Μήνυση κατά Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου από Χρυσή Αυγή για λίστα Λαγάρντ [βίντεο]

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012 – 13:19

Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου

Η Χρυσή Αυγή καταθέτει μήνυση κατά Βενιζέλου – Παπακωνσταντίνου και κατά παντός άλλου συνυπαιτίου για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ και ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ για την απόκρυψη των στοιχείων της “λίστας Λαγκάρντ”. Εάν υπήρχε σοβαρό κράτος στην Ελλάδα οι παραπάνω κύριοι θα βρίσκονταν ήδη στο γραφείο του Ανακριτή.

Το κείμενο της μήνυσης:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Του πολιτικού φορέα ‘ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ’, εδρεύοντας επί της οδού Δηλιγιάννη αριθμ.50 στην Αθήνα.

ΚΑΤΑ

Ευαγγέλου Βενιζέλου, κατοίκου Αθηνών, οδός Ιπποκράτους 22.

Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, κατοίκου Αθηνών, οδός Ιπποκράτους 22,
Παντός άλλου συνυπαιτίου, που θα προκύψει κατά τη διενέργεια της εισαγγελικής έρευνας.

Κοινοποίηση στον α) Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε και β) στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ.Γρηγόριο Πεπόνη.

Κύριε Εισαγγελεύ,
Προσφάτως, από επίσημες ανακοινώσεις και δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων αλλά και από ρεπορτάζ και δημοσιεύματα του συνόλου των μέσων μαζικής ενημέρωσης της χώρας, απεκαλύφθη ότι κατά το έτος 2010 η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, παρέδωσε ή άλλως απέστειλε στον τότε υπουργό Οικονομικών και δεύτερο μηνυόμενο, Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, λίστα με Έλληνες καταθέτες μεγάλης ελβετικής τραπέζης, προκειμένου να διερευνηθεί απ’ τις αρμόδιες ελληνικές αρχές αν τα ποσά των καταθέσεων αυτών αποτελούσαν προϊόν φοροδιαφυγής, ή άλλων εγκληματικών ενεργειών.
Σκοπός της ενέργειας αυτής ήταν ο εντοπισμός των φυσικών προσώπων που είχαν διαπράξει τα ανωτέρω εγκλήματα, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό την ευχέρεια στις ελληνικές αρχές αφενός να τους διώξουν ποινικά, αφού τους εντοπίσουν, αφετέρου δε δια των προσηκόντων μέσων και μέτρων να εισπράξουν τους προβλεπόμενους φόρους.
Άλλωστε όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, με τον ίδιο τρόπο και χρησιμοποιώντας παρόμοιες λίστες, πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Αγγλία και άλλες, εισέπραξαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αναδρομικά, ως φόρους επί καταθέσεων ή εισοδημάτων από πολίτες τους που ήταν και αυτοί καταθέτες της συγκεκριμένης τράπεζας.
Πέραν πάσης λογικής και νομικής υποχρέωσής τους, και ενώ η χώρα βυθίζετο και βυθίζεται εις οικονομική άβυσσο, τόσο ο δεύτερος μηνυόμενος ως πρώτος παραλήπτης, όσο και ο πρώτος μηνυόμενος, και διαδοχικά λαβόντες γνώση της ‘λίστας’, δεν ενήργησαν οποιονδήποτε έλεγχο και δια του τρόπου αυτού παρείχαν ‘άσυλον’ στους υπόπτους – δράστες, στερώντας παράλληλα απ’ την ελληνική πολιτεία, εκατοντάδες εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια ευρώ ως έσοδα εκ φορολογίας.
Επειδή, η προπεριγραφόμενη συμπεριφορά των δύο ανωτέρω μηνυομένων αλλά και όσων από την εισαγγελική έρευνα υπηρεσιακών ή μη παραγόντων προκύψει ανάμειξη ή συμμετοχή ή έστω υποχρέωση, πληροί την νομοτυπική μορφή (αντικειμενική –  υποκειμενική υπόσταση) τόσο του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος κατ’ άρθρο 259 ΠΚ όσο και του αδικήματος της υπόθαλψης εγκληματία, κατ’ άρθρο 231 ΠΚ,

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕ

Την κατά νόμο ποινική δίωξη των ανωτέρω μηνυομένων και παντός άλλου συνυπαιτίου, για τα αδικήματα των άρθρων 259, 231 ΠΚ.

Αθήνα, 4-10-2012»

 

 

minisi-a

minisi-b

 

και μια σχετική δήλωση

Στην Δικαιοσύνη και όχι σε επιτροπές της βουλής να λογοδοτήσουν Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου

http://www.xryshaygh.com/

τελευταία ανανέωση 20 October, 2012 @ 7:00

new update

Και δεύτερη μήνυση για την λίστα “Λαγκάρντ” [βίντεο]

 

8 comments on “Μήνυση κατά Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου από Χρυσή Αυγή για λίστα Λαγάρντ [βίντεο]

  1. Pingback: Και δεύτερη μήνυση για την λίστα “Λαγκάρντ” [βίντεο] | JusticeForGreece

  2. Pingback: Και δεύτερη μήνυση για την λίστα “Λαγκάρντ” [βίντεο] « ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

  3. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΟΜΟ ΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ
    του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
    http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6085.html
    Η λίστα Λαγκάρντ, κρύβει στα σπλάχνα της ένα ένοχο μυστικό, και την αποκάλυψή του την τρέμουν οι ολετήρες του έθνους, γιατί δεν εξαντλείται απλά σε ζητήματα που σχετίζονται με την υστερόβουλη διαχείρισή της εκ μέρους επίορκων πολιτικών από το τρισάθλιο πολιτικό προσωπικό που καταχράστηκε την εξουσία που του ανατέθηκε, αλλά θα καταδείξει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τους θλιβερούς πρωταγωνιστές της εσχάτης προδοσίας.
    Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή…
Και ας θυμίσουμε μια αποκάλυψη που πέρασε «στα ψιλά» και κατά παράξενο τρόπο φαίνεται πως κάποιοι διακατέχονται από μια πρεμούρα για να περάσει στη λήθη: Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες…
    Τα 1962 από τα 2069 αρχεία του usb που μετέγραψε ο Γιάννης Διώτης στις 8 Ιουλίου του 2011 (από το usb που του είχε δώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου) φέρεται να είχαν υποστεί τροποποίηση στις 04-08-2010 και στις 05-08-2010. Δηλαδή εντοπίστηκαν ίχνη από τον Αύγουστο του 2010.
    Το στοιχείο αυτό δίνει άλλη διάσταση στο θέμα, καθώς αφορά σε τροποποίηση που αναφέρεται στην περίοδο πριν η λίστα έρθει στην Ελλάδα από τη Γαλλία, κάτι που έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010.
    Δείτε τώρα και τι λέγαμε εμείς όταν όλοι οι υπόλοιποι έκαναν την πάπια…
«Τα πρώτα χέρια λοιπόν που πείραξαν τη λίστα Λαγκάρντ… Είναι τα χέρια εκείνων που την «παρέδωσαν» στους ορκισμένους δωσίλογους για να την «αξιοποιήσουν». Τα τρανταχτά ονόματα του πραγματικού περιεχομένου της, παραμένουν στα χέρια των συμμοριών των εκβιαστών, και…”
    Ιδού και η σχετική μας ανάρτηση με τίτλο:
    «Α…ΝΑΙ??? ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???»
    Ας θυμίσουμε τώρα ακόμη μια αποκάλυψη που κατά παράξενο τρόπο κι αυτή επιχειρείται να περάσει στη λήθη της ιστορίας:
«Από τον Απρίλιο του 2009 ξεκίνησαν ουσιαστικά οι αντιγραφές της λίστας Φαλτσιάνι που αναβαθμίστηκε σε λίστα Λαγκάρντ για τις ανάγκες του Σουλτανάτου και προκειμένου να δεθεί χειροπόδαρα το ξεφτιλισμένο πολιτικό σύστημα της χώρας».
    Και για του λόγου το αληθές παραπέμπουμε και πάλι στη σχετική μας ανάρτηση με τίτλο:
    «ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΠΟΥ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ».
    Διακρίνοντας τότε τη διστακτική ίσως και λογικά όσο και ανθρώπινα αναμενόμενη φοβική στάση του εισαγγελέα Διώτη στην αποκάλυψη της αλήθειας, τον καλέσαμε κατ επανάληψη να μη διστάσει να σηκώσει στην πλάτη του την εθνική αξιοπρέπεια της χώρας γιατί το έγκλημα που συντελέστηκε ήταν ΕΘΝΙΚΟ και η αποκάλυψη του πρέπει να οδηγήσει τους πρωταίτιους στην παραδειγματική τιμωρία γιατί όχι ακόμη και με την ΕΣΧΑΤΗ των ΠΟΙΝΩΝ.
    Δείτε τι λέγαμε χαρακτηριστικά στις ακόλουθες δυο αναρτήσεις μας:
    «ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΘΑΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ»
    «ΝΥΧΤΑ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΔΩΝ – ΞΕΒΡΑΚΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ»
    Ας έρθουμε τώρα και στα πρόσφατα γεγονότα…
Μόλις ο Διώτης κλήθηκε να καταθέσει στην εξεταστική, και από τη στιγμή που φάνηκε αποφασισμένος να αποκαλύψει επιτέλους το πολύ χαρακτηριστικό παρασκήνιο αυτής της κατάπτυστης για το έθνος υπόθεσης, που τη διαχειρίστηκε με τρόπο αδίστακτο μια συμμορία εθνικής μειοδοσίας, δείτε ποιο ήταν το αποτέλεσμα:
    Ο Βενιζέλος επιδίδεται σε αγχώδη αγώνα δρόμου προκειμένου να μην μπει στο κάδρο των και ποινικών ευθυνών. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και το επιτελείο του αντιλαμβάνονται, πως η νέα κατάθεση Διώτη δημιουργεί νέα δεδομένα και βάζει ντε φάκτο στο κάδρο των (και ποινικών) ευθυνών τόσο τον Βενιζέλο, όσο και τον ΓΑΠ…
Πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στην Ιπποκράτους με τους στενούς επιτελείς του, ενώ αναμένεται και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά! Επίσης έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα φίλια ΜΜΕ και ελεγχόμενοι δημοσιογράφοι, με «υποδείξεις» να απαξιώσουν την κατάθεση Διώτη και γενικότερα τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ…
Και φυσικά τρομαγμένος πλέον από τις εξελίξεις που ενδέχεται να καταστούν ανεξέλεγκτες, ο Βενιζέλος βάζει σε δεύτερη μοίρα την κάλυψη του ΓΑΠ (όπως έχει δεσμευτεί σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν πριν την ψηφοφορία στη Βουλή για την εξεταστική), προκειμένου να διασφαλίσει τη δικιά του απεμπλοκή απ’ αυτή την όζουσα υπόθεση.
Αρχίζει πιά να καθίσταται ολοφάνερη και η συνενοχή Σαμαρά σ αυτή την άθλια υπόθεση αφού με τη στάση του (και με τις υπογραφές του) είναι πλέον συνεργός στη συγκάλυψη μιας πράξης που οσονούπω θα αποκαλυφθεί πως ταυτίζεται με εσχάτη προδοσία σε βάρος της χώρας.
    Δείτε περισσότερα στη σχετική μας ανάρτηση:
«ΤΡΕΜΕΙ ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΩΤΗ –ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ»
    Και τώρα όλοι τρέμουν για τον πραγματικό ρόλο της ΕΥΠ…
Και ο λόγος δεν είναι οι όποιες αποκαλύψεις αφορούν στο διαχειριστικό της ρόλο για το delivery της λίστας Λαγκάρντ.
Τρέμουν την πιθανότητα αποκάλυψης πως ο ρόλος αυτός επεκτείνεται σε μεθοδεύσεις συγκάλυψης ή πολύ περισσότερο διευκόλυνσης μιας ολέθριας εθνικής προδοσίας.
    Ο ρόλος του Μπίκα είναι πράγματι σκοτεινός, και θα αποδειχτεί ολέθριος στο βαθμό που εκ των πραγμάτων προκύψει συνενοχή του σε όλα τα παραπάνω.
    Ποιο είναι το ένοχο μυστικό της λίστας Λαγκάρντ…
Και γιατί οι ολετήρες του έθνους έχουν χάσει τον ύπνο τους μπροστά στον κίνδυνο να καταστούν ανεξέλεγκτες οι αποκαλύψεις???
    Το αναδείξαμε σε χρόνο ανύποπτο, όταν οι «κυνηγοί» των αποκαλύψεων καταγίνονταν και εξαντλούσαν το όλο θέμα στα ξαδερφάκια του Παπακωνσταντίνου. Λέγαμε λοιπόν τότε χαρακτηριστικά πως:
    Τα πρώτα χέρια που πείραξαν τη λίστα Λαγκάρντ…
Είναι τα χέρια εκείνων που την «παρέδωσαν» στους ορκισμένους δωσίλογους για να την «αξιοποιήσουν». Τα τρανταχτά ονόματα του πραγματικού περιεχομένου της, παραμένουν στα χέρια των συμμοριών των εκβιαστών, και συναποτελούν μαζί με άλλες πολιτικές τους αθλιότητες (βλ. Ζήμενς κλπ), χρήσιμο εργαλείο προσωπικού και πολιτικού εκβιασμού προκειμένου να υποτάσσονται αναντίρρητα και χωρίς πολλά τσαλίμια, τα ντόπια πολιτικά ανθρωπάκια.
    Με λόγια απλά…
Τους τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί…
Τους εκβίασαν…
Τους ανάγκασαν να πουν το ταπεινωτικό «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»…
Και αφού παρέδωσαν τη χώρα αμαχητί στα νύχια της Γκεστάπο, προσπάθησαν να αποπλανήσουν το πόπολο κυνηγώντας δήθεν μάγισσες και καταθέτες από τη λίστα.
    Η εθνική προδοσία λοιπόν που συντελέστηκε ήταν προϊόν και συμμοριακού εκβιασμού στον οποίο υπέκυψαν ολίγιστοι πολιτικοί και παρέδωσαν αμαχητί τη χώρα. Και το πραγματικό παρασκήνιο αυτής της πράξης ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ είναι το ένοχο μυστικό που κρύβει μέσα της η λίστα Λαγκάρντ…
    Αυτή την πράξη ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ επιχειρούν να συγκαλύψουν με νύχια και με δόντια και η αποκάλυψη της με κάθε λεπτομέρεια πρέπει να ανοίξει άμεσα το δρόμο για το εκτελεστικό απόσπασμα.
    Γι αυτή την πράξη ντροπής και αίσχους από τους ολετήρες του έθνους, δείτε περισσότερα στη σχετική μας ανάρτηση με τίτλο:
    «ΟΧΗΜΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ – Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΛΛΟΥ»
    Και μετά βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας…
    «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ»

  4. Pingback: 22.02.2010 – 18.01.2013: Οι νομικές κινήσεις των πολιτών και η αδράνεια της δικαιοσύνης … | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

  5. Τα στοιχεία – φωτιά της «δημοκρατίας» στον εισαγγελέα!
    («λίστα Λαγκάρντ» & HSBC)

    07.12.2015

    Ο εκδότης Ι. Φιλιππάκης και ο αρθρογράφος Αλ. Τάρκας κατέθεσαν για τη «λίστα Λαγκάρντ»

    Ιωάννης ΦιλιππάκηςΑποκαλυπτικά -και αναλυτικά- στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο εκδότης της «δημοκρατίας» Ιωάννης Φιλιππάκης και ο αρθρογράφος της εφημερίδας Αλέξανδρος Τάρκας.

    Οπως είναι γνωστό, η «δημοκρατία» είναι το μοναδικό μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα που έχει ασχοληθεί τόσο εκτεταμένα με τη «λίστα Λαγκάρντ» από τις αρχές του 2013, συλλέγοντας στοιχεία για εταιρίες και πρόσωπα που ενέχονται στην υπόθεση. Προς αντίδραση στις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας και με προφανή σκοπό τον εκφοβισμό και τη φίμωση των στελεχών της, οι πρωταγωνιστές της λίστας, που έλεγχαν ή διαχειρίζονταν άνω του 50% των συνολικών καταθέσεων ύψους 2,2 δισ. δολαρίων, έχουν προβεί σε πλήθος (αποτυχημένων) ενεργειών με σκοπό τη συγκάλυψη του πρωτοφανούς οικονομικού – φορολογικού σκανδάλου και των ποινικών ευθυνών τους.

    Αλέξανδρος ΤάρκαςΗ κατάθεση των κ. Φιλιππάκη και Τάρκα πραγματοποιήθηκε μετά την κλήση τους, ως μάρτυρες, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από τον Αύγουστο για τη δράση κυκλώματος που διαμεσολαβούσε σε ξέπλυμα χρήματος μέσω του υποκαταστήματος της τράπεζας HSBC Γενεύης και «επενδυτικής» εταιρίας ελληνικών συμφερόντων.

    Η ποινική προκαταρκτική εξέταση (που είναι ανεξάρτητη από την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για τους πρωταγωνιστές και τους μεγαλοκαταθέτες της «λίστας Λαγκάρντ») άρχισε μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία σχετικού ογκώδους φακέλου από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε καταθέσει στους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς, που έχουν αναλάβει την υπόθεση λόγω της σοβαρότητας και της πολυπλοκότητάς της, ο πρώην ειδικός πληροφορικής της HSBC Γενεύης Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος είχε αποσπάσει τη γνωστή λίστα με Ελληνες και ξένους καταθέτες.

    Κοινό χαρακτηριστικό της υπόθεσης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι το γεγονός ότι τα στελέχη της HSBC και των (παρόμοιων με την ελληνική) «επενδυτικών» εταιριών δεν πρόσφεραν απλώς καλές αποδόσεις στους πελάτες τους, όπως θα ήταν νόμιμο και θεμιτό, αλλά έστηναν μηχανισμούς μεταφοράς, απόκρυψης και ξεπλύματος χρημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Ειδικά, η «επενδυτική» εταιρία ελληνικών συμφερόντων είχε στήσει ένα διεθνές δίκτυο διαρκούς «κυκλοφορίας» χρημάτων μεταξύ Γενεύης, Βερμούδων, Βρετανικών Παρθένων Νήσων, Παναμά και άλλων φορολογικών παραδείσων. Σημειώνεται ότι μόλις την περασμένη Τετάρτη δημοσίευμα των βρετανικών «Financial Times» υπογράμμιζε το γεγονός ότι και η ίδια η HSBC Γενεύης «βοηθούσε πλούσιους πελάτες να διαφεύγουν τη φορολογία, κρύβοντας εκατομμύρια δολάρια σε μια παναμέζικη εταιρία».

    http://www.dimokratianews.gr/content/56267/ta-stoiheia-fotia-tis-dimokratias-ston-eisaggelea

  6. ΑΛΛΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “λίστα Λαγκάρντ”:

    Κ. Βαξεβάνης κατά Βενιζέλου (λίστα Λαγκάρντ)

    Μηνυτήρια αναφορά Βαξεβάνη κατά Βενιζέλου (λίστα Λαγκάρντ)

    Αλίκη Κυριακάκη, Οδυσσέας Τηλιγάδας και Ελένη Διαμαντοπούλου κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, των πρώην υπουργών Οικονομικών, Γεωργίου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο, των επικεφαλών του ΣΔΟΕ (πρώην και νυν) Ιωάννη Καπελέρη, Ιωάννη Διώτη και Στέλιο Στασινόπουλο και παντός άλλου υπευθύνου (λίστα “Λαγκάρντ”)

    Και δεύτερη μήνυση για την λίστα “Λαγκάρντ” [βίντεο]

    Λαϊκός Σύνδεσμος «Χρυσή Αυγή» κατά Δημήτρη Κοντομηνά για τη λίστα Lagarde

    Λαϊκός Σύνδεσμος «Χρυσή Αυγή» κατά Δημήτρη Κοντομηνά για τη λίστα Lagarde

  7. 04-07-2013,
    Πόρισμα Χρυσής Αυγής: Μέλη εγκληματικής οργάνωσης οι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου

    Η Χρυσή Αυγή καταθέτει στον ελληνικό λαό και στην ελληνική δικαιοσύνη και όχι στη βουλή, το πόρισμα που συνέταξε και αφορά τις ποινικές ευθύνες του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γεωργίου Παπανδρέου.
    Το εν λόγω πόρισμα δεν θα κατατεθεί στην προανακριτική επιτροπή της βουλής, η οποία απεδείχθη πως στόχευε αποκλειστικά και μόνο στη συγκάλυψη των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων που διέπραξαν βαρύτατα αδικήματα εις βάρος του ελληνικού λαού. Συμμετείχαμε στην εν λόγω διαδικασία για τη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων αποδεικτικών στοιχείων, στόχος που τελικώς επετεύχθη.
    Καταδικάζουμε τις άθλιες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης, που οδήγησαν στην σύνταξη του διάτρητου πορίσματος της πλειοψηφίας. Καταδικάζουμε επίσης την δήθεν αντιπολίτευση του Σύριζα, που επί της ουσίας συγκάλυψε τον Γεώργιο Παπανδρέου, ψηφίζοντας κατά της παραπομπής του και κατά της βίαιης προσαγωγής του ενώπιον της επιτροπής.
    Οι τρεις συνυπεύθυνοι για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ (Παπανδρέου, Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου) αποτελούν εγκληματική οργάνωση, όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα. Οι μαρτυρικές καταθέσεις και τα αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα που κατετέθησαν στην επιτροπή αποδεικνύουν περίτρανα τον ισχυρισμό μας αυτό. Πρόκειται για την ίδια εγκληματική οργάνωση που έδεσε τη χώρα με τα δεσμά του εθνοκτόνου Μνημονίου, εκχώρησε την εθνική μας κυριαρχία στους διεθνείς τοκογλύφους και εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό. Όσον αφορά τον Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, τα εις βάρος του στοιχεία βοούν και θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη ενώπιον της Δικαιοσύνης, αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Εδώ όμως παρεμβαίνει ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών και καθυστερεί με άθλιο τρόπο τη διαδικασία.
    Πόρισμα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή για την υπόθεση του ψηφιακού δίσκου ηλεκτρονικών αρχείων της Τράπεζας HSBC (Λίστα Λαγκάρντ)
    Δήλωση Ηλία Κασιδιάρη για το πόρισμα: “Η διαδικασία ήταν άθλια. Συμμετείχαμε με μόνο σκοπό να συλλέξουμε στοιχεία. Στοιχεία που ενοχοποιούν τους Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Είναι η ίδια εγκληματική οργάνωση που έδεσε τη χώρα με τα δεσμά του Μνημονίου. Καταθέτουμε τα στοιχεία αυτά στον ελληνικό λαό, σε καμία Βουλή και σε καμία επιτροπή”.

    ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
    ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α.
    Συνθήκες και χρόνος παραλαβής της λίστας Λαγκάρντ
    Στις 13 Σεπτεμβρίου 2010, το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών, διά του Γενικού Γραμματέα αυτού Ηλία Πλασκοβίτη, υπέβαλλε έγγραφο αίτημα προς το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών για την απόκτηση ηλεκτρονικού αρχείου της Τράπεζας HSBC με στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων που ανήκαν σε Έλληνες πολίτες και εταιρείες. Τα δεδομένα αυτά αποτελούσαν μέρος ενός μεγαλύτερου αρχείου, που ήταν γνωστό μέσα από δημοσιεύματα των MME ήδη από τα τέλη του 2008 ως «Λίστα Φαλσιανί» και περιελάμβανε στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων πελατών στο κατάστημα της HSBC στη Γενεύη. Τα δεδομένα αυτά είχαν κλαπεί το 2008 από τον Εβρέ Φαλσιανί, υπάλληλο του ως άνω πιστωτικού ιδρύματος.
    Οι γαλλικές Αρχές αποδέχτηκαν το αίτημα και το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου παρέδωσαν στον Έλληνα Πρέσβη στο Παρίσι Κωνσταντίνο Χαλαστάνη φάκελο που περιείχε έναν ψηφιακό δίσκο με τα ανωτέρω στοιχεία και ένα διαβιβαστικό έγγραφο. Η παροχή των ανωτέρω πληροφοριών δεν έγινε άτυπα, αλλά σε εκτέλεση των διατάξεων που αφορούν στην αμοιβαία βοήθεια από τις αρμόδιες Αρχές των Κρατών Μελών στον τομέα της άμεσης φορολόγησης (Οδηγία 77/799/EEC, ως ισχύει) καθώς και στη Διμερή Συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης που έχει κυρωθεί με τον Νόμο 4386/1964.
    Ο Πρέσβης Κωνσταντίνος Χαλαστάνης απέστειλε την ίδια ημέρα το φάκελο αεροπορικώς στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών συνοδευόμενο από υπάλληλο της Ελληνικής Πρεσβείας. Ο φάκελος παραδόθηκε το απόγευμα στη διευθύντρια του γραφείου του Υπουργού Οικονομικών Γεώργιου Παπακωνσταντίνου και μετά από λίγες ώρες δόθηκε από την ίδια στον Υπουργό.
    Τα παραπάνω γεγονότα αποδεικνύονται: α) από τις καταθέσεις που έδωσαν στην Επιτροπή οι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, Χρυσή Χατζή στις 29-01-2013 και στις 31-01-2013 αντιστοίχως, β) από την κατάθεση του Γεώργιου Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στις 24-10-2012, γ) από το με ημερομηνία 13-09-2010 έγγραφο του Ηλία Πλασκοβίτη προς τον Γενικό Διευθυντή των Δημοσίων Οικονομικών του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών (αριθμός πρωτοκόλλου της Επιτροπής 211/04-06-2013) και δ) από το με ημερομηνία 29-09-2010 έγγραφο του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών (αριθμός πρωτοκόλλου της Επιτροπής 200/21-05-2013).
    Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 3022/21/2686/1-δ΄ από 09-02-2013 έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Eρευνών της Ελληνικής Αστυνομίας (βλ. σελ. 9), στη φορητή μονάδα αποθήκευσης τεχνολογίας USB με ψηφιακό σειριακό αριθμό 79MNSGYLSGF57900 (Σημειώνεται ότι το ανωτέρω USB αποτελεί το Πειστήριο 1 της πραγματογνωμοσύνης. Τα αρχεία που περιλαμβάνει προέρχονται εξ αντιγραφής από τον πρωτότυπο ψηφιακό δίσκο που έστειλαν οι Γάλλοι και είναι το USB που ο Ιωάννης Διώτης δημιούργησε την 08η-07-2011 και παρέδωσε αυθημερόν στον Ευάγγελο Βενιζέλο) εντοπίστηκαν ίχνη ανοίγματος είκοσι τεσσάρων (24) αρχείων λογιστικών φύλλων την 30-09-2010 και από ώρα 00:28:53π.μ. έως 00:54:10π.μ. από χρήστη με το όνομα «Windows User». Αυτό σημαίνει ότι ο Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατείχε τη δεδομένη στιγμή το αρχείο, είχε ήδη (λίγες μόλις ώρες μετά την παραλαβή του βράδυ της 29ης-09-2010) αντιγράψει το περιεχόμενο του πρωτότυπου ψηφιακού δίσκου (CD) που είχαν στείλει οι Γάλλοι (ο οποίος ψηφιακός δίσκος αποτελεί μη εγγράψιμο αποθηκευτικό μέσο), σε άλλο αποθηκευτικό μέσο που ήταν εγγράψιμο (π.χ. USB, σκληρό δίσκο υπολογιστή κ.α.) και είχε αρχίσει να το επεξεργάζεται. Στην αντιγραφή και επισκόπηση των λογιστικών φύλλων μέσα από εγγράψιμο αποθηκευτικό μέσο, οφείλεται και το γεγονός ότι η επεξεργασία αποτυπώθηκε στα μεταδεδομένα των αρχείων.
    Είναι ξεκάθαρο ότι ο Γεώργιος Παπακωνσταντίνου απέδιδε μεγάλη βαρύτητα στη σημασία του ηλεκτρονικού αρχείου και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι έσπευσε να το αντιγράψει και να το επεξεργαστεί αμέσως μόλις περιήλθε στην κατοχή του. Η σημασία του ήταν σε κάθε περίπτωση δεδομένη, καθώς αποτελεί δίδαγμα κοινής πείρας ότι οι Έλληνες που έχουν καταθέσεις σε Ελβετικές Τράπεζες έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Εξάλλου, η οικονομική και πολιτική σπουδαιότητα της «Λίστας Φαλσιανί» ήταν γνωστή διεθνώς και από την περίπτωση των άλλων ευρωπαϊκών κρατών που την είχαν προμηθευτεί και είχαν ήδη προχωρήσει στην αξιοποίησή της (Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία).

    Η συνέχεια εδώ http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/porisma-chrushs-aughs-melh-egklhmatikhs-organwshs-oi-papandreou-benizelos-p#ixzz4ch2FhHCe

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.