Μηνυτήρια αναφορά Νικολόπουλου για χρηματισμό Υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

ΤΟΥ

Νικόλαου Νικολόπουλου του Ιωάννη και της Αφροδίτης, βουλευτή Αχαΐας και τέως Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κατοίκου Πατρών

ΚΑΤΑ

Κάθε υπευθύνου και αρμοδίου για τα κάτωθι περιγραφόμενα αδικήματα

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

(Δια του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Πατρών)

Παντός υπευθύνου για την τέλεση των οικονομικών εγκλημάτων του Ποινικού Κώδικα, η διάπραξη των οποίων καταγγέλθηκε στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» το βράδυ της Δευτέρας, την 13η-5-2013, από πρώην υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι, ο οποίος χωρίς να δημοσιοποιήσει την ταυτότητά του, δήλωσε ότι μετέφερε σε βαλίτσες υπέρογκα ποσά σε υπουργούς των κυβερνήσεων των δύο κομμάτων.

Στόχος της παρούσας είναι να διωχθούν και τιμωρηθούν κατά νόμο εκείνοι, που ενεργώντας με δόλο προβαίνουν κατά συρροή στις παρακάτω περιγραφόμενες πράξεις έχοντας ως αποκλειστικό τους κίνητρο τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους και την εξυπηρέτηση των σκοπιμοτήτων τους, εις βάρος της περιουσίας του δημοσίου και της υγείας των πολιτών, των οποίων η προστασία αίρεται ταυτόχρονα με την πρόκριση του κοινωνικού συμφέροντος.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Το πρόσωπο το οποίο μίλησε στην εκπομπή του Δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του και το οποίο ονομάζεται «Γιάννης», είπε ότι ο εργοδότης του, του έδινε βαλίτσες με χρήματα που προέρχονταν και από αυτόν, αλλά και από ακόμη τέσσερα ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίες προορίζονταν για πρωτοκλασάτους υπουργούς.

Όπως είπε, τα χρήματα μεταφέρονταν σε δεσμίδες των 100 ευρώ σε βαλίτσες με χαμηλότερη «αμοιβή» τις 150.000 ευρώ. Οι περισσότερες βαλίτσες που έχει μεταφέρει είναι δύο, ενώ πολλές φορές πήγαινε επιταγές «εμού του ιδίου».

Οι μίζες, όμως, δεν ξεκίνησαν επί ευρώ, αλλά και παλαιότερα «επί καθεστώτος» δραχμής. Βέβαια, τα χρήματα δεν τα εισέπρατταν οι ίδιοι οι υπουργοί, αλλά οι γραμματείς τους.

Η τελευταία φορά που μετέφερε χρήματα σε υπουργό και μάλιστα σε γυναίκα υπουργό ήταν 300.000, ενώ δήλωσε πως έχει γνώση ότι έχει παραδώσει χρήματα συνολικά σε τέσσερις άνδρες υπουργούς και μία γυναίκα.

Ο «Γιάννης» ισχυρίστηκε ότι ο σταμάτησε να εργάζεται για τον επιχειρηματία, ο οποίος είχε αποδειχθεί πολλές φορές γενναιόδωρος προς τους υπουργούς, όταν εκείνος τόλμησε να τού ζητήσει να τον ασφαλίσει σε Ταμείο. Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε. Έτσι, η συνεργασία διακόπηκε για μια διαφορά της τάξης των 200 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας ξόδευε αλόγιστα δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Αποτέλεσμα ήταν να τού κάψουν μία φορά το αυτοκίνητο και άλλη μία φορά να τού το σπάσουν για να τού αφαιρέσουν τα επίμαχα στοιχεία που μπορούν να κλείσουν πολύ κόσμο στη φυλακή και από τον χώρο της πολιτικής και από τον χώρο των επιχειρήσεων, αλλά και από τον χώρο της δικαιοσύνης.

Μετά από σχετική ερώτηση, αν μεταξύ των πολιτικών που «ευεργετήθηκαν» με «δωράκια» από τους εν λόγω επιχειρηματίες συγκαταλέγονταν και πολιτικοί από τον χώρο της αριστεράς, ο «Γιάννης» ξεκαθάρισε πως δεν έπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψή του, ούτε ο ίδιος ποτέ μετέφερε χρήματα σε αυτούς.

Κύριε Εισαγγελέα επίσης σας καταθέτω το περιεχόμενο της σημερινής ανάρτησης (14/5/2013) του δημοσιογραφικού site ZOUGLA.GR, Οι αποκαλύψεις για τη μεταφορά μαύρου χρήματος σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνεχίζονται. Ζωντανά στο στούντιο της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο «Γιάννης», υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι, ο οποίος μετέφερε σε βαλίτσες υπέρογκα ποσά σε υπουργούς των κυβερνήσεων των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ο «Γιάννης», για ευνόητους λόγους, θέλησε να κρατήσει μυστική την ταυτότητά του, ωστόσο οι αποκαλύψεις στις οποίες προέβη απλά… σοκάρουν. Μάλιστα, έπεσε και θύμα κλοπής, όταν άγνωστοι τού διέρρηξαν το αυτοκίνητο και αφαίρεσαν σημαντικά στοιχεία για τις υποθέσεις.

Ονόματα υπουργών δεν αποκαλύφθηκαν, γιατί πολύ απλά, όπως δήλωσε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, έγινε ένα τεστ προς τη Δικαιοσύνη. Θα ενδιαφερθεί άραγε να μάθει και ακόμη περισσότερο, να αναλάβει δράση κατά της διαφθοράς»;

Επειδή οι στενές σχέσεις ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις ευνοούν την διαφθορά και υπονομεύουν την δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική συνοχή και την οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη, διαπιστώνει έκθεση του οργανισμού Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Επειδή η συνεχιζόμενη διαφθορά στην Ευρώπη, και ιδιαίτερα στις χώρες της Μεσογείου, απειλεί να αποτελειώσει την αποδυναμώσει περαιτέρω την ευάλωτη οικονομία μας που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους, προειδοποιεί η έκθεση. Το υπερβάλλον δημοσιονομικό έλλειμμα και δημόσιο χρέος που αποτελεί τη ρίζα της κρίσης της Ευρωζώνης που διαρκεί εδώ και δυόμισι χρόνια, και τα οποία, σε συνδυασμό με τη διαφθορά, μεταφράζονται σε αναποτελεσματική χρήση και με την εκτροπή των δημοσίων πόρων, στις τσέπες των νταβατζήδων, με την εγκληματική συνεργασία κάποιων πολιτικών , αφού μέχρι τη στιγμή που η ανεργία ρεκόρ περιορίζει τα δημόσια έσοδα, αναφέρεται στην έκθεση.

Επειδή η ισχνή θωράκιση κατά της διαφθοράς είναι συχνά εκείνες που αντιμετωπίζουν επαύξησε τα μεγαλύτερα προβλήματα δημοσίου χρέους που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή», δήλωσε ο Φιν Χάινριχ, ο διευθυντής έρευνας της Διεθνούς Διαφάνειας.

Επειδή όσο οι μηχανισμοί ελέγχου είναι εξαιρετικά αδύναμοι και συχνά «μη ανεξάρτητοι» από την κυβέρνηση, πράγμα που σημαίνει ότι οι δημόσιοι λειτουργοί πιθανότατα και σήμερα γνωρίζουν ότι μπορούν να διαφύγουν της τιμωρίας.

Στην έκθεση αναφέρονται η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία ως παραδείγματα χωρών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στον τομέα της δημόσιας διοίκησης και ειδικά επειδή σπάνια οι δημόσιοι λειτουργοί ελέγχονται για τις ενέργειές τους.

Η ανωτέρω συνολική εγκληματική συμπεριφορά των υπευθύνων προκύπτει ότι τελείται επαναληπτικά εις βάρος του πολίτη και της δημόσιας ωφέλειας. Η ανοικτή και προκλητική εγκληματική συμπεριφορά των αρμοδίων εμπλεκόμενων προσώπων, οδηγεί στην κατάθεση της παρούσας, προκειμένου να αναμορφώσουμε το κύρος και την αξιοπρέπεια της χωράς για την οποία γίνεται προσπάθεια.

Επειδή οι ανωτέρω πράξεις όπως στοιχειοθετούνται, προβλέπονται και πρόκειται να υπαχθούν στο νόμο έπειτα από τον ακριβή οικείο νομικό χαρακτηρισμό, τιμωρούνται από αυτόν.

Επειδή οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται από τον Νόμο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Να κινηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου προσώπου για τα εγκλήματα που περιγράφησαν στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» το βράδυ της Δευτέρας, την 13η-5-2013.

Ως μάρτυρες καλώ:

1) Τον εκδότη και δημοσιογράφο κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο (τηλ. 2115550500)

2) Τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χ. Θεοχάρη

3) Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, από τον Γενικό Γραμματέα κ. Στασινόπουλο

4) Τον Εθνικό Συντονιστή Κατά της Διαφθοράς που υπάγεται στον Πρωθυπουργό κ.Γ.Σούρλα

http://www.spirospero.gr/index.php/politiki/53772-minytiria-anafora-nikolopoulou-kata-pantos-ypefthynou

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σήφης Βαλυράκης για Siemens και πολιτικό σύστημα – ΒΙΝΤΕΟ

Μηνυτήρια αναφορά της Χρυσής Αυγής για τα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΠΑΣΟΚ ΝΔ

KATΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΥΦΑΝΤΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ -ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ

Καταγγελία στον ΑΠ: Εγκληματική οργάνωση λειτουργεί στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ  

3 comments on “Μηνυτήρια αναφορά Νικολόπουλου για χρηματισμό Υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

 1. ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ:

  Aβάσιμη η αγωγή Τσουκάτου εναντίον Καμμένου – Επιστροφή της χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/10/04/aβάσιμη-η-αγωγή-τσουκάτου-εναντίον-καμ/

  Καταγγελία στον ΑΠ: Εγκληματική οργάνωση λειτουργεί στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/10/06/καταγγελία-στον-απ-εγκληματική-οργάν-2/

  Απόρρητα έγγραφα υπόθεση SIEMENS και δωροδοκίες των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/07/09/siemens-απόρρητα-έγγραφα/

  Εθνικές Εκλογές γινόντουσαν ανεκαθεν με SIEMENS. Η SIEMENS χρημάτιζε και τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για μία σίγουρη νίκη.

  Υ Π Ο Θ Ε Σ Η SIEMENS Υ Π Ο Θ Ε Σ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και τα δύο μεγαλύτερα Ελληνικά Κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «χρηματίζονταν» από την SIEMENS

  Απόρρητα έγγραφα υπόθεση SIEMENS και δωροδοκίες των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων

 2. ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ:

  08/05/2009: 6 Δικηγόρoι κατά του διαχειριστή των μαύρων ταμείων της Siemens Ρ. Σίκατσεκ για κατ’ εξακολούθηση συμμετοχή σε κακουργηματική ενεργητική δωροδοκία  (Με αίτημα την άσκηση ποινικής δίωξης, την έκδοση σε βάρος του Ευρωπαϊκόυ Ένταλματος Σύλληψης από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ώστε να συλληφθεί και προσαχθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης για να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα που ομολόγησε ότι διέπραξε σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. )
  https://justiceforgreece.wordpress.com/αναφορές/μηνυτήρια-αναφορά-για-κατ-εξακολούθη/

  Πριν τις εκλογές του 2009, ζητήθηκαν από 700 πολίτες ασφαλιστικά μέτρα κατά της Siemens για παράνομες χρηματοδοτήσεις κομμάτων και πολιτικών
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/07/30/πριν-τις-εκλογές-του-2009-ζητήθηκαν-από-700-π/

  Για τα πρακτικά: Θ.Πάγκαλος για Τσουκάτο και χρήματα από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2014/12/04/για-τα-πρακτικά-θ-πάγκαλος-για-τσουκάτ/

  Crimes against humanity: Two complaints against Siemens from Romania and Argentina
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/11/09/crimes-against-humanity-two-complaints-against-siemens-from-romania-and-argentina/

  Υπόθεση Siemens:Μετά από 6 χρόνια θυμήθηκε η Δικαιοσύνη τον Κάντα!
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/09/23/μετά-από-6-χρόνια-θυμήθηκε-η-δικαιοσύνη/

  Κρίθηκε προφυλακιστέος ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών με τα 13,7 εκατ. δολάρια
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/12/19/κρίθηκε-προφυλακιστέος-ο-πρώην-αναπλ/

  SOS για την υπόθεση της Siemens – Ιούλιος 05 2016
  “Καμπανάκι” για το μέλλον μίας από τις σημαντικότερες δίκες της ελληνικής ιστορίας, αυτής για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, χτύπησε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Χαράλαμπος Τζώνης, υπογραμμίζοντας ότι ήδη τα αδικήματα έχουν ξεκινήσει να παραγράφονται.
  http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/sos-gia-thn-ypothesh-ths-siemens.4155011.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.