ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Dei

ΠΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΗ : ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

          Η κλασική σας κινητοποίηση με διακοπές ρεύματος στους απλούς Πολίτες το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει και να επισπεύδει την κυβερνητική πολιτική πώλησης της ΔΕΗ. Οι λόγοι για αυτό το γεγονός έχουν ειπωθεί πολλές φορές και δεν θα υπεισέλθουμε εδώ. Εαν ακόμα δεν καταλαβαίνετε το γιατί ευχαρίστως θα σας το αναλύσουμε την Πέμπτη στην διαδικτυακή μας εκπομπή.

          Εαν πραγματικά θέλετε να σταματήσετε την παράνομη και αντισυνταγματική αυτή κυβέρνηση στην πώληση της μικρής ΔΕΗ και την γενική της ανθελληνική και αντιανθρωπιστική ασυδοσία τότε :

1. αντί να κατεβάσετε τους διακόπτες στον κόσμο και τις επιχειρήσεις του ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΩ.

2. ζητήστε επισήμως ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ “ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ Ή ΜΕΡΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΟΠΩΝ/ΤΟΠΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ;” για να αναστείλετε την ανωτέρω κινητοποίηση σας που περιγράφεται στο σημείο 1.

3. επανασυνδέστε το ρεύμα σε όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους Πολίτες (δηλαδή σε κάθε κτίριο κατοικίας). Εξ άλλου καλύπτεστε σε αυτό νομικά και από πολλές δικαστικές αποφάσεις περί πρόσβασης των ανθρώπων στο ρεύμα ως έκφραση του Ανθρωπίνου Δικαιώματος της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας.

          Έτσι και θα είστε προστάτες του Λαού και της Δημοκρατίας και κανείς δεν θα μπορέσει να σας πει τις γνωστές καραμέλες περί πληγής του τουρισμού, ταλαιπωρίας Πολιτών, κ. ά. ενώ ουσιαστικά θα έχετε πραγματικά δείξει την πραγματική δύναμη του Αφέντη Λαού.

          Εαν επιδοθείτε στις γνωστές διακοπές ρεύματος, πεθαμένες προσχηματικές διαδηλώσεις και παρόμοια άλλα φαιδρά που έχουν παταγωδώς και προβλεπόμενα αποτύχει σε αυτή την διελκυστίνδα θα αποδείξετε εμπράκτως ότι ως συνδικαλιστές είστε εχθροί του Λαού και στηρίγματα -δεκανίκια μιας αντιλαϊκής και ανθελληνικής κυβέρνησης και θα μας βρείτε απέναντι σας, όχι μαζί σας.

 

Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου

 

http://humansupport.gr/gr_news_more.php?nid=337

4 comments on “ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

  1. Ευρωπαϊκό φρένο στην πώληση της ΔΕΗ

    Αθήνα, 30 Ιουνίου 2014

    Προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εμπεριέχει διατάξεις που παραβαίνουν την κοινοτική νομοθεσία απευθύνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της απάντησης που έδωσε σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη.

    Στην ερώτηση του ο Κρίτων Αρσένης εφιστά την προσοχή της Κομισιον στην διάταξη που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ με την οποία θα απαγορεύεται στους πελάτες της λεγόμενης “μικρής ΔΕΗ” να αλλάξουν πάροχο ενώ ταυτόχρονα δεν επιτρέπει στην εναπομείνασα δημόσια ΔΕΗ για 6 μήνες να δώσει προσφορά για να τους επαναφέρει.

    Ο Γκίντερ Έτινγκερ, αρμόδιος επίτροπος για την Ενέργεια, επισημαίνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της οδηγίας 2009/72/ΕΚ για την ηλεκτρική ενέργεια οι πελάτες πρέπει να ειδοποιούνται δεόντως σχετικά με οποιαδήποτε πρόθεση τροποποίησης των συμβατικών όρων από τον προμηθευτή και να ενημερώνονται σχετικά με το δικαίωμα λύσης της σύμβασης το οποίο είναι ελεύθεροι να ασκήσουν αν δεν αποδέχονται τους νέους όρους. Η οδηγία υποχρεώνει επίσης τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν, για τους πελάτες που επιθυμούν να αλλάξουν προμηθευτές, ενώ τηρούν τους συμβατικούς όρους, ότι οι διαδικασίες αλλαγής ολοκληρώνονται εντός τριών εβδομάδων.

    Ταυτόχρονα στην απάντηση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι δεν έχει λάβει επαρκείς πληροφορίες από την ελληνική κυβέρνηση για να τοποθετηθεί στο ερώτημα του Κρίτωνα Αρσένη αν η υποχρεωτική μεταφορά του 30% των πελατών της ΔΕΗ στη νέα εταιρία θα συνιστούσε ή όχι κρατική ενίσχυση.

    Για το θέμα ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:

    «Η κυβέρνηση θέτει σε ομηρία περίπου δύο εκατομμύρια καταναλωτές προς όφελος του νέου ιδιώτη ιδιοκτήτη της “μικρής ΔΕΗ”. Παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και υποχρεώνει δύο εκατομμύρια καταναλωτές, που θα επιλεγούν τυχαία, να πληρώνουν τις αυξήσεις στο ρεύμα χωρίς να έχουν δυνατότητα να αλλάξουν εταιρεία. Κανείς δεν ξέρει ποιοι από τους σημερινούς καταναλωτές θα κληρωθούν για τον νέο ιδιώτη ιδιοκτήτη της “μικρής ΔΕΗ”. Θα αγωνιστούμε για να ακυρώσουμε την ομηρία των καταναλωτών, την καταπάτηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.”

    http://kritonarsenis.gr/actions/view/eyropa-ko-freno-sthn-polhsh-ths-deh

  2. Pingback: ΠΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΗ : ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ | topakas

  3. Τελικά ζήτησαν δημοψήφισμα όλοι της “αντιπολίτευσης”. Για το θεαθήναι βέβαια, γιατί φροντίσαν να ζητήσουν από ένα ο καθένας έτσι ώστε να μην διεξαχθεί κανένα.

    Ο νόμος πέρασε και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ146Α’/2014

    Δείτε τον εδώ :

    “Μικρή ΔΕΗ”: Νόμος 4273/11.07.2014 – Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.