ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΘΑΨΙΜΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ….

 

Η μήνυση αφορά έσχατη προδοσία των βουλευτών και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την έστειλε στους βουλευτές να την εξετάσουν … Δείτε τα κυριότερα σημεία της επιστολής που έλαβε σήμερα το justiceforgreece από τον μηνυτή κ. Γρυμπογιάννη :

Αγαπητοί , επικεφαλής , υποψήφιοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και επίσημα όργανα , του κόμματός σας , η αρχική μου καταγγελία 24-3-2011 κατά κυβέρνησης Γ.Α.Π. και κάθε συνενόχου εντός και εκτός Κοινοβουλίου επί εσχάτη προδοσία και δόλια παραπλάνηση του λαού και της χώρας , για την υπογραφή/ψήφιση του μνημονίου,  μετά την προκαταρκτική εξέταση (κατάθεσή μου 2-8-2011) διαβιβάστηκε από Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατ’ άρθρο 86 Συντάγματος και κατ΄άρθρο 1 παρ. 1 Ν 3126/2003 με αριθμό εξερχομένου 150017/30-12-2011 προς Εισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή με αριθμό πρωτοκόλλου εξερχομένου 78/24-1-2012 . Στη Βουλή ανακοινώθηκε η ύπαρξη της δικογραφίας στις 14-2-2012 , αλλά δεν υπήρξαν οι 30 υπογραφές που θα στήριζαν την έναρξη της διαδικασίας εξέτασης , οπότε το θέμα παραμένει ανοιχτό για τη Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 17-6-2012 , όπως ενημερώθηκα χθες από την κυρία Περηφάνου/Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου του κου Θεοδωρόπουλου (τηλ.2103707344).

Αυτό που θα μάθω την επόμενη εβδομάδα , λόγω απουσίας του αρμόδιου υπαλλήλου σήμερα , είναι το αν και πως ο κος Εισαγγελλέας προσδιορίζει τα καταγγελλόμενα μεγέθη , κάτι που αν μπορείτε να μάθετε και εσείς παρακαλώ πολύ ενημερώστε με.

Όπως γνωρίζετε , στην αρχική μου καταγγελία της 24-3-2011 , έχω ζητήσει από τους Εισαγγελείς να τοποθετηθούν προσωπικά βάσει του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος  (120Σ) , διότι όπως είναι ευνόητο , δεν επιτρέπεται οι καταγγελλόμενοι να αποφασίζουν για τους εαυτούς τους ως Εισαγγελείς …

Παρακάλεσα θερμά το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και ιδιαίτερα την άξιοσέβαστη για τους αγώνες της για τα ανθρώπινα δικαιώματα Πρόεδρό του κυρία Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου , να βοηθήσει στο κατά τη γνώμη μου υπέρζήτημα της προσβολής του νομικού πολιτισμού , από την εκχώρηση του δικαιώματος για την άσκηση ποινικής δίωξης υπουργών  στους ίδιους τους υπουργούς και στους βουλευτές που τους στηρίζουν στο κοινοβούλιο ως κοινοβουλευτική πλειοψηφία συνήθως (αν… αυτή η δίωξη ασκηθεί και με τον τρόπο… που θα ασκηθεί) .

Σας παρακαλώ θερμά , εκφράστε μου τις απόψεις σας , τις σκέψεις σας , τις προθέσεις σας , για την συγκεκριμένη ενέργειά μου (και για το ενδεχόμενο εμπλουτισμού των θέσεων/ενεργειών μου) , και για τον τρόπο με τον οποίο κατ΄αρχήν σκέφτεστε να τοποθετηθείτε μετεκλογικά στη Βουλή .

Γιώργος Γρυμπογιάννης, Παλαμά 15, 14576  Διόνυσος

συνημμένο:

Από :  Γεώργιο  Γρυμπογιάννη  

Παλαμά 15, 145 76 , Διόνυσος (τηλ. οικίας 2108150347, κιν.6932414124)

Προς : Πταισματοδίκη  Μαραθώνα

Κοινοποίηση :  Εισαγγελέα  Αρείου  Πάγου (αρ.πρωτ. 6029/2-8-2011)

                           Πρόεδρο  Αρείου  Πάγου  (αρ.πρωτ. 222/2-8-2011)

                           Πρόεδρο του Συμβουλίου Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου  (αρ.πρωτ. 324/2-8-2011)

                           Ι.Μ.Δ.Α.                                                                                                                                  2-8-2011

Θέμα : Κατάθεση στο Πταισματοδικείο Μαραθώνα , ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ενώπιον Εισαγγελέα  Αρείου  Πάγου , Προέδρου Αρείου Πάγου , και Προέδρου του Συμβουλίου Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου , ύστερα από την «κλήση για ανάκριση 175π/11 Πτ/κη Μαραθώνα» σε προκαταρκτική εξέταση για «κατάθεση προς διευκρίνιση των καταγγελλομένων» επί της δικογραφίας ΑΒΜ Γ 2011/3306 που σχηματίστηκε από την καταγγελία μου 24ης Μαρτίου 2011 . Παράκληση να γίνουν οπωσδήποτε οι παρακάτω συσχετισμοί .

Συσχετισμοί με:αρ.πρ. Εισ. Αρείου Πάγου  αρ.πρ. Προέδρου Αρείου Πάγου  αρ.πρ. Προεδρου Σ.Ε. Αρείου Πάγου 24-3-11                2688/24.3.11                              86/24.3.11                                      135/24.3.11

20-5-11                4151/20.5.11                             138/20.5.11                                     237/20.5.11

26-5-11                4319/27.5.11                             146/27.5.11                                     232/27.5.11

26-5-11                4319/27.5.11                             147/27.5.11                                     233/27.5.11

8-6-11                  4685/10.6.11                             160/10.6.11                                     247/10.6.11

Κείμενο κατάθεσης-καταγγελίας.

Μέρος πρώτο

Η αρχική καταγγελία μου 24ης Μαρτίου 2011 ζητούσε διερεύνηση για :

Δόλια παραπλάνηση και μεθοδευμένη εσχάτη προδοσία εις βάρος του λαού και της χώρας , υπό των μελών της παρούσας κυβέρνησης από της εκλογής της μέχρι και σήμερα , και  παντός συνενόχου με βάση .

Α . Την σχετική απολύτως επεξηγηματική  επί  της ουσίας της καταγγελίας μου συγκεκριμένη «τηλεοπτική παρουσίαση του οικονομολόγου αναλυτή Δημήτρη Καζάκη στο ΚΡΗΤΗ TV» (διάρκειας 1ώρας και 51 λεπτά) περί μνημονίου αλλά και δυνατοτήτων εξόδου από την κρίση.

Β .  Την  «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4-3-2010» περί εφαρμογής άτυπου φιλεργοδοτικού μνημονίου από 10-12-2009 .

Τι έλεγε το ντοκουμέντο Α (συνοπτικά) ;

Έλεγε και αποδείκνυε πως η κυβέρνηση  μας είπε (και μας λέει ακόμα) ένα σωρό ψέμματα για την οικονομική κατάσταση της χώρας και για τις  μεθόδους εξόδου από την κρίση , από το προεκλογικό «λεφτά υπάρχουν» και μετεκλογικά από «το πιστόλι στο τραπέζι» ως απειλή για έλευση του ΔΝΤ , μέχρι για την δανειακή σύμβαση και τα απανωτά «μνημόνια σωτηρίας (κάθε φορά)»  και «μεσοπρόθεσμα σωτηρίας (επίσης κάθε φορά)» , κατάργησης κάθε υποψίας ισχύος νομικού πολιτισμού , καταλήστευσης και εξαθλίωσης των Ελλήνων και ξεπουλήματος της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους στην πολυεθνική μεγαλοεργοδοσία και στην οικονομικόστρατιωτικοπολιτική εκπροσώπηση των προηγουμένων και όλα αυτά με ένα τεράστιο συγχωροχάρτι υπέρ της εγχώριας ρεμούλας και διαφθοράς με τις θεσμοθετημένες μίζες και τα «δωράκια» απ΄αυτά με τα οποία και το κυβερνητικό κόμμα ομολογημένα λαδωνόταν και τα ξεκοκκαλίζει τώρα με την άνεσή του , εις υγείαν του «κορόϊδου ελληνικού λαού» .

Έλεγε και αποδείκνυε πως το χρέος δεν πληρώνεται με τίποτα , εξηγούσε ουσιαστικά και νομικά τις έννοιες και την αντιμετώπιση τόσο του επαχθούς όσο και του απεχθούς χρέους (βλέπετε σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ) , την προτεραιότητα οικονομικής ανασύνταξης έναντι της προτεραιότητας των απαιτήσεων των διεθνών τοκογλύφων και εκβιαστών δανειστών , αλλά εξηγούσε και το δομικό υπόβαθρο Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ευρώ που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια την οικονομία της χώρας σε αδιέξοδα και στην αγκαλιά των εκμεταλλευτικών τραπεζικών σχεδιασμών και των αθέμιτων , των «κάτω από το τραπέζι»  και των παράνομων (συνολικά απεχθών) οικονομικών συναλλαγών με τράπεζες , οίκους αξιολόγησεις, κλπ  .

Σας είπα ότι όλα αυτά προέκυπταν , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ , από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ , όμως ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΗΤΑΝ Η ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ όλων των σε δημόσια θέα και πρόσβαση ανάλογων ντοκουμέντων , όπως οι εκπομπές , ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ , ΒΑΞΕΒΑΝΗ , DEBTOCRACY , οι δημόσιες τοποθετήσεις των καθηγητών κκ ΚΑΣΙΜΑΤΗ και ΜΠΕΗ (του κου ΜΠΕΗ για κατάπτυστη απορριπτική απόφαση της Δικαιοσύνης/του ΣτΕ επί καταγγελίας του ΔΣΑ σχετικής με τα εδώ αναφερόμενα περί μνημονίου) κλπ,κλπ,κλπ, όπως προκύπτουν και από το βιβλίο του οικονομικού αναλυτή και πρώην στελέχους της Κεντρικής Τράπεζας του Καναδά Σπύρου Λαβδιώτη «Χρειαζόμαστε ένα νέο Σόλωνα-Σεισάχθεια» συνημμένο στην καταγγελία μου στον Εισαγγελέα   Αρείου Πάγου 8-6-2011 με αριθμ. Πρωτοκ. 4685/10.6.11 . Συνημμένα ακολουθούν επίσης αρκετά ντοκουμέντα που δείχνουν πως η κυβέρνηση «ούτε που κούνησε το δαχτυλάκι της» , ούτε που ίδρωσε λιγάκι , για να προασπίσει τα ΝΟΜΙΜΑ συμφέροντα του λαού και της χώρας έναντι των δανειστών , απλά υπερασπίστηκε τα δικά τους ΑΝΟΜΑ συμφέροντα  , πιο πολύ (*) και από ότι θα τολμούσαν οι ίδιοι οι δανειστές να τα υπερασπιστούν δημόσια/δικονομικά τόσο στην περίπτωση της Ελλάδας , όσο και σε περιπτώσεις άλλων χρεωμένων χωρών όπου πάντα υποχώρησαν (επίσημα γιατί ανεπίσημα υπάρχουν δημοσιευμένα/αναπάντητα ντοκουμέντα όπως το ντοκυμαντέρ για τους οικονομικούς δολοφόνους , για δολοφονίες ηγετών που υπερασπίστηκαν τον λαό τους απέναντι στους δανειστές) .

Τι έλεγε το ντοκουμέντο Β ;Έλεγε πως από 10-12-2009 , ο Υπουργός  Εργασίας κος Λοβέρδος εφάρμοζε ήδη μνημόνιο καταργώντας κάθε ίχνος ισχύος εργατικού δικαίου λέγοντας (μέσω των εκπροσώπων του στην σε επίπεδο υπουργού Τριμερή συνάντηση της 10ης-12-2009) , πως «τώρα δεν θα πούμε τι λέει ο νόμος , η κατάσταση είναι δύσκολη, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με καλή θέληση των εργοδοτών»  , την ίδια ώρα δηλαδή που ο πρωθυπουργός κράδαινε το πιστόλι στο τραπέζι ως απειλή πως θα (προσέξτε , θά)  «φέρει το ΔΝΤ».

Μέρος δεύτερο

Τελικά ,

Το ντοκουμέντο Α και η καταγγελία μου, επιβεβαιώθηκαν από την «δήλωση Γιούνκερ» στο γερμανικό περιοδικό Focus , ότι «η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας» (κυβερνητικός δωσιλογισμός-με ταυτόχρονη εξυπηρέτηση του παγκόσμιου μεγαλοεργοδοτικού κατεστημένου) , δήλωση συνημμένη στην καταγγελία μου στον Εισαγγελέα   Αρείου Πάγου 8-6-2011 με αριθμ. Πρωτοκ. 4685/10.6.11  . Ζητώ επειγόντως την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση όσων μετά την 4η-10-2009 διετέλεσαν Υπουργοί και Υφυπουργοί  Οικονομικών , με τον κο Δημήτρη Καζάκη , και δημοσιότητα των σχετικών πρακτικών.

Το ντοκουμέντο Β και η καταγγελία μου , επιβεβαιώθηκαν από την εδώ συνημμένη «δήλωση Στρος Καν» , «Δουλέψαμε υπόγεια με τον κ. Παπανδρέου» , πως δηλαδή η συμφωνία για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ είχε γίνει με δόλια παραπλάνηση του λαού , αλλά και με κατάργηση του ισχύοντος δικαίου , από τον Νοέμβριο του 2009 . Ζητώ την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του Υπουργού Εργασίας κου Λοβέρδου και εμού και δημοσιότητα των σχετικών πρακτικών .

Μέρος τρίτο

Συνοψίζοντας:

Σε τηλεοπτική ερώτηση του δημοσιογράφου κου Χασαπόπουλου της πρωϊνής εκπομπής του MEGA προς τον οικονομικό αναλυτή κο Δ.Καζάκη , που ήταν περίπου αυτή , «γιατί η κυβέρνηση κάνει αυτές τις επιλογές αφού όπως λέτε είναι και αδιέξοδες και επιζήμιες , και υπάρχουν οι λύσεις που προτείνετε;» , δόθηκε η απάντηση : «Γιατί κατά την γνώμη μου πρόκειται για την πλέον εθελόδουλη κυβέρνηση από συστάσεως Ελληνικού Κάτους» (σ.σ. εκ των πραγμάτων).

Παρακαλώ , σ΄αυτή τη βάση και με τα στοιχεία που σας καταθέτω να εξετάσετε το σύννομο ή όχι της  κυβερνητικής στάσης (όπως ξεκίνησε σχετικά με την κρίση του χρέους και όπως κατέληξε και μέσα από τις συγκεκριμένες κυβερνητικές μεθοδεύσεις/πρακτικές στην σύναψη συμφωνιών δανειακής σύμβασης/μνημονίων/μεσοπροθέσμων), τόσο έναντι των δανειστών της χώρας και των πολιτικών και λοιπών τους συμμάχων , όσο και , από την άλλη μεριά, έναντι του Ελληνικού λαού , έναντι της Εθνικής περιουσίας , έναντι της ανεξάρτητης (μη εξαρτημένης) διακυβέρνησης της χώρας και έναντι της εθνικής της ανεξαρτησίας .

(*)

Από την ιστοσελίδα iskra

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Από το “μαζί τα φάγαμε”, τους “κοπρίτες” δημοσίους υπαλλήλους και άλλα πολλά, ο Θ. Πάγκαλος πέρασε τώρα στους “τεμπέληδες ‘Ελληνες έναντι των εργατικών Τούρκων!

Ας μην είμεθα αφελείς! 

Η περίπτωση του Θ. Πάγκαλου δεν είναι απλώς η  παρέκκλιση ή μια γραφική έως επικίνδυνη εκδοχή της κυβερνητικής ρητορικής αλλά το απαραίτητο αν όχι ουσιαστικό και οργανικό συστατικό της.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο κ. Πάγκαλος, στη διάρκεια επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, τόνισε πως «ενώ οι Τούρκοι εργάζονταν σκληρά, οι Έλληνες τεμπέλιαζαν με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σήμερα μια σοβαρή οικονομική κρίση».

Από την ιστοσελίδα folders.skai.gr

Αλέξης Παπαχελάς

Να συνδεθούμε με την κα Lara Marlowe η οποία είναι ανταποκρίτρια των “Irish Times” στην Αμερική και η οποία ήταν εκεί όταν έγινε αυτό το περίφημο briefing από τον κ. Γιούνκερ.

INCLUDEPICTURE “http://folders.skai.gr/system/speaker_imgs/1/icon/Untitled-4.jpg?1290699134” \* MERGEFORMATINET

Αλέξης Παπαχελάς

Καλησπέρα από την Αθήνα κ Μάρλου. Όπως γνωρ’ιζετε προκλήθηκε μεγάλη συζήτηση σχετικά με τα όσα είπε ή δεν είπε ο κ Γιούνκερ εδώ στην αθήνα. Εσείε θα μπορούσατε να το αποσαφηνίσετε αυτό; Είπε αλήθεια ότι ο σημερινός πρωθυπουργός κ Παπανδρέου είναι εκείνος που αναφέρθηκε σε μια διεφθαρμένη χώρα ή μήπως αναφερόταν σε προηγούμεο πρωθυπουργό της Ελλάδος;

INCLUDEPICTURE “http://folders.skai.gr/system/speaker_imgs/395/icon/Lara_Marlowe.jpg?1303828920” \* MERGEFORMATINET

Lara Marloweανταποκρίτρια, “Irish Times” 

Κι εγώ τον άκουσα να αναφέρεται στον σημερινό πρωθυπουργό. Επακριβώς είπε ότι είδε την κρίση να έρχεται, την δι-είδε μια τριετία-τετραετία τώρα, αλλά η διεφθαρμένη κοινωνία της Ελλάδας ήταν εκείνη που τον εμπόδισε και αυτό ακριβώς είπε. Είπε «ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της Ελλάδος είναι η διαφθορά. Το ήξερα. Και τώρα, συνέχισε, «τώρα κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένη». Και νομίζω ότι αναφερόταν η δήλωση σε λόγια του κ Παπανδρέου».

Γιώργος Γρυμπογιάννης

Συνημμένα (μόνο για το Πτ/κείο Μαραθώνα):

Κλήση για ανάκριση 175π/11

Δήλωση Στρος Καν

Καταγγελίες συσχετιζόμενες με την παραπάνω:

αρ.πρ. Εισ. Αρείου Πάγου  αρ.πρ. Προέδρου Αρείου Πάγου  αρ.πρ. Προεδρου Σ.Ε. Αρείου Πάγου

24-3-11                2688/24.3.11                              86/24.3.11                                      135/24.3.11

20-5-11                4151/20.5.11                             138/20.5.11                                     237/20.5.11

26-5-11                4319/27.5.11                             146/27.5.11                                     232/27.5.11

26-5-11                4319/27.5.11                             147/27.5.11                                     233/27.5.11

8-6-11                  4685/10.6.11                             160/10.6.11                                     247/10.6.11

Kείμενο-e-mail 2-4-11 προς seisaxthia.blogspot.com (εδώ άνευ συνημμένων)

ΑΙΤΗΣΗ-ΑΠΑΙΤΗΣΗ 30-11-2010 Στεφανίας Λυγερού (αναπάντητη ως σήμερα)

Σετ ΟΗΕ

Παύσεις πληρωμών και απεχθές χρέος:Κανόνας και όχι εξαίρεση (Λ.ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ 17-4-2011)

Είπε «ναι» στο Μνημόνιο και (μετά) έγινε νομικός σύμβουλος του Γιώργου

Δελτίο τύπου ΔΣΑ 22-6-2011-08-01

ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΩΝ και ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 6-6-2011

Δελτίο Τύπου Πλατείας 24-7-11

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ,ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΛΠ. (Πλατείας)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Λ.Σ. ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΠΕΗΣ ΚΑΙ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ,ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣτΕ

Απεχθή χρέη και η περίπτωση της Ελλάδας «Δρόμος» 26-2-2011

Περί πολιτικού χρήματος και ατιμωρησίας των Ελλήνων βουλευτών , της Σοφίας Βούλτεψη 19,20-1-2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ή ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ («προφητική» και καταδιωγμένη από εργοδότες συνδ/κή ανακοίνωση 2002)

«Πρακτικό συμφιλίωσης 13-1-1999» Υπουργείου Εργασίας (σαφής Υπουργική αναγνώριση και καταγραφή του εργοδοτικού εκβιασμού εργαζομένων να «αποχωρήσουν οικειοθελώς-συγκεκριμένη αναφορά σε εργοδοτική υποχρέωση εφαρμογής νόμου)«Πρακτικό συμφιλίωσης 10-12-2009» Υπουργείου Εργασίας (ίδια περίπτωση με την προηγούμενη, αλλά, έμμεση  Υπουργική παραδοχή εργοδοτικού εκβιασμού εργαζομένων να «αποχωρήσουν οικειοθελώς-καμμία αναφορά σε ζήτημα εφαρμογής νόμου)

Βιβλίο «Κρίση, «απεχθές» χρέος και αθέτηση πληρωμών του Γιάννη Τόλιου εκδόσεις ΤΟΠΟΣ

( Φωτογραφία από http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=312420 )

Δείτε σχετικά : ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΡΥΜΠΟΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

4 comments on “ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΘΑΨΙΜΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ….

 1. Pingback: ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ: ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ « Αρχαία Ιθώμη

 2. Να τιμωρηθούν παραδειγματικά

  14.04.2016

  Σε οποιαδήποτε χώρα που λειτουργεί βάσει αυτονόητων αρχών και αξιών ενός κανονικού κράτους, ο «πλοίαρχος» του «Τιτανικού» Γιώργος Παπανδρέου και ο «υποπλοίαρχός» του Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε να βρίσκονταν ήδη ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου. Οσα ομολόγησε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών γι’ αυτά που έπραξε μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό δεν είναι τίποτε άλλο από την παραδοχή ενός εγκλήματος εις βάρος της πατρίδας. Το «δίδυμο» αυτό, που στα «όρθια», «σε μια κουζίνα», όπως παραδέχτηκε ο Παπακωνσταντίνου, παρέδωσε τη χώρα στις αλυσίδες του ΔΝΤ, θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη κατηγορούμενο για εσχάτη προδοσία. Ο άνθρωπος που έπεσε στα μαλακά από το ειδικό δικαστήριο για τη «λίστα Λαγκάρντ» (και με την ευχή του προέδρου «πηγαίνετε και μηκέτι αμαρτάνετε») όχι μόνο δεν έβαλε μυαλό, αλλά για να προμοτάρει το νέο βιβλίο του βγήκε με θράσος και παραδέχτηκε όσα ενσυνείδητα διέπραξε μαζί με τον Παπανδρέου κατά των Ελλήνων.

  Εγκλημα 1ον: Είχαν συμφωνήσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ (στη «διάσωση») από την Ιανουάριο του 2010, αλλά έδεσαν τη χώρα στο Μνημόνιο τον Απρίλιο του 2010! Και όλο αυτό το διάστημα άφηναν τους… ραντιέρηδες να κάνουν παιχνίδι (σώζοντας τις τράπεζές τους) και να θησαυρίζουν ξεπουλώντας όσο όσο, από τη μια, και ποντάροντας -με τα CDS- στη χρεοκοπία, από την άλλη.

  Εγκλημα 2ον: Παραδέχτηκε ότι γνώριζαν ότι το Μνημόνιο ως πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι είχε τιμωρητικά χαρακτηριστικά. Κι όμως, το υποστήριζαν.

  Εγκλημα 3ον: Δεν προχώρησαν σε ρύθμιση του χρέους, αν και ήξεραν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει τα 140 δισ. που θα συσσωρεύονταν μόνο από τα ομόλογα! Το χειρότερο από όλα; Ηξεραν τι έρχεται (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου) και έλεγαν ψέματα στην κοινωνία για να αντέξει τις θυσίες.

  Και αντί να ζητήσουν έστω μια συγγνώμη για τα δεινά που επέφεραν, ο μεν ένας ονειρεύεται την επιστροφή του στην πολιτική (διά της… ανασύστασης της Κεντροαριστεράς), ο δε άλλος προκαλεί εμετικά! Ο μόνος δρόμος; «Ειδικό δικαστήριο για εσχάτη προδοσία» για το δίδυμο της συμφοράς.

  http://www.dimokratianews.gr/content/61246/na-timorithoyn-paradeigmatika

  • 13|04|2016
   Αποκάλυψη: Παπανδρέου-Στρος Καν, όρθιοι σε μια κουζίνα στο Νταβός συμφώνησαν να έρθει το ΔΝΤ

   http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708×320/public/gap_strauss708.jpg?itok=Z1MLz6Ic

   Μιλώντας στην εκπομπή Ιστορίες του ΣΚΑΪ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι στην περίφημη συνάντηση στο Νταβός, τον Ιανουάριου του 2010, όπου δημοσιογράφοι κυνηγούσαν τον τότε Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στους διαδρόμους για μια δήλωση, υπήρξε και μια μυστική συνάντηση.

   Ορθιοι, σε μια κουζίνα, ο Γ. Παπανδρέου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο επικεφαλής τότε του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν συζητούσαν την λύση για το ελληνικό πρόβλημα και την εμπλοκή του ταμείου στο πρόγραμμα.

   «Αυτή η συνάντηση ήταν εκτός δημοσιότητας, καθώς οποιαδήποτε δημόσια παρουσία των τριών μας θα αποκάλυπτε ότι η Ελλάδα θα έμπαινε στο ΔΝΤ και θα μας κατέστρεφε τελείως στις αγορές» είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Το περιστατικό περιγράφει και στο βιβλίο του που κυκλοφορεί 24 Απριλίου, ανήμερα του διαγγέλματος Παπανδρέου από το Καστελόριζο.

   Οπως ισχυρίστηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου η συζήτηση με το ΔΝΤ είχε ξεκινήσει νωρίτερα, λίγο μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 2009. Η αποκάλυψη Προβόπουλου για το έλλειμμα οδήγησε την κυβέρνηση Παπανδρέου σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, σε περίπτωση που χρειάζονταν χρηματοδότηση και οι αγορές το αρνούνταν. Οπως είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, όταν έθετε τον προβληματισμό στους ομολόγους του, η απάντηση που έπαιρνε ήταν: «Εσείς κάντε τη δουλειά σας πάρτε μέτρα και οι αγορές θα αντιδράσουν θετικά, δεν θα έχετε πρόβλημα». Οπως πρόσθεσε «οι αγορές όμως ήθελαν εγγύηση ότι θα έπαιρναν να λεφτά τους και αυτή τη εγγύηση δεν μας την έδινε κανείς. Ηταν λοιπόν ζήτημα ευθύνης να βρούμε εναλλακτικές και κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση με το ΔΝΤ, αφού η μόνη πηγή χρηματοδότησης, εκ του καταστατικού του, ήταν το Ταμείο» αποκάλυψε ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

   Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, υποστήριξε ακόμη ότι οι διαβεβαιώσεις που έπαιρνε μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2010 η ελληνική κυβέρνηση ήταν πως «δεν υπάρχει περίπτωση να μπει το ΔΝΤ στην Ευρωζώνη θα διαλύσει το σύστημά μας είναι σαν να αντικαθιστά το Eurogroup».

   Οσο για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ο πρώην ΥΠΟΙΚ είπε: «Η λέξη αναδιάρθρωση χρέους ήταν απαγορευμένη ρητά ακόμη και ως αναφορά στο Eurogroup. Μια φορά το είπε ο Ολλανδος ΥΠΟΙΚ και ο Τρισέ απείλησε να φύγει».

   Πηγή: Αποκάλυψη: Παπανδρέου-Στρος Καν, όρθιοι σε μια κουζίνα στο Νταβός συμφώνησαν να έρθει το ΔΝΤ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/261791/apokalypsi-papandreoy-stros-kan-orthioi-se-mia-koyzina-sto-ntavos-symfonisan-na-erthei#ixzz48XI9ISnM

 3. Pingback: Προσβολές του πολιτεύματος: Εσχάτη προδοσία και προδοσία της χώρας | economist.gr

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.