Σε μετωπική σύγκρουση το Ε.Ι.Χ.Ε με το τραπεζικό κατεστημένο;

BΑΡΥΤΑΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Ι.Χ.Ε. ΚΑΤΑ ΤΗΣ “ΜΑRFIN ΕΓΝΑΤΙΑ TΡΑΠΕΖΑ”

Το ΕΙΧΕ είναι ένας διεθνής οργανισμός εφαρμοσμένης έρευνας, μελέτης, διάγνωσης και ουσιαστικών παρεμβάσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση από καταναλωτές και επιχειρηματίες προβλημάτων από χρέη προς τράπεζες, εταιρίες χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing) και λοιπές εταιρίες παροχής πιστώσεων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες καθώς επίσης και των προβληματικών συμπεριφορών και μεθοδεύσεων τραπεζών αμφισβητήσιμης νομιμότητας. Παράλληλα, το ΕΙΧΕ έχει δώσει και θεσμική διάσταση στο ρόλο του, έχοντας θέσει από την αρχή (1999) σαν πρωταρχικό στόχο του την εξάλειψη από την Ελλάδα όλων των παρανομιών των τραπεζών, την αυστηρή τιμωρία κάθε υπεύθυνου και τον τερματισμό της δράσης του υπερ-80ετούς καρτέλ των τραπεζιτών. 

http://stop-thebankers.blogspot.gr/2012/07/b-rfin-t.html?spref=bl, http://www.eixe.org/

3 comments on “Σε μετωπική σύγκρουση το Ε.Ι.Χ.Ε με το τραπεζικό κατεστημένο;

  1. Pingback: 22.02.2010 – 18.01.2013: Οι νομικές κινήσεις των πολιτών και η αδράνεια της δικαιοσύνης … | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

  2. ΣΧΕΤΙΚΑ

    1.Αντί να πάρουν τα 35 δις ευρώ από τις τράπεζες πήγαν στο μηχανισμό “στήριξης” επειδή τους έλειπαν … 24!

    Περισσότερα εδώ

    Αντί να πάρουν τα 35 δις ευρώ από τις τράπεζες πήγαν στο μηχανισμό “στήριξης” επειδή τους έλειπαν … 24!

    2.Η τραπεζική παρανομία και η διαχρονική ανοχή της από το Κράτος https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/10/25/η-τραπεζική-παρανομία-και-η-διαχρονικ/

  3. National Institute of Credit Research, Inc. (ΗΠΑ) 27/07/16 15:09
    Εθνικό Ινστιτούτο Χρηματοπιστωτικών Ερευνών
    Διεθνής Οργανισμός Προστασίας Δικαιωμάτων Καταναλωτών

    1-1. ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (2016)

    Σας καλωσορίζουμε στον εξειδικευμένο δικτυακό τόπο του ΕΙΧΕ για τα διαχρονικά οικονομικά εγκλήματα του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, που άρχισαν να γίνονται γνωστά μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν με το βιβλίο μας «Οι τράπεζες στο μικροσκόπιο» (1999) και από την μετέπειτα μεθοδική δράση μας. Οι έρευνές μας ήταν και παραμένουν μοναδικές σε ολόκληρο τον κόσμο για την τεκμηριωμένη, ευθεία και σε βάθος αποκάλυψη της τραπεζικής παρανομίας που κάναμε, σε θεσμική βάση. Οι ιστοσελίδες μας εμφανίζουν τα συμπεράσματα και τη χρησιμότητα των ευρημάτων. Το άγνωστο αυτό στους συναλλασσόμενους συνολικό πρόβλημα ήταν έντονα τεχνικό και πολυσύνθετο και έπρεπε να λυθεί αμιγώς τεχνοκρατικά από ειδικούς με επάρκεια τραπεζικών γνώσεων και πείρας ΜΕΣΑ στις τράπεζες. Και αυτό, μέσα στα αυστηρά πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, με μοναδικό κίνητρο την αίσθηση ευθύνης και καθήκοντός μας σαν πολίτες. Και τη λύση του αναλάβαμε μόνοι μας, χωρίς να μας το ζητήσει κανείς και χωρίς να προσδοκούμε οποιαδήποτε ωφέλεια. Απλά, κατά την συνείδησή μας, κάναμε το αυτονόητο..

    To ΕΙΧΕ που πρωτοποριακά είχαμε ιδρύσει τότε για να αναλάβει υπεύθυνα και αξιόπιστα την προσπάθεια σε μη κερδοσκοπική βάση, έφερε σε πέρας το έργο της έρευνας και τεκμηρίωσης της τραπεζικής παρανομίας καθώς και της απόδειξής της με 2.000 δικαστικές αποφάσεις σε βάρος τραπεζών. Το έργο αυτό είχε σαν μοναδικό σκοπό τον εξαναγκασμό των τραπεζιτών που διαχειρίζονται τις αποταμιεύσεις του Ελληνικού Λαού να εγκαταλείψουν τις τοκογλυφικές μεθοδεύσεις τους σε βάρος των δανειοληπτών και, κατ’ επέκταση, σε βάρος της Εθνικής Οικονομίας. Η κοινωνική αυτή στόχευση, μας διαφοροποιεί απόλυτα και από τις ποικιλόνυμες ενώσεις καταναλωτών και από τις στρατιές των παντελώς άσχετων έως και πολύ επικίνδυνων αυτοαποκαλούμενων «ειδικών συμβούλων».

    Στο τέλος του 2015, ανακοινώσαμε την ολοκλήρωση του έργου αυτού που επισφραγίστηκε με την αποστολή τον Νοέμβριο 2015 προς τους Προέδρους των τραπεζών στην Ελλάδα αλλά και στις Αρχές εξώδικης καταγγελίας 17 σελίδων για το σύνολο των οικονομικών και εθνικών εγκλημάτων τους. Ολόκληρο το κείμενο του εξωδίκου αυτού θα βρείτε στην ενότητα 4-1. Στο τεκμηριωμένο κοινωνικό κατηγορητήριο που τους καταθέσαμε ενυπόγραφα για λογαριασμό του Ελληνικού Λαού, οι τραπεζίτες ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ, κρυβόμενοι φοβισμένοι και αμήχανοι. Τους βρίσκουν όμως οι δικαστικοί επιμελητές και τους κοινοποιούν τις αγωγές μας εναντίον τους, και εταιρικά αλλά και σε βάρος των προσωπικών τους περιουσιών, ενώ σύντομα θα τους εντοπίσουν και οι Εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος για τις ποινικές ευθύνες που υπέχουν. Οι μηνύσεις που καταθέτουμε εναντίον τους παραπέμπουν σε σύσταση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης για την κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια διάπραξη κακουργηματικών πράξεων όπως τοκογλυφία, εκβίαση, απάτη, απάτης σε δικαστήρια, έκδοση αναληθών ισολογισμών, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού καθώς και σύσταση και λειτουργία καρτέλ τραπεζών. Αρχή κάναμε με την βαρύτατη μήνυση για τοκογλυφία σε βάρος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και του Προέδρου του ΤΧΣ Γιώργου Μιχελή για τα έργα τους στην ηγεσία της Εμπορικής (2000-2004).

    ——————

    Το αίτημα πλέον προς κάθε κατεύθυνση είναι ένα και μοναδικό: Ανακλήσεις των αδειών λειτουργίας τους, κλείσιμο και αντικατάσταση με τράπεζες νέου τύπου, καινοτομικές και απόλυτα ελεγχόμενες από τον Λαό. Δεν χρειαόμαστε πλέον τους αχόρταγους και αδίστακτους τραπεζίτες για να έχουμε τράπεζες. Και κανένας δεν έχει ανάγκη τέτοιες τράπεζες που, αντί να στηρίζουν την Εθνική προσπάθεια για οικονομική ανάπτυξη και ευημερία των πολιτών αυτής της Χώρας, να καταστρέφουν τα πάντα και τους πάντες με τις στρεβλές αντιλήψεις και τις φαύλες πρακτικές τους. Το μήνυμα που τους στείλαμε είναι ξεκάθαρο: “ADDIO TOKO-PIZZO”(*) που σημαίνει ότι λέμε «ΑΝΤΙΟ στα μαφιόζικα τοκοχαράτσια» τους.

    ————–

    Η μακρόχρονη πορεία του έργου αυτού από το 1999, ασφαλώς, δεν ήταν εύκολη, παρόλο ότι είχαμε μεγάλη και σε βάθος γνώση του τραπεζικού συστήματος και των πολύπλοκων διαστροφών του. Σύντομα διαπιστώσαμε ότι πόλεμος απέναντι στην τραπεζική παρανομία σημαίνει πόλεμος όχι απέναντι σε έναν αντίπαλο αλλά σε τέσσερες (4)!! Γιατί δίπλα στο ιερατείο του τραπεζικού εγκλήματος συμπαρατάσσονται μόνιμα το πολιτικό κατεστημένο (κόμματα εξουσίας βυθισμένα στη διαφθοράς και στη διαπλοκή), το δικηγορικό κατεστημένο (οι περισσοτεροι καθηγητές νομικής, οι δικηγορικοί σύλλογοι και οι χιλιάδες τραπεζοδικηγόροι που υπηρετούν φανατικά τα τραπεζικά ψέματα) και τέλος τα ΜΜΕ – Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης που κρύβουν τις αλήθειες με αντάλλαγμα τις διαφημίσεις των τραπεζιτών. Όλα αυτά γίνονται μέσα σε μια κοινωνία βαθιά άρρωστη, γεμάτη υποκρισία και παραπλάνηση και χωρίς ίχνος πλέον του αδιαπραγμάτευτα οφειλόμενου σεβασμού στο Έθνος, στην Ιστορία και στον Λαό μας. Υπηρετείται το γενικό πρόσταγμα της παγκοσμιοποίησης που υλοποιεί τις φασιστικές ιδεοληψίες του Κίσσινγκερ και των ομοίων του: «Καταστρέψτε, λεηλατείστε, στο τέλος δεν θα μείνει αξιόλογος πλούτος στους Λαούς, προς όφελός μας, αρχίζοντας από τους Έλληνες». Η πειρατεία (τύπου Captain Morgan) σε σύγχρονη έκδοση (οι απόγονοι του κουρσάρου Morgan είναι σήμερα τραπεζίτες στη Νέα Υόρκη). Ωστόσο και όσο θα επικρατεί ακόμα στον Πλανήτη μας ο Ελληνικής εμπνεύσεως Δυτικός πολιτισμός, η αλήθεια και το δίκαιο τελικά δεν συγκαλύπτονται, δεν συμπιέζονται και δεν καταπιέζονται. Για τον λόγο αυτό, και ο δικός μας αγώνας για την αλήθεια και το δίκαιο στο τραπεζικό σύστημα τελικά δικαιώθηκε. Αποδείχθηκα για μία ακόμα φορά ότι, πάνω από τους νομιζόμενους ισχυρούς, υπάρχει ένας που είναι πραγματικά πανίσχυρος : Ο ενεργός πολίτης!!

    Για να συμβάλλουμε ακόμη περισσότερο στην ισχυροποίηση της φωνής και της παρέμβασης του Έλληνα πολίτη, προχωρήσαμε σε τρείς σημαντικές καινοτομικές πρωτοβουλίες που είναι ΔΩΡΕΑΝ διαθέσιμες σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα πολίτη :

    1.Το ΜΟΝΕΥ CLUB που είναι άτυπη Λέσχη για την συνοπτική επιμόρφωση σε απλουστευμένα αλλά έξυπνα θέματα οικονομικής διαχείρισης, νέων τρόπων νόμιμης και έξυπνης αύξησης οικογενειακού εισοδήματος καθώς και αποφυγής οικονομικών παγίδων και προβλημάτων
    2.Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ για την διενέργεια ανεξάρτητων και αντικειμενικών ερευνών για τα κακώς κείμενα της Ελληνικής κοινωνίας και για ισχυρές παρεμβατικές και άμεσα διορθωτικές δράσεις [το οποίο δεν σημαίνει ότι πλέον θα τα περιμένουμε όλα από το (διαλυμένο) Κράτος και τους (ανίκανους ή/και διαπλεκόμενους) πολιτικούς]
    3.Τη ΛΕΣΧΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για την διάχυση έξυπνης πληροφόρησης που το σύστημα και τα υποτακτικά ΜΜΕ αποκρύπτουν από τους πολίτες. Στόχος μας είναι οι Πολίτες να πάψουν να είναι βαθειά νυχτωμένοι και εύκολα θύματα στην παραπλάνηση κάθε επιτήδειου και να αποκτήσουν υγιή και δραστικά αντανακλαστικά σε κάθε μορφής αθλιότητα από οπουδήποτε και εάν προέρχεται

    Οι δραστηριότητες αυτές θα στηριχτούν σε έναν σημαντικό αριθμό ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ. Καλούμε κάθε Συνέλληνα που έχει γνώσεις, ικανότητες και διάθεση προσφοράς να πλαισιώσει αυτή τη νέα προσπάθεια που εγκαινιάζουμε και για τις οποίες θα έχετε πληροφόρηση στην Ενότητα 3 του Δικτυακού μας τόπου.

    Τέλος, παραδίνουμε σε όλους σας το νεόκοπο ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ (Ενότητα 7) που στεγάζει πλέον τη ιστορία της τραπεζικής παρανομίας και τις αρρωστημένες δράσεις του διαχρονικού ιερατείου του (σε αναλογία με το Μουσείο ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ που έφτιαξαν οι Σικελοί για την τοπική Μαφία). Στην Ελλάδα, τα διαχρονικά οικονομικά εγκλήματα των τραπεζών έχουν προκαλέσει, άμεσα ή έμμεσα, πολύ περισσότερους θανάτους από τις Μαφίες (ίσως γι’ αυτό η Μαφία δεν χωράει στην Ελλάδα), μαζί με ανυπολόγιστες καταστροφές Εθνικής ψυχής και πλούτου.

    Για την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχία του έργου μας για τον τερματισμό της παρανομίας τους τραπεζικού συστήματος που κάναμε προς όφελος και για λογαριασμό κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλα τα Μέλη και τους φίλους μας, τα στελέχη του ΕΙΧΕ, την ομάδα των μαχητικών δικηγόρων μας που σήκωσαν με επιτυχία το δικαστικό μέρος της προσπάθειας καθώς και τους Δικαστές της Χώρας που βρέθηκαν σχεδόν πάντα στο ύψος της αποστολής τους.

    Θα ήταν παράλειψη εάν δεν απευθύναμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες και σε όλους (και είναι πάρα πολλοί) όσους με απέραντη (κατά Cipolla) ηλιθιότητα, κακότητα, μικροψυχία, φθόνο, _1_~1τουρκοχατζιαβατισμό και απύθμενη ιδιοτέλεια προσπάθησαν να μας δημιουργήσουν μεγάλα εμπόδια και προβλήματα στον αγώνα ενάντια στην τραπεζική τοκογλυφία και όχι μόνο, ακόμα και στις ακριτικές Σέρρες όπου οι τοπικοί φορείς μας ζήτησαν βοήθεια και εμείς την προσφέραμε κατα προτεραιότητα και πάντα σε μη κερδοσκοπική βάση. Χάρις σε όλους αυτούς και τις αρρωστημένες και ηλίθιες (κατα Cipolla) συμπεριφορές όλων τους (σαφώς και αρμοδιότητας ψυχιάτρου), ενδυναμώθηκε ακόμα περισσότερο η θέλησή μας και εντατικοποιήθηκε η προσπάθειά μας να φέρουμε την ειδική αυτή αποστολή σε αίσιο τέλος.

    Υπάρχουν και πολλοί άλλοι που αδιαφόρησαν στο άκουσμα ότι, αποδεδειγμένα υπάρχει οικονομικό έγκλημα από τις τράπεζες. Και άφησαν τα μέλη τους, αλλά και την κοινωνία, απληροφόρητα και απροστάτευτα. Είναι οι χιλιάδες οικονομολόγοι, το Επιμελητήριό τους, τα Εμπορικά, Βιομηχανικά και Επαγγελματικά Επιμελητήρια, ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΒΕΕ, οι Εμπορικοί Σύλλογοι και όλες οι άλλες συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις της αγοράς. Είναι και οι δικηγόροι, όπως ιδιαίτερα σημειώνουμε παρακάτω. Δεν θα έιναι έκπληξη εάν σύντομα δούμε αγωγές θυμάτων της τραπεζικής τοκογλυφίας εναντίον αυτών των υπευθύνων που γνώριζαν και δεν μίλησαν. Πρόκειται για επαγγελματίες συνωμότες της σιωπής. Εκτός των καταναλωτών, μαζικά θύματα είναι και οι επιχειρηματίες που έμειναν και ακόμα μένουν εγκληματικά απροστάτευτοι από τους (ακριβοπληρωμένους) ειδικούς τους συμβούλους, είτε συνεπεία αδιαφορίας των τελευταίων ή δόλου ή διανοητικής ακαμψίας ή ανύπαρκτης προσωπικής κει επαγγελματικής ηθικής.

    Ηθικά και δεοντολογικά είναι ευθέως υπόλογοι βαρύτατης συγκάλυψης και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Χώρας (νομιζόμενοι και ως ταγοί της «αλήθειας και τους δικαίου») και τα δεκάδες χιλιάδες μέλη τους που κάνουν απεργίες και αποχές κατά κύματα μόνο για τα φορολογικά και ασφαλιστικά τους θέματα. Ποτέ όμως δεν έβγαλαν μια ανακοίνωση για τα εγκλήματα των τραπεζών, θύματα των οποίων είναι και οι ίδιοι με τις πιστωτικές κάρτες και άλλα δάνεια που έχουν προσωπικά. Είναι πάρα πολλές οι δικηγορικές εταιρείες που κατακλύζουν τον Ελληνικό Λαό με τελεφονικές παρενοχήσεις για τοκογλυφικές απαιτήσεις τραπεζών, συμπεριφορές που ρητά απατορεύονται και από τον νόμο και από διεθνή σύμβαση. Και όλοι τους αυτοι έχουν ορκιστεί να υπηρετούν την αλήθεια και το δίκαιο. Όλοι δε ξέρουμε πόσο ειλικρινείς φορολογούμενοι είναι οι δικηγόροι, ιδίως οι μεγαλοδικηγόροι για τους οποίους ποτέ δεν καθιερώθηκε έλεγχος «πόθεν έσχες». Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη μεγάλη και σε βάθος έρευνα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ θα είναι για τα έργα, τις ημέρες των δικηγόρων και τα προβλήματα του κόσμου που πηγάζουν από αυτούς, από τους Συλλόγους και τις δεσποτικές συμπεριφορές της πλειοψηφίας των μελών τους. Δεν είναι δυνατόν εμείς οι Πολίτες να κάνουμε αγώνα ενάντια στην τραπεζική τοκογλυφία και οι δικηγόροι να κάνουν ότι δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα ενώ μερικές χιλιάδες από αυτούς που υπηρετούν την τραπεζική παρανομία «βομβαρδίζουν» τους δικαστές με τα τραπεζικά ψέματα και την τραπεζοκίνητη παραπλάνηση απίστευτων διαστάσεων και ενώ οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους δικηγόρους οραματίζονται τον εύκολο βιοπορισμό μέσα από μια μελλοντική συνεργασία με κάποια τράπεζα, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στην σταδιοδρομία τους σαν «κρατικοί λειτουργοί, παραστάτες των δικαστών στην απονομή της δικαιοσύνης». Μερικοί δε από αυτούς είχαν και το θράσος να μας ζητήσουμε να τους προστατεύσουμε από τις τράπεζες για τις προσωπικές τους οφειλές!! Είμαστε πολύ κοντά σε μία νέα κατάσταση όπου Πολίτες θα μηνύουμε και θα ενάγουμε και δικηγόρους για αδικοπραξίες και όχι μόνο.

    Η προσπάθεια του Πολίτη (με Π κεφαλαίο) για μια καλύτερη κοινωνία δεν τελειώνει ποτέ. Εάν δε έχει και το προνόμιο να είναι Έλληνας, ο πήχυς αυτόματα ξεκινά από πάρα πολύ ψηλά. Και όλοι μαζί συνεχίζουμε για τις επόμενες νίκες, με τον πήχυ ακόμα ψηλότερα…. Και να είστε σίγουροι ότι θα βγούν πάρα πολλές ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ… Με απλά λόγια και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ.

    Επιπλέον, βρισκόματε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη των διαδικασιών προετοιμασίας και κατάθεσης ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ των μελών μας κατα τραπεζών και των ηγετικών στελεχών τους για τη διεκδίκηση χρηματικών αποζημιώσεων για αδικοπραξίες, σύμφωνα με τους όρους και τις διαδικαστικές οδηγίες που έχουμε ανακοινώσει.

    Ο ανανεωμένος δικτυακός μας τόπος σας προσφέρει μοναδική και εξαιρετικά αποκαλυπτική, ανατρεπτική και λυτρωτική πληροφόρηση για όλα όσα οι τραπεζίτες δεν θα θέλανε να μάθετε. Αξιοποιήστε την και σαν άτομα αλλά και σαν υπεύθυνα μέλη κοινωνίας Ανθρώπων….

    Τάκης Χριστοδουλόπουλος
    Πρόεδρος
    ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

    ΜΑΪΟΣ 2016

    (*) Δείτε παρακάτω το αφιερωμένο στους τραπεζίτες και στα εξαπτέρυγά τους λογότυπό μας «ADDIO TOKO-PIZZO» το οποίο έγινε και επετειακή κονκάρδα που διανέμεται δωρεάν στα μέλη και στους φίλους μας…. Οι λίγες φράσεις που περιέχει, τα λένε ΟΛΑ…

    https://eixe.org/home-eixe/1-1-minima-proedrou-2016/

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.