ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΟ ΣΤΕ ΔΙΕΤΑΞΕ με απόφασή του την συνέχιση της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές

Αυτή η διαταγή να είστε βέβαιοι ότι θα εκτελεστεί. Όχι σαν την άλλη για την ΕΡΤ …

ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ 

Σας πραραθέτουμε την προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, με την οποία επιβάλλεται η κανονική συνέχιση των εργασιών της Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές. 

Με αυτό τον τρόπο το ΣτΕ αναστέλλει την ισχύ του σήματος της Πολεοδομίας Αρναίας, όχι απλά ανοίγοντας τον δρόμο, αλλά διατάζοντας την συνέχιση των εργασιών στις Σκουριές.

http://thrakilifenews.blogspot.gr/2013/06/ektakto-to-ste-dietaxe-me-apofasi-tou.html

“ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ την αναστολή εκτελέσεως του με αρ. πρωτ. 786/10-6-2013 σήματος του Τμήματος Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής καθ’ο μέρος απαγορεύει την εκτέλεση των εργασιών έδρασης του μηχανολογικού εξοπλισμού (διαμορφώσεις χώρων, κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα, μεταλλικές κατασκευές) που προβλέπονται στην Δ8/5/Φ.12.7/9452/1794/13.5.2013 άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών της Διεύθυνσης Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών του ΥΠΕΚΑ”.

Στις 10-6-2013 το Τμήμα Πολεοδομίας είχε διακόψει τις εργασίες στις Σκουριές “καθώς έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκσκαφές και άλλες κατασκευές χωρίς άδεια δόμησης“. Στη συνέχεια “προκειμένου να αποσαφηνιστεί η νομιμότητα των διαπιστωθεισών εργασιών και κατασκευών από τους συναρμόδιους φορείς (σε περίπτωση αποκλειστικής τους αρμοδιότητας για την αδειοδότηση)” το Τμήμα Πολεοδομίας συνένταξε διερευνητικό ερώτημα προς το ΥΠΕΚΑ και την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος. Τα δυο αυτά έγγραφα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Ερωτηματικά στην απόφαση του ΣτΕ για αναστολή εκτελέσεως της απαγόρευσης οικοδομικών εργασιών στις Σκουριές

Σχετικά:

Aίτηση ασφαλιστικών μέτρων για διακοπή της υλοτόμησης από την Ελληνικός Χρυσός στο ρέμα του Καρατζά

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ και διευκρινίσεις

Απόφαση 236/2013 της Επιτροπής Αναστολών της 20ης.6.2013 επί της Αιτήσεως Αναστολής της ΠΟΣΠΕΡΤ.

By justiceforgreece

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.