ΟΑΕΕ: Νομική βιβλιοθήκη, πληροφορίες και απόψεις

Vmedia.gr Εκπομπή ” Ενώπιον του Ελληνικού λαού, 23/1/2014 

(Απόψεις περί ΟΑΕΕ, τρομοκρατία, απόφαση Ολ.ΣτΕ για ειδικό μισθολόγιο στρατιωτικών κλπ Γιατί και πως οι συλλογικότητες ηθελημένα ή κατά λάθος υπονομεύουν την όποια προσπάθεια κατά του συστήματος )

Είναι σαφές ότι με τις καταιγιστικές δράσεις μας έρχονται και καταιγιστικές αντιδράσεις από το αντίπαλο στρατόπεδο. Όπως όταν σηκώθηκε το μεγάλο κύμα κατά του ΟΑΕΕ ‘έσκασε’ η ‘χρυσαυγιάδα’ (καλύπτωντας το κύμα αυτό και άλλα τεκταινόμενα), τώρα που σφίγγει και πάλι η μέγγενη του ελέγχου και της διαφάνειας (από τα δικά μας ασφαλιστικά κατά του ΟΑΕΕ μέχρι τα πορίσματα και κατηγορίες της ευρωεπιτροπής που τυπικά ελέγχει την τρόϊκα και τα μνημόνια) ‘σκάει’ και πάλι η ‘τρομοκρατία’ στην Ελλάδα, με μία προσπάθεια να χαρακτηρισθεί το σύνολο του αντι-μνημονιακού Μετώπου, με όλα τα συν και τα κατά του, ως δήθεν ‘τρομοκρατικό’, αφού το “πρόσωπο της τρομοκρατίας” εμφανίζεται με ένα αμάλγαμα αντι-μνημονιακής ρητορικής και την απειλή του αίματος.

Αίματος όμως που το μνημονιακό μπλόκ ΔΕΝ απεύχεται, αντιθέτως το ελπίζει ως το άρμα του προς τον πλήρη, έκδηλο και τυπικό (όχι όπως τώρα) φασισμό με ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ και τυπικά.

πηγές www.youtube.com, el-gr.facebook.com/Vmedia.gr/

Ο ΟΑΕΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΗΓΗ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Νομική βιβλιοθήκη : 

Μηνυτήρια αναφορά και εισαγγελική έρευνα για τους ανασφάλιστους “ασφαλισμένους” του ΟΑΕΕ  (Φλωράς Γιώργος)

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ελεύθερων επαγγελματιών χωρίς επαρκείς πόρους κατά Διοικητή, Υποδιοικητή και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου  Ο. Α. Ε. Ε, Κυβερνητικών Επιτρόπων ( Σακκάς Ιωάννης 

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά ΟΑΕΕ και Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ – ΜΠΛΟΦΑ Ο.Α.Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ / ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ (Όλγα Γεριτσίδου)

ΤΕΕ: Υποβολή ενστάσεων από τους μηχανικούς για τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές

ΟΕΒΕΝΗ-Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για κατασπατάληση αποθεματικών του ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΟΕΒΕΝΗ – Επιστολή προς Πρωθυπουργό

Αγρινιώτης δεν αναγνωρίζει το χρέος του στον ΟΑΕΕ και ζητά την διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη (Ανδρέας Καραγιάννης)

Αντίσταση/ανυπακοή σε ασφαλιστικά ταμεία (Στεφανία Λυγερού) 

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ “ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ” ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ

ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ 15/1/2014 και ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ και Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ :

ΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΟΑΕΕ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

12/12/2013 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΑΕΕ: Βιβλιάριο υγείας σε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας Για πρώην και νυν ασφαλισμένους – Και σε έγκυες γυναίκες

ΤρΔΠρ(Συμβ) Πατρ 66/2014 -Υποχρεώνει τον Ο.Α.Ε.Ε να θεωρήσει τα βιβλιάρια ασθενείας

ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ: 

http://oaee1.blogspot.gr

http://oaeevictims.blogspot.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ :

Κινητοποιούνται οι «ανασφάλιστοι-ασφαλισμένοι» στον ΟΑΕΕ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΑΔΑΣ “ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ Ο.Α.Ε.Ε.”

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ

Δ. Κοντός: Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Έλληνες είναι ανασφάλιστοι  (  για να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία Πατείστε ΕΔΩ)

13 comments on “ΟΑΕΕ: Νομική βιβλιοθήκη, πληροφορίες και απόψεις

  1. Ανοιχτή επιστολή προς τον τέως πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κύριο Γεράσιμο Βουδούρη
    Του Αλέξανδρου Σεϊντάνη

    Αγαπητέ κύριε Βουδούρη,

    λέγομαι Αλέξανδρος Σεϊντάνης και είμαι ο μπαμπάς του μικρού Παναγιώτη. Σας γράφω για να μοιραστώ κάποιες από τις σκέψεις μου μαζί σας, παρακαλώ αφιερώστε λίγο ποιοτικό χρόνο για να διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές, ίσως αλλάξουν τη ζωή σας.

    Ο μικρούλης μου γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2004, στη σκιά των Ολυμπιακών Αγώνων. Λόγω μικρής επιπλοκής στον τοκετό, ο μικρός υποβλήθηκε σε εξετάσεις ρουτίνας, οι οποίες όμως κατέδειξαν ότι έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια. Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να οπλιστούμε με θάρρος και ψυχραιμία ώστε να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Παναγιωτάκη μας.

    Όντας ασφαλισμένος του ΤΕΒΕ (μετέπειτα ΟΑΕΕ, κι σήμερα ΕΟΠΥΥ), θεώρησα ότι ο οργανισμός θα αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και θα μας στηρίξει στην ανηφοριά που είχαμε μπροστά μας.

    Ας κάνω όμως εδώ μια παρένθεση για να αναλογιστώ μαζί σας τι είναι ένας ασφαλιστικός οργανισμός και ποιο το έργο του. Με απλά λόγια και χωρίς φιοριτούρες, στη δική μου αντίληψη ασφαλιστικός είναι ο οργανισμός που του εμπιστευόμαστε μέρος από τα έσοδά μας με αντάλλαγμα να μας στηρίξει αν κάποτε χρειαστούμε ιατρική φροντίδα. Βέβαια, όπως κάθε επιχείρηση, έτσι κι ο ασφαλιστικός οργανισμός θα πρέπει να διασφαλίζει τη βιωσιμότητά του όντας επικερδής, ή τουλάχιστον όχι ζημιογόνος. Όμως η πεμπτουσία της ύπαρξής του είναι η στήριξη του ασφαλισμένου όταν τον χρειάζεται.

    Κι όπως κύριε Βουδούρη ο οργανισμός που ως πρότινος διοικούσατε απαιτούσε να είμαι συνεπής στην οικονομική μου υποχρέωση, πληρώνοντας τα ασφάλιστρά μου στο ακέραιο και εγκαίρως, ανεξαρτήτως αν στο διάστημα αυτό εγώ έχω εισπράξει από τη δουλειά μου χίλια ευρώ ή μόνο δέκα, έτσι κι εγώ θεωρούσα ότι θα στηρίξει τον μικρούλη μου όταν μάθαμε ότι είναι καρδιοπαθής.

    Ας το κάνω σαφέστερο για να μην αφήνω γκρίζες ζώνες.

    Η συμφωνία είναι απλή και ξεκάθαρη: Δεν με ρωτάτε αν έχω χρήματα, αν έχω δουλειά, αν έχω να φάω ή να ταΐσω τα παιδιά μου, ή τι άλλο μπορεί να συμβαίνει στην επιχείρηση ή την οικογένειά μου, εγώ έχω την απαρέγκλιτη υποχρέωση να πληρώσω τα ασφάλιστρά μου εγκαίρως και στο ακέραιο, ώστε να έχω την κάλυψη που συμφωνήσαμε. Και νομίζω ότι στην υποχρέωσή μου αυτή ήμουν πάντοτε εντάξει.

    Αντιστοίχως, δεν θα έπρεπε να γνωρίζω ποια είναι η διαδικασία με την οποία θα είστε εντάξει στην υποχρέωσή σας, ούτε ποιος πρέπει να εγκρίνει τη νοσηλεία, ούτε πόσες υπογραφές πρέπει να μπουν κι από ποιον. Έχω τον μικρό μου στην εντατική να παλεύει για τη ζωή του και να χρειάζεται επειγόντως επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, κι ο ασφαλιστικός οργανισμός πληρώνει τα νοσήλεια. Εγκαίρως και στο ακέραιο. Έτσι απλά, αυτή ήταν εξ αρχής η συμφωνία μας άλλωστε.

    Κοιτάξτε λοιπόν, πριν δύο χρόνια που καθόσασταν στο τιμόνι του οργανισμού σε ποια θέση βρίσκονταν οι ασφαλισμένοι που είχαν παιδιά με σοβαρή καρδιοπάθεια. Θα προσπαθήσω να είμαι λακωνικός κατά το δυνατό, εστιάζοντας μόνο στην ασφαλιστική κάλυψη και όχι στα ιατρικά δεδομένα.

    1. Οι έλληνες γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά – δεν έχουν είτε την εμπειρία, είτε τη γνώση είτε την υποδομή για να χειριστούν το περιστατικό. Το παιδί πρέπει να φύγει επειγόντως για νοσοκομείο του εξωτερικού. Όλα καλά ως εδώ.

    2. Συντάσσουν μία γνωμάτευση την οποία στέλνουν στο νοσοκομείο του εξωτερικού που κρίνουν ότι έχει την εμπειρία /γνώση /υποδομή να χειριστεί το περιστατικό.

    3. Το νοσοκομείο απαντά σχεδόν αμέσως ότι δέχεται τον μικρό ασθενή, κλείνει ήδη κρεβάτι για να τον υποδεχθεί, αναφέρει τον εκτιμώμενο χρόνο νοσηλείας ο οποίος ανεξαρτήτως περιστατικού δεν πρέπει (με βάση τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ) να υπερβαίνει τις 30 ημέρες, και ζητά προκαταβολή για τα νοσήλεια.

    4. Εδώ αρχίζουν τα παράλογα. Το έγγραφο του νοσοκομείου είναι στα Αγγλικά και πρέπει να μεταφραστεί για να υποβληθεί στον ασφαλιστικό οργανισμό. Δεν έχει σημασία αν το παιδί μετράει ανάσες και ζει λεπτό το λεπτό, πρέπει να περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της επίσημης μετάφρασης. Να σημειώσω εδώ ότι ασφαλίζομαι στον (τέως) οργανισμό σας ως μεταφραστής, αλλά η δική μου μετάφραση δεν είναι αποδεκτή και πρέπει να πληρώσω άλλο μεταφραστή να αναλάβει το έγγραφο. Αφότου ολοκληρωθεί η μετάφραση, πρέπει να υποβληθεί μαζί με το πρωτότυπο και την γνωμάτευση του έλληνα γιατρού στον ασφαλιστικό οργανισμό

    5. Ο ασφαλισμένος πρέπει να κάνει αίτηση στον ασφαλιστικό οργανισμό για να του χορηγηθεί το ποσό της προκαταβολής που ζητά το νοσοκομείο. Με την αίτηση πρέπει να καταθέσει παράλληλα και εγγυητική επιστολή αξίας ίσης με την προκαταβολή του νοσοκομείου. Δεν ήξερα τότε τι είναι εγγυητική επιστολή, έμαθα όμως: ο ασφαλισμένος καταθέτει σε μία τράπεζα τα χρήματα που ζητάει το νοσοκομείο, και η τράπεζα του χορηγεί την επιστολή, η οποία πιστοποιεί στον ασφαλιστικό οργανισμό ότι τα χρήματα υπάρχουν, έχουν δεσμευτεί και η τράπεζα θα τα πληρώσει στον ασφαλιστικό οργανισμό αν εγώ βάλω την προκαταβολή στην τσέπη και πάω στις Μαλδίβες.

    Διακρίνετε κάτι παράλογο εδώ; Όχι; Να σας βοηθήσω.

    Αν το παιδί του τάδε τυχαίου ασφαλισμένου χρειάζεται επειγόντως επέμβαση σε νοσοκομείο του εξωτερικού, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε στο λογαριασμό του να κάθονται κατ ελάχιστο 30.000 ευρώ (στην περίπτωσή μας το ποσό έφτασε σχεδόν στα 200.000). Να σας πω και κάτι που ίσως δεν ξέρετε: η εγγυητική επιστολή έχει κόστος, επτά τοις χιλίοις το μήνα. Αφήστε το κομπιουτεράκι κάτω, θα σας διευκολύνω: για τις 30.000 ευρώ το μηνιαίο κόστος της εγγυητικής είναι 210 ευρώ, ενώ για τις 200.000 εκτινάσσεται στα 1.400 ευρώ. Μόνο για τη χρήση της εγγυητικής επιστολής. Από την τσέπη του ασφαλισμένου που μόλις έμαθε ότι το παιδί του πρέπει να κάνει επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στο εξωτερικό.

    Κι αν δεν έχεις χρήματα τι γίνεται; Δηλώνεις αδυναμία. Στην περίπτωση αυτή, ο οργανισμός ζητά και πάλι από το παιδί να παραμείνει ζωντανό για λίγο ακόμα, και απαιτεί από τον ασφαλισμένο φορολογικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την αδυναμία που διατείνεται. Αν μάλιστα έχει κάποιο ακίνητο, είναι υποχρεωμένος να πεταχτει ένα λεπτάκι ως την αγορά να το πουλήσει ώστε να εξοικονομήσει το αντίκρυσμα της εγγυητικής.

    Καλό, ε; Καθήστε, έχει και καλύτερο.

    6. Όλα τα έγγραφα υποβάλλονται στην επιτροπή έγκρισης νοσηλείων εξωτερικού του οργανισμού, με αίτηση εκταμίευσης του ποσού. Τότε ενεργοποιείται άλλη διαδικασία. Ζητάμε και πάλι από το παιδί να περιμένει λίγο ακόμα ώσπου να εγκρίνει το περιστατικό η αρμόδια επιτροπή, η οποία αποτελείται από ιατρούς του ΙΚΑ (σε εντελώς διαφορετικό οργανισμό δηλαδή) και συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα για συγκεκριμένες ώρες. Αν αφήσεις τα έγγραφα να φτάσουν στην επιτροπή δια της υπηρεσιακής οδού χάνεις πολύτιμο χρόνο – αναγκάζεσαι να κάνεις τον κούριερ. Τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα βεβαίως, ως τότε απλώς περιμένεις και εύχεσαι να περιμένει και το παιδί.

    7. Αφού εγκριθεί το περιστατικό, ο ασφαλισμένος θα πρέπει και πάλι να καταθέσει το φάκελο πίσω στον ασφαλιστικό του οργανισμό (είπαμε, ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ-ΕΟΠΥΥ) και να περιμένει την έγκριση και εκταμίευση. Ο προσεκτικός αναγνώστης θα διερωτηθεί: γιατί εκταμίευση και όχι έμβαση απευθείας στο νοσοκομείο του εξωτερικού; Γιατί έτσι είναι η προβλεπόμενη διαδικασία του οργανισμού. Αφού (και όταν) σε ειδοποιήσουν (το παιδί στο μεταξύ είναι και πάλι σε αναμονή), φτάνεις μπροστά στο ταμείο και περιμένεις την πολυπόθητη εκταμίευση. Η οποία δεν έρχεται σε μορφή επιταγής, όοοοοοχι, έρχεται σε χαρτονομίσματα. Μετρητά. Ούτε καν σακουλίτσα, ορίστε τα χρήματά σας κύριε, ορίστε και η πόρτα.

    Και τι θα γίνει αν βγαίνοντας στο δρόμο πέσει πάνω σου κάποιος αλήτης, σου αρπάξει τα χρήματα και γίνει καπνός; Εδώ είναι η μαγεία: χρωστάς και στο νοσοκομείο, και στον ασφαλιστικό οργανισμό. Και έχεις και το καρούμπαλο, γιατί δεν πρόκειται ο κλέφτης να στα ζητήσει ευγενικά.

    8. Άντε και φτάνεις με ασφάλεια στην τράπεζα. Σου φεύγει ένα βάρος, νομίζεις ότι τελείωσε ο γολγοθάς. Χα! Στην τράπεζα πρέπει να μετατρέψουν τα ευρώ στο νόμισμα της παραλήπτριας χώρας (στην περίπτωσή μας: Αγγλικές λίρες) και η μετατροπή συναλλάγματος βεβαίως χρεώνεται. Έστω. Αλλά τα χρήματα είναι ακόμα στα χέρια σου. Πρέπει να τα μεταφέρεις στον λογαριασμό του νοσοκομείου. Καλά μαντέψατε, και το έμβασμα πληρώνεται.

    9. Αεροπορικά εισιτήρια του μικρού, του ΕΝΟΣ συνοδού γονέα, του συνοδού ιατρού, του οξυγόνου, του ασθενοφόρου, και ότι άλλο χρειαστεί κατά την αεροδιακομιδή, βαραίνουν τον ασφαλισμένο, και πρέπει στη συνέχεια να επαναλάβει την παραπάνω διαδικασία για να τα πληρωθεί κι αυτά. Αλλά θα πρέπει στο μεταξύ τα χρήματα αυτά να τα έχει στη δεξιά τσέπη του παντελονιού για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση.

    Ήμουν λακωνικός, πιστέψτε με. Η διαδικασία είναι ακόμα πιο περίπλοκη.

    Και δεν αναφέρω ούτε τη διαδικασία πληρωμής των τιμολογίων που εκδίδει το νοσοκομείο κάθε μήνα (εκεί να δείτε γραφειοκρατία), ούτε την έγκριση παράτασης νοσηλείας, ούτε το επίδομα διαμονής – διατροφής του συνοδού γονέα. Ούτε την απαίτηση του οργανισμού να υποβάλλω κάθε 6 μήνες γνωματεύσεις των γιατρών για να αποδείξω ότι ο μικρός εξακολουθεί να έχει καρδιοπάθεια, ώστε να συνταγογραφηθούν τα φάρμακά του. Αναφέρομαι ΜΟΝΟ στην αρχική διαδικασία μετάβασης στο εξωτερικό.

    Τι μπορεί να κάνει ένας μπαμπάς σε αυτή την περίπτωση; Αφήνει τη μαμά να προσέχει το παιδί, καβαλάει τη μηχανή και τρέχει. Και πληρώνει. Και μαζεύει υπογραφές και εγκρίσεις. Και περιμένει.

    Έστω, θα σκεφτεί κανείς, τι είναι όλα αυτά μπροστά στη σωτηρία του παιδιού; Τίποτε. Τρέχεις χωρίς να σκέφτεσαι, εύχεσαι μόνο να προλάβεις, πριν αφήσει το παιδί την τελευταία του ανάσα. Γίνεσαι δημόσιος κίνδυνος, αψηφάς κόκκινα φανάρια, μονόδρομους, πεζοδρόμια και προτεραιότητες και τρέχεις να προλάβεις. Το μόνο που σκέφτεσαι είναι να προλάβεις. Χτυπάς πόρτες, παρακαλάς, κλαίγεσαι, αξιοποιείς όποια επαφή έχεις διαθέσιμη, δεν κάνεις διακρίσεις, για τη ζωή του παιδιού μιλάμε.

    Αλλά κάπου κάπου συναντάς τόσο παράλογους κρίκους σε όλη την αλυσίδα, που σου γεννώνται διάφορα σημαντικά ερωτήματα. Αναθεωρείς τον κόσμο γυρω σου και τον τρόπο που σκέφτεσαι. Γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος, αλλά σου ξυπνούν και τέρατα, όπως είναι η Οργή και η Αγανάκτηση. Τα τέρατα αυτά σου φυτεύουν σκέψεις που δεν είχες πριν και δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς το βράδυ.

    Συναντάς ανθρώπους όπως εσείς κύριε Βουδούρη, που έχουν χάσει την ηθική τους πυξίδα και από την προεδρική τους θέση εθελοτυφλούν στην ανθρώπινη ανάγκη και προσκολλώνται σε κανονισμούς και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

    Έχω εδώ μια επίσημη επιστολή που φέρει το εθνόσημο, Ελληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Εργασίας, ΟΑΕΕ, πρωτόκολλο, όλα τα καλά, και το όνομά σας στο τέλος. Και απευθύνεται σε εμένα προσωπικά. Διαβάστε την:

    Click to access 20110603-voudouris.pdf

    Συνοψίζω τα κεντρικά της σημεία:

    1. Κάνετε μια σύντομη αναφορά σε προηγούμενο περιστατικό στο οποίο ήσασταν εντάξει στην υποχρέωσή σας, παρότι εγώ δεν μπορούσα να προσκομίσω την περιβόητη εγγυητική επιστολή.

    2. Αναφερόμενος στο τρέχον περιστατικό, μου κάνετε τη χάρη να ζητήσετε εγγυητική επιστολή μειωμένης αξίας, “για να δείξετε ευαισθησία στο πρόβλημά μου”.

    3. Για να το κάνετε αυτό, ελέγξατε τα φορολογικά μου στοιχεία, αφήνοντας και πάλι τον Παναγιωτάκη να περιμένει στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου.

    4. Όταν και πάλι δήλωσα αδυναμία, δηλώνετε ότι “έχω πάρει ολισθηρό δρόμο” δημοσιεύοντας ανεπίτρεπτες φωτογραφίες του Παναγιωτάκη στο blog του.

    Οι φωτογραφίες είναι όλες εκεί, δεν έχω διαγράψει καμία, κάντε μου σας παρακαλώ τον κόπο να μου υποδείξετε ποια ή ποιες θεωρείτε ανεπίτρεπτες.

    Μην ταλαιπωρείστε, δεν θα βρείτε καμία. Εκτός κι αν έχω χάσει κι εγώ την ηθική μου πυξίδα και μου διαφεύγει κάτι σημαντικό.

    Ρητορική ερώτηση: σκεφτείτε σε αυτό το σημείο ΕΣΕΙΣ τι θα κάνατε στη θέση μου.

    “Ο οργανισμός δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα” όπως αναφέρετε, αλλά δεν θυμάμαι ποτέ να σας ζήτησα ελεημοσύνη. Ζήτησα να τηρήσετε τη συμφωνία μας: να στηρίξετε τον Παναγιωτάκη μου που σας χρειάστηκε, γι αυτό σας πληρώνω άλλωστε.

    Θα διερωτάστε σε αυτό το σημείο γιατί ενώ το περιστατικό αφορά νοσηλεία του 2011 εγώ αποφάσισα να σας γράψω τώρα. Διαβάστε παρακάτω, φτάσαμε στο σημαντικότερο σημείο.

    Τον Ιούλιο που μας πέρασε ο Παναγιωτάκης χρειάστηκε πάλι επέμβαση. Μετά τον γραφειοκρατικό γολγοθά (εδώ πρέπει να σημειώσω ότι ευτυχώς πια τα χρήματα μεταφέρονται απευθείας από τον οργανισμό στο νοσοκομείο του εξωτερικού) η επέμβαση έγινε (το πρώτο μέρος της κράτησε 18 ώρες και το δεύτερο 6) και επιστρέψαμε.

    Από το Σεπτέμβριο ο μικρός άρχισε να παρουσιάζει αδυναμία και σταδιακά η υγεία του χειροτέρευε. Όπως προείπα, δεν θα σταθώ στα ιατρικά θέματα αλλά μόνο στα ασφαλιστικά. Ανακαλύπτουμε ότι τον Οκτώβριο ο ΕΟΠΥΥ ακόμα δεν είχε πληρώσει τα νοσήλεια του Ιουλίου. Το Νοέμβριο η υγεία του παιδιού επιδεινώθηκε σημαντικά και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του και πάλι στο εξωτερικό. Όμως αυτό δεν ήταν δυνατό γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν είχε πληρώσει τα προηγούμενα νοσήλεια. Ο ίδιος ΕΟΠΥΥ που αυστηρά απαιτούσε από εμένα να έχω ως ιδιώτης τα χρήματα αυτά για να εκδώσω εγγυητική επιστολή, ως ασφαλιστικός οργανισμός τα άφησε οφειλή στο νοσοκομείο.

    Διαβάστε την επιστολή που έλαβα από το εξωτερικό ενόσω για άλλη μία φορά έτρεχα να συλλέξω υπογραφές, με τον Παναγιωτάκη να κάνει λιποθυμικά επεισόδια:

    Click to access 20131031-RBH-overdue.pdf

    Δυστυχώς, αυτή τη φορά έπεσα και πάνω στην απεργία και καθυστέρησα. Τις δύο τελευταίες μέρες της ζωούλας του ο μικρός μου με ζητούσε στο Αγία Σοφία και δεν πήγαινα να τον δω γιατί έτρεχα νυχθημερόν, και γιατί πίστευα ότι θα τον έβλεπα κι αύριο.

    “Αύριο Παναγιώτη μου, στο υπόσχομαι, μόλις τελειώσω από το υπουργείο θα έρθω”. Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που του είπα και δεν ξανάκουσα τη φωνή του, ούτε θα την ξανακούσω ποτέ. ΠΟΤΕ δεν αθέτησα υπόσχεση που του έδινα, τώρα όμως…

    Κι αυτό γιατί δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω τη γραφειοκρατική αλυσίδα. Γιατί εσείς κύριε Βουδούρη, και κάθε προκάτοχός σας, βάζετε τον κανονισμό και τις διαδικασίες πάνω από τον άνθρωπο. Πάνω από παιδάκια που σας έχουν ανάγκη και κρέμονται από την υπογραφή σας.

    Δεν σας εύχομαι να σηκώσετε κι εσείς το παιδί σας τυλιγμένο σε ένα σεντόνι και να το τοποθετήσετε, ζεστό ακόμα, στο ανοξείδωτο ράφι ενός ψυγείου. Ούτε να φτυαρίζετε χώμα πάνω του με τα ίδια σας τα χέρια δύο μέρες αργότερα.

    Δεν σας επισυνάπτω νεκρική φωτογραφία του Παναγιωτάκη γιατί θα τη θεωρήσετε ανεπίτρεπτη. Είναι όμως η δική μου πραγματικότητα και τη ζω κάθε μέρα. Η πραγματικότητα που μου επέβαλλε (μεταξύ άλλων και) ο ΕΟΠΥΥ με την αναλγησία του και την τυφλή προσκόλληση στον κανονισμό και τις διαδικασίες.

    Δεν εύχομαι ούτε να σας στοιχειώνει η σκέψη του. Ποτέ το αγγελούδι μου δεν αποτέλεσε πηγή αρνητικών σκέψεων ή σχολίων από κανένα, δεν θα αποτελέσει τώρα.

    Εύχομαι όμως να αναλογιστείτε το μερίδιο της ευθύνης που σας αναλογεί και να γίνετε καλύτερος άνθρωπος.

    Όχι για σάς, δε θα μπορούσε να με νοιάζει λιγότερο, αλλά για τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη σας.

    Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013
    http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/12/blog-post_6858.html

  2. ΑΘΗΝΑ 12-2-2014
    ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
    Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
    Ονομάζομαι Φλωράς Γεώργιος, εδρεύω στην οδό Πανεπιστημίου 59 Αθήνα 10564 και η ιδιότητα μου είναι επιχειρηματίας….
    Σας καταθέτω την παρούσα αναφορά σύμφωνα με το άρθρο 125 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει όπως:

    Άρθρο 125:Περιεχόμενo, κατάθεση και συζήτηση
    ….
    Θα σας παρακαλούσα όπως απευθύνεται την αναφορά στον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας ώστε να απαντήσει όπως ορίζει το άρθρο 125 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής.

    ΘΕΜΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
    ΠΟΣΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε. ΑΠΕΒΙΩΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΣΤΕΡΗΘΕΙ Η ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε.

    Είναι γνωστό ότι ο ΟΑΕΕ σταματάει να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους (υποχρεωτικά) ασφαλισμένους σε αυτόν, όταν αυτοί οφείλουν εισφορές. Σταματάει την παροχή της περίθαλψης ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει και χρεώνει τις σχετικές εισφορές.
    Ένα αρνητικό αποτέλεσμα της πρακτικής αυτής του ΟΑΕΕ είναι ασφαλισμένοι του με σοβαρά προβλήματα υγείας και οικονομικά προβλήματα να αδυνατούν να νοσηλευτούν ή/και να λάβουν φάρμακα με αποτέλεσμα να πεθάνουν αβοήθητοι.
    Θα ήθελα να παρακαλέσω τον αρμόδιο Υπουργό να μας ενημερώσει για τα ακόλουθα στοιχεία:

    1. πόσοι ασφαλισμένοι στον Ο.Α.Ε.Ε. απεβίωσαν την τελευταία πενταετία (από το 2009-2013).
    2. πόσοι από αυτούς που απεβίωσαν ήταν «ανασφάλιστοι» τα χρόνια πριν αποβιώσουν, δηλαδή ενώ ήταν ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ δεν τους παρείχε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ο ΟΑΕΕ λόγω οφειλών.
    3. σε όσους απεβίωσαν ο ΟΑΕΕ διεκδικεί τα οφειλόμενα από τους κληρονόμους τους; Ανάμεσα στα οφειλόμενα είναι και οι εισφορές για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν τους παρείχε στα τελευταία χρόνια της ζωής τους λόγω οφειλών;

    Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.
    Με εκτίμηση
    Φλωράς Γεώργιος
    Πανεπιστημίου 59 Αθήνα 10564, τηλ. 2105232621, george.floras@floras.gr

  3. Σύμβαση για την ισότητα μεταχείρισης (στην κοινωνική ασφάλεια), 1962 (Νο. 118)4

    Υιοθετήθηκε στις 28.6.1962 από τη Γενική Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας κατά την 58η σύνοδο Έναρξη ισχύος : 25.4.1964, σύμφωνα με το άρθρο 13
    Κείμενο: United Nations, Treaty Series, vol. 494, p. 271

    Η Γενική Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, που συγκλήθηκε στη Γενεύη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας και συνήλθε εκεί στις 6 Ιουνίου 1962, στην τεσσαρακοστή έκτη σύνοδό της,

    Αφού αποφάσισε να αποδεχτεί διάφορες προτάσεις σχετικές με την ίση μεταχείριση ημεδαπών και αλλοδαπών στην κοινωνική ασφάλεια, ζήτημα που αποτελεί το πέμπτο θέμα της ημερήσιας διάτα­ ξης της συνόδου,

    Αφού αποφάσισε ότι οι προτάσεις αυτές θα λάβουν τη μορφή διεθνούς σύμβασης.
    Αποδέχεται, σήμερα, 28 Ιουνίου 1962, την παρακάτω Σύμβαση που θα αναφέρεται ως Σύμβαση για την Ισότητα Μεταχείρισης (στην Κοινωνική Ασφάλεια), 1962:

    Άρθρο 1.- Για τους σκοπούς αυτής της Σύμβασης :
    α) ο όρος νομοθεσία περιλαμβάνει τους νόμους και κανονισμούς, καθώς επίσης και τις κατα­ στατικές διατάξεις που αφορούν στην κοινωνική ασφάλεια,
    β) ο όρος παροχές αναφέρεται σε κάθε παροχή, σύνταξη, εισόδημα ή επίδομα, καθώς και σε κάθε τυχόν συμπλήρωμα ή προσαύξηση,
    γ) ο όρος παροχές που χορηγούνται σύμφωνα με μεταβατικά συστήματα σημαίνει είτε τις πα­ ροχές που χορηγούνται σε πρόσωπα τα οποία πέρασαν μια ορισμένη ηλικία, όταν άρχισε να ισχύει η εφαρμοστέα νομοθεσία, είτε τις παροχές που χορηγούνται με μεταβατική μορφή, έχοντας υπόψη γε­ γονότα ή περιόδους που πραγματοποιούνται εκτός των πραγματικών εδαφικών ορίων κάποιου Μέλους,
    δ) ο όρος επίδομα λόγω θανάτου σημαίνει κάθε ποσό που καταβάλλεται εφάπαξ σε περίπτωση θανάτου,
    ε) ο όρος κατοικία σημαίνει τη συνήθη κατοικία,
    στ) ο όρος καθορισμένος σημαίνει αυτόν που προσδιορίζεται από την εθνική νομοθεσία ή σύμ­ φωνα με αυτή, με την έννοια του παραπάνω εδαφίου α’,
    ζ) ο όρος πρόσφυγας έχει την έννοια που προσδιορίζει το πρώτο άρθρο της Σύμβασης της 28 Ιουλίου 1951 για την Κατάσταση των Προσφύγων,
    η) ο όρος άπατρις έχει την έννοια που προσδιορίζει το πρώτο άρθρο της Σύμβασης της 28 Σε­ πτεμβρίου 1954 για την Κατάσταση των Απάτριδων.

    Άρθρο 2.- 1. Κάθε Μέλος μπορεί να αποδεχτεί τις υποχρεώσεις αυτής της Σύμβασης ως προς ένα ή περισσότερους από τους ακόλουθους κλάδους κοινωνικής ασφάλειας, για τους οποίους έχει νο­ μοθεσία που εφαρμόζεται αποτελεσματικά στο έδαφός του, στους δικούς του υπηκόους :
    α) ιατρική περίθαλψη,
    β) επιδόματα ασθενείας,
    γ) παροχές μητρότητας,
    δ) παροχές αναπηρίας,
    ε) παροχές γήρατος,
    στ) παροχές επιζώντων,
    ζ) παροχές εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών,
    4 Σημείωση της επιμελήτριας: Η Ελλάδα δεν έχει υπογράψει αυτήν τη Σύμβαση. Η μετάφραση της Σύμβασης είναι από το τμήμα «Νομοθεσία» της ιστοσελίδας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (βλέπε http://www.ypakp.gr)
    η) παροχές ανεργίας,
    θ) οικογενειακές παροχές.
    2. Κάθε Μέλος για το οποίο ισχύει αυτή η Σύμβαση πρέπει να εφαρμόζει τις διατάξεις που ανα­
    φέρονται στον κλάδο ή τους κλάδους της κοινωνικής ασφάλειας για τους οποίους έχει αποδεχτεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση.
    3. Κάθε Μέλος πρέπει να καθορίζει στην επικύρωσή του τον κλάδο ή τους κλάδους κοινωνικής ασφάλειας για τους οποίους αποδέχεται τις υποχρεώσεις αυτής της σύμβασης.
    4. Κάθε Μέλος που επικυρώνει αυτή τη Σύμβαση μπορεί στη συνέχεια να κοινοποιεί στο Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας ότι αποδέχεται τις υποχρεώσεις της σύμβασης, όσον αφορά σ’ έναν ή περισσότερους από τους κλάδους κοινωνικής ασφάλειας οι οποίοι δεν έχουν ήδη πε­ ριληφθεί στην επικύρωσή του.
    5. Οι δεσμεύσεις που προβλέπονται στην προηγούμενη παράγραφο θα αποτελούν αναπόσπα­ στο μέρος της επικύρωσης και θα συνεπάγονται παρόμοια αποτέλεσμα από την ημερομηνία της κοι­ νοποίησής τους.
    6. Για την εφαρμογή αυτής της σύμβασης, κάθε Μέλος που αποδέχεται τις υποχρεώσεις όσον αφορά σ’ έναν οποιοδήποτε κλάδο της κοινωνικής ασφάλειας, οφείλει, ενδεχομένως, να κοινοποιεί στο Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, τις παροχές που προβλέπονται από τη νομο­ θεσία του τις οποίες θεωρεί ως :
    α) παροχές διαφορετικές από εκείνες η χορήγηση των οποίων εξαρτάται είτε από άμεση οικονο­ μική συμμετοχή των προστατευόμενων προσώπων ή των εργοδοτών τους, είτε από κάποια προ­ ϋπόθεση άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας,
    β) παροχές που χορηγούνται σύμφωνα με μεταβατικά συστήματα.
    7. Η κοινοποίηση που προβλέπεται στην προηγούμενη παράγραφο πρέπει να πραγματοποιείται κατά τη στιγμή της επικύρωσης ή της κοινοποίησης που προβλέπεται στην παράγραφο 4 αυτού του άρθρου, και, όσον αφορά σε κάθε νομοθεσία που θεσπίζεται μεταγενέστερα, μέσα σε μια προθεσμία τριών μηνών από τη θέσπισή της.

    Άρθρο 3.- 1. Κάθε Μέλος για το οποίο ισχύει αυτή η σύμβαση, πρέπει να παρέχει στους υπη­ κόους κάθε άλλου Μέλους για το οποίο ισχύει επίσης αυτή η σύμβαση, και οι οποίοι βρίσκονται στο έδαφός του ίση μεταχείριση με τους δικούς του υπηκόους όσον αφορά στη νομοθεσία του, τόσο ως προς την υπαγωγή όσο και ως προς το δικαίωμα σε παροχές, σε κάθε κλάδο κοινωνικής ασφάλειας για το οποίο έχει αποδεχτεί τις υποχρεώσεις της σύμβασης.
    2. Όσον αφορά στις παροχές επιζώντων, αυτή η ισότητα μεταχείρισης πρέπει να παρέχεται επί­ σης και στους επιζώντες των υπηκόων ενός Μέλους για το οποίο ισχύει αυτή η σύμβαση, ανεξάρτητα από την εθνικότητα αυτών των επιζώντων.
    3. Ωστόσο, όσον αφορά στις παροχές ενός καθορισμένου κλάδου κοινωνικής ασφάλειας, μπορεί κάποιο Μέλος να μην εφαρμόσει τις διατάξεις των προηγουμένων παραγράφων αυτού του άρθρου στους υπηκόους κάθε άλλου Μέλους, το οποίο, μολονότι διαθέτει μια νομοθεσία σχετική με τον κλάδο αυτό, δεν παρέχει γι’ αυτό τον κλάδο ίση μεταχείριση στους υπηκόους του πρώτου Μέλους.

    Άρθρο 4.- 1. Η ισότητα της μεταχείρισης πρέπει να εξασφαλίζεται, όσον αφορά στην χορήγηση των παροχών, χωρίς την προϋπόθεση της διαμονής. Ωστόσο, μπορεί αυτή να υπόκειται σε προϋπόθε­ ση διαμονής, όσον αφορά στις παροχές ενός καθορισμένου κλάδου κοινωνικής ασφάλειας, προκει­ μένου για υπηκόους κάθε Μέλους, του οποί-ου η νομοθεσία εξαρτά την χορήγηση των παροχών του ίδιου κλάδου από την προϋπόθεση διαμονής στο έδαφός του.
    2. Παρά τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου, οι παροχές που αναφέρονται στην πα­ ράγραφο 6α) του άρθρου 2 – εκτός από την ιατρική περίθαλψη, τα επιδόματα ασθενείας, τις παροχές για εργατικά ατυχήματα ή επαγγελματικές ασθένειες και τις οικογενειακές παροχές – μπορούν να πα­ ρέχονται, με την προϋπόθεση να έχει διαμείνει ο δικαιούχος στο έδαφος του Μέλους, σύμφωνα με τη νομοθεσία του οποίου οφείλεται η παροχή, ή προκειμένου για παροχές επιζώντων, να έχει διαμείνει ο αποθανών (στο έδαφος του αναφερόμενου Μέλους) για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί, ανάλο­ γα με την περίπτωση, να καθορίζεται περισσότερο :
    α) από έξι μήνες, αμέσως πριν από την αίτηση παροχών, προκειμένου για παροχές μητρότητας και ανεργίας,
    β) από πέντε συναπτά έτη, αμέσως πριν από την αίτηση παροχών, προκειμένου για παροχές αναπηρίας, ή πριν από το θάνατο, προκειμένου για παροχές επιζώντων,
    γ) από δέκα έτη μετά το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας – από τα οποία τα πέντε συναπτά έτη μπορούν να απαιτούνται αμέσως πριν από την αίτηση παροχών – προκειμένου για παροχές γήρατος.
    3. Ειδικές διατάξεις μπορούν να θεσπίζονται, όταν πρόκειται για παροχές που χορηγούνται με μεταβατικά συστήματα.
    4. Με ειδικές συμφωνίες μεταξύ των ενδιαφερόμενων Μελών θα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, εφόσον υπάρχει ανάγκη, για την αποφυγή συρροής παροχών.

    Άρθρο 5.- 1. Εκτός από τις διατάξεις του άρθρου 4, κάθε Μέλος το οποίο έχει δεχτεί τις υποχρε­ ώσεις αυτής της Σύμβασης για έναν ή περισσότερους κλάδους κοινωνικής ασφάλειας στους οποίους αναφέρεται αυτή η παράγραφος πρέπει να εξασφαλίζει στους υπηκόους του και τους υπηκόους κάθε άλλου Μέλους που έχει δεχτεί τις υποχρεώσεις αυτής της Σύμβασης για κάθε αντίστοιχο κλάδο, σε περίπτωση διαμονής στο εξωτερικό, την υπηρεσία παροχών αναπηρίας, γήρατος, επιζώντων και θα­ νάτου, καθώς και την υπηρεσία συντάξεων για εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, με την επιφύλαξη των μέτρων που λαμβάνονται γι αυτό, εφόσον παραστεί ανάγκη, σύμφωνα με τις δια­ τάξεις του άρθρου 8.
    2. Σε περίπτωση, όμως, διαμονής στο εξωτερικό, η υπηρεσία χορήγησης παροχών αναπηρίας, γήρατος και επιζώντων του τύπου που αναφέρεται στην παράγραφο 6α του άρθρου 2 μπορεί να εξαρ­ τάται από τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων Μελών στο σύστημα διατήρησης των δικαιωμάτων που προβλέπεται στο άρθρο 7.
    3. Οι διατάξεις αυτού του άρθρου δεν εφαρμόζονται σε παροχές που χορηγούνται σύμφωνα με μεταβατικά συστήματα.

    Άρθρο 6.- Εκτός από τις διατάξεις του άρθρου 4, κάθε Μέλος το οποίο έχει αποδεχτεί τις διατά- ξεις αυτής της Σύμβασης για οικογενειακές παροχές θα πρέπει να εξασφαλίζει τη χορήγηση των οικο­ γενειακών επιδομάτων στους υπηκόους του και στους υπηκόους κάθε άλλου Μέλους που έχει αποδε­ χτεί τις υποχρεώσεις αυτής της Σύμβασης για τον ίδιο κλάδο, όσον αφορά στα παιδιά που διαμένουν στο έδαφος ενός από τα Μέλη αυτά, με τους όρους και περιορισμούς που θα καθοριστούν με κοινή συμφωνία των ενδιαφερόμενων Μελών.

    Άρθρο 7.- 1. Τα Μέλη για τα οποία ισχύει αυτή η Σύμβαση θα πρέπει, με την επιφύλαξη των όρων που αποφασίστηκαν με κοινή συμφωνία μεταξύ των ενδιαφερόμενων Μελών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8, να προσπαθούν να συμμετάσχουν σ’ ένα σύστημα διατήρησης των δικαιω­ μάτων που αποκτήθηκαν και θα αποκτηθούν και αναγνωρίζονται κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας τους στους υπηκόους των Μελών για τους οποίους ισχύει η Σύμβαση αυτή, σε σχέση με όλους τους κλάδους κοινωνικής ασφάλειας για τους οποίους τα ενδιαφερόμενα Μέλη θα έχουν αποδεχτεί τις υποχρεώσεις της σύμβασης.
    2. To σύστημα αυτό θα πρέπει να προβλέπει κυρίως το συνυπολογισμό των περιόδων ασφάλι­ σης, απασχόλησης ή διαμονής και των εξομοιούμενων προς αυτές περιόδων για τη θεμελίωση, διατή­ρηση ή επανάκτηση των δικαιωμάτων, καθώς και για τον υπολογισμό των παροχών.
    3. Οι επιβαρύνσεις για τις παροχές αναπηρίας, γήρατος και επιζώντων που υπολογίζονται έτσι, θα πρέπει είτε να επιμερίζονται μεταξύ των ενδιαφερομένων Μελών, είτε να αναλαμβάνονται από το Μέλος στο έδαφος του οποίου διαμένουν οι δικαιούχοι, σύμφωνα με διαδικασίες που καθορίζονται
    με κοινή συμφωνία μεταξύ των ενδιαφερομένων Μελών.

    Άρθρο 8.- Τα Μέλη για τα οποία ισχύει αυτή η σύμβαση, θα μπορούν να εκπληρώνουν τις υπο- χρεώσεις τους που απορρέουν από τις διατάξεις των άρθρων 5 και 7, είτε με την επικύρωση της Σύμ­ βασης του 1935, για τη διατήρηση των δικαιωμάτων για σύνταξη των μεταναστών, είτε με την εφαρ­ μογή μεταξύ τους των διατάξεων αυτής της σύμβασης, σύμφωνα με αμοιβαία συμφωνία, είτε με οποιαδήποτε πολυμερή ή διμερή συμφωνία που εξασφαλίζει την εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσε­ ων.

    Άρθρο 9.- Τα Μέλη μπορούν να παρεκκλίνουν απ’ αυτή τη Σύμβαση με ειδικές ρυθμίσεις, χωρίς να θίγουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις άλλων Μελών και με την επιφύλαξη ρύθμισης της δια­ τήρησης των δικαιωμάτων που αποκτήθηκαν και θα αποκτηθούν με όρους που στο σύνολό τους είναι το ίδιο ευνοϊκοί μ’ αυτούς που προβλέπονται στη Σύμβαση αυτή.

    Άρθρο 10.- 1. Οι διατάξεις αυτής της Σύμβασης εφαρμόζονται στους πρόσφυγες και τους απάτριδες χωρίς τον όρο της αμοιβαιότητας.
    2. Αυτή η Σύμβαση δεν εφαρμόζεται στα ειδικά συστήματα των δημοσίων υπαλλήλων, ούτε στα ειδικά συστήματα των θυμάτων πολέμου καθώς και στη δημόσια αντίληψη.
    3. Αυτή η Σύμβαση δεν υποχρεώνει κανένα Μέλος να εφαρμόσει τις διατάξεις της σε πρόσωπα που, σύμφωνα με διεθνή κείμενα, εξαιρούνται από την εφαρμογή των διατάξεων της εσωτερικής του νομοθεσίας για κοινωνική ασφάλεια.

    Άρθρο 11.- Τα Μέλη για τα οποία ισχύει αυτή η Σύμβαση πρέπει να παρέχουν αμοιβαία δωρεάν κάθε διοικητική συνδρομή για να διευκολύνεται η εφαρμογή αυτής της σύμβασης, καθώς και η εκτέλεση των αντίστοιχων νομοθεσιών για την κοινωνική ασφάλεια.

    Άρθρο 12.- 1. Αυτή η Σύμβαση δεν εφαρμόζεται στις παροχές που οφείλονται πριν την έναρξη της ισχύος, για το ενδιαφερόμενο Μέλος, των διατάξεων της Σύμβασης που ανα-φέρονται στον κλάδο κοινωνικής ασφάλειας, σύμφωνα με τον οποίο αυτές οφείλονται.
    2. Η έκταση της εφαρμογής της Σύμβασης για παροχές που οφείλονται μετά την έναρξη ισχύος των διατάξεών της, για το ενδιαφερόμενο Μέλος, των σχετικών με τον κλάδο κοινωνικής ασφάλειας σύμφωνα με τον οποίο οφείλονται οι παροχές αυτές για περιπτώσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν την έναρξη ισχύος της Σύμβασης, θα καθορίζεται με πολυμερή ή διμερή κείμενα ή, εάν λείπουν τέτοια, με τη νομοθεσία του ενδιαφερόμενου Μέλους.

    Άρθρο 13.- Η Σύμβαση αυτή δεν πρέπει να θεωρείται ότι αναθεωρεί καμιά από τις υπάρχουσες συμβάσεις.

    Άρθρο 14. – Οι επίσημες επικυρώσεις αυτής της Σύμβασης θα κοινοποιούνται στο Γενικό Διευ­ θυντή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για καταχώριση.

    Άρθρο 15.- 1. Η Σύμβαση αυτή δεσμεύει εκείνα μόνο τα Μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασί­ ας των οποίων την επικύρωση έχει καταχωρίσει ο Γενικός Διευθυντής.
    2. Η Σύμβαση θα αρχίσει να ισχύει δώδεκα μήνες μετά την καταχώριση από το Γενικό Διευθυντή των επικυρώσεων δύο Μελών.
    3. Στη συνέχεια η Σύμβαση αυτή θα αρχίσει να ισχύει για κάθε Μέλος δώδεκα μήνες μετά την ημερομηνία καταχώρισης της επικύρωσής της.

    Άρθρο 16.- 1. Κάθε Μέλος που έχει επικυρώσει αυτή τη Σύμβαση θα μπορεί να την καταγγείλει μετά τη λήξη περιόδου δέκα ετών από την ημερομηνία της αρχικής έναρξης ισχύος της, με πράξη που θα κοινοποιείται για καταχώριση στο Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. Η καταγγε­ λία θα ισχύσει ένα χρόνο μετά την ημερομηνία κατά την οποία έγινε η καταχώρισή της.
    2. Κάθε Μέλος που έχει επικυρώσει αυτή τη Σύμβαση και δεν ασκήσει το δικαίωμα καταγγελίας που προβλέπεται σ’ αυτό το άρθρο, μέσα σε ένα χρόνο από τη λήξη της δεκαετίας που αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο, θα δεσμεύεται για μια καινούργια δεκαετία και στη συνέχεια, θα μπορεί να καταγγείλει αυτή τη Σύμβαση στο τέλος κάθε δεκαετίας και με τους όρους που προβλέπει αυτό το άρθρο.

    Άρθρο 17.- 1. Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας θα γνωστοποιεί στα Μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας την καταχώριση όλων των επικυρώσεων και των καταγγελιών που θα του κοινοποιούνται από τα Μέλη της Οργάνωσης.
    2. Γνωστοποιώντας στα Μέλη της Οργάνωσης την καταχώριση της δεύτερης από τις επικυ­ ρώσεις που θα του έχουν κοινοποιηθεί, ο Γενικός Διευθυντής θα επισημαίνει στα Μέλη της Οργάνω­ σης την ημερομηνία από την οποία θα αρχίσει να ισχύει η Σύμβαση αυτή.

    Άρθρο 18.- Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας θα κοινοποιεί στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για καταχώριση, σύμφωνα με το άρθρο 102 του Καταστατικού Χάρ­ τη των Ηνωμένων Εθνών, πλήρεις πληροφορίες σχετικά με όλες τις επικυρώσεις και τις πράξεις καταγ­ γελίας που θα έχει καταχωρίσει σύμφωνα με τα προηγούμενα άρθρα.

    Άρθρο 19.- To Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, κάθε φορά που θα το κρίνει αναγκαίο, θα υποβάλλει στη Γενική Συνδιάσκεψη έκθεση πάνω στην εφαρμογή αυτής της Σύμ­ βασης και θα εξετάζει αν πρέπει να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της Συνδιάσκεψης θέμα ολικής ή μερικής αναθεώρησής της.

    Άρθρο 20.- 1. Σε περίπτωση που η Συνδιάσκεψη ψηφίσει νέα Σύμβαση που θα αναθεωρεί ολικά ή μερικά τη Σύμβαση αυτή και εφόσον η νέα Σύμβαση δεν ορίζει διαφορετικά :
    α) η επικύρωση από ένα Μέλος της νέας αναθεωρητικής Σύμβασης θα επιφέρει αυτοδίκαια και ανεξάρτητα από τις διατάξεις του παραπάνω άρθρου 16 την άμεση καταγγελία αυτής της σύμβασης, με την επιφύλαξη ότι θα έχει τεθεί σε ισχύ η νέα αναθεωρητική σύμβαση,
    β) από την ημέρα που θα αρχίσει να ισχύει η νέα αναθεωρητική Σύμβαση παύει η δυνατότητα για τα Μέλη να επικυρώσουν αυτή τη σύμβαση.
    2. Η Σύμβαση αυτή θα παραμείνει σε κάθε περίπτωση σε ισχύ με τη σημερινή μορφή και το πε­ ριεχόμενό της για τα Μέλη εκείνα που την έχουν επικυρώσει και δε θα επικυρώσουν την αναθεωρητι­ κή σύμβαση.

    Άρθρο 21.- To γαλλικό και το αγγλικό κείμενο αυτής της Σύμβασης είναι εξίσου αυθεντικά.

    Click to access UNCHARTERETC.pdf

  4. Οι πηγές του δικαίου κοινωνικής ασφάλισης

    1.1. Οι συνταγματικοί κανόνες http://www.ggka.gr/asfalistikokefII.htm#_Toc26957682
    1.2. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις και η διοικητική τους εξειδίκευση
    http://www.ggka.gr/asfalistikokefII.htm#_Toc26957683
    1.3. Οι γενικές αρχές κοινωνικής ασφάλισης
    http://www.ggka.gr/asfalistikokefII.htm#_Toc26957684
    1.4. Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας http://www.ggka.gr/asfalistikokefII.htm#_Toc26957685
    1.5. Οι μηχανισμοί του διεθνούς δικαίου κοινωνικής ασφάλισης
    http://www.ggka.gr/asfalistikokefII.htm#_Toc26957686
    1.5.1. Οι διμερείς συμβάσεις κοινωνικής ασφάλισης
    1.5.2. Οι μηχανισμοί του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
    1.5.3. Οι μηχανισμοί του Συμβουλίου της Ευρώπης
    1.5.4. Οι μηχανισμοί της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας
    1.6. Το Ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο
    http://www.ggka.gr/asfalistikokefII.htm#_Toc26957691
    1.6.1. Ο συντονισμός των εθνικών συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης
    1.6.2. Η ισότητα μεταχείρισης ανδρών και γυναικών
    1.6.3. Τα επαγγελματικά συστήματα

    http://www.ggka.gr/asfalistikokefII.htm

  5. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΟΥΔΑΚΜΑΝΗΣ – ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ,

    ΘΕΜΑ : ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

    ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

    Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

    Ονομάζομαι Δουδακμάνης Απόστολος, είμαι έμπορος και τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών με έδρα το Διδυμότειχο, Ευγένιου Ευγενίδη 3
    Είμαι πολιτευτής στον Έβρο με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2012

    Μέχρι πριν από 5 χρόνια, πριν από τις εκλογές του 2009, όλοι οι συνάνθρωποι μας είχαν μια δουλειά είτε ήταν στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Με την μισθοδοσία που έπαιρναν είχαν ρυθμίσει την ζωή τους στις ανάγκες τους, στις καταναλωτικές τους συνήθειες και στις εμπορικές τους συνδιαλλαγές με τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα που συνήθως ψώνιζαν τα αγαθά τους

    Οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα είχαν μια σταθερή αλλά και μεταβαλλόμενη πελατεία και γνώριζαν τι ήθελε ο κόσμος από εμάς τους επαγγελματίες εμπόρους
    Ξέραμε τι προϊόντα να έχουμε στα καταστήματα μας, που να μπορεί να προσελκύσει το αγοραστικό μας κοινό και να ικανοποιήσουμε τα γούστα τους

    Ξέραμε τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις έναντι των προμηθευτών μας, τις φορολογικές συνδιαλλαγές μας με την Εφορία και τις εργατικές εισφορές που έπρεπε να καταβάλουμε προς τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ.
    Ξέραμε επίσης και τις υποχρεώσεις προς τις τράπεζες που είχαμε καθημερινές συναλλαγές με τις καταθέσεις χρημάτων στους λογαριασμούς για να καλύψουμε τις επιταγές μας προς τους προμηθευτές μας και τις δανειακές μας υποχρεώσεις.

    Τα πάντα δούλευαν άψογα και όλοι ήμασταν ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι
    Μετά τις εκλογές του 2009, η ευτυχισμένη ζωή μας άρχισε σιγά-σιγά να γίνεται μια συνεχόμενη κόλαση χωρίς σταματημό. Οι ανατροπές που είδαμε να συμβαίνουν δεν μπορούσαμε να τις προβλέψουμε.
    Είδαμε μια κυβέρνηση που μας έβριζε όλους μας και μας υποτιμούσαν συνεχώς σε εθνικό και διεθνές τοπίο. Μας είπαν ότι είμαστε τεμπέληδες, Μας έβρισαν με το πιο χυδαίο τρόπο στις ξένες χώρες που περιόδευαν

    Είπαν πολλά ψέματα σε βάρος όλων των Ελλήνων και μας ρεζίλευαν.
    Αποτέλεσμα ήταν τα μέχρι τότε άγνωστα για τον Έλληνα πολίτη τα spreads να ανεβαίνουν με ταχύτατους ρυθμούς.
    Μέχρι που ένα απόγευμα ακούσαμε μέσω τηλεοράσεως την εξαγγελία από τον πρώην πρωθυπουργό κο Παπανδρέου και τον πρώην υπουργό οικονομικών κο Παπακωνσταντίνου ότι έπρεπε να μπούμε υπό την εποπτεία του ΔΝΤ και της ευρωπαϊκής τρόικας.

    Ακούσαμε τις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων και τις περικοπές στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδειών καλοκαιριού να είναι σημαντικές
    Ακούσαμε τις νέες πλέον φορολογικές επιβαρύνσεις που μας έβαλαν να πληρώσουμε
    Ήταν τόσο δυσβάσταχτες οι εξαγγελίες αυτές που ο κόσμος τρομοκρατήθηκε και λογικό ήταν
    Δυστυχώς το καλοκουρντισμένο μας ρολόι άρχισε να δυσλειτουργεί σε βάρος μας όλων μας.
    Οι καταναλωτές άρχισαν να μειώνουν τις καταναλωτικές τους συνήθειες και να προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που μας επέβαλαν με το ζόρι.

    Εμείς οι έμποροι βλέπαμε τον κόσμο να περνάει έξω από τα μαγαζιά μας και να μην κοιτάζουν τις βιτρίνες μας. Τα εμπορεύματα μας να μένουν στα ράφια και να μην πουλιούνται. Οι υπάλληλοι μας έπρεπε να πληρωθούν. Οι υποχρεώσεις μας προς τους προμηθευτές μας να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε. Το ίδιο άρχισε να γίνεται και προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.
    Το χρήμα άρχισε να κινείτε με δυσκολία. Οι επιταγές μας να μένουν ακάλυπτες και να περνάμε ως έμποροι στο περιβόητο κλαμπ του Τειρεσία και να σφραγίζονται οι επιταγές μας.
    Άρχισε για εμάς τους εμπόρους ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τον χρόνο. Οι επιχειρήσεις για να κρατηθούν ζωντανές άρχισαν σιγά-σιγά να μειώνουν τα λειτουργικό κόστος τους. Μετά ήρθαν οι απολύσεις υπαλλήλων και οι μειώσεις των μισθών τους.
    Μέχρι που κάποιες επιχειρήσεις έκλεισαν οριστικά. Επιχειρήσεις που ήταν πολλά χρόνια στο εμπόριο εξαφανίστηκαν.
    Η φορολογική επιδρομή της εφορίας εναντίων των επιχειρήσεων ήταν ήδη σε πλήρη εξέλιξη.
    Τα ΜΜΕ και το υπουργείο οικονομικών μας έβριζαν με τον χειρότερο τρόπο
    Μας είπαν ότι είμαστε φοροφυγάδες και ότι εμείς φταίμε που το κράτος δεν έχει έσοδα

    Αλλά ξεχνάει το κράτος κάτι πολύ σοβαρό και θέλει να το αγνοεί ή κάνει πως το αγνοεί και να μην το λέει στον κόσμο

    Εμείς οι έμποροι πληρώνουμε περισσότερους φόρους από τους μισθωτούς εργαζόμενους και είναι σε μεγαλύτερη αξία
    Οι φόροι μας κατανέμονται τόσο στα γενικά έσοδα του κράτους όσο και στην μισθοδοσία των δημόσιων υπαλλήλων
    Με τα κέρδη των επιχειρήσεων μας, πληρώνουμε τους υπαλλήλους μας, τους προμηθευτές μας τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ

    Εμείς οι έμποροι πληρώνουμε το κράτος για να υπάρχει

    Εμείς οι έμποροι κινούμαι το χρήμα και τα εμπορεύματα μέσα στην Ελλάδα

    Από τους εμπόρους κινείτε το χρήμα προς το κράτος για να πληρώνει τους δημόσιους υπαλλήλους του και μετά αυτοί με την σειρά τους ως καταναλωτές να τα ξοδέψουν στα καταστήματα μας για να αγοράσουν τα αγαθά που θέλουν

    Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους μας που πληρώνουμε και αυτοί με την σειρά τους ως καταναλωτές αγοράζουν τα αγαθά που θέλουν

    Αυτός είναι ο κύκλος του χρήματος που κάναμε και προσπαθούμε να κάνουμε
    Παρόλο αυτά μας είπαν ότι είμαστε φοροφυγάδες

    Δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα που μας προσφέρανε οι κύριοι κυβερνώντες
    Πληρώναμε εισφορές προς τον ασφαλιστικό μας φορές τον ΟΑΕΕ.
    Τώρα με την πτώση τζίρου που έχουμε στα καταστήματα μας αδυνατούμε να πληρώσουμε τις εισφορές μας
    Και ποιο ήταν το όφελος για εμάς που τόσο καιρό τις πληρώναμε;

    Όταν θέλαμε να πάμε στον γιατρό που είναι συμβεβλημένος με τον ΟΑΕΕ, έπρεπε να είμαστε στο ιατρείο του, συγκεκριμένες ώρες και μάλιστα μας έδιναν μόνο 2 ώρες για να μας δει ο γιατρός. Να είμαστε μέσα στο ιατρείο του όχι στο σαλόνι του ιατρείου του και να περιμένουμε στην σειρά μας.

    Δηλαδή είχανε κάνει ειδική σύμβαση μεταξύ ΟΑΕΕ και γιατρών για να μας βλέπουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 το πρωί. Αν μπούμε μετά τις 11 το πρωί στο ιατρείο του, έπρεπε να πληρώσουμε τον γιατρό χωριστά.

    Εμείς όμως πληρώναμε τις εισφορές μας στον ΟΑΕΕ κανονικά σαν κορόιδα

    Γιατί μας βλέπουν ως κορόιδα. Πληρώνουμε πανάκριβες εισφορές και δεν μας λογαριάζουν καθόλου. Αρκεί να εισπράττουν σε βάρος μας

    Επίσης τα φάρμακα πρέπει να τα πληρώσουμε μόνοι μας πλέον γιατί ο ΟΑΕΕ δεν πληρώνει τους φαρμακοποιούς.

    Με λίγα λόγια είτε πληρώνουμε τις εισφορές μας είτε δεν τις πληρώνουμε είναι το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν έχουμε γιατρό την στιγμή που τον θέλουμε και τα φάρμακα τα πληρώνουμε μόνοι μας. Άρα η δωρεάν υγεία που μας προσφέρουν είναι πιο ακριβή

    Και αναρωτιόμαστε μετά από όλα τα λεφτά που μας παίρνουν αν αξίζει να πληρώνουμε τις εισφορές

    Ήδη αναρωτιόμαστε τα τελευταία 5 χρόνια αν θα πάρουμε ποτέ μας την περιβόητη σύνταξη μας, αν προλάβουμε να βγούμε στην σύνταξη και αν υπάρχουν τα λεφτά που έχουμε δώσει τόσα χρόνια στο ταμείο του ΟΑΕΕ για να μας πληρώσουν τις συντάξεις μας

    Και για την μελλοντική σύνταξη η οποία όπως διαμορφώνεται δεν καλύπτει ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής πάνω από το όριο της φτώχειας ούτε ανταποκρίνεται στο ύψος της εισφοράς που απαιτείτε ενώ σύμφωνα με τις τρέχουσες κυβερνητικές δηλώσεις θα μειωθεί και άλλο εάν καν δοθεί. Άρα, όχι μόνο δεν μου παρέχουν κάτι που να ισοσταθμίζει το ύψος των απαιτήσεων τους αλλά και με αποτρέπουν από το Δικαίωμα μου στην εργασία (άρθρο 22, παρ. 1 Σ) και στην ουσία δεν εκπληρώνουν ουσιαστικά την αμφοτεροβαρή μας Σύμβαση

    Ιστορικό του ασφαλιστικού οργανισμού πρώην ΤΕΒΕ και νυν ΟΑΕΕ
    Η Αιρετή Διοίκηση ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ και η κρίση του Ασφαλιστικού Συστήματος

    Το ΤΕΒΕ, όπως και τα περισσότερα από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έγιναν με πρωτοβουλίες και αγώνες των συνδικαλιστών μελών τους.

    Οι πρώτοι που συνέβαλαν στην ιδέα της ίδρυσης του ΤΕΒΕ, ήταν τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πειραιά, ΓΚΙΝΗΣ, ΣΙΜΙΝΕΛΑΚΗΣ και Π. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ που ήταν και ο τότε πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Ήταν Ιούνιος του 1928.

    Η σκέψη αυτή γεννήθηκε για να εξυπηρετηθεί η τάξη των βιοπαλαιστών Επαγγελματιών και βρήκε μεγάλη απήχηση στις οργανώσεις Πανελλαδικά.

    Το Γ΄ Πανεπαγγελματικό Συνέδριο ψήφισε και αποφάσισε την Ίδρυση Ταμείου των Συντάξεων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ελλάδος, με κοινό στόχο την εξασφάλιση των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Βιοπαλαιστών κατά πάσης ατυχία προς εργασία.
    Το 1931 ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος υιοθετεί την ιδέα ίδρυσης ενός τέτοιου Ταμείου, αναγνωρίζοντας επίσης την ανάγκη προστασίας της επαγγελματικής στέγης στην Ελλάδα.
    Το 1934 ο Γερουσιαστής Π. Σταματόπουλος καταθέτει πρόταση Νόμου για να ψηφιστεί τελικά από τη Βουλή και τη Γερουσία το 1934 ο Νόμος 6364 (ΦΕΚ 376/31-10-1934) με τον οποίο ιδρύθηκε το ΤΕΒΕ.
    Το 1935 συγκροτείται το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο.
    Το 1938 συντάσσεται το πρώτο καταστατικό και

    Το 1939 τίθεται σε λειτουργία ο Ασφαλιστικός μας Οργανισμός.
    Το 1954 η ασφαλιστική προστασία του ΤΕΒΕ επεκτείνεται και σε θέματα Ασθένειας με την ίδρυση του κλάδου Νοσοκομειακής Περίθαλψης.
    Το 1964 ο ασφαλιστικός πληθυσμός του ΤΕΒΕ περιορίζεται σημαντικά ύστερα από την υπαγωγή των περιοχών κάτω των 2000 κατοίκων στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΓΑ.
    Το 1977 ο Ν. 655 (ΦΕΚ 217/6-8-1977) καθιερώνει το θεσμό της αιρετής Διοίκησης του ΤΕΒΕ η οποία απαρτίζεται από τον αιρετό Διοικητή ως πρόεδρο, τους 6 αιρετούς αντιπροσώπους των ασφαλισμένων (3 επαγγελματίες και 3 βιοτέχνες) και ένα ανώτερο υπάλληλο του Υπουργείου. Επίσης συμμετέχει χωρίς ψήφο Κυβερνητικός Επίτροπος. Με τον Ν. 656 (ΦΕΚ 217/6-8-1977) γίνεται η οργάνωση και επέκταση της υγειονομικής περίθαλψης. Αργότερα στο Δ.Σ του ΤΕΒΕ προσετέθησαν δύο μέλη ένας συνταξιούχος και ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων .

    Σήμερα το Κοινωνικό Ασφαλιστικό Σύστημα, η μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων βρίσκεται σε κατάρρευση.

    Όμως οι αποφάσεις των Κυβερνήσεων, κάθε φορά, για την εξυπηρέτηση Κοινωνικών ομάδων και συμφερόντων, δημιούργησαν την κρίση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

    Θεσπίστηκαν ανορθόδοξοι ασφαλιστικοί κανόνες και δημιουργήθηκαν «ευγενή» Ασφαλιστικά Ταμεία για κάποιους με κοινωνικό πόρο πολύ μεγαλύτερο των πολυπληθών, σε ασφαλισμένους, Ταμείων, που έγιναν και έμειναν υποβαθμισμένα. Τα υποβαθμισμένα είναι: ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ → ΟΑΕΕ αργότερα.

    ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

    ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΟΑΕΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

    1. ΜΗ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΕΝΩ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ

    Ο ΟΑΕΕ χρεώνει κάθε μήνα 92,5€ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ασφαλισμένους, ανεξάρτητα αν πληρώνουν τις εισφορές τους ή όχι. Σε όσους δεν πληρώνουν εισφορές και δεν έχουν προβεί σε ρύθμιση αρνείται να παράσχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (ενώ χρεώνει, άρα αποδέχεται την δική του υποχρέωση). Όταν ο ασφαλισμένος προχωρήσει σε ρύθμιση, πχ με καθυστέρηση 3 ετών, πληρώνει και την ιατροφαρμακευτική που δεν έλαβε λόγω άρνησης του ΟΑΕΕ. ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ?

    Για τα ποσά που χρεώνει χωρίς να παρέχει προχωράει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και σε άσκηση ποινικής δίωξης κατά του οφειλέτη

    Είναι νόμιμη αυτή η συμπεριφορά του ΟΑΕΕ?

    2. ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ

    Ο ΟΑΕΕ όπως και το ΙΚΑ ανήκουν στον έλεγχο του Υπουργείου Εργασίας. Για τους ασφαλισμένους που οφείλουν στον ΟΑΕΕ δεν παρέχει Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική αυτή η Πολιτεία έχει καθιερώσει διαφορετικό καθεστώς για τους ανασφάλιστους εργαζόμενους του ΙΚΑ. Πρόσφατα μάλιστα με τον Ν4144/2013 επέκτεινε την ιατροφαρμακευτική κάλυψη στους ανασφάλιστους με ελάχιστες προϋποθέσεις.

    Συγκεκριμένα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία (Ν4144 άρθρο 75) παρέχεται κάλυψη για νοσηλείες και φάρμακα ακόμη και σε εργαζόμενους που έχουν έστω 50 εργάσιμες ημέρες με ένσημα είτε το 2012 είτε το τελευταίο 15μηνο (έως την ψήφιση του νόμου). Με βάση τον ίδιο νόμο οι άνεργοι έχουν κάλυψη για ασθένειες έως τον Φεβρουάριο του 2014.

    Η διάταξη που προώθησε στη βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προβλέπει και νέες ρυθμίσεις για τη χορήγηση βιβλιαρίου ασθενείας, δεδομένου ότι η κυβέρνηση αποδέχεται ότι ο αριθμός των ανέργων αλλά και των υποαπασχολούμενων, υπερβαίνει κάθε προηγούμενο. Έτσι με τη ρύθμιση αυτή οι ανασφάλιστοι καλύπτονται για 2 χρόνια από το Ταμείο τους με βασική προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει 600 ημέρες ασφάλισης.

    Κατά συνέπεια έχουμε παράβαση του άρθρου 4 του Συντάγματος, της βασικότερης αρχής αυτού: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.» Για ποιο λόγο δεν πληρώνουν όλοι οι ασφαλισμένοι τις ίδιες εισφορές για υγειονομική περίθαλψη στον ΕΟΠΥΥ, αλλά για τις ίδιες ετήσιες παροχές καλούνται οι μεν ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώνουν 365 μέρες ασφάλισης και οι δε μισθωτοί του ΙΚΑ μόνο 50 ημέρες ασφάλισης;

    Δεν έχουμε παράβαση του Συντάγματος από άνιση μεταχείριση των πολιτών?

    3. ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

    Για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ η μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών είναι ποινικό αδίκημα, σε αντίθεση με τους δικηγόρους, τους πολιτικούς μηχανικούς, τους γιατρούς που είναι ασφαλισμένοι στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ). Για όλους αυτούς η μη καταβολή των εισφορών δεν είναι ποινικό αδίκημα και φυσικά δεν προβλέπονται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης στις περιπτώσεις που οφείλουν άνω των 5.000€.

    Και όμως και το ΕΤΑΑ και ο ΟΑΕΕ βρίσκονται υπό την διοίκηση του ιδίου Υπουργείου, του Υπουργείου Εργασίας.

    Δεν έχουμε παράβαση του Συντάγματος από άνιση μεταχείριση των πολιτών?

    4. ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΑΕΕ και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Η απαράδεκτη πρακτική του ΟΑΕΕ, του Υπουργείου Εργασίας (στο οποίο υπάγεται ο ΟΑΕΕ) και φυσικά της Ελληνικής Πολιτείας είναι κατάφωρα παράνομη αφού παραβιάζει σωρεία άρθρων του Ελληνικού Συντάγματος και, φυσικά,
    Άρθρο 2 ΠΑΡ. 1. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
    Άρθρο 4 ΠΑΡ. 1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. ΠΑΡ. 2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. ΠΑΡ. 5. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
    Άρθρο 5 ΠΑΡ. 5. Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων.
    Άρθρο 21 ΠΑΡ. 3. Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
    Άρθρο 25 ΠΑΡ. 1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους. Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν. Οι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας. ΠΑΡ. 2. Η αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία αποβλέπει στην πραγμάτωση της κοινωνικής προόδου μέσα σε ελευθερία και δικαιοσύνη. ΠΑΡ. 3. Η καταχρηστική άσκηση δικαιώματος δεν επιτρέπεται.

    Οι πρακτικές του ΟΑΕΕ και του Υπουργείου Εργασίας καταπατούν το άρθρο 2 του Συντάγματος αφού ο ΟΑΕΕ θέτει τα χρήματα υπεράνω της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που αποτελεί τη πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.
    Παραβιάζουν επίσης το άρθρο 4, το άρθρο 5, το άρθρο 21 και το άρθρο 25, αφού επιβάλουν στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ δυσμενέστερους όρους σε σύγκριση με
    τους ασφαλισμένους σε άλλα Ταμεία (πχ μη άσκηση ποινικής δίωξης για τους ασφαλισμένους στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων (δικηγόρων,
    πολιτικών μηχανικών και γιατρών)) και επιφυλάσσει ευνοϊκότερη μεταχείριση για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ (βλ. παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης).

    Δεν έχουμε παράβαση του Συντάγματος από άνιση μεταχείριση των πολιτών?

    5. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ
    Σύμφωνα με την εγκύκλιο αρ. 7 14/2/2013 του ΟΑΕΕ:

    ΘΕΜΑ: «Αναπροσαρμογή των τελών καθυστέρησης».
    Αναφορικά με το θέμα, θέτουμε υπόψη σας τα εξής:
    Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 15 του ΠΔ 258/05 «Όλων των ειδών οι καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του ΟΑΕΕ αναπροσαρμόζονται στο ύψος του ασφαλίστρου του χρόνου καταβολής τους και επιβαρύνονται με πρόσθετο τέλος 3% για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης και 1% για κάθε επόμενο μήνα και μέχρι 120% συνολικά σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 9 του ν.3232/2004 (48Α΄) όπως ισχύουν κάθε φορά σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 56 του ν. 2676/1999 (ΦΕΚ 1 Α’)».
    Με τη διάταξη του άρθρου 21 του Ν. 4075/2012 ορίζεται ότι : « Οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 27 του α.ν. 1846/1951, όπως αντικαταστάθηκαν τελικά με το άρθρο 9 παρ. 6 του ν. 3232/2004, αντικαθίστανται ως εξής: 1. Ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι οποίες δεν καταβάλλονται εμπροθέσμως, επιβαρύνονται με πρόσθετο τέλος από την επόμενη ημέρα εκείνης κατά το οποίο έληξε η κατά νόμο προθεσμία καταβολής τους. ……………
    Το ποσοστό του πρόσθετου τέλους ορίζεται σε 3% για το διάστημα καθυστέρησης που αντιστοιχεί στην επόμενη της προθεσμίας λήξης της προθεσμίας καταβολής και μέχρι το ημερολογιακό τέλος του μήνα αυτού και σε 1% για κάθε επόμενο μήνα και μέχρι 100% συνολικά. ………….»
    Λαμβάνοντας υπόψη ότι σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 56 του Ν. 2676/99 «………..Τα ποσοστά πρόσθετου τέλους εκπρόθεσμης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 27 του α.ν. 1846/1951, όπως ισχύουν κάθε φορά, εφαρμόζονται αναλόγως για όλους του Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. ……….», οι διατάξεις του άρθρου 21 έχουν εφαρμογή και στον ΟΑΕΕ.
    Ως εκ τούτου από τη δημοσίευση του Ν. 4075/2012 (ΦΕΚ 89Α/11-4-2012) οι καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΟΑΕΕ αναπροσαρμόζονται στο ύψος του ασφαλίστρου του χρόνου καταβολής τους και επιβαρύνονται με πρόσθετο τέλος 3% για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης και 1% για κάθε επόμενο μήνα και μέχρι 100% συνολικά.»

    Οι καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ αναπροσαρμόζονται στο ύψος του ασφαλίστρου του χρόνου καταβολής τους, δηλαδή αυτό που ισχύσει σήμερα και επιβαρύνονται με πρόσθετο τέλος 3% για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης και 1% για κάθε επόμενο μήνα. Το συνολικό ποσοστό επιβάρυνσης από τα τέλη μπορεί να φθάσει έως και το 100% του κεφαλαίου. Με κάθε δε νέα αναπροσαρμογή οι εισφορές καταβάλλονται πλέον με το νέο ποσό εισφοράς στο οποίο έχει αναπροσαρμοστεί και επιβαρύνονται με πρόσθετο τέλος 3% για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης και 1% για κάθε επόμενο μήνα.

    Είναι νόμιμο το επιτόκιο αυτό, ειδικά αφού αφορά αυτασφάλιση?

    6. ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

    Ως γνωστόν η εισφορά στον ΟΑΕΕ και η κλιμάκωση αυτής βασίστηκε στο αποκλειστικό κριτήριο του χρόνου ασφάλισης. Ο ασφαλισμένος ξεκινούσε από την πρώτη κλίμακα και κάθε τρία χρόνια προχωρούσε υποχρεωτικά σε επόμενη.

    Η οικονομική κρίση ανέδειξε το αυτονόητο ότι τα εισοδήματα των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ αδυνατούν να ακολουθήσουν τα «τεκμαρτά εισοδήματα» που «εννοεί» η κλίμακα των εισφορών του ΟΑΕΕ και βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία. Σήμερα καλείται ένας ασφαλισμένος της 10ης κλίμακας να καταβάλει εισφορές που ενδεχομένως να αποτελούν το 40%-80% του μηνιαίου εισοδήματός του!!! Και όπως είναι αυτονόητο δεν καταβάλει τις εισφορές προτιμώντας να καλύψει βασικές ανάγκες του ιδίου και της οικογενείας του (στέγαση, διατροφή).

    Το αποτέλεσμα της αδυναμίας καταβολής των εισφορών είναι ιδιαίτερα επώδυνα για τους ασφαλισμένους αλλά και για τον ίδιο τον ΟΑΕΕ που καλείται να πληρώσει τα δομικά του προβλήματα. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του ΟΑΕΕ από τους 780.000 ενεργούς ασφαλισμένους, το 47% αυτών (370.000) έχουν χρέη στο Ταμείο και δεν έχουν προσέλθει για να τα ρυθμίσουν. Από τους 370.000, ένα σημαντικό ποσοστό (285.000) οφείλουν ποσά που δεν υπερβαίνουν τα 3.300€, γεγονός που σημαίνει πιθανότατα ότι είναι «νέοι οφειλέτες», δηλαδή οι οφειλές τους ξεκίνησαν το τελευταίο διάστημα κατά το οποίο βρίσκονται σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους, όπως έκαναν στον παρελθόν.

    Οι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι έχουν επώδυνες συνέπειες αφού καθίστανται οφειλέτες παρά την θέλησή τους, χάνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτών και της οικογένειας τους (παρότι ο ΟΑΕΕ συνεχίζει να χρεώνει τις ανάλογες εισφορές) και απειλείται η περιουσία τους (κινητή και ακίνητη) με κατάσχεση, με ότι αυτό συνεπάγεται (ιδίως τον περαιτέρω εξευτελισμό τους στην Κοινωνία).

    Σύμφωνα με τις παρ. 1 & 2 του άρθρου 5 του π.δ/τος 258/2005, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του π.δ/τος 5/2007: «Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, ανεξάρτητα από το χρόνο υπαγωγής τους στην ασφάλιση του Οργανισμού, καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, το ποσό των οποίων είναι ίσο με το 20% του ποσού της ασφαλιστικής κατηγορίας στην οποία υπάγονται». Σύμφωνα με την ΥΑ Φ.10035/12181/651/16-19.6.2009 (ΦΕΚ Β΄ 1211/19.6.2009): «Τα ποσά των ασφαλιστικών κατηγοριών όλων των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, όπως οι κατηγορίες αυτές καθορίσθηκαν με το άρθρο 1 του π.δ. 5/2007, αναπροσαρμόζονται κατά 5% από 1.1.2009 ως εξής: Ασφαλιστική Κατηγορία 1,2,… Ποσά Κατηγοριών αντίστοιχα : 762,04€, 930,71€ ….».

    Γίνεται δεκτό ότι εφ’ όσον η επιβολή εισφορών αποτελεί επέμβαση στην περιουσία του προσώπου, πρέπει η σχετική ρύθμιση να αποτελεί μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ των απαιτήσεων του δημοσίου συμφέροντος και των επιταγών προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπό την έννοια της υπάρξεως αναλογίας μεταξύ χρησιμοποιουμένων μέσων και επιδιωκομένων σκοπών. Ως εκ τούτου, επιβολή εισφορών που συνιστά υπερβολικό βάρος για τα πρόσωπα που βαρύνονται με αυτήν ή κλονίζει ριζικά την οικονομική τους κατάσταση αντίκειται στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος).
    Το ύψος της εισφοράς το καθορίζει ο Υπουργός Οικονομικών και είναι σταθερό από το 2009.

    Είναι συνταγματικό νόμιμο να παραμένει σε τόσο μεγάλο ύψος η εισφορά ενώ έχουν καταρρακωθεί τα εισοδήματα?

    7. ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

    Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, άρθρο 386:
    1. Όποιος με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος βλάπτει ξένη περιουσία πείθοντας κάποιον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών ή την αθέμιτη απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων τιμωρείται με Φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και αν η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με Φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.

    2. Οι διατάξεις του άρθρου 72 για το κατάστημα εργασίας εφαρμόζονται και εδώ.
    3. Επιβάλλεται Κάθειρξη μέχρι δέκα ετών: α) αν ο υπαίτιος διαπράττει απάτες κατ`επάγγελμα ή κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) δραχμών [δέκα πέντε χιλιάδων (15.000)ευρώ. Βλ. διατάξεις και τρόπο μετατροπής σε ευρώ στο άρθρο 0] ”
    ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ της περίπτωσης α` της παραγράφου 3 αναπροσαρμόζεται στο ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ με την παρ.2 περ.δ` άρθρου 24 Ν.4055/2012,ΦΕΚ Α 51/12.3.2012.Εναρξη ισχύος 2 Απριλίου 2012.
    ή β) αν το περιουσιακό όφελος ή η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει συνολικά το ποσό των [είκοσι πέντε εκατομμυρίων (25.000.000) δραχμών”] “εβδομήντα τριών χιλιάδων (73.000)ευρώ”. Βλ. διατάξεις και τρόπο μετατροπής σε ευρώ στο άρθρο 0] “.
    *** ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ποσό των εβδομήντα τριών χιλιάδων (73.000) ευρώ του δεύτερου εδαφίου της παραγράφου 4 αναπροσαρμόζεται στο ποσό των εκατό είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ με την παρ.1 περ.ιδ` άρθρου 24 Ν.4055/2012,ΦΕΚ Α 51/12.3.2012.Εναρξη ισχύος 2 Απριλίου 2012.
    *** Η παρ.3.που είχε αντικατασταθεί με την παρ.11 άρθρ.1 Ν.2408/1996 αντικαταστάθηκε και πάλι ως άνω με το άρθρο 14 παρ.4 Ν.2721/1999,ΦΕΚ Α 112/3.6.1999.

    Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα η απάτη ενώπιον δικαστηρίου (άρθρο 386 ΠΚ) μπορεί να τελεσθεί και με αθέμιτη παρασιώπηση αληθούς περιστατικού, όταν η παρασιώπηση μπορεί να παραπλανήσει το δικαστήριο στην έκδοση δυσμενούς για τον αντίδικο απόφασης (οφειλέτη), που θα του προξενήσει περιουσιακή βλάβη, που θα απεφεύγετο εάν ο διάδικος (ΟΑΕΕ) τηρούσε το καθήκον αληθείας κατ’ άρθρο 116 ΚΠολΔ και ανακοίνωνε με την αίτησή του στο δικαστήριο σημαντικό για την όλη υπόθεση αληθές περιστατικό (παράνομη χρέωση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τόκων επί αυτής, ενώ δεν παρέχει την υπηρεσία) που επηρεάζει το βέβαιο και
    εκκαθαρισμένο της απαίτησης. (βλ σχετικώς ΑΠ 176/2006 Ποιν Χρ ΝΣΤ σελ 793, 1956/2001 ΠοινΔικ 2002 σελ 449 κλπ Ποινικός Κώδικας Ερμηνεία-Εφαρμογή Μιχ Μαργαρίτη Αρεοπαγίτη ε.τ. παρ/φοι 10, 11, 61,62, 63, 70, έκδοση 2008 Π. Σάκκουλα).

    Είναι ποινικό αδίκημα η συμπεριφορά αυτή του ΟΑΕΕ?

    8. Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΑΠΛΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

    Η καταχρηστική συμπεριφορά του ΟΑΕΕ διαπιστώνεται σε κάθε πράξη του έναντι των ασφαλισμένων του. Στο απλό ζήτημα της χορήγησης κάθε λογής βεβαιώσεων ο ΟΑΕΕ τηρεί παράλογη στάση αρνούμενος να τις χορηγήσει αν ο ασφαλισμένος οφείλει εισφορές (ανεξάρτητα του πόσες οφείλει, του γιατί τις οφείλει, του πόσες εισφορές έχει καταβάλει στο παρελθόν κλπ.
    Η ανάγνωση της εγκυκλίου 29/3-5-2011 του ΟΑΕΕ αποδεικνύει την πολιτική του :
    ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τη μη χορήγηση βεβαιώσεων σε ασφαλισμένους λόγω οφειλών»
    Όπως γνωρίζετε στον Κανονισμό Ασφαλιστικής Λειτουργίας του ΟΑΕΕ (Υ.Α.Φ80.000/7228/308/7-9-06) αναφέρεται ότι (εννοεί άρθρο 11): «…..Για την χορήγηση κάθε βεβαίωσης σε ασφαλισμένο του ΟΑΕΕ απαιτείται υποβολή αίτησης και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προηγούμενη εξόφληση ή ρύθμιση των οφειλομένων
    ασφαλιστικών εισφορών πλην της βεβαίωσης για πώληση Δ.Χ αυτοκινήτου, για την χορήγηση της οποίας απαιτείται ολοσχερής εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών»
    Έχει παρατηρηθεί όμως ότι πολλές φορές οι υπηρεσίες του Οργανισμού όταν ο ασφαλισμένος οφείλει εισφορές, δεν απαντούν στο αίτημα για χορήγηση βεβαίωσης αρκούμενοι στην προφορική ενημέρωση για τους λόγους που δεν μπορεί να τους χορηγηθεί η συγκεκριμένη βεβαίωση.
    Για το λόγο αυτό επανερχόμαστε στο θέμα και τονίζουμε ιδιαίτερα ότι, οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να απαντούν εγγράφως σε όλα τα αιτήματα των πολιτών, ασχέτως αν αυτά μπορεί να ικανοποιηθούν ή όχι . Οι υπηρεσίες απαλλάσσονται από την υποχρέωση αυτή εάν το αίτημα είναι προδήλως παράνομο ή επαναλαμβάνεται κατά τρόπο καταχρηστικό (Ν. 2690/99 άρθρο 4 παρ.3).
    Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που ο ασφαλισμένος αιτείται την χορήγηση βεβαιώσεων και δεν μπορούν να χορηγηθούν λόγω οφειλών, θα πρέπει να δίνεται έγγραφη απάντηση και επί του απαντητικού εγγράφου να περιγράφεται η ασφαλιστική του κατάσταση και να αναγράφεται επακριβώς ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να του χορηγηθεί η συγκεκριμένη βεβαίωση (Γνωμοδότηση Νομικής Υπηρεσίας Αρ. πρωτ. 2723/26-4-2011).»

    Είναι νόμιμη η συμπεριφορά αυτή του ΟΑΕΕ?

    ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

    Σας προτείνω μια ρεαλιστική πρόταση που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο τόσο εμάς τους ανασφάλιστους και ασφαλισμένους όσο και το ίδιο το ταμείο του ΟΑΕΕ να μπορεί να εισπράξει

    1. Διαγραφή των οφειλών μας
    2. Να ζητήσει ο ΟΑΕΕ να του δώσουμε τα εκκαθαριστικά σημειώματα της Εφορίας κατά τα τελευταία 10 χρόνια λειτουργίας των επιχειρήσεων μας. Τα 5 εκκαθαριστικά (2004-2009) θα είναι πριν από την οικονομική κρίση που μας φέρατε και τα υπόλοιπα 5 εκκαθαριστικά (2009-2014) θα είναι μετά την κρίση. Εδώ θα φανεί και η οικονομική ζημία που μας προκαλέσατε στις επιχειρήσεις μας και στο σύνολο της ζωής μας
    3. Με βάση τα όριο της φτώχειας που είναι το ετήσιο εισόδημα 6,951€, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ (βλέπε δημοσίευμα Εφημ δημοκρατία 9/10/2013 φυλ 835 σελ δ05 και άλλες εφημερίδες) να καθοριστούν οι εξής εισφορές για το σύνολο των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ

    Κατηγορία
    Ετήσιο Εισόδημα σε €
    Μηνιαίο Εισόδημα
    Μέσος όρος
    Μηνιαία Εισφορά
    1
    0-5.000
    <= 416,67
    0%
    0,00 €
    2
    7.000
    583,33
    5%
    29,17
    3
    9.000
    750,00
    6%
    45,00
    4
    11.000
    916,67
    7%
    64,17
    5
    13.000
    1.083,33
    8%
    86,67
    6
    15.000
    1.250,00
    9%
    112,50
    7
    17.000
    1.416,67
    10%
    141,67
    8
    19.000
    1.583,33
    11%
    174,17
    9
    21.000
    1.750,00
    12%
    210,00
    10
    23.000
    1.916,67
    13%
    249,17
    11
    25.000
    2.083,33
    14%
    291,67
    12
    27.000
    2.250,00
    15%
    337,50
    13
    29.000
    2.416,67
    16%
    386,67
    14
    31.000
    2.583,33
    17%
    439,17

    Με βάση τον παραπάνω πίνακα να γίνουν οι ρυθμίσεις για τις οφειλές που έχουμε τα τελευταία 5 χρόνια και να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας ενεργές και το κράτος να μπορεί να εισπράττει και τους φόρους που του είναι απαραίτητες.
    Ο παραπάνω πίνακας να ισχύσει και για τους ασφαλισμένους που μπορούν να πληρώνουν ακόμα τις εισφορές τους.
    Και φυσικά να μην μεταβληθεί για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση, και να μην ισχύουν οι αυξήσεις κάθε 3 χρόνια που γίνονται

    Θα ήθελα να παρακαλέσω τον αρμόδιο Υπουργό να μας ενημερώσει για τα ακόλουθα στοιχεία:

    1. Υπάρχει η πολιτική βούληση του Υπουργείου Εργασίας να κατανοήσει τον ήδη δύσκολο επαγγελματικό κόσμο των ΜμΕ και να τον βοηθήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να κρατήσει τις επιχειρήσεις του ενεργές για να μπορέσει να συνεισφέρει στα έσοδα του Κράτους από τους φόρους που του αποδίδουμε, να μην μειώσουμε το προσωπικό μας όσοι επιχειρηματίες έχουμε ακόμα υπαλλήλους, και κυρίως να κρατήσουμε το ταμείο μας να μπορεί να παράσχει τις υπηρεσίες του στους συναδέλφους μας ;

    2. Υπάρχει η πολιτική βούληση να έχουμε όλοι οι ασφαλισμένοι και οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όλο το 24ωρο ;

    3. Υπάρχει η πολιτική βούληση να αποποινικοποιηθούν οι μη καταβολή των εισφορών μας στον ΟΑΕΕ εφόσον είναι αυτασφάλιση και όχι φόρος;

    Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.
    Με εκτίμηση

    ΔΟΥΔΑΚΜΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
    Ευγένιου Ευγενίδη 3, Διδυμότειχο, 68300
    Τηλ. 25530 26490
    Email : adouda@hol.gr

    ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ

    Μέλος της ομάδας κυβερνητικού ελέγχου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    Μέλος της Γραμματείας Εμπορίου

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  6. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Τετάρτη 11.03.14

    Τηλ.Κεφαλονιάς 26710-81602

    Κατόπιν πρωτοβουλίας και πολύμηνου αγώνα της ‘ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ κ’ ΙΘΑΚΗΣ’ και του ‘ΙΝΚΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ’ σας γνωστοποιούμε τα εξής: στις 03/11/2013 εστάλει εξώδικη Δήλωση στον ΟΑΕΕ Αργοστολίου, Πατρών ,και Αθηνών. Στις 16/12/2013,κατόπιν αρνήσεως του ΟΑΕΕ να μας ανανεώσει τα βιβλιάρια ασθενείας κατετέθει ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ κατά του ΝΠΔΔ Ο. Α. Ε. Ε. στην Εισαγγελία Αργοστολίου και στις 11.03.2014 κατετέθει από την Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας ΙΝΚΑ με την συμμετοχή των περιφερειακών ενώσεων του ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ, Συλλογική Αγωγή κατά του ΟΑΕΕ, η οποία θα εκδικαστεί στις 18/06/2014.

    Καλούνται όσοι ασφαλισμένοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής και λήψη ασφαλιστικών μέτρων, το οποίο αίτημα θα κατατεθεί άμεσα, προκειμένου να προστατευτούν από τις επερχόμενες κυρώσεις εναντίον τους, να προσέλθουν το συντομότερο δυνατόν στα κατά τόπους γραφεία του ΙΝΚΑ.

    Πέρσα Μαρκαντωνάτου.

    Πρόεδρος Ενωσης Καταναλωτών Κεφαλονιάς κ’ Ιθάκης

    http://www.ithacanet.gr/article/κεφαλονια-ζακυνθοσ-μηνυτηρια-αναφορα-κατα-του-οαεε

  7. Υπερψηφίστηκε η τροπολογία Βρούτση που αθωώνει το ΔΣ του ΟΑΕΕ

    Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

    Με την συγκεκριμένη τροπολογία, «παύει οριστικά κάθε ποινική δίωξη που τυχόν έχει ασκηθεί για πράξεις ή παραλείψεις της διοίκησης του ΟΑΕΕ» για το θέμα της μη απόδοσης ασφαλιστικών εισφορών των μελών του – ύψους περίπου 120 εκατ. ευρώ – μέσω των ειδικών λογαριασμών (ΕΛΑ και ΕΛΕΕ) στον ΟΑΕΔ

    http://www.thepressproject.gr/article/59850/Uperpsifistike-i-tropologia-Broutsi-pou-athoonei-to-DS-tou-OAEE

  8. Αγωγή ΙΝΚΑ-Ανασφάλιστων κατα ΟΑΕΕ

    ΑΓΩΓΗ του ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΚΑ (ΓΟΚΕ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΙ.ΚΑ.Π.), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥ, Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ., ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» Ν.Π.Δ.Δ..

    ΛΗΨΗ
    Κατεβαίνει η Αγωγή (επανακατατέθηκε)
    http://www.inkakritis.gr/downloads/download.html?id=61

    Η Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων με τα ονόματα
    http://www.inkakritis.gr/downloads/library/?page=1

    ΠΗΓΗ
    http://www.inkakritis.gr/downloads/library/61.html

  9. ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΕ ΤΑΜΕΙΟ : Δεν θέλω την σύνταξη σας, δεν υποχρεούμαι να σας καταβάλω εισφορές και ζητώ τη διαγραφή μου από τα μητρώα σας !

    Περίληψη:

    Κοινοποίηση Εξώδικης Δήλωσης με Πρόσκληση προς το ΕΤΑΑ – ΤΑΝ με αίτημα, να αναγνωριστεί ο χρόνος προϋπηρεσίας μου ως μη συντάξιμος καθώς και η μη απονομή των πάσης φύσεως συνταξιοδοτικών παροχών και ειδικότερα

    α) να αναγνωρισθεί ότι δεν υπάγομαι στην ασφάλιση του «Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ)» [ανεξαρτήτως αν είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ)] και να διαγραφώ από τα μητρώα του,

    β) να υποχρεωθεί το «Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ)» να μην με ασφαλίζει στο μέλλον,

    γ) να αναγνωρισθεί ότι δεν είμαι ασφαλιστέος (ούτε θα είμαι στο μέλλον) σε οποιονδήποτε κλάδο κύριας ή επικουρικής ασφάλισης του «Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ)»,

    δ) να αναγνωρισθεί ότι μη νομίμως επιβλήθηκαν σε βάρος μου εισφορές για κύρια ή/και επικουρική ασφάλιση έως σήμερα,

    ε) να αναγνωρισθεί ότι αδικαιολογήτως καταβλήθηκαν εκ μέρους μου χρηματικά ποσά που αντιστοιχούσαν σε εισφορές για κύρια ή/και επικουρική ασφάλιση,
    στ) να αναγνωρισθεί η υποχρέωση του «Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ)» να μου καταβάλει νομιμοτόκως το καταβληθέν ποσό που υποχρεώθηκα να καταβάλλω, ως εισφορές και πρόσθετες εισφορές, έως σήμερα

    Σε διαφορετική περίπτωση,

    α) Για κάθε καταβολή ασφαλιστικών εισφορών που πραγματοποιώ να μου χορηγείται, ως εγγύηση, το ισόποσο των καταβληθεισών εισφορών σε Κρατικά Ομόλογα Κράτους Μέλους της Ζώνης του Ευρώ πιστοποιημένου από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης Moody`s, Fitch και Standard & Poor`s ως “AAA”, 🙂 διάρκειας κάθε φορά ίσης με το χρόνο θα απομένει έως τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού μου δικαιώματος. Σύνδεση της απόδοσης του κεφαλαίου που δημιουργείται από τις εισφορές που καταβάλω, με το 85% της ασφαλιστικής παροχής που θα μου αποδίδονταν αν η διαχείριση των συνολικών κεφαλαίων που καταβάλω, ως εισφορές και πρόσθετες εισφορές, είχε ανατεθεί στο “Ταμείο Συντάξεων της Κυβερνήσεως της Νορβηγίας” (“Norway’s Government Pension Fund Global”) που διαθέτει την ανώτατη αξιολόγηση χρηστής και διαφανούς διαχείρισης των εισφορών των εργαζομένων που ασφαλίζει, άλλως,

    β) Να συμψηφιστεί το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών που μέχρι το χρόνο θεμελίωσης συνταξιοδοτικού μου δικαιώματος υποχρεούμαι να καταβάλω (πλην όμως, υπό τις παρούσες συνθήκες, αρνούμαι να καταβάλω), με τις ασφαλιστικές παροχές που θα δικαιούμουν εφόσον κατέβαλα τις προβλεπόμενες από το νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

    Τέλος, ζητήθηκε η χορήγηση αντιγράφων α) των εγγράφων από τα οποια προκύπτει το ύψος των οφειλών που εισπράχθηκαν από το Κ.Ε.Α.Ο. καθώς και ο τρόπος και ο χρόνος που τα εν λόγω ποσά αποδόθηκαν στο Ταμείο Νομικών, β) της τελευταίας αναλογιστικής μελέτης για το ΕΤΑΑ-ΤΑΝ και ΤΕΑΔ που αφορά στην εκτίμηση της βιωσιμότητας του Ταμείου μετά το PSI και γ) το σύνολο των ισολογισμών και απολογισμών του Ταμείου από το 2007 έως σήμερα.

    .
    Ολόκληρη η εξώδικη δήλωση ΕΔΩ : https://justiceforgreece.wordpress.com/2014/09/16/δεν-θέλω-την-σύνταξη-σας-δεν-υποχρεούμ/

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.