Απάντηση πολιτών στην κυβερνητική προπαγάνδα για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ 

Κάποιοι συμπολίτες μας έχουν πέσει θύματα της έντεχνης κυβερνητικής προπαγάνδας και λένε στο περίπου ότι: μπορεί η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για το κλείσιμο της ΕΡΤ να ήταν ηγεμονική, αλλά το αποτέλεσμα μας χαροποίησε επειδή έχουμε στενάξει τόσα χρόνια, με τους μισθούς των μεγαλοδημοσιογράφων, οι οποίοι επιδοτούντο από τον δημόσιο προϋπολογισμό, για να ξεπλένουν τον εγκέφαλο των Ελλήνων κάθε μέρα. Για δική τους χρήση και όχι μόνο, δημοσιεύω δυο σχόλια που έλαβα από άλλους συμπολίτες και μια ανήχθη επιστολή προς τον κ Σαμαρά. Προσέξτε όμως μια λεπτομέρεια: Η ΕΡΤ δεν έκλεισε απλά, αλλά ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ! Αυτή, οι θυγατρικές και όλα τα υπόλοιπα.

1. Στάθης Δ. ΓΚΟΤΣΗΣ, PhD, Διευθυντής MR Φυσικής, Euromedica – ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, Χαλάνδρι.

Α. Η ΕΡΤ δεν είχε λάβει ούτε μια δεκάρα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στην πραγματικότητα, τα τελευταία χρόνια ήταν μια κερδοφόρα επιχείρηση που πλήρωνε φόρους της τάξης των 60.000.000-70.000.000 ευρώ ετησίως.

Β. Το κόστος που πληρώναμε μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ ήταν € 4.18 ανά μήνα. Με αυτά τα 4 εύρω εξασφαλίζαμε : 

– 3 τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας  (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3).

– 1 τηλεοπτικό κανάλι παγκόσμιας εμβέλειας για τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό (ERTWorld).

– 6-7 Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, συμπεριλαμβανομένου ενός με κλασική μουσική

– 3 Ορχήστρες που έδιναν πολλές δωρεάν συναυλίες. Μια από αυτές ήταν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

– 1 εξαιρετική χορωδία, ίσως η καλύτερη στην Ελλάδα 

– WebTV

– Ανεκτίμητης άξιας Οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤυπό ψηφιακή μορφή Ψηφιακό αρχείο ΕΡΤ – Κοινωνία της Πληροφορίας διαθέσιμο σε όλους τους Έλληνες και οχι μόνο  

Γ. Ναι υπήρχαν κάποιοι ακριβοπληρωμένοι υπάλληλοι που τους προσέλαβαν οι ίδιοι οι πολιτικοί. Ο κ. Σαμαράς και οι φίλοι του. Από τους 2656 υπήρχαν ίσως μερικές εκατοντάδες τέτοια υψηλά αμειβόμενα άτομα. Τα υπόλοιπα, τουλάχιστον 2000 εργαζόμενοι δηλαδή,  είχαν κανονικό μισθό (συνήθως ένα άτομο με 20-25 χρόνια στην ΕΡΤ έπαιρνε στο σπίτι του 1200 ευρώ το μήνα). [σχετικό Ειδικός σύμβουλος της ΕΡΤ με 3.500 ευρώ μισθό εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτικά πάνελ ]

Δ. Τις αποζημιώσεις που τα καταβληθούν τώρα σε όλους τους τις υπολογίσατε;; Το ποσό είναι πολύ σημαντικό.

(απόσπασμα επιστολής)

2. Ευριπίδης Μπίλλης, Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Για τους αφελείς που κατηγορούν την ΕΡΤ κτλ

• Ως γωστόν είχαμε δύο είδη τηλεόρασης και ραδιοφώνου (εννοώ πολιτικης υφής). Τα ιδιωτικά και τα κρατικά.
• Τα ιδιωτικά (ίσως όλα) ως επιχειρήσεις  αμοιβόμενες και από την παρούσα «κατοχή», διοχέτευαν πολύ λεπτής υφής ανθελληνική προπαγάνδα διανθιζόμενη από αντιμνημονιακούς «οίστρους».
• Αντίθετα τα κρατικά μέσα αν και διατασσόμενα από την «κατοχική» κυβέρνηση μετέδιδαν και την κρατική προπαγάνδα πράγμα που γινόταν αντιληπτό.
• Παράλληλα όμως είχαμε φωτεινά παραδείγματα και δημοσιογράφων της ΕΡΤ (που καλούσαν πχ ανθρώπους ως ο Σταύρος Λυγερός και άλλους) που χαλούσαν τη «γκαιμπελική» σούπα του τέως εκφωνητή του CNN
• Τώρα μετά από διαταγές του «πρωθυπουργού» Στουρνάρα (αυτός είναι ο πρωθυπουργός της τρόικας)  ο επί της προπαγάνδας τέως εκφωνητής του  CNN,  θα εξαγοράζει και θα έχει στη διάθεση του με τα χρήματα της κατοχικής προπαγάνδας του τα περισσότερα μάλλον όλα τα ΜΜΕ. Προσωπικά δεν προβλέπω να υπάρχει καμμία εξαίρεση.
• Επίκεινται επίσης ως φαίνεται  εκλογές και χωρίς την ΕΡΤ δεν θα υπάρχει «βήμα» για τους αντίθετους στην παρούσα «κατοχή».  
• Όσον αφορά για τα κυκλοφορούντα για τεράστιους μισθούς κτλ., ως γνωστόν οι μισθοί των της ΕΡΤ είχαν προ καιρού μειωθεί στο έπακρο.
• Επίσης ο Ελληνικός λαός πληρώνει και για πολλά άλλα (Ένοπλες Δυνάμεις κτλ) και θα συνεχίσει να πληρώνει με τον ένα ή άλλο τρόπο ίσως και περισσότερα (χωρίς καμμιά φορά να γίνεται αντιληπτό) έστω και αν ιδιωτικοποιηθούν.
• Σύμφωνοι να βελτιωθούν πολλά, αλλά χώρα χωρίς κρατική πραγματικά τηλεόραση σημαίνει και χώρα χωρίς κράτος.
• Και αν η κυβέρνηση επιτύχει στο θέμα της ΕΡΤ δεν θα μείνει τίποτε κρατικό. Ούτε οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, κατά την εκτίμηση μου.
• Και κλείσιμο της ΕΡΤ για δήθεν βελτίωση της σημαίνει κατά τη γνώμη μου τελικό κλείσιμο της ως κρατικής.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

3.  Αντώνης Ανδρικάκης- πρώην Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Ρ.Α)

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κύριο Αντώνη Σαμαρά.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Να κλείσετε την ΕΡΤ.

Να παραδώσετε 2900 εργαζόμενους στην κρεματόρια της Τρόικας.

Να κόψετε το δικαίωμα των Ελλήνων στην έγκυρη ενημέρωση, την ποιοτική ψυχαγωγία και την επιμόρφωση. Να κόψετε το νήμα που συνδέει τους Έλληνες με το παρελθόν τους και τις τάσεις της εποχής τους. Να παραδώσετε τους ακροατές και τους τηλεθεατές στην τουρκική γλώσσα και προπαγάνδα, στα πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα, σκυλάδικα και κάθε μορφής άδικα. Νατους κόψετε το ψωμί, την ιστορία και το όνειρο, το λόγο, τοέργο και το νόημα.

 

Να κλείσετε την ΕΡΤ.

Αφού την απαξίωσαν όλοι οι πολύχρωμοι παπαγάλοι του συστήματος. Αφού την παρέδωσαν βορά στα μικροπολιτικά παιχνίδια των κομμάτων. Αφού τη συκοφάντησαν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της εξουσίας.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ, να κλείσετε την ΕΡΤ.

Και να πάρετε την ευθύνη. Γιατί εσείς έχετε την ευθύνη.

Ούτε ο καημένος ο Βενιζέλος που κατοικεί στο χρόνο που του παραχωρεί το MegaChannel και νομίζει ότι έχει κόμμα και ελπίζει. Ούτε ο καημένος ο Κουβέλης που προσπαθεί να πάρει ό,τι μπορεί από τη συμμετοχή του στην εξουσία. Ο ταλαίπωρος ο Κουβέλης που έχει για αρχάγγελο τη Ρεπούση που μας βλέπει σαν μπαμπουίνους και παρακολουθεί τη συμπεριφορά μας, χωρίς να γνωρίζει η δυστυχισμένη ότι εμείς παρακολουθούμε τη συμπεριφορά της και λέμε στα παιδιά μας τι να αποφύγουν.

Δεν έχουν αυτοί την ευθύνη κύριε.

Την έχετε εσείς.

 

Κλείστε την ΕΡΤ.

Σας βλέπουν ο Σπυρομήλιος, ο Μυριβήλης, ο Χατζιδάκις, ο Χορν. Όλοι εκείνοι οι λαμπεροί Έλληνες που προφανώς εσείς ξέρετε καλύτερα από μένα τον ελάχιστο.

 

Κλείστε την ΕΡΤ.

Αλλά ποτέ μην ξαναχρησιμοποιήσετε στις δημόσιες εμφανίσεις σας τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη πρώην Γενικού Διευθυντή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Μολονότι επικαλείστε τη γνωριμία σας μαζί του και βάζετε σε περίοπτη θέση τη φωτογραφία σας μαζί του, δεν τον γνωρίζατε.

 

Να κλείσετε την ΕΡΤ.

Και να αποποιηθείτε της πνευματικής κληρονομιάς μιας μεγάλης και λαμπερής γυναίκας που με μεγάλωσε, της Πηνελόπης Δέλτα.

 

Να κλείσετε την ΕΡΤ, κύριε.

Να έχετε το προνόμιο ότι είστε ο Έλλην Πρωθυπουργός που έκοψε τη μνήμη των Ελλήνων και την προοπτική τους στο μέλλον. Να έχετε την τιμή ότι παραδώσατε τους θεατές και τους ακροατές στη λήθη και στις επιλογές των εμπόρων.

 

Να ανατινάξετε την ΕΡΤ, κύριε.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι Γερμανοί με τον πρώτο πομπό της Ραδιοφωνίας στα Λιόσια να το κάνετε εσείς.

 

Να κλείσετε την ΕΡΤ.

Σας θυμάμαι που τοποθετούσατε ένα μαρμάρινο κεφάλι στο Μουσείο της Ακροπόλεως κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Και σας απαθανάτιζαν οι κάμερες. Την ώρα που θα κόβετε το κεφάλι της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης να φωνάξετε και πάλι τις κάμερες. Να μείνει στην ιστορία ο αποκεφαλισμός της πρόσφατης ιστορίας του τόπου και της μόνης πηγής πολιτισμού στα ΜΜΕ.

 

Να κλείσετε την ΕΡΤ, κύριε.

Γιατί δεν υπάρχει κανείς να σας φέρει αντίρρηση. Σήμερα έπρεπε όλοι οι λογοτέχνες, οι συνθέτες, οι ζωγράφοι, οι μουσικοί, όλοι οι καλλιτέχνες, να είναι στην ΕΡΤ. Και να φωνάζουν. Να κλειστούν μέσα και να την κάνουν «Κούγκι». Για να αντισταθούν και να πάει η ζωή μπροστά.

 

Κλείστε την, κύριε. Κανείς δεν θα αντιδράσει. Θα διοχετεύσετε και την είδηση ότι ο καταναλωτής γλιτώνει 50 ευρώ το χρόνο και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι. Την καταστροφή κανείς δεν θα την ιστορήσει.

 

Κύριε, Η ΕΡΤ δεν σας ανήκει. Όσους διορισμούς και να κάνετε εσείς και οι συνεταίροι σας. Ανήκει στον ελληνικό λαό. Είναι περιουσία του. Και την λεηλατείτε. Ο ίσκιος όλων σας είναι πολύ μικρότερος από το έγκλημα που κάνετε. Ακρωτηριάζετε την Ελλάδα.

 

Αντώνης Ανδρικάκης- πρώην Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Ρ.Α)»

Σχετικά:

Πρώτη προτεραιότητα η διάσωση της περιουσίας της ΕΡΤ !

Μόνο οι δικτάτορες κλείνουν την δημόσια τηλεόραση [βίντεο] ( δείτε όμως πότε  …)

GREEK ERT SHUTDOWN: Six damning reasons suggesting it had nothing to do with money.

Ακυρώνεται η συναυλία της ΚΟΑ με τη Χορωδία της ΕΡΤ στο Ηρώδειο

Στο ίδιο έργο θεατές: Πραξικοπηματίες κατά πραξικοπηματιών ! [βίντεο]

Και η Der Spiegel καταρρίπτει τα επιχειρήματα Σαμαρά για την ΕΡΤ εδώ

εικόνα από σίβυλλα 

3 comments on “Απάντηση πολιτών στην κυβερνητική προπαγάνδα για το κλείσιμο της ΕΡΤ

  1. Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 16:05

    Άγνωστο παραμένει αν το ελληνικό δημόσιο θα αναγκαστεί να πληρώσει και πόσα θα πληρώσει σε ρήτρες, αποζημιώσεις και δικαστικές διεκδικήσεις για τα τηλεοπτικά γεγονότα που επρόκειτο να προβάλλει η ΕΡΤ και δεν θα το κάνει. Επιπλέον, φημολογείται ότι τα δικαιώματα που αγόρασε η ΕΡΤ λίγους μήνες πριν ξεπουλιούνται μπιρ παρά σε ιδιωτικά κανάλια. Αν ισχύει το γεγονός αυτό εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο τα ιδιωτικά συμφέροντα των ημέτερων μεγαλοκαναλαρχών.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τεράστιας ζημίας του δημοσίου αποτελεί η πώληση έναντι πινακίου φακής των δικαιωμάτων μετάδοσης του τελικού των play offs στο μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό από το Υπουργείο Οικονομικών τον «διάδοχο φορέα» της ΕΡΤ στον ΣΚΑΪ, ενώ στα αζήτητα έμεινε ο αγώνας Πανιωνίου-Ρεθύμνου. Ίδια φαίνεται να είναι και η περίπτωση των δικαιωμάτων της Formula 1 στον Alpha.

    Επιπλέον, σαν να μην έφτανε αυτό την πολιτική αστοχία και την έλλειψη σχεδιασμού της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών καταδεικνύει η περίπτωση του Μουντιάλ του 2014, για το «πακέτο» του οποίου η ΕΡΤ είχε πληρώσει 14 εκατ. ευρώ και στο οποίο περιλαμβάνονται άλλες δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις το Confederation Cup και το Under 20.

    Ωστόσο, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ το Υπουργείο Οικονομικών φέρεται να πούλησε τα δικαιώματα του Confederation Cup στον ΣΚΑΪ χωρίς όμως να λάβει υπόψη συμβόλαιο που είχε υπογραφεί με την ΕΡΤ, σύμφωνα με το οποίο για οποιαδήποτε μορφή εκχώρησης των δικαιωμάτων οφείλεται η πρότερη συναίνεση της EBU αλλά και της FIFA με αποτέλεσμα οι τελευταίες να ετοιμάζουν αγωγές κατά του ελληνικού Δημοσίου διεκδικώντας υπέρογκες αποζημιώσεις.

    Παράλληλα, προβλήματα δημιουργούνται με το Champions League, για το οποίο η ΕΡΤ έχει πληρώσει 31,5 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα 2012-1015. Τα ματς της διοργάνωσης, θα μετέδιδαν με εναλλαγές ανά αγώνα, η ΕΡΤ και η Nova. Το συμβόλαιο απαγορεύει ξεκάθαρα την αντικατάσταση του ενός φορέα από τον άλλο με συνέπεια να υπάρχει ο κίνδυνος η UEFA να ζητήσει την πληρωμή ρητρών εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπονται στο συμβόλαιο. Επιπλέον, αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο μπορούν να διεκδικήσουν οι επίσημοι χορηγοί του Champions League για τα διαφυγόντα κέρδη που θα έχουν από την απώλεια του διαφημιστικού χρόνου,

    Επειδή είναι πλέον εμφανής η πολιτική αστοχία και η προχειρότητα της Κυβέρνησης με το λουκέτο στην ΕΡΤ,

    Επειδή τα κύρια θύματα με το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι άμεσα οι χιλιάδες απλοί εργαζόμενοι και όπως τελικά αποδεικνύεται θύματα είναι έμμεσα και όλοι οι Έλληνες πολίτες,

    Επειδή το Υπουργείο Οικονομικών πουλάει κοψοχρονιά τα δικαιώματα που είχε αγοράσει η ΕΡΤ σε ιδιωτικά κανάλια και κατά προτίμηση στα φιλοκυβερνητικά,

    Επειδή υπάρχουν ήδη ατράνταχτα παραδείγματα εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγαλοκαναλαρχών αφού αγοράζουν τα δικαιώματα που είχε η ΕΡΤ σε εξευτελιστικές τιμές,

    Επειδή οι μιντιακοί «νταβατζήδες» κάνουν «πάρτι» κερδών με τις Κυβερνητικές ευλογίες εις βάρος του ελληνικού λαού,

    Επειδή η κακοδιαχείριση από την Κυβέρνηση σε ο,τι αφορά την πρώην ΕΡΤ που ζημιώνει το δημόσιο δεν μπορεί να συνεχιστεί,

    Επειδή το ελληνικό Δημόσιο θα έχει απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από ρήτρες, αποζημιώσεις, διαφυγόντα κέρδη διαφημίσεων κ.α. με το λουκέτο στην ΕΡΤ, η οποία είχε τα δικαιώματα για: το Κύπελλο Συνομοσπονδιών εθνικών ομάδων (Μουντιαλίτο), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, το οποίο διεξάγεται τον Ιούλιο στη Βαρκελώνη, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου τον Αύγουστο στη Μόσχα, το Champions League, το οποίο ξεκινά τον Αύγουστο. Στη συνέχεια τον Σεπτέμβριο ακολουθούν το Ευρωμπάσκετ με τη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας και το Ευρωβόλεϊ,

    Επειδή τον τραγέλαφο της Κυβέρνησης με το κλείσιμο της ΕΡΤ θα τον πληρώσει πολύ ακριβά το ελληνικό Δημόσιο και κατ’επέκταση οι Έλληνες πολίτες,

    Επειδή η ελληνική κοινωνία οφείλει να γνωρίζει τα «δωράκια» που δίνονται από την Κυβέρνηση στα ιδιωτικά κανάλια που υποστηρίζουν την πολιτική της εξαθλίωσης,

    Επειδή τα τηλεοπτικά «εξαπτέρυγα» και «παπαγαλάκια» των Μνημονίων απολαμβάνουν της κρατικής και πολιτικής ευνοιοκρατίας την ώρα που η ελληνική κοινωνία εξαθλιώνεται,

    Επειδή η διαχείριση των δικαιωμάτων της ΕΡΤ από το Υπουργείο Οικονομικών αγγίζει τα όρια της κοινωνικής πρόκλησης,

    ΕΡΩΤΑΣΘΕ

    1. Ποια είναι τα διαφυγόντα κέρδη για την ΕΡΤ και τους Έλληνες φορολογούμενους;

    2. Ποιος θα επωμιστεί τα ποσά από τις ρήτρες, τις αποζημιώσεις και τις δικαστικές διεκδικήσεις για τα τηλεοπτικά γεγονότα που επρόκειτο να προβάλλει η ΕΡΤ και δεν θα το κάνει; Θα αναγκαστεί το ελληνικό Δημόσιο να πληρώσει όλα αυτά τα υπέρογκα χρηματικά ποσά;

    3. Με ποιον τρόπο διαχειρίζεται τα δικαιώματα της ΕΡΤ το Υπουργείο Οικονομικών; Προβαίνει σε διαγωνισμούς για την πώλησή τους; Εάν προβαίνει σε διαγωνισμούς πότε και που ανακοινώνονται;

    4. Ποια είναι τα δικαιώματα που είχε αγοράσει η ΕΡΤ και πόσο τα είχε αγοράσει; Να κατατεθούν αναλυτικά η λίστα με τα δικαιώματα και τα αντίστοιχα τιμολόγια.

    5. Ποια από αυτά τα δικαιώματα έχουν πωληθεί και σε ποιους;Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

    6. Αν η FIFA και η EBU καταφύγουν δικαστικά διεκδικώντας αποζημιώσεις για τις μη μεταδόσεις των αγώνων, θα επωμιστούν την αποπληρωμή των αποζημιώσεων το ελληνικό Δημόσιο και κατά συνέπεια οι Έλληνες πολίτες;

    7. κ. Υπουργέ σε τι ύψος ανέρχεται το ποσό που πωλήθηκαν τα δικαιώματα μετάδοσης του τελικού των play offs στο μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό από το Υπουργείο Οικονομικών στον ΣΚΑΪ; Αληθεύει ότι πωλήθηκαν σε εξευτελιστική τιμή συγκριτικά με την τιμή που τα είχε αγοράσει η ΕΡΤ;

    8. Με ποια διαδικασία έγινε η πώληση των δικαιωμάτων μετάδοσης του τελικού των play offs στο μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό από το Υπουργείο Οικονομικών στον ΣΚΑΪ; Έγινε διαγωνισμός; Εάν ναι, που ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός και ποιοι συμμετείχαν;

    9. Με ποια κριτήρια δόθηκαν τα δικαιώματα μετάδοσης του αγώνα στον ΣΚΑΪ;

    10. κ. Υπουργέ ποιος ο λόγος της μη μετάδοσης του αγώνα μεταξύ του Πανιωνίου και του Ρεθύμνου που θα προβαλλόταν από την ΕΡΤ;

    11. κ. Υπουργέ αληθεύει ότι τα δικαιώματα της Formula 1 δόθηκαν στον Alpha; Εάν ναι, σε τι ύψος ανέρχεται το ποσό που πωλήθηκαν; Έγινε διαγωνισμός; Εάν ναι, που ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός και ποιοι συμμετείχαν;

    12. Αν η UEFA καταφύγει δικαστικά διεκδικώντας την πληρωμή ρητρών εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπονται στο συμβόλαιο και οι επίσημοι χορηγοί του Champions League διεκδικήσουν αποζημιώσεις για τα διαφυγόντα κέρδη που θα έχουν από την απώλεια του διαφημιστικού χρόνου, θα επωμιστούν την αποπληρωμή τους το ελληνικό Δημόσιο και κατά συνέπεια οι Έλληνες πολίτες;

    13. κ. Υπουργέ ποιες θα είναι οι ακριβείς απώλειες που θα έχει το ελληνικό Δημόσιο από ρήτρες, αποζημιώσεις, διαφυγόντα κέρδη διαφημίσεων κ.α. με το λουκέτο στην ΕΡΤ;

    14. κ. Υπουργέ δεν θεωρείτε ότι από το λουκέτο της ΕΡΤ βγαίνουν τελικά κερδισμένα τα ιδιωτικά κανάλια;

    15. κ. Υπουργέ δεν θεωρείτε ότι τελικά το λουκέτο στην ΕΡΤ θα στοιχίσει πολύ περισσότερο στους Έλληνες πολίτες από ότι στοίχιζε η ΕΡΤ;

    16. Ποια είναι η προσωπική σας άποψη πάνω στο ζήτημα κ. Υπουργέ;

    17. κ. Πρωθυπουργέ δεν θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και αξιοκρατία στην πώληση των δικαιωμάτων της ΕΡΤ;

    18. Ποια είναι η προσωπική σας άποψη πάνω στο ζήτημα κ. Πρωθυπουργέ;

    Ο ερωτών Βουλευτής

    Νίκος Ι. Νικολόπουλος

    Γενικός Γραμματέας Χριστιανοδημοκρατικού

    Κόμματος Ελλάδος

    http://poikilotropos.blogspot.gr

    http://www.polispost.com/article/19978/nikolopoylos-skandalo-megatonon-apokalyptetai-me-to-loyketo-stin-ert…

  2. Κερδοφόρος η ΕΡΤ. Έδινε στον προυπολογισμό πάνω από 80 εκ ευρώ, θα έδινε το 2013 και 2014, 80-84 εκ

    Τον Ιούνιο η Humanité είχε δημοσιεύσει έγγραφο που έδειχνε ότι η ΕΡΤ ήταν επικερδής.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Παρόν της 13ης Οκτωβρίου, που αναρτούμε παρακάτω, η ΕΡΤ δεν ήταν απλά κερδοφόρα αλλά προκύπτει πως το 2010 κατέβαλε στο δημόσιο και τα ταμεία 86 εκατ. ευρώ , το 2011 , 81 εκατ. ευρώ, το 2012, 83 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2013 προυπολόγιζε το ποσό των 80 εκατ. ευρώ και για το 2014 το ποσό των 84 εκατ. ευρώ.

    Η αλήθεια των αριθμών είναι αδυσώπητη στην περίπτωση της ΕΡΤ. Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Θανάσης Παπαγεωργίου στο Kontra αναφέρουν πως η ΕΡΤ ήταν κερδοφόρος και πλεονασματική, χωρίς δάνεια, εισφέροντας σημαντικά στον προϋπολογισμό.

    Κάτι που είναι σε γνώση και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος διατέλεσε υπουργός εθνικής οικονομίας και το 2011 ήταν υπό την εποπτεία του η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ το 2012 επέστρεψε από το ανταποδοτικό τέλος στο δημόσιο και στα ταμεία το ποσό 156 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 83 εκατ. ευρώ είναι με τη μορφή φόρων και εισφορών και τα 75 εκατ. προς το ΛΑΓΗΕ.Οι δύο πίνακες που αναδημοσιεύουμε είναι αποκαλυπτικοί για την περίπτωση της ΕΡΤ.

    Από ζημιογόνος τη δεκαετία του 2000, επανήλθε στην κερδοφορία τη διετία 2010-11, καλύπτοντας το σύνολο του δανεισμού της και εξαφανίζοντας το σύνολο των ζημιών της.

    Επιπλέον προκύπτει πως το 2010 κατέβαλε στο δημόσιο και τα ταμεία 86 εκατ. ευρώ , το 2011 , 81 εκατ. ευρώ, το 2012, 83 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2013 προυπολόγιζε το ποσό των 80 εκατ. ευρώ και για το 2014 το ποσό των 84 εκατ. ευρώ.

    Αυτά τα ποσά είναι που θα λείψουν από τον προυπολογισμό. Όταν έθεταν το ζήτημα αυτό οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στον υφυπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η απάντηση του Παντελή Καψή, ήταν πως δεν ήταν θέμα της αρμοδιότητας τους

    Επιστροφές της ΕΡΤ στην κεντρική κυβέρνηση, υπό τη μορφή φόρων/ εισφορών

    η συνέχεια εδώ
    http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/10/80-2013-2014-80-84.html

    L’Humanité: Révélations- Le groupe audiovisuel grec ERT était rentable

    L’Humanité: Révélations- Le groupe audiovisuel grec ERT était rentable

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.