Εξώδικη Διαμαρτυρία, Αναφορά και Καταγγελία προς ΔΕΥΑ Κατερίνης

 

Κατατέθηκε στην ΔΕΥΑ Κατερίνης με αρ. πρωτ. 4793 25/7/2016

 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ

 

Η ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΟΥΣΑ:

ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΤΟΥ …………..

Α.Τ. ………..

 

Με την παρούσα σας δηλώνω ότι το δικαίωμα μη συναίνεσης σε παράνομες και αντισυνταγματικές επιβολές της κρατικής εξουσίας αποτελεί ένα θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα, το οποίο δεν μπορεί να αφαιρεθεί από οποιαδήποτε εξουσία που αξιώνει να θεωρείται δημοκρατική.

Σας καταθέτω την παρακάτω αίτηση, αναφορά, καταγγελία που αφορά την προσωπική μου απάντηση στην ειδοποίηση που μου αποστείλατε με την απειλή της διακοπής της υδροδότησης, λόγω 3 ανεξόφλητων λογαριασμών. Γι’ αυτόν τον λόγο σας καταγγέλλω εγγράφως ότι λειτουργείτε αντισυνταγματικά και ότι συναινείτε με τους προδότες που έχουν καταλύσει το Σύνταγμα και έχουν ξεπουλήσει την Εθνική Κυριαρχία. Το να εκτελείτε τις εντολές που δέχεστε από τους προδότες, που έχουν παραδώσει την χώρα μας χωρίς πόλεμο σε δυνάστες, σας καθιστά συνυπεύθυνους και συνένοχους στον ξεπουλημό και στην κατοχή της χώρας μας από ξένες δυνάμεις.

Το να προβείτε σε διακοπή νερού, λόγω μη εξόφλησης λογαριασμών στην παρούσα περίοδο κρίσης που διανύει η χώρα μας, εξαιτίας των προδοτικών κυβερνήσεων που την προκάλεσαν είναι έγκλημα παράνομο και αντισυνταγματικό. Διότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα. Με την συνθήκη της Λισσαβόνας οι πολίτες της ΕΕ είχαν μία πρωτοβουλία να συλλέξουν υπογραφές (ΠΕΠ) που αφορά το νερό. 12 χώρες έχουν συμπληρώσει το όριο των υπογραφών ως τις 28/8/2015. Ο τίτλος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα καθαρού πόσιμου νερού και σε δίκτυα αποχέτευσης και η υδροδότηση και η διαχείριση των ανθρώπινων πόρων να αψηφούν τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς. Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό αναπόσπαστα συνδεδεμένο με την ίδια τη ζωή. συνακόλουθα η υγεία και η υγιεινή, οι συνθήκες διαβίωσης και η ανάπτυξη του ανθρώπου εξαρτώνται άμεσα από την δυνατότητα κατανάλωσης επαρκούς ποιότητας και ποσότητας νερού. Το δικαίωμα στο νερό είναι αναφαίρετο δικαίωμα προκειμένου να ζουν τα άτομα με αξιοπρέπεια. Το 2010 ο ΟΗΕ υιοθέτησε την πρόσβαση σε καθαρό νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα για όλους, ενώ προβλέπεται ότι το δικαίωμα για το νερό ισχύει για όλους τους ανθρώπους, χωρίς καμία διάκριση. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στο νερό, σε επαρκή ποσότητα για την ικανοποίηση των προσωπικών τους αναγκών, αναφέρεται στην παρ.5 της σύστασης της επιτροπής υπουργών του Συμφ. της Ευρώπης, στα κράτη μέλη για τον ευρωπαϊκό χάρτη για τις πηγές νερού. Στην Ελλάδα με ΦΕΚ Β΄630/2007 άρθρο 15 λέει ότι το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης δεν εντάσσεται στην έννοια του τροφίμου, παρέχεται με υποχρέωση της Πολιτείας σε όλους τους πολίτες της επικράτειας, ως δημόσιο αγαθό, μη υπαγόμενο στους κανόνες της αγοράς, που διέπεται από τους νόμους της υγειονομικής μηχανικής. Το νερό είναι αναπαλλοτρίωτο δημόσιο αγαθό, απαραίτητο για την ζωή, στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης και δεν πρέπει να αποτελεί πηγή κέρδους.

Γι’ αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι συναινείτε με τους προδότες που παρέδωσαν την χώρα μας σε δανειστές, κι εσείς χωρίς συνείδηση προβαίνετε σε διακοπές της υδροδότησης, εκτελώντας εντολές, ενώ γνωρίζετε ότι προκαλείτε βλάβη στην υγεία του ανθρώπου.

Στο άρθρο 7 του Συντάγματος, παρ. 2 αναφέρει: Τα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, απαγορεύονται και τιμωρούνται όπως ο νόμος ορίζει.

Επίσης,  καταχράστε την εξουσία και ασκείτε ψυχολογική βία σε εμένα και την οικογένειά μου, σύμφωνα με το αρ. 25, παρ. 3 και αν προβείτε σε διακοπή θα μου προκαλέσετε βλάβη υγείας και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς μου. και μου διαταράσσετε την οικιακή μου ειρήνη.

Εσείς σαν δημόσιοι υπάλληλοι είστε εκτελεστές της θέλησης του κράτους και πρέπει να υπηρετείτε τον λαό. οφείλετε πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα. Όμως ούτε τον όρκο σας στο Σύνταγμα τηρείτε, αφού εκτελείτε παρανόμως εντολές προδοτών, ούτε τον λαό υπηρετείτε, όπως οφείλετε, διότι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας, σύμφωνα με το αρ.2, παρ.1 του Συντάγματος. Επίσης, αρ.21, παρ.3: Το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και την περίθαλψη των απόρων. Εδώ η Πολιτεία με τους εκάστοτε προδότες κυβερνώντες, όχι δεν έχουν πάρει ειδικά μέτρα αλλά έχουν κατασπαταλήσει την (δημόσια περιουσία) περιουσία του λαού, έχουν πληρωθεί αδρά για να παραδώσουν την χώρα δίχως πόλεμο στους δυνάστες, κι ενώ είναι υποχρεωμένοι να αποδίδουν ανταποδοτικά στους πολίτες από φόρους και εισφορές αυτών, αντ’ αυτού αυτοί παρανόμως κατασπαταλούν τα χρήματα τα οποία πληρώνουμε στο κράτος, είτε παίζοντάς τα στα χρηματιστήρια, είτε γεμίζοντας του καταθετικούς τους λογαριασμούς. Έτσι τα ταμεία μείνανε άδεια και δεν υπάρχει καμία ανταπόδοση στους πολίτες, που δια νόμου δικαιούμεθα.

Επίσης, η καταστρεπτική πολιτική τους είναι υπεύθυνη για τις αυτοκτονίες τόσων αθώων συμπολιτών μας, πάντα φυσικά με την συναίνεση των υπαλλήλων, εκτελεστών τους, που πιέζουν ασφυκτικά και παρανόμως τους πολίτες να πληρώσουν βάρη μεγαλύτερα από τις δυνάμεις τους, κάνοντάς τους αφαίμαξη τις οικονομίες τους, μισθούς τους, συντάξεις τους, και μάλιστα και από ευπαθείς ομάδες του (πληθυσμούς μας), όπως άνεργοι, όπου κατατάσσομαι κι εγώ και ο σύζυγός μου, άποροι κλπ., που κι αυτό είναι αντισυνταγματικό, σύμφωνα με το αρ.22, παρ.1, που λέει ότι η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για την δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζομένου, ανεξαρτήτως από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας. Οι άνεργοι στην Ελλάδα έχουν φτάσει στα 2.000.000 και έχουν απαιτήσεις και από αυτούς.

Η άσκηση όλων των εξουσιών ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, είναι μία βασική διάταξη που αν προσβληθεί από την πλευρά της Πολιτείας λύεται η υποχρέωση συνεισφοράς των δικαιούχων πολιτών στα δημόσια βάρη, διότι το αντικείμενο της συνεισφοράς δεν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τους όρους του Συμβολαίου που ορίζει την υποχρέωση, αλλά υπόκεινται στις απροσδιόριστες πλέον ορέξεις των καταχραστών της εξουσίας.

Η άσκηση της κρατικής εξουσίας επιχειρεί την κατάλυση του Συντάγματος, με νομοθετική βία, με στόχο την αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Η σκόπιμη παραβίαση του Συντάγματος στοιχειοθετεί έγκλημα από πρόθεση, ιδίως όταν αλλοιώνει ή απενεργοποιεί θεμελιώδεις θεσμούς του πολιτεύματος, όπως η ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και η ισχύς των ατομικών μας δικαιωμάτων. Για την χρησιμοποιούμενη δε δικαιολογία της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι αυτήν χρησιμοποιούν όλοι οι επίδοξοι δικτάτορες που καταλύουν το Σύνταγμα.

Επίσης, με την παρούσα αναφορά μου, καταγγελία, σας δηλώνω πως βάσει του άρθρου 24 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, οφείλετε να υπηρετείτε τον ελληνικό λαό και να εκτελείτε τα καθήκοντά σας όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι που συμφωνούν με αυτό. το άρθρο σας υποχρεώνει να υπηρετείτε μόνο τον λαό (όχι παράλληλα και την εξουσία), δείχνοντας πίστη στο Σύνταγμα μόνο, όταν μία νομοθετική διάταξη έρχεται σε αντίθεση με αυτό. εσείς, αντιθέτως τηρείτε αβίαστα και ασυνείδητα κάθε εντολή που παίρνετε, και εκτελείτε κάθε νομοθετική διάταξη, που καμία δεν έχει ισχύ μεγαλύτερη του Συντάγματος. Κι ότι μόνον πιστεύοντας στο Σύνταγμα, που ορίζει την μορφή του Πολιτεύματος, καθιστώντας τον λαό κυρίαρχο, λειτουργείτε με αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία.

Για όλα αυτά που σας προανέφερα, αρνούμαι οποιαδήποτε πληρωμή ή συνεισφορά στο κράτος, διότι υποχρεώνομαι σαν Ελληνίδα πολίτης, σύμφωνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος, να αντισταθώ με οποιοδήποτε μέσο, διότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούται και υποχρεούται να αντιστέκεται με κάθε μέσος, εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία.

Και επειδή έχει καταλυθεί το Σύνταγμα και έχω υποχρέωση να αντισταθώ, όπως και όλοι οι Έλληνες, η μόνη αντίσταση που μπορώ να κάνω είναι η Πολιτική ανυπακοή, σε οποιονδήποτε νόμο των προδοτών και η άρνηση πληρωμών, για να μην τους συντηρώ. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκονται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος. Συνεπώς θα υπακούσω τους νόμους όταν τηρηθεί το Σύνταγμα και αποκατασταθεί η Δημοκρατία.

Και επειδή προσβάλλετε την προσωπικότητά μου, την αξιοπρέπειά μου, με προκαλείτε ηθική, ψυχική και σωματική βλάβη, με τον εκβιασμό διακοπής νερού, θα απαιτήσω από την υπηρεσία σας αποζημίωση για αυτούς τους λόγους που προανέφερα, σύμφωνα με τον Α.Κ., άρθρα 57,58,59. Κατά το άρθρο 57 του Α.Κ., τα κυριότερα αγαθά που εμπίπτουν και που συνθέτουν το περιεχόμενο της προσωπικότητας είναι: α) τα σωματικά αγαθά (η ζωή, η υγεία, η σωματική ακεραιότητα κλπ), που αν δεν έχω την απαραίτητη ποσότητα νερού τα στερούμαι, β) τα ψυχικά αγαθά, ψυχική υγεία, συναισθηματικός κόσμος, ο οποίος προσβάλλεται κατά κανόνα δευτερογενώς, συνέπεια άλλης παράνομης πράξης που στρέφεται κατά του προσβαλλόμενου και προκαλεί σε αυτόν σωματικό ή ψυχικό πόνο, γ) η εξωτερική τιμή κάθε ανθρώπου, η οποία αντικατοπτρίζεται στην αντίληψη και την εκτίμηση που έχουν οι άλλοι γι’ αυτόν, δ) η ελευθερία και ειδικότερα η ελευθερία για ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανθρώπου, στ) η αναπαράσταση της εικόνας, της φωνής και γενικώς της ζωής του ανθρώπου, ζ) το άσυλο της κατοικίας που διασφαλίζεται και συνταγματικά και ποινικά κλπ.

Σύμφωνα με το αρ.57 του Α.Κ., για την εφαρμογή του πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις. Δηλ. προσβολή, προσβολή παράνομη, προσβολή από τρίτο. Και εδώ τα έχουμε όλα, και με αποδείξεις, πολύ περισσότερα, που ούτε ολόκληρο βιβλίο δεν μου φτάνει για να τα παραθέσω.

Γι’ αυτό σας καταθέτω την έγγραφη εξώδικη καταγγελία μου και αιτούμαι την απάντησή σας σύντομα. Όσο για τον πόλεμο που συντελείται στην Πατρίδα μου σας καθιστώ κι εσάς συνυπεύθυνους και συνένοχους εγκληματικών πράξεων.

 

Η δηλούσα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης (ΔΕΥΑΚ)  

Ιάκωβος Τίγκας, Επόπτης Δημόσιας Υγείας στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, Ειδοποίηση και μήνυση κατά ΔΟΥ Πολυγύρου Δεν αναγνωρίζω οφειλές μου προς τους κατακτητές της Χώρας μου, ως οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο, τις οποίες άλλωστε δεν δύναμαι να καταβάλω ως λίαν παράλογες & εξοντωτικές. (και εδώ τι ακολούθησε)

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ :

Σύνταγμα 

Άρθρο 2

Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας. 

Άρθρο 120

Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων. ( συνεπώς όχι μόνο έχουμε το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση ανυπακοής σε αντισυνταγματικούς νόμους)

Άρθρο 28

Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου.

ΕΣΔΑ 

Το δικαίωμα στη ζωή

Άρθρον 2.– 1. Το δικαίωμα εκάστου προσώπου εις την ζωήν προστατεύεται υπό του νόμου. Εις ουδένα δύναται να επιβληθή εκ προθέσεως θάνατος, ειμή εις εκτέλεσιν θανατικής ποινής εκδιδομένης υπό δικαστηρίου εν περιπτώσει αδικήματος τιμωρουμένου υπό του νόμου δια της ποινής ταύτης. ( Ζωή χωρίς νερό υπάρχει ;;; Όχι. Συνεπώς όποιος στερείτε το νερό είναι καταδικασμένος να πεθάνει. )

ΟΗΕ 

Η 108η Συνεδρίαση Ολομέλειας (28 Ιουλίου 2010) αναγνωρίσει το δικαίωμα σε ασφαλές και καθαρό πόσιμο νερό και αποχέτευση ως ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο είναι απαραίτητο για την πλήρη απόλαυση της ζωής και όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

 

Ερώτηση JFG: 

Όπως και να έχει, τι να πρωτοπληρώσει κανείς ;; Φως, νερό τηλέφωνο ή φόρους και εισφορές ;;; Δείτε εδώ τι χρήματα έμεναν στις τσέπες των φορολογουμένων το 2014, δηλαδή πριν αυξηθούν οι φόροι άλλες δυο φορές. 

 

3 comments on “Εξώδικη Διαμαρτυρία, Αναφορά και Καταγγελία προς ΔΕΥΑ Κατερίνης

  1. Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

    Δεν είναι μόνο το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά ολόκληρο το καθεστώς κατοχής

    Του Δημήτρη Καζάκη

    Το μέσο νοικοκυριό σήμερα στην Ελλάδα με έναν εργαζόμενο έχει ετήσιο εισόδημα λίγο πάνω από τα 20.000 ευρώ, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Η ΕΛΣΤΑΤ υπολογίζει το όριο της απόλυτης φτώχειας στα 12.500 ευρώ ετήσια για το μέσο νοικοκυριό. Δηλαδή με ένα ετήσιο εισόδημα αυτής της τάξης το μέσο νοικοκυριό που αποτελείται από περίπου 2,5 μέλη στην Ελλάδα σήμερα με έναν εργαζόμενο, είναι αδύνατον να επιβιώσει.

    Πόσες είναι οι βασικές ετήσιες καταναλωτικές δαπάνες, που οφείλει να κάνει το μέσο νοικοκυριό στην Ελλάδα σήμερα για να συντηρηθεί; Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΑΕΠ ανέρχονται πάνω από τις 27.000 ευρώ ανά νοικοκυριό. Με άλλα λόγια το εισόδημα του μέσου νοικοκυριού, πριν καν πληρώσει εφορία, ασφαλιστικές εισφορές και χρέη, έχει ένα ετήσιο έλλειμμα της τάξης των 7.000 ευρώ για να καλύψει τις βασικές καταναλωτικές δαπάνες του.

    Ο λόγος είναι απλός. Η πολιτική της εξουθένωσης και φτωχοποίησης μετέφερε το έλλειμμα από τα….δημοσιονομικά του κράτους στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Κι αυτό το έλλειμμα έχει φτάσει σχεδόν στο 26% του προϋπολογισμού ανά νοικοκυριό.

    Όμως το μέσο νοικοκυριό δεν έχει μόνο καταναλωτικές υποχρεώσεις. Έχει και φορολογικές υποχρεώσεις. Πόσους φόρους καλείται να πληρώσει αυτό το μέσο νοικοκυριό; Σε ετήσια βάση γύρω στις 10.000 ευρώ. Από αυτούς τους φόρους τα 4.450 ευρώ είναι άμεσοι φόροι κι επομένως προστίθενται στο έλλειμμα του οικογενειακού προϋπολογισμού.

    Για την ασφάλιση το μέσο νοικοκυριό με έναν εργαζόμενο καταβάλει περί τα 3.700 ευρώ σε ετήσια βάση. Κι αυτά οφείλουν να προστεθούν στο έλλειμμα του οικογενειακού προϋπολογισμού.

    Πόσα χρωστά το μέσο νοικοκυριό στις τράπεζες σήμερα; Κοντά στα 25.000 ευρώ το 2015. Για την εξυπηρέτηση αυτού του χρέους πρέπει το μέσο νοικοκυριό να καταβάλει στις τράπεζες ετήσια κατ’ ελάχιστο 2.500 ευρώ. Οφειλή που κι αυτή προστίθεται στο έλλειμμα του οικογενειακού προϋπολογισμού.

    Επομένως σήμερα στην Ελλάδα το μέσο νοικοκυριό με έναν εργαζόμενο διαθέτει ετήσιο εισόδημα της τάξης των 20.000 ευρώ και οι υποχρεώσεις του διαμορφώνονται ως εξής:

    Για τις ετήσιες βασικές καταναλωτικές δαπάνες: 27.000 ευρώ.
    Για την ετήσια άμεση φορολογία: 4.450 ευρώ.
    Για τις ετήσιες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία: 3.700 ευρώ.
    Για την ετήσια εξυπηρέτηση των δανείων στις τράπεζες: 2.500 ευρώ.
    Σύνολο των ετήσιων ανελαστικών υποχρεώσεων του μέσου νοικοκυριού, 37.650 ευρώ. Δηλαδή οι ετήσιες υποχρεώσεις υπερβαίνουν το ετήσιο εισόδημα του μέσου νοικοκυριού κατά 17.650 ευρώ. Με άλλα λόγια οι ετήσιες υποχρεώσεις είναι σχεδόν διπλάσιες από το ετήσιο εισόδημα.

    Τι άλλο πρέπει να πούμε; Τι μπορεί να ελπίζει κανείς από μια τέτοια κατάσταση; Ειλικρινά, πόσο αφελής, ή ανόητος μπορεί να είναι κανείς ώστε να νομίζει ότι μπορεί να επιβιώσει μέσα από μια τέτοια κατάσταση; Το μόνο σίγουρο είναι ότι καθώς συνεχίζεται αυτή η ολέθρια πραγματικότητα, όλο και περισσότερο θα γίνονται δυσθεώρητα τα χρέη των νοικοκυριών προς την εφορία και την ασφάλιση, θα αυξάνουν τα “κόκκινα δάνεια” και θα περιορίζεται δραστικά η κατανάλωση.

    Κι έτσι η μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών και η κοινωνία μας θα οδηγείται σε μια τέτοια τριτοκοσμική κατάσταση. Η απόλυτη ανέχεια και τα επακόλουθά της, όπως η πορνεία, η εγκληματικότητα, το δουλεμπόριο, κοκ, θα γίνεται όλο και περισσότερο το μοναδικό μέσο επιβίωσης για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

    Μπορεί να αλλάξει, ή έστω να βελτιωθεί η κατάσταση του μέσου νοικοκυριού; Ναι, αρκεί να εξαφανιστούν τα χρέη και να υπάρξει διαθέσιμο εισόδημα για να καλύπτονται οι υπόλοιπες υποχρεώσεις. Αν ξαφνικά σβήσουν τα χρέη του μέσου νοικοκυριού, πόσο πρέπει να αυξηθεί το εισόδημά του για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του; Πρέπει να αυξηθεί ετήσια στα 32.000 ευρώ για να τα βγάζει πέρα το μέσο νοικοκυριό. Από 20.000 που είναι σήμερα.

    Για να έρθει λοιπόν ίσα βάρκα, ίσα νερά το μέσο νοικοκυριό πρέπει μέσα σ’ ένα χρόνο να διαγραφούν τα χρέη του και να του δοθεί αύξηση εισοδήματος της τάξης του 160%. Κι έτσι μόνο είναι δυνατή η επανεκκίνηση της οικονομίας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει η κοινωνία και η οικονομία από το καταστροφικό αδιέξοδο και τη χρεοκοπία.

    Ειλικρινά, πιστεύει κανείς ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, αν δεν ανατραπεί το καθεστώς μνημονιακής κατοχής; Αν δεν σβήσουν τα δημόσια και ιδιωτικά χρέη; Αν το κράτος δεν αποκτήσει το δικαίωμα δημιουργίας χρήματος, ώστε να διαθέσει άμεσα, εδώ και τώρα, το επιπλέον εισόδημα στα νοικοκυριά; Πώς μπορούν να γίνουν όλα αυτά, όσο μένουμε στο ευρώ και την ΕΕ;

    Καταλαβαίνουμε λοιπόν την απειλή που ήδη μας συνθλίβει; Καταλαβαίνουμε πόσο εγκληματική είναι η επιλογή να περιορίζεται ο κάθε κλάδος στα δικά του; Καταλαβαίνουμε πόσο κοινοί απατεώνες είναι όσοι επιμένουν ότι οι σημερινές κινητοποιήσεις πρέπει να περιοριστούν στο φορολογικό και ασφαλιστικό;

    Είναι σαν τους νταβατζήδες που ζητούν από τις πόρνες να περιοριστούν στο αντίτιμο και τη διάρκεια παροχής των υπηρεσιών τους. Ως πότε θα επιτρέπουμε στους νταβατζήδες της πολιτικής και του συνδικαλισμού να μας συμπεριφέρονται σαν πόρνες προς έκδοση;

    Ο ωχαδερφισμός, η φοβία, η αποχή μας οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα σε ομαδική αυτοκτονία. Ήδη το ολοκαύτωμα έχει ξεκινήσει. Κάθε χρόνο έχουμε ιστορικά ρεκόρ θανάτων από την εποχή του πολέμου, ενώ οι γεννήσεις μειώνονται δραστικά. Αληθινή γενοκτονία.

    Ένας είναι ο τρόπος. Να ξεσηκωθούμε. Να ξεσηκωθούμε με όρους όχι μιας τζούφιας απεργίας ώστε να εκτονωθεί η οργή του κόσμου, αλλά μετατρέποντας την απεργία της Πέμπτης (4/2) ως αφετηρία μαζικής παλλαϊκή κινητοποίησης όλων των κλάδων, όλων των επαγγελμάτων, όλου του πληθυσμού εναντίον του καθεστώτος.

    Ας μην κάνουμε φορολογική δήλωση τώρα που μας τη ζητάνε. Δεν θα πάθουμε τίποτε. Το χειρότερο, ένα ελάχιστο πρόστιμο για την μη έγκυρη κατάθεση φορολογική δήλωσης.

    Ας κατέβουμε την Πέμπτη το πρωί στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κοραή (στάση Πανεπιστημίου) για να δώσουμε εμείς τον παλμό της παλλαϊκής κινητοποίησης και για να συντονιστούμε ώστε να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση.

    Τώρα είναι η ώρα. Ας μην την χάσουμε. Για τη ζωή τη δική μας, των παιδιών μας και της πατρίδας μας.

    http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/02/blog-post_3.html

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.