Σ.Ε.Υ.Σ. κατά Αλέξη Τσίπρα, Προκόπη Παυλόπουλου, Βασιλικής Θάνου και παντός υπευθύνου για εσχάτη προδοσία

13 comments on “Σ.Ε.Υ.Σ. κατά Αλέξη Τσίπρα, Προκόπη Παυλόπουλου, Βασιλικής Θάνου και παντός υπευθύνου για εσχάτη προδοσία

  1. Σ.Ε.Υ.Σ.
    Ενημερώθηκε περίπου 4 μήνες πριν
    Η απόφαση έγκρισης ιδρύσεως του Σωματείου μας με την επωνυμία Σωματείο Ελλήνων Υποστηρικτών Συντάγματος.
    Το Σωματείο δεν έχει πολιτικό ή κερδοσκοπικό χαρακτήρα, η μόνη μέριμνα των μελών του είναι η επαναφορά της Συνταγματικής ομαλότητας στην χώρα.
    Ο σκοπός του Σωματείου είναι η διασφάλιση με κάθε νόμιμο μέσο του σεβασμού στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην πατρίδα και στη δημοκρατία που συνιστούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων και η καταπολέμηση με κάθε νόμιμο μέσον της όποιας αντισυνταγματικής εκτροπής εις την Χώρα μας Βάση του άρθρου 120 του Συντάγματος.
    Μια αγνή προσπάθεια πραγματικών πατριωτών, μακρυά από όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα, μακρυά από κόμματα, κινήματα και πολιτικούς φορείς. Με μοναδικό σκοπό την τιμωρία των υπαίτιων των όσων συμβαίνουν στην πατρίδα μας και την επαναφορά της εξουσίας στα χέρια του λαού (εθνική-λαϊκή κυριαρχία) όπως ορίζει το Σύνταγμά μας Αρθ. 1 παρ. 3.
    Όλοι οι Έλληνες-πατριώτες είναι ευπρόσδεκτοι:
    Για περισσότερες πληροφορίες:

    6987518325 Δημήτρης Μακροστέργιος
    6932619366 Νεκτάριος Βολιώτης
    6979694067 Παναγιώτης Μακρής

  2. Pingback: Σ.Ε.Υ.Σ. κατά Αλέξη Τσίπρα, Προκόπη Παυλόπουλου, Βασιλικής Θάνου και παντός υπευθύνου για εσχάτη προδοσία - AmunaNet.Com

  3. Μήνυση για εσχάτη προδοσία σε Παυλόπουλο-Τσίπρα-Θάνου από το «Σωματείο Ελλήνων Υποστηρικτών του Συντάγματος»

    Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017, 18:40

    Μήνυση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και της Προέδρου του Αρείου Πάγου υπέβαλε προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το νεοσυσταθέν «Σωματείο Ελλήνων Υποστηρικτών του Συντάγματος» (Σ.Ε.Υ.Σ.)!

    Όπως αναφέρεται στη μήνυση που δημοσιεύει το zougla.gr, οι Προκόπης Παυλόπουλος και Αλέξης Τσίπρας μηνύονται «διότι τέλεσαν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, σύμφωνα με το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός διότι με την έγκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση του Ιουλίου 2015 που αναφέρει ότι: «Η κυβέρνηση πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για όλα τα σχέδια νόμου στους σχετικούς τομείς, με επαρκές χρονικό περιθώριο πριν την υποβολή τους για δημόσια διαβούλευση ή το κοινοβούλιο…».

    Η μήνυσα μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με την ανωτέρω πρόταση, ο Αλέξης Τσίπρας αποστερεί από τη Βουλή των Ελλήνων το δικαίωμα να νομοθετεί και ταυτόχρονα παραδίδει την εθνική κυριαρχία στις διαθέσεις και τα καπρίτσια των δανειστών και της τρόικας, σε αντίθεση με τη βούληση του ελληνικού λαού, ο οποίος με δημοψήφισμα (5ης Ιουλίου 2015) εξέφρασε την αντίθεσή του στους δανειστές, παραβιάζοντας έτσι και το άρθρο 52 του Συντάγματος και νοθεύοντας τη λαϊκή θέληση (…). Είναι αναμφισβήτητο ότι για την ελληνική νομοθεσία τα δημοψηφίσματα είναι δεσμευτικά ως προς το ουσιαστικό τους περιεχόμενο (…). Η παράκαμψη του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος παραβιάζει το άρθρο 44 του Συντάγματος και το κράτος δικαίου. (…). Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας ενεργεί με δόλο κατά του εθνικού συμφέροντος, καταργώντας την επιτροπή για τον έλεγχο του χρέους και τα πορίσματα της».

    Όσον αφορά στη Βασιλική Θάνου: «Η τρίτη των μηνυομένων, Βασιλική Θάνου, με την ιδιότητα της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου (…) συγκάλεσε την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στις 26/1/2017 με σκοπό τη σύνταξη πορίσματος με θέμα τη συνταξιοδότηση των δικαστικών λειτουργών στα 70 έτη και όχι στο 65ο ή 67ο έτος, όπως ορίζει η διάταξη 88 παρ. 5 του Συντάγματος, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό και από τη θέση της την αμφισβήτηση της στο Ελληνικό Σύνταγμα και παρακινώντας με τον τρόπο και άλλους δικαστικούς λειτουργούς να συνυπογράψουν το σχετικό πόρισμα, διαπράττοντας με τον τρόπο αυτό το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της ηθικής αυτουργίας σε εσχάτη προδοσία, δεδομένου ότι με την ιδιότητα της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου προκάλεσε την απόφαση σε μέρος του δικαστικού σώματος να διαπράξει εσχάτη προδοσία, το δε πόρισμα όμως καταψηφίσθηκε».

    http://www.zougla.gr/greece/article/minisi-gia-esxati-prodosia-se-pavlopoulo-tsipra-8anou-apo-to-somatio-elinon-ipostirikton-tou-sintagmatos

  4. Ο Ε.Τουσέν αποκαλύπτει: O Τσίπρας έθαψε την διαγραφή του χρέους πριν από τις εκλογές

    26/09/2016

    Με ευθείες βολές για το ρόλο που έπαιξε το περιβάλλον Τσίπρα και ιδιαίτερα ο Δραγασάκης στην συνθηκολόγηση με ΕΕ και δανειστές, περιγράφει ο Ερίκ Τουσέν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά τις εκλογές που έφεραν το κόμμα στην εξουσία.

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η μετριοπαθής στάση απέναντι στις τράπεζες ήταν το αντάλλαγμα που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε στους τραπεζίτες για να μπορέσει να αναλάβει την εξουσία. Ο ίδιος εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους ο πρωθυπουργός απέκλεισε κάθε επαφή με προσωπικότητες όπως ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα – ο οποίος είχε καταφέρει να διαγράψει το 70% του ομολογιακού χρέους της χώρας του μέσω της δημιουργίας επιτροπής λογιστικού ελέγχου.

    Το κείμενο που ακολουθεί προέρχεται από συνέντευξη στον Benjamin Lemoine, ερευνητή κοινωνιολογίας στο CNRS (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών), με ειδίκευση στο δημόσιο χρέος και τις σχέσεις μεταξύ κρατών και χρηματοπιστωτικών θεσμών.[1] Την μετάφραση έχει κάνει ο Πάνος Αγγελόπουλος.

    Εισαγωγή του Στάθη Κουβέλάκη

    Η βαθύτερη κατανόηση των αιτιών που οδήγησαν στην συνθηκολόγηση της ελληνικής κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2015 και στην υπογραφή ενός επαίσχυντου τρίτου Μνημονίου αποτελεί ένα από τα κεντρικά επίδικα αυτής της περιόδου. Επίδικο όχι μόνο ιστορικού αλλά άμεσα πολιτικού χαρακτήρα. Είναι προφανές ότι μια τέτοιου μεγέθους συντριβή δεν μπορεί να εξηγηθεί με όρους ψυχολογίας, ούτε με όρους απλών λαθών, ούτε αποκλειστικά με όρους προσώπων, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προσωπικές ευθύνες, και μάλιστα τεράστιες, από την πλευρά όσων ηγήθηκαν αυτής του εγχειρήματος.

    Η μαρτυρία του Ερίκ Τουσέν αποτελεί πολύτιμη συμβολή σ’αυτήν την προσπάθεια. Το ελληνικό κοινό γνώρισε τον Τουσέν όταν ανέλαβε τον επιστημονικό συντονισμό της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος που συγκροτήθηκε τον Απρίλιο του 2015 υπό την αιγίδα της τότε προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο Τουσέν αριθμεί όμως πολλές δεκαετίες δουλειάς και δράσης πάνω στα ζητήματα του δημόσιου χρέους, και, πριν από την Ελλάδα, είχε συμβάλει στις διαδικασίες λογιστικού και πολιτικού έλέγχου του χρέους σε χώρες της Λατινικής Αμερικής (Ισημερινός, Παραγουάη, Βραζιλία), της Ασίας (Ανατολικό Τιμόρ) καθώς και στο πλαίσιο οργανισμών όπως η Αφρικανική Ενωση. Χάρη σ’αυτήν την πλούσια διεθνή εμπειρία βρισκόταν σε προνομιακή θέση όχι μόνο για να συμβάλει στην έρευνα για τις αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα στα νύχια της ευρωπαϊκής και διεθνούς «χρεοκρατίας» αλλά και για να εκτιμήσει τις πολιτικές στρατηγικές που ακολούθησαν σ’αυτό το κομβικής σημασίας πεδίο οι πρωταγωνιστές της νέας ελληνικής τραγωδίας.

    Η σημασία της μαρτυρίας του βρίσκεται ακριβώς εδώ. Από την σκοπιά του, αυτήν ενός εξωτερικού παίκτη που βρέθηκε όμως από την αρχή στην πρώτη γραμμή του μετώπου της ελληνικής κρίσης, είχε άμεση γνώση του τρόπου με τον οποίο προσέγγισε το θέμα του χρέους η πολιτική δύναμη που σύντομα αναδείχθηκε ως ο βασικός πρωταγωνιστής των εξελίξεων, ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα ο ηγέτης του, ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό που αποκαλύπτει στο κείμενο που ακολουθεί, απόσπασμα μιας ευρύτερης αφήγησης που αξίζει να μεταφραστεί στα ελληνικά και να διαβαστεί ολόκληρη, είναι ότι η μετατόπιση στο θέμα του χρέους, από την αρχική θέση για διαγραφή και λογιστικό έλεγχο σε λογικές «συναινετικών» και παντελώς ανέφικτων όσο και ανιστόρητων λύσεων τύπου «συμφωνία του Λονδίνου 1953», δεν είναι κάτι που συνέβη όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβερνητική εξουσία αλλά πολύ νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα την επαύριο των εκλογών της άνοιξης του 2012, όταν το κόμμα γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση και τα ηγετικά του κλιμάκια αυτονομούνται από τον κομματικό οργανισμό και αρχίζουν ουσιαστικά να λειτουργούν ως «σκιώδη κυβέρνηση».

    Ο Τουσέν είναι απολύτως ξεκάθαρος ως προς τους λόγους αυτής μετατόπισης. Οπως δηλώνει στην συνέντευξη που ακολουθεί πρόκειται για «μια συγκεκριμένη επιλογή» που έκαναν ο Τσίπρας και ένας στενός ηγετικός πυρήνας γύρω του με προεξάρχοντα τον Γιάννη Δραγασάκη και συνίσταται στο ότι «πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε τη σύγκρουση με το εγχώριο μεγάλο κεφάλαιο, τους έλληνες τραπεζίτες και εφοπλιστές. Τα συμφέροντα των δύο τελευταίων είναι διαπλεκόμενα και αλληλοεξαρτώμενα. Παρομοίως, ο ίδιος στενός πυρήνας ήταν αποφασισμένος να αποφύγει κάθε αντιπαράθεση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». Οπως ξέρουμε η δέσμευση για μη-ρήξη πάση θυσία με την ευρωζώνη και η απόλυτη υποταγή στα ΝΑΤΟϊκά πλαίσια αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος αυτής της επιλογής.

    Για να μπορέσει να παρέμβει με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο δικό του πεδίο, το δημόσιο χρέος, ο Τουσέν πολύ ορθά δεν θέλησε τότε να μπει στην συζήτηση για το ευρώ. Σήμερα, όπως τονίζει στην αμετάφραστη ακόμη συνέχεια αυτής της συνέντευξης, θεωρεί την έξοδο από το ευρώ αναγκαίο βήμα για μια χώρα της ευρωπαϊκής περιφέρειας που θέλει να ανατρέψει της πολιτικής λιτότητας και να σπάσει τα δεσμά της χρεοκρατίας. Αυτή η σχετική απόσταση όμως από την αντιπαράθεση γύρω από το θέμα του ευρώ είναι που δίνει ακόμη μεγαλύτερο βάρος στην μαρτυρία του. Διότι δείχνει ότι η επί της ουσίας εγκατάλειψη της θέσης «καμμιά θυσία για το ευρώ», που συνέβη ακριβώς την ίδια στιγμή, την επαύριο των διπλών εκλογών του 2012, δεν ήταν ούτε τακτική κίνηση, ούτε προϊόν μιας απλής ευρωπαϊστικής ιδεοληψίας (αν και αναμφισβήτητα υπήρξε και αυτό για μεγάλο τμήμα στελεχών αλλά και απλών μελών του ΣΥΡΙΖΑ). Οι όρκοι πίστης στο ευρώ και εμμονική άρνηση κάθε εναλλακτικού σχεδιασμού δεν ήταν παρά η άλλη όψη μιας στρατηγικής επιλογής μη-σύγκρουσης τόσο με την εγχώριο αστισμό όσο και με τις κυρίαρχες τάξεις της Ευρώπης και τους πολιτικούς μηχανισμούς της κυριαρχίας τους, δηλαδή την ΕΕ και τις αποφύσεις της.

    Αυτή ακριβώς η επιλογή, που ποτέ βεβαίως δεν παρουσιάστηκε δημόσια ως τέτοια, καθόρισε και το απαρέγκλιτο πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Γενάρη και Ιούλη του 2015, με εξαίρεση το δημοψήφισμα του Ιούλη, το οποίο δεν μπορούσε όμως, εντός αυτού του πλαισίου, παρά να είναι μια ύστατη σπασμωδική κίνηση πριν την συνθηκολόγηση. Η κατάληξη είναι γνωστή και οι συνέπειές της βιώνονται καθημερινά από τον ελληνικό λαό αλλά και από το σύνολο των αριστερών δυνάμεων της Ευρώπης (και πέρα από αυτήν) για τις οποίες η Ελλάδα μετατράπηκε εντός λίγων μηνών από φάρος ελπίδας σε ανοιχτό τραύμα.

    Μετά από μια ιστορική ήττα, απαραίτητη προϋπόθεση ενός νέου ξεκινήματος είναι η εξαγωγή των αναγκαίων συμπερασμάτων. Ο Ερίκ Τουσέν στάθηκε πολύτιμος συμμέτοχος και αρωγός του αγώνα του ελληνικού λαού όλα τα προηγούμενα χρόνια. Με την τωρινή κατάθεσή του δείχνει ότι τόσο η δική του συμβολή όσο και ο αγώνας αυτός συνεχίζονται και θα συνεχιστούν μέχρι την δικαίωσή τους.

    Στάθης Κουβελάκης

    Η συνέντευξη στα ελληνικά

    Πώς η ιδέα του λογιστικού ελέγχου του χρέους μεταλαμπαδεύτηκε στην Ελλάδα; Ποια ήταν τα πολιτικά στηρίγματα στη χώρα και πώς ήλθατε σε επαφή με φορείς που θα μπορούσαν να υλοποιήσουν μια τέτοια διεκδίκηση;

    Η CADTM ήταν ενεργή τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στην ίδια την Ελλάδα. Σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό κίνημα ενάντια στη λιτότητα με τη συμμετοχή κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, η CADTM είχε συγκαλέσει μια ευρωπαϊκή συνάντηση στις Βρυξέλλες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2010, με την ευκαιρία μιας ευρωπαϊκής κινητοποίησης στην οποία είχε καλέσει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων.[2]

    Πριν από αυτό, όμως, στις αρχές Ιουλίου του 2010, με πρωτοβουλία του Μωϋσή Λίτση, της Σόνιας και του Γιώργου Μητραλιά, είχε ιδρυθεί στην Αθήνα η Επιτροπή ενάντια στο χρέος, μέλος της διεθνούς CADTM.[3] Ο Γιώργος Μητραλιάς μετέφρασε επίσης το εγχειρίδιο λογιστικού ελέγχου του χρέους που είχε δημοσιεύσει η CADTM. Η ελληνική έκδοση δημοσιεύθηκε το 2011 από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ :

    http://info-war.gr/o-e-tousen-apokalypti-o-tsipras-ethapse-tin-diagrafi-tou-chreous-prin-apo-tis-ekloges/

  5. Προκόπης Παυλόπουλος: Αντισυνταγματικές οι επιδιώξεις του μνημονίου, αντισυνταγματική η «εξουσία» της Τρόικας

    Posted by olympiada στο Οκτώβριος 12, 2011

    ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

    του Προκόπη Παυλόπουλου

    Βουλευτή, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών

    Η πολιτική των Μνημονίων, εκτός από τη δραματική επιδείνωση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον Τόπο, έχει δρομολογήσει, αρχής γενομένης ιδίως από το ν. 3845/2010, μια πραγματική επιδρομή και σε βάρος των συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων. Ιδίως εκείνων που συνθέτουν τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους. Η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου διακηρύσσει, urbi et orbi, ότι αυτή η πρωτοφανής υποβάθμιση τους status άσκησης των συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων οφείλεται στις απαιτήσεις των δανειστών μας –ήτοι της Τρόικας-οι οποίοι επιβάλλουν τους δικούς τους όρους για τη συνέχιση της δανειοδότησης της Χώρας.

    I. Ακόμη και αν ο ισχυρισμός αυτός είναι ακριβής, μεγάλα και επώδυνα ερωτηματικά δημιουργούνται ως προς την άμυνα που θα όφειλε η Κυβέρνηση να έχει εγκαίρως οργανώσει προκειμένου ν’ αποκρούσει αποτελεσματικά μια τέτοια επιδρομή. Γιατί, άραγε, έχει αποφύγει «επιμελώς» ως τώρα ν’ αντιτάξει απεριφράστως στους δανειστές μας τις ρυθμίσεις του Συντάγματός μας ως προς την προστασία των συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, και πρωτίστως των κοινωνικών; Διότι είναι δεδομένο ότι, με βάση τον κανόνα του σεβασμού της κυριαρχίας κάθε κράτους-μέλους και τη δημοκρατική αρχή, που διέπουν τη δομή και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι δανειστές μας δεν δικαιούνται, κατά το δίκαιο μάλιστα που οριοθετεί τις δικές τους αρμοδιότητες, να επιβάλουν στην Ελλάδα λήψη μέτρων αντίθετων προς το Σύνταγμά της.
    II. Όμως συντρέχει και ένα πρόσθετο, νομικώς καταλυτικό επιχείρημα, προς την ίδια κατεύθυνση: Πολλά από τα δικαιώματα –ατομικά, κοινωνικά ή και μικτά- που κατοχυρώνει το Σύνταγμά μας κατοχυρώνονται ευθέως και από την, lato sensu, ευρωπαϊκή έννομη τάξη. Συγκεκριμένα τόσο από το πρωτογενές και παράγωγο ευρωπαϊκό δίκαιο όσο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η οποία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο τμήμα της ευρωπαϊκής έννομης τάξης. Αρκούμαι ν’ αναφέρω δύο, και μόνο, παραδείγματα.
    Α. Η συλλογική αυτονομία θεσμοθετείται βεβαίως από τις διατάξεις του άρθρου 22 παρ. 2 και 3 του Συντάγματός μας. Εξίσου όμως κατοχυρώνεται και από κανόνες του διεθνούς δικαίου που έχουν ευθεία επιρροή στο ευρωπαϊκό δίκαιο, όπως είναι π.χ. οι κανόνες των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας 98/1949 (άρθρο 2), 151/1978 (άρθρο 8), 154/1981 (άρθρο 5) και οι κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη (άρθρα 6 και 12). Αντιπροσωπευτική είναι η απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας 632/1978.

    Β. Ομοίως την ιδιοκτησία εγγυάται εκτός από το άρθρο 17 του Συντάγματός μας και το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Μάλιστα το άρθρο αυτό εγγυάται γενικώς την προστασία της, υπό την ευρεία του όρου έννοια, περιουσίας, η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο τα εμπράγματα αλλά όλα τα περιουσιακής φύσης δικαιώματα καθώς και τα κεκτημένα οικονομικά δικαιώματα. Εξίσου αντιπροσωπευτικές είναι οι αποφάσεις «Γεωργιάδης κατά Ελλάδας» (28/3/2000) του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και 1295/2004, 104/2009 του Αρείου Πάγου.

    III. Αν λοιπόν μετά τα Μνημόνια και μέχρι τώρα η Τρόικα, ιδίως δε οι ευρωπαϊκές συνιστώσες της, απαιτούν από την Ελλάδα μέτρα όπως π.χ. η ουσιαστική κατάργηση ως και των Εθνικών Γενικών Συμβάσεων Εργασίας –μέσω της εξουθενωτικής μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα πολύ κάτω από τα όρια που αυτές καθορίζουν- ή η επέμβαση στον πυρήνα της περιουσίας –μέσω της ισοπεδωτικής υπερφορολόγησης της ακίνητης περιουσίας- γιατί η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ουδέποτε έχει αντιτάξει το αυτονόητο; Ότι δηλαδή τα όργανα αυτά δεν έχουν ούτε την αρμοδιότητα ούτε, άρα, τη νομιμοποίηση να ζητούν από την Ελλάδα μέτρα, τα οποία παραβιάζουν ευθέως όχι μόνο το Σύνταγμά της αλλά και την ίδια την έννομη τάξη, από την οποία οι εκπρόσωποι της Τρόικας αντλούν την θεσμική τους δυνατότητα να χειρίζονται τους όρους δανεισμού της Χώρας μας.
    Καταλήγω επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου φέρει βαρύτατη ευθύνη για την ανεξήγητη –κατά την επιεική εκδοχή- παράλειψή της να θωρακίσει τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος από αυθαίρετες απαιτήσεις της Τρόικας, αντιτείνοντάς της την αυτονόητη υποχρέωση σεβασμού, και από την πλευρά της, θεμελιωδών κανόνων, τους οποίους καθιερώνει το αμάλγαμα Συντάγματος και ευρωπαϊκού δικαίου.

    https://olympia.gr/2011/10/12/προκόπης-παυλόπουλος-αντισυνταγματ/

  6. Έργα & ημέρες Προκόπη Παυλόπουλου

    17 Φεβ, ’15

    – Χιλιάδες προσλήψεις «γαλάζιων παιδιών» παρακάμπτοντας και απαξιώνοντας το ΑΣΕΠ κατά την περίοδο 2004 – 2009
    – Υπογραφή επιζήμιων για το ελληνικό δημόσιο συμβάσεων των C4I με την SAIC και την Siemens
    – Παραχωρεί με νόμο στην Lamda την έκταση για την ανέγερση του Mall
    – Επιβραβεύει τον εμπνευστή του Mall, ο οποίος ενώ κατηγορούνταν για κακούργημα -η υπόθεση μπήκε στο αρχείο- βρέθηκε διορισμένος στις Βρυξέλλες ως εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
    – Υπουργός Εσωτερικών κατά τις δολοφονικές πυρκαγιές του 2007
    – Υπουργός Εσωτερικών κατά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και κατά τη διάρκεια των «Δεκεμβριανών» που ακολούθησαν
    – Τροποποίησε τον εκλογικό νόμο δίνοντας μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα
    – Ψήφισε ΝΑΙ σε όλα τα μνημόνια και τα κατεπείγοντα νομοσχέδια τα τελευταία χρόνια, παρ’ όλο που τα χαρακτήριζε αντισυνταγματικά
    (Όπως καταλαβαίνετε, ο Jo Di έχει ενθουσιαστεί με την επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο.)

    https://pitsirikos.net/2015/02/%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%b1-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%85%ce%bb%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%85/#ixzz4e2CkJMYd

  7. ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ! Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον Παυλόπουλο: «Είναι προδότης…»

    10/24/2016

    Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της κυβέρνησης αλλά και του Ποκόπη Παυλόπουλου, τον οποίο “αποτελείωσε”, εξαπέλυσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
    «Ας κάνει εκλογές ο κ. Τσίπρας όποτε έχει κέφια, κι αν βρει την ψήφο του… Ο κ. Τσίπρας έκανε κάποιες επιλογές πολύ νωρίς, και λυπάμαι για τον εαυτό μου που δεν το διέγνωσα έγκαιρα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ.
    “Ζούμε σε ένα αντιδημοκρατικό, αυταρχικό καθεστώς, και καλούμαστε να το ανατρέψουμε, να κάνουμε μια επανάσταση απέναντι σε αυτήν την απολυταρχία”, δήλωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας καταφερόμενη με δριμύτητα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.
    Η άποψη μου είναι ότι ζούμε μια δικτατορία, πρόσθεσε.

    Με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και τις ελληνικές αντιδράσεις, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για “επαναστατική γυμναστική του Προέδρου της Δημοκρατίας”.
    «Ας υπάρξει ένα μέτρο στις δηλώσεις του όταν είναι μεταξύ των προδοτών και των πρωτεργατών της υποβάθμισης της διεθνούς σχέσης της χώρας μας και της Δημοκρατίας» τόνισε με ιδιαίτερα κατηγορηματικό και αποφασιστικό ύφος.
    Στην επισήμανση δημοσιογράφου ότι έχει πει ξευτιλισμένο τον Πρωθυπουργό, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε: «Ναι, και θα το ξαναέλεγα, το πιστεύω απόλυτα». Δεν είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός, βαρύ είναι αυτό που κάνει, πρόσθεσε.
    «Σημασία έχει οι άνθρωποι που ζουν στη χώρα, που δεν είναι βολεμένοι, να διεκδικήσουν τη ζωή τους, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Αν σας φαίνεται βαρύ το ξεφτιλισμένος, θα πρέπει να αναρωτηθείτε τι συμβαίνει στη χώρα, πως σας φαίνεται που γίνεται παρακρατικού τύπου παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, πως σας φαίνεται που αυτοκτονούν άνθρωποι που έζησαν τίμια» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

    Σχετικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, υπογράμμισε:
    «Δεν έχουμε χρέος, έχει αποδειχθεί πως το χρέος μας είναι παράνομο. Υπάρχουν πορίσματα που νομιμοποιούν και αποδεικνύουν πως είναι παράνομο. Από το 2015 υπάρχουν δύο πορίσματα της επιτροπής για το χρέος, που εξοπλίζουν τη χώρα με όλα τα επιχειρήματα και τα εργαλεία ώστε να αποκηρυχθεί το χρέος. Το αποτέλεσμά τους υπάρχει ήδη από το 2015, εκδόθηκαν δύο εκθέσεις του ΔΝΤ που συνομολογούν πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Δηλαδή το ΔΝΤ λέει πως πρέπει να διαγραφεί. Αυτό που έγινε δεκτό σε όλο τον κόσμο, είναι εντυπωσιακό πως εδώ στην Ελλάδα δεν το κάνουμε σημαία».

    «Η ουσία είναι πως κάποιοι μέσα στη χώρα αυτή δεν θέλησαν η χώρα να χειραφετηθεί, κάποιοι δούλεψαν για να παραμείνουμε σε καθεστώς επιτροπείας, δούλεψαν για τους δανειστές. Δημιουργήθηκε ένα Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, ξεπουλιέται και η τελευταία δημόσια περιουσία, συζητιούνται Eurogroup με Eurogroup τα ψέματα Τσίπρα. Η παρούσα κυβέρνηση, δεν είναι παρά μία ακόμα κυβέρνηση επιτετραμμένων της τρόικας» πρόσθεσε.
    «Το χρέος πρέπει να αποκηρυχθεί, δεν λέγεται μονομερής ενέργεια, αλλά κυριαρχική ενέργεια. Κάθε κράτος που αναγνωρίζει τη κυριαρχία, κάθε κράτος που δεν έγινε προτεκτοράτο, έχει αυτό το δικαίωμα, κυριαρχικά να αποκηρύξει το χρέος που δεν δημιουργήθηκε στους πολίτες», ανέφερε.
    Η κ. Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στη Δικαιοσύνη, ενώ χαρακτήρισε «αντισυνταγματικό» το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες:
    «Τον εάν η δικαιοσύνη είναι όμηρος των κυβερνήσεων εναπόκειται στο φρόνημα των λειτουργών της. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι η πρώτη κυβέρνηση που προσπαθεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. Και δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει πως κάνει χειρότερες παρεμβάσεις από αυτή των Σαμαρά – Αθανασίου. Η κυβέρνηση κάνει παρακρατικού τύπου παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Υπό τον φόβο ότι θα πληγεί η υπουργική αυθαιρεσία- το νόμο Παππά που είναι κατάδηλα αντισυνταγματικός- με μία απόφαση της δικαιοσύνης, παρακολουθούμε φαινόμενα απόπειρας εκβίασης δικαστικών λειτουργών. Όλοι μας καλούμαστε να υπερασπιστούμε την ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης».
    «Οι πρώτοι που πρέπει να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία τους είναι οι ίδιοι οι δικαστικοί. Η συναλλαγή με την εκτελεστική εξουσία, η ενδοτικότητα στην εκτελεστική εξουσία δεν είναι τιμητικά για τους δικαστές. Αυτό είναι ευτελισμός της Δικαιοσύνης. Το να υπάρχει παρεμβατισμός από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όλα αυτά είναι ένα φαινόμενο κατάπτωσης θεσμικής», δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

    Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή του Τάκη Χατζή «Ακραίως» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ 23/10/2016

    http://www.press-gr.com/2016/10/blog-post_6769.html

  8. 
    Η απόφαση eurogroup για λιτότητα έως το 2060 και οι γελοίοι γελωτοποιοί του ΣΥΡΙΖΑ

    Ιούν 16, 2017

    Παναγιώτης Μαυροειδής

    Η απόφαση του χθεσινού eurogroup είναι απελπιστικά σαφής. Για την κυβέρνηση δημιουργεί προβλήματα επικοινωνιακής φύσης. Για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα όμως, αποτελεί μία ακόμη ταφόπλακα και υποθήκευση του μέλλοντος έναντι των τοκογλύφων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και του «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε» των ξένων και Ελλήνων αρπακτικών που ονομάζουν «επενδυτές».

    Η σύνοψη είναι τούτη:

    Πρώτο: Πρωτογενή πλεονάσματα και λιτότητα διαρκείας έως το 2060 (!), υπό καθεστώς διαρκούς επιτροπείας
    Δεύτερο: Καμία απολύτως «ελάφρυνση» χρέους. Απολύτως! Μόνο μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος (μνημονίου), δηλαδή το καλοκαίρι του 2018, θα συζητηθεί, «αν υπάρχει ανάγκη», για μετάθεση μέρους δανειακών υποχρεώσεων «από 0 έως 15 χρόνια», έτσι ώστε το χρέος να καταστεί «βιώσιμο», δηλαδή να μπορούν οι τοκογλύφοι να εισπράττουν.

    Ο Τσίπρας σε συνέντευξή του τον Γενάρη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Συντακτών έλεγε πως:

    «είναι θέμα αξιοπρέπειας, δημοκρατίας, ακόμη και παραβίασης του Συντάγματος, ακόμη και να συζητάμε για προνομοθέτηση νέων μέτρων».

    Ωστόσο νομοθέτησε κανονικά μέτρα σφαγής των συντάξεων, μείωσης του αφορολόγητου και άλλα, ύψους 4,5 δις με την αγόγγυστη φυσικά στήριξη όλων των βουλευτών, μαζί και των δήθεν «αριστερούληδων».
    Το δικαιολόγησε λέγοντας, πως «τα ψηφίσαμε, αλλά δε θα εφαρμοστούν αν πρώτα δε μας δώσουν ρύθμιση για το χρέος».

    Τώρα λοιπόν που για το χρέος δεν πήραν αλλά έδωσαν, πως δικαιολογούνται;
    Προσέξτε τι λέει το πρώτο σημείο για τη χθεσινή απόφαση-κόλαφο του eurogroup που ορίζει πρωτογενή πλεονάσματα και μνημόνιο διαρκείας έως το 2060:
    «Το κυριότερο σημείο της σημερινής απόφασης είναι η -για πρώτη φορά- σαφής δέσμευση του Eurogroup ότι θα υποστηριχθεί η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές και η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος, με τη δημιουργία, μάλιστα, ενός σημαντικού αποθέματος ρευστότητας για να στηριχθεί η έξοδος της χώρας στις αγορές».

    Δηλαδή τι λένε οι άνθρωποι; Ποιες είναι οι δύο «επιτυχίες»;
    Η πρώτη είναι πως οι ευρωπαίοι και διεθνείς τοκογλύφοι του κεφαλαίου, δέχτηκαν πως εάν και όταν η Ελλάδα βγει από το ειδικό καθεστώς θεσμικής και δεσμευμένης δανειοδότησης μέσω Μνημονίων και μηχανισμών της ΕΕ, θα μπορεί να δανείζεται, τοκογλυφικά πάντα, ελεύθερα και χωρίς περιορισμό, από τις «αγορές», δηλαδή από τους ίδιους. Μα τόσο μεγάλη υποχώρηση έκαναν; Δέχτηκαν να κρατήσουν τον «πελάτη» τους!

    Η δεύτερη όμως «επιτυχία» κατά την κυβέρνηση, είναι ακόμη πιο λαμπρή: Δεσμεύτηκαν λέει οι Ευρωπαίοι για την «επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος». Δηλαδή τα αφεντικά της ΕΕ, κάμφθηκαν τελικά και δέχτηκαν να εφαρμοστούν μέχρι τέλους όλα τα σφαγιαστικά μνημονιακά μέτρα!

    Προσέξτε και αυτό το σημείο της κυβερνητικής ανακοίνωσης:
    «Υπήρξε θετική εκτίμηση του ΔΝΤ σε σχέση με τη βιωσιμότητα του χρέους σε αντίθεση με την εκτίμηση της 22ας Μαΐου, όπου το ΔΝΤ θεωρούσε ότι το ελληνικό χρέος δεν βρίσκεται σε τροχιά βιωσιμότητας»

    Ο Σαμαράς σας το έγραψε αυτό λεβέντες; Τώρα πανηγυρίζετε που οι τοκογλύφοι θεωρούν το χρέος «βιώσιμο», δηλαδή πληρωτέο;
    Παραληρούν, αλλά και προκαλούν!

    Ας χρησιμοποιήσουμε λοιπόν την τόσο πλούσια ελληνική γλώσσα: Οι άνθρωποι είναι γελοίοι γελωτοποιοί. Τα καταφέρνουν μια χαρά: Τα αφεντικά τους ευθυμούν και χαχανίζουν. Κοιτάξτε τι είπε η Λαγκάρντ στη συνέντευξη τύπου:
    «Δεν περιμέναμε 140 προαπαιτούμενα. Είχαμε μειώσει τις απαιτήσεις μας σε 7 κρίσιμα (συντάξεις, φορολογία, αγορά εργασίας κ.λπ.)»!
    7 ζητούσαν 140 πήραν! Τέτοια πρεμούρα από τους υποτακτικούς!

    http://pandiera.gr/η-απόφαση-eurogroup-για-λιτότητα-έως-το-2060-και-οι/

  9. Απορρίφθηκε η μήνυση Σωματείου κατά Παυλόπουλου-Τσίπρα-Θάνου για «εσχάτη προδοσία»
    Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 14:10


    Απορρίφθηκε ως αβάσιμη η μήνυση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και της Προέδρου του Αρείου Πάγου υπέβαλε προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το νεοσυσταθέν «Σωματείο Ελλήνων Υποστηρικτών του Συντάγματος» (Σ.Ε.Υ.Σ.)!

    Όπως αναφέρεται στη μήνυση που υποβλήθηκε τον Μάρτιο του 2017 (διαβάστε αναλυτικά τη μήνυση εδώ), οι Προκόπης Παυλόπουλος και Αλέξης Τσίπρας μηνύονται «διότι τέλεσαν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, σύμφωνα με το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός διότι με την έγκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση του Ιουλίου 2015 που αναφέρει ότι: «Η κυβέρνηση πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για όλα τα σχέδια νόμου στους σχετικούς τομείς, με επαρκές χρονικό περιθώριο πριν την υποβολή τους για δημόσια διαβούλευση ή το κοινοβούλιο…».

    Το σωματείο σχετικά με την απόφαση σχολιάζει τα εξής:

    «Το σωματείο μας, συνεπές ως προς τις υποχρεώσεις που ανέλαβε, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά προς τον κ. Τσίπρα, τον κ. Παυλόπουλο και την κ. Θάνου για εσχάτη προδοσία. Η μήνυση αυτή αρχειοθετήθηκε ως απαράδεκτη για τον κ. Παυλόπουλο επειδή δεν προέκυψε εσχάτη προδοσία στην άσκηση των καθηκόντων του και για την τρίτη με το σκεπτικό ότι δεν τέλεσε απολύτως καμία αξιόποινη πράξη. Ενώ οι πολίτες περιμένουν χρόνια για να εξελιχθεί μια υπόθεση τους στα Ελληνικά Δικαστήρια, η παρούσα μήνυση μόλις σε 15 μέρες πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων από την Εισαγγελέα Χ. Φραγκιά.

    Αξιοσημείωτο βέβαια αποτελεί το γεγονός ότι ως προς τον κ Τσίπρα προχωράει μιας και η κ Θάνου δεν είχε ακόμα τοποθετηθεί στο γραφείο του “αμισθή”. Προφανώς και ξεχάστηκε ως προς το πρόσωπο του η αρχειοθέτηση της έστω και εκ των υστέρων, καταδεικνύοντας την απόλυτη περιφρόνηση των προσώπων αυτών ως προς το σύνολο του Ελληνικού λαού. Η εν λόγω Εισαγγελέας τοποθετήθηκε από τον Συριζα στο τμήμα διαφθοράς και δεν χρεώνεται υποθέσεις αλλά κατ’ εξαίρεση χειρίστηκε την παρούσα όλως τυχαίως.

    Το σωματείο θα συνεχίσει παρά ταύτα να υποστηρίζει με κάθε ενεργεία του την περιφρούρηση του Συντάγματος προβαίνοντας σε κάθε αναγκαία ενέργεια».

    Διαβάστε το σκεπτικό του Εισαγγελέα για την απόρριψη της μήνυσης:

    http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=2275749

    http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=2275750

    http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=2275751

    Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 14:10

  10. Μήνυση κατά της αντιεισαγγελέως Χ.Φραγκία για παράβαση καθήκοντος επειδή απέρριψε την μήνυση εσχάτης προδοσίας

    Μήνυση κατά της αντιεισαγγελέως Χ.Φραγκία για παράβαση καθήκοντος επειδή απέρριψε την μήνυση εσχάτης προδοσίας σε Παυλόπουλο-Τσίπρα-Θάνου

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.