Η Υποβάθμιση-Απαξίωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας

Pedion Areos 1960

Σκαιόν το πλουτείν κ’ άλλο μηδέν ειδέναι.: Ευριπίδης ( 480-406 π.Χ. , Αρχαίος τραγικός)

Πεδίον του Αρεως των Αθηνών

Κάπου στο κέντρο των Αθηνών πάρχει ένα μεγάλο άλσος, το λένε Πεδίον του Αρεως.

Η ονομασία του δέν ειναι τυχαία. Είναι ένας χώρος αφιερωμένος στη Μνήμη των μεγάλων εκείνων Ανδρών, που ξεχωριστά τίμησαν την Πατρίδα. Για τον λόγον αυτόν ακριβώς υπάρχει και η λεωφόρος των Ηρώων σε ένα σημείο του Αλσους, όπου την δεκαετία του 30 τοποθετήθηκαν οι προτομές των Ηρώων. Εκεί μεταφέρθηκαν και τα οστά του Αλέξανδρου Υψηλάντη του αρχηγού της Φιλικής Εταιρείας, ο οποίος πρώτος ξεκίνησε την Επανάσταση του Γένους ενάντια στην τουρκική τυραννία τόν Φεβρουάριο του 1821 περνώντας με τα στρατεύματα του τόν ποταμό Προύθο.

Στόν χώρο αυτό σήμερα πρός δόξαν του κράτους των γραικύλων, εκεί όπου ευρίσκονται τα οστά αυτού ο οποίος κήρυξε πρώτος την Εθνική μας Επανάσταση επικρατεί κάθε βράδυ το έγκλημα και η λεωφόρος των Ηρώων όπου υπάρχουν οι προτομές των Αγίων του Εθνους, είναι πλέον μία πιάτσα όπου συχνάζουν πόρνες, πρεζέμποροι και καταυλίζονται λαθρομετανάστες!!! Δέν ειναι τυχαία όλα αυτά…….

Δέν ειναι τυχαίο ότι στο ίδιο το Εθνικό μας Θέατρο παρουσιάστηκε μία παράσταση, στην οποία κατεξευτελίζετο η μνήμη του Εθνομάρτυρα Αθανασίου Διάκου, ο οποίος προς δόξαν της θολοκουλτούρας παρουσιαζότανε σάν ένας ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, τόν οποίο απατά η γυναίκα του με έναν…λαθρομετανάστη !!! Δέν είναι τυχαίο ότι ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη αυτής της παραστάσεως επιβραβεύτηκε απο την κυβέρνηση των “εθνικοφρόνων” της Ν.Δ. με παράταση της θητείας του……… Ολα αυτά απο το “ελληνικό κράτος”. Δέν ειναι τυχαίο ότι εν ονόματι αυτής της σάπιας ψευτοδημοκρατίας τους καταξευτελίζουν κάθε ιερό και όσιο, το οποίο αφορά είτε την Πίστη, είτε την Ιστορία του Γένους μας. Σκοπός τους η “από-ιεροποίηση”, γιατί γκρεμίζοντας σύμβολα….Αγίους και Ηρωες….ξεριζώνουν απο την ψυχή του λαού μας κάθε δύναμη αντίστασης ενάντια στα σχέδια τους να μεταβάλλουν το Εθνος των Ελλήνων σε μιά άβουλη και απρόσωπη μάζα καλών πολιτών της εποχής της παγκοσμιοποίησης..υπο το δόγμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

 

Σκαιόν το πλουτείν κ’ άλλο μηδέν ειδέναι.: Ευριπίδης ( 480-406 π.Χ. , Αρχαίος τραγικός)¨ “Η Υποβάθμιση-Απαξίωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μια βυθισμένη αρχαία πολιτεία στη Ζάκυνθο και γιατί κάποιοι προσπαθούν να την εξαφανίσουν

INTERNATIONAL APPEAL BY GREEK ARCHAEOLOGISTS (video)

Πωλούνται ΚΑΙ αρχαία Μνημεία / Καθορισμός της αμυντικής γραμμής της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ

“Mamma Mia!” movie director Phyllida Lloyd reacted to privatization of Greek coasts

One comment on “Η Υποβάθμιση-Απαξίωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας

  1. 1) ΠΕΔΙΟΝ του ΑΡΕΩΣ: “αναπλάσεις & παρελκόμενα”

    ΠΕΔΙΟΝ του ΑΡΕΩΣ: “αναπλάσεις & παρελκόμενα”

    2) ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ-ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ – ΔΗΜΟΣΙΟ – ΔΑΣΙΚΟ – ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΟ ΠΑΡΚΟ
    Posted on Ιουνίου 16, 2013 by polmarkarch

    Ο ΒΟΥΡΚΟΣ της ΑΘΗΝΑΣ……………………ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ…………. ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ.

    Το φίλτατο “Alodapistan” εχει εφεύρει ενα ξεκούραστο τρόπο να βγάζει μεροκάματο χωρίς όμως να πληρώνει Εφορια – ΦΠΑ και χωρίς να πληρώνει φόρο ιδιοκτησίας όπως εμείς οι “ρατσιστές” οι Ελληνες.!!!!!!!

    Το εφεύρημα ειναι ο…… επ’ αμοιβή…. ομοφυλοφιλικός έρωτας και μάλιστα με τις Ευλογίες του Δημάρχου Αθηναίων… ο οποίος προσέφερε και δωρεάν τα προφυλακτικά……..φοβούμαστε όμως με χρήματα του Δήμου. !!!!!

    Πάντα ταύτα τα ρομαντικά, λαμβάνουν χώρα εις το κεντρικό Ιστορικό – Κοινόχρηστο – Δασωτέο και Αναδασωτέο – Μνημειακό Πεδίον του Αρεως των Αθηνών.

    Tις τελευταίες δεκαετίες η Πολιτεία έχει ολοφάνερα απαξιώσει, “ηθελημένα κατά την άποψη μας” το Πάρκο, δηλ. δέν φρόντισε για την διατήρηση των δασικών νησίδων και για την βλάστηση – λουλουδιών που βρισκόταν γύρωθεν των παγκακίων παρέχοντας privacy.

    Oι ωραίες εποχές δυστυχώς χάθηκαν και οι φτωχοί ομοφυλόφιλοι γίνονται δημόσιο θέαμα και ο Λαός……ψάχνει να ανακαλύψει την βλάστηση την οποία έχει ήδη προπληρώσει μέσω ΦΠΑ – Εφορίας – Χαρατσίων αλλά….δυστυχώς βλάστηση δέν βλέπει.

    ΖΗΤΑΜΕ απο την Πολιτεία αφου εισπράττει φόρο – χαράτσια απο Εμάς να επαναφέρει το Πεδίον του Αρεως των Αθηνών στην σαφώς καλύτερη προτέρα κατάσταση, ήτοι με λουλούδια και παρτέρια γύρω απο τα παγκάκια, καθώς επίσης την φύτευση νέων υψηλής οροφής δένδρων εντός των δασικών νησίδων.

    Να εκτελεστεί καθαίρεση όλων των αυθαίρετων κατασκευών, να δενδροφυτευτούν με υψηλής οροφής δέντρα οι επιφάνειες που θα προκύψουν και να μεταφερθούν νέα υγιή χώματα.

    Μέλη της Επιτροπής του Πεδίου του Αρεως

    Μέλη του Σωματείου ΑΘΗΝΑ για την προστασία του Πεδίου του Αρεως.

    Μέλη της Πρωτοβουλίας για την Αναβάθμιση του Ελλην.Συντάγματος.

    Μαρκαράς Πολύκαρπος

    Παρασχάκης Γιώργος

    Για όποιον δεν κατάλαβε, δέν υπάρχει “συνέχεια επί της οθόνης”. …

    ΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ

    ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ-ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ – ΔΗΜΟΣΙΟ – ΔΑΣΙΚΟ – ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΟ ΠΑΡΚΟ

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.