Μήνυση κατά Γερουλάνου και άλλων 7 Υπουργών για τη νομιμοποίηση των ιχθυοκαλλιεργειών της οικογενείας του!

Μέγα σκάνδαλο και κανένα ΜΜΕ δεν ασχολείται: Τη μέρα της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Παπανδρέου, νομιμοποίησαν τις ιχθυοκαλλιέργειες της οικογένειας Γερουλάνου με υπογραφές Παπακ, Ραγκούση, Καστανίδη, Σηφουνάκη, Βενιζέλου, Mike, Σκανδαλίδη… Όταν υπογράφουν 8 υπουργοί του ΠΑΣΟΚ την ίδια μέρα δεν είναι σκάνδαλο και δεν είναι οργανωμένο… κατά τ’ άλλα όποιον ρωτήσεις στο πεζοδρόμιο θα σου πει ότι ο Ρουσόπουλος οργάνωσε το Βατοπαίδι και έβγαλε και λεφτά…

Μηνυτήρια αναφορά κατά των 8 υπουργών που θεσμοθέτησαν το χωροταξικό για τις ιχθυοκαλλιέργειες κατέθεσε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Ελένη Ράικου, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή φορέων των περιοχών που θίγονται.

Οι μηνυτές, μεταξύ των οποίων και 5 δήμαρχοι καταγγέλλουν ότι συμφώνησαν στη χωροθέτηση ανήμερα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και παρ’ ότι δεν υπάρχει η -υποχρεωτική εκ του νόμου – γνωμοδότηση του εθνικού συμβουλίου χωροταξίας.

Οι οκτώ Υπουργοί καταγγέλλονται από τους μηνυτές ότι βεβαίωσαν ψευδώς στην απόφαση ότι έλαβαν υπόψιν την υποχρεωτική εκ του νόμου γνωμοδότηση του εθνικού συμβουλίου χωροταξίας. Οι μηνυτές υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε ποτέ γνωμοδότηση.

Ειδικότερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, καταγγέλλεται από τους μηνυτές ότι παρανόμως συμμετείχε στη θεσμοθέτηση του χωροταξικού καθώς η οικογένειά του συνδέεται άμεσα με τον κλάδο.

Οι υπουργοί που συνυπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι οι: Περιβάλλοντος, Γιωργος Παπακωνσταντινου και ο αναπληρωτής υπουργός, Νικος Σηφουνάκης, Εσωτερικών Χαρης Καστανιδης, Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, Αναπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Υποδομών Γιάννης Ραγκουσης,
Αγροτικής Αναπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.

Μεταξύ των μηνυτών είναι οι δήμαρχοι Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Μεγαρέων, Σαλαμίνας, Ναυπλιέων και ο αντιδήμαρχος Λευκάδας.

http://www.youtube.com/watch?v=9S1SgDRLeUU&feature=player_embedded

Link για το ΦΕΚ στο Εθνικό Τυπογραφείο: ΦΕΚ B 2505/4 Νοεμβρίου 2011

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?

Στις 04-Νοε-11 υπήρχε ήδη προσωρινή ακύρωση αδειών από το συμβούλιο Επικρατείας λόγω ρυπογόνου δραστηριότητας.

πήγες: dexiextrem.blogspot.gr, diaforos.blogspot.gr.

Το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς εδω 

 

2 comments on “Μήνυση κατά Γερουλάνου και άλλων 7 Υπουργών για τη νομιμοποίηση των ιχθυοκαλλιεργειών της οικογενείας του!

  1. Όποιος έχει φιλότιμο… παραιτείται
    19/11/2011

    Παραιτήθηκε, την Τρίτη, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, ομότιμος καθηγητής, Λουδοβίκος Βασενχόβεν, καταγγέλλοντας το ΥΠΕΚΑ, για το ότι στο σχετικό ΦΕΚ για το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών γίνεται αναφορά στη “γνώμη” του Συμβουλίου, που ποτέ όμως δεν γνωμοδότησε για το συγκεκριμένο θέμα.

    Σε χθεσινό του e-mail, προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Βασενχόβεν αναφέρει «Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Σας ενημερώνω ότι χθες υπέβαλα την παραίτηση μου από την θέση του προέδρου του ΕΣΧΣΑΑ. Περιμένω την απάντηση του κ. Υπουργού Αναπληρωτή. Θα έχετε ασφαλώς μάθει ότι δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις Υδατοκαλλιέργειες, στην οποία, και ειδικότερα στα “έχοντας υπόψη”, γίνεται αναφορά σε “γνώμη” του ΕΣΧΣΑΑ», αφήνοντας έκθετη την πολιτική αλλά και την υπηρεσιακή ηγεσία (διεύθυνση χωροταξίας) του ΥΠΕΚΑ) που βιαζόταν στις 4 Νοέμβρη να τελειώνουν με το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών.

    Όπως προκύπτει από το μήνυμα του Προέδρου, ο ίδιος και τα μέλη του Συμβουλίου, έμαθαν για τη “γνώμη” του Συμβουλίου από το ΦΕΚ, που αναφέρει ότι στην ΚΥΑ για το χωροταξικό λήφθηκε υπόψιν η με αριθμό 26/4-11-2011 γνώμη, που όμως τέτοια δεν υπάρχει, δικαιώνοντας όλους όσους κατήγγειλαν κατά καιρούς το ΥΠΕΚΑ «για μεθοδεύσεις που δεν θα περάσουν».

    Αυτό που υπάρχει είναι ένα πρακτικό συνεδρίασης, που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε, τα ο οποίο δεν καθιστά τον κ. Βάσενχόβεν άμοιρο ευθυνών, το εναντίον. Ο ίδιος, που προχθές υπέβαλε την παραίτησή του ενοχλημένος, στις 4 Νοεμβρίου, προφανώς επειδή κάποιοι βιάζονταν να προλάβουν, ονόμασε πρακτικό συνεδρίασης τις ηλεκτρονικές εισηγήσεις που του είχαν σταλεί από κάποια και όχι όλα τα μέλη της επιτροπής και για το οποίο πρακτικό ενημέρωσε τα ηλεκτρονικά τα μέλη του Συμβουλίου, αφού το είχε συντάξει και το είχε στείλει στο ΥΠΕΚΑ.

    Χαρακτηριστικό της σπουδής της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, και όχι μόνο αυτού του υπουργείου, να τελειώνουν όπως όπως με το χωροταξικό, κάνοντας λόγω για γνώμες που δεν υπάρχουν, είναι ότι στις 4 Νοεμβρίου, ημέρα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με μια δημόσια διοίκηση που Υπουργοί και βουλευτές του δήλωναν από παράθυρο σε παράθυρο ότι έχει παραλύσει, «κατάφερε» το κράτος, και α) συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας και έλαβε απόφαση έκφρασης γνώμης επί του Σχεδίου της ΚΥΑ, (β) το Συμβούλιο διαβίβασε τη γνώμη στο ΥΠΕΚΑ, (γ) το ΥΠΕΚΑ, επεξεργάστηκε τη γνώμη του Συμβουλίου και διαμόρφωσε την τελική εισήγησή του προς την αρμόδια διυπουργική Επιτροπή, (δ) το ΥΠΕΚΑ διαβίβασε την εισήγησή του στην διυπουργική Επιτροπή και (ε) η Επιτροπή, η οποία αποτελείτο από τους Υπουργούς κ. κ. Παπακωνσταντίνου, Σηφουνάκη, Καστανίδη, Βενιζέλο, Χρυσοχοϊδη, Ραγκούση, Σκανδαλίδη και Γερουλάνο, συνεδρίασε, μελέτησε και ενέκρινε το περιεχόμενο της ΚΥΑ και τέλος την ίδια μέρα τυπώθηκε και το σχετικό ΦΕΚ, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι στην Ελλάδα που βούλιαξε και δεν άλλαξε (κατά παράφραση του “αν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε” του τ. πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου), όταν κάποιοι βιάζονται όλα λειτουργούν με ρυθμούς που θα ζήλευε και το πιο οργανωμένο κράτος του πλανήτη.

    Τη διαδικασία αυτή κατήγγειλε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη της Υδατοκαλλιέργειας, τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι «η υπογραφή της εν λόγω ΚΥΑ αποτελεί ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, τόσο για λόγους διαδικασίας, όσο και επί της ουσίας», ενώ ήδη από προχθές έχει εισαγγελική εντολή για τη χορήγηση αντιγράφων πρακτικών.

    Επίσης, σε χθεσινή ανακοίνωση τους με τίτλο « Το ΥΠΕΚΑ πετάει στα σκουπίδια τις γνωμοδοτήσεις των επιστημονικών Συμβουλίων του» οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, MΟm, Greenpeace και WWF Ελλάς αναφέρουν ότι «το Εθνικό Συμβούλιο είχε επανειλημμένα στο παρελθόν δεχθεί ανοίκειες πιέσεις από πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ για αλλοίωση της γνώμης των μελών του σε “καυτά” χωροταξικά σχέδια, όπως αυτό για τον τουρισμό». Τονίζουν, επίσης, στην ανακοίνωση ότι «Τέτοια όμως κατάφωρη αγνόησή του, η οποία δημιουργεί ζητήματα νομιμότητας της όλης διαδικασίας, συμβαίνει πρώτη φορά», και καλούν τους Υπουργούς Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Νίκο Σηφουνάκη «να βγάλουν τα προσωπεία δημοκρατικότητας και να δηλώσουν ότι δεν έχουν διάθεση συνεργασίας».

    Να σημειωθεί, επίσης, ότι άγνοια για την διάτρητη πλέον ΚΥΑ είχε η ΚΕΔΕ, η οποία τη Δευτέρα είχε ορίσει συνάντηση εργασίας, στην Αθήνα, μεταξύ του Δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα, νέου εκπροσώπου της Ένωσης στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας, και Δημάρχων από τις περιοχές που αντιδρούσαν για τα προβλεπόμενα στο σχέδιο της ΚΥΑ, στην οποία συζητήθηκε η θέση που θα έχει η ΚΕΔΕ, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου με θέμα τη γνωμοδότηση για τις υδατοκαλλιέργειες.
    Πηγή: karystiapress.gr

    http://www.porosnews.gr/latest-news/όποιος-έχει-φιλότιμο-παραιτείται/

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.