητα της κατάστασης δίνοντας του ταυτόχρονα τον απαραίτητο χρόνο για την διεξαγωγή των ερευνών. Για τον σκοπό αυτό συντάχτηκε το παρόν κείμενο και φτιάχτηκε το συνοδευτικό μπλογκ όπου θα συγκεντρωθούν σταδιακά όλες οι νομικές και όχι μόνο προσπάθειες που έγιναν μετά το 2009, αποδεικτικό υλικό κλπ. [update : στις 11 Ιουλίου 2012 στάλθηκε και τρίτη καταγγελία στο ICC H τρίτη καταγγελία στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC). Οι πρώτες 2 στρέφονται κατά της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Ελλάδας και παντός άλλου υπευθύνου ενώ αυτή κατά των : Christine Lagarde, Angela Merkel , Wolfgang Schäuble, José Manuel Durão Barroso and Herman Van Rompuy Μια που το έγκλημα υφίσταται, ας κάνει ο εισαγγελέας την δουλειά του και ας βρει τους ενόχους. Τέλος, στις 21 Νοεμβρίου μια τέταρτη καταγγελία έχει αποσταλεί από Γερμανίδα ακτιβίστρια –  Sarah Luzia Hassel-Reusing στον Εισαγγελέα του ΔΠΔ (ICC) και εδω μια περίληψη  ] 

Σύμφωνα με όλα τα προαναφερθέντα και επειδή στην Ελλάδα δεν προβλέπεται  ούτε η διαδικασία για την διερεύνηση των εγκλημάτων που έχουν καταγγελθεί στη Χάγη, ούτε αρμόδιος Εισαγγελέας και, σε κάθε περίπτωση, όλοι οι νυν, οι πρώην αλλά και οι μελλοντικοί Έλληνες πολιτικοί και όλοι οι εταίροι τους καλύπτονται από πλήρη ασυλία για ποινικά αδικήματα που ενδεχομένως τελούνται κατά τη άσκηση των κυβερνητικών καθηκόντων τους, είναι περισσότερο από σαφές ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι η τελευταία ευκαιρία σωτηρίας μας .

Η Ελλάδα πεθαίνει και μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να βοηθήσει. Ούτε τα χρήματα, ούτε οι εκλογές, ούτε μια νέα κυβέρνηση. Τίποτα. Μόνο η δικαιοσύνη! Όλα τα υπόλοιπα μετά. Γι΄αυτό στηρίξτε τον αγώνα για δικαιοσύνη που ξεκινήσαμε πολλοί. Ζητάμε το αυτονόητο: να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να αποκατασταθεί το δημοκρατικό πολίτευμα. Βοηθήστε μας !

Petition/Αίτημα

Ως πολίτης του κόσμου, στηρίζω το δικαστικό αγώνα των Ελλήνων και ζητώ από τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) να ενεργοποιήσει αμέσως τις διαδικασίες, να εξετάσει τα εγκλήματα που τελέστηκαν στην Ελλάδα και να οδηγήσει σε δίκη όσους ευθύνονται γι΄αυτά. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν, τα εγκλήματα αυτά πρέπει να αποτραπούν.

As a citizen of the world, I support the legal battles of the Greek people and ask the Prosecutor of the International Criminal Court (ICC) to immediately activate procedures, to investigate the crimes being perpetrated in Greece and bring to trial anybody responsible for them. Any and all persons found guilty must be punished. Such crimes must be prevented.

Como ciudadano del mundo, apoyo las batallas legales del pueblo griego y pido al Fiscal de la Corte Criminal Internacional (ICC) que abra procedimientos inmediatos para investigar los crímenes que están siendo perpetrados en Grecia y lleven a juicio a las personas responsables de ellos. Cualquier persona encontrada culpable de estos crímenes debe ser penalizada. Estos crímenes deben ser prevenidos. 

Για να υπογράψετε το αίτημα κάντε κλικ εδώ 

(απαιτούνται μόνο ένα όνομα και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Συμπληρώστε αυτά τα πεδία του εντύπου διευκρινίστε την χώρα και τελειώσατε. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να επιλέξετε να μην δημοσιευτεί το όνομα σας στη λίστα των υπογραφών. Το e-mail ούτως η άλλως δεν δημοσιεύεται και δεν χρησιμοποιείται για κανένα άλλο σκοπό)

“ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ” αυτοί, “Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ” εμείς ! Για να δούμε ποιος θα νικήσει τελικά …

 

Ανανέωση 29 Μαΐου 2017

Το ψήφισμα έγινε με σκοπό την δημοσιοποίηση των καταγγελιών που έγιναν στη Χάγη με αφορμή τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τα οποία τελούνται στην Ελλάδα, αλλά και την άσκηση πιέσεων προς πάσα κατεύθυνση. Η διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι χρονοβόρα και το ψήφισμα θα συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του έως να δικαιωθούμε. 

Τις καταγγελίες και μερικές σχετικές πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ 

28 comments on “Προς τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC): ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

  1. Pingback: Υπογράψτε και προωθήστε! | Αφυπνιση

  2. Pingback: Σώστε την δημοκρατία στην Ελλάδα ! Σώστε την κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού! | Στείριδα- el Steiri-Στείρι Βοιωτίας

  3. Pingback: Σώστε την Δημοκρατία στην Ελλάδα! ~ Save Democracy in Greece! « Αναγνωστόπουλος Δημήτρης

  4. Pingback: ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! « www.olympia.gr

  5. Pingback: Κάνουμε επικοινωνιακό πόλεμο. Παρακαλώ βοηθήστε! « Διαγγελέας

  6. Pingback: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!! Muito obrigado Prof. Jose Antonio Costa Ideias ! | Τα blogs της Πιερίας

  7. Pingback: Αρχίζουν το ξεπούλημα της περιουσίας ΜΑΣ για να πληρώσουν τα χρέη ΤΟΥΣ! | αἰέν ἀριστεύειν

  8. Pingback: Αρχίζουν το ξεπούλημα της περιουσίας ΜΑΣ για να πληρώσουν τα χρέη ΤΟΥΣ! | ENA

  9. Pingback: Και τρίτη προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης!!!!! « Τόνοι καὶ Πνεύματα ….

  10. Pingback: Κρήτη «gas giant»! Η “μυστική” έκθεση για τα ελληνικά πετρέλαια | αἰέν ἀριστεύειν

  11. Pingback: ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ | Κ.Α.Π.Α.

  12. Pingback: 22.02.2010 – 18.01.2013: Οι νομικές κινήσεις των πολιτών και η αδράνεια της δικαιοσύνης … | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

  13. Pingback: fonazogiasena | Pearltrees

  14. Pingback: Έκτακτη ενημέρωση: Νόμος 3984/2011, προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων, ιστών & κυττάρων | Τόνοι καὶ Πνεύματα ….

  15. Russia Today: Στην Ελλάδα οι άνθρωποι απλά δολοφονούνται

    Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρτίου 2014

    Ενα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ έκανε το δίκτυο Russia Today. Ενα ρεπορτάζ που δείχνει την πραγματικότητα στην Ελλάδα. Εκείνη την εικόνα που πολλοί Ελληνες δεν θέλουεμ να δούμε.

    Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρουν πως ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πλεόνασμα οι πολίτες βιώνουν την πραγματικότητα των Μνημονίων.

    «Οι άνθρωποι απλά δολοφονούνται»: Tα νέα κεφάλαια της ΕΕ για την Ελλάδα κάνουν ελάχιστα για να σταματήσουν την δυστυχία» είναι ο τίτλος.

    Σύμφωνα με το RT, ακόμη και αν οι προβλέψεις για ανάπτυξη 0,6% επαληθευτούν, ο αριθμός αυτός είναι αμελητέος σε μια εποχή που ακόμα και με 5% ετήσια αύξηση θα έπαιρνε στην χρεωμένη χώρα 20 χρόνια, μόνο για να ξεκινήσει να αντιμετωπίζει την ανεργία… Περικοπές λιτότητας έπληξαν το ελληνικό σύστημα υγείας και οι άνθρωποι συχνά μένουν με επιλογή ανάμεσα στο να πεθάνουν από τη φτώχεια και από την έλλειψη των παροχών της κυβέρνησης και της υγειονομικής περίθαλψης, ή απλά να αυτοκτονήσουν.

    Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

    Οι ελληνικοί δρόμοι γέμισαν από απογοητευμένα πλήθη, καθώς περίπου τρεις χιλιάδες μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων βγήκαν στους δρόμους, έχοντας απηυδήσει με τα μέτρα λιτότητας ενώ η χώρα εξασφάλισε ένα νέο δάνειο διάσωσης ύψους € 8.5 δις σε συνδυασμό με περαιτέρω ανεργία και περικοπές δαπανών.
    Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στην Αθήνα έκλεισαν δρόμους, φοβούμενοι ότι οι νέες περικοπές θα μπορούσαν να κάνουν πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων ιατρών, εκπαιδευτικών, να χάσουν την δουλειά τους. Αλλά το νεότερο πρόγραμμα χρηματοδότησης από την ΕΕ είναι ο μόνος τρόπος που έχει η χώρα για να παλέψει με το τεράστιο χρέος της, των 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
    Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν μόλις επιστρέψει από μια αποστολή επανεξέτασης στην Ελλάδα και συνέταξαν έκθεση, η οποία βλέπει τις προοπτικές σταθεροποίησης στο εγγύς μέλλον, με προηγούμενες προβολές και στόχους να εκπληρώνονται, τις τιμές επιστρέφουν στα φυσιολογικά επίπεδα και τον πληθωρισμό σημαντικά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
    Αυτές οι τριμηνιαίες εκθέσεις γίνονται για να προσδιοριστεί αν η Ελλάδα θα παίρνει τις δόσεις των διαθεσίμων της διάσωσης.

    Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μια συμφωνία για το νέο δάνειο θα πρέπει να επανεξεταστεί από το Eurogroup και το ΔΝΤ κατά τις προσεχείς εβδομάδες.
    Συμφώνησαν ότι η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο στη δέσμευσή της να κρατήσει τον τραπεζικό τομέα υγιή – μία από τις προϋποθέσεις για την αποδέσμευση των κονδυλίων, τα οποία καθυστέρησαν πέντε μήνες, λόγω των προηγούμενων αποτυχιών για να το πράξουν.

    Παρά το γεγονός αυτό, το επίπεδο των κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών είναι πολύ χαμηλό και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θεωρούνται εμπόδιο για να επανέλθουν σε φυσιολογική τροχιά.

    Εκτός από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, η τρόικα των δανειστών «συνεχίζει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση του δικτύου κοινωνικής προστασίας, για να αμβλύνει τον αντίκτυπο της οικονομικής ύφεσης», αναφέρει η έκθεση.

    “Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα προγράμματα για την πρόσληψη νέων και ανέργων στο πλαίσιο των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ θα πρέπει να επεκταθούν, και ένα ελάχιστο πρόγραμμα εγγυημένου εισοδήματος έχει ξεκινήσει σε πιλοτική βάση σε δύο δήμους, με στόχο επέκτασής τους σταδιακά σε εθνική βάση το 2015″, συνέχισε.

    Το παραπάνω είναι μικρή παρηγοριά για τους ανθρώπους στους δρόμους, οι οποίοι αισθάνονται ότι η στρατηγική της ΕΕ πήρε κάτι κακό και το έκανε χειρότερο.
    Ο πληθυσμός βιώνει το έκτο συνεχόμενο έτος ύφεσης. Η ανεργία ανέρχεται σήμερα σε ένα ρεκόρ 28%, και οι κάτω των 25 ετών αντιμετωπίζουν το υψηλότερο ποσοστό της, με τα ποσοστά ανεργίας των νέων τώρα στο 60%.

    Συνολικά 1,38 εκατομμύρια Έλληνες είναι άνεργοι. Οι τράπεζες δεν δανείζουν. Τα κλεισίματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αυξάνονται σταθερά.
    Δεδομένου ότι αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα επλήγη από την – επιβεβλημένη από την ΕΕ – λιτότητα, η οικονομία της εξακολουθεί να συρρικνώνεται, μέσα σε τέσσερα χρόνια έχει ήδη συρρικνωθεί κατά 25%.

    Ο αισιόδοξος τόνος της έκθεσης μπορεί να είναι αληθινός, αλλά οι ειδικοί λένε ότι ο μικρός ρυθμός ανάπτυξης 0,6% είναι αμελητέος σε μια εποχή που ακόμα και με 5% ετήσια αύξηση θα έπαιρνε στην χρεωμένη χώρα 20 χρόνια, μόνο για να ξεκινήσει να αντιμετωπίζει την ανεργία.

    Ο Κώστας Αγγελίδης, ένας φτωχός Αθηναίος συνταξιούχος του οποίου ο άρρωστος φίλος πέθανε λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν, αισθάνεται εντελώς απελπισμένος και εξαθλιωμένος.
    Περικοπές λιτότητας έπληξαν το ελληνικό σύστημα υγείας και οι άνθρωποι συχνά μένουν με επιλογή ανάμεσα στο να πεθάνουν από τη φτώχεια και από την έλλειψη των παροχών της κυβέρνησης και της υγειονομικής περίθαλψης, ή απλά να αυτοκτονήσουν.
    «Ανασφάλιστος ίσον σκουπίδια. Και τι να κάνω; Απλά περιμένω να ακολουθήσω τον φίλο μου», κατέληξε.

    Αλλά ο πληθυσμός της χώρας προσπαθεί να κρατήσει ο ένας τον άλλον, μέσω των διαφόρων κοινωνικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας υγειονομικής περίθαλψης μέσω ιατρικών δωρεών και ειδικών, οι οποίοι δίνουν τον χρόνο τους για να παρακολουθήσουν κάποιους που σε διαφορετική περίπτωση, οι μέρες τους θα ήταν μετρημένες.
    Ο Γιώργος Βήχας, καρδιολόγος σε μία από αυτές τις κοινωνικές κλινικές, πιστεύει ότι οι πολιτικές της τρόικας είναι «πολύ άδικες. Αυτό είναι απάνθρωπο, και όλες αυτές οι πολιτικές και οι αποφάσεις που επιβάλλονται σήμερα στην Ελλάδα, έχουν αντίκτυπο σε όσους δεν έχουν ασφάλιση. Αλλά αργότερα θα επηρεάσει και τους άλλους επίσης. Και στο τέλος της ημέρας, οι άνθρωποι απλά δολοφονούνται”.

    http://avriani.makedonias.gr/russia-today-στην-ελλάδα-οι-άνθρωποι-απλά-δολοφο

  16. Το πρόγραμμα αποδόμησης και υποδούλωσης της Ελλάδας

    Ιανουάριος 23, 2014

    Του Γιώργου Ρακκά από το Άρδην τ. 94

    Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται αποτελεί σχέδιο αποδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας. Οι εντεταλμένοι των ξένων δανειστών μας λειτουργούν ως «οικονομικοί δολοφόνοι». Οι οικονομικές πολιτικές που εισάγουν στην Ελλάδα ομοιάζουν με εκείνες που ακολουθούν σε υπό πτώχευση και προς πώληση εταιρείες που περιέρχονται υπό τον έλεγχο των Μεγάλων Τραπεζών, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Είναι πολιτικές «downsizing», δηλαδή συρρίκνωσης της εκάστοτε εταιρείας στις ελάχιστες ζωτικές λειτουργίες και εκποίησής της έναντι πινακίου φακής. Το αυτό συμβαίνει και στην περίπτωσή μας, μόνο που αντί για μια εταιρεία, έχουμε μια ολόκληρη χώρα, και αντί για εργαζόμενους, τον ελληνικό λαό.

    Η συνέχεια εδώ

    Το πρόγραμμα αποδόμησης και υποδούλωσης της Ελλάδας

  17. Pingback: Έχετε δέκα λεπτά; Κάντε τώρα κάτι Εθνικά χρήσιμο

  18. Προς βουλευτές: Αυτά θέλει η κυβέρνηση να χαρίζετε σήμερα στην Ανώνυμη Εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ –> https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/03/20/προς-βουλευτές-αυτά-θέλει-η-κυβέρνηση/ΤΑΙΠΕΔ

    Greek Default: Statement by the IMF on Greece /Δήλωση του ΔΝΤ σχετικά με την Ελλάδα –>

    Greek Default: Statement by the IMF on Greece /Δήλωση του ΔΝΤ σχετικά με την Ελλάδα

  19. Οι Γερμανοί βάζουν στο “τραπέζι” τα κοιτάσματα φυσικού αερίου

    04-Δεκ-2012
    Του Ηλία Γ. Μπέλλου

    Την πιο επίσημη μέχρι στιγμής συζήτηση στις διεθνείς αγορές για τα αποθέματα υδρογονανθράκων που ενέχεται να ελέγχει η Ελλάδα ανοίγει η Deutsche Bank, η οποία υπό την επιφύλαξη ότι οι διαθέσιμες γεωλογικές μελέτες θα αποδειχθούν αληθινές, αποτιμά τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης στα 427 δισεκατομμύρια ευρώ, μιλά για καθαρό όφελος για το δημόσιο της τάξης των 214 δισ. ευρώ -ή 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος- και εξετάζει τους «κανόνες εμπλοκής» των ξένων επενδυτών στην εκμετάλλευσή τους.

    Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα επισημαίνει πως τα αποτελέσματα των σεισμολογικών ερευνών που έχουν ξεκινήσει αναμένονται στα μέσα του 2013 και εάν ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες γεωλογικές εκτιμήσεις, μελέτες και αναγωγές Ελλήνων και ξένων επιστημόνων τότε η αξία τους προσεγγίζει πράγματι τα 430 δισ. ευρώ.

    Με δεδομένο ότι ως γενικός κανόνας το 25% εξ αυτών προορίζεται για το κόστος εξόρυξης και διάθεσης και άλλο 25% είναι το περιθώριο κέρδους των εταιρειών που θα αναλάβουν τις δραστηριότητες αυτές, υπολογίζει πως το 50% ήτοι περί τα 214 δια. ευρώ αποτελούν το καθαρό όφελος για τα δημόσια ταμεία.

    Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 107% του ΑΕΠ και αναμένεται να αρχίσει να εισρέει κοντά στην χρονική στιγμή που έχει τεθεί ο στόχος για την μείωση του χρέους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ προς τα επίπεδα του 120%, δηλαδή περί το 2020. Και αυτό διότι όπως επισημαίνει συνήθως χρειάζονται 8 με 10 έτη για να αρχίσει η εμπορική εκμετάλλευση να παράγει χρηματοροές.

    Η Deutsche Bank -που διατηρεί σαφέστατα απόσταση από την ακρίβεια των εκτιμήσεων για τα κοιτάσματα εωσότου όπως αναφέρει ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών- προχωρά ούτως ή άλλως στην αποτίμηση της σημασίας τους σε σχέση με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αλλά και την διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας.

    Αναφορικά με τη βιωσιμότητα εκτιμά πως για την ώρα δεν μπορεί να υποστηριχθεί ότι βελτιώνεται αλλά αυτό αλλάζει σαφέστατα από την ώρα που τα κοιτάσματα θα αποδειχθούν και ακόμα περισσότερο από την χρονική στιγμή που θα μπουν στην παραγωγή οπότε και θα κάνουν πολύ πιο διαχειρίσιμα τα δανειακά βάρη.

    Για το πολιτικό κλίμα και τις επιπτώσεις που θα έχει η ανάδειξη της Ελλάδας στην 15η μεγαλύτερη κάτοχο κοιτασμάτων φυσικού αέριου στον κόσμο -εάν οι παραπάνω εκτιμήσεις αποδειχθούν κοντα στην πραγματικότητα- αναφέρει πως μπορεί να ενθαρρύνει φυγόκεντρες από την ευρωπαϊκή προοπτική προσεγγίσεις (σ.σ.: «go it alone strategies»).

    Με το φυσικό αέριο όμως και τους υδρογονάνθρακες εν γένει να διαπραγματεύονται στις διεθνείς αγορές σε δολάρια και τις εταιρείες ερευνών πετρελαίου και αερίου «συνηθισμένες να λειτουργούν σε καθεστώτα που χαρακτηρίζονται από αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα» κρίνει περιορισμένο το επενδυτικό ρίσκο.

    Προσθέτει δε πως η αποκλιμάκωση του εργατικού κόστους και οι καθοδικές πιέσεις και σε άλλα κόστη στην ελληνική οικονομία ενδέχεται να προσφέρουν βελτιωμένα λειτουργικά περιθώρια στις εταιρείες που θα αποφασίσουν να επενδύσουν.

    Η ύπαρξη καθαρού φορολογικού πλαισίου θεωρείται επίσης ως αναγκαία προϋπόθεση για την προσέλκυση των μεγάλων εταιρειών όπως και ο τρόπος που εγγράφονται λογιστικά οι αποσβέσεις των επενδύσεων. Επισημαίνεται όμως πως η τελευταία νομοθετική ρύθμιση για τους υδρογονάνθρακες είναι πρόσφατη και έλαβε χώρα το 2011.
    Ως ρίσκο αντιμετωπίζεται πάντως η προοπτική ενός ατυχήματος που θα οδηγούσε σε redenomination στην Ελλάδα (μια “πολιτικά ορθή” διατύπωση για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ) αφού όπως αναφέρει η χρηματοδότηση για τόσο μεγάλα project αναγκαστικά θα προέλθει από πηγές εκτός Ελλάδας . Και σε αυτή την περίπτωση όμως θεωρεί πως η διαχείριση του ρίσκου έιναι εφικτή όπως για παράδειγμα με ασφαλιστήρια συμβόλαια.

    Πέραν όλων αυτών η Ελλάδα όντας μία από τις ευρωπαϊκές οικονομίες με τους μεγαλύτερους λογαριασμούς εισαγωγών ενέργειας, αποδεδειγμένα αποθέματα φυσικού αερίου θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Ελλάδα αφού το2011, οι εισαγωγές ενέργειας (συνολικά, δηλαδή, τα ορυκτά καύσιμα, τα λιπαντικά και τα συναφή προϊόντα) ανήλθαν στα 11 δισ. ευρώ ή κοντά στο 5% του ΑΕΠ, προσθέτει.

    Η γερμανική τράπεζα κάνει δε και ειδική μνεία στο γεγονός ότι οι γεωλόγοι εμπειρογνώμονες αναφέρουν την ύπαρξη και σημαντικών αποθεμάτων πετρελαίου στην Ελλάδα επιπροσθέτως αυτών του φυσικού αέριου. Διευκρινίζεται ότι οι υπολογισμοί της τράπεζας αφορούν μόνον τα υποθαλάσσια κοιτάσματα των υποθαλάσσιων εκτάσεων νοτίως της Κρήτης και όχι και αυτών του Ιονίου ή και του Αιγαίου.

    Η Deutsche προχωρά όμως παρακάτω και αντλώντας πρακτικές από παραδείγματα στην ιστορία της διεθνούς οικονομίας, υπαινίσσεται ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η δέσμευση ενός ποσοστού των όποιων μελλοντικών εσόδων από τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, σε ένα ειδικό εθνικό ταμείο.

    Το ταμείο αυτό θα μπορούσε να παρακρατεί ένα ποσοστό της τάξης του 30%των δημοσίων εσόδων από το αέριο για να διαχειρίζεται και να εξισορροπεί βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις στις τιμές και να επενδύει σε δραστηριότητες εκτός του ενεργειακού τομέα που να ενισχύουν την οικονομία μακροπρόθεσμα.

    Ο συντάκτης της έκθεσης της Deutsche Bank, Mark Wall, υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής τράπεζας στα γραφεία της στο Λονδίνο (Director), επισημαίνει όμως και τον κίνδυνο να εκτροχιαστεί προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας από την ευφορία που μπορεί να προκαλέσουν ιδιαίτερα υποσχόμενα ευρήματα.

    Πρόκειται -όπως εξηγεί στην έκθεση που δημοσίευσε τις ημέρες που το Εuro Working Group προετοίμαζε το έδαφος για τις τελευταίες αποφάσεις για τη χώρα- για το σύνδρομο του λεγόμενου «Dutch Disease».

    Σύνδρομο το οποίο αναφέρεται στην ανακάλυψη των κοιτασμάτων αερίου της Ολλανδίας το 1959, η οποία συνοδεύτηκε από εισροές ξένου συναλλάγματος που κράτησαν την ανταγωνιστικότητα της υπόλοιπης οικονομίας χαμηλά.

    «Υπάρχει η άποψη πως σε ένα περιβάλλον αδύναμων μακροοικονομικών θεμελιωδών μεγεθών και φτωχής δημοσιονομικής διαχείρισης οι επιδόσεις πλούσιων σε φυσικούς πόρους οικονομιών υστερούν των ομολόγων τους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

    http://www.capital.gr/story/1680934

  20. Η Ελλάδα σε υγειονομική κρίση: Ανοιχτή επιστολή Bέλγων πανεπιστημιακών γιατρών

    Δημοσιεύτηκε στις Ιουλίου 20, 2015

    Κύριε Πρωθυπουργέ,

    Κυρία Υπουργέ της Υγείας,

    Εμείς, Κοσμήτορες των Πανεπιστημιακών Ιατρικών Σχολών, Πρόεδροι Σχολών Δημόσιας Υγείας, ιατρικοί υπεύθυνοι, από κοινού με την πρωτοβουλία των Ιατρών του Κόσμου, νιώθουμε βαθιά ανησυχία για την επιδείνωση του Ελληνικού Συστήματος Υγείας και τη βαθιά επιδείνωση της κατάστασης υγείας του ελληνικού λαού. Σας ζητάμε να χρησιμοποιήσετε την επιρροή σας, ώστε οι ευρωπαϊκές συμφωνίες βοήθειας για την Ελλάδα να θεμελιώνουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

    Τουλάχιστον 2,5 εκ. Έλληνες ζουν αυτή τη στιγμή κάτω από το όριο της φτώχιας (1). Το Μάρτιο 2015, η Eurostat εκτιμούσε το ποσοστό ανεργίας σε 25,6% και αυτό, ενώ το επίδομα και η ιατρική κάλυψη παύουν να ισχύουν το αργότερο 12 μήνες μετά τη διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας. Η παιδική φτώχεια πέρασε από 23% σε 40,5% ανάμεσα στο 2008 και το 2012 (2). Το 2014, το 27,3% των Ελλήνων ζούσε σε σπίτια με υπερβολικά πολλά άτομα σε σχέση με τη χωρητικότητά τους, το 29,4% δήλωνε ότι δεν μπορούσε πλέον να θερμανθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα και το 57,9% των πιο ευάλωτων ήταν αναγκασμένοι να αναβάλλουν την πληρωμή των βασικών τιμολογίων παροχής υπηρεσιών (νερό, ρεύμα).

    Η οικονομική κρίση και η πολιτική λιτότητας μετέτρεψαν την Ελλάδα στο άρρωστο παιδί της Ευρώπης. Το περασμένο έτος, ο ΟΟΣΑ ανακοίνωνε ότι το εν τρίτο του πληθυσμού δεν διέθετε πλέον ιατρική κάλυψη (3). Πολλές έρευνες αποδεικνύουν ότι ακόμη και τώρα οι ευάλωτες ομάδες είναι εκείνες που πρώτες βάλλονται από τα μέτρα περικοπών και λιτότητας (4).

    Το ποσοστό ατόμων, που δηλώνει ότι δεν καλύπτονται οι ανάγκες υγείας του, διπλασιάστηκε σχεδόν με την κρίση, περνώντας από 5,4% το 2008 σε 9% το 2013 (5). Ανάμεσα στο 2008 και το 2011, ο αριθμός σοβαρών καταθλίψεων πολλαπλασιάστηκε κατά 2,5. Την ίδια περίοδο, οι διαγνώσεις HIV-θετικό σχεδόν διπλασιάστηκαν. Τα παιδιά είναι βέβαια τα σιωπηλά θύματα αυτής της κρίσης. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο αριθμός βρεφών που γεννιούνται ελλιποβαρή αυξήθηκε κατά 16% (6) ανάμεσα στο 2008 και το 2011. Ο αριθμός των νεκρών νεογέννητων αυξήθηκε κατά 32% (7).

    Πριν την κρίση, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας υποδέχονταν κυρίως μετανάστες στα Κέντρα Υγείας. Ορισμένα από τα ιατρεία, όπως στο Πέραμα, υποδέχονται πλέον κατά 80% Έλληνες. Το 84,9% των ασθενών, οι οποίοι στράφηκαν στους Ιατρούς του Κόσμου, δεν είχαν καμία ιατρική κάλυψη. Μόνο το 69,7% των παιδιών έχουν εμβολιαστεί ενάντια στον τέτανο, ενώ ούτε το 60% δεν προστατεύεται πλέον από την ερυθρά ή την παρωτίτιδα.

    Παρακαλούμε επιτακτικά για την προσοχή σας: Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος της 12ης Ιουλίου δεν εγγυάται ότι θα διατηρηθούν σε ισχύ τα μέτρα, που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση ενάντια στην κρίση.

    Τι ζητάμε;

    Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) δηλώνει ότι τα συστήματα υγείας απαιτούν περισσότερα, και όχι λιγότερα, σε πόρους, όταν η οικονομία είναι σε κρίση. Από την άλλη, επιμένει στα οικονομικά οφέλη μιας μεγαλύτερης επένδυσης σε αυτό τον τομέα. Πάντα σύμφωνα με την ΠΟΥ, τα προηγούμενα προγράμματα Ε.Ε.-ΔΝΤ δεν έχουν επαρκώς λάβει υπόψη αυτή την επιταγή (8).

    Ζητάμε στην κυβέρνηση του Βελγίου να δράσει προς αυτή την κατεύθυνση και να στηρίξει αυτή τη διεθνή σύσταση. Πρακτικά, ζητάμε το Βέλγιο να τοποθετηθεί στο πλαίσιο των μελλοντικών ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, έτσι ώστε να αποκλειστεί η Υγεία από τους τομείς περιστολής δαπανών. Στις διαπραγματεύσεις για ένα νέο κοινωνικό πακέτο με την Ελλάδα, το Βέλγιο μπορεί να εισηγηθεί υπέρ ενός συστήματος προστασίας, το οποίο να δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση να θωρακίσει το σύστημα υγείας με μέσα που θα του επιτρέψουν να παρουσιάσει θετικούς δείκτες υγείας.

    Σας ζητάμε μία συνάντηση, ώστε να συζητήσουμε γι’ αυτά τα θέματα, σε ένα επιστημονικό και δεοντολογικό πνεύμα.

    Με όλη την εκτίμηση και τον σεβασμό μας.

    Υπογραφές:

    Prof. Michel Roland, Président de Médecins du Monde, et :

    Prof. Dr. Lieven Annemans – Professeur d’économie de la santé. Université de Gand.

    Dr. Guy Beuken – Responsable de la maîtrise complémentaire en médecine générale. CAMG – UCL.

    Prof. Yves Coppieters – Professeur d’épidémiologie et de santé publique, Centre de recherche en Epidémiologie, Biostatistique et Recherche clinique, Centre de recherche en Politiques et systèmes de santé – Santé internationale. Ecole de santé publique – ULB.

    Prof. Bart Criel – Professeur au Département Santé Publique de l’IMT d’Anvers

    Prof .Dr. Michel Degueldre – Président de la Fondation CHU- St Pierre

    Prof. Jan De Maeseneer – Vice-doyen de la faculté de médecine de l’Université de Gand

    Prof. Dr. Petra Desutter- Professeur à l’Université de Gand, sénatrice

    Prof. William D’Hoore – Président de l’Institut de recherche santé et société

    Prof. Guy Durant – Professeur émérite à la Faculté de Santé Publique de l’UCL.

    Prof. Yvon Englert – Doyen de la Faculté de médecine de l’ULB

    Professeur Didier Giet – Président du Département de Médecine Générale. Faculté de Médecine – Université de Liège.

    Prof. Dr. Alain Leveque – Directeur du Centre de Recherche en épidémiologie, Biostatistiques et recherche clinique. Vice-President de l’Ecole de Santé Publique, ULB

    Prof. Fred Louckx – Professeur de sociologie de la santé, ULB

    Pascale Peraita – Présidente du CHU St Pierre.

    Prof. Roy Remmen – Président de l’unité de formation et de recherche des soins de première ligne et interdisciplinaire de la Faculté de médecine, (co)département. Discipline de médecine familiale. Université d’Anvers.

    Prof. Michel Roland – Professeur de médecine générale ULB/ Président de Médecins du Monde

    Prof. Dr Marco Schetgen – Vice-Doyen de la Faculté de Médecine, ULB

    Prof. Dr. Marleen Temmerman – Directeur de l’Organisation Mondiale de la Santé (Genève) et professeur à l’Université de Gand

    Pr. Dr. Jean-Pierre Unger – Unité de soins du secteur public, ministère de la Santé Publique, Institut de Médecine Tropicale, Anvers; Hon.Senior Research Fellow, Queen Mary, University of London

    Prof. Guy Vanderstraeten – Doyen de la faculté de médecine et des sciences de la santé, Université de Gand.

    Prof. Dr. Guido Van Hal – Epidémiologie et médecine sociale. Sociologie médicale et politique de la santé. Université d’Anvers.

    Dr. Patrik Vankrunkelsven – Directeur du Centre belge pour l’Evidence-Based Medicine (CEBAM)

    Prof. Dr. Marc Vanmeerbeeck – Département de Médecine générale, ULg

    Prof. Dominique Vanpee – Doyen MEDE, UCL.

    Prof. Dr. Geert Verbeke – Directeur du département de la santé publique et des soins primaires, Institut interuniversitaire de biostatistique et de bioinformatique statistique, KU-Leuven-UHass

    (1)Statistics on income and living conditions 2013. Athens: Hellenic Statistical Authority, 2013.

    (2) UNICEF Office of Research. Children of the Recession: The impact of the economic crisis on child well-being in rich countries. Florence, 2014.

    (3) OECD. Focus on inequality and growth. OECD Directorate for Employment, Labour and Social Affairs. Paris, December 2014.

    (4) Simou E, Koutsogeorgou E. Effects of the economic crisis on health and healthcare in Greece in the literature from 2009 to 2013: A systematic review. Health Policy 2014; 115: 111-9.

    (5) http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Unmet_health_care_needs_statistics

    (6) http://stats.oecd.org/index.aspx?DataSetCode=HEALTH_STAT, dernière recherche le 14/07/2015

    (7) Vlachadis N, Kornarou E. Increase in stillbirths in Greece is linked to the economic crisis. BMJ 2013; 346: f1061.

    (8) European Observatory on Health Systems and Policies. Economic crisis, health systems and health in Europe: impact and implications for policy. Geneva: WHO, 2014.

    Πηγή άρθρου στην Βελγική εφημερίδα La Libre http://www.lalibre.be/archive/la-grece-en-pleine-crise-sanitaire-la-lettre-ouverte-des-medecins-belges-a-charles-michel-et-maggie-de-block-55a80c8c35708aa437010b22

  21. 29/12/13
    Η “Νομότυπη αντισυνταγματική συμπεριφορά” και η γενοκτονία μας

    τοῦ Νικολάου Σταυριανίδη, Ἐφέτη Διοικητικῶν Δικαστηρίων (D.E.A. Δημοσίου Δικαίου, D.E.A. Φιλοσοφίας του Δικαίου)

    Ἀντισυνταγματική συμπεριφορά τοῦ κράτους ἤ τῶν ἰδιωτῶν, εἶναι τόσο ἡ εὐθεία ὅσο καί ἡ νομότυπη παραβίαση τοῦ Συντάγματος. Πότε καί πῶς, ἕνα σύνολο διατάξεων, μιᾶς ἑκάστης παρισταμένης ὡς τυπικῶς συνταγματικῆς, δύναται νά συγκροτῆ ἀντισυνταγματική συμπεριφορά τοῦ κράτους ἤ τῶν δημοσίων νομικῶν προσώπων;
    Ὅταν εἴτε α) οἱ διατάξεις αὐτές περιλαμβάνονται σέ διαφόρους νόμους καί ἡ συνδυασμένη ἐφαρμογή τους συνεπάγεται τήν σοβαρή παραβίαση θεμελιώδους δικαιώματος μικρῆς ἤ μεγάλης κατηγορίας πολιτῶν ἤ ἀλλοίωση αὐτοῦ τούτου τοῦ δημοκρατικοῦ πολιτεύματος, εἴτε β) οἱ διατάξεις αὐτές περιέχονται στό ἴδιο νομοθέτημα τό ὁποῖο ὅμως στό σύνολό του ἔχει ἀντισυνταγματική κατεύθυνση – καί διά τοῦτο πλήττει καίρια τόν ἄνθρωπο καί τήν ἀξία του, ἤ τό ἀνθρώπινο πρόσωπο, ἤ συνταγματικά δικαιώματά του ἤ τήν Δημοκρατία, εἴτε γ) πρόκειται περί κυβερνητικῶν πολιτικῶν ἤ/καί περί πρακτικῶν τῆς Διοικήσεως, ἤ παραλείψεων τῆς Διοικήσεως, οἱ ὁποῖες ὅμως, ἄν καί παρίστανται ὡς τυπικῶς νομότυπες κάθε μία τους, συνδυασμένως ἐφαρμοζόμενες συγκροτοῦν ἀντισυνταγματική συμπεριφορά κατά τά προαναφερθέντα. Πιθανόν, μέ τίς κατ’ ἰδίαν διατάξεις ἤ πρακτικές ἤ παραλείψεις αὐτές, νά ἐπιδιώκονται (καί) σκοποί δημοσίου συμφέροντος, ἀλλά τοῦτο εἶναι ἀδιάφορο ἀπό ἀπόψεως ἀντισυνταγματικότητος τῆς ὅλης λειτουργίας τους στήν πραγματικότητα καί κατ’ ἀποτἐλεσμα.
    Παρόμοια ἰσχύουν καί προκειμένου περί πράξεων καί παραλείψεων ἰδιώτου, πού κάθε μία τους εἶναι μέν νομότυπη καί συνταγματικῶς ἐπιτρεπτή, στό σύνολό τους ὅμως, καί κατ’ ἀποτέλεσμα, συγκροτοῦν ἀντισυνταγματική συμπεριφορά κατά τήν προαναφερθεῖσα ἔννοια.
    Τό πρόβλημα εἶναι ὅτι οἱ συνήθειες τῶν σημερινῶν δικηγόρων, ὅπως ἄλλωστε καί ὁ τρόπος γραφῆς τῶν δικαστικῶν ἀποφάσεων, ἔχουν προσανατολισθῆ, πρός παρανομίες καί ἀντισυνταγματικότητες πού προκύπτουν ἀπό μεμονωμένες πράξεις ἤ παραλείψεις, σέ σχέση μέ συγκεκριμένες διατάξεις. Εἶναι ἀσύνηθες μέχρι σήμερα νά στοιχειοθετεῖται νομότυπη ἀντισυνταγματική συμπεριφορά ἀπό πλείονες διατάξεις, πρακτικές, πράξεις καί παραλείψεις, ὅπως εἶναι δύσκολο νά στοιχειοθετηθῆ ἡ σύσταση, καί ἰδίως ἡ διατήρηση, ἐγκληματικῆς συμμορίας.
    Καί ἡ μέν ὕπαρξη ἐγκληματικῆς συμμορίας προκύπτει ἀπό ἕνα σύνολο πράξεων καί παραλείψεων φαινομενικῶς ἀσυνδέτων μεταξύ τους, χρειάζεται δέ ἕνας συνδετικός ἱστός, νοητικῆς κατασκευῆς, γιά νά συνδυάσῃ διάφορες πράξεις καί παραλείψεις αφ’ ἑνός, προθέσεις καί ἀμέλειες ἀφ’ ἑτέρου – μέ προφανῆ τόν κίνδυνο παρανοήσεων, ὅταν ὑπάρχῃ ἐνδεχόμενο ἀμφίβολης ἑρμηνείας προθέσεων, ὅπως προθέσεων γιά ἄμυνα ἀπέναντι σέ συλλογικούς κινδύνους ἤ γιά ἀντιμετώπιση γενικωτέρων καταστάσεων ἀνάγκης.
    Ἀντιθέτως, γιά νά στοιχειοθετηθῆ ἀπό πλείονες διατάξεις, πρακτικές, πράξεις καί παραλείψεις, νομότυπη ἀντισυνταγματική συμπεριφορά, χρειάζεται μόνο ἕνας συνδετικός ἱστός, νοητικῆς κατασκευῆς, ἀντικειμενικά διαγνώσιμος ἀπό Δικαστήριο, καί ὄχι ἀπόδειξη προθέσεων καί ὑποκειμενικῶν πλημμελειῶν ὅσων ἐμπλέκονται. Γιά νά ἀντιμετωπισθῆ δέ ἡ νομότυπη ἀντισυνταγματική συμπεριφορά, ἡ πρωτοβουλία ἀνήκει κατ’ ἐξοχήν, ὄχι στήν Εἰσαγγελική Ἀρχή ἤ στά Δικαστήρια, πού μόνο ἐν συνεχείᾳ ἤ παρεμπιπτόντως δύνανται νά παρέμβουν, ἀλλά στούς δικηγόρους. Αὐτοί δύνανται καί ὀφείλουν νά παράσχουν νοητική ἑνότητα στό ὑλικό ἐκ διατάξεων νόμων, πρακτικῶν καί παραλείψεων, μέ κριτήριο βεβαίως τά συνταγματικά καθήκοντα τοῦ κράτους καί τῶν ἰδιωτῶν. Δόλος ἤ ἀμέλεια, ἐπιπροσθέτως στοιχειοθετούμενα, δύνανται νά ὁδηγήσουν ἐμπλεκομένους καί στό ἐδώλιο τοῦ κατηγορουμένου.
    Εἰδικώτερα ὅμως, ἐγκληματική ὁμάδα γιά τήν ἐπιτέλεση γενοκτονίας, ὑπάρχει ὅταν ἐπιχειρεῖται, σκόπιμα ἀπό ὅλους ἤ ἀπό ὁρισμένους, α) στέρηση, στοιχειώδους περιουσίας, ὑγειονομικῆς περιθάλψεως καί τῶν προς τό ζῆν ἀναγκαίων ἀπό σημαντική μερίδα τοῦ λαοῦ, ἐν γνώσει τῆς πιθανότητας ἀποβιώσεως μέρους αὐτοῦ, β) ὑποχρεωτική ἐπί μακρόν ἀπομάκρυνση ἀνηλίκων καί νέων ἀπό τήν πατρίδα τους, προκειμένου ἔτσι νά ἀπορροφηθοῦν ἀπό ἄλλες ἐθνικές ὁμάδες, γ) πρόκληση οἰκονομικῶν, νομικῶν καί κοινωνικῶν συνθηκῶν πού καθιστοῦν ἀδύνατη ἤ δυσχερῆ τήν γέννηση παιδιῶν τοῦ στοχοποιημένου λαοῦ. Αὐτά, μέ παράνομες ἤ καί μέ νομότυπες ἀντισυνταγματικές συμπεριφορές, τις ὁποῖες οἱ ἁρμόδιοι τοῦ κράτους καλοῦνται νά θέσουν σέ ἐφαρμογή, τά δέ δικαστήρια νά μήν ἐλέγξουν.

    Ὁ διεθνής χαρακτηρισμός τῆς “γενοκτονίας” περιλαμβάνει καί τίς στοχευμένες ἤ τίς μαζικές δολοφονίες. Ἀλλά οἱ δολοφονίες στήν Τράπεζα Μαρφίν τήν ἡμέρα πού ψηφιζόταν τό πρῶτο Μνημόνιο, τί ἦσαν; Οἱ “πολιτκές” δολοφονίες τοῦ Φύσσα καί τῶν δύο νέων στά γραφεῖα τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς τί ἦσαν; Ὕστερα, ὑπάρχουν οὕτως ἤ ἄλλως οἱ χιλιάδες αὐτοκτονίες…. Νομίζω ὅτι στοιχειοθετεῖται ὅτι ὡς Ἑλληνικός λαός ἤδη ὑφιστάμεθα ἀληθινή γενοκτονία, ἄν καί “νομότυπη” καί στήν ἀρχή της. Ὅσο γιά τόν δόλο καί τό σχέδιο, ἄς ἐξετασθοῦν οἱ “ἄστοχες δηλώσεις” τῆς κυρίας Λαγκάρντ, πού ἀποκάλυψαν τήν ὕπαρξη σχεδίου γενοκτονίας: Δήλωσε τήν ἐπομένη συναντήσεώς της μέ τήν κυρία Μέρκελ, ὅτι λυπάται περισσότερο γιά τά ἀποθνήσκοντα παιδιά τῆς Ἀφρικῆς παρά γιά τά ἀποθνήσκοντα ἀπό πεῖνα παιδιά στήν Ἀθήνα. Καί τοῦτο, ἐνῶ μετά ἀπό ἔτος καί πλέον ἀκόμη δέν ἔχουμε μαζικούς θανάτους ἀπό πεῖνα ἤ ἀπό κρύο κ.λ.π. στήν Ἑλλάδα, ἄν καί ἀναμένονται. Ὑποχρέωση λοιπόν ἀντιστάσεως ὑπάρχει γιά ὅλους μας ἀνεξαιρέτως. Καί κατά τό Σύνταγμα καί κατά τό Διεθνές Δίκαιο.

    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/12/blog-post_5142.html#.UsFmm_tjKua

  22. “Τα στατιστικά της μνημονιακής γενοκτονίας των Ελλήνων…”.

    Γράφει ο Δημήτρης Τσιμούρας

    Από τους πίνακες της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας διαπιστώνουμε ότι ενώ από το 2003 μέχρι και το 2008 είχαμε κάθε χρόνο μια συνεχή αύξηση στις γεννήσεις, από το 2009 και μετά αρχίζει μείωση, με το ρυθμό της μείωσης συνεχώς να αυξάνει με μεγάλη ταχύτητα, μπαίνοντας στη μνημονιακή καταιγίδα.

    Επίσης μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι το 2003 οι γεννήσεις ήταν κατά 10 χιλιάδες περισσότερες των θανάτων, δηλαδή είχαμε αύξηση του πληθυσμού της χώρας και αυτό συνέβαινε μέχρι και το 2010.

    Το 2014 είχαμε το χαμηλότερο αριθμό γεννήσεων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, οι γεννήσεις το 2014 ήταν κατά 12 χιλιάδες λιγότερες σε σχέση με το 2003 και κατά 26 χιλιάδες λιγότερες σε σχέση με το 2008, όπου τότε είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό γεννήσεων.

    Βέβαια, τα παραπάνω στοιχεία λογικά δεν μπορεί να εκπλήσσουν κανέναν. Λόγω της υπεραυξημένης, πέρα από κάθε όριο, ανεργίας και ιδιαίτερα αυτής των νέων, αυτοί εκ των πραγμάτων αδυνατούν να φτιάξουν δική τους οικογένεια. Και αντί οικογένειας αναγκάζονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό να συγκατοικήσουν και να συντηρηθούν από το πενιχρό εισόδημα των γονιών τους, ή να καταφύγουν σε άλλες χώρες, όπου γης, ως οικονομικοί μετανάστες.

    Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι λόγω της υπογεννητικότητας αλλά και λόγω της οικονομικής μετανάστευσης έχουμε βίαιη γήρανση του πληθυσμού της χώρας μας, μία ακόμη συνέπεια της βάρβαρης πολιτικής τους, μια ακόμη απόδειξη του μεγάλου εγκλήματος, των κάθε απόχρωσης μνημονιακών κυβερνώντων, εις βάρος του ελληνικού λαού.

    Από την άλλη, μελετώντας τον αριθμό των θανάτων στο φάσμα της μνημονιακής περιοχής διαπιστώνουμε ότι ενώ μεν έχουμε μια σχετικά μικρή αύξηση θανάτων, αυτό όμως που αυξάνει ταχύτατα είναι ο ρυθμός της διαφοράς μεταξύ θανάτων και γεννήσεων, μ’ αποτέλεσμα το 2014 οι θάνατοι να υπερτερούν των γεννήσεων κατά 21.592. Ένας τόσο μεγάλος αριθμός για μια τόσο μικρή χώρα!

    Συνέπεια αυτού η χώρα μας να χάνει κάθε χρόνο σε πληθυσμό τους κατοίκους μιας μικρής πόλης, χωρίς φυσικά να υπολογίζονται οι απώλειες λόγω της οικονομικής μετανάστευσης που μας γυρίζει τουλάχιστον 60 χρόνια πίσω.

    http://faretra.info/2016/05/03/tsimouras-statistika-mnimo-genoktonias-ellinon/

  23. Η Γερμανία θέλει τον θησαυρό των Ελλήνων – Το Ράιχ προκαλεί τον Παγκόσμιο Ελληνισμό

    «Μέγα το της θαλάσσης κράτος», γράφει ο Θουκυδίδης.

    Το ελληνικό εμπορικό ναυτικό είναι το μεγαλύτερο του πλανήτη, με 4.500 πλοία συνολικής αξίας 90 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με υπολογισμό της λονδρέζικης εταιρείας Vessels Value.

    Οι δανειστές (δηλαδή οι Γερμανοί) -δεν είναι μυστικό, το λένε επίσημα- έχουν βάλει στο μάτι την ελληνική ναυτιλία.

    Θυμάστε τη δήλωση Ντάισελμπλουμ, ότι ο θησαυρός της Ελλάδας είναι κρυμμένος στο Λονδίνο;

    «Το πιο λυπηρό πράγμα για την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο», είπε ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας αρχές Μαΐου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

    Ή το πρόσφατο δημοσίευμα της Die Welt, που ξαφνικά την έπιασε «ταξικός πόνος», στο οποίο γράφει ότι οι Έλληνες εφοπλιστές δεν συνεισφέρουν στην αποπληρωμή των χρεών;

    Όλοι αυτοί γνωρίζουν ότι όσο η Ελλάδα έχει καράβια θα αποτελεί μια παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη.

    Θα μου πείτε, βεβαίως, «για ποια καράβια μιλάς, με τις ξένες σημαίες και πληρώματα;».

    Σε αυτό πάνω υπάρχει απάντηση: «Για ποια Ελλάδα μου μιλάτε, που τρώει τα παιδιά της, που το δημόσιο χρήμα κατασπαταλήθηκε ή φαγώθηκε από ανεπρόκοπους πολιτικούς και στο πάρτι εκείνων τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς τον λογαριασμό;».

    «Για ποια Ελλάδα;», συνεχίζω να αναρωτιέμαι. «Μιας ντόπιας παρασιτικής ολιγαρχίας «εργολάβων» του δημοσίου; Μια χώρα που οι ικανότεροι και εξυπνότεροι την εγκαταλείπουν διότι η κρατούσα ηλιθιότητα και αναξιοκρατία είναι ανασταλτικοί παράγοντες για κάθε χαρισματικό άνθρωπο να προοδεύσει;».

    Σας ρωτάω ευθέως: Θέλετε και πληρώνετε τους άδικους φόρους;

    Σας αρέσει που πληρώνετε εσείς αυτά που έφαγαν τα λαμόγια;

    Όχι, θα μου απαντήσετε.

    Γιατί λοιπόν στο όνομα ενός δημόσιου χρέους, που δημιούργησε ο πολιτικός κόσμος της χώρας, πρέπει όλοι μας να δυστυχήσουμε, ο δημόσιος πλούτος να ξεπουληθεί και -επειδή δεν αρκούν στους Γερμανούς αυτά- να διαλυθεί και η ναυτιλία μας, η οποία είναι ο επόμενος στόχος τους;

    Γιατί, επίσης αναρωτιέμαι, δεν έχει ακόμα λειτουργήσει η Δικαιοσύνη στη χώρα και οι φυλακές δεν έχουν γεμίσει από εκείνους που μας κατέστρεψαν;

    Καθημερινά ακούω, στις παρέες που συχνάζω, για διαφόρους πολιτικούς που έχουν «δαγκώσει» εκατομμύρια από δεξιά κι αριστερά, που έκαναν μπίζνες με «δικούς» τους ανθρώπους, αυτά συζητιούνται ανοιχτά στα καφέ των δημοσιογράφων.

    Στα αφτιά κανενός εισαγγελέα δεν έφτασαν οι φήμες;

    Και όμως, πέρα από τον Άκη, όλοι οι άλλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, μια κοινωνία «αγγέλων».

    Και επανέρχομαι. Γιατί οι άλλοι, δηλαδή όλοι εμείς, πληρώνουμε τη νύφη;

    Και γιατί πρέπει να μπει στη λίστα των δανειστών και η ελληνική ναυτιλία;

    Από το ελληνικό κράτος ζει η ελληνική ναυτιλία; Από αυτό σιτίζεται; Όχι! Άρα;

    Δύο οικονομικές υπερδυνάμεις υπάρχουν στον πλανήτη, δύο έθνη κινούν τον πλανήτη. Οι Έλληνες με τα καράβια τους και οι Εβραίοι με τις τράπεζές τους.

    «…χωρίς τους Έλληνες δεν λειτουργεί τίποτα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, οι Έλληνες εφοπλιστές καθορίζουν το παγκόσμιο εμπόριο όσο κανένα άλλο έθνος», ομολογεί η Die Welt.

    Από μια καραμπόλα της ιστορίας, Έλληνες και Εβραίοι είναι σήμερα σύμμαχοι.

    Και δεν αναφέρομαι μόνο στη συμμαχία Ελλάδας – Ισραήλ, που αφορά τα κράτη, αναφέρομαι στη στενή συνεργασία μεταξύ του ελληνικού και εβραϊκού λόμπι παγκοσμίως, την οποία φυσικά οι περισσότεροι ούτε και έχετε πάρει χαμπάρι διότι είτε περιμένετε τον Πούτιν να σας σώσει, είτε θέλετε να σώσετε τα παιδάκια που θυσιάζει ως ανθρώπινες ασπίδες η Χαμάς στην Παλαιστίνη, είτε γιατί είστε στόκοι ακροδεξιοί, οπαδοί του Αδόλφου, με ακατανόητο μίσος για τους Εβραίους, είτε γιατί υπάρχει και η κατηγορία εκείνων που πιστεύουν ότι οι Εβραίοι «σταύρωσαν τον Χριστό».

    Πάμε τώρα στον πραγματικό κόσμο.

    Έλληνες και Εβραίοι, στον πραγματικό κόσμο επισημαίνω και όχι στα βιβλία του Λιακόπουλου, είναι σύμμαχοι.

    Και μέχρι που θα φτάσει αυτή η συμμαχία και πόσο ισχυρή θα γίνει, ουδείς γνωρίζει.

    Δεν ξέρω εάν μπορείτε να συλλάβετε το μέγεθος αυτής της ιστορικής συνάντησης.

    Εμένα προσωπικά, και νομίζω των περισσοτέρων, ήταν αδιανόητη πριν δέκα χρόνια. Σήμερα όμως είναι γεγονός.

    Οι ιεροί βράχοι της Αθήνας και της Ιερουσαλήμ έχουν συμμαχήσει.

    Η «ένταση» μεταξύ Παρθενώνα και Ναού, που συμβολίζουν τη λογική και την αποκάλυψη, δεν είναι πλέον απλώς «διαλεκτική», όπως υπογράμμιζε ο Λέο Στράους.

    Οι δύο Ακροπόλεις της σύγχρονης Δυτικής Ανθρωπότητας, για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία τους, βρίσκονται στην ίδια πλευρά.

    Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι Γερμανοί κυνήγησαν τους Εβραίους, κραυγάζοντας διάφορες φτηνές ιδεοληψίες, δεισιδαιμονίες και θεωρίες συνωμοσίας, για να τους πάρουν από τα χέρια το τραπεζικό σύστημα.

    Στον Τρίτο (οικονομικό) Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ίδιοι Γερμανοί, ζητούν από τους Έλληνες εφοπλιστές να πληρώσουν τα σπασμένα από το πάρτι των (δικών τους) πολιτικών και των (δικών τους) «εθνικών» εργολάβων.

    Δεν ξέρω τι δεν καταλαβαίνεις αναγνώστη μου και, για να σου πω την αλήθεια, εάν δεν υποψιάστηκες τουλάχιστον τι θέλω να σου πω, μην κάνεις άλλο τον κόπο.

    Αλλά για εσένα, τον άλλο αναγνώστη μου, που άρχισες να μπαίνεις στο νόημα, θα σε συμβούλευα να πάψεις να τρως το κουτόχορτο που σε ταΐζουν οι ιδεοληπτικοί χρήσιμοι ηλίθιοι της άκρας δεξιάς και της άκρα αριστεράς, να κλείσεις ερμητικά τα αφτιά σου στους ημιπαράφρονες κήρυκες των «γνήσιων» χριστιανών ορθόδοξων, να αποβάλλεις τις πολιτικές και θρησκευτικές δεισιδαιμονίες των ανορθόγραφων σχολιαστών του Facebook, και ως Έλληνας απόγονος Ελλήνων να εμπιστευθείς τον Ορθό Λόγο των προγόνων σου, βλέποντας τη θέση σου στον χάρτη όχι ως μια παραμεθόριο επαρχία της γερμανικής Ε.Ε., αλλά ως το κέντρο του κόσμου!

    Ναι, στο λέω ευθέως, η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου, η Ελλάδα ως πολιτισμός και πανανθρώπινες αξίες.

    Γιατί χωρίς την ελληνική γλώσσα, που έδωσε χιλιάδες λέξεις στην καθομιλουμένη τους και στις επιστήμες, οι δυτικοί που σου κουνάνε σήμερα το δάχτυλο θα μούγκριζαν.

    Δίχως τον ελληνικό τρόπο ζωής ούτε θέατρα θα είχαν, ούτε θεάματα που άγουν την ψυχή, ούτε γυναίκες ελεύθερες να συλλογίζονται όμοια με τους άνδρες, καμία ανθρωπιστική αξία δεν θα γνώριζαν, άγριοι και απολίτιστοι θα έμεναν, γιατί ακόμα κι αυτός ο Διαφωτισμός τους, για τον οποίο τόσο υπερήφανοι είναι, στηριγμένος αποκλειστικά πάνω στη δική σου ελληνική φιλοσοφία έγινε.

    Να μην ξεχάσω να αναφερθώ στα γράμματά τους, γιατί κι αυτά ελληνικά είναι. Το λεγόμενο λατινικό αλφάβητο είναι το χαλκιδικό αλφάβητο, το αλφάβητο της Κύμης.

    Αυτή η Δύση δεν έχει τίποτα δικό της να επιδείξει. Ό,τι θεωρεί δικό της από αλλού το πήρε.

    Τη φιλοσοφία και τις επιστήμες από τους Έλληνες και τον Θεό της από τους Εβραίους.

    Κι εμείς που δανείσαμε τη Δύση σε όλα της, σήμερα είμαστε οι χρεωμένοι, όχι φυσικά γιατί ευθύνονται οι «κακοί ξένοι» αποκλειστικά, αλλά γιατί σαν φτιάξαμε κράτος μετά την Επανάσταση δεν το εμπιστευτήκαμε στους αξιότερους συμπολίτες, αλλά στα λαμόγια ψευτοκόντιδες των Επτανήσων, στους κοτζαμπάσηδες γαιοκτήμονες και στους σφουγγοκωλάριους των Οθωμανών, τους Φαναριώτες.

    Κι έτσι πορευόμαστε εδώ και 200 χρόνια, πέρα ελαχίστων εξαιρέσεων, οι πιο άχρηστοι να μας κυβερνούν και οι πιο άξιοι να ξενιτεύονται.

    Η ισχύς του Ελληνισμού όμως δεν περιορίζεται στα ασφυκτικά σύνορα αυτού του μίζερου κρατιδίου, που τη μια εποχή αναζητά με τη Μεγάλη Ιδέα να γίνει Βυζαντινή Αυτοκρατορία και την άλλη εποχή, τη δική μας, επαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αδιαφορώντας και στις δύο περιπτώσεις να γίνει το μόνο που οφείλει, δηλαδή μια αληθινή Ελλάδα.

    Απέναντι σε αυτή την εξευτελισμένη μιζέρια, στη σκοπίμως καλλιεργούμενη μοιρολατρία, ορθώνεται ως αντίβαρο η παγκόσμια ισχύς του Ελληνισμού.

    Αυτή που βρίσκεται στα καράβια που σκίζουν τις θάλασσες.

    Αυτή που λάμπει στα πανεπιστήμια της οικουμένης όπου διδάσκουν κι εργάζονται οι Έλληνες επιστήμονες, εξόριστοι κι αυτοί από τα ντόπια μίζερα καθηγητάκια.

    Η ισχύς του Ελληνισμού βρίσκεται επίσης σε εκείνες τις «διακριτικές» παρέες των Ελλήνων, που κρατώντας αποστάσεις από αυτόν τον κατεχόμενο από την ηλιθιότητα τόπο, αγρυπνούν από το καθήκον τους προς την Ελλάδα.

    Όχι την Ελλάδα κράτος, την Ελλάδα Ιδέα, την Παγκόσμια Ελλάδα.

    Κι εάν αυτή η Παγκόσμια Ελλάδα συμμάχησε με το εξίσου αρχαίο ισραηλίτικο έθνος, οι σχεδιασμοί της δεν είναι για το πώς «θα τη βγάλουμε τώρα» ή την τετραετία, όπως σκέφτονται (δικαιολογημένα) οι απλοϊκοί άνθρωποι και (αδικαιολόγητα) τα βόδια που έχουμε για πολιτικούς.

    Αυτοί είναι σχεδιασμοί υπεράνω του τωρινού χωροχρόνου.

    Και μην περιμένετε αυτή η Ελλάδα να έρθει να σας σώσει, η Παγκόσμια Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με μεσσίες και σωτήρες.

    Οι θεράποντές της είναι αληθινοί εργάτες του Ελληνισμού και του Ορθού Λόγου.

    Αυτοί υπηρετούν την Ελλάδα κι όχι τις εφήμερες υπάρξεις τους. Αυτοί σώζουν την Ελλάδα και όποιος σώζει την Ελλάδα σώζεται.

    Ο κάθε άνθρωπος για να λογίζεται ελεύθερος οφείλει να σώζει τον εαυτό του και την πατρίδα του. Μόνο οι δούλοι και οι εντελώς απολίτιστοι περιμένουν άλλους να τους σώσουν.

    Οι Γερμανοί έβαλαν στο «μάτι» την Παγκόσμια Ελλάδα, τον Ελληνισμό. Ο Ελληνισμός έχει τους τρόπους του και την ισχύ να τους αντιμετωπίσει.

    Εάν τώρα, στην τιτάνια σύγκρουση που διαφαίνεται, σωθεί -ως συνέπεια, παραπλεύρως- και το κράτος Ελλάδα, αυτό δεν θα γίνει γιατί αυτό το ανεπρόκοπο κράτος αξίζει να σωθεί.

    Αυτό το νεο-αποικιακό κρατίδιο της ηλιθιότητας, της μιζέριας και της μοιρολατρίας, ουδεμία σχέση έχει με την Ελλάδα Ιδέα και τον Ελληνισμό.

    Ακόμα και δίχως την οικονομική κρίση, εάν ήμασταν πραγματικοί Έλληνες, οφείλαμε εμείς πρώτοι να το καταστρέψουμε. Αυτή τη θλιβερή «ανεξάρτητη» νεο-οθωμανική επικράτεια, της δεισιδαιμονίας και της λαμογιάς, της θρησκοληψίας και των παθών, του οπαδισμού και της βαρβαρότητας, της πανταχού παρούσας κουτοπονηριάς, που διασύρει το δοξασμένο όνομα της Ελλάδας και μόνο που το επικαλείται.

    Αυτή την ελλαδίτικη επικράτεια, των άλογων συνθημάτων στα αφρισμένα στόματα φανατικών και των δύο άκρων, των συντεχνιών και των απολίτικων ευρωλιγούρδων, της «πουστιάς» και της διαπλοκής, της προδοσίας που υποκρίνεται τον πατριωτισμό, των άγριων και ακατέργαστων ενστίκτων, αυτό το σκυλολόι πρέπει να καταστραφεί.

    Δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα άναρχο μαντρί που όποιος βελάζει δυνατότερα παριστάνει και τον σπουδαίο.

    Ο Ελληνισμός έχει τους τρόπους του, απέναντι σε όσους τον επιβουλεύονται. Αιώνες τώρα επιβιώνει και νικά.

    Γιατί είναι νικητής ο Ελληνισμός; Γιατί παντού στη Δύση αυτό που ονομάζουν «δυτικός πολιτισμός» είναι ο Ελληνικός Πολιτισμός.

    Κάθε τους συνήθεια, κάθε τρόπος τους, κάθε τους στιγμή την πήραν από την Ελλάδα.

    Δεν εξέλιξαν ούτε μια πρόταση στη φιλοσοφία. Τους στοχασμούς των Ελλήνων αναμασούν οι φιλόσοφοί τους, με δικά τους λόγια, και παριστάνουν τους σπουδαίους.

    Στη δε επιστήμη «αιφνιδιάζονται» γιατί διαρκώς συνειδητοποιούν ότι μόλις κάτι νέο ανακαλύψουν ή συλλογιστούν το είχαν ήδη πει οι Έλληνες, αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα, εξαιτίας της άγνοιας, να το καταλάβουν προηγουμένως.

    Κανονικά αυτό το κείμενο δεν υπήρχε καμία ανάγκη ή λόγος να γραφεί. Ο Ελληνισμός έχει τους τρόπους του και του είναι αδιάφορο να τους «επικοινωνήσει».

    Είναι απλώς ένα μήνυμα για εκείνους που τους αφορά, για τους άλλους, που δεν υπάρχει σωτηρία, αχρείαστο είναι… Ειδικά όσοι προσμένουν κάποιος να τους σώσει, ας ξεχάσουν εντελώς ό,τι διάβασαν γιατί δεν κατάλαβαν απολύτως τίποτα και μόνο περισσότερο κακό στα ήδη χαλασμένα μυαλά τους θα κάνει…

    http://www.tribune.gr/blog/news/article/257585/germania-theli-ton-thisavro-ton-ellinon-raich-prokali-ton-pagkosmio-ellinismo.html

  24. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ ΤΟΥ Γ.Ν ΡΟΔΟΥ: ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ «ΕΒΓΑΛΑΝ» ΚΑΡΚΙΝΟ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ…ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

    20 Ιουλίου 2016

    «Δεν υπάρχει συνάδελφος νοσηλευτής που να μην υποφέρει. Σώμα και ψυχή. Προβλήματα με κήλες στην μέση, στα γόνατα, στον αυχένα…Δυστυχώς όμως, έχουν εμφανιστεί και σοβαρότερα προβλήματα, μη αντιστρέψιμα. Καρκίνος. Σε πολλές έρευνες αποδεικνύεται πως οι συνθήκες εργασίας παίζουν καθοριστικό ρόλο, για την ακρίβεια συνδέονται άμεσα, με την εμφάνιση καρκίνου. Οι ξένοι ασχολούνται με αυτά εδώ και δεκαετίες. Γνωρίζουν πολύ καλά τι λένε. Στην δική μας περίπτωση ο καρκίνος είναι και απόρροια του εξαντλητικού, απάνθρωπου κυκλικού ωραρίου. Αυτή την στιγμή υπάρχουν συνάδελφοι μου που πάσχουν από καρκίνο και αυτό οφείλεται κυρίως στις άθλιες συνθήκες εργασίας. Και πιστέψτε με…δεν είναι ένας και δύο. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σας πω, ότι τα πράγματα πλέον είναι πολύ δύσκολα. Αντιμετωπίζουμε φοβερά διλήμματα. Θα προτιμήσουμε την δουλειάς μας ή την υγεία μας; Δεν ξέρω όμως αν στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων είναι εύκολο για τον οποιονδήποτε να παραιτηθεί από την δουλειά του…Έχει να σκεφτεί βεβαίως και την υγεία του…Τα σώματα όλων των νοσηλευτών είναι «διαλυμένα» και οι αντοχές μας έχουν «εξαφανιστεί». Μας έχει «γονατίσει» όλους η εξάντληση. Το ρεπό είναι συνήθως ένα την εβδομάδα και κάποιες φορές…κανένα. Από τον περσινό Αύγουστο δουλεύουμε με ένα ρεπό εβδομαδιαίως. Υπάρχουν πολλά νεύρα στην δουλειά, οι συνάδελφοι μαλώνουμε μεταξύ μας. Εννοείται πως είμαστε συγκρατημένοι μπροστά στους ασθενείς, αλλά κάπου πρέπει να ξεσπάσουμε και εμείς. Τα σπίτια μας τα βλέπουμε μόνο για ύπνο. Πάντως, η γενικότερη κατάσταση στο νοσοκομείο είναι «αλαλούμ». Δεν υπήρξε η κατάλληλη υποστήριξη από τους τοπικούς άρχοντες για «ενδυνάμωση» του νοσοκομείου. Δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στα προβλήματα μας, δεν έφεραν προσωπικό. Είμαι σχετικά νέα, αλλά νιώθω σαν να δουλεύω ήδη 50 χρόνια…» δηλώνει απογοητευμένη στο bangladeshnews.gr, νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

    KAΡΚΙΝΟΣ, ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ…
    «Τα παιδιά λόγω της υπερφόρτωσης του κυκλικού ωραρίου και των εντατικών μορφών εργασίας εχουν παρουσιάσει αυτοάνοσα νοσήματα ή ακόμη και αυτοάνοσα που «συνοδεύονται» από κακοήθειες. Καρκίνους δηλαδή. Είχαμε όμως και…απόπειρες αυτοκτονίας νοσηλευτών. Στην άσχημη ψυχολογική τους κατάσταση έπαιξε σημαντικό ρόλο και η πίεση από την δουλειά, οι απαιτήσεις του κυκλικού ωραρίου. Οι άνθρωποι έφτασαν ένα βήμα πριν…τον θάνατο. Ξέρετε ότι έχουμε συναδέλφους οι οποίοι λόγω των εργασιακών συνθηκών έχουν παρουσιάσει αγχώδη διαταραχή και κατάθλιψη; Παίρνουν αντικαταθλιπτικά. Όλα αυτά είναι απόρροια του burn out, της εξουθένωσης. Όλα αυτά επίσης είναι πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα για να αγνοηθούν. Λειτουργούμε με το 30% του νοσηλευτικού προσωπικού και με το 60% του ιατρικού. Οι συνθήκες είναι τραγικές. Δεν μπορούν να βγουν τα εβδομαδιαία προγράμματα. Οι ελλείψεις είναι ανυπόφορες. Όσοι συνταξιοδοτήθηκαν ή απλά πέθαναν…δεν αντικαταστάθηκαν. Δεν ήρθαν ποτέ συμβασιούχοι για να «καλύψουν» τους θερινούς μήνες. Το κυκλικό ωράριο πλέον συνίσταται σε 3 νύχτες, 3 απογευματινά και ένα ρεπό…αν υπάρξει. Σε περίπτωση που αρρωστήσει κάποιος συνάδελφος, είναι πολύ πιθανό να «θυσιαστεί» το ρεπό ενός άλλου, άτυχου συναδέλφου. Τα παιδιά είναι πολύ θυμωμένα και φορτισμένα. Αλλά δεν μας ακούει κανείς. Πήγαμε στο Υπουργείο δύο φορές, στείλαμε υπομνήματα στον αρμόδιο υπουργό, στον εισαγγελέα και γενικά σε όλους τους φορείς. Ζητούμε λύση για τα προβλήματα μας, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας προσφέρει μια λύση. Είναι λυπηρό αν αναλογιστεί κανείς πόσα εκατοντάδες χιλιάδες άτομα εξυπηρετούμε με αγώνες και αυτοθυσία» υποστηρίζει στο bangladeshnews.gr, η Αγγέλη Ελένη, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

    nosok

    Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού ανέρχονται στο…50% με τα οφειλόμενα ρεπό να «αγγίζουν» τις 10.000! Στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι χαλασμένα πέντε μηχανήματα. Λόγω των καθυστερήσεων, καραδοκεί σοβαρός κίνδυνος για τις ζωές των ασθενών. Δραστική υποχρηματοδότηση. Οι ελλείψεις σε ιατρικό-τεχνολογικό εξοπλισμό και φάρμακα είναι δραματική, όπως άλλωστε και στην συντριπτική πλειοψηφία των νοσοκομείων.

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

    http://www.bangladeshnews.gr/apistevti-apokalypsi-nosilevtrias-tou-g-n-rodou-i-synadelfi-mou-evgalan-karkino-pernoun-antikatathliptika-apopirathikan-na-avtoktonisoun-exetias-tis-doulias/

  25. δημόσια ακίνητη περιουσία

    24.01.2010
    Λευκή τρύπα 300 δισ. για το Δημόσιο από την ακίνητη περιουσία
    Του Λεωνιδα Στεργιου / Lstergiou@kathimerini.gr

    «Ασο» άνω των 300 δισ. ευρώ απέκτησε η κυβέρνηση στο μανίκι της που μπορεί να ανατρέψει τις αρνητικές αξιολογήσεις των ξένων οίκων, να μειώσει το δημόσιο χρέος και το κόστος δανεισμού, αλλά και να χρηματοδοτήσει το ασφαλιστικό σύστημα. Πριν από μερικά 24ωρα ολοκληρώθηκε η καταγραφή και ο υπολογισμός της αντικειμενικής αξίας ακινήτων του Δημοσίου που παρουσιάζει σήμερα η «Κ». Η καταγραφή και ο υπολογισμός αυτός γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού Δημοσίου και, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ και καθηγητή Γιάννη Στουρνάρα, μπορεί να ενισχύσει τη διαπραγματευτική ικανότητα της Ελλάδας και να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα, συμβάλλοντας στον περιορισμό του δημοσίου χρέους και του κόστους δανεισμού.

    Η Διεύθυνση Μητρώου της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) χρησιμοποίησε περίπλοκα υπολογιστικά μοντέλα με τη βοήθεια νέων τεχνολογιών (δορυφορικών συστημάτων), προκειμένου να εντοπίσει, να καταγράψει τη δημόσια περιουσία και να εκτιμήσει τη συνολική αξία των ακινήτων, μας πληροφορεί ο κ. Βασίλης Μαγκλάρας, Προϊστάμενος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ΚΕΔ. Ο υπολογισμός έγινε βάσει των χαμηλότερων αντικειμενικών αξιών κάθε ζώνης. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, τα περισσότερα από 71.000 ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου που βρίσκονται στην επικράτεια και στο εξωτερικό υπό τη διαχείριση της ΚΕΔ, έχουν αντικειμενική αξία 272 δισ. Δηλαδή, η αξία τους ανέρχεται στο 112,5% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή το δημόσιο χρέος.

    Η ΚΕΔ, διαχειρίζεται περίπου το 90% των ακινήτων που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο (ιδιοκτησία Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου). Το υπόλοιπο 8% ανήκει στην ΕΤΑ, σε διάφορα υπουργεία, στη ΔΕΠΟΣ (Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης), στην ΑΓΡΟΓΗ (αγροτική γη), στο ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Αμυνας) και σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία. Επομένως, η συνολική αξία των ακινήτων του Δημοσίου από κτίρια μέχρι παραλίες και βουνοπλαγιές έχουν αντικειμενική αξία άνω των 300 δισ. ευρώ.

    Το στοιχείο αυτό είναι καθοριστικό στην προσπάθεια της δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθώς μέχρι σήμερα ήταν άγνωστο και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη σύνταξη ισολογισμών του κράτους στο πλαίσιο του διπλογραφικού συστήματος. Επίσης, σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Γ. Στουρνάρα, η Ελλάδα ήταν μέχρι χθες, ίσως, η μοναδική χώρα του ΟΟΣΑ όπου δεν έχει καταγραφεί η περιουσία του Δημοσίου στο σύνολό της. Και όταν λέμε Δημόσιο εννοούμε όχι μόνο την Κεντρική Διοίκηση, αλλά και όλους τους οργανισμούς όπου μαζί απαρτίζουν την Γενική Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ορισμό της Συνθήκης.

    Στην τελευταία του έκθεση (φέτος το καλοκαίρι) για την Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έκανε μια πρώτη απόπειρα έμμεσης εκτίμησης της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου. Αν και ατελής και ελλιπής είναι μια πρώτη εκτίμηση της «καθαρής θέσης» του, δηλαδή της διαφοράς μεταξύ ενεργητικού και παθητικού. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: το ελληνικό Δημόσιο το 2008 διέθετε ρευστά περιουσιακά στοιχεία (π.χ. μετοχές, καταθέσεις κ.λπ.) της τάξης του 30% του ΑΕΠ και απόθεμα κεφαλαίου 51% του ΑΕΠ. Εφόσον το δημόσιο χρέος το 2008 ήταν 102,6% του ΑΕΠ, η καθαρή θέση του Δημοσίου ήταν αρνητική και ίση με -22% του ΑΕΠ περίπου. Σύμφωνα με τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε, δεν περιλαμβάνεται η αξία της γης, ενώ η αξία του αποθέματος του κεφαλαίου υπολογίστηκε εμμέσως, ως το συσσωρευμένο αποτέλεσμα επενδύσεων από το 1960 μέχρι σήμερα. Αν η αποτίμηση της περιουσίας γίνει με άμεσο τρόπο και συμπεριλάβει και την αξία της γης, ενδεχομένως να καταλήξει σε αρκετά υψηλότερη εκτίμηση. Δηλαδή, η κατάταξη με βάση την καθαρή θέση του Δημοσίου ως ποσοστό του ΑΕΠ, θα ήταν πολύ πιο ευνοϊκή για την Ελλάδα απ’ ό,τι η κατάταξη με βάση το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ. Αυτή η μεθοδολογία, αν και πιο ορθή, δεν έχει επισήμως υιοθετηθεί ακόμα από τους διεθνείς οργανισμούς και τους παράγοντες της διεθνούς αγοράς χρεογράφων, κερδίζει όμως συνεχώς έδαφος και ενδεχομένως θα υιοθετηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, σημειώνει ο κ. Στουρνάρας. Η εξέλιξη αυτή θα είχε άμεση θετική συνέπεια στην πιστοληπτική αξιολόγηση της οικονομίας και, κατά συνέπεια, στο κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους.

    Λύση για το ασφαλιστικό

    Η ακίνητη περιουσία του ελληνικού Δημοσίου μπορεί να αποτελέσει πηγή χρηματοδότησης για το ασφαλιστικό σύστημα. Μεταξύ των προτάσεων που έχει καταθέσει η ΓΣΕΕ στο πλαίσιο του διαλόγου για το ασφαλιστικό περιλαμβάνεται φόρος επί της υπεραξίας των ακινήτων του Δημοσίου και της Εκκλησίας κάθε φορά που θα γίνεται αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Επίσης, έχει προτείνει ειδικό τέλος επί της εκμετάλλευσης των έργων που εκτελούνται από ιδιώτες ή από συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

    Αν υποθέσουμε ότι οι αντικειμενικές αξίες αυξηθούν κατά 30%, τότε η υπεραξία που θα προκύψει υπολογίζεται σε 81,6 δισ. ευρώ επί της οποίας μπορεί να υπολογιστεί ο φόρος, σύμφωνα με την πρόταση της ΓΣΕΕ. Βέβαια, το αναλογιστικό έλλειμμα των ταμείων υπολογίζεται μεταξύ 65% και 168% του ΑΕΠ, δηλαδή ξεπερνά το σύνολο της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Ωστόσο, η γνώση της αξίας των ακινήτων του Δημοσίου αποτελεί μια βάση για υπολογισμούς ή για άλλες προτάσεις, όπως είναι η παραχώρηση ακινήτων ή χαρτοφυλακίου ακινήτων σε ταμεία, προκειμένου τα τελευταία να τα εκμεταλλευθούν (π.χ. τιτλοποιήσεις) και να αποκομίσουν έσοδα και χρηματοδότηση. Τέλος, τα έργα ΣΔΙΤ που διαχειρίζεται η ΚΕΔ σήμερα ανέρχονται σε 1,5 δισ. ευρώ. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, το ελληνικό Δημόσιο έχει λαμβάνειν έσοδα. Ακόμα κι αν αυτό γίνει μέσω οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι τιτλοποιήσεις, όπου κι αν γίνουν το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουν στο τέλος της ημέρας. Το ίδιο ισχύει και με συγχρηματοδοτούμενα έργα, τα οποία, από την ώρα που άρχισαν να υλοποιούνται έδωσαν έναν άλλο τόνο στην ανάπτυξη ούτως ή άλλως. Τώρα, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να αξιοποιηθούν και διαφορετικά. Ζητούμενο, βεβαίως, είναι αν και κατά πόσο το ελληνικό Δημόσιο και το υπουργείο Οικονομικών θα αξιοποιήσουν το νέο «δώρο».

    http://www.kathimerini.gr/382980/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/leykh-trypa-300-dis-gia-to-dhmosio-apo-thn-akinhth-perioysia

    Διαβάστε επίσης:
    “Δυνατότητες αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου”, Τράπεζα της Ελλάδος: Ενδιάμεση έκθεση για την νομισματική πολιτική, Οκτώβριος 2010

  26. Pingback: Προς τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC): ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !Δημοσιεύτηκε από την Χριστίνα Σαλεμή στις 2 Μαΐου 2012 | Ο Άτακτος

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.