«Αποκατάσταση νομιμότητας» με την ΠΝΠ εκτός ισχύ ;;;

Με το μανδύα της «αποκατάστασης της νομιμότητας» προσπάθησε η κυβέρνηση να περιβάλλει την αστυνομική επιχείρηση φίμωσης της ελεύθερης φωνής της ΕΡΤ. Μέσα στη μεγάλη της σπουδή τεχνηέντως «ξεχνά» ότι η περίφημη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάσει της οποίας η ΕΡΤ έχει καταργηθεί δεν τελεί σε ισχύ από τις 18 Οκτωβρίου.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που θυμούνται… διότι η διαβόητη ΠΝΠ αφέθηκε να εκπνεύσει λόγω παρέλευσης του χρονικού ορίου για την κύρωσή της από τη Βουλή. Η κυβέρνηση ακύρωσε αιφνιδιαστικά την προγραμματισμένη συζήτηση της στις 9/10 παραπέμποντας την ανεπιστρεπτί στις καλένδες, προκειμένου να παρακαμφθεί ο σκόπελος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που έλεγαν ότι δεν θα την ψηφίσουν.

Τελικά αυτό που έφθασε στη Βουλή στις 26 Νοεμβρίου ήταν μια τροπολογία εντός νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ η οποία νομιμοποιούσε τον ειδικό λογαριασμό για το κλείσιμο της ΕΡΤ και επικύρωνε τη συγκρότηση της ΝΕΡΙΤ.
Όσο για τη Δημόσια Τηλεόραση που λειτουργεί υπό πλήρη αδιαφάνεια και εκτός των ορίων νομιμότητας, ούτε λόγος…

Όταν δε ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε τηλεοπτικό κανάλι από βουλευτή της αντιπολίτευσης για ποια αποκατάσταση της νομιμότητας μιλά όταν δεν υπάρχει καν σε ισχύ η ΠΝΠ η οποία δεν επικυρώθηκε ποτέ, απάντησε «αποστομωτικά» πως υπάρχει η επικύρωση από το ΣτΕ, το οποίο να σημειώσουμε δεν έχει εκδόσει καν απόφαση!

Μετά από αυτά και μόλις λίγες ώρες μετά την ψήφιση τροπολογίας που εκχωρεί δωρεάν τις ψηφιακές τηλεοπτικές συχνότητες στα μεγάλα κανάλια (η ΔΤ είναι πάλι εκτός, τυχαίο;) , δίνοντας τους παράλληλα «άφεση αμαρτιών» για την 23χρονη παράνομη λειτουργία τους, η κυβέρνηση μπορεί θεωρεί ότι δικαιούται να επιβάλλει τη νομιμότητα ως η άξια θεματοφύλακάς της.

http://www.ertopen.com/eidiseis/item/8652-«apokatastash-nomimothtas»-me-thn-pnp-ektos-ischyos#.UnuPOJGhRTt

ΣΧΟΛΙΟ: ΜΑ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΩ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ … ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (!) ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ! Λεπτομέρειες εδώ https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/11/07/αποκάλυψη-με-υπουργική-και-όχι-εισαγγ/ (δείτε και τα σχόλια)

Σχετικό:

Τα 2 ΦΕΚ της κατάργησης της ΕΡΤ

4 comments on “«Αποκατάσταση νομιμότητας» με την ΠΝΠ εκτός ισχύ ;;;

  1. Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

    Η κυβέρνηση επέλεξε την αστυνομική επέμβαση στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή “για να θολώσουν τα νερά με την τρόικα και τα μέτρα” δήλωσε.
    Επισήμανε ότι το κτίριο βρέθηκε σε άριστη κατάσταση και επέρριψε στον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη την ευθύνη για τη μη απογραφή ως τώρα του υλικού που υπάρχει στις εγκαταστάσεις, την οποία, όπως είπε, είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι με εξώδικο από τα μέσα Ιουλίου.

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=396900

    ο εισαγγελέας μας ενημέρωσε ότι δεν έχει καμία εντολή αλλά λίγο μετά μας συλλάβανε ..

  2. Κεδίκογλου για ΕΡΤ:

    Έγινε αποκατάσταση της νομιμότητας
    «Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας.
    Το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και η επέμβαση έγινε παρουσία Εισαγγελέα».

    http://www.newsbomb.gr/politikh/story/366965/kedikogloy-gia-ert-egine-apokatastasi-tis-nomimotitas-vid#ixzz2jyGvdXOS

    Ο Μητσοτάκης στη Βουλή

    Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης

    «Δεν μπορώ να καταλάβω πότε η νομιμότητα και η εφαρμογή του νόμου είναι πρόβλημα. Δεν μπορώ να καταλάβω ποια θα ήταν η αντίδραση όλων αυτών που φωνάζουν γιατί βέβαια είναι πολύ πιασάρικο να φωνάζεις μαζί με διαδηλωτές. Δεν μπορώ να καταλάβω ποια θα ήταν η αντίδρασή τους αν τους είχαν καταλάβει το σπίτι. Δεν μπορώ να καταλάβω πότε ο καθένας θα μπορεί να καταλαμβάνει ένα δημόσιο κτίριο χωρίς κανένα κόστος. Αυτές τις ερωτήσεις έχω να κάνω και όποιος μου τις απαντήσει μετά μπορεί να αντιδράσει κιόλας».

    «Η αποκατάσταση της νομιμότητας, η ελεύθερη και καθολική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι επιβεβλημένο καθήκον των συντεταγμένων αρχών της πολιτείας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

    Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ακόμα ότι «η συνέχιση της παράνομης κατάληψης της ΕΡΤ στρέφεται εναντίον των εργαζομένων που, αν και έχουν αξιολογηθεί αξιοκρατικά, δεν μπορούν να πιάσουν δουλειά, κατά της ανασυγκρότησης και αναβάθμισης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, κατά της προετοιμασίας της Ελλάδας εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    Υποστηρίζει δε ότι «οι μόνοι που αντιδρούν είναι αυτοί που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε παραμάγαζο για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων καλύπτοντας μια μικρή μειοψηφία εργαζομένων» και πως «κανείς σήμερα δεν μπορεί στο όνομα του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού να σταματήσει την αναβάθμιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

    ΠΑΣΟΚ για ΕΡΤ: Αποκατάσταση της νομιμότητας

    ΠΟΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ;;; ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ!

  3. ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΚΟΛΠΟ !!!!!

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/2013

    Δεν θα συζητηθεί αύριο Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ, μετά από σχετική παρέμβαση του ΠαΣοΚ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που συμφωνήθηκε σε κυβερνητικό επίπεδο είναι να εκπνεύσει η ΠΝΠ και ακολούθως τα όποια νομικά κενά υπάρχουν και αφορούν την ΕΡΤ να παραπεμφθούν σε νέα ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται σε τροπολογία η οποία θα εισαχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα «βραχιολάκια».

    Σημειώνεται, πάντως, ότι η ακύρωση της ΠΝΠ δεν παράγει έννομα αποτελέσματα εις ότι αφορά τα μέχρι τώρα δεδομένα με το κλείσιμο της ΕΡΤ, δηλαδή δεν αλλάζει κάτι ως προς αυτό, αφού θεωρείται ότι μετά το «λουκέτο» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την ίδρυση του νέου φορέα ΝΕΡΙΤ Α.Ε. η ουσία της ΠΝΠ έχει εκπληρωθεί.

    Υπενθυμίζεται ότι το ΠαΣοΚ είχε ταχθεί κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και είχε δηλώσει ότι δεν θα την ψηφίσει, ενώ είχε καταθέσει από κοινού με την ΔΗΜΑΡ πρόταση νόμου για την ακύρωσή της. Τέλος, τα υπόλοιπα θέματα που αφορούσε η ΠΝΠ σχετικά με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του δημοσίου θα ρυθμιστούν εν ευθέτω χρόνω.

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=533807

    Να όμως που η κοινή υπουργική απόφαση Κεδίκογλου – Στουρνάρα στηρίχτηκε σε αυτή την ΠΝΠ !

    Κ.Υ.Α. αριθ. οικ. 02/11.6.2013
    Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης «Ελληνική Ραδιοφωνία − Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ − Α.Ε.)»

    Aριθ. OIK.02/11.6.2013 (ΦΕΚ Β’ 1414/11-06-2013)

    Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ − Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    .
    −Έχοντας υπόψη τις διατάξεις:

    1. α) Του άρθρου 14Β του Ν.3429/2005 «Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί (Δ.Ε.Κ.Ο.)»

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ 14Β του Ν.3429/2005 ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΝΠ !

    Δείτε εδώ https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/06/11/τα-2-φεκ-της-κατάργησης-της-ερτ/

    Το θέμα των ΠΝΠ και η κατάλυση του συντάγματος με αυτές είναι μεγάλο θέμα και θα το αναλύσουμε πάλι σύντομα.

  4. Pingback: ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 07.10.2009 – 11.10.2013 [Κατάλογος] « Αρχαία Ιθώμη

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.