Zήτησαν δάνειο 240 δις για να χαρίσουν στις τράπεζες 340 δις και αυτές κατέρρευσαν

kalaitzhs-piss-bankers

Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας, μπροστά στην ίδρυση της

Ο Mark Twain έλεγε: «Τράπεζα είναι το μέρος που σου δανείζουν χρήματα, αν μπορείς ν’ αποδείξεις ότι δεν τα έχεις ανάγκη». Ο δικός μας ο Σιδηρόπουλος από την άλλη τραγουδούσε:

«Ληστέψανε την τράπεζα
και τι με νοιάζει εμένα
δεν είμαι με κανένα.
Σου λέω καλά της κάνανε
γιατί μας προκαλούσε,
γεμάτη εκατομμύρια,
ενώ κι ο Θεός πεινούσε…»

Και ο αγαπημένος μου Μπρεχτ στην «Οπερέτα της Πεντάρας» αναρωτιέται: «​Τι είναι η ληστεία μιας Τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της;».

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, και το πιθανότερο είναι να μπλέξω μ’ αυτά που γράφω για δημόσια διέγερση προς τέλεση κακουργήματος (αρ. 184ΠΚ). Ειλικρινά, όμως, υπάρχει κάποιος που δεν οργίστηκε από τις αποκαλύψεις για τον Φιλιππίδη, τον Βαρότση, τον Κοντομηνά, τον Σάλλα, τον Λαυρεντιάδη, τον… , τον…, τον… … Καλά όχι ότι ανακαλύψαμε και τη χαμένη Ατλαντίδα, αλλά κάπως δεν σου ταιριάζει η λογική ακολουθία ανάμεσα στις αναλύσεις και τις πράξεις.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ από την είσοδο της χώρας σε επίσημη ύφεση μέχρι και σήμερα έχουν δοθεί στις τράπεζες τεσσεράμισι δισεκατομμύρια ευρώ με αγορά προνομιούχων μετοχών των πιστωτικών ιδρυμάτων που ανέλαβε το ελληνικό δημόσιο, το ποσό των εκατό είκοσι επτά δισεκατομμυρίων και τριακοσίων εκατομμυρίων ευρώ με τη μορφή εγγυήσεων που παρείχε το ελληνικό δημόσιο για δάνεια των πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως επίσης και το ποσό των δέκα δισεκατομμυρίων και πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ με τη μορφή ειδικών τίτλων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, συν δύο δισεκατομμύρια τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ από κρατικό κονδύλι. Εκατό εικοσιπέντε δισεκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) για ενίσχυση της ρευστότητάς τους, δεκαοκτώ από το περίφημο και κατά τ’ άλλα οδυνηρό PSI και τέλος άλλα πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση (είναι αυτή που όλες οι Τράπεζες έγιναν Πειραιώς…). ΔΗΛΑΔΗ δόθηκαν περί τα τριακόσια τριάντα οκτώ (338) δισεκατομμύρια ευρώ (!!!!) είτε με τη μορφή ενισχύσεων, είτε με τη μορφή εγγυήσεων για να «σωθούν» οι τράπεζες στον καπιταλισμό (και αν σας ενοχλεί η λέξη… κακώς διότι αυτή είναι η αλήθεια). Δόθηκαν, λοιπόν, 338 δις στις τράπεζες για να σωθούν όταν το ελληνικό δημόσιο χρέος (σύμφωνα με τη Eurostat) ήταν το 2010 τριακόσια είκοσι εννιά και μισό (329.5) δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή αν πήγαιναν για να ξεπεραστεί η κρίση θα έμενε και κάτι για να φτιάξουμε και κάνα δρόμο, κάνα νοσοκομείο, κάνα σχολείο κλπ.

Την εποχή, λοιπόν, που οι κουτσαίνουσες και ασθμαίνουσες τράπεζες δεν έδιναν σε κανέναν δάνεια και λάβαιναν απίστευτες εγγυήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους, αυτή την ίδια εποχή έδιναν υπέρογκα ποσά για δάνεια στον Κοντομηνά. Έδιναν όμως και σε κάποιον άλλο που κανένα από τα Μ.Μ.Ε. δεν αναφέρει. Έδιναν και στον κύριο Βενιζέλο, ναι αυτόν τον αντιπρόεδρο του δεκαπενταμελούς που εκτελεί και χρέη κυβέρνησης. Στις 23 Δεκεμβρίου 2011 το Τ.Τ. ενέκρινε δάνειο ύψους 1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Υιοί Δ. Μπακατσέλου Α.Ε., στους συγγενείς δηλαδή της γυναίκας του, Βασιλικής Μπακατσέλου. Βέβαια, δε νομίζω ο κύριος αυτός να κληθεί από τη δικαιοσύνη για εξηγήσεις, έχω κάποιο «λιστολαγκάρντιο» προαίσθημα. Η συνέχεια του άρθρου εδώ.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ;;; Zήτησαν δάνειο 240 δις για να χαρίσουν στις τράπεζες 340 δις, και οι τράπεζες καταρρέουν. ΔΕΙΤΕ : 

Το 2002-2004 οι ελληνικές τράπεζες έχτισαν πάνω στην επιθετική πιστωτική ανάπτυξη, καλλιέργησαν την προσδοκία του Ελντοράντο των Βαλκανίων και της εξωστρέφειας τους, αναπτύχθηκαν, προσέλκυσαν πολλούς ξένους επενδυτές και φθάσαμε στο σημείο οι ελληνικές τράπεζες να διαθέτουν στο διάστημα 2007 με τέλη του 2009
258 δισεκ. δάνεια
18 δισεκ. NPLs
237,8 δισεκ. καταθέσεις (υψηλό τέλη του 2009)
72 δισεκ. ευρώ κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο
50 δισεκ. κρατικά ομόλογα
30 δισεκ. κεφάλαια
20+ δισεκ. τιτλοποιήσεις δανείων και ομολογιακά
Εντυπωσιακά αυξανόμενο margin
5,5 δισεκ. κέρδη 2007-2008
H εικόνα αυτή των τραπεζών στην Ελλάδα καθιστούσε το ελληνικό banking ένα από τα 3-4 σπουδαιότερα hot story παγκοσμίως. 

Το 2015 όλα έχουν αλλάξει, η Ελλάδα διαθέτει ένα ομοιογενές υπερσυγκεντρωτικό τραπεζικό σύστημα (4 τράπεζες διαθέτουν το 95% της αγοράς έναντι 55% που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ και 53% στην Γερμανία).
Ποια είναι η εικόνα των τραπεζών το 2015;
– 4 τράπεζες διαθέτουν 348 δισεκ. ενεργητικό
– 23-24 δισεκ. κεφάλαια με foul Βασιλεία ΙΙΙ
– 3,5 δισεκ. ευρώ ζημίες στα αποτελέσματα το 2014
– 14,5 δισεκ. DTA, αναβαλλόμενο φόρο
– 214 δισεκ. δάνεια
– 132,5 δισεκ. καταθέσεις
– 82 δισεκ. πρωτογενές έλλειμμα ρευστότητας
– 100 δισεκ. πραγματικά NPLs προβληματικά δάνεια
– Ιστορικά χαμηλή απόδοση κεφαλαίων και ενεργητικού
– Το 45% των μετόχων είναι ιδιώτες και 55% το ΤΧΣ
Όποιος εκτιμάει ότι αυτό το τραπεζικό σύστημα είναι βιώσιμο ή αποδοτικό ή παραγωγικό ας μας το πει. (πηγή στοιχείων

Συνεπώς “είναι πλέον ανέκδοτο να μιλάμε για τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, όταν οι 4 συστημικές τράπεζες που ελέγχουν πάνω από το 90% της αγοράς, έχουν πρωτογενές έλλειμμα ρευστότητας τουλάχιστον 82 Δις, έναντι καταθέσεων συνόλου 132 Δις (62%), σχέση δανείων προς καταθέσεις 162% και κόκκινα δάνεια που ξεπερνούν το 50% του συνόλου των πιστωτικών χορηγήσεων” λέει το κίνημα υπέρβαση και έχει δίκιο.

Όσο για την πληρωμή του δανείου μαμούθ, κανένα πρόβλημα! Γιατί υπάρχει δημόσια περιουσία ;;;; Και για να ακριβολογούμε, μια που αυτή δεν ανήκει πια στο κράτος, η σωστή διατύπωση είναι γιατί υπήρχε και όχι γιατί υπάρχει δημόσια περιουσία.  

πηγές: adespotesideesbankingnewskinima-ypervasijusticeforgreece

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

 H μετακύλιση του χρέους των τραπεζών στον λαό μέσα από ΦΕΚ (01.12.2012)

Καταγγελία στον Άρειο Πάγο για τα δισ που πήραν οι τράπεζες (09.02.2012)

 Τι έγιναν τα πρώτα 206,9 δις του δάνειου ;;; (26.06.2013)

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (20.07.2013)

Το κράτος υπάρχει για να υπηρετήσει τράπεζες και πολυεθνικές (27.04.2015)

– Do you still believe that the Greek government wants to save Greece? (2)

 Το Reuters βάζει στο κάδρο τα εκατομμύρια του Προβόπουλου

– Ο Κοντομηνάς στα νύχια… πρακτόρων της NSA (16.01.2014)

– Λαυρεντιάδης, Βενιζέλος, Προβόπουλος,τα 233 δισ. στις τράπεζες και άλλα (12.01.2013) + Λαυρεντιάδης: Να θεωρηθούν ως «συνεργοί» ο Προβόπουλος και ο Σάλλας

 Ο Φιλιππίδης και η ύποπτη εταιρεία με τον Βαρότση (το πόρισμα για Φιλιππίδη, ΤΤ ΕΔΩ)

New York Times: «Ο πανούργος κ. Σάλλας» και  AYTO KAI EAN EINAI ΣΚΑΝΔΑΛΟ ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΛΛΑΣ ΤΑ 524 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ

– Εθνικοί μειοδότες ζημίωσαν τη χώρα τουλάχιστον 1.000 δις ευρώ

11 comments on “Zήτησαν δάνειο 240 δις για να χαρίσουν στις τράπεζες 340 δις και αυτές κατέρρευσαν

  1. Στην φράση Ληστείες Τραπεζών πέρα από το γεγονός, περιλαμβάνεται κι ένα διπλό συντακτικό γεγονός.
    Η λέξη ΄τραπεζών΄μπορεί να εκληφθεί ως γενική αντικειμενική (οι τράπεζες ληστεύονται), αλλά και ως γενική υποκειμενική (οι τράπεζες ληστεύουν). Ελάχιστοι άνθρωποι αμφιβάλλουν σήμερα ότι και τα δύο αποτελούν πραγματικότητες της καθημερινότητας μας. Και οι μεν τράπεζες εξουδετερώνουν τις ζημιές τους από ληστείες, ασφαλίζοντας τα χρήματα τους. Αλλά το αντίστροφο φαινόμενο, τη ληστεία στην οποία δράστης είναι η τράπεζα, δεν υπάρχει θεσμοθετημένη προστασία.
    Και κυρίως, δεν υπάρχει ηθική απαξίωση.
    Ολοι μνημονεύουν τα λόγια του Μάκι, από την Όπερα της Πεντάρας΄του Μπρέχτ
    (λίγο πριν πάει στην κρεμάλα):
    τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας, μπροστά στην ίδρυση μιας τράπεζας,
    με πνίγει το δίκιο μου και δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
    Είμαι μικρός και μ΄έφαγε το ανάστημά μου …
    Ελάχιστοι έχουν τολμήσει να αμφισβητήσουν αυτή την αξιωματική αλήθεια, αλλά κανείς δεν εισηγήθηκε να ενσωματωθεί στον ηθικό κώδικα του νομικού μας πολιτισμού.

    Τελικά το τραπεζικό σύστημα είναι όπως το κράτος. Είναι τραβεστί!
    Τους μικρούς τους πηδάει και γουστάρει για αυτό,
    ενώ οι μεγάλοι το πηδάνε και επίσης γουστάρει για αυτό.
    Το τραπεζικό σύστημα παραχωρεί ΠΑΝΤΑ το Καλοκαίρι Δωρεάν Ομπρέλλες
    όμως με την πρώτη βροχή του Φθινοπώρου όλες ανεξαιρέτως οι ομπρέλλες επιστρέφονται υποχρεωτικά.

    Παρ΄όλα αυτά, υπάρχει μια μικρή πρόοδος στο πεδίο αυτό. Η υπεράνω ταξικής υποψίας Δικαιοσύνη δυσκολεύεται να αντιληφθεί τον ηθικό κώδικα των τραπεζών, που εννοούν να δανείζονται από εμάς με 3%, αλλά θεωρούν απολύτως δίκαιο να μας δανείζουν με 10%-18%. Η ηθική και ποινική νομιμοποίηση αυτής της ληστείας κάμπτεται πια ακόμα και στα δικαστήρια.

    Αλλά, ακόμα κι αν υπάρχει κοινωνική απαξίωση στην συμπεριφορά των τραπεζών, δεν υπάρχει η ηθική απαξίωση που κυριαρχεί στην πλευρά των ληστών.

    Ο ληστής είναι ένας εξ ορισμού εχθρός της κοινωνίας, κάτι που είναι αδιανόητο για την τράπεζα.
    Ποιο είναι το κριτήριο;
    Υποτίθεται ότι η ληστεία είναι ένα έγκλημα κατά της ιδιοκτησίας, κατά της περιουσίας, αγαθών απαραβίαστων στον οικονομικό μας πολιτισμό. Δεν διαφωνώ, αλλά αφού το παραβιαζόμενο αγαθό είναι ένα μέγεθος απολύτως μετρήσιμο και αποτιμώμενο σε χρήμα, γιατί να μη βάλουμε και τα δύο ΄εγκλήματα΄ στη ζυγαριά να δούμε το βαρύτερο;

    Ποια είναι η μεγαλύτερη ζημιά;
    Να απαλλοτριώσεις 20.000 ευρώ ή να απαλλοτριώνεις καθημερινά 1.000.000 ευρώ από εκατομμύρια ανθρώπους εν αγνοία τους και χωρίς να τους δίνεις ευκαιρία αντίστασης;

    Θα πείτε: Υπερασπίζεσαι το έγκλημα; Όχι βέβαια. Αν ήταν έτσι, θα είχα ήδη πάρει “τά άρματα”.

    Όμως πρέπει κάποια ευκαιρία υπεράσπισης πρέπει να δώσουμε και στην ΄κοινή ληστεία΄, αφού ανεχόμαστε την γενικευμένη και ΄νομιμοποιημένη ληστεία΄. Δεν είναι μόνο ότι πολύ μεγαλοφυείς άνθρωποι ανά τους αιώνες, από τον Αριστοτέλης, Μωάμεθ, Σαίξπηρ κτλ., που δεν δίστασαν να εκφράσουν την απέχθειά τους για το τοκογλυφικό κεφάλαιο και τον παρασιτισμό του.

    Είναι και το γεγονός ότι ο οικονομικός μας πολιτισμός, παράγει αδιάκοπα ακραίο πλούτο κι ακραία φτώχια, γεννά εξίσου αδιάκοπα επαρκή ιδεολογικά κίνητρα για παρορμητική ΄απονομή της δικαιοσύνης΄.
    Πόσο προσχηματική είναι η ιδεολογική επιχειρηματολογία της ΄έντοκης απαλλοτρίωσης, ότι τα ευαγή πιστωτικά ιδρύματα ενεργούν στο όνομα της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, αγαθών και πράγματι είμαστε ελεύθεροι να μην δανειστούμε, να μην πάρουμε πιστωτικές κάρτες.

    Το επικαλούνται μόνο σαν επιχείρημα, ρισκάρουν γιατί γνωρίζουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί.
    Εαν κάναμε απόλυτη χρήση αυτής της ελευθερίας, θα κατέρρεε όχι μόνο το πιστωτικό σύστημα, αλλά ολόκληρη η οικονομική δομή.

    Μήπως ο μόνος τρόπος για να υποτάξεις την τυραννία του χρήματος είναι να πλουτίσεις ο ίδιος;
    O Φερνάντο Πεσόα, 90 χρόνια πριν, συνέθεσε τις δύο όψεις του νομίσματος, την ελευθερία που διεκδικεί ο αναρχικός ληστής και την ελευθερία που επικαλείται ο τραπεζίτης σε ένα και μόνο πρόσωπο τον “Αναρχικό τραπεζίτη”, που υποστήριζε πως ο μόνος τρόπος για να υποτάξει την τυραννία του χρήματος είναι να πλουτίσει ο ίδιος.
    Εκείνοι είναι μυστικιστές αναρχικοί, ενώ εγώ είμαι επιστήμονας αναρχικός, αυτοί είναι αναρχικοί που σκύβουν, ενώ εγώ είμαι ένας αναρχικός που αγωνίζεται κι ελευθερώνεται, λέει ο ήρωας του Πεσόα.
    Επίσης θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε τον μαρκήσιο ντε Σαντ, που πρότεινε στους Γάλλους επαναστάτες να αποποινικοποιήσουν την κλοπή ως αποτελεσματικό μέσο αναδιανομής του πλούτου.

    Ας μην το βαρύνουμε κι άλλο ιδεολογικά το θέμα μας.
    Ηθελα απλώς να πω ότι, αφού οι ΄αναρχικοί τραπεζίτες΄είναι εντελώς υποστατοί, ηθικά δικαιωμένοι, πρακτικά νομιμοποιημένοι στα άτυπα έγκλήματά΄ τους που ονομάζονται τραπεζικά προιόντα, θα ήταν άδικο να στερήσουμε από τον άναρχικό ληστή΄ το δικαίωμα να υπερασπιστεί, έστω ηθικά και ιδεολογικά, το δικό του έγκλημα. Δεν θα ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία παραδοξότητα του οικονομικού μας πολιτισμού.

    http://freelakon.pblogs.gr/2008/12/ti-einai-h-lhsteia-mias-trapezas-mprosta-sthn-idrysh-ths.html

    http://kibi-blog.blogspot.gr/2007/10/13102007_15.html

    ΣΧΕΤΙΚΑ

    Εξαπάτηση της Δικαιοσύνης από τις τράπεζες, υπόθαλψη τραπεζικής παρανομίας από αυτήν ή και τα δύο;

    Η τραπεζική παρανομία και η διαχρονική ανοχή της από το Κράτος

    Τράπεζα: ένας θεσμικός εγκληματίας του κοινού Ποινικού Δικαίου

    ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗΣ ΕΙΣ ΒΑΘΜΟΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ

  2. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ “Το κράτος υπάρχει για να υπηρετήσει τράπεζες και πολυεθνικές” ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ :

    “Και για να μην ξεχαστούμε: 338 δισεκατομμύρια τσέπωσαν οι Ελληνικές τράπεζες από το 2008!!! Και τώρα θέλουν και το σπίτι σου…

    Τα συγκλονιστικά στη Βουλή άργησαν μια μέρα! Αλλά ήρθαν! Την Κυριακή που μας πέρασε ακούσαμε για «τρύπια δολάρια» και για «μονομαχίες στο Ελ Πάσο», απολαύσαμε πρωθυπουργικούς κουτσαβακισμούς και κοινοβουλευτικές «μαγκιές». Αλλά τα σπουδαία – τα πραγματικά σπουδαία – συνέβησαν τη Δευτέρα. Χωρίς κάμερες. Χωρίς απευθείας μεταδόσεις. Χωρίς πολλά- πολλά…

    Τη Δευτέρα το βράδυ, λοιπόν, ο κ.Σταικούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μετά από σχετική ερώτηση του Μανώλη Γλέζου, διαβίβασε στη Βουλή τον αναλυτικό κατάλογο ο οποίος περιλαμβάνει τα ποσά με τα οποία έχει τροφοδοτήσει το κράτος τις τράπεζες από την έναρξη της κρίσης, το 2008.

    Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για πρώτη φορά είναι πλέον και επίσημα! Είναι δικά τους! Έχουν την εγκυρότητα και την σφραγίδα των «σωτήρων»! Δεν πρόκειται για «συνωμοσιολογία»! Ούτε για ευφάνταστα σενάρια των «ψεκασμένων»!

    Ο συγκεκριμένος κατάλογος, αν τον δει κανείς από τη σκοπιά του τραπεζίτη, μοιάζει με… ηλιοβασίλεμα. Με τι μοιάζει αν τον δει κανείς με τα μάτια του ελληνικού λαού θα το δούμε στη συνέχεια.

    Εχουμε και λέμε λοιπόν:
    Από το 2008, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή ψήφισε τον νόμο 3723/2008 περί«Ενίσχυσης ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης», οι τραπεζίτες – από τον κρατικό κορβανά – έχουν λάβει:

    Το ποσό των 4,5 δις ευρώ για τις προνομιούχες μετοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων που ανέλαβε το ελληνικό δημόσιο.

    Το ποσό των 127,3 δις ευρώ με τη μορφή εγγυήσεων που παρείχε το ελληνικό δημόσιο για δάνεια των πιστωτικών ιδρυμάτων.

    Το ποσό των 10, 5 δις ευρώ με τη μορφή ειδικών τίτλων προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Εδώ προσθέστε και το ποσό των 2,4 δις ευρώ από το συγκεκριμένο κονδύλι που παραμένει ανεξόφλητο.

    Εν ολίγοις:
    Τα χρόνια της δυστυχίας, της καταστροφής της φτώχειας, της πείνας και της λεηλασίας, οι τράπεζες – μόνο δια αυτού του δρόμου – έχουν ενθυλακώσει το ποσό των 145 δις ευρώ!
    Εδώ δυο παρατηρήσεις:

    Πρώτον, κάποιοι συνήθεις «έξυπνοι οικονομολογούντες» θα ισχυριστούν ότι πολλά από αυτά τα ποσά αυτά δεν συνιστούν «ζεστό χρήμα», αλλά εγγυήσεις, και συνεπώς δεν θα πρέπει, τάχα, να υπολογίζονται στην καθαρή ενίσχυση των τραπεζών. Απαντάμε: Οι «σωτήρες», αυτοί δηλαδή που εγγυώνται για τις τράπεζες, για τα σπίτια του κοσμάκη που βγαίνουν στον πλειστηριασμό εγγυώνται; Αυτοί που εγγυώνται για τις τράπεζες, από ποια τσέπη εγγυώνται, τη δική τους ή του ελληνικού λαού; Αυτοί που εγγυώνται για τις τράπεζες τα βάρη των εγγυήσεων και της εξόφλησης αυτών των εγγυήσεων στις πλάτες ποιών υποζυγίων τα φορτώνουν με τη μορφή των αλλεπάλληλων λαοκτόνων (και πάντα τελευταίων) μέτρων;

    Δεύτερον, όταν λέμε ότι ο παραπάνω πακτωλός συνιστά ένα μόνο μέρος, από ένα μόνο δρόμο, της χρηματοδότησης των τραπεζών, εννοούμε ότι: Στα ποσά αυτά
    ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα 125 δις ευρώ που έχουν λάβει οι τράπεζες με τη μορφή ρευστότητας από την ΕΚΤ (έκθεση Eurobank – Μάης 2012)
    ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα 18 δις ευρώ από το PSI
    ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα 50 δις ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης!

    Κατόπιν αυτών:

    Υπάρχει ακόμα κάποιος που να μπορεί, τώρα πια, να ισχυριστεί ότι δεν καταλαβαίνει ποιους ταΐζει η πολιτική των Σαμαρά – Στουρνάρα – Βενιζέλου όταν φτάνει να φορολογεί μέχρι τα μαντριά και στάνες;

    Υπάρχει ακόμα κάποιος που δεν καταλαβαίνει για χάρη ποιών έρχονται πλειστηριασμοί στα σπίτια του κόσμου ή που καταλήγουν τα σφάγια των λεηλατημένων μισθών και των συντάξεων;
    Υπάρχει κανείς που να μην καταλαβαίνει ότι «λεφτά – πράγματι – υπάρχουν», αλλά ότι η κύρια πηγή ανεύρεσής τους δεν βρίσκεται στο λαθρεμπόριο… τσιγάρων που λέει ο κ.Τσίπρας;

    Στη χώρα των 2 εκατομμυρίων ανέργων, των 600.000 υποσιτισμένων παιδιών, των 6 στους 10 νέους που είναι άνεργοι, στη χώρα των συσσιτίων, των 400 ευρώ βασικό, των αστέγων και των τρισ-χαρατσωμένων, μέσα στο διάστημα της γενικευμένης φτωχοποίησης και του κοινωνικού εξανδραποδισμού, μόνο από τα κρατικά ταμεία έχουν διατεθεί 145.000.000.000 (ο αριθμός – «ηλιοβασίλεμα» που λέγαμε…) σε μια χούφτα τραπεζίτες!

    Για όσους παριστάνουν ότι ακόμα και τώρα δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτός ο εξελισσόμενος και μονομερής «ταξικός πόλεμος» εις βάρος του ελληνικού λαού, να το κάνουμε πιο «λιανό»:

    Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με τα 4/5 ολόκληρου του ΑΕΠ της χώρας, που παράγεται από εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά καταλήγει σε κάποιους ελάχιστους.
    Το ποσό αυτό είναι 8 φορές μεγαλύτερο από το σύνολο των μισθών και των συντάξεων που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014.
    Το ποσό αυτό είναι 11 φορές μεγαλύτερο από το σύνολο των κονδυλίων που προβλέπονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014 για την κοινωνική ασφάλιση και την περίθαλψη ενός ολόκληρου λαού.
    Το ποσό αυτό είναι 6 φορές μεγαλύτερο από τους έμμεσους φόρους που έρχονται να προστεθούν με το προσχέδιο του προϋπολογισμού στην καμπούρα του λαού για το 2014.

    Και μιας και μιλάμε για καμπούρα, υπάρχει μια παλιά παροιμία: «Αν η καμήλα δεν γονάτιζε, δεν θα τηνε φορτώνανε».”

    Η απάντηση του Χρ. Σταϊκούρα σε ερώτηση του Μ. Γλέζου
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2013

    Και ΕΔΩ το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών

  3. Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

    Ξεπούλημα ως ένδειξη καλής θέλησης από την κυβέρνηση Τσίπρα

    Σήμερα το πρωί το Reuters μετέδωσε την είδηση: “Ως χειρονομία καλής θέλησης, ένας ανώτερος αξιωματούχος της υπηρεσίας ιδιωτικοποίησης δήλωσε ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να ολοκληρώσει μια συμφωνία για € 1.2 δις με τη γερμανική Fraport που αναλαμβάνει τους περιφερειακούς αερολιμένες και να ανοίξει εκ νέου υποβολή προσφορών για την πλειοψηφία των μετοχών στο λιμάνι του Πειραιά.”
    H Fraport AG είναι μια από πιο τις αγαπημένες εταιρείες της κυβέρνησης Μέρκελ. Η αγορά λέει ότι η πολιτική οικογένεια της Μέρκελ και η ίδια έχει συμφέροντα στη συγκεκριμένη εταιρεία. Ίσως έτσι να εξηγείται γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία προωθείται με πυγμή όπου οι Γερμανοί έχουν πάτημα. Για παράδειγμα, η συγκεκριμένη εταιρεία είναι μπλεγμένη στο σκάνδαλο της κατασκευής του διεθνούς αεροδρομίου Ακίνο των Φιλλιπίνων από το 2002.

    Το ανώτατο δικαστήριο των Φιλιπίνων το 2004 ακύρωσε το συμβόλαιο με την Fraport γιατί παραβιαζόταν κατάφωρα η εθνική νομοθεσία που δεν επέτρεπε τον έλεγχο βασικών υποδομών της χώρας (αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, κοκ) από ξένα συμφέροντα. Η Fraport ενώ τυπικά είχε μειοψηφικό μερίδιο, είχε κλείσει παρασκηνιακή συμφωνία με τους Φιλιππίνους εταίρους για να τους χρησιμοποιήσει ως βιτρίνα προκειμένου να έχει τον έλεγχο του αεροδορμίου. Οι δικαστικές αρχές ανακάλυψαν επίσης και “αποχρώσες ενδείξεις” έντονου χρηματισμού κυβερνητικών στελεχών της Μανίλα. Κι έτσι η σύμβαση με την συγεκριμένη εταιρεία τερματίστηκε τελεσίδικα.

    Ωστόσο, η συγκεκριμένη εταιρεία μετά από πίεση και της Γερμανικής κυβέρνησης είχε υπογράψει μυστική ρήτρα με την κυβέρνηση της Μανίλα για επιδιαιτησία από το Κέντρο για την επίλυση των διαφορών Επενδύσεων (ICSID) της Παγκόσμιας Τράπεζας με έδρα την Ουάσινγκτον. Η εταιρεία προσέφυγε στην επιδιαιτησία, αλλά η ICSID αποφάσισε το 2007 ότι η Fraport είχε παραβιάσει τόσο κατάφωρα την εθνική νομοθεσία των Φιλιππίνων, που δεν τόλμησε να γνωμοδοτήσει υπέρ της.
    Το 2011 όμως η Fraport με προτροπή της Μέρκελ κατέφυγε ξανά στo ICSID. Αυτή τη φορά η επιδιαιτησία δικαίωσε την Γεμανική εταιρεία, παρά την κατάφωρη παραβίαση της εθνικής νομοθεσίας των Φιλιππίνων, την πρακτική καρτέλ που επέβαλε στο αεροδρόμιο, αλλά και τις κατηγορίες για μαζικές δωροδοκίες κυβερνητικών στελεχών για να της παρέχουν προστασία. Η Μέρκελ νίκησε, αλλά η κυβέρνηση των Φιλλιπίνων αρνείται να συμορφωθεί θεωρώντας την απόφαση ως κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας δικαίου.

    Αυτή την εταιρεία διάλεξε η κυβέρνηση Τσίπρα για να παραδώσει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας και μαζί τους ένα πολύ μεγάλο μέρος αφήξεων της τουριστικής περιόδου. Δεν ξέρουμε κι ούτε θα μάθουμε – έως ότου καθίσουν οι σημερινοί μαζί με τους προηγούμενους στο σκαμνί για να λογοδοτήσουν – με ποιούς όρους, με ποιές ρήτρες μυστικές ή άλλες η σημερινή κυβέρνηση δημιουργεί ένα τέτοιο καρτέλ υπό τον έλεγχο μιας τέτοιας εταιρείας. Το σίγουρο είναι ότι εκτός όλων των άλλων, ο τουρισμός των τσάρτερ θα υποστεί βαρύτατο πλήγμα από το Γερμανικό καρτέλ.

    Φυσικά η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει το ανάστημα ούτε καν των κυβερνήσεων των Φιλλιππίνων που θεωρούν ότι οι υποδομές της χώρας δεν μπορούν να βρίσκονται υπό καθεστώς ξένων εταιρειών. Αλλά στις Φιλλιππίνες δεν έχουν πρώτη φορά αριστερά. Ούτε έναν κέρβερο σαν τον Λαφαζάνη, που ενώ προσυγράφει τα πάντα, μας διαβεβαιώνει ως άλλος Τσιριμώκος ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί υποχωρήσεις.
    Φυσικά το €1,2 δις της συμφωνίας θα πάει στο χρέος. Όπως ακριβώς έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση στις 20 Φεβρουαρίου. Όπως επίσης και το ξεπούλημα των λιμανιών του Πειραιά, αλλά και της Θεσσαλονίκης που θα ακολουθήσει τάχιστα. Αλλά μην ανησυχείτε. Κοιμηθείτε τον ύπνο του δικαίου και περιμένετε. Άλλωστε μόλις τρεις μήνες είναι στην κυβέρνηση. Όταν ξυπνήσετε, μην τρομάξετε από τον θόρυβο. Είναι απλά ο χτύπος στην πόρτα του δικαστικού κλητήρα που μαζί με εκπροσώπους των δανειστών ήρθε για το σπίτι και τα παιδιά σας. Πρώτη φορά Αριστερά!

    http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/05/blog-post_60.html

    ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ:
    – Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ( στην ανώνυμη εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΝ “ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ” ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
    – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΠΟΣ Η Fraport AG ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ (ΕΔΩ και ΕΔΩ) ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ Invel Real Estate (Netherlands) II B.V (BSGR) Η ΟΠΟΙΑ ΑΓΟΡΑΣΕ 28 ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

  4. Κ ΤΟΜΠΡΑΣ: ΕΤΣΙ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ

    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΖΟΟΜ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΙΣ 07/04/2014

    Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΔΩ

  5. Έως πότε θα ανεχόμαστε τη λεηλασία στην οποία επιδίδονται οι τράπεζες;

    Σχεδόν 4,5 δις ευρώ αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις του εγχώριου τραπεζικού συστήματος προς το ευρωσύστημα το μήνα Απρίλιο. Το συνολικό χρέος των εγχώριων τραπεζών προς το ευρωσύστημα έφτασε σχεδόν τα 115 δις ευρώ συνολικά τον ίδιο μήνα. Ενώ η ποσότητα του ευρωχαρτονομίσματος σε κυκλοφορία αυξήθηκε κατά 271 εκατ. τον ίδιο μήνα σε σχέση με τον Μάρτιο.

    Σημειώνουμε ότι οι εγχώριες τράπεζες βρέθηκαν στην ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης με χρέος φορτωμένο στον έλληνα φορολογούμενο, όταν το 2011 το χρέος προς το ευρωσύστημα έφτασε τα 123,2 δις ευρώ, ενώ το 2012 κατέβηκε στα 112,8 δις ευρώ. Με καταθετική βάση ύψους 232,3 δις ευρώ το Δεκέμβριο του 2011, ενώ το Δεκέμβριο του 2012 η καταθετική βάση ανερχόταν στα 218,9 δις ευρώ. Τον Μάρτιο του 2015 που είναι τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία η καταθετική βάση βρίσκεται στα 181,3 δις ευρώ.

    Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι τράπεζες έχουν ανάγκη τάχιστα μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης. Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση υπογράφει αβέρτα κουβέρτα εγγυήσεις προς τις συστημικές τράπεζες προκειμένου αυτές να εκδίδουν δικά τους ομολογιακά δάνεια. Ο πίνακας είναι χαρακτηριστικός

    ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ALPHΑ EUROBANK ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΥΝΟΛΟ
    ΦΕΚ  27/Β’/14.1.15 4.100.000 810.000 2.377.000 0 7.287.000
    ΦΕΚ  59/Β’/18.1.15 0 1.500.000 1.500.000 0 3.000.000
    ΦΕΚ  376/Β’/18.3.15 1.900.000 0 2.735.500 0 4.635.500
    ΦΕΚ  472/Β/27.3.15 0 0 0 3.100.000 3.100.000
    ΦΕΚ  616/Β/15.4.15 0 3.609.600 4.280.000 0 7.889.600
    ΦΕΚ  689/Β/21.4.15 0 950.000 0 0 950.000
    ΦΕΚ  472/Β/29.4.15 4.100.000 0 1.500.000 4.500.000 10.100.000
    ΦΕΚ  472/Β/29.4.15 0 0 0 1.750.000 1.750.000
    ΦΕΚ  807/Β/6.5.15 5.112.500 5.112.500

    ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 2015 10.100.000 6.869.600 12.392.500 14.462.500 43.824.600

    Μόνο το πρώτο τετράμηνο οι εγχώριες συστημικές τράπεζες εξέδωσαν – πάντα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή του έλληνα φορολογούμενου – πάνω από 43,8 δις ευρώ σε ομολογιακά δάνεια. Αν συνυπολογίσουμε και τις υποχρεώσεις τους προς το ευρωσύστημα, τότε το χρέος των εγχώριων τραπεζών ξεπερνά 158,8 δις ευρώ. Δηλαδή αισίως σχεδόν το 90% του ΑΕΠ.

    Φυσικά όλο αυτό το χρέος το εγγυόμαστε εμείς, οι έλληνες πολίτες και εμείς θα κλειθούμε να το καλύψουμε είτε απευθείας διαμέσου της μετατροπής του τραπεζικού χρέους σε δημόσιο, όπως έγινε με την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση. Είτε διαμέσου bail in όπου οι καταθέτες και οι κάτοχοι τραπεζικών ομολόγων θα “κουρευτούν” προς όφελος των τραπεζών.

    Είναι νομίζετε άσχετο το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση Τσίπρα δεν τολμά ούτε καν να ανανεώσει την προστασία της πρώτης κατοικίας από την απειλή του πλειστηριασμού από τις τράπεζες; Δεν είναι μόνο ένδειξη της πλήρους υποταγής της νέας κυβέρνησης στο τραπεζικό καρτέλ, αλλά και δείγμα του τι πρόκειται να επακολουθήσει προκειμένου οι χρεοκοπημένες τράπεζες, αυτές οι καταβόθρες του δημόσιου χρήματος, αλλά και πλυντήρια μαύρου πολιτικού, επιχειρηματικού και εγκληματικού χρήματος να διασωθούν σε βάρος των ελλήνων πολιτών.

    Έως πότε θα τους επιτρέπουμε να θέτουν τη διάσωση των τραπεζών και τραπεζιτών, πάνω από τη ζωή των πολιτών; Έως πότε θα ανεχόμαστε κυβερνήσεις υποχείρια του πιο σαράφικου και τοκογλυφικού τραπεζικού καρτέλ τουλάχιστον στην Ευρώπη;

    http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/05/blog-post_97.html#more

  6. Τράπεζες μετέφεραν στα νησιά Κέυμαν 25 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης!

    30 Μαρτίου 2014

    Από το βήμα της Βουλής η Ραχήλ Μακρή εξαπέλυσε φοβερές καταγγελίες για ελληνικές τράπεζες που μετέφεραν στα νησιά Κέυμαν 25 δισ. ευρώ από την ανακεφαλαιοποίησή τους.

    Διαβάστε τι ακριβώς είπε, όπως το ανάρτησε η ίδια στο facebook:

    «Η ληστεία του Ελληνικού Λαού κορυφώνεται με τις διατάξεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Αφού ληστέψατε τους μικρομολογιούχους με το PSI και δώσατε τα λεφτά του Ελληνικού λαού στους τραπεζίτες, χωρίς να πάρετε τον έλεγχο τους, όπως συνέβη στην Αμερική.

    Οι Έλληνες τραπεζίτες αποζημιώθηκαν στο ακέραιο, όχι μόνο για τις ζημιές που υπέστησαν από το κούρεμα ύψους 55% στα ομόλογα αξίας 56 δισ. ευρώ, που κατείχαν, αλλά και για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της ύφεσης. Αποκορύφωμα δε ήταν ότι 8,5 δισ. που περίσσεψαν από τα 50 δισ έμειναν παρακαταθήκη και τους περιμένουν μέχρι να αποσαφηνιστούν οι ανάγκες μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης.

    Βέβαια εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανακαλύπτουμε οι τράπεζες αυτές να έχουν μεταφέρει κάτω από την μύτη των ελεγκτικών μηχανισμών, που εσείς ιδρύσατε, το χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων τους, ύψους 25 δισ., στα νησιά Κέυμαν.

    Όπως αποδεικνύεται με έγγραφο, το οποίο σας καταθέτω και αφορά μόνο μια τράπεζα. Γιατί κύριε Υπουργέ Οικονομικών μετέφεραν το χαρτοφυλάκιο τους στα νησιά Κέυμαν;

    Μήπως για να μην φορολογούνται τα κέρδη.

    Ακόμη η ίδια τράπεζα είχε συνάψει ομολογιακό δάνειο ύψους 20 δισ. ευρώ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου γεγονός που σημαίνει ότι αν δεν το πληρώσει, θα το πληρώσει ο Ελληνικός Λαός.

    Για τον έλεγχο των τραπεζών ιδρύσατε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και διορίσατε σε αυτό κομματικούς εκλεκτούς με υπέρογκους μισθούς.

    Όπως αποδεικνύεται από τα ανωτέρω έγγραφα το Ταμείο αυτό αποδείχθηκε τελείως ανίκανο να επιβλέψει την τραπεζική αγορά, αφού επέτρεψε να φύγουν τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης των Ελλήνων Πολιτών σε θυγατρικές υπεράκτιες εταιρίες.

    Καταθέτω στα πρακτικά και τα υπόλοιπα 20 δισ. ευρώ της συγκεκριμένης Τράπεζας».

    http://www.tribune.gr/politics/news/article/18881/rachil-makri-trapezes-meteferan-sta-nisia-keiman-25-dis-evro-tis-anakefaleopiisis.html

    http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/epikairotita/politiki/deite_ta_eggrafa_a_fotia_tis_raxil_makri_gia_tin_eurobank_pou_metefere_25_dis_sta_nisia_keuman.html

    • πρόσθετο έγγραφο απο ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Φίλοι Ζωής Γεωργαντά

      ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΕΥΜΑΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ 89 ΔΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕLΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ Ε.Κ.Τ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΡΕΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΩ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΑΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΛΕΦΤΑ ΕΞΩ….ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΡΑΜΕ 40 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑ ΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ…

  7. by lobbystas on 28 July 2015

    Κατατέθηκε αίτημα προς τον ESM προκειμένου να δοθούν 10 δισ. ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για μια πρόωρη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών πριν από την τελική που αναμένεται να γίνει στο τέλος του χρόνου. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών κ. Λούκα Κατσέλη, στη διάρκεια συνέντευξης Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκαλούνται από την ύπαρξη των κεφαλαιακών περιορισμών, υπογραμμίζοντας τους μεγάλους στόχους που έχουν τεθεί για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

    http://lobbystas.gr/προταση-βομβα-απο-φινοσ-φιλμ-λουκα-ελα/

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26521&subid=2&pubid=113628793

  8. ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ… ΡΙΦΙΦΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ…

    «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRANEWS» Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, “σε φάση δικαστικής διερεύνησης βρίσκεται το γιγαντιαίο σκάνδαλο με την εκποίηση των ακινήτων της Εθνικής Τράπεζας σε ένα περίεργο επενδυτικό σχήμα που έκανε βρόμικες δουλειές στην Γουινέα λαδώνοντας το πολιτικό σύστημα”.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.