Ντοκουμέντα και σχόλια για την απάτη με την ΑΟΖ και όχι μόνο

Πριν από όλα μια Υπενθύμιση : ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! 

” ΣYΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ 8 ΜΑΪΟΥ 2010,

άρθ 14 ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ 

παρ 1. Η παρούσα Σύμβαση καθώς και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που τυχόν προκύψει από την παρούσα ή σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.

παρ. 5 Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμο.”

Και μια δήλωση Κασιμάτης: Η εξουσία που ασκείται βάσει των Συμβάσεων με την Τροικα είναι πραξικόπημα πράγμα που σημαίνει ότι όλα όσα κάνουν είναι άκυρα (οι συμφωνίες, οι νόμοι κλπ) 

Η απάτη με την ΑΟΖ – τα ντοκουμέντα

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

 
Για περισσότερο από δύο χρόνια, υποστηρίζεται, από μια πληθώρα άρθρων και εκπομπών, αλλά και πολιτικών δυνάμεων, η εξής «θεωρία»: χρειαζόμαστε κατεπειγόντως ανακήρυξη  ΑΟΖ που είναι «απαραίτητη» για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Διαθέτουμε τεράστια κοιτάσματα που πρέπει άμεσα να εκμεταλλευθούμε, παρά το καθεστώς «μη βιώσιμου χρέους» και Δανειακών Συμβάσεων, με τη βοήθεια του Ισραήλ και, τελευταίως, φρεγατών και F-15! ‘Ένα αληθινό, διακομματκό μάλιστα, «λόμπυ» «της ΑΟΖ και των πετρελαίων», εσχάτως και των όπλων, συγκροτήθηκε για να υπερασπίσει αυτή την ιδέα.
Tο να έχει κανείς την α’ ή β’ άποψη για τα ελληνοτουρκικά, τα ελληνοϊσραηλινά ή τα ενεργειακά είναι απολύτως θεμιτό σε μια δημοκρατία. ‘Εστω κι αν στην Ελλάδα των συνωστιζόμενων προσωπικών φιλοδοξιών ατόμων, συχνά τελείως ακατάλληλων για τους ρόλους στους οποίους αποβλέπουν, ενίοτε εξαρτημένων από διεθνή συμφέροντα, όποιον πληρώνει καλύτερα τέλος πάντων, δεν μπορεί δυστυχώς να γίνει σοβαρή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα.
Αυτό που δεν είναι θεμιτό, είναι να διασπείρονται ανακρίβειες και ψεύδη. Και όταν αυτά αποκαλύπτονται, από ανθρώπους που αγαπάνε την αλήθεια και την πατρίδα τους, να συνεχίζεται η αναπαραγωγή τους, μαζί και η αναπαραγωγή συκοφαντιών και απειλών εναντίον τους. ‘Ολοι κάνουμε λάθη ή καλοπίστως παραπλανώμεθα. Αν δεν έχουμε το θάρρος να κάνουμε την αυτοκριτική μας, τουλάχιστο ας σιωπούμε. Κρείττον σιγάν, έλεγαν οι Αρχαίοι.

  

Το «θεμελιώδες ψέμμα»
 
‘Ολη η θεωρία που προαναφέραμε θεμελιώθηκε επί ενός κραυγαλέου ψέμματος, ότι χρειαζόμαστε ΑΟΖ για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων (στο οποίο προσετέθη μια ολόκληρη σειρά ανακριβών ή παραπλανητικών ισχυρισμών).
 
Στο άρθρο 77 της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, προβλέπεται ρητώς ότι η κυριότητα και το αποκλειστικό δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων παρέχεται από την υφαλοκρηπίδα που εκτείνεται τουλάχιστο όσο και η ΑΟΖ (200 ν.μ.), είναι φυσικό δικαίωμα των κρατών και δεν χρειάζεται καμία ανακήρυξη, υπάρχει αφ’ εαυτής.
 
Οι «ΑΟΖολογούντες», καλύτερα «ΑΟΖοπαραπλανούντες», ισχυρίζονται ότι η σύμβαση του 1982 ξεπέρασε την έννοια της υφαλοκρηπίδας όπως περιγράφεται στη σύμβαση του 1958. Αυτό όμως που παραλείπουν να πουν είναι ότι δεν το έκανε με τη θέσπιση της ΑΟΖ, αλλά με τη θέσπιση της νέας έννοιας υφαλοκρηπίδας, όπως την περιγράψαμε στην προηγούμενη παράγραφο.
 
Το ζήτημα βέβαια, και με την υφαλοκρηπίδα και με την ΑΟΖ, είναι ότι, για να ασκήσεις τα δικαιώματα που απορρέουν από τις έννοιες αυτές, πρέπει να οριοθετήσεις πρώτα με τα αντικείμενα κράτη και το κριτήριο δεν είναι μόνο η «μέση γραμμή», όπως υποστηρίζουν οι «ΑΟΖολογούντες». Εκεί κόλλησε, από τη δεκαετία του 1970, το θέμα με την Τουρκία στο Αιγαίο.

 

Τι λένε οι νομικοί
 
‘Εστω και πολύ καθυστερημένα, σήμερα έχουν ανασκευάσει το προφανές ψέμμα των «ΑΟΖολογούντων», σχεδόν όλοι οι ασχολούμενοι με το θέμα.
« Χρειάζεται να κηρύξουμε ΑΟΖ για να μπορέσουμε να εκμεταλλευθούμε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο που βρίσκεται έξω από την ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη;», ρωτά το περιοδικό «Επίκαιρα» (τεύχος 127, 22 Μαρτίου 2012) τον κ. Συρίγο που απαντά: «Κατηγορηματικά όχι! Οι πόροι αυτοί βρίσκονται στο υπέδαφος κάτω από το βυθό της θάλασσας και καλύπτονται πλήρως από το καθεστώς της υφαλοκρηπίδας.» Ο κ. Συρίγος διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι Γενικός Γραμματέας του  Υπουργείου Εσωτερικών σήμερα. ‘Εχει κάνει διδακτορικό στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Μπρίστολ με θέμα «Νομική και Διπλωματία στο Αιγαίο». Τιμήθηκε από το Δ’ Σώμα Στρατού και το ΓΕΣ για τη συμβολή του στα ζητήματα μειονότητος στη Θράκη και σύνταξης ελληνο-πομακικού λεξικού

 

Ο Καθηγητής Τσάλτας, πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, υποστηρίζει στο Βήμα 19.2.2013

«Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έχουμε πάθει κάτι που αποκαλώ “ΑΟΖίτιδα”. Είναι γνωστό ότι η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σχετίζεται με την κήρυξη της υφαλοκρηπίδας και όχι της ΑΟΖ, αν και συνηθίζεται η ΑΟΖ να ταυτίζεται με την υφαλοκρηπίδα. Η ΑΟΖ είναι εξίσου σημαντικός θεσμός και είναι σπουδαίο κληροδότημα το να κηρυχθεί, αλλά δεν έχει σχέση με ό,τι βρίσκεται κάτω από τον βυθό, σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας».

Ο ίδιος γράφει στο περιοδικό Φόρειν Αφαίρς (ελληνική έκδοση, Απρίλιος 2012)

«Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η μη ανακήρυξη ΑΟΖ από πλευράς Ελλάδας δεν περιορίζει ούτε στο ελάχιστον τα πλήρη κυριαρχικά δικαιώματά της στον υποθαλάσσιο χώρο (βυθό και υπέδαφος), τα οποία κατοχυρώνονται πλήρως από το καθεστώς της υφαλοκρηπίδας…Τα κυριαρχικά δικαιώματα επί της υφαλοκρηπίδας υφίστανται για το παράκτιο κράτος εξ υπαρχής (ab initio) και αυτοδίκαια (ipso facto) ανεξάρτητα από την όποια ρητή διακήρυξη (βλ. άρθρο 77 της Σύμβασης του 1982) [20], ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επεκταθούν και πέραν του ορίου των 200 ναυτικών μιλίων της ΑΟΖ. Με απλά λόγια, όλα τα παράκτια κράτη διαθέτουν υφαλοκρηπίδα τόσο για τα ηπειρωτικά τους εδάφη όσο και για τα νησιωτικά, ενώ ΑΟΖ διαθέτουν μόνον εκείνα που το επιθυμούν. Άλλωστε, όπως σαφέστατα διαπίστωσε το Διεθνές Δικαστήριο το 1985 στην υπόθεση οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας Λιβύης – Μάλτας, «…τα δικαιώματα στον υποθαλάσσιο χώρο (βυθό και υπέδαφος) της ΑΟΖ ορίζονται σε πλήρη αναφορά με το καθεστώς της υφαλοκρηπίδας».

“Ολες οι πληροφορίες από την κυβέρνηση συγκλίνουν ότι οδεύουμε προς ανακήρυξη ΑΟΖ. Γιατί σ” αυτή τη συγκυρία;» Την ερώτηση αυτή υποβάλλει η «Εφημερίδα των Συντακτών» στον  Χρήστο Ροζάκη, Πρόεδρο του Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρώην Υφυπουργό Εξωτερικών, που υπογραμμίζει

«Φαντάζομαι διότι τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει η αντίληψη ότι η ΑΟΖ δίνει μια δυνατότητα για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων, κυρίως στο επίπεδο της άντλησης των πλουτοπαραγωγικών πόρων του υπεδάφους και φυσικά της εξερεύνησης που θα προηγηθεί στις θαλάσσιες περιοχές που γειτνιάζουν με την Ελλάδα. Τώρα, κατά πόσον αυτό αποτελεί πραγματικά μια απάντηση στο πρόβλημα είναι συζητήσιμο, διότι η δυνατότητα αυτών των ενεργειών μπορεί θαυμάσια να στηριχτεί στην υφαλοκρηπίδα, η οποία είναι ακριβώς ο βυθός και το υπέδαφος στα οποία το κράτος έχει αποκλειστικά δικαιώματα εξερεύνησης και εκμετάλλευσης”…

“Η Ελλάδα δεσμεύεται από τη Σύμβαση του 1982, η οποία έχει μάλιστα μετατραπεί και σε εθνικό δίκαιο. Σύμφωνα με το άρθρο 74, οριοθέτηση σε περίπτωση όπου είναι αντικείμενα γειτονικά κράτη, γίνεται με συμφωνία, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.”

“Η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας καθ” εαυτή δεν προβλέπει μονομερείς ενέργειες στο θέμα της ΑΟΖ»

Στην ίδια συνέντευξη τονίζει ότι προϋπόθεση οριοθέτησης είναι η αποσαφήνιση του εύρους των χωρικών υδάτων

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών και Καθηγητής Στέλιος Περράκης υπογραμμίζει, κατά τη «Νέα Κρήτη» (18.2.2013)
«Στην υφαλοκρηπίδα περισσότερο απ’ ό,τι στην ΑΟΖ στηρίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, όπως υποστήριξε ο καλεσμένος του Γιώργου Σαχίνη στην εκπομπή “Αντιθέσεις” … ο Στέλιος Περράκης, τονίζοντας ότι μπορεί η ΑΟΖ να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, όμως στην περίπτωση της Ελλάδας η διασφάλιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων διεθνώς στηρίζεται πρώτιστα στην υφαλοκρηπίδα!
Σύμφωνα με τον ίδιο, κυριαρχικά δικαιώματα, είτε τα ασκεί είτε όχι, έχει κάθε παράκτια χώρα στην υφαλοκρηπίδα της. «Η υφαλοκρηπίδα έχει τους πόρους. Ο βυθός και το υπέδαφος. Εκεί θα γίνει η έρευνα. Εκεί θα γίνει η εκμετάλλευση, νότια της Κρήτης αύριο. Ή οπουδήποτε αλλού. Εκεί θα μπει το τρυπάνι»… Ο κ. Περράκης σημείωσε, εξάλλου, ότι η θέση της Ελλάδας και οι γειτονίες διαμορφώνουν την αναγκαιότητα διευθέτησης των ζωτικών χώρων μέσω υφαλοκρηπίδας.

 

 «Η συνθήκη λέει σε εκατό μέρη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι «όταν έχεις να οριοθετήσεις, όταν έχεις να κηρύξεις ΑΟΖ, πρέπει να συνεννοηθείς με αυτόν που είναι δίπλα σου και απέναντί σου.»

 

Αντίστοιχα επιχειρήματα αναπτύσσουν ο γνωστός και σεβαστός Καθηγητής Αντώνης Μπρεδήμας, ο «θρύλος» της ελληνικής διιπλωματίας Πρέσβης Στοφορόπουλος, ο πρώην Υπουργός Σάκης Πεπονής (που θεωρεί μάλιστα ότι η ΑΟΖ υστερεί της υφαλοκρηπίδας). Την άποψη αυτή έχουν αποδεχθεί και οι γνωστότεροι διπλωματικοί συντάκτες της χώρας, όπως η Κύρα Αδάμ, ο Νίκος Μελέτης, ο Σταύρος Λυγερός.

 

Τι άλλο πρέπει λοιπόν να ειπωθεί και να γραφεί, για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η ΑΟΖολογία είναι μια απάτη, πιθανώς αντάξια του «Λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου που μας οδήγησε στα Μνημόνια και τις Δανειακές; Τι άλλο χρειάζεται για να αρχίσουμε να θέτουμε το ερώτημα, ποιες εσωτερικές και διεθνείς δυνάμεις, μετά την οικονομική πολιτική, αποφάσισαν να παίξουν με τον ελληνικό λαό και τη μοίρα του και στην εξωτερική και αμυντική πολιτική, με τα ζητήματα της ειρήνης και του πολέμου; Και γιατί, όλοι αυτοί, οι συχνά όψιμοι «υπερπατριώτες», στήριξαν σε ένα κραυγαλέο ψέμμα μια ολόκληρη πολιτική καμπάνια;

 

ΣΧΟΛΙΑ: 

Όπως επανειλημμένα υποστηρίξαμε σε αυτό το μπλογκ, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό αλλά δικαστικό. Τα εγκλήματα κατά του πολιτεύματος και τα υπόλοιπα ποινικά αδικήματα που τελούνται στην Ελλάδα από τους πολιτικούς “μας” και τα οποία έφεραν την χώρα στην σημερινή κατάσταση, δεν λύνονται ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά ούτε φιλοσοφικά, αλλά δικαστικά. Αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο όλων είναι ότι η χώρα δεν έχει πια την κυριαρχία της, ότι δεν έχει την προστασία του διεθνούς δικαίου και ότι οι δανειστές ξεκίνησαν ήδη την αναγκαστική εκτέλεση των απαιτήσεων τους μέσω της αναγκαστικής διαχείρισης της “επιχείρησης” Ελλάς (ήτοι την διοίκηση της χώρας). Και όμως, υπό αυτές τις τραγικές συνθήκες, αρκετοί είναι εκείνοι που αντί να απαιτήσουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης και την αποκατάσταση του πολιτεύματος, ασκούν πιέσεις για την άμεση κήρυξη της ΑΟΖ, την πληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων, την επιστροφή στην δραχμή, την είσπραξη δανείου 600 δις (λέμε τώρα …)  από τον κ Σωρρα, την κήρυξη στάσης πληρωμών προς το εξωτερικό χωρίς προηγούμενη καταγγελία της δανειακής σύμβασης ώστε να είναι εφικτή η άμεση κατάσχεση της όποιας περιουσίας του δημοσίου και δεν συμμαζεύεται ! Και όλα αυτά παρότι η νομική βάση είναι έτοιμη εδώ και καιρό. Δείτε στο τέλος τα σχετικά. 

Κύριοι, για να μην πολυλογούμε. Όχι μόνο ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό ( ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ), όχι μόνο ότι τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, υπάρχοντα και μελλοντικά, για την ώρα δεν μας ανήκουν, αλλά όσα χρήματα και να αποκτήσει η όποια “ελληνική” κυβέρνηση πριν την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την επιβολή της εφαρμογής του Συντάγματος σε όλα τα επίπεδα, η Ελλάδα δεν θα γίνει κράτος δικαίου, η παραβίαση των δικαιωμάτων των Ελλήνων θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση και η χώρα θα καταστραφεί πλήρως. Όπως αναφέρεται και στο προοίμιο του ηλεκτρονικού ψηφίσματος προς τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) με το οποίο ζητείται η άμεση παρέμβασή του λόγω εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και απόπειρα γενοκτονίας , “η Ελλάδα πεθαίνει και μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να βοηθήσει. Ούτε τα χρήματα, ούτε οι εκλογές, ούτε μια νέα κυβέρνηση. Τίποτα. Μόνο η δικαιοσύνη! Όλα τα υπόλοιπα μετά”.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε ότι το πρόβλημά μας δεν είναι το Σύνταγμα αλλά η μην τήρησή του. Η κατάλυση του κύριοι είναι το πραγματικό πρόβλημα. Η πραξικοπηματικήδιαδοχική αναθεώρησή του και η μην λειτουργία των θεσμών η οποία προκλήθηκε έτσι είναι πρόβλημα και όχι τα λεφτά. Για την τήρηση του Συνάγματος και την αποκατάσταση της νομιμότητας όμως δεν ακούσαμε κανέναν να μιλήει. Μόνο για αμύθητα χρηματικά ποσά ακούμε, για ΑΟΖ, σωτήρες και αποζημιώσεις. Τυχαίο;;;  Δεν νομίζω. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,  ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ ! ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ: ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ –> εμπεριέχει σχεδόν όλες τις βασικές καταγγελίες για έσχατη προδοσία και προδοσία της χώρας ]

Σχετικά: 

– Η ΑΟΖ, οι δανειστές, η Τουρκία και η πατριωτική κυβέρνηση …

– Εμπεδώστε τo σας παρακαλώ: Η κυβέρνηση παρέδωσε ΑΟΖ και Εθνική κυριαρχία στους δανειστές !

– Ο πραγματικός χάρτης της Ελληνικής ΑΟΖ και ο χάρτης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου

– Υπόθεση Σώρρα, τελική αποτίμηση

———- | ——–

– Επειδή κάποτε θα δικαστούν, ας ξέρουν από τώρα ότι ο δόλος έχει ήδη αποδειχτεί [βίντεο]

απόσπασμα: 

“Στις 20 Ιουνίου 2011 κατάθεσα έγκληση-μήνυση, για έσχατη προδοσία και άλλα ποινικά αδικήματα, κατά του Γεώργιου Παπανδρέου και απέδειξα ότι, χωρίς καμία αμφιβολία, ο εγκαλούμενος μηνυόμενος απέκτησε παράνομα και δόλια την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τη διακυβέρνηση της χώρας. Για τους λόγους αυτούς και βάσει των εμπεριεχομένων στη μήνυση ισχυρισμών, όλες οι συμφωνίες τις οποίες έκλεισε η Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2009 και έπειτα είναι άκυρες, λόγω μη νόμιμης εκπροσώπησης της χώρας κατά των διαπραγματεύσεων και της σύναψης τους. Συνεπώς, άκυρη είναι και η Σύμβαση Διευκόλυνσης Δανεισμού και το Μνημόνιο Συνεννόησης ως αναπόσπαστο μέρος αυτής αλλά και από μόνο του. (βλπ. αρθ. 6 του προοιμίου της Σύμβασης http://ezs3e74ccfa59beb80e60e505853484c0156.s3.amazonaws.com/Greece-IMF.pdf και την έγκληση μήνυση https://justiceforgreece.wordpress.com/μηνύσεις-2/σαλεμή-κατά-παπανδρέου-έσχατη-προδοσ/   διευκρίνιση – ολόκληρο το άρθρο 6 μόνο στα αγγλικά στη ιστοσελίδα της Βουλής)¨

– Η Δικαιοσύνη παραδέχεται ότι ο Κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του έπεσαν με σχέδιο!

– ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ;;;

updated:

SOS! Όσο εμείς συζητάμε για ΑΟΖ αυτοί καταστρέφουν την χώρα μέσω των … ΕΟΖ!

Τι είναι η Ειδική Οικονομική Ζώνη, (ΕΟΖ)

Οι ΕΟΖ και η θλιβερή σιωπή της Βουλής των Διεκπεραιωτών

Όλη η Ελλάδα μια ΕΟΖ όπου oι παράνομα διαμένοντες.. μπορούν να απασχολούνται [βίντεο]

Το σκάνδαλο των μεταλλείων Κασσάνδρας – Aποδείξεις κακουργηματικών πράξεων

ΕΟΖ: H νέα αποικιοκρατία | INFOWAR

7 comments on “Ντοκουμέντα και σχόλια για την απάτη με την ΑΟΖ και όχι μόνο

  1. Καλή η ανάλυση περί των υδρογονανθράκων σε σχέση με ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδα. Απορώ όμως γιατί περιορίζεται μόνο στους υδρογονάνθρακες και όχι και στα τεράστια οικονομικά ωφέλη που προκύπτουν από τα δικαιώματα του “θαλάσσιου όγκου” της ΑΟΖ. Οι “ευρωπαϊκοί” αλιευτικοί στόλοι αλωνίζουν στις θάλασσές μας (αφού η ΕΕ εξολόθρευσε με επιδοτήσεις καταστροφής σκαφών την αλιεία μας) χωρίς να αποδίδουν κάτι στο κράτος μας από τα κέρδη τους. Και θα συνεχίσουν να αλωνίζουν όσο δεν ορίζουμε την ΑΟΖ (με όποια νόμιμη διαδικασία προβλέπεται). Υπάρχουσες τεχνολογίες επιτρέπουν και την εκμετάλλευση άλλων μορφών ενέργειας (κυματισμού/θαλάσσιων ρευμάτων κλπ) και είναι τραγικό να έχουμε χωριστεί σε ΑΟΖολόγους και Υφαλοκρηπιδολόγους λες και δεν είναι προς το απόλυτο συμφέρον μας και οι δύο έννοιες…
    Κωστής Γκορτζής

    • Ποιος θα αποφασίσει ποιο είναι το απόλυτο συμφέρον μας ;; Η κατοχική κυβέρνηση;; Νομιμοποιείται ;;; Έχει λόγω να προστατέψει τα δικά μας συμφέροντα και όχι των δανειστών / κατακτητών ;;

      Και κάτι άλλο: Εσείς δέχεστε την χώρα υπό κατοχή επειδή πρέπει να νοικοκυρευτεί;;

      “Υπομείναμε τα αρχικά Μνημόνια με την κατανόηση της ανάγκης της πατρίδας για οικονομία και συμμάζεμα των του οίκου της.

      Κωστής Γκορτζής, Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α.

      Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/rokanidia/story/265347/sygklonistiki-epistoli-toy-antinayarhoy-gkortzi-ston-yetha#ixzz2Osj6wC00

      Τα μνημόνια συνεργασίας Παπανδρέου και σια με τους δανειστές, είναι μέρος της δανειακής σύμβασης με την οποία παραχωρήθηκε η κυριαρχία της χώρας ! Έτσι νομίζεται εσείς ότι νοικοκυρεύεται το κράτος ;; Και η ΑΟΖ πως συνεισφέρει προς την κατεύθυνση αυτή ;;

  2. Εγώ απλά ρώτησα γιατί περιορίζεται η ανάλυση στην ανάγκη εκμετάλλευσης μόνο των υδρογονανθράκων του βυθού ενώ τα δικαιώματά μας -που πηγάζουν από το νέο ΔΔΘ- αφορούν και στον υπόλοιπο πλούτο του υδάτινου όγκου της ΑΟΖ (που επί χρόνια εκμεταλλεύονται άλλοι).

    Αντί απάντησης, με τη γνωστή ελληνική αντιαντίδραση σε σχόλιο που σώνει και καλά εκλαμβάνεται ως αρνητικό, θέτετε ερωτήσεις με τρόπο που εμφανώς αποσκοπούν στην απαξίωση του σχολιάζοντος και όχι στην ουσία του ερωτήματός του. Διευκρινίζω λοιπόν:

    Συμφωνώ ότι με τα Μνημόνια εκχωρείται η εθνική κυριαρχία σε κρίσιμους τομείς.
    Υπομένω τις οικονομικές συνέπειες αναγκαστικά και χωρίς να ερωτηθώ είτε αυτές προκύπτουν από τα Μνημόνια, είτε από τις αυθαίρετες και αντισυνταγματικές κυβερνητικές ενέργειες. Το “νοικοκύρεμα” του κράτους είναι όμως αναγκαίο λόγω του μεταπολιτευτικού μπάχαλου που διέλυσε την κοινωνική ιεραρχία/αξιοκρατία/συνοχή με εξαγορές συνειδήσεων (επιδόματα/επιδοτήσεις/μαϊμού οδοιπορικά, ΟΓΑσυντάξεις, αντιστασιακοσυντάξεις, υπερωρίες κλπ) ενώ παράλληλα επέδειξε ανικανότητα (;) ελέγχου του ιδιωτικού τομέα στην είσπραξη των φόρων. Τρισεκατομμύρια δε “βοηθειών” κατασπαταλήθηκαν σε “έργα υποδομής” χωρίς ανταποδοτικότητα παρά μόνο για τους εθνικούς εργολάβους και εξοπλισμούς (οπλικά συστήματα) που κατέληξαν σε οικιακούς/ανακτορικούς εξοπλισμούς των πολιτικών λαμογιών. Και θεωρώ δεδομένο ότι αυτοί που έφεραν τον τόπο στα χάλια αυτά, δεν μπορούν και να διορθώσουν τα πράγματα.

    Αντιστέκομαι όσο και όπως μπορώ στην αντεθνική διαχείριση των πραγμάτων και στην προφανή κατάλυση της Δημοκρατίας. Αντί να ψάχνετε λοιπόν στο διαδίκτυο το ποιός είμαι για “πιαστείτε” από μια φράση μου που μπορεί να ερμηνευτεί κατά το δοκούν (καλόπιστα η κακόπιστα) για να μην απαντήσετε στο απλό ερώτημά μου και να απαξιώσετε τον συνομιλητή σας, θα ήταν παραγωγικότερο να με συμβουλεύσετε τι άλλο μπορώ να κάνω, να με ενημερώσετε τι κάνετε εσείς παραπάνω από τη δημόσια κριτική και να προσπαθήσετε/σουμε να ενώσουμε τις φωνές μας για να ακουστούν δυνατότερα. Απαξιώνοντας τον όποιον έχει διαφορετική γνώμη από εσάς δεν εξυπηρετείται η αναγκαία συσπείρωση δυνάμεων.
    Και, βεβαίως να απαντήσετε στο ερώτημά μου. Εκτός αν θεωρείται ότι σωστά διέλυσαν την αλιεία μας και σωστά τους αφήνουμε να αλωνίζουν αλιεύοντας τζάμπα στην ΑΟΖ μας.
    Κωστής Γκορτζής

    Υ.Γ. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα οποιαδήποτε απάντησή σας να μην προέρχεται από το αόριστο justiceingreece αλλά από εσάς επώνυμα

  3. To justiceforgreece είναι επώνυμο μπλογκ και συνεπώς το σχόλιο προέρχεται από τον διαχειριστή του. Δείτε το about. Σε ότι με αφορά δεν έχω εκλάβει το σχόλιο σας ούτε ως θετικό ούτε ως αρνητικό. Αυτό που έκανα ήταν να εκφράσω δημόσια τις δικές μου απορίες. Όπως ακριβώς κάνατε και εσείς δηλαδή, με την μόνη διαφορά ότι εγώ σας έδωσα το δικαίωμα στην απάντηση, πράγμα που εσείς δεν κάνατε θέτοντας την ερώτηση σας εδώ και όχι εκεί που έπρεπε. Εννοώ ότι αν θέλατε την απάντηση του αρθρογράφου, που είναι και ο μόνος αρμόδιος να την δώσει, θα είχατε θέσει την ερώτηση σας στο δικό του και όχι στο δικό μου μπλογκ. Σε περίπτωση που απλά δεν το ξέρατε, το όνομα του κάτω από το άρθρο είναι λινκ που σας οδηγεί στο μπλογκ του κ Κωνσταντακόπουλου, όπου υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι επικοινωνίας μαζί του. Δεν νομίζω να περιμένατε να ξέρει ότι σε μια από τις εκατοντάδες αναδημοσιεύσεις του άρθρου του μπήκε κάποιο σχόλιο έτσι ώστε να μπορέσει να απαντήσει αν το επιθυμεί. Ούτε να απαντήσω εγώ για λογαριασμό του περιμένατε έτσι δεν είναι ;;

    Τα σέβη μου

    Χριστίνα Σαλεμή

    ΥΓ Σημειώστε παρακαλώ και ότι δεν είμαι σύμβουλος κανενός. Είμαι απλός πολίτης που εκτελεί τα συνταγματικά του καθήκοντα όσο καλύτερα μπορεί και με τον τρόπο που νομίζει. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Εάν σας ενδιαφέρουν οι δικές μου δραστηριότητες, δεν έχετε παρά να κάνετε μερικά κλικ στα λινκ που υπάρχουν στην ανάρτηση και θα οδηγηθείτε σε αυτές. Για να σας διευκολύνω όμως σας ενημερώνω ότι πριν κάνω αυτό το μπλογκ όπου συγκεντρώνω υλικό για δικαστική χρήση και προβάλω τις πρωτοβουλίες των πολιτών, έκανα δυο μηνύσεις και μια αναφορά για έσχατη προδοσία, μια προσφυγή στην Χάγη για εγκλήματα κατά τις ανθρωπότητας & γενοκτονία σε εξέλιξη και ένα ηλεκτρονικό αίτημα προς τον εισαγγελέα του ΔΠΔ το οποίο να στηρίξει τόσο την δική μου, όσο και τις υπόλοιπες προσφυγές ( 4 μέχρι τώρα). Αυτό θεώρησα σωστό, αυτό έκανα.

    Το πως επιτιμούν οι υπόλοιποι πολίτες να εκτελέσουν τα δικά τους καθήκοντα είναι δικό τους θέμα. Όχι δικό μου.

    συμπληρώνω :

    τα καθήκοντα όλων μας πηγάζουν από εδώ :

    ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΜΗΜΑ Δ’: Ακροτελεύτια διάταξη
    Άρθρο 120
    Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
    Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
    Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

    Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

  4. Δηλαδή κυρία Σαλεμή, επειδή δεν είναι δικό σας το άρθρο και απλώς το αναδημοσιεύετε, δεν δεσμεύεστε (σωστά) να απαντήσετε εσείς στο ερώτημά μου αλλά διατηρείτε το δικαίωμα (;) να επιλέγετε αποσπασματικές φράσεις για να απαξιώνετε τον ερωτούντα με αιωρούμενα αυθαίρετα συμπεράσματα;
    Δική μου η αβλεψία, ας με παραπέμπατε εσείς απ’ ευθείας στον αρθρογράφο. Η υποφώσκουσα προσωπική απαξιωτική κριτική στο σχόλιό σας προς τι;
    Σας συγχαίρω για τη δράση σας, συμφωνώ με τους σκοπούς σας, προσπαθώ στα πλαίσια των δικών μου δυνατοτήτων να πράττω κατα τις υποχρεώσεις μου προς το άρθρο 120 του Συντάγματος, αλλά εκτιμώ ότι ως κοινωνία δεν έχουμε και πολλές ελπίδες όταν “αλληλοϋποβλεπόμαστε” χωρίς καν να γνωριζόμαστε.
    Κωστής Γκορτζής

  5. [JusticeForGreece] Contact

    Εκμετάλλευση μπορεί να γίνει και χωρίς ΑΟΖ Αυτό είναι γνωστό. Η επίλυση του θέματος “εκμετάλλευση με βάση την υφαλοκρηπίδα” εμπεριέχει πολλούς κινδύνους, όπως τη δημιουργία ελευθέρων ζωνών θαλάσσης και συνεκμετάλλευσης αυτών στη Μεσόγειο με τη Τουρκία, αφού ο χώρος που καταλαμβάνει η υφαλοκρηπίδα είναι μικρότερος απο αυτόν της ΑΟΖ. Η ΑΟΖ ανακηρύσσεται με χάρτη. Συμφωνία με τους γείτονες δεν χρειάζεται. Ειτε με ΑΟΖ είτε με υφαλοκρηπίδα το ΤΑΙΠΕΔ είναι εδώ… Γ.Ζ.

    zcode-gr.blogspot.com

    • Λες ότι “ο χώρος που καταλαμβάνει η υφαλοκρηπίδα είναι μικρότερος από αυτόν της ΑΟΖ”

      Είσαι σίγουρος;; Κοίτα τι βρήκα : οι Αμερικανοί δεν κύρωσαν τη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) που μεταξύ άλλων προβλέπει και την υιοθέτηση του θεσμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), επειδή μια ομάδα Ρεπουμπλικάνων λέει ότι υπάρχει κίνδυνος οι ΗΠΑ να χάσουν σε νομικό επίπεδο κυριαρχία στους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στην αμερικανική υφαλοκρηπίδα.
      http://www.newsnow.gr/article/89115/oi-ipa-epikyronoun-to-dikaio-tis-thalassas-ti-simainei-gia-emas.html

      Ετοιμάζω ανάρτηση με ολόκληρη νομοθεσία που αφορά το Θαλάσσιο Περιβάλλον περιλαμβανόμενης και της ΑΟΖ

      ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑ ΓΝΩΜΗ ! Προτεραιότητα μου είναι η αποκατάσταση του πολιτεύματος και η επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, αλλά δεν βλάπτει να τα έχουμε όλα έτοιμα ώστε μετά να μπορούμε εν γνώση να διαλέξουμε την καλύτερη λύση, να ελέγξουμε κιόλας την σχετική νομοθεσία που θέσπισαν τα παλικάρια μετά το 2009 κλπ.

      συμπληρώνω: Μόλις έκανα την ανάρτηση που έλεγα

      Η νομοθεσία περί ΑΟΖ, τα ΜΟΕ, όλες οι συμβάσεις που αφορούν το Θαλάσσιο Περιβάλλον και άλλα

      Η νομοθεσία περί ΑΟΖ, τα ΜΟΕ, όλες οι συμβάσεις που αφορούν το Θαλάσσιο Περιβάλλον και άλλα

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.