Αθήνα 29 Ιουνίου 2016
Προς τον
Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών
Κον Γεώργιο Νούλη
ΜΗΝΥΤΉΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης
οδός Κοραή 46, Νέα Σμύρνη, ΤΚ 17122
τηλ. 22950-72374 & 6972803818
Email:ixnilatis100@gmail.com
ΚΑΤΑ
Παντός υπαιτίου
Κύριε Εισαγγελέα,
Εδώ και είκοσι τρία, περίπου, χρόνια έχουμε αποδυθεί σε έναν άνισο αγώνα κατά της διαφθοράς στην Δημόσια Διοίκηση, αρχικά με τις απευθείας αναθέσεις έργων και κατόπιν με τις καταγγελίες μας, για κακοδιαχείριση στον Ειδικό Φορέα Δασών και για το πού διοχετεύθηκαν τα κονδύλια της Δασοπροστασίας και της Πυροπροστασίας, που κατέληξαν στην έκδοση δύο Πορισματικών Εκθέσεων των Επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών, που δικαίωσαν πλήρως τις απόψεις μας και η υπόθεση βρίσκεται, τώρα, στα χέρια του Κου Εισαγγελέα Διαφθοράς.
Η μακροχρόνια ενασχόλησή μας, με αυτά τα ζητήματα μάς πρόσφερε μια πολύτιμη εμπειρία, τόσο για το πως αντιμετωπίζονται οι εκτρωματικές αυτές καταστάσεις, όσο και για το τι κρύβεται πίσω από τις διάφορες μεθοδεύσεις των εμπλεκόμενων σε αυτές τις νοσηρές υποθέσεις.
Το σημαντικότερο «μάθημα» για μας αποτέλεσε η συνεχής προσπάθεια, που καταβάλουν τα κυκλώματα παράνομου πλουτισμού να ρίχνουν την τιμή των προς εκπλειστηρίαση αντικειμένων, ούτως ώστε να μένουν στα χέρια των εργοληπτών μεγάλα ποσά προς διανομή σε τρίτους.
Πρόσφατα, χρειάστηκε να ασχοληθούμε με τις δραστηριότητες του ΤΑΙΠΕΔ, όπου συναντήσαμε ένα σκηνικό πολύ γνώριμο για εμάς, αφού σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Χρηματοοικονομικά Πρότυπα και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η τιμή των προς εκποίηση ακινήτων θα έπρεπε να καθορίζεται από την αντικειμενική τους αξία, πράγμα που θα εκτόξευε την αρχική τιμή εκκίνησης, στο δεκαπλάσιο, περίπου, της τιμής, με την οποία παραχωρούνται τα ακίνητα, σήμερα.
Επειδή στα Δελτία Τύπου μας και στα δημοσιεύματα της Ιστιοσελίδας μας “ο Ιχνηλάτης” έχουμε αναφερθεί, εκτενέστατα, στις πρωτοβουλίες του ΤΑΙΠΕΔ, έχουμε γίνει και αποδέκτες πολλών πληροφοριών, για ανάλογες περιπτώσεις, όχι και τόσο γνωστές στην κοινή γνώμη.
Η εταιρεία των Ευάγγελου και Δημητρίου Γούτου είχε υποβάλει από 26-2-14 δημόσια προσφορά για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, με ελάχιστο τίμημα 21,8 δις ευρώ, υπολογίζοντας την αντικειμενική αξία του «Ελληνικού» στα 11,8 δις ευρώ και η προσφορά τους απερρίφθη, για να παραχωρηθεί, τελικά, η έκταση στα 915.000.000 € (!)
Εμείς δεν υποστηρίζουμε τη μια εταιρεία σε βάρος της άλλης, αφού κάτι τέτοιο μάς είναι εντελώς αδιάφορο, μη έχοντας καμία σχέση και κανένα οικονομικό ή άλλο συμφέρον, προς τούτο αλλά δράτουμε την ευκαιρία για να αποκτήσουμε πληροφορίες, από το παρασκήνιο των διαδικασιών παραχώρησης της έκτασης και παρεμβαίνουμε, από αγάπη για την Πατρίδα μας και για την εμπέδωση της διαφάνειας στις Δημόσιες σχέσεις.
Η εταιρεία αυτή, λοιπόν, έχει προχωρήσει σε δημόσιες καταγγελίες, για την όλη διαδικασία παραχώρησης, χρησιμοποιώντας ακραίους, βαρύτατους και απίστευτους χαρακτηρισμούς, για μεγάλο κύκλο θεσμικών παραγόντων, τις οποίες δεν κρίνουμε σκόπιμο να αναπαράγουμε επικοινωνιακά αλλά πίσω από αυτά, ένα έμπειρο μάτι θα διέκρινε τόσο το εύλογο των επιχειρημάτων (όχι των χαρακτηρισμών) αλλά και την πρωτογενή διάθεση της εταιρείας να ακολουθήσει μια νόμιμη και έντιμη διαδικασία.
Το αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα πάντα με τους καταγγέλοντες, να υποστούν έναν ανελέητο διωγμό σε βάρος τους, με πρωτοφανή, σύμφωνα με τα πάμπολα έγγραφά τους, αντίποινα, στα οποία περιλαμβάνουν και την κλήση τους για εξέταση “για εκκρεμείς υποθέσεις τους” από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι καταγγελίες τους στις Εισαγγελικές αρχές, αφορούσαν, τόσο το μη σύννομο της διαδικασίας παραχώρησης, όσο και το γεγονός ότι, κατά την άποψή τους, έχει δοθεί Εγγυητική Επιστολή του Δημοσίου υπέρ του ομίλου που τελικά επικράτησε για να παραχωρηθεί στον όμιλο Δημόσια γη, η οποία, μάλιστα, επιβάρυνε, κατά 915 εκατομμύρια ευρώ, το Δημόσιο χρέος.
Επίσης Σας γνωρίζουμε ότι, όπως αναφέρουμε στα από 18-4-16 και 20-6-16 Δελτία Τύπου μας, το Μικτό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο δηλαδή η κοινή Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ιδιοκτησίας Δασών και του Συμβουλίου Ιδιοκτησίας Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλαξίμου Περιουσίας έχει εκδόσει Γνωμοδότηση, που αφορά παραπάνω από τη μισή έκταση του “Ελληνικού”, η οποία έγινε, τελικά, αποδεκτή, κατά πληροφορίες μας, από τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία η περιοχές των Τραχώνων, όπου περιλαμβάνονται εκτάσεις του πρώην Αεροδρομίου, είναι Δημόσιες διαχειριστικά, πρόκειται, δηλαδή, για Εθνικές Γαίες, που το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει ότι απαγορεύεται η διάθεσή τους, γενικά, για κερδοσκοπικούς σκοπούς.
Αιτήσεις μας, με ανάλογο περιεχόμενο, έχουμε αποστείλει και προς τον κον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης και προς την Κα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και προς τον Κον Πρόεδρο Επιθεώρησης Δικαστηρίων και προς την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Παρακαλούμε να ελέγξετε την αλήθεια ή όχι των καταγγελόμενων, τα οποία σας γνωστοποιούμε, επ’ ωφελεία του Δημοσίου Συμφέροντος, καθότι η εν λόγω εταιρεία, κατόπιν των διαδραματισθέντων, έχει ήδη στραφεί κατά του Ελληνικού Δημοσίου.διεκδικόντας, από αυτό, αστρονομικά ποσά.
Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος
Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ
- Καταγγελία: Στο ένα δέκατο της τιμής παραχωρεί τα ακίνητά του το ΤΑΙΠΕΔ
- ΟΚΕ στον Πρόεδρο Επιθεώρησης Δικαστηρίων: Απαιτούνται παραδειγματικές διαδικασίες κάθαρσης στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα
- Hellenic Development Beteiligungs AG κατά ΤΑΙΠΕΔ, υπουργών οικονομικών και Τράπεζας της Ελλάδας για Χειραγώγηση/Κερδοσκοπία επί του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους
- Hellenic Development Beteiligungs to the General Prosecutor of the European Union
- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ “ΕΛΛΗΝΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ”, ΑΡ. ΠΡΩΤ. 000629
- ΟΚΕ στον Πρόεδρο Επιθεώρησης Δικαστηρίων: Απαιτούνται παραδειγματικές διαδικασίες κάθαρσης στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα
- Μνημόνιο Κατανόησης με Lamda Development: Θα πάει μακριά κύριοι το δούλεμα με το Ελληνικό;
- ΟΚΕ κατά παντός υπευθύνου για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης
- Μνημόνιο Κατανόησης με Lamda Development: Θα πάει μακριά κύριοι το δούλεμα με το Ελληνικό;
- Εξώδικο σε Τσίπρα και Τσακαλώτο: Παράνομη, επιβλαβής για το Ελληνικό Δημόσιο και χωρίς κανένα πραγματικό δημοσιονομικό όφελος η υπογραφή από την κυβέρνηση Μνημονίου Κατανόησης για την παραχώρηση του Ελληνικού στην εταιρεία Hellinikon Global I.S.A., με εγγυητή την Lamda Development, και η ψήφιση της σχετικής σύμβασης από τη Βουλή. (2 Ιουνίου 2016)
ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ! Και αυτό συμβαίνει επειδή:
– σύμφωνα με το αρθ. 40 ΚΠΔ και οι ιδιώτες οφείλουν να αναφέρουν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών ή σε οποιονδήποτε ανακριτικό υπάλληλο αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως, αν οι ίδιοι αντιληφθούν την τέλεση μιας τέτοιας πράξης.
– σύμφωνα με το άρθρο 36 ΚΠΔ η αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη γίνεται εάν ο αρμόδιος εισαγγελέας πληροφορηθεί με όποιο τρόπο την τέλεση του εγκλήματος (ακόμα και με ανώνυμη επιστολή ή εξ ακοης μαρτυρίας)
Και το αυτονόητο, επειδή ο κάθε Έλληνας είναι συνιδιοκτήτης της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας, της κοινής περιουσίας των Ελλήνων δηλαδή, και ως τέτοιος έχει αμεσότατο έννομο συμφέρον για την προστασία και την ορθή εκμετάλλευση / αξιοποίηση της.
Επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών και ξάδελφο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα με αίτημα να κοινοποιηθεί και σε αυτόν η επιστολή
———- Προωθημένο μήνυμα ———-
Από: Evangellos Goutos
Ημερομηνία: 5 Ιουλίου 2015 – 11:52 π.μ.
Θέμα: παράκληση θέλει ειδικό χειρισμό, σας τονίζω τα 35 δις τα αντλούμαι σε 6 μήνες διασφαλισμενα.
Προς: Giorgos Tsipras
Κοιν: tzanos manolis
υπ όψιν του Αξιότιμου Πρωθυπουργού της ελληνικής δημοκρατίας
Δημοσιονομικα ελάχιστα ισοδύναμα 21,8 δις ευρώ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΣΝΗ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
11. Κ.Α.ΟΦ. “Ελλήνων Πολιτεία “- Κοινωνικό Ανταποδοτικό Όφελος Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη – Εταιρική ∆ιακυβέρνηση α) 3% Κ.Α.ΟΦ.: Το ελάχιστο ποσόν, οριζόµενο επί του µικτού καθαρού τζίρου, µε ποσοστό 3% επί της τιµής εµπορικής εκµετάλλευσης ανά τετραγωνικό µέτρο του έργου “ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ” είναι το ελάχιστο ύψους 1,980 δις ευρώ. Το ποσόν του 1,980 δις ευρώ προκύπτει από την εµπορική εκµετάλλευση των εµπορικών και οικιστικών χρήσεων, και το ποσοστό του 3% ταυτίζεται και αυτό µε το σύνολο της δοµήσιµης επιφάνειας 3.300.000 τ.µ., οριζόµενο ποσοστιαία επί της επιτευχθείσας τελικής τιµής διάθεσης ανά τ.µ. β) Απόδοση – ∆ιαχείριση του συνολικού πόσου θα γίνει µέσω ιδρύµατος µε έδρα την Γερµανία και ειδικότερα στο Ντίσελντορφ για κοινωφελείς σκοπούς και θα διατίθεται για την στήριξη κοινωνικών ευπαθών οµάδων µέσω δωρεών στην Γερµανία και στην Ελλάδα . γ) Επιτροπή αξιολόγησης δωρεών (πρόβλεψη και όρος του καταστατικού) θα συσταθεί από εννεαµελή επιτροπή χωρίς τα µέλη αυτής να δικαιούνται αµοιβή (άµισθοι), θα απαρτίζεται δε από προσωπικότητες εγνωσµένου κύρους και αξίας. Η επιτροπή αξιολόγησης δεν θα έχει καµία σχέση µε την διαχείριση των χρηµάτων του ιδρύµατος, αλλά θα είναι µόνο το κεντρικό όργανο ελέγχου και απόφασης διάθεσης των χρηµάτων µετά από αξιολόγηση αιτηµάτων. Το σύνολο του συγκεντρωθέντος κεφαλαίου (ελάχιστο 1,980 δις) θα διατίθεται στην Γερµανία και στην Ελλάδα, σε ποσοστό ⅔ για την Ελλάδα τοποθεσία ανάπτυξης έργου και ⅓ για την Γερµανία. Μέσω συγκεκριµένου (website) ιστότοπου στο διαδίκτυο θα υπάρχει ανοιχτή πρόσβαση παρακολούθησης της ροής των κεφαλαίων και διαχείρισης αυτών σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου
Click to access 1.4-GREECE-PROJECT-ELLINON-POLITEIA-GREEK.pdf
παράβαση της υποχρεώσής «διεθνούς δημόσιας τάξης» (international public policy) εφαρμογή του Κανονισμού 44/2001, ενός σημαντικού νομοθετήματος του κοινοτικού κεκτημένου, έννοια της «διεθνούς δημόσιας τάξης» (international public policy)
ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ- ΜΕΤΟΧΩΝ -ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ – ΕΧΕΧΥΡΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ
Σύμβαση
Οι συμβάσεις, οι οποίες αποκαλούνται επίσης συνθήκες ή συμφωνίες, είναι πράξεις του δημοσίου διεθνούς δικαίου με ιδιαίτερο κύρος. Σύμβαση καλείται η συμφωνία που συνάπτεται μεταξύ πολλών κρατών και/ή διεθνών οργανισμών με σκοπό να παραγάγει έννομες συνέπειες στις αμοιβαίες σχέσεις τους και έναντι των πολιτών των συμβαλλομένων κρατών.
Οι συμβάσεις μπορούν να είναι διμερείς, δηλαδή να συνάπτονται μεταξύ δύο κρατών. Αυτό ίσχυε κυρίως κατά το παρελθόν, πριν συσταθούν διεθνείς οργανισμοί που προσφέρουν το ενδεδειγμένο πλαίσιο για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη πολυμερών συμβάσεων, δηλαδή συμβάσεων που συνάπτονται μεταξύ περισσοτέρων από δύο κράτη. Διαπραγματεύσεις για πολυάριθμες πολυμερείς συμβάσεις έχουν διεξαχθεί υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών, όπως η Διάσκεψη της Χάγης για το ιδιωτικό διεθνές δίκαιο ή το Συμβούλιο της Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, τα κράτη μέλη της ΕΟΚ διαπραγματεύθηκαν και συνήψαν, το 1968, τη Σύμβαση « Bρυξέλλες I ».
Προσφερόμενο τίμημα εξαγοράς
21,8 δις ευρώ υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους Μετοχές της ελληνικό ΑΕ δικαιικά αγαθά, άξια προστασίας
(θετικό οικονομικό δημοσιονομικό ευρωπαϊκό ισοδύναμο)
Κεφάλαιο ολοκλήρωσης επένδυσης αξιοποίησής έργου 13,2 δις ευρώ επένδυση έργου.
Δικαίωμα προαίρεσης χρήσης εταιρικού τίτλου
(G.HDBOND) ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ σε εταιρικό δάνειο 35 δις ευρώ, με εμπράγματη ενσώματη ασφάλεια (οικονομική αξία πώλησης, προσδιορισθείσα από διεθνή εμπράγματη ασφάλεια του οικοδομήσιμου μ 2 υπό την επωνυμία “ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ”.
Υποχρεωτική συγκέντρωση όλου του συνολικού κεφαλαίου ύψους 35 Δις Ευρώ,
υπέρ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων, θεματοφύλακες σε συνεργασία και με πιστωτικά ιδρύματα και συνεργάζομαι εταιρείες
Προνομιακό επιτόκιο έως την συγκέντρωση όλου του κεφαλαίου και την έκδοση του δανείου στους συμμετέχοντες (θα ανακοινωθεί μετά την συμφωνία με τα πιστωτικά ιδρύματα θεματοφύλακες)
6. Όροι Warrants G.HDBOND Συγκέντρωση κεφαλαίου ύψους 35 δις ευρώ σε Warrants Bonds, ίσο προς το 53% της ονοµαστικής αξίας του κυρίως καλυµµένου οµολογιακού δανείου “Ελλήνων Πολιτεία” ύψους 66 δις ευρώ µε µέγιστο χρονικό διάστηµα δέσµευσης των κεφαλαίων έως ένα έτος (με επιφύλαξη), από το άνοιγµα αγοράς δικαιωµάτων µέσω πιστωτικών ιδρυµάτων (θεµατοφύλακες Γερµανία – χρηµατοπιστωτικοί οργανισµοί).
6.1 Ασφάλεια επενδυτή: Warrants Bonds Στον επενδυτή επιστρέφεται όλο το καθαρό κεφάλαιο από τους θεµατοφύλακες – πιστωτικά ιδρύµατα, στην περίπτωση που εντός του χρονικού διαστήµατος από την έναρξη διάθεσης προς το ευρύ κοινό των Warrants Bonds, το συγκεκριµένο ακίνητο ή µεταβιβαστεί αλλού ή δεν συγκεντρωθεί το κεφάλαιο για την αγορά του ακινήτου ή για διάφορους όρους και προϋποθέσεις που θα αναγράφονται στο προσπέκτους της εταιρείας, εκδότριας των warrants bonds.
Το δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύει μόνο αυτά που είναι πρωτότυπα .
Το σύστημα του copyright, θέτοντας στο επίκεντρο την οικονομική διάσταση της πνευματικής ιδιοκτησίας, τείνει να θεωρεί πρωτότυπο οποιοδήποτε έργο δεν είναι απλή αντιγραφή και προϋποθέτει μια ελάχιστη εργασία ή επένδυση (sweat of the brow).
Το σύστημα επίσης του droit d’auteur , επικεντρομένο κυρίως στην καλλιτεχνική δημιουργία, απαιτεί το δημιούργημα να είναι έκφραση της προσωπικότητας του δημιουργού.
Το παρόν προϊόν G.HDBOND , υπηρεσία μας ως τίτλος«άϋλοι πόροι» (Sánchez, et al., 2001) , θα λειτουργήσει στην γερμανική και διεθνή αγορά μέσω ονομαστικής σταθερής αξίας που αναγράφεται επί του τίτλου και χρηματοδοτεί συγκεκριμένο έργο ή υπηρεσία, με τον ορισμό της πραγματικής οικονομικής αξίας του κυρίως τίτλου (Απόδειξη, ανάλυση & σύνθεση αξίας) που παράγεται μέσω της χρηματοδότησης.
Πνευματική Ιδιοκτησία Έργου Διεθνές Εθιμικό – Ενωσιακό – Γερμανικό Χρηματοοικονομικό Δίκαιο.
Εξαγορά μετοχών της (πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού) όπως ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες. Οι συμβάσεις, οι οποίες αποκαλούνται επίσης συνθήκες ή συμφωνίες, είναι πράξεις του δημοσίου διεθνούς δικαίου με ιδιαίτερο κύρος. Σύμβαση καλείται η συμφωνία που συνάπτεται μεταξύ πολλών κρατών και/ή διεθνών οργανισμών με σκοπό να παραγάγει έννομες συνέπειες στις αμοιβαίες σχέσεις τους και έναντι των πολιτών των συμβαλλομένων κρατών.
(This project is covered by the European Union Law)
https://lh6.googleusercontent.com/Sn3xwa0V6KvYVDx0b_rajSjGB_Olg3wHnCE76AbZE67wMicTK9tbZ6pVhOCDC5FO5xhCoTTwKiW3kq0_qzk0Kc8firmmfVcErfhxCtb1eX8Ib6Wv3rgTgMe5LfMOx4CpxSlwRmo
Δείτε τη Δημόσια Προσφορά “Ελλήνων Πολιτεία” ΕΔΩ: http://www.hdb-ag.de/wp-content/uploads/2012/06/1.4-GREECE-PROJECT-ELLINON-POLITEIA-GREEK.pdf
Αρχή της Επανόρθωσης κατά προτεραιότητα στην πηγή (2011-2015) ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , δημόσιες προσφορές εξαγοράς μετοχών ελληνικού δημοσίου χρέους 21,8 δις ευρώ, έργο “Ελλήνων Πολιτεία” στις 11/10/2011 και 26/02/2014 (Αίτημα έκδοσης Οικονομικής Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Διασυνοριακής Παραγγελίας http://www.hdb-ag.de/?cat=14&lang=gr), ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ, συνδεδεμένο και με την προστασία του Ευρωπαϊκού Νομίσματος (Ευρώ) από την Αρμόδια Εισαγγελική αρχή της Ελληνικής Δημοκρατίας – ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, 101-109 ΣΛΕΕ Η άμεση ισχύς του δικαίου της Ένωσης, βάσει της οποίας οι διατάξεις του δικαίου της ΕΕ ισχύουν πλήρως και ομοιόμορφα σε όλα τα κράτη μέλη και ιδρύουν δικαιώματα και υποχρεώσεις για τα κράτη μέλη αλλά και τους πολίτες τους, Άρθρο 5. – 1. Καμιά διάταξη του Συμφώνου αυτού δεν μπορεί να ερμηνευθεί ότι υπονοεί όπως έχει δικαίωμα ένα Κράτος, μια ομάδα ή ένα άτομο να επιδοθεί σε μια δραστηριότητα ή σε ενέργεια πράξεως που αποβλέπει στην καταστροφή των αναγνωριζομένων με το Σύμφωνο αυτό δικαιωμάτων ή ελευθεριών ή σε περιορισμούς μεγαλύτερους από αυτούς που προβλέπονται με το Σύμφωνο. 2. Είναι απαράδεκτος οποιοσδήποτε περιορισμός ή παρέκκλιση από τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου που είναι αναγνωρισμένα ή ισχύουν σε οποιαδήποτε χώρα με νόμους, συμβάσεις, κανονισμούς ή έθιμα, με το πρόσχημα ότι το Σύμφωνο αυτό δεν αναγνωρίζει τέτοια δικαιώματα ή τα αναγνωρίζει σε μικρότερα βαθμό. Αιτία χειραγώγηση της ελληνικής οικονομίας απόκρυψης Καθαρής περιουσίας εις γνώση των Θεσμικών Ευρωπαϊκών – Πολιτειακών Οργάνων. Εμπορία επιρροής, στον Ε.Ο.Χ. επί σκοπού ευρωπαϊκού κοινωνικού μείζονος ενδιαφέροντος για πολίτες, πιστωτές της Ένωσης και του ΔΝΤ.
Διακρατική συμφωνία πιστωτών γενική και άμεση ισχύ των γενικά παραδεδεγμένων κανόνων του διεθνούς δικαίου στην έννομη τάξη Κράτους – Συνθήκη του Μάαστριχ (Άρθρο 3Α, 102 Α) – Ν. 3845/2010, Ν 3986/2011& Ν.4254/2014 διεθνές ενωσιακό δίκαιο (διεθνείς υποχρεώσεις ελληνικού δημοσίου χρέους), άρθρο 28 παρ. 1 του Ελληνικού Συντάγματος, «οι γενικά παραδεδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου». (link ). ΠΗΓΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ 8/5/2010 (Τριτενέργεια, Δημόσιο συμφέρον της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας)
http://www.hdb-ag.de/
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΝΑΦΟΡΑ (ΕΝΩΣΙΑΚΟ ∆ΙΚΑΙΟ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ της Ανωνύµου Εταιρείας, µε την επωνυµία “Hellenic Development Beteiligungs AG (01/07/2014)
Χειραγώγηση – Κερδοσκοπία επί του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους
Σύμφωνα με τις διεθνείς νομικές πράξεις, η έκθεση προσδιορίζει τη διαφθορά με την ευρεία έννοια, ως κάθε «κατάχρηση εξουσίας για ιδιωτικό όφελος
α) Κατάφωρη Παραβίαση, Ενωσιακού ∆ικαίου Ιδιαίτερα μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος – Αξίας -μείζονος ∆ημοσίου Συμφέροντος, που βλάπτουν σοβαρά την Εθνική Ελληνική – Ενωσιακή Οικονομία, παραβίαση οδηγιών, «δημόσιες συμβάσεις» (2006/C 179/02)
β) Παράνομη, Χειραγώγηση, Αξίας, τιμής, ακίνητης ελληνικής περιουσίας (Άυλα και ενσώματα περιουσιακά στοιχεία) παράβαση άτυπων διεθνών όρων των δανειακών συμβάσεων του Ελληνικού ∆ημοσίου Χρέους
Αξία χρήσης (Value in use): Η παρούσα αξία των μελλοντικών ταμειακών ροών που αναμένεται να προκύψουν από τη συνεχή χρήση ενός περιουσιακού στοιχείου (ή μιας μονάδας δημιουργίας χρηματοροών), και από τη διάθεσή του (της) στο τέλος της ωφέλιμης ζωής του (της).
Εύλογη αξία (Fair value): Η τιμή ανταλλαγής ενός περιουσιακού στοιχείου ή διακανονισμού μιας υποχρέωσης, μεταξύ πρόθυμων και ενήμερων μερών που ενεργούν υπό κανονικές, στην αγορά, συνθήκες.
http://www.hdb-ag.de/?p=3237&lang=gr
Με εκτίμηση
Ε Γούτος
υγ
ΕΝΝΟΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ
σχετικά,μεταβολή δικαίου, εισαγγελικές γερμανικές αρχές καθώς οι ελληνικές δυστυχώς για εμάς……ουδεμία προστασία μας έδωσαν.
08/09/2014 Μηνυτήρια αναφορά ΟΚΕ κατά βουλευτών που επωφελήθηκαν από την ψήφιση του νόμου για τα δάση
https://justiceforgreece.wordpress.com/αναφορές/οκε-κατά-βουλευτών-που-επωφελήθηκαν-α/
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΜΕ ΜΕΤΟΧΟ ΑΠΟ ΤΑ CAYMAN, ΜΕ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΟΛΙΣ 31.000€, ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!
Πολύ ωραία τα video που παρουσιάζονται για το Ελληνικό, για τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και του κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας, αλλά δεν έχει απαντηθεί το κύριο ερώτημα ποιοι είναι αυτοί που θα επενδύσουν το ποσό των 8 δις ευρώ και το κυριότερο πως θα βρεθούν αυτά τα κεφάλαια.
Αν πιστέψει κανείς την εφημερίδα ΑΥΓΗ, την συμφωνία υπέγραψε κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής τη Lamda Development , η επίσημη ανακοίνωση του Προέδρου ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει μόνο την Lamda Development, ενώ η ανακοίνωση της Lamda Development, αναφέρει πως την συμφωνία υπέγραψαν εκτός από την ίδια την εταιρεία και η εταιρεία «HELLINIKON Global I. S.A.»
HELLINIKON Global I. S.A.
Η πραγματικότητα λοιπόν είναι πως η συμφωνία για την πώληση των μετοχών της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.» έχει υπογραφεί, από μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, την «HELLINIKON Global I. S.A.» η οποία ιδρύθηκε στις 4-1- 2014 με μοναδικό μέτοχο την «Sete Holdings S.à r.l (Λουξεμβούργο)» και μετοχικό κεφάλαιο μόλις 31.000€.
Η «Sete Holdings S.à. r.l.» ιδρύθηκε στις 29-12-2011 με μοναδικό μέτοχο την εταιρεία «AUREA FINANCE COMPANY SA» και μετοχικό κεφάλαιο μόλις 50.000€.
Η εταιρεία «AUREA FINANCE COMPANY SΑ» με έδρα το Λουξεμβούργο ιδρύθηκε στις 25-2-1994. Για την συγκεκριμένη εταιρεία γίνεται αναφορά στα Panama papers.
Το Διοικητικό Συμβουλίου της «Hellinikon Global I S.A.» αποτελείται από τους:
Emmanuel Bussetil Evgenia Paizi David Barrett
Ο Emmanuel Bussetil αποτελεί Chief Financial Officer του Latsis Group ενώ συμμετείχε και στο Δ.Σ. της Lamda Development μέχρι τις 5-6-2014.
Η Evgenia Paizi αποτελεί Director of Business Planning the SETE Family Office στη Geneva και συμμετέχει σήμερα στο Δ.Σ. της Lamda Development.
Butterfield Bank (Cayman) Limited
Στις 6 Φεβρουάριου 2012 και τις 500 μετοχές, αξίας 50.000€ της εταιρείας «Sete Holdings S.à.r.l», εξαγόρασε από την εταιρία «Aurea Finance Company», η εταιρεία «Butterfield Bank (Cayman) Limited» της οποίας τα στοιχεία είναι τα παρακάτω:
Ονομασία εταιρίας: Butterfield Bank (Cayman) Limited
Αριθμός μητρώου εταιρείας: 15657
Διεύθυνση έδρας: 68, Fort Street, Grand Cayman KY1-1107, Cayman Islands
Διευθυντής εταιρείας: Alexandre MARGUET
Δηλαδή μία εταιρεία από τα Cayman, είναι ο μέτοχος της εταιρείας που υπέγραψε την σύμβαση για το Ελληνικό.
Για να βρεθεί το ποιοι είναι οι μέτοχοι της εταιρείας από τα Cayman, θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας.
Η μόνη πηγή πληροφόρησης που υπάρχει για την εταιρεία «Butterfield Bank (Cayman) Limited», προέρχεται από το Bloomberg, το οποίο αναφέρει πως η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει υπηρεσίες, εταιρικών και τραπεζικών εργασιών, στις Βερμούδες, Μπαρμπάντος, τα νησιά Κέιμαν, αλλά και διεθνώς. Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Διευθυντής είναι ο Michael McWatt. Πιθανότατα η εταιρεία αποτελεί μέλος του ομίλου Butterfield Group με έδρα τα νησιά Cayman.
Στις 31-3-2014 η Lamda Development εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει:
«H Lamda Development S.A. ενημερώθηκε σήμερα, 31.3.2014, από το ΤΑΙΠΕΔ ότι είναι ο προτιμητέος επενδυτής για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.. Με τη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώνεται μια σύνθετη διαγωνιστική διαδικασία διαρκείας 27 μηνών.
Η Lamda Development S.A. και το Global Investment Group (το οποίο απαρτίζεται από την εταιρεία Al Maabar από το Abu Dhabi, από τον κινεζικό όμιλο Fosun Group και λοιπά ευρωπαϊκά κεφάλαια) που υποστηρίζει την πρόταση της εταιρίας …»
Στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ ,τις 31-3-2014, με την οποία ανακηρύχτηκε ο προτιμητέος επενδυτής, γίνεται αναφορά για επενδυτικό σχήμα, που στηρίζει την προσφορά της Lamda Development, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά σε ποιους συμμετέχουν στο σχήμα. Στην ανακοίνωση για την υπογραφή της συμφωνίας για το Ελληνικό, δεν γίνεται καμία αναφορά στο «Global Investment Group» παρά μόνο για την εταιρεία «HELLINIKON Global I. S.A.».
CONSOLIDATED LAMBDA HOLDINGS S.A(Liechtenstein)
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Lamda Development, στις 16-3-2016 το 51% των μετοχών της, το κατέχει η εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, «CONSOLIDATED LAMBDA HOLDINGS S.A.»
Η CONSOLIDATED LAMBDA HOLDINGS S.A. ιδρύθηκε στις 2-7-1999 με κύριο μέτοχο την CONSOLIDATED LAMBDA VENTURES FOUNDATION με έδρα το Liechtenstein. Η εταιρεία αυτή κατείχε τις 1999 μετοχές αξίας 199.900 USD ,ενώ ο Dr. Johannes Burger κατείχε 1 μετοχή αξίας 100 USD.
Στο αρχικό διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συμμετείχαν ως διευθυντές οι:
Cheikh Rayaz Uddin Ahmed Photios S. Antonatos Jacques Schroeder
O Photios S. Antonatos είναι σήμερα μέλος του Δ.Σ. της Lamda Development και σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας: :
«Ο κ. Φώτιος Αντωνάτος, κάτοικος Γενεύης, είναι νομικός σύμβουλος και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου σε διάφορες εταιρείες συμμετοχών και εταιρείες με λειτουργικό αντικείμενο, συμφερόντων της οικογένειας Λάτση. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κοινωφελούς ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και μέλος του International Board of Advisors του Πανεπιστημίου Tufts.»
Μετά την ίδρυση της εταιρείας έγινα αρκετές μεταβολές, με αυξομειώσεις του μετοχικού της κεφαλαίου καθώς και της σύστασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Στις 29 Αυγούστου 2005 το Δ.Σ. της εταιρείας αποτελούσαν οι Spiro J. Latsis
Apostolos Tamvakakis Peter Kalantzis Emmanuel Bussetil Fotis S. Antonatos Michel Bourrit 
Το ποιο πρόσφατο Δ.Σ. της εταιρείας όπως συστάθηκε στις 28-12-2011, αποτελείται από τους:
Spiro J. LATSIS Peter KALANTZIS Emmanuel BUSSETIL Fotis S. ANTONATOS Michel BOURRIT
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Lamda Development αποτελείται από τους: Αναστάσιος Γιαννίτσης Ευάγγελος Χρόνης Οδυσσέας Αθανασίου
Φώτιος Σ. Αντωνάτος Γιώργος Γεράρδος Οδυσσέας Κυριακόπουλος Ευγενία Παΐζη
Δημήτρης Πολίτης
Akshay Shah
Η ιστορία με τα 28 ακίνητα αποδεικνύει περίτρανα, πως την τρόικα, δεν την ενδιαφέρει να πάρει πίσω τα λεφτά της, αλλά να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Παρότι οι εισαγγελείς έχουν κινηθεί νομικά ενάντια των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η τρόικα δεν ασχολείται καθόλου με την ουσία της υπόθεσης, το γεγονός δηλαδή της ζημίας για το ελληνικό δημόσιο των 580 εκ. ευρώ, χρήματα τα οποία πρακτικά θα έπρεπε να καταλήξουν στους δανειστές, ενώ εντυπωσιακό είναι πως η δικαιοσύνη δεν έχει κινηθεί για να εξετάσει πιθανό στήσιμο του διαγωνισμού από τους εμπλεκόμενους.
Το κλειδί της υπόθεσης βρίσκεται στην τρίτη εταιρεία που υπέβαλε προσφορά και τελικά αποκλείστηκε, την DOLPHIN CAPITAL REIT LTD…
Και στην περίπτωση του Ελληνικού, την τρόικα δεν την ενδιαφέρει το τίμημα, αλλά να υπογραφεί βιαστικά η σύμβαση, ενώ γνωρίζει πως υπάρχει μία μόνο προσφορά, με τίμημα εξαιρετικά μικρό.
Η υπόθεση των 28 ακινήτων έχει πολλά κοινά με την υπόθεση του Ελληνικού.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Γνωρίζουν στο ΤΑΙΠΕΔ, ποιά είναι τα φυσικά πρόσωπα, μέτοχοι των εταιρειών:
Butterfield Bank (Cayman) Limited και CONSOLIDATED LAMBDA VENTURES FOUNDATION (Liechtenstein);
Ο πολυπράγμων και λαλίστατος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, θα δημοσιοποιήσει τη σύμβαση που υπέγραψε;
Ο κ. Πιτσιόρλας πριν δύο μέρες, στη δήλωση του: «…Υπάρχουν βεβαίως τα προβλήματα της φορολογίας που δημιουργούν θέματα…» μήπως εννοεί τις δύο offshore που τελικά είναι αυτές που ουσιαστικά υπέγραψαν τον συμφωνία για το Ελληνικό;
Από την δεύτερη φάση του διαγωνισμού γιατί τρεις όμιλοι αποχώρησαν και δεν έδωσαν προσφορές, δεν ήταν φορολογικοί οι λόγοι;
Για τον Τσίπρα δεν χρειάζεται να αναφερθεί τίποτα, τσάμπα του έστειλε εξώδικο ο Μανώλης Γλέζος. Ο Τσίπρας έχει διαλέξει τον δικό του δρόμο, ο Πρόεδρος όμως της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος δήλωνε προχθές στον Χατζηνικολάου πως « κάναμε σκληρή διαπραγμάτευση για να αλλάξει η σύμβαση για το Ελληνικό αλλά δεν μπορούσαμε να καταγγείλουμε την σύμβαση», πως θα φέρει στην Βουλή για έγκριση μια σύμβαση που υποτίθεται αφορά μία επένδυση 8 δις από μία εταιρεία με κεφάλαιο μικρότερο από ενός μπακάλικου, μόλις 31.000 ευρώ;
Η πρώτη έρευνα που θα διατάξει η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου, θα αφορά το Ελληνικό;
http://lobbystas.gr/εταιρεια-με-εδρα-το-λουξεμβουργο-με-με/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork
Στην ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ του Αρείου Πάγου κατέθεσε η ΟΚΕ τα νέα στοιχεία, που αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ
http://ixnilatis.org/component/content/article/231-e.html