ΠΕΙΡΑΙΩΣ, EUROBANK και ΕΘΝΙΚΗ απέτυχαν στα STRESS TEST, όμως στα Ελληνικά ΜΜΕ…ΠΕΡΑΣΑΝ !

north-korea-kim_2846499b

ΓΙΝΑΜΕ ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ !

netakias

ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ !

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΕΤΥΧΑΝ 105 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ALPHA BANK ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ

ΑΠΕΤΥΧΑΝ 25 ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ, EUROBANK KAI ΕΘΝΙΚΗ !

ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ….

“ΠΕΤΥΧΑΝ” ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ .

ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ (στο κείμενο όχι στον τίτλο) ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΑΝ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟ

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

reuters

CNBC

cnbc

GUARDIAN

CAPITAL.GR

ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ ΕΓΡΑΨΑΝ (από info-war.gr)

9 comments on “ΠΕΙΡΑΙΩΣ, EUROBANK και ΕΘΝΙΚΗ απέτυχαν στα STRESS TEST, όμως στα Ελληνικά ΜΜΕ…ΠΕΡΑΣΑΝ !

  1. Αφού οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν με επιτυχία τα τεστ αντοχής, γιατί ανεβαίνουν τα ομόλογα;

    Οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων βρίσκονται σήμερα πάνω από το 7,4%. Με 7% είχαμε μπει στο μνημόνιο.

    Σε αυτά τα επίπεδα παραμένει εδώ και μέρες, μετά την εκτόξευσή τους την προπερασμένη εβδομάδα (έφτασε μέχρι και το 9,28%) όταν οι “αγορές” επιτέθηκαν στην Ελλάδα, με αφορμή το ανύπαρκτο σχέδιο πρόωρης εξόδου από το μνημόνιο.

    Τώρα, λοιπόν, που οι τράπεζες πέρασαν με επιτυχία τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ, γιατί πέφτει το χρηματιστήριο 1% (έφτασε το πρωί να έχει κέρδη πάνω από 3%) και τα ομόλογα να εκτοξεύονται;

    http://olympia.gr/2014/10/27/αφού-οι-ελληνικές-τράπεζες-πέρασαν-με/

  2. STRESS TEST, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΕΟΥΣ

    ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ» ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

    Η αναδίπλωση υπήρξε πλήρης. Ενώ ο Α. Σαμαράς διατυμπάνιζε μέχρι πρότινος τη βέβαιη έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και την απρόσκοπτη προσφυγή στιςαγορές, ήρθε η «σφαλιάρα» των αγορών να τονπροσγειώσει πολύ ανώμαλα.

    Οι αγορές δεν εμπιστεύονται καθόλου τον «μεταρρυθμιστικό» ζήλο της κυβέρνησης όταν δεν υπάρχει ισχυρή εξωτερική κηδεμονία, όπως και οι πιστωτές δεν εμπιστεύονται, όταν το βαρύ χέρι τους δεν ελέγχει πλήρως την πορεία, καθόλου το ελληνικό πολιτικό σύστημα, φοβούμενοι ότι θα χάσουν τα λεφτά τους!

    Επιστρέφοντας ο Α Σαμαράς από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ δήλωνε, ως βρεγμένη γάτα, ότι ……….

    …………«τίποταδεν έχει κλείσει ακόμα. Συζητάμε με τους εταίρους μας την έξοδο από το μνημόνιο με ασφάλεια καισύνεση». Η στροφή στη φρασεολογία και την ουσία ήταν κάτι παραπάνω από 180ο.

    Δεν υπάρχει, δεν μπορεί να υπάρξει, όμως, ούτε ασφάλεια ούτε σύνεση από μια παραδομένη κυβερνητική πολιτική.

    Όταν ο Α. Σαμαράς μιλάει για «ασφάλεια» εννοεί την ασφάλεια των πιστωτών και όταν αναφέρεται στην «σύνεση» εννοεί την υπακοή της κυβέρνησής του στις απαιτήσεις τους.

    Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

    Ποιος είναι, όμως, ο νέος σχεδιασμός Σαμαρά – Βενιζέλου μετά το άλμα στο κενό που μετετράπη η εξόδος στις αγορές χωρίς την «προστατευτική ομπρέλα» των πιστωτών;

    Ο νέος κυβερνητικός οδικός χάρτης προϋποθέτει πολλές επιτυχίες για το πέρασμα αρκετών εμποδίων.

    √ Επιτυχία στα stress test των τραπεζών

    √ Επιτυχής «αξιολόγηση» της τρόικας το αργότερο μέχρι 20/11 και χορήγηση της δόσης

    √ Οριστικοποίηση στη συνέχεια του χαρακτήρα της προληπτικής γραμμής στήριξης

    √ Ταυτόχρονη έναρξη της συζήτησης για τη διευθέτηση του χρέους

    √ Οριστικοποίηση του πακέτου «προληπτικής γραμμής στήριξης» και «διακανονισμού του χρέους» στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 18/12, χωρίς όμως και να «κλείσει», παρά μόνο με την προσφυγή στις κάλπες, εφόσον αυτή γίνει αναγκαία, που θα γίνει, λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Στόχος της κυβέρνησης θα είναι να θέσει στο λαό το δίλημμα: έγκριση του νέου πακέτου «προληπτικής στήριξης» και «διακανονισμού του χρέους» ή ο κίνδυνος του «χάους» που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ;

    Μπορεί να εφαρμοστεί, όμως, αυτός ο «οδικός χάρτης» της κυβέρνησης ή είναι «ευσεβής πόθος»; Και αν, παρά ταύτα, εφαρμοστεί, που τελικά θα οδηγήσει; Σε διέξοδο ή σε συνέχιση του φαύλου κύκλου;

    ΤΑ STRESS TEST

    Κατ’ αρχάς τα stress test των τραπεζών τελείωσαν. Σε αντίθεση, όμως, με τις κυβερνητικές θριαμβολογίες, η εγκυρότητα και τα αποτελέσματά τους ουδόλως έπεισαν τις «αγορές» στις οποίες και κυρίως απέβλεπαν. Το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑΑ) την άλλη μέρα των stress test κατέρρευσε και ταspread «τσίμπησαν». Οι τράπεζες θα συνεχίσουν και μετά τα stress test να είναι προβληματικές για την οικονομία, αδύναμες να παρέξουν ρευστότητα, ενώ θα χρειαστούν και νέα κεφάλαια αν πρέπει να δοθεί κάποια «λύση» στο ογκούμενο κύμα των «κόκκινων» δανείων.

    Η φούρια των «τραπεζιτών» να προχωρήσουν, μετά τα stress test, άρον-άρον στην ιδιωτικοποίησητων τραπεζών με την απομείωση, σε βάρος του δημοσίου χρήματος, της συμμετοχής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), δεν απαντά σε κανένα πρόβλημα της οικονομίας, παρά μόνο στον πιο ασφυκτικό έλεγχο της ίδιας και της πολιτικής από τα πιο κερδοσκοπικά τμήματα του χρηματιστικού κεφαλαίου. Με τις τράπεζες να νοσούν βαριά και να καρκινοβατούν κανένα σχέδιο διεξόδου δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

    Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

    Για την επικείμενη αξιολόγηση του μνημονιακού προγράμματος από την τρόικα, πρώτη προϋπόθεση είναι να «πεισθεί» να έρθει η τρόικα στην Ελλάδα, πράγμα για το οποίο είναι εξαιρετικά επιφυλακτική, αφού θεωρεί ότι δεν προχωρούν καθόλου οι συμφωνημένες με το μνημόνιο «μεταρρυθμίσεις». Αλλά και αν έρθει η τρόικα, για να έχει θετική έκβαση η αξιολόγησή της και να ακολουθήσουν οι τροϊκανέςδόσεις, θα πρέπει η κυβέρνηση να υλοποιήσει κατ’ ελάχιστο σειρά από σκληρά μέτρα, όπως το νέοΑσφαλιστικό (με την τριμερή να ζητεί μείωση συντάξεων), τα Εργασιακά (ελεύθερες απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμος, λοκ-άουτ), η άρση κάθε εμποδίου για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, η μεταρρύθμιση του καθεστώτος του ΦΠΑ, το δημοσιονομικό κενό 1,5 ως 2 δισ. ευρώ για το 2015, οι5.500 απολύσεις ως το τέλος του έτους κλπ.

    Είναι πολύ αμφίβολο ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να «πείσει» τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν μέσα στο Νοέμβρη, κάνοντας περίπου χαρακίρι, τέτοια μέτρα. Αν η τρόικα δεν προβεί σε μεγάλη αναδίπλωση στις απαιτήσεις της ή δεν αποδεχθεί τη μετάθεσή τους για ευθετότερο χρόνο, τότε το εμπόδιο της επιτυχούς «αξιολόγησης» μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο για την κυβέρνηση ή παράγοντας εξώθησής της σε «απονενοημένα» διαβήματα κατά της τροϊκανής «αδιαλλαξίας».

    ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΕΟΥΣ – ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

    Ακόμα, όμως, και να ξεπεράσει τη μεγάλη δυσκολία της «αξιολόγησης», η κυβέρνηση θα πέσει μπροστά στο σκληρό δίδυμο πρόβλημα της συμφωνίας για το «διακανονισμό» του χρέους και της συμφωνίας για την «προληπτική γραμμή στήριξης».

    Κατ’ αρχάς σύσσωμο το ευρωπαϊκό κατεστημένο, πολύ περισσότερο που έχει απέναντί του μιαπαραδομένη κυβέρνηση, δεν είναι καθόλου διατεθειμένο να προβεί σε οποιαδήποτε άξια λόγου παραχώρηση στο θέμα της διευθέτησης του χρέους, ενώ για διαγραφή έστω και μικρού μέρους του χρέους, ούτε που θέλει να ακούσει, πράγμα, άλλωστε, που δεν διεκδικεί ούτε η κυβέρνηση.

    Εκεί, όμως, που τα πράγματα φαίνεται πως θα κινηθούν πολύ χειρότερα είναι στο περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της λεγόμενης «γραμμής πιστοληπτική στήριξης».

    ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΝΕΑ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ

    Ακόμα και αν η κυβέρνηση επιτύχει να αξιοποιηθούν ως αρχικά κεφάλαια γι’ αυτή τη γραμμή προληπτικής στήριξης, τα υπόλοιπα, ύψους περίπου 11 δισ., του ΤΧΣ, πάλι δεν θα αποφύγει, σε καμία περίπτωση, τους σκληρότατους όρους, αφού για την αλλαγή χρήσης των 11 δισ. θα χρειαστείαπόφαση των χωρών μελών (και ίσως των κοινοβουλίων).

    Όπως και να βαπτίσει η κυβέρνηση αυτούς τους «όρους» της προληπτικής στήριξης, δεν θα μπορέσει να κρύψει από το λαό ότι θα έχουμε συνομολογήσει με τους «νεοαποικιοκράτες» της ευρωζώνης και της ΕΕ ένα νέο μνημόνιο και μια νέα σκληρότατη επιτήρηση – κηδεμονία, στην οποία θα έχει συμμετοχή, κατ’ ελάχιστο «τεχνικής υποστήριξης» (!), το ΔΝΤ.

    ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗΣ

    Ταυτόχρονα, το κόστος της ενδεχόμενης «απεμπλοκής» από το προηγούμενο χρηματοδοτικό σχήμα της τρόικας θα είναι πολύ μεγάλο, αφού τα επιτόκια προσφυγής για δανεισμό του ελληνικού δημοσίου στις αγορές θα είναι πανύψηλα, μιας και τα ελληνικά επιτόκια του δεκαετούς κινούνται τώρα στοαπαγορευτικό 7,5%, με τάσεις, μάλλον, μεγαλύτερης ανόδου.

    Αυτό το τελευταίο μπορεί και να οδηγήσει σε καθυστέρηση και τελικά σε ναυάγιο όλο το σχέδιο, αν φτάσουμε ως εδώ (!), της γραμμής προληπτικής στήριξης!

    Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που η συνολική κρίση στην ευρωζώνη έχει υποτροπιάσει και μάλλον θα παροξυνθεί το επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα στον πυρήνα της, συμπεριλαμβανομένης τηςΓερμανίας, επιτείνοντας τις αποσυνθετικές και διαλυτικές τάσεις στον ευρωζωνικό χώρο, με βαρύτατες πρόσθετες επιπτώσεις για την Ελλάδα.

    Αν όλα τούτα συνιστούν μια πρώτη ανάγνωση για τους ενδεχόμενους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο αμέσως επόμενο διάστημα και όπως πάντα παρακινδυνευμένη, αφού αφορά προβλέψεις για το μέλλον σε ένα ιδιαίτερα ρευστό περιβάλλον, τότε το συμπέρασμα που προκύπτει είναι μάλλον αβίαστο.

    Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είναι αδύνατο τους επόμενους μήνες να συγκροτήσει μια στοιχειωδώς θετική πορεία με προοπτική διεξόδου για τον τόπο και επομένως είναι δύσκολο, έως απίθανο, να αποφύγει, χωρίς ενδεχόμενες «ανώμαλες εξελίξεις», τη γρήγορη ήττα ή καλύτερα τη συντριβή και την πτώση.

    ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

    Αυτά, βεβαίως, δεν καταγράφονται προς επανάπαυση της Αριστεράς αλλά ως εκτιμήσεις που οφείλουν να παρακινήσουν και να εντατικοποιήσουν τη δράση και την αντεπίθεσή της.

    Για να ανοίξουν νικηφόροι δρόμοι το επόμενο διάστημα δεν αρκεί να «ναυαγήσουν» οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί αλλά για να γίνει αυτό καθώς και για να αξιοποιηθούν προωθητικά οι κυβερνητικές αποτυχίες, χρειάζεται η Αριστερά να προχωρήσει σε μια νέα ριζοσπαστικοποίηση και δυναμική επιθετική παρουσία σε όλους τους τομείς, μακριά από κάθε είδους αναδίπλωση και υποχώρηση.

    ΜΑΚΗΣ ΒΕΡΓΗΣ

    http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18276:vergis-xreos-troika-aksiologisi-stress-test&catid=83:aristera&Itemid=200

  3. http://zcode-gr.blogspot.jp/2014/10/blog-post_27.html

    Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

    Παραπλανητικός και επικίνδυνος ο ρόλος των ΜΜΕ. Θα παρέμβει η Δικαιοσύνη;

    Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

    Τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν δίνουν σωστή πληροφόρηση στον Ελληνικό λαό. Σας αναφέρω ενδεικτικά μερικά σημαντικά θέματα τα οποία δεν έχουν θίξει με το τρόπο που έπρεπε, καθόλου ή παραπληροφόρησαν κατά καιρούς και με τα οποία έχω ασχοληθεί, όπως:

    1. το Xάρτη όλων των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων την Ελλάδας.

    2. τα Χημικά Συρίας.

    3. τις AOZ και τις παράνομες προκηρύξεις οικοπέδων σε διεθνή ύδατα, όπως και τη μη φορολόγηση στην Ελλάδα πολυεθνικών που θα κάνουν τις εξορρύξεις.

    4. τη κατάρριψη του Κυπριακού αεροπλάνου και τη γκριζοποίηση της εν δυνάμει ΑΟΖ της Κύπρου, μετά το τρόπο που έγινε η διάσωση απο τον ΟΗΕ

    5. την ενεργειακή πολιτική και την υψηλή τιμή μονάδας που υπάρχει για τα ΑΠΕ, ώστε να ευνοείται το ακριβό LNG των εφοπλιστών και οι λιγνίτες των ορυχείων του Μπόμπολα.

    6. τη παραγωγή υδρογοναθράκων και ενέργειας απο σκουπίδια και ανακύκλωση.

    7. το γεγονός ότι απο τις 4 συστημικές τράπεζες της Ελλάδας τρείς ΔΕν πέρασαν τα stress tests, η Eurobank, η Εθνική (Νational Bank of Greece) και η Τράπεζα Πειραιώς.

    Για τη τελική επιβίωση μιας μόνο τράπεζας στην Ελλάδα υπάρχει δημοσιευμένη μου πρόβλεψη, που αναφέρεται σε συνέντευξη που έδωσα στο Δημήτρη Κωνσταντάρα η οποία δημοσιεύτηκε την εποχή που συζητιόντουσαν τα Χημικά της Συρίας σε διάφορα περιοδικά αλλά νομίζω και στο ιστολόγιο του.
    8 .Δεν ανέφεραν ότι τα stress tests δεν πέρασε ούτε 3 Τράπεζες της Κύπρου (Bank of Cyprus, Hellenic Bank και η Cooperative Central Bank)!!!

    Διαβάστε στη συνέχεια το απόκομμα απο την ΤHE TELEGRAPH της Κυριακής που πέρασε. Η διασύνδεση είναι εδώ. Δέστε ιδίοις όμμασι τα ονόματα των τραπεζών που απέτυχαν.

    Δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία πλέον στη χώρα

    Εκτός από ελάχιστες ιστοσελίδες, τα Ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι όλες οι Ελληνικές τράπεζες πέρασαν τα stress tests.

    Mήπως κάποιοι απο εμάς που “καταλαβαίνουμε” πρέπει να παραπονεθούμε άμεσα σε κεντρικά όργανα της ΕΕ και στη Διεθνή Ένωση Δημοσιογράφων; Το συμβάν είναι πολύ σοβαρό σε οικονομικά μεγέθη, αφού θα επηρρεάσει τις χρηματιστηριακές τιμές των τραπεζών και την ασφάλεια των καταθέσεων.

    Αξιοπιστία στο Τύπο αποδεικνύεται περίτρανα πλέον ότι δεν υπάρχει.

  4. Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) για στήριξη της χρηματαγοράς με χρήματα των ασφαλισμένων

    Με τα χρήματα των ασφαλισμένων και των φορολογουμένων στηρίζουν οι κυβερνώντες τράπεζα και χρηματαγορά.

    Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και των υπολοίπων νομικών προσώπων του δημοσίου χρησιμοποιούνται για μια ακόμη φορά για αγορές προβληματικών μετοχών και ομολόγων. Οι κυβερνώντες στην προσπάθειά τους να αναχαιτήσουν την κερδοσκοπική κατάρρευση του χρηματιστηρίου, αλλά και της δευτερογενούς αγοράς των ελληνικών ομολόγων, έδωσαν το πράσινο φως στην Τράπεζα της Ελλάδας να χρησιμοποιήσει το “κοινό κεφάλαιο” των νομικών προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που η ίδια διαχειρίζεται, προκειμένου να παρέμβει στην χρηματαγορά για την στήριξη των μετοχών των συστημικών τραπεζών, αλλά και των ελληνικών ομολόγων.

    Φορτώνουν ξανά τη χρεοκοπία των αγορών στις πλάτες των ασφαλισμένων, των φορολογουμένων και της κοινωνίας. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε λογής χρηματοδοτική παρέμβαση υπέρ των τραπεζών και των κερδοσκόπων επενδυτών. Πρέπει να προστατευθούν όσες αποταμιεύσεις έχουν απομείνει θέτοντας σε καθεστώς άμεσης εκκαθάρισης υπό δημόσιο και δικαστικό έλεγχο τις λεγόμενες συστημικές τράπεζες. Πρέπει να εθνικοποιηθεί πάραυτα η Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε να λειτουργεί προς το δημόσιο συμφέρον με όρους διαφάνειας και τραπεζικής εντιμότητας.

    Το Γραφείο Τύπου
    Αθήνα 22/10/2014

    http://epamhellas.gr/δελτία-τύπου/σχόλιο-του-γραφείου-τύπου-του-ενιαίου-παλλαϊκού-μετώπου-επαμ-για-στήριξη-της-χρηματαγοράς-με-χρήματα-των-ασφαλισμένων

  5. Τα πραγματικά αποτελέσματα των stress tests των Ευρωπαϊκών & εγχώριων τραπεζών, τι απεικονίζουν και τι αντικατοπτρίζουν.

    Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

    Του Δημήτρη Καζάκη

    Το ψέμμα και η αλήθεια για τα τεστ αντοχής των τραπεζών
    Οι εγχώριες τράπεζες πέρασαν τα τεστ αντοχής. Αυτό διατυμπανίζουν άπαντες στο εσωτερικό της χώρας. Από τις ξεφωνημένες του αδελφάτου των μέσων μαζικής εξαπάτησης μέχρι το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος γνωρίζει ότι 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες της Ελλάδας απέτυχαν παταγωδώς στα τεστ αντοχής, αλλά εδώ στο εσωτερικό της χώρας έχει επιβληθεί μια αδίστακτη χούντα ενημέρωσης, που μπροστά της η θεσμοθετημένη λογοκρισία της επταετίας ωχριά. Το μαύρο έγινε άσπρο γιατί αυτό συμφέρει το καθεστώς κατοχής.

    Το χειρότερο όμως είναι ότι κανένας δεν αμφισβήτησε την επίσημη εκδοχή, δηλαδή το ψέμα. Με εξαίρεση το ΕΠΑΜ που με σχόλιο του Γραφείου Τύπου νωρίς το πρωί της Δευτέρας με το οποίο είπε την αλήθεια, δηλαδή ότι οι τράπεζες απέτυχαν στα τεστ αντοχής, αλλά και του γράφοντος που στην εκπομπή του την ίδια ημέρα το μεσημέρι στο e-roi.gr ανέλυσε τα αποτελέσματα των τεστ, κανένας άλλος δεν τόλμησε να πει την αλήθεια. Κανένα πολιτικό κόμμα της αντιπολίτευσης δεν τόλμησε να αμφισβητήσει το ψέμμα που επίσημα διέδιδε η διαπλοκή καθεστώτος και ΜΜΕ.

    Είναι τρομερό να το σκεφτεί κανείς. Στην περίπτωση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής των τραπεζών δεν πρόκειται για άποψη, όπου ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του. Πρόκειται για αναμφισβήτητο γεγονός. Τα τεστ αντοχής που δημοσιοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, 26/10 στην Φρανκφούρτη από την ΕΚΤ, έδειξαν ότι 24 ευρωπαϊκές τράπεζες απέτυχαν, παρουσιάζοντας έλλειμμα κεφαλαίου της τάξης των 25 δις ευρώ. Ανάμεσα σ’ αυτές τις τράπεζες είναι 3 από την Ελλάδα (Eurobank, Εθνική, Πειραιώς) και 3 από την Κύπρο (Κεντρική Συνεταιριστική, Ελληνική, Κύπρου).

    Οι τρεις εγχώριες συστημικές τράπεζες της Ελλάδας βρέθηκαν με έλλειμμα κεφαλαίου της τάξης των 8,72 δις ευρώ και η ΕΚΤ ζητά επειγόντως την ανακεφαλαιοποίηση τουλάχιστον της Eurobank και της Εθνικής. Συνολική αξία ανακεφαλαιοποίησης τουλάχιστον 8 δις ευρώ. Αν σ’ αυτήν συνυπολογίσουμε την καθίζηση που έχουν υποστεί και λόγω κερδοσκοπίας χρηματιστηρίου, τότε η ανακεφαλαίοποίηση που θα απαιτηθεί υπερβαίνει κατά πολύ τα 11 δις ευρώ που υποτίθεται ότι υπάρχουν ακόμη στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Οι τρεις τράπεζες της Κύπρου που απέτυχαν στα τεστ αντοχής παρουσίασαν έλλειμμα κεφαλαίου 2,36 δις ευρώ και η ΕΚΤ ζητά την επείγουσα ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής. Ούτε λίγο, ούτε πολύ το “κούρεμα” και η επ’ αόριστο δέσμευση των καταθέσεων στην Κύπρο πήγε στον βρόντο. Η Κύπρος θα κληθεί να δανειστεί εκ νέου από τον ΕΜΣ προκειμένου να προικοδοτήσει με πρόσθετο κεφάλαιο τις τράπεζές της. Ολόκληρο το νησί και ο λαός του θα πεθάνει στο βωμό των χρεοκοπημένων τραπεζών, μόνο και μόνο για να μην θιχτούν ολιγαρχικά και αποικιοκρατικά συμφέροντα.

    Όσο για την Ελλάδα από τον φετινό Νοέμβριο δεν θα έχει ούτε καν το τυπικό δικαίωμα να αποφασίζει για τις ανακεφαλαιοποιήσεις και τη διαχείρηση των εγχώριων συστημικών τραπεζών της. Όλες τους εντάσσονται στην εποπτική αρχή της τραπεζικής ένωσης, που ελέγχεται από την ΕΚΤ και πιο συγκεκριμένα τον κ. Ντράγκι. Η Ελλάδα απλά θα καλείται να εκτελεί τις εντολές της τραπεζικής ένωσης. Ούτε καν οι δικαστικές αρχές της δεν θα έχουν το δικαίωμα να εκδίδουν αποφάσεις που κατά την κρίση της τραπεζικής ένωσης θίγουν την “βιωσιμότητα” των συστημικών τραπεζών.

    Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Τέρμα οι ρυθμίσεις χρέους με τους δανειολήπτες να προσφεύγουν στα δικαστήρια, ή να εντάσσονται στο γνωστό νόμο Κατσέλη.

    Όσο για τους καταθέτες, ας ξεχάσουν και επίσημα τις αποταμιεύσεις τους. Θα ανήκουν επίσημα πια στην τραπεζική ένωση και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την στήριξη τραπεζών εντός και εκτός Ελλάδας, κατά την κρίση της ΕΚΤ και της εποπτικής αρχής. Να γιατί πρέπει να παραμείνουν ήσυχοι και μακάριοι στον ύπνο τους, ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση των εγχώριων τραπεζών στην τραπεζική ένωση εντός του Νοεμβρίου, χωρίς οι καταθέτες να αποσυρθούν μαζικά οι αποταμιεύσεις τους.

    Μας θέλουν κορόιδα και σ’ αυτή την επιχείρηση έχουν βρει την αμέριστη συμπαράσταση της αντιπολίτευσης. Κανένας, όπως είπαμε, δεν τόλμησε να αμφισβητήσει το προκλητικό ψέμμα ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα πέρασαν τα τεστ αντοχής. Κανένας. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Σκουρλέτης και το Γραφείο Τύπου του μπορεί να ξεκατινιάστηκαν με το σούργελο της ΝΔ επ’ ονόματι Μισέλ, αλλά δεν είπε κουβέντα για να αμφισβητήσει το ψέμμα. Ούτε φυσικά το ΚΚΕ, που έχαψε για μια ακόμη φορά το επίσημο ψέμα της κυβερνώσας συμμορίας και απλά ασκήθηκε σε απολογητική συνεπειών, των γνωστών αντιλαικών συνεπειών που έχει το κάθε τι μέσα στον καπιταλισμό. Από κοντά και οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, αλλά για την ταμπακέρα κουβέντα.

    Κανείς δεν αμφισβήτησε το ψέμα, γιατί πολύ απλά κανείς δεν θέλει να τα βάλει με το καθεστώς και τις τράπεζες. Τρέμουν μπροστά τους και λειτουργούν ως μηχανισμός νομιμοποίησης του ψέματος και της εξαπάτησης του λαού. Ε, αφού δεν το αμφισβητεί ούτε η αντιπολίτευση, έτσι όπως τα λέει η κυβέρνηση θα είναι… Να γιατί χωρίς μια τέτοια αντιπολίτευση δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό αυτό το καθεστώς. Κι αυτοί που δεν τολμούν να αμφισβητήσουν ούτε καν τα μεγαλύτερα ψέμματα του καθεστώτος, έρχονται να μας υποσχεθούν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και ο Περισσός θα ανατρέψει τον καπιταλισμό! Προάγουν την υποκρισία, την απελπισία και το ψέμμα, αλλά το κάνουν για το καλό μας! Άξιος ο μισθός τους απ’ όπου κι αν προέρχεται.

    http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_28.html

    • Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

      Για τους αμφιβάλοντες περί των τεστ αντοχής…

      Καταλαβαίνω ότι σ’ έναν καλοπροαίρετο άνθρωπο είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει ότι όλοι, μα όλοι τον δουλεύουν ψιλό γαζί. Του φαίνεται απίθανο συμπολίτευση, αντιπολίτευση, ΜΜΕ, Στουρνάρας και κάθε λογής απατεώνας δημοσιογράφος του λένε ένα τόσο μεγάλο ψέμα, ότι οι εγχώριες τράπεζες πέρασαν τα τεστ αντοχής.

      Επειδή λοιπόν ρωτούν πολλοί που μπορούν να βρουν τα νούμερα από την ίδια την ΕΚΤ, τους απαντάμε: Θα μπείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΚΤ: https://www.ecb.europa.eu/ssm/assessment/html/index.en.html
      Στη διεύθυνση αυτή θα πάτε στο COUNTRY BY COUNTRY RESULTS. Εκεί θα σας ανοίξει ένα Excel όπου θα βρείτε τις ελληνικές τράπεζες.

      Θα κοιτάξετε τη στήλη που λέει Capital Shortfall (έλλειμμα κεφαλαίου) όπου υπάρχουν τα διάφορα σενάρια των τεστ αντοχής. Στην υποστήλη AD θα βρείτε τη συνολική εκτίμηση έλλειψης κεφαλαίου όπου για την Alpha είναι 0, για την Eurobank 4,628 δις ευρώ, την Εθνική 3,433 δις ευρώ και για την Πειραιώς 660 εκατ. ευρώ. Το σύνολο κεφαλαιακού ελλείμματος για τις 3 τράπεζες είναι 8,721 δις ευρώ.

      Αντίστοιχα για τις 3 τράπεζες της Κύπρου που απέτυχαν στα τεστ αντοχής έχουμε: Bank of Cyprus Public Company Ltd έλλειμμα κεφαλαίου 919 εκατ. ευρώ. Co-operative Central Bank Ltd, έλλειμμα κεφαλαίου 1,169 δις ευρώ. Hellenic Bank Public Company Ltd έλλειμμα κεφαλαίου 277 εκατ. ευρώ. Σύνολο κεφαλαιακού ελλείμματος των τριών τραπεζών 2,365 δις ευρώ. Ενώ η τέταρτη τράπεζα της Κύπρου RCB Bank Ltd, παρουσίασε έλλειμμα κεφαλαίου 0.

      Αυτή είναι η αλήθεια που δεν θέλει κανένας να μάθετε.

      http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_29.html

  6. Τράπεζες μετέφεραν στα νησιά Κέυμαν 25 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης!

    30 Μαρτίου 2014

    Από το βήμα της Βουλής η Ραχήλ Μακρή εξαπέλυσε φοβερές καταγγελίες για ελληνικές τράπεζες που μετέφεραν στα νησιά Κέυμαν 25 δισ. ευρώ από την ανακεφαλαιοποίησή τους.

    Διαβάστε τι ακριβώς είπε, όπως το ανάρτησε η ίδια στο facebook:

    «Η ληστεία του Ελληνικού Λαού κορυφώνεται με τις διατάξεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Αφού ληστέψατε τους μικρομολογιούχους με το PSI και δώσατε τα λεφτά του Ελληνικού λαού στους τραπεζίτες, χωρίς να πάρετε τον έλεγχο τους, όπως συνέβη στην Αμερική.

    Οι Έλληνες τραπεζίτες αποζημιώθηκαν στο ακέραιο, όχι μόνο για τις ζημιές που υπέστησαν από το κούρεμα ύψους 55% στα ομόλογα αξίας 56 δισ. ευρώ, που κατείχαν, αλλά και για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της ύφεσης. Αποκορύφωμα δε ήταν ότι 8,5 δισ. που περίσσεψαν από τα 50 δισ έμειναν παρακαταθήκη και τους περιμένουν μέχρι να αποσαφηνιστούν οι ανάγκες μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης.

    Βέβαια εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανακαλύπτουμε οι τράπεζες αυτές να έχουν μεταφέρει κάτω από την μύτη των ελεγκτικών μηχανισμών, που εσείς ιδρύσατε, το χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων τους, ύψους 25 δισ., στα νησιά Κέυμαν.

    Όπως αποδεικνύεται με έγγραφο, το οποίο σας καταθέτω και αφορά μόνο μια τράπεζα. Γιατί κύριε Υπουργέ Οικονομικών μετέφεραν το χαρτοφυλάκιο τους στα νησιά Κέυμαν;

    Μήπως για να μην φορολογούνται τα κέρδη.

    Ακόμη η ίδια τράπεζα είχε συνάψει ομολογιακό δάνειο ύψους 20 δισ. ευρώ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου γεγονός που σημαίνει ότι αν δεν το πληρώσει, θα το πληρώσει ο Ελληνικός Λαός.

    Για τον έλεγχο των τραπεζών ιδρύσατε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και διορίσατε σε αυτό κομματικούς εκλεκτούς με υπέρογκους μισθούς.

    Όπως αποδεικνύεται από τα ανωτέρω έγγραφα το Ταμείο αυτό αποδείχθηκε τελείως ανίκανο να επιβλέψει την τραπεζική αγορά, αφού επέτρεψε να φύγουν τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης των Ελλήνων Πολιτών σε θυγατρικές υπεράκτιες εταιρίες.

    Καταθέτω στα πρακτικά και τα υπόλοιπα 20 δισ. ευρώ της συγκεκριμένης Τράπεζας».

    http://www.tribune.gr/politics/news/article/18881/rachil-makri-trapezes-meteferan-sta-nisia-keiman-25-dis-evro-tis-anakefaleopiisis.html

    http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/epikairotita/politiki/deite_ta_eggrafa_a_fotia_tis_raxil_makri_gia_tin_eurobank_pou_metefere_25_dis_sta_nisia_keuman.html

    • πρόσθετο έγγραφο απο ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Φίλοι Ζωής Γεωργαντά

      ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΕΥΜΑΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ 89 ΔΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕLΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ Ε.Κ.Τ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΡΕΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΩ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΑΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΛΕΦΤΑ ΕΞΩ….ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΡΑΜΕ 40 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑ ΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ…

    • Κατέθεσε την μήνυση κατά του Γιάννη Στουρνάρα η Ραχήλ Μακρή

      18/06/2015

      «Μου τηλεφωνούν έντρομοι πολίτες στο πολιτικό μου γραφείο και με ρωτούν από χθες τι να κάνουν με τα χρήματά τους» – Από χθες το μεσημέρι έχουν «φύγει» 800 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες, δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

      H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

      Η βουλευτής κατηγορεί τον κ. Στουρνάρα, για πιθανό δόλο πίσω από αυτά που καταγράφει στην έκθεση της νομισματικής πολιτικής που υπέβαλλε χθες στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τελικά δεν έγινε δεκτή.

      Όπως επισήμανει η βουλευτής, οι αναφορές του κ. Στουρνάρα περί Grexit και πιθανής εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, είναι επικίνδυνες και δεν συνάδουν με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ρόλο του.

      Σύμφωνα με την κυρία Μακρή, και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, αλλά κατ’ ιδίαν σε πολιτικούς αρχηγούς και όχι με αυτό τον τρόπο και δημόσια, σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης. Εμμέσως πλην σαφώς η βουλευτής φωτογράφισε τις συναντήσεις του τέως διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς το 2009.

      Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει ότι «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης θα είχε παραιτηθεί».

      Παράλληλα, ανέφερε ότι από χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες της, από τραπεζικούς κύκλους, έχουν φύγει από τις Τράπεζες λόγω του πανικού του κόσμου, πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η επίπτωση φαίνεται και στο χρηματιστήριο.

      Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μου τηλεφωνούν έντρομοι πολίτες στο πολιτικό μου γραφείο και με ρωτούν από χθες τι να κάνουν με τα χρήματά τους».

      Μάλιστα, η κυρία Μακρή έκανε λόγο και για δόλο από την πλευρά του κ. Στουρνάρα, λέγοντας ενδεικτικά ότι ο δόλος ερευνάται και στο γεγονός ότι συνήθως αυτές οι εκθέσεις, κατατίθενται τον Οκτώβρη ή τον Φεβρουάριο, ενώ ο κ. Στουρνάρας επέλεξε να την υποβάλλει με τα συγκεκριμένα σχόλια, μια ημέρα πριν το κρίσιμο Γιούρογκρουπ.

      Παράλληλα, ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου εκ μέρους του κ. Στουρνάρα στο σύνολο των δηλώσεών του, που «διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού».

      Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις παρατηρήσεις Στουρνάρα ότι η αποτυχία συμφωνίας θα οδηγούσε σε χρεοκοπία και Grexit, σχολίασε πως «ούτε στην ανάσχεση της εκροής καταθέσεων συμβάλει ούτε την ηρεμία στο τραπεζικό σύστημα προάγει, αλλά, αντίθετα, δύναται να θεωρηθεί ότι προκαλεί αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα».

      http://www.protothema.gr/politics/article/485716/ston-areio-pago-i-rahil-makri-katathetei-minusi-kata-gianni-stournara/

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.