Και δεύτερη μήνυση για την λίστα “Λαγκάρντ” [βίντεο]

Μετά την Χρυσή Αυγή,  μηνυτήρια αναφορά για την λίστα “Λαγκάρντ” κατέθεσαν και τρεις πολίτες: η Αλίκη Κυριακάκη, ο Οδυσσέας Τηλιγάδας και η Ελένη Διαμαντοπούλου. Αυτή την φορά οι μηνυτές δεν στρέφονται μόνο κατά των πρώην υπουργών Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και κατά των επικεφαλών του ΣΔΟΕ (πρώην και νυν), Ιωάννη Καπελέρη, Ιωάννη Διώτη και Στέλιο Στασινόπουλο.

Η Αλίκη Κυριακάκη είναι η συνταξιούχος εφοριακός η οποία είχε καταγγείλει επτά συναδέλφους της ότι είχαν ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο από πρόστιμα που δεν επέβαλαν σε μεγάλη επιχείρηση. Οι επτά καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλάκισης με αναστολή, για κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία τους και ζημία περίπου 28 εκατ. ευρώ κατά του Δημοσίου …… και παρέμειναν στις θέσεις τους στο δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι η λίστα “Λαγκάρντ” είναι μέρος της  λίστας Φαλτσιάνι η οποία εμπεριέχει πάνω από 20 χιλιάδες ονόματα Γάλλων, Γερμανών, Ιταλών και Ελλήνων καταθετών της Τράπεζας HSBC στην Ελβετία, τα οποία έχουν κλαπεί το 2008 από υπάλληλο της τράπεζας και έχουν παραδοθεί / πουληθεί σε κυβερνήσεις / μυστικές υπηρεσίες. Η ελληνική κυβέρνηση λέγεται ότι την προμηθεύτηκε από την τότε υπουργό οικονομικών της Γαλλίας, κ. Christine Lagarde.

Δείτε εδώ αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο της μήνυσης

είδηση από το  http://www.protothema.gr/, εικόνα από news.pathfinder.gr, κείμενο μήνυσης από http://atithaso.blogspot.gr/

Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, αριθμός Πρωτοκόλλου 334, Αθήνα 22/10/12.

Ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Μήνυση-Μηνυτήριος Αναφορά

των

1. Αλίκης Δ. Κυριακάκη, κατοίκου Αμπελοκήπων, οδός Αργολίδος, αριθ. 12, συνταξιούχου εφοριακού-ελέγκτριας. 2. Οδυσσέα Τηλιγάδα, του Ανδρέα, κατοίκου Αθηνών, οδός Ευριπίδου, αριθ. 57, επιχειρηματία, 3. Ελένης Διαμαντοπούλου, του Περικλή, κατοίκου Νέου Ψυχικού, οδός Γεωργίου Σεφέρη, αριθ. 32, επιχειρηματία

ΚΑΤΑ

1. Ευάγγελου Βενιζέλου, νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και πρώην Υπουργού Οικονομικών, 2. Γεώργιου Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδος, και πρώηνπροέδρου του ΠΑΣΟΚ,  3. Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, πρώην Υπουργού Οικονομικών, 4. Ιωάννη Διώτη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, 5. Ιωάννη Καπελέρη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, 6. Στέλιου Στασινόπουλου, νύν επικεφαλής του ΣΔΟΕ, 7. Κατά παντός άλλου υπευθύνου (μέλους ή μη κυβερνήσεως), υπηρεσιακού ή μη παράγοντα, αυτουργού, συμμετόχου, και δή ηθικού αυτουργού.

Το τελευταίο χρονικό διάστηµα απασχολεί έντονα την κοινή γνώµη και κάθε Έλληνα Πολίτη «Το σκάνδαλο της υπεξαγωγής της λίστας Λαγκάρντ» εκ µέρους των θεματοφυλάκων της, µε σκοπό την ωφέλεια των ίδιων και των εντολέων τους (µεγαλοκαταθετών) και τη βλάβη του ελληνικού δημοσίου. Πιο συγκεκριμένα: Σύµφωνα µε πληροφορίες, η ιστορία της «λίστας Λαγκάρντ» µε τους Έλληνες καταθέτες σε ελβετικές τράπεζες άρχισε και εξελίχθηκε ως εξής:

Η ελληνική ΕΥΠ παρακολούθησε στα µέσα του 2010 την υπόθεση της υποκλοπής των αρχείων της HSBC από υπάλληλο της τράπεζας και πώς αυτά τα αρχεία περιήλθαν στην κατοχή ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Σύµφωνα µε τις ίδιες πληροφορίες, η ηγεσία της ΕΥΠ, αξιοποιώντας τις επαφές της µε την αντίστοιχη γαλλική υπηρεσία πληροφοριών, ξεκίνησε µια συζήτηση για τη δυνατότητα παράδοσής τους στις ελληνικές αρχές.

Η γαλλική υπηρεσία πληροφοριών υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να διαβιβάσει τη λίστα στην ΕΥΠ, καθώς την είχε παραδώσει στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών και συνέστησε να υποβληθεί αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση προς το γαλλικό υπουργείο. Το αίτημα υποβλήθηκε επισήμως και μάλιστα από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όπως ο ίδιος δημόσια δήλωσε, στην τότε ομόλογό του Κριστίν Λαγκάρντ. Η λίστα παραδόθηκε ωσαύτως επισήμως και έκτοτε αγνοείται η τύχη της (με την έννοια του γνήσιου και μη αλλοιωμένου υλικού-δημοσίου εγγράφου).

Ο ίδιος δε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τότε Υπουργός Οικονομικών, ομολόγησε ότι πραγματοποίησε πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο των ελεγκτικών αρχών, και ότι αυτοί αποδέχθηκαν αυτή την παρέμβαση, όπως κατωτέρω καταδεικνύεται.

Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, πράγματι η εν λόγω λίστα (δημόσιο έγγραφο) του παραδόθηκε από την τότε Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ (το έτος 2011). Η λίστα αυτή προέκυψε από υποκλαπέντα στοιχεία εκ μέρους του Εβρέ Φαλτσιάνι (ήταν ο υπάλληλος της HSBC στην Γενεύη που το 2008 υπέκλεψε 22.000 ονόματα Γάλλων, Γερμανών, Ιταλών και Ελλήνων φυσικών προσώπων και εταιριών που είχαν καταθέσεις στην τράπεζα). Ο κ. Φαλτσιάνι ήταν ένας υψηλόβαθμος τραπεζικός υπάλληλος της HSBC (τμήμα ΙΤ) στη Γενεύη. Κάποια στιγμή αποφασίζει να αντιγράψει τα ονόματα 24.000 πελατών σε έναν φορητό υπολογιστή. Ο σκληρός δίσκος περιείχε εκτός από τα ονόματα, και τους λογαριασμούς, και φυσικά το ύψος των καταθέσεων. Τον Δεκέμβριο του 2008 συλλαμβάνεται από Γάλλους αξιωματικούς και παραδίδει (ή κατά άλλους παραδίδει με οικονομικό αντάλλαγμα) τα στοιχεία στην κυβέρνηση Σαρκοζί στις αρχές του 2009. Αποκρυπτογραφώντας τον σκληρό δίσκο οι φορολογικές αρχές της χώρας διαπιστώνουν ότι υπάρχουν μεταξύ άλλων περίπου 3.000 γαλλικά ονόματα, 5.800 ιταλικά, 6.000 βρετανικά, 5.000 γερμανικά και περίπου 1991 ελληνικά ονόματα Εταιριών και φυσικών προσώπων. Η γαλλική κυβέρνηση κατόπιν αιτήματος παρέδωσε τα ονόματα μεταξύ άλλων στις Ιταλικές, Βρετανικές και Γερμανικές αρχές. Ήταν τόσο τρανταχτές οι περιπτώσεις που οι Βρετανικές φορολογικές αρχές έστειλαν αμέσως ειδικά σημειώματα στους Άγγλους φορολογούμενους που τους έδιναν άμεση αμνηστία εάν πλήρωναν τους αναλογούντες φόρους. Δημοσιοποιήθηκαν και πολλά ονόματα μεταξύ αυτών και του εκατομμυριούχου ιδιοκτήτη ακίνητων, του Michael Shanly, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 1,1 εκατ. ευρώ, αφού βρέθηκε να έχει διαφύγει την καταβολή φόρου για μια κληρονομιά που έλαβε από τη μητέρα του. Επίσης, ο Πατρίς ντε Μεστρ, οικονομικός διαχειριστής της Λιλιάν Μπετανκούρ, της πλουσιότερης γυναίκας της Γαλλίας, η κληρονόμος της αρωματοποιίας Νίνα Ρίτσι και ο Ζαν-Σαρλ Μαρσιανί, δεξί χέρι του πολύ δεξιού πρώην υπουργού Εσωτερικών Σαρλ Πασκουά, ¬υποχρεώθηκαν να εμφανιστούν στην Εφορία. Η Ισπανία ενημερώθηκε επίσης για τους δικούς της πολίτες που τα ονόματά τους περιέχονταν στους δίσκους του Φαλσιάνι και η χώρα ανέκτησε 6 δισ. ευρώ από φοροφυγάδες, όπως ο πρόεδρος της τράπεζας Σανταντέρ, Εμίλιο Μποτίν. Η Ιταλία, με τη σειρά της, διαπίστωσε ότι φοροδιέφευγαν οι σχεδιαστές μόδας Βαλεντίνο και Ρενάτο Μπαλέστρα. Οι Γάλλοι έχουν ανακοινώσει ότι από την περίφημη λίστα έχουν εισπράξει σε φόρους 1,1 δισ. ευρώ, οι Γερμανοί πάνω από 2,5 δισ. ευρώ, και οι Ιταλοί πάνω από 1,5 δισ. ευρώ.

Πάραυτα, ο κ. Παπακωνσταντίνου, πιστός στο καθήκον προδοσίας της χώρας μας, αντί να δώσει, ως όφειλε, ολόκληρη τη λίστα προς διερεύνηση στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, αλλά και στον αρμόδιο καθ’ ύλην και κατά τόπον Εισαγγελέα, επέλεξε ο ίδιος μερικά ονόματα τα οποία -όπως ισχυρίζεται- τα παρέδωσε στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, κατά του οποίου έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για τέλεση άλλων αδικημάτων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου (και ωσαύτως τυγχάνει ιδιαίτερα επικίνδυνος).

Στη συνέχεια, κατά τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ και πρώην ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό, κ. Γ. Διώτη, ο οποίος, αν και εισαγγελικός λειτουργός «επί τιμή», φρόντισε να «αυτοκτονήσει» ακόμη και κάθε έννοια δικαίου και ηθικής.

Όμως, ο κ. Γιάννης Καπελέρης εξήγησε δημοσίως ότι ο ίδιος δεν πήρε ποτέ στα χέρια του τέτοια λίστα, πράγμα το οποίο τίθεται φυσικά εν αμφιβόλω. Επιπρόσθετα, σήμερα στο ΣΔΟΕ υποστηρίζουν ότι αυτή η λίστα δεν παραδόθηκε ποτέ στο Σώμα και ειδικά στον νέο επικεφαλής, Στέλιο Στασινόπουλο, πράγμα για το οποίο εξίσου αμφιβάλλουμε, παρατηρώντας με αγανάκτηση τον προκλητικό και ποινικά κολάσιμο τρόπο χειρισμού του θέματος αλλά και άλλων περιπτώσεων δημοσίου ενδιαφέροντος, και εκ μέρους του νύν επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Σημειώνουμε ότι η ανακοίνωση του κ. Παπακωνσταντίνου έγινε λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, κ. Γρήγορη Πεπόνη, ο οποίος ζήτησε να βρεθεί και να του παραδοθεί η λίστα, ενώ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται διερευνάται -κατά πληροφορίες- εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων σε βαθμό κακουργήματος, ώστε να προστατευθούν άτομα που φοροδιαφεύγουν.

Ολόκληρη η προκλητική δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου είχε ως εξής:

«Προς τα τέλη του 2010 ζήτησα με δική μου πρωτοβουλία από την Γαλλίδα ομόλογό μου Christine Lagαrde στοιχεία για Έλληνες καταθέτες σε Ελβετικές τράπεζες από τη λίστα που ακουγόταν διεθνώς ότι υπήρχε στην κατοχή των Γαλλικών αρχών. Μέσω διπλωματικής οδού εστάλη λίστα με περίπου 2000 ονόματα Ελλήνων με στοιχεία καταθέσεων παρελθόντων ετών ύψους περίπου 1,5 δις Ευρώ σε μία Ελβετική τράπεζα. Τα ονόματα των μεγαλυτέρων καταθετών δόθηκαν στον τότε Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ Καπελέρη για έρευνα και διασταύρωση με εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Στη συνέχεια η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ Διώτη».

Στη συνέχεια, ακολούθησαν τα γεγονότα όπως Σας είναι ήδη γνωστά. Εξ αυτών παραθέτουμε τη στάση που κράτησε ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και πρώην Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, την οποία και χαρακτηρίζουμε ως ιδιαζόντως ποινικά κολάσιμη και αρκούντως επικίνδυνη, ώστε να είναι επιβεβλημένη όπως άμα και των λοιπών η προσωρινή του κράτηση.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων:

«Το υλικό δόθηκε ατύπως σε μένα, χωρίς συνοδευτικό υλικό. Δεν γνωρίζω αν δόθηκε το αρχικό υλικό ή αντίγραφο. Ούτε ο κ. Ι Διώτης (πρώην επικεφαλής ΣΔΟΕ) μπορούσε να ξέρει αν του δόθηκε το αρχικό. Γνώριζε αυτά που του είπε ο κ. Γ Παπακωνσταντίνου (πρώην υπουργός Οικονομικών). Δεν είχε κανένα λόγο να μην λέει την αλήθεια ο κ. Λ Διώτης».

Παράλληλα, ο κ Βενιζέλος που αναφέρθηκε διεξοδικά στο ιστορικό της παραλαβής, από τον κ. Διώτη, του επίμαχου ηλεκτρονικού υλικού, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει υποστεί αλλοιώσεις, ενώ επεσήμανε ότι η μεγάλη καθυστέρηση της έρευνας μπορεί να άφησε το περιθώριο σε ενδιαφερόμενους να οργανωθούν.

«Ένα ψηφιακό υλικό, προϊόν υποκλοπής, που έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες πλευρές της Ευρώπης είναι πιθανό να έχει υποστεί αλλοιώσεις, πρωτίστως από αυτόν που το υπέκλεψε, ή από διάφορες υπηρεσίες ή από παράγοντες υπηρεσιών. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω για τον κ. Διώτη, αλλά είναι προφανές ότι ένα παράνοµο υλικό είναι επισφαλές. Δεν επιτρέπεται συνταγματικά η χρήση του υλικού που είναι παράνοµο. Η εισαγγελική αμφισβήτηση της γνησιότητας αναδεικνύει το επισφαλές του υλικού», τόνισε ο κ. Βενιζέλο ς και πρόσθεσε:

«Κινδυνεύει να ανοίξει ένα τεράστιο νοµικό ζήτηµα. Από τότε που έγινε η υποκλοπή, το ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι και έχουν οργανωθεί».

Αρκετές εβδομάδες µετά την ανάληψη των καθηκόντων µου, τέλη Αυγούστου, κατά τη διάρκεια σύντοµης συνάντησης µας, ο κ. Διώτης µε ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου στις αρχές Ιουνίου του παρέδωσε το υλικό που ήταν αποτέλεσα μεσολάβησης μυστικών υπηρεσιών. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν µου είχε αναφέρει κάτι σε µένα. Ανεπισήμως ο κ. Διώτης, χωρίς διαβιβαστικό, µου το παρέδωσε, διότι το πήρε από τον κ. Παπακωνσταντίνου µε τον ίδιο τρόπο. Ως προϊόν υποκλοπής δεν µπορεί να είναι αποδεικτικό µέσο, αλλά µπορεί να χρησιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί.

Δεν ξέρω ακόµα και σήµερα αν αυτό το υλικό είναι αντίγραφο. Ο κ. Διώτης µου άφησε στο γραφείο µου ένα «φλασάκι» και μερικές τυπωμένες σελίδες ονοµάτων ¬τυχαίες νοµίζω. Εφ’ όσον ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που είχε µακρά εμπειρία, είχε στη διάθεση του επί εβδομάδες το υλικό αυτό δεν μπορούσα να έχω άλλη εκτίµηση ως προς την προέλευσή του.

Το ηλεκτρονικό αυτό υλικό παρέµεινε σε ένα κουτί, µαζί µε άλλα πολλά ηλεκτρονικά, χωρίς να χρησιμοποιηθεί, µέχρι που το έστειλα στον πρωθυπουργό. Είχα πάντα τη βεβαιότητα ότι το πρωτότυπο υλικό διατηρείται στο ΣΔΟΕ, όπως και όλα τα ενημερωτικά τηρούνται στις αρµόδιες υπηρεσίες. Καµία υπηρεσία δεν στέλνει κάτι, χωρίς να κρατά αντίγραφο.

Ακόμα και για τα πολιτικά πρόσωπα, το ΣΔΟΕ δεν ζητά, ούτε περιμένει εντολές για να ελέγξει. Οποιαδήποτε δική μου παρέμβαση μπορούσε να παρεξηγηθεί.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε στη διάθεση του πολύ καιρό το υλικό. Όπως δημόσια είπε ο επικεφαλής ης ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, αντλούσε χρήσιμες πληροφορίες πριν το παραδώσει στο ΣΔΟΕ. Τον Αύγουστο του 2011, έχουν περάσει 16 μήνες από τότε, δόθηκε από την Γαλλία το υλικό. Είναι προφανές ότι ακόμα και σε διάστημα δύο μηνών μπορούν να αντληθούν όλες οι χρήσιμες πληροφορίες σε πολιτικό επίπεδο.

Στις περιοδικές συναντήσεις που είχα με τον κ. Διώτη, ήταν συνεχείς οι πιέσεις μου για κάθε είδους έλεγχο και την προώθηση όλων των ερευνών του ΣΔΟΕ. Στον έλεγχο της λίστας με τους 1700 φορολογούμενους που ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό και στην οποία εστίαζε η Τρόικα και έπρεπε να δίνουμε λογαριασμό είναι ζήτημα αν έχουν προσεγγιστεί οι 700.

Για λόγους αρχής ουδέποτε ρώτησα το ΣΔΟΕ για την πορεία της συγκεκριμένης υπόθεσης. Οι σχέσεις μου με τον κ. Διώτη ήταν καλές, αλλά τυπικές. Δεν ήταν δική μου επιλογή ο κ. Διώτης Άκουσα όμως τα καλύτερα από τον κ. Χρυσοχοϊδη.

Όταν αποχώρησα, ήταν πεποίθησή μου ότι στο ΣΔΟΕ είχαν αντίγραφα. Δεν έγινε παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο, για αυτό και δεν συζήτησα το θέμα με τον κ. Σαχινίδη. Ο κ. Διώτης που ήταν αρμόδιος παρέμεινε στη θέση και θα μπορούσε να ενημερώσει. ‘Άλλο το τι ξέρω τώρα κι άλλο τι έμαθα τον Αύγουστο του 2012, όταν παρέλαβα το υπουργείο Οικονομικών. Δεν γνώριζα ότι αυτό έχει περιέλθει ανεπισήμως την άνοιξη του 2011 από την Γαλλία. Γνώριζα αυτά που μου είπε ο κ. Διώτης εκείνη τη στιγμή.

Μέχρι τη στιγμή που είδα το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ήμουν βέβαιος ότι υπήρχε στο ΣΔΟΕ το υλικό, ίσως και στην ΕΥΠ Ο κ. Διώτης μου τηλεφώνησε όταν ήμουν στις Βρυξέλλες, μου θύμισε τη συζήτηση του Αυγούστου και ότι άφησε το φλασάκι στο γραφείο μου με την λίστα με τους καταθέτες. Με πίεσε να θυμηθώ για το «φλασάκι». Το λέω, αυτό για όσους εξ ιδίων τα αλλότρια κρίνουν, που έσπευσαν να χυδαιολογήσουν ότι το είχα στο γραφείο μου σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Όταν γύρισα το βράδυ, από τις Βρυξέλλες, συνειδητοποίησα ότι το ΣΔΟΕ δεν κράτησε κανένα αντίγραφο. Δεν μπορούσα να δεχθώ πως δεν έχει το ΣΔΟΕ υλικό. Το αναζήτησα και ευτυχώς το είχα στην κατάσταση που µου το είχε αφήσει. Επικοινώνησα µε τον πρωθυπουργό για τις δικές του ενέργειες.

Μου ειπώθηκε ότι το υλικό ατύπως δόθηκε από τον Γ Παπακωνσταντίνου χωρίς αριθµό πρωτοκόλλου. Δεν ξέρω αν στον Κο Διώτη δόθηκε το αρχικό υλικό ή αντίγραφο, ούτε αυτός γνώριζε. Γνώριζε ότι είχε πει ο Γ Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, δεν έχει λόγο να µην λέει αλήθεια.

Την εντολή, ο κ. Διώτης για την αποστολή του την είχε λάβει. Δεν είναι δυνατόν να λέµε, ότι χρειάζεται ειδική εντολή υπουργού. Ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ κάνεις ό, τι συνήθως µε το άτυπο υλικό.

«Όταν µπορείς να ελέγξεις µια ύλη 250 δισ. ευρώ δεν είναι δυνατό να µην ασχολείσαι µε µεγαλοκαταθέτες, και να δίνεις έµφαση στο παράνοµο υλικό»

Εν τω μεταξύ, έµφαση στην έρευνα προέλευσης των καταθέσεων, έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η απόσυρση των 70 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες που διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό την τελευταία τριετία, έγινε νόµιµα και επίσηµα,

Ο κ. Βενιζέλος αφού επανέλαβε ότι, σύµφωνα µε αυτά που του είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ότι τα 20 ονόµατα αποτελούν τα 2/3 του συνολικού ποσού, δηλαδή του 1,5 δισ. ευρώ, πρόσθεσε:

«Από στοιχεία εγγράφου της Ένωσης Εφοπλιστών που πήρα σήµερα, φαίνεται ότι το µεγάλο µέρος τους είναι ναυτιλιακό συνάλλαγµα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου µου είπε ότι ανέσυρε και έστειλε στο ΣΔΟΕ ελάχιστα ονόµατα, το συνολικό ποσό των οποίων είναι 1,9 δισ. Δολάρια».

«Από τις ελληνικές τράπεζες έχουν αποσυρθεί την τελευταία τριετία 70 δισ. ευρώ από την Ελλάδα. Διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό επίσηµα, µε εµβάσµατα, την τελευταία τριετία. Όλα νόµιµα., Η προέλευση των καταθέσεων είναι το θέµα. Όταν ξέρεις, ότι 70 δισ. διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό και όταν µπορείς να ελέγξεις µια ύλη περίπου 250 δισ. ευρώ είναι δυνατό να µην ασχολείσαι µε το θέµα των µεγάλων καταθετών και να δίνεις έµφαση στο παράνοµο υλικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Τη δεδομένη δε στιγµή αναµένεται η άσκηση εκ µέρους Σας ποινικών διώξεων ή η αρχειοθέτηση της υπόθεσης, καθώς και η διαβίβαση της δικογραφίας διά του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στη Βουλή των Ελλήνων.

Στο πλαίσιο δε της έρευνάς Σας τολµάµε και ζητάµε να αξιολογήσετε και τις δικές µας επισημάνσεις, απόψεις, και αιτήµατα, ως έλληνες πολίτες που θεωρούµε εαυτούς παθόντες, και προς τούτο δηλώνουμε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Εξ όλων των ανωτέρω προκύπτει πασιφανώς και πασίδηλα, εξόφθαλμα δε, ότι έχουν τελεστεί σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, και ηµών των ιδίων, τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφου σε βαθµό κακουργήματος, της ψευδούς βεβαιώσεως σε βαθµό κακουργήματος, της απιστίας σε βαθµό κακουργήματος, µε την επιβαρυντική περίσταση για τους καταχραστές του ελληνικού δημοσίου (ν. 1608/50), της υπόθαλψης εγκληματία, της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της σύστασης, συγκρότησης και ένταξης σε δομημένη εγκληµατική οργάνωση, της εκβίασης ή απόπειρας εκβίασης σε βαθµό κακουργήματος, και όσα άλλα κατ’ ορθότερο τυχόν νοµικό χαρακτηρισµό.

Επίσης, είναι προφανές ότι δέον όπως λάβει χώρα εξ Υµών αυτοψία και κατ’ οίκον έρευνα στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, και στις οικίες απάντων των εμπλεκομένων υπόπτων, διότι είναι σφόδρα πιθανό να ανευρεθούν αντικείμενα και στοιχεία για την ανακάλυψη των δραστών και των αδικημάτων, πράγµα το οποίο πιθανόν να µην έχει µέχρι σήµερα λάβει χώρα εις βλάβη της πληρότητας της έρευνας, και πιθανόν λόγω έλλειψης υλικοτεχνικής υποδοµής την οποία αναγκαστικά πλέον εκλαμβάνουμε ως σκοπιμότητα άνωθεν για παρακώλυση του έργου Σας (εκτός άλλων περιπτώσεων παρακώλυσης που έχουµε σταχυολογήσει και καταγγέλλουµε ως ευθεία απόπειρα φίµωσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης).

Επίσης, είναι προφανές ότι δέον όπως λάβει χώρα εξ Υµών άρση του φορολογικού, τραπεζικού, τηλεφωνικού κ.λπ. απορρήτου των εμπλεκομένων υπόπτων.

Τέλος δε, δέον όπως μετά την άσκηση των δεουσών ποινικών διώξεων απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρο, σε όλους τους κατηγορούμενους, διότι είναι ύποπτοι φυγής και ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, πιθανολογουμένης της ανάπτυξης υποδομών πλούτου εvτός κι εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας και Με Επιφύλαξη αναφοράς και νέων στοιχείων, μετά συγκαταθέσεως και των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων.

1. Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά όλων των ανωτέρω αναφερομένων, και όσων άλλων προκύψουν κατά την προανακριτική-ανακριτική διαδικασία, αυτουργών, συμμετόχων, και δή ηθικών αυτουργών, και την παραδειγματική τιμωρία τους.

2. Την κατάσχεση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου όλων των μη δικαιολογούμενων ποσών αγνώστων εισέτι καταθετών, άμα και ως προϊόντων εγκλημάτων.

3. Την άρση του φορολογικού, τραπεζικού και όποιου άλλου αναγκαίου απορρήτου των ως ανωτέρω αναφερομένων, την αυτοψία, κατ’ οίκον έρευνα, και κατάσταση των αναγκαίων στοιχείων, και τον χαρακτηρισμό της δικογραφίας ως κατεπείγουσας.

4. Την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης, ώστε να καταστεί εφικτή η αστραπιαία κατάσχεση και εκ των υστέρων δήμευση της περιουσίας των εγκαλουμένων, και η προσωρινή τους κράτηση, στο όνομα και προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Δηλώνουμε παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των ανωτέρω αναφερομένων για την ηθική βλάβη που υπέστη μεν ως έλληνες πολίτες, και δή ως ενεργοί πολίτες που έχουμε καταγγείλει κατά καιρούς δημόσιους λειτουργούς, τους οποίους οι ανωτέρω με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους υπέθαλπαν, για το ποσόν του ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ, με την επιφύλαξη αναζήτησης του υπολοίπου ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών δικαστηρίων, το οποίο κι εν συνεχεία θα διαθέσουμε στα μέλη του Συλλόγου που Θα συστήσουμε κατά της Διαφθοράς εν Ελλάδι. Προσκομίζουμε το υπ’ αριθμ. Α3371277 παράβολο πολιτικής αγωγής, ύψους πενήντα [50] ευρώ.

Μάρτυρές μας προτείνουμε και ζητούμε να εξετασθούν:

1. Christine Lagard, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πρώην Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας.  2. Evre Faltsiari, αγνώστων λοιπών στοιχείων.  3. Pierre Moscovici, νύν Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας.  4. Dominique Strauss-Kahn, πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.  5. Χρήστο Σαρτζετάκη, πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.  6. Λούκα Κατσέλη, πρώην Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.  7. Αναστάσιο Καφετζόπουλο, του Παντελή και της Δέσποινας, κάτοικο Αθηνών, οδόςΆρτης 23.  8. Νικόλαο Καραγεωργόπουλο, του Αντωνίου, κάτοικο Πεύκης, οδός Πατριάρχου Φωτίου, αριθ. 2. 9. Αθανάσιο (Νάσο) Ζαγγογιάννη, κάτοικος Νέου Ηρακλείου, οδός Αυξεντίου, αριθ. 6.  Πληρεξούσιο Δικηγόρο μας και Αντίκλητό μας διορίζουμε το Δικηγόρο Αθηνών, Ιωάννη Δ. Απατσίδη (Α.Μ. 28501), Αθήνα, Αριστοτέλους, αριθ. 27, τηλ. 210-8228210, Κιν. 6942625399. Αθήνα, 22-10-2012

Οι Μηνυτές – Αναφέροντες – Εγκαλούντες, 1. Αλίκη Κυριακάκη, 2. Οδυσσέας Τηλιγάδας, 3. Ελένη Διαμαντοπούλου

—————

Κοινοποίηση:

1. Διεθνές Νοµισµατικό Ταµείο (International Monetary Fund Greek Delegation)

2. Οllί Rehn, European Commission, Directorate General for Economic and FinancίalΙ

Affairs (Επίτροπος για Οικονοµικές και Νοµισµατικές Υποθέσεις)

3. Algirdas Semeta, Member οf the European Commission (Επίτροπος για Φορολογία και

Τελωνειακή Ένωση, Έλεγχο και Καταπολέμηση της Απάτης)

4. Viviane Reding, European Commission Vice-President iη charge οf Justice,

Fundamentals Rights and Citizenship (Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, Θεμελιώδη Δικαιώµατα και Ιθαγένεια)

5. 5. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια

6. 6. Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Αντώνιο Σαµαρά

7. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων, κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη

8. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου

9. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

10. Ελληνικά και Ξένα Μ.Μ.Ε.

10 comments on “Και δεύτερη μήνυση για την λίστα “Λαγκάρντ” [βίντεο]

  1. Pingback: Και δεύτερη μήνυση για την λίστα “Λαγκάρντ” (βίντεο) | αἰέν ἀριστεύειν

  2. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΟΜΟ ΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ

    του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6085.html

    Η λίστα Λαγκάρντ, κρύβει στα σπλάχνα της ένα ένοχο μυστικό, και την αποκάλυψή του την τρέμουν οι ολετήρες του έθνους, γιατί δεν εξαντλείται απλά σε ζητήματα που σχετίζονται με την υστερόβουλη διαχείρισή της εκ μέρους επίορκων πολιτικών από το τρισάθλιο πολιτικό προσωπικό που καταχράστηκε την εξουσία που του ανατέθηκε, αλλά θα καταδείξει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τους θλιβερούς πρωταγωνιστές της εσχάτης προδοσίας.

    Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή…
    Και ας θυμίσουμε μια αποκάλυψη που πέρασε «στα ψιλά» και κατά παράξενο τρόπο φαίνεται πως κάποιοι διακατέχονται από μια πρεμούρα για να περάσει στη λήθη: Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες…

    Τα 1962 από τα 2069 αρχεία του usb που μετέγραψε ο Γιάννης Διώτης στις 8 Ιουλίου του 2011 (από το usb που του είχε δώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου) φέρεται να είχαν υποστεί τροποποίηση στις 04-08-2010 και στις 05-08-2010. Δηλαδή εντοπίστηκαν ίχνη από τον Αύγουστο του 2010.

    Το στοιχείο αυτό δίνει άλλη διάσταση στο θέμα, καθώς αφορά σε τροποποίηση που αναφέρεται στην περίοδο πριν η λίστα έρθει στην Ελλάδα από τη Γαλλία, κάτι που έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010.

    Δείτε τώρα και τι λέγαμε εμείς όταν όλοι οι υπόλοιποι έκαναν την πάπια…
    «Τα πρώτα χέρια λοιπόν που πείραξαν τη λίστα Λαγκάρντ… Είναι τα χέρια εκείνων που την «παρέδωσαν» στους ορκισμένους δωσίλογους για να την «αξιοποιήσουν». Τα τρανταχτά ονόματα του πραγματικού περιεχομένου της, παραμένουν στα χέρια των συμμοριών των εκβιαστών, και…”

    Ιδού και η σχετική μας ανάρτηση με τίτλο:

    «Α…ΝΑΙ??? ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???»

    Ας θυμίσουμε τώρα ακόμη μια αποκάλυψη που κατά παράξενο τρόπο κι αυτή επιχειρείται να περάσει στη λήθη της ιστορίας:
    «Από τον Απρίλιο του 2009 ξεκίνησαν ουσιαστικά οι αντιγραφές της λίστας Φαλτσιάνι που αναβαθμίστηκε σε λίστα Λαγκάρντ για τις ανάγκες του Σουλτανάτου και προκειμένου να δεθεί χειροπόδαρα το ξεφτιλισμένο πολιτικό σύστημα της χώρας».

    Και για του λόγου το αληθές παραπέμπουμε και πάλι στη σχετική μας ανάρτηση με τίτλο:

    «ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΠΟΥ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ».

    Διακρίνοντας τότε τη διστακτική ίσως και λογικά όσο και ανθρώπινα αναμενόμενη φοβική στάση του εισαγγελέα Διώτη στην αποκάλυψη της αλήθειας, τον καλέσαμε κατ επανάληψη να μη διστάσει να σηκώσει στην πλάτη του την εθνική αξιοπρέπεια της χώρας γιατί το έγκλημα που συντελέστηκε ήταν ΕΘΝΙΚΟ και η αποκάλυψη του πρέπει να οδηγήσει τους πρωταίτιους στην παραδειγματική τιμωρία γιατί όχι ακόμη και με την ΕΣΧΑΤΗ των ΠΟΙΝΩΝ.

    Δείτε τι λέγαμε χαρακτηριστικά στις ακόλουθες δυο αναρτήσεις μας:

    «ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΘΑΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ»

    «ΝΥΧΤΑ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΔΩΝ – ΞΕΒΡΑΚΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ»

    Ας έρθουμε τώρα και στα πρόσφατα γεγονότα…
    Μόλις ο Διώτης κλήθηκε να καταθέσει στην εξεταστική, και από τη στιγμή που φάνηκε αποφασισμένος να αποκαλύψει επιτέλους το πολύ χαρακτηριστικό παρασκήνιο αυτής της κατάπτυστης για το έθνος υπόθεσης, που τη διαχειρίστηκε με τρόπο αδίστακτο μια συμμορία εθνικής μειοδοσίας, δείτε ποιο ήταν το αποτέλεσμα:

    Ο Βενιζέλος επιδίδεται σε αγχώδη αγώνα δρόμου προκειμένου να μην μπει στο κάδρο των και ποινικών ευθυνών. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και το επιτελείο του αντιλαμβάνονται, πως η νέα κατάθεση Διώτη δημιουργεί νέα δεδομένα και βάζει ντε φάκτο στο κάδρο των (και ποινικών) ευθυνών τόσο τον Βενιζέλο, όσο και τον ΓΑΠ…
    Πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στην Ιπποκράτους με τους στενούς επιτελείς του, ενώ αναμένεται και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά! Επίσης έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα φίλια ΜΜΕ και ελεγχόμενοι δημοσιογράφοι, με «υποδείξεις» να απαξιώσουν την κατάθεση Διώτη και γενικότερα τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ…
    Και φυσικά τρομαγμένος πλέον από τις εξελίξεις που ενδέχεται να καταστούν ανεξέλεγκτες, ο Βενιζέλος βάζει σε δεύτερη μοίρα την κάλυψη του ΓΑΠ (όπως έχει δεσμευτεί σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν πριν την ψηφοφορία στη Βουλή για την εξεταστική), προκειμένου να διασφαλίσει τη δικιά του απεμπλοκή απ’ αυτή την όζουσα υπόθεση.
    Αρχίζει πιά να καθίσταται ολοφάνερη και η συνενοχή Σαμαρά σ αυτή την άθλια υπόθεση αφού με τη στάση του (και με τις υπογραφές του) είναι πλέον συνεργός στη συγκάλυψη μιας πράξης που οσονούπω θα αποκαλυφθεί πως ταυτίζεται με εσχάτη προδοσία σε βάρος της χώρας.

    Δείτε περισσότερα στη σχετική μας ανάρτηση:
    «ΤΡΕΜΕΙ ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΩΤΗ –ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ»

    Και τώρα όλοι τρέμουν για τον πραγματικό ρόλο της ΕΥΠ…
    Και ο λόγος δεν είναι οι όποιες αποκαλύψεις αφορούν στο διαχειριστικό της ρόλο για το delivery της λίστας Λαγκάρντ.
    Τρέμουν την πιθανότητα αποκάλυψης πως ο ρόλος αυτός επεκτείνεται σε μεθοδεύσεις συγκάλυψης ή πολύ περισσότερο διευκόλυνσης μιας ολέθριας εθνικής προδοσίας.

    Ο ρόλος του Μπίκα είναι πράγματι σκοτεινός, και θα αποδειχτεί ολέθριος στο βαθμό που εκ των πραγμάτων προκύψει συνενοχή του σε όλα τα παραπάνω.

    Ποιο είναι το ένοχο μυστικό της λίστας Λαγκάρντ…
    Και γιατί οι ολετήρες του έθνους έχουν χάσει τον ύπνο τους μπροστά στον κίνδυνο να καταστούν ανεξέλεγκτες οι αποκαλύψεις???

    Το αναδείξαμε σε χρόνο ανύποπτο, όταν οι «κυνηγοί» των αποκαλύψεων καταγίνονταν και εξαντλούσαν το όλο θέμα στα ξαδερφάκια του Παπακωνσταντίνου. Λέγαμε λοιπόν τότε χαρακτηριστικά πως:

    Τα πρώτα χέρια που πείραξαν τη λίστα Λαγκάρντ…
    Είναι τα χέρια εκείνων που την «παρέδωσαν» στους ορκισμένους δωσίλογους για να την «αξιοποιήσουν». Τα τρανταχτά ονόματα του πραγματικού περιεχομένου της, παραμένουν στα χέρια των συμμοριών των εκβιαστών, και συναποτελούν μαζί με άλλες πολιτικές τους αθλιότητες (βλ. Ζήμενς κλπ), χρήσιμο εργαλείο προσωπικού και πολιτικού εκβιασμού προκειμένου να υποτάσσονται αναντίρρητα και χωρίς πολλά τσαλίμια, τα ντόπια πολιτικά ανθρωπάκια.

    Με λόγια απλά…
    Τους τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί…
    Τους εκβίασαν…
    Τους ανάγκασαν να πουν το ταπεινωτικό «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»…
    Και αφού παρέδωσαν τη χώρα αμαχητί στα νύχια της Γκεστάπο, προσπάθησαν να αποπλανήσουν το πόπολο κυνηγώντας δήθεν μάγισσες και καταθέτες από τη λίστα.

    Η εθνική προδοσία λοιπόν που συντελέστηκε ήταν προϊόν και συμμοριακού εκβιασμού στον οποίο υπέκυψαν ολίγιστοι πολιτικοί και παρέδωσαν αμαχητί τη χώρα. Και το πραγματικό παρασκήνιο αυτής της πράξης ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ είναι το ένοχο μυστικό που κρύβει μέσα της η λίστα Λαγκάρντ…

    Αυτή την πράξη ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ επιχειρούν να συγκαλύψουν με νύχια και με δόντια και η αποκάλυψη της με κάθε λεπτομέρεια πρέπει να ανοίξει άμεσα το δρόμο για το εκτελεστικό απόσπασμα.

    Γι αυτή την πράξη ντροπής και αίσχους από τους ολετήρες του έθνους, δείτε περισσότερα στη σχετική μας ανάρτηση με τίτλο:

    «ΟΧΗΜΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ – Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΛΛΟΥ»

    Και μετά βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας…

    «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ»

  3. Pingback: 22.02.2010 – 18.01.2013: Οι νομικές κινήσεις των πολιτών και η αδράνεια της δικαιοσύνης … | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

  4. Μεγάλες ανατροπές για το ποίοι βαλανε χέρι στην λίστα δεν πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση

    Πριν λίγες ημέρες δημοσίευσα τα ποιο κάτω

    (( …..Υπάρχει και τρίτη παράδοση της λίστας…
    Κάτι βρωμάει πολύ με την λίστα λαγκαρντ

    Η εφημεριδα το ΠΑΡΟΝ έγραφε πριν δυο χρόνια 25/12/2010 Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 1.991 ελλήνων με μαύρες καταθέσεις φωτ 1.
    Την 7/10/2012 το ΠΑΡΟΝ έγγραφε Βαλανε χέρι στη Λίστα φωτ 2

    Την 2/10 2012 τα ΝΕΑ έγραψαν

    ( …Η μυστηριώδης εμπλοκή της ΕΥΠ στη «χαμένη» λίστα με τους 2.000 φοροφυγάδες
    02.10.2012 08:54
    Διαστάσεις πολιτικού θρίλερ αποκτά η υπόθεση με τη λίστα 2.000 ελλήνων καταθετών στην Ελβετία που είχε παραδοθεί τον Δεκέμβριο του 2010 στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την Κριστίν Λαγκάρντ. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι η ΕΥΠ είχε μεσολαβήσει για να ανευρεθεί, όλοι ξέρουν κάτι για τη λίστα αλλά …αγνοείται η τύχη της.

    Ο άνθρωπος που έφερε τη λίστα με τους 2.000 φοροφυγάδες στην Ελβετία, γνωστή ως «λίστα Λαγκάρντ» είναι ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν σήμερα τα Νέα. Η λίστα αγοράστηκε από Ελληνα του εξωτερικού έναντι 1.300.000 ευρώ, σύμφωνα με κάποιες πηγές. Και την έχουν στα χέρια τους ο νυν επικεφαλής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας, αλλά και άλλα υπουργεία σε μορφή stick usb. Οι πληροφορίες είναι αντιφατικές και διαχέονται σε πολλά πρόσωπα τα οποία πετούν από πάνω τους την ευθύνη. Ολοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν για την ύπαρξή της αλλά κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται !
    Το κουβάρι ξετυλίγεται
    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύουν τα Νέα ενήμερος για τη λίστα είναι τώρα ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας, άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατέχει τη θέση εδώ και δύο μήνες. Ο κ. Δραβίλλας φέρεται να έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για την ύπαρξη της λίστας-φωτιά που περιείχε ονόματα 2.000 Ελλήνων με καταθέσεις 1,5 δισ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα HSBC.
    Την ενημέρωση για την λίστα έκανε στον κ. Δραβίλλα ο προκάτοχός του στην ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ο κ. Μπίκας, με εντολή του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2010 (και ενώ η Ελλάδα βρισκόταν στη δίνη διεθνών κερδοσκόπων με παγκόσμια υψηλά spreads) να συμμετέχει στο κυνήγι των εν λόγω κερδοσκόπων. Η ΕΥΠ πράγματι δραστηριοποιήθηκε μέσω των μυστικών υπηρεσιών σε Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία προκειμένου να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με τους διεθνείς κερδοσκόπους και τα CDS.
    Την ίδια στιγμή στα χέρια των Γάλλων περιέρχεται η λίστα χιλιάδων καταθετών μέσω του γαλλοιταλού υπαλλήλου της HSBC Ερβέ Φαλσιανί και η γαλλική κυβέρνηση αποφασίζει να κάνει «ένα μεγάλο δώρο στην Ελλάδα»: να δώσει τα ονόματα των Ελλήνων που βρίσκονται στη λίστα ώστε «να δοθεί μια χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση και να συγκεντρώσει κάποια χρήματα από φοροφυγάδες εκατομμυριούχους», όπως περιγράφει στέλεχος της τότε κυβέρνησης. Η λίστα Λαγκάρντ μεταφέρεται στα χέρια του Κωνσταντίνου Μπίκα από τον ομόλογό του της γαλλικής ΕΥΠ με ελάχιστο οικονομικό κόστος (κι αυτό γιατί η Γαλλία είχε πληρώσει για να την αποκτήσει).

    Ο κ. Μπίκας μετέφερε την πρόταση των Γάλλων στην ελληνική κυβέρνηση και αυτή έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση.
    Ο Ελληνας που ζήτησε 1 εκατ. ευρώ

    Τότε ξαφνικά έρχεται στο προσκήνιο Ελληνας του εξωτερικού που σε συνάντησή του με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι μπορεί να προμηθεύσει τη λίστα -μέσω διασυνδέσεων που έχει με μυστικές υπηρεσίες- και ζητάει 1 εκατ. ευρώ για να την παραδώσει. Ο Ελληνας δείχνει να γνωρίζει το περιεχόμενο της λίστας και διαβεβαιώνει ότι σε αυτήν «περιέχονται ονόματα-φωτιά που θα ταράξουν τα νερά».
    Αντίθετα, πολιτικοί που έπαιξαν ρόλο στην απόκτηση της λίστας διαβεβαιώνουν ότι η λίστα ήρθε με ελάχιστο ως μηδενικό κόστος. Στο θρίλερ έρχεται όμως να προστεθεί αποκάλυψη του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή (πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ) ο οποίος σε έλεγχο κοινοβουλευτικού έργου για τα μυστικά κονδύλια αναφέρει ότι ένα παρόμοιο ποσό με αυτό που ζήτησε ο Ελληνας του εξωτερικού έλειπε από τα ταμεία της ΕΥΠ.

    «Από τα 5,9 εκατ. ευρώ που εκταμιεύτηκαν για απόρρητες επιχειρήσεις το ποσό 1.200.000 ευρώ προβλέπεται για επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχει αναλωθεί, έχει δε μεταφερθεί ήδη στο επόμενο έτος και βεβαίως υπάρχει στην υπηρεσία. Εάν η επιχείρηση ολοκληρωθεί μέχρι τότε, έχει καλώς. Εάν δεν ολοκληρωθεί, τότε αυτομάτως το ποσό αυτό θα παραδοθεί στον επόμενο διοικητή της ΕΥΠ».

    Στα χέρια του Παπακωνσταντίνου η λίστα-φωτιά
    Από την Κατεχάκη και την ΕΥΠ η λίστα με τους 2.000 καταθέτες στην Ελβετία φτάνει στα χέρια του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντίγραφο του stick κρατήθηκε και σε άλλα υπουργεία (;) τα οποία σήμερα εκφράζουν την απορία τους γιατί ο Γιάννης Στουρνάρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσαν ότι θα ζητήσουν αντίγραφο αφού την κατέχουν οι ίδιοι.

    Πράγματι, ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε στους Κυριακάτικους Financial Times ότι αγνοούσε την ύπαρξη τέτοιας λίστας και ότι αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση να ζητήσει ένα αντίγραφο. Από την άλλη ο κ. Κεδίκογλου έδινε έμφαση στην έρευνα που διενεργεί ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης για την απώλεια της λίστας. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η λίστα υπάρχει σε μορφή stick σε κάποια υπουργεία τότε τί νόημα έχουν οι δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων και ποιά έρευνα διεξάγει ο κ. Πεπόνης ;

    Απάντηση Παπακωνσταντίνου

    Ο Γιώργος Παπκωνσταντίνου, ο οποίος «φωτογραφίστηκε» ως υπεύθυνος για την απώλεια της λίστας προσπάθησε χθες να διαφωτίσει τα πράγματα. Ο πρώην υπουργός δήλωσε στο Mega ότι παρέδωσε 20 ονόματα με τους μεγαλύτερους καταθέτες που περιείχε η λίστα στον Γιάννη Καπελέρη, τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ. «Δεν έδωσα τη λίστα στη δημοσιότητα για να μην εκβιάζουν κάποιοι από τον ΣΔΟΕ τους καταθέτες που περιέχονται σε αυτήν» ήταν η ομολογία-σοκ του κ. Παπακωνσταντίνου.
    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών παρέδωσε τη λίστα στον Ιωάννη Διώτη, νέο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, καθώς και στον διάδοχό του στο υπουργείο Ευάγγελο Βενιζέλο, και παρέπεμψε σε αυτούς για την τύχη της λίστας. «Ρωτήστε αυτούς» είπε χαρακτηριστικά.
    Προεξοφλείται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου θα κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που διεξάγεται για την απώλεια της λίστας.
    Από την πλευρά του ο κ. Διώτης, ο οποίος υποδεικνύεται ως ο τελευταίος παραλήπτης της λίστας στο ΣΔΟΕ, απάντησε διπλωματικά, συσκοτίζοντας περισσότερο την υπόθεση. «Αρχείο που να περιλαμβάνει ονόματα και θα μπορούσε να καταστεί αντικείμενο νόμιμης επεξεργασίας από δημόσια υπηρεσία δεν υπάρχει» είπε.
    Ας σημειωθεί ότι η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία βασίστηκαν στην ίδια «λίστα Λαγκάρντ» και έχουν κάνει ήδη ελέγχους στους καταθέτες τους, αποσπώντας συναινετικά ποσά δισεκατομμυρίων ευρώ για τα ταμεία του κράτους.
    Τα ονόματα των καταθετών
    Η μοναδική περίπτωση που έγινε ως σήμερα γνωστή από την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ» που «χάθηκε» είναι αυτή μιας γυναίκας που δήλωνε μηδενικό εισόδημα στην Ελλάδα και είχε καταθέσεις 500.000 ευρώ στην ελβετική τράπεζα. Εχει γίνει γνωστό ότι η εν λόγω γυναίκα είναι «αχυράνθρωπος» και πίσω της κρύβονται τρανταχτά ονόματα της ελληνικής πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής.
    Λάδι στη φωτιά έρχεται όμως να ρίξει και ο Γάλλος εισαγγελέας Ερίκ Ντε Μονγκολφιέ, ο οποίος είχε συλλάβει στη Νίκαια τον γαλλοιταλό Ερβέ Φαλσιανί, τον υπάλληλο της HSBC που υπέκλεψε την λίστα. Ο ντε Μονγκολφιέ πήρε τη λίστα στα χέρια του τον Ιανουάριο του 2010, όταν έπειτα από αίτημα των ελβετικών αρχών εισέβαλε στο σπίτι του Φαλσιανί και κατέσχεσε τον φορητό υπολογιστή του στον οποίο ο υπάλληλος είχε κατορθώσει να μεταβιβάσει 130.000 λογαριασμούς με υποκλοπή.

    Ο Ντε Μονγκολφιέ έστειλε τον υπολογιστή στην Ελβετία, κράτησε ωστόσο ένα αντίτυπο από το πολύτιμο υλικό κρίνοντας ότι πρόκειται για ζήτημα εθνικού συμφέροντος και το παρέδωσε στον εισαγγελέα του Παρισιού.
    Μιλώντας στα Νέα ο Ντε Μονγκολφιέ δηλώνει ότι στην «λίστα Λαγκάρντ» με τους 2.000 Ελληνες καταθέτες μπορεί να περιλαμβάνονται εκτός από φυσικά πρόσωπα και ελληνικές επιχειρήσεις.))

    Πως η Εισαγγελία διατάσει την σύλληψη του κ. Κώστα Βαξεβανη και τον παραπέμπει στο αυτόφωρο να δικαστεί αφού δεν υπάρχει στα χέρια της δικαιοσύνης επίσημα η λίστα

    Πως συντάσσετε κατηγορητήριο ποιοι οι μάρτυρες

    Πως δικάζετε και αθωώνετε

    Πως κάνει έφεση ο εισαγγελέας

    Εδώ ο κύριος Βαξεβανης Πρέπει να δημοσιεύσει τον φάκελο της (( τρελής )) από νομικής απόψεως σύλληψης κατηγορίας και δίκης.

    (( Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών διέταξε τη σύλληψή του εκδότη του περιοδικού Hot Doc κ. Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων λόγω της δημοσίευσης των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ.

    Η εισαγγελία κινήθηκε αυτεπαγγέλτως και σχημάτισε δικογραφία εις βάρος του, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αλλά και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

    Ο εκδότης αναζητείται στο πλαίσιο του αυτόφωρου, το οποίο λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

    Με tweet στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Βαξεβάνης αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η Δικαιοσύνη κλείνει πονηρά το μάτι. Αντί να συλλάβουν κλέφτες και παρανομούντες υπουργούς θέλουν να συλλάβουν την αλήθεια.»

    Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.:

    «Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ.» )))
    Την
    5/1/2013
    Έστειλα έγγραφο
    Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
    Κύριε Πρόεδρε σύμφωνα με το δημοσίευμα της Εφημερίδας…………………………………… τα έγγραφα που αφορά το σκάνδαλο με την ονομαζόμενη λίστα Λαγκαρντ που σας έστειλε η Δικαιοσύνη. ΣΧΕΤ 1 από αυτό το δημοσιεύματα προκύπτει ότι λείπει από την δικογραφία η κατάθεση της βασικής μάρτυρας κ. Σμαράγδας Πιτένη, αναπληρωτής διευθύντρια της Διεύθυνσης Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Οικονομικών, Διεύθυνση καθ’ ύλην αρμόδια για τις διεθνείς συμφωνίες της Χώρας και ήταν η επικεφαλής του Ελληνικού κλιμακίου παραλαβής του νέου αντιγράφου της (( ΛΙΣΤΑΣ )) περίεργος η πιο πάνω μάρτυρας ………………………………… την 3/1/2013 για ένορκη κατάθεση οπού σύμφωνα με σχέδιο !!!! κατάθεσης ………………………………..3/1/2013
    ΣΧΕΤ 2 προκύπτει κάτι το πολύ σημαντικό ότι η πρώτη λίστα είχε 2.062 ονόματα και είχε παραληφτεί με την ίδια διαδικασία δηλαδή με την επίδειξη της και την υπογραφή παραλαβής σε έλληνα διπλωματικό εκπρόσωπο δηλαδή την παρέλαβε ένα φυσικό πρόσωπο με τα 2.062 ονόματα.
    Αλλά και από κατάθεση του Ο προϊστάμενος του γραφείου του οικονομικού εισαγγελέα Ε. Σκαρμέας καταθέτει ότι το νέο CD είναι ίδιο με εκείνο που δόθηκε προ διετίας: την24/12/2012
    ….Επί πλέον μας ανέφεραν ότι το αντίγραφο που μας παραδίδουν είναι ακριβώς το ίδιο με το αντίγραφο που είχαν παραδώσει στον έλληνα Πρέσβη !!!!!! σε προγενέστερο χρόνο που είχε παραδοθεί για πρώτη φορά το υλικό στις ελληνικές αρχές. Μας διαβεβαίωσαν μάλιστα ότι η ταυτότητα αυτή του περιεχομένου προέρχεται από έλεγχο που έκαναν οι ίδιοι στο σχετικό υλικό…………………………………………………………………
    Δεν αναφέρουν οι μάρτυρες για ποιες υπηρεσίες λέγουν από την κατάθεση του πρώτου συμπεραίνω ότι είχαμε και άλλη άτυπη παράδοση της λίστας στον Έλληνα Πρέσβη
    Επειδή όλοι θέλουμε την αλήθεια…………………
    Παρακαλώ λάβετε γνώση για τα νόμιμα.
    το έγγραφο αυτό είναι στο γραφείο του κ. Πρόεδρου της Βουλής
    Και ερχόμαστε σήμερα με την διαρροή της πιθανής νόθευσης τις λεγόμενης λίστας πάντα από την Υπηρεσία των Οικονομικών Εισαγγελέων αφού οι έρευνες γίνονται χωρίς την παρουσία Γραμματέως.
    Με άλλα λόγια η Βουλή τι θα κάνει στις 17/1/13 όταν την κοινή γνώμη την βομβαρδίζουν καθημερινά με διάφορες τέτοιες υπονομευτικές πληροφορίες, είναι κοινή πεποίθηση στους πολίτες ότι θα γίνει ένα νέο ( κουκούλωμα ) της υπόθεσης αυτής με βαρύτατες συνέπιες για το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα από την άλλη αν η Βουλή με την πίεση της κοινής γνώμης καταδικάσει αθώους τότε σε τι δημοκρατία θα ζήσουμε .
    Σας στέλνω 54 νέα έγγραφα του Οικονομικού Ευαγγελία της 10/1/2013 !!! όπου στο ένα της 7/1/2013 αναφέρει ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Πρωτότυπο με υπογραφή κ. Γρηγόριος Πεπονης 8/1/13 που αναθέτει στην Εισαγγελεα κ. Παπαδοπούλου την έρευνα όπου στο έγγραφο με κόκκινα γράμματα γράφει —έχει χρεωθεί συναφές.
    Παρακαλώ λάβετε γνώση για τα νόμιμα.

    Μετιμή

    ΔημήτρηςΓεωργακόπουλος
    ΠρόεδροςΣΕΑ

    http://www.zougla.gr/blog/article/662366

  5. Τα στοιχεία – φωτιά της «δημοκρατίας» στον εισαγγελέα!
    («λίστα Λαγκάρντ» & HSBC)

    07.12.2015

    Ο εκδότης Ι. Φιλιππάκης και ο αρθρογράφος Αλ. Τάρκας κατέθεσαν για τη «λίστα Λαγκάρντ»

    Ιωάννης ΦιλιππάκηςΑποκαλυπτικά -και αναλυτικά- στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο εκδότης της «δημοκρατίας» Ιωάννης Φιλιππάκης και ο αρθρογράφος της εφημερίδας Αλέξανδρος Τάρκας.

    Οπως είναι γνωστό, η «δημοκρατία» είναι το μοναδικό μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα που έχει ασχοληθεί τόσο εκτεταμένα με τη «λίστα Λαγκάρντ» από τις αρχές του 2013, συλλέγοντας στοιχεία για εταιρίες και πρόσωπα που ενέχονται στην υπόθεση. Προς αντίδραση στις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας και με προφανή σκοπό τον εκφοβισμό και τη φίμωση των στελεχών της, οι πρωταγωνιστές της λίστας, που έλεγχαν ή διαχειρίζονταν άνω του 50% των συνολικών καταθέσεων ύψους 2,2 δισ. δολαρίων, έχουν προβεί σε πλήθος (αποτυχημένων) ενεργειών με σκοπό τη συγκάλυψη του πρωτοφανούς οικονομικού – φορολογικού σκανδάλου και των ποινικών ευθυνών τους.

    Αλέξανδρος ΤάρκαςΗ κατάθεση των κ. Φιλιππάκη και Τάρκα πραγματοποιήθηκε μετά την κλήση τους, ως μάρτυρες, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από τον Αύγουστο για τη δράση κυκλώματος που διαμεσολαβούσε σε ξέπλυμα χρήματος μέσω του υποκαταστήματος της τράπεζας HSBC Γενεύης και «επενδυτικής» εταιρίας ελληνικών συμφερόντων.

    Η ποινική προκαταρκτική εξέταση (που είναι ανεξάρτητη από την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για τους πρωταγωνιστές και τους μεγαλοκαταθέτες της «λίστας Λαγκάρντ») άρχισε μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία σχετικού ογκώδους φακέλου από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε καταθέσει στους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς, που έχουν αναλάβει την υπόθεση λόγω της σοβαρότητας και της πολυπλοκότητάς της, ο πρώην ειδικός πληροφορικής της HSBC Γενεύης Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος είχε αποσπάσει τη γνωστή λίστα με Ελληνες και ξένους καταθέτες.

    Κοινό χαρακτηριστικό της υπόθεσης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι το γεγονός ότι τα στελέχη της HSBC και των (παρόμοιων με την ελληνική) «επενδυτικών» εταιριών δεν πρόσφεραν απλώς καλές αποδόσεις στους πελάτες τους, όπως θα ήταν νόμιμο και θεμιτό, αλλά έστηναν μηχανισμούς μεταφοράς, απόκρυψης και ξεπλύματος χρημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Ειδικά, η «επενδυτική» εταιρία ελληνικών συμφερόντων είχε στήσει ένα διεθνές δίκτυο διαρκούς «κυκλοφορίας» χρημάτων μεταξύ Γενεύης, Βερμούδων, Βρετανικών Παρθένων Νήσων, Παναμά και άλλων φορολογικών παραδείσων. Σημειώνεται ότι μόλις την περασμένη Τετάρτη δημοσίευμα των βρετανικών «Financial Times» υπογράμμιζε το γεγονός ότι και η ίδια η HSBC Γενεύης «βοηθούσε πλούσιους πελάτες να διαφεύγουν τη φορολογία, κρύβοντας εκατομμύρια δολάρια σε μια παναμέζικη εταιρία».

    http://www.dimokratianews.gr/content/56267/ta-stoiheia-fotia-tis-dimokratias-ston-eisaggelea

  6. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
    ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 334
    ΑΘΗΝΑ 22-10-2012

    ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

    ΜΗΝΥΣΗ-ΜΗΝΥΤΗΡΙΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ-ΕΓΚΛΗΣΗ

    1. Αλίκης Δ. Κυριακάκη, κατοίκου Αμπελοκήπων, οδός Αργολίδος, αριθ. 12,
    συνταξιούχου εφοριακού-ελέγκτριας
    2. Οδυσσέα Τηλιγάδα, του Ανδρέα, κατοίκου Αθηνών, οδός Ευριπίδου, αριθ. 57,
    επιχειρηματία
    3. Ελένης Διαμαντοπούλου, του Περικλή, κατοίκου Νέου Ψυχικού, οδός Γεωργίου
    Σεφέρη, αριθ. 32, επιχειρηματία

    ΚΑΤΑ

    1. Ευάγγελου Βενιζέλου, νύν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και πρώην Υπουργού
    Οικονομικών
    2. Γεώργιου Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδος, και πρώην
    προέδρου του ΠΑΣΟΚ
    3. Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, πρώην Υπουργού Οικονομικών
    4. Ιωάννη Διώτη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ
    5. Ιωάννη Καπελέρη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ
    6. Στέλιου Στασινόπουλου, νύν επικεφαλής του ΣΔΟΕ
    7. Κατά παντός άλλου υπευθύνου (μέλους ή μη κυβερνήσεως), υπηρεσιακού ή μη
    παράγοντα, αυτουργού, συμμετόχου, και δή ηθικού αυτουργού.

    —————-
    Κοινοποίηση:

    1. Διεθνές Νοµισµατικό Ταµείο (International Monetary Fund Greek Delegation)
    2. Οllί Rehn, European Commission, Directorate General for Economic and FinancίalΙ
    Affairs (Επίτροπος για Οικονοµικές και Νοµισµατικές Υποθέσεις)
    3. Algirdas Semeta, Member οf the European Commission (Επίτροπος για Φορολογία και
    Τελωνειακή Ένωση, Έλεγχο και Καταπολέμηση της Απάτης)
    4. Viviane Reding, European Commission Vice-President iη charge οf Justice,
    Fundamentals Rights and Citizenship (Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, Θεμελιώδη
    Δικαιώµατα και Ιθαγένεια)
    5. 5. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια
    6. 6. Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Αντώνιο Σαµαρά
    7. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων, κ. Αντώνιο
    Ρουπακιώτη
    8. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου
    9. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
    10. Ελληνικά και Ξένα Μ.Μ.Ε.

    ————–

    Το τελευταίο χρονικό διάστηµα απασχολεί έντονα την κοινή γνώµη και κάθε Έλληνα Πολίτη «Το σκάνδαλο της υπεξαγωγής της λίστας Λαγκάρντ» εκ µέρους των θεματοφυλάκων της, µε σκοπό την ωφέλεια των ίδιων και των εντολέων τους (µεγαλοκαταθετών) και τη βλάβη του ελληνικού δημοσίου.

    Πιο συγκεκριμένα:

    Σύµφωνα µε πληροφορίες, η ιστορία της «λίστας Λαγκάρντ» µε τους Έλληνες καταθέτες σε ελβετικές τράπεζες άρχισε και εξελίχθηκε ως εξής: Η ελληνική ΕΥΠ παρακολούθησε στα µέσα του 2010 την υπόθεση της υποκλοπής των αρχείων της HSBC από υπάλληλο της τράπεζας και πώς αυτά τα αρχεία περιήλθαν στην κατοχή ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Σύµφωνα µε τις ίδιες πληροφορίες, η ηγεσία της ΕΥΠ, αξιοποιώντας τις επαφές της µε την αντίστοιχη γαλλική υπηρεσία πληροφοριών, ξεκίνησε µια συζήτηση για τη δυνατότητα παράδοσής τους στις ελληνικές αρχές.
    Η γαλλική υπηρεσία πληροφοριών υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να διαβιβάσει τη λίστα στην ΕΥΠ, καθώς την είχε παραδώσει στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών και συνέστησε να υποβληθεί αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση προς το γαλλικό υπουργείο. Το αίτημα υποβλήθηκε επισήμως και μάλιστα από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όπως ο ίδιος δημόσια δήλωσε, στην τότε ομόλογό του Κριστίν Λαγκάρντ. Η λίστα παραδόθηκε ωσαύτως επισήμως και έκτοτε αγνοείται η τύχη της (με την έννοια του γνήσιου και μη αλλοιωμένου υλικού-δημοσίου εγγράφου).
    Ο ίδιος δε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τότε Υπουργός Οικονομικών, ομολόγησε ότι πραγματοποίησε πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο των ελεγκτικών αρχών, και ότι αυτοί αποδέχθηκαν αυτή την παρέμβαση, όπως κατωτέρω καταδεικνύεται.
    Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, πράγματι η εν λόγω λίστα (δημόσιο έγγραφο) του παραδόθηκε από την τότε Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ (το έτος 2011). Η λίστα αυτή προέκυψε από υποκλαπέντα στοιχεία εκ μέρους του Εβρέ Φαλτσιάνι (ήταν ο υπάλληλος της HSBC στην Γενεύη που το 2008 υπέκλεψε 22.000 ονόματα Γάλλων, Γερμανών, Ιταλών και Ελλήνων φυσικών προσώπων και εταιριών που είχαν καταθέσεις στην τράπεζα). Ο κ. Φαλτσιάνι ήταν ένας υψηλόβαθμος τραπεζικός υπάλληλος της HSBC (τμήμα ΙΤ) στη Γενεύη. Κάποια στιγμή αποφασίζει να αντιγράψει τα ονόματα 24.000 πελατών σε έναν φορητό υπολογιστή. Ο σκληρός δίσκος περιείχε εκτός από τα ονόματα, και τους λογαριασμούς, και φυσικά το ύψος των καταθέσεων. Τον Δεκέμβριο του 2008 συλλαμβάνεται από Γάλλους αξιωματικούς και παραδίδει (ή κατά άλλους παραδίδει με οικονομικό αντάλλαγμα) τα στοιχεία στην κυβέρνηση Σαρκοζί στις αρχές του 2009. Αποκρυπτογραφώντας τον σκληρό δίσκο οι φορολογικές αρχές της χώρας διαπιστώνουν ότι υπάρχουν μεταξύ άλλων περίπου 3.000 γαλλικά ονόματα, 5.800 ιταλικά, 6.000 βρετανικά, 5.000 γερμανικά και περίπου 1991 ελληνικά ονόματα Εταιριών και φυσικών προσώπων. Η γαλλική κυβέρνηση κατόπιν αιτήματος παρέδωσε τα ονόματα μεταξύ άλλων στις Ιταλικές, Βρετανικές και Γερμανικές αρχές. Ήταν τόσο τρανταχτές οι περιπτώσεις που οι Βρετανικές φορολογικές αρχές έστειλαν αμέσως ειδικά σημειώματα στους Άγγλους φορολογούμενους που τους έδιναν άμεση αμνηστία εάν πλήρωναν τους αναλογούντες φόρους. Δημοσιοποιήθηκαν και πολλά ονόματα μεταξύ αυτών και του εκατομμυριούχου ιδιοκτήτη ακίνητων, του Michael Shanly, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 1,1 εκατ. ευρώ, αφού βρέθηκε να έχει διαφύγει την καταβολή φόρου για μια κληρονομιά που έλαβε από τη μητέρα του. Επίσης, ο Πατρίς ντε Μεστρ, οικονομικός διαχειριστής της Λιλιάν Μπετανκούρ, της πλουσιότερης γυναίκας της Γαλλίας, η κληρονόμος της αρωματοποιίας Νίνα Ρίτσι και ο Ζαν-Σαρλ Μαρσιανί, δεξί χέρι του πολύ δεξιού πρώην υπουργού Εσωτερικών Σαρλ Πασκουά, ­υποχρεώθηκαν να εμφανιστούν στην Εφορία. Η Ισπανία ενημερώθηκε επίσης για τους δικούς της πολίτες που τα ονόματά τους περιέχονταν στους δίσκους του Φαλσιάνι και η χώρα ανέκτησε 6 δισ. ευρώ από φοροφυγάδες, όπως ο πρόεδρος της τράπεζας Σανταντέρ, Εμίλιο Μποτίν. Η Ιταλία, με τη σειρά της, διαπίστωσε ότι φοροδιέφευγαν οι σχεδιαστές μόδας Βαλεντίνο και Ρενάτο Μπαλέστρα. Οι Γάλλοι έχουν ανακοινώσει ότι από την περίφημη λίστα έχουν εισπράξει σε φόρους 1,1 δισ ευρώ, οι Γερμανοί πάνω από 2,5 δις ευρώ, και οι Ιταλοί πάνω από 1,5 δις ευρώ.
    Πάραυτα, ο κ. Παπακωνσταντίνου, πιστός στο καθήκον προδοσίας της χώρας μας, αντί να δώσει, ως όφειλε, ολόκληρη τη λίστα προς διερεύνηση στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, αλλά και στον αρμόδιο καθ’ ύλην και κατά τόπον Εισαγγελέα, επέλεξε ο ίδιος μερικά ονόματα τα οποία -όπως ισχυρίζεται- τα παρέδωσε στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, κατά του οποίου έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για τέλεση άλλων αδικημάτων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου (και ωσαύτως τυγχάνει ιδιαίτερα επικίνδυνος).
    Στη συνέχεια, κατά τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ και πρώην ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό, κ. Γ. Διώτη, ο οποίος, αν και εισαγγελικός λειτουργός «επί τιμή», φρόντισε να «αυτοκτονήσει» ακόμη και κάθε έννοια δικαίου και ηθικής.
    Όμως, ο κ. Γιάννης Καπελέρης εξήγησε δημοσίως ότι ο ίδιος δεν πήρε ποτέ στα χέρια του τέτοια λίστα, πράγμα το οποίο τίθεται φυσικά εν αμφιβόλω. Επιπρόσθετα, σήμερα στο ΣΔΟΕ υποστηρίζουν ότι αυτή η λίστα δεν παραδόθηκε ποτέ στο Σώμα και ειδικά στον νέο επικεφαλής, Στέλιο Στασινόπουλο, πράγμα για το οποίο εξίσου αμφιβάλλουμε, παρατηρώντας με αγανάκτηση τον προκλητικό και ποινικά κολάσιμο τρόπο χειρισμού του θέματος αλλά και άλλων περιπτώσεων δημοσίου ενδιαφέροντος, και εκ μέρους του νύν επικεφαλής του Σ.Δ.Ο.Ε.
    Σημειώνουμε ότι η ανακοίνωση του κ. Παπακωνσταντίνου έγινε λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, κ. Γρήγορη Πεπόνη, ο οποίος ζήτησε να βρεθεί και να του παραδοθεί η λίστα, ενώ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται διερευνάται -κατά πληροφορίες- εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων σε βαθμό κακουργήματος, ώστε να προστατευθούν άτομα που φοροδιαφεύγουν.

    Ολόκληρη η προκλητική δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου είχε ως εξής:

    «Προς τα τέλη του 2010 ζήτησα με δική μου πρωτοβουλία από την Γαλλίδα ομόλογό μου Christine Lagαrde στοιχεία για Έλληνες καταθέτες σε Ελβετικές τράπεζες από τη λίστα που ακουγόταν διεθνώς ότι υπήρχε στην κατοχή των Γαλλικών αρχών. Μέσω διπλωματικής οδού εστάλη λίστα με περίπου 2000 ονόματα Ελλήνων με στοιχεία καταθέσεων παρελθόντων ετών ύψους περίπου 1,5 δις Ευρώ σε μία Ελβετική τράπεζα. Τα ονόματα των μεγαλυτέρων καταθετών δόθηκαν στον τότε Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ Καπελέρη για έρευνα και διασταύρωση με εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Στη συνέχεια η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ Διώτη».
    Στη συνέχεια, ακολούθησαν τα γεγονότα όπως Σας είναι ήδη γνωστά. Εξ αυτών παραθέτουμε τη στάση που κράτησε ο νύν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και πρώην Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, την οποία και χαρακτηρίζουμε ως ιδιαζόντως ποινικά κολάσιμη και αρκούντως επικίνδυνη, ώστε να είναι επιβεβλημένη όπως άμα και των λοιπών η προσωρινή του κράτηση.
    Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων:
    «Το υλικό δόθηκε ατύπως σε μένα, χωρίς συνοδευτικό υλικό. Δεν γνωρίζω αν δόθηκε το αρχικό υλικό ή αντίγραφο. Ούτε ο κ. Ι Διώτης (πρώην επικεφαλής ΣΔΟΕ) μπορούσε να ξέρει αν του δόθηκε το αρχικό. Γνώριζε αυτά που του είπε ο κ. Γ Παπακωνσταντίνου (πρώην υπουργός Οικονομικών). Δεν είχε κανένα λόγο να μην λέει την αλήθεια ο κ. Λ Διώτης».
    Παράλληλα, ο κ Βενιζέλος που αναφέρθηκε διεξοδικά στο ιστορικό της παραλαβής, από τον κ. Διώτη, του επίμαχου ηλεκτρονικού υλικού, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει υποστεί αλλοιώσεις, ενώ επεσήμανε ότι η μεγάλη καθυστέρηση της έρευνας μπορεί να άφησε το περιθώριο σε ενδιαφερόμενους να οργανωθούν.
    «Ένα ψηφιακό υλικό, προϊόν υποκλοπής, που έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες πλευρές της Ευρώπης είναι πιθανό να έχει υποστεί αλλοιώσεις, πρωτίστως από αυτόν που το υπέκλεψε, ή από διάφορες υπηρεσίες ή από παράγοντες υπηρεσιών. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω για τον κ. Διώτη, αλλά είναι προφανές ότι ένα παράνοµο υλικό είναι επισφαλές. Δεν επιτρέπεται συνταγματικά η χρήση του υλικού που είναι παράνοµο. Η εισαγγελική αμφισβήτηση της γνησιότητας αναδεικνύει το επισφαλές του υλικού», τόνισε ο κ. Βενιζέλο ς και πρόσθεσε:
    «Κινδυνεύει να ανοίξει ένα τεράστιο νοµικό ζήτηµα. Από τότε που έγινε η υποκλοπή, το ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι και έχουν οργανωθεί».
    – Αρκετές εβδομάδες µετά την ανάληψη των καθηκόντων µου, τέλη Αυγούστου, κατά τη διάρκεια σύντοµης συνάντησης µας, ο κ. Διώτης µε ενημέρωσε, µμεταξύ άλλων, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου στις αρχές Ιουνίου του παρέδωσε το υλικό που ήταν αποτέλεσα µμεσολάβησης µμυστικών υπηρεσιών. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν µου είχε αναφέρει κάτι σε µένα. Ανεπισήμως ο κ. Διώτης, χωρίς διαβιβαστικό, µου το παρέδωσε, διότι το πήρε από τον κ. Παπακωνσταντίνου µε τον ίδιο τρόπο. Ως προϊόν υποκλοπής δεν µπορεί να είναι αποδεικτικό µέσο, αλλά µπορεί να χρησιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί.
    – Δεν ξέρω ακόµα και σήµερα αν αυτό το υλικό είναι αντίγραφο. Ο κ. Διώτης µου άφησε στο γραφείο µου ένα “φλασάκι” και μερικές τυπωμένες σελίδες ονοµάτων ­τυχαίες νοµίζω. Εφ’ όσον ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που είχε µακρά εμπειρία, είχε στη διάθεση του επί εβδομάδες το υλικό αυτό δεν μπορούσα να έχω άλλη εκτίµηση ως προς την προέλευσή του.
    – Το ηλεκτρονικό αυτό υλικό παρέµεινε σε ένα κουτί, µαζί µε άλλα πολλά ηλεκτρονικά, χωρίς να χρησιμοποιηθεί, µέχρι που το έστειλα στον πρωθυπουργό. Είχα πάντα τη βεβαιότητα ότι το πρωτότυπο υλικό διατηρείται στο ΣΔΟΕ, όπως και όλα τα ενημερωτικά τηρούνται στις αρµόδιες υπηρεσίες. Καµία υπηρεσία δεν στέλνει κάτι, χωρίς να κρατά αντίγραφο.
    – Ακόμα και για τα πολιτικά πρόσωπα, το ΣΔΟΕ δεν ζητά, ούτε περιμένει εντολές για να ελέγξει. Οποιαδήποτε δική μου παρέμβαση μπορούσε να παρεξηγηθεί.
    – Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε στη διάθεση του πολύ καιρό το υλικό. Όπως δημόσια είπε ο επικεφαλής ης ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, αντλούσε χρήσιμες πληροφορίες πριν το παραδώσει στο ΣΔΟΕ. Τον Αύγουστο του 2011, έχουν περάσει 16 μήνες από τότε, δόθηκε από την Γαλλία το υλικό. Είναι προφανές ότι ακόμα και σε διάστημα δύο μηνών μπορούν να αντληθούν όλες οι χρήσιμες πληροφορίες σε πολιτικό επίπεδο.
    – Στις περιοδικές συναντήσεις που είχα με τον κ. Διώτη, ήταν συνεχείς οι πιέσεις μου για κάθε είδους έλεγχο και την προώθηση όλων των ερευνών του ΣΔΟΕ. Στον έλεγχο της λίστας με τους 1700 φορολογούμενους που ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό και στην οποία εστίαζε η Τρόικα και έπρεπε να δίνουμε λογαριασμό είναι ζήτημα αν έχουν προσεγγιστεί οι 700.
    – Για λόγους αρχής ουδέποτε ρώτησα το ΣΔΟΕ για την πορεία της συγκεκριμένης υπόθεσης. Οι σχέσεις μου με τον κ. Διώτη ήταν καλές, αλλά τυπικές. Δεν ήταν δική μου επιλογή ο κ. Διώτης Άκουσα όμως τα καλύτερα από τον κ. Χρυσοχοϊδη.
    – Όταν αποχώρησα, ήταν πεποίθησή μου ότι στο ΣΔΟΕ είχαν αντίγραφα. Δεν έγινε παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο, για αυτό και δεν συζήτησα το θέμα με τον κ. Σαχινίδη. Ο κ. Διώτης που ήταν αρμόδιος παρέμεινε στη θέση και θα μπορούσε να ενημερώσει. ‘Άλλο το τι ξέρω τώρα κι άλλο τι έμαθα τον Αύγουστο του 2012, όταν παρέλαβα το υπουργείο Οικονομικών. Δεν γνώριζα ότι αυτό έχει περιέλθει ανεπισήμως την άνοιξη του 2011 από την Γαλλία. Γνώριζα αυτά που μου είπε ο κ. Διώτης εκείνη τη στιγμή.
    – Μέχρι τη στιγμή που είδα το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ήμουν βέβαιος ότι υπήρχε στο ΣΔΟΕ το υλικό, ίσως και στην ΕΥΠ Ο κ. Διώτης μου τηλεφώνησε όταν ήμουν στις Βρυξέλλες, μου θύμισε τη συζήτηση του Αυγούστου και ότι άφησε το φλασάκι στο γραφείο μου με την λίστα με τους καταθέτες. Με πίεσε να θυμηθώ για το “φλασάκι”. Το λέω, αυτό για όσους εξ ιδίων τα αλλότρια κρίνουν, που έσπευσαν να χυδαιολογήσουν ότι το είχα στο γραφείο μου σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις.
    – Όταν γύρισα το βράδυ, από τις Βρυξέλλες, συνειδητοποίησα ότι το ΣΔΟΕ δεν κράτησε κανένα αντίγραφο. Δεν μπορούσα να δεχθώ πως δεν έχει το ΣΔΟΕ υλικό. Το αναζήτησα και ευτυχώς το είχα στην κατάσταση που µου το είχε αφήσει. Επικοινώνησα µε τον πρωθυπουργό για τις δικές του ενέργειες.
    – Μου ειπώθηκε ότι το υλικό ατύπως δόθηκε από τον Γ Παπακωνσταντίνου χωρίς αριθµό πρωτοκόλλου. Δεν ξέρω αν στον Κο Διώτη δόθηκε το αρχικό υλικό ή αντίγραφο, ούτε αυτός γνώριζε. Γνώριζε ότι είχε πει ο Γ Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, δεν έχει λόγο να µην λέει αλήθεια
    – Την εντολή, ο κ. Διώτης για την αποστολή του την είχε λάβει. Δεν είναι δυνατόν να λέµε, ότι χρειάζεται ειδική εντολή υπουργού. Ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ κάνεις ό, τι συνήθως µε το άτυπο υλικό.
    «Όταν µπορείς να ελέγξεις µια ύλη 250 δισ. ευρώ δεν είναι δυνατό να µην ασχολείσαι µε µεγαλοκαταθέτες, και να δίνεις έµφαση στο παράνοµο υλικό»
    Εν τω µμεταξύ, έµφαση στην έρευνα προέλευσης των καταθέσεων, έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η απόσυρση των 70 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες που διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό την τελευταία τριετία, έγινε νόµιµα και επίσηµα,
    Ο κ. Βενιζέλος αφού επανέλαβε ότι, σύµφωνα µε αυτά που του είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ότι τα 20 ονόµατα αποτελούν τα 2/3 του συνολικού ποσού, δηλαδή του 1,5 δισ. ευρώ, πρόσθεσε:
    «Από στοιχεία εγγράφου της Ένωσης Εφοπλιστών που πήρα σήµερα, φαίνεται ότι το µεγάλο µέρος τους είναι ναυτιλιακό συνάλλαγµα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου µου είπε ότι ανέσυρε και έστειλε στο ΣΔΟΕ ελάχιστα ονόµατα, το συνολικό ποσό των οποίων είναι 1,9 δισ. Δολάρια».
    «Από τις ελληνικές τράπεζες έχουν αποσυρθεί την τελευταία τριετία 70 δισ. ευρώ από την Ελλάδα. Διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό επίσηµα, µε εµβάσµατα, την τελευταία τριετία. Όλα νόµιµα., Η προέλευση των καταθέσεων είναι το θέµα. Όταν ξέρεις, ότι 70 δισ. διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό και όταν µπορείς να ελέγξεις µια ύλη περίπου 250 δισ. ευρώ είναι δυνατό να µην ασχολείσαι µε το θέµα των µεγάλων καταθετών και να δίνεις έµφαση στο παράνοµο υλικό”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
    Τη δεδομένη δε στιγµή αναµένεται η άσκηση εκ µέρους Σας ποινικών διώξεων ή η αρχειοθέτηση της υπόθεσης, καθώς και η διαβίβαση της δικογραφίας διά του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στη Βουλή των Ελλήνων.
    Στο πλαίσιο δε της έρευνάς Σας τολµάµε και ζητάµε να αξιολογήσετε και τις δικές µας επισημάνσεις, απόψεις, και αιτήµατα, ως έλληνες πολίτες που θεωρούµε εαυτούς παθόντες, και προς τούτο δηλώνουμε παράσταση πολιτικής αγωγής.
    Εξ’ όλων των ανωτέρω προκύπτει πασιφανώς και πασίδηλα, εξόφθαλμα δε, ότι έχουν τελεστεί σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, και ηµών των ιδίων, τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφου σε βαθµό κακουργήματος, της ψευδούς βεβαιώσεως σε βαθµό κακουργήματος, της απιστίας σε βαθµό κακουργήματος, µε την επιβαρυντική περίσταση για τους καταχραστές του ελληνικού δημοσίου (ν. 1608/50), της υπόθαλψης εγκληματία, της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της σύστασης, συγκρότησης και ένταξης σε δομημένη εγκληµατική οργάνωση, της εκβίασης ή απόπειρας εκβίασης σε βαθµό κακουργήματος, και όσα άλλα κατ’ ορθότερο τυχόν νοµικό χαρακτηρισµό.
    Επίσης, είναι προφανές ότι δέον όπως λάβει χώρα εξ Υµών αυτοψία και κατ’ οίκον έρευνα στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, και στις οικίες απάντων των εμπλεκομένων υπόπτων, διότι είναι σφόδρα πιθανό να ανευρεθούν αντικείμενα και στοιχεία για την ανακάλυψη των δραστών και των αδικημάτων, πράγµα το οποίο πιθανόν να µην έχει µέχρι σήµερα λάβει χώρα εις βλάβη της πληρότητας της έρευνας, και πιθανόν λόγω έλλειψης υλικοτεχνικής υποδοµής την οποία αναγκαστικά πλέον εκλαμβάνουμε ως σκοπιμότητα άνωθεν για παρακώλυση του έργου Σας (εκτός άλλων περιπτώσεων παρακώλυσης που έχουµε σταχυολογήσει και καταγγέλλουµε ως ευθεία απόπειρα φίµωσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης).
    Επίσης, είναι προφανές ότι δέον όπως λάβει χώρα εξ Υµών άρση του φορολογικού, τραπεζικού, τηλεφωνικού κ.λπ. απορρήτου των εμπλεκομένων υπόπτων.
    Τέλος δε, δέον όπως μετά την άσκηση των δεουσών ποινικών διώξεων απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρο, σε όλους τους κατηγορούμενους, διότι είναι ύποπτοι φυγής και ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, πιθανολογουμένης της ανάπτυξης υποδομών πλούτου εvτός κι εκτός της ελληνικής επικράτειας.
    Για όλους τους ανωτέρω λόγους
    Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας και
    Με Επιφύλαξη αναφοράς και νέων στοιχείων, μετά συγκαταθέσεως και των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων.
    1. Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά όλων των ανωτέρω αναφερομένων, και όσων άλλων
    Την προκύψουν κατά την προανακριτική-ανακριτική διαδικασία, αυτουργών,
    συμμετόχων, και δή ηθικών αυτουργών, και την παραδειγματική τιμωρία τους
    2. Την κατάσχεση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου όλων των μη δικαιολογούμενων ποσών
    αγνώστων εισέτι καταθετών, άμα και ως προϊόντων εγκλημάτων.
    3. Την άρση του φορολογικού, τραπεζικού και όποιου άλλου αναγκαίου απορρήτου των
    ως ανωτέρω αναφερομένων, την αυτοψία, κατ’ οίκον έρευνα, και κατάσταση των
    αναγκαίων στοιχείων, και τον χαρακτηρισμό της δικογραφίας ως κατεπείγουσας.
    4. Την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης, ώστε να καταστεί εφικτή η
    αστραπιαία κατάσχεση και εκ των υστέρων δήμευση της περιουσίας των
    εγκαλουμένων, και η προσωρινή τους κράτηση, στο όνομα και προς το συμφέρον του
    ελληνικού λαού.
    Δηλώνουμε παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των ανωτέρω αναφερομένων για την ηθική βλάβη που υπέστη μεν ως έλληνες πολίτες, και δή ως ενεργοί πολίτες που έχουμε καταγγείλει κατά καιρούς δημόσιους λειτουργούς, τους οποίους οι ανωτέρω με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους υπέθαλπαν, για το ποσόν του ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ, με την επιφύλαξη αναζήτησης του υπολοίπου ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών δικαστηρίων, το οποίο κι εν συνεχεία θα διαθέσουμε στα μέλη του Συλλόγου που Θα συστήσουμε κατά της Διαφθοράς εν Ελλάδι. Προσκομίζουμε το υπ’ αριθμ. Α3371277 παράβολο πολιτικής αγωγής, ύψους πενήντα [50] ευρώ.

    Μάρτυρές μας προτείνουμε και ζητούμε να εξετασθούν:

    1. Christine Lagard, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πρώην Υπουργό
    Οικονομικών της Γαλλίας
    2. Evre Faltsiari, αγνώστων λοιπών στοιχείων
    3. Pierre Moscovici, νύν Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας
    4. Dominique Strauss-Kahn, πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
    5. Χρήστο Σαρτζετάκη, πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
    6. Λούκα Κατσέλη, πρώην Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
    7. Αναστάσιο Καφετζόπουλο, του Παντελή και της Δέσποινας, κάτοικο Αθηνών, …
    8. Νικόλαο Καραγεωργόπουλο, του Αντωνίου, κάτοικο Πεύκης, …
    9. Αθανάσιο (Νάσο) Ζαγγογιάννη, κάτοικος ….
    Πληρεξούσιο Δικηγόρο μας και Αντίκλητό μας διορίζουμε το Δικηγόρο Αθηνών, Ιωάννη Δ. Απατσίδη (Α.Μ. 28501), Αθήνα, Αριστοτέλους, αριθ. 27, τηλ. 210-8228210
    Κιν. 6942625399.

    Αθήνα, 22-10-2012

    Οι Μηνυτές – Αναφέροντες – Εγκαλούντες

    1. Αλίκη Κυριακάκη

    2. Οδυσσέας Τηλιγάδας

    3. Ελένη Διαμαντοπούλου

    https://www.insurancedaily.gr/lista-lagkarnt-mia-minusi-trion-politon-perigrafei-to-istoriko/
    http://aigion.org/forum1/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=5

  7. 04-07-2013,
    Πόρισμα Χρυσής Αυγής: Μέλη εγκληματικής οργάνωσης οι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου

    Η Χρυσή Αυγή καταθέτει στον ελληνικό λαό και στην ελληνική δικαιοσύνη και όχι στη βουλή, το πόρισμα που συνέταξε και αφορά τις ποινικές ευθύνες του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γεωργίου Παπανδρέου.
    Το εν λόγω πόρισμα δεν θα κατατεθεί στην προανακριτική επιτροπή της βουλής, η οποία απεδείχθη πως στόχευε αποκλειστικά και μόνο στη συγκάλυψη των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων που διέπραξαν βαρύτατα αδικήματα εις βάρος του ελληνικού λαού. Συμμετείχαμε στην εν λόγω διαδικασία για τη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων αποδεικτικών στοιχείων, στόχος που τελικώς επετεύχθη.
    Καταδικάζουμε τις άθλιες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης, που οδήγησαν στην σύνταξη του διάτρητου πορίσματος της πλειοψηφίας. Καταδικάζουμε επίσης την δήθεν αντιπολίτευση του Σύριζα, που επί της ουσίας συγκάλυψε τον Γεώργιο Παπανδρέου, ψηφίζοντας κατά της παραπομπής του και κατά της βίαιης προσαγωγής του ενώπιον της επιτροπής.
    Οι τρεις συνυπεύθυνοι για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ (Παπανδρέου, Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου) αποτελούν εγκληματική οργάνωση, όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα. Οι μαρτυρικές καταθέσεις και τα αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα που κατετέθησαν στην επιτροπή αποδεικνύουν περίτρανα τον ισχυρισμό μας αυτό. Πρόκειται για την ίδια εγκληματική οργάνωση που έδεσε τη χώρα με τα δεσμά του εθνοκτόνου Μνημονίου, εκχώρησε την εθνική μας κυριαρχία στους διεθνείς τοκογλύφους και εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό. Όσον αφορά τον Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, τα εις βάρος του στοιχεία βοούν και θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη ενώπιον της Δικαιοσύνης, αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Εδώ όμως παρεμβαίνει ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών και καθυστερεί με άθλιο τρόπο τη διαδικασία.
    Πόρισμα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή για την υπόθεση του ψηφιακού δίσκου ηλεκτρονικών αρχείων της Τράπεζας HSBC (Λίστα Λαγκάρντ)
    Δήλωση Ηλία Κασιδιάρη για το πόρισμα: “Η διαδικασία ήταν άθλια. Συμμετείχαμε με μόνο σκοπό να συλλέξουμε στοιχεία. Στοιχεία που ενοχοποιούν τους Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Είναι η ίδια εγκληματική οργάνωση που έδεσε τη χώρα με τα δεσμά του Μνημονίου. Καταθέτουμε τα στοιχεία αυτά στον ελληνικό λαό, σε καμία Βουλή και σε καμία επιτροπή”.

    ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
    ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α.
    Συνθήκες και χρόνος παραλαβής της λίστας Λαγκάρντ
    Στις 13 Σεπτεμβρίου 2010, το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών, διά του Γενικού Γραμματέα αυτού Ηλία Πλασκοβίτη, υπέβαλλε έγγραφο αίτημα προς το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών για την απόκτηση ηλεκτρονικού αρχείου της Τράπεζας HSBC με στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων που ανήκαν σε Έλληνες πολίτες και εταιρείες. Τα δεδομένα αυτά αποτελούσαν μέρος ενός μεγαλύτερου αρχείου, που ήταν γνωστό μέσα από δημοσιεύματα των MME ήδη από τα τέλη του 2008 ως «Λίστα Φαλσιανί» και περιελάμβανε στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων πελατών στο κατάστημα της HSBC στη Γενεύη. Τα δεδομένα αυτά είχαν κλαπεί το 2008 από τον Εβρέ Φαλσιανί, υπάλληλο του ως άνω πιστωτικού ιδρύματος.
    Οι γαλλικές Αρχές αποδέχτηκαν το αίτημα και το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου παρέδωσαν στον Έλληνα Πρέσβη στο Παρίσι Κωνσταντίνο Χαλαστάνη φάκελο που περιείχε έναν ψηφιακό δίσκο με τα ανωτέρω στοιχεία και ένα διαβιβαστικό έγγραφο. Η παροχή των ανωτέρω πληροφοριών δεν έγινε άτυπα, αλλά σε εκτέλεση των διατάξεων που αφορούν στην αμοιβαία βοήθεια από τις αρμόδιες Αρχές των Κρατών Μελών στον τομέα της άμεσης φορολόγησης (Οδηγία 77/799/EEC, ως ισχύει) καθώς και στη Διμερή Συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης που έχει κυρωθεί με τον Νόμο 4386/1964.
    Ο Πρέσβης Κωνσταντίνος Χαλαστάνης απέστειλε την ίδια ημέρα το φάκελο αεροπορικώς στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών συνοδευόμενο από υπάλληλο της Ελληνικής Πρεσβείας. Ο φάκελος παραδόθηκε το απόγευμα στη διευθύντρια του γραφείου του Υπουργού Οικονομικών Γεώργιου Παπακωνσταντίνου και μετά από λίγες ώρες δόθηκε από την ίδια στον Υπουργό.
    Τα παραπάνω γεγονότα αποδεικνύονται: α) από τις καταθέσεις που έδωσαν στην Επιτροπή οι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, Χρυσή Χατζή στις 29-01-2013 και στις 31-01-2013 αντιστοίχως, β) από την κατάθεση του Γεώργιου Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στις 24-10-2012, γ) από το με ημερομηνία 13-09-2010 έγγραφο του Ηλία Πλασκοβίτη προς τον Γενικό Διευθυντή των Δημοσίων Οικονομικών του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών (αριθμός πρωτοκόλλου της Επιτροπής 211/04-06-2013) και δ) από το με ημερομηνία 29-09-2010 έγγραφο του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών (αριθμός πρωτοκόλλου της Επιτροπής 200/21-05-2013).
    Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 3022/21/2686/1-δ΄ από 09-02-2013 έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Eρευνών της Ελληνικής Αστυνομίας (βλ. σελ. 9), στη φορητή μονάδα αποθήκευσης τεχνολογίας USB με ψηφιακό σειριακό αριθμό 79MNSGYLSGF57900 (Σημειώνεται ότι το ανωτέρω USB αποτελεί το Πειστήριο 1 της πραγματογνωμοσύνης. Τα αρχεία που περιλαμβάνει προέρχονται εξ αντιγραφής από τον πρωτότυπο ψηφιακό δίσκο που έστειλαν οι Γάλλοι και είναι το USB που ο Ιωάννης Διώτης δημιούργησε την 08η-07-2011 και παρέδωσε αυθημερόν στον Ευάγγελο Βενιζέλο) εντοπίστηκαν ίχνη ανοίγματος είκοσι τεσσάρων (24) αρχείων λογιστικών φύλλων την 30-09-2010 και από ώρα 00:28:53π.μ. έως 00:54:10π.μ. από χρήστη με το όνομα «Windows User». Αυτό σημαίνει ότι ο Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατείχε τη δεδομένη στιγμή το αρχείο, είχε ήδη (λίγες μόλις ώρες μετά την παραλαβή του βράδυ της 29ης-09-2010) αντιγράψει το περιεχόμενο του πρωτότυπου ψηφιακού δίσκου (CD) που είχαν στείλει οι Γάλλοι (ο οποίος ψηφιακός δίσκος αποτελεί μη εγγράψιμο αποθηκευτικό μέσο), σε άλλο αποθηκευτικό μέσο που ήταν εγγράψιμο (π.χ. USB, σκληρό δίσκο υπολογιστή κ.α.) και είχε αρχίσει να το επεξεργάζεται. Στην αντιγραφή και επισκόπηση των λογιστικών φύλλων μέσα από εγγράψιμο αποθηκευτικό μέσο, οφείλεται και το γεγονός ότι η επεξεργασία αποτυπώθηκε στα μεταδεδομένα των αρχείων.
    Είναι ξεκάθαρο ότι ο Γεώργιος Παπακωνσταντίνου απέδιδε μεγάλη βαρύτητα στη σημασία του ηλεκτρονικού αρχείου και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι έσπευσε να το αντιγράψει και να το επεξεργαστεί αμέσως μόλις περιήλθε στην κατοχή του. Η σημασία του ήταν σε κάθε περίπτωση δεδομένη, καθώς αποτελεί δίδαγμα κοινής πείρας ότι οι Έλληνες που έχουν καταθέσεις σε Ελβετικές Τράπεζες έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Εξάλλου, η οικονομική και πολιτική σπουδαιότητα της «Λίστας Φαλσιανί» ήταν γνωστή διεθνώς και από την περίπτωση των άλλων ευρωπαϊκών κρατών που την είχαν προμηθευτεί και είχαν ήδη προχωρήσει στην αξιοποίησή της (Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία).

    Η συνέχεια εδώ http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/porisma-chrushs-aughs-melh-egklhmatikhs-organwshs-oi-papandreou-benizelos-p#ixzz4ch2FhHCe

  8. ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΜΕ γιατί ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

    24 Μαρτίου
    ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΜΕ γιατί ΜΠΟΡΟΥΜΕ
    Φιλικές ποινές φυλάκισης (με αναστολή)
    και με ένα καλό «μέσο» παίζει και αθώωση
    (Αγαπητέ Jo Di, η αθώωση του Παπακωνσταντίνου επιβεβαιώνει αυτό που γράφω συνέχεια: η κυβέρνηση άλλαξε, όχι η εξουσία. Οπότε, δεν άλλαξε και η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη που είναι σαν φίδι: δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους.)

    https://pitsirikos.net/2015/03/παγκόσμια-ημέρα-πλαστογραφίας-υπουρ/

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.