ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ! Διαβάστε και κοινοποιήστε με κάθε τρόπο !! ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Ανανεωμένο 

(Δείτε οπωσδήποτε και τα σχόλια)

Συλληψη με την αυτοφωρη διαδικασια σε Βουλευτες που θα ψηφισουν την ΠΝΠ (ΦΕΚ 240/2012)

ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 14.01.2013 – AITHΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν στις 14.01.2013 την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας υπογράφοντας το: «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης»(ΦΕΚ 240/2012), διαπράττουν το ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Καλείται επομένως κάθε Έλληνας πολίτης που αξιολογεί ότι έτσι παραδίδεται η χώρα του στους ξένους οικονομικούς δυνάστες, για τις παρακάτω νόμιμες ενέργειες το πρωί της Δευτέρας 14.01.2013, στα πλαίσια της άσκησης του συνταγματικού του δικαιώματος και υποχρέωσης του άρθρου 120 παρ. 4 Συντ:

1. Να τυπώσει το έντυπο ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡ.4/2012 ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ σε δυο αντιγραφα:

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ- ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ …………………
ΑΙΤΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠ ́ΑΡΙΘΜ. 4/2012 Γνωμ.Εισ.Αρείου Πάγου

Του/Της ……………………………………………………., κατοίκου ………………………………………. ———————————————-

page1image2320 page1image2480

Την Δευτέρα 14.01.2013 σχεδιάζεται η κύρωση της ΠΝΠ (“Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου”) με την οποία υποθηκεύεται το Ελληνικό Κράτος στους δανειστές

Εφόσον κυρωθεί η ΠΝΠ, το σύνολο της κρατικής περιουσίας της Ελλάδας τίθεται στη διάθεση των ξένων δανειστών σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των δανείων και οι δανειστές θα έχουν τη δυνατότητα να κατάσχουν οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο που κατέχει το Δημόσιο και η Τράπεζα της Ελλάδας.

Η επίμαχη διάταξη είχε περιληφθεί στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) που τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης, και με αυτήν ορίζεται ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης- συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

Ενσωματώνεται δηλαδή στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές.

Η κύρωση της παραπάνω ΠΝΠ, στις 14.01.2013, είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα και καταλύει το Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας, καθόσον προσβάλλει ευθέως θεμελιώδεις αρχές, σύμφωνα με το άρθρο 134 παρ. 2 & 134α ́-περ. (στ) Π.Κ. Η αλλοίωση/κατάργηση/απενεργοποίηση του Πολιτεύματος αποτελεί ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ που είναι ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ και, σύμφωνα με την υπ ́αριθμ. 4/2012 Γνωμ.Εισ.ΑΠ, κάθε αστυνομικό όργανο και οι ανακριτικοί υπάλληλοι έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ

Στην περίπτωση που τελικά ψηφισθεί ο παραπάνω νόμος με τον οποίο θα κυρούται η ΠΝΠ με την οποία η Ελλάδα παραιτείται από την εθνική της κυριαρχία, θα πρέπει να εφαρμοσθεί η υπ ́αριθμ. 4/2012 Γνωμ.Εισ.ΑΠ και ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ στις 14.01.2013 στη Βουλή των Ελλήνων ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, με την κύρωση της ΠΝΠ.

ΖΗΤΩ

Για την προστασία του Έθνους, των δικαιωμάτων μου και των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού και ως έχων έννομο συμφέρον με την ιδιότητά μου ως Έλληνας πολίτης,

ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ κατ ́άρθρ. 243 ΚΠΔ, προκειμένου ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 14.01.2013, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΝΠ (“Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου”), γεγονός που θεμελιώνει την κακουργηματική πράξη της Εσχάτης Προδοσίας.

Επισημαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός της Χώρας, Υπουργοί και Υφυπουργοί εφόσον ψηφίσουν υπέρ της κύρωσης της παραπάνω ΠΝΠ με την βουλευτική τους ιδιότητα, εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της υπ ́αριθμ. 4/2012 Γνωμ.Εισ.ΑΠ και επομένως θα πρέπει να διαταχθεί η σύλληψη και αυτών.

Αθήνα, 13.01.2013

Ο/Η Αιτών/ούσα ——————————————————————————————————— 

2. Να καταθέσει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και να λάβει τον αριθμό πρωτοκόλλου της κατάθεσης.

3. Να πάει στα γραφεία της ΝΔ/ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ με το αντίγραφο της κατατεθειμένης ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΑΡ.4/2012 ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ώστε να ενημερωθεί ο βουλευτής τους, οτι ΕΑΝ ψηφίσει υπέρ της παράδοσης της χώρας μας στις 14 Ιανουαρίου 2013, θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης την οποία η Ντόρα Κρητικοπούλου έχει αιτηθεί προς τις Εισαγγελικές Αρχές και στη ΓΑΔΑ, στις 14.01.2013.

Εφόσον δε ο Πρωθυπουργός, υπουργοί και υφυπουργοί ψηφίσουν υπέρ της παράδοσης της χώρας μας, με τη βουλευτική τους ιδιότητα, θα πρέπει τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να διατάξουν τη σύλληψη και αυτών.

Ντορα Κρητικοπουλου

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

http://letmefree.gr/?p=778

Σχόλια :

1. Η κυριαρχία της χώρας παραχωρήθηκε από το 2010 όταν τέθηκε σε ισχύ η Δανειακή Σύμβαση Δείτε σχετικά εδω Σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο στον οποίο αυτή υπάγεται, αυτομάτως σε περίπτωση μη πληρωμής κάποιας οφειλής αρχίζει η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της Ελλάδας, με αναγκαστική διαχείριση ή/και κατασχέσεις. Η αναγκαστική διαχείριση άρχισε ήδη με την παραχώρηση της διοίκησης της χώρας στους δανειστές και τώρα επισημοποιώντας τις σχετικές διατάξεις, ετοιμάζονται για την τελική πράξη της προδοσίας :τις κατασχέσεις !  Οι πάντες ξέρουν ότι το χρέος της κυβέρνησης δεν είναι βιώσιμος και τρίβουν τα χέρια τους καθώς επίκειται στάση πληρωμών. Δείτε εδω  πως το κατάφεραν αυτό και εδω λεπτομέρειες για την δανειακή . 

2. Τα εγκλήματα που τελέστηκαν και τελούνται λόγω της δανειακής σύμβασης δεν αφορούν μόνο την έσχατη προδοσία αλλά και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία των Ελλήνων σε εξέλιξη. Γι΄ αυτό έχουν ήδη σταλεί στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης 4 καταγγελίες (ICC Appeals) και έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο ένα ηλεκτρονικό αίτημα με το οποίο καλείται ο  Εισαγγελέας του ΔΠΔ να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες ( να ξεκινήσει τις έρευνες και να στείλει ενώπιον δικαστήριου όλους τους υπευθύνους ). Υπογράψτε το αίτημα κάνοντας  κλικ εδώ.

(Απαιτούνται μόνο ένα όνομα, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συμπληρώστε αυτά τα πεδία του εντύπου διευκρινίστε την χώρα και τελειώσατε. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να επιλέξετε να μην δημοσιευτεί το όνομα σας στη λίστα των υπογραφών. Το e-mail ούτως η άλλως δεν δημοσιεύεται και δεν χρησιμοποιείται για κανένα άλλο σκοπό. ΠΡΟΣΟΧΗ : Το like στο facebook δεν είναι υπογραφή και δεν προσμετράται. Δείτε εδώ : Public Signature List  τις μέχρι τώρα υπογραφές )

3. Για την έσχατη τους προδοσία, από το 2010 έως τώρα, έχουν κατατεθεί πάρα πολλές μηνύσεις αλλά Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΔΡΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ! Δειτε εδώ τα κείμενα των μηνύσεων .

Πρόταση ιστολογίου :

Καταθέτουμε όλοι το έντυπο της κ Κρητικοπούλου και το ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ  

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ  ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ! Όλοι στον ΑΠ ! 

Άμεση εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος !

Χριστίνα Σαλεμή 

“ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ” αυτοί, “Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ” εμείς ! Για να δούμε ποιος θα νικήσει τελικά …

update :

January 14, 2013, 7:15 pm

Σημερα 14.01.2013 κατατεθηκε  απο την Ντορα Κρητικοπουλου στη Γ.Α.Δ.Α. /Υποδιευθυνση Κρατικης Ασφαλειας / Τμημα Προστασιας Πολιτευματος με αριθμο πρωτοκολου 1016/53/12, η αιτηση περι αυτοφωρης Εφαρμογής της υπ’ αριθ. 4 / 2012 Εγκυκλιου του Εισαγγ. Αρείου Πάγου, που αφορα αυτοφωρη συλληψη των βουλευτων που θα υπογραψουν την ανευ ορων παραδωση της χωρας μας στους δανειστες.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 259

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2051

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ Γ.Α.Δ.Α. δνση ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ Α Ρ. ΠΡΩΤ. ΚΑΤ. 1016 53 12

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΚΑΤ. 2344

Οσοι απο εσας αξιολογειτε οτι με τις ενεργειες αυτες των βουλευτων παραδιδεται η χωρα στους δανειστες , καλουνται στα πλαισια της άσκησης του συνταγματικού του δικαιώματος και υποχρέωσης του άρθρου 120 παρ. 4 Συντ:να καταθεσουν σε αστυνομικο τμημα την

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ- ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

οπως αναφερεται και στο http://letmefree.gr/?p=778

Σημειωση:επειδη σε καποια αστυνομικα τμηματα, τυχαινει ορισμενοι αστυνομικοι να μην εχουν ενημερωθει για το θεμα, να ξερεΙς οτι ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΗΝΩΝ (Γ.Α.Δ.Α.) ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ.

Για καθε ενδεχομενο, παρε μαζι σου τα παραπανω αντιγραφα.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ, ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Η ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ:

‘Υπ’οψιν( Ονοματα Βουλευτων του Νομου σου)

Απευθύνομαι σε σάς, ως Βουλευτές του Νομού μου, για να σας ενημερώσω ότι
σήμερα κατέθεσα στο Αστυνομικό Τμήμα Αίτησή μου, για εφαρμογή της
υπ’ αριθ.4 / 2012 Εγκυκλίου του Εισαγγ. Αρείου Πάγου, σε
περίπτωση που ψηφισετε την παραδοση της Ελλαδας στους δανειστές του
(ΦΕΚ 240 / 2012).

Την αίτηση κατέθεσα στα πλαίσια των συνταγματικών μου υποχρεώσεων και
δικαιωμάτων που απορρέουν από του άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος.

Μετά τιμής

(ονομα σου)

Ντορα Κρητικοπουλου

kritikopoulou@letmefree.gr

new update: 

January 15, 2013, 7:27 pm

 Πινάκιο pinakio.blogspot 

new update:

Μετα την πολυ μεγαλη συμμετοχη σας, εχουν κατατεθει σε εκατονταδες αστυνομικα τμηματα αιτησεις για συλληψη των 166 βουλευτων που υπογραψαν την ΠΝΠ, και θα ακολουθησουν συντονισμενες νομικες ενεργειες με τη συμμετοχη ολων σας συμπεριλαμβανομενης της αποκρυψης των σημαντικων γεγονοτων απο τα συστημικα ΜΜΕ.

Ντορα Κρητικοπουλου

ΥΓ Εαν δεν εχετε καταθεσει ακομα την ΑΙΤΗΣΗ σε αστυνομικο τμημα μπορειτε να την καταθεσετε στις επομενες μερες.

new update:

ΠΡΟΣΟΧΗ !! ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Διαβάστε εδώ ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ: Τετάρτη 13-02-2013 και ώρα 10:30 ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

και :

Η ίδια περίπου αίτηση κατατέθηκε από το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ

14.01.2013

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

 

Καλούμε τα μέλη του Κινήματός μας και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, να υπογράψουν μαζικά την φόρμα με την μήνυση για Εσχάτη Προδοσία εναντίον στην Πατρίδα μας και να την καταθέσουν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
 
 

Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ
 
 
———————————————————————————
 
Την Δευτέρα 14.01.2013 σχεδιάζεται η κύρωση της ΠΝΠ (“Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου”) με την οποία υποθηκεύεται το Ελληνικό Κράτος στους δανειστές.
 
Εφόσον κυρωθεί η ΠΝΠ, το σύνολο της κρατικής περιουσίας της Ελλάδας τίθεται στη διάθεση των ξένων δανειστών σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των δανείων και οι δανειστές θα έχουν τη δυνατότητα να κατάσχουν οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο που κατέχει το Δημόσιο και η Τράπεζα της Ελλάδας.
 
Η επίμαχη διάταξη είχε περιληφθεί στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) που τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης, και με αυτήν ορίζεται ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».
 
Ενσωματώνεται δηλαδή στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές.
 
Η κύρωση της παραπάνω ΠΝΠ, στις 14.01.2013, είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα και καταλύει το Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας, καθόσον προσβάλλει ευθέως θεμελιώδεις αρχές, σύμφωνα με το άρθρο 134 παρ. 2 & 134α΄-περ. (στ) Π.Κ. Η αλλοίωση/κατάργηση/απενεργοποίηση του Πολιτεύματος αποτελεί ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ που είναι ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ και, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 4/2012 Γνωμ.Εισ.ΑΠ, κάθε αστυνομικό όργανο και οι ανακριτικοί υπάλληλοι έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ.
 
ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ
 
Στην περίπτωση που τελικά ψηφισθεί ο παραπάνω νόμος με τον οποίο θα κυρούται η ΠΝΠ με την οποία η Ελλάδα παραιτείται από την εθνική της κυριαρχία, θα πρέπει να εφαρμοσθεί η υπ΄αριθμ. 4/2012 Γνωμ.Εισ.ΑΠ και ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ στις 14.01.2013 στη Βουλή των Ελλήνων ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, με την κύρωση της ΠΝΠ.
 
ΖΗΤΩ
 
Για την προστασία του Έθνους, των δικαιωμάτων μου και των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού και ως έχων έννομο συμφέρον με την ιδιότητά μου ως Έλληνας πολίτης,
 
ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ κατ΄άρθρ. 243 ΚΠΔ, προκειμένου ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 14.01.2013, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΝΠ (“Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου”), γεγονός που θεμελιώνει την κακουργηματική πράξη της Εσχάτης Προδοσίας.
 
Επισημαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός της Χώρας, Υπουργοί και Υφυπουργοί εφόσον ψηφίσουν υπέρ της κύρωσης της παραπάνω ΠΝΠ με την βουλευτική τους ιδιότητα, εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της υπ΄αριθμ. 4/2012 Γνωμ.Εισ.ΑΠ και επομένως θα πρέπει να διαταχθεί η σύλληψη και αυτών.
.
.

ΤΗ ΚΑΤΩΘΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΥΣΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΝΠ (ΦΕΚ 240/2012) ΠΑΡΑΧΩΡΩΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.

48965489658965896

katathetes-kapa
arithmosprotokolou.small
431192_10200334516587811_1883162619_n

19 comments on “ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ! Διαβάστε και κοινοποιήστε με κάθε τρόπο !! ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

  1. Μου άρεσε η κίνηση, την έφτιαξα στα μέτρα μου και μόλις την κατέθεσα (αρ. πρωτ. 9009/20/381, ημερομηνία 14-01-2013, αστυνομικό τμήμα δημοτικού θεάτρου).
    Ως συνήθως στο πρωτόκολλο μού είπαν ότι δεν είναι αρμόδιοι να την παραλάβουν, ο ένας έδειχνε στον άλλον το χαρτί. Θα την πάρετε τελικά, τους λέω, έχω ξαναπρωτοκολλήσει επιστολή για την οποία δεν ήσασταν αρμόδιοι, αφού απευθύνθηκα στον διοικητή.
    Την πρωτοκόλλησαν και μετά ζήτησα να μιλήσω κατά πρόσωπο με τον διοικητή, μου είπαν είναι σε σύσκεψη, αλλά να μείνω ήσυχη, θα την παραλάβει ο ίδιος.
    Το ζήτημα δεν είναι να την παραλάβει, τους είπα, αλλά τι θα κάνει. Δεν επιλαμβάνεται η αστυνομία αναγκαζόμαστε εμείς να βάζουμε γκαζάκια (γύρισαν και με κοίταξαν μονομιάς, δεν τους γέμισα το μάτι.. κι ενώ φορούσα και σκούφο!!!!). Αν συνεχίσετε το ίδιο βιολί θα καεί η πόλη.
    Δεν με συνέλαβαν… έφυγα.

  2. Pingback: Αν δεν επιληφθείτε θα καεί η πόλη « Αρχαία Ιθώμη

  3. Pingback: ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ! Διαβάστε και κοινοποιήστε με κάθε τρόπο !! ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! « Στείρι Βοιωτίας

  4. Pingback: Εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος και αυτόφωρη διαδικασία για βουλευτές που θα ψηφίσουν την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας | αἰέν ἀριστ

  5. EUR 80 000 000 000 LOAN FACILITY AGREEMENT

    between

    THE FOLLOWING MEMBER STATES WHOSE CURRENCY IS THE EURO:
    KINGDOM OF BELGIUM, IRELAND, KINGDOM OF SPAIN, FRENCH REPUBLIC, ITALIAN REPUBLIC, REPUBLIC OF CYPRUS, GRAND DUCHY OF LUXEMBOURG, REPUBLIC OF MALTA, KINGDOM OF THE NETHERLANDS, REPUBLIC OF AUSTRIA, PORTUGUESE REPUBLIC, REPUBLIC OF SLOVENIA, SLOVAK REPUBLIC and REPUBLIC OF FINLAND

    and

    KfW, acting in the public interest, subject to the instructions of and with the benefit of the guarantee of the Federal Republic of Germany,

    as Lenders and

    THE HELLENIC REPUBLIC as Borrower
    THE BANK OF GREECE as Agent to the Borrower

    8 MAY 2010
    .
    .
    .
    14. GOVERNING LAW AND JURISDICTION
    (1) This Agreement and any non-contractual obligations arising out of or in connection with it shall be
    governed by and shall be construed in accordance with English law.
    (2) The parties undertake to submit any dispute which may arise relating to the legality, validity, interpretation or performance of this Agreement to the exclusive jurisdiction of the Court of Justice of the European Union.
    (3) Judgements of the Court of Justice of the European Union shall be fully binding on and enforceable by the parties.
    (4) The Lenders may enforce any judgement obtained from the Court of Justice of the European Union, or other rights against the Borrower in the courts of the country of the Borrower.
    (5) The Borrower hereby irrevocably and unconditionally waives all immunity to which it is or may become entitled, in respect of itself or its assets, from legal proceedings in relation to this Agreement, including, without limitation, immunity from suit, judgement or other order, from attachment, arrest or injunction prior to judgement, and from execution and enforcement against its assets to the extent not prohibited by mandatory law.

    Click to access sn_kyrwtikoimf_2010_06_04_A.pdf

  6. σχετικό

    Η ΚΑΠΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠ’ΑΡ. 4/2012 ΓΝΩΜ.ΕΙΣ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

    ΤΗ ΚΑΤΩΘΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΥΣΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΝΠ (ΦΕΚ 240/2012) ΠΑΡΑΧΩΡΩΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.

    Η ΚΑΠΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠ’ΑΡ. 4/2012 ΓΝΩΜ.ΕΙΣ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

  7. Πάτρα: Πολίτες υπέβαλαν μήνυση και ζητούν να …συλληφθούν οι βουλευτές!

    Nα συλληφθούν όσοι βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που ορίζουν μια σειρά από δημοσιονομικά, μισθολογικά και άλλα θέματα, ζητούν Πατρινοί πολίτες. Σήμερα (14/01/2013) το μεσημέρι δύο Πατρινοί ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος και ο Γεράσιμος Φραγκισκάτος, πήγαν στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα και ζήτησαν με έγγραφο τους να συλληφθούν όσοι βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο το οποίο όπως υποστηρίζουν εκχωρεί την εθνική μας κυριαρχία…!

    Όπως επισημαίνουν υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου που αναφέρει ως πράξη εσχατης προδοσίας την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/172836

    ΣΧΟΛΙΟ: ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

  8. Κατέθεσαν μήνυση κατά όσων ψήφισαν το νομοσχέδιο

    Στο αστυνομικό τμήμα των Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης μετέβησαν το βράδυ της Δευτέρας περίπου 50 πολίτες, προκειμένου να καταθέσουν μήνυση κατά των βουλευτών που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που ορίζουν μια σειρά από….
    δημοσιονομικά, μισθολογικά και άλλα θέματα, όλα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης. Στην ίδια πράξη προέβησαν νωρίτερα και πολίτες από την Πάτρα. Ειδικότερα, το μεσημέρι ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος και ο Γεράσιμος Φραγκισκάτος, μετέβησαν στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα και ζήτησαν με έγγραφο τους να συλληφθούν όσοι βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο το οποίο, όπως υποστηρίζουν, εκχωρεί την εθνική μας κυριαρχία.

    http://www.trelokouneli.gr/katethesan-minisi-kata-oson-psifisan-to-nomoschedio/

  9. Υπ’οψιν
    ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,
    ΗΤΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ:ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
    ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
    ( ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ)

    Απευθύνομαι σε σάς, ως Βουλευτές του Νομού μου, για να σας ενημερώσω ότι…

    σήμερα(14.01.2013) κατέθεσα στο Αστυνομικό Τμήμα Αίτησή μου, για εφαρμογή της υπ’ αριθ.4 / 2012 Εγκυκλίου του Εισαγγ. Αρείου Πάγου, σε περίπτωση που ψηφισετε την παραδοση της Ελλαδας στους δανειστές του (ΦΕΚ 240 / 2012).

    Την αίτηση κατέθεσα στα πλαίσια των συνταγματικών μου υποχρεώσεων και δικαιωμάτων που απορρέουν από του άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος.

    ΦΡΥΝΗ.ΓΑΖΗ

    : xristos@aidonis.gr ; xmarkog@parliament.gr ; xirotiri@parliament.gr ; vroutsis@ivroutsis.gr ; voridis@parliament.gr ; vogiatzis@parliament.gr ; vlaxos@parliament.gr ; vlachveis@parliament.gr ; vlachogiannis@parliament.gr ; venizelos@parliament.gr ; vassilis.kikilias@kikilias.gr ; v.kegeroglou@parliament.gr ; tzavaras@parliament.gr ; tzamtzis@parliament.gr ; tzakri@parliament.gr ; thessaloniki@elenarapti.gr ; th.parastatidis@parliament.gr ; th.karaoglou@parliament.gr ; tassos@nerantzis.gr ; tasoulas@parliament.gr ; t.psyrras@parliament.gr ; symeonk@parliament.gr ; stylianidis@e-stylianidis.gr ; st.konstantinidis@parliament.gr ; ssabaziot@otenet.gr ; sptaliad@otenet.gr ; skaloyan@parliament.gr ; skaloyan@otenet.gr ; simked@parliament.gr ; savanast@otenet.gr ; s.lykoudis@parliament.gr ; s.anastasiadis@parliament.gr ; pvs-kar@sioufas.com ; pvs@sioufas.com ; psarianos@parliament.gr ; psachinides@parliament.gr ; press@nkaklamanis.gr ; press@moussouroulis.gr ; ppavlopoulos@prokopispavlopoulos.gr ; ppanagiotopoulos@parliament.gr ; plakiotakis@sit.forthnet.gr ; pavlopoulos@parliament.gr ; pasok@pasok.gr ; p.rigas@parliament.gr ; p.moutsinas@parliament.gr ; p.dimas@parliament.gr ; ol.kefalogianni@parliament.gr ; office@markogiannakis.gr ; nstavrogiannis@parliament.gr ; Nikos@Stavrogiannis.gr ; nd@stathiskonstantinidis.gr ; nafplio@andrianos.eu ; n.tsoukalis@gmail.com ; n.founta@parliament.gr ; n.dendias@parliament.gr ; mvarvitsiotis@parliament.gr ; msalmas@otenet.gr ; moussouroulis@parliament.gr ; moraitisthanos@parliament.gr ; mitarakis@nd.gr ; micpap1@otenet.gr ; micpap@parliament.gr ; mhrisohoidis@parliament.gr ; meimarakis@parliament.gr ; maximos@parliament.gr ; m.repousi@parliament.gr ; m.kefaloyiannis@parliament.gr ; m.kefaloyannis@parliament.gr ; m.giannakaki@parliament.gr ; lykouren@otenet.gr ; ltsavdar@otenet.gr ; loverdos@hol.gr ; libertad@otenet.gr ; leontaridis@parliament.gr ; lampropoulos@parliament.gr ; lampropk@otenet.gr ; kyriakos@parliament.gr ; kyriakos@kmitsotakis.gr ; kutsubad@otenet.gr ; kskan@pasok.gr ; kremastinos@parliament.gr ; kouvelis@parliament.gr ; kouvelis@activenet.gr ; kostasdigos@yahoo.gr ; kontos01@otenet.gr ; kontogiannis@parliament.gr ; koinonia@nd.gr ; khatzidakis@parliament.gr ; kat_papakosta@parliament.gr ; kasapidi@parliament.gr ; karasg@parliament.gr ; karamanlis.office@gmail.com ; kalantzis@parliament.gr ; kalafatis@parliament.gr ; k.tsiaras@parliament.gr ; k.triantafyllos@parliament.gr ; k.markou@parliament.gr ; k.koukodimos@parliament.gr ; k.kollias@parliament.gr ; johnmichelakis@parliament.gr ; jandrianos@parliament.gr ; j.plakiotakis@parliament.gr ; j.koutsoukos@parliament.gr ; info@thsoldatos.gr ; info@stavroskalafatis.gr ; info@skrekaskostas.gr ; info@sifounakis.gr ; info@patrianakou.gr ; info@orfanos.gr ; Info@npanagiotopoulos.gr ; Info@nikosdendias.gr ; info@moussouroulis.gr ; info@mkassis.gr ; info@koukoulopoulos.gr ; info@kolliaskostas.gr ; info@khatzidakis.gr ; info@kedikoglou.gr ; info@karaoglou.gr ; info@gioulekas.gr ; info@giakoumatos.gr ; info@dimokratikiaristera.gr ; info@avgenakis.gr ; info@arvanitopoulos.gr ; i.tragakis@gmail.com ; i.panousis@parliament.gr ; i.maniatis@parliament.gr ; gvlahos@ath.forthnet.gr ; gtkoukodimos@gmail.com ; grigorakos@parliament.gr ; goka59@otenet.gr ; gntolios@parliament.gr ; g-kont@otenet.gr ; gkonst9@otenet.gr ; gioulekas@parliament.gr ; gioannidis@otenet.gr ; giakoumatos@parliament.gr ; geokonstan@konstolymp.gr ; georgantas@georgios-georgantas.gr ; gdriv10@otenet.gr ; gbatsara@yahoo.gr ; gap@politicalforum.gr ; g-adonis@otenet.gr ; g.pasxalidis@parliament.gr ; g.kyritsis@parliament.gr ; g.ioannidis@parliament.gr ; fpatrianakou@parliament.gr ; evychrist@parliament.gr ; emakri@parliament.gr ; e.rapti@parliament.gr ; e.karanasios@parliament.gr ; dstamenitis@parliament.gr ; dimsaltouros@yahoo.gr ; dimitris@kyriazidis.com ; dimas007@yahoo.com ; dendias2@otenet.gr ; d.sabaziotis@parliament.gr ; d.avgerinopoulou@parliament.gr ; cstaik@parliament.gr ; Christos@dimas.gr ; christogiannisd@yahoo.gr ; ch.gokas@parliament.gr ; bolaris@parliament.gr ; b.oikonomou@parliament.gr ; b.antip@parliament.gr ; avramopoulos@otenet.gr ; asamaras@parliament.gr ; arissp@e-aris.gr ; argyris@dinopoulos.gr ; apkaklamanis@parliament.gr ; anna@asimakopoulou.gr ; anerantzis@parliament.gr ; androulakis@mimis.gr ; andreasmarinos63@hotmail.gr ; andreasmarinos@parliament.gr ; anagnostakisdimitris@gmail.com ; alekos.kontos@yahoo.gr ; aldermen@otenet.gr ; akontos@minagric.gr ; akis@gerontopoulos.gr ; ahmet.haciosman@gmail.com ; abouras@parliament.gr ; a.skondra@parliament.gr ; a.psycharis@parliament.gr ; a.gkerekou@parliament.gr ; a.davakis@parliament.gr ; a.asimakopoulou@parliament.gr

    http://attikanea.blogspot.gr/2013/01/2402012.html

  10. Pingback: ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ | Κ.Α.Π.Α.

  11. Pingback: ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ: Τετάρτη 13-02-2013 και ώρα 10:30 ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ | Ένας Έλληνας

  12. ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

    14.01.2013

    Γιώργος Κασιμάτης

    Η Βουλή ψηφίζει σήμερα τη “Σύμβαση Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης” που υπεγράφη στις 7.12.2012 μεταξύ δανειστών και Ελλάδας. Με τη διαδικασία αυτή οι Βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτή τη Σύμβαση θα πρέπει να γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν.

    Με τη Σύμβαση αυτή συνεχίζει να νομιμοποιείται ολόκληρο το σύστημα όρων και διαδικασιών που θεσπίστηκαν με τα προηγούμενα Μνημόνια και παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του Συντάγματος, των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Διεθνούς Δικαίου. Συγκεκριμένα, αναφέρω επιγραμματικά τα έξης:

    1.Συνεχίζει να ισχύει ως βασικός όρος του δανεισμού της χώρας η παραίτηση από τα δικαιώματα προστασίας του κράτους και της περιουσίας της, τα οποία παρέχουν το Σύνταγμα, το ευρωπαϊκό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο (παραίτηση από όλες τις «ασυλίες» και από την εθνική κυριαρχία, που προβλέπεται για όλες τις Συμβάσεις Δανεισμού και του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής –«Μνημόνια»-).

    2.Συνεχίζεται η καθολική δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του ελληνικού κράτους (κινητά, ακίνητα, τίτλοι, ολόκληρος ο υποθαλάσσιος και ορυκτός πλούτος της χώρας κ.λπ.) υπέρ των δανειστών και «όσο υπάρχει το χρέος» –ανεξαρτήτως αν η Ελλάδα εξοφλεί τις τοκοχρεωλυτικές υποχρεώσεις της ή όχι. Δηλαδή, η Ελλάδα δεν μπορεί να αξιοποιήσει την περιουσία της χωρίς την έγκριση των δανειστών και του ΤΑΙΠΕΔ, μέσω δε του Ταμείου κάθε έσοδο από αξιοποίηση θα περιέρχεται στους δανειστές.

    3.Η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να συνάψει με καμιά άλλη χώρα, ούτε με ιδιωτικό φορέα –ελληνικό ή ξένο- επιχειρήσεων συμφωνία που να περιλαμβάνει αξιοποίηση περιουσιακού της στοιχείου, χωρίς την έγκριση των δανειστών και του ΤΑΙΠΕΔ – που αποτελεί επαίσχυντο και παράνομο θεσμό πλήρους υποθήκευσης του Ελληνικού Κράτους.

    4.Για τις υποχρεώσεις της Ελλάδας ισχύει το αγγλικό δίκαιο, που δεν αναγνωρίζει δικαιώματα στον οφειλέτη δανεισμού. Ισχύει, επίσης, η δικαιοδοσία των αγγλικών δικαστηρίων για το Α΄ Μνημόνιο και των δικαστηρίων του Λουξεμβούργου για τα επόμενα «Μνημόνια». Οι δανειστές, όμως –μόνο αυτοί- έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν και τα ελληνικά δικαστήρια. Στηρίζονται προφανώς και στις επαίσχυντες πιστοποιήσεις νομιμότητας που παρέχουν πρόθυμα σε κάθε βήμα δέσμευσης της Ελλάδας οι αρμόδιοι βάσει των Συμβάσεων Δανεισμού νομικοί σύμβουλοι του Κράτους, οι οποίοι διαπράττουν σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

    5.Οι δανειστές –το ορίζει ρητά η Σύμβαση που ψηφίζεται σήμερα- μπορούν να προχωρούν σε κατάσχεση, αν δεν εκπληρώνονται οι Συμβάσεις Δανεισμού, σε κάθε περιουσιακό στοιχείο του Κράτους και της Τράπεζας της Ελλάδος, χωρίς κανένα περιορισμό (μπορούν να κατάσχουν ακόμη και τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού που είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος και είναι προορισμένα για την πληρωμή των δαπανών –μισθών, συντάξεων, δαπανών εθνικής άμυνας, παιδείας, υγείας κ.λπ κ.λπ.) ).

    6. Η διαδικασία ψήφισης διεθνών συμβάσεων που ακολουθείται και ακολουθήθηκε και το Μάρτιο του 2012 είναι αντίθετη στο Σύνταγμα και στο διεθνές δίκαιο. Ως διεθνείς Συμβάσεις είναι ανυπόστατες και δε δεσμεύουν της Ελλάδα νομικά.

    7.Η σημερινή διαδικασία παραβιάζει άλλη μια φορά την κοινοβουλευτική και την αντιπροσωπευτική αρχή για την κύρωση διεθνών Συμβάσεων που εγγυώνται το Σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο. Επιπλέον εξευτελίζει τη λαϊκή αντιπροσωπεία και τη Βουλή των Ελλήνων: (α)Διεθνείς Συμβάσεις τόσο μεγάλης σημασίας, αντί να κυρωθούν με ειδικό νόμο και να συζητηθούν στη Βουλή με άνεση, έρχονται με τη διαδικασία του επείγοντος, εντάσσονται σε ένα από τα τελευταία άρθρα κοινού νομοσχεδίου (στη σημερινή περίπτωση στο άρθρο 53 σαν να είναι μια απλή τροπολογία). (β) Η κύρια Σύμβαση που υπεγράφη στις 15.3.2012 και περιέχει τις βασικές δεσμεύσεις και τροποποιείται με αυτή που φέρανε σήμερα στη Βουλή μοιράστηκε στους Βουλευτές; Έχει κυρωθεί με νόμο; (γ) Είχε εγκριθεί από τη Βουλή «Σχέδιο Σύμβασης» -κάτι που έγινε πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά και δεν ήταν μόνο άκυρη η έγκριση, αλλά και ξεφτέλιζε το Κοινοβούλιο- αυτό το «Σχέδιο» είναι η κύρια Σύμβαση; Η υπογεγραμμένη «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης» της 15.3.2012, που τροποποιείται σήμερα δεν έχει κυρωθεί από τη Βουλή, ούτε μοιράστηκε στους Βουλευτές, όπως έχει υπογραφεί!!! Σήμερα έφερε η Κυβέρνηση για ψήφιση μόνο τις τροποποιήσεις του της Σύμβασης της 7.12.2012!!! Έτσι, η Βουλή, στην πραγματικότητα, δεν ξέρει τί ψηφίζει. Έτσι έχει καταντήσει το πολίτευμα και το Σύνταγμα.

    8.Πάντως, όλες αυτές οι διαδικασίες είναι αντίθετες στο Σύνταγμα και νομικά ανυπόστατες. Τα κόμματα και οι βουλευτές που δεν επιθυμούν να συμβάλουν ούτε στις πρωτοφανείς δεσμεύσεις της Ελλάδας, ούτε στον πρωτοφανή εξευτελισμό του Αντιπροσωπευτικού Σώματος, του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, αν δεν υποχωρεί η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, οφείλουν να αποχωρήσουν από τη Βουλή. Θα είναι μια πράξη σύμφωνη με το Σύνταγμα και το ακροτελεύτιο άρθρο του, που θα εκφράσει κατά τον πιο σαφή τρόπο την αντίθεση προς την καταπάτηση του πολιτεύματος και των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη από τους δανειστές του και με τη συνεργασία των βουλευτών που στηρίζουν όλες αυτές τις παράνομες συμφωνίες. Θα εκφράσει το δικαίωμα και την υποχρέωση του Αντιπροσωπευτικού Σώματος να αντιστέκεται στην καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας, της λαϊκής κυριαρχίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη, καθώς και των ζωτικής σημασίας συμφερόντων της Ελλάδας. Θα εκφράσει ακόμη τη στήριξη στον ελληνικό λαό που συνεχώς εξαθλιώνεται και ποδοπατείται.

    9.Τέλος, οι αντίθετοι προς αυτό τον εξανδραποδισμό της Ελλάδας και την διαρκή καταπάτηση κάθε νομιμότητας Βουλευτές οφείλουν οργανωμένα και θεμελιωμένα να προχωρήσουν σε διαβήματα ενημέρωσης για τις παραβιάσεις θεμελιωδών αρχών της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, δικαιωμάτων του ανθρώπου και της εθνικής κυριαρχίας τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς: Το Συμβούλιο της Ευρώπης, Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, τον Διεθνή Οργανισμό Προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη Γενεύη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε άλλον Διεθνή Οργανισμό για την προστασία θεμελιωδών άρχων και δικαιωμάτων του ανθρώπου.

    10. Πρέπει να σημειώσω, ότι το αρμόδιο Όργανο για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει γνωματεύσει ότι οι περικοπές των συντάξεων και άλλων κοινωνικών δικαιωμάτων είναι παράνομες. Γιατί η ΑΔΕΔΥ και η ΓΕΣΣΕ που έχουν τη Γνωμάτευση δεν την έχουν προβάλει;; Γιατί η Βουλή δεν την προβάλλει;

    Πειραιάς, 14.1.2013

    Γιώργος Κασιμάτης

    [ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ

    Συμβούλιο της Ευρώπης: «Παράνομες οι μειώσεις μισθών στην Ελλάδα»!

    https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/10/21/συμβούλιο-της-ευρώπης-παράνομες-οι-μ/ ]

  13. Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ

    Καλούμε τα μέλη του Κινήματός μας και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, να υπογράψουν μαζικά την φόρμα με την μήνυση για Εσχάτη Προδοσία εναντίον στην Πατρίδα μας και να την καταθέσουν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

    _______________________________
    Την Δευτέρα 14.01.2013 σχεδιάζεται η κύρωση της ΠΝΠ (“Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου”) με την οποία υποθηκεύεται το Ελληνικό Κράτος στους δανειστές.

    Εφόσον κυρωθεί η ΠΝΠ, το σύνολο της κρατικής περιουσίας της Ελλάδας τίθεται στη διάθεση των ξένων δανειστών σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των δανείων και οι δανειστές θα έχουν τη δυνατότητα να κατάσχουν οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο που κατέχει το Δημόσιο και η Τράπεζα της Ελλάδας.

    Η επίμαχη διάταξη είχε περιληφθεί στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) που τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης, και με αυτήν ορίζεται ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

    Ενσωματώνεται δηλαδή στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές.

    Η κύρωση της παραπάνω ΠΝΠ, στις 14.01.2013, είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα και καταλύει το Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας, καθόσον προσβάλλει ευθέως θεμελιώδεις αρχές, σύμφωνα με το άρθρο 134 παρ. 2 & 134α΄-περ. (στ) Π.Κ. Η αλλοίωση/κατάργηση/απενεργοποίηση του Πολιτεύματος αποτελεί ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ που είναι ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ και, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 4/2012 Γνωμ.Εισ.ΑΠ, κάθε αστυνομικό όργανο και οι ανακριτικοί υπάλληλοι έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ.

    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ

    Στην περίπτωση που τελικά ψηφισθεί ο παραπάνω νόμος με τον οποίο θα κυρούται η ΠΝΠ με την οποία η Ελλάδα παραιτείται από την εθνική της κυριαρχία, θα πρέπει να εφαρμοσθεί η υπ΄αριθμ. 4/2012 Γνωμ.Εισ.ΑΠ και ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ στις 14.01.2013 στη Βουλή των Ελλήνων ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, με την κύρωση της ΠΝΠ.

    ΖΗΤΩ

    Για την προστασία του Έθνους, των δικαιωμάτων μου και των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού και ως έχων έννομο συμφέρον με την ιδιότητά μου ως Έλληνας πολίτης,

    ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ κατ΄άρθρ. 243 ΚΠΔ, προκειμένου ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 14.01.2013, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΝΠ (“Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου”), γεγονός που θεμελιώνει την κακουργηματική πράξη της Εσχάτης Προδοσίας.

    Επισημαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός της Χώρας, Υπουργοί και Υφυπουργοί εφόσον ψηφίσουν υπέρ της κύρωσης της παραπάνω ΠΝΠ με την βουλευτική τους ιδιότητα, εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της υπ΄αριθμ. 4/2012 Γνωμ.Εισ.ΑΠ και επομένως θα πρέπει να διαταχθεί η σύλληψη και αυτών.

    http://www.spitha-kap.gr/el/articles/article/?nid=3952

  14. Pingback: ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ: Τετάρτη 13-02-2013 και ώρα 10:30 ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ « Οι Αδελφότητες Του Απολλώνιου Φωτός…Η Απολλώνια Αδελφότης

  15. επειδή το λινκ για την Εγκύκλιος 04/2012 –
    Άρση βουλευτικής ασυλίας σε περίπτωση κακουργηματικών πράξεων, δεν ανοίγει πια, προσθέτω εδώ το κείμενο

    18 Σετπεμβρίου 2012
    Αρ.Πρ. 3802

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    Ο ΕΙΣΑΓΕΛΕΥΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

    Αριθ. Εγκ. 4/12

    Τηλ:2106419366
    Fax: 2106411523

    Προς Τους κ. κ. Διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας

    Τελευταίως παρατηρείται έξαρση του φαινομένου επιθέσεων, βιαιοπραγιών και διενέργειας ελέγχων σε αλλοδαπούς μετανάστες, σε σχέση με τη νομιμότητα της εισόδου και διαμονής αυτών στη χώρα καθώς και της ασκήσεως εμπορικής δραστηριότητας ορισμένων από αυτούς, από οργανωμένες ομάδες πολιτών. Πολλές φορές στις παραπάνω ενέργειες πολιτών συμμετέχουν και μέλη του Κοινοβουλίου.

    Επειδή, ενόψει των δημοσίως προβαλλομένων επιχειρημάτων προς δικαιολόγηση των ανωτέρω συμπεριφορών, αλλά και των διατυπωμένων κυρίως στα ΜΜΕ διαφόρων απόψεων για την ποινική μεταχείριση των συμμετεχόντων βουλευτών, δημιουργείται σύγχυση, αναγκαίο παρίσταται να δοθούν οι ακόλουθες διευκρινίσεις και οδηγίες.

    Πρέπει εν πρώτοις να επισημανθεί ότι το Σύνταγμα αφενός επιτάσσει τον σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, ορίζοντας με έμφαση ότι αυτά αποτελούν «πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας» (βλ. τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 2 που είναι εντεταγμένη στο πρώτο μέρος του Συντάγματος, στο οποίο περιέχονται «βασικές διατάξεις» και καθορίζεται η μορφή του πολιτεύματος) και αφετέρου ορίζει κατηγορηματικά ότι, με τις εξαιρέσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο, «όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων» (άρθρο 5§2).

    Περαιτέρω κατά το άρθρο 175 παρ. 1 ΠΚ όποιος με πρόθεση αντιποιείται την άσκηση δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή. Η εν λόγω διάταξη, καθώς και οι άλλες ποινικές διατάξεις του πέμπτου κεφαλαίου του ΠΚ με τον τίτλο «Προσβολές κατά της πολιτειακής εξουσίας», θεσπίσθηκε για την προστασία της εσωτερικής πολιτειακής εξουσίας και αποβλέπει στην εξασφάλιση της επιβολής της κρατικής βουλήσεως τόσο από την άποψη της ενεργητικής επιβολής της, όσο και από την άποψη της παθητικής αναγνωρίσεώς της. Υποκείμενο τέλεσης του εγκλήματος της αντιποίησης μπορεί να είναι οιοσδήποτε («όποιος») άνθρωπος. Περίπτωση αντιποίησης αποτελεί και εκείνη κατά την οποία ο δράστης χωρίς να αντιποιείται την ιδιότητα του φορέα δημόσιας κλπ. υπηρεσίας επιχειρεί πράξη επιτρεπόμενη μόνον σε υπάλληλο. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το κατ’ άρθρο 275§1 ΚΠΔ δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να συλλαμβάνει τον δράστη αυτόφωρου κακουργήματος ή πλημμελήματος αφενός προϋποθέτει βεβαιότητα για την διάπραξη του εγκλήματος και αφετέρου δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα διενέργειας ανακριτικών πράξεων, ήτοι ενεργειών που τείνουν στην βεβαίωση της τελέσεως του εγκλήματος, όπως είναι για παράδειγμα η απαίτηση επιδείξεως εγγράφων ή η διενέργεια πάσης φύσεως ερευνών. Επομένως, αν γίνουν τέτοιες ενέργειες από πολίτη προς τον σκοπό διαπιστώσεως της τελέσεως αυτόφωρου πλημμελήματος ή κακουργήματος και της εν συνεχεία, σε καταφατική περίπτωση, συλλήψεως του δράστη τελείται από τον πολίτη η αξιόποινη πράξη της αντιποίησης.

    Το άρθρο 62 του Συντάγματος ορίζει ότι όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. Δεν απαιτείται όμως άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήματα.

    Εξάλλου, κατά το άρθρο 54 ΚΠΔ, ακόμα και στις περιπτώσεις που χρειάζεται άδεια για τη δίωξη, μπορεί να ενεργηθεί ανάκριση για τη βεβαίωση του εγκλήματος και πριν χορηγηθεί η άδεια.

    Δεν επιτρέπεται μόνο να ενεργηθούν ανακριτικές πράξεις που θίγουν το πρόσωπο για τη δίωξη του οποίου χρειάζεται η άδεια. Από τις διατάξεις αυτές προκύπτει ότι για τις πλημμεληματικές, έστω και αυτόφωρες, πράξεις του βουλευτή δεν επιτρέπεται η σύλληψή του καθώς και η ποινική δίωξή του χωρίς προηγούμενη άδεια της Βουλής. Επιτρέπεται όμως η χωρίς άδεια διενέργεια κάθε ανακριτικής πράξεως που είναι αναγκαία για τη βεβαίωση του εγκλήματος εκτός αυτών που θίγουν το πρόσωπο του βουλευτή (πχ. δεν επιτρέπεται κλήση του για παροχή εξηγήσεων ή απολογία).

    Επιτρέπεται επίσης η φυσική παρεμπόδιση του επιτιθέμενου βουλευτή με τα συνήθη αποτρεπτικά μέσα, που εφαρμόζονται στους παρανομούντες κοινούς πολίτες, εκ μέρους των οργάνων της πολιτείας τα οποία έχουν την ευθύνη για την αποτροπή της διαταράξεως της δημόσιας τάξης και την πρόληψη των εγκλημάτων (Αστυνομία κλπ.).

    Η εφαρμογή των ως άνω καθαρά αποτρεπτικών μέτρων σημειωτέον δεν συνεπάγεται περιορισμό της ελευθερίας του βουλευτή κωλύοντα την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, ούτε αποτελεί μομφή υπό την έννοια της ιδιαίτερης κοινωνικοηθικής αποδοκιμασίας και επομένως δεν εμπίπτει στην έννοια της σύλληψης, φυλάκισης, περιορισμού ή διώξεως κατά την έννοια του άρθρου 62 του Συντάγματος.

    Τέλος, κατά τις συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων 275 παρ. 1 και 279 παρ. 1 ΚΠΔ οι ανακριτικοί υπάλληλοι των άρθρων 33 και 34, καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο, έχουν υποχρέωση να συλλάβουν το δράστη αυτόφωρου κακουργήματος και πλημμελήματος και να τον οδηγήσουν, χωρίς αναβολή, στον αρμόδιο εισαγγελέα.

    Αυτό ισχύει, σύμφωνα με την παρ. 2 του ίδιου άρθρου 275 ΚΠΔ και για τα εγκλήματα που διώκονται με έγκληση εάν υποβληθεί η απαιτούμενη έγκληση, έστω και προφορικά, σ’ εκείνον που έχει δικαίωμα να συλλάβει τον δράστη. Στο άρθρο 242 παρ. 1 ΚΠΔ ορίζεται πότε το έγκλημα είναι αυτόφωρο στο δε άρθρο 243 παρ. 2 του ίδιου Κώδικα ορίζεται ποιες υποχρεώσεις έχουν οι προανακριτικοί υπάλληλοι, όταν πρόκειται για αυτόφωρο κακούργημα και πλημμέλημα.

    Μεταξύ των υποχρεώσεών τους αυτών συγκαταλέγεται και η σύλληψη του δράστη χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε έγκριση ή άδεια για τις ενέργειες αυτές.

    Ενόψει των ανωτέρω και του ότι η Εισαγγελία έχει ως αποστολή την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του πολίτη και τη διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης ενώ εξάλλου ο εισαγγελέας διευθύνει την προανάκριση, εποπτεύει και ελέγχει τις αστυνομικές αρχές αναφορικά με την πρόληψη και δίωξη των εγκλημάτων παρακαλούμε, όπως παραγγείλετε στους κ. κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών και οι τελευταίοι ακολούθως στις αρμόδιες Αστυνομικές Διευθύνσεις και τους υπ’ αυτούς αστυνομικούς υπαλλήλους της περιφερείας των, τα ακόλουθα:

    1) Να προβαίνουν στη σύλληψη και προσαγωγή των υπαιτίων της παραβάσεως του άρθρου 175 παρ. 1 του ΠΚ, και τυχόν άλλων αυτόφωρων αξιοποίνων πράξεων, ενώπιον τους, εάν δε τούτο δεν είναι εφικτό να επιχειρούν όλες τις προανακριτικές πράξεις που είναι αναγκαίες για τη βεβαίωση της πράξης και την ανακάλυψη του δράστη και να τους υποβάλλουν, χωρίς χρονοτριβή, τη σχηματισθείσα δικογραφία. Σε περίπτωση που κάποιος από τους συμμέτοχους είναι βουλευτής επί μεν κακουργηματικών αυτοφώρων πράξεων να προβαίνουν στη σύλληψη αυτού, επί των λοιπών δε πράξεων να ενεργούν οποιαδήποτε ανακριτική πράξη είναι αναγκαία για τη βεβαίωση του εγκλήματος, εξαιρουμένων μόνον των ανακριτικών πράξεων που θίγουν το πρόσωπο του τελευταίου, καθώς και να εφαρμόζουν τα προαναφερθέντα αποτρεπτικά μέτρα.

    2) Να τους ενημερώνουν αμέσως για τις διαπιστώσεις τους και τις ενέργειες, στις οποίες προέβησαν, ζητούντες εν ανάγκη και τη συνδρομή τους. Ωσαύτως να παραγγείλετε στους κ. κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας με την παραπομπή των δραστών στα ακροατήρια για την άμεση εκδίκαση των εγκλημάτων, δεδομένου ότι η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας οδηγεί στην άμεση αποκατάσταση της προσβολής της εννόμου τάξεως, και σε περίπτωση αναβολής τον προσδιορισμό των οικείων δικογραφιών κατά προτεραιότητα.

    Ευνόητο είναι ότι οι αστυνομικές αρχές αλλά και όλες οι αρχές οι οποίες είναι αρμόδιες για τη δίωξη των εγκλημάτων υποχρεούνται, κατά καθήκον, να προβαίνουν, άμεσα, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη βεβαίωση των εγκλημάτων, τη σύλληψη και προσαγωγή στον αρμόδιο εισαγγελέα εκείνων των αλλοδαπών, οι οποίοι καταλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω να διαπράττουν αξιόποινες πράξεις. Ολίγο βεβαίως είναι ανάγκη να σημειώσουμε, ότι σε σχέση με την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας πρέπει να τηρείται πάντοτε το ίδιο μέτρο για όλους τους συλλαμβανόμενους επ’ αυτοφώρω δράστες.

    Είναι τέλος αυτονόητο ότι η κατά τα ανωτέρω οριοθέτηση της μεταχειρίσεως των βουλευτών, αφορά τους βουλευτές οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος και για οποιαδήποτε αξιόποινη συμπεριφορά.

    Πέραν της παραγγελίας σας προς τους Διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών για την εφαρμογή της ανωτέρω εγκυκλίου μας, παρακαλούμε, στα πλαίσια του άρθρου 35 του ΚΠΔ, να εποπτεύετε προσωπικώς και συνεχώς για την τήρηση αυτής.

    http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/14716

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.