Από το 2009 έως σήμερα, η βουλή κλήθηκε από την δικαιοσύνη να εξετάσει 136 ποινικές δικογραφίες …

Σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, από το 2009 έως σήμερα, έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή 136 δικογραφίες με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος και το Ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη Υπουργών». Και όλα αυτά, παρότι η βουλή δεν αποτελεί δικαστική αλλά νομοθετική εξουσία και από το 2010 εκκρεμεί σχετική μήνυση για έσχατη προδοσία λόγω θέσπισης της ατιμωρησίας των μελών των κυβερνήσεων  όλων των εποχών καθώς και των συνεργατών τους. 

Είπαμε όμως : ΕΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ, ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ  ….

Δείτε εδώ πόσες άλλες μηνύσεις και δημόσιες καταγγελίες για έσχατη προδοσία εντοπίσαμε και στις ενότητες Μηνύσεις και Αναφορές όλες τις καταγγελίες που αφορούν κακουργήματα τα οποία η δικαιοσύνη αυτεπαγγέλτως έπρεπε να εξετάσει αλλά δεν το έκανε ούτε κατόπιν σχετικού αιτήματος. 

Δείτε και  ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΩΝ 136 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ που κανείς δεν ξέρει τι αφορούν … Αν έχετε υπομονή, διασταυρώστε τα στοιχεία αυτά με εκείνα που συγκεντρώθηκαν στο παρόν ιστολόγιο και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.  

Ο πίνακας και η είδηση από news247.gr

Οι (136) ποινικές δικογραφίες

Τι αφορούσαν μερικές από αυτές

1-73becc5780

2-890b3e9c81

η συνέχεια εδώ :

Click to access 7513365.pdf

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Συγκροτείται Ειδικό Δικαστήριο για τον Παπακωνσταντίνου

Στη Βουλή οι μηνυτήριες αναφορές του ΣΔΟΕ κατά των συγγενών Παπακωνσταντίνου …

Μήνυση κατά της Βουλής για κατάχρηση εξουσίας (ΠΚ 239) ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ- ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (αρ. 97 Συντ.) ΚΑΙ Αναφορά- Αίτηση παραπομπής της δικογραφίας στην Τακτική Δικαιοσύνη, έκδοσης διαταγής από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικής δίωξης, κατάθεση Συμπληρωματικών Στοιχείων

Οσμή παραδικαστικού στην κυβέρνηση: Ιδού το κύκλωμα που χειραγωγεί την Δικαιοσύνη

Ο Παπανδρέου γιατί ειναι ελεύθερος ;;; Οι υπόλοιποι;;;;

Όταν η δημοκρατία δεν λειτουργεί …

Στην βουλή για θάψιμο και άλλες δικογραφίες ( Σαχινίδης, Ζανιάς, Παπακωνσταντίνου)

Στη Βουλή οι μηνυτήριες αναφορές του ΣΔΟΕ κατά των συγγενών Παπακωνσταντίνου …

Μηνυτήρια αναφορά κατά των δυο τελευταίων προέδρων της βουλής

Τι είναι η Βουλή των Ελλήνων και ποιες είναι οι αρμοδιότητες της

Σχετικά με : “ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την Εισαγγελική Αρμοδιότητα της Βουλής”

Πρόταση: καταθέστε τις μηνύσεις σας στην Βουλή. ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!!!

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ 2001 – La loi c’est moi*

12 comments on “Από το 2009 έως σήμερα, η βουλή κλήθηκε από την δικαιοσύνη να εξετάσει 136 ποινικές δικογραφίες …

  1. Η βουλή κλήθηκε να εξετάσει 136 ποινικές δικογραφίες. Την μια την εξέτασε και τις άλλες τις έθαψε.

    Η “τυχερή” δικογραφία αφορά τον Γ Παπακωνσταντινου και σχετίζεται με την λίστα Λαγκάρντ:

    Καθημερινή, Tρίτη, 14 Iανoυαρίου 2014

    Συγκροτείται Ειδικό Δικαστήριο για τον Παπακωνσταντίνου
    Για πρώτη φορά ύστερα από 25 χρόνια, την εποχή της υπόθεσης Κοσκωτά, δρομολογούνται διαδικασίες συγκρότησης Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου μετά την απόφαση περί μη παραγραφής των αδικημάτων του, που σχετίζονται με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

    Πέντε ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, τρεις αρεοπαγίτες και δύο από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ομοφώνως αποφάσισαν, ως μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που επωμίστηκε το βάρος της αξιολόγησης του υλικού που απέστειλε η Βουλή, ότι η διπλή εκλογική αναμέτρηση της περασμένης άνοιξης δεν επέφερε παραγραφή – συμπλήρωση της αποσβεστικής προθεσμίας του νόμου περί ευθύνης υπουργών- για τον Γ. Παπακωνσταντίνου.
    Το σκεπτικό των ανωτάτων δικαστικών βασίστηκε στην παραδοχή πως η Βουλή της μιας ημέρας, 8ης Μαΐου, που προέκυψε από τον α΄ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, δεν μπορούσε να εκτελέσει τα καθήκοντά της, άρα η κοινοβουλευτική ζωή μιας μέρας δεν μπορεί να θεωρηθεί βουλευτική σύνοδος (μετά δύο βουλευτικές συνόδους παραγράφονται αδικήματα υπουργών κατά τη νομοθεσία για την ευθύνη κυβερνητικών αξιωματούχων).

    Μετά την έκδοση της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου δρομολογούνται ήδη οι διαδικασίες ανακρίσεων τις οποίες και θα διενεργήσει ο αρεοπαγίτης Δ. Τσαλαγανίδης, καλώντας μάρτυρες και ελέγχοντας το σύνολο της ογκωδέστατης δικογραφίας. Στο πλαίσιο των ανακρίσεων αυτών θα περιληφθούν και ως συμμέτοχοι στην υπόθεση και οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιω. Διώτης και Ιω. Καπελέρης.

    Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως έχει παραπεμφθεί από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη, είναι παράβαση καθήκοντος, απιστία και νόθευση εγγράφου και αφορούν την αφαίρεση αρχείων από τη λίστα Λαγκάρντ με λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων (δύο πρώτων εξαδέλφων του και των συζύγων τους). Οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου,που επίσης έχουν ποινική εμπλοκή για το θέμα της λίστας, θα απασχολήσουν τον αρεοπαγίτη – ανακριτή, ενώ η δικογραφία για Διώτη και Καπελέρη θα διαβιβαστεί στον Αρειο Πάγο, καθώς ώς τώρα ήταν στα χέρια του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς, Χρ. Παπακώστα.

    Η σημασία της απόφασης των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών ξεπερνά την υπόθεση Παπακωνσταντίνου – λίστα Λαγκάρντ και δημιουργεί, όπως τόνιζαν δικαστικές πηγές, και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, δικαστικό προηγούμενο για μη παραγραφή αδικημάτων και για άλλους πολιτικούς, αν τυχόν εμπλακούν σε ποινικές διαδικασίες.

    Οι ανακρίσεις για τον Γ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Φεβρουαρίου και σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να κληθούν εκ νέου οι δεκάδες μάρτυρες που παρήλασαν από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, αλλά όσοι κριθεί ότι είναι βασικοί και η μαρτυρία τους ουσιώδης

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_13/01/2014_535685

  2. «Είδε ο μαφιόζος τον υπουργό και φοβήθηκε»

    Με τον τίτλο «Είδε ο μαφιόζος τον υπουργό και φοβήθηκε» κυκλοφορεί το HotDogκαι μιλώντας στον Sferikos99,3 ο εκδότης του περιοδικού δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, υποστήριξε πως οι μαφιόζοι είναι πρόσκοποι μπροστά σε υπουργούς. Με αφορμή δε την υπόθεση της ΕΡΤ, σημείωσε ότι τελικά το μοναδικό δημόσιο που θα αφήσουν θα είναι τα χαρτόσημα για να πληρώνουμε τέλη. Αναφέρθηκε ακόμη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς και στον τρόπο διακυβέρνησης με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

    ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ

    Οι μαφιόζοι δεν είναι άνθρωποι που τρομάζουν εύκολα. Ακόμα κι εκείνοι, ωστόσο, θα σήκωναν τα χέρια ψηλά όταν θα διαπίστωναν τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι βουλευτές προκειμένου να καταχωνιάζουν στο αρχείο τον όγκο των δικογραφιών σε βάρος υπουργών και υφυπουργών, πρώην και νυν, που έχουν φτάσει στη Βουλή και οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν συζητήθηκαν καν. Από τις 6 Απριλίου 2004 έως τις 29 Ιανουαρίου 2013 έχουν διαβιβαστεί συνολικώς 214 δικογραφίες, για ελάχιστες από τις οποίες όμως σχηματίστηκαν εξεταστικές ή προανακριτικές επιτροπές, ενώ οι περισσότερες έχουν παραγραφεί. Κι όπως πολύ καλά ξέρει ο μέσος έλληνας πολίτης, καμιά υπόθεση δεν οδηγήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο.

    Όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ του HOT DOC, αρκετοί από τους εμπλεκόμενους υπουργούς και υφυπουργούς δεν θυμούνταν καν τις υποθέσεις στις οποίες αναφερόταν το όνομά τους και είχαν διαβιβαστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο Κοινοβούλιο. «Πρωταγωνιστές» στις δικογραφίες που έχουν φτάσει στη Βουλή από το 2004 κι αφορούν τουλάχιστον 96 πρωθυπουργούς, υπουργούς και υφυπουργούς είναι οι Ευριπίδης Στυλιανίδης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου με 11, οι Κώστας Καραμανλής και Μανώλης Κεφαλογιάννης με εννέα, ενώ ακολουθεί ο Γιώργος Αλογοσκούφης με οκτώ.

    http://www.koutipandoras.gr/37872/στο-hot-doc-που-κυκλοφορεί-είδε-ο-μαφιόζος-τ.html

  3. Έξι ακόμη δικογραφίες διαβιβάστηκαν στη Βουλή
    27/06/2014

    Στη Βουλή διαβίβασε σήμερα έξι ακόμη δικογραφίες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

    Η πρώτη δικογραφία αφορά μήνυση πολίτη από τη Χαλκίδα κατά των Αντώνη Σαμαρά, Νίκου Δένδια και Χαράλαμπου Αθανασίου για τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη. ( δείτε την εδώ : https://justiceforgreece.wordpress.com/2014/04/04/αποκαλύψεις-κασιδιάρη-μήνυση-κατά-πρ/ Μπαλτάκος-gate: Μήνυση Αντωνίου κατά πρωθ/ργου, υπουργών και εισαγγελέα για Εσχάτη Προδοσία)

    Με το ίδιο θέμα σχετίζεται και η δεύτερη δικογραφία που διαβιβάστηκε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά τεσσάρων πολιτών.

    Ακόμη, διαβιβάστηκε αναφορά του επίκουρου εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Ιωάννη Δραγάτση, με συνημμένη ποινική προκαταρκτική δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε με αφορμή ανώνυμη καταγγελία μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

    Επίσης διαβιβάστηκε δικογραφία έπειτα από μηνυτήρια αναφορά πολίτη κατά των υπουργών Εξωτερικών, Περιβάλλοντος και Εθνικής Άμυνας.

    Τέλος, μια ακόμη δικογραφία διαβιβάστηκε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία κατά του τέως υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και μια ακόμη δικογραφία διαβιβάστηκε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία με την οποία καταγγέλλονται ο νυν υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

    http://www.fortunegreece.com/article/exi-akomi-dikografies-diavivastikan-sti-vouli/

    • Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 03 Φεβρουαρίου, στις 05 Μαρτίου, στις 02 Μαΐου και στις 18 Ιουνίου 2014, είχαν διαβιβαστεί στη βουλή άλλες τουλάχιστον εννέα δικογραφίες οι οποίες αφορούσαν :

      – τον Ευάγγελο Βενιζέλο ύστερα από μήνυση για “κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών του κράτους” λόγω της δήλωσης του υπουργού ότι κατέχει στο σπίτι του ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία του στο υπουργείο Αμύνης.

      – την τέως υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, των τέως υφυπουργών Ανάπτυξης Σταύρου Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά, Αναστάσιου Νεράτζη, τον τότε υφυπουργό ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου και τον τέως γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και σημερινού βουλευτή Κωνσταντίνου Μουσουρέλη, για ματαίωση επένδυσης, σύμφωνα με την δικογραφία, άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ για εξόρυξη ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου.
      – τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως Νίκο Δένδια και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου (ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για την υπόθεση Μπαλτάκου).

      – τον υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο μετά από μήνυση της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος).

      -τον υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του διορισμού του Μανώλη Καραγεωργούδη στη θέση του αναπληρωτή καθηγητή στον τομέα Κανονικού Δικαίου και Βυζαντινής Θεολογίας.

      – τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης Θάνο Μωραΐτη, μετά από καταγγελία του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού.

      – τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη για παράβαση καθήκοντος μετά από αίτηση – προσφυγή του Γιώργου Μπακαγιάννη για πράξεις που φέρεται να τελέστηκαν το 2011.

      – τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα για απόφασή του το 2009.

      – τον αντιπροέδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και για την υπόθεση της τράπεζας Proton Bank και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου κατά το χρονικό διάστημα από την 17η Οκτωβρίου 2010 και εντεύθεν

      Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών προς τον Άρειο Πάγο, η δικογραφία κατά του κ. Βενιζέλου, σχηματίστηκε «κατόπιν υποβολής εκ μέρους της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής στις 18/12/2013 που αποτυπώνουν τη συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά των συνημμένων εγγράφων, καθόσον από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου κατά το χρονικό διάστημα από την 17η Οκτωβρίου 2010 και εντεύθεν».

      http://arouraios.gr/2014/02/sto-skamni/

      http://www.naftemporiki.gr/story/802549/eksi-dikografies-kata-upourgon-sti-bouli

      http://www.nerit.gr/eidiseis/ellada/vouli-skliri-kontra-gia-ti-dikografia-gia-ta-ipovrichia/

      http://www.nerit.gr/eidiseis/ellada/sti-vouli-diavivastike-dikografia-kata-e-venizelou-gia-ta-ipovrichia/

      Έτσι οι δικογραφίες είναι τώρα πια τουλάχιστον 151 (136 + 6 + 9 ). Αν διασταυρώσει όμως κανείς τα στοιχεία των δυο πινάκων της κύριας ανάρτησης, θα διαπιστώσει ότι είναι περισσότερες, καθώς τον Ιανουάριο οι δικογραφίες δεν ήταν μόνο 136.

  4. 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

    Ανακοινώθηκαν στη βουλή 10 ποινικές δικογραφίες κατά πρώην υπουργών

    ΙΣΤ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)

    Συνεδρίαση Ολομέλειας 24/02/2015 H’

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Δεύτερο θέμα προ ημερησίας διατάξεως, το οποίο οφείλω να σας ανακοινώσω -σας αφορά και μας αφορά- είναι ότι υπάρχουν διαβιβασθείσες στη Βουλή δικογραφίες κατά πρώην και τέως Υπουργών.

    Ειδικότερα: Στις 30/12/2014 είχε διαβιβασθεί από τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αθανασίου, στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον ν.3126/2003 «Ποινική ευθύνη Υπουργών», ποινική δικογραφία που αφορά τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη.

    Στις 20 Γενάρη 2015 από τον ίδιο, τέως Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, είχε διαβιβασθεί ποινική δικογραφία που αφορά τους τέως, Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη και Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γεώργιο Ντόλιο. Αυτές οι δικογραφίες δεν ανακοινώθηκαν στη Βουλή, διότι η Βουλή είχε ήδη διαλυθεί κατά τη διαβίβασή τους.

    Επίσης, από τη συγκρότηση της Βουλής, με την τρέχουσα σύνθεσή της, έχουν διαβιβασθεί τρεις ποινικές δικογραφίες και ειδικότερα, από τον νυν Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον κ. Νίκο Παρασκευόπουλο.

    Ειδικότερα: έχει διαβιβασθεί ποινική δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε κατόπιν της από 3/6/2014 μηνυτήριας αναφοράς του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ», που αφορά τον πρώην Υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνιο Μπέζα, αναφορικά με την τέλεση του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος που φέρεται τελεσθέν από αυτόν κατά την άσκηση των καθηκόντων του είτε με την έκδοση εγκυκλίων του προς τους διοικητές όλων των υγειονομικών περιφερειών. Η δικογραφία αυτή διαβιβάστηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2015.

    Επίσης, διαβιβάστηκε ποινική δικογραφία κατά την ίδια ημερομηνία, 11 Φεβρουαρίου 2015, η οποία αφορά τους πρώην Υπουργούς Εθνικής Άμυνας Απόστολο-Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Ευάγγελο Βενιζέλο, σχετικά με τη διερεύνηση καταγγελιών που έλαβαν χώρα στις 21/1/2014 στην τηλεοπτική εκπομπή «Απαγορευμένη Ζώνη» του τηλεοπτικού σταθμού «κανάλι Έψιλον», αναφορικά με τις διαδικασίες προμήθειας οπλικών συστημάτων εξοπλισμών για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Επίσης, στις 20 Φεβρουαρίου 2015 διαβιβάστηκε ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν της από 16 Δεκεμβρίου 2014 ανώνυμης αναφοράς, η οποία φέρει ως αποστολέα τη ΔΟΥ Γλυφάδας και αφορά τον τέως υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη, για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε σχέση με όσα εκτίθενται στην εν λόγω αναφορά.

    Σας θέτω υπόψιν ότι αυτές οι ποινικές δικογραφίες διαβιβάζονται στη Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο ρητώς ορίζει ότι μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί, για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει.

    Σχετικός είναι ο ν. 3126/19-3-2003. «Απαγορεύεται η θέσπιση ιδιωνύμων υπουργικών αδικημάτων, δίωξη, ανάκριση, προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση κατά των προσώπων και για τα αδικήματα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής, κατά την παράγραφο 3. Αν στο πλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης ή προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση.

    Πρόταση άσκησης δίωξης υποβάλλεται από τριάντα, τουλάχιστον, Βουλευτές. Η Βουλή, με απόφασή της, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, συγκροτεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Διαφορετικά, η πρόταση απορρίπτεται ως προδήλως αβάσιμη.
    Το πόρισμα της επιτροπής του προηγούμενου εδαφίου εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία αποφασίζει για την άσκηση ή μη δίωξης. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών».
    (Θόρυβος στην Αίθουσα)

    Θέλω να σας θέσω υπ’ όψιν ότι μολονότι το Σύνταγμα αποδίδει στη Βουλή μίαν ιδιαίτερης σημασίας αρμοδιότητα και ευθύνη, από τον Κανονισμό της Βουλής και από την πρακτική των προηγούμενων ετών είχε προκύψει κενό ανεπίτρεπτο, σε σχέση με τον χειρισμό αυτών των υποθέσεων.

    Οι δικογραφίες ανακοινώνονταν συνοπτικά στην Ολομέλεια χωρίς την ειδική αναφορά -πολλές φορές- ούτε των καθ’ ων Υπουργών και εν συνεχεία διαβιβάζονταν στη νομοθετική Υπηρεσία απ’ όπου, συνήθως, κατά σύστημα δεν δίνονταν αντίγραφα των ποινικών δικογραφιών. Αυτό, στην πραγματικότητα, παρήγαγε την ουσιαστική παραγραφή ή επιχειρήματα παραγραφής, δεδομένων των πολύ στενών προθεσμιών.

    περισσότερα εδώ

    ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

    ανακοινώθηκαν άλλες 7 δικογραφίες :

    ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
    ΙΣΤ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
    ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄

    ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Θ΄
    Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

    9. Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος, 83 παρ. 1 του Κανονισμού της Βουλής και 1 και 4 του ν. 3126/2003 για την «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύει ποινικές δικογραφίες που αφορούν:

    α) τους πρώην Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Ανδρέα Λοβέρδο, σελ. 

    β) τον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Ιωάννη Ανδριανό, σελ. 
 γ) τον πρώην Υπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, σελ. 
 δ) τους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατά τα έτη 2009 έως την 14.01.2015, σελ. 

    ε) τον πρώην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σελ. 
 στ) τον πρώην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και, σελ. 
 ζ) τον πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, σελ. 


    …..

    Τώρα, επειδή για να τηρούμε τον Κανονισμό, πρέπει να γίνονται και κάποιες ανακοινώσεις στο Σώμα, και με την ευκαιρία του ότι μόλις μίλησε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, επιτρέψτε μου να σας ανακοινώσω τη διαβίβαση στη Βουλή με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος ποινικών δικογραφιών.

    Ειδικότερα, πρόκειται για ειδικές δικογραφίες που έχει διαβιβάσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά τις εξής ημερομηνίες και για τα εξής αντικείμενα:

    Στις 25 Φεβρουαρίου του 2015, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος, 83 παράγραφος 1 του Κανονισμού της Βουλής και 1 και 4 του ν. 3126/2003 για την «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύει, διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε κατόπιν της από 12-1-2015 μήνυσης της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, που αφορά τους πρώην Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρίους Κυριάκο Μητσοτάκη και Ανδρέα Λοβέρδο, για τα φερόμενα ως τελεσθέντα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπεξαίρεσης.

    Την 25 Φεβρουαρίου του 2015, σύμφωνα με την ίδια διαδικασία για την ποινική ευθύνη των Υπουργών, διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε κατόπιν της από 17 Νοεμβρίου του 2014 μηνυτήριας αναφοράς του κ. Αλέξη Κούγια, δικηγόρου και Προέδρου και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, που αφορά τον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Ιωάννη Ανδριανό, για το φερόμενο ως τελεσθέν αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σχετικά με την αναβολή ποδοσφαιρικού αγώνα.

    Στις 25 Φεβρουαρίου 2015, σύμφωνα με τα ανωτέρω άρθρα, 86 του Συντάγματος, 83 παράγραφος 1 του Κανονισμού της Βουλής και 1 και 4 του ν. 3126/2003 για την ποινική ευθύνη των Υπουργών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν της από 15-1-2015 μήνυσης του κ. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου, σκηνοθέτη-παραγωγού, που αφορά τον πρώην Υπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα για το φερόμενο ως τελεσθέν αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, σχετικά με την παράλειψη υλοποίησης του διορισμού του ανωτέρω μηνυτή ως Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

    Στις 25 Φεβρουαρίου 2015, σύμφωνα με την ίδια διαδικασία περί «Ποινικής ευθύνης Υπουργών», διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν της από 14-1-2015 μηνυτήριας αναφοράς της μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου», που αφορά στους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατά τα έτη 2009 έως 14-1-2015 για το φερόμενο ως τελεσθέν αδίκημα της παραβίασης του Συντάγματος και προσβολής του πολιτεύματος –άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα- σχετικά με τον τρόπο επιβολής και είσπραξης τελών κυκλοφορίας.

    Στις 2 Μαρτίου 2015, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος, 83 παράγραφος 1 του Κανονισμού της Βουλής και 1, 2 και 4 του ν. 3126/2003 για την ποινική ευθύνη των Υπουργών, όπως ισχύει, διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν της από 14-1-2015 μηνυτήριας αναφοράς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «Εννέα Μούσες» του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης που αφορά στον πρώην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με τη μη έγκαιρη πρόσληψη καθηγητών στο ως άνω σχολείο κατά το σχολικό έτος 2013-2014.

    Στις 9 Μαρτίου 2015, σύμφωνα με την ίδια κατά τα ανωτέρω διαδικασία περί «Ποινικής ευθύνης Υπουργών» διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν ανώνυμης αναφοράς προς τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος που αφορά στον πρώην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με τη φερόμενη τέλεση πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά την άσκηση των καθηκόντων του και δη την έκδοση υπουργικής απόφασης για την έγκριση κατανομής ενταγμένων ωρών στους εκπαιδευτικούς του εξωτερικού.

    Στις 9 Μαρτίου 2015, κατά την ίδια διαδικασία, διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή την από 20-12-2012 μήνυση των κυρίων Εμμανουήλ και Θεμιστοκλή Κουτεντάκη που αφορά στον πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου για το φερόμενο ως τελεσθέν αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, η οποία φέρεται τελεσθείσα κατά την άσκηση των καθηκόντων σχετικά με τη μη διαβίβαση δικογραφίας από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς όφελός του.
    (Στο σημείο αυτό οι προαναφερθείσες ανακοινώσεις έχουν ως εξής:
    (Να μπουν οι σελ.135-137)

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε σχέση με αυτές τις δικογραφίες και ελλείψει ειδικής διαδικασίας του Κανονισμού της Βουλής, θα συζητήσει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής η οποία συγκροτήθηκε.

    http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es150310.doc

  5. Στη Βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία που εμπλέκει έξι πολιτικά πρόσωπα για την εξόρυξη ζεολίθου

    03/02/2014

    Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες ή όχι σε έξι πολιτικά πρόσωπα (πρώην υπουργό και τρεις υφυπουργούς και έναν νυν υφυπουργό), αλλά και για εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία ενός βουλευτή.

    Η δικογραφία αφορά τη ματαίωση επένδυσης εξόρυξη ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου, ενώ για την υπόθεση αυτή έχει διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Ορεστιάδας. Μάλιστα, η επίμαχη δικογραφία έχει διαβιβαστεί και στους Εισαγγελείς διαφθοράς.

    Ειδικότερα, στην επίμαχη δικογραφία γίνεται αναφορά στην πρώην υπουργό ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, στους πρώην υφυπουργούς Ανάπτυξης Σταύρο Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά, Αναστάσιο Νεράτζη, στον σημερινό υφυπουργό ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου και στον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και σημερινό βουλευτή Κωνσταντίνο Μουσουρέλη.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία η Βουλή καλείται να αναζητήσει εάν έχουν ευθύνες, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, η κυρία Μπιρμπίλη και οι κ.κ. Καλαφάτης, Μπουγάς, Νεράτζης και Παπαγεωργίου, ενώ για τον κ. Μουσουρέλη, το Κοινοβούλιο θα εξετάσει το θέμα άρσης της ασυλίας του.

    Σε όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα καταλογίζεται από εκπρόσωπο της εταιρείας «Ν. Αλεξανδρίδης και Σία» ότι με παραλείψεις και ενέργειες τους ματαιώθηκε επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου εξόρυξης ζεολίθου, σε έκταση 161 στρεμμάτων στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Οι ενέργειες αυτές των πολιτικών προσώπων είχαν ως συνέπεια να προκληθεί ζημιά στην εν λόγω εταιρεία, αλλά και στο Ελληνικό Δημόσιο. Η ζημιά προκλήθηκε από τη ματαίωση επένδυσης 40 εκατομμυρίων ευρώ. Η ματαίωση αυτή θα είχε οφέλη, για την περιοχή του Έβρου (απασχόληση 100 ατόμων) και για το Δημόσιο, το οποίο δεν θα εισήγαγε ζεόλιθο από τη Τουρκία και τη Βουλγαρία.

    Παράλληλα, από τη Εισαγγελία Ορεστιάδας, έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση, σε βάρος δύο πρώην στελεχών του ΙΓΜΕ, τα οποία φέρονται να συνέδραμαν για να μην γίνει απευθείας ανάθεση, με συνέπεια ο τότε υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης, να αρνηθεί την ανάθεση, ζητώντας τη διενέργεια διαγωνισμού.

    Για το ίδιο θέμα το περασμένο έτος είχε διαβιβαστεί στη Βουλή και άλλη δικογραφία.

    © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

    http://web.tee.gr/στη-βουλή-διαβιβάστηκε-δικογραφία/

  6. Στη Βουλή δικογραφίες για Ξυδάκη, Βενιζέλο, Αθανασίου, Μηταράκη και Σαχινίδη

    04|03|2016

    Η εισαγγελία Αρείου Πάγου διαβίβασε δικογραφίες στη Βουλή για νυν και τέως υπουργούς και βουλευτές.

    Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή δικογραφίες που αφορούν τον αναπληρωτή υπουργό για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νικόλαο Ξυδάκη (για τη θητεία του ως αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού), καθώς και τους πρώην υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Χαράλαμπο Αθανασίου, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Παναγιώτη Μηταράκη, αλλα και τον Ιωάννη Σαχινίδη.

    Ειδικότερα, κατά του κ. Ξυδάκη έχει υποβάλει μήνυση πολίτης μετά από δημοσιεύματα του Τύπου που ανέφεραν ότι στενός συνεργάτης της περιφεριάρχου Ρένας Δούρου (συμβασιούχος του Ελληνικού Φεστιβάλ), διορίστηκε ως μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο γραφείο του κ. Ξυδάκη.

    Δεύτερη δικογραφία αφορά μήνυση του δικηγόρου Κ. Πλεύρη, ο οποίος εγκαλεί τους τέως υπουργούς κ.κ. Βενιζέλο και Αθανασίου, για εκβίαση, απάτη, παράβαση καθήκοντος και άλλα αδικήματα, με αφορμή το ότι δεν του κατέβαλε το λιβυκό Δημόσιο την αμοιβή του 16 εκατ. ευρώ, από τη δικαστική μάχη που κέρδισε ως εκπρόσωπος του λυβικού κράτους με αντίδικο τεχνικές εταιρείες.

    Παράλληλα, άλλη δικογραφία από την εισαγγελία Διαφθοράς, αφορά τον κ. Στυλιανίδη, ως υφυπουργό Εξωτερικών το 2004, μετά από αναφορά της Γενικής Διεύθυνσης ΥΔΑΣ του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με την αναφορά εντοπίστηκε χρηματοδότηση προς ΜΚΟ ύψους 50.000 ευρώ για αγιογράφηση του Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, μετά από επιστολή του μητροπολίτη Δαμασκηνού.

    Η δικογραφία για τον τέως υφυπουργό Ανάπτυξης Παναγιώτη Μηταράκη σχηματίστηκε μετά από δημοσιεύματα του Τύπου και σχετική ερώτηση στην Βουλή, αναφορικά με την προκαταβολική καταβολή επιχορήγησης για αιολικό σταθμό στην Εύβοια, χωρίς να υπάρχουν τα αναγκαία δικαιολογητικά. Τέλος, δικογραφία έχει σχηματιστεί για τον κ. Σαχινίδη, μετά από μήνυση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς την εμφάνισε ως αυτουργό της δολοφονίας δυο μελών του κόμματός του (σ.σ δηλ. τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο Αττικής).

    Πηγή: Στη Βουλή δικογραφίες για Ξυδάκη, Βενιζέλο, Αθανασίου, Μηταράκη και Σαχινίδη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/254753/sti-voyli-dikografies-gia-xydaki-venizelo-athanasioy-mitaraki-kai-sahinidi#ixzz48dEXqT3q

  7. Σε μόλις 95 λεπτά η βουλή αθώωσε 87 βουλευτές ….

    Πρόκειται για τη συνεδρίαση της 6ης Δεκεμβρίου 2017, όταν χωρίς καμία συζήτηση αοριφτηκαν 87 αιτήσεις δικαιοσηνης για την άρση της ασυλίας των 87 μελών της και συγκεκριμενα των βουλευτων κ.κ. Κατσίκη Κωνσταντίνου, Σπίρτζη Χρήστου, Λάππα Σπυρίδωνος και Χριστοδουλοπούλου Αναστασίας (1 δικογραφία) και άλλων ογδόντα τριών ήτοι των κ.κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη, Τζάκρη Θεοδώ- ρας, Παραστατίδη Θεοδώρου, Μπόλαρη Μάρκου, Μητσοτάκη Κυριάκου, Μπακογιάννη Θεοδώρας, Αθανασίου Χαραλάμπους, Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη, Κεφαλογιάννη Όλγας, Κασαπίδη Γεωρ- γίου, Κικίλια Βασιλείου, Μηταράκη Παναγιώτη, Βούλτεψη Σο- φίας, Γεωργιάδη Σπυρίδωνος – Αδώνιδος, Μειμαράκη Ευαγγέλου – Βασιλείου, Χατζηδάκη Κωνσταντίνου, Γιακουμάτου Γερασίμου, Καραμανλή Άννας, Σαλμά Μάριου, Καραγκούνη Κωνσταντίνου, Ανδριανού Ιωάννη, Στύλιου Γεωργίου, Βορίδη Μαυρουδή, Μαρ- τίνου Γεωργίας, Βλάχου Γεωργίου, Μπούρα Αθανασίου, Οικονόμου Βασιλείου, Σταϊκούρα Χρήστου, Κουτσούμπα Ανδρέα, Κόνσολα Εμμανουήλ, Κεδίκογλου Συμεών, Κοντογεώργου Κωνσταντίνου, Βεσυρόπουλου Απόστολου, Αυγενάκη Ελευθερίου, Καραμανλή Κωνσταντίνου, Γκιουλέκα Κωνσταντίνου, Καλαφάτη Σταύρου, Ράπτη Ελένης, Καράογλου Θεοδώρου, Αναστασιάδη Σάββα, Τασούλα Κωνσταντίνου, Ασημακοπούλου Άννας Μισέλ, Παναγιωτόπουλου Νικολάου, Τσιάρα Κωνσταντίνου, Αντωνίου Μαρίας, Δένδια Νικολάου – Γεωργίου, Γεωργαντά Γεωργίου, Δήμα Χρίστου, Βρούτση Ιωάννη, Δαβάκη Αθανασίου, Χαρακόπουλου Μάξιμου, Κέλλα Χρήστου, Πλακιωτάκη Ιωάννη, Σαμαρά Αντωνίου, Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Καρασμάνη Γεωργίου, Κουκοδήμου Κωνσταντίνου, Κεφαλογιάννη Ιωάννη, Τραγάκη Ιωάννη, Αραμπατζή Φωτεινής, Σκρέκα Κωνσταντίνου, Κυριαζίδη Δημητρίου, Τζαβάρα Κωνσταντίνου, Κακλαμάνη Νικήτα, Βαγιωνά Γεωργίου, Βενιζέλου Ευαγγέλου, Λοβέρδου Ανδρέα, Μανιάτη Ιωάννη, Κωνσταντινόπουλου Οδυσσέα, Χριστοφιλοπούλου Παρασκευής (Εύης), Κρεμαστινού Δημητρίου, Κουτσούκου Ιωάννη, Σκανδαλίδη Κωνσταντίνου, Γρηγοράκου Λεωνίδα, Κεφαλίδου Χαρούλας (Χαράς), Κεγκέρογλου Βασιλείου, Αρβανιτίδη Γεωργίου, Τζελέπη Μιχαήλ, Λυκούδη Σπυρίδωνος, Ψαριανού Γρηγορίου, Νικολόπουλου Νικολάου, Παπακώστα – Σιδηροπούλου Αικατερίνης και Μάρκου Αικατερίνης.

    Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 12.14’ και ελιξε στις 13.29’!

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι 83 από τους 87 βουλευτές, κατονομάστηκαν μάλλον ως φερόμενοι δράστες εσχάτης προδοσίας λόγω ψήφισης κάποιου μνημονίου. Η εσχάτη προδοσία είναι κακούργημα που διώκεται αυτεπάγγελτα χωρίς την άδεια της βουλής

    Σύνταγμα Άρθρο 62
    1. Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. Επίσης δεν διώκεται για πολιτικά εγκλήματα βουλευτής της Βουλής που διαλύθηκε, από τη διάλυσή της και έως την ανακήρυξη των βουλευτών της νέας Βουλής.
    H άδεια θεωρείται ότι δεν δόθηκε, αν η Βουλή δεν αποφανθεί μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Βουλής.
    H τρίμηνη προθεσμία αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών της Βουλής.
    Δεν απαιτείται άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήματα.

    Τα πρακτικά της βουλής :

    06/12/2017
    ΙΖ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
    Γ΄ Σύνοδος
    ΜΑ’
    Συνεδρίαση Ολομέλειας 06/12/2017 ΜΑ’

    Click to access es20171206.pdf

    http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20171206000555.docx

  8. μερικές δικογραφίες που διαβιβάστηκαν το 2018 :

    ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
    ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Π’

    Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

    ΘΕΜΑΤΑ
    Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

    4. Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμ- φωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον ν. 3126/2003 «Ποινική Ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύει, την 1η Μαρ- τίου 2018: Ποινική δικογραφία που αφορά στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, σελ. 5741

    ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
    ΙΖ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
    ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΒΟΥΛΗΣ
    ΘΕΡΟΥΣ 2018

    ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Θ΄
    Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

    ΘΕΜΑΤΑ
    
Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 


    5. Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον ν.3126/2003 «Ποινική Ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύει: α) την 7-8-2018: Ποινική δικογραφία που αφορά τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, β) Την 8-8-2018: Ποινική δικογραφία στους Πρωθυπουργούς από το έτος 2008 ως και το έτος 2016, Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γεώργιο Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμο, Παναγιώτη Πικραμένο, Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα, Βασιλική Θάνου και στους Υπουργούς Οικονομικών από το έτος 2008 έως και το έτος 2016, Γεώργιο Αλογοσκούφη, Γιάννη Παπαθανασίου, Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελο Βενιζέλο, Φίλιππο Σαχινίδη, Γεώργιο Ζανιά, Γιάννη Στουρνάρα, Γκίκα Χαρδούβελη, Γιάνη Βαρουφάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο και γ) την 29-8-2018: Ποινική δικογραφία που αφορά στον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα, και στον Υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Σκουρλέτη, και ποινική δικογραφία που αφορά στον πρώην Υπουργό Γεώργιο Βουλγαράκη, σελ.

    28|09|2018

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

    Πέντε δικογραφίες στη Βουλή: Για Καμμένο, Κοτζιά, Γαβρόγλου, Σκουρλέτη και Πάχτα

    Πέντε δικογραφίες για νυν και πρώην υπουργούς διαβιβάστηκαν σήμερα στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Η πρώτη αφορά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο που σχηματίστηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Αφορμή για το υβριστικό tweet του κ. Καμμένου στάθηκε η ανακοίνωση της πρώην υπουργού ότι θα παραστεί στην ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν. Η παρουσία της στην Τουρκία είχε προκαλέσει τότε αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια.

    Η δεύτερη δικογραφία αφορά στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ύστερα από μήνυση που κατέθεσε για τη συμφωνία των Πρεσπών η Μακεδονική Οργάνωση Υφηλίου.

    Η Τρίτη δικογραφία διαβιβάστηκε και κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σχολείου του Αγρινίου για τη διδασκαλία και το περιεχόμενο του βιβλίου των Θρησκευτικών.

    Η τέταρτη δικογραφία στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη μετά από μήνυση ιδιώτη που δεν έλαβε και μάλιστα, αναδρομικά επίδομα πρόνοιας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πρόνοιας.

    Η τελευταία δικογραφία αφορά στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Πάχτα ύστερα από μήνυση του δημοσιογράφου Γιάννη Ντάσκα εναντίον του για την υπόθεση των Μεταλλείων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.