ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Πολλά λεφτά. Δείτε τις αποδείξεις [βίντεο]

Μόνο μερικά ενδεικτικά παραδείγματα …

1) Συνολικά 30,8 εκατ. ευρώ έλαβαν τα κόμματα το 2012

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία τα κόμματα έλαβαν συνολικά σε 4 δόσεις: 

ΠΑΣΟΚ: 12.430.820,24 ευρώ 
ΝΔ: 9.717.879,44 ευρώ 
ΚΚΕ: 2.878.951,76 ευρώ 
ΛΑΟΣ: 2.490.993,04 ευρώ 
ΣΥΡΙΖΑ: 2.224.022,2 ευρώ 
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 1.029.333,32 ευρώ 

2) Η  χορηγίες που έδωσε ο ΟΠΑΠ σε ΜΜΕ για το 2012: 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αριστέα Μπουγάτσου από την Ελευθεροτυπία, “Πρωταθλητές των χορηγιών (τα ποσά είναι άνευ ΦΠΑ) είναι η Nova sports με 7.500.000 ευρώ (ειδικό αθλητικό κανάλι), ο ANTENNA TV με 1 ΟΟΟ.ΟΟΟ ευρώ, ο όμιλος της «Καθημερινής»-ΣΚΑΪΤν-ΣΚΑΪ Ρ/skai.gr-Metropolis με 965.000 ευρώ, η εφημερίδα «Πρώτο θέμα» με την ιστοσελίδα της (protothema.gr) με 650.000 ευρώ, η εφημερίδα «Real» και η ιστοσελίδα της (real.gr) με 500.000 ευρώ, ο όμιλος «Εθνος»-«Ημερησία» με 750.000 ευρώ, με τον οποίο ο ΟΠΑΠ υποτίθεται ότι βρίσκεται σε χρόνια αντιδικία, επειδή ο πρώτος παραβίασε συμφωνία με τον ΟΠΑΠ διαφημίζοντας ανταγωνιστές του.
Καλοπληρωμένες χορηγίες έλαβαν μέχρι και κομματικές εφημερίδες, όπως είναι η «Αυγή» και ο «Ριζοσπάστης», από 100.000 ευρώ εκάστη, η νεοπαγής «Δημοκρατία» 100.000 ευρώ, αλλά τις ξεπερνά όλες η εφημερίδα «Αποψη», η οποία έλαβε 120.000 ευρώ.
Με δεκάδες χιλιάδες ευρώ επιχορηγούνται έντυπα του ειδικού τύπου του στοιχήματος.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι χορηγίες στην εφημερίδα 12X & 12ΧΜΠΟΥΚ με 203.252 ευρώ, στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΣΤΗΛΗ/ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ/ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ με το ποσόν των 203.252 ευρώ.
Από τα ενημερωτικά sites το μεγαλύτερο ποσό χορηγίας κατευθύνεται στη zougla.gr, 150.000 ευρώ, ακολουθεί η οικονομική ιστοσελίδα capital.gr με 121.951 ευρώ, το newsbeast.gr με 100.000 ευρώ κ.λπ.
Εντύπωση προκαλεί η σταθερή επί χρόνια επιχορήγηση του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, μέχρι πρότινος κομματικού καναλιού του ΛΑΟΣ”.

3)   ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ! 

ΔΕΥΤΕΡΗ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΗΠΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ!

ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΟΠΛΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ!

Δεύτερη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η Ελλάδα μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ με τις μεγαλύτερες εξοπλιστικές δαπάνες σε ποσοστό επί τοις εκατό του ΑΕΠ τους, όπως δείχνει η έκθεση της Συμμαχίας για τις ετήσιες αμυντικές δαπάνες των χωρών-μελών της.Το οξύμωρο είναι οτι βασικοί προμηθευτές της χώρας είναι οι τοκογλύφοι-δανειστές της , οι οποίοι ούτε διανοούνται να προτείνουν μείωση των ελληνικών εξοπλιστικών προγραμμάτων και “αρκούνται”στο ατελείωτο ψαλίδι μισθών, συντάξεων ,προνοιακών επιδομάτων κλπ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, παρότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα σε εξοπλιστικές δαπάνες μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, δεν έχει καμία αμυντκή επάρκεια, καθώς οι δαπάνες οι οποίες πραγματοποιούνταιδεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας!

Στην πραγματικότητα τίποτα ουσιαστικό δεν φαίνεται να έχει αλλάξει στη γενική εικόνα των αμυντικών δαπανών και οι περισσότεροι ΝΑΤΟϊκοί εταίροι δαπανούν περίπου το 1,5% του ΑΕΠ τους στον τομέα της άμυνας. Στην κορυφή βρίσκονται οι ΗΠΑ που διαθέτουν το 4% του ΑΕΠ.

Αρκετές χώρες ακολουθούν στη συνέχεια με ποσοστά μεγαλύτερα του 2%: Η χώρα μας με 2,8% του ΑΕΠ της και μια ανάσα πίσω η Τουρκία με 2,7%. Στο 2,4% είναι η Γαλλία και στο 2,3% Βρετανία και Βουλγαρία.

Σύμφωνα με ξε΄νους αναλυτές, γαλλικές και βρετανικές δαπάνες είναι ψηλά επειδή και οι δύο χώρες διαθέτουν πυρηνικά ενώ διατηρούν επίσης δυνάμεις στρατηγικής επέμβασης με δυνατότητα ανάπτυξης σε κάθε γωνιά του κόσμου. Για παραδοσιακούς λόγους ψηλά βρίσκεται και η Βουλγαρία, από τη μια γιατί αυτό δικαιολογείται από τη «σκληρή γειτονιά» στην οποία βρίσκεται αλλά και επειδή στρατεύματά της μετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές ανά τον κόσμο.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ερευνας της Στοκχόλμης για τη Διεθνή Ειρήνη (Sipri) που κυκλοφόρησαν στην ηλεκτρονική σελίδα http://www.armsflow.org, οι χώρες με τις μεγαλύτερες εισαγωγές όπλων κατά την τελευταία διετία είναι η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ινδία και η Ελλάδα. Στην αντίθετη άκρη, οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενες από τη Ρωσία και τη Γερμανία

καινούργιο Διπλασίασαν την τιμή των ελικοπτέρων Απάτσι σε μια νύχτα

4) ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Δάνειο-μαμούθ 98 εκατομμυρίων ευρώ πήρε το MEGA! Μαντέψτε ποιός πληρώνει…

 

Στη σύναψη μεγάλου μακροπρόθεσμου δανείου από κοινοπραξία τραπεζών της οποίας ηγείται η Εθνική Τράπεζα προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες της Αξίας, η «Τηλέτυπος». Φανταστρουμφικό!

Η κρατική τράπεζα του κυρίου Ζανιά, του κυρίου Μάκα, του κυρίου Τουρκολιά κλπ, βλέπει μπροστά, αναγνωρίζοντας την προοπτική του Mega που τώρα με την ανάπτυξη της οικονομίας θα τρέχουν ακόμα και οι τυροπιτάδες να διαφημιστούν στον Λιάγκα. Ως γνωστόν, το εμπορικό τμήμα του Mega, σαρώνει στην διαφήμιση με πολυδιάστατη συμμετοχή όλων των κλάδων. Των τραπεζών και του ΟΤΕ δηλαδή, άντε και λίγο Βοδαφον με σήμα σταγόνα αίμα (όχι του Τσαλικίδη προφανώς).

Έτσι, η κοινοπραξία τραπεζιτών εξασφαλίζει ότι θα πάρει πίσω τα δάνεια που δίνει στον αναπτυσσόμενο κλάδο της καθεστωτικής δημοσιογραφίας, αφού και να μην μπορεσει η επιχείρηση να ανταπεξέλθει, θα βρεθούν πάλι οι πρόθυμοι παπανδρέηδες για να σβουρίξουν ένα μνημόνιο και να πληρώσει τα τραπεζικά σπασμένα ο μαλ.. εεεε.. ο κυρίαρχος λαός.

Άντε και του χρόνου. Τι ήθελες τυροπιτά; Πλαφόν πεντοχίλιαρο για αγορά ζύμης; Βάλε δυο βίλες για προσημείωση και βλέπουμε.

5) ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!!! 

Είναι πραγματικά για να τραβάμε τα μαλλιά μας… Δεν φτάνει που πληρώνουμε χρυσες τις γραμματείες του Μεσσήνιου και της Κυβέρνησης, δείτε τι πληρώνουμε για τη γενική γραματεία ενημέρωσης- ναι είναι άλλη γραμματεία αυτή-  μόνο για βασικό μισθό και τότε είμαστε σίγουροι οτι θα βάλετε τα κλάματα…

Προσθέστε στα παραπάνω επιδόματα, θέσεις ευθύνης, οικογενειακή παροχή, υπερωρίες Κυριακές και αργίες και τότε θα καταλάβετε πόσο ακριβά μας κοστίζει η “δημοκρατία” του Σαμαρά και της παρέας του…

6) 2.369.000 ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΚΑ

Ποσά-πρόκληση, που σε καμία των περιπτώσεων δεν δικαιολογούνται από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες, έχουν δαπανηθεί για την δημιουργία ιστοσελίδων δημόσιων υπηρεσιών και επιμελητηρίων.

Η λίστα της ντροπής

Εκτός από το σάιτ του ΙΚΑ, «χρυσάφι» έχει δαπανηθεί για δεκάδες ακόμα ιστοσελίδες δημόσιων φορέων. Για τα σάιτ του Εφετείου Αθηνών και Θεσσαλονίκης έχουν δοθεί 1.406.363 ευρώ, για εκείνο του υπουργείου Εξωτερικών 1.291.150 ευρώ, της Βουλής 1.120.000 ευρώ και του ΝΑΤ 900.000 ευρώ.

Δείτε τη σχετική λίστα

fwto_sites

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι η κατασκευή των εν λόγω ιστοτόπων δεν δικαιολογεί επουδενί την αξία τους. Εκτός και αν τα προγραμμάτισε η ίδια η Google και εμείς –οι κοινοί θνητοί- δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το πραγματικό τους κόστος.

7) 60 εκατομμύρια θα πληρώσει το 2013 το Δημόσιο για ενοίκια!      

Την ώρα που είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων …

8) 238 δισεκατομμύρια λόγοι επιδότησης βοοειδών

Ή πώς να δώσετε από την πίσω πόρτα 238 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ στις τράπεζες… (κλικ στον τίτλο) 

9) Έδωσε 3 εκατ. ευρώ η ΔΕΗ για να διαφημιστεί 

(μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για μονοπωλιακή επιχείρηση … ) 

Απάντηση στην εύλογη απορία που προκάλεσε η πρόσφατη καμπάνια τηλεοπτικής διαφήμισης της ΔΕΗ έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή.

Ο κ. Ζερβός με το έγγραφό του γνωστοποίησε πως η διαφημιστική καμπάνια κόστισε 3 εκατομμύρια ευρώ. «Η ΔΕΗ ΑΕ ως εισηγμένη εταιρία οφείλει να πραγματοποιεί επικοινωνιακές ενέργειες ενημερώνοντας το σύνολο των ενδιαφερομένων μερών και ιδιαίτερα τα 7,3 εκατομμύρια πελάτες της σχετικά με όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της» αναφέρει ο κ. Ζερβός και προσθέτει ότι «η Επιχείρηση οφείλει να ενημερώσει την Κοινή Γνώμη σχετικά με το πολύ σημαντικό αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό της έργο, αλλά και παράλληλα να προβάλλει με ειλικρίνεια μέσα από τους ανθρώπους της, το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό μας εταιρείας που καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να διασφαλίσει την αδιάλειπτη παραγωγή και παροχή της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας για τη χώρα, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις».
Ερωτηματικά, όμως, προκαλεί η απόφαση μιας επιχείρησης μονοπωλιακού χαρακτήρα να δαπανά υπέρογκα ποσά για την προβολή της στην αγορά την ώρα μάλιστα που περίπου 700.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην επιχείρηση με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σοβαρές στερήσεις εσόδων για την ΔΕΗ.

10) Μερικά παλιότερα παραδείγματα εδώ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ !    

Πχ: 200,000 ευρώ για ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ στο υπ.παιδείας, ΛΑΣΤΙΧΑ σε αυτοκίνητο υπουργού: 8.000 ευρώ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ στο Υπουργείο Άμυνας: 2 εκατ. ευρώ,ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ του ΑΣΕΠ: 11.000 ευρώ, ΤΗΛΕΦΩΝΑ (σταθερά και κινητά) 100 εκατ. ευρώ, ΓΟΜΕΣ και ΧΑΡΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ 19 εκατ. ευρώ, 40.000 ευρώ κόστισαν τα έπιπλα και τα υπόλοιπα είδη μηχανογράφησης του γραφείου της υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κλπ, κλπ,κλπ 

11) Εφυγε με 1,2 εκατ. € αποζημίωση και τον ξαναπροσέλαβαν με 250.000 € ετησίως

Ο κ. Γιαννίτσης υπέγραψε την απόλυση 40 συμβασιούχων, οι αμοιβές των οποίων κυμαίνονταν από 500 έως 600 ευρώ τον μήνα. Τον Μάιο όμως υπέγραψε μία άλλη απόφαση για τη συνταξιοδότηση έξι υψηλόβαθμων στελεχών του ομίλου προτού ψηφιστεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα συνεπαγόταν τη μείωση κατά το ήμισυ και τη φορολόγηση των υψηλών αποζημιώσεών τους.

Ενας από τους προνομιούχους είναι ο κ. Απόστολος Ριζάκος, ο οποίος πήρε αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης ύψους 1.200.000 ευρώ και αμέσως μετά επαναπροσλήφθηκε με ετήσιες αποδοχές 250.000 ευρώ τον χρόνο.Πρώτο Θέμα

Και μερικά της τελευταίας ώρας εδώ : Σπαταλούν δημόσιο χρήμα σε τηλέφωνα και …μεταξωτές κουρτίνες …

Κλείνω το μίνι αφιέρωμα με το πιο τρανταχτό παράδειγμα :

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στα 1,2 δις ευρώ το κόστος της κύριας σύμβασης δανεισμού !! 

(αυτά το 2010, γιατί μετά ακολούθησαν και άλλα έξοδα λόγω τροποποίησης της σύμβασης, της σύναψης καινούργιων μνημονίων κλπ) 

Οι προμήθειες εξυπηρέτησης (service charge) ανέρχονται στο 0,5% των δόσεων για την πρώτη δανειακή σύμβαση. Αυτό με έναν πρόχειρο υπολογισμό μας κάνει 551 εκατ. ευρώ (110 δις ήταν το πρώτο δάνειο).

Επίσης, υπάρχει και η καταβολή προμήθειας αδράνειας (commitment fee) που υπολογίζονται στα 700 εκατ. ευρώ.

Στα παραπάνω ποσά, δεν περιλαμβάνονται οι τόκοι που καταβάλει το ελληνικό δημόσιο προς τους δανειστές.

Σχετικά με το βίντεο, ένα μόνο σχόλιο : ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ !! Δείτε σχετικά:

Βουλευτικές Εκλογές 2012: Έγκυρες ή Άκυρες; ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ!

Αν αυτό δεν είναι πραξικόπημα τότε τι είναι ;;;

Συμπέρασμα: 

Αν υπολογίζουμε όμως και τα διαφυγόντα κέρδη από την μην εκμετάλλευση του φυσικού Εθνικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομίας καθώς και τα πρόστιμα τα οποία πληρώνουμε επειδή η κυβέρνηση παραβιάζει συστηματικά την κοινοτική νομοθεσία και τα  δικαιώματα μας ( δες σχετικά τις καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ) , τότε τα ποσά είναι αμύθητα !! Δείτε ενδεικτικά: Πλούτη/AssetsΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΠΑΣΟΚ ΝΔHillary’s remark about GreeceSince 1987, Greek Independence Day is A National Day of Celebration of Greek and American DemocracyΚρήτη «gas giant»! Η “μυστική” έκθεση για τα ελληνικά πετρέλαια

Πηγές: radiogamma.blogspot.gr, itabloid.gr, iskra.gr, olympia.gr , sxolianews.blogspot.gr, zougla.gr, skoyrasnet.blogspot.gr κλπ

εικόνα από athensmagazine.gr

28 comments on “ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Πολλά λεφτά. Δείτε τις αποδείξεις [βίντεο]

  1. Αν και τα αναμετάδωσα όλα, και ατόφια και ως άρθρο, είμαι πεπεισμένη πως οι περισσότεροι που θα τα διαβάζουν θα τα απορρίψουν όταν φτάσουν στην σελίδα της χρυσής αυγής. Εγώ προέτρεψα να μην ασχοληθούν με το εθνικιστικό περιεχόμενο, αλλά με το περιεχόμενο της ανάρτησής τους, αλλά δυστυχώς υποπτέυομαι πως αυτό θα χρωματίσει όλο το άρθρο…

    • Εμένα με ενδιέφερε να αποδειχτεί η ύπαρξη του δόλου και αποδείχτηκε. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω ποια λες ότι είναι σελίδα της ΧΑ και δεν έχει σημασία εφόσον η πληροφορία είναι σωστή. Πως αποδεικνύεται ο δόλος ;;; Απλά ! Λένε ότι όλα γίνονται για τα λεφτά. Από την στιγμή όμως που υπάρχουν τα λεφτά, όλο το οικοδόμημα τους πέφτει και η πρόθεση τους αποδεικνύεται αναμφισβήτητα . Αυτός είναι ο δόλος : Η ΠΡΟΘΕΣΗ !

      • Εγώ συμφωνώ μαζί σου, και ακριβώς έτσι το βλέπω κι εγώ και δεν με ενδιαφέρει πάρα πολύ μια τέτοια πληροφορία απο που προέρχεται, αλλά ο περισσότερος κόσμος βλέπει Χρυσή Αυγή και αντιδράει άσχημα… μιλάω για το πασπαρτού, αν μπεις ξανά θα παρατηρήσεις πως είναι προσφιλές στην Χρυσή Αυγή. Για μένα δεν είναι θέμα, αλλά είναι κρίμα το όλο θέμα να χρωματιστεί απο κάτι τέτοιο.

        • Αυτό το άρθρο προορίζεται για το Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και όχι για εσωτερική κατανάλωση. Αν όταν μιλάμε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, κάποιοι βλέπουν χρώματα σε νομικό αποδεικτικό υλικό, δικό τους πρόβλημα. Όχι δικό μου …

  2. Pingback: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Πολλά λεφτά. Δείτε τις αποδείξεις [βίντεο] « Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση ( ΕΛ.Λ.Α.Σ)

  3. Pingback: Διπλασίασαν την τιμή των ελικοπτέρων Απάτσι σε μια νύχτα | JusticeForGreece

  4. 4 εκατομμύρια ευρώ μας κοστίζει το γραφείο του Γιώργου…!

    Διαβάστε απόσπασμα άρθρου από ΤΟ ΒΗΜΑ
    “ Όλοι οι «ένοικοι» του Μαξίμου “, Κυριακή 26 Ιουνίου 2005. Τι λέει το άρθρο εν ολίγοις:
    Από τις δέκα θέσεις ειδικών συμβούλων και συνεργατών που προβλέπονται εκτός του τυπικού οργανογράμματος, ο κ. Καραμανλής έχει καλύψει μόνο τις μισές.
    Σύμφωνα με το ΠΔ 98/2005 που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού θεωρείται «αυτοτελής δημόσια υπηρεσία» της οποίας σκοπός είναι «η άμεση υποβοήθηση και εξυπηρέτηση του Πρωθυπουργού στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του». Στο πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού υπάγονται τα εξής έξι γραφεία: Γραφείο Σχεδιασμού Στρατηγικής, Διπλωματικό γραφείο, Οικονομικό γραφείο, Γραφείο για Θέματα Ποιότητας Ζωής,Γραφείο Οργάνωσης και Διοίκησης (Πρόκειται για το πλέον πολυπρόσωπο γραφείο, το οποίο έχει έξι διαφορετικά τμήματα: Διοίκησης, Σχέσεων με τους Πολίτες, Γραμματείας, Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Τμήμα Ασφαλείας με επικεφαλής αξιωματικό της Αστυνομίας και δύναμη, τα μέλη της οποίας δεν ανακοινώνονται για ευνόητους λόγους)
    Συνολικά στα πιο πάνω γραφεία εκτός του τελευταίου προβλεπόταν να υπηρετούν 43 άτομα και υπηρετούσαν 30.
    Το Διπλωματικό γραφείο ήταν το μόνο πλήρως στελεχωμένο γραφείο, αφού είχαν καλυφθεί και οι δέκα προβλεπόμενες θέσεις με διπλωματικούς υπαλλήλους αποσπασμένους από το υπουργείο Εξωτερικών.
    Αυτά συνέβαιναν το 2005 έναν χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας από την Ν.Δ.
    Ας δούμε όμως τι γίνεται τώρα και μάλιστα εν μέσω κρίσης, λιτότητας και αυστηρών περικοπών..

    Ο κ. Πρωθυπουργός δεν ζητάει απλά 20 συμβούλους, ζητάει 20 επιπλέον συμβούλους για αυτό και στο σχετικό ΦΕΚ ( 20 επιπλέον σύμβουλοι των 642.751 ευρώ , για τον Πρωθυπουργό !!! ), προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 212.586 ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος και 642.751 ευρώ για κάθε επόμενο οικονομικό έτος.

    Ποιος είναι σήμερα όμως, ο Προϋπολογισμός του Γραφείου του κ. Πρωθυπουργού;
    Η Λειτουργική υποστήριξη Πολιτικού Γραφείου Πρωθυπουργού ανέρχεται
    σε 3.426.000 ευρώ (σελ. 123, http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2010/books/proyp/PDFProyp/6.6.pdf )

    Αυτά έκανε ο Καραμανλής ο “χοντρός” όπως πολλοί τον αποκαλούν…
    Απ την άλλη, μας προέκυψε ο “λιγνός” και γυμνασμένος …
    Δεν του φτάνουν του Γιώργου τα 3,4 εκατ., θέλει 4 εκατ. και άλλους 20 συμβούλους για το γραφείο του… χώρια τις εταιρείες και τις στρατιές συμβούλων που έχουν κατασκηνώσει στην χώρα μας.

    http://kostasxan.blogspot.gr/2010/08/4.html

  5. Διώκονται 19 άτομα για κακούργημα για προμήθεια του ΥΕΘΑ
    Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για μια ακόμη υπόθεση εξοπλιστικών με ζημία για το ελληνικό δημόσιο πάνω από 40 εκατ. ευρώ σε βάρος 19 συνολικά προσώπων ανάμεσα τους και ο Θωμάς Λιακουνάκος- άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας κυρία Πόπη Παπανδρέου.

    Πρόκειται για την προμήθεια παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων, σύστημα για το οποίο αν και δόθηκε προκαταβολή στην εταιρεία SONAK του Θωμά Λιακουνάκου και μάλιστα μεγαλύτερη από αυτή που ορίζει ο νόμος, εν τούτοις η Ελλάδα δεν το παρέλαβε ποτέ.

    Ειδικότερα οι διώξεις αφορούν στα αδικήματα της απιστίας σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας στο αδίκημα αυτό.

    Οι διώξεις στρέφονται εκτός του Θ. Λιακουνάκου και κατά δύο πρώην γενικών γραμματέων του υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον Γεώργιο Κολίρη και τον Ευάγγελο Βασιλάκο αλλά και κατά 16 στρατιωτικών που συμμετείχαν σε επιτροπές οι οποίες εισηγήθηκαν και τις σχετικές αποφάσεις.

    Το σκάνδαλο εξελίχθηκε σε βάθος χρόνου από το 2001 ως το 2009 και η υπόθεση έφθασε σε διαιτησία στην οποία κέρδισε η εταιρεία SONAK και έχασε ελληνικό δημόσιο το οποίο τώρα καλείται να πληρώσει αποζημίωση τριών εκατ. ευρώ και να επιστρέψει τις εγγυητικές επιστολές που είχε λάβει.

    Οι πολιτικές ευθύνες που αγγίζουν κάποιους εκ των υπουργών Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ της περιόδου 2001 ως 2009 δεν μπορούν να ελέγχουν από τις ελεγκτικές αρχές διότι είναι παραγραμμένες.

    Η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης είχε ξεκινήσει το 2012 με παραγγελία της τότε προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ελένης Ράικου.

    Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

    Όπως έγραφε το ΘΕΜΑ στις 26 Μαϊου του 2013 σε ρεπορτάζ του Μάκη Πολλάτου, «πληρώσαμε 43 εκατ. ευρώ για οπλικό σύστημα που δεν πήραμε».

    Γίνεται το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει σε μια εταιρεία περισσότερα από 43.000.000 ευρώ για αγορά «συστημάτων υψηλής τεχνολογίας» και να μην έχει παραλάβει ούτε μια… βίδα;
    Είναι δυνατόν η υπόθεση αυτή να έχει διαρκέσει δώδεκα ολόκληρα χρόνια και ουδείς εκ των εντεταλμένων κρατικών λειτουργών που χειρίστηκαν τη σύμβαση να μην έχει φροντίσει ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου;

    Γίνεται άνθρωποι που προσπαθούν να εμφανιστούν σαν άγρυπνοι υπερασπιστές του κρατικού χρήματος να έχουν προβεί σε ενέργειες που έχουν ζημιώσει το δημόσιο χωρίς να έχουν υποστεί τις συνέπειες του νόμου; Κι όμως γίνεται…

    Η υπόθεση της προμήθειας συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου στον Ελληνικό Στρατό είναι ίσως εξωφρενική. Η σύμβαση για την παραλαβή δεκαοκτώ παρεμβολέων και έντεκα κέντρων ακροάσεως μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της κατασκευάστριας εταιρείας SONAK (πρόκειται για θυγατρική της AXON Ανώνυμης Εταιρείας Συμμετοχών συμφερόντων του κ. Θωμά Λιακουνάκου) υπεγράφη το 2001 όταν υπουργός ήταν ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος.

    Η σύμβαση 19/10/2001 που συνομολογήθηκε μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρείας SONAK του κ. Λιακουνάκου δημιουργούσε στον αγοραστή την υποχρέωση να καταβάλει πολύ υψηλές προκαταβολές στον κατασκευαστή.

    Κάπως έτσι φτάσαμε στο 2005, όταν έπειτα από δοκιμές καταγράφηκαν συγκεκριμένα προβλήματα και το Γενικό Επιτελείο Στρατού αποφάσισε ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού αφού σε όλες τις δοκιμές τα συστήματα απέτυχαν. Η εταιρεία από την πλευρά της υποστήριζε πως οι δοκιμές ήταν επιτυχείς και αξιολογήθηκαν σαν αποτυχημένες εκ παραδρομής…

    Στις αρχές του 2006 δημιουργήθηκε νέα επιτροπή με αποστολή την επίλυση της εκκρεμότητας, όμως τον Αύγουστο του 2006, λίγο πριν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις μεταξύ της πλευράς του Δημοσίου και της SONAK, ο τότε γενικός διευθυντής αμυντικών εξοπλισμών Ευάγγελος Βασιλάκος αποφάσισε τη διάλυση της επιτροπής, παρ’ ότι ο πρόεδρός της ενημέρωσε ότι οι διαπραγματεύσεις είχαν ολοκληρωθεί με τρόπο που διασφαλιζόταν το δημόσιο συμφέρον.

    Μέχρι τη διαπίστωση των προβλημάτων στα κέντρα ακροάσεως και στους παρεμβολείς του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου, η εταιρεία SONAK του κ. Λιακουνάκου είχε εισπράξει 34.516.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΔΣ της κατασκευάστριας εταιρείας, είναι το 50% της συνολικής αξίας της αρχικής σύμβασης (μετά την αφαίρεση των νόμιμων κρατήσεων).
    Με απλά λόγια, η σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2001 επί υπουργίας του κ. Τσοχατζόπουλου προέβλεπε ότι η εταιρεία του κ. Λιακουνάκου θα εισπράξει το 50% της συνολικής αξίας του προγράμματος προτού καν διαπιστωθεί ότι το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου καλύπτει τις τεχνικές προδιαγραφές που είχαν τεθεί από το ΓΕΣ! Έτσι οι προμηθευτές ενός συστήματος που ουδέποτε εντάχθηκε στο οπλοστάσιο του ελληνικού Στρατού εισέπραξαν 34.000.000 ευρώ από το υστέρημα των Ελλήνων φορολογουμένων χωρίς να παραδώσουν ούτε… κλειδάριθμους!

    Και σαν να μην έφτανε αυτό, το Νοέμβριο του 2007 η SONAK κατέθεσε αίτηση προσφυγής κατά του ελληνικού Δημοσίου προσφεύγοντας στη διαιτησία.

    Το Διαιτητικό Δικαστήριο συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 2 Ιουνίου του 2009 και τον Οκτώβριο του 2012 αποφάσισε να κάνει δεκτή κατά πλειοψηφία την αίτηση της SONAK ενώ παράλληλα απέρριψε την ανταγωγή του Δημοσίου που αξίωνε χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης από την ιδιωτική εταιρεία που ουδέποτε παρέδωσε στο Στρατό το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου.
    Σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της AXON Ανώνυμης Εταιρείας, μητρικής της SONAK, «από την τελεσιδικία της υπόθεσης προέκυψε κέρδος για τη θυγατρική συνολικού ποσού 8.706.000 ευρώ».

    Με απλά λόγια, η SONAK του κ. Λιακουνάκου εισέπραξε από το Δημόσιο το συνολικό ποσό των 43.222.000 ευρώ χωρίς να παραδώσει ούτε βίδα! Αν μη τι άλλο, η συμφωνία που υπεγράφη το 2001 για την κατασκευή «συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου» απεδείχθη ιδιαιτέρως επωφελής για την ιδιωτική εταιρεία και απολύτως ζημιογόνα για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ελληνικό Δημόσιο.

    Η υπόθεση του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου είναι μοναδική.
    Πέρα από τις εξωφρενικές υπερτιμολογήσεις οπλικών συστημάτων, τις μίζες, την αγορά άχρηστων συστημάτων που υπολειτουργούν ή δεν εντάχθηκαν ποτέ στο οπλοστάσιο των ενόπλων δυνάμεων και την ανάπτυξη νέων όπλων (πρακτική που ακολουθούν χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Γαλλία και η Γερμανία), υπάρχει και μία νέα κατηγορία: της πληρωμής δεκάδων εκατομμυρίων για οπλικά συστήματα που δεν παραδίδονται καν στις ένοπλες δυνάμεις. Σαν να μεταφέρονται χρήματα απ’ ευθείας από τα κρατικά ταμεία στο χρηματοκιβώτιο μιας ιδιωτικής εταιρείας.

    Το σκάνδαλο του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ελληνικής δικαιοσύνης. Όπως πληροφορείται το ΘΕΜΑ, οι εισαγγελείς ερευνούν αν με τους χειρισμούς τους κάποια στελέχη του υπουργείου Άμυνας ζημίωσαν το ελληνικό κράτος. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι πράξεις και οι πιθανές παραλείψεις κ. Ευάγγελου Βασιλάκου ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής εξοπλισμών μέχρι το 2010 και διέλυσε την επιτροπή διαπραγματεύσεων με τη SONAK. Στο σκέλος που αφορά την σκοπιμότητα της προμήθειας, επισημαίνεται ότι εκκρεμεί από τον Αύγουστο του 2006 επίσημο αίτημα των τότε υφυπουργών Άμυνας Βασίλη Μιχαλολιάκου και Ιωάννη Λαμπρόπουλου προς τις εισαγγελικές αρχές για ποινική αξιολόγηση της προμήθειας που αποφασίστηκε το 2001 από τον κ. Τσοχατζόπουλο.

    Πηγή: protothema.gr

    http://www.newmoney.gr/article/18509/diokontai-19-atoma-gia-kakoyrgima-gia-promitheia-toy-yetha#ixzz2cV2RbwUP

  6. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ-Αυξήσεις στις συντάξεις βουλευτών και δημάρχων με «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιο!!

    «Εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιος που επιτρέπει σε όσους κατείχαν δημόσια αξιώματα να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη στο ΕΤΑΜ και στο ΙΚΑ, με βάση το άρθρο 138 του νόμου 4052/2012, υπεγράφη από τη διοίκηση του ταμείου στις 8 Αυγούστου του 2013.

    Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» με την «εξαιρετικά επείγουσα» αυτή εγκύκλιο του ΕΤΑΜ (Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μισθωτών) όσοι κατείχαν δημόσια αξιώματα θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν προϋπηρεσία τόσο στο ΙΚΑ, όσο και στο επικουρικό του ταμείο, προκειμένου να αυξήσουν τα χρόνια της ασφάλισής τους.

    Η συγκεκριμένη εγκύκλιος στηρίζεται στο άρθρο 138 του Νόμου4 052/2012 που – σύμφωνα με το δημοσίευμα – προφανώς, ψηφίστηκε νύχτα, χωρίς κανένας να αντιληφθεί το «παραθυράκι» για τους αιρετούς άρχοντες.
    Μάλιστα, η ρύθμιση δε σταματά μόνο εκεί, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πάνω σε αυτή θα βρουν… πάτημα και οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μπορέσουν και αυτοί να αυξήσουν τα χρόνια της προϋπηρεσίας τους και άρα τις συνταξιοδοτικές απολαβές τους.

    Πιο συγκεκριμένα με το νόμο αλλά και την εγκύκλιο του ΕΤΑΜ, συντάξιμος θεωρείται για βουλευτές που διατέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί καθώς και για δημάρχους και νομάρχες ο χρόνος της κοινοβουλευτικής τους θητείας ή ο χρόνος που θήτευσαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς μπορούν να εξαγοράσουν το διάστημα αυτό στα ταμεία που ήταν ασφαλισμένοι πριν από την εκλογή τους. Μέσω αυτής της αναγνώρισης θα μπορέσουν όχι μόνο να συμπληρώσουν τα χρόνια που τους λείπουν, αλλά και να αυξήσουν τη σύνταξή τους.
    http://www.gargalianoionline.gr/?p=393952

  7. Μίζες και δωροδοκίες εκατομμυρίων ευρώ στα εξοπλιστικά. Τα υποβρύχια όμως που είναι;

    Με την από 16 Μαΐου 2011 ανακοίνωσή του ο υπουργός εθνικής άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε γνωστή την καταγγελία από την γερμανική εταιρία ΗDW της σύμβασης με τα Ελληνικά Ναυπηγεία Ελευσίνας { ΕΝΑΕ) για την κατασκευή δύο νέων υποβρυχίων τύπου 214 του ΠΝ (Πρόγραμμα Ποσειδών). Η σύμβαση αυτή υπεγράφη μετά την ψήφιση από την κυβερνητική πλειοψηφία (αλλά και από τον ΛΑΟΣ) του Νόμου 3885/2010 με τον οποίο στην ουσία αναβίωσαν οι δύο «αμαρτωλές> συμβάσεις του 2000 και του 2002. Αυτές οι δύο «αμαρτωλές συμβάσεις» έχουν ήδη κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο το ασύλληπτο ποσό των 2 δις ευρώ (για την ακρίβεια 2.033,100,000 ευρώ) όπως άλλωστε αναφέρεται στον ίδιο τον Νόμο 3885/2010 τον οποίο ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ. Έναντι αυτού του τιμήματος το ελληνικό δημόσιο έχει παραλάβει μέχρι σήμερα από τους Γερμανούς μόνο το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ το οποίο έτσι αναδεικνύεται ως το ακριβότερο υποβρύχιο του κόσμου! Για τις «αμαρτωλές» αυτές συμβάσεις (τις οποίες η σημερινή Κυβέρνηση αναβίωσε το 2010) εξετάζονται ήδη από την προανακριτική επιτροπή οι τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού εθνικής άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος παραπέμφθηκε στην προανακριτική επιτροπή γιατί από την έρευνα της γερμανικής δικαιοσύνης προέκυψαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η γερμανική εταιρία HDW (μαζί με την θυγατρική της FERROSTAAL πλήρωσε μίζες σε Έλληνες αξιωματούχους για την υπόθεση των υποβρυχίων Τα στοιχεία αυτά είναι άκρως επιβαρυντικά και ερευνώνται ήδη από την προανακριτική εκτροπή. Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί πληρωμές (για μίζες) σε υπεράκτιες εταιρίες τουλάχιστον 100 εκ. ευρω1. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αναβίωσε αυτές τις «αμαρτωλές» συμβάσεις με την γερμανική εταιρία HDW τον Σεπτέμβριο του 2010 όταν ήταν ήδη γνωστή η έρευνα της γερμανικής δικαιοσύνης για τις μίζες που η συγκεκριμένη εταιρία έδινε στην Ελλάδα. Τώρα η ίδια γερμανική εταιρία έρχεται να καταγγείλει την αναβιώσασες (το 2010) «αμαρτωλές» συμβάσεις του 2000 και του 2002. Έτσι το πρόγραμμα ναυπήγησης-παράδοσης και των υπολοίπων (συνολικά πέντε) υποβρυχίων κινδυνεύει με νέες καθυστερήσεις αν όχι και με απρόβλεπτες συνέπειες. Και όλα αυτά ενώ το ελληνικό δημόσιο έχει ήδη καταβάλλει στους Γερμανούς το ποσό των 2.033.100.000 ευρώ.

    Αυτά δηλώνει στη ΒτΕ ο βουλευτής κ. Αργύρης Ντινόπουλος και ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός

    1. Πότε θα παραδοθούν τα πέντε υποβρύχια των προγραμμάτων Αρχιμήδης και Ποσειδών για τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί 2.033.100.000 ευρώ.

    2. Μετά την ψήφιση του Νόμου 3885/2010 (δηλαδή μετά τον Σεπτέμβριο του 2010) πόσα επιπλέον (άνω των 2.033.100.000 ευρώ) ποσά έχουν δοθεί από το ελληνικό δημόσιο στις κατασκευάστριες εταιρείες.

    Σε απάντηση του το ΥΠΕΘΑ δηλώνει

    Οι συμβατικές ημερομηνίες παράδοσης των Υ/Β τ. 214 και Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ σύμφωνα με το ν. 3885/10 είναι οι εξής:

    (1) Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ : 27 Απριλίου 2012 (+4 μήνες περίοδος χάριτος)

    (2) Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ : 27 Μαΐου 2012 (+4 μήνες περίοδος χάριτος)

    (3) Υ/Β ΜΑΤΡΩΖΟΣ : 27 Φεβρουαρίου 2013 (+4 μήνες περίοδος χάριτος)

    (4) Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ: 27 Δεκεμβρίου 2013 (+4 μήνες περίοδος χάριτος)

    (5) 5ο Υ/Β τ. 214 (Δεν έχει γίνει ονοματοδοσία ακόμη) : 27 Ιουλίου 2018 (+4 μήνες περίοδος χάριτος).

    (6) 6ο Υ/Β τ. 214 (Δεν έχει γίνει ονοματοδοσία ακόμη) : 27 Ιουλίου 2019 (+4 μήνες περίοδος χάριτος).

    Μετά την ψήφιση του ν. 3885/10 κατεβλήθησαν, σύμφωνα με ρητές διατάξεις του νόμου, τα παρακάτω ποσά στον ανάδοχο (ΕΝΑΕ):

    (1) 27 Οκτ 2010: 250 εκατ. Ευρώ, (2) 15 Νοε 2011: 50 εκατ. Ευρώ, (3) 15 Φεβ 2011: 50 εκατ. Ευρώ

    Τα ποσά αυτά αναφέρονται στο πρόγραμμα «Αρχιμήδης», στο πρόγραμμα «Ποσειδών» και στα υλικά των Υ/Β 209. Ένα σημαντικό τμήμα των ποσών αυτών που αναλογούσε στον κύριο υποκατασκευαστή δεν μεταβιβάσθηκε από τον ανάδοχο (ΕΝΑΕ) στον κύριο υποκατασκευαστή (HDW) λόγω των μεταξύ τους διαφορών. Το Ελληνικό Δημόσιο έχει προβεί στις ενέργειες που είναι αναγκαίες για την προστασία των συμφερόντων του και αναμένει την οριστική εξέλιξη στο ζήτημα των σχέσεων ΕΝΑΕ/HDW μετά την καταγγελία της υποκατασκευαστικής σύμβασης μεταξύ ΕΝΑΕ-HDW για το πρόγραμμα «Ποσειδών» στην οποία προέβη η HDW.

    Το άρθρο δημοσιεύτηκε Τρίτη, Ιουνίου 7th, 2011

    http://www.ekeo.gr/2011/06/μίζες-και-δωροδοκίες-εκατομμυρίων-ευ/

  8. ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ
    Δημοσιεύθηκε: 29/07/2011

    Ένα εκατομμύριο τριακόσιες τριάντα χιλιάδες ευρώ (1.330.000), το κόστος προμηθειών για τη σύνταξη του μνημονίου. Στο ποσό αυτό, δεν συμπεριλαμβάνονται τα πρωτόκολλα και το μεσοπρόθεσμο (συν εξήντα (60) δισεκατομμύρια ευρώ).

    Το κόστος της λειτουργίας του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Πάγκαλου (με τον οποίο τα φάγαμε μαζί), ισοδυναμεί με πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ημερομίσθια stagiers.

    Εξακόσιες ογδόντα χιλιάδες ευρώ (680.000) το χρόνο, λαμβάνει ως αμοιβή ο διευθυντής του Διεθνή Αερολιμένα ΑΘηνών.

    Με εξακόσιες χιλιάδες ευρώ (600.000) το χρόνο, συν Bonus κερδών, αμείβεται ο σύμβουλος του ΟΠΑΠ σε θέματα baseball.

    Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ (500.000.000) ανείσπρακτο ΦΠΑ από την HOCHTIF, κατασκευάστρια και λειτουργούσα εταιρεία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

    Πεντακόσια εβδομήντα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ (575 δις) οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα με βάση τον Ζακ Ντελπλά (σύμβουλο του Προέδρου της Γαλλίας) από τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Γιατί δεν διεκδικήθηκαν; Αντιθέτως ρητώς απαγορεύεται συμψηφισμός σε σχετικό άρθρο του μνημονίου.

    Το ίδιο ισχύει και για τις αποζημιώσεις του Διστόμου. Ποιος θα τις διεκδικήσει, ποιος θα τις εισπράξει; Πάντως όχι αυτή η Κυβέρνηση.

    Ποιο το ύψος των προμηθειών για τη Siemens, τη Man, τα ναυπηγεία, τον ΟΣΕ, το C4Ι κ.λπ.
    Γιατί η σύμβουλος εταιρεία της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις, έχει μετοχικό κεφάλαιο το αστρονομικό ποσό της μίας (1) λίρας;

    Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τι ποσά λαμβάνει ο σύμβουλος διαχείρισης του ΕΣΠΑ και των συναφών λειτουργικών προγραμμάτων και τι ακριβώς έργο παράγει;

    Αληθεύει ότι μας στοίχησε ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000) η διαμονή των μεταναστών στην οδό Υπατίας;

    Πόσο κοστίζουν οι μετακινήσεις του πρωθυπουργού, των υπουργών, των συγγενικών προσώπων του πρωθυπουργού και των λοιπών συνεργατών ανά τον κόσμο και πόσο η διαμονή τους; Αναφέρθηκε παλιότερα σε εφημερίδα του τοπικού τύπου της Αττικής , ότι ένα και μόνο ταξίδι του Παπανδρέου μας κόστισε για τρεις μέρες ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000). Αληθεύει το γεγονός αυτό;

    Αθήνα, 29/7/2011

    Γεώργιος Νούλας
    Δικηγόρος-Διεθνολόγος

    http://www.noulaslaw.gr/index.php?cat_id=447&article_id=161&page=

  9. Παπανδρέου και Βενιζέλος ταξίδεψαν με δύο διαφορετικά κυβερνητικά τζετ για να πάρουν μέρος στην ίδια Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. –

    Το 2011, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο νυν πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν σηκώσει και τα δύο κυβερνητικά αεροσκάφη προκειμένου να ταξιδέψουν στον ίδιο προορισμό, τις ίδιες ημερομηνίες και για την ίδια συνεδρίαση!

    Συγκεκριμένα οι δύο άνδρες, προκειμένου να παραστούν στην κρίσιμη, αλλά προγραμματισμένη από καιρό Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, αντί να πάρουν ένα αεροσκάφος για να μεταβούν στις Βρυξέλλες, ταξίδεψαν με διαφορετικά. Ο μεν κ. Βενιζέλος μετέβη στις Βρυξέλλες την 21η Οκτωβρίου και επέστρεψε την 27η Οκτωβρίου, ο δε κ. Παπανδρέου μετέβη στις Βρυξέλλες την 22α Οκτωβρίου, επέστρεψε από εκεί την 24η του μηνός και ταξίδευσε και πάλι στην έδρα της Ε.Ε. την επόμενη 25η Οκτωβρίου, επιστρέφοντας από εκεί την 27η Οκτωβρίου. Τον Δεκέμβριο του 2010, άλλωστε, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος είχε χρησιμοποιήσει (όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία») και ο Γ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Οικονομικών για να πάει στη Ρώμη, για την κηδεία του τότε συμβούλου του Γ. Παπανδρέου Τομάσο Πάντοα – Σκιόπα.

    Επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου τα κυβερνητικά αεροσκάφη γύρισαν ολόκληρο τον κόσμο.

    Πραγματοποίησαν συνολικά 36 πτήσεις, διαρκείας 864,4 ωρών, μεταφέροντας επισήμους, με συνολικό κόστος που έφτασε τα 5.800.000 ευρώ. Πρωταθλητής, βέβαια, σε πτήσεις αναδείχτηκε με διαφορά ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εκείνη την περίοδο είχε ταξιδέψει σε ολόκληρη την υφήλιο, ώστε να σώσει την Ελλάδα από τη δίνη της οικονομικής κρίσης…

    http://www.dimokratianews.gr/content/9431/χλιδή-και-απίστευτες-σπατάλες-με-τα-τρία-learjet-που-αγόρασε-ο-σημίτης

  10. 7.8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΓΙΑ 1 ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!

    Σύμφωνα με σχετική απόφαση του αρμοδίου υπουργού Μακεδονίας Θράκης εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 3908/2011 επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ..

    συμφερόντων του κύριου Μπόμπολα Αρ ΦΕΚ 1640Β 20/6/2014 που προβλέπει την επέκταση της ήδη υπάρχουσας μονάδας κατά 16,15 MW.

    eltex-ebros0001Μια επένδυση συνολικού ύψους 19,5 εκατομμυρίων ευρώ με σχετική επιχορήγηση ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ και προβλεπόμενες θέσεις εργασίας που ανέρχονται στην 1(μια). Εν τέλει πόσο ακριβά θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός την κάθε νέα θέση εργασίας στους επιχειρηματίες που ελέγχουν την οικονομική δραστηριότητα της χώρας; Πως αντιλαμβάνεται αυτή η κυβέρνηση την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων χωρίς να λάβει υπόψιν το μέγεθος της ανεργίας και να μην συμπεριλαμβάνει στην θετική γνωμοδότηση της οποιασδήποτε επένδυσης την παράμετρο της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας; Την ώρα που οι κύριοι της κυβέρνησης απαξιώνουν και πουλάνε την μεγαλύτερη ηλεκτροπαραγωγική μονάδα της χώρας που ανήκει στον Ελληνικό λαό την ίδια ώρα παραδίδουν στα διαπλεκόμενα μεγαλοσυμφέροντα την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας. ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    http://www.hellasforce.com/blog/7-8-ekat-efro-se-eteria-simferonton-bompola-gia-1-thesi-ergasias/

  11. netakias

    20 Ιουνίου 2014 Έδωσαν 19 εκατ. επιχορήγηση στον Μπόμπολα, για μία (1) θέση εργασίας και ρεύμα μόνο όταν φυσάει!

    Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 7.8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ 1 ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Σύμφωνα με σχετική απόφαση του αρμοδίου υπουργού Μακεδονίας Θράκης του ΣαμαροΒενιζέλου εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 3908/2011 επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ..

    συμφερόντων του κύριου Μπόμπολα Αρ ΦΕΚ 1640Β 20/6/2014 που προβλέπει την επέκταση της ήδη υπάρχουσας μονάδας κατά 16,15 MW. (σύνολο 40MW μόνο όταν φυσάει)

    Μια επένδυση συνολικού ύψους 19,5 εκατομμυρίων ευρώ με σχετική επιχορήγηση ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ και προβλεπόμενες θέσεις εργασίας που ανέρχονται στην 1(μια). Εν τέλει πόσο ακριβά θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός την κάθε νέα θέση εργασίας στους επιχειρηματίες που ελέγχουν την οικονομική δραστηριότητα της χώρας;

    ΝΑ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΚΟΡΟΪΔΟ! 19εκ.στο Μπόμπολα για μια (1) θέση εργασίας και 40MW (μόνο όταν φυσάει)

  12. Ἡ σπατάλη συνεχίζεται προκλητικά.

    18 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2013 ἈΠῸ ΤῸΝ/ΤῊΝ ΦΡΟΎΡΙΟΝ

    Βροχή εκατομμυρίων από Στουρνάρα στα… κρυφά!

    Βροχή εκατομμυρίων μοιράζουν οι αποφάσεις που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας στους «μυστικούς κωδικούς» για τον Προϋπολογισμό του 2014, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία». Μέχρι την εποχή που έγινε υπουργός ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το 2009, οι κωδικοί αυτοί παρουσιάζονταν στα χοντρά βιβλία που συνόδευαν τον Προϋπολογισμό.

    Στη συνέχεια όμως, υπό το κράτος της διαφάνειας που ήθελε να διασφαλίσει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και με το Μνημόνιο επί θύραις, οι κωδικοί αυτοί έπαψαν να δημοσιεύονται.

    Κάποιοι εξ αυτών βγάζουν κυριολεκτικά μάτι και μάλιστα στη σημερινή δύσκολη εποχή, που η κοινωνία δέχεται απανωτά φορολογικά γιουρούσια από τους εντεταλμένους του Μνημονίου.

    Ετσι, για «προμήθεια χαρτιού, γραφικών ειδών και λοιπών συναφών υλικών» στο υπουργείο Οικονομικών θα πληρώσουν 4.012.770 ευρώ. Οσα δηλαδή χρειάζονταν για την επανασύνδεση του ρεύματος των νοικοκυριών που παγώνουν λόγω της οικονομικής ανέχειας που έχουν φέρει τα Μνημόνια.

    Και επειδή «λεφτά υπάρχουν», αλλά όχι για όλους, θα δοθεί για ταχυδρομικά έξοδα το 2014 ένα ποσό της τάξης των 37.000.000 ευρώ. Το επόμενο έτος, ως γνωστόν, είναι χρονιά εκλογών και εκτός των δαπανών για τις ταχυδρομικές αποστολές το υπουργείο Οικονομικών «χορηγεί» δημάρχους και προέδρους κοινοτήτων με ένα ποσό της τάξης των 44.414.000 ευρώ.

    Το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει επίσης κονδύλι 200.000 ευρώ προκειμένου να δοθεί ως αμοιβή σε αντιρρησίες συνείδησης που εκπληρώνουν εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία.

    Την ίδια στιγμή που δίνουν για τους φυγόστρατους 200.000 ευρώ, οι μαθητές της Νάουσας παγώνουν, καθώς το κράτος δεν μπορεί να δώσει 400.000 ευρώ που χρειάζονται για να αγοραστεί πετρέλαιο για τα σχολεία. Το κενό εκμεταλλεύτηκε ο κερδοσκόπος φιλοσκοπιανός Τζορτζ Σόρος, που εμφανίστηκε σαν σωτήρας στην πόλη για να προσφέρει εννέα τόνους πετρελαίου (έναντι των 400 που χρειάζονται), τους οποίους, προς τιμήν τους, δεν δέχθηκαν οι κάτοικοι της πόλης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του δημάρχου να γίνει αποδεκτή η προσφορά του «φιλάνθρωπου» κερδοσκόπου.

    Στη φοβερή και «ανεξάρτητη» ΕΛ.ΣΤΑΤ. του Ανδρέα Γεωργίου, που παραποίησε τα στοιχεία και πήγε το έλλειμμα του 2009 στο 15% για να πλήξει την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, θα δοθεί ως επιχορήγηση το 2014 ένα ποσό της τάξης των 10.808.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, για να μην υπάρξει παρεξήγηση, είναι ανεξάρτητο από το κονδύλι μισθοδοσίας της ΕΛ.ΣΤΑΤ., το οποίο ανέρχεται για το επόμενο έτος στα 27.167.000 ευρώ.

    Το υπουργείο Οικονομικών δίνει επίσης 1.847.789 ευρώ στους εφοριακούς ως επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης φορολογικών υποθέσεων. Ο Χάρης Θεοχάρης παλεύει να δημιουργήσει το δικό του ΣΔΟΕ, σε μια προσπάθεια να ελέγξει του μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών. Ο προαναφερόμενος, που αποτελεί επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα, είπε πρόσφατα ότι ο φόρος για τα ακίνητα είναι «αριστερός» και δίκαιος.

    Το υπουργείο Οικονομικών θα πληρώσει 3.350.000 ευρώ για ενοίκια, την ώρα που το Ελληνικό Δημόσιο έχει εκατοντάδες εγκαταλειμμένα ακίνητα, τα οποία μπορούν άνετα να καλύψουν τις ανάγκες των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου. Δηλαδή, ενώ θα μπορούν να εξοικονομηθούν τα χρήματα αυτά, η πολιτική ηγεσία επιμένει να μισθώνει τα κεντρικά κτίρια στην πλατεία Συντάγματος και να δαπανά 3.500.000 ευρώ (!), χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν για να ενισχυθούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή να γίνουν ηπιότερα κάποια χαράτσια.

    δημοκρατία

  13. 180.000 ευρώ πληρώσαμε στο φίλο του ΓΑΠ που “δούλευε δωρεάν”!

    06/12/2011

    Σιγά μην τον άφηναν απλήρωτο τον άνθρωπο. Μπορεί εμάς τους ιθαγενείς να μας έλεγαν ότι ο Αθεμπίγιο θα κάνει δωρεάν την πρόταση για το Ελληνικό – θυμάστε που ο Παπανδρέου τον περιέφερε ως να είναι ο προσωπικός του διαφημιστής; – αλλά τελικά πληρώθηκε και μάλιστα αδρά.

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το παραδέχθηκε σήμερα στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής ότι «πληρώθηκε 180.000 ευρώ, είναι ένα εξαιρετικά εύλογο ποσό για τέτοιου είδους μελέτες που γίνονται ανά τον κόσμο. Έχει εξοφληθεί εξόσον γνωρίζω»!!!

    Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ισχυριζόταν πως ο Αθεμπίγιο «θα κάνει τη μελέτη αμισθί ως προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού», όμως αποκαλύπτεται ότι και προσωπικά αμείφθηκε και η εταιρεία του έχει πάρει δουλειά! Διότι εκτός από τα 180.00 ευρώ που πήρε ως προσωπική αμοιβή, η εταιρεία Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS), όπου ο Αθεμπίγιο είναι ένας από τους ιδιοκτήτες (ο ίδιος έχει πειότι είναι εργαζόμενος…), είναι σύμβουλος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των 50 δις ευρώ!

    Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μετά από πολύμηνη σιωπή, ομολόγησε χθες ότι ο… “άμισθος σύμβουλος” του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο πήρε μόνο για τις… συμβουλές στην αξιοποίηση του “Ελληνικού” ποσό 180 χιλιάδων ευρώ.

    Αξιοποίηση, βέβαια, ούτε έγινε, ούτε δρομολογήθηκε.

    Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις Παπακωνσταντίνου συνιστούν άλλη μια ομολογία για τις αδιαφανείς μεθοδεύσεις και τις ψευδολογίες που χρησιμοποιούσε για δύο ολόκληρα χρόνια, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

    Θυμίζουμε ότι, από τις 4 Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία καλούσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν ο κ. Αθεμπίγιο αμείβεται από την κυβέρνηση και ποια είναι η αμοιβή του. Χρειάστηκαν επτά μήνες για να πουν ένα μικρό κομμάτι της αλήθειας. Διότι, προφανώς, είναι πολλά εκείνα που εξακολουθούν ακόμη να κρύβουν».

  14. Στο φως η σκανδαλώδης πληρωμή Μεϊμαράκη στους Γερμανούς, λίγο πριν τις εκλογές του 2009. 107 εκατομμύρια ευρώ τσέπωσαν σκανδαλωδώς οι Γερμανοί λίγο πριν καταγγείλουν την σύμβαση!

    Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ιστορικό.

    Η ουσία του σκανδάλου: Ο κύριος Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν έχει καν το δικαίωμα να επικαλεσθεί «λάθος ή άγνοια» διότι με εντολή του Κώστα Καραμανλή το 2007 είχε απορρίψει κάθε πιθανότητα πληρωμής λόγω αθέτησης των όρων της συμφωνίας από πλευράς Γερμανών.

    Ο κύριος Μεϊμαράκης οφείλει να εξηγήσει πως «άλλαξε γνώμη» λίγο πριν τις εκλογές και χάρισε 107 εκατομμύρια στους Γερμανούς, οι οποίοι αμέσως μετά κατήγγειλαν την σύμβαση! Τι μεσολάβησε και έκανε ο κύριος Μεϊμαράκης αυτό το «ολέθριο λάθος»; Και τόσο βιαστικά, λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή;

    Αμέσως μετά μάθαμε για το πανηγύρι της μίζας σε πολιτικά πρόσωπα, από την έρευνα της Γερμανικής δικαιοσύνης. Οι βασικοί μιζαδόροι όμως μετά την εποχή Τσοχατζόπουλου, ο Ματαντός, ο Ευσταθίου και ο διαχειριστής των λογαριασμών μίζας πολιτικών Φάνης Λυγινός, παραμένουν ελεύθεροι (!!) οι δύο εξ’ αυτών με δικαστικές αποφάσεις!

    Η σκανδαλώδης συνέχεια με τον Βενιζέλο και τα υποβρύχια, γνωστή.

    Έτσι εξηγούνται πολλά από την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και την συμπαιγνία «μαύρου μετώπου» – «κόκκινης προβιάς» που φαίνεται πως είχε αποφασιστεί από νωρίς.

    Τα κίνητρα όλων, εάν δεν τα βρει η δικαιοσύνη, θα τα γράψει η ιστορία για να ρίξει τους εθνικούς σαμποτέρ στο αιώνιο ανάθεμα.

    Το ότι Σαμαράς, Βενιζέλος, Σόιμπλε και Λαφαζαναίοι επιθυμούσαν διακαώς Grexit με Βρετανικό δίκαιο, έχει πλέον μια ακόμα εξήγηση. Όλη η μίζα της ληστείας του Ελληνικού λαού είναι στο ασφαλές καταφύγιο της Ελβετίας και άλλων παραδείσων, περιμένοντας την κατάρρευση για να έλθει ως «επενδυτικό» όρνεο. Αυτό οφείλει ο λαός να το αποτρέψει με την ψήφο του στις προσεχείς εκλογές.

    http://olympia.gr/2015/09/03/ολα-τα-ντοκουμεντα-συγκάλυψης-του-σκα/

  15. Λεφτά υπάρχουν! 800.000 για τα …βαφτίσια τους!

    26 Σεπ 2015

    Όχι. Δεν γεννήθηκε ένας ακόμα Έλληνας αδερφός μας αλλά το πνευματικό τέκνο της Τσιπροαριστεράς παρανόησης, του υπουργείου Παιδείας(!), Έρευνας(;) και Θρησκευμάτων(:) όπως βαφτίστηκε εκ νέου από προχθές (αλλάζει όνομα σαν να είναι δραπέτης και καταζητούμενος).

    Αν αναρωτιέστε γιατί μια απλή αλλαγή ονομασίας ενός υπουργείου μπορεί να στοιχίσει στο Δημόσιο 800.000 ευρώ τότε πρέπει να είστε αριστερός ή απλά ηλίθιος! Γιατί κάθε φορά πρέπει να αλλάζουν οι πινακίδες, οι σφραγίδες, τα λογότυπα, οι φάκελοι και τα επίσημα επιστολόχαρτα, οι τίτλοι σπουδών (στα απολυτήρια των μαθητών κ.ά.). Το μεγαλύτερο δε κόστος εντοπίζεται στους τίτλους σπουδών που παρέχουν τα σχολεία και οι οποίοι υπολογίζονται σε πάνω από 1.000.000 κάθε χρόνο!

    Και φυσικά τα σχολεία ή κάθε οργανισμός δεν γίνεται να δώσουν πχ. απολυτήρια χωρίς να αναγράφεται η ονομασία που έχει (φέτος) το κάθε υπουργείο, όπως είναι το ταλαίπωρο Υπ. Παιδείας ή όπως αλλιώς το βαφτίζει η φαντασία της οποιαδήποτε ανίκανης νέας κυβέρνησης που θεωρεί βλακωδέστατα ότι έτσι αφήνει το στίγμα της (και ταυτόχρονα ΠΟΛΛΑ χρέη).

    Σε αυτό το κόστος θα πρέπει να προστεθεί το κόστος για τις νέες σφραγίδες -οι οποίες είναι αμέτρητες- αλλά και τα λογότυπα που πρέπει να διανεμηθούν σε πάνω από 10.000 σχολικές μονάδες όλων των τύπων. Για να μην συζητήσουμε για τις προμετωπίδες των κτιρίων του υπουργείου που μόνο για ένα κτίριο στο Μαρούσι απαιτούνται 2.000€ για την αναγραφή του φετινού ονόματος τους κακόμοιρου υπουργείου!

    Για να καταλάβει κάποιος πόσο έξυπνοι είναι το «συνταγματικό τόξο» που μας διαφεντεύει αξίζει να πούμε ότι μόνο από το 2009 έως σήμερα η ονομασία του υπουργείου «Παιδείας» έχει αλλάξει τέσσερις φορές με οικονομικό κόστος πάνω από 2.000.000€.

    Με τις υγείες μας.

    Γιάννης Αγγέλου

    http://www.makeleio.gr/?p=446028

  16. Καταγγελία Ρωμανιά: «2.000.000 € για την κωδικοποίηση των νόμων»!

    05.10.15 | 07:51

    Σε μία σημαντική καταγγελία “προχώρησε”, σήμερα, ο τ. γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, λέγοντας πως, επί υπουργίας Βρούτση, ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρία, η κωδικοποίηση νόμων, με το κόστος τού εν λόγω έργου να ανέρχεται στα 2 εκ. Ευρώ!

    Το παράδοξο όμως δεν είναι …μόνο αυτό, αφού σύμφωνα με τον Γ. Ρωμανιά, η όλη διαδικασία θα γίνονταν από υπαλλήλους του Υπουργείου Εργασίας (!), σύμφωνα με επιστολή που έλαβε ο ίδιος όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, στην οποία η εταιρία τού ζητούσε τον ορισμό επιτροπής, που θα ασχολούντο με την ολοκλήρωση του έργου, όπως κατήγγειλε, μιλώντας στον ant1.

    Ο τέως γ.γ. συνέχισε την καταγγελία του λέγοντας πως, η εταιρεία είχε “πάρει μπροστά” τα μισά περίπου της δαπάνης του έργου – περίπου 1 εκ. € – και πως σ’ αυτή συμμετείχε γνωστός δικηγόρος…

    http://www.epoli.gr/kataggelia-rwmania-2000000-euro-kwdikopoiisi-a-81806.html

  17. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ)

    Αυτή τη φορά, η κρατική χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για τις εκλογές του Ιανουαρίου είχαν δοθεί 4 εκατομμύρια ευρώ. Άρα συνολικά 7,5 εκατομμύρια ευρώ πάνε στα χρεωκοπημένα κόμματα για δύο εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σ’ έναν χρόνο.

    Με βάση λοιπόν τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου θα δοθούν τα εξής ποσά:

    – ΣΥΡΙΖΑ 702.225,62

    – Νέα Δημοκρατία 537.365,45

    – Το Ποτάμι 116.910,77

    – ΚΚΕ 105.737,58

    – ΑΝΕΛ 91.822,68

    – ΠΑΣΟΚ 90.505,14

    Επιπροσθέτως, θα δοθούν επιπλέον 353.000 ευρώ στα κόμματα που έχουν εκλέξει ευρωβουλευτές, ήτοι:

    – ΣΥΡΙΖΑ 113.199,14€

    – Νέα Δημοκρατία 96.840,56€

    – Ελιά 34.182,66€

    -ΤΟ Ποτάμι 28.154,82€

    – ΚΚΕ 26.044,59€

    – ΑΝΕΛ 14.749,28€

  18. «Χρυσό» εφάπαξ 550.000 ευρώ σε υπάλληλο της Βουλής

    Δημοσιεύθηκε: 16 Δεκεμβρίου 2012

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», υψηλόβαθμο στέλεχος της Βουλής που έχει υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης θα λάβει ως εφάπαξ το αστρονομικό ποσό των 550.000 ευρώ! Και για να μην πάει ο νους σας στο «κακό», το ποσό αυτό προκύπτει από τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει έξτρα εφάπαξ 75 μισθών για κάθε εργαζόμενο που βγαίνει στη σύνταξη.

    Ωστόσο, η αποκάλυψη αυτή αποτελεί μόνο την κορυφή του «παγόβουνου» στο ούτως ή άλλως προνομιακό καθεστώς αμοιβών των συγκεκριμένων υπαλλήλων.
    Τρία μόνο από τα ισχυρά ευεργετήματα που ισχύουν για τη συγκεκριμένη ομάδα, αποδεικνύουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, το «χάσμα» που τους χωρίζει από τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δημοσίου.

    Καταρχήν, ο βασικός μισθός τους καταβάλλεται προσαυξημένος κατά 25%, ενώ λίγο πριν τη συνταξιοδότησή τους χορηγείται στον ήδη προσαυξημένο μισθό και δεύτερη, επιπλέον, προσαύξηση κατά 15%. Έτσι, ο βασικός μισθός ενός υπαλλήλου της Βουλής φτάνει στα 2908 ευρώ, ενώ του απλού δημοσίου υπαλλήλου παραμένει στα 2.023 ευρώ.

    Δεύτερον, εάν ο υπάλληλος της Βουλής αποχωρήσει μετά από 30 έτη υπηρεσίας δικαιούται να λάβει ως κύρια σύνταξη το 100% των συντάξιμων αποδοχών του, την ώρα που ο δημόσιος υπάλληλος θα λάβει το 68,6%. Δηλαδή, ο πρώτος θα πάρει σύνταξη 3.049 ευρώ (2.908+140,8), ενώ ο δεύτερος μόλις 1.480 ευρώ (2.023+140.8)x68,6%.

    Τρίτον, ο υπάλληλος της Βουλής δικαιούται και διπλό εφάπαξ: ένα από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και ένα από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής.
    Μία από τις εξαγγελίες της σημερινής κυβέρνησης ήταν ότι τα αναγκαία μέτρα λιτότητας θα εφαρμοστούν με τρόπο δίκαιο στην ελληνική κοινωνία. Μάλλον όμως οι υπάλληλοι της Βουλής, όπως άλλωστε και οι ίδιοι οι πολιτικοί, οι οποίοι χρόνια τώρα τους διορίζουν και τους προστατεύουν, εξαιρούνται…

    http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/262405/hryso-efapax-550000-eyro-se-ypallilo-tis-voylis

  19. Ο φορολογούμενος πληρώνει κάθε χρόνο €579 εκ. ως “ενίσχυση” στους συνταξιούχους της ΔΕΗ, δηλαδή €16.000 τον χρόνο ανά συνταξιούχο όταν η αντίστοιχη ενίσχυση ανά συνταξιούχο του ΙΚΑ είναι μόνον €2.200 τον χρόνο.

    Μάλιστα, το σκεπτικό αυτής της πολύ χουβαρδάδικης παροχής είναι πιο εξοργιστικό από την παροχή:

    Ο ασφαλιστικός φορέας των εργαζομένων στη ΔΕΗ ήταν η ίδια η ΔΕΗ. Όταν πουλήθηκε το 49% της ΔΕΗ, η συντεχνία του Φωτόπουλου ισχυρίστηκε ότι καθώς η ΔΕΗ δεν πλήρωνε στον εαυτό της ασφαλιστικές εισφορές ως εργοδότης, μέρος της περιουσίας της ανήκει στους εργαζόμενους. Λογικό, κατ΄ αρχήν. Πόσες όμως είναι οι ασφαλιστικές εισφορές που κεφαλαιοποίησε η ΔΕΗ; Θα μπορούσε να γίνει μια απλή μελέτη βάσει των αποδοχών των εργαζομένων και να προσδιορισθεί το ποσόν. Δεν έγινε αυτό. Η συντεχνία του Φωτόπουλου πίεσε, και οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή αποδέχθηκαν, να χρηματοδοτεί ο φορολογούμενος με €600 εκ. περίπου τον χρόνο τις συντάξεις των ασφαλισμένων. (Ο Ν.2773/99 που ήταν η κύρωση της σύμβασης μεταξύ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και Ελληνικού κράτους, ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον (τότε) Συνασπισμό της Αριστεράς.) Στους προϋπολογισμούς της ύφεσης το ποσό αυτό έγινε €579 εκ. τον χρόνο μέχρι και το 2016!

    Προσέξτε το τερατωδώς παράλογο:

    Το 49% της ΔΕΗ πουλήθηκε €1,76 δισ. περίπου. Δηλαδή, την στιγμή της πώλησης η αξία της εταιρείας ΣΥΝΟΛΙΚΑ προσδιορίστηκε στα €3,6 δισ. (Σήμερα αξίζει λιγότερο από €1,5 δισ.). Από το 2000 μέχρι σήμερα, ο συνταξιούχοι της ΔΕΗ πήραν από τον φορολογούμενο (με τις διακομματικές ευλογίες του πελατειακού κράτους) περίπου €10 δισ.!!! Δηλαδή 3 φορές τη συνολική αξία της ΔΕΗ τη στιγμή της πώλησης και πάνω από 7 φορές τη συνολική σημερινή της αξία!

    Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν η ΔΕΗ κάλυπτε η ίδια τις ανάγκες του συνταξιοδοτικού της ταμείου πλήρωνε πολύ λιγότερα, μολονότι και τότε οι συντάξεις της προνομιούχου συντεχνίας ήταν δυσανάλογα υψηλές: το 1998 πλήρωσε σε δραχμές το αντίστοιχο των €126 εκ. και το 1999 πλήρωσε το αντίστοιχο των €134 εκ. Δηλαδή, οι αποδοχές των πελατών του Φωτόπουλου (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τότε) τετραπλασιάστηκαν μόλις η πηγή της χρηματοδότησης έγινε η τσέπη του φορολογούμενου!!!

    Χωρίς, λοιπόν, κανένα πρόβλημα ηθικής τάξης θα μπορούσε η επιδότηση των συνταξιούχων της ΔΕΗ να μειωθεί κατά €168 εκ. Και πάλι προκλητική θα ήταν. Αν μάλιστα η κυβέρνηση της αριστεράς την εξίσωνε με την αντίστοιχη του ΙΚΑ, με δεδομένο τις 35.000 περίπου συνταξιούχων της ΔΕΗ σήμερα τα €579 εκ. θα μειώνονταν στα €77 εκ. Θα εξοικονομούσαμε έτσι πάνω από €500 εκ. τον χρόνο ικανά να υπερκαλύψουν τον ΦΠΑ των ιδιωτικών σχολείων, την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και να αφήσουν και περίσσευμα.

    Διαφωνεί κανένας;

    http://www.dimiourgiaxana.gr/el/γραφειο-τυπου/δελτια-τυπου/1863-σας-βρηκαμε-ισοδυναμα

  20. Μπανανία. Ισόβιοι προνομιούχοι με τα λεφτά των άλλων.

    Του Γιώργου Λακόπουλου
    Νέα Βουλή, νέος πρόεδρος, νέα αρχή. Αλλά στην παρθενική ομιλία του ο Νίκος Βούτσης έχασε την ευκαιρία να γράψει ιστορία από την πρώτη ώρα της θητείας του. Να εξηγούμαστε. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς τους κρίσης -που κλαίνε μάνες και παιδιά και κόβονται συντάξεις- το ένδοξο ελληνικό Κοινοβούλιο υποχρεώνει τον κρατικό προϋπολογισμό να συντηρεί πολυπληθείς… ιδιωτικούς στρατούς σε πρόσωπα που δεν είναι καν μέλη του: στους πρώην προέδρους του και σε έτερους Καππαδόκες.
    Δηλαδή οι φορολογούμενοι πληρώνουν για κάποιους που δεν τους προσφέρουν καμία απολύτως υπηρεσία. Δεν είναι βουλευτές, αλλά η Βουλή τους διαθέτει γραφεία και προσωπικό. Χώρια τους αστυνομικούς συνοδούς που χρησιμοποιούν για ασφάλεια -χωρίς να κινδυνεύουν από κανέναν οι περισσότεροι.
    Να αρχίσουμε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου; Η κυρία θα νέμεται εφεξής ως ιδιώτης, τρία γραφεία της Βουλής και θα την υπηρετούν εφτά δημόσιοι υπάλληλοι – σύμφωνα με μια άλλη ερμηνεία μπορεί να φτάσουν και στους 13 στην περίπτωση της.
    Γραφείο και ως έξι υπάλληλους έκαστος για γραμματειακή υποστήριξη δικαιούνται και οι προκάτοχοι της – ισοβίως! Ονόματα: Πετσάλνικος, Ψαρούδα- Μπενάκη, Κακλαμάνης, Σιούφας. Ξεχάσαμε κανέναν; Α, ναι, τον Πολύδωρα, πρόεδρο Βουλής για μια μέρα!
    Τι ακριβώς προσφέρουν στην ελληνική Πολιτεία για να έχουν τη γαλαντομία της; Απάντηση: τίποτε. Ποιος τα αποφάσισε αυτά; Απάντηση: μόνοι τους! Η τελευταία και πιο γενναιόδωρη ρύθμιση έγινε από τον Βαγγέλη Μειμαράκη.
    Αλλά δεν είναι οι μόνοι. Και άλλοι που δεν έχουν πλέον καμιά σχέση με τη Βουλή διατηρούν δικαίωμα ισόβιων τζάμπα διευκολύνσεων. Πχ, όποιος υπήρξε αρχηγός κόμματος -ακόμη και αν έχει ξεχάσει πότε ακριβώς του συνέβη- έχει στη διάθεση του έναν έως τρεις υπάλληλους. Ονόματα: Τσοβόλας, Κωνσταντόπουλος, Καρατζαφέρης, Κουβέλης, Δαμανάκη, Αλαβάνος. Από κοντά και οι πρώην αντιπρόεδροι κυβερνήσεων, όπως ο Πάγκαλος.
    Στο κερασάκι αυτής της ωραίας τούρτας βρίσκουμε τρεις πρώην Πρωθυπουργούς: Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου. Παρ ότι η Βουλή στερείται των υπηρεσιών τους, διαθέτει 4-6 υπαλλήλους και χρεώνεται αντιστοίχως για λογαριασμό τους.
    Δεν μιλάμε για πρώην προέδρους δημοκρατίας ή πρωθυπουργούς που παραμένουν βουλευτές -γι αυτούς υπάρχει κάποια βάση. Ούτε για τους αποσπασμένους στα κομματικά γραφεία. Το τριτοκοσμικό και σκανδαλώδες αφορά όσους έχουν απεμπλακεί -συνήθως με απόφαση των εκλογέων- από την κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά θα μας κοστίζουν εφ’ όρου ζωής (τους).
    Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς κάπου 250 υπάλληλοι εν συνόλω -συν τα έξοδα ασφαλείας και υποδομών- διατίθενται στους πρώην, δίκην ΙΧ προσωπικού, αλλά δημοσία δαπάνη. Ένα μικρό υπουργείο στη διάθεση ιδιωτών! Άπαιχτο;
    Θα ήταν ανακουφιστικό εάν ο νέος πρόεδρος της Βουλής επιχειρούσε απλώς να τους εκθέσει: να ανακοινώσει ότι ο ίδιος, ως αριστερός, όταν γίνει πρώην δεν θα ασκήσει αυτά τα -Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει- “δικαιώματα”. Δεν το έκανε.
    Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική τάξη ανεξαρτήτως ιδεολογίας θα συνεχίσει να παρέχει διευκολύνσεις στον εαυτό της και να στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες. Ή όπως έλεγε ο Τολστόι: “Όλοι υπόσχονται να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανείς δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του”.
    * Ο κ. Γιώργος Λακόπουλος είναι δημοσιογράφος

    http://www.capital.gr/story/3069889/-em-mpanania-em-em-isobioi-em-em-pronomiouxoi-em-me-ta-em-lefta-em-ton-em-allon-em

  21. 8 Ιανουαρίου 2016

    ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 110 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΚΕΤΑ !!!

    Ξεπερνά τα 110 εκατ. ευρώ, μαζί με τους τόκους, το ύψος της αποζημίωσης, που πρέπει να πληρώσει το δημόσιο για τη… «μακέτα» της Υποθαλάσσιας Αρτηρία Θεσσαλονίκης από την καθυστέρηση εξόφλησης στην κοινοπραξία «Θερμαϊκή Οδός» του ποσού που επιδίκασε η διαιτησία πριν από έξι χρόνια, κατόπιν καταγγελίας της σύμβασης.

    Όπως τόνισε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, κατά τη διάρκεια ακρόασης της νέας διοίκησης της Εγνατίας Οδού, τα χρήματα που πρέπει να δοθούν στην κοινοπραξία, χωρίς αυτή να έχει κατασκευάσει το παραμικρό, ξεπερνούν τα 110 εκατ. ευρώ.

    Δηλαδή, το δημόσιο καλείται να πληρώσει αποζημίωση και… πανωτόκια για ένα έργο, που υποτίθεται θα κόστιζε ολόκληρο σχεδόν 470 εκατ. ευρώ, αλλά έμεινε απλά και μόνο μια… μακέτα! Και για να… χρυσώσει το χάπι, ο υπουργός Υποδομών δήλωσε ότι είναι σε διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία Boskalis, Ελλάκτωρ, Archirodon, με στόχο να «κουρευτούν» τουλάχιστον οι τόκοι της οφειλής. Η αρχική διαιτησία είχε επιδικάσει στον παραχωρησιούχο αποζημίωση 67 εκατ. ευρώ, όμως έκτοτε το ποσό «φουσκώνει» λόγω της επιβάρυνσης των προσαυξήσεων.
    Μάλιστα, ο υπουργός Υποδομών ξεκαθάρισε στον κ. Κουράκη ότι «δεν υπάρχει ούτε σκέψη» για αναβίωση της υποθαλάσσιας αρτηρίας, το σχέδιο της οποίας μάλιστα εκ παραδρομής είχε επαναφέρει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

    Η παραχώρηση της υποθαλάσσιας αρτηρίας ξεκίνησε το 2007, με ορίζοντα κατασκευής τεσσάρων ετών και διάρκεια εκμετάλλευσης ως το 2037. Το φυσικό αντικείμενο του έργου προέβλεπε τη δημιουργία ενός ενιαίου διαμπερούς κυκλοφοριακού διαδρόμου μετά διοδίων για τη σύνδεση της Δυτικής Εισόδου της Θεσσαλονίκης με την ανατολική πλευρά της πόλης, συνολικού μήκους 6,2 χλμ., εκ των οποίων 1,24 χλμ. θα αποτελούσαν το υποθαλάσσιο τμήμα.

    Το κόστος κατασκευής ανερχόταν σε 472 εκατ. ευρώ, ενώ η συμμετοχή του Δημοσίου, το οποίο θα αναλάμβανε παράλληλα το κόστος των απαλλοτριώσεων και των αρχαιολογικών εργασιών, θα έφτανε τα 100 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, κατόπιν σοβαρών αλλαγών, που ανέκυψαν μετά από προσφυγή πολιτών στο ΣτΕ, το έργο επιβαρύνθηκε με 150 εκατ. ευρώ, γεγονός που αποτέλεσε την ταφόπλακά του.
    Κατά του έργου προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ομάδες πολιτών, ενώ τον Μάρτιο του 2008 το υπουργείο Πολιτισμού υιοθέτησε γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για κατασκευή του έργου με μετροπόντικα στα 25 μέτρα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας και όχι 15 μ. όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.
    Στις 30 Ιουλίου 2009 η κοινοπραξία «Θερμαϊκή Οδός» προέβη σε καταγγελία της σύµβασης παραχώρησης για γεγονός αθέτησης ∆ηµοσίου. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2009 το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ αμφισβήτησε την ισχύ της καταγγελίας και προσέφυγε στη διαιτησία λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

    Τελικά, στις 26 Ιουλίου 2010 δημοσιεύτηκε η απόφαση του ∆ιαιτητικού δικαστηρίου, το οποίο επιδίκασε 43,7 εκατ. ευρώ υπέρ του παραχωρησιούχου. Το σύνολο των απαιτήσεων που έχουν επιδικασθεί υπέρ της κοινοπραξίας από τη διαιτησία έφτασαν τα 67,8 εκατ. ευρώ, όμως το Ελληνικό Δημόσιο προχώρησε σε παύση πληρωμών με αποτέλεσμα η αποζημίωση έκτοτε να τοκίζεται.

    Γιώργος Παπακωνσταντίνου

    http://www.reporter.gr/Eidhseis/Epicheirhseis/Construction/277492-Pws-to-dhmosio-kaleitai-na-plhrwsei-110-ekat-gia…-«maketa»

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.