Γ. Κασιμάτης: Δεν είμαστε στο χείλος του γκρεμού. ΠΕΦΤΟΥΜΕ!

Ουσιαστικά αρχίσαμε να πέφτουμε από καιρό, αλλά δεν μας άφησαν να το καταλάβουμε. Αυτό που έγινε με τις δανειακές συμβάσεις συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του πολιτισμένου κόσμου. Η Ελλάδα είναι δεμένη χειροπόδαρα. Οι ανομίες στις συμβάσεις αυτές είναι διάχυτες. Δεσμεύεται η εθνική κυριαρχία κλπ,κλπ

Δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουλ 2014 στο κανάλι Γεώργιος Κασιμάτης στο youtube

Προηγούμενη δήλωση: Η αντιπολίτευση λειτουργεί συστημικά δίνοντας έτσι μια επίφαση δήθεν Δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος κλπ

Συνέντευξη του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Κασιμάτη στην εκπομπή του Κώστα Ουίλς (ΑΡΤ FM 90.6). Ο γνωστός συνταγματολόγος επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι στην χώρα έχει γίνει πραξικόπημα ενώ σχολιάζοντας την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ έκανε λόγο για «εκδήλωση δουλείας και πλήρους υποταγής»

Μεταξύ άλλων, είπε επίσης ότι :

“Η αντιπολίτευση λειτουργεί συστημικά δίνοντας έτσι μια επίφαση δήθεν Δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος”
“Τα κόμματα που θέλουν να κάνουν πραγματική αντιπολίτευση πρέπει να προκαλέσουν Πολιτειακό πρόβλημα αποχωρώντας από τη Βουλή” “Όλα τα ΜΜΕ είναι κατευθυνόμενα ” Το πολίτευμα δεν λειτουργεί και ούτε η βουλή των Ελλήνων. Και δεν θέλησε κανείς, κανείς, μα κανείς να επιμείνει εις την αποκατάσταση αυτού του βασικού στοιχείου της δημοκρατίας  ” “Η αντιπολίτευση λειτουργεί συστημικά δίνοντας έτσι μια επίφαση δήθεν Δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος” “Τα κόμματα που θέλουν να κάνουν πραγματική αντιπολίτευση πρέπει να προκαλέσουν Πολιτειακό πρόβλημα αποχωρώντας από τη Βουλή” “Όλα τα ΜΜΕ είναι κατευθυνόμενα ως το πρόγραμμα επιβολής και υποδούλωσης της Ελλάδας και έτσι οι λαοί της Ευρώπης δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα ” 

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιαν 2014 στο κανάλι ved00gr στο youtube

 

ΣΧΕΤΙΚΑ :

 Κασιμάτης: Καθημερινή η παραβίαση του Συντάγματος και των Ευρωπαϊκών Συνθηκών

– Κασιμάτης: Η εξουσία που ασκείται βάσει των Συμβάσεων με την Τροικα είναι πραξικόπημα

Επειδή κάποτε θα δικαστούν, ας ξέρουν από τώρα ότι ο δόλος έχει ήδη αποδειχτεί [βίντεο]

– ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ: ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

2 comments on “Γ. Κασιμάτης: Δεν είμαστε στο χείλος του γκρεμού. ΠΕΦΤΟΥΜΕ!

  1. Δεν είναι, ασφαλώς, η πρώτη φορά που η πέννα του Γιώργου Κασιμάτη διαπιστώνει, χωρίς περιθώρια αμφιβολιών, τη φρίκη που βιώνουμε, και που πηγαίνει ολοένα στο χειρότερο. Εγώ, όμως, σε πείσμα των “success stories”, των “εξόδων από το τούνελ” κλπ, παραμένω αιθεροβάμων, και εξακολουθώ να απορώ, επειδή αδυνατώ να κατανοήσω το πως γίνεται να μην υπάρχει ποτέ αντίλογος των αρμοδίων, σε όσα συνεχώς γράφονται και υποστηρίζονται από καταξιωμένους, Έλληνες και ξένους επιστήμονες, με στοιχεία, αποδείξεις, εμπειρίες, Πως γίνεται, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, η Κυβέρνηση να μη θέλει να ακούσει…να προβληματιστεί…να λάβει υπόψη τις τόσες και τόσες βροντερές φωνές που της αποδεικνύουν με όλα τα μέσα, ότι πέφτουμε στο γκρεμό. Και, βέβαια, με την κυβερνητική αυτή άρνηση ισοπεδώνονται τα περισσότερα ΜΜΕ, που οι πρωτοκλασάτοι τους εμφανίζονται απολύτως ευτυχείς , κάθε φορά που ένα μη αναμενόμενο γεγονός, π.χ, η σύλληψη ενός τρομοκράτη, μπορεί να τροφοδοτήσει πρωτοσέλιδη ύλη, και μάλιστα για πολλές ημέρες…..η πτώση μας στο γκρεμό δεν είναι και τόσο ενδιαφέρουσα!
    Η Κυβέρνηση, εξάλλου, συγκεντρώνει στους κόλπους της, με τρόπο μεθοδικό και απαρέγκλιτο, άτομα που ….βλέπουν “success stories”, που τα ξέρουν όλα, και που απαξιούν να ακούσουν αυτούς που δίδαξαν γενιές και γενιές ελληνοπαίδων, αν και κάτι περισσότερο γνωρίζουν από τη μονοτονία των ανακοινώσεων αυτής της γνωστής συνομοταξίας των τραπεζικών.
    Το ότι πέφτουμε στο γκρεμό είναι, όντως, τραγικό. Αλλά, ακόμη τραγικότερο ίσως είναι, ότι πέφτοντας ακούμε τα ….παραμύθια της Χαλιμάς, που ακούραστα επαναλαμβάνονται από το σύνολο των αρμοδίων μας.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.